K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod"

Transkript

1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelser af henholdsvis den 18. januar 2013 og 13. februar 2013 fastsat prisloftet for henholdsvis 2012 og 2013 for Vejle Spildevand A/S (herefter Vejle Spildevand). Vejle Spildevand har den 14. februar 2013 indbragt afgørelserne for Konkurrenceankenævnet. For Konkurrenceankenævnet drejer klagerne sig om, hvorvidt udgifter til arealleje kan anses for en 1:1-omkostning, og om udgifter til ISO certificering kan anses for omkostninger til miljø- og servicemål. Vejle Spildevand har endvidere rejst spørgsmål om, hvorvidt benchmarkingmodellen og størrelsen af udmeldte effektiviseringskrav er ændret i overensstemmelse med Konkurrenceankenævnets kendelse af 31. maj Forsyningssekretariatet har påstået afgørelsen stadfæstet. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse.

2 - 2 Parternes påstande Vejle Spildevand har nedlagt påstand om, at omkostninger til arealleje på kr. ved fastsættelsen af prislofterne for både 2012 og 2013 skal anses for en 1:1-omkostning. Vejle Spildevand har endvidere nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet ved fastsættelse af prisloftet for 2012 skal anerkende, at selskabets udgifter til ISO certificering er omkostninger til et miljø- og servicemål. Vejle Spildevand har forud for Konkurrenceankenævnets kendelse af 19. september 2013 endvidere nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at prisloftsafgørelsen skal ændres for så vidt angår korrektion for luft, effektiviseringskrav og benchmarkingmodellen. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om stadfæstelse af afgørelserne af henholdsvis 18. januar 2013 og 13. februar Den påklagede afgørelse I afgørelse af 18. januar 2013 fastsatte Forsyningssekretariatet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, selskabets prisloft for 2012 til 33,55 kr. pr. m³. Følgende fremgår om individuelle effektiviseringskrav bl.a. af afgørelsen: Særlige forhold Selskabet har indberettet følgende særlige forhold i mails af 26. juni 2012: - Arealleje Arealleje Selskabet anfører, at selskabet lejer arealer, hvor selskabets renseanlæg, bassiner og pumpestationer er beliggende. Selskabet anfører, at areallejen i 2011 udgjorde kr., jf. mail af 26. september Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at det er et særligt forhold, at selskabet lejer arealerne, idet disse udgifter indgår i selskabets driftsomkostninger. Til sammenligning bemærkes, at selskaber, som ejer disse arealer, vil registrere disse omkostninger som nettofinansielle omkostninger. Disse nettofinansielle omkostninger indgår ikke i selskabets driftsomkostninger. Forsyningssekretariatet har derfor forøget selskabets netvolumenmål med kr. svarende til selskabets lejeudgifter i Høringssvar Selskabet har i deres høringssvar af 11. oktober 2012 tilkendegivet deres opfattelse af, at arealleje på kr., som Forsyningssekretariatet har

3 - 3 godkendt som værende et særligt forhold for selskabet, burde indgå i prisloftet som en 1:1 omkostning i stedet. Forsyningssekretariatet henviser til Konkurrenceankenævnets kendelse afsnit Rødovre Vand A/S side 35 i DANVA på vegne af 11 selskaber (prisloft 2012). I denne kendelse fremgår det, at Konkurrenceankenævnet ikke anerkender omkostninger til leje af grunde som en 1:1 omkostning. Af denne grund har Forsyningssekretariatet ikke behandlet selskabets arealleje som en 1:1 omkostning men i stedet som et særligt forhold, således selskabets kompenseres for udgiften. Sammenligning af selskabets potentialer i 2012 og 2013 Selskabets effektiviseringspotentiale i 2012 er opgjort til ca. 34 pct. Til sammenligning er selskabets umiddelbare effektiviseringspotentiale i 2013 opgjort til ca. 40 pct. Bemærk, at disse effektiviseringspotentialer er opgjort uden selskabets særlige forhold, hvilket ikke er nødvendigt til brug for denne sammenligning. Forskellen på 6 pct. point er en klar indikation af, at potentialet i 2012 ikke er sat for højt, idet effektiviseringspotentialet i 2013 er højere end i Forsyningssekretariatet har derfor ikke ændret i opgørelsen af selskabets effektiviseringskrav i Samlet vurdering Selskabets sammensætning af costdrivere har ikke givet anledning til en ændring af selskabets individuelle effektiviseringspotentiale. Dog har selskabets angivelser af særlige forhold vedrørende Arealleje givet anledning til en forøgelse af selskabets netvolumenmål som beskrevet i ovenstående. Selskabets individuelle effektiviseringskrav fastsættes dermed på baggrund af selskabets særlige forhold og resultaterne af benchmarkingmodellen. Benchmarkingmodellen har identificeret et effektiviseringspotentiale for selskabet efter korrektion af de korrigerede driftsomkostninger i prisloftet for 2011 og hensyntagen til selskabets særlige forhold på kr., jf. bilag 17 til hovedpapiret Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne Selskabets individuelle effektiviseringskrav er fastsat til 0 kr., jf. bilag 17 til hovedpapiret Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne For så vidt angår miljø- og servicemål fremgår følgende bl.a. af afgørelsen om fastsættelse af prisloft for 2012: Korrigeret tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål Selskabet har i af 26. juni 2012 indberettet særlige forhold vedrørende UVbehandling af spildevand og har i denne forbindelse anført, at det anmoder om tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål hertil i prisloftet for 2012 herfor.

4 - 4 Selskabet har endvidere i dets høringssvar af 11. oktober 2012 indberettet nye budgetterede driftsomkostninger til certificering efter ISO 9001 og ISO Derudover har det anført, at det ønsker de budgetterede driftsomkostninger til målet vedrørende UV-behandling ændret. UV-behandling: kr. Certificering efter ISO 9001 og ISO 14001: kr. UV-behandling Målet er efter det oplyste fastsat af Byrådet i Vejle Kommune. Som dokumentation for målet har selskabet indsendt udskrift af Byrådets beslutningskontrol, hvoraf Økonomiudvalgets endelige beslutning af 12. august 2002 fremgår, samt protokol over afleveringsforretning af UV-anlægget dateret den 30. januar Ifølge det indsendte blev det vedtaget, at der skulle igangsættes forundersøgelser og udarbejdelse af projektforslag med henblik på udbygning af Vejle Centralrenseanlæg, herunder om mulighederne for etablering af et UV-anlæg. Centralrenseanlægget blev på baggrund heraf udbygget med et UV-anlæg til reduktion af bakterier i spildevandet før udledning til Vejle Fjord. Det fremgår af den indsendte afleveringsprotokol, at UV-anlægget blev afleveret 30. januar 2007 og derefter idriftsat. Efter Forsyningssekretariatets vurdering kan omkostninger til den indberettede aktivitet anses som driftsomkostninger til opnåelse af et miljømål, forudsat at de nødvendige betingelser er opfyldt. På baggrund af det indberettede anser Forsyningssekretariatet det for dokumenteret, at omkostningerne på kr. medgår til opnåelse af et miljømål, idet der er tale om et nyt mål, som er fastsat af Vejle Kommune. Det korrigerede tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål er derfor på kr. Certificering efter ISO 9001 og ISO Målet er efter det oplyste fastsat af selskabets bestyrelse. Som dokumentation for målet har selskabet indsendt referat fra bestyrelsesmøde den 8. november Ifølge det indsendte går målet ud på, at selskabet skal være ISO-certificeret inden for kvalitetsstyring (9001) og miljøledelse (14001) inden udgangen af 2012, hvilket tillige fremgår som et mål i selskabets Virksomhedsplan 2011/2012. For så vidt angår ISO 9001-certificeringen, er det Forsyningssekretariatets vurdering, at omkostningerne til den indberettede aktivitet anses som driftsomkostninger til opnåelse af et servicemål, forudsat at de nødvendige betingelser er opfyldt. På baggrund af det indberettede anser Forsyningssekretariatet det for dokumenteret, at omkostningerne på kr. medgår til opnåelse af et servicemål, idet der er tale om et nyt mål, som er fastsat af selskabets bestyrelse.

5 - 5 For så vidt angår ISO certificeringen, har selskabet ikke redegjort for indholdet heraf. Generelt for miljøledelsesprogrammer er dog, at de tager udgangspunkt i selskabet, dets processer og aktiviteter og oftest går ud på at kortlægge miljøforhold, formulere miljøpolitikker, evaluere miljøarbejde og efterfølgende fastsætte ambitionsniveau for mål vedrørende miljøet. En af fordelene ved miljøledelsesprogrammer er, at produktiviteten ofte forbedres, og at der identificeres muligheder for omkostningsbesparelser. Forsyningssekretariatet finder ikke, at etablering og opretholdelse af sådanne generelle miljøledelsessystemer til varetagelse af selskabets overordnede miljøstyring og miljøpolitik samt/eller opnåelse af miljøcertifikater kan anses som miljømål i prisloftreguleringens forstand. Dette skyldes, at der efter Forsyningssekretariatets vurdering ikke er tale om opnåelse af et konkret miljømål. Til støtte herfor er det i flere af Konkurrenceankenævnets kendelser fastslået, at det er en forudsætning for tildeling af tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål, at både målet og rammerne for de tilsigtede foranstaltninger fremstår med en sådan klarhed i grundlaget for målet, at det er muligt at identificere konkrete tiltag fra vandselskabets side. Forsyningssekretariatet finder ikke, at denne forudsætning er opfyldt for det indberettede mål vedrørende ISO Selskabet har således ikke redegjort for eller dokumenteret, at de indberettede aktiviteter går ud over selskabets normale driftsopgaver og som følge af konkrete tiltag har gavnlige effekter på det omgivne miljø. Samlet tillæg Det samlede tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål i det korrigerede prisloft for 2012 er derfor på kr. I afgørelse af 13. februar 2013 fastsatte Forsyningssekretariatet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, selskabets prisloft for 2012 til 38,29 kr. pr. m³. Følgende fremgår om korrektion for individuelle effektiviseringskrav, herunder særlige forhold bl.a. af afgørelsen: Særlige forhold Forsyningssekretariatet fandt ved fastsættelsen af selskabets korrigerede prisloft for 2012, at selskabet havde et særligt forhold vedrørende deres lejeomkostninger. Da selskabets forhold er uændret i forhold til prisloftet for 2012, finder Forsyningssekretariatet, at der ligeledes i prisloftet for 2013 er tale om et særligt forhold for selskabet. Forsyningssekretariatet har derfor forøget selskabets netvolumenmål med kr. Samlet vurdering Selskabets sammensætning af costdrivere har ikke givet anledning til en ændring af selskabets individuelle effektiviseringspotentiale. Dog har selskabets angivelser af særlige forhold vedrørende arealleje givet anledning til at forøge selskabets netvolumenmål som beskrevet i ovenstående. Selskabets individuelle effektiviseringskrav fastsættes dermed på baggrund af selskabets særlige forhold og resultaterne af benchmarkingmodellen.

6 - 6 Det er i benchmarkingmodellen identificeret, at selskabet har et effektiviseringspotentiale på kr. jf. tabel 1 i bilag 9 til modellen. Det betyder, at hvis selskabet havde været blandt de mest effektive selskaber, ville selskabets indtægtsramme kunne reduceres med kr. Selskabets individuelle effektiviseringskrav er fastsat til kr., jf. tabel 1 i bilag 9 til modellen. Supplerende sagsfremstilling Konkurrenceankenævnet hjemviste ved afgørelse af 31. maj 2012 en række prøvesager for prisloftet for Det medførte, at Forsyningssekretariatet genoptog behandlingen af samtlige prisloftsafgørelser for En række af Forsyningssekretariatets afgørelser om revideret prisloft for 2012 og prisloft for 2013 blev herefter indbragt for Konkurrenceankenævnet. Ved kendelse af 19. september 2013 traf Konkurrenceankenævnet afgørelse i en række sager udtaget som prøvesager. Ved kendelsen afviste Konkurrenceankenævnet, at Forsyningssekretariatet havde hjemmel til at foretage såkaldt luftkorrektion og hjemviste på denne baggrund sagerne. Konkurrenceankenævnet stadfæstede bl.a. Forsyningssekretariatets afgørelse for så vidt angik beregning af individuelle effektiviseringskrav, herunder vurdering og dokumentation af særlige forhold. Forsyningssekretariatet genoptog herefter fastsættelsen af de reviderede prislofter for Af Vejle Spildevands Virksomhedsplan for 2011/2012 fremgår om miljø- og servicemål bl.a. følgende i punkt 2,2: Milepæl i Færdige energirapporter på satmlige renseanlæg til dokumentation af effekt af energitiltag Handlinger i Miljørigtige og energieffektive indkøb af produktionsapparat - Optimering af energiforbruget gennem systematisk monitorering og opfølgning Milepæl i Samlet statusrapport for handlingerne og for den opnåede reduktion af elforbrug på Vejle, Give og Brejning Renseanlæg foreligger Handlinger i Løbende udskriftning til permanente magnetmotorer de steder, vi vurderer, at det vil medfør gevinst - Løbende opfølgning på elforbrug.

7 - 7 Parternes argumentation Vejle Spildevand har vedrørende arealleje navnlig anført, at areallejen skal anses som en 1:1- omkostning ved fastsættelsen af prislofterne for 2012 og Omkostningen har en væsentlig betydning for selskabet, selskabet har ikke indflydelse på omkostningen, og omkostningen vedrører selskabets primære aktiviteter, da de lejede arealer er en forudsætning for selskabets drift. Selskabet kan ikke sammenlignes med Rødovre Spildevand. Den årlige arealleje for Vejle Spildevand er væsentlig højere og udgør kr. mod kr. for Rødovre Spildevand. Vejle Spildevand har vedrørende miljø- og servicemål navnlig anført, at ISO certificering bør anses som et servicemål. Vejle Spildevand har udarbejdet en virksomhedsplan for 2011/2012, hvori er fastsat konkrete mål, jf. eksempelvis s. 14, afsnit 2,2. Vejle Spildevand har vedrørende korrektion for luft, benchmarkingmodellen og fastsættelse af effektiviseringskrav forud for Konkurrenceankenævnets kendelse af 19. september 2013 navnlig anført, at Forsyningssekretariatet ikke har hjemmel til luftkorrektion, at Forsyningssekretariatet udmelder individuelle effektiviseringskrav i et sådant omfang, at det ikke er i overensstemmelse med Konkurrenceankenævnets kendelse af 31. maj 2012, og at benchmarkingmodellen fortsat indeholder usikkerhed i et sådant omfang, at den ikke er ændret i tilstrækkeligt omfang. Forsyningssekretariatet har vedrørende arealleje navnlig anført, at betaling af leje, herunder leje af arealer fra Vejle Kommune, ikke er en 1:1-omkostning, idet selskabet har mulighed for at påvirke omkostningerne hertil. Hvis selskabernes omkostninger til leje kunne indregnes i tillægget som 1:1-omkostninger, ville selskabet ikke have noget incitament til at forsøge at begrænse disse driftsomkostninger. Dette følger ligeledes af Konkurrenceankenævnets praksis, jf. eksempelvis kendelse af 17. maj 2013 vedrørende Rødovre Spildevand A/S. Forsyningssekretariatet har bemærket, at areallejen er vurderet til at være et særligt forhold, og selskabets netvolumenmål er forøget med kr. i prisloftet for 2012 og kr. i prisloftet for Det vil sige, at alle vandselskaber med lejeomkostninger herunder Vejle Spildevand A/S har fået øget netvolumenmålet, hvilket har medført en

8 - 8 reduktion i selskabets effektiviseringspotentiale, hvormed det individuelle effektiviseringskrav også kan være blevet lavere. Forsyningssekretariatet har vedrørende miljø- og servicemål navnlig anført, at det ansøgte mål om miljøcertificering ikke lever op til kravene for miljø- og servicemål, idet der ikke er tale om et mål, der er til gavn for miljøet, og idet der ikke er tale om en service, der ligger ud over det, en bruger i almindelighed kan forvente fra sit forsyningsselskab. Det fremgår af selskabets bestyrelsesmødereferat, at bestyrelsen har godkendt en beslutning om, at selskabet inden udgangen af 2012 skal etablere et ISO certificeringssystem. Selskabet har ikke dokumenteret, at de indberettede aktiviteter går ud over selskabets normale driftsopgaver. Det følger videre af afsnit 2.2 i virksomhedsplanen, at selskabet i 2012 skal foretage følgende handlinger: Løbende udskiftning til permanente magnetmotorer de steder, vi vurderer, at det vil medføre gevinst. Løbende opfølgning på elforbrug. Det fremgår således ikke tydeligt af virksomhedsplanen, hvilket konkret mål miljøcertificeringen skal varetage. Det fremgår heller ikke af virksomhedsplanen eller bestyrelsesmødereferatet, hvorledes certificeringen konkret vil forbedre miljøet eller selskabets service over for forbrugerne. Selskabet har ikke redegjort nærmere for indholdet af miljøcertificeringen. Miljøcertificeringsprogrammet ISO beskriver generelt hovedkrav til et miljøledelsessystem med henblik på at sætte en virksomhed i stand til at formulere en miljøpolitik og målsætninger. Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at generelle miljøledelsessystemer til varetagelse af selskabets overordnede miljøstyring og miljøpolitik ikke kan anses som miljømål i prisloftreguleringens forstand, idet selve certificeringen ikke indeholder en forpligtelse til at igangsætte foranstaltninger til opfyldelse af konkrete mål til gavn for det omgivne miljø. Såfremt ISO14001-certificeringen var et miljømål, er betingelserne ikke opfyldt, da miljømålet ikke er fastsat kommunalt/statsligt.

9 - 9 Afgørelsens begrundelse og resultat Efter selskabet har indbragt klagen over prisloft for 2012, har Forsyningssekretariatet på baggrund af Konkurrenceankenævnets kendelse af 19. september 2013 genoptaget fastsættelsen af prisloftet for 2012, hvorefter der er sket ændring af den tidligere foretagne luftkorrektion. Ved kendelsen af 19. september 2013 tog Konkurrenceankenævnet ligeledes overordnet stilling til benchmarkingmodellen og udmeldte effektiviseringskrav. Da selskabets klage har karakter af en generel klage fremsat forud for Konkurrenceankenævnets kendelse af 19. september 2013, og selskabet ikke har fremsat indsigelser mod konkrete punkter i Forsyningssekretariatets afgørelse, vil Konkurrenceankenævnet ikke behandle spørgsmålet yderligere. Miljømål Det er en forudsætning for at anerkende en aktivitet som et miljømål, at målet er besluttet af enten staten eller kommunalbestyrelsen. Da beslutningen om ISO certificering er truffet af selskabets bestyrelse, tiltræder Konkurrenceankenævnet, at udgifterne ikke er omkostninger til miljømål. Konkurrenceankenævnet bemærker, at certificeringen ikke er udtryk for et miljømål, da selve certificeringen ikke indeholder en forpligtelse til at igangsætte foranstaltninger til opfyldelse af konkrete mål til gavn for det omgivne miljø. Servicemål Det er oplyst, at bestyrelsen har godkendt en beslutning om, at selskabet inden udgangen af 2012 skal etablere et ISO certifiseringssystem. Det fremgår ikke af virksomhedsplanen eller bestyrelsesmødereferatet, hvorledes certificeringen konkret vil medføre en ydelse, der går ud over, hvad en bruger almindeligvis kan forvente. Konkurrenceankenævnet stadfæster herefter Forsyningssekretariatets afgørelse på dette punkt. Arealleje Konkurrenceankenævnet finder ikke, at omkostninger til leje af grunde er 1:1-omkostninger, idet et vandselskab har mulighed for at påvirke omkostningerne hertil. Konkurrenceankenævnet stadfæster derfor Forsyningssekretariatets afgørelse på dette punkt.

10 - 10 Herefter B E S T E M M E S Forsyningssekretariatets afgørelser af henholdsvis 18. januar 2013 og 13. februar 2013 stadfæstes. Klagegebyret tilbagebetales ikke. Palle Bo Madsen Claus Berg Birgitte Sloth Christian Hjorth-Andersen Jon Stokholm Udskriftens rigtighed bekræftes. Konkurrenceankenævnet, den 23. juni 2014 Tina Delvig Fuldmægtig

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL-5-2017 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. december

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelser,

K E N D E L S E. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelser, K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-003 og VFL-2012-2-010. Herning Vand A/S og Herning Vand (spildevand) A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-1-2014 og VFL-3-2014 Vejle Spildevand A/S Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelser

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-2-2014 Gørlev Vandforsyning a.m.b.a. Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse

Læs mere

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse.

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse. K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023439 Slagelse Kommune mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 27. oktober 2010

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-17-2017 Assens Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 13. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023444 Stevns Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023273 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. Gladsaxe Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse af

Læs mere

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde.

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27/6 2013 i sag nr. 2010-0023426 Ringkøbing-Skjern Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Ringkøbing-Skjern Vand A/S har ved brev af 26.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013 Hillerød Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet fastsatte ved afgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-21-2017 Vandforsyningen Brovst og Omegn mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E Berigtiget udgave

K E N D E L S E Berigtiget udgave K E N D E L S E Berigtiget udgave afsagt af Konkurrenceankenævnet den 8/10 2013 og berigtiget den 21. oktober 2013 i sag nr. VFL-3-2012 (2013-016) Hørsholm Vand ApS mod Forsyningssekretariatet Resume af

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-011. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-011. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-011. BIOFOS Lynettefællesskabet A/S (tidligere Lynettefællesskabet I/S) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-22-2017 Lindholm Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 12.

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457 Thisted Drikkevand A/S (advokat Jakob Christensen) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes.

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023454 Støvring Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS (spildevand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0051 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Ånumvej 28 6900 Skjern Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13935 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Kalundborg Vandforsyning A/S Dokhavnsvej 15 4400 Kalundborg Den 29. august 2018 Sag nr. 18/13970 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/11 2012 i sag nr. VFL-1-2012 Faxe Spildevand A/S (advokat René Frisdahl Jensen) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18 C 3230 Græsted Den 14. september 2018 Sag nr. 18/13889 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023430 Rødovre Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023391 Kalundborg Overfladevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe Revsbæk Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund 7. september 2012 Sag 12/10206 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393 Kalundborg Vandforsyning A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Roskilde Spildevand A/S Att.: Charlotte Vincents Betonvej 12 4000 Roskilde Den 7. oktober 2014 Sag nr. 14/03811 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Herlev A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13923 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023364 Greve Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 1. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Kolding Spildevand A/S Att.: Niels Mandøe Kolding Åpark 1. st.tv 6000 Kolding Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11854 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Odder Vandværk a.m.b.a. Att.: Lars Overgaard Lisberg Skovsdalsvej 8 8300 Odder 28. september 2012 Sag 12/10267 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 15. november 2016 Sag nr. 16/00262 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/1 2014 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk ved Foreningen af Vandværker i Danmark mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Frederikshavn Spildevand A/S Att.: Karsten Nellemann Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 12.december 2013 Sag nr. 13/11715 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11776 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Kvarmløse-Tølløse Vandværk Att.: Lis Madsen Sofievej 11 4340 Tølløse 5. februar 2013 Sag 12/ 10749 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om prisloft

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Ishøj Vand A/S Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13969 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber, der

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Solrød Vandværk a.m.b.a. Att.: Hans Odder Engvangen 14 2680 Solrød Strand 18. januar 2013 Sag 12/10754 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om prisloft

Læs mere

vand- og spildevandsforsyningerne 2012

vand- og spildevandsforsyningerne 2012 Tillæg til Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne 2012 og Tillæg til: Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne 2012 Fastsættelse af individuelle

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Vestforsyning Spildevand A/S Nupark 51 7500 Holstebro Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13902 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00262 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand København A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00142 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Kerteminde Forsyning Spildevand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11853 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 TÅRNBYFORSYNING Spildevand Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 13. august 2018 Sag nr. 18/14231 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Ishøj Spildevand A/S Att.: Erik Friis Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03770 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FREDERIKSSUND VAND A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGKØBING-SKJERN RENSEANLÆG A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00415 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11861 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FORS Vand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07154 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07291 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2022 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Hillerød Vand A/S Att.: Alf Johansen Ægirsvej 4 3400 Hillerød 15. februar 2013 Sag 12/10875 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om prisloft for 2012

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Faxe Spildevand A/S Att.: Rasmus Byskov Kappel Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 15. november 2016 Sag nr. 16/00074 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00143 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Sagsfremstilling 2/17

Sagsfremstilling 2/17 Assens Spildevand A/S Att.: Bent Hvam Pedersen Skovvej 2B 5610 Assens 7. juli 2014 Sag 13/06287 Afgørelse om prisloft for 2013 som følge af spaltning af Assens Spildevand A/S Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kerteminde Forsyning Vand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/ 04240 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Hvidovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00134 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Ishøj Vand A/S Att.: Erik Friis Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11737 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14224 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR SPILDEVAND BRØNDBY A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Park Allé 160 2605 Brøndby Den 14. juli 2017 Sag nr. 16/00057 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-0023449 Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Vandcenter Djurs a.m.b.a. Att.: Henrik Harregaard Jordalen Teknologivej 2 8500 Grenaa Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04376 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Vandfællesskabet Nordvestsjælland a.m.b.a. Att.: Jørgen Høj Vognserup 6 4420 Regstrup 15. februar 2013 Sag 12/10791 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Sjælsø Vand A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14215 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske rammer for 2017-2018,

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Guldborgsund Spildevand A/S Att.: Anette Krøll Rasmussen Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 13. oktober 2017 Sag nr. 16/00110 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Lolland Spildevand A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Den 19. december 2018 Sag nr. 18/18998 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Centralrenseanlæg A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02419 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00239 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Energi Viborg Vand A/S Industrivej 15 8800 Viborg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13886 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse efter fusion

Korrigeret statusmeddelelse efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Korrigeret statusmeddelelse efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN I har i år indberettet en række oplysninger

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03731 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Marielyst Vandværk Att.: Neel Ploug Olsen Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03971 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00137 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Faxe Spildevandscenter A/S Att.: Rasmus Byskov Kappel Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 11. november 2016 Sag nr. 16/00075 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Køge Vand A/S Revlen 2 4600 Køge Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07183 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04218 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 HOFOR Vand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11730 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 19. november 2018 Sag nr. 18/14295 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HILLERØD VAND A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07133 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk Padborg Vandværk A.M.B.A Att.: Børge Vestergaard Nielsen Toldbodvej 1 6330 Padborg 10. oktober 2017 Sag 16/05324 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Egå Vandværk Att.: Bestyrelsen Egå Havvej 3 8250 Egå 18. januar 2013 Sag 12/10765 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 Tlf. 4171

Læs mere