FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætningskort (i 2 holdfarver) - Skilte med X og O - Facitliste - Arbejdsark (kopi/www)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætningskort (i 2 holdfarver) - Skilte med X og O - Facitliste - Arbejdsark (kopi/www)"

Transkript

1 eller O FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne eleverne i at finde udsagnsled og grundled i en sætning og gerne at få dem til at indse, hvilke ordklasser der udgør disse led. - Sætningskort (i 2 holdfarver) - Skilte med og O - Facitliste - Arbejdsark (kopi/www) * Lærertyggegummi * 4 hulahopringe eller evt. sjippetove bundet sammen til en cirkel Parvis eller i grupper à 3. Kan også bruges til individuel træning og fordybelse. TIDSFORBRUG min. INSTRUKTION: Skiltene lægges enten på gulvet med lidt afstand mellem sig eller sættes op på en væg gerne 10 meter eller længere væk fra eleverne. Mellem skiltene lægges bunken med sætningskort bortset fra de første, der skal bruges. Henne ved eleverne lægges hulahopringene. Eleverne sættes sammen 2 og 2 eller 3 og 3 og får nu at vide, at de skal tage et kort, kigge på det sammen og finde ud af, hvilket led det understregede ord udgør. Er det udsagnsled eller grundled? Når det er besluttet, skal der ske en af to ting: Er det grundled, skal de sammen begive sig hen til skiltet med ved at løbe sidelæns, mens de krydser benene hhv. foran og bagved. Er det udsagnsled, skal de træde ind i en hulahopring eller et sammenbundet sjippetov og sammen hurtigst muligt begive sig hen til skiltet med O uden at tabe ringen. Fortæl gerne eleverne om sammenhængen mellem leddenes tegn og deres bevægelse hen mod dem. Når de har lagt sætningskortet ved det valgte skilt, tager de et nyt kort med sig tilbage, mens de løber på samme måde. Først, når de er tilbage og står stille alle sammen, må de gå i gang med den nye sætning. Ønsker I at gøre det til en konkurrence, kan du lave 2 større hold med små grupper, så det bliver en slags stafet. Til sidst tjekker I kortene ved hvert skilt sammen med eller uden facitlisten ;o).

2 ILLUSTRATION TIL eller O? Illustration af NB! Er der brug for ekstra udfordringer, kan du bede eleverne om at identificere de andre led, de sammensatte udsagnsled, navneformerne af udsagnsordene osv. Brug arbejdsarket til opfølgning. Du kan også bede dem om at fortælle, hvilke ordklasser der typisk udgør de forskellige led: grundled = egennavne, navneord og stedord udsagnsled = udsagnsord genstandsled og hensynsled = egennavne, navneord og stedord, forholdsordsled = forholdsord + navneord i bestemt form som styrelse

3 1/10 1. Både min sommerferie og efterårsferie var dødssyg! 2. Det gider jeg bare ikke.. 3. Jeg har forsøgt at forklare dig det igen og igen. 4. Du gider bare hverken at lytte til eller se på mig. 5. Børn elsker sommer, softice og saftevand.

4 2/10 6. Min mor har talt i telefon med sin veninde i over en time. 7. Jeg er nødt til at slå op med ham. 8. De vil kun sidde og se TV hele dagen. 9. Se lige her! 10. Kom nu hen til mig.

5 3/ STOP! 12. Heldigvis kan du bruge smileys i dine sms er. 13. Han er god til at skære brød. 14. Jonas foretrækker at klatre i alt. 15. Vejret har bare været elendigt hele vinteren.

6 4/ Han kan eller vil bare ikke forstå mig. 17. Se på mig og forklar det én gang til. 18. Jeppe og Mie havde været kærester meget længe. 19. Et læserbrev er som regel kort. 20. Alle ønsker dig en god dag.

7 5/ Det ved jeg ikke. 22. Det er ikke til at forstå sådan noget. 23. Det er ikke let at narre hverken mor eller far. 24. Husk at skrive hver dag! 25. Det var bare den fedeste koncert!

8 6/ Har du husket at ønske noget? 27. Vil du ikke lige komme og hjælpe mig? 28. Vi kan ikke være de eneste væsener i universet. 29. Begynd altid din proces med at skrive stikord. 30. Fortæl mig ALT!

9 7/ Far blev bare hængende på mit værelse så pinligt! 32. Hos os bliver der aldrig diskuteret. 33. Katten spiser musen. 34. Har ræven slæbt alle hønsene væk? 35. Min mobil er ikke ladet op, desværre.

10 8/ At være eller ikke at være er det store spørgsmål. 37. Skal vi gå i biffen i morgen? 38. At længes efter min kæreste er bare det værste. 39. Rosiner og nødder skulle være så sundt, så sundt. 40. Eleverne kan bare ikke lide fysik!

11 9/ Hvor mange børn skal de egentlig ha? 42. Før i tiden spurgte hun altid om lov inden. 43. Efter sommerferien skal jeg begynde i 9. klasse. 44. Til næste år skal jeg i lære hos mine onkler. 45. Skrigende og fægtende med begge arme løb hun væk.

12 10/ Med et undrende blik kiggede hun ham dybt i øjnene. 47. Helt forvirret så hun ud. 48. Ovre i skolen er der ingen til at hjælpe mig. 49. Hun snublede oftest og slog sig forfærdeligt. 50. Min far har altid været meget uheldig.

13 GRUNDLED/SUBJEKT

14 O UDSAGNSLED/VERBAL

15 eller O - FACITLISTE SÆTNING O SÆTNING O 1. Både min sommerferie og 26. Har du husket at ønske efterårsferie var dødssyg! noget? 27. Vil du ikke lige komme og 2. Det gider jeg bare ikke hjælpe mig? 3. Jeg har forsøgt at forklare dig 28. Vi kan ikke være de eneste det igen og igen væsener i universet 4. Du gider bare hverken at lytte 29. Begynd altid din proces med til eller se på mig at skrive stikord () 5. Børn elsker sommer, softice og saftevand 30. Fortæl mig ALT! () 6. Min mor har talt i telefon med 31. Far blev bare hængende på sin veninde i over en time mit værelse så pinligt! 7. Jeg er nødt til at slå op med 32. Hos os bliver der aldrig ham diskuteret 8. De vil kun sidde og se TV hele dagen 33. Katten spiser musen 34. Har ræven slæbt alle 9. Se lige her! () hønsene væk? 35. Min mobil er ikke ladet op 10. Kom nu hen til mig () desværre 36. At være eller ikke at være er 11. STOP! () det store spørgsmål 12. Heldigvis kan du bruge smileys i dine sms er 37. Skal vi gå i biffen i morgen? 38. At længes efter min kæreste 13. Han er god til at skære brød er bare det værste 14. Jonas foretrækker at klatre i 39. Rosiner og nødder skulle alt være så sundt, så sundt 15. Vejret har bare været 40. Eleverne kan bare ikke lide elendigt hele vinteren fysik! 16. Han kan eller vil bare ikke 41. Hvor mange børn skal de forstå mig egentlig ha? 17. Se på mig og forklar det én 42. Før i tiden spurgte hun altid gang til om lov inden 18. Jeppe og Mie havde været 43. Efter sommerferien skal jeg kærester meget længe begynde i 9. klasse 19. Et læserbrev er som regel 44. Til næste år skal jeg i lære kort hos mine onkler 45. Skrigende og fægtende med 20. Alle ønsker dig en god dag begge arme løb hun væk 46. Med et undrende blik 21. Det ved jeg ikke kiggede hun ham dybt i øjnene 22. Det er ikke til at forstå sådan noget 47. Helt forvirret så hun ud 23. Det er ikke let at narre 48. Ovre i skolen er der ingen til hverken mor eller far at hjælpe mig 49. Hun snublede oftest og slog 24. Husk at skrive hver dag! () sig forfærdeligt 25. Det var bare den fedeste koncert! 50. Min far har altid været meget uheldig () fortæller, at der i bydemåden er et underforstået grundled (HUSK = du skal huske)

16 KRYDS ELLER BOLLE? Navn: grundled / subjekt O udsagnsled / verbal SÆTNING 1. Skriv en sætning. 2. Skriv ordene, som udgør grundled/subjekt og udsagnsled/verbal i de rette felter.

LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne eleverne i at finde 5 forskellige sætningsled og forklare sammenhængen mellem led og ordklasser. Grundled udsagnsled genstandsled hensynsled

Læs mere

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi HVIS ER DET? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER - Sætningskort (gerne i 2 holdfarver til større At øge elevernes evne til at klasser eller konkurrence) analysere sig frem til og bruge det - Skilte med

Læs mere

AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA?

AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA? AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at finde ud af, hvilken rolle ordet at spiller i sætningen. Brug af grammatisk komma. - Sætninger med at i

Læs mere

VI LÆGGER TIL FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

VI LÆGGER TIL FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A4 VI LÆGGER TIL FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe addition. Niveau I Et ciffer Niveau II Et og to cifre Niveau III Et og større tocifrede tal - 3 sæt forskellige opgavekort - 5 skilte med

Læs mere

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A6 I SKOLE LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 40 substantiver og 40 verber relateret til skolen. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog.

Læs mere

DANLATINSK FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

DANLATINSK FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER M20 DANLATINSK FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne eleverne i de danske og latinske betegnelser inden for den mest gængse grammatik. NB! Mulighed for selvkontrollerende aktiviteter med vendekortene.

Læs mere

HVOR TIT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

HVOR TIT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE G5 HVOR TIT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE At få trænet brugen af vores gængse tidsadverbier som udtryk for, hvor tit noget sker. Udtale og ordforråd. Dialog, spørgsmål, svar. - Ordkort med

Læs mere

EN eller ET og mange FLERE

EN eller ET og mange FLERE N5 EN eller ET og mange FLERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Fokus på navneords køn og flertal med de forskellige ændringer i stavemåden ved bøjning. - Ordkort til hhv. 1., 2. og 3. kl. - 2 skilte

Læs mere

HVEM, HVAD, HVOR? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et øget kendskab til og brug af de 5 største spørgeord HVEM, HVAD, HVOR, HVORDAN,

HVEM, HVAD, HVOR? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et øget kendskab til og brug af de 5 største spørgeord HVEM, HVAD, HVOR, HVORDAN, G1 DU2+3 HVEM, HVAD, HVOR? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et øget kendskab til og brug af de 5 største spørgeord HVEM, HVAD, HVOR, HVORDAN, Parvis, mindre grupper eller HVORFOR. hele holdet.

Læs mere

FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER F3 FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 20 basale følelser. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog. - 4 ens sæt ordkort

Læs mere

VI TRÆKKER FRA. FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe subtraktion.

VI TRÆKKER FRA. FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe subtraktion. A5 VI TRÆKKER FRA FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe subtraktion. Niveau I Et ciffer Niveau II Et og to cifre Niveau III Et og større tocifrede tal - 3 sæt forskellige opgavekort - 5 skilte

Læs mere

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Tirsdag den 22. maj 2012 kl. 9.00-10.00. AVU122-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Tirsdag den 22. maj 2012 kl. 9.00-10.00. AVU122-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution Dansk D Almen forberedelseseksamen Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

IN- eller IND-? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætninger hver indeholdende

IN- eller IND-? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætninger hver indeholdende S/P IN- eller IND-? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER - Sætninger hver indeholdende 2 hold. 2 svarmuligheder og lavet i 2 Kan også sagtens laves med 4 At træne elevernes evne til at holdfarver mindre

Læs mere

A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal.

A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. Niveau I rene tal Niveau II enkle opgaver med de 4 regnearter Niveau

Læs mere

A8 1, 2 ELLER 3? L/S/P

A8 1, 2 ELLER 3? L/S/P A8 1, 2 ELLER 3? L/S/P FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. Niveau I rene tal Niveau II enkle opgaver med de 4 regnearter

Læs mere

HVOR MANGE AF HVER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

HVOR MANGE AF HVER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER ST1 FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til grundlæggende statistik og træning af brøker, procenter, decimaler. INSTRUKTION: - 2 forskellige plancher med 100 forskellige figurer, tal og bogstaver

Læs mere

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. (1 time) Prøveafholdende institution. Tilsynsførendes underskrift

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. (1 time) Prøveafholdende institution. Tilsynsførendes underskrift Dansk D Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke M1 DU1+2 VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke ord for typisk dansk mad og - Vendekort (VK) med ordene i Parvis, mindre

Læs mere

HVAD FOR(E)TRÆKKER DU?

HVAD FOR(E)TRÆKKER DU? HVAD FOR(E)TRÆKKER DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavemåden af ord med forstavelserne for- og fore-. Da der ikke er nogen entydige regler, gælder det her om benhård udenadslære og så

Læs mere

ENKELT ELLER DOBBELT?

ENKELT ELLER DOBBELT? ENKELT ELLER DOBBELT? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning og evnen til at skelne mellem enkelt- og dobbeltkonsonant. NB! Har man ikke adgang til tove, kan man vælge at gå på én to

Læs mere

REGN HISTORIEN UD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

REGN HISTORIEN UD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER REGN HISTORIEN UD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at identificere den korrekte regneart ud fra en kort regnehistorie. - 2 sæt ens opgavekort i 2 forskellige holdfarver

Læs mere

JEG ER PÅ VEJ! - Ordkort - Sætningskort med spørgsmål. - Arbejdsark 1+2 (kopi/www)

JEG ER PÅ VEJ! - Ordkort - Sætningskort med spørgsmål. - Arbejdsark 1+2 (kopi/www) A3 JEG ER PÅ VEJ! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE At forstå og kunne bruge de gængse ord og begreber, som har med den kollektive trafik og cyklister at gøre. At få flere faste udtryk ind under

Læs mere

BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER S24 BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning af korte ord med særlig fokus på lydering, udtale og bogstavrækkefølge. Parvis, hele klassen. At få opbygget et større ordforråd og

Læs mere

VOKAL-TRAPPE-OPGANG FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

VOKAL-TRAPPE-OPGANG FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER L/S/P VOKAL-TRAPPE-OPGANG FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes stavning af ikke-lydrette ord med særlig fokus på korte vokaler og vokalforveksling. NB! Lav jeres egen Vokaltrappe ved

Læs mere

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. Tirsdag den 4. december 2018 kl AVU181-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. Tirsdag den 4. december 2018 kl AVU181-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution Dansk D Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Onsdag den 7. december 2011 kl. 9.00-10.00. AVU111-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Onsdag den 7. december 2011 kl. 9.00-10.00. AVU111-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution Dansk D Almen forberedelseseksamen Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Torsdag den 3. december 2009 kl. 9.00-10.00 AVU092-DADSP. (1 time)

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Torsdag den 3. december 2009 kl. 9.00-10.00 AVU092-DADSP. (1 time) Dansk D Almen forberedelseseksamen Sproglig prøve (1 time) AVU092-DADSP Torsdag den 3. december 2009 kl. 9.00-10.00 Opgavesættet består af følgende opgaver: 1 Kommentér og omformulér en tekst 2 Fra navneord

Læs mere

HJERTELIG TILLYKKE! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF KURSISTER Træning af ordforråd og udtryk, der har med fødselsdage at gøre. - Sætningskort (II)

HJERTELIG TILLYKKE! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF KURSISTER Træning af ordforråd og udtryk, der har med fødselsdage at gøre. - Sætningskort (II) J2 DU2+3 HJERTELIG TILLYKKE! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF KURSISTER Træning af ordforråd og udtryk, der har med fødselsdage at gøre. Udtale og faste vendinger. Dialog og mulighed for spørgsmål, svar

Læs mere

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af farverne inkl. bøjningsformerne ift. køn, bestemthed, tal og grader. Mere varieret ordforråd og kulør på sproget + dannelse af korte

Læs mere

GØR VERDEN STOR MED TILLÆGSORD

GØR VERDEN STOR MED TILLÆGSORD T2 GØR VERDEN STOR MED TILLÆGSORD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Parvis - Ordkort til hhv. 2. og 3. kl. - 4 skilte med kategorier - Arbejdsark (kopi/www) At træne elevernes evne til at forstå og

Læs mere

HVAD ER FORSKELLEN? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

HVAD ER FORSKELLEN? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER P HVAD ER FORSKELLEN? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning og kunne skelne mellem enkelt- og dobbeltkonsonant. NB! Benyt evt. Vokaltrappen til at understrege de drilske vokaler før dobbeltkonsonanten

Læs mere

16. december (3-4år)

16. december (3-4år) 16. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at skrive. Julemanden skriver hvert år sedler til børnene med deres navne på. Opgaven til 16. december Kan du finde bogstaverne i dit navn? Prøv at skriv ovenpå

Læs mere

FIND MIN ENDELSE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med navneord i ubestemt ental - 5 A4-skilte - 4 A5-skilte * 5 kegler

FIND MIN ENDELSE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med navneord i ubestemt ental - 5 A4-skilte - 4 A5-skilte * 5 kegler N1 FIND MIN ENDELSE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne navneords flertalsbøjninger (ubestemt flertal) med ekstra fokus på stavningen. - Ordkort med navneord i ubestemt ental - 5 A4-skilte -

Læs mere

DET LYDER DA ENS? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

DET LYDER DA ENS? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER DET LYDER DA ENS? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes skelneevne mellem ord, som har enslydende endelser som -er/- re/-rer/-ere. Her skal de både finde den rette ordklasse og bøjning,

Læs mere

Hjælp til kommatering

Hjælp til kommatering Hjælp til kommatering Materialet her indeholder en række forklaringer som er nødvendige for at kunne sætte komma. Vælg ud hvad du synes er relevant for dig. Indhold i materialet Hvis du venstreklikker

Læs mere

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Mandag den 23. maj 2011 kl. 15.00-16.00. AVU112-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Mandag den 23. maj 2011 kl. 15.00-16.00. AVU112-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution Dansk D Almen forberedelseseksamen Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

LAD OS KOORDINERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LAD OS KOORDINERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER K1 LAD O KOORDINERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes kendskab til koordinatsystemet. At aflæse koordinatsæt og forstå akserne samt selv kreere opgaver. * Et koordinatsystem med bogstaver

Læs mere

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Kort med pronominer (1) præpositioner + 5 blanke (3)

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Kort med pronominer (1) præpositioner + 5 blanke (3) R2 GODNAT LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Kort med pronominer (1) Faste udtryk for godnat-rutiner - Kort med verber + 5 blanke både som hele sætninger og (2) Parvis, mindre grupper eller

Læs mere

I,. Grammatik. Indholdsfortegnelse. .nd-

I,. Grammatik. Indholdsfortegnelse. .nd- **-.nd- Grammatik Indholdsfortegnelse I,. \ b i:' F F 3 Udsagnsord 10 Navneord 14 Egennavne 15 Tillegsord 17 Forholdsord og biord 18 Udsagnsled og grundled 19 Genstandsled 20 Hensynsled 2I Omsagnsled til

Læs mere

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. (1 time) Prøveafholdende institution. Tilsynsførendes underskrift

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. (1 time) Prøveafholdende institution. Tilsynsførendes underskrift Dansk D Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

JEG ER, SÅ JEG GØR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

JEG ER, SÅ JEG GØR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE O3 JEG ER, SÅ JEG GØR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE At kunne forstå og koble to udsagn et beskrevet vha. et adjektiv, et med brug af verbet. At få flere faste udtryk ind under huden. - ER

Læs mere

GODE RÅD. Vild med dansk 8 - Sprog der handler. Hvad skal stå hvor i sætningsskemaet? Biled 1 eller biled 2? Hvilke ord hører til samme led?

GODE RÅD. Vild med dansk 8 - Sprog der handler. Hvad skal stå hvor i sætningsskemaet? Biled 1 eller biled 2? Hvilke ord hører til samme led? GODE RÅD Hvad skal stå hvor i sætningsskemaet? Biled 1 eller biled 2? Hvilke ord hører til samme led? Hovedsætning eller ledsætning? Forfeltet er tomt Grundleddet er væk Hvad er genstandsled, hensynsled

Læs mere

HVAD MED HVAD? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

HVAD MED HVAD? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE M3 HVAD MED HVAD? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Kobling af verber og substantiver ifm. hjemlige sysler i køkkenet. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog. - 2 ens

Læs mere

STIL TABELLEN KORREKT

STIL TABELLEN KORREKT T2 STIL TABELLEN KORREKT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne en bestemt tabel. Samarbejde og tillid. - Store tabelkort, så alle 10 tal fra den relevante tabel er med Hele klassen delt op i par.

Læs mere

ET TAL FOR ET BOGSTAV

ET TAL FOR ET BOGSTAV L6 ET TAL FOR ET BOGSTAV LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af tal og bogstaver på en hyggelig måde. NB! I alt findes der 5 emner: Skole Arbejde Krop & Tøj Mad & Drikke Bolig - Oplæsningsark

Læs mere

HVOR HØRER JEG HJEMME?

HVOR HØRER JEG HJEMME? O5 HVOR HØRER JEG HJEMME? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne de 6 ordklasser: Navneord (rød) Udsagnsord (grøn) Tillægsord (gul) Forholdsord (orange) Stedord (blå) Egennavne (pink) - Ordkort

Læs mere

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal se tre film o o o Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal lære o o o o o At tale på dansk om ting og dyr i naturen. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Mandag den 10. december 2012 kl. 9.00-10.00. AVU121-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Mandag den 10. december 2012 kl. 9.00-10.00. AVU121-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution Dansk D Almen forberedelseseksamen Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

HVOR HØRER JEG HJEMME?

HVOR HØRER JEG HJEMME? O5 HVOR HØRER JEG HJEMME? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne de 6 ordklasser: Navneord (rød) Udsagnsord (grøn) Tillægsord (gul) Forholdsord (orange) Stedord (blå) Egennavne (pink) - Ordkort

Læs mere

dansk TRÆNING DANSK.GYLDENDAL.DK

dansk TRÆNING DANSK.GYLDENDAL.DK dansk TRÆNING DANSK.GYLDENDAL.DK dansk TRÆNING DANSK.GYLDENDAL.DK Træning dansk.gyldendal.dk 1. udgave, 1. oplag 2017 Gyldendal A/S, København Redaktion: Karen Agnild Efter idé af Mads Dyrmose Omslag og

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Arbejdsark til navneord, udsagnsord og tillægsord. Spøgelser. 1. De fleste af os kan godt lide at høre spøgelseshistorier.

Arbejdsark til navneord, udsagnsord og tillægsord. Spøgelser. 1. De fleste af os kan godt lide at høre spøgelseshistorier. Spøgelseshistorie De fleste af os kan godt lide at høre spøgelseshistorier. Det er især spændende, når man sidder i en hyggelig stue, og man kan høre stormen ruske i træerne og regnen piske mod ruden.

Læs mere

TIL JUL & NYTÅR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

TIL JUL & NYTÅR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE J1 TIL JUL & NYTÅR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af ordforråd og udtryk, der har med vores jul og nytår at gøre. Udtale og ordforråd. Dialog og mulighed for spørgsmål, svar og nægtelser.

Læs mere

FORSTÅR DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne læsning og forståelse af enkle matematiksætninger + regne med de fire regnearter.

FORSTÅR DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne læsning og forståelse af enkle matematiksætninger + regne med de fire regnearter. TX3 S/P FORSTÅR DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne læsning og forståelse af enkle matematiksætninger + regne med de fire regnearter. Samarbejde. NB! Der findes 2 sæt kort i forskellige farver,

Læs mere

HVAD SKAL JEG VÆLGE?

HVAD SKAL JEG VÆLGE? A9 L/S/P HVAD SKAL JEG VÆLGE? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne brugen af de 4 regnearter + tabellerne. NB! Regnestykkerne kan synes simple, men alligevel sagtens være en udfordring for de

Læs mere

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Tirsdag den 7. december 2010 kl. 9.00-10.00. AVU101-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution

Dansk D. Almen forberedelseseksamen. Sproglig prøve. Tirsdag den 7. december 2010 kl. 9.00-10.00. AVU101-DANsp/D. (1 time) Prøveafholdende institution Dansk D Almen forberedelseseksamen Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

andens hund). AD = langs med, hen over eller gennem noget AF = væk fra noget, om en årsag eller en anledning Nogle af eleverne skulle have hjælp

andens hund). AD = langs med, hen over eller gennem noget AF = væk fra noget, om en årsag eller en anledning Nogle af eleverne skulle have hjælp ENKELT el. DOBBELT KONSONANT: Mange ord staves med dobbeltkonsonant f.eks. lægge, skulle, fødder, lomme. Vokalen foran dobbeltkonsonanten er kort. Nogle af ordene findes også, hvor vokalen er lang, men

Læs mere

Prepositions Forholdsord

Prepositions Forholdsord Prepositions Forholdsord Forholdsord beskriver et forhold imellem to ting. Det kan være genstande, personer eller tidspunkter. Indledning A. Indledende spørgsmål om emnet 1. Hvilke forholdsord kender du?

Læs mere

Grammatiktræning. Dansk Gyldendal for mellemtrinnet - Træning. Dette hæfte tilhører:

Grammatiktræning. Dansk Gyldendal for mellemtrinnet - Træning. Dette hæfte tilhører: Grammatiktræning Dansk Gyldendal for mellemtrinnet - Træning Dette hæfte tilhører: http://dansk3-6.gyldendal.dk/ Når du får noget for, skriver du datoen det skal laves til i den første kolonne Lektie.

Læs mere

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. Onsdag den 18.maj 2OI 6 kl. g.00-10.00. (time)

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. Onsdag den 18.maj 2OI 6 kl. g.00-10.00. (time) MINISTERIET FOR BøRN, UNDERVISNING OG LIGESTILLING STYRELSEN FOR U N DERVISN ING OG KVALITET Dansk D Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende ins

Læs mere

Anja Qvist GANG I. grammatik. med CL. Cooperative Learning. Dansk 5. klasse Elevhæfte

Anja Qvist GANG I. grammatik. med CL. Cooperative Learning. Dansk 5. klasse Elevhæfte Anja Qvist GANG I grammatik med CL 5 Cooperative Learning Dansk 5. klasse Elevhæfte Indhold Komma, basisregler...side 3 Udsagnsords bøjning 2... side 12 fat om fejlen R-problemer, nutids-r... side 20 Navneords

Læs mere

Grammatik: Fællesnavne: Ting, begreber og levende væsener: F.eks. knallert, spade, radio, virkelighed, ide, hund, giraf

Grammatik: Fællesnavne: Ting, begreber og levende væsener: F.eks. knallert, spade, radio, virkelighed, ide, hund, giraf Grammatik: Substantiver (navneord) Substantiver er benævnelser for personer, steder, begreber og ting. Der findes to slags: Køn: Fællesnavne: Ting, begreber og levende væsener: F.eks. knallert, spade,

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

HVORNÅR ER DET? Parvis, mindre grupper eller almene tidsudtryk. - 6 skilte Øget ordforråd og træning af - Tjekliste og eksempel på udtale.

HVORNÅR ER DET? Parvis, mindre grupper eller almene tidsudtryk. - 6 skilte Øget ordforråd og træning af - Tjekliste og eksempel på udtale. HVORNÅR ER DET? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Kort med ord for Et øget kendskab til og brug af tidsperioder, ugedage, ord fra vores kalender og måneders navne og Parvis, mindre grupper

Læs mere

Stjernestund. Et manuskript af. Josephine Bellaiche. Endelige manuskript, 10 April 2018

Stjernestund. Et manuskript af. Josephine Bellaiche. Endelige manuskript, 10 April 2018 Stjernestund Et manuskript af Josephine Bellaiche Endelige manuskript, 10 April 2018 1 Scene 1. INT VÆRELSE. AFTEN ligger i sengen og rør ved plastisk stjernerne. Baggrundsmusik kommer over og filmens

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord Sætninger Navn Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord 1 Sætning En sætning er en samling af ord. For alle sætninger gælder: 1) De starter med STORT bogstav. 2) De slutter med punktum,

Læs mere

Dansk som andetsprog G

Dansk som andetsprog G Dansk som andetsprog G Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift,

Læs mere

TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK

TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK DANSK TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK DANSK TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK Træning dansk3-6.gyldendal.dk 1. udgave, 1. oplag 2017 Gyldendal AS, København Redaktion: Karen Agnild Efter idé af Mads Dyrmose

Læs mere

ER DER NOGET GALT? - Ordkort (I) - Hjælpesætninger (II) - 5 skilte - Tjekliste - IKKE-kort. - Arbejdsark (kopi/www)

ER DER NOGET GALT? - Ordkort (I) - Hjælpesætninger (II) - 5 skilte - Tjekliste - IKKE-kort. - Arbejdsark (kopi/www) K3 ER DER NOGET GALT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af ordforråd og udtryk, der har med helbred og sygdom at gøre inkl. de steder og personer, vi besøger. Udtale og ordforråd. Dialog,

Læs mere

Træningsopgaver på Dansk3-6

Træningsopgaver på Dansk3-6 Træningsopgaver på Dansk3-6 Lyde og bogstaver Hvordan lyder bogstaverne? Vokaler Hvordan lyder e? * Hvordan lyder i? * Hvordan lyder u? * Hvordan lyder y? * Konsonanter Hvordan lyder p? * Hvordan lyder

Læs mere

1. Navneord. 2. Fx barn, hus, skole. 3. Fx god, dygtig, hurtig. 4. Fx løbe, hoppe, tale. 5. Fx Århus, Hammel, Skovvangskolen. 6.

1. Navneord. 2. Fx barn, hus, skole. 3. Fx god, dygtig, hurtig. 4. Fx løbe, hoppe, tale. 5. Fx Århus, Hammel, Skovvangskolen. 6. 1. Navneord 2. Fx barn, hus, skole 3. Fx god, dygtig, hurtig 4. Fx løbe, hoppe, tale 5. Fx Århus, Hammel, Skovvangskolen 6. God, bedre, bedst 7. Smuk, smukkere, smukkest 8. Hurtig, hurtigere, hurtigst

Læs mere

ET TAL FOR ET BOGSTAV

ET TAL FOR ET BOGSTAV L6 ET TAL FOR ET BOGSTAV LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af tal og bogstaver på en hyggelig måde. NB! I alt findes der 5 emner: Skole Arbejde Krop & Tøj Mad & Drikke Bolig - Oplæsningsark

Læs mere

Sprogpolitik. Skriv rigtigt. Aa p H

Sprogpolitik. Skriv rigtigt. Aa p H Sprogpolitik G Skriv rigtigt Aa p H Skriv rigtigt Denne del af skrivevejledningen handler om at skrive rigtigt. Hvordan er de vigtigste regler for at sætte komma? Hvilke forkortelser bruger vi? Hvornår

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med lange ord. - Arbejdsark (kopi/www) * Linjeret papir og blyanter

FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med lange ord. - Arbejdsark (kopi/www) * Linjeret papir og blyanter S2 ORD I ORD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at finde små ord i et længere samt stave til nye. Godt for den sproglige opmærksomhed, læsning, stavning og lydering. - Ordkort

Læs mere

Værktøjskasse: Sproglære og grammatik

Værktøjskasse: Sproglære og grammatik Værktøjskasse: Sproglære og grammatik Vores sprog er først og fremmest et meddelelsesmiddel. Det vil sige at sproget er et middel til at videregive en meddelelse. I en simpel kommunikationsmodel kan vi

Læs mere

Sprogtest til optagelsesprøven

Sprogtest til optagelsesprøven Sprogtest til optagelsesprøven Instruktion: Denne prøve tester, hvor god du er til retskrivning, grammatik og andre beslægtede emner. Du får 18 spørgsmål i alt. Der er fem svarmuligheder til hvert spørgsmål.

Læs mere

Sammendrag af censorrapporter Dansk D sproglig prøve maj 2016 Opgavesættet består af 8 opgaver, som inddrager en række kernestofområder:

Sammendrag af censorrapporter Dansk D sproglig prøve maj 2016 Opgavesættet består af 8 opgaver, som inddrager en række kernestofområder: Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Sammendrag af censorrapporter Dansk D sproglig

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 FLAGER-MUS. 1.På hvilken side kan du læse om dvale? Side: 2. Hvor er der flager-mus om vinteren?

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 FLAGER-MUS. 1.På hvilken side kan du læse om dvale? Side: 2. Hvor er der flager-mus om vinteren? TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr i mark og have 1 Klasse: Decimal-nummer: 56.1 Dato: FLAGER-MUS Indhold 1.På hvilken side kan du læse om dvale? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor er der flager-mus om

Læs mere

AKTIVE VERBER. - 2 ens sæt ordkort med infinitiv (I) - 2 ens sæt vendekort med præsens, imperfektum og perfektum (II) - 3 arbejdsark (kopi/www)

AKTIVE VERBER. - 2 ens sæt ordkort med infinitiv (I) - 2 ens sæt vendekort med præsens, imperfektum og perfektum (II) - 3 arbejdsark (kopi/www) G2 AKTIVE VERBER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne verber, som alle kan udføres med kroppen. Stavning, sætningsdannelse, udtale. At få eleverne til at bruge kroppen, gætte og grine sammen,

Læs mere

DANSK GRAMMATIK. regler og opgaver 3

DANSK GRAMMATIK. regler og opgaver 3 regler og opgaver 3 HVAD ER ET NAVNEORD? Nogle ord kaldes navneord, fordi de er betegnelsen (navnet) for et levende væsen, en ting eller et begreb. En eller et kan sættes foran (en bil, et hus, en vane)

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Lærere: Edmund Davis. Udendørs aktiviteter: Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastiktimerne primært foregå udendørs i den næste periode, frem

Læs mere

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole Max s Håndvaskeskole Lærerens manual Max s Håndvaskeskole Sæt kryds ud for de aktiviteter, hvor man bør vaske hænder bagefter og forklar hvorfor. Før du spiser Når du har været på toilettet Når du har

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Dansk G. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. Tirsdag den 4. december 2018 kl AVU181-DANsp/G. (30 minutter) Prøveafholdende institution

Dansk G. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. Tirsdag den 4. december 2018 kl AVU181-DANsp/G. (30 minutter) Prøveafholdende institution Dansk G Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (30 minutter) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

Regler for kommatering fra 2004

Regler for kommatering fra 2004 fra 2004 Hvor der er parentes om kommaet, betyder det(,) at kommaet afhænger af(,) om man vælger den ene eller anden variant(,) der er beskrevet i regel 2a. 1. Helsætningskomma Der skal altid sættes komma

Læs mere

Årsplan for dansk i 5. P 2016/17

Årsplan for dansk i 5. P 2016/17 Årsplan for dansk i 5. P 2016/17 Ret til ændringer forbeholdes (Tallene under mål refererer til målene i Undervisningsminiseriets forenklede fælles mål) periode forløb 1 Faglitteratur Personkarakteristik

Læs mere

Opgaver til. Indbrud. Annette Møller. Forlaget Delta

Opgaver til. Indbrud. Annette Møller. Forlaget Delta Opgaver til Indbrud Annette Møller 1 1. Pizza med tilbehør Hvorfor er jeg alene hjemme? Hvordan har han det med at være alene? Hvad har moren købt til drengene? Hvad skal de have at spise? Hvem skal lave

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Bevægdi neor d or dkl as s er pånyemåder AfS of i ewi e s e Hans e n Mål gr uppe: 1. 3. k l as s e Undervisningsforløb 1.-3. klasse Bevæg dine ord ordklasser på nye måder Undervisningsaktiviteter til arbejdet

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

HVORNÅR VAR DET NU, DET ER?

HVORNÅR VAR DET NU, DET ER? U1 HVORNÅR VAR DET NU, DET ER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne udsagnsordenes tider. NB! Der er 150 sætninger i alt fordelt på 6 sæt à 25 kort. Hvert sæt har 5 sætninger i hver tid. Brug

Læs mere

Regelmæssige udsagnsord

Regelmæssige udsagnsord Regelmæssige udsagnsord er den korteste form af et ord. Man finder navneform ved at sætte at foran ordet. er det der sker lige nu. De fleste udsagnsord danner nutid ved at sætte er til stammen. er det,

Læs mere

KOMMAKURSUS. At kunne sætte kommaet rigtigt er livsvigtigt!

KOMMAKURSUS. At kunne sætte kommaet rigtigt er livsvigtigt! KOMMAKURSUS At kunne sætte kommaet rigtigt er livsvigtigt! Vi skal spise mormor! Vi skal spise, mormor! Hænges, ikke benådes. Hænges ikke, benådes. I det følgende skal du lære, hvordan du sætter kommaer

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Ordliste over anvendt fagterminologi

Ordliste over anvendt fagterminologi Ordliste over anvendt fagterminologi Adjektiv / tillægsord Adverbial / biled Adverbium / biord Akkusativ m. infinitiv Ord, der beskriver eksempelvis en person eller en genstand, f.eks. er stor, god og

Læs mere

Retskrivningsprøve 7. klasse

Retskrivningsprøve 7. klasse Høj fart Elevens navn: Første del a) 250 b) Det om jagten på adrenalin. Efter jagt på stabilitet og er vi blevet så trygge, at vi må ud og købe os til at mærke den. Mænd er gået fra at være til at skifte

Læs mere