Skoleindskrivning. Information om regler - samt praktiske oplysninger. GENTOFTE KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skoleindskrivning. Information om regler - samt praktiske oplysninger. www.gentofte.dk/skolestart GENTOFTE KOMMUNE"

Transkript

1 Skoleindskrivning 2015 Information om regler - samt praktiske oplysninger GENTOFTE KOMMUNE

2 EN NY ÅRGANG BØRN STÅR NU KLAR TIL AT BEGYNDE I BØRNE- HAVEKLASSE I AUGUST 2015 At starte i skole er en vigtig milepæl i et barns liv. Vi glæder os til at byde alle velkommen til et moderne skolevæsen og til i et konstruktivt og forpligtende samarbejde med alle forældre at give børnene den bedste start. Det er vigtigt, at skolestarten bliver en god og tryg oplevelse. Skoledagen tilrettelægges, så børnene udvikler deres faglige, personlige og sociale færdigheder i en sund ramme. Ud fra den målsætning danner skolestarten grundlag for børnenes videre skolegang og læring resten af livet. Her er det vigtigt at huske, at børn og unges læring er afhængig af et for alle velfungerende og stærkt fællesskab for alle, som forældrene også tager ansvar for. Kommunalbestyrelsen vedtager hvert år Gentofteplanen, der bl.a. indeholder anbefalinger for udvikling af skolerne. I indeværende år har kommunalbestyrelsen peget på en række områder i forlængelse af skolereformen. Det betyder, at vi arbejder med et særligt fokus på det første mål i folkeskolereformen - at alle børn skal blive så dygtige, som de kan. I Gentofte Kommune indfries dette gennem høje ambitioner om at videreudvikle kommunens skolevæsen med henblik på at sikre, at det enkelte barn og den enkelte unge hele tiden udfordres til toppen af sit potentiale. Med Læring Uden Grænser som pejlemærke er det Gentofte Kommunes mål fortsat at: skabe en spændende og lærerig skole med fokus på børnenes udvikling både inden for læring, sociale og personlige kompetencer og sundhed have et højt fagligt niveau med plads til alle i unikke fysiske læringsrum satse på digital udvikling og understøttelse af læringsaktiviteterne Disse mål skal, sammen med viden fra resultatrapporterne for Gentofte Kommunes skolevæsen, sikre, at vi har den bedste skole. Gentofte Rådhus, december 2014 Med venlig hilsen Hans Toft Borgmester

3 PRAKTISKE OPLYSNINGER Selve indskrivningen Skoleindskrivningen foregår elektronisk på ved hjælp af NemID. Hvis I har problemer med NemID eller med indskrivningen, er I velkomne til at henvende jer og få hjælp i Kommuneservice på Gentofte Rådhus. Indskrivningen foregår i perioden 5. december 2014 til 14. januar Alle indskrivninger behandles efter d.14. januar Det gør derfor ingen forskel, hvornår i perioden, I indskriver jeres barn. Det er muligt at foretage ændringer i jeres indskrivning frem til periodens afslutning. Hvis I ikke har adgang til internettet, kan I indskrive jeres barn ved henvendelse på en af skolerne. Når I indskriver jeres barn i skole, skal I tage stilling til, hvilken skole I ønsker. I kan ved indskrivningen ønske op til tre skoler. I kan vælge imellem alle skolerne i kommunen. I skal kun ønske de skoler, som I gerne ser jeres barn optaget på. Da sammenlægningen af skolerne i et stort distrikt er et frikommuneforsøg, som gennemføres særligt i Gentofte Kommune, er der i den elektroniske indskrivning nogle punkter, som kan virke forvirrende. I skal vælge hvilken type skole, jeres barn skal indskrives på og har i den forbindelse følgende valgmuligheder: a Anden folkeskole end distriktsskolen I skal vælge denne mulighed, hvis I ønsker at indskrive jeres barn på en folkeskole. I vil herefter få mulighed for at vælge imellem alle 11 folkeskoler i Gentofte Kommune. b Privatskole I skal vælge denne mulighed, hvis I vil oplyse, at jeres barn er indskrevet på en privatskole. I webindskrivningen angiver I med et kryds, at jeres barn indskrives på privatskole. I skal være opmærksomme på, at Gentofte Kommune skal have oplysning om, hvilken skole jeres barn er indskrevet på, men at selve indskrivningen til privatskole skal foregå direkte til den konkrete privatskole. Hvis I fx står på venteliste til en privatskole og ønsker at sikre jeres barn en plads i folkeskolen, skal I vælge a. Anden folkeskole end distriktsskolen. c Ansøg om udsat skolestart I skal vælge denne mulighed, hvis I ønsker jeres barns skolestart udsat til næste skoleår. I skal være opmærksomme på, at I herefter skal indsende en konkret ansøgning om udsættelse af skolestart. Læs mere om dette på Ved indskrivningen skal I samtidig vælge, om jeres barn skal indskrives i GFO (Gentofte Fritidsordning). Alle GFO erne starter 1.august. Fordelingen af elever til de enkelte skoler sker udelukkende på baggrund af objektive kriterier (se afsnit om fordelingsprincipper), og det er derfor ikke nødvendigt at begrun-

4 de ønsket om en specifik skole. Der vil ikke blive taget hensyn til sådanne begrundelser i fordelingen. Forældremyndighed og skoleindskrivning Den forælder, der indskriver jeres barn, erklærer samtidig, at forældremyndighedsindehaverne er enige om skolevalget. Denne erklæring er juridisk bindende. Hvis ikke der kan opnås enighed om skolevalget, indskriver administrationen barnet på den nærmeste skole, hvor der er plads. Det er barnets bopæl i indskrivningsperioden, der anvendes som udgangspunkt for indskrivningen. Hvis forældrene ikke bor sammen, og barnet bor lige meget hos hver af forældrene (mindst 5 dage på 2 uger), kan I selv vælge hvilken af adresserne, der skal være udgangspunkt for indskrivningen. OBS: Hvis samværsforælderens adresse vælges, skal dette anføres i kommentarfeltet. Udsat skolestart Alle børn skal starte i børnehaveklasse det kalenderår, de fylder 6 år. Overvejelser om udsættelse af skolestart skal altid tage udgangspunkt i det enkelte barns udvikling. Hvis I er i tvivl, bør I tage kontakt til jeres dagtilbud. Ved evt. udsættelse af skolestart, skal der søges dispensation inden 9. januar Ansøgning om udsat skolestart skal godkendes af Børn, Unge og Fritid. Fremgangsmåde og ansøgningsskema til udsættelse af skolestart findes på Ansøgningsskemaet skal udfyldes i samarbejde med jeres barns dagtilbud og en af folkeskolerne i kommunen og herefter underskrives af skolelederen på skolen. Privatskole Hvis jeres barn skal starte i privatskole, er det vigtigt, at I meddeler dette ved indskrivningen. Dels fordi vi som kommune skal sikre, at alle børn får undervisning, og dels fordi vi skal kende det antal børn, der skal have plads i kommunens 0. klasser. Der er to ting, det er vigtigt at informere jer om i forbindelse med valget af privatskole og ikke folkeskole. 1 2 en Hvis I én gang har indskrevet jeres barn i en privatskole og senere ønsker at skifte til en folkeskole i Gentofte Kommune, gælder reglerne for skoleskift. Det betyder, at der skal være færre end 23 elever i gennemsnit på årgangen på den ønskede skole, for at barnet kan indskrives. Vi har pligt til at tilbyde en plads på en folkeskole til jeres barn, hvis dette ønskes, og I vil derfor få tilbudt plads på en skole med ledige pladser. Hvis I både har indmeldt jeres barn på en af kommunens 11 folkeskoler og samtidig på en privatskole, skal vi hurtigst muligt og senest 1. maj have besked, om I ønsker pladsen i folkeskolen. I skal være opmærksomme på, at I måske spærrer en plads for et andet barn. Hvis denne tidsfrist ikke overholdes, kan jeres barn miste retten til at få plads på den folkeskole, I har ønsket.

5 PRINCIPPER FOR FORDELING Når indskrivningsperioden er slut d.14. januar 2015, vil alle indskrevne børn blive fordelt på de 11 skoler. Fordeling af pladser på den enkelte skole: Når vi fordeler pladserne til den enkelte skole, sker det efter disse principper: Børn, med søskende på skolen på indskrivningstidspunktet er omfattet af søskendegarantien, og tildeles derfor pladser på skolen først Herefter tildeles pladser til børn, der har ønsket skolen. Hvis der er flere, der ønsker skolen, end der er plads til, fordeles pladserne på skolen i forhold til gåafstand mellem bopæl og skole. De børn, der bor tættest på skolen, optages som udgangspunkt først. Afstanden opgøres ud fra Gentofte Kommunes egne målinger, hvor der så vidt muligt er medtaget stier og genveje. Undtagelsesvis kan det være andre børn end de børn, der bor tættest på skolen, der får tildelt pladser først. Dette sker for at sikre, at ingen børn ved indskrivningen til 0.klasse får mere end 2,5 km til skole, medmindre forældrene selv har ønsket skolen. Tildeling af skole til det enkelte barn: Hvis det ikke er muligt at tildele jeres barn plads på den skole, I har angivet som 1. ønske, prøver vi at tildele plads på den skole, I har angivet som 2. ønske. I vil have samme rettigheder på jeres 2. ønske, som I havde på 1. ønsket. Søskendegarantien gælder også for 2. og 3. ønsket. Hvis det heller ikke er muligt at tilbyde jer plads på jeres 2. ønske, prøver vi tilsvarende på 3. ønske. Hvis det i særlige tilfælde ikke er muligt at tilbyde jer plads på 3. ønske, tilbydes der plads på en skole, der ligger indenfor 2,5 km fra jeres bopæl. Således, at de børn, der indskrives på en skole, som udgangspunkt er de børn, der bor tættest på skolen. Bestemmelserne om skoleindskrivning og skoleskift kan læses i bilag B i Vedtægt for styrelsen af Gentofte Kommunes folkeskolevæsen. Vedtægten kan læses på dk/skolestart. Skoleopland på 2,5 km. hvilken betydning kan det have for jer? Alle tilbydes en skole, der ligger indenfor 2,5 km i gåafstand fra deres bopæl med mindre I har ønsket en skole, der ligger længere væk. Det betyder, at barnet kan indskrives på alle de skoler, der ligger indenfor 2,5 km fra bopælen, i de tilfælde hvor der ikke kan tilbydes plads på en ønsket skole. I kan se hvilke skoler, der ligger indenfor 2,5 km fra jeres bopæl på skoleopland - se vejledning efter kortene. På næste side er der nogle små kort med skoleoplandet for de enkelte skoler. Skoleoplandet er alle de adresser, der ligger indenfor 2,5 km i gåafstand fra skolen.

6 2,5 KM OPLANDE FOR SKOLERNE I GENTOFTE KOMMUNE Bakkegårdsskolen Dyssegårdsskolen Gentofte Skole Hellerup Skole Maglegårdsskolen Munkegårdsskolen

7 Ordrup Skole Skovgårdsskolen Skovshoved Skole Tjørnegårdsskolen Tranegårdskolen

8 VEJLEDNING TIL SØGNING AF SKOLER UD FRA BOPÆL: På hjemmesiden kan du finde de skoler, der ligger indenfor 2,5 km fra dit barns adresse. Du vil blive mødt af et billede, hvor du skal skrive de første bogstaver i barnets adresse. Herefter skal du starte med at skrive vejnavnet og så vælge fra dropdownlisten. Det samme gælder for husnummeret. Hav tålmodighed, da søgningen foretages i en stor database og derfor kan tage noget tid. Der vil fremkomme et billede med et kort og en infoboks(a). I boksen kan du se en liste over de 11 folkeskoler i Gentofte Kommune. De med (1) markerede skoler ligger inden for 2,5 km fra den indtastede adresse. Du kan zoome ind og ud på kortet ved at scrolle. Den adresse, du har søgt på, er markeret med en rød prik(b). I venstre side af skærmen er vores 11 folkeskoler opsat alfabetisk(c). Hvis du ønsker at se den enkelte skoles opland skal du blot sætte hak ud for skolen og have tålmodighed! Skriv de første bogstaver i adressen og vælg fra listen Skriv herefter husnummer og vælg fra listen og klik på Find A C B

9 INFORMATIONSMØDER PÅ SKOLERNE 2015 Alle skolerne holder informationsmøder i starten af januar 2015, hvor I har mulighed for at danne jer et indtryk af den enkelte skole. Tirsdag 6. januar Kl Skovgårdsskolen Onsdag 7. januar Kl Ordrup Skole Hellerup Skole Torsdag 8. januar Kl Skovshoved Skole Munkegårdsskolen Kl Gentofte Skole Mandag 12. januar Kl Maglegårdsskolen Dyssegårdsskolen KL Tjørnegårdsskolen Tirsdag 13. januar Kl Bakkegårdsskolen Kl Tranegårdskolen

10 FIKTIVE EKSEMPLER FOR AT ILLUSTRERE FORDELINGS- PRINCIPPERNE GUDRUN - et fiktivt eksempel Gudrun er det ældste barn i familien. Det er Dyssegårdsskolen, der ligger tættest på familiens bopæl. Derfor bliver skoleønsket for Gudrun 1. Dyssegårdsskolen. Ved fordelingen af børn er der flere, der har ønsket Dyssegårdsskolen, end der er plads til. Derfor opgøres det, hvilke elever, der bor tættest på skolen. Gudruns familie bor ikke tæt nok på. Det opgøres, hvilke skoler, der ligger indenfor 2,5 km fra familiens bopæl. Det viser sig, at der ikke er andre skoler end Dyssegårdsskolen inden for 2,5 km. Derfor træder 2,5 km kriteriet i kraft, og Gudrun tilbydes en plads på Dyssegårdsskolen frem for en elev, der bor tættere på Munkegårdsskolen. Gudruns naboer har datteren Lillian. De har ønsket 1. Dyssegårdsskolen og 2. Munkegårdsskolen. De tilbydes plads på Munkegårdsskolen. Da de selv har ønsket denne skole, der ligger længere end 2,5 km fra deres bopæl, kan 2,5 km kriteriet ikke træde i kraft. RAGNHILD et fiktivt eksempel Ragnhilds familie er netop flyttet til en adresse helt nordligt i kommunen. De har tidligere boet i den sydlige del af kommunen og føler sig derfor tilknyttet til området. Skoleønskerne for Ragnhild bliver: 1. Hellerup skole, 2. Dyssegårdsskolen og 3. Munkegårdsskolen. Ved fordelingen af børn er der flere, der har ønsket Hellerup Skole, Dyssegårdsskolen og Munkegårdsskolen, end der er plads til. Derfor opgøres det, hvilke elever der bor tættest på skolerne. Ragnhilds familie bor ikke tæt nok på nogle af skolerne, og hun får derfor ikke plads på Hellerup Skole, Dyssegårdsskolen eller Munkegårdsskolen. Det opgøres derfor, hvilke skoler, der ligger indenfor 2,5 km i gåafstand fra familiens bopæl. Det gør Ordrup Skole, Skovshoved Skole og Skovgårdsskolen. Der er flere, der har ønsket Ordrup Skole og Skovshoved Skole, end der er plads til. Derfor tilbydes Ragnhild en plads på Skovgårdsskolen. TORBEN et fiktivt eksempel Torbens familie har altid gået på Skovshoved Skole, og derfor vælger de kun at søge denne. Skoleønsket for Torben bliver: 1. Skovshoved Skole Ved fordelingen af børn er der flere, der har ønsket Skovshoved Skole, end der er plads til. Derfor opgøres det, hvilke elever der bor tættest på skolen. Torbens familie bor lige ved siden af skolen, og han får derfor tilbudt plads på Skovshoved Skole.

11 KAPACITET PÅ SKOLERNE I 2015 Ved indskrivningen til børnehaveklassen oprettes følgende klasser på folkeskolerne: Bakkegårdsskolen: 3 klasser Dyssegårdsskolen: 3 klasser Gentofte Skole: Hellerup Skole: 3 klasser 3 klasser Maglegårdsskolen: 3 klasser Munkegårdsskolen: 3 klasser Ordrup Skole: Skovgårdsskolen: 4 klasser 3 klasser Skovshoved Skole: 3 klasser Tjørnegårdsskolen: 4 klasser Tranegårdskolen: 3 klasser

12 VIGTIGE DATOER: 5. december: Indskrivningen åbnes i genvej december: Vejledning på Gentofte Rådhus 18. december: Vejledning på Gentofte Rådhus januar: Informationsmøder på skolerne 9. januar: Sidste frist for ansøgning om udsat skolestart 14. januar: Indskrivningen lukkes 13. marts: Alle forældre har modtaget brev om, hvor deres barn er optaget Hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning, holder vi åbent for personligt fremmøde på Gentofte Rådhus torsdag d.11. og torsdag d.18. december kl Telefonerne vil være åbne til kl.19 samme dage. KONTAKTOPLYSNINGER: Gentofte Kommune Børn, Unge og Fritid Bernstorffsvej Charlottenlund bornungeogfritid@gentofte.dk Telefon:

Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger Kære forældre Antallet af børn, der søger vores folkeskoler, stiger. Det glæder vi os over, og Børne- og Skoleudvalget er optaget

Læs mere

SKOLEINDSKRIVNING 2018 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER

SKOLEINDSKRIVNING 2018 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER SKOLEINDSKRIVNING 2018 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER http://www.gentofte.dk/ KÆRE FORÆLDRE Jeres barn har nået den alder, hvor han eller hun skal begynde i skole til august 2018. Der

Læs mere

Gentofte Kommune skoleindskrivning Information om regler og praktiske oplysninger

Gentofte Kommune skoleindskrivning Information om regler og praktiske oplysninger Gentofte Kommune skoleindskrivning 2017 Information om regler og praktiske oplysninger Kære Forældre til kommende skolebørn Jeres barn har nået den alder, hvor han eller hun skal begynde i skole til august

Læs mere

SKOLEINDSKRIVNING 2019 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER

SKOLEINDSKRIVNING 2019 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER SKOLEINDSKRIVNING 2019 INFORMATIONER OM REGLER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER http://www.gentofte.dk/ KÆRE FORÆLDRE Jeres barn har nået den alder, hvor han eller hun skal begynde i skole til august 2019. Der

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn Skolestart 1 Kære børn og forældre At begynde i skolen er en stor begivenhed i et barns og en families liv. De fleste børn ser frem til dagen

Læs mere

Skoleindskrivning 2017

Skoleindskrivning 2017 Skoleindskrivning 2017 Kære forældre - til nye skolebørn Undervisningspligten indtræder den 1. august i det kalenderår, hvor dit barn fylder seks år. Det betyder, at alle børn, der fylder seks år i 2017,

Læs mere

Skoleindskrivning. Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning

Skoleindskrivning. Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning Skoleindskrivning Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning Log på Skoleindskrivning Kun forældre, hvor barnet samtidig er tillmeldt folkeregistret, kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning.

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg Kommune

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning

Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning Log på Skoleindskrivning Kun samboende forældre kan indskrive børn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor med barnet, der kan

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 Velkommen i skole... 4 Nye oplevelser... 5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...

Læs mere

Skolestart 2014. gladsaxe.dk

Skolestart 2014. gladsaxe.dk Skolestart 2014 gladsaxe.dk Kære forældre Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2014. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses frem til med spænding og forventning.

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende for skoleåret 2016/17 samt indskrivning til børnehaveklasse 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt,

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg kommune

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019 Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Tilmelding til børnehaveklasse i. Den Obligatoriske Fællesskole (DOF) og fritidstilbuddet. Den Udvidede Fællesskole (DUF)

Tilmelding til børnehaveklasse i. Den Obligatoriske Fællesskole (DOF) og fritidstilbuddet. Den Udvidede Fællesskole (DUF) 23 Tilmelding til børnehaveklasse i Den Obligatoriske Fællesskole (DOF) og fritidstilbuddet Den Udvidede Fællesskole (DUF) Skoleåret 2016/2017 Skoleafdelingen Orientering om tilmelding til børnehaveklasse

Læs mere

Notat. Tidsplan for digital skoleindskrivning til skoleåret 2016/17. Kopi til: Den 25. september 2015

Notat. Tidsplan for digital skoleindskrivning til skoleåret 2016/17. Kopi til: Den 25. september 2015 Notat Emne: Til: Kopi til: Tidsplan for digital skoleindskrivning til skoleåret 2016/17 Den 25. september 2015 Tidspunkt Opgave Ansvarlig Uge 38 Den 16. september blev der afholdt infodag på Grøndalsvej,

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning 2014

Velkommen i skole Indskrivning 2014 Velkommen i skole Indskrivning 2014 UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Sidste frist for at indskrive Den 20. januar 2014 Velkommen i skole! Dit barn har nu nået en alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse.

Læs mere

Overgang fra hjem til dagpleje/vuggestue/børnehave

Overgang fra hjem til dagpleje/vuggestue/børnehave OPFØLGNING VED SKIFT OPFØLGNING Overgang fra hjem til dagpleje/vuggestue/børnehave Besøg i personale Ad hoc inddragelse af sundhedsplejerske, talehørekonsulenter mv. i enkelte sager Pædagogisk leder i

Læs mere

Skolestart gladsaxe.dk

Skolestart gladsaxe.dk Skolestart 2013 gladsaxe.dk Kære forældre Optagelse i børnehaveklasse Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2013. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere

Idrætsskole i Gentofte

Idrætsskole i Gentofte Idrætsskole i Gentofte - et tilbud til unge talenter GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen på idrætsskolen! Det er med stor glæde, at jeg indbyder unge talenter i Gentofte Kommune til at søge

Læs mere

Digital indskrivning til skole på Københavns Kommunes hjemmeside

Digital indskrivning til skole på Københavns Kommunes hjemmeside Digital indskrivning til skole på Københavns Kommunes hjemmeside I denne vejledning bliver du vejledt i, hvordan du opskriver dit barn digitalt til skole på Københavns Kommunes hjemmeside www.kk.dk/byensskoler.

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

Skolestart 2010. gladsaxe.dk

Skolestart 2010. gladsaxe.dk Skolestart 2010 gladsaxe.dk Kære Forældre Optagelse i børnehaveklasse Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2010. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses

Læs mere

SKOLESTART Klar, Parat Skolestart!

SKOLESTART Klar, Parat Skolestart! SKOLESTART 2019 Klar, Parat Skolestart! Velkommen til 0. klasse! Kære forældre Kan du huske din første skoledag? Den dag du pakkede din første skoletaske, og gik af sted med dine forældre. Alle de mennesker

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den/de forælder/forældre, som

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

På vej i skole. En pjece til forældre med kommende skolebørn om overgangen fra børnehave til Blåvandshuk Skole

På vej i skole. En pjece til forældre med kommende skolebørn om overgangen fra børnehave til Blåvandshuk Skole På vej i skole En pjece til forældre med kommende skolebørn om overgangen fra børnehave til Blåvandshuk Skole Forord Med denne pjece vil vi informere om overgangen fra børnehave til skole og SFO samt give

Læs mere

Rullende indskoling i Nim Skole og Børnehus

Rullende indskoling i Nim Skole og Børnehus Rullende indskoling i Nim Skole og Børnehus Fællesbestyrelsen i Nim Skole og Børnehus vil hermed ansøge om at indføre rullende indskoling jfr. 34, stk. 3, hvoraf det fremgår, at kommunalbestyrelsen af

Læs mere

KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING

KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING KRAI, skoleåret 2016-17 En ny skolestart i Nim Skole og Børnehus, udarbejdet april 2016 KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING Øget faglighed, øget trivsel og større sammenhæng i

Læs mere

Velkommen i skole 2011

Velkommen i skole 2011 Velkommen i skole 2011 indhold 3 5 6 7 8 10 12 13 14 15 16 18 20 22 Kære forældre Dit barn skal i skole En god skolestart Parat til skolen? Børnehaveklassen Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem

Læs mere

velkommen i skole 2015

velkommen i skole 2015 velkommen i skole 2015 indhold 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 Kære forældre En god skolestart Parat til skolen? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem skole

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen

Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen Ny skoleledelse: Den nye skoleledelse består af skoleleder Knud Nordentoft, viceskoleleder Vibeke Borrisholt og indskolingsleder Liselotte Schoubye. Om Knud

Læs mere

KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre

KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre I Københavns Kommune sker indskrivningen til skolestart i august 2016 fra den 26. oktober til den 22. november 2015. I denne periode skal du opskrive dit

Læs mere

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Der er pladsgaranti i Svendborg Kommune. Garantien omfatter alle børn over 26 uger og indtil barnet starter i skolen. Du får en garantidato for, hvornår dit

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre. Indskrivning

KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre. Indskrivning KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre I Københavns Kommune sker indskrivningen til skolestart i august 2016 fra den 26. oktober til den 22. november 2015. I denne periode skal du opskrive dit

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

Velkommen til Birkerød Skole

Velkommen til Birkerød Skole Infomøde 8. dec. 2015 Velkommen til Birkerød Skole Information om start i Førskole-SFO og børnehaveklasse INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...... 3 Organisering... 4 Mantra... 4 Førskole-SFO....... 6 Børnehaveklasser....

Læs mere

SKOLESTART Klar, parat start!

SKOLESTART Klar, parat start! SKOLESTART 2017 Klar, parat start! Velkommen til 0. klasse Samarbejdet mellem hjem og skole begynder i 0. klasse. Kære børn og forældre Samarbejdet mellem hjem og skole begynder i børnehaveklassen. Samarbejdet

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKESKOLERNE

VELKOMMEN TIL FOLKESKOLERNE DAGTILBUD OG UDDANNELSE VELKOMMEN TIL FOLKESKOLERNE LIV, LEG OG LÆRING KÆRE FORÆLDRE TIL KOMMENDE SKOLEBØRN Jeres barn skal starte i skole til august 2014, hvis barnet er født i 2008 eller tidligere. Derfor

Læs mere

Skolestart gladsaxe.dk

Skolestart gladsaxe.dk Skolestart 2009 gladsaxe.dk Kære Forældre Optagelse i børnehaveklasse Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2009. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Kun samboende forældre kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor med barnet, der kan

Læs mere

Sundhedsplejen. Sundhedsplejen. i Roskilde kommune - tilbud til børn og familier

Sundhedsplejen. Sundhedsplejen. i Roskilde kommune - tilbud til børn og familier Sundhedsplejen Sundhedsplejen i Roskilde kommune - tilbud til børn og familier Sundhedspleje er et tilbud til gravide og børnefamilier Formål at børn og unge får mulighed for et sundt liv at skabe forudsætninger

Læs mere

Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne.

Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne. Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne. Kommunalbestyrelsen har den 19. november 2015 besluttet at sende nedenstående forslag til den fremtidige skolestruktur i Rønne i høring. I henhold

Læs mere

2013 Velkommen i skole

2013 Velkommen i skole 2013 Velkommen i skole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Forord...3 Børnehaveklassen...4 Skoleparathedsvurdering...4 Digital indskrivning...5 Skoledistrikter...5 Indskoling og de første skoleår...6

Læs mere

Til forældre med børn, som skal starte i børnehaveklasse 1/

Til forældre med børn, som skal starte i børnehaveklasse 1/ Til forældre med elever til kommende børnehaveklasse Dato: Sagsbehandler: J.nr.: 23. november 2010 Karin Schødt Til forældre med børn, som skal starte i børnehaveklasse 1/8-2011. Digital indskrivning til

Læs mere

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år REGLER OG RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år Oktober 2014 Forord Du sidder nu med Tønder Kommunes Regler og Retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som

Læs mere

Pjece. - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden. Skolestart - august 2016

Pjece. - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden. Skolestart - august 2016 Pjece - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden Skolestart - august 2016 Kære forældre Et ny og spændende kapitel i dit barns liv starter i forbindelse med den kommende skolestart. Der er meget

Læs mere

HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2014-2015

HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2014-2015 HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2014-2015 Læs om konfirmationsforberedelse og indskrivning på de følgende sider! KONFIRMANDINDSKRIVNING KÆRE 7. KLASSES FORÆLDRE OG KOMMENDE KONFIRMANDER. Det er blevet tiden

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I %

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I % Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Skole Bakkeskolen 112 40% Bakkevejens skole 181 36% Emnet skal behandles på skolebestyrelsesmøde på onsdag. Derfor er info ikke

Læs mere

Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning

Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre vedr. KMD Skoleindskrivning Log på Skoleindskrivning Kun samboende forældre kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor med barnet,

Læs mere

Velkommen til Ejby Skole

Velkommen til Ejby Skole Velkommen til Ejby Skole En velkomstguide til alle nye elever og forældre på Ejby skole www.ejby-skole.dk Skolens ledelse og skolebestyrelsen vil med denne velkomstguide gerne byde alle nye elever og forældre

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er.

Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. Til forældre med børn i SFO på Sydskolen og Nordskolen i Odsherred Kommune Orientering om Lukkedage i Odsherred Kommunes SFO er. I Odsherred Kommune er det politisk blevet besluttet, at kommunens SFO er

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst.

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst. Side 1 af 5 Tilbagebetaling af boligstøtte Du har fået et brev fra Udbetaling Danmark, hvis du skal betale boligstøtte tilbage. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor du skal betale boligstøtte tilbage,

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Velkommen til Herlev Byskole SFO

Velkommen til Herlev Byskole SFO Velkommen til Herlev Byskole SFO Telefon Elverhøj: 4452 5760 Engen: 4452 5767 Side 1 Velkommen til SFO på Herlev Byskole Vi byder dig velkommen som forælder til SFO på Herlev Byskole. Vi håber, at du i

Læs mere

KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre. Indskrivning

KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre. Indskrivning KMD Skoleindskrivning - Vejledning til forældre I Københavns Kommune sker indskrivningen til skolestart i august 2019 fra den 5. november til den 25. november 2018. I denne periode skal du opskrive dit

Læs mere

2 + 2 = 4. a b c BØRN, UNGE OG FRITID

2 + 2 = 4. a b c BØRN, UNGE OG FRITID 2 + 2 = 4 a b c Skolestart 2008 BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen En ny årgang børn står nu klar til at begynde i børnehaveklasse fra august 2011. At starte i skole er en vigtig milepæl i et barns liv. Vi

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015 Informationsmappe til 5. klassernes cykeldag Anden fredag i juni måned arrangerer Gentofte Kommune en cykeldag for 5. Klasserne på alle kommunens skoler. Eleverne skal alle ud på en cykeltur i skolens

Læs mere

Guide til digital børnetilmelding

Guide til digital børnetilmelding Guide til digital børnetilmelding Denne guide er til dig, der ønsker at indstille børn til Ungdommens Røde Kors ferielejre. Indstillingen sker via vores digitale tilmeldingssystem, som guiden vil hjælpe

Læs mere

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80 Børneudvalget Børneudvalget varetager forvaltningen af kommunens undervisningsmæssige, pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige opgaver for børn og unge, herunder dagpleje, vuggestuer, børnehaver, daginstitutioner,

Læs mere

Webindskrivning. Skole. Tabulex TEA

Webindskrivning. Skole. Tabulex TEA Webindskrivning Skole Tabulex TEA TEA Hotline 4676 1892 eller support@tabulex.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion til Tabulex Webindskrivning... 3 Opsætning af webformularen...

Læs mere

Velkommen i vores folkeskoler

Velkommen i vores folkeskoler Velkommen i vores folkeskoler Oktober 2018 Center for Skole og Dagtilbud Velkommen i skole Egedal Kommune byder velkommen til vores folkeskoler. At starte i skole er begyndelsen på en ny og vigtig tid

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

Kender du folkeskolerne i Brønshøj?

Kender du folkeskolerne i Brønshøj? 2700 Kender du folkeskolerne i Brønshøj? folkeskolerne er bydelens hjerte Hvad var vores bydel uden det daglige mylder af skolebørn og forældre på vej til den lokale skole og uden de mange fritids- og

Læs mere

Kære forældre. Digital indskrivning kræver en nemid, besl gras på www.nemid.nu

Kære forældre. Digital indskrivning kræver en nemid, besl gras på www.nemid.nu INDSKRIVNING 2014 Kære forældre Med denne folder ønsker vi at give en fælles informaon om indskrivning af jeres barn/børn i skole. Den fælles informaon udsendes l jer, hvis børn er født i 2008 og i 2007,

Læs mere

Ansøgning om bolig. Boligerne Eksempler på boligstørrelser og husleje

Ansøgning om bolig. Boligerne Eksempler på boligstørrelser og husleje Ansøgning om bolig Ønsker du at søge bolig igennem Herlev Kommunes boliganvisning, skal du udfylde ansøgningsskemaet og aflevere det til Borgerservice eller sende det sammen med evt. dokumentation til

Læs mere

De Gode Overgange. Børnehave Skole. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

De Gode Overgange. Børnehave Skole. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK De Gode Overgange Børnehave Skole Skive det er RENT LIV Indledning Forskning i børns liv og udvikling peger på at samarbejdet mellem de voksne omkring barnet, mellem forældre og fagprofessionelle og indbyrdes

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning - gældende pr.??. juni 2014 Gæ ldende fra 1. oktober 2014 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Læs mere

Kender du folkeskolen?

Kender du folkeskolen? Kender du folkeskolen? Skolestart 2015 Folketinget har vedtaget en folkeskolereform med 3 klare mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske

Læs mere

Velkommen i skole Skoleåret 2014-15

Velkommen i skole Skoleåret 2014-15 Velkommen i skole Skoleåret 2014-15 Indholdsfortegnelse Velkommen i skole 2 Nye skoledistrikter 3 Folkeskolereform 4 Indskrivning/Digital indskrivning 5-6 Børnehaveklassen 7 De første skoleår 8 Skolefritidsordning

Læs mere

Skolen på la Cours Vej

Skolen på la Cours Vej Skolen på la Cours Vej NYHEDSBREV JUNI 2013 Kære forældre Nu står sommerferien nærmest for døren og endnu et skoleår er ved at rinde ud. Det er derfor tid til lidt nyt fra os på skolen. Set over en bred

Læs mere

Velkommen til HAVBAKKESKOLENS FRITIDSORDNING

Velkommen til HAVBAKKESKOLENS FRITIDSORDNING Velkommen til HAVBAKKESKOLENS FRITIDSORDNING Indholdsfortegnelse: Skelund Hovedgade 20, 9560 Hadsund Tlf. 97 11 57 07/51 31 39 72 1 Velkommen til Havbakkeskolens fritidsordning (SFO). Vi er en kommunal

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

K L S S K O L E S T AR T U N D E R S Ø G E L SE 2012

K L S S K O L E S T AR T U N D E R S Ø G E L SE 2012 K L S S K O L E S T AR T U N D E R S Ø G E L SE 2012 De kommende børnehaveklassebørn er klar til den digitale skole Resumé KL har fået gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt forældre til kommende

Læs mere

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post Vejledning til Digital Post DATO 23. oktober 2014 SAGS NR. Indhold Indledning... 1 Medarbejdersignatur... 2 Afvent breve fra Nets DanID A/S... 3 NemID administratoren oprettes som bruger på Virk.dk...

Læs mere

Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole

Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole 2017-2018 Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13 3400 Hillerød Tlf. 72 32 78 00 byskolen@hillerod.dk frederiksborgbyskole.skoleporten.dk Hjertelig

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Indhold Engstrandskolens principper for skole/hjem samarbejde Skole/hjem samtaler Skole/hjem aktiviteter for hele skolen Skole/hjem aktiviteter for den enkelte

Læs mere

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår. SORØ PRIVATSKOLE Information om kommende skoleår 1 Kære elever og forældre, Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Kaspo fritidshjem og Klub - info

Kaspo fritidshjem og Klub - info Kaspo fritidshjem og Klub - info --- 2014 --- Indhold Kaspo fritidshjem og Klub -info 3 Velkommen 5 Præsentation 6 Dagligdag i fritidshjem 7 Aktiviteter i fritidshjem 8 Livet i Klubben 9 Annonce Vi tilbyder

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere