Fyringsvejledning. Ci60 / Ci61. contura.eu

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fyringsvejledning. Ci60 / Ci61. contura.eu"

Transkript

1 Ci60 / Ci61 contura.eu

2 34 Korrekt fyring Det er vigtigt at bruge den rigtige mængde brænde, især ved optænding. Ved første optænding bør man derfor bruge en vægt for at se og lære, hvor meget 1,8 kg optændingsbrænde fylder. Kontroller også, hvor meget normal- og maksimummængden fylder. Indsatsen skal fyres med lukket låge på grund af risikoen for at der suges røg ud. Åbn altid lågen langsomt og forsigtigt for ikke at suge røg ud på grund af trykændringen i ildstedet. Indsatsen fungerer forskelligt, afhængigt af skorstenens trækforhold. Det tager normalt nogle fyringer at finde den rigtige indstilling af luftspjældet. Spjældet Denne indsats har et tilluftspjæld, som kan lukkes helt, position " ". Spjældet skal stå i denne position, i perioder når indsatsen ikke benyttes. Dette forhindrer at luften kan strømme gennem skorstenen, når brændeovnen ikke er i brug, hvilket væsentligt mindsker risikoen for kondens og at varm rumluft slipper ud gennem skorstenen. Under fyring må spjældet imidlertid aldrig stå i den position, hvor der lukkes helt for lufttilførslen. Det er også absolut forbudt at forsøge at slukke brændeovnen ved at lukke spjældet. Sørg for, at alle gløder er brændt ud, før spjældet sættes i positionen " ". Optænding Vær opmærksom på, at hvis der bruges en for lille mængde brænde ved optænding, eller hvis brændet er kløvet for groft, så opnår man ikke den rigtige arbejdstemperatur i brændkammeret. Konsekvensen af forkert optænding bliver dårlig forbrænding med kraftig soddannelse. Hvis huset har mekanisk ventilation, kan det være nødvendigt at åbne et vindue i nærheden af ildstedet før optænding. Lad vinduet stå åbent, indtil ilden har fået fat. Optændingsbrænde: Fint kløvet brænde Længde: cm Diameter: 3-5 cm Mængde pr. optænding: 1,8 kg (ca fint kløvede stykker) 1. Åbn spjældet til maks. 2. Optændingsilden skal bestå af ca pinde af varierende mål med en samlet vægt på ca. 1,8 kg. Byg optændingsilden op ved at lægge pindene på kryds og tværs. Læg de kraftigste i bunden og fyld på, således at de fineste pinde ligger øverst, og placer optændingsblokken i midten. 3. Tænd op, og luk lågen helt.

3 35 Pålægning af brænde Påfyldning af brænde efter optænding skal foretages lige inden optændingsilden er blevet til gløder. 1. Åbn lågen. 2. Legg inn en vedkubbe diagonalt på bunnen og plasser den andre på tvers oppå den. 3. Spjældet skal stå helt åbent, indtil brændet er blevet sort og brænder ordentligt. Dette kan tage omkring 3-5 min. Derefter kan spjældet lukkes til. Forudsætningerne for regulering af forbrændingen varierer afhængigt af brændkammertemperatur, træets fugtindhold og skorstenstræk. 4. Der opnås en nominel effektafgivelse på 6 kw, når forbrændingsluftspjældet står på 2 prikker. 2 stykker brænde på i alt 1,4 kg lægges i en gang hver 40 minutter. 5. Den laveste effektafgivelse opnås, når forbrændingsluftspjældet står på 1 prik og 2 stykker træ brænder. I dette tilfælde er det vigtigt, at forbrændingsluftspjældet står helt åbent de første ca. 3-5 min., så brændet når at blive ordentligt antændt, inden tilførslen af forbrændingsluft mindskes. En forudsætning for at kunne regulere effektafgivelsen er en tyk glødebund og en høj temperatur i brændkammeret. Brænde: Kløvet brænde Længde: cm Diameter: 6-9 cm Normalmængde: 2,1 kg/time Maksimalmængde: 3,0 kg/time (maks. 3 stk. pr. ilægning. Maks. 3 kg pr. ilægning). Når brændet er brændt ned til gløder, er tiden inde til at lægge nyt brænde på. HURTIG ANTÆNDING Det er vigtigt, at brændet hurtigt begynder at brænde. Hurtig antændelse af brændet opnås ved at åbne forbrændingsluftspjældet helt eller i et lille stykke tid. Hvis brændet kun ulmer, giver det kraftig røgudvikling, som i værste fald kan forårsage en eksplosionsagtig antændelse af røggasserne, hvilket kan beskadige ildstedet.

4 36 FØRSTE FYRING Indsatsen kan afgive en vis lugt, som skyldes overflødig farve og resterende oliebelægning på pladerne. Lugten forsvinder helt efter nogle fyringer. Valg af brændsel Alle typer træ, såsom birk, bøg, eg, elm, ask, fyrretræ og frugttræ, kan anvendes som brændsel i indsatsen. Forskellige træsorter har forskellige densiteter jo højere densitet brændet har, jo højere er energiværdien. Bøg, eg og birk har den højeste densitet. Brændets fugtindhold Frisk brænde består af 50 % vand. En del af vandet cirkulerer frit mellem fibrene, og en del er bundet i cellerne. Brændet skal altid tørres, så det frie vand fordamper. Når fugtindholdet er faldet til under 20 %, er brændet parat til brug. Hvis man fyrer med brænde med et højere fugtindhold, går en stor del af brændets energiindhold til at koge vandet ud. Hvis brændet er fugtigt, bliver forbrændingen også dårlig, og der dannes sod- og tjærebelægninger i skorstenen, som i værste fald kan forårsage skorstensbrand. Derudover dannes der også en sodbelægning på indsatsens glas, og naboerne generes. For at sikre sig, at brændet er tørt, bør træet fældes om vinteren og lagres om sommeren under tag på et sted med god udluftning. Brændestablen må aldrig dækkes med en presenning, der ligger i kontakt med jorden, idet presenningen vil fungere som et tætsluttende låg, der forhindrer brændet i at tørre. Opbevar altid en mindre mængde brænde indendørs i nogle dage før brug, så overfladefugten på brændet kan nå at fordampe.

5 37! Hvad du IKKE må fyre med Du må absolut aldrig bruge fossile brændstoffer, trykimprægneret træ, malet eller limet træ, spånplader, plast eller flerfarvede brochurer til at fyre med. Fælles for disse materialer er, at der under forbrænding kan dannes saltsyre og tungmetaller, der er skadelige for miljøet og ildstedet. Saltsyren kan også angribe stålet i skorstenen eller murværket i en muret skorsten. Undgå også at fyre med bark, savspåner eller andet ekstremt fint kløvet træ undtagen ved optænding. Denne form for brændsel giver let overtænding med for højt effektudtag som resultat. Stearinlys Benyt ikke stearinlysrester som brændsel. Smeltet stearin løber ned i brændeovnens spjældsystem, og spjældet bliver da ubrugeligt. Denne reparation bliver meget bekostelig. IKKE TIL STORE FLAMMER Brændkammeret i indsatsen er relativt set stort. Det er imidlertid forbudt at fylde indsatsen med brænde. Hvis der lægges for meget brænde i med flere stykker end anbefalet, vil der opstå overtænding med iltunderskud, hvilket fører til: Sodede glas, for højt effektudtag, hvilket kan beskadige indsatsen/omramningen, kraftig røg og høj røggastemperatur, hvilket kan beskadige skorstenen. Anbefalet brændemængde ved normalfyring er 2,5 kg/time, og den største tilladte brændemængde er 3,5 kg/time, maks. 3 kg træ pr. ilægning, hvilket gælder ved fyring med maks. 2 stykker kløvet birk eller anden type løvtræ med ca. 18 % fugtindhold pr. ilægning. Ved anvendelse af samme brændemængde som ovenfor anført, men med f.eks. fyrretræ, opnås betydeligt højere temperaturer i forbrændingskammeret. Ved maksimal fyring i længere perioder forkortes brændeovnens levetid, og ved overskridelse af den størst tilladte brændemængde, kan dele af indsatsen blive beskadiget. I så fald dækker garantien ikke. Åbning af sideglas

6 38 VEDLIGEHOLDELSE AF ILDSTED Ved fyring kan glassene blive tilsodet også, når der anvendes tørt brænde med et fugtindhold på %. Rengør man regelmæssigt, er det oftest tilstrækkeligt at tørre dem af med fugtigt papir. Hvis soden har siddet i længere tid på glassene, kan man dyppe papiret i aske. Aske og vand opløser soden. Brug aldrig rengøringsmidler, der indeholder slibemidler, eller som er ætsende mod printet eller malet glas. Disse kan beskadige glasset/malingen. Benyt heller ikke rengøringsmidler, som indeholder natriumhydroxid, da disse virker ætsende på tætningslister. Når askeniveauet i askeskuffen er nået op til de firkantede huller, skal askeskuffen tømmes. Når askeskuffen skal tømmes, skal man sikre sig, at der ikke stadigvæk er gløder i asken. Løft risten, og vip den bagud (se illustration). Askeskuffen kan derefter løftes lige op. Asken skal opbevares i en brandsikker beholder med låg i mindst en uge, inden den bortskaffes. Risten og andre dele af støbejern rengøres med en stålbørste. Til normal vedligeholdelse hører også at løfte ovnbeklædningen ud en gang om året, og rengøre den for aske, som er kommet ind under og bag bunddelene. Kontrol af tætningerne er vigtigt af hensyn til forbrændingen i ovnen slidte tætninger giver dårligere forbrænding, da brændeovnen i så fald trækker "falsk luft" ind. Lakerede dele på indsatsen kan rengøres med en fugtig klud, evt. med lidt opvaskemiddel. Skader på lakerede dele, f.eks. mindre ridser, kan udbedres med Conturas udbedringsmaling. Kontakt forhandleren. Da der hele tiden er et stort luftflow gennem indsatsens omramning kold rumluft suges ind, og varm luft ledes ud kan der samle sig støv i omramningens luftindtag. Derfor bør man rengøre disse regelmæssigt. Det kan være nødvendigt at udskifte dele, der sidder tæt på selve arnestedet. Det gælder for eksempel ovnbeklædning og riste. Levetiden for disse dele afhænger af, hvor meget og på hvilken måde indsatsen er blevet anvendt. Benyt kun reservedele anbefalet af Contura.

7 39 Mulige årsager til driftsforstyrrelser og afhjælpning af disse Dårligt træk i indsatsen efter montering Kontroller, at skorstenens mål svarer til det, der er angivet i monteringsvejledningen. Kontroller, at der ikke er noget i skorstenen, som blokerer røggasserne, og at der ikke er et hus eller træ i nærheden, som påvirker vinden omkring skorstenen. Der afsættes unormalt meget sod på glasset Der afsættes altid en vis sodbelægning på glassene, og for hver fyring afsættes der yderligere et tyndt lag. Sodbelægninger på glassene skyldes hovedsageligt tre ting: Brændet er fugtigt, hvilket medfører en dårlig forbrænding med heraf følgende stor røgudvikling. Temperaturen i brændkammeret er for lav, hvilket medfører ufuldstændig forbrænding og dårligt træk i skorstenen. Det er svært at få gang i ilden, og ilden dør ud efter kort tid Dette kan skyldes, at brændet ikke er tilstrækkeligt tørt. Kontroller brændet. En anden årsag kan være undertryk i huset, f.eks. hvis emhætten i køkkenet eller anden mekanisk ventilation anvendes. Åbn et vindue i nærheden af ildstedet under optænding. Prøv også at tænde noget sammenkrøllet avispapir inde i brændkammeret for at sætte gang i trækket. Kontroller, at forbrændingsluftspjældet er maks. åbent. Kontroller at askeskuffen ikke er overfuld. En overfyldt askeskuffe vil blokere dele af brændeovnens lufttilførsel. Efter skorstensfejning, kan det ske, at brændeovnens røgudtag er tilstoppet af sod. Tag røgvendepladen ud og kontroller. Endelig bør fyringsvejledningen gennemgås igen. Måske er den anvendte mængde brænde for lille, og glødebunden er derfor blevet for lille og kold, så den ikke afgiver tilstrækkelig varme til at tænde det næste brænde, der lægges på. Periodevis lugt af røg i ildstedets omgivelser Dette kan skyldes, at vinden slår ned i skorstenen og sker oftest ved en bestemt vindretning, når det blæser. En anden årsag kan være, at lågen åbnes, inden skorstenen er blevet varm og der er opnået tilstrækkeligt træk. Misfarvning af lakerede dele Hvis der forekommer misfarvning af de lakerede dele, skyldes det, at temperaturen i brændkammeret har været for høj. Årsagen til den forhøjede temperatur kan være, at den maksimalt tilladte brændemængde er blevet overskredet, at der har været anvendt uhensigtsmæssigt brænde (f.eks. bygningsaffald, store mængder fint kløvet affaldstræ osv.). Garantien dækker ikke disse skader. Opstår der problemer, som du ikke selv kan afhjælpe, kontaktes forhandleren eller skorstensfejeren. Ved hjælp af disse råd til korrekt fyring håber vi, at du får glæde af din Contura-indsats på en behagelig, rentabel og problemfri måde.

8 Affaldshåndtering Brændeovnens emballage består af bølgepap, træ og en lille smule plast. Materialet skal kildesorteres og indleveres til genindvinding. Ved bortskaffelse af pejseglas skal dette deponeres som restaffald sammen med keramik og porcelæn! Under brug kan visse af indsatsens overflader blive meget varme, hvilket kan medføre forbrændinger ved berøring. Vær også opmærksom på den kraftige varmeudstråling gennem lågeglasset. Hvis der anbringes brændbart materiale nærmere end den angivne sikkerhedsafstand, kan det medføre brand. Hvis brændet kun ulmer, kan det forårsage en eksplosionsagtig antændelse af røggasserne med risiko for såvel materielle skader som personskader. Askeskuffen skal tømmes, når den er fuld. Hvis man undlader dette, tilstoppes tilluften, hvilket giver ringere funktion. I alvorlige tilfælde kan asken komme ud gennem spjældet. Produktet må ikke ændres. SKORSTENSFEJNING Fejning af skorstenskanaler og -tilslutning skal altid udføres af en skorstensfejer. Rensning af indsatsen kan f.eks. ske ved skrabning og/eller børstning. Det er imidlertid mest hensigtsmæssigt at anvende en sodstøvsuger. For at få adgang til konvektionstoppens indvendige dele skal røgvendepladen og diffusor afmonteres. Se i monteringsvejledningen, hvordan dette foretages. I tilfælde af eller ved frygt for skorstensbrand skal forbrændingsluftspjældet og lågen lukkes. Kontakt om nødvendigt brandvæsenet for slukning. Efter en skorstensbrand skal skorstenen altid besigtiges af en skorstensfejer BAV SE-EX Ci NIBE AB Box Markaryd Sverige Contura forbeholder sig ret til at ændre de oplyste mål og beskrevne fremgangsmåder i denne vejledning uden forudgående varsel. Den aktuelle udgave kan downloades fra

Fyringsvejledning. Ci50 / Ci51. contura.eu

Fyringsvejledning. Ci50 / Ci51. contura.eu Fyringsvejledning Ci50 / Ci51 contura.eu Korrekt fyring Det er vigtigt at bruge den rigtige mængde brænde, især ved optænding. Ved første optænding bør man derfor bruge en vægt for at se og lære, hvor

Læs mere

Lighting Instructions

Lighting Instructions SE DE NO FR DK FI IT NL GB Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 7 Fyringsinstruksjon 12 Instructions d allumage 17 Fyringsvejledning 22 Lämmitysohjeet 27 Istruzioni per l accensione 32 Stookinstructies

Læs mere

Lighting Instructions

Lighting Instructions SE DE NO FR DK FI IT NL GB Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 9 Fyringsinstruksjon 16 Instructions d allumage 23 Fyringsvejledning 30 Lämmitysohjeet 37 Istruzioni per l accensione 44 Stookinstructies

Læs mere

Lighting Instructions

Lighting Instructions SE DE NO FR GB DK FI IT NL Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 5 Fyringsinstruksjon 9 Instructions d allumage 13 Lighting Instructions 17 Fyringsvejledning 21 Lämmitysohjeet 25 Istruzioni per l accensione

Læs mere

SE DE NO DK IT FR NL GB FI

SE DE NO DK IT FR NL GB FI LEK BAV SE/EX 0841-3 511299 SE DE NO IT FR NL GB FI Eldningsinstruktion och bruksanvisning för Handöl 20-serien 2 Heizinstruktionen und Gebrauchsanweisungen für Kaminöfen von Handöl 20 5 Fyringsinstruksjon

Læs mere

GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2

GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2 411967 BAV 0741-8 GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2 DE Heizinstruktionen und Gebrauchsanweisungen für Kamin- und Kachelöfen von Handöl 5 FR Instructions d'allumage

Læs mere

Monteringsvejledning Fyringsvejledning

Monteringsvejledning Fyringsvejledning Monteringsvejledning Fyringsvejledning C i5 www.contura.eu 66 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. Ci5-CPR-130622-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Indsats

Læs mere

Monteringsvejledning Fyringsvejledning

Monteringsvejledning Fyringsvejledning Monteringsvejledning Fyringsvejledning C i5 www.contura.eu 66 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. Ci5-CPR-130622-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Indsats

Læs mere

5 nemme trin - sådan tænder du op

5 nemme trin - sådan tænder du op www.exodraft.dk 5 nemme trin - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed:

Læs mere

Monteringsvejledning Fyringsvejledning

Monteringsvejledning Fyringsvejledning Monteringsvejledning Fyringsvejledning C i6 www.contura.eu 66 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. Ci6-CPR-130904-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Indsats

Læs mere

Montage - og brugervejledning til "BONFILS" ildsted

Montage - og brugervejledning til BONFILS ildsted Holte maj 2008 Montage - og brugervejledning til "BONFILS" ildsted Erklæring: Alle lokale forordninger, inklusive dem der henviser til nationale og europæiske standarder, skal overholdes ved installation

Læs mere

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltning, Miljøområdet Optænding fra toppen Brændeovnsejerne, der tænder op fra toppen, nedbringer antallet af

Læs mere

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Brug brændeovnen rigtigt! Din brændeovn er kun miljøvenlig, hvis du bruger den rigtigt. Hvis du fyrer med vådt træ og affald, eller hvis du ikke sørger for tilstrækkelig

Læs mere

Brugs- og monteringsvejledning TT10 + TT10S +TT10H + TT10HS

Brugs- og monteringsvejledning TT10 + TT10S +TT10H + TT10HS Brugs- og monteringsvejledning TT10 + TT10S +TT10H + TT10HS CE godkendt efter: DS/EN13240 DS (Dansk Standard), DIN (Deutsche Industrienorm), SINTEF (Norsk Standard) og 15A (Østrig) Version 12.12.2011 Tillykke

Læs mere

Aduro 1. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 1. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 1 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

RAIS MINO Norsk version

RAIS MINO Norsk version RAIS MINO Norsk version BETJENINGSVEJLEDNING NORGE Revision A RAIS A/S Industrivej 20, 9900 Frederikshavn. Danmark Telefon 98 47 90 33 - Telefax 98 47 92 91 Indholdsfortegnelse. INSTALLATION Installation...

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Living serien. Version 2, 23/08-2014

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Living serien. Version 2, 23/08-2014 Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Living serien Version 2, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du rigtig

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats Unico. Version 2, 30/08-2014

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats Unico. Version 2, 30/08-2014 Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats Unico Version 2, 30/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-pejseindsats Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du rigtig

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Mondo serien. Lotus Mondo1, Mondo 2:Stålovn. Mondo 1 S, Mondo 2 S:Stålovn med Fedtsten på sider og Top.

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Mondo serien. Lotus Mondo1, Mondo 2:Stålovn. Mondo 1 S, Mondo 2 S:Stålovn med Fedtsten på sider og Top. Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Mondo serien Lotus Mondo1, Mondo 2:Stålovn. Mondo 1 S, Mondo 2 S:Stålovn med Fedtsten på sider og Top. Version 3, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye

Læs mere

Forskrift for brug af brændeovne m.v.

Forskrift for brug af brændeovne m.v. Forskrift for brug af brændeovne m.v. Forskrift nr. 1/2009 Teknik og Miljø Baggrund 1. Som hjælp til borgerne, har Sønderborg Kommune udarbejdet denne forskrift. Den indeholder regler for korrekt brug

Læs mere

Korrekt Fyring. Pejseindsats udført af Dixen Pejse

Korrekt Fyring. Pejseindsats udført af Dixen Pejse Korrekt Fyring Pejseindsats udført af Dixen Pejse Brændeovne og pejse samt træfyringsanlæg til centralvarme er en god og miljøvenlig varmekilde. Brænde og træflis er indenlandske energiressourcer, som

Læs mere

Brugs- og monteringsvejledning. Ovn modeller: TT1, TT1W, TT1Z, TT2, TT3, TT3S, TT3H, TT3HS

Brugs- og monteringsvejledning. Ovn modeller: TT1, TT1W, TT1Z, TT2, TT3, TT3S, TT3H, TT3HS Brugs- og monteringsvejledning Ovn modeller: TT1, TT1W, TT1Z, TT2, TT3, TT3S, TT3H, TT3HS CE godkendt efter: DS/EN13240 DS (Dansk Standard), DIN (Deutsche Industrienorm), SINTEF (Norsk Standard) og 15A

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus MQM-serien

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus MQM-serien Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus MQM-serien (Lotus MQM) Version 2, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men

Læs mere

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed: Bedre forbrænding og brændselsøkonomi Sundere

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-7100 serien

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-7100 serien Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-7100 serien (Lotus 7110, 7140 og 7170) Version 2, den 8/4-2003 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Syddjurs Kommune

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Syddjurs Kommune Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Syddjurs Kommune Baggrund og formål Forkert brug af fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende samtidig med, at udledningen af sundhedsskadelige

Læs mere

Monteringsvejledning C 850W.

Monteringsvejledning C 850W. Monteringsvejledning C 850W www.contura.eu 34 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C850W-CPR-130610-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn fyret med fast

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus 9000 serien. Version 3, 23/

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus 9000 serien. Version 3, 23/ Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus 9000 serien Version 3, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du rigtig

Læs mere

Monteringsvejledning C 586W. www.contura.eu

Monteringsvejledning C 586W. www.contura.eu Monteringsvejledning C 586W www.contura.eu 14 CERTIFIKAT EC-overensstemmelseser klæring Producent navn Adresse Produktionssted NIBE AB/Contura Box 134, Skulptörvägen 10, SE-285 23 Markaryd Markaryd, Sweden

Læs mere

Scan Line 25 og 25 S. Betjeningsvejledning. www.heta.dk

Scan Line 25 og 25 S. Betjeningsvejledning. www.heta.dk Scan Line 25 og 25 S Betjeningsvejledning www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Fredensborg Kommune. Vedtaget af Byrådet i Fredensborg Kommune d. 26. februar 2018.

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Fredensborg Kommune. Vedtaget af Byrådet i Fredensborg Kommune d. 26. februar 2018. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Fredensborg Kommune Vedtaget af Byrådet i Fredensborg Kommune d. 26. februar 2018. Formål Fredensborg Kommune har udarbejdet denne forskrift for at forebygge og

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA RENGØRINGSMANUAL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen bag

Læs mere

Monteringsvejledning. Ci61 Ci61A Ci61AN Ci61T. contura.eu

Monteringsvejledning. Ci61 Ci61A Ci61AN Ci61T. contura.eu Monteringsvejledning Ci61 Ci61A Ci61AN Ci61T contura.eu 122 CERTIFIKAT Ydeevnedeklaration i henhold til forordning (EU) nr. 305/2011 Nr. Ci61-CPR-190624 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt

Læs mere

RAIS 86-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 090204

RAIS 86-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 090204 RAIS 86-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 090204 RAIS A/S Industrivej 20, 9900 Frederikshavn. Danmark Telefon 98 47 90 33 Telefax 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk Website: http://rais.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING SCANDIA 6304. www.heta.dk

BETJENINGSVEJLEDNING SCANDIA 6304. www.heta.dk BETJENINGSVEJLEDNING SCANDIA 6304 www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De følger nedenstående

Læs mere

Betjeningsvejledning. Scan-Line 400 410/411 og 420. www.heta.dk

Betjeningsvejledning. Scan-Line 400 410/411 og 420. www.heta.dk Betjeningsvejledning Scan-Line 400 410/411 og 420 www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig

Læs mere

RAIS 106-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 010404

RAIS 106-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 010404 RAIS 106-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 010404 RAIS A/S Industrivej 20, 9900 Frederikshavn. Danmark Telefon 98 47 90 33 Telefax 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk Website: http://rais.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Betjeningsvejledning. Pejseindsats. www.heta.dk

Betjeningsvejledning. Pejseindsats. www.heta.dk Betjeningsvejledning Classic Pejseindsats www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye pejseindsats, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis

Læs mere

FLAME. Brugsvejledning

FLAME. Brugsvejledning FLAME Brugsvejledning 10.2004 1 2 Indholdsfortegnelse Dansk Brugsvejledning Placering af løsdele...5 Montering og brugsvejledning...6 Fyringsvejledning...7 Generelt om fyring...8 Skorstenen...9 Brændeovnens

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien (Lotus 2060 og 2080) Version 4, 02/01-2017 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder.

Læs mere

Scan-Line 10/20/30 20B/30B. Betjeningsvejledning. www.heta.dk

Scan-Line 10/20/30 20B/30B. Betjeningsvejledning. www.heta.dk Betjeningsvejledning Scan-Line 10/20/30 20B/30B www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis

Læs mere

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 2 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Prestige serien. (Prestige, Prestige Basic, Prestige M, Prestige MST, Prestige S) Version 1, 7/6-2017

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Prestige serien. (Prestige, Prestige Basic, Prestige M, Prestige MST, Prestige S) Version 1, 7/6-2017 Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Prestige serien (Prestige, Prestige Basic, Prestige M, Prestige MST, Prestige S) Version 1, 7/6-2017 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber

Læs mere

MK TRÆ Birkevej 26-3320 Skævinge Telefon: +45 48 25 27 95 - Fax: +45 48 25 27 87 e-mail: mktrae@mktrae.dk www: www.mktrae.dk

MK TRÆ Birkevej 26-3320 Skævinge Telefon: +45 48 25 27 95 - Fax: +45 48 25 27 87 e-mail: mktrae@mktrae.dk www: www.mktrae.dk Fakta: (Kilder: Skovforeningen, Skov og Naturstyrelsen, Bolius, Forbrugerstyrelsen, Teknologisk Institut, Miljøstyrelsen/Grøntansvar, Træ er miljø) Der bruges tre mål for brændemængder: To for stablet

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Pejseindsatse, Lotus H470W H570W. (Lotus H470W, H570W) Version 4, 23/08-2014

Monterings- og brugsvejledning. Pejseindsatse, Lotus H470W H570W. (Lotus H470W, H570W) Version 4, 23/08-2014 Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H470W H570W (Lotus H470W, H570W) Version 4, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-pejseindsats Vi håber og tror, at den vil give dig mange

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien (Lotus 2060 og 2080) Version 1, 10.06.99 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder.

Læs mere

Scan-Line 41 & 44. Betjeningsvejledning. www.heta.dk

Scan-Line 41 & 44. Betjeningsvejledning. www.heta.dk Scan-Line 41 & 44 Betjeningsvejledning www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De følger

Læs mere

Installations og betjeningsvejledning: Denne ovn må kun monteres på ikke brandbare bygningsdele. TT40W (EN 13240/CE mærket)

Installations og betjeningsvejledning: Denne ovn må kun monteres på ikke brandbare bygningsdele. TT40W (EN 13240/CE mærket) Installations og betjeningsvejledning: Denne ovn må kun monteres på ikke brandbare bygningsdele TT40W (EN 13240/CE mærket) Tillykke med din nye TermaTech brændeovn. For at få størst mulig glæde af din

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Gælder for ovne i Lotus-Prio serien

Monterings- og brugsvejledning Gælder for ovne i Lotus-Prio serien Monterings- og brugsvejledning Gælder for ovne i Lotus-Prio serien Version 4, 25/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats, Lotus H370 Petite

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats, Lotus H370 Petite Monterings- og brugsvejledning Pejseindsats, Lotus H370 Petite Version 2, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-pejseindsats Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før

Læs mere

SCAN-LINE 500 SERIEN BETJENINGSVEJLEDNING. www.heta.dk

SCAN-LINE 500 SERIEN BETJENINGSVEJLEDNING. www.heta.dk SCAN-LINE 500 SERIEN BETJENINGSVEJLEDNING www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Gælder for ovne i Lotus-Jubilee serien

Monterings- og brugsvejledning Gælder for ovne i Lotus-Jubilee serien Monterings- og brugsvejledning Gælder for ovne i Lotus-Jubilee serien Version 1, 5/10 2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men

Læs mere

Design by JACOB JENSEN. vision I. Heta vision Betjeningsvejledning

Design by JACOB JENSEN. vision I. Heta vision Betjeningsvejledning Design by JACOB JENSEN vision I 1 Heta vision Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Heta vision I, II og III Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor

Læs mere

Monteringsvejledning. C 35 Lav.

Monteringsvejledning. C 35 Lav. Monteringsvejledning C 35 Lav www.contura.eu 82 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C35L-CPR-130618-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn fyret med

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-2000 serien (Lotus 2060 og 2080) Version 2, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder.

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING SCAN LINE 6. www.heta.dk

BETJENINGSVEJLEDNING SCAN LINE 6. www.heta.dk BETJENINGSVEJLEDNING SCAN LINE 6 www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De følger nedenstående

Læs mere

Brugsvejledning Aduro 2

Brugsvejledning Aduro 2 Brugsvejledning Aduro 2 Ecolabel - Sintef 110-0256 - EN 13240 www.aduro.dk - 1 - Tillykke med din nye Aduro brændeovn! For at få mest mulig glæde og nytte af din nye Aduro-brændeovn, er det vigtigt, at

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Liva serien. Lotus Liva 5, Liva 5G, Liva 6, Liva 6G, Liva 7G, Liva 8G. Version 2 02/

Monterings- og brugsvejledning. Ovne i Lotus-Liva serien. Lotus Liva 5, Liva 5G, Liva 6, Liva 6G, Liva 7G, Liva 8G. Version 2 02/ Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Liva serien Lotus Liva 5, Liva 5G, Liva 6, Liva 6G, Liva 7G, Liva 8G Version 2 02/08-2016 Indledning Tillykke med din nye Lotus-brændeovn Vi håber og tror,

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H570T

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H570T Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H570T Version 2, 25/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-pejseindsats Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du

Læs mere

Monteringsvejledning. C 35T-Lav.

Monteringsvejledning. C 35T-Lav. Monteringsvejledning C 35T-Lav www.contura.eu 102 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C35TL-CPR-130618-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn fyret med

Læs mere

Monteringsvejledning C 750 C 750A. www.contura.eu

Monteringsvejledning C 750 C 750A. www.contura.eu Monteringsvejledning C 750 C 750A www.contura.eu 62 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C750 / C750A-CPR-130612-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE

RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Ovnen behøver ikke megen rengøring, hvis de anvendte piller er af en god kvalitet. Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på

Læs mere

Miljøpræventivt tilsyn

Miljøpræventivt tilsyn Miljøpræventivt tilsyn Navn Adresse Postnr- - By Dato Turnummer BBR. Nr. Skorsten Ildsted Fabrikat Fabrikat Skorstenslysning Skorstenshøjde Længde aftræk Aftrækslysning Skorstenstype Muret skorsten Elementskorsten

Læs mere

Monteringsvejledning C 850. www.contura.eu

Monteringsvejledning C 850. www.contura.eu Monteringsvejledning C 850 www.contura.eu 62 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C850-CPR-130610-SE-1 PRODUKT Produkttype Brændeovn fyret med fast biobrændsel Typebetegnelse Contura 850 Serienummer Se

Læs mere

Monteringsvejledning C

Monteringsvejledning C Monteringsvejledning C 710 www.contura.eu 62 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C710-CPR-160329-SE-1 PRODUKT Produkttype Brændeovn fyret med fast biobrændsel Typebetegnelse Contura 710 Serienummer Se

Læs mere

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne Natur & Miljø Forskrift for brug af brændeovne Formål Forkert brug af brændeovne, brændekedler, pejse og lignende fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende samtidig med, at udledningen

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL FRANCESCA `07

RENGØRINGSMANUAL FRANCESCA `07 RENGØRINGSMANUAL FRANCESCA `07 Klargøring af pilleovn med side afgang Fjern de små sammenhæftninger som vist på illustrationen til venstre Afmonter venstre side panel som vist i afsnit 4.2. og fjern det

Læs mere

Forskrift for brug af brændeovne, pillefyr og andre ovne til fast brændsel i Lejre Kommune

Forskrift for brug af brændeovne, pillefyr og andre ovne til fast brændsel i Lejre Kommune Forskrift for brug af brændeovne, pillefyr og andre ovne til fast brændsel i Lejre Kommune Formål med forskriften Forskriften har til formål dels at forbygge røggener for omkringboende og dels at afhjælpe

Læs mere

FORSKRIFT. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune

FORSKRIFT. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune FORSKRIFT Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune Baggrund Hvis man bruger brændeovne, brændekedler, pejse og andre ovne til fast brændsel forkert, bliver der udledt mange partikler,

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Hvidovre Kommune

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Hvidovre Kommune Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Hvidovre Kommune Baggrund og lovgrundlag Forkert anvendelse af brændeovne, brændekedler, pejse og lignende fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende

Læs mere

Contura 300 Contura i7. Hygge i stort format

Contura 300 Contura i7. Hygge i stort format Contura 300 Contura i7 Hygge i stort format 2 3 CONTURA 310 3 1 2 Flere variationer med Contura 300 og i7 Har du det ligesom os kan du heller aldrig få hygge nok? Så bør du stifte bekendtskab med brændeovnen

Læs mere

Meteor brændeovne. Brugs- og installationsvejledning. Meteor A/S CVR nr Drejervej Sunds

Meteor brændeovne. Brugs- og installationsvejledning. Meteor A/S CVR nr Drejervej Sunds Meteor brændeovne Brugs- og installationsvejledning Modeller omfattet af denne brugs- og installationsvejledning. Meteor 470 højformat Meteor 470 højformat Meteor 550 højformat Meteor 550 højformat Lukket

Læs mere

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne Natur & Miljø Forskrift for brug af brændeovne Formål Forkert brug af brændeovne, brændekedler, pejse og lignende fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende samtidig med, at udledningen

Læs mere

Opstillings- og betjeningsvejledning. Morsø 1126. DS 887 godkendt MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS

Opstillings- og betjeningsvejledning. Morsø 1126. DS 887 godkendt MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS Opstillings- og betjeningsvejledning Morsø 1126 DS 887 godkendt MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 Til lykke med Deres es nye morsø ovn. morsø,,

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL ILARIA & SERENA

RENGØRINGSMANUAL ILARIA & SERENA RENGØRINGSMANUAL ILARIA & SERENA SERENA ILARIA Samling og montering af side beklædning ILARIA SERENA Uden side beklædning Kakkel /Glas monterings sider SERENA kakler ILARIA glas Skrue de 2 skruer af så

Læs mere

Asgård 3 / Asgård 4 / Asgård 6

Asgård 3 / Asgård 4 / Asgård 6 Asgård 3 / Asgård 4 / Asgård 6 Brugsvejledning Ecolabel - Sintef 110-0227 - EN 13240 www.aduro.dk / www.aduro.no Asgård er en del af Aduro A/S Tillykke med din nye Asgård brændeovn! For at få mest mulig

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding. Kan udstyres med Aduro-tronic automatik

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding. Kan udstyres med Aduro-tronic automatik Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Kan udstyres med Aduro-tronic automatik Dansk design og effektiv forbrænding Aduro brændeovnene er skabt med enkle og stilrene linier, skjulte

Læs mere

Metaltop RENGØRINGSMANUAL LISA 06 7 TASTES DISPLAY. Hjørnekakler.

Metaltop RENGØRINGSMANUAL LISA 06 7 TASTES DISPLAY. Hjørnekakler. Metaltop RENGØRINGSMANUAL LISA 06 7 TASTES DISPLAY Hjørnekakler. RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at hovedafbryderen

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Masseovn M700

Monterings- og brugsvejledning Masseovn M700 Monterings- og brugsvejledning Masseovn M700 Version 2, 23/08-2014 Indledning Tillykke med din nye Lotus-masseovn Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du rigtig kan få glæde

Læs mere

Monteringsvejledning C 510. www.contura.eu

Monteringsvejledning C 510. www.contura.eu Monteringsvejledning C 510 www.contura.eu 62 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C510-CPR-130601-SE-1 PRODUKT Produkttype Brændeovn fyret med fast biobrændsel Typebetegnelse Contura 510 Serienummer Se

Læs mere

Monteringsvejledning C 720T.

Monteringsvejledning C 720T. Monteringsvejledning C 720T www.contura.eu 82 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C720T-CPR-160329-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn fyret med fast

Læs mere

Regler for fyring med fast brændsel

Regler for fyring med fast brændsel Regler for fyring med fast brændsel Hvis du fyrer rigtigt i din brændeovn, brændekedel, pejs og lignende fastbrændselsovne, undgår du ofte røggener for dine naboer. Samtidig mindskes risikoen for udledning

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Liva serien

Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Liva serien Monterings- og brugsvejledning Ovne i Lotus-Liva serien Lotus Liva 1, Liva 2, Liva 3: Stålovn Liva 4:Væghængt Stålovn. Liva 1S, Liva 2S og Liva3S:Stålovn med fedtsten på sider og Top Version 6, 23/08-2014

Læs mere

Instruktionsbog BRÆNDEOVN TYPE U1V. Dato 29.10.2003. BIOOVN / v. Hans Jørgensen Gl. Møllevej 39 Ertebølle 9640 Farsø Tlf. 98636580 www.bioovn.

Instruktionsbog BRÆNDEOVN TYPE U1V. Dato 29.10.2003. BIOOVN / v. Hans Jørgensen Gl. Møllevej 39 Ertebølle 9640 Farsø Tlf. 98636580 www.bioovn. Instruktionsbog BRÆNDEOVN TYPE U1V Dato 29.10.2003 BIOOVN / v. Hans Jørgensen Gl. Møllevej 39 Ertebølle 9640 Farsø Tlf. 98636580 www.bioovn.dk Instruktionsbog UV1 Side 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Monteringsvejledning C 586. www.contura.eu

Monteringsvejledning C 586. www.contura.eu Monteringsvejledning C 586 www.contura.eu 62 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C586-CPR-130601-SE-1 PRODUKT Produkttype Brændeovn fyret med fast biobrændsel Typebetegnelse Contura 586 Serienummer Se

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL ELENA ELENA STEEL ELENA AIR PLUS

RENGØRINGSMANUAL ELENA ELENA STEEL ELENA AIR PLUS RENGØRINGSMANUAL ELENA ELENA STEEL ELENA AIR PLUS I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af ELENA, da ELENA Steel og ELENA Air plus ikke adskiller sig væsentligt i opbygning

Læs mere

OURA SERIEN BETJENINGSVEJLEDNING

OURA SERIEN BETJENINGSVEJLEDNING OURA SERIEN BETJENINGSVEJLEDNING www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De følger nedenstående

Læs mere

Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frekvens: GHz.

Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frekvens: GHz. Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frekvens: 2.4-2.4835GHz. DK 24.05.2018 / 53-0774 www.hwam.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Download IHS SmartControl appen* 3 Forbind rumtemperaturføleren med brændeovnen 3 Wi-Fi

Læs mere

Forskrift. Vejledning og Forskrift for brug af fast brændselsovne

Forskrift. Vejledning og Forskrift for brug af fast brændselsovne Forskrift Vejledning og Forskrift for brug af fast brændselsovne Baggrund Hvis du fyrer korrekt i din brændeovn, brændekedel, pejs og lignende fastbrændselsovn, får du mest varme ud af dit brændsel og

Læs mere

Monteringsvejledning C

Monteringsvejledning C Monteringsvejledning C 780 www.contura.eu 62 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C780-CPR-130612-SE-1 PRODUKT Produkttype Brændeovn fyret med fast biobrændsel Typebetegnelse Contura 780 Serienummer Se

Læs mere

Monterings og Brugervejledning

Monterings og Brugervejledning Monterings og Brugervejledning Version 3 den 4 november 2006, ifølge den nye fælles Europæiske norm DS/EN 13240 For Svendsen Pejse type: Svendsen 3. Indledning / vigtig. Det er en vanskelig beslutning

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL ARIANNA

RENGØRINGSMANUAL ARIANNA RENGØRINGSMANUAL ARIANNA RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen

Læs mere

Monteringsvejledning C 790T.

Monteringsvejledning C 790T. Monteringsvejledning C 790T www.contura.eu 102 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C790T-CPR-130612-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn fyret med

Læs mere

Aduro 5. Brugsvejledning. Ecolabel Sintef 110-0283 EN 13240. www.aduro.dk

Aduro 5. Brugsvejledning. Ecolabel Sintef 110-0283 EN 13240. www.aduro.dk Aduro 5 Brugsvejledning Ecolabel Sintef 110-0283 EN 13240 www.aduro.dk Tillykke med din nye Aduro 5 pejseindsats! For at få mest mulig glæde og nytte af din nye Aduro-pejseindsats, er det vigtigt, at du

Læs mere

Scan Line 600 serien. Betjeningsvejledning. www.heta.dk

Scan Line 600 serien. Betjeningsvejledning. www.heta.dk Scan Line 600 serien Betjeningsvejledning www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H700

Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H700 Monterings- og brugsvejledning Pejseindsatse, Lotus H700 Version 1, 28/11 2011 Indledning Tillykke med din nye Lotus-pejseindsats Vi håber og tror, at den vil give dig mange varme stunder. Men før du rigtig

Læs mere

Jupiter 470 XL pejseindsats

Jupiter 470 XL pejseindsats Jupiter 470 XL pejseindsats Brugs- og monteringsvejledning Meteor A/S Drejervej 1 7451 Sunds, DK 15 EN 13229 Jupiter 470 Pejseindsats Nominel ydelse: 6,7 kw CO-værdi ved 13 % O 2 : 0.095 % Virkningsgrad:

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING SCANDIA

BETJENINGSVEJLEDNING SCANDIA BETJENINGSVEJLEDNING SCANDIA 6304 2015 www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De følger

Læs mere

Monteringsvejledning C 790K.

Monteringsvejledning C 790K. Monteringsvejledning C 790K www.contura.eu 122 CERTIFIKAT PRÆSTATIONSERKLÆRING Nr. C790K-CPR-130612-SE-1 PRODUKT Produkttype Typebetegnelse Serienummer Tiltænkt anvendelse Brændsel Brændeovn fyret med

Læs mere