Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011"

Transkript

1 Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011 Først øvelse. Lav en designanalyse i tekst og billeder af det udleverede website Vi startede med en hjemmeside, der så ud som følgende: Gennemgående visuelle elementer På siden ses farverne er hvid, orange og lilla. De er meget gennemgående.

2 Der bruges rundede hjørner på både selve hovedstrukturen af siden (bunden mm.), såvel som på knapper og andre elementer på siden. Hvert element har egen top i lilla, med mindre overskrift i en mørkere lilla. Dette får teksten til at stå ud. Vigtighed og relationer Blikfang Reklamerne er meget fremtrædende. Reklamerne er forstyrrende, med blink og meget fremtrædende farver de fylder meget på sitet. Siden er database organiseret. Her er et minimum at hierarki. Grid Struktur: Forsiden er opbygget ud fra Grid struktur, som kan ses på følgende billeder:

3 Her er tre sektioner i midten, så man får den vigtigste information i midten af siden. Siden er skitseret her: Logisk flow Læseretningen er meget typisk, med reklamer til højre og jobelementer til venstre. Font Hvis man ser bort fra reklamer og logoer findes der omkring 3 skrifttyper. Uden seriffer. Menupunkter er alle i CAPITAL. Bold bruges til at fremhæve tal og firmanavne. Symmetri og balance De to felter i toppen er ikke samme størrelse, men er så tæt på at det er forstyrrende for symmetrien. Siden er meget informativ. Der er mange forskellige lister og ikoner.

4 Siden er tungere i venstre side, med mange links og lister, mens midten og højre side udgøres mest af ikoner og reklamer. Ikoner Ikonerne på forsiden er hovedsageligt for firmaer som har annoncer. Der anvendes flere gode ikoner på undersider. Undersider og sammenhæng Designet har ikke megen sammenhæng. Forsiden er ganske anderledes bygget op en diverse undersider, og det mest gennemgående må siges at være brugen af farver. Grid strukturen er nærmest helt væk på nogle af undersiderne, og brugen af ikoner frem for tekst bliver også meget markant på nogle af dem, i modsætning til forsidens nærmest ekstreme brug af skrift:

5 Anden øvelse Lav et forslag til hvordan websitet kunne redesignes, hvis det ville henvende sig til en dansk bruger på +30 år, som foretrækker enkelt, skandinavisk design (Ikea, B&O, Montana ) Vores generelle opfattelse af redesignet var, at vi ikke ville ændre på afsenderen. Vi ville simplificere menuerne med et smart, simpelt drop-down menu system, gøre reklamerne mere enkle, så de generede øjet mindre, samt gøre tekst større og mere letlæselig. Samtidig ville vi også gøre hjemmesiden kortere, da den fra start af var meget lang. Vi har rettet symmetrien til ved at fjerne en reklamen ved toppen og tilpasse søgefunktionen så den rækker over hele bredden af siden. Flere lister er blevet lavet om til drop-down menuer i stedet, for at give mere plads. Vi ændrer ikke den overordnede Grid struktur pga. at vi ikke vil ændre afsenderen. Af samme grund ændres farvevalget heller ikke. Reklamerne er omstruktureret for at give balance på siden. Redesign:

6 Siden er blevet simplificeret, og der er kommet mere styr over tingene. Vi har valgt at bibeholde Grid strukturen fra den originale forside, men fjernet en masse af teksten til fordel for drop-down menuer. Nogle af tingene er blevet byttet rundt for at gøre det letter at overskue, og siden er blevet væsentligt kortere i det generelle layout, hvilket gør det hele mere overskueligt. Søgefeltet er blevet gjort til et stort element i toppen, der fylder hele bredden af siden ud, hvor den førhen måtte kæmpe om pladsen med en meget forstyrrende reklame, der nu er blevet rykket længere ned på siden. Billedet er kun en skitse, for at illustrere vores generelle tankegang og skal derfor ikke tages som et afsluttende resultat, men derimod en del af processen om at redesigne den. Lavet af gruppe 9.