Socialområdets konference 30. november 2017 WORKSHOP #1 VÆRKTØJSKASSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialområdets konference 30. november 2017 WORKSHOP #1 VÆRKTØJSKASSEN"

Transkript

1 Socialområdets konference 30. november 2017 WORKSHOP #1 VÆRKTØJSKASSEN BILAG

2 2 VÆRKTØJSKASSEN: SELVEVALUERING Vurderingsskala 1 Slet ikke 2 I ringe grad 3 I nogen grad 4 I høj grad 5 I meget høj grad Strategi Tema Refleksionsspørgsmål Vurdering Udviklingsaktiviteter Formulering I hvilken grad er der formuleret strategiske målsætninger for tilbuddet? Formulering I hvilken grad er der formuleret konkrete (SMARTE) målsætninger for jeres indsatser? Planlægning I hvilken grad er der en logisk sammenhæng mellem indsatsens målsætninger og tilbuddets overordnede strategiske målsætninger (fx tydeliggjort i en forandringsteori)? Kompetencer Tema Refleksionsspørgsmål Vurdering Udviklingsaktiviteter Ledelsens træning I hvilken grad har ledelsen gennemgået formaliseret træning i at arbejde med dokumentation og evaluering? Ledelsens erfaring I hvilken grad har ledelsen erfaring med at anvende data om resultater som grundlag for faglig udvikling? Medarbejdernes erfaringer I hvilken grad har medarbejderne gennemgået formaliseret undervisning i at arbejde med dokumentation og evaluering? Medarbejdernes erfaringer I hvilken grad har medarbejderne anvendt data om resultater til at tilpasse deres indsats? Analytiske kompetencer I hvilken grad råder tilbuddet over de fornødne kompetencer til at behandle, analysere og rapportere den indsamlede dokumentation? Fortsætter på næste side

3 3 VÆRKTØJSKASSEN: SELVEVALUERING Vurderingsskala 1 Slet ikke 2 I ringe grad 3 I nogen grad 4 I høj grad 5 I meget høj grad Ledelse Tema Refleksionsspørgsmål Vurdering Udviklingsaktiviteter Lederskab I hvilken grad kommunikerer ledelsen målsætningerne klart til medarbejderne? Lederskab I hvilken grad tilkendegiver ledelsen klart til medarbejderne at dokumentation og evaluering er centralt for tilbuddets kvalitetsarbejde? Lederskab I hvilken grad understøtter ledelsen medarbejderne i at arbejde med dokumentation og evaluering? Anvendelse I hvilken grad anvender ledelsen data til løbende at evaluere indsatsens resultater? Anvendelse I hvilken grad anvender ledelsen data til løbende at evaluere, om indsatsen har den fornødne kvalitet? Transparens I hvilken grad har medarbejderne en klar forestilling om indsatsens tilsigtede resultater og succeskriterier? Transparens I hvilken grad har medarbejderne en klar forestilling om resultaterne af og succeskriterierne for deres eget arbejde?

4 4 VÆRKTØJSKASSEN: SELVEVALUERING Organisering Tema Refleksionsspørgsmål Vurdering Udviklingsaktiviteter Præcisering af opgaver og ansvar I hvilken grad er der en klar opgaveog ansvarsfordeling ift. arbejdet med dokumentation og evaluering? Organisering I hvilken grad understøtter tilbuddets organisering arbejdet med dokumentation og evaluering? Læring og udvikling I hvilken grad anvender medarbejderne rutinemæssigt resultatdata til evaluering af borgernes udvikling? Læring og udvikling I hvilken grad anvender medarbejderne rutinemæssigt data til løbende at evaluere kvaliteten af indsatsen? Kontinuitet I hvilken grad udgør udskiftning i medarbejderstaben en risiko for indsatsens kvalitet og effektivitet? Kultur Tema Refleksionsspørgsmål Vurdering Udviklingsaktiviteter Holdninger I hvilken grad er der opbakning blandt medarbejderne til at arbejde med dokumentation og evaluering? Holdninger I hvilken grad er der etableret rutiner for opfølgning på indsatsen ved hjælp af data (fx som fast dagsordenspunkt på personalemøder)? Synlighed I hvilken grad arbejder I med at synliggøre indsatsens formål og de opnåede resultater? Synlighed I hvilken grad er der tradition for at markere positive resultater for borgerne?

5 5 VÆRKTØJSKASSEN: FORANDRINGSTEORI Strategisk målsætning Problemstilling Indsats Antallet af kasser og pilenes retning sættes efter behov. AKTIVITETER UMIDDELBARE RESULTATER RESULTATER PÅ MELLEMLANGT SIGT RESULTATER PÅ LANGT SIGT RESSOURCE PROCES YDELSER RESULTAT(ER) EFFEKT 90

6 6 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA - BORGER Side 1 af 4 TILFREDSHEDSMÅLING BORGER Borgerens navn: Borgerens CPR-nr.: Botilbuddets navn: Evt. afdeling: Dato for udfyldelse af skema (dd.mm.år): - I dette skema skal du vurdere, hvor tilfreds du er med din evne til at udføre en række forskellige aktiviteter. Du skal vurdere, hvor tilfreds du har været med din evne til at udføre de forskellige aktiviteter i din hverdag de sidste 30 dage, med den medicin du får og de hjælpemidler du har. Du skal IKKE vurderer aktiviteter, som du ikke har udført eller som ikke har været e for dig at udføre de sidste 30 dage. PRAKTISKE OPGAVER I HJEMMET PRAKTISKE OPGAVER I HJEMMET (Lave husarbejde som f.eks. at købe ind, lave mad, gøre rent, passe børn, holde have). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL SELV AT UDFØRE PRAKTISKE, HUSLIGE OPGAVER? EGENOMSORG OMSORG FOR DIG SELV (Sørge for de praktiske opgaver der med at drage omsorg for dig selv ved f.eks. at vaske dig, klæde dig på, spise og drikke) HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL SELV AT SØRGE FOR DIN PERSONLIG HYGIEJNE, AT BLIVE KLÆDT PÅ OG AT FÅ MAD OG DRIKKE?

7 7 Side 1 af 4 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA - BORGER Side 2 af 4 MOBILITET MOBILITET (At komme ud uden for dit hjem/at komme væk hjemmefra). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT KOMME UD UDEN FOR DIT HJEM? SUNDHED VARETAGE EGET FYSISKE VELBEFINDENDE (Selv sørge for at sikre dit velvære, helbred og fysiske velbefindende) HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT VARETAGE DIT FYSISKE VELBEFINDENDE? Her kan du vurdere, hvor tilfreds du er med din evne til at varetage dit fysiske helbred og velvære, for eksempel ved at sørge for at få nok søvn, sund kost og motion og undgå misbrug og fysiske skader. MESTRE PSYKISK SYGDOM (Selv have indsigt i og kunne håndtere sygdommen ) HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT MESTRE DIN PSYKISKE SYGDOM? Her kan du vurdere, hvor tilfreds du er med din evne til at mestre din psykiske sygdom; for eksempel søge hjælp, undgå stress, reagere på advarselstegn og selv kunne dosere og administrere din medicin.

8 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA - BORGER 8 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA - BORGER Side 3 af 4 KOMMUNIKATION KOMMUNIKATION (Evnen til meningsfuldt at forstå og fremstille meddelelser, at føre en samtale og anvende kommunikationshjælpemidler). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT KOMMUNIKERE MED ANDRE MENNESKER? SAMFUNDSLIV HÅNDTERE EGEN ØKONOMI (Selv have kontrol over og styre sine penge). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT STYRE DINE PENGE? HAVE EN BESKÆFTIGELSE (Kunne have et arbejde/studie, fuldtid eller deltid, lønnet eller ulønnet). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT HAVE EN BESKÆFTIGELSE? Her skal du vurdere, om du har problemer i forhold til hverdagens daglige beskæftigelse som arbejde, uddannelse eller andet, herunder om du kan møde til tiden, planlægge og organisere din dag og leve op til de forventninger, der er i forbindelse med det, du beskæftiger dig med.

9 9 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA - BORGER Side 4 af 4 SOCIALT LIV NETVÆRK (Evnen til at skabe og bevare et netværk). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT SKABE OG BEVARE ET SOCIALT NETVÆRK? SOCIALE KOMPETENCER (Evnen til at indlede kontakt og forbindelse med andre, for eksempel for at få hjælp). HVOR TILFREDS ER DU MED DINE SOCIALE KOMPETENCER? DELTAGE I FRITIDSAKTIVITETER (Deltage i forlystelses- eller fritidsaktivitet som spil, idræt, motionsprogrammer, besøge kunstgallerier, museer, biografer og teatre; deltage i kunsthåndværk og hobbyaktiviteter, underholdningslæsning, spille et musikinstrument; sightseeing, turistture og fritidsrejser). HVOR TILFREDS ER DU MED DIN EVNE TIL AT DELTAGE I FRITIDSAKTIVITETER?

10 Effektmålingsskema - Medarbejder 10 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 1 af 7 EFFEKTMÅLINGSSKEMA MEDARBEJDER Borgerens navn: Borgerens CPR-nr.: Botilbuddets navn: Evt. afdeling: Dato for udfyldelse af skema (dd.mm.år): - BAGGRUNDSOPLYSNINGER Har borgeren en fysisk funktionsnedsættelse? En fysisk funktionsnedsættelse er en funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner En fysisk funktionsnedsættelse kan være høre-, syns-, kommunikations og/eller mobilitetsnedsættelse. Her skal borgerens funktionsnedsættelse vurderes uden hjælpemidler (ingen, fraværende, ubetydelig) 0 Let problem (en smule, lidt) 1 Moderat problem (middel, noget) 2 Svært problem (omfattende, meget) 3 Fuldstændigt problem (totalt, kan ikke) 4 80 Har borgeren en intellektuel/kognitiv forstyrrelse? En intellektuel/kognitiv forstyrrelse er en psykisk funktionsnedsættelse, der er kendetegnet ved forstyrrelser i overordnede mentale funktioner. En intellektuel/kognitiv forstyrrelse kan være demens, hjerneskade (medfødt eller erhvervet) eller udviklingshæmning udviklingsforstyrrelse (opmærksomhedsforstyrrelse (f.eks. ADHD) eller autismespektrum). (ingen, fraværende, ubetydelig) 0 Let problem (en smule, lidt) 1 Moderat problem (middel, noget) 2 Svært problem (omfattende, meget) 3 Fuldstændigt problem (totalt, kan ikke) 4 80

11 Effektmålingsskema - Medarbejder 11 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 2 af 7 Har borgeren en sindslidelse? En sindslidelse er en psykisk funktionsnedsættelse, der er kendetegnet ved forstyrrelser i adfærd og tanke-, følelses-, stemnings- og fantasilivet. En sindslidelse kan være angst, depression, forandret virkelighedsopfattelse (skizoide/psykotiske tilstande), personlighedsforstyrrelse (borderline, psykopati og karakterafvigelser), spiseforstyrrelse, tilknytningsforstyrrelse og stressbelastning. (ingen, fraværende, ubetydelig) 0 Let problem (en smule, lidt) 1 Moderat problem (middel, noget) 2 Svært problem (omfattende, meget) 3 Fuldstændigt problem (totalt, kan ikke) 4 80 Har borgeren et eller flere særlige sociale problemer? Et socialt problem er en tilstand, som er kendetegnet ved, at en person er, eller er i fare for at blive, marginaliseret. Et socialt problem kan være kriminalitet, prostitution, udadreagerende adfærd, selvmordstanker og -forsøg, overgreb, misbrug, hjemløshed, selvskadende adfærd og seksuelt krænkende adfærd (ingen, fraværende, ubetydelig) 0 Let problem (en smule, lidt) 1 Moderat problem (middel, noget) 2 Svært problem (omfattende, meget) 3 Fuldstændigt problem (totalt, kan ikke) 4 80 ØKONOMI Hvad er taksten for borgeren pr. døgn? (hvis borgeren bor til en differentieret takst angives denne) kr Er borgeren tilkendt ekstrabevillinger udover døgntakst til dækning af eventuelle særydelser/ekstra støttetimer? Ja Nej ikke hvis ja, hvad beløber det sig til pr. dag inden for den sidste måned? kr

12 Effektmålingsskema - Medarbejder 12 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 3 af 7 EFFEKTMÅLING I den følgende del af skemaet vurderes borgerens gennemsnitlige funktionsevne inden for de sidste 30 dage under borgerens sædvanlige, daglige omstændigheder med den medicin og de hjælpemidler, borgeren har til rådighed. Det er kun nedsat funktionsevne pga. helbredsproblemer, skader, mentale eller følelsesmæssige problemer og/eller misbrug, der skal vurderes. Funktioner, som borgeren ikke har udført/som ikke har været e for borgeren de sidste 30 dage, skal ikke vurderes. PRAKTISKE OPGAVER I HJEMMET PRAKTISKE OPGAVER I HJEMMET (Passe huslige forpligtigelser som f.eks. at købe ind, lave mad, gøre rent, passe børn, holde have). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT VARETAGE HVERDAGENS PRAKTISKE, HUSLIGE OPGAVER? Her vurderes borgerens evne til at varetage de opgaver, der er skal til for at opretholde borgerens husholdning de opgaver, der er på botilbuddet ift. madlavning, tøjvask og indkøb. I vurderingen skal man både tage højde for evnen til at få opgaverne udført, kvaliteten af udførelsen og hvor lang tid der bruges på at udføre opgaverne.

13 Effektmålingsskema - Medarbejder 13 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 4 af 7 EGENOMSORG OMSORG FOR SIG SELV (Planlægge og udføre opgaver i forbindelse med egenomsorg som f.eks. at vaske sig, klæde sig på, spise og drikke) HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT VARETAGE SINE PERSONLIGE, PRAKTISKE OG HYGIEJNEMÆSSIGE GØREMÅL? Her vurderes borgerens evne til at varetage de gøremål, der er forbundet med personlig hygiejne, påklædning og ernæring på en passende og kulturelt accepteret måde. I vurderingen skal man tage højde for både fysiske problemer med at udføre disse gøremål og mentale aspekter som depression. MOBILITET MOBILITET (At færdes uden for sit hjem). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT FÆRDES UDEN FOR SIT HJEM? Her vurderes borgerens evne til at komme væk hjemmefra/uden for botilbuddet. I vurderingen skal man både tage højde for den fysiske mobilitet (muligheden for at komme omkring efter eget ønske) og psykiske aspekter af det at komme væk hjemmefra så som nervøsitet og depression.

14 Effektmålingsskema - Medarbejder 14 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 5 af 7 KOMMUNIKATION KOMMUNIKATION (Evnen til meningsfuldt at forstå og fremstille meddelelser, at føre en samtale og anvende kommunikationshjælpemidler). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT KOMMUNIKERE? I vurderingen skal man ikke kun tage højde for afasi, hørenedsættelse m.m. men også psykiske aspekter af det at kommunikere så som angst og depression. SAMFUNDSLIV HÅNDTERE EGEN ØKONOMI (Selv have kontrol over og styre sine penge). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT HÅNDTERE SIN EGEN ØKONOMI? HAVE EN BESKÆFTIGELSE (Kunne have et arbejde/studie, fuldtid eller deltid, lønnet eller ulønnet). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT HAVE EN BESKÆFTIGELSE? Her vurderes, om borgeren har problemer i forhold til hverdagens daglige beskæftigelse som arbejde, uddannelse eller andet, herunder om borgeren kan møde til tiden, planlægge og organisere sin dag og leve op til de forventninger, der er i forbindelse med beskæftigelsen.

15 Effektmålingsskema - Medarbejder 15 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 6 af 7 SOCIALT LIV NETVÆRK (Evnen til at skabe og bevare et netværk). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT SKABE OG BEVARE ET NETVÆRK? Her vurderes borgerens evne til at være opsøgende, bevare kontakt og være sammen med nuværende og eventuelt nye dele af borgerens netværk på en socialt acceptabel måde. SOCIALE KOMPETENCER (Evnen til at indlede kontakt og forbindelse med andre, for eksempel med henblik på at få hjælp). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS SOCIALE KOMPETENCER? Her vurderes borgerens evne til at henvende sig på en passende måde, have en vellykket interaktion og opnå det, borgeren ønsker i forhold til kontakten. DELTAGE I FRITIDSAKTIVITETER (Deltage i forlystelses- eller fritidsaktivitet som spil, idræt, motionsprogrammer, besøge kunstgallerier, museer, biografer og teatre; deltage i kunsthåndværk og hobbyaktiviteter, underholdningslæsning, spille et musikinstrument; sightseeing, turistture og fritidsrejser). HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT DELTAGE I FRITIDSAKTIVITETER?

16 Effektmålingsskema - Medarbejder 16 VÆRKTØJSKASSEN: DEL SKEMA MEDARBEJDER Side 7 af 7 SUNDHED VARETAGE EGET FYSISKE VELBEFINDENDE (Selv sikre sit velvære, helbred og fysiske velbefindende) HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT VARETAGE SIT FYSISKE VELBEFINDENDE? Her vurderes borgerens evne til at varetage sit fysiske helbred og velvære, for eksempel ved at sørge for sund kost og motion og undgå risikofaktorer som misbrug og fysiske skader. I vurderingen skal man både tage højde for fysiske problemer og mentale aspekter som depression og bulimi MESTRE PSYKISK SYGDOM (Selv have indsigt i og kunne håndtere sygdommen ) HVAD ER DIN FAGLIGE VURDERING AF BORGERENS EVNE TIL AT MESTRE SIN PSYKISKE SYGDOM? Her vurderes borgerens evne til at mestre sin psykiske sygdom for eksempel søge hjælp, undgå risikofaktorer som for eksempel stress, reagere på advarselstegn og selv kunne dosere og administrere sin medicin.

17 17 VÆRKTØJSKASSEN: EKSEMPEL PÅ MÅLING TILFREDSHEDSMÅLING BORGER Borgerens navn: Borgerens CPR-nr.: Botilbuddets navn: Evt. afdeling: Ikke besvaret Ikke besvaret Ikke besvaret Ikke besvaret Dato for udfyldelse af skema (dd.mm.år): Dato for udfyldelse af 1. besvarelse (dd.mm.år): Ikke besvaret Ikke besvaret Effektmåling Mestring af psykisk sygdom Praktiske opgaver Egenomsorg Fysisk trivsel Mobilitet Fritidsinteresse Kommunikation Sociale kompetencer Økonomi Netværk Beskæftigelse Aktuel besvarelse 1. besvarelse

BILAG 1. UDREDNINGSSKEMA. Fysisk funktionsnedsættelse

BILAG 1. UDREDNINGSSKEMA. Fysisk funktionsnedsættelse Årsag til Henvendelsen (angiv baggrunden for borgerens henvendelse) BILAG 1. UDREDNINGSSKEMA Dato: Fysisk funktionsnedsættelse Eksempelvis: Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitets-nedsættelse,

Læs mere

Udredningsskema. Fysisk funktionsnedsættelse Eksempelvis: Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitetsnedsættelse, synsnedsættelse og

Udredningsskema. Fysisk funktionsnedsættelse Eksempelvis: Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitetsnedsættelse, synsnedsættelse og Udredningsskema Årsag til henvendelsen [mulighed for at angive baggrunden for s henvendelse] [Oplysninger kan generes fra felt i sagsåbningsskema] Fysisk funktionsnedsættelse Eksempelvis: Hørenedsættelse,

Læs mere

Pædagogisk udredning

Pædagogisk udredning Pædagogisk udredning Borger Cpr.nr. Kontaktpædagog Leder Startdato Slutdato Fysisk funktionsnedsættelse Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitetsnedsættelse og synsnedsættelse. Her noteres

Læs mere

deltagelsesbegrænsning

deltagelsesbegrænsning Mar 18 2011 12:32:44 - Helle Wittrup-Jensen 47 artikler. funktionsevnenedsættelse nedsat funktionsevne nedsættelse i funktionsevne, der vedrører kroppens funktion, kroppens anatomi, aktivitet eller deltagelse

Læs mere

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven.

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven. Ydelseskatalog Det specialiserede socialområde for voksne 1. januar 2015 Indledning Dette katalog beskriver de ydelsespakker og indsatser, som Handicap og Psykiatri i Haderslev Kommune tilbyder borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud 2 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Formålet med hjælpen Formålet

Læs mere

Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen REFERAT Mødedato: 25. august 2015 Dato: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/33775 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 17.30 19.30 Mødested: Mødeleder: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand

Læs mere

Page 1 of 10 48 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv funktionsevnenedsættelse Term anvendt i ICF nedsat funktionsevne begrænsning af funktionsevne Nedsættelsen

Læs mere

Skema til høringssvar Forebyggelse, trivsel og tidlig indsats - målgruppe 05-03-2010

Skema til høringssvar Forebyggelse, trivsel og tidlig indsats - målgruppe 05-03-2010 Høringssvar sendes til Navn Lasse Munksgaard Navn Titel Begrebskonsulent Titel Firma/Institution Servicestyrelsen Firma/Institution Mrk. Høringssvar Tlf.nr. E-mail lam@servicestyrelsen.dk E-mail Dine oplysninger

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til

Læs mere

VEJLEDNING OG INSPIRATION TIL PÆDAGOGISK PLAN Borgeren skal, så vidt det er muligt, deltage i udarbejdelsen af den pædagogiske plan.

VEJLEDNING OG INSPIRATION TIL PÆDAGOGISK PLAN Borgeren skal, så vidt det er muligt, deltage i udarbejdelsen af den pædagogiske plan. VEJLEDNING OG INSPIRATION TIL PÆDAGOGISK PLAN Borgeren skal, så vidt det er muligt, deltage i udarbejdelsen af den pædagogiske plan. Indledning Vejledningen til den pædagogiske plan skal fungere både som

Læs mere

Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Referat Mødedato: 25. august 2015 Dato: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/33775 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.00 17.30 Mødested: Mødeleder: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand

Læs mere

Formålet med den socialpædagogiske støtte er, at borgeren opnår en så selvstændig og meningsfuld tilværelse som muligt.

Formålet med den socialpædagogiske støtte er, at borgeren opnår en så selvstændig og meningsfuld tilværelse som muligt. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte til borgere i eget hjem Lovgrundlag Målgruppe 85 i Lov om Social Service Borgere, der er fyldt 18 år, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk 2 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk Formålet med socialpædagogisk Formålet med n er at give

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud 2 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Formålet med hjælpen Formålet med ophold i længerevarende botilbud er: - at du

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Funktionsevnevurderingsredskab

Funktionsevnevurderingsredskab Funktionsevnevurderingsredskab Om funktionsevnevurderingsredskabet (FEVS) FEVS anvendes af sagsbehandlere til at vurdere borgernes funktionsniveau, og benyttes ved vurderinger efter 85, 107 og 108. Sagsbehandleren

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Lov om Social Service 85 socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandarder for Lov om Social Service 85 socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandarder for Lov om Social Service 85 socialpædagogisk støtte Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarderne for socialpædagogisk

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

deltagelsesbegrænsning

deltagelsesbegrænsning Mar 23 2011 12:26:43 - Helle Wittrup-Jensen 61 artikler. funktionsevnenedsættelse nedsat funktionsevne nedsættelse i funktionsevne, der vedrører kroppens funktion, kroppens anatomi, aktivitet eller deltagelse

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

http://ss.iterm.dk/showconcepts.php

http://ss.iterm.dk/showconcepts.php Page 1 of 11 55 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv målgruppe Generel definition: gruppe, hvis medlemmer en indsats er rettet imod funktionsnedsættelse

Læs mere

Administrationsgrundla

Administrationsgrundla Godkendt i Udvalget for Voksne 25. august 2014 Administrationsgrundlag for socialpædagogisk støtte til voksne med særlige behov 1. Indhold i administrationsgrundlaget Dette administrationsgrundlag beskriver

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85. Omsorg og Sundhed

Kvalitetsstandarder. Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85. Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandarder Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85 Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandarder for socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85 Introduktion Odsherred Kommune bevilger

Læs mere

Artikler. Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv

Artikler. Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv Page 1 of 18 Artikler 83 artikler. Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv fysisk funktionsnedsættelse Generel definition: funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens

Læs mere

Kvalitetsstandard for:

Kvalitetsstandard for: Sorø Kommune Kvalitetsstandard for: Botilbud jf. Servicelovens 107 og 108 Midlertidige og længerevarende Sorø Kommune Fagcenter Social - og Sundhed Rådhusvej 8 4180 Sorø Telefon: 57 87 60 00 E-mail: socialservice@soroe.dk

Læs mere

Metodehåndbog - Voksenudredningsmetoden. Bilag A. Temaerne i udredningsmetoden

Metodehåndbog - Voksenudredningsmetoden. Bilag A. Temaerne i udredningsmetoden Bilag A Temaerne i udredningsmetoden 1 1.1 Temaerne i udredningen... 3 1.1.1 Baggrund for valg af temaerne...3 1.1.2 Fysisk funktionsnedsættelse...5 1.1.3 Psykisk funktionsnedsættelse...7 1.1.4 Socialt

Læs mere

Ydelseskatalog. Ydelseskatalog bilag 2. Funktionsniveau Ydelser Timer pr. uge Funktionsniveau 1.

Ydelseskatalog. Ydelseskatalog bilag 2. Funktionsniveau Ydelser Timer pr. uge Funktionsniveau 1. Ydelseskatalog bilag 2 Ydelseskataloget beskriver mere detaljeret den individuelle pædagogisk støtte der visiteres i henhold til funktionsniveau 1 15. Timetildelingen er en gennemsnitlig bevilling. Det

Læs mere

Aflastning (midlertidigt døgnophold)...3. Socialpædagogisk indsats...6. Bofællesskab...9. Midlertidigt botilbud Længerevarende botilbud...

Aflastning (midlertidigt døgnophold)...3. Socialpædagogisk indsats...6. Bofællesskab...9. Midlertidigt botilbud Længerevarende botilbud... Serviceramme for Aflastning Socialpædagogisk indsats Bofællesskab Midlertidigt og længerevarende botilbud Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

TAKSTER 2018 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING

TAKSTER 2018 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2018 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING Granhøjen er internationalt ISO 9001:2015-certificeret Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om en øget professionalisering

Læs mere

KVALITETSSTANDARD LÆNGEREVARENDE BOTILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 108

KVALITETSSTANDARD LÆNGEREVARENDE BOTILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 108 KVALITETSSTANDARD LÆNGEREVARENDE BOTILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 108 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

gruppe system, hvis entiteter har fælles egenskaber gruppe af personer gruppe af individer gruppe, hvis medlemmer består af personer

gruppe system, hvis entiteter har fælles egenskaber gruppe af personer gruppe af individer gruppe, hvis medlemmer består af personer Nov 10 2010 09:14:39 - Helle Wittrup-Jensen 72 artikler. gruppe system, hvis entiteter har fælles egenskaber gruppe af personer gruppe af individer gruppe, hvis medlemmer består af personer etnisk minoritet

Læs mere

GUIDE TIL DET FÆLLESKOMMUNALE INDSATSKATALOG V. 1.0

GUIDE TIL DET FÆLLESKOMMUNALE INDSATSKATALOG V. 1.0 GUIDE TIL DET FÆLLESKOMMUNALE INDSATSKATALOG V. 1.0 Introduktion til det fælleskommunale indsatskatalog Baggrund Det fælleskommunale indsatskatalog er udviklet i regi af det fælleskommunale digitaliseringsprojekt

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Forandringskompas Voksne borgere med handicap

Forandringskompas Voksne borgere med handicap Forandringskompas Voksne borgere med handicap INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Opbygning... Vejledning... 1. Struktur og overblik.... Psykisk trivsel og tryghed.... Sociale kompetencer / socialt liv....

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER UDGAVE, JANUAR 2017

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER UDGAVE, JANUAR 2017 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2017 1. UDGAVE, JANUAR 2017 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om

Læs mere

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680.

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680. Indledning I Lov om Social Service 85, er det muligt at søge Handicap- og Psykiatriafdelingen om at få socialpædagogisk støtte i eget hjem. For at blive tildelt socialpædagogisk støtte, skal du have en

Læs mere

ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område ICF/ICF-CY Netværksdag 9. Marts 2011 Dias 1 ICF anvendt i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Midlertidig botilbud Servicelovens 107. Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud.

Midlertidig botilbud Servicelovens 107. Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud. Midlertidig botilbud Servicelovens 107 Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud Lejre Kommune Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Del 1 -

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET

YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET Beskrivelse af tilbud Lindehuset er et botilbud i henhold til Servicelovens 108 og støtten ydes efter Servicelovens 83 og 85. Borgerne på tilbuddet modtager rengøring efter

Læs mere

Takster for Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. 2. udgave december 2012

Takster for Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. 2. udgave december 2012 Takster for 2013 Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling 2. udgave december 2012 Granhøjen Specialpsykiatrisk behandling Voksne over 18 år Takster ud fra funktionsniveau Granhøjen udfører en lang række

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er

Læs mere

fysisk funktionsnedsættelse

fysisk funktionsnedsættelse 1 af 7 09/06/2017 12.19 Artikler 33 artikler. fysisk funktionsnedsættelse Generel definition: funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner Kommentar:

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2017

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2017 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2017 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest den 2. marts 2016 BESVARELSEN SENDES TIL: NB:

Læs mere

Effektmåling i praksis

Effektmåling i praksis Effektmåling i praksis Erfaringer fra bo- og behandlingsstedet OK- Centret Enghaven OK-Centret Enghaven 206 OK- Centret Enghaven Selvejende institution, En del af non- profit organisationen OK- Fonden.

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Godkendt af Byrådet den xxxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 2 Indhold Indledning og generelle vilkår... 4 Socialpædagogisk støtte i eget hjem (SEL

Læs mere

Kvalitetsstandard 107 og 108

Kvalitetsstandard 107 og 108 Baggrund og formål Social- og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har de seneste år arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor Handicap- og Psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

YDELSESBESKRIVELSE PALLESHAVE BO- OG AKTIVITETSCENTER

YDELSESBESKRIVELSE PALLESHAVE BO- OG AKTIVITETSCENTER YDELSESBESKRIVELSE PALLESHAVE BO- OG AKTIVITETSCENTER Beskrivelse af tilbud Palleshave Bo- og Aktivitetscenters er et institutionslignende tilbud. Den juridiske ramme udgør for botilbuddets vedkommende

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Page 1 of 12 61 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv målgruppe Generel definition: gruppe, hvis medlemmer en indsats er rettet imod funktionsnedsættelse

Læs mere

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 8 09/06/2017 12.18 Artikler 34 artikler. personvelfærd Generel definition: velfærd, der angår en enkelt person Specifikt for DUBU (ICS): Barnets/den unges velfærd beskrevet ud fra barnets/den unges

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Socialpædagogisk

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk

Læs mere

Dokumentationshåndbog

Dokumentationshåndbog Dokumentationshåndbog For tilbud på voksenområdet i Specialsektoren I N D H O L D 1 Indledning... 4 2 Modellens inspirationskilder... 5 Voksenudredningsmetoden (VUM)... 5 International Klassifikation af

Læs mere

FREMME AF UNGES MENTALE SUNDHED

FREMME AF UNGES MENTALE SUNDHED FREMME AF UNGES MENTALE SUNDHED PSYKIATRIFONDENS PROGRAM UNGE, MISTRIVSEL OG MENTAL SUNDHED MISTRIVSEL OG MENTAL SUNDHED 1 PROGRAM Fremme af Unges Mentale Sundhed Ung og mistrivsel Ung og mental sundhed

Læs mere

S K E M A V E D R Ø R E N D E I N D B E R E T N I N G T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2018

S K E M A V E D R Ø R E N D E I N D B E R E T N I N G T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2018 S K E M A V E D R Ø R E N D E I N D B E R E T N I N G T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2018 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 6. marts 2017 BESVARELSEN SENDES

Læs mere

Fremtidskompas. ungehus CPH. Udviklingsmål: For. Fremtidsfabrikken

Fremtidskompas. ungehus CPH. Udviklingsmål: For. Fremtidsfabrikken Dato fra Dato til Fremtidskompas For Udviklingsmål: ungehus CPH Fremtidsfabrikken Fremtidskompasset Overblik Psykisk 10 9 8 Uddannelse 7 6 5 4 3 2 1 0 Socialt Fysisk Netværk Økonomi og Bolig Hjemmeliv

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2017

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2017 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2017 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest den 2. marts 2016 BESVARELSEN SENDES TIL: NB:

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Myndighed og rehabilitering Opgave rela4on sammenhæng. Hvordan kan vi oversæ:e rehabilitering så borgeren også forstår det?

Myndighed og rehabilitering Opgave rela4on sammenhæng. Hvordan kan vi oversæ:e rehabilitering så borgeren også forstår det? Myndighed og rehabilitering Opgave rela4on sammenhæng Hvordan kan vi oversæ:e rehabilitering så borgeren også forstår det? Årskursus for myndighedspersoner 16.- 17. November 2015 Lis Puggaard Social loven

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Bofællesskabet 6. sal, Bytoften

Ydelsesbeskrivelse Bofællesskabet 6. sal, Bytoften Ydelsesbeskrivelse Bofællesskabet 6. sal, Bytoften Lovgrundlag 105, stk. 2 i Lov om almene boliger 85 i Lov om Social Service 83 i Lov om Social Service Bemærk, at ydelserne leveres på baggrund af døgntakst,

Læs mere

Agenda. FSIII i Myndigheden muligheder og udfordringer. Hvad er FSIII Hvorfor. Fra FSI & FSII til FSIII. FSIII de 3 grundelementer. God sagsbehandling

Agenda. FSIII i Myndigheden muligheder og udfordringer. Hvad er FSIII Hvorfor. Fra FSI & FSII til FSIII. FSIII de 3 grundelementer. God sagsbehandling FSIII i Myndigheden muligheder og udfordringer 1 Agenda Hvad er FSIII Hvorfor Fra FSI & FSII til FSIII FSIII de 3 grundelementer God sagsbehandling FSIII og GS forskelle og ligheder FSIII og GS mulighederne

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Bofællesskabet 6. sal, Bytoften

Ydelsesbeskrivelse Bofællesskabet 6. sal, Bytoften Ydelsesbeskrivelse Bofællesskabet 6. sal, Bytoften Lovgrundlag 105, stk. 2 i Lov om almene boliger Amtskommunerne kan overlade til kommuner, selvejende institutioner og almene boligorganisationer at være

Læs mere

Serviceniveau og kvalitetsstandarder på Lov om social service 85 socialpædagogisk støtte

Serviceniveau og kvalitetsstandarder på Lov om social service 85 socialpædagogisk støtte Serviceniveau og kvalitetsstandarder på Lov om social service 85 socialpædagogisk støtte Overordnet er formålet med socialpædagogisk støtte at udvikle eller bevare borgerens funktionsniveau, så denne kan

Læs mere

Center for Senhjerneskade

Center for Senhjerneskade Tekst Center for Senhjerneskade Basis regionsyddanmark.dk Maj 2014 CENTER FOR SENHJERNESKADE Denne pjece beskriver de ydelsespakker, som Center for Senhjerneskade udbyder. I pjecen Ny takststruktur på

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Ansøgningsskema til tilbud på Handicapområdet i Aalborg Kommune

Ansøgningsskema til tilbud på Handicapområdet i Aalborg Kommune Visitationen Voksen Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen Lindholm Brygge 31 2. sal 9400 Nørresundby Tlf.: 9931 3281 Ansøgningsskema til tilbud på Handicapområdet i Aalborg Kommune Adresse: Evt. andet

Læs mere

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde 0 Forord til kvalitetsstandarder for, Egedal Kommune Kvalitetsstandarderne for, er målrettet borgerne i Egedal Kommune. Center for Social Service håber, at borgerne med kvalitetsstandarderne - sammen med

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Social pædagogisk støtte 85 i lov om social service

Kvalitetsstandarder for Social pædagogisk støtte 85 i lov om social service Kvalitetsstandarder for Social pædagogisk støtte 85 i lov om social service Side1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 1. Støtte til økonomi 4 2. Støtte til indkøb 5 3. Støtte til kost 6 4. Støtte til kontakt

Læs mere

STRATEGI Det specialiserede socialområde - den borgerrettede indsats. Vi løfter i flok i Horsens Kommune

STRATEGI Det specialiserede socialområde - den borgerrettede indsats. Vi løfter i flok i Horsens Kommune 1 PROCES Kvalificering med Handicapråd, den 26.april 2018 Kvalificering med ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere april/maj 2018 Politisk behandling forår 2018 Hvert driftsområde udarbejder handleplaner,

Læs mere

Kvalitetsstandard - Social & Ældre - Vejen Kommune Længerevarende botilbudslignende tilbud Almenboligloven 105/Serviceloven 85

Kvalitetsstandard - Social & Ældre - Vejen Kommune Længerevarende botilbudslignende tilbud Almenboligloven 105/Serviceloven 85 Kvalitetsstandard - Social & Ældre - Vejen Kommune Kvalitetsstandard Lovgrundlag Formål Længerevarende botilbudslignende tilbud Almenboligloven 105/Serviceloven 85 ABL 105. Kommunalbestyrelsen drager omsorg

Læs mere

Center for Senhjerneskade

Center for Senhjerneskade Beskrivelse af ydelsespakker Tekst Basis regionsyddanmark.dk Februar 2014 For alle pakker gælder det, at indsatsen skal bidrage til, at borgeren oplever øget mestring af sociale, emotionelle, fysiske,

Læs mere

Forandringskompas Voksne med særligt svære funktionsnedsættelser

Forandringskompas Voksne med særligt svære funktionsnedsættelser Forandringskompas Voksne med særligt svære funktionsnedsættelser INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Opbygning... 1. Struktur og overblik.... Psykisk trivsel og tryghed.... Sociale kompetencer / socialt

Læs mere

WHOQOL-100. Vejledning. I dette spørgeskema bliver du spurgt om, hvordan du opfatter din livskvalitet, dit helbred og andre områder af dit liv.

WHOQOL-100. Vejledning. I dette spørgeskema bliver du spurgt om, hvordan du opfatter din livskvalitet, dit helbred og andre områder af dit liv. WHOQOL-00 Vejledning I dette spørgeskema bliver du spurgt om, hvordan du opfatter din livskvalitet, dit helbred og andre områder af dit liv. Du bedes svare på alle spørgsmålene. Hvis du er i tvivl om hvordan

Læs mere

Indsatspakker vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2016-2017 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet Afdækningens resultater på socialpsykiatriområdet Nuværende boliger (kapacitet) Boligernes bygningsmæssige stand Målgrupper Medarbejdersammensætning

Læs mere

Kvalitetsstandard for særlige klubtilbud (til borgere over 18 år) efter Lov om Social Service 36

Kvalitetsstandard for særlige klubtilbud (til borgere over 18 år) efter Lov om Social Service 36 Kvalitetsstandard for særlige klubtilbud (til borgere over 18 år) efter Lov om Social Service 36 Introduktion Greve Kommune kan bevilge særlige klubtilbud til borgere fra det fyldte 18. år efter Lov om

Læs mere

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne.

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Samtaleskema Samtaleskema til vurdering af funktionsevne - 1 af 9 Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold

Læs mere

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner:

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner: Samtaleskema Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold du vurderes ud fra og er en metode til at inddrage

Læs mere

"Midt om natten - et natværested for sindslidende og udsatte grupper" Projekt 46

Midt om natten - et natværested for sindslidende og udsatte grupper Projekt 46 Projekt nr. 46 Konsulent Referent Dato for afholdelse Jørgen Anker Anshu Varma 23.oktober 2007 Godkendt d. "Midt om natten - et natværested for sindslidende og udsatte grupper" Projekt 46 Deltagere Birgitte

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Følstruphusene Lov om Social Service 85. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Følstruphusene Lov om Social Service 85. Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Ydelseskatalog Indhold Indledning... 1 Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Personaledækning... 4 Visitering...

Læs mere

YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET

YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET Beskrivelse af tilbud Lindehusets juridiske ramme udgør for botilbuddets vedkommende Servicelovens 108 og støtten ydes efter Servicelovens 83 og 85. Borgerne på tilbuddet

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Kildehaven

Ydelsesbeskrivelse for Kildehaven Ydelsesbeskrivelse for Kildehaven Kildehaven er privat friplejebolig, der tilbyder 42 moderne handicapvenlige boliger. Desuden er der 3 boliger til midlertidigt ophold samt dagtilbud med plads til 50 brugere,

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner. Koordinerende indsatsplaner over for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug

Koordinerende indsatsplaner. Koordinerende indsatsplaner over for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug Koordinerende indsatsplaner Koordinerende indsatsplaner over for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug Koordinerende indsatsplaner Primære udfordringer i den kommunale misbrugsbehandling ift.

Læs mere

Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål

Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål Faktor 1: Udvikling og adfærd (Faktoren er opdelt i tre spørgsmål) Spørgsmål a): Udadreagerende adfærd Vedrører personens emotionelle tilstand i relation til udadreagerende adfærd. Den udadreagerende adfærd

Læs mere