Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne"

Transkript

1 Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne Til: SAPA kontaktperson / Monopolbrudsansvarlig og KOMBIT kontaktperson i kommunen Instruktion til brug af SAPA Budgetstøtte redskabet Dette afsnit indeholder en instruktion til kommunens udfyldelse af SAPA Budgetstøtte redskab. Indhold Der er 3 hovedkategorier: 1. Udgifter til forberedelse. 2. Udgifter til Implementering. 3. Gevinster. Under punktet Udgifter til forberedelse ligger de aktiviteter, der skal være på plads, for at kommunen kan udfase KMD Sag og ibrugtage SAPA-løsningen: - KMD Sag Exit-strategi - Plan for hvordan kommunen eksekverer Exit strategien - Eksekvering af strategien, herunder oprydning i sager / dokumenter; tilpasning af snitflader og den reelle flytning af sager og brugere ud af KMD Sag Under punktet Udgifter til implementering ligger de aktiviteter, der er direkte forbundet med implementeringen af SAPA-løsningen: - Opsætning - Uddannelse - Deltagelse i netværk - m.m. Under punktet Gevinster er identificeret besparelser, som kommunerne kan imødese som resultat af SAPAprojektet. Kommunen kan selv supplere. Estimaternes natur Generelt gælder det, at der er tale om vejledende estimater for en mellemstor kommune. Det vil til enhver tid være kommunens ansvar at vurdere den reelle størrelse. Størrelsen af estimatet vil altid afhænge af kommunens ambitioner og målsætninger for aktiviteten. Der kan ligge væsentlig større omkostninger og gevinster afhængigt af, om kommunen vil investere noget i at hente større gevinster eller blot gøre det nødvendige. Under de enkelte områder vil der være steder, hvor KOMBIT har estimeret ud fra den viden KOMBIT har. Andre steder har de deltagende kommuner vurderet omfanget. Men der vil også være flere områder, hvor kommunen selv skal indsætte estimater, fordi der her ikke kan laves et generelt estimat. Metode Budgetstøtte-redskabet er udarbejdet på baggrund af workshops med deltagelse af fem kommuner: København, Aalborg, Odense, Esbjerg og Lyngby-Taarbæk. På 2 workshops er der blevet enighed om:

2 - Rammerne og strukturen - Poster som med fordel kan medtages - Vurdering af hvilke poster, der kan bestemmes centralt, og hvilke poster, der med fordel kan medtages, men hvor der ikke centralt kan gives et bud på omfang - Estimering af udvalgte poster (som med fordel kan genvurderes af den enkelte kommune) Generelt for udfyldelsen af regnearket gælder - De felter, kommunen skal udfylde, er markeret med grønt! - Sådan udfylder du regnearket: o Fanen Samlet opgørelse opdaterer fra underfanerne, så den skal ikke udfyldes. Her udfyldes indledningsvis den timesats I bruger i jeres kommune. o Der er 3 hovedfaner (hovedkategorier), der skal udfyldes: Forberedelse, Implementering og Gevinster. 1. Forberedelse består af 3 steps: Strategi, Plan og Eksekvering. Step 1: Udfyld grønne felter for Strategi Step 2: Udfyld grønne felter for Plan. Step 3 Eksekvering: Eksekvering har 3 underfaner: 3.B Snitflader, 3.C Oprydning i sager og 3.D Tilpasning. Udfyld grønne felter i disse underfaner for at få oplysninger til eksekveringsfasen. 2. Implementering: Her udfyldes de grønne felter. 3. Gevinst: Her udfyldes de grønne felter. I nedenstående skema er alle regnearkets kategorier og variabler beskrevet. Skemaet har 3 kolonner: 1. I første kolonne kan man se, hvilken af de 3 hovedkategorier (Forberedelse, Implementering eller Gevinst), der er tale om. 2. I anden kolonne er beskrevet hvilket indhold, der findes i kategorien. 3. I sidste kolonne er beskrevet dels hvor i regnearket, man kan finde kategorien, og dels hvilke ting, man skal være opmærksom på ved udfyldelse.

3 Forberedelse Step 1 KMD Sag Exit-strategi: Kommunens strategi for hvordan der flyttes brugere, sager og journalnotater ud af KMD Sag. Step 2 KMD Sag Exit-plan: Kommunens konkrete plan for hvilke brugere / sager / journalnotater, der skal flyttes ud af KMD Sag. Planen har primært karakter af en tidsplan for strategien og sign-off fra involverede parter ifht. tidsplan og ansvar. Step 3 KMD Sag Exit eksekvering: Her skal planen eksekveres. Det vil omfatte opgaver som: - Uddannelse af de brugere, der skal flyttes til nye løsninger. - Oprydning i og flytning af sager og journalnotater. - Tilpasning af snitflader i f.t. fælleskommunal rammearkitektur (Støttesystemer / Serviceplatform). - Evt. tilpasninger i fagsystemer / ESDH for at kunne modtage brugere. - Evt. tilkøb af licenser. - Indkøb og implementering af evt. nye systemer indgår ikke. Placering af estimering: Faneblad: Forberedelse, række 4-7. Kommunen skal vurdere, om de forudfyldte estimater er dækkende og svarer til kommunens størrelse og ambitioner på området. De forudfyldte tal svarer til KOMBITs vurdering af omfang for en gennemsnits kommune. Indholdet og omfanget af KMD Sag Exitstrategien er beskrevet i KOMBITs redskab KMD Sag Exit-strategi (findes i Drejebogen). Placering af estimering: Faneblad: Forberedelse, række Der skal angives et estimat for, hvad planlægningen af flytning af ét sagsområde KAN være. Kommunen skal vurdere, hvor mange sagsområder, der kan blive tale om at flytte ud fra KMD Sag Exit-strategien Samtidig skal der estimeres, hvad omfanget af styringen / projektledelsen af denne opgave bliver. Placering af estimering: Fanerne under pkt. 3 Forberedelse hænger sammen, hvor 3B Oprydning, 3C Snitflader og 3D Tilpasning er underfaner til 3A. De estimerer aktiviteter under Eksekveringsdelen af Forberedelse. Du skal derfor udfylde underfanerne først, så du får tal ind på de nævnte underkategorier. Uddannelse: Faneblad - forberedelse. Her udfyldes med forventet antal timer og timeprisen opdateres. Oprydning / flytning af sager: Faneblad - oprydning i sager. Her findes estimater for tidsforbrug på hhv. lille, mellem og stort oprydningsarbejde. Kommunen skal indsamle oplysninger for antal sager i hver kategori og indsætte dem i regnearket. Tilpasning af snitflader: Faneblad - Snitflader. Her er der 2 typer af snitflader: 1. De snitflader der er en del af basisløsningen 2. De snitflader som kommunen selv gerne vil supplere løsningen med.

4 Ad. 1 For snitfladerne der indgår i basisløsningen har vi estimeret en gennemsnitlig omkostning for kommunerne på kr. for del af snitfladerne der ikke er KMD s. Omkostningerne dækker de driftsomkostninger, som nogle leverandører formodentlig vil pålægge driften. Der er tale om et estimat med stor usikkerhed. Ad. 2 Det er op til kommunen selv at vurdere, hvor mange snitflader, der ønskes ud over basis som er de oplysninger/snitflader der er i KMD Sag i dag. For at lette arbejdet har vi lavet en grundpakke, som er vores gæt på, hvor mange snitflader en gns. kommune vil vælge ud over basisløsningen, herunder hvor mange kommuner der vil være til at dele regningen på de pågældende snitflader. Vi har vurderet at et gns. tal vil være 3 snitflader med aflevering af data til indeks fra dem alle. 2 af dem vil skulle levere beskeder til beskedfordeleren. Og 1 af dem skal kunne få præjournalisering fra SAPA. Der forudsættes at være 5 kommuner til at deles om omkostningerne. Ønsker du at lave en mere omfattende og præcis estimering af snitflade omkostninger tag kontakt til Lars Duval, som har et udvidet regneark, der kan bruges som grundlag. Du kan finde oversigten over, hvilke snitflader der er indeholdt i basisløsningen på KOMBITs hjemmeside. Indkøb af licenser: Placering - Faneblad tilpasning række 7. Såfremt der flyttes KMD Sag brugere over i f.eks. ESDH løsninger skal kommunen måske indkøbe ekstra licenser. Udgiften til dette anføres her. Skal der foretages tilpasninger i EKSISTERENDE løsninger i forbindelse med flytning af brugere kan omkostningen indsættes i faneblad tilpasning. Her er ikke indsat tal, da det vil kunne variere betydeligt fra løsning til løsning. Indkøb og implementering af nye løsninger indgår ikke i dette redskab.

5 Implementering Gevinster Under implementering beskrives de udgiftsposter, en gennemsnitskommune kan forvente ifm. implementeringen af SAPA. Der er lavet et samlet faneblad, hvor de relevante poster er listet og vurderet på en 3-punkt estimering (optimistisk-sandsynligtpessimistisk). Bemærk, at der kan være store variationer afhængig af kommunens ambitionsniveau ifm. de forskellige aktiviteter. Her indsættes de gevinstgevinster, kommunen forventer at få ved SAPAprojektet. De udgifter, kommunen forventer at spare ved projektet, formuleres i denne sammenhæng som gevinstgevinster. I første omgang er medtaget følgende gevinstgevinster: - Udbud: Via SAPA-projektet sparer kommunen udgifter til at gå i udbud med KMD Sag. I perioden ville det skulle ske 2 gange. - Reduceret regning: SAPA bliver billigere end KMD Sag og KMD Sag Journal. Derfor vil kommunen have en gevinst svarende til denne besparelse. - Kommunen vil have en reduktion på enklere leverandør håndtering. - Der kan være andre besparelser, som kommunen selv kan indsætte, fx Placering af estimering: Faneblad: Implementering For hver aktivitet er forudsætningerne for beregningen lagt ind som kommentar i kolonne A (se kommentar) og kan ses ved at holde musen henover den pågældende celle. Kommunen kan selv indtaste i de grønne felter: - Timesats for kommunen. - Vurdering af kommunens størrelse ifht. en gns. kommune ( indbyggere). - Vægtningen af, hvornår kommunen forventer at gennemføre aktiviteterne. Det er ikke alle opgaver, hvor timetallet er direkte proportionalt med kommunestørrelsen. I kassen timefordeling er det samlede timeforbrug delt op i en kategori, der er indbyggerafhængig og en kategori, der er uafhængig. Det samlede antal timer her svarer til totaltallet i felt G27. Kommunen kan selv ændre fordelingen af timer, hvis det skønnes at fordelingen for den pågældende kommune er anderledes end angivet. Placering af estimering: Faneblad - Gevinster Der er indsat en udgift til udbud på kr. pr. udbudsrunde. Det kan naturligvis tilpasses ift. kommunens erfaringer med omkostninger til sådan en proces. Gevinsten repræsenterer de udgifter en kommune har i et gennemsnits EU udbud. Nogle kommuner vil ikke se dette som en gevinst, så kan posten naturligvis bare tages ud. Indtil kontrakten på SAPA er indgået, vil besparelserne ift. KMD Sag og KMD Sag Journal ikke kunne angives. Det er foreslået at sætte besparelsen til 25 % af nuværende betaling for Sag og Sag Journal. Besparelsen kan imidlertid afvige, såfremt der ikke betales listepris. Samtidig vil besparelsen på KMD Sag regningen i transitionsperioden afhænge dels af TSAløsningernes implementering i kommunen og dels af kommunens egen evne til at komme ud af KMD Sag kontrakten.

6 effektiviseringer relateret til ændrede arbejdsgange (administrative gevinster). Generelt skal det understreges, at der er nogen usikkerhed omkring estimaterne, og at omkostningsniveauet som i vid udstrækning afgøres af kommunernes ambitionsniveauer på de enkelte aktivitetsområder. Redskabet er derfor vejledende. Redskabet vil blive opdateret løbende i takt med at aftaler indgås og erfaringer fra kommuner høstes og vil således løbende give et mere præcist billede af de forventede udgifter for kommunerne. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte undertegnede. Lars Duval, KOMBIT, maj Telefon: / lmf@kombit.dk

Kommunens Budgetredskab til SAPA - projekt

Kommunens Budgetredskab til SAPA - projekt Kommunens Budgetredskab til SAPA - projekt Lars Duval, KOMBIT Thor Herlev Jørgensen, Lyngby-Taarbæk Kommune 10. juni 2014 Forudsætninger Afgrænsning Der er taget udgangspunkt i erstatning for KMD Sag dvs.

Læs mere

GODT FRA START MED KLARE FORUDSÆTNINGER

GODT FRA START MED KLARE FORUDSÆTNINGER GODT FRA START MED KLARE FORUDSÆTNINGER Kommunen har modtaget: Notat om organisatoriske konsekvenser af Løsningen Notat om potentiel effektivisering Business case redskab Vejledning og instruks til business

Læs mere

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Version 1.0, 4. april 2014 Dette notat indeholder en instruktion til kommunens udfyldelse af business caseredskabet for

Læs mere

ESDH-strategi. Sag og Dokument/ESDH anbefalinger til udarbejdelse af lokal strategi i kommunen

ESDH-strategi. Sag og Dokument/ESDH anbefalinger til udarbejdelse af lokal strategi i kommunen ESDH-strategi Sag og Dokument/ESDH anbefalinger til udarbejdelse af lokal strategi i kommunen Indhold Indledning og baggrund for værktøjet 3 Strategiens scope, formål og målsætninger 4 Understøttelse af

Læs mere

Projektledelse Ud af KMD Sag Ind i SAPA. Analyse Strategi Plan Eksekvering

Projektledelse Ud af KMD Sag Ind i SAPA. Analyse Strategi Plan Eksekvering for anskaffelse ) - og dokument-/esdh-strategi Exit-strategien) KMD Exit-strategi og journalnotater, der i dag findes i KMD, for flytning af sager og brugere fra KMD ) for anskaffelse ) Plan for anskaffelse

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Version 1.0, maj 2014 Denne vejledning til en lokal business case suppleres af følgende dokumenter: Instruktion til udfyldelse af business

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem Instruktion til udfyldelse af business case-redskab

Kommunernes Ydelsessystem Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Kommunernes Ydelsessystem Instruktion til udfyldelse af business case-redskab April 2015 Dette notat er en opdateret version af den instruktion til udfyldelse af den lokale business case på Kommunernes

Læs mere

KMD Sag Exit-strategi 2

KMD Sag Exit-strategi 2 KMD Sag Exit-strategi 2 Flytning og oprydning af manuelle sager 20. marts 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Hvorfor en KMD Sag Exit-strategi 2?... 2 Formål... 2 Hvad indeholder dette materiale?...

Læs mere

SAPA OG STØTTESYSTEMERNE. V/ projektleder Kenneth Møller Johansen

SAPA OG STØTTESYSTEMERNE. V/ projektleder Kenneth Møller Johansen SAPA OG STØTTESYSTEMERNE V/ projektleder Kenneth Møller Johansen I dag 1. KMD Sag: Konkurrence hvordan? 2. Kort om SAPA og om Støttesystemerne 3. Samspil med kommunernes sagsbærende løsninger 4. Hvad gør

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

SOCIAL PENSION. Udfasning og etablering af ny løsning. v/martin Palm Krener, projektleder

SOCIAL PENSION. Udfasning og etablering af ny løsning. v/martin Palm Krener, projektleder SOCIAL PENSION Udfasning og etablering af ny løsning v/martin Palm Krener, projektleder HVAD ER KMD SOCIAL PENSION? Hvad er KMD Social Pension? KMD Social Pension er et system til håndtering af ydelser

Læs mere

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse NOTAT Projekt Kunde Foranalyse Samarbejde om digitalisering og it Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem Instruktion til udfyldelse af business case-redskab

Kommunernes Ydelsessystem Instruktion til udfyldelse af business case-redskab 16. december 2015 Kommunernes Ydelsessystem Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Version: December 2015 (m. rettelse af pris pr. indbygger tilføjet feb. 2016) KOMBIT fremsender hermed en

Læs mere

MONOPOLBRUDDET ØKONOMI & TRANSITIONSAFTALEN. v/poul Ditlev Christiansen Vicedirektør - Marked

MONOPOLBRUDDET ØKONOMI & TRANSITIONSAFTALEN. v/poul Ditlev Christiansen Vicedirektør - Marked MONOPOLBRUDDET ØKONOMI & TRANSITIONSAFTALEN v/poul Ditlev Christiansen Vicedirektør - Marked Kommunedage, november 2016 Agenda 1. Status på de 25 % omkostningsreduktion i forhold til forsinkelse 2. Status

Læs mere

Jobcentrets VITAS business case

Jobcentrets VITAS business case Jobcentrets VITAS business case Lavet med udgangspunkt i en kommune med 50-80.000 borgere 15. december 2015 Jobcenter business casens indhold Formål med jobcenter business casen og STAR anbefaling Side

Læs mere

SAPA S BETYDNING FOR ESDH. IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen

SAPA S BETYDNING FOR ESDH. IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen SAPA S BETYDNING FOR ESDH IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen I dag 1. Kort om KOMBIT 2. KMD Sag: Monopolbrud hvordan? 3. Samspil med ESDH-systemer 4. Hvad gør kommunerne nu? 5. Etablering

Læs mere

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET HOLDER DEN STADIG?

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET HOLDER DEN STADIG? ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET HOLDER DEN STADIG? Kommunedage 30.-31. maj - 1. juni 2017 Vicedirektør marked, Poul Ditlev Christiansen Dagsorden MONOPOLBRUDDET Status Forlig med KMD den 13. marts 2017 Alternativ

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET Vicedirektør marked, Poul Ditlev Christiansen Kommunedagene januar 2016 Dagsorden 1. Status på de 25 % omkostningsreduktion 2. Hvad er med i de 78 kr? 3. Snitflader - KOMBITs

Læs mere

MONOPOLBRUDDET OPDATERING AF BUSINESS CASEN

MONOPOLBRUDDET OPDATERING AF BUSINESS CASEN MONOPOLBRUDDET OPDATERING AF BUSINESS CASEN V/Poul Ditlev Christiansen KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Dagsorden Udgangspunktet ift. tilslutningen til monopolbruddet Økonomien efter udbuddene og de

Læs mere

Generelle ændringer i indberetningen til Tilbudsportalen 15. marts 2016

Generelle ændringer i indberetningen til Tilbudsportalen 15. marts 2016 Generelle ændringer i indberetningen til Tilbudsportalen 15. marts 2016 Automatisk godkendelse Automatisk godkendelse af oplysninger Hvad skal tilsynskonsulenten gøre? Når man tilføjer eller opdaterer

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet 1 De anførte mål/størrelser må afvige med +/- 10% Der er tale

Læs mere

Kontraktoverblik og anvendervilkår

Kontraktoverblik og anvendervilkår Kontraktoverblik og anvendervilkår Hvad skal kommunen bruge kontraktoverblikket til? Kontraktoverblikket skal hjælpe kommunen med sikre, at kommunens it-løsninger kan kommunikere med monopolbrudsløsningerne

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

SAPA. Kommunenetværk. KMJ, d. 24. november 2013

SAPA. Kommunenetværk. KMJ, d. 24. november 2013 SAPA Kommunenetværk KMJ, d. 24. november 2013 P R O J E K T S T A T U S 1. Integrationer til sagsbærende it-systemer 2. Kravspecifikation for SAPA 3. Interessenterne 4. Tidsplan 2 1. Se data fra sagssystemer

Læs mere

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Opsamling på kommunal høring Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Dagsorden Velkommen Høringsprocessen frem til udbuddet på KY Resultater fra høringen Udbudsmaterialet kapitel 1 4, 5 og 6 Temaer: EDSH, opgavelisten,

Læs mere

Kommunernes drejebog for monopolbruddet - Nils Thor Rosted. SAPA-netværksdag, Værløse den 28. august 2013

Kommunernes drejebog for monopolbruddet - Nils Thor Rosted. SAPA-netværksdag, Værløse den 28. august 2013 Kommunernes drejebog for monopolbruddet - Nils Thor Rosted SAPA-netværksdag, Værløse den 28. august 2013 I dag - Hvorfor en drejebog for monopolbruddet? - Indhold i drejebogen - Hvem henvender drejebogen

Læs mere

FAGCHEFSEMINAR OKTOBER Gruppearbejde - Monopolbrud

FAGCHEFSEMINAR OKTOBER Gruppearbejde - Monopolbrud FAGCHEFSEMINAR OKTOBER 2017 Gruppearbejde - Monopolbrud 11-10-2017 GRUPPEARBEJDE Formål og output: Sikre at fagcheferne får overblik over projektaktiviteterne herunder KOMBIT versus DIGIT (STS, SAPA, KY,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13.

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Ansøgningsfrist d. 9. maj 2016 kl. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Nyt Bibliotekssystem ved 100 % tilslutning

Nyt Bibliotekssystem ved 100 % tilslutning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 15 16 17 A B C D E F G H I J Kommune -BC beregning Kommune navn (klik på feltet og scroll) Randers Indbygger tal 95.776 Årlig systemadministration i kr. 350.000 Forventet

Læs mere

Aftale med KMD om udfasning af KMD Sag

Aftale med KMD om udfasning af KMD Sag 30. april 2014 KMJ NOTAT Aftale med KMD om udfasning af KMD Sag 1. Om dette notat Dette notat er udarbejdet som orientering til kommunerne og distribueres til alle kommuners lokalt udpegede kontaktperson

Læs mere

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab April 2015 Dette notat er en opdateret version af den instruktion til udfyldelse af den lokale business case på Kommunernes

Læs mere

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi DECEMBER 2016 Vejledning til kommunens snitfladestrategi Dette notat introducerer arbejdet med kommunens snitfladestrategi. Snitfladestrategien beskriver kommunens strategiske beslutninger vedr. snitflader

Læs mere

Estimering af kommunernes interne ressourcetræk ved implementering af monopolbrudsprojekterne

Estimering af kommunernes interne ressourcetræk ved implementering af monopolbrudsprojekterne LEDELSESRESUMÉ Estimering af kommunernes interne ressourcetræk ved implementering af monopolbrudsprojekterne Seks kommuner og KOMBIT har afholdt en workshop med det formål at kunne give kommunerne en indikation

Læs mere

BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Emne Til Ny lov om økonomisk friplads til dag- og fritidstilbud Rådmand Bünyamin Simsek og Børn og Unge-udvalget BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune Folketinget har

Læs mere

Fastlæggelse af brugermønstre for forskellige roller (Sagsoverblik/Partskontakt) Metodevejledning

Fastlæggelse af brugermønstre for forskellige roller (Sagsoverblik/Partskontakt) Metodevejledning Fastlæggelse af brugermønstre for forskellige roller (Sagsoverblik/Partskontakt) Metodevejledning Indholdsfortegnelse Slide 3: Baggrund beskrivelse af otte roller Slide 4: De otte forskellige roller Slide

Læs mere

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen TILSLUTNINGSVILKÅR V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen -MONOPOLBRUDDETS TILSLUTNINGSVILKÅR -HVAD ER MED OG IKKE MED I DE 25 % BESPARELSE? -AFREGNINGSMODELLER -BASELINE FOR KOMMUNERNES

Læs mere

Bilag E Implementering

Bilag E Implementering Bilag E Implementering (Bilaget ligger også på http://silkeborgkommune.dk/erhverv/udbud/varer-og-tjenesteydelser som en word-fil) Tilbudsgivers besvarelse vil indgå i evalueringen af delkriteriet Service,

Læs mere

DREJEBOG FOR FAGLIGE KVALITETSOPLYSNINGER (FKO) PÅ BØRNEOMRÅDET (ICS)

DREJEBOG FOR FAGLIGE KVALITETSOPLYSNINGER (FKO) PÅ BØRNEOMRÅDET (ICS) DREJEBOG FOR FAGLIGE KVALITETSOPLYSNINGER (FKO) PÅ BØRNEOMRÅDET (ICS) Arbejdet med borgerens individuelle plan i Bosted Version 1.0 16. august 2015 1 1.0 Indledning FKO er et dokumentationsredskab til

Læs mere

BUSINESS CASEN FOR MONOPOLBRUDDET HVAD RØRER SIG LIGE NU?

BUSINESS CASEN FOR MONOPOLBRUDDET HVAD RØRER SIG LIGE NU? BUSINESS CASEN FOR MONOPOLBRUDDET HVAD RØRER SIG LIGE NU? Kommunedage 30. maj 1. juni 2017 Chefkonsulenter Iver Winther og Tomas Volf Dagsorden 1. Økonomi i Rammearkitekturen (ØiR) 2. Buffetpris 3. Fjernprint

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer. KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013

Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer. KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013 Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013 Agenda 1.Mødets formål 2.Der er forskel på leverandører 3.Fælleskommunale

Læs mere

SAPA NETVÆRK FOR KOMMUNER. 10. og 12. marts 2014 KMJ

SAPA NETVÆRK FOR KOMMUNER. 10. og 12. marts 2014 KMJ SAPA NETVÆRK FOR KOMMUNER 10. og 12. marts 2014 KMJ HVORFOR SAPA? HVILKEN FORRETNINGSMÆSSIG GEVINST? Hvad er målet? Sikre kommunerne en reel mulighed for at frigøre sig fra KMD Sag Basis og Journal Så

Læs mere

Kom godt i gang med elektroniske ansøgninger om parallelimport Indhold

Kom godt i gang med elektroniske ansøgninger om parallelimport Indhold Kom godt i gang med elektroniske ansøgninger om parallelimport Indhold Ny ansøgning... 2 Prøvepakninger til Lægemiddelstyrelsen... 4 Sådan modtager du henvendelser fra Lægemiddelstyrelsen... 5 At svare

Læs mere

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe...

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe... Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde til fordel for socialt truede mennesker (PUF-puljen) 15.13.15.10. Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016

Læs mere

Der gøres opmærksom på at informationerne vedr. ændringer i grupperingen offentliggøres på hjemmesiden, dog uden mail og telefonnummer.

Der gøres opmærksom på at informationerne vedr. ændringer i grupperingen offentliggøres på hjemmesiden, dog uden mail og telefonnummer. Oprettelse af ny gruppe i DkDRG-systemet. Sendes til Kliniskvalidering@ssi.dk Der gøres opmærksom på at informationerne vedr. ændringer i grupperingen offentliggøres på hjemmesiden, dog uden mail og telefonnummer.

Læs mere

Spareforslag 2016-2019 MTM 1

Spareforslag 2016-2019 MTM 1 Spareforslag 2016-2019 MTM 1 2.00 MTM - tværgående IT-springet, fem digitaliseringsprojekter IT-springet, Digital Post, Eff. -191-191 -191-191 CAE IT-springet, Digital Post, Eff. -895-895 -895-895 CBM

Læs mere

SIDSTE NYT FRA KOMBIT. V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen

SIDSTE NYT FRA KOMBIT. V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen SIDSTE NYT FRA KOMBIT V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen Gevinster KOMBIT Besparelser på de direkte it-omkostninger Kommunen Effektiviseringer gennem omlægning af arbejdsgange Baseline for

Læs mere

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer UdbudsVejledning Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog,

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning i kommunal høring af kravmateriale, maj 2013

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning i kommunal høring af kravmateriale, maj 2013 Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning i kommunal høring af kravmateriale, maj 2013 Drejebogen kommer med input, ideer og forslag til, hvordan kommunerne kan gribe en lokal høringsproces an med indsamling

Læs mere

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen... 2 Årsregnskab... 2 Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens

Læs mere

Du får samme overblik ved at klikke på Mine opgaver oppe i højre hjørne:

Du får samme overblik ved at klikke på Mine opgaver oppe i højre hjørne: KIGO Bruger KIGO-instruks til brugere i kommunerne Læsevejledning Denne KIGO-instruks er til dig som bruger. Instruksen vil ved hjælp af skærmbilleder gennemgå de funktioner, du som KIGO Bruger kommer

Læs mere

Hvor meget el bruger din familie?

Hvor meget el bruger din familie? Opgave E.1 Hvor meget el bruger din familie? Ud fra resultatet i opgave H.1 skal eleverne regne deres forventede årsforbrug ud. Forbruget på forskellige dage kan svinge en del, så tallet giver kun en idé

Læs mere

Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende udbud af beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens

Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende udbud af beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende udbud af beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Dette faneblad er en instruktion til, hvordan Bilag 2 - Tilbudsliste skal udfyldes. Bilag

Læs mere

Min digitale Byggesag (MDB)

Min digitale Byggesag (MDB) R E SULTATKONTRAKT Min digitale Byggesag (MDB) Projekt 5.1 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Resume: Projektet om digital byggeansøgning og sagsbehandling, Min digitale

Læs mere

Beregninger til ansøgning hos ABT-fonden

Beregninger til ansøgning hos ABT-fonden Beregninger til ansøgning hos ABT-fonden Dette regneark beregner de forventede økonomiske gevinster ved kontaktcenterløsning med Jobcenterområdet og 20 selvvalgte artikler fra hver kommune. Dette faneblad

Læs mere

SAPA projektorganisering - kom godt i gang

SAPA projektorganisering - kom godt i gang SAPA projektorganisering - kom godt i gang Fem gode råd Fem første steps 1. Skab overblik over alle projekter og få skabt ledelsesmæssig bevågenhed, synlighed og forankring 2. Informér om forandringer

Læs mere

Rammearkitektur. Konkurrence og sammenhængende digitalisering

Rammearkitektur. Konkurrence og sammenhængende digitalisering Rammearkitektur Konkurrence og sammenhængende digitalisering Agenda Hvorfor er Rammearkitekturen nødvendig? Hvad indeholder Rammearkitekturen? Hvilke støttesystemer bringer KOMBIT i udbud nu? Status og

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

I tilknytning til vejledningen er der udarbejdet et regneark, hvori omkostningerne kan opføres således den samlede pladspris kan opgøres.

I tilknytning til vejledningen er der udarbejdet et regneark, hvori omkostningerne kan opføres således den samlede pladspris kan opgøres. VEJLEDNING Opgørelse af omkostninger for pladser i plejehjem og plejeboliger Nærværende vejledning indeholder en standardmodel til brug for opgørelsen af omkostninger for pladser i plejeboliger. Vejledningen

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

RAMMEARKITEKTUR, STØTTESYSTEMER OG SAPA. IMPULS 13. September 2018 Peter Hauge Jensen og Iver Winther

RAMMEARKITEKTUR, STØTTESYSTEMER OG SAPA. IMPULS 13. September 2018 Peter Hauge Jensen og Iver Winther RAMMEARKITEKTUR, STØTTESYSTEMER OG SAPA IMPULS 13. September 2018 Peter Hauge Jensen og Iver Winther Agenda Intro - hovedbudskaber Kort om rammearkitektur Status for Støttesystemer, Serviceplatform m.v.

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

Søren Christiansen 22.12.09

Søren Christiansen 22.12.09 1 2 Dette kompendie omhandler simpel brug af Excel til brug for simpel beregning, såsom mængde og pris beregning sammentælling mellem flere ark. Excel tilhører gruppen af programmer som samlet kaldes Microsoft

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Vejledning til brug af Foreningsportalen Ansøgning om - og opgørelser af tilskud Som en godkendt forening efter Folkeoplysningsloven i Svendborg Kommune skal du via Foreningsportalen ansøge om medlems-

Læs mere

SAPA PÅ KOMMUNEDAGE. November Kenneth Møller Johansen

SAPA PÅ KOMMUNEDAGE. November Kenneth Møller Johansen SAPA PÅ KOMMUNEDAGE November 2014 Kenneth Møller Johansen Person- og sagsoverblik SAPA Overblik SAPA Advis Sagsbehandling og sagsstyring Sagsbærende løsninger (Fagsyst. & ESDH) Infrastruktur Legacy (KMD

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart SAPA Kommunenetværk Øst & Vest KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart P R O J E K T S T A T U S 1. Kravspecifikation A. Kommuner B. Leverandører 2. Faglige afklaringer i workshops 3.

Læs mere

Omkostningsvurdering. Processuelle Netværksmøder

Omkostningsvurdering. Processuelle Netværksmøder Omkostningsvurdering af Processuelle Netværksmøder Oktober 2015 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Det Professionelle turisterhverv. Guide til timeregistrering og administrative procedurer ifm. projektet turismefokuseret erhvervsservice

Det Professionelle turisterhverv. Guide til timeregistrering og administrative procedurer ifm. projektet turismefokuseret erhvervsservice Det Professionelle turisterhverv Guide til timeregistrering og administrative procedurer ifm. projektet turismefokuseret erhvervsservice Om projektet Den turismefokuserede erhvervsserviceindsats, udbydes

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94 Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Omkostningsvurdering. Multisystemisk Terapi (MST)

Omkostningsvurdering. Multisystemisk Terapi (MST) Omkostningsvurdering af Multisystemisk Terapi (MST) November 2015 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer 3. september 2013 Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog, der vejleder

Læs mere

Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler.

Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler. Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler. Foreninger, der er godkendt som folkeoplysende foreninger og er hjemmehørende i Greve Kommune samt offentlige institutioner, kan ansøge

Læs mere

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud Klik her for at angive tekst. Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud I forbindelse med det forestående monopolbrud udarbejder KOMBIT i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin drejebog,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Annoncering. Nationalt udbud - etablering af intranet i dagsinstitutionerne

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Annoncering. Nationalt udbud - etablering af intranet i dagsinstitutionerne LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Annoncering Nationalt udbud - etablering af intranet i dagsinstitutionerne 1. Baggrund Der har fra daginstitutionerne været stigende efterspørgsel på et kommunikationsredskab i hverdagen.

Læs mere

Med henblik på at opfylde disse formål er resten af notatet opdelt i følgende afsnit: 1. Indledning... 1

Med henblik på at opfylde disse formål er resten af notatet opdelt i følgende afsnit: 1. Indledning... 1 9. februar 2016 Rammearkitektur og Monopolbrud tilpasning af aftaler og indkøb Dato Ændring 17. december 2015 Version 1.0 udgivet på kombit.dk. 9. februar 2016 Præciseret, at der menes integration til

Læs mere

EVALURING AF FRIKOMMUNE FORSØG

EVALURING AF FRIKOMMUNE FORSØG EVALURING AF FRIKOMMUNE FORSØG Fritagelse for frit valg på hjælpemidler ( 112) og boligændringer ( 116) Marts 2016 INDHOLD 1.0 Indledning 2 1.1 Sammenfatning 2 1.2 Beskrivelse af forsøget 2 2.0 Evalueringsmetode

Læs mere

Monopolbrudsprogrammet. Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune

Monopolbrudsprogrammet. Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune Monopolbrudsprogrammet Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune 1 Programleder, MPP Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Direkte Telefon: 7259 6858 Mobilnummer: 7259 6858 E-mail:

Læs mere

SPOR 2: SNITFLADER FRA KOMMUNERNES SYSTEMER PRAKTISK PLANLÆGNING AF KOMMUNENS INDSATS. Ved Lone Høltzer og Annette Due

SPOR 2: SNITFLADER FRA KOMMUNERNES SYSTEMER PRAKTISK PLANLÆGNING AF KOMMUNENS INDSATS. Ved Lone Høltzer og Annette Due SPOR 2: SNITFLADER FRA KOMMUNERNES SYSTEMER PRAKTISK PLANLÆGNING AF KOMMUNENS INDSATS Ved Lone Høltzer og Annette Due AGENDA GODE NYHEDER FORMÅL MED SPORET KATEGORISERING AF SNITFLADER CASES EKSEMPLER

Læs mere

SPOR 2: STØTTESYSTEMER

SPOR 2: STØTTESYSTEMER SPOR 2: STØTTESYSTEMER Organisering, opgaver og kompetencer V/ Peter Hansen KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Indhold i sporet I dette spor ser vi nærmere på kommunernes organisering af støttesystemerne,

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN BIAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPAN INDHODSFORTEGNESE 1. Hovedtidsplan... 5 1.1 Ændring af tidsplanen... 6 2. Underbilag 1.a Milepæle for levering af licenser og evt. hardware... 6 3. Underbilag 1.b Detailplan

Læs mere

KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN. V/ Chefkonsulent Morten Hass

KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN. V/ Chefkonsulent Morten Hass KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN V/ Chefkonsulent Morten Hass Tre budskaber Rammearkitekturen er kommunernes fælles krav og infrastruktur Hvert fælles projekt udbygger rammearkitekturen Når ny fælles

Læs mere

OM SNITFLADER. SAPA netværksdage juni 2014. Kenneth Møller Johansen

OM SNITFLADER. SAPA netværksdage juni 2014. Kenneth Møller Johansen OM SNITFLADER SAPA netværksdage juni 2014 Kenneth Møller Johansen FOKUS PÅ KOMMUNERNES HJEMMEOPGAVER Snitflader KMD Sag As-Is Dokumentation fra KMD Analyse fra KOMBIT To-do for kommuner To typer opgaver

Læs mere

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen. Kommunedage, november 2014

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen. Kommunedage, november 2014 TILSLUTNINGSVILKÅR V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen Kommunedage, november 2014 - MONOPOLBRUDDETS TILSLUTNINGSVILKÅR - HVAD ER MED OG IKKE MED I DE 25 % BESPARELSE? - AFREGNINGSMODELLER

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem, Folkeskoledonationen. Efteråret 2016

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem, Folkeskoledonationen. Efteråret 2016 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem, Folkeskoledonationen Efteråret 2016 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke

Læs mere

KOMBITs arbejde med it-arkitektur

KOMBITs arbejde med it-arkitektur KOMBITs arbejde med it-arkitektur Fælleskommunal rammearkitektur Mette Kurland, KOMBIT 29.09.2011 KOMBIT/Fælleskommunal rammerarkitektur 1 Rammearkitektur ift. KOMBITs mission Forhandlingskraft Effektivisering

Læs mere

UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER

UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER 4. marts 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 PRINCIPPER FOR PRISSÆTNING AF DRIFT PÅ SNITFLADER... 3 3 PRISER FOR ETABLERING, TILSLUTNING

Læs mere

Releasebeskrivelse KMD Sag. Version 14.5. Nyheder og ændringer i KMD Sag & KMD Sag EDH

Releasebeskrivelse KMD Sag. Version 14.5. Nyheder og ændringer i KMD Sag & KMD Sag EDH Releasebeskrivelse KMD Sag Version 14.5 Nyheder og ændringer i KMD Sag & KMD Sag EDH August 2015 Version 14.5 1 LÆSEVEJLEDNING... 3 2 GENERELT... 3 2.1 Indstilling for gem fællessøgning som defaultvisning...

Læs mere

KMD Sag Exit-strategi. Procesguide Sådan kommer du igang

KMD Sag Exit-strategi. Procesguide Sådan kommer du igang KMD Sag Exit-strategi Procesguide Sådan kommer du igang 1 2 3 Projektledelse Ud af KMD Sag Ind i SAPA Analyse Strategi Plan Eksekvering Systemoverblik Overblik over egne it-systemer, fx applikationsnavn,

Læs mere

Etablering af national database om børns sundhed.

Etablering af national database om børns sundhed. Bilag A. Projektbeskrivelse for: Etablering af national database om børns sundhed. Indhold 1. Baggrund for Børnedatabase-projektet 2. Formål og metode 3. Projektets organisering 4. Den tekniske løsning

Læs mere

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE maj 2016 Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden Der er et årligt besparelsespotentiale på ca. 7 mia. kr., hvis de dyreste kommuner sænkede deres nettodriftsudgifter

Læs mere

Generelt om støttesystemerne

Generelt om støttesystemerne Generelt om støttesystemerne Dette afsnit giver et overblik over de enkelte støttesystemer der indgår i Rammearkitekturen. For yderligere information henvises til de udarbejdede kravspecifikationer. Støttesystemerne

Læs mere

OPDATERING AF BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN

OPDATERING AF BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN Til Digitaliseringsstyrelsen Dokumenttype Rapport Dato Januar 2013 OPDATERING AF BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN Ref. 1270000438 Rambøll Hannemanns

Læs mere

Gevinstrealisering. Arbejdsgruppe under Leverandørforum. KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 22. april 2015

Gevinstrealisering. Arbejdsgruppe under Leverandørforum. KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 22. april 2015 KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 22. april 2015 Gevinstrealisering Arbejdsgruppe under Leverandørforum Afrapportering fra arbejdsgruppe om gevinstrealisering v/kaare Pedersen, projektchef,

Læs mere

Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt.

Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt. 8. april 2013 19-Partskontakt => Kontaktdata Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt. I de oprindelige oplæg med visionen

Læs mere