Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 83. møde fredag den 24. februar I mødet deltog:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 83. møde fredag den 24. februar I mødet deltog:"

Transkript

1 Dato J. nr Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 83. møde fredag den 24. februar 2017 I mødet deltog: MF Kim Christiansen MF Kristian Pihl Lorentzen MF Henning Hyllested MF Mette Abildgaard MF Roger Matthisen Adm. direktør Erik Østergaard Miljøkonsulent Kjeld H. Jensen Direktør Klaus Bondam Økonomidirektør Lene Michelsen Politiinspektør Gert Sejbak Direktør Ullaliv Friis Kontorchef Lisa Pontoppidan Chahil Direktør Mogens Kjærgaard Møller Formand Mette Fynbo Kontorchef Jesper Høgh Bach Lene Michelsen adm. direktør Thomas Møller Thomsen Oplægsholdere: Ingeniør Anders Møller Gaardbo Bilinspektør Victor Hollnagel Frank Schack Rasmussen KL fagkoordinator Søren Troels Berg Fra sekretariatet deltog: Fuldmægtig Anja Rindom Bøndergaard (sekretær) Fuldmægtig Simone Ritter Følgende deltog ikke i mødet: MF Villum Christensen, MF Lennart Damsbo-Andersen, MF Karsten Hønge, MF Andreas Steenberg, kontorchef Jesper Jarnit, kontorchef Henrik L.

2 Hansen, politiassistent Bo Johanssen, institutdirektør Otto Anker Nielsen og områdechef Steffen Rasmussen, landsformand René Arnt, 2. viceborgmester Arne Simon Hansen, afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen, centerchef Erik Terp Jensen, kontorchef Leif Lorentzen Side 2/6 Til brug for mødet var der udarbejdet følgende D A G S O R D E N 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat og beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 82. møde den 9. december Meddelelser fra formanden 4. Gennemgang af ulykkesudviklingen i 2016 sammenlignet med Færdselssikkerhedskommissionens målsætninger i handlingsplanen og opfølgningsnotat ved Vejdirektoratet 5. Havarikommissionens seneste rapport om lastbilulykker ved Mette Fynbo, formand for Havarikommissionen 6. Gennemgang af en bilinspektørs erfaringer fra typiske lastbilulykke ved Victor Hollnagel, Bilinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi 7. Sikkerhedsudstyr i lastbiler og kravene til udstyr ved EUtypegodkendelse ved Frank Schack Rasmussen, Færdselsstyrelsen 8. Ulykker med lastbiler i byer Kommunernes indsatser og udfordringer ved Søren Troels Berg, KL, Fagkoordinator Københavns Kommune 9. Meddelelser fra medlemmerne 10. Eventuelt 11. Næste møde i Færdselssikkerhedskommissionen Ad dagsordenens punkt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Formanden præsenterede Færdselssikkerhedskommissionens nye medlemmer: MF Mette Abildgaard, der træder ind i kommissionen i stedet for MF Søren

3 Pape, og MF Roger Matthisen, der træder ind i kommissionen i stedet for MF Christian Poll. Side 3/6 Ad dagsordenens punkt 2. Godkendelse af referat og beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 82. møde den 9. december 2016 Referaterne blev godkendt. Ad dagsordenens punkt 3. Meddelelser fra formanden Formanden gav ordet til Dansk Fodgænger Forbund, der til sidste møde uddelte et forslag vedrørende lovændringer, kampagner mv., som skulle drøftes til dette møde. Dansk Fodgænger Forbund stillede forslag om, at Færdselssikkerhedskommissionen kunne arbejde for at få ændret færdselsloven, således at det kommer til at fremgå af færdselsloven, at der skal udvises særligt hensyn over for ældre mennesker. Dansk Fodgænger Forbund stillede i denne sammenhæng også forslag om, at der eventuelt kunne laves en årlig trafikuge, hvor der skal være særligt fokus på at vise hensyn over for ældre mennesker. Der var efterfølgende en drøftelse af forslaget. Kim Christiansen afsluttede drøftelsen ved at bemærke, at Færdselssikkerhedskommissionen generelt skal se på at skabe en bedre trafikkultur i bylivet. Ad dagsordenens punkt 4. Gennemgang af ulykkesudviklingen ved Vejdirektoratet Vejdirektoratet holdt oplæg om ulykkesudviklingen, baseret på det foreløbige bud på antal trafikdræbte i Antallet af alvorligt og lettere tilskadekomne tyder på at ligge henholdsvis betydeligt over og lidt over målkurven. Stigningen af antal dræbte i 2016 er på både kommune- og statsveje. Vejdirektoratet havde udvalgt fokusområder fra handlingsplanen, hvor ulykkesudviklingen blev gennemgået. Der var efterfølgende bemærkninger til oplægget. Mogens Kjærgaard Møller bemærkede, at de seneste tal fra USA viser, at op mod 70 % af ulykkerne i USA skyldes uopmærksomhed. Uopmærksomhed er derfor en vigtig faktor og vigtigt at arbejde med.

4 Det blev fremhævet af politiet, at der fortsat bør være fokus på narkotikapåvirkede trafikanter og spirituskørsel. Side 4/6 Endvidere var der spørgsmål om trafikarbejdets indflydelse på antallet af ulykker hvortil Vejdirektoratet påpegede, at handlingsplanens målsætning er absolut og dermed også er uafhængig af trafikarbejdet. Ad dagsordenens punkt 5. Havarikommissionens rapport om lastbilulykker /ved Mette Fynbo, formand for Havarikommissionen Mette Fynbo præsenterede Havarikommissionens rapport om lastbilulykker. Havarikommissionen har i rapporten taget et mindre antal ulykker og dybdeanalyseret disse. I rapporten er der set nærmere på 30 ulykker, der skete i 2014, og hvor der skete personskader. Overordnet set udgør lastbilulykker 6 % af personskadeulykkerne, men der er næsten 3 gange så mange dræbte i denne type ulykker end i andre ulykker. Dette hænger især sammen med, at køretøjerne har så stor en masse. Ulykker analyseret i rapporten er i høj grad sket på grund af utilstrækkelig orientering (22 ud af 30 ulykker). Årsagerne til utilstrækkelig orientering varierede fra by til land; hvor det i byen handlede om ikke at bruge tilstrækkelig tid på orientering, var det på strækninger et spørgsmål om, at chauffører eller bilister var uopmærksomme. Havarikommissionens 3 hovedanbefalinger er, at chaufførerne skal tage tid til at orientere sig, at der skal stilles krav til trafiksikkerhed fra købere af transportopgaver, og at kontrolindsatsen skal øges. Præsentationen blev fulgt op af uddybende spørgsmål, blandt andet om udenlandske chaufførers involvering i ulykker. Mette Fynbo bemærkede, at udenlandske chauffører også kan være herboende chauffører og at det er vanskeligt at finde valide tal for transportarbejdet, så det er svært at sammenligne. Erik Østergaard påpegede, at der var en stor andel udenlandske chauffører involveret i højresvingsulykkerne og involveret i spirituskørsel. Han ønskede mere intensiv kontrol. Der var generel diskussion om fordele og ulemper ved at fjerne tung trafik fra byerne, og at få varetransport omlastet til betydeligt lettere køretøjer. Mette Fynbo bemærkede, at Havarikommissionen allerede har kigget på mulighederne for omlastning, men havde vurderet, at det ikke kunne give en sikkerhedsmæssig gevinst at stille krav om det.

5 Ad dagsordenens punkt 6. Gennemgang af en bilinspektørs erfaringer ved Victor Hollnagel, Bilinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi Side 5/6 Præsentationen vedrørte bilinspektørernes erfaringer med lastbiler. Bilinspektørerne er ingeniører med en relevant uddannelse inden for eksempelvis rekonstruktion af færdselsuheld. Inspektørerne er ansvarlige for den tekniske uheldsopklaring. Ulykkerne med lastbilerne skyldes bl.a., at lastbilerne er tunge, og at køretøjerne ikke har nogen kollisionszoner og derfor ikke giver efter. Derudover er både bremse- og manøvreevnen ikke lige som en personbils. Udsynet er samtidigt dårligere i en lastbil. Afslutningsvist vistes rekonstruktioner og billeder af diverse lastbilulykker Ad dagsordenens punkt 7. Sikkerhedsudstyr i lastbiler og EUtypegodkendelse ved Frank Schack Rasmussen, Færdselsstyrelsen I præsentationen blev sikkerhedskravene til lastbilerne og EU s fremtidige tiltag på området præsenteret. Der arbejdes i EU-regi på nye tiltag på området. Dette indbefatter bl.a. overvågning af døsighed, dæktryksovervågning samt overvågning og detektion med kamera af blind vinkel foran bus og lastbil. Ad dagsordenens punkt 8. Ulykker med lastbiler i byer Kommunernes indsatser og udfordringer ved Søren Troels Berg, KL Præsentationen vedrørte kommunernes indsats for at forebygge ulykker med lastbilerne i byerne. Kommunerne samarbejder bl.a. med vognmandsorganisationer, således at der kommer lastbiler ud på skolerne, så børnene på egen hånd kan få lov at opleve lastbilchaufførernes begrænsede udsyn. Derudover arbejder kommunerne på at forebygge ulykker rent vejteknisk med eksempelvis tilbagetrukne stoplinjer og konfliktfri lyssignaler. Kommunerne er desuden opmærksomme på trafiksikkerheden i forbindelse med udbud af kontrakter, da der er potentiale i at arbejde med, hvilke typer af lastbiler der kører rundt i byerne.

6 Afslutningsvis redegjordes for kommunernes ønskeseddel på dette område. Kommunerne ser gerne, at der presses på i EU for at fremme sikkerheden. Der stilledes desuden forslag om, at der på længere sigt kunne ses på at etablere sikkerhedszoner i de store byer. Side 6/6 Ad dagsordenens punkt 9. Meddelelser fra medlemmerne Der var ingen meddelelser fra medlemmerne. Ad dagsordenens punkt 10. Eventuelt Der var drøftelse om krav i køreuddannelse om, at man bruger højre hånd, når man åbner bildøren, for at tvinge sig selv til at se bagud særligt for cyklister. Ad dagsordenens punkt 11. Næste møde i Færdselssikkerhedskommissionen Formanden oplyste, at næste møde i Færdselssikkerhedskommissionen er fredag den 5. maj, som vil blive holdt som ekskursion.

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 82. møde fredag den 9. december I mødet deltog:

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 82. møde fredag den 9. december I mødet deltog: Dato J. nr. 9. december 2016 2015-4065 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 82. møde fredag den 9. december 2016 I mødet deltog: MF Kim Christiansen MF Lennart Damsbo-Andersen MF Kristian

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 85. møde fredag den 6. oktober I mødet deltog:

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 85. møde fredag den 6. oktober I mødet deltog: Dato J. nr. 6. oktober 2017 2015-4065 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 85. møde fredag den 6. oktober 2017 I mødet deltog: MF Kim Christiansen MF Lennart Damsbo-Andersen MF Mette Abildgaard

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 77. møde den 2. februar 2015. I mødet deltog:

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 77. møde den 2. februar 2015. I mødet deltog: Civilafdelingen Dato: 4. maj 2015 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jacob Guldborg Rasmussen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 1564797 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 77. møde den 2. februar

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 75. møde den 5. maj 2014

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 75. møde den 5. maj 2014 Civilafdelingen Dato: 7. maj 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 1164005 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 75. møde den 5. maj

Læs mere

Beslutningsreferat med bemærkninger fra DTU-rapporten som drøftet på Færdselssikkerhedskommissionens 89. møde fredag den 25.

Beslutningsreferat med bemærkninger fra DTU-rapporten som drøftet på Færdselssikkerhedskommissionens 89. møde fredag den 25. Dato J. nr. 25. januar 2019 2015-4065 Beslutningsreferat med bemærkninger fra DTU-rapporten som drøftet på Færdselssikkerhedskommissionens 89. møde fredag den 25. januar 2019 I mødet deltog: MF Kim Christiansen

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september 2012

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september 2012 Civilafdelingen Dato: 6. november 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 533994 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november 2012

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november 2012 Civilafdelingen Dato: 7. december 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 599459 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november

Læs mere

Fuldmægtig Jørgen Jørgensen (sekretær) Fuldmægtig Marianne Møller Halkjær (sekretær) Kontorfuldmægtig Christina Hjeresen (sekretariatsmedhjælper)

Fuldmægtig Jørgen Jørgensen (sekretær) Fuldmægtig Marianne Møller Halkjær (sekretær) Kontorfuldmægtig Christina Hjeresen (sekretariatsmedhjælper) Civilafdelingen Dato: 7. juni 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 780793 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 73. møde den 6. maj

Læs mere

Færdselssikkerhedskommissionen

Færdselssikkerhedskommissionen Færdselssikkerhedskommissionen Alle politiske partier i folketinget Danske Kørelærer Union DTL 3F FDM Cyklistforbundet KL MC touring Club Dansk Fodgænger Forbund Transport- Bygnings og Boligministeriet

Læs mere

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister HVU Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har dybdeanalyseret 25 højresvingsulykker. Alle ulykkerne kunne være undgået, hvis chaufførerne

Læs mere

Trafiksikkerhed i bevægelse. Jesper Sølund, dokumentationschef Rådet for Sikker Trafik

Trafiksikkerhed i bevægelse. Jesper Sølund, dokumentationschef Rådet for Sikker Trafik Trafiksikkerhed i bevægelse Jesper Sølund, dokumentationschef Rådet for Sikker Trafik Hvor sikker er trafikken i Danmark i forhold til andre lande? Dræbte pr. 1 million indbyggere 2015 < 3 4-6 8-10 Dræbte

Læs mere

Talepapir til samråd om højresvingsulykker

Talepapir til samråd om højresvingsulykker Trafikudvalget 2008-09 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt Talepapir til samråd om højresvingsulykker Indledning Jeg vil starte med at sige tak for dette samråd. Jeg synes, det er en god lejlighed

Læs mere

Færre trafikulykker hvad er status fra Færdselssikkerhedskommissionen?

Færre trafikulykker hvad er status fra Færdselssikkerhedskommissionen? Færre trafikulykker hvad er status fra Færdselssikkerhedskommissionen? Rie Hultqvist Visby, Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling Vejforum 2016 Færdselssikkerhedskommissionen Kommissionen er sammensat

Læs mere

Sikkerhedsråd i Danmark

Sikkerhedsråd i Danmark Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 341 Offentligt Forslag til ny struktur på trafiksikkerheden Sikkerhedsråd i Danmark Trafiksikkerhedens venner Niels Erik Nielsen, Direktør Kjøbenhavns Vognmandslaug

Læs mere

Inspirationsmøde om fremtidens trafiksikkerhedsarbejde. Velkommen. Erik Basse Kristensen 13. JUNI 2013 INSPIRATIONSMØDE OM TRAFIKSIKKERHED

Inspirationsmøde om fremtidens trafiksikkerhedsarbejde. Velkommen. Erik Basse Kristensen 13. JUNI 2013 INSPIRATIONSMØDE OM TRAFIKSIKKERHED Inspirationsmøde om fremtidens trafiksikkerhedsarbejde Velkommen Erik Basse Kristensen 1 Program Velkomst og nye mål - hvad betyder de? Erik Basse Kristensen, COWI Hvad koster ulykkerne kommunerne? Svend

Læs mere

udviklingen i forhold til Færdselssikkerhedskommissionens

udviklingen i forhold til Færdselssikkerhedskommissionens Dato 26. januar Sagsbehandler Jesper Hemmingsen Mail JEH@vd.dk Telefon +45 7244 3348 Dokument /6-1 Side 1/23 Udvikling i forhold til Færdselssikkerhedskommissionens målsætning Opfølgning på udviklingen

Læs mere

Halvering af antal trafikdræbte de næste 10 år?

Halvering af antal trafikdræbte de næste 10 år? Færdselssikkerhedskommissionens næste handlingsplan Halvering af antal trafikdræbte de næste 10 år? Sven Krarup Nielsen, Vejdirektoratet Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan fra 2007 Mål for 2012:

Læs mere

Ajourføring af Trafiksikkerhedsplan

Ajourføring af Trafiksikkerhedsplan Ajourføring af Trafiksikkerhedsplan 216 22 Antal ulykker Ulykkesudvikling 5 Ulykkesudvikling i Helsingør Kommune i perioden 1985-215 45 4 35 3 25 2 15 1 5 År Person Materiel Ekstra Antal personskader 16

Læs mere

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet Dagsorden : Tirsdag den 20. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Prøvestensvej 52, Helsingør Bemærkninger: Mødelokale 3 Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente Marker (Center for

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet

Referat Trafiksikkerhedsrådet Referat : Mandag den 09. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Erling Hansen (Formand) Bente Marker (Center for Dagtilbud

Læs mere

Ny viden om alvorlige ulykker

Ny viden om alvorlige ulykker Vejforum 2017, F5 Trafiksikkerhed for cyklister: Ny viden om alvorlige ulykker Anne Eriksson Vejdirektoratet Trafiksikkerhed og cykling Ny viden om alvorlige ulykker med cyklister Opgørelse af ulykkesfaktorer

Læs mere

Mørketal. Status marts Pia Nielsen, Slagelse Kommune KVF møde 21.marts Mørketal

Mørketal. Status marts Pia Nielsen, Slagelse Kommune KVF møde 21.marts Mørketal Status marts 2019 Pia Nielsen, Slagelse Kommune piann@slagelse.dk Ambulancedata i Trafiksikkerhedsarbejdet En del personskadeuheld især med lette trafikanter og ganske særligt eneuheld for disse, kommer

Læs mere

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 (Omtryk - 29-11-2017 - Betænkningsbidrag fra EL) L 28 Bilag 9 Offentligt Til lovforslag nr. L 28 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings-

Læs mere

Personskadeulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister 2001-2005

Personskadeulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister 2001-2005 Personskadeulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister 21-25 Foranalyse nr. 2, 26. Revideret 27 116 Personskadeulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister

Læs mere

Ulykkesanalyse maj 2017

Ulykkesanalyse maj 2017 Ulykkesanalyse maj 17 Dataene i analysen er trukket fra Vejdirektoratets database, der indeholder alle politiregistrerede uheld. Politiet får ikke kendskab til alle trafikuheld. Sammenligninger mellem

Læs mere

Af ovenstående grunde ses i det følgende udelukkende på ulykker, hvor cyklister er kommet til skade i årene

Af ovenstående grunde ses i det følgende udelukkende på ulykker, hvor cyklister er kommet til skade i årene KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Cecilia Lonning-Skovgaard 13. april 2018 Notat om tilskadekomne i København 2007-2017. Forvaltningens adgang til ulykkesdata

Læs mere

Lastbilulykker

Lastbilulykker 24. februar 2017 Lastbilulykker 2005-2015 Generel statistik om lastbilulykker udarbejdet til brug for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker Side 1 af 2727 Sammenfatning Havarikommissionen for Vejtrafikulykker

Læs mere

Redegørelse om behovet for en mere cyklistvenlig færdselslov inden for Justitsministeriets område

Redegørelse om behovet for en mere cyklistvenlig færdselslov inden for Justitsministeriets område Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 457 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 8. september 2010 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om kørekort til stor knallert og lille motorcykel for 16-årige

Forslag til folketingsbeslutning om kørekort til stor knallert og lille motorcykel for 16-årige 2013/1 BSF 72 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 28. marts 2014 af Kristian Pihl Lorentzen (V), Kim Christiansen (DF) og Villum Christensen (LA)

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

Uheldsrapport Rebild Kommune

Uheldsrapport Rebild Kommune Uheldsrapport Rebild Kommune For perioden 2011 2015 December 2016 [Skriv her] Rebild Kommune 1 Uheldsanalyse [Skriv her] Rebild Kommune 2 Uheldsanalyse Uheldsrapporten skal anvendes til at få kendskab

Læs mere

Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet

Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet Hvorfor går det så godt? Vi har en plan og et mål! Trafikanten har skiftet holdning Trafikanten har ændret adfærd Bilteknikken

Læs mere

SVING SIKKERT TIL HØJRE

SVING SIKKERT TIL HØJRE SVING SIKKERT TIL HØJRE - et materiale om, hvad chaufføren kan gøre for at undgå højresvingsulykken Chaufførkonference 2015 HVORDAN SKER HØJRESVINGSULYKKEN? 2000: Cyklisten bliver ramt af siden af lastbilen,

Læs mere

Evaluering af DUS. Den udvidede dødsulykkesstatistik pilotprojekt

Evaluering af DUS. Den udvidede dødsulykkesstatistik pilotprojekt Evaluering af DUS Den udvidede dødsulykkesstatistik pilotprojekt 2010-2012 Modelfoto: Christoffer Askman Den udvidede dødsulykkesstatistik (DUS) blev etableret i 2009 som et treårigt pilotprojekt. Projektets

Læs mere

Tematisk dybdeanalyser i Danmark med fokus på resultater Hugo Højgaard Civilingeniør Sekretariatsleder

Tematisk dybdeanalyser i Danmark med fokus på resultater Hugo Højgaard Civilingeniør Sekretariatsleder NVF 52 seminar, Island sept. 2006 Tematisk dybdeanalyser i Danmark med fokus på resultater Hugo Højgaard Civilingeniør Sekretariatsleder Havarikommissionens sammensætning Vejdirektoratet sekretariat, formand,

Læs mere

AM Auto Løbet 2015. Søndag den 17. maj 2015 R E S U L T A T P R. P R Ø V E. Randers Auto Sport

AM Auto Løbet 2015. Søndag den 17. maj 2015 R E S U L T A T P R. P R Ø V E. Randers Auto Sport 01 SS1 DLG Skørring 1 Brian Rasmussen Gert B. Pedersen KR7 1 1 01:07 4 Jonas Bjerregaard Gad Bjarke Gad KR7 2 2 01:08 00:01 00:01 9 Henrik Vestergaard Søren Lind Andersen KR7 3 3 01:09 00:02 00:01 8 Jess

Læs mere

Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland september 2018

Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland september 2018 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 402 Offentligt Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland 4.-6. september

Læs mere

Kursusnummer 1122 Kursusnavn ERFA Gaffeltruck konferencen 2013. Leif M. Larsen, Gitte Hansen, Torben Morel. Samlet deltagerantal på kurset: 121

Kursusnummer 1122 Kursusnavn ERFA Gaffeltruck konferencen 2013. Leif M. Larsen, Gitte Hansen, Torben Morel. Samlet deltagerantal på kurset: 121 Kursusnummer 1122 Kursusnavn ERFA Gaffeltruck konferencen 2013 Afholdelsessted Hotel Faaborg Fjord Startdato 15/08-13 Slutdato 16/08-13 Mødetid Kursusleder AMUkursus Fuldt booket Leif M. Larsen, Gitte

Læs mere

Hvorfor sker trafikulykkerne?

Hvorfor sker trafikulykkerne? Dybdeanalyse af 291 ulykker Velkommen Hvorfor sker trafikulykkerne? HVU - Havarikommissionen for Vejtrafikulykker Henrik Værø huv1@vd.dk Vejforum december 2014 HVU Havarikommissionen for VejtrafikUlykker

Læs mere

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS undgå højresvingsulykker Undgå højresvingsulykker Tiltag til forebyggelse af ulykker mellem højresvingende lastbiler/biler og ligeudkørende cyklister i signalregulerende

Læs mere

Hver ulykke er én for meget et fælles ansvar

Hver ulykke er én for meget et fælles ansvar Hver ulykke er én for meget et fælles ansvar Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 Møde i Kommunernes Vej- og Trafiknetværk 19. juni 2013, Severin, Middelfart Anne Eriksson,

Læs mere

Christian Morsø Lysemose

Christian Morsø Lysemose Fra: Sendt: 20. juni 2018 15:03 Til: Cc: Connie Juel Clausen; Mie Naaman Brøchner Emne: SV: Ny ansøgning vedr. LED skærm på Tagtækkervej 8 til udtalelse Vedhæftede filer: VS: Dine bemærkninger - VS: Byggeansøgning

Læs mere

Dagsorden/Beslutningsreferat

Dagsorden/Beslutningsreferat Dagsorden/Beslutningsreferat Lokalrådet for Kerteminde kommune i Fyns Politikreds Tid: Onsdag 7. maj 2008 kl. 1300-1500. Sted: Kerteminde Rådhus Afbud: Charlotte Houlberg Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2018 Sags nr. EMN-2018-00019_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning, der er lavet i handlingsplanen

Læs mere

Selvkørende køretøjer og cykeltrafik - Fup eller Fakta

Selvkørende køretøjer og cykeltrafik - Fup eller Fakta Selvkørende køretøjer og cykeltrafik - Fup eller Fakta National cykelkonference, 2018 Bo Ekman, Vejdirektoratet Erik Basse Kristensen, COWI Søren Frost, COWI Hilse på 2 Selvkørende køretøjer forskellige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om luftfart

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om luftfart 2015/1 BTL 132 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 24. maj 2016 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan for København

Trafiksikkerhedsplan for København Trafiksikkerhedsplan for København af ingeniør Caroline Eiler Gotved og sektionsleder Claus Rosenkilde Vej & Park, Københavns Kommune Kort sammenfatning Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 66 Offentligt. Trafiksikkerhed. v/ kontorchef Flemming Schiller

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 66 Offentligt. Trafiksikkerhed. v/ kontorchef Flemming Schiller Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 66 Offentligt Trafiksikkerhed v/ kontorchef Flemming Schiller Udvikling i ulykkestallene (1950-2006) Trafikarbejde (blå kurve, venstre akse). Antal dræbte

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 4. DECEMBER 2008 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde Jour.nr.: 1200-10219-00061-08 Telefon: 46 35 14 48 Beslutningsreferat af møde nr. 4-2008 i Kredsrådet for Midt-

Læs mere

Chaufførkonference 2018 Vejvrede. Jesper Sølund Rådet for Sikker Trafik

Chaufførkonference 2018 Vejvrede. Jesper Sølund Rådet for Sikker Trafik Chaufførkonference 2018 Vejvrede Jesper Sølund Rådet for Sikker Trafik Hvor sikker er trafikken i Danmark i forhold til andre lande? Er Danmark i en top 100? Hvilket nummer? Dræbte per 1 million indbyggere

Læs mere

Ulykkesanalyse November Ulykkesbilledet for Brønderslev Kommune

Ulykkesanalyse November Ulykkesbilledet for Brønderslev Kommune Ulykkesanalyse 27 November 29 Ulykkesbilledet for Brønderslev Kommune BRØNDERSLEV KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Indledning 5 2. Ulykkesudviklingen 1998-27 6 3. Personskader og køretøjstyper 1998-27 8

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Plads Score Medl.nr. Navn Præmie

Plads Score Medl.nr. Navn Præmie Topplaceringer for måned: 2016-05. Foreløbig! Præmie = Ja spilleren står til en Månedspræmie. Præmie = X En bedre præmie i måneden / Utilstrækkeligt antal præmier. 18 Huller: Damer A HCP max 29,0. Herrer

Læs mere

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSARBEJDET TEKNISK NOTAT - UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 28 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Udvikling

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Herning GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Aage Christiansen 157 204 361 I Maj 80 Steen Lillegaard 147 159 306 I Jun 84 Jens Vestergaard 140 167 307 I Jan 74 Per Vestergaard

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB UDKAST Dragør Kommune NOTAT 8. april 2016 JKD/SB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Trafikulykker 2010-2014... 2 2.1 Kirkevej / Hartkornsvej... 5 2.2 Fælledvej/Sdr. Kinkelgade/Brydevej/Søndergade...

Læs mere

Velkommen. Ulykker med fodgængere. Sven Krarup Nielsen formand for HVU

Velkommen. Ulykker med fodgængere. Sven Krarup Nielsen formand for HVU Velkommen Ulykker med fodgængere Sven Krarup Nielsen formand for HVU Dagens program Undersøgelsens hovedresultater Sven Krarup Nielsen, formand for HVU Spørgsmål og kommentarer Fodgængere og bilteknik

Læs mere

Rådet for Sikker Trafik har modtaget ovenstående i høring og har følgende bemærkninger:

Rådet for Sikker Trafik har modtaget ovenstående i høring og har følgende bemærkninger: Til Transport, Bygnings- og Boligministeriet trm@trm.dk Ref: journalnr: 2016-4348 10. august 2017 Høringssvar vedr. Udkast til forslag til lovforslag om små motoriserede køretøjer Rådet for Sikker Trafik

Læs mere

Højresvingskampagne 2015

Højresvingskampagne 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Højresvingskampagne 2015 Udviklingen i højresvingsulykker Helt overordnet er udviklingen

Læs mere

John Christensen Jæger Kl. 08: Michael Linde Hey Jæger Kl. 08: Benny Trab Larsen Jæger Kl. 10: Jesper Maibom Jæger Kl.

John Christensen Jæger Kl. 08: Michael Linde Hey Jæger Kl. 08: Benny Trab Larsen Jæger Kl. 10: Jesper Maibom Jæger Kl. Jæger Allan Stigsen Jæger Kl. 12:00 361 Jørgen Nielsen Jæger Kl. 11:15 357 John Christensen Jæger Kl. 08:15 340 Flemming Carlsen Jæger Kl. 10:45 338 Per Jensen Jæger Kl. 10:15 334 Morten Røge Jæger Kl.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven Til lovforslag nr. L 141 Folketinget 2016-17 OMTRYK (Ændrede indstillinger (SF)) Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget den 27. april 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Diplom. Berit Nielsen. har gennemført Halvmarathon distancen ved Vornæs Rundt. Søndag d. 19. april 2015. i tiden: 1:55:15.

Diplom. Berit Nielsen. har gennemført Halvmarathon distancen ved Vornæs Rundt. Søndag d. 19. april 2015. i tiden: 1:55:15. Berit Nielsen har gennemført Halvmarathon distancen ved 1:55:15 Tove Johansen har gennemført Halvmarathon distancen ved 1:57:00 Helle Petersen har gennemført Halvmarathon distancen ved 2:00:49 Lena Birkegaard

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 15. august Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 15. august Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2013 Offentlig fremlæggelse af Trafiksikkerhedsstrategi 2013-2020 1. Resume Forslag til Trafiksikkerhedsstrategi 2013-2020

Læs mere

Beslutningsreferat fra Nordjyllands Politis kredsrådsmøde den 28. november 2013

Beslutningsreferat fra Nordjyllands Politis kredsrådsmøde den 28. november 2013 1 Beslutningsreferat fra Nordjyllands Politis kredsrådsmøde den 28. november 2013 Deltagere: Politidirektør Elsemette Cassøe Stabschef Henrik Kjær Thomsen Chefpolitiinspektør Claus Hilborg Borgmester Lars

Læs mere

Trafikpolitiske målsætninger

Trafikpolitiske målsætninger Thisted Kommune Trafikpolitiske målsætninger 2013-2020 Marts 2013 Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Forsidefoto:

Læs mere

Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark. En gennemgang af indsatserne gennem to årtier

Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark. En gennemgang af indsatserne gennem to årtier Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark En gennemgang af indsatserne gennem to årtier Titel Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark Forfatter: Hæftet er udarbejdet af Vejdirektoratet i samarbejde

Læs mere

National Strategisk Analyse i politiet

National Strategisk Analyse i politiet TRAFIKSIKKERHED National Strategisk Analyse i politiet Rigspolitiet udgiver i august publikationen Strategisk Analyse 217, som behandler udviklingen inden for alle typer af kriminalitet, trafiksikkerhed

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i (CVR-nr. 30 59 05 03) (CVR-nr. 30 59 04 81) (CVR-nr. 32 26 86 68) (CVR-nr. 33 04 69 87) (CVR-nr. 32 26 82 85) Dato: Tirsdag, den 30. april 2019 Tid: kl.

Læs mere

HASTIGHEDSKAMPAGNE 2003

HASTIGHEDSKAMPAGNE 2003 HASTIGHEDSKAMPAGNE 2003 DEN LILLE FARTOVERSKRIDELSE Trafikulykker koster hvert år et stort antal døde og kvæstede. Og modsat hvad man måske skulle tro, så kan de mindre forseelser alt for nemt få et tragisk

Læs mere

Uheldsstatistik

Uheldsstatistik Uheldsstatistik 12 1 Herunder ses en uddybende uheldsstatistik for de politiregistrerede uheld i Ikast-Brande Kommune i perioden fra 1-1-12 til 31-12-1. Der er medtaget uheld på alle offentlige veje, både

Læs mere

Offentlig referat. 21. februar 2012/ HO J.nr / Referat fra nævnsmøde den 7. februar Dagsorden:

Offentlig referat. 21. februar 2012/ HO J.nr / Referat fra nævnsmøde den 7. februar Dagsorden: Taxinævnet i Region Hovedstaden Nyropsgade 1-1602 København V. Telefon 3366 6677 - Telefax 3366 7175 Eksp.tid: mandag - fredag 9.00-15.00 tlf. 10.00-14.00 E-post: taxi@okf.kk.dk www.taxinaevn.dk Offentlig

Læs mere

Dommerliste Vestdanske Indendørsmesterskaber 2015 Aarhus

Dommerliste Vestdanske Indendørsmesterskaber 2015 Aarhus Dommerliste Vestdanske Indendørsmesterskaber 2015 Aarhus Fredag Klargøring 16.00-19.00 Diverse Jakob Larsen, 1900 Jane Lindved, 1900 Kjeld Froberg, 1900 (Mikkel Larsen, 1900) Casper Bang Hansen, 1900 Casper

Læs mere

Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total

Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total Dame 1 153 Lonnie Hirtz Nielsen 1062 334 2 157 Heidi Dissing 1072 321 3 156 Lisbeth Teglgård 1052 297 4 155 Jette Petersen 1023 271 5 154 Karen Barfod 1053 228 6 107 Sonja Nielsen 1052 226 7 106 Lise Pedersen

Læs mere

Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark. En gennemgang af indsatserne gennem to årtier

Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark. En gennemgang af indsatserne gennem to årtier Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark En gennemgang af indsatserne gennem to årtier Titel Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark Forfatter: Hæftet er udarbejdet af Vejdirektoratet i samarbejde

Læs mere

DM:Par. Grenå, den M1 Pulje 1 Bane 1-2

DM:Par. Grenå, den M1 Pulje 1 Bane 1-2 M1 Pulje 1 Bane 1-2 Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Jan Grenaa Nielsen Bo Bolding Jørgen Olesen Jørgen Halkjær Jytte Sørensen Finn Kolbe Ingrid Tidemann Michael Jørgensen Hejnsvig(Sydvest)

Læs mere

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering 2012-13 Individuelle resultater Luftpistol Klasse 1 1 16916 Rune Knudsen 291 291 292 874 291,3 2 32639 Heidi Bergholt Madse 289 287 289 865 288,3 3 14780 Holger W.

Læs mere

Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid

Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid 1. 1. Poul Mølgaard V Veteran Kl. 08:00 2. Lars Hauge JÆ Jæger Kl. 08:00 3. Peter Johansen M Mester Kl. 08:00 4. Anders Bruun M Mester Kl. 08:00 5. Per sen M Mester

Læs mere

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil er

Læs mere

Af seniorforsker Tove Hels og seniorforsker Ivanka Orozova-Bekkevold, Danmarks TransportForskning

Af seniorforsker Tove Hels og seniorforsker Ivanka Orozova-Bekkevold, Danmarks TransportForskning Mere trafik færre ulykker Af seniorforsker Tove Hels og seniorforsker Ivanka Orozova-Bekkevold, Danmarks TransportForskning Trafikmængden i Danmark stiger, mens antallet af dræbte og skadede i trafikken

Læs mere

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik UDKAST Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil

Læs mere

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune 2013-2017 Baggrund I denne rapport undersøges uheldsbilledet for hele Aarhus kommune i perioden fra 2013-2017. Data er på baggrund af politiregistrerede

Læs mere

Old Boy Træf Skud Flemming Thøger Pedersen

Old Boy Træf Skud Flemming Thøger Pedersen Placering Nr Navn Forenings by Total Old Boy Træf Skud 1 407 Flemming Thøger Pedersen 1004 40 40 Omskydning 15 16 2 437 Jens Ole Mathiesen 4002 40 40 Omskydning 9 12 3 321 Kim Ole Jakobsen 2418 40 42 4

Læs mere

Uheld. Uheldsanalyse

Uheld. Uheldsanalyse Uheld 04 Uheldsanalyse 04 Indledning Hvert trafikuheld medfører et økonomisk og socialt tab for samfundet og påvirker de involverede parter. Rudersdal Kommune arbejder derfor målrettet for at minimere

Læs mere

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk Evaluering af pilotprojekt Variable tavler for cyklister ved højresvingende lastbiler Forfattere: Michael Bloksgaard, Ingeniør, Århus Kommune mib@aarhusdk Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør,

Læs mere

Trafikulykker for året 2017

Trafikulykker for året 2017 Trafikulykker for året Titel Trafikulykker for året Dato: Juni 2018 ISBN (NET): 978-87-93674-02-8 Copyright: Vejdirektoratet, 2018 Kontaktoplysninger Vil du vide mere om Vejdirektoratets ulykkesstatistik,

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven Til lovforslag nr. L 30 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget den 23. november 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Ændring af sanktioner

Læs mere

Stilling score point Viborg Ok : Mariager Fjord Ok : Ok Vendelboerne : Randers/djurs Ok :

Stilling score point Viborg Ok : Mariager Fjord Ok : Ok Vendelboerne : Randers/djurs Ok : Matcher (2-3 division) -------------------- 1 : Viborg Ok - Mariager Fjord Ok : 115-75 2 : Viborg Ok - Ok Vendelboerne : 123-76 3 : Viborg Ok - Randers/djurs Ok : 128-41 4 : Mariager Fjord Ok - Ok Vendelboerne

Læs mere

Au2Partsløbet afdeling af SM Søndag den 17. april 2016 R E S U L T A T P R. P R Ø V E Prøve 01 Tinghøjvej 1 Plac. Plac. Diff. Diff. Nr.

Au2Partsløbet afdeling af SM Søndag den 17. april 2016 R E S U L T A T P R. P R Ø V E Prøve 01 Tinghøjvej 1 Plac. Plac. Diff. Diff. Nr. Au2Partsløbet 2016 2. afdeling af SM Søndag den 17. april 2016 R E S U L T A T P R. P R Ø V E Prøve 01 Tinghøjvej 1 16 Allan Hansen Peter Petersen KR3 1 1 03:49 39,3 31 Steen Petersen Allan Petersen KR6

Læs mere

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER M LIGGENDE

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER M LIGGENDE GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2013 KLASSE A 200 M LIGGENDE 1 149/7 Christian Lemmermann Horsens 2 148/5 Axel Vermehren København 3 147/6 Rasmus Fisker Viborg 4 145/3 Gert Østergaard Holstebro

Læs mere

Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015

Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015 Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015 Indholdsfortegnelse. Indledning. 1.0 Hvem er omfattet af Falcks trafiksikkerhedspolitik. 1.1 - Falcks mål med trafiksikkerhedspolitik. 1.2 - Direkte mål for trafiksikkerhedspolitikken

Læs mere

Trafiksikkerhedspolitik i Falck

Trafiksikkerhedspolitik i Falck Trafiksikkerhedspolitik i Falck Indholdsfortegnelse Indledning 1.0 Hvem er omfattet af Falcks trafiksikkerhedspolitik 1.1 - Falcks mål med trafiksikkerhedspolitik 1.2 - Direkte mål for trafiksikkerhedspolitikken

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet

Referat Trafiksikkerhedsrådet Referat : Tirsdag den 09. december Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 1:00 Mødested: Køreteknisk Anlæg, Kongevejen 25F, 390 Kvistgård Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente

Læs mere

Resultatliste Viborg sommerstævne 2018

Resultatliste Viborg sommerstævne 2018 Riffel, 50m - Mesterskab BK1 1 123230 Keven Axel Sørensen Viborg Skytteforening 199/11 200/14 399/25 2 113665 Chris Nielsen Viborg Skytteforening 200/14 199/10 399/24 3 107475 Rikke Norup Bertelsen Viborg

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S 2018/1 BTL 41 (Gældende) Udskriftsdato: 11. maj 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget den 22. november 2018 Betænkning over Forslag til

Læs mere

BlindSpot Illuminator: En løsning mod højresvingsulykker

BlindSpot Illuminator: En løsning mod højresvingsulykker Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 265 Offentligt BlindSpot Illuminator: En løsning mod højresvingsulykker Foretræde for Transportudvalget 13. maj 2014 Hvem er vi? Uffe Uhrenholt Opfinder af BlindSpot

Læs mere

NVF-seminar Færøerne maj 2009

NVF-seminar Færøerne maj 2009 NVF-seminar Færøerne maj 29 Ulykker har omkostninger Ulykker medfører sorg og savn hos familier og venner Vagn Bech, Vejdirektoratet, Vejcenter Nordjylland Ulykker har omkostninger Hvad koster trafikulykkerne?

Læs mere

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER Kl. 11.00 Hold 29, med start på bane 4 Marianne Rasmussen 392 1 Kl. 11.00 Hold 27, med start på bane 3 Ann-Katrine Krogsgaard

Læs mere

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister Havarikommissionen Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister Havarikommissionen for Vejtrafikulykker Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister Rapport

Læs mere

Ulykker med lastbiler. Temarapport nr

Ulykker med lastbiler. Temarapport nr Ulykker med lastbiler Temarapport nr. 13 2016 Ulykker med lastbiler Temarapport nr. 13 2016 Temarapport nr. 13, 2016, Ulykker med lastbiler 1 Formålet med Havarikommissionen for Vejtrafikulykkers arbejde

Læs mere