Til - klubberne i 1. division i Herre-DM (NordicBet Ligaen) i sæsonen 2014/2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til - klubberne i 1. division i Herre-DM (NordicBet Ligaen) i sæsonen 2014/2015"

Transkript

1 Brøndby, den 8. december 2014 Til - klubberne i 1. division i Herre-DM (NordicBet Ligaen) i sæsonen 2014/2015 DBUs klublicenssystem NordicBet Ligaen Ansøgning om licens for sæsonen 2015/2016 Kære klubber, Som vanlig tro skal klubberne, senest den 15. februar 2015, ansøge DBU om at få udstedt licens, for at få adgang til, at deltage i NordicBet Ligaen i sæsonen 2015/2016. Til brug for klubbernes udarbejdelse af det nødvendige ansøgningsmateriale, fremsendes hermed Manual for 1. division i Herre-DM for 2015/2016. Manualen kan også findes på Der er i år foretaget nogle ændringer og tilføjelser i forhold til manualen for indeværende sæson 2014/2015 og det vigtigste er anført nedenstående. Efter indstilling fra DBU s licensmanager og gennem Udvalg for Professionel Fodbold har DBU bestyrelse godkendt manualen for 2015/2016 på sit møde den De væsentlige ændringer og tilføjelser i manualen Nedenstående oplistes de ændringer og tilføjelser, som klubberne først og fremmest skal være opmærksomme på: 4.5.1: Der er udarbejdet en procedure for en eventuel tilbagekaldelse, af en klubs licens. Tilføjelserne er punkterne : Generelt for kapitel 10 gælder det, at I skal gøre DBU opmærksomme på eventuelle Player sponsorater : Punkt 3 er udvidet for at fremme forståelsen : Punkt 4 er nyt : Det første afsnit med kursiv er udvidet med en dato en adresse, for at fremme forståelsen : Det sidste afsnit med kursiv er tilføjet mht. om der er transferaftaler der er genstand for en verserende retssag : Det første afsnit med kursiv er udvidet med en dato en adresse, for at fremme forståelsen.

2 10.5.7: Alle afsnittene med kursiv er tilføjet, på nær det sidste afsnit. Tilføjelserne er kommet med for at fremme forståelsen, for hvilke regnskaber der skal sendes til Deloitte. Efter indstilling fra Divisionsforeningen og gennem en forhåndsgodkendelse ved Udvalg for Professionel Fodbold den 29. september 2014 og ved NordicBet liga mødet den 2. december 2014, er der ændring i punkt med hensyn til antal kontrakter i en NordicBet klub. Forslaget skal endelig behandles ved Udvalg for Professionel Fodbold den 19. januar 2015 og efterfølgende ved DBU bestyrelse på deres møde den 24. januar : Punktet er udvidet fra afsnit 2, hvor der er beskrevet 3 punkter, hvor klubberne skal leve op til én af disse. Der er ingen grund til at gå mere i detaljen med dette, da det var et punkt på jeres møde den. 2. december Kapitelbehandlere i DBU Jf. pkt. 5.3, stk. 4a, vil klubbernes ansøgningsmateriale blive gennemgået for en første bedømmelse af personer med faglig viden på hvert sit specifikke område. Under faneblad 12 i manualen, er indsat en oversigt over de personer, der er tilknyttet licenssystemet. Efter kapitelbehandlernes bedømmelse vil DBU s licensmanager udarbejde den endelige indstilling til DBU s licensudvalg. Klubbernes informationspligt Enhver hændelse, som sker i klubben efter indsendelsen af ansøgningsmaterialet og som udgør en væsentlig ændring af dette materiale, f. eks. ændringer i den administrative og sportslige ledelse eller i licensansøgerens økonomiske forhold, skal indberettes til DBU senest syv arbejdsdage senere, jf. pkt. 4.3, litra (c). Hvis DBU s licensadministration får kendskab til sådanne ændringer, og som ikke er blevet indberettet rettidigt til DBU, kan fodboldens disciplinærinstans uden forbehold blive informeret herom, jf. pkt Erklæringen fra klubbens ledelse DBU vil fremsende den i pkt. 9.4 anførte erklæring i en elektronisk udgave. Den udfyldes og indsendes til DBU, som beskrevet i pkt Erklæringen kan også findes på

3 Indsendelse af ansøgningsmateriale til DBU Hver klub skal nu forholde sig til de i manualen anførte krav og meddele DBU s licensadministration svar herpå. Kapitel 6 (sportslige krav), kapitel 7 (krav til stadion og træningsfaciliteter), kapitel 8 (administrative og ledelsesmæssige krav) og kapitel 9 (juridiske krav) Ansøgningsmaterialet vedrørende disse fire kapitler skal, jf. manualens pkt. 5.3, stk. 2, være DBU i hænde og indsendes med anbefalet brevpost til senest den 15. februar 2015 Kapitel 10 (økonomiske krav) Dansk Boldspil-Union DBU Allé Brøndby att. Troels K. Jensen. For fortsat at sikre licensansøgerne en professionel gennemgang af deres økonomiske forhold inden indstilling om tildeling af licens, har DBU indgået aftale med Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab i Danmark om at varetage DBU s administration af kapitel 10. Oplysninger om økonomien (kapitel 10) skal for klubber med kalenderårsregnskab derfor være Deloitte i hænde inden for otte dage efter offentliggørelsen af årsrapporten dog senest den 31. marts For klubber med andet regnskabsår ( skævt regnskabsår ) er tidsfristen allerede senest den 13. marts Klubbernes ansøgningsmateriale indsendes med anbefalet brevpost til Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Postboks København C att. Simon Moestrup.

4 I lighed med forrige år ønsker vi af sikkerhedsmæssige grunde ikke dette samlede materiale indsendt fra klubberne via med efterfølgende nødvendig printning hverken hos Deloitte eller i DBU. Da alt licensmateriale fra klubberne skal behandles fortroligt, ønsker vi fra DBU s licensadministration under en printning ikke at risikere sammenblanding af klubbernes dokumenter, med dokumenter fra andet arbejde og som printes under overvågning af, for licenssystemet uvedkommende personer. Ved indsendelse som anbefalet brev vil klubbernes dokumenter derimod, kun blive gennemset og sorteret af en person, der har underskrevet en fortrolighedserklæring kontrolleret af UEFA s revision. Men eventuel efterfølgende indsendelse af f.eks. manglende eller supplerende dokumenter, må som hidtil gerne indsendes via til troj@dbu.dk eller smoestrup@deloitte.dk (vedr. kapitel 10). Efter modtagelsen hos Deloitte eller i DBU kontrolleres om alle de krævede dokumenter er indsendt, jf. pkt Herefter får klubben meddelelse fra Deloitte eller DBU om den fortsatte sags procedure. Da Deloitte og DBU skal behandle, udarbejde indstilling og fremsende det endelige licensmateriale til licensudvalget medio april, anmoder DBU indtrængende om, at klubberne overholder de ovenfor anførte deadlines jf. pkt. 5.3, stk. 2 i manualen. Økonomisk tilskud til de ansøgende klubber fra NordicBet Ligaen For at sikre, at alle licensansøgere har mulighed for at fremsende en kvalificeret licensansøgning, bl.a. ved at søge støtte hos eksterne professionelle revisorer til at udarbejde den del af ansøgningen, der omhandler de økonomiske forhold (kapitel 10), yder DBU et fast tilskud på kr ,-. Dette beløb er udelukkende beregnet til honorering af ovenfor anførte bistand for arbejdet med at udarbejde en korrekt og fyldestgørende ansøgning i overensstemmelse med de krav, der anført i manualen og indsendt til DBU i henhold til de angivne deadlines i pkt Beløbet udbetales i løbet af januar Herudover udbetales endnu et beløb til hver klub, når licensudvalget har bedømt klubbernes ansøgninger i maj Størrelsen af dette beløb afhænger af kvaliteten af klubbens ansøgningsmateriale og den endelige licenstildeling. Beløbet udgør maksimum kr ,-.

5 Har klubberne spørgsmål? Har klubberne spørgsmål til kapitlerne 6-9 eller generelle forhold omkring licensordningen, da kontakt undertegnede, tlf , eller Har man konkrete spørgsmål vedrørende kapitel 10 (økonomiske krav); da kontakt Simon Moestrup hos Deloitte, tlf eller DBU ønsker klubberne god arbejdslyst med licenssystemet. Med venlig hilsen Dansk Boldspil-Union Troels K. Jensen Vedlagt * Manual for 1. division i Herre-DM * Skema med krav for at opfylde pkt * Erklæring fra klubbens ledelse Manualen med bilag også tilsendt * Licenssystemets kapitelbehandlere * Licensudvalget * Licensappeludvalget * Fodboldens disciplinærinstans * Fodboldens appelinstans * Divisionsforeningen