Finn Assens. Lad os kaldet det jagt i stedet for afskydning. Uffe Middelfart. Lad os ændre attitude og tale om jagt og forvaltning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Finn Assens. Lad os kaldet det jagt i stedet for afskydning. Uffe Middelfart. Lad os ændre attitude og tale om jagt og forvaltning."

Transkript

1 Referat temadag Den Regionale Hjortevildtgruppe Referent: Kurt G. Holm, Hjortevildtgruppen. No: Referat: 1 Velkomst. Velkomst ved Kurt Nissen. 2 Praktiske oplysninger v/ Lars Erlandsen Brun. Praktiske oplysninger om dagens forløb ved Lars E.B. 3 Grænsedragning mellem hjortelav.v/kurt Nissen. Indlæg v/kurt Nissen Hjortevildtgruppen. Efter sidste møde var der enighed om, at de enkelte hjortelav måtte tale sammen om grænsedragningen, og der har også været dialog. Fik en melding fra Svendborg Hjortelav hvor bl.a. egen person blev kritiseret. Havde tilsyneladende forventninger om at det var hjortevildtgruppen der skulle trække grænserne. Det har der imidlertid aldrig været lagt op til, så har andre den opfattelse er det tid til at revidere dette. Når der er en bæredygtig bestand og afskydningen skal begynde er det meningen at hjortelavet skal træde i karakter ikke mindst hvad angår dialogen med nabolavene. Ikke mindst er det vigtig at man gensidigt informerer om hvilke regler der gælder i de enkelte områder. Hjortelavene har også den opgave at informere lodsejerne om reglerne så de kan informere deres jagtlejere. Anders, Hjortevildtgruppen. Det er en frivillig fredning og den er ikke juridisk bindende. Derfor er dialogen den eneste vej. Altså henstillinger der påvirker folk i den rigtige retning. Knud. Kerteminde. Kommentarer til uro mellem hjortelavene skaber svære vilkår i alle lavene. Der tales utroligt meget om det, det gør det sværere at få forståelse. Lad os kalde det forvaltning i stedet for fredning. Der bakkes op om forvaltningsplanen i Kerteminde. Ditlev Hjortevildtgruppen. Vi kan i hjortevildtgruppen samle nogle tråde og har også tidligere skrevet om Hjortevildtgruppens synspunkter på grænsedragning. Finn Assens. Lad os kaldet det jagt i stedet for afskydning. Uffe Middelfart. Lad os ændre attitude og tale om jagt og forvaltning. Anders Hjortevildtgruppen. Hvis vi får gennemslag for en god dialog og at det er frivillige henstillinger det drejer sig om, vil problemet med grænsedragningerne forsvinde. Frands, Nordfyn. Vi kender det ikke på Nordfyn. Undrer mig over at der er så mange problemer. Kurt N. Hjortevildtgruppen. Vi skulle gerne have den gode dialog så henstillingerne blev fulgt. Uenigheden kan opstå den dag afskydningen begynder. Anders, Hjortevildtgruppen. 27. februar inviterer Assens sine nabohjortelav (Middelfart og Nordfyn) til dialogmøde. Uffe. Middelfart. Vi bør hele tiden informere formanden for hjortevildtgruppen så han er ordentlig klædt på. Jens P. Sydvestfyns hjortelav. Undrer mig over at det har givet så voldsomme dønninger. Godt nok har vi ikke nået noget resultat, men vi har talt ordentlig sammen.

2 Steen, Nyborg: Vil bekræfte sidste indlæg da jeg deltog i deres sidste sidste møde. God dialog men ingen enighed. Vil arbejde mod fælles mål. Meget seriøs tone. Måske lidt personfnidder. Lars E.B. Tag disse indlæg med og vær ambassadører for dem, ikke mindst de sidste to signaler. Gør det ikke værre end det er. I Jylland er der mindre dialog, vi ligger meget bedre til på Fyn. Bidrag til at tage gassen af ballonen. (Hjortevildtgruppens notat om grænsedragning vedhæftet referatet). Flemming, Tåsinge: Er det ikke bare det halmstrå kritikerne griber efter. Der er nogen der er uden for pædagogisk rækkevidde. Lad os få det ned på det niveau hvor det hører hjemme. Ditlev, Hjortevildtgruppen: Den der skyder, har ikke gjort noget ulovligt. Oplever man lodsejere der ikke vil være med, men alligevel følger opfordringerne, er det en positiv historie. 4 Overordnet gennemgang af bestandsstørrelser, udviklingstendenser og forvaltning. Udtræk af spørgeskema. Lars E.B: Lidt kort tid til at svare på spørgeskemaerne, hvordan opfatter I dem? Hjortevildtgruppen har brug for oplysningerne til årsrapporten til den nationale hjortevildtgruppe. Det kan også være anledning til en status i hjortelavene. Skal vi fortsætte med spørgeskemaer? Kim, Middelfart. Fint med fristen og godt at få sat gang i nogle ting.? Assens: Fint nok lad os fortsætte. Spørgeskemaer vil fortsat blive udsendt i forbindelse med temadagen. Sammenskrivning af de indleverede spørgeskemaer gennemgået. Herefter dialog om samme. Estimater af bestande og bestandsudvikling Langeland stabilt Middelfart 243,? Sydvestfyn (900 x 1,15) (15 %) Nordfyn % Tåsinge % Assens 373 (325 x 1,15) (15 %) Svendborg 401 (350 x 1,15) (15 %) Kerteminde 440 (Romsø 275) (20 %) Nyborg?? Odense?? Ærø 125?? Skønnet bestand jan (6.526 i 2013)? Vurderet reproduktion i snit 15 %. Reproduktionsrate er konservativt vurderet. Uden afskydning kan denne nærme sig 30 % årligt. Det lavere tal for bestanden i forhold til sidste år skyldes, at nogle ejendomme med store bestande ikke er medtaget. Hjortevildgruppen vil lave et mere dækkende estimat.

3 Generelle tendenser i forvaltningen: Åbning på hjorte i start og slutning af sæson, mellemhjorte søges opsparet. Dåer i slutningen af sæsonen Kalve fuld jagttid eller slutning af sæson Ikke alle steder kontakt til nabolav om indstilling Generelt få tilsidesættelser Særfredning på Tåsinge: Då/dåkalv nov-jan, dåhjort jan. Særfredning på Langeland: Då dec og jan., dåhjort dec, kalve fuld Særfredning på Ærø: Kalv i jan., spidshjort i jan. Generelt god opsparing af store hjorte dog ikke Langeland og Tåsinge Generelt ikke behov for særfredning gennem lovgivning Vildtskader opleves enkelte steder, problemer på Langeland. Håndteres med dialog Generelt problemer med påkørsler, sorte pletter lokaliseret Svingende aktivitet omkring presse og information Ikke alle har forvaltningsplaner Uffe, Middelfart: Vælg afskydning af dåer først i sæsonen, så vi ikke skyder dåer der bærer et foster. Lars E.B. Hvis man skyder en då væk fra kalven først i oktober, så vil kalven have det svært. Samlet betragtet må en afskydning af kalveførende hundyr sidst på sæsonen være bedre end afskydning først på sæsonen. Hjemmesiden som anbefalet på sidste årsmøde er på vej. Domænenavnet hjortevildt.dk er foreløbig i hus og man arbejder videre. Afskydning 12/13 ifgl: vildtudbyttestatestikken, kommuneopdelt: Middelfart: 226, Assens: 70, Faaborg: 218, Kerteminde: 113, Nyborg: 107, Odense: 13, Svendborg: 165, Nordfyn: 87, Langeland: 591, Ærø: 6: Total Oplæg ved Mads Flintrup, Danmarks Jægerforbund, vedr. optælling, forvaltning og markskader. Herefter debat. Slides vedlagt referatet. Ditlev, Hjortevildtgruppen: Utroligt spændende, det med handyrene har vi også oplevet med råvildtet. Muligvis årsag til sygdommen på Fyn. Holdningsændring et langt sejt træk. Anders, Hjortevildtgruppen: Det giver god mening. Nogle områder kan tåle en stor bestand og andre områder kan klare langt mindre. Ditlev, Hjortevildtgruppen. Man er nødt til at have et bille af hvad der er af dåvildt. Mads DJF: Selvfølgelig skal man have et tal, men et estimat kan gøres uden at gå ud og tælle. Uffe,Middelfart: Overordnet set skal vi se på hvordan bestanden er sammensat og så må vi forvalte ud fra det. Lars E.B.: Og så skal man gøre meget ud at fortælle jægerne, at man ikke skal skyde alle de handyr man kommer om ved. Mads, DJ: Vi skal gøre den gode forvaltning til det der styrer.

4 6 Udveksling af erfaringer omkring afværgning af påkørsel af dåvildt. Lars E.B: Nogle lav har forskellige ting i gang, lad os dele erfaringerne. Jørgen, Sydvestfyns Hjortelav: 2 sorte pletter. Henvendte sig til vejdirektoratet. Erfaringen med VD var trist. De data VD holdt sig til var politianmeldte tilfælde, og dem er der ikke mange af. Alle frygter den dag der går menneskeliv tabt. Vil derfor gerne skabe et forebyggelsesklima. Koncentrer sig om de 2 sorte pletter. Mere pres på VD. Lars E.B: Mads, har I kontakt til VD. Mads, DJF: Kan genkende VD`s reaktion. Kommunerne er mere lydhøre. Ditlev, Hjortevildtgruppen: Det er nemmere med kommunerne. Der bliver sat skilte op i Faaborg- Midtfyns kommune når vi henvender os angående kommunevejene. Uffe, Middelfart: I Middelfart kommune har man forsøgt med vildtspejle, placeret i rabatten i samråd med lodsejer. Åbning vender ud mod vejbanen, så bilens lys bliver reflekteret ind i skoven. Gode erfaringer. Uffe byggede de første selv af rustfri poleret plade. På Assens-Middelfartvejen v/tybrind er nat påkørslerne nedbragt og nu er det næsten udelukkende dagpåkørsler. Forsøgt bl.a. på Ørbæklunde. Tidligere 12 nat påkørsler i jagtsæsonen, nu ingen kun dagpåkørsler og færre end før. Pris ca. 100,- pr stk. (Rustfri stål rør med rustfri plade). Man skal vurdere hvor mange der skal være, f.eks ved veksler. Undgå at lave sluser så dyrene blot koncentreres. Uffe også i kontakt med Vejdirektoratet om kantpæle. De er forborede så der kan monteres en vildtreflektor. Man gør det ikke, da man ikke mener det virker. Uffe mener at VD ikke har den nødvendige interesse for sagen. 6. Juni Fonden betalte pælene og har efterfølgende fået en rapport om det gode resultat. Lars E.B: Det kunne være en ide at koordinere det? Ditlev, Hjortevildtgruppen: Er det ikke en opgave vi kan påtage os i hjortevildtgruppen? Uffe, Middelfart: 6 Juni Fonden har rigtig mange penge, god ide at sende samlet ansøgning. Lars E.B.: Uffe rapporterer erfaringen til hjortevildtgruppen og hjortelavene sender opgørelse ind over sorte pletter. Uffe,Middelfart: Duftmiddel også afprøvet. Tilsyneladende virker det. Polytanskum med duft. Virker 4-5 uger så virker det ikke længere. Fasangaarden.dk forhandler det. 7 Arbejdet i hjortelavende: (Momentum) Lars E.B.: Hvordan går det med arbejdet? Kan der holdes momentum internt i lavene og i forhold til omverdenen? Anders, Hjortevildtgruppen: Er ved at drukne i egen succes. Stort set ingen problemer. Lars E.B.: Vær synlige. Frands, Nordfyn: Meget aktive. Klager over vildtskader på frøgræsmark. Løst ved at lade sweisshundemand træne med sine hunde på stedet. Fin artikel i Fyens Stiftstidende. Frigørelseskorps etableret. Lars, Sydvestfyns hjortelav: Godt gang i det, det meste af tiden. Afskydning er påbegyndt. Resultatet bliver kendt ifm årsmødet.

5 Ditlev, Hjortevildtgruppen: Internet mellem jægere og lodsejere er kendskabet til lavet godt og den afstukne politik følges. Fællesspisning til årsmødet giver godt fremmøde. Ikke så stor kontakt til den almindelige offentlighed. Kurt Nissen, Hjortevildtgruppen: Husk kontakt til de lokale jagtforeninger. Steen, Nyborg: Syd for motorvejen tradition for at skyde dåvildt ingen interesse for hjortelav. Bestande nord for motorvejen hænger sammen med bestandene mod Kerteminde. Prøver at indkalde til opstartsmøde igen. Vil forsøge at tilpasse forvaltningen nord for motorvejen med Kerteminde hjortelav. 8 Evaluering af arrangementet. Focus næste år: Opfølgning vildtafværgeforanstaltninger. Enighed om at vi holder os til første lørdag i februar. 9 Eventuelt Årsmøde i hjortevildtgruppen 20. marts på Centrovice kl Program bl.a: Henrik Berthelsen, Vildtforvaltningsrådet, Landbrug & Fødevarer Landbrugets syn på dåvildt og forvaltning af dåvildt. Eigil Thomsen, Als Hjortelaug.: Erfaring med fællejagt på hjortevildt. Arne Greve DJF: I skal give besked inden onsdag kl hvis man ønsker anden formand for hjortevildtgruppen. Hvis der ikke kommer en indstilling om anden formand, vil Kurt Nissen være hjortelaugenes indstilling. Arne Greve gør opmærksom på at hvis man er utilfreds med den nuværende formand påhviler det de utilfredse at komme med et andet forslag.

Dåvildtet på Fyn Temadag 11. feb. 2017

Dåvildtet på Fyn Temadag 11. feb. 2017 Dåvildtet på Fyn Temadag 11. feb. 2017 Status, udfordringer, fremtidige rammer for forvaltning INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE 1 Program Velkomst v. Erik

Læs mere

Referat fra den årlige temadag om dåvildt, 11. februar 2017.

Referat fra den årlige temadag om dåvildt, 11. februar 2017. Til: Alle medlemmer af hjortelavene på Fyn Kontaktpersoner i områder uden hjortelav Hjortevildtgruppen Fyn Fyn J.nr. NST-3464-00007 Ref. LEB Den 23. februar 2017 Referat fra den årlige temadag om dåvildt,

Læs mere

Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg.

Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg. Hjortevildtgruppen Fyn Fyn J.nr. NST-3464-00007 Ref. LEB Den 22. marts 2017 Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg. Der var fremmødt

Læs mere

Referat fra 17. møde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 5. december 2016.

Referat fra 17. møde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 5. december 2016. Hjortevildtgruppen Fyn Fyn J.nr. NST-3464-00007 Ref. LEB Den 13. december 2016 Referat fra 17. møde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 5. december 2016. Fremmødte: Afbud: Ref.: Stig Bille Brahe, Dansk Skovforening.

Læs mere

Årsmøde 2014, Hjortevildtgruppen Fyn, referat. Afholdt den 20. marts 2014, Centrovice Vissenbjerg. Årsberetning.

Årsmøde 2014, Hjortevildtgruppen Fyn, referat. Afholdt den 20. marts 2014, Centrovice Vissenbjerg. Årsberetning. Årsmøde 2014, Hjortevildtgruppen Fyn, referat. Afholdt den 20. marts 2014, Centrovice Vissenbjerg. Årsberetning. Kurt Nissen havde kort inden årsmødet trukket sig som formand. Jægerforbundet udpegning

Læs mere

Referat fra temadag for fynske hjortelav den 24. februar 2018.

Referat fra temadag for fynske hjortelav den 24. februar 2018. Hjortevildtgruppen Fyn Fynske hjortelav og kontaktpersoner Fyn J.nr. NST-3454-00001 Ref. LEB Den 6. marts 2018 Referat fra temadag for fynske hjortelav den 24. februar 2018. Fremmødte. Repræsentanter for

Læs mere

Sydvestfyns Hjortelav. Årsmøde 2014 onsdag d.19.marts kl.19.30. I Øster Hæsinge Forsamlingshus. Referat

Sydvestfyns Hjortelav. Årsmøde 2014 onsdag d.19.marts kl.19.30. I Øster Hæsinge Forsamlingshus. Referat Sydvestfyns Hjortelav Årsmøde 2014 onsdag d.19.marts kl.19.30 I Øster Hæsinge Forsamlingshus Referat 1: Som ordstyrer blev valgt Jørgen Andersen 2 Beretning: Formanden lagde i sin beretning vægt på, at

Læs mere

Forvaltningsplan for dåvildt i Jammerbugt og Thisted Kommuner

Forvaltningsplan for dåvildt i Jammerbugt og Thisted Kommuner Forslag til Forvaltningsplan for dåvildt i Jammerbugt og Thisted Kommuner Forslag til Forvaltningsplan for dåvildt i Jammerbugt og Thisted Kommuner Side 1/9 Forvaltningsplan for dåvildt i Jammerbugt og

Læs mere

Forslag til. Forvaltningsplan for dåvildt i Middefart Kommune

Forslag til. Forvaltningsplan for dåvildt i Middefart Kommune Forslag til Forvaltningsplan for dåvildt i Middefart Kommune UDARBEJDET AF Middelfart Kommunes Hjortelaug SE OGSÅ LAUGETS HJEMMESIDE: WWW.MIDDELFARTKOMMUNESHJORTELAUG.DK STYREGRUPPEN februar 2012 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE (DJURSLAND) Det fremgår af retningslinierne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Grethe Bjært, Birger Munter, Erik Pedersen, Lars Antonsen

Grethe Bjært, Birger Munter, Erik Pedersen, Lars Antonsen N o r d f y n Referat Mødedato: Mandag den 19. marts 2012 Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20120319 www.nordfynskommune.dk

Læs mere

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006.

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Formanden, Uffe Bech Andersen åbnede generalforsamlingen, og mindes de medlemmer der er afgået ved døden i årets løb. Derefter fulgtes dagsordenen.

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007.

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Odsherred, den 15. november 2007 Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Dagsorden: 1. Godkendelse af ref. 2. Siden sidst, Mikkel, Asger - pressemeddelelse, medieomtale 3. Ulovlig jagt,

Læs mere

Brøl og ballade om hjortevildt

Brøl og ballade om hjortevildt Brøl og ballade om hjortevildt Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund. Foto: Max Steinar TEMA HJORTEVILDT To forskellige forslag fra Den Nationale Hjortevildtgruppe har skabt røre. I

Læs mere

5. Orientering fra Opmålere/faglige sekretærer: Jan K.: Oplyste om et problem ned tømrerskolen vedrørende træstøv fra el-håndværktøj under

5. Orientering fra Opmålere/faglige sekretærer: Jan K.: Oplyste om et problem ned tømrerskolen vedrørende træstøv fra el-håndværktøj under Bygge & Anlæg Byggegruppemøde Dato 15.08-2013, kl. 17.30 Afbud fra: Torben Olesen, Per Fjeldgren Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat 4. Orientering fra formanden

Læs mere

Møde den 02. december 2015 hos Knud Pedersen, Ørnhøj

Møde den 02. december 2015 hos Knud Pedersen, Ørnhøj Møde den 02. december 2015 hos Knud Pedersen, Ørnhøj Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Lars Pultz Knudsen, Arne Thomsen, Johnny Faurskov, Hans

Læs mere

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 Antal deltagere 18: Ilse, Kirsten, Troels, Anne Marie, Margit, Inger, Hans Jørgen, Kresten, Arne, Per, Birgit, Conni, Henrik, Bodil, Birthe, Alice, Susanne, Knud, Pkt

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2013/2014 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2013/2014 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2013/2014 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE NORDJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Syddanmarks unge. Hjerner tur/retur. på kanten af fremtiden. NO.07 baggrund og analyse

Syddanmarks unge. Hjerner tur/retur. på kanten af fremtiden. NO.07 baggrund og analyse Syddanmarks unge på kanten af fremtiden Et kig på Syddanmarks unge nøglen til fremtidens vækst NO.07 baggrund og analyse Hjerner tur/retur I Syddanmark ser det ikke for godt ud med at lokke folk hjem igen.

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Deltagere: Torben Larsen, Brian Lentz, Anders Sejerø, Brian Lind, Ole Svendsen, Helmer Støvelbæk, E. Stella Grün, Helle

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Forretningsorden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. Kommuner: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø.

Læs mere

O = Orientering, D = Debat, B = Beslutning. [forventet længde], ** = Mødeansvarlig.

O = Orientering, D = Debat, B = Beslutning. [forventet længde], ** = Mødeansvarlig. Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 4. April 2012 Kl. 17.00, Ridderlokalet,. Ordinære medlemmer: Milan Vestetergaard, **Erik Lander, næstformand Kasper Gram, kasserer Anne Kathrine Krushave, bestyrelsesmedlem

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE VESTJYLLAND (HGV) Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt

Læs mere

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV)

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Forvaltning af kronvildt ønsker til regionale jagttider gældende fra jagtsæson 2017/18. (se vejledning) 1. Hjorte større end spidshjort 16. oktober til 31. december

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE SYDJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Forvaltningsplan for dåvildt Trekantområrdets Hjortelaug

Forvaltningsplan for dåvildt Trekantområrdets Hjortelaug Forvaltningsplan for dåvildt Trekantområrdets Hjortelaug Udarbejdet i januar 2013 Trekantområdets hjortelaug Indholdsfortegnelse 1.0. Lavets formål og sammensætning 2.0. Formålet med forvaltningsplanen

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE DJURSLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Holdskydnings- Turnering 2016. for jagtforeninger. Fyns amt. www.holdturneringfyn.dk

Holdskydnings- Turnering 2016. for jagtforeninger. Fyns amt. www.holdturneringfyn.dk Holdskydnings- Turnering 2016 for jagtforeninger. Fyns amt. www.holdturneringfyn.dk Odense jagtfor. 1 FFK 1 Tranekær/Tullebølle Strandager 69 èrs Stige 1 F F F Østrup 1 Mester-rækken Udebane År 2016 Hjemmebane

Læs mere

Foreningen Tyrings Ager

Foreningen Tyrings Ager Foreningen Tyrings Ager Marts 2014 Det grønne boligområde ved Kongeåen Referat af generalforsamlingen 2014 Arbejdsdag/rengøringsdag torsdag den 24. april kl. 19.00 20.00 Generel info til medlemmerne www.tyringsager.dk

Læs mere

http://woview.infomedia.dk.proxy3-bib.sdu.dk:2048/index_sft.php?url=http://www.fy...

http://woview.infomedia.dk.proxy3-bib.sdu.dk:2048/index_sft.php?url=http://www.fy... Side 1 af 7 Fyens GulogGratis.dk Ugeaviser Vejviserfyn Fynskejob Fynskebilleder Deal.dk Stiftenfordele Avisklubben fyens.dk Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis Kund Forside Faaborg-Midtfyn Nyborg Middelfart

Læs mere

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området.

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området. 13-09-2013 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-13 Referat fra borgermøde i Haverslev den 12.9.2013 Dagsorden: Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen,

Læs mere

Evaluering HG1 og HG2 af fusionen

Evaluering HG1 og HG2 af fusionen Evaluering HG1 og HG2 af fusionen Formål: Indhold: Respondenter: Anonymitet: Der er nu gået godt og vel 1/2 år, siden HG, STX og HHX blev samlet. Vi vil gerne høre din mening om, hvordan skolen fungerer

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2016 kl Sted: Kielbergvej 1, 5750 Ringe Referent: TJ Ordstyrer: GGJ

Kredsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2016 kl Sted: Kielbergvej 1, 5750 Ringe Referent: TJ Ordstyrer: GGJ Dagsorden/referat. Kredsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2016 kl. 19.00 Sted: Kielbergvej 1, 5750 Ringe Referent: TJ Ordstyrer: GGJ Kredsbestyrelse: GGJ Georg Guldberg Jensen DJ Langeland, Kredsformand

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014.

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Tilstede: 13 stemmeberettigede parceller Dirigent: Niels Carlsson blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Knæk & Bræk. Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning

Knæk & Bræk. Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning Knæk & Bræk Årgang: 10 - September 2010 Niklas Østergaard, vinder individuel serie 3 RAHS Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Låne og leje ting i foreningen

Låne og leje ting i foreningen Jagtposten 2016 Låne og leje ting i foreningen Vores medlemmer kan låne kvit og frit ved Hans Kristian Nielsen, tlf. 29 23 08 11 Låne ting i foreningen 3 Krage/skadefælder, 1 mårfælde, 1 håndsåmaskine,

Læs mere

Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00

Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Jens Venø (HB fung. Sydjylland)

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

VILSTRUP SOGNS JAGTFORENING. Bestyrelsesmøde på Susdal søndag den 9. jan. 2011 kl. 1000. Dagsorden:

VILSTRUP SOGNS JAGTFORENING. Bestyrelsesmøde på Susdal søndag den 9. jan. 2011 kl. 1000. Dagsorden: VILSTRUP SOGNS JAGTFORENING. Bestyrelsesmøde på Susdal søndag den 9. jan. 2011 kl. 1000. Dagsorden: 1. Gennemgang af foreningens jagtlejekontrakter. 2. Gennemgang af medlemskartoteket. 3. Fastlæggelse

Læs mere

De fynske byråd ligger lavt placeret når det drejer sig om at lytte til erhvervslivet og at skabe mere privat beskæftigelse

De fynske byråd ligger lavt placeret når det drejer sig om at lytte til erhvervslivet og at skabe mere privat beskæftigelse September 2013 De fynske byråd ligger lavt placeret når det drejer sig om at lytte til erhvervslivet og at skabe mere privat beskæftigelse Hver tredje virksomhed på Fyn mener, at byrådet har været gode

Læs mere

Referat af Stiftende generalforsamling

Referat af Stiftende generalforsamling Referat af Stiftende generalforsamling Mandag den 18. maj 2015 kl. 18.30 19.30 Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45, 2200 København Mødezone Tilstede: 11 medlemmer. 1. Valg af dirigent og referent.

Læs mere

TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET Kronvildtgruppen 23. november 2006 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET Kronvildtgruppens redegørelse og indstilling på baggrund af rapporter fra arbejdet i de regionale grupper De regionale kronvildtgrupper skal

Læs mere

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark Pressemeddelelse: 26. april Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark De netop offentliggjorte ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Syddanmark i marts måned var på 3,7 % af arbejdsstyrken.

Læs mere

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010 Referat Møde: Bestyrelsesmøde Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Mødested: Faaborg Gymnasium Deltagere: Steen Tinning Jakob Holm Karin Basse Flemming Helsted

Læs mere

MØDEREFERAT Bestyrelsesmøde

MØDEREFERAT Bestyrelsesmøde Emne: Samråd GUS - Møde nr.: 4, 2011 Sted: Hos Ole Dahl Arkiv/sag/ projekt: Dato: Torsdag den 17. november Tidsrum: 19 21 Deltagere: Fraværende: Anders Clausen, Bendt Grønborg, Majbritt Sudergaard, Ole

Læs mere

Fyn skal kobles på internationale højklassede forbindelser, som motorveje, lufthavne, tog, havne, færger og ikke mindst bredbånd.

Fyn skal kobles på internationale højklassede forbindelser, som motorveje, lufthavne, tog, havne, færger og ikke mindst bredbånd. Fyn samarbejder 5 FYN samarbejder Vi vil udvikle den fynske byregion til en aktiv del af den østdanske storbyregion Vi vil give den fynske byregion en tydelig fælles stemme gennem et stærkt politisk lederskab

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat fra tillægsdagsorden. Torsdag, den 10. april 2014 kl

FynBus bestyrelse. Referat fra tillægsdagsorden. Torsdag, den 10. april 2014 kl FynBus bestyrelse Referat fra tillægsdagsorden Torsdag, den 10. april 2014 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark Hans Bjergegaard, Assens

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Kreds 5, Fyn den 25-11, 2013. Midtfyns Golfklub Golfparken 118, 5750 Ringe.

Referat fra bestyrelsesmøde Kreds 5, Fyn den 25-11, 2013. Midtfyns Golfklub Golfparken 118, 5750 Ringe. fra bestyrelsesmøde Kreds 5, Fyn den 25-11, 2013. Midtfyns Golfklub Golfparken 118, 5750 Ringe. Mødedeltagere AG - Arne Greve, formand KS- Kristian Spodsberg, JKF-Nyborg KAR- Kaj Refslund, HB-medlem PS-

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2011 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2011 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2011 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE SYDJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe J.nr. NST-359-00031 Ref. hls Den 23. marts 2015

Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe J.nr. NST-359-00031 Ref. hls Den 23. marts 2015 NOTAT Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe Blåvandshuk J.nr. NST-359-00031 Ref. hls Den 23. marts 2015 Notat fra 5. møde i Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe, den 24. februar 2015 Til stede: Formand

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 20-09-2012

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 20-09-2012 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 20. september 2012 klokken 19:15 på beboerkontoret Til stede: MJM, EJ, EO, MDT, CF, MM Afbud: KA, JP, PJ, BL, Fravær: KDP, KFG, LM Kategorier for dagsordenspunkter

Læs mere

Ove Jørgensen formand for Hjulby Mose Jagtselskab Søren Knudsen Nyborg Strandjagtforening

Ove Jørgensen formand for Hjulby Mose Jagtselskab Søren Knudsen Nyborg Strandjagtforening Dato: onsdag d. 24-06-15 Sted: Frisengården, Nyborg Kl.: 19.00 Mødedeltagere: Kristian Spodsberg Formand Jægerrådet - KS Claus Lykke Friluftrådet Nyborg - CL Jan Pedersen Østfyns Jagtforening - JP Steen

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2011 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2011 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2011 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE VESTJYLLAND Det fremgår af retningslinierne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Årsberetningen 2014. Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Så mødes vi atter til den årlige generalforsamling. Indledningsvis vil jeg gerne takke for den fine orientering, vi fik af direktionen

Læs mere

Vort forslag er, at strækningen fra husnummer 31-47 udgår af projektet, som anført på vedlagte kort.

Vort forslag er, at strækningen fra husnummer 31-47 udgår af projektet, som anført på vedlagte kort. Til Assens Kommune att.: projektleder Hans Ole Hansen Miljø og Natur e-mail: hohan@assens.dk Haarby, den 03. september 2015 Ændret stiforløb Skovhaverne 23 og 31-47, 5683 Haarby I fortsættelse af vor skrivelse

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 18. august 2009

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 18. august 2009 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 18. august 2009 Referent: Deltagere: Afbud: Pernille Dohlmann Kai Thusgaard Andersen, Pernille Dohlmann, Linda Eriksen, Vibeke Gjerstrup, Lisbeth Pedersen, Dorthe Sørensen,

Læs mere

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 21 januar 2016 ved 3F Servicekontor 3F Tønder

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 21 januar 2016 ved 3F Servicekontor 3F Tønder Referat fra regionsudvalgsmøde d. 21 januar 2016 ved 3F Servicekontor 3F Tønder Kommune Navne Mødt / Afbud Sønderborg Kaj Rasmussen afbud Tønder Steen Hansen 3F Aabenraa Tønder Haderslev Hans Gehlert Kolding

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2015/2016 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2015/2016 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2015/2016 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE (SKRIV NAVN FOR OMRÅDET HER!) Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt

Læs mere

Ml Esper Tækker lepsen. ETJ/ am 23-08-99. Vedr. Lokalvarme i Nordby og Mårup.

Ml Esper Tækker lepsen. ETJ/ am 23-08-99. Vedr. Lokalvarme i Nordby og Mårup. , $< ARKE Grenåvej 55 8200 Århus N Tlf.: 87 39 04 04 Telefax: 87 39 04 05 E-mail: arke@arke.dk Hjemmeside: www.arke.dk S Arke Varme A/S Søren Hermansen Langgade 24 8305 Samsø Deres ref. Vor sagsbehandler

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

FynBus bestyrelse. Tillægsdagsorden. Torsdag den 10. december 2015 kl. 16.00-18.00

FynBus bestyrelse. Tillægsdagsorden. Torsdag den 10. december 2015 kl. 16.00-18.00 FynBus bestyrelse Tillægsdagsorden Torsdag den 10. december 2015 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark Kristian Nielsen, Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Pressemeddelelse: Ledigheden i Syddanmark er faldet med 1/3 på et år

Pressemeddelelse: Ledigheden i Syddanmark er faldet med 1/3 på et år 30. august 2007 Pressemeddelelse: Ledigheden i Syddanmark er faldet med 1/3 på et år De netop offentliggjorte ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Syddanmark i juli måned 2007 var

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2018/2019 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2018/2019 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2018/2019 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE DJURSLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d. 18.-05.-2016

Referat af møde i Ældrerådet d. 18.-05.-2016 Referat af møde i Ældrerådet d. 18.-05.-2016 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 18. maj 2016 Deltagere Tidsrum 10.00 ca. 12.15 (bemærk at mødet

Læs mere

Evaluering af sløjd i 6. klasse

Evaluering af sløjd i 6. klasse Evaluering af sløjd i 6. klasse Elever på fredagssløjdholdet blev stillet nedenstående evaluerings- spørgsmål Hvad har jeg lært af nye teknikker i 6. klasse? Hvilke teknikker er jeg blevet bedre til i

Læs mere

Årsrapport 2013, kæbeindsamling Djursland

Årsrapport 2013, kæbeindsamling Djursland Årsrapport 2013, kæbeindsamling Djursland Lars Haugaard Institut for Bioscience Aarhus Universitet Grenåvej 14, 8410 Rønde. E. post.: laha@dmu.dk Faglig kommentering: Aksel Bo Madsen 1 1. Baggrund for

Læs mere

Ændringsforslag til Forslag til råstofindvindingsplan 2008-2020 for Region Syddanmark

Ændringsforslag til Forslag til råstofindvindingsplan 2008-2020 for Region Syddanmark Ændringsforslag til Forslag til råstofindvindingsplan 2008-2020 for Region Syddanmark Kortbilag 3 med det samlede nye forslag Graveområder og interesseområder er vist på oversigtskort over kommuner eller

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2013/2014 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2013/2014 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2013/2014 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE MIDTJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE NORDJYLLAND Det fremgår af retningslinierne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Dagsorden/referat. Kredsrådet i Fyns Politikreds. 37 Godkendelse af dagsorden.

Dagsorden/referat. Kredsrådet i Fyns Politikreds. 37 Godkendelse af dagsorden. Dagsorden/referat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Tirsdag den 24. november 2009 kl. 0930 Sted: Politigården i Odense, biblioteket 1. sal, 5000 Odense C. Afbud ingen Indholdsfortegnelse: 37. Godkendelse

Læs mere

Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013

Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013 Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013 Til stede: sbestyrelsen: Astrid Hansen (AH), Bente Baudier (BB), Hans Kristian Andersen (HKA), Inge Lise Jørgensen (ILJ), Jens Arne Nielsen

Læs mere

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: REFERAT FYNBUS BESTYRELSE Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Poul Andersen, Region Syddanmark Bo Libergren,

Læs mere

Meget flotte resultater indtil dato. Forslag om at sende et nyhedsbrev ud her halvvejs til alle frivillige.

Meget flotte resultater indtil dato. Forslag om at sende et nyhedsbrev ud her halvvejs til alle frivillige. Referat fra bestyrelsesmødet i Støtteforeningen for Tisvilde Bio & Bistro, den 24.juli 2012 kl. 20.15 i foyeren. Til Stede: Kurt, Lars, Helle, Mette, Sven, Janne (pkt. 7) og Finn Afbud: Steen, Peter, Tine,

Læs mere

Opgørelse af afskydning af kronvildt sæsonen 2007/08

Opgørelse af afskydning af kronvildt sæsonen 2007/08 Opgørelse af af kronvildt sæsonen 27/8 Siden 22 har Skov- og Naturstyrelsen i samarbejde med nabolodsejere, lokale jægere og jagtforeninger forsøgt at skabe et overblik over den lokale af kronvildt i Kompedal-

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE VESTJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Kronvildt Dåvildt Sikavildt Råvildt Mufflon Vildsvin

Kronvildt Dåvildt Sikavildt Råvildt Mufflon Vildsvin Kronvildt Dåvildt Sikavildt Råvildt Mufflon Vildsvin Største hjorteart DK Findes i hele Jylland, det meste af Sjælland og enkelte steder på Fyn Polygam. Brunst i september-oktober. Der sættes en kalv i

Læs mere

Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Strategi og Analyse Dato: Marts 2009

Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Strategi og Analyse Dato: Marts 2009 Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Strategi og Analyse Dato: Marts 2009 Her bor borgerpanelet Borgerpanelet er jævnt fordelt i regionens kommuner med et stort antal i større kommuner som Odense,

Læs mere

Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet

Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet Gerbrandskolen, Birgit Jordansen Præmisser for arbejdet hos os Ingen

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad.

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Men først en stor tak til Lotte Jensen, for at vi igen kan få lov til at afholde den årlige generalforsamling her på hendes arbejdsplads.

Læs mere

Opsamling på Temadag 17. december 2014

Opsamling på Temadag 17. december 2014 Opsamling på Temadag 17. december 2014 Indledning Dette dokument er et forsøg på at indfange essensen af de emner, som de mange post-its beskriver under hvert af de fem temaer fra handlingsplanen. Dokumentet

Læs mere

Referat fra TR-Netværksmøde Region Syddanmark d. 26. november 2012

Referat fra TR-Netværksmøde Region Syddanmark d. 26. november 2012 Referat fra TR-Netværksmøde Region Syddanmark d. 26. november 2012 Ordstyrer: Trine T. Henriksen Referent: Richard G. Little Referatet er godkendt. 2. Runde med nyt siden sidst Regin S. Hansen fortæller

Læs mere

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP 28. februar 2008 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 Resumé: SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP Skattestoppet på ejerboliger koster over ti mia. kr. i 2008. Heraf har Hovedstadsregionen fået over fire mia.

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Økonomisk analyse. Region Syddanmark har størst stigning i andel, der oplever fremgang i sit lokalsamfund. 26. februar 2016

Økonomisk analyse. Region Syddanmark har størst stigning i andel, der oplever fremgang i sit lokalsamfund. 26. februar 2016 Økonomisk analyse 26. februar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Region Syddanmark har størst stigning i andel, der oplever fremgang i sit

Læs mere

Hvor god er din kommune på idræts- og foreningsområdet? DGI Fyn. Din kommune: : Langeland. Antal besvarelser: 54

Hvor god er din kommune på idræts- og foreningsområdet? DGI Fyn. Din kommune: : Langeland. Antal besvarelser: 54 DGI Fyn Din kommune: : Langeland. Antal besvarelser: 54 Denne rapport indeholder besvarelser for 54 respondenter og undersøgelsen har en svarprocent på 175,3%. Undersøgelsen blev gennemført i perioden

Læs mere

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Dato, tid og sted: Deltagere: Mål for mødet: Søndag den 6. september 2015 kl. 15-17 hos Pia i nr. 111, 1. tv. Næste møde: onsdag den 7. oktober

Læs mere

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i svendborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Svendborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Svendborg Kommune.

Læs mere