Der henvises til Standardoverenskomstens 4, samt 5 om tjenesterejser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der henvises til Standardoverenskomstens 4, samt 5 om tjenesterejser."

Transkript

1 Deltagelse i møde- og kursusarrangementer FA og Finansforbundet har i fællesskab udarbejdet denne vejledende eksempelsamling, der giver løsninger på de fleste spørgsmål i forbindelse med honorering for møde- og kursusarrangementer jf. Standardoverenskomsten. 30. maj 2008 DOK. NR S. NR. 08/194 FFL /hro BILAG: I forbindelse med mødeindkaldelser skal det altid fremgå, om der er mødepligt og dermed betaling i henhold til gældende regler. I modsat fald er det frivilligt for medarbejderne at deltage. Der henvises til Standardoverenskomstens 4, samt 5 om tjenesterejser. Det skal aftales lokalt, hvorledes reglerne herom praktiseres i den enkelte virksomhed. Det betyder, at ledelsen og den faglige repræsentant generelt aftaler praksis for indkaldelser til møder og kurser. Nedenstående eksempler gælder ikke for medarbejdere på løntrin 73 eller højere, IT-medarbejdere i lønramme 241 eller højere og service-teknikere på løntrin 67 eller højere, da de ikke er omfattet af reglerne.

2 Deltagelse i møde- og kursusarrangementer A. Generelt Eksempel 1 Virksomheden udsender en regnskabsmeddelelse, som tillige er kommunikeret internt til medarbejderne. Af den interne kommunikation fremgår, at hvis medarbejderne ønsker en nærmere gennemgang og uddybning af regnskabet, så er man velkommen onsdag kl i mødelokale 43. Gennemgangen ventes at slutte kl Det er frivilligt at deltage i gennemgangen af regnskabet. Der er ikke tale om instruktion eller oplæring, der er nødvendig for, at medarbejderen kan varetage jobbet. Må betragtes som et tilbud til de medarbejdere, der er interesseret i virksomhedens resultater. Der skal ikke honoreres. Eksempel 2 Virksomheden har udsendt ny femårsplan til samtlige medarbejdere i koncernen. Planen indeholder en beskrivelse og kortlægning af de rammer og strukturer, der skal sikre virksomhedens fremtid. Virksomhedsledelsen har besluttet, at der holdes møder regionsvis, hvor planen uddybes. Der sendes en invitation til medarbejderne, hvoraf det fremgår, at deltagelse er frivillig. Alle møderne er fastsat til tidspunkter uden for den normale arbejdstid. Det er frivilligt at deltage i den uddybende gennemgang af planen. Gennemgangen indeholder ikke aktiviteter, hvor deltagerne aktivt skal medvirke ved udformningen af planer for egen afdeling. Gennemgangen indeholder ikke instruktion eller oplæring, der er nødvendig for, at medarbejderen kan varetage jobbet.

3 Der skal ikke honoreres. Eksempel 3 Virksomheden meddeler, at en repræsentant fra hver filial skal deltage i instruktørkursus. Det fremgår af indkaldelsen, at der er mødepligt. Instruktørkurset starter kl og slutter kl Formålet med kurset er, at deltagerne efterfølgende skal gennemføre et tilsvarende kursus for medarbejdere i egen filial. Deltagerne udpeges af respektive filialledere. Deltagerne til instruktørkurset er udpeget af virksomheden. Det er ikke frivilligt at deltage. Der skal honoreres for eventuel mertid til transport samt for eventuelt overarbejde/merarbejde. Eksempel 4 a I en afdeling er der konstateret samarbejdsvanskeligheder, hvorfor lederen har besluttet at gennemføre et teambuildingkursus. Det skal koordineres med medarbejderne hvornår kurset skal afholdes da det forudsætter, at alle medarbejdere skal deltage. Kurset kan ikke gennemføres i arbejdstiden. Kurset starter fredag aften og slutter lørdag eftermiddag. Der er her tale om en beordret aktivitet, hvilket fremgår af mødeindkaldelsen. Deltagelsen er derfor ikke frivillig. Der skal honoreres for eventuel mertid og omkostninger til transport. Der skal honoreres for programsatte aktiviteter på samme vilkår som for overarbejde/merarbejde. Tiden, der medgår til frokost og middag, medregnes hver med max. 30 minutter i arbejdstiden. Eksempel 4 b Virksomheden har informeret om, at de enkelte enheder efter drøftelse mellem medarbejdere og ledelse efter medarbejdernes ønske kan gennemføre et teambuildingkursus i samråd med uddannelsesafdelingen.

4 Kurset kan ikke gennemføres i arbejdstiden, og afvikling er med start fredag aften og afslutning lørdag eftermiddag. En forudsætning for kursets gennemførelse er, at flest mulige deltager. Den enkelte enhed i virksomheden kan selv beslutte at gennemføre et teambuildingskursus, hvor det er frivilligt for den enkelte medarbejder at deltage. Der skal ikke honoreres for deltagelse, og heller ikke for mertransporttid. Eksempel 5 Virksomhedens kursusplan indeholder en lang række uddannelsestilbud, som alle har det fælles formål at gøre deltagerne bedre som kunde/erhvervsrådgivere/specialister. De enkelte uddannelser kører typisk over 2-3 dage som internatkursus med start første dag kl og slutter tredjedagen kl Aftenundervisning i mindre omfang vil kunne forventes. Her skal man være opmærksom på, at det er en fælles fortolkning fra FA og Finansforbundet, at der ikke honoreres med over-/merarbejde for aftenundervisning på internatkurser. Fortolkningen forudsætter, at aftenundervisningen / -aktiviteten er af social eller lettere karakter. Kurserne fremgår af virksomhedens kursusplan. Der skal betales for eventuel mertid til transport jf. 5, såfremt kurset efter ledelsens opfattelse er nødvendigt, for at medarbejderen kan udøve sine nuværende jobfunktioner mere kvalificeret. Der honoreres ikke for aftenundervisning (internatkursus). Eksempel 6 Virksomheden har besluttet, at samtlige rådgivere skal gennemføre et planlægningskursus af tre dages varighed. Kurserne afvikles decentralt i fem regionsområder med starttidspunkt kl og sluttidspunkt kl Kursisterne bor hjemme og skal selv sørge for transport til og fra kursusstedet. Det ventes, at 80% af kursisterne kan afvikle kurset inden for normal arbejdstid (inkl. eventuel mertid til transport).

5 Virksomhedens beslutning om, at samtlige rådgivere skal gennemføre planlægningskurset betinger, at hver enkelt kursist indkaldes til kurset, og at der er mødepligt. Der skal betales for mertransporttid jf. 5 samt for over/merarbejde, hvis kurset overstiger medarbejderens planlagte arbejdstid. Eksempel 7 Virksomheden har lavet en ny seniorrådgiveruddannelse, der afvikles som internatkursus. Det er en forudsætning for at blive seniorrådgiver, at kurset gennemføres. Uddannelsen er frivillig for medarbejderne. Deltagelse forudsætter et betydeligt hjemmearbejde forud for hvert af de tre moduler af hver tre dages varighed. Aftenarbejde i form af opgaveløsninger skal påregnes. Uddannelsen slutter med eksamen eventuelt om lørdagen. Ledige stillinger besættes dels gennem opslag, dels ved at lederen opfordrer medarbejdere til en stilling som seniorrådgiver. Mulighederne for avancement er gode for seniorrådgivere. Forudsætningerne for at deltage i seniorrådgiveruddannelsen er klart defineret. Det afgørende er, at det er frivilligt for medarbejderen at deltage i uddannelsen selvom uddannelsen er obligatorisk, for at opnå et job som seniorrådgiver. Det forudsættes således også, at medarbejderen ikke allerede er seniorrådgiver. Der skal ikke betales for tid til forberedelse, eller mertid på kursus til aftenundervisning eller eksamen eller for evt. mertid til transport. Eksempel 8 En virksomhed arrangerer et fyraftensmøde om nye bestemmelser i stempelloven. Arrangementet er målrettet mod medarbejdere i erhvervsafdelingen, mens medarbejdere fra andre afdelinger er velkomne til mødet. Der er tale om et værktøjskursus med konkret indhold til brug for medarbejderne i erhvervsafdelingen, hvorfor det er obligatorisk og nødvendigt for disse medarbejdere.

6 Der skal derfor betales til medarbejdere i erhvervsafdelingen, da arrangementet ligger uden for normal arbejdstid i tidsrummet kl til For øvrige medarbejdere, der deltager af interesse for emnet, er det frivilligt og ikke nødvendigt, hvorfor der ikke skal ske betaling. Eksempel 9 Bankens boligrådgivere mødes efter normal arbejdstids ophør med medarbejdere og indehavere i en ejendomsmæglerkædeforretning. Det fremgår af arrangementet, at der er tale om et møde med forretningsmæssigt indhold med en specifik dagsorden om samarbejde, henvisning af sælgere/købere mellem parterne osv. Det fremgår endvidere, at ideen er at lære hinanden at kende og aftale retningslinjer for, hvordan samarbejdet og henvisninger kan foregå i dagligdagen. Mødet sluttes med et let traktement. Der er tale om boligrådgivere, som deltager i et udadvendt forretningsorienteret besluttende møde. Arrangementet er derved nødvendigt for det daglige arbejde. Her skal der betales for arbejdstiden, og der skal betales for den tid, der medgår til bespisningen, dog max 30 minutter, såfremt arrangementet varer udover 3 timer jf. 9. Der betales for evt. mertransporttid. Eksempel 10 Et pengeinstitut arrangerer et besøg hos et kreditinstitut fra kl til kl , inkl. rejsetid. Programmet omfatter rundvisning samt et program fra kl til kl med efterfølgende middag. Alle medarbejdere kan tilmelde sig, og det fremgår ikke af invitationen, at der er mødepligt. Programmet omfatter kreditinstituttets organisation, kreditpolitik, lån til håndværks- og industriejendomme, lån til kontor- og forretningsejendomme og udlejningsejendomme, erhvervslåneprodukter og en orientering om det fremtidige samarbejde mellem pengeinstituttet og kreditinstituttet. Her skal der ikke betales for over-/merarbejde og evt. mertransporttid, da der er tale om frivillighed. Eksempel 11 a

7 En virksomhed arrangerer et morgenmøde i afdelingen med generelt indhold en halv time før normal arbejdstid. Emnet er orientering om EU direktiver. Arrangementet er frivilligt og ikke nødvendigt for arbejdet. Her skal ikke betales. Eksempel 11 b Virksomheden arrangerer et morgenmøde i afdelingen en halv time før normal arbejdstid. Emnet er introduktion af et nyt pensionsprodukt. Det fremgår af indkaldelsen, at der er mødepligt. Mødeindholdet er nødvendigt for det daglige arbejde. Der skal betales for overarbejde/merarbejde.

8 B. Supplerende vedrørende deltid Deltidsmedarbejdere med daglig arbejdstid, fx fra kl til kl a. Møder/kurser, som er frivillige og strækker sig ud over den aftalte daglige arbejdstid (her kl ), skal der ikke betales for. b. Møder/kurser som er nødvendige jf. ex 5 og som strækker sig ud over den aftalte daglige arbejdstid (her kl ), skal der betales for efter reglerne i 20 stk. 6, respektive 4 stk. 1. c. I forbindelse med internat med aftenundervisning, betales der for undervisningstiden kun frem til, der er gået 7 timer og 24 minutter. Der betales for mertransporttid jf. ex 5. C. Supplerende vedrørende arbejdsfrie dage/uger. a. Møder/kurser, som er frivillige, hvor medarbejderen ønsker at deltage på en arbejdsfri dag, skal der ikke betales for. b. Såfremt et beordret kursus holdes på en arbejdsfri dag, har medarbejderen ret til at sige nej ( 20 stk. 2, respektive 4 stk. 1). Hvis medarbejderen ønsker at deltage, er kompensationen erstatningsfrihed 1:1. Overenskomstens 4 Deltagelse i møde- og kursusarrangementer Stk. 1. Når virksomheden foranstalter instruktionsmøder, kurser eller anden oplæring, som er nødvendig for medarbejdernes varetagelse af deres arbejdsopgaver, er der mødepligt. Her tænkes fx på uddannelse i: produkter nye arbejdsprocesser ny teknologi team-building budget- og planlægningsmøder salg og marketing. Den hertil medgåede tid betragtes som arbejdstid, ligesom 5 om tjenesterejser finder anvendelse. I forbindelse med mødeindkaldelser til ovennævnte møder, hvor der er mødepligt, skal dette fremgå af mødeindkaldelsen - i modsat fald er det reelt frivilligt at deltage. Stk. 2. Det skal aftales lokalt, hvordan stk. 1 praktiseres i virksomheden. Stk. 3. Bestemmelsen i stk. 1 gælder ikke for medarbejdere på løntrin 73 eller højere, it-medarbejdere i lønramme 241 eller højere og for service/teknikere på løntrin 67 eller højere.

9 Overenskomstens 5 Tjenesterejser Stk. 1. Reglerne gælder ved: indenlandske tjenesterejser og tjenesterejser til europæiske destinationer, som er aftalt i virksomhedens tjeneste. Rejsetid medregnes som arbejdstid, i det omfang rejsetiden uden for aftalt/fastlagt arbejdstid overstiger medarbejderens sædvanlige transporttid mellem hjem og arbejdssted. Reglerne gælder tillige ved transport mellem 2 daglige arbejdssteder. Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 gælder, for så vidt angår rejser til europæiske destinationer, ikke for medarbejdere på løntrin 73 eller højere, it-medarbejdere i lønramme 241 eller højere, og for service/teknikere på løntrin 67 og højere. 5

VEJLEDNING OM DELTAGELSE I MØDE OG KURSUS- ARRANGEMENTER

VEJLEDNING OM DELTAGELSE I MØDE OG KURSUS- ARRANGEMENTER VEJLEDNING OM DELTAGELSE I MØDE OG KURSUS- ARRANGEMENTER INDHOLD FORORD... 3 A. GENERELT... 4 Eksempel 1... 4 Eksempel 2... 5 Eksempel 3... 5 Eksempel 4A... 6 Eksempel 4B... 6 Eksempel 5... 7 Eksempel

Læs mere

VEJLEDNING OM SÆRLIGE ARBEJDSOPGAVER

VEJLEDNING OM SÆRLIGE ARBEJDSOPGAVER VEJLEDNING OM SÆRLIGE ARBEJDSOPGAVER FORORD FA og Finansforbundet har i fællesskab udarbejdet denne vejledning med eksempelsamling, som vi håber, vil give svar på mange spørgsmål. Når der i virksomhederne

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte civiløkonomer (HD))

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte civiløkonomer (HD)) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte civiløkonomer (HD)) 2006 Cirkulære af 27. november 2006 Perst. nr. 059-06 PKAT nr. J.nr. 06-348-57 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat

Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat Lokalaftale nr. 4.F.1 Redigeret 2013 Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat Lokalaftalens gyldighedsområde følger i enhver henseende Særaftale I i sin helhed. Lokalaftalen

Læs mere

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland.

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland. Lokalaftale nr. 11.E Redigeret 2013 Rammevilkår for kortvarige udstationeringer Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning af Landsoverenskomst mellem Tele Danmark

Læs mere

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om Jyske Banks overenskomst 2012-2014

Velkommen til informationsmøde om Jyske Banks overenskomst 2012-2014 GROK 2012 Velkommen til informationsmøde om Jyske Banks overenskomst 2012-2014 Side 1/44 GROK 2012 - dagsorden Generelt info om overenskomsten og forløbet Kredsbestyrelsen Heltidsulykkesforsikring Børns

Læs mere

HK/Privat og Dansk Tandlægeforening

HK/Privat og Dansk Tandlægeforening HK/Privat og Dansk Tandlægeforening Obligatorisk ansættelseskontrakt for tandklinikassistenter i privat praksis 1 af 5 ANSÆTTELSESBREV Mellem klinikassistent Adresse Cpr-nr. og Tandlæge Arbejdsstedet adresse

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

Arbejdstid på offentlige arbejdspladser

Arbejdstid på offentlige arbejdspladser Arbejdstid på offentlige arbejdspladser Hvordan er reglerne? Tænk længere Arbejdstid på offentlige arbejdspladser // 3 Arbejdstid på offentlige arbejdspladser hvordan er reglerne? På mange offentlige arbejdspladser

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere

UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere Udbudssted: Blaagaard/KDAS, 18.8.09 Præambel; Husaftalen er en lokal udmøntning af rammeaftalen om fordeling af arbejdstid på opgaver mellem Professionshøjskolen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2014.0031) Dansk Metal. mod. TV 2 Danmark A/S

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2014.0031) Dansk Metal. mod. TV 2 Danmark A/S PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2014.0031) Dansk Metal mod TV 2 Danmark A/S Tvisten Tvisten angår fortolkningen af 12, stk. 4, i parternes overenskomst om en årlig ret til 3 dages selvvalgt

Læs mere

Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere. Arbejdstid. Lokalaftaler

Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere. Arbejdstid. Lokalaftaler Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere Arbejdstid Lokalaftaler Arbejdstid Lokalaftaler Indholdsfortegnelse Indledning Forhandlingskompetencer Arbejdstidsaftalen i kommunerne Arbejdstidsaftalen

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR DANSKE REGIONERS OMRÅDE

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR DANSKE REGIONERS OMRÅDE KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR DANSKE REGIONERS OMRÅDE OK 11 Forord: Arbejdstidsaftalen på Danske Regioners område er præget af forskellige hensyn: aftalen dækker et område, hvor arbejdet skal

Læs mere

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra 01.04.2016 Præsentation og forventninger Hvem er vi? Hvilke forventninger har I til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvilke aftaler gælder? Arbejdsmiljøloven

Læs mere

Senior Erhverv Kurser 2016. Kursuskatalog. Side 1 af 16

Senior Erhverv Kurser 2016. Kursuskatalog. Side 1 af 16 Kursuskatalog Side 1 af 16 Kursuskatalog 2016 med kurser 3 Deltagelse i kurser 3 Kursernes varighed 4 Introduktionskursus for nye medlemmer 5 Virksomhedsservice 6 Virksomhedsservice Struktur, 1-dagskursus

Læs mere

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE HK/KOMMUNAL DL PATIENT ADMINISTRATI- ON KOMMUNIKATION ARBEJDSTIDSAFTALE 2011 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med

Læs mere

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for Arbejdstidsregler for 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Arbejdstid... 3 3 Værnsregler... 3 4 Arbejdstidsopgørelse... 4 4.1 Pauser... 4 4.2 Spisepauser... 4 4.3 Dage med ret til fravær med løn...

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv. KL BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Deltagere: Gitte W, Eva, og Käthe Afbud: Käthe Punkt 1 punktet Dagsorden

Læs mere

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv Side 41 Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv 1. Hvem er omfattet Protokollatet omfatter personer, der

Læs mere

Aftale om administrering af lov 409 på Bøgholt skole. Aftalen er indgået mellem Bøgholt Skole og SL.

Aftale om administrering af lov 409 på Bøgholt skole. Aftalen er indgået mellem Bøgholt Skole og SL. Aftalen skabet rammer for at medarbejdernes kompetencer, viden og ressourcer på bedste vis Folkeskolereformen stiller krav til en mere varieret skoledag med en vekselvirkning mellem forskellige Ram m eaftal

Læs mere

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE RLTN Arbejdstidsaftaler for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område 2013 DEN OFFENTLIGE GRUPPE Forord Den offentlige gruppe i 3F har valgt at trykke disse 2

Læs mere

Søg i lokalområdebøger. Demokrati/vindmøller. Lokalområde Hagested. Ansvarligt fagområde. Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Vælg

Søg i lokalområdebøger. Demokrati/vindmøller. Lokalområde Hagested. Ansvarligt fagområde. Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Vælg Søg i lokalområdebøger Lokalområde t fagområde Vælg Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Vælg : Nej: Fritekst Søg Demokrati/vindmøller Strategi og sekretariat Lokalrådet er glad for beskrivelsen af modellen,

Læs mere

Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger. , Kreds Midtjylland. vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid

Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger. , Kreds Midtjylland. vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid, Kreds Midtjylland Om kredsens anbefalinger Kredsbestyrelsen i Kreds Midtjylland har

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR AMTSRÅDSFORENINGEN OMRÅDET OK 2002

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR AMTSRÅDSFORENINGEN OMRÅDET OK 2002 1 KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR AMTSRÅDSFORENINGEN OMRÅDET OK 2002 2 Forord: Denne arbejdstidsaftale er præget af en række forskellige forudsætninger og hensyn: aftalen dækker et område, hvor

Læs mere

Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet

Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet Side 1 Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet Kommunernes Landsforening Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark Dansk El-bund Dansk mands ening Dansk

Læs mere

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende?

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Indholdsfortegnelse Indledning Rammer for den kliniske undervisers funktioner Den kliniske undervisers

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

FLEKSJOB. Få mere viden om. Hvem kan få fleksjob? Begrænset arbejdsevne? Er arbejdsevnen. Fleksjob som selvstændig? varigt nedsat?

FLEKSJOB. Få mere viden om. Hvem kan få fleksjob? Begrænset arbejdsevne? Er arbejdsevnen. Fleksjob som selvstændig? varigt nedsat? Få mere viden om FLEKSJOB Hvem kan få fleksjob? Fleksjob som selvstændig? Begrænset arbejdsevne? Er arbejdsevnen varigt nedsat? Løn- og ansættelsesvilkår? Arbejdsprøvning - hvad er det? Forord Jobcenter

Læs mere

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Løn - hvor enig er du i følgende synspunkter: Lokalt aftalte løntillæg skal udgøre en større del af den samlede løn? ikke- TR % over Antal 44 TR 5 K 14 U 10 ÅR 16

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv.

Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv. Vejledning nr. xx af yy. 2009 Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv. I vejledning nr. 15 af 19. februar 2007 om en a-kasses pligt til at vejlede mv. som senest ændret

Læs mere

Adjunktansættelser og lektorkvalificeringicering

Adjunktansættelser og lektorkvalificeringicering SEPTEMBER 2014 Adjunktansættelser og lektorkvalificeringicering Ny stillingsstruktur Tværgående Uddannelsesudvikling, Kirsten Larsen HR og Kommunikation, jura&forhandling Adjunktansættelser i UCL Adjunktansættelser

Læs mere

Ydelse Hvem vælger mellem de givne muligheder? 5 Afspadsering af den Lederen præsterede arbejdstid + 50 % Omlægning af tjenesten

Ydelse Hvem vælger mellem de givne muligheder? 5 Afspadsering af den Lederen præsterede arbejdstid + 50 % Omlægning af tjenesten Oversigt over de enkelte ydelser/tillæg, idet der dog administration af disse henvises til selve arbejdstidsaftalen, ligesom reglerne for kan ses i arbejdstidsaftalen: Overarbejde (pålagt eller nødvendigt

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Undervisning på folkehøjskoler

Undervisning på folkehøjskoler Undervisning på folkehøjskoler På folkehøjskoler er der krav til undervisningens omfang, placering og brede almene indhold. Med denne vejledning vil ministeriet tydeliggøre, hvad kravene betyder i praksis.

Læs mere

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne Overenskomst 2008 2011 mellem Landsforeningen LEV og HK Service Hovedstaden og AC-organisationerne 1 1. Aftalens område Aftalen omfatter ansatte i Landsforeningen LEV.. Undtaget er honorarlønnede medlemmer,

Læs mere

A RBEJDSMILJØUDVALGET S

A RBEJDSMILJØUDVALGET S Side 12 FOA, Fag og Arbejde, Aalborg Arbejdsskadeafsnittet Tlf. 4697 3131 Sagsbehandler Ghita Elmo Andersen A RBEJDSMILJØUDVALGET S V EJLEDNING TIL SIKKERHEDS-/ ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER Miljøansvarlig/formand

Læs mere

Vejledning til skolerne om afholdelse af erstatningstimer og andre undervisningsrelaterede aktiviteter for 9. hhv. 10. klasse ved lockoutens ophør

Vejledning til skolerne om afholdelse af erstatningstimer og andre undervisningsrelaterede aktiviteter for 9. hhv. 10. klasse ved lockoutens ophør KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Vejledning til skolerne om afholdelse af erstatningstimer og andre undervisningsrelaterede aktiviteter for 9. hhv. 10. klasse ved lockoutens ophør

Læs mere

50.34A O.11 35/2011 Side 1. Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005

50.34A O.11 35/2011 Side 1. Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005 Side 1 Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005 KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 50.34A Side 2 Indledende bemærkning... 3 1. Område... 4 2. Arbejdsopgaver...

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Henrik Pazdecki, Finn B. Jacobsen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Claus Brodersen, Dieter Jessen, Jakob Ørebro. 1 Bemærkninger

Læs mere

PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 17. januar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0066. Dansk El-Forbund. (advokat Jeppe Wahl-Brink)

PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 17. januar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0066. Dansk El-Forbund. (advokat Jeppe Wahl-Brink) PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 17. januar 2013 i faglig voldgiftssag 2012.0066 Dansk El-Forbund for A (advokat Jeppe Wahl-Brink) mod DI Overenskomst II ved DI for G4S Security Services

Læs mere

Vedtægter for ADHD-foreningen

Vedtægter for ADHD-foreningen Vedtægter for ADHD-foreningen Præambel ADHD-foreningen arbejder for mennesker, der har udtalte vanskeligheder inden for områderne opmærksomhed og/eller aktivitetskontrol; ofte kombineret med problemer

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

Vilkår for arbejde i udlandet i forbindelse med tjenesterejse, herunder tilkald

Vilkår for arbejde i udlandet i forbindelse med tjenesterejse, herunder tilkald Lokalaftale nr. 11.D Redigeret 2013 Vilkår for arbejde i udlandet i forbindelse med tjenesterejse, herunder tilkald Lokalaftalens gyldighedsområde følger i enhver henseende Særaftale I i sin helhed. Lokalaftalen

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR KL S OMRÅDE OK 2008

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR KL S OMRÅDE OK 2008 KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR KL S OMRÅDE OK 2008 1 Indholdsfortegnelse Indledende bemærkninger...5 Kapitel 1. Afgrænsning...6 1. Hvem er omfattet af aftalen... 6 Elever... 6 Kapitel 2. Arbejdsplanlægning...7

Læs mere

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K 1. august 2007 Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne - et samlet overblik Den centrale arbejdstidsaftale beskriver,

Læs mere

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. juni 2015, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 20. maj 2015 blev

Læs mere

Forslag. Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7.

Forslag. Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7. Forslag Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7. Vodskov 1. Formål Formålet med decentralarbejdstid er, at kunne tilgodese brugerne

Læs mere

Marts 2009. Nyt fra ledelsen Generalforsamling Orientering forretningsføreren Kundepolitik Info fra SP Mere SP Klageudvalg Fra Trafikudvalget Tak m.m.

Marts 2009. Nyt fra ledelsen Generalforsamling Orientering forretningsføreren Kundepolitik Info fra SP Mere SP Klageudvalg Fra Trafikudvalget Tak m.m. Marts 2009 ESBJERG TAXA NYT UDGIVES AF ESBJERG TAXA LILLEBÆLTSVEJ 10 6715 ESBJERG N. REDAKTION: ESBJERG TAXA mail@esbjergtaxa.dk DEADLINE D. 15. UDGIVELSESDATO D. 26 Indhold i dette nr. bl.a.: Nyt fra

Læs mere

Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune

Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune 1 Aftalens parter Hermed indgår [navn] kommune konsulentkontrakt med praktiserende læge [navn] om at være fast tilknyttet læge

Læs mere

Dagsorden til langt bestyrelsesmøde lørdag d.2. november kl. 10. til søndag d.3. november kl. 12.00.

Dagsorden til langt bestyrelsesmøde lørdag d.2. november kl. 10. til søndag d.3. november kl. 12.00. Dagsorden til langt bestyrelsesmøde lørdag d.2. november kl. 10. til søndag d.3. november kl. 12.00. Afbud fra Leif. Bente kommer ved 14 tiden lørdag p.gr.a ansættelsessamtaler i DATS. Per kører ved 11

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelsen

Arbejdsmiljøuddannelsen 2010 Arbejdsmiljøuddannelsen Lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse Grundlæggende uddannelse for arbejdsmiljø-/sikkerhedsorganisationens medlemmer. Opbygget på baggrund af bekendtgørelsen om sikkerhedsgruppens

Læs mere

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk Referat fra konstituerende møde i Deltagere: Janne Feenstra Jannick Knudsen Britta Soling (syg) Connie Gorell Nielsen Brian Holm Nielsen Louise Kolstrup (til kl. 12) Punkt Emne + uddybning 1. Valg af ordstyrer.

Læs mere

JN Datas VOK JN Data og Nykreds juni 2017

JN Datas VOK JN Data og Nykreds juni 2017 JN Datas VOK 2017-2020 JN Data og Nykreds juni 2017 1 21 JN Datas lønsystem Overenskomsten løber i 3 år fra 1. april 2017, med generel regulering af lønnen på: 1,90 % pr. 1. juli 2017 1,95 % pr. 1. juli

Læs mere

O&M Orientering og Mobilityuddannelsen efterår

O&M Orientering og Mobilityuddannelsen efterår 2013 O&M Orientering og Mobilityuddannelsen efterår 1 Indhold O&M - Orientering og Mobilityuddannelsen...3 Formål...3 Uddannelsesplan...3 Eksamen...4 Uddannelsesbevis...4 2 uger børnedel på Synscenter

Læs mere

vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi AARHUS UNIVERSITET

vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi AARHUS UNIVERSITET vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi au AARHUS UNIVERSITET En vejledningsfolder for studerende og vejledere

Læs mere

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014.

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014. NOTAT Punkt 8 bilag 8 Til: MED-Hovedudvalget Fra: Koncern HR Dato: januar 2014 Koncern HR Alléen 15 4180 Sorø Politik om fuldtid www.regionsjaelland.dk Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en politik

Læs mere

4. Inddragelse af en ordinær fridag...

4. Inddragelse af en ordinær fridag... PERSONALEAFDELINGEN Ordinære fridage Vejledning til arbejdstidsaftalen mellem Rigspolitiet og Politiforbundet (polititjeneste- mænd, tjenestemandsansatte kontorfunktionærer og tjenestemandsansatte kontorbetjente).

Læs mere

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Denne vejledning beskriver de forhold, som skal fremgå af ansættelseskontrakten og de forhold, som

Læs mere

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt. VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM 1. Navn, hjemsted og tilhørsforhold Stk. 1. Navnet er Tølløse Lokalforum. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

Læs mere

Elevplanskonferencen den 21. og 22. september 2011

Elevplanskonferencen den 21. og 22. september 2011 Hvordan bruger vi Elevplan til kommunikation mellem Skole virksomhed elev. Hvordan giver det skolen en økonomisk besparelse? Få inspiration og vejledning i: Indkaldelser af elever til skoleforløb Brug

Læs mere

Ammitsbøl/Jerlev Fodbold er en del af KUV

Ammitsbøl/Jerlev Fodbold er en del af KUV Ammitsbøl/Jerlev Fodbold er en del af KUV Klubsamarbejde om Ungdomsfodbold på Vejleegnen K.U.V. s historie. Selve arbejdet med KUV blev startet op i 1995. Det blev gennemført som et samarbejde mellem repræsentanter

Læs mere

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner Arbejdstidsaftale 11 Danske Regioner for sygeplejersker og radiografer bioanalytikere ergoterapeuter fysioterapeuter jordmødre kost- og ernæringsfagligt personale farmakonomer tandplejere Arbejdstidsaftale

Læs mere

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen 1. Selve ansættelsen 2. Forbered modtagelsen 3. Den første dag 4. De første 3 måneder Drejebog for ansættelse og modtagelse af nye medarbejdere Yes! Sådan tænker

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Temamøde for kontaktpersoner

Temamøde for kontaktpersoner Temamøde for kontaktpersoner Ansættelsesvilkår, overenskomster og planlægning af arbejdstid Den 19. marts 2013 kl. 19.00-21.00 i Hedeagerkirken, Herning Dagsorden Orientering om ansættelsesvilkår, overenskomster

Læs mere

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen En indehaveruddannelse for Restauranter, caféer og mindre hoteller Kurset er godkendt af Horesta 19.-20. januar 2015 02.-03. februar 2015 og 23. februar

Læs mere

Vejledning om arbejdstid for mobile arbejdstagere

Vejledning om arbejdstid for mobile arbejdstagere Vejledning om arbejdstid for mobile arbejdstagere Forord 3F s transportgruppe har i løbet af 2005 gennemført en lang række medlemsmøder over hele landet med temaet De nye arbejdstidsregler. Langt over

Læs mere

I den forbindelse er der en række betingelser, som AF skal sørge for er opfyldt og dokumenteret på de enkelte sager.

I den forbindelse er der en række betingelser, som AF skal sørge for er opfyldt og dokumenteret på de enkelte sager. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. april 2005 sag nr. 05-207-91 Til AF-regionerne Intern instruks til AF om administration af løntilskudsordningen i forhold til forsikrede ledige 1. Baggrund Private og offentlige

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Deltagere: Gæst: Afbud: Peer Foged Ove Nielsen Inga Andersen Birgitte Larsen Klavs Klarskov

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Forflytningspolitik for Plejecenterområdet Pleje og Omsorg

Forflytningspolitik for Plejecenterområdet Pleje og Omsorg Forflytningspolitik for Plejecenterområdet Pleje og Omsorg Udarbejdet af sektionsledere for plejecentre område Øst og Vest i Faaborg-Midtfyn Kommune d. 31. maj 2010 Godkendt af MED-udvalg for plejecentre

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte kontorfunktionærer og edb personale) 2005 Cirkulære af 6. juli 2006 Perst. nr. 042-06 PKAT nr. 240,

Læs mere

Retningslinjer for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser

Retningslinjer for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser Koncern HR, Stab, NS februar 2015 Retningslinjer for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser Retningslinjer vedtaget af RMU den 20. februar 2015 Baggrund Indledning Der sker løbende

Læs mere

Referat af DSÅ-møde d. 16.1.07

Referat af DSÅ-møde d. 16.1.07 Referat af DSÅ-møde d. 16.1.07 1 Godkendelse af referat og dagsorden 2 Arrangementer siden sidst 3 Kommende arrangementer 4 Nyt fra landsorganisationen 5 Fremtidens arbejde i DS- Østjylland 6 Rep.mødet

Læs mere

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio KURSET: Teknik bliver til kunst når den udvider ens potentiale. På Hamsa Yoga Studio er det ultimative mål med teknik er at forøge effekten af yogaen, så som stress reduktion, forbedret søvnkvalitet og

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Ungdomscentret Bofællesskab Nørre Allé

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Ungdomscentret Bofællesskab Nørre Allé Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Ungdomscentret Bofællesskab Nørre Allé 28. juni 2012 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Ungdomscentret Bofællesskab

Læs mere

6. Forretningsorden: Lars laver et udkast til næste UU-møde samarbejde med Mehmet.

6. Forretningsorden: Lars laver et udkast til næste UU-møde samarbejde med Mehmet. Dagsorden - UU-møde 21.-22. februar 2015 Deltagere: Emil Olsen, Dennis Garting, Morten Egede, Tobias Thomsen, Dennis Otkjær, Tilde Busk, Louise Meiling, Morten Farsø, Nikolaj Mailand, Bjørn Andersen, Lars

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7-2

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7-2 At-VEJLEDNING Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7-2 Maj 2011 Opdateret januar 2016 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse,

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte tekniske designere, byggeteknikere, produktionsteknologer, bygningskonstruktører, procesteknologer,

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Tilsyn med danskuddannelse

Tilsyn med danskuddannelse Rapport Tilsyn med danskuddannelse Esbjerg Kommune samt Vejen Kommune Varde Kommune Fanø Kommune Indledning Esbjerg Kommune har indgået aftale med henholdsvis Fanø, Vejen og Varde Kommune om overdragelse

Læs mere

Arbejdstidsaftaler i Professionshøjskolerne. Simon Cort Graae TR på læreruddannelsen Blaagaard/KDAS Medlem af bestyrelsen i DM Professionshøjskoler

Arbejdstidsaftaler i Professionshøjskolerne. Simon Cort Graae TR på læreruddannelsen Blaagaard/KDAS Medlem af bestyrelsen i DM Professionshøjskoler Arbejdstidsaftaler i Professionshøjskolerne Simon Cort Graae TR på læreruddannelsen Blaagaard/KDAS Medlem af bestyrelsen i Baggrund Ønske fra TR om få overblik over aftalerne i de forskellige er mhp. at

Læs mere

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3.

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. marts 2016 Ønsker du et forløb med udvikling af egen yogapraksis. Blive

Læs mere

Organisationsuddannelse 2015

Organisationsuddannelse 2015 Forord "Organisationsuddannelse 2015" beskriver den uddannelse, som Danmarks Lærerforening tilbyder alle nye tillidsvalgte. Det overordnede formål med organisationsuddannelsen er at gøre dig til en stærk

Læs mere

Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Skoleåret 2014/15. Indledning: Skoleafdelingen har med afsæt lov 409 og input og anbefalinger fra arbejdsgruppe 9 udarbejdet udkast

Læs mere

Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online

Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online Juridiske betingelser, afsnit 1 WEBSITE BETINGELSER Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online Velkommen til Vikar-Onlines jobbank. Din brug af dette website sker i henhold til følgende betingelser,

Læs mere

Standard for store møder

Standard for store møder Standard for store møder Formål med standarden for store møder Når der holdes møder med mange deltagere, er det en stor investering for organisationen. Der bliver brugt mange timer på at forberede mødet,

Læs mere