Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer"

Transkript

1 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Koncernøkonomi Til koncernledelsen Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fordeling af sparerammer 20. december 2010 Regionsrådet besluttede den 17. november 2010, at der skal udarbejdes forslag til besparelser på 200 mio. kr. i 2011 og yderligere 300 mio. kr. fra Side 1 Den overordnede fordeling af de foreløbige rammer for besparelserne er som vist i nedenstående tabel 1. Tabel 1. Overordnet fordeling af rammebesparelserne 2011 og 2012 ff. Ny dyr medicin/nye behandlinger Reduktion kapaciteten vedr. andre regioner Besparelser administration 20 47,5 Udmøntes på hospitaler inkl. Psykiatri ,5 I alt Den del der skal udmøntes på hospitalerne inkl. psykiatrien kan foreløbigt fordeles på temaerne som vist i tabel 2. Der er alene angivet en forventet besparelse i En del af sparerammerne er angivet som et interval, da der fortsat er et arbejde i gang med at beskrive forslagene. For mange af forslagene må der forventes at blive en tidsforskydning i forhold til at opnå den fulde spareeffekt og dermed vanskeligheder med at opnå besparelsen i Der annonceres derfor allerede nu en grønthøsterbesparelse på 50 mio. kr. med engangseffekt i Fordelingen mellem driftsenheder udmeldes på et senere tidspunkt.

2 Foreløbig oversigt over forventet sparepotentiale på det administrative område. Samling af Center for Folkesundhed, Center for Kvalitetsudvikling og Kvalitets- og sundhedsdata. Budget Folke- Kvalitets- Kvalitets- og I alt Sparemål 2011 sundhed udvikling sundhedsdata Personale, *) 61 23,7 8,5 5,8 38,0 5,2 13,0 Anm.: Medtaget alle stillinger, der ikke er indtægtsdækket fra Center for Folkesundhed og Center for Kvalitetsudvikling. Fra Kvalitets og Sundhedsdata medtages 10 stillinger plus 1 stilling under gruppen øvrige (afdelingsledere og sekretær). Samling af Koncern HR, Organisation og ledelse, Midtlab, Arbejdsgange &Logistik. Budget Koncern HR, Midtlab Arbejdsgange I alt Sparemål 2011 Organisation & logistik og ledelse Personale, ,5 8,2 2,3 19,0 1,6 4,0 Anm.: For Midtlab er medtaget bruttobudget, som ud over personalebudget og overhead indeholder 1,4 mio. kr. til øvrige udgifter. Samling af Regionssekretariat og Sundhedssekretariat. Budget Regionssekretariat Sundhedssekretariat I alt Sparemål 2011 Personale, 60 10,5 70,5 23,6 5,4 29 2,2 5,4 Anm.: Regionssekretariatet har 25 stillinger til drift og vedligeholdelse af regionshusene, som er indregnet i budgettet. Sundhedshedssekretariatet er korrigeret for ca. 2 stillinger til uddannelsesfunktion og 1 vicedirektør.

3 Samling af Primær Sundhed og Regionalt Sundhedssamarbejde. Budget Primær Regionalt I alt Sparemål 2011 Sundhed Sundhedssamarbejde Personale, ,9 11,7 32,6 2,4 6,0 Anm.: Medtaget alle stillinger i de to afdelinger. Samling af Medicoteknisk afdeling og Indkøb & Logistik. Budget Medicoteknisk Indkøb & I alt Sparemål 2011 afdeling Logistik Personale, 52 27,6 79,6 26,5 13,4 39,9 2,4 6,0 Anm.: Medtaget alle stillinger i de to afdelinger. Samling af uddannelsesfunktioner fra HR, Efter- og videreuddannelse, Sundhedssekretariatet og Lægelig videreuddannelse. Budget Koncern Sundheds- Lægelig I alt Sparemål 2011 HR, Efter og videreudd. sekretariat videreuddannelse. Personale, ,2 1,1 2,0 7,3 0,4 1 Anm.: Ud over de angivne uddannelsesfunktioner har Uddannelsesafdelingen i Risskov et basisbudget på 2,9 mio. kr. samt ca. 5 stillinger. Hertil kommer et større antal indtægtsdækkede stillinger. Samling af Sundhedsplanlægning og Psykiatriplanlægning. Budget Sundhedsplanlægning Psykiatriplanlægning I alt Sparemål 2011 Personale, 38 Under udredning 21,5 0,4 1 Anm.: Hele Sundhedsplanlægning er medtaget. Psykiatriplanlægning er ikke endelig oplyst.

4 Outsourcing af Transport og logistikopgaver. I forbindelse med budgetforliget for 2011 er der fastsat et sparemål på 17 mio. kr. på transport- og logistikområdet. Sparemålet øges med 1,2 mio. kr. i 2011 og 3 mio. kr. i Outsourcing af specifikke it-opgaver. Ved outsourcing af it-opgaver fastsættes et sparemål på 1,2 mio. kr. i 2011 og 3 mio. kr. i Øvrige initiativer: Der findes herudover besparelser på 3,0 mio. kr. i 2011 og 5,1 mio. kr. i 2012 ved følgende: Mindreudgifter ved husleje, drift og vedligeholdelse af bygninger, Besparelser fra øvrige temaer: Etablering af dataenhed, Koncern HR, Fysisk arbejdsmiljø, Samling af patientkontoret og Elektivt Visitationscenter (EVC), RH Silkeborg Samling af dataansvar: Sundhedsplanlægning, Kvalitet og Sundhedsdata samt Koncernøkonomi. Besparelser på andre afdelinger.

5 Tabel 2. Fordeling af rammebesparelserne indenfor hospitalerne inkl. psykiatrien Nr. Tema Rammebesparelse Bemærkninger 2012 i mio. kr. 1 Laboratorie-området 60 Sammenlægning af afdelinger. En del af besparelsen skal hentes ved at nogle laboratorier skal levere en effektivisering, så de kommer på niveau med de mest produktive. En anden del af besparelsen skal hentes ved at omlægge aftalen med praktiserende læger om centrifugering af blod. 2 Gynækologi/obstetrik og pædiatri Beløbet fremkommer ved at anvende DRGregnereglen (75-25). 3 Det billeddiagnostiske område (radiologi, klinisk fysiologi og nuklearmedicin) 12 Der anvendes 5 forskellige RIS-systemer i regionen, som er en væsentlig hindring for at samle flere vagtberedskaberne. Endvidere er der behov for radiologer på akuthospitalerne til at foretage ultralyd i vagten, så længe der ikke er uddannet akutlæger eller vagthavende kirurg selv kan foretage ultralydsscanningen. 6 Psykiatri (samling af funktioner og distriktpsykiatri) 15 Opnåelse af effektiviseringsgevinster ved sammenlægning af afdelinger, overdragelse af museet og reduktion af serviceopgaver. 8 Åbningstider i akutklinikker, samling af matrikler og omlægning til sundhedshuse 49 Besparelsespotentialet er fundet ved at anvende DRG-regnereglen (75-25). Det er forudsat, at friklinik-aktiviteten i Brædstrup flytter. Der er ikke medtaget et eventuelt spareprovenu i den forbindelse. Hertil kommer reduktion i åbningstider og yderligere anvendelse af telemdedicinske løsninger 9 Det præhospitale område 15 Reduktion til 5 lægebemandede akutbiler, som kører ud fra akuthospitalerne. 10 Samling af Århus Sygehus og Skejby Sygehus til fremtidig DNU-struktur Besparelsen beregnes som 10-15% af udgifterne til hospitalsledelse og administration. Beregningsgrundlaget er endnu ikke endeligt fastlagt. 11 Fælles ledelse på regionshospitalerne i Viborg og Silkeborg Besparelsen er beregnet som 10-20% af udgifterne til hospitalsledelse og administration. Beregningsgrundlaget er endnu ikke endeligt fastlagt. 4 Samling af kirurgiske afdelinger på færre matrikler (øjne, øre-næsehals, urologi, ortopædkirurgi og 75 For sparetemaerne 4, 5, 7 og 15 handler det om at samle afdelinger og flytte aktivitet mellem hospitalerne. Det kan give problemer at anvende DRG-regnereglen, især for de afdelinger, som har en meget høj DRG- Side 2

6 mammakirurgi) produktionsværdi i forhold til 5 Samling af medicinske? udgiftsbudgettet. afdelinger/specialer på færre matrikler (neurologi, apopleksi onkologi, hæmatologi, reumatologi og neurorehabilitering) 7 Center of Excellence i Silkeborg og overførsel af erfaringer til andre hospitaler 15 Specialesammensætningen på akuthospitalerne? 16 Andet I alt Den samlede spareramme for hospitalerne inkl. psykiatri er 372,5 mio. kr. Der skal nås et samlet sparemål på 372,5 mio. kr. Der er stadig en del usikkerhed omkring de enkelte forslag, som vil kunne reducere de angivne sparerammer ovenfor. Der er et potentiale i at lukke flere senge samt lukke medicinske senge jf. temagruppe 5. Antallet af senge, der yderligere skal lukkes, skal kunne dække de forslag, der eventuelt får problemer med at blive realiseret. Til beregning af besparelserne er anvendt en generel regneregel baseret på DRG-værdien af den aktivitet, der er omfattet af spareforslaget. Det afgivne hospital afleverer 75% og det modtagne hospital modtager 25% af DRG-værdien. Det kan være problematisk særligt for de afdelinger, som har en meget højere DRG-produktionsværdi end udgiftsniveau. Det at modtage en aktivitet til 25% af DRG-værdien kommer til at være en besparelse for det enkelte hospital. Besparelsen for det afgivne hospital bliver afleveret til fællesskabet, besparelsen hos det modtagne hospital består i, at der skal produceres mere til 100% aktivitetsværdi for kun 25% budget beregnet på DRG-værdien. For både afgivne og modtagne hospitaler vil der opstå afledte besparelser. Spareforslagene vedr. somatikken afleveres senest den 23. december 2010, kl. 12 via den ansvarlige fra administrationen i arbejdsgruppen eller direkte til Per Jensby per.jensby@stab.rm.dk I dagene december 2010 vil der være et koordinerende arbejde på tværs af alle de udarbejdede spareforslag. De 7 somatiske hospitaler får hver i sær tilbudt at få en drøftelse om de samlede konsekvenser af forslagene for det enkelte hospital. Det kommer til at foregå den 29. og 30. december. Der bliver udsendt en mødeplan med fordeling af hospitalerne. Forslagene fra psykiatrien, det præhospitale område og administrationen skal afleveres senest den 4. januar 2011 med henblik på at indgå i drøftelsen den 4. januar. Der er indkaldt til koncernledelsesmøde den 4. januar 2011 kl , hvor det samlede oplæg til spareforslag skal drøftes. Side 3

På det administrative område og indenfor psykiatrien er taget udgangspunkt i de faktiske omkostninger, og disse områder indgår ikke i dette notat.

På det administrative område og indenfor psykiatrien er taget udgangspunkt i de faktiske omkostninger, og disse områder indgår ikke i dette notat. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi DRG -kontoret Bilag 2.5 Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Omstillingen

Læs mere

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fælles HMU og AL-møde Mandag den 10. januar 2011 www.regionmidtjylland.dk Baggrund for arbejdet med omstillingsplanen Regionsrådet besluttede den 17. november 2010,

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan 2015-2019 Styregruppen

Læs mere

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien.

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan 2015-2019 Styregruppen har til

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU Spareplan 2015-2019 Ortopædkirurgi HEV LMU - 28.04.2015 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor skal vi spare Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse med byggerier

Læs mere

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

2 www.regionmidtjylland.dk

2 www.regionmidtjylland.dk Plancher fra temamøde i regionsrådet om udarbejdelse af sparekatalog 23. februar 2015 www.regionmidtjylland.dk Oplæggene viser eksempler på, hvilke områder og muligheder styregrupperne for temaerne undersøger.

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010.

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Hospitalsøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr.

Læs mere

Budget 2019 Fordeling af besparelser i 2019 og 2020

Budget 2019 Fordeling af besparelser i 2019 og 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Budget 2019 Fordeling af besparelser i 2019 og 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk I forbindelse med vedtagelsen

Læs mere

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. udkast til: Referat af ekstraordinært møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. udkast til: Referat af ekstraordinært møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social 1. udkast til: Referat af ekstraordinært møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland

Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland Det fremgår af hospitalsplanen

Læs mere

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet.

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Redegørelse. Formål og baggrund

Redegørelse. Formål og baggrund Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Redegørelse Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Redegørelse vedr. fordeling af lægelige uddannelsesstillinger i

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr.

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr. Region Midtjylland Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 16. januar 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Notat om baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger i Region Midtjylland.

Notat om baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger i Region Midtjylland. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Notat om baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger i Region Midtjylland. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 vus@stab.rm.dk

Læs mere

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland NOTAT Regionshuset Viborg Hospitalsplanlægning Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk August 2014 Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen

Læs mere

Impax, AGFA Kører på Impax vest

Impax, AGFA Kører på Impax vest 1. Forslag nr.: 4.4 2. Spareforslag overskrift: Det billeddiagnostiske område, radiologi 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter for forslaget): Spareforslaget indleder

Læs mere

Regionernes budgetter for 2016

Regionernes budgetter for 2016 Notat vedrørende tendenser i regionernes budgetter for 2016 20. maj 2016 Regionernes budgetter for 2016 FOA har udarbejdet en gennemgang af de fem regioners budgetter for 2016 med fokus på de besparelser,

Læs mere

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne Regionshuset Viborg Økonomi, Aktivitet og Effekt Koncernøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til

Læs mere

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 Indledning: Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af forslaget til budget 2012 med at kvittere for den

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Notat om baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger og speciallægevækst

Notat om baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger og speciallægevækst Notat om baggrundsdata til vurdering af efterspørgsel efter speciallæger og speciallægevækst Dato 8. september 2015 Formålet med dette notat er i del I, at beskrive fordelingen af speciallæger på specialer

Læs mere

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri har nationalt

Læs mere

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i. Region Midtjylland. Koncernledelsens oplæg 10. januar Region Midtjylland. Skottenborg Viborg

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i. Region Midtjylland. Koncernledelsens oplæg 10. januar Region Midtjylland. Skottenborg Viborg Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Koncernledelsens oplæg 10. januar 2011 Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 1.1. Omstillingsplanen

Læs mere

Behov for en spareplan samt håndtering af økonomisk udfordring Økonomidirektør Per Grønbech

Behov for en spareplan samt håndtering af økonomisk udfordring Økonomidirektør Per Grønbech Behov for en spareplan 2016-2019 samt håndtering af økonomisk udfordring 2015. Økonomidirektør Per Grønbech Baggrund for en spareplan Økonomiske udfordring i budget 2015 Stigende udgifter til medicin og

Læs mere

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet NOTAT Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet Regionshuset Viborg Regionsøkonomi, Budget og Analyse Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Atlas over Regionernes Fælles Virksomhedsarkitektur. version 1.0

Atlas over Regionernes Fælles Virksomhedsarkitektur. version 1.0 Atlas over Regionernes Fælles Virksomhedsarkitektur version 1.0 Patientens sundhedsvæsen Familielægen er din tovholder i sundhedsvæsenet Du får rådgivning over afstand eller ambulant... Vi følger dig helt

Læs mere

Baggrund for spareplanen

Baggrund for spareplanen Spareplan 2016-2019 Fælles ansvar for sundhed og økonomi - 5 års balance Baggrund for spareplanen Økonomiske udfordring i budget 2015 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Budgetforlig 2014 Første udmøntning for sundhedsområdet og administration

Budgetforlig 2014 Første udmøntning for sundhedsområdet og administration Region Nordjylland Koncern Økonomi J.nr.: 2012-159287 Ref.: Christian Balthazar Møller Dato: 19. september 2013 Budgetforlig 2014 Første udmøntning for sundhedsområdet og administration Den 4. september

Læs mere

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8741 0000 sunspl@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse

Læs mere

Opgørelse over fordeling af speciallæger på specialer og afdelinger. Datamateriale på afdelingsniveau

Opgørelse over fordeling af speciallæger på specialer og afdelinger. Datamateriale på afdelingsniveau Opgørelse over fordeling af speciallæger på specialer og afdelinger Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 vus@stab.rm.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område A. Spareplanens spor nr. 1: Akutområdet og det præhospitale område B. Forslag nr.: 9 C. Spareforslag overskrift: 9. Reduktion i udgifterne til børneområdet (pædiatri) D. Beskrivelse af området I Region

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. Rammer og udfordringer for omstillingsplanen 2.5. Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold

Indholdsfortegnelse. 2. Rammer og udfordringer for omstillingsplanen 2.5. Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Koncernledelsens oplæg 10. januar 2011 Bilag 1 Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg 2 Indholdsfortegnelse 2. Rammer og udfordringer

Læs mere

Koncernøkonomi, Region Midtjylland. Høringssvar til Spareplan fra HMU, Hospitalsenhed Midt

Koncernøkonomi, Region Midtjylland. Høringssvar til Spareplan fra HMU, Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Koncernøkonomi, Region Midtjylland Økonomi & Plan Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg Tel. +45 7844 1490 Fax +45 7844 1491 www.hospitalsenhedmidt.dk Høringssvar til Spareplan

Læs mere

Orientering om udvidet frit valg 2011

Orientering om udvidet frit valg 2011 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Orientering om udvidet frit valg 2011 Udgiften til privathospitaler vedrører

Læs mere

Vejledende optageområder for hospitalsbehandling i Region Midtjylland

Vejledende optageområder for hospitalsbehandling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborgy Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Vejledende optageområder for hospitalsbehandling i Region

Læs mere

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social Økonomiafdelingen Tingvej 15 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Opfølgning budgetforlig

Læs mere

1. Forslag nr.: 5 2. Spareforslag overskrift: Samling af Medicoteknisk afdeling samt Indkøb &

1. Forslag nr.: 5 2. Spareforslag overskrift: Samling af Medicoteknisk afdeling samt Indkøb & 1. Forslag nr.: 5 2. Spareforslag overskrift: Samling af Medicoteknisk afdeling samt Indkøb & logistik 3. Dato: 03-01-2011 4. Beskrivelse af spareforslaget: Arbejdsgruppen har til formål at vurdere, om

Læs mere

1. Indledning... 5 1.1. Baggrund... 6 1.2. Resumé... 7

1. Indledning... 5 1.1. Baggrund... 6 1.2. Resumé... 7 Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Februar 2011 Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 1.1. Baggrund... 6 1.2. Resumé... 7 2. Rammer

Læs mere

Hensigtserklæring 25 Budget 2015

Hensigtserklæring 25 Budget 2015 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Hensigtserklæring 25 Budget 2015 1. Indledning I Budgetforlig 2015 indgår følgende

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til udarbejdelse af projektforslag for flytning af Respirationscenter Vest samt om- og tilbygning til intensiv på Århus Universitetshospital, Skejby Bilag

Læs mere

Dimensionering af videreuddannelsen til speciallæge i Region Syd for perioden (Antal årlige opslag).

Dimensionering af videreuddannelsen til speciallæge i Region Syd for perioden (Antal årlige opslag). Bilag nr. RV-7/2008 Punkt nr. 7 Regionalt Rådsmøde 24.01.2008 Dimensionering af videreuddannelsen til speciallæge i Region Syd for perioden 2008-2012 (Antal årlige opslag). Med udgangspunkt i vurderinger

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Vakanceopgørelse pr. 1. november 2017

Vakanceopgørelse pr. 1. november 2017 Vakanceopgørelse pr. 1. november 2017 Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper på sundhedsområdet i Region Midtjylland er opgjort pr. 1. november 2017. Opgørelsen dækker vakancesituationen

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 31. august 2014 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Udgifter til nye behandlinger... 4 Skema 2: Udmøntning

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn Region Sjælland Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn 30.08.2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Bemanding 2010... 2 3 Fremskrivningsprincipper... 3 3.1 Kliniske funktioner...

Læs mere

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr.

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Notat. Omfordeling af meraktivitetsmidler på gigtområdet

Notat. Omfordeling af meraktivitetsmidler på gigtområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Omfordeling af meraktivitetsmidler på gigtområdet

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Emner til hospitalsudvalget 2019

Emner til hospitalsudvalget 2019 Emner til hospitalsudvalget Version 01.05.19 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tema Kort beskrivelse Evt. forslag til oplægsholder Sundheds- og Udvalget præsenteres

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup 1 Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Stillingens art, organisatoriske indplacering, kompetence og ansvar

Læs mere

Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland

Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Region Midtjylland. Beslutning om friklinikker i Ringkøbing og Grenaa. Bilag. til Regionsrådets møde den 19. november 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Beslutning om friklinikker i Ringkøbing og Grenaa. Bilag. til Regionsrådets møde den 19. november 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Beslutning om friklinikker i Ringkøbing og Grenaa Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 9 Regionshuset Viborg Planlægningsafdelingen Regionsrådet den 19. november

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Hospitalsenheden Vest

Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Økonomiafdelingen Lægårdvej 12 7500 Holstebro Hospitalsenheden Vest Drift af PET-CT scanner i 2012-13 Indhold: 1. Baggrund 2. Oprindelige overslag 3. Sammenligning

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Spareplan Sundhedsområdet. Koncernledelsens oplæg 27. april Region Midtjylland Skottenborg Viborg

Spareplan Sundhedsområdet. Koncernledelsens oplæg 27. april Region Midtjylland Skottenborg Viborg Spareplan 2015-2019 Sundhedsområdet Koncernledelsens oplæg 27. april 2015 Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...3 1.1 Baggrunden for spareplanen...3 1.2 Spareplanen

Læs mere

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg j.nr. 7-203-05-92/1/KRSB Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland har sendt Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Stillinger der som følge af manglende ansøgninger er besat med en vikar/vikarer. omregnet til fuldtidsstillinger

Stillinger der som følge af manglende ansøgninger er besat med en vikar/vikarer. omregnet til fuldtidsstillinger Vakanceopgørelse pr. 1. november 2016 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0701 konchr@rm.dk www.rm.dk Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper

Læs mere

DNU Effektiviseringer

DNU Effektiviseringer DNU Effektiviseringer 23.11.2017 Netværksdage om sygehusbyggeri 12/9 2018 Anders Ryelund, Planlægning, Aarhus Universitetshospital Historik 2010: Region Midtjylland tilsagn om KF midler til DNU-projektet

Læs mere

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Regionshuset Viborg Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Koncernøkonomi@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning Der har kun været plads til en beskeden realvækst på sundhedsområdet

Læs mere

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Sparekatalog DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav

Læs mere

Hvad er der ikke fundet plads til af nye initiativer i 2009

Hvad er der ikke fundet plads til af nye initiativer i 2009 Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Hvad er der ikke fundet plads til af nye initiativer i 2009 Dette notat søger

Læs mere

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Til Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Status vedr. Århus Kommunes ordning med sekretærbistand til byrådsmedlemmer

Læs mere

BUDGET Forbrugsudvikling, Sundhedsområdet (incl. administration) samt udvikling i politiske målsætninger

BUDGET Forbrugsudvikling, Sundhedsområdet (incl. administration) samt udvikling i politiske målsætninger BUDGET 2020 12. Forbrugsudvikling, Sundhedsområdet (incl. administration) samt udvikling i politiske målsætninger Regionsrådets budgetkonference den 17. og 18. september, 2019 INDHOLD Udvikling i hospitalernes

Læs mere

Regionshuset Viborg Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dato 13-05-2009

Læs mere

Bærende principper for organisering af det neurologiske område i Region Midtjylland

Bærende principper for organisering af det neurologiske område i Region Midtjylland Regionshuset Viborg NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 87 82 44 33 www.regionmidtjylland.dk Bærende principper for organisering af det neurologiske område i Region Midtjylland Med

Læs mere

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan.

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. I forlængelse af Sundhedsstyrelsens godkendelse af de ansøgte specialiserede funktioner skal udarbejdes en implementeringsplan

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Status om beregning af basislinierne for hospitalerne i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 20.

Bilag. Region Midtjylland. Status om beregning af basislinierne for hospitalerne i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 20. Region Midtjylland Status om beregning af basislinierne for hospitalerne i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. juni 2007 Punkt nr. 22 NOTAT Regionshuset Viborg Sundhedsøkonomi Skottenborg

Læs mere

1. Indledning. Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen.

1. Indledning. Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen. ! "#$ $ %&% (((% 1. Indledning Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen. Dette notat beskriver overordnede principper for regulering

Læs mere

Notat vedr. tilstandsvurdering af regionens bygninger.

Notat vedr. tilstandsvurdering af regionens bygninger. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. tilstandsvurdering af regionens bygninger. Region Midtjylland har primo

Læs mere

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice Regionshuset Viborg Koncernøkonomi/ Sundhedsplanlægning Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Søholm og Gudenå Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26 Region Midtjylland Proces for etablering af Skive Sundhedshus Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 26 Regionshospitalet Skive. - Placering af Myndighedsafdelingen, Skive Kommune

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 26 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Evaluering af ordningen med direkte henvisning og visitation fra praktiserende læger og kiropraktorer til billeddiagnostiske undersøgelser

Evaluering af ordningen med direkte henvisning og visitation fra praktiserende læger og kiropraktorer til billeddiagnostiske undersøgelser Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Evaluering af ordningen med direkte henvisning og visitation fra praktiserende læger og kiropraktorer til billeddiagnostiske undersøgelser Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR)

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Kommissorium Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Baggrund Region Midtjylland og Aarhus Universitet har med regionsrådets godkendelse den 14. december 2011 indgået et nyt aftalekompleks

Læs mere

HMU att. Peter Løvbjerg Christensen Regionshuset Viborg

HMU att. Peter Løvbjerg Christensen Regionshuset Viborg Århus Universitetshospital Risskov Almenpsykiatrisk Afdeling N HMU att. Peter Løvbjerg Christensen Regionshuset Viborg Skovagervej 2 DK- 8240 Risskov Tel. +45 7789 2501 www.regionmidtjylland.dk Høringssvar

Læs mere