Redegørelse vedrørende aktivt ejerskab For Sydbank A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse vedrørende aktivt ejerskab For Sydbank A/S"

Transkript

1 Redegørelse vedrørende aktivt ejerskab 2018 For Sydbank A/S

2 Redegørelse for aktivt ejerskab marts 2019 Redegørelse for aktivt ejerskab 2018: I 2016 udarbejdede Komitéen for god selskabsledelse på opfordring fra Erhvervs- og Vækstministeriet syv anbefalinger for aktivt ejerskab til investorer i danske børsnoterede selskaber. Formålet med anbefalingerne for aktivt ejerskab er at sikre investorernes bidrag til værdiskabelse i de danske børsnoterede selskaber gennem udøvelse af aktivt ejerskab. Anbefalingerne er baseret på følg eller forklar -princippet, og i forlængelse heraf anbefaler komitéen, at der udarbejdes en årlig afrapportering, der har til formål at opsummere, hvorledes man har arbejdet med og forholdt sig til de syv anbefalinger. Her følger Sydbanks redegørelse for, hvorledes der er udøvet aktivt ejerskab i 2018, samt hvordan man har forholdt sig til de syv anbefalinger. 1. Anbefaling: Politik for aktivt ejerskab Det anbefales, at institutionelle investorer offentliggør en politik for aktivt ejerskab i forbindelse med aktieinvesteringer i danske børsnoterede selskaber. Sydbanks politik for aktivt ejerskab kan tilgås på bankens hjemmeside. Politikken beskriver strategien samt udøvelsen af aktivt ejerskab. Herunder hvordan man forholder sig til forhold som dialog, stemmepolitik, overvågning, interessekonflikter samt samarbejde med andre investorer. Sydbanks politik for aktivt ejerskab omfatter alle børsnoterede selskaber. 2. Anbefaling: Overvågning og dialog Det anbefales, at institutionelle investorer overvåger og er i dialog med de selskaber, de investerer i, under behørig hensyntagen til investeringsstrategien og proportionalitetsprincippet. Sydbank tilstræber at udøve aktivt ejerskab via overvågning og dialog. Det er Sydbanks politik, at aktivt ejerskab via dialog skal ses i lyset af et proportionalitetsprincip, hvorfor det forsøges at udvælge selskaber, hvor Sydbank har så signifikant en porteføljeallokering og/eller signifikant ejerandel, at det er realistisk at gøre sin stemme gældende via dialog. Desuden vægtes det højt, at der er er strategiske og ledelsesmæssige forhold eller betragtninger til stede, som gør det relevant at indgå i en ekstraordinær dialog med et givent selskab. Sydbank overvåger samtlige direkte investeringer i danske børsnoterede selskaber. Sydbank forholder sig til alle investorrelevante oplysninger, som offentliggøres af selskaberne. I 2018 har Sydbank haft ekstraordinære møder og samtaler med følgende selskaber:

3 Aktieselskab: ALK-Abello A/S Santa Fe Group A/S Zealand Pharma A/S Genmab A/S Emne: Pilleporteføljen, consumer goods-tilgang og online-strategi 2018-transformation samt finansieringsbehov Ny strategi Kapitalstruktur /Payout ratio 3. Anbefaling: Eskalering Det anbefales, at institutionelle investorer som del af politikken for aktivt ejerskab fastlægger, hvordan de kan eskalere deres aktive ejerskab udover den regelmæssige overvågning og dialog. I tilfælde, hvor Sydbank har betænkeligheder ved et selskabs strategi, resultater eller lignende, og ekstraordinær dialog med selskabet ikke resulterer i øget velvilje i at løse problemerne, vil Sydbanks Responsible Investment Commitee vurdere, hvorvidt der skal gøres yderligere forsøg på at påvirke selskabet. Hvis det efter flere forsøg viser sig umuligt at påvirke selskabet i den ønskede retning, vil selskabet komme på eksklusionslisten og blive afhændet. Den officielle eksklusionsliste er tilgængelig på Sydbanks hjemmeside. 4. Anbefaling: Samarbejde med andre investorer Det anbefales, at institutionelle investorer som en del af politikken for aktivt ejerskab forholder sig til, hvordan de samarbejder med andre investorer med henblik på at opnå større effekt og gennemslagskraft. Ved ekstraordinær dialog og kontakt med selskaber foregår det typisk i samarbejde med andre investorer, da dette alt andet lige vurderes mere effektivt end at agere på egen hånd. Internationalt samarbejder Sydbank med andre investorer via samarbejdspartneren Sustainalytics. Herigennem er det muligt at påvirke et større antal virksomheder sammen og dermed opnå større effekt. 5. Anbefaling: Stemmepolitik Det anbefales, at institutionelle investorer som en del af politikken for aktivt ejerskab vedtager en stemmepolitik og er villige til at oplyse om og hvordan, de har stemt. Sydbank følger anbefalingen delvist. Sydbank tilstræber at stemme på alle generalforsamlinger hos danske børsnoterede selskaber. I 2018 stemte banken for bestyrelsens anbefaling i 30 tilfælde på tværs af 29 selskaber, mens der i 1 tilfælde blev stemt imod. I 3 tilfælde blev der ikke afgivet stemme. Nedenstående tabel dokumenterer bankens afstemning for 2018.

4 Aktieselskab Afstemning dato Type af afstemning ( GF = Generalforsamling) FOR Bestyrelsens anbefaling IMOD Bestyrelsens anbefaling A.P. Møller-Mærsk A A/S Ordinær GF A.P. Møller-Mærsk B A/S Ordinær GF ALK-Abelló B A/S Ordinær GF Alm. Brand Ordinær GF Arkil Holding B A/S Ordinær GF Bavarian Nordic Ordinær GF Carlsberg A/S Ordinær GF Chr. Hansen Holding A/S Ordinær GF Coloplast B A/S Ordinær GF Dansk Bank A/S Ordinær GF Danske Bank A/S Ekstraordinær GF DSV A/S Ordinær GF FLSmidth & Co. A/S Ordinær GF Genmab A/S Ordinær GF GN Store Nord A/S Ordinær GF ISS A/S Ordinær GF Jyske Bank A/S Ordinær GF Monberg & Thorsen B A/S Ordinær GF Nilfisk Holding A/S Ordinær GF - - NKT A/S Ordinær GF - - NNIT A/S Ordinær GF Novo Nordisk B A/S Ordinær GF Novozymes B A/S Ordinær GF Pandora A/S Ordinær GF Ringkjøbing Landbobank A/S Ordinær GF Rockwool International B A/S Ordinær GF Santa Fe group A/S Ordinær GF SimCorp A/S Ordinær GF TDC A/S Ordinær GF Torm PLC A Ordinær GF Tryg A/S Ordinær GF Vestas A/S Ordinær GF William Demant Holding A/S Ordinær GF - - Ørsted A/S Ordinær GF Internationalt er Sydbank primo 2019 ved at etablere en afstemningsproces på generalforsamlinger, hvilket vil ske via en specialiseret samarbejdspartner, en såkaldt proy voting provider. Det gælder selskaber, som har forbrudt sig mod internationalt anerkendte konventioner og normer, og som samarbejdspartneren Sustainalytics kører et løbende aktivt ejerskab over for på Sydbanks vegne. Sydbank er villig til at oplyse om udfaldet af stemmeaktiviteten. Ved henvendelser på konkrete selskaber kan interesserede få indsigt i, hvordan Sydbank har stemt.

5 6. Anbefaling: Interessekonflikter Det anbefales, at politikken for aktivt ejerskab indeholder en beskrivelse af, hvordan interessekonflikter i relation til aktivt ejerskab identificeres og håndteres. Sydbanks politik for aktivt ejerskab beskriver, hvorledes man forholder sig til og håndterer interessekonflikter. I øjeblikket vurder Sydbank ikke, at der er aktuelle interessekonflikter med tilknytning til porteføljerne. I det tilfælde, at der skulle opstå interessekonflikter, vil Sydbanks Responsible Investment Commitee mødes og beslutte, hvordan interessekonflikten bedst muligt håndteres. Sydbank har udarbejdet en politik for håndtering af interessekonflikter og en gældende forretningsgang hertil for så vidt angår kapitalforvaltning. 7. Anbefaling: Rapportering Det anbefales, at institutionelle investorer mindst én gang årligt rapporterer om deres aktiviteter inden for aktivt ejerskab, herunder stemmeaktivitet. Nærværende rapport angående stemmeaktivitet kan findes på Sydbanks hjemmeside. Der rapporteres årligt til bestyrelsen i Sydbank om det seneste års stemmeaktiviteter og eventuelle særlige fravigelser i forhold til stemmepolitikken.

6 ANBEFALING FØLGER FØLGER DELVIST FØLGER IKKE FORKLARING PÅ FØLGER DELVIST/FØLGER IKKE ANBEFALINGEN: 1. POLITIK FOR AKTIVT EJERSKAB DET ANBEFALES, at institutionelle investorer offentliggør en politik for aktivt ejerskab i forbindelse med aktieinvesteringer i danske børsnoterede selskaber. 2. OVERVÅGNING OG DIALOG DET ANBEFALES, at institutionelle investorer overvåger og er i dialog med de selskaber, de investerer i, under behørig hensyntagen til investeringsstrategien og proportionalitetsprincippet. 3. ESKALERING DET ANBEFALES, at institutionelle investorer som del af politikken for aktivt ejerskab fastlægger hvordan de kan eskalere deres aktive ejerskab udover den regelmæssige overvågning og dialog. 4. SAMARBEJDE MED ANDRE INVESTORER DET ANBEFALES, at institutionelle investorer som en del af politikken for aktivt ejerskab forholder sig til hvordan de samarbejder med andre investorer med henblik på at opnå større effekt og gennemslagskraft. 5. STEMMEPOLITIK DET ANBEFALES, at institutionelle investorer som en del af politikken for aktivt ejerskab vedtager en stemmepolitik og er villige til at oplyse, om og hvordan de har stemt. Nærværende rapport omfatter danske aktier. Sydbank er primo 2019 ved at etablere afstemningsproces på udenlandske aktier via en proy voting provider. 6. INTERESSEKONFLIKTER DET ANBEFALES, at politikken for aktivt ejerskab indeholder en beskrivelse af, hvordan interessekonflikter i relation til aktivt ejerskab identificeres og håndteres. 7. RAPPORTERING DET ANBEFALES, at institutionelle investorer mindst én gang årligt rapporterer om deres aktiviteter inden for aktivt ejerskab, herunder stemmeaktivitet.

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB NYKREDIT INVEST 2017 Skema til redegørelse version af januar 2018 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB NORDEA INVEST Skema til redegørelse version af januar 2019 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB DANICA PENSION Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB NYKREDIT 2018 Skema til redegørelse version af januar 2018 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB AP PENSION 1. JANUAR 2018 31. DECEMBER 2018 Skema til redegørelse version af januar 2018 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST SELECT Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette

Læs mere

Redegørelse for aktivt ejerskab 2017 Regnskabsperiode

Redegørelse for aktivt ejerskab 2017 Regnskabsperiode Redegørelse for aktivt ejerskab 2017 Regnskabsperiode 1.1.2017-31.12.2017 Redegørelsen vedrører følgende selskaber (I det følgende kaldet SEB i Danmark): Skandinaviska Enskilda Banken, Danmark, filial

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB ATP Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer, der

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB P+(DIP/JOEP) 01.01.2017-31.12.2017 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer, der har aktieinvesteringer

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB NORDEA INVEST FORENINGERNE OG NORDEA FUNDS 2017 Skema til redegørelse version af januar 2018 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab

Læs mere

REDEGØRELSE FOR AKTIVT EJERSKAB 2017

REDEGØRELSE FOR AKTIVT EJERSKAB 2017 REDEGØRELSE FOR AKTIVT EJERSKAB 2017 Det er Skandias forpligtelse at sikre vores kunder et så højt afkast som muligt, og med det mål for øje investerer vi kundernes midler. Det sker naturligvis under hensyntagen

Læs mere

ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE

ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE [..] 2016 1 INDHOLD FORORD... 3 INDLEDNING... 4 1. Komitéens arbejde og monitorering... 4 2. Målgruppe... 4 3. Soft law og dens betydning...

Læs mere

Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen. 19. april 2016

Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen. 19. april 2016 Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen 19. april 2016 Ledelsesudvalg Hvad siger loven og anbefalingerne? Udvalg Antal medlemmer Uafhængige medlemmer Formanden for bestyrelsen kan være

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB PKA 01.01.2018 31.12.2018 Skema til redegørelse version af januar 2019 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle

Læs mere

ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB

ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB ANBEFALINGER FOR AKTIVT EJERSKAB KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE November 2016 CORPORATE GOVERNANCE INDHOLD FORORD... 3 1. Komitéens arbejde og monitorering... 4 2. Målgruppe... 4 3. Soft law og dens

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2019

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2019 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2019 Korte obligationer Obligationer Kursværdi i DKK %- af kursværdi Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 64.346 0,0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 135.371 0,0% Nordea

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2018

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2018 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2018 Korte obligationer Obligationer Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 86.498 0,0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 230.914 0,0% Nordea Kredit 4% 10-01-2035 RO 1

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2018

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2018 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2018 Korte obligationer Obligationer Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 81.704 0,0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 211.033 0,0% Nordea Kredit 4% 10-01-2035 RO 1

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2019

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2019 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2019 Korte obligationer Obligationer Kursværdi i DKK %- af kursværdi Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 68,839 0.0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 148,961 0.0% Nordea

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2018

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2018 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2018 Korte obligationer Obligationer Kursværdi i DKK %- af kursværdi Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 78,437 0.0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 189,605 0.0% Nordea

Læs mere

Hvilke nye regler får betydning for generalforsamlingen 2018?

Hvilke nye regler får betydning for generalforsamlingen 2018? Hvilke nye regler får betydning for generalforsamlingen 2018? Computershare, 5. december 2017 Anders Lavesen, partner i Kromann Reumert SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 COPENHAGEN Ø CVR. NO.: DK 62 60 67 11 Nye

Læs mere

Årsregnskaber 2014 og 2015

Årsregnskaber 2014 og 2015 Årsregnskaber 2014 og 2015 Indholdsfortegnelse: Årsregnskab 2014 (side 1 12 fra originalregnskab) Årsregnskab 2015 (side 1 12 fra originalregnskab) Kortfristet afdelings obligationsbeholdning Almen afdelings

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2015

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2015 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2015 Kursværdi i DKK %- af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3.402.816 0,0% 2,00 DLR kredit 2017 S 112.522.300 1,3% 2,00 DLR

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2017

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2017 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2017 Korte obligationer Obligationer Unikredit 6% 07-01-2019 RO 1 88.732 0,0% Unikredit 6% 07-01-2029 RO 1 11.355.912 0,2% Unikredit 5% 07-01-2029 RO 1 72.534 0,0%

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2015

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2015 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2015 Kursværdi i DKK %- af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 57.571 0,0% 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3.516.976 0,0% 2,00

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2014

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2014 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2014 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 307.401.806 3,59% 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 583.382 0,01% 10,00 Krf.

Læs mere

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer 1. Overordnet politik 1.1. Aarhus Kommunes byråd har den 22. februar 2017 vedtaget en ny politik for aktivt ejerskab og ansvarlige

Læs mere

Præsentation af analysen. C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. Marts 2019

Præsentation af analysen. C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. Marts 2019 Præsentation af analysen C by Numbers 019 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC Marts 019 Om PwC s analyse C by Numbers Indgår i C by Numbers De ikke-finansielle selskaber i OMX C-indekset

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2014

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2014 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2014 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 306.552.654 3,7% 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 585.351 0,0% 10,00 Krf.

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2014

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2014 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2014 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 305.802.172 3,8% 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 234.479 0,0% 10,00 Krf.

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2017

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2017 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2017 Korte obligationer Obligationer Unikredit 6% 07-01-2019 RO 1 125.446 0,0% Unikredit 6% 07-01-2029 RO 1 11.995.035 0,2% Unikredit 5% 07-01-2029 RO 1 76.954 0,0%

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2013

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2013 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2013 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 309.006.000 3,34% 1,00 DLR kredit 2014 S 12.025.440 0,13% 10,00 Jyllands

Læs mere

Banker presses på overskuddet

Banker presses på overskuddet N O T A T Banker presses på overskuddet 11. oktober 2012 Bankernes overskud er lavt i disse år både historisk set og når der sammenlignes med andre sektorer. Det viser nye tal fra Finanstilsynet samt en

Læs mere

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 Præsentation af analysen C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 PwC s analyse C25 by Numbers PwC har for sjette år i træk analyseret udviklingen

Læs mere

Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20

Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20 Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20 næst Deltager bestyrelsen i (instrumenter som fx optioner) A.P. Møller-Mærsk A/S 12,00 1,667 Nej I (R,V) Inkl. (I)/ Ekskl. (E) komitéarbejde Carlsberg A/S 14,00

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2015

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2015 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2015 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 58.876 0,0% 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3.624.025 0,0% 2,00 DLR

Læs mere

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer version 1/2019 1. Overordnet politik 1.1. Aarhus Kommunes byråd vedtog den 22. februar 2017 en ny politik for aktivt ejerskab

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2017

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2017 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2017 Korte obligationer Obligationer Unikredit 6% 07-01-2019 RO 1 161.697 0,0% Unikredit 6% 07-01-2029 RO 1 12.670.042 0,2% Unikredit 5% 07-01-2029 RO 1 82.885 0,0%

Læs mere

ADRs - hvorfor og hvordan? Computershare Roundtable den 29. januar 2015

ADRs - hvorfor og hvordan? Computershare Roundtable den 29. januar 2015 ADRs - hvorfor og hvordan? Computershare Roundtable den 29. januar 2015 Indholdsfortegnelse Introduktion til ADR er 1. Danske selskaber med ADR programmer 2. Hvorfor? 3. Udvalgte temaer Rejsning af kapital

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2016

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2016 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2016 Kursværdi i DKK %- af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3.117.641 0,1% 2,00 DLR kredit 2017 S 111.680.800 2,1% 2,00 DLR

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2015

Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2015 Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2015 Kursværdi i DKK %- af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3,274,504 0.1% 2,00 DLR kredit 2017 S 112,183,500 1.8% 2,00 DLR

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2016

Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2016 Beholdningsoversigt - Ultimo 3. kvartal 2016 Kursværdi i DKK %- af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 2.917.791 0,0% 2,00 DLR kredit 2017-Apr S 10.118.800 0,1% 2,00

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2014

Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2014 Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2014 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Jyllands Kreditf. 33 2015 230.992 0,0% 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3.724.405 0,0% 2,00 DLR

Læs mere

EY Center for Board Matters. Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014

EY Center for Board Matters. Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 EY Center for Board Matters Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 EY Center for Board Matters Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 2 Analyse

Læs mere

C25 by Numbers Baggrundsmateriale Årsrapporter for

C25 by Numbers Baggrundsmateriale Årsrapporter for Baggrundsmateriale Årsrapporter for 17 www.pwc.dk/c5 Om s analyse C5 by Numbers Formål Analysens formål er at identificere den økonomiske udvikling og retning, som de største danske selskaber i OMX C5-indekset

Læs mere

Large Cap. Dividend. Earnings Yield

Large Cap. Dividend. Earnings Yield Large Cap i alt GF-dato Topdanmark 170,6 12,5 13,65 7,3% 0 0,0% 0 15,6 9,1% 9,1% 10-04-2014 Tryg 566,5 39,4 14,38 7,0% 27 4,8% 69 13,5 2,4% 7,1% 03-04-2014 TDC 56,2 3,9 14,41 6,9% 3,7 6,6% 95 0 0,0% 6,6%

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2013

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2013 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2013 Kursværdi % - af kursværdi Korte obligationer Obligationer 02,00 DLR KREDIT A/S 2016 309.255.000 3,2% 04,00 NYKREDIT REALKREDIT 2018 112.250.000 1,2% 1,00 DLR

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2016

Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2016 Beholdningsoversigt - Ultimo 4. kvartal 2016 Korte obligationer Obligationer Unikredit 6% 07-01-2019 RO 1 194.562 0,0% Unikredit 6% 07-01-2029 RO 1 13.305.522 0,2% Unikredit 5% 07-01-2029 RO 1 95.665 0,0%

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2016

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2016 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2016 Kursværdi i DKK %- af kursværdi Korte obligationer Obligationer 10,00 Krf. Danmark 23 A 2022 3.022.472 0,0% 2,00 DLR kredit 2017-Apr S 25.435.250 0,4% 2,00

Læs mere

Figuren nedenfor viser den overordnede proces for, hvordan ansvarlighed integreres i investeringsbeslutninger.

Figuren nedenfor viser den overordnede proces for, hvordan ansvarlighed integreres i investeringsbeslutninger. Ansvarlige investeringer i praksis Ansvarlighed er integreret i pensionskassens arbejde, før og efter investeringer foretages. Hovedparten af pensionskassens portefølje er investeringer foretaget gennem

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.03.2017 MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Den positive tendens for danske aktier fra januar fortsatte i februar, og

Læs mere

SI oversigt. Jyske Bank A/S Vestergade 8-16, DK-8600 Silkeborg Tlf Fax jyskebank.dk

SI oversigt. Jyske Bank A/S Vestergade 8-16, DK-8600 Silkeborg Tlf Fax jyskebank.dk Investeringsforeningsbeviser Nedenfor kan du se en oversigt over de investeringsforeningsbeviser, hvor Jyske Bank er systematisk internalisator. Vi tilbyder som minimum strakshandler for 10 % af standard

Læs mere

Large Cap. Dividend. Earnings Yield

Large Cap. Dividend. Earnings Yield Large Cap i alt GF-dato TDC 50,35 4,48 11,2 8,9% 4,6 9,1% 103% 0,9 1,8% 10,9% 07-03-2013 Kbnh.Lufth. 2749 205,8 13,4 7,5% 205,8 7,5% 100% 0 0,0% 7,5% 09-04-2013 GN 127 1,66 76,5 1,3% 0,49 0,4% 30% 8 6,3%

Læs mere

Pressekontakter i Danske Bank

Pressekontakter i Danske Bank Pressekontakter i Danske Bank August 2019 Navn Titel Kontaktinfo Ansvarsområde Global Chef for makro, valuta og renter Thomas Harr Global Head of FI&C Research Tlf: 45 13 67 31 Mobil: 24 97 11 92 Leder

Læs mere

Image-undersøgelsen 2006

Image-undersøgelsen 2006 Overordnede ranglister Analytikere Samlet oversigt - virksomhed Analytikere: Rangering på forskellige lister Virksomhed Dansk virksomhed Dansk virksomhed om 5 år Virksomheds etik Shareholder value Innovativ

Læs mere

Aktivt ejerskab. Niels Kornerup

Aktivt ejerskab. Niels Kornerup Aktivt ejerskab Niels Kornerup 2 Disposition Aktivt ejerskab Begrebet aktivt ejerskab Fokuspunkter og eksempler Rollefordeling i forskellige virksomhedsstrukturer Den danske model internationale tendenser

Læs mere

Image-undersøgelsen 2005

Image-undersøgelsen 2005 Overordnede ranglister Analytikere Samlet oversigt - virksomhed Analytikere Virksomhed Dansk virksomhed Dansk virksomhed om 5 år Social ansvarlig Shareholder value Innovativ Branche A. P. Møller - Mærsk

Læs mere

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Marts 2017 16. marts 2017 Politik for aktivt ejerskab At være en aktiv ejer indebærer for Foreningen Nykredit, at foreningen deltager aktivt i at sikre en

Læs mere

Pressekontakter i Danske Bank

Pressekontakter i Danske Bank Pressekontakter i Danske Bank September 2018 Navn Titel Kontaktinfo Ansvarsområde Global Chef for makro, valuta, råvarer og renter Thomas Harr Global Head of FICC Research Tlf: 45 13 67 31 Mobil: 24 97

Læs mere

SI OVERVIEW. Investment association certificates. Page 1/10

SI OVERVIEW. Investment association certificates. Page 1/10 Page 1/10 Investment association certificates Below you can find an overview of the security codes for which Jyske Bank is a systematic internaliser. As a minimum, we offer spot orders for 10 % of standard

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.07.2016 MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske aktiemarked var i juni underlagt den samme uro som de globale aktiemarkeder

Læs mere

konomisk Ugebrev Ledelse Nyhedsbrev for Bestyrelser

konomisk Ugebrev Ledelse Nyhedsbrev for Bestyrelser Udlandet tager kontrol med danske C20-selskaber Udenlandske professionelle investorer, som i december 2015 ejer 56,7 % af aktiekapitalen i danske børsnoterede selskaber, er nu for alvor begyndt at stemme

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Nedenstående er en oversigt over kerneelementerne i et typisk set-up for ansvarlige investeringer. Grundelementerne i det man i branchen kalder den skandinaviske

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 06.09.2016 MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske C20 indeks blev ekstra hårdt ramt i august måned med et fald på over

Læs mere

Lønundersøgelsen 2019 Overblik. Inspiration. Viden.

Lønundersøgelsen 2019 Overblik. Inspiration. Viden. PwC s lønundersøgelse viser udviklingen i bestyrelseshonorar og vederlag til direktionen. Lønundersøgelsen og udviklingstendenserne heri kan anvendes af bestyrelser og andre til at sammenligne lønforhold

Læs mere

Rapportering om indsats og resultater af ansvarlig investeringspraksis i 2013.

Rapportering om indsats og resultater af ansvarlig investeringspraksis i 2013. LØNMODTAGERNES DYRTIDSFOND Ansvarlighed i praksis 31. marts 2014 ENA Rapportering om indsats og resultater af ansvarlig investeringspraksis i 2013. Indhold 1. Politik og rapportering... 1 2. LD udtrådte

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.01.2017 MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Primo januar har selskabet ændret navn fra Falcon C20 Momentum til Falcon

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.08.2016 MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED På lige fod med de globale aktiemarkeder var der også kursstigninger for det danske

Læs mere

Bull & Bear certifikater

Bull & Bear certifikater Produktliste af 07.12.2015 Bull & Bear certifikater Produktliste Et certifikat er et børsnoteret værdipapir, hvis værdi følger udviklingen i et andet aktiv, det underliggende aktiv. Med certifikater kan

Læs mere

Aktietema. Alletiders dansk udbyttefest starter i dag. Danske aktier

Aktietema. Alletiders dansk udbyttefest starter i dag. Danske aktier Aktietema Danske aktier Alletiders dansk udbyttefest starter i dag Regnskabssæsonen for virksomhederne i Sydbanks aktieunivers er overstået for denne gang mens dørene til årets udbyttefest slås op i dag.

Læs mere

Generalforsamlingen 2017 Set fra dirigentpodiet Computershare November Computershare November 2016

Generalforsamlingen 2017 Set fra dirigentpodiet Computershare November Computershare November 2016 Generalforsamlingen 2017 Set fra dirigentpodiet 1 Emner 1 Det elektroniske adgangskort 2 Et kig frem mod generalforsamlingssæsonen 2017 3 Aktivt ejerskab 4 Spørgsmål 2 01. Det elektroniske adgangskort

Læs mere

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, C0+ Regnskabsprisen 0 s analyse C0+ by Numbers har for fjerde år i træk lavet analysen C0+ by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene

Læs mere

OMX STOCKHOLM 30 IND OMX NORDIC OMX STOCKHOLM 30 IND OMX NORDIC OSLO BØRS BENCHMARK ALFA LAVAL 201.

OMX STOCKHOLM 30 IND OMX NORDIC OMX STOCKHOLM 30 IND OMX NORDIC OSLO BØRS BENCHMARK ALFA LAVAL 201. OMX NORDIC 1616.24 0 16 15 14 0 1 0 000 000 OMX STOCKHOLM 30 IND 1610. 0 16 15 14 0 1 0 00 1 OMX NORDIC 1616.24 16 16 16 1630 1620 1610 15 15 15 15 15 OMX STOCKHOLM 30 IND 1610. 16 16 16 16 16 1630 1620

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 07.11.2016 MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED I oktober tiltrak Novo Nordisk sig atter negativ opmærksomhed efter en nedjustering,

Læs mere

Individuel Formuepleje

Individuel Formuepleje Investering Individuel Formuepleje Individuel Formuepleje 1 Individuel Formuepleje En Individuel Formuepleje aftale henvender sig primært til den formuende investor, der ønsker en individuel investeringsstrategi.

Læs mere

Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review

Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review CORPORATE RELATIONS Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review April 2015 Virksomheder i analysen Der indgår følgende virksomheder i analysen: A.P. Møller-Mærsk Carlsberg Chr. Hansen

Læs mere

Å RSBERETNING

Å RSBERETNING y KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE Å RSBERETNING 2017-2018 September 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Aktiviteter i løbet af året... 3 2.1. Opdatering af Anbefalinger for god Selskabsledelse... 3 2.2.

Læs mere

Rekordhøj udbyttehøst kalder smilet frem hos aktionærerne

Rekordhøj udbyttehøst kalder smilet frem hos aktionærerne 07-03-2014 1 Rekordhøj udbyttehøst kalder smilet frem hos aktionærerne De kommende uger byder på lidt af en udbyttefest som kan bidrage til at forstærke den positive danske aktiestemning Aktietema nr.

Læs mere

Politik for ansvarlige investeringer

Politik for ansvarlige investeringer Politik for ansvarlige investeringer Industriens Pensions målsætning er at sikre det størst mulige langsigtede reale afkast efter omkostninger under hensyntagen til investeringsrisikoen. Ved at investere

Læs mere

AktieTema. USD-svækkelse koster 10 mia. indtjeningskroner men afsporer ikke aktierne. USD-svækkelse. Temperaturmåling på danske aktier

AktieTema. USD-svækkelse koster 10 mia. indtjeningskroner men afsporer ikke aktierne. USD-svækkelse. Temperaturmåling på danske aktier AktieTema USD-svækkelse Temperaturmåling på danske aktier USD-svækkelse koster 10 mia. indtjeningskroner men afsporer ikke aktierne Den amerikanske dollar (USD) er siden begyndelsen af året svækket med

Læs mere

Indledning. Det gældende aktionærrettighedsdirektiv. Ændringens baggrund og formål

Indledning. Det gældende aktionærrettighedsdirektiv. Ændringens baggrund og formål 21. april 2017 Æ N D R I N G E R T I L A K T I O N Æ R R E T T I G H E D S D I R E K T I V E T Indledning Den 9. april 2014 fremsatte Europa-Kommissionen sit forslag om ændring af det nugældende aktionærrettighedsdirektiv

Læs mere

Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser. Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101

Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser. Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101 Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101 Computershare konference 11. oktober 2012 Hvad indebærer en fuldstændig redegørelse

Læs mere

Aktietema. Magi i luften blandt de danske aktier. Danske aktier

Aktietema. Magi i luften blandt de danske aktier. Danske aktier Aktietema Danske aktier Magi i luften blandt de danske aktier 2.149 dage! Så længe har den igangværende danske aktiefest stået på. Siden den 6. marts 2009 er de danske aktier steget med 302,5 procent.

Læs mere

Investeringsforeningen BIL Danmark

Investeringsforeningen BIL Danmark Investeringsforeningen BIL Danmark Halvårsrapport 2017 CVR nr. 21 35 35 31 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger...2 Ledelsespåtegning...3 Ledelsesberetning...4 Udviklingen i foreningen i halvåret...4

Læs mere

LDs fremtid og udfordringer. Folketingets arbejdsmarkedsudvalg d. 28. oktober 2009

LDs fremtid og udfordringer. Folketingets arbejdsmarkedsudvalg d. 28. oktober 2009 Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Bilag 20 Offentligt LDs fremtid og udfordringer Folketingets arbejdsmarkedsudvalg d. 28. oktober 2009 Agenda LDs historie Medlemmer LDs omdannelse og fremtid

Læs mere

Overordnede ranglister. Erhvervsledere

Overordnede ranglister. Erhvervsledere Overordnede ranglister Erhvervsledere Samlet oversigt CEO's Virksomhed Dansk virksomhed Dansk virksomhed om 5 år Social ansvarlig Consumer value Shareholder value Retskaffen og troværdig Branche A.P.Møller

Læs mere

Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr Eksklusiv Formuepleje

Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr Eksklusiv Formuepleje Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr. 31843219 Eksklusiv Formuepleje Eksklusiv Formuepleje En Eksklusiv Formuepleje-aftale henvender sig primært til den formuende investor, der ønsker

Læs mere

DAF Århus 04-12-2013. Program: Indledning. Status på markedet. Hvad kan der tænkes at ske i 2014? Aktietips. Pause. Kort præsentation af Aktieinfo.

DAF Århus 04-12-2013. Program: Indledning. Status på markedet. Hvad kan der tænkes at ske i 2014? Aktietips. Pause. Kort præsentation af Aktieinfo. DAF Århus 04-12-2013 Program: Indledning. Status på markedet. Hvad kan der tænkes at ske i 2014? Aktietips. Pause Kort præsentation af Aktieinfo. Spørgsmål. www.aktieinfo.net/abb Aktieinfo gør-det-selv-aktiefolkets

Læs mere

Eksklusiv Formuepleje

Eksklusiv Formuepleje Eksklusiv Formuepleje Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr. 31843219 Eksklusiv Formuepleje 1 Eksklusiv Formuepleje En Eksklusiv Formuepleje aftale henvender sig primært til den formuende

Læs mere

Business/Commerce Rank Employer

Business/Commerce Rank Employer Business/Commerce 1 Lego 2 Novo Nordisk 3 A.P. Møller - Mærsk 4 Carlsberg 5 Google 6 Arla Foods 7 Novozymes 8 Vestas 9 Bestseller 10 McKinsey & Company 11 Nordea 12 Danske Bank-koncernen 12 Siemens 14

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.10.2016 MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED I september var det danske C20 indeks præget af uro. Det skyldtes dels

Læs mere

Investeringsforeningen BIL Danmark

Investeringsforeningen BIL Danmark Investeringsforeningen BIL Danmark Halvårsrapport 2018 CVR nr. 21 35 35 31 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger...2 Ledelsespåtegning...3 Ledelsesberetning...4 Udviklingen i foreningen i halvåret...4

Læs mere

Bilag 6. Ansvarlig investeringspolitik

Bilag 6. Ansvarlig investeringspolitik Bilag 6 Ansvarlig investeringspolitik Indhold 1. Indledning... 3 2. Begreber... 3 3. Retningslinjer for ansvarlige investeringer... 4 4. Ledelse og rapportering... 6 2 1. Indledning Stiftsmidlerne er den

Læs mere

Aktietema. Nye tiltag fra Kina sender aktier op

Aktietema. Nye tiltag fra Kina sender aktier op Aktietema Nye tiltag fra Kina sender aktier op Mange bække små bliver med tiden også til en hel del. Det synes at være fremgangsmåden i de kinesiske myndigheders håndtering af de vækstmæssige udfordringer

Læs mere

Overblik. Inspiration. Viden Lønundersøgelsen 2017

Overblik. Inspiration. Viden Lønundersøgelsen 2017 PwC s lønundersøgelse viser en generel stigning i både det gennemsnitlige bestyrelseshonorar og i det gennemsnitlige vederlag til direktionen i de undersøgte selskaber. Lønundersøgelsen og udviklingstendenserne

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.12.2016 MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De danske C20 aktier faldt generelt i november måned, og ganske få af selskaberne

Læs mere

Aarhus. program. 12. juni 2012. Dansk Aktionærforening præsenterer: ScanDic aarhus city - Østergade 10-8000 AArhus

Aarhus. program. 12. juni 2012. Dansk Aktionærforening præsenterer: ScanDic aarhus city - Østergade 10-8000 AArhus knordik, Brdr. Hartmann, Dansk Aktionærforening, Danske Invest, Finanshuset i Fredensbor Handelsbanken, IG Markets, Maj Invest, Jyske Bank, Jyske Invest, Netfonds Bank, Nordea Ba s, Pandora, Saxo Privatbank,

Læs mere

Komitéen for god Selskabsledelse

Komitéen for god Selskabsledelse Komitéen for god Selskabsledelse Fremgangsmåde for komitéens compliance undersøgelse I. Indledende bemærkninger Komitéen for god Selskabsledelse gennemfører hvert år i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen

Læs mere

OMXC20-selskaberne. Vedtægter

OMXC20-selskaberne. Vedtægter OMXC20-selskaberne Vedtægter OMXC20-selskaberne Vedtægter Forkortelser AD beg. BEST BF BM BNF D DIR EOGF edb GF medarb. meddl. N/A OGF reg. rep. RS SEL ST VP Administrerende Direktør begæring Bestyrelsen

Læs mere

Investeringsforeningen Danske Invest, Investeringsforeningen Danske Invest Select og Investeringsforeningen ProCapture

Investeringsforeningen Danske Invest, Investeringsforeningen Danske Invest Select og Investeringsforeningen ProCapture Investeringsforeningen Danske Invest, Investeringsforeningen Danske Invest Select og Investeringsforeningen ProCapture Politik for udøvelse af stemmerettigheder Vedtægterne for investeringsforeningerne

Læs mere