7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012"

Transkript

1 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort Der mangler svar på nogle af spørgsmålene. Disse vil blive besvaret senere dog senest d Nr. Spørgsmål Svar 1 Pakke 772 Sydtrafik anmodes om at uddybe de bagvedliggende faktorer for den angivne afregningssats for pakke 772 som vognmanden skal accepterer. Beløbet på kr. som årlig kontraktbetaling minus eventuelt fradrag for levering af naturgas svarer til den nuværende kontraktbetaling. 2 Pakke 772 I udbudsbetingelserne side 14 vedr. vægtning af tilbud på pakke 772 er angivet at; Det er bussammensætningen ved kontraktstart, der anvendes ved tildelingen. Hvis fx en euro-3- bus i løbet af kontraktperioden udskiftes til en euro-5-bus sker tildeling efter en euro-3-bus. Gælder denne regel grundlæggende eller som en del af prioritet 5. Det gælder grundlæggende for alle prioriteterne ved tildeling af kontrakt for pakke Pakke 772 Grundlæggende anses udbuddet af pakke 772, på nuværende erfaringsgrundlag, at være for kompleks for nærværende udbudsform, vil Sydtrafik overveje at ændre udbuddet af denne pakke til udbud efter forhandling? Nej. 4 Pakke 772 garageanlæg m.v. Under henvisning til, pligt til leje af angivet anlæg og dermed risiko for manglende dækning af depotomkostninger ved Sydtrafiks reducering i kørselsomfang og busser vil Sydtrafik ændre på afregningsformen således, at faste omkostninger til husleje og drift afregnes som et særskilt månedligt bidrag i hele kontraktperioden, fremfor bidrag pr. kontraktbus? Nej. 5 Pakke 772 garageanlæg m.v. Sydtrafik bedes fremlægge en lejekontrakt således at tilbudsgivere har mulighed for at vurdere vilkår for lejeaftalen.

2 6 Pakke 772 garageanlæg m.v. Uddybende oversigt over fordeling af forventet driftsomkostninger til depotet på ,- kr. årligt bedes oplyst, herunder bedes tillige oplyst om beløbet omfatter lovpligtige serviceaftaler for eksempelvis udsugnings- og andre installationer. 7 Pakke 772 garageanlæg m.v. I pakkebeskrivelsen for anlæg pligtig til at leje, er angivet, at vognmanden udstyrer for egen regning værkstedet med ønsket udstyr og værktøj. Betyder dette, at de øvrige lokaliteter lejes inklusiv inventar mv.? Hvis ja, bedes inventar indeholdt i lejemålet oplyst. Nej. Lejer har som udgangspunkt selv ansvaret for alt inventar. 8 Pakke 772 garageanlæg m.v. Er lejemålet delt med andre? I så fald bedes Sydtrafik oplyse hvem og hvilken virksomhedsart der udføres på lejemålet, udover busstationering. Lejemålet er hos Falck, beliggende på Vejlevej 119 i Fredericia. Falck beskæftiger sig bl.a. med beredskabstjeneste. 9 Pakke 772 garageanlæg m.v. Sydtrafik bedes redegøre for operatørens adgang til fællesarealer, samt beskrive fællesarealernes art. 10 Pakke 772 garageanlæg m.v. Sydtrafik bedes oplyse forureningssituationen på busstationeringen, samt hvilke forpligtelser vognmanden pålægges i forhold hertil. 11 Pakke 772 garageanlæg m.v. Sydtrafik bedes fremlægge vilkår for hvem der har fornyelsesforpligtelsen i henhold til indvendige installationer? 12 Pakke 772 garageanlæg m.v. Kan anlægget anvendes for andre formål eller for anden kørsel end for Sydtrafik/Fredericia Kommune? Det må bero på en konkret forespørgsel til udlejer. Men i tilbudsgivnings-sammenhæng bør der ikke regnes med denne eventuelle mulighed. Der er p.t. plads til 16 busser på anlægget. 13 Pakke 772 garageanlæg m.v. Kan dele af lejemålet videreudlejes? Hvis ja, er der så restriktioner for videreudlejning? Det må i givet fald bero på en konkret henvendelse til udlejer. Men som udgangspunkt er lejeomfanget tilpasset det aktuelle behov.

3 14 Pakke 772 garageanlæg m.v. Kan dele af lejemålet frasiges? Nej, det kan det som udgangspunkt ikke. 15 Pakke 772 garageanlæg m.v. Hvorledes påtænkes gasfyldningsplaceringen at være i forhold til anlæggets øvrige faciliteter? I modsætning til pakkebeskrivelsen (ver ) er planen for tankning ændret, sådan at der i stedet for hurtigtankning etableres slowtankning, hvor alle busser kan tankes samtidigt. Det præcise tidsforbrug kan p.t. ikke oplyses, men tankningen vil kunne ske i løbet af natten. 16 Pakke 772 garageanlæg m.v. Garanterer Sydtrafik og Fredericia Kommune for forsyningssikkerheden for levering af naturgas/biogas? Det forventes at oppetiden for tankningsanlægget vil være på 99 %. Ud over slow-tankningen (se spm. 15), vil der også blive etableret en hurtig tankningsmulig med adgang for offentligheden. Denne tankningsmulighed vil busserne i en nødssituation kunne anvende. Hvis der opstår driftsforstyrrelser pga. dokumenteret manglende tankningsmulighed for gas, vil sanktioner i forhold til kontrakten ikke blive anvendt. 17 Pakke 772 garageanlæg m.v. Skal entreprenøren opsætte dieseltankfaciliteter ved behov? Ja. 18 Pakke 772 garageanlæg m.v. Adgang til busvaskehal bedes udbybet, herunder entreprenørens rettigheder og pligter, samt: - Er der en tidsmæssig begrænsning i forhold til adgangen til vaskehallen? - Hvilken drifts- og vedligeholdelsesforpligtelse er der i forhold til vaskemaskinen for operatøren og hvem skal i tilfældet af fuldstændig nedbrud stå for fornyelse? Vaskemaskinen i vaskehallen tilhører den nuværende entreprenør. Den entreprenør, der opnår kontrakt skal således selv installere en vaskemaskine, såfremt en sådan ønskes. Som udgangspunkt er vaskehallen p.t. til rådighed for busvask i tidsrummet kl for den nuværende vognmand efter aftale med Falck. 19 Generelt Kan Sydtrafik bekræfte, at den tilbudte kompensation i A-kontraktens 4. stk. 2, er i overensstemmelse med de gældende udbudsregler? Ja.

4 20 Generelt Er ændringer i kørselsomfanget og nedlæggelser af ruter, der grunder i skolenedlæggelser, ikke omfattet af variationsbestemmelsen på 20 % jf. 4 stk. 1 i A kontrakten? Nej. Det fremgår også af A-kontraktens 4, stk. 4: Indskrænkning i kørselsomfang eller nedlæggelse af ruter, der grunder i skolenedlæggelser medfører uanset stk. 2. ingen godtgørelse. 21 Generelt Sydtrafik bedes beskrive den forventede nedlæggelse af skoler i kontraktperioden, således at tilbudsgiver har mulighed for i et vist omfang at beregne en risiko herfor, da denne alene bæres af vognmanden. Sydtrafik har ikke kendskab til ændringer i de enkelte kommuners skolestruktur udover, hvad der fremgår af kommunernes hjemmesider. 22 Med baggrund i formuleringen af A-kontraktens 15, stk. 3 bedes det bekræftet, at der ikke i de konkrete pakker stilles alderskrav til reservebusser. Reservebusser skal jf. A-kontraktens 15, stk. 3, opfylde de samme busforskrifter, som er gældende for driftsbusserne. Det omfatter også alderskrav. 23 Som vikarbusser indtil Euro 6 eller gasbusser indsættes i pakke 772, kan der anvendes standard 12 m bybusser, der min. opfylder Euro 3 normen suppleret med partikelfilter. Da Euro 3 normen blev indført allerede i 2001, bedes det bekræftet, at alderskravet på max. 10 år ikke gælder for vikarbusserne. Alderskravet indebærer, at busserne højst må være 10 år gamle i kontraktperioden. Dette gælder også for busser, der midlertidigt er indsat. Sydtrafik kan derfor ikke bekræfte, at dette ikke gælder midlertidigt indsatte busser ( vikarbusser ). 24 I udbudsbetingelserne henvises specifikt til bekendtgørelse nr. 843/2009 om indhentning af børneattester. Den pågældende bekendtgørelse er i mellemtiden blevet erstattet af nr. 640/2012. Sidstnævnte bekendtgørelse synes ikke at være relevant for chauffører i almindelig rutetrafik. Derfor bedes Sydtrafik bekræfte at der ikke vil blive stillet krav om, at vognmanden skal indhente børneattester for chauffører, der skal udføre den af dette udbud omfattede kørsel. Alternativt bedes Sydtrafik præcisere for hvilke pakker eller ruter, man kræver indhentet børneattester for chaufførerne, samt hvor hyppigt sådanne attester skal fornys. Sydtrafik stiller ikke supplerende krav til den gældende lovgivning på området.

5 25 I A-kontraktens bilag 3, punkt er nøje anført krav til både præinstallation og slutinstallation af rejsekortudstyr i nye busser. Hvilke krav stiller Sydtrafik til slutinstallation af rejsekortudstyr i brugte busser? For installation i brugte busser skal påregnes op til 2 arbejdsdage, idet der udover slutinstallationen også skal foretages installationerne, der er nævnt under 1: Præinstallation, med mindre busserne tidligere har haft rejsekortudstyr installeret. Det forventes, at alle busser er klar til Rejsekortdrift fra kontraktstart, med mindre der tilbydes nye busser, der ikke kan leveres til kontraktstart og som er omfattet af dispensationen for gas- eller euro-6, der senest skal være i drift inden udgangen af Sydtrafik bedes bekræfte, at lejemålet hos Falck i Fredericia er uopsigeligt også fra udlejers side i hele kontraktperioden for pakke 772. Sydtrafik bedes i øvrigt rundsende huslejekontrakten til de potentielle bydere, idet andet en lejeniveauet vil have betydning, når en huslejekontrakt skal vurderes. 27 Om personaleforhold Hvis vi tæller de personer sammen under pakkerne hver især, som ikke er streget ud når vi frem til følgende antal personale til overdragelse: 1. Pakke 795 Esbjerg Billund: 17 personer Kan dette være rigtigt ved en pakke med bare 3 vognløb / busser? Ja, fordelingen af medarbejdere, der i givet fald skal overdrages er korrekt. Den tilbudsgiver, der opnår kontrakt på de enkelte pakker, kan efter de gældende regler tilpasse medarbejderstaben. 2. Pakke 794 Varde: 27 personer Er dette korrekt i forhold til, at der i pakken er 12 vognløb / busser? 3. Pakke 793 Blåbjerg: 1 person Hvordan kan det stemme, når pakken er på 2 vognløb / busser? 4. Pakke 792 Blåvand: 3 personer Er dette korrekt i denne pakke med bare 1 vognløb / bus?

6 28 Pakke Under pkt. 18 (Alternative tilbud) under pakkerne skriver i, at der ud over de 4 nævnte alternativer, ikke kan afgives alternative tilbud. Spørgsmål: Vil fx et tilbud på pakke 794 med busser, der overholder alderen og et tilbud på samme pakke 794 med alene nye busser, vil det ene tilbud så blive opfattet som et ikke acceptabelt alternativ tilbud?? Alternative tilbud med forskellige bustilsætning er velkomne. Det vil blive opfattet som en alternativ gennemsnitlig busalder og fuldt ud acceptabelt. Uanset busalderen skal kravene i bilag 3 til A- kontrakten overholdes. 29 Pakke 794 Vognløb 12 rute 473. Ifølge køreplan skal tur kl fra Lindbjerg skole kun køre på mandage og tirsdage, men er medregnet alle ugens dage på skoledage. Skal turen køres eller hvad? Turen skal kun køres mandag og tirsdag på skoledage. Vognløb, køreplan m.v. vil blive revideret og offentliggjort senest d Et værksted til reparation og vedligeholdelse af gasbusser skal opfylde en række særlige krav. Udbyder bedes bekræfte, at det obligatoriske lejemål i pakke 772 indrettes i overensstemmelse med disse særlige krav. 31 Af udbudsmaterialets beskrivelse af pakke 772 fremgår, at såfremt der vælges et tilbud med (mindst 6) gasbusser, vil den årlige kontraktbetaling udgøre kr./år i oktober 2012 prisniveau. Da gasbusser er dyrere i indkøb og i vedligehold samt har en lavere gensalgsværdi, bedes det bekræftet, at der ikke vil blive skåret i antallet af driftsbusser i kontraktens løbetid. En sådan beskæring ville nødvendigvis skulle ske i antallet af dieselbusser, hvorved balancen mellem de to bustyper ville blive forrykket til alvorlig skade for busselskabets økonomi i kontrakten. Såfremt driftsbusserne består af et miks af gasog dieselbusser, vil en eventuel reduktion i antallet af driftsbusser ske ved at dieselbusser først tages ud af drift. Det kan imidlertid kun garanteres, at der ikke vil blive reduceret i antallet af gasbusser så længe, der er dieselbusser i drift. Hvis der eksempelvis skal reduceres med 3 busser og der er 10 gasbusser og 2 dieselbusser så vil reduktionen bestå af 2 dieselbusser og 1 gasbus. 32 En leverandør af gasbusser oplyser, at naturgasog biogaskvaliteten skal opfylde en af standarderne ISO/DIS klasse H eller svensk standard SS for at leverandøren kan garantere at motoren fungerer og giver rette ydelse og emissionsniveau. Vil den leverede gas kunne leve op til dette? Naturgassen vil leve op til bestemmelserne i det danske Gasreglement. Se Gasreglementets bilag 1A, der omhandler Bestemmelser om gaskvaliteter.

7 33 Sydtrafik leverer data til det auditive informationssystem (iht. pkt i bilag til A- kontrakten). Vil disse data være baseret på GPSkoordinater på de enkelte stoppesteder? Ja.

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 30.11.2012

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 30.11.2012 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort 30.11.2012 Spørgsmålene 48 74 er stillet i forbindelse med spørgerunden på Fredericia Rådhus og besøget på garageanlægget begge d. 19. november 2012. Nr. Spørgsmål

Læs mere

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel 9. februar 2010 Ændring til udbudsbetingelserne: Nyt tilbud på udbudsenhed 8 eller kombinationer, hvori udbudsenhed 8 indgår. Udbudsenhed 8 er udbudt

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg

5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg 8. juli 2014 5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg Spørgsmål / Fejl De med gråt markerede spørgsmål og svar indgik i 1.-4. rettelsesblad Svar / Rettelser 1. Rettelse til timetallet i pakke 2 2.

Læs mere

6. Udbud. Nr. Spørgsmål Svar. Sydtrafik har ikke opmålt længden af de enkelte ruter.

6. Udbud. Nr. Spørgsmål Svar. Sydtrafik har ikke opmålt længden af de enkelte ruter. 6. Udbud Spørgsmål og svar - Spørgsmål 1-3 offentliggjort d. 07.11.2011 - Spørgsmål 4-16 offentliggjort d. 21.11.2011 - Spørgsmål 17-28 offentliggjort d. 30.11.2011 Nr. Spørgsmål Svar 1 Hvilket kilometertal

Læs mere

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt 29. juni 2012 3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

Pakke 471A, Fredericia bybusser - dieselbusser

Pakke 471A, Fredericia bybusser - dieselbusser Sydtrafik,. udbud Pakke 7A, Fredericia bybusser - dieselbusser Generelle oplysninger: Kontraktform: A Kontraktstart: 7. juni 00 Kontraktløbetid: år Antal vognløb / busser: Primære linjer:,,,, 5, 6, 7,

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune

3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune 13. januar 2012 3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune De med gråt markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. 1. 2. 3. 4. 5. Spørgsmål / Fejl Der er

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Revideret januar 2016 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå klager

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011

3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011 3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011 13. december 2011 De med gråt markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Spørgsmål / Fejl 1. Bilag D for B-kontrakter

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Alle spørgsmål er anonymiseret, spørgsmålene står med sort skrift og svaret står

Læs mere

Pakke 772, Fredericia bybusser

Pakke 772, Fredericia bybusser Sydtrafik, Pakke 77, Fredericia bybusser Generelle oplysninger: Kontraktform: A Kontraktstart: 0. juni 0 Kontraktløbetid: 8 år Antal vognløb / busser: Primære ruter: Bybuslinjerne,,, 4, 5 og 6 Antal køreplantimer/år:

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel 16. marts 2009 5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel De med gult markerede spørgsmål/svar var med i 1.- 4. rettelsesblad. Fælles spørgsmål og svar vedr. 10. udbud 13. udbud 1. Skiltning

Læs mere

Mellem. Århus Kommune og Forberedelsesudvalget for Region Midtjylland på vegne af Trafikselskabet i Region Midtjylland under dannelse(midttrafik)

Mellem. Århus Kommune og Forberedelsesudvalget for Region Midtjylland på vegne af Trafikselskabet i Region Midtjylland under dannelse(midttrafik) Teknik og Miljø (vers. Endelig, 3) Mellem Århus Kommune og Forberedelsesudvalget for Region Midtjylland på vegne af Trafikselskabet i Region Midtjylland under dannelse(midttrafik) er indgået følgende udmøntningsaftale

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 21. november Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 21. november Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 21. november 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere.

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. 16.06.2015 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til

Læs mere

4. Udbud. Spørgsmål og svar. Spørgsmål nr. 1-15, offentliggjort d. 18.09.2009 Spørgsmål nr. 16-27, offentliggjort d. 06.10.2009

4. Udbud. Spørgsmål og svar. Spørgsmål nr. 1-15, offentliggjort d. 18.09.2009 Spørgsmål nr. 16-27, offentliggjort d. 06.10.2009 4. Udbud Spørgsmål og svar Spørgsmål nr. 1-15, offentliggjort d. 18.09.2009 Spørgsmål nr. 16-27, offentliggjort d. 06.10.2009 Nr. Spørgsmål Svar 1 Ad p 15 (Udbudsbetingelser) Korrektion af tilbud i forhold

Læs mere

7. udbud af buskørsel Sommer 2013

7. udbud af buskørsel Sommer 2013 7. udbud af buskørsel Sommer 2013 Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen Oktober 2012 INDLEDNING Sydtrafik er et fælleskommunalt selskab, der blev dannet 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen,

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet:

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: NOTAT Diabetes produkter - Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 21. maj 2015 Sagsbehandler: anlu05 Dok.nr.: 2015/0011374-1 Udbud og Indkøb Rettelser/tilføjelser

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Budgetforliget vedrørende budget 2013-16 indeholder et punkt om Anvendelse af gas i transportsektoren, hvor følgende indgår:

SAGSFREMSTILLING Budgetforliget vedrørende budget 2013-16 indeholder et punkt om Anvendelse af gas i transportsektoren, hvor følgende indgår: Økonomi- og Erhvervsudvalget 20-08-2014 Anvendelse af gas i transportsektoren Sagsnr.: 13/62985 Sagsansvarlig: Karl Johan Legaard SAGSFREMSTILLING Budgetforliget vedrørende budget 2013-16 indeholder et

Læs mere

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel 4. december 2008 På enhed 7 (Hurtigbussen 555/666) er der ikke virksomhedsoverdragelse af personale - ej heller chauffører. Se passagertal for Hurtigbussen

Læs mere

Viceværtsforpligtelse: Ja, Grindsted Rutebilstation, se bilag 16. Bustype (bilag 3)

Viceværtsforpligtelse: Ja, Grindsted Rutebilstation, se bilag 16. Bustype (bilag 3) Pakke 809, Grindsted Generelle oplysninger: Kontraktform: A Kontraktstart: 29. juni 2013 1 Kontraktløbetid: 8 år 2 Antal vognløb / busser: 7 Primære ruter: 282, 372, 374, 376, 377, 381, 383 Antal køreplantimer/år:

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010 K E N D E L S E Roslev Turist ved John Madsen (selv) mod Skive Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

SektorMED B&U ønsker en tydeligere systematisk inddragelse, kvalitetssikring og opfølgning på større udbudsopgaver.

SektorMED B&U ønsker en tydeligere systematisk inddragelse, kvalitetssikring og opfølgning på større udbudsopgaver. Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger Høringssvar Bemærkninger 1. Karensmindeskolen Skolens MED-udvalg har på sit møde tirsdag den 10. december behandlet høringsmaterialet for strategi

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune.

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Generell Informasjon Versjon 5 Url http://com.mercell.com/permalink/32303922.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Betalingsbetingelser

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Busselskabet Aarhus Sporveje

Busselskabet Aarhus Sporveje Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fac: 72409901 www.busselskabet.dk Busselskabet Aarhus Sporveje Udbudsmateriale til bekendtgørelsen Bybusindkøb Udbud efter forhandling med forudgående offentliggørelse

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge

Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge 15. januar 2016 Sagsnr. 08/262 Dok. nr. XXX Initialer ANJ Side 1 af 5 Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge Ad pkt. 4.2 Udbudsbetingelser, Mængder Venligst oplys fordelingen af de 400.000 ton/år indgående

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Jobcenter 29-08-2013. Udbud af beskæftigelsefremmende aktiviteter: Spørgsmål svar - prækvalifikation

Jobcenter 29-08-2013. Udbud af beskæftigelsefremmende aktiviteter: Spørgsmål svar - prækvalifikation NOTAT Jobcenter 29-08-2013 Udbud af beskæftigelsefremmende aktiviteter: Spørgsmål svar - prækvalifikation Spørgs Spørgsmål mål nr. 1 Vedr. pkt. 5 i virksomhedsbeskrivelsen (bilag 1): Hvad er indeholdt

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 11. november Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 11. november Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 11. november 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4

Læs mere

3. udbud Århus Kommune

3. udbud Århus Kommune 3. udbud Århus Kommune 2. Rettelsesblad. De 4 første spørgsmål svar var med i 1. rettelsesblad. Spørgsmål 1 Dørarrangement I bilag 5 til kontrakten - punkt 1 på side 65 er der anført krav til dørarrangementer

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk:

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk: Resume: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at der ikke er grundlag for at rejse en tilsynssag vedrørende kommunens salg af en ejendom, idet der ikke er grundlag for at antage, at kommunen ved salget

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

UDBUDSSKRIVELSE Vintertjeneste i Ilulissat

UDBUDSSKRIVELSE Vintertjeneste i Ilulissat QAASUITSUP KOMMUNIA Stab for Anlæg, Miljø & Infrastruktur Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023 3952 Ilulissat UDBUDSSKRIVELSE Vintertjeneste i Ilulissat Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0

Læs mere

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris)

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris) Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: Rettelse/tilføjelse 1: Kontrakten

Læs mere

Handicapkørsel. Vejledning til brugere og chauffører

Handicapkørsel. Vejledning til brugere og chauffører Handicapkørsel Vejledning til brugere og chauffører Gældende fra 1. november 2007 Denne vejledning forklarer om vilkårene for at bruge Sydtrafiks handicapkørsel og opdateres en gang årligt i forbindelse

Læs mere

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Opdateret 30. juli 2014 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 1 Hvornår skal maden senest være afleveret til modtagekøkkenerne i område 1? Da maden skal hentes på Hybyhus

Læs mere

2. Udbud. Spørgsmål og svar Formuleringen i udbudsbetingelsernes punkt 20 ændres efter 1. punktum til:

2. Udbud. Spørgsmål og svar Formuleringen i udbudsbetingelsernes punkt 20 ændres efter 1. punktum til: 2. Udbud Spørgsmål og svar 24.11.2008 Nr. Spørgsmål Svar 1 Det fremgår af udbudsbetingelserne, side 18, at anfordringsgarantien skal stilles af et af en international tilsynsmyndighed godkendt pengeinstitut/kautionsforsikrings-selskab.

Læs mere

SKI's ordbog. Forklaring. Ord

SKI's ordbog. Forklaring. Ord SKI's ordbog En forklaring på begreber, der ofte bruges af SKI ver. 2.5 Ord Forklaring Aftalenummer Et tal, der henviser til en specifik rammeaftale. Hver aftale har et egentligt navn, som beskriver hvad

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Hjemmepleje i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Hjemmepleje i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Hjemmepleje i Stevns Kommune Skema opdateret den 13.4.2015 Nummer på spørgsmål/ oplysning Dato for besvarel se Spørgsmål 1 13.5 Rammeaftale: 2 Formål og omfang

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune

3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune 6. august 2009 3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune De med skygge markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Spørgsmål 1. Adgang til Trapeze eksportfiler Er det

Læs mere

Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler

Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler Odense Kommune Udbud af genbrugshjælpemidler EU-Udbud på Lyskilder og el-artikler 201x/S xx-xxxxxx Hermed uploades til orientering spørgsmål med tilhørende svar. Svar på spørgsmål 1-3, der er modtaget

Læs mere

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer Spørgsmål og svar vedr. udbud af visiteret kørsel til Kolding Kommune Kolding Kommune, EU-Udbud nr. 2018/S-028-060991 Spørgsmål og svar 1 til og med 6 offentliggjort d. 21. februar 2018. Spørgsmål og svar

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Nummer Spørgsmål Svar 1 Jeg har et par spørgsmål til udbudsmaterialet omkring vejlednings-

Læs mere

Danskundervisning for voksne udlændinge og arbejdsmarkedsrettet danskundervisning

Danskundervisning for voksne udlændinge og arbejdsmarkedsrettet danskundervisning Danskundervisning for voksne udlændinge og arbejdsmarkedsrettet danskundervisning Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/36688190.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99-204.435 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Niels Henriksen) 29. maj 2000

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99-204.435 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Niels Henriksen) 29. maj 2000 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99-204.435 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Niels Henriksen) 29. maj 2000 K E N D E L S E Arriva Danmark A/S (advokat Esben Kjær, København) mod Hovedstadsområdets Trafikselskab

Læs mere

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/32198716.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery Publish date 4/12/2012

Læs mere

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Udbudsloven hvad er nyt? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber ind på vegne af en offentlig myndighed? Få her en kort oversigt over, hvad de nye regler betyder. Indhold 3

Læs mere

PARTNERSKAB FOR BIOGAS TIL BUSKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND APPENDIKS 2 MULIGHEDSANALYSE FOR REGI- ONALE RUTER MELLEM SKIVE, HERNING OG HOLSTEBRO

PARTNERSKAB FOR BIOGAS TIL BUSKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND APPENDIKS 2 MULIGHEDSANALYSE FOR REGI- ONALE RUTER MELLEM SKIVE, HERNING OG HOLSTEBRO PARTNERSKAB FOR BIOGAS TIL BUSKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND APPENDIKS 2 MULIGHEDSANALYSE FOR REGI- ONALE RUTER MELLEM SKIVE, HERNING OG HOLSTEBRO November 2015 1 Mulighedsanalyse for regionale ruter mellem

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

HARMONISERING AF MIDTTRAFIKS A-KONTRAKTER

HARMONISERING AF MIDTTRAFIKS A-KONTRAKTER 19-06-2014 Harmonisering af Midttrafiks kontrakter 1 HARMONISERING AF MIDTTRAFIKS A-KONTRAKTER Torsdag d. 19. juni 2014 19-06-2014 Harmonisering af Midttrafiks kontrakter 2 AGENDA Hvad er formålet? Hvad

Læs mere

Tiltrådt. Statusorienteringerne indeholder fremover en redegørelse for de opnåede priser i afsluttede udbud.

Tiltrådt. Statusorienteringerne indeholder fremover en redegørelse for de opnåede priser i afsluttede udbud. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 15. maj 2014 Mads Lund Larsen 16 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller At orientering om status for udbud tages til

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016.

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016. Sagsnr. 2016/S 074-128382 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 1 Udbud af Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Nr. Spørgsmål Svar Modtaget 1 Vedr. ESPD / dokumentation: Der blev stillet spørgsmål til den dokumentation,

Læs mere

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier Udvælgelseskriterier Den første sortering af tilbuddene sker på baggrund af en række udvælgelseskriterier. Her er der typisk tale om en række mindstekrav, der skal sikre, at leverandøren kan magte opgaven.

Læs mere

Esbjerg Kommune genudbyder i offentligt nationalt udbud i henhold til tilbudsloven, indkøb af special gravemaskine. Udbuddet er offentligt annonceret.

Esbjerg Kommune genudbyder i offentligt nationalt udbud i henhold til tilbudsloven, indkøb af special gravemaskine. Udbuddet er offentligt annonceret. Genudbud- indkøb af Special gravemaskine. Esbjerg Kommune genudbyder i offentligt nationalt udbud i henhold til tilbudsloven, indkøb af special gravemaskine. Udbuddet er offentligt annonceret. 1. Opgaven:

Læs mere

Buskørsel i Herning Kommune

Buskørsel i Herning Kommune 7. udbud Buskørsel i Herning Kommune Udbudsbetingelser Bind A UDBUDSBETINGELSER INDHOLDSFORTEGNELSE SAMLET OVERSIGT OVER DEN UDBUDTE KØRSEL UDBUDSVILKÅR A - KONTRAKT BILAG TIL UDBUDSVILKÅR: Bilag A, skema

Læs mere

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt.

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt. Kære Beboer. Vi gør opmærksom på, at denne fraflytnings guide alene er ment som en vejledende orientering om de generelle forhold. Hvad der gælder i det enkelte tilfælde fx i din lejlighed afgøres blandt

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD

ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD 05-12-2012 Orienteringsmøde om 34. udbud 1 ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD Onsdag d. 5. december 2012 05-12-2012 Orienteringsmøde om 34. udbud 2 ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD Dagsorden:

Læs mere

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Rebild Kommune Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Januar 2016 Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Opgavens beskrivelse Rebild Kommune, i det følgende benævnt ordregiver,

Læs mere

Indflytning & vedligeholdelse

Indflytning & vedligeholdelse Kære lejer. Velkommen til din nye bolig. Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt. Lovgivningen på området er imidlertid indviklet,

Læs mere

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune Udbudsstrategi for Glostrup Kommune 1. Udbudsstrategi Med henvisning til Bekendtgørelse fra Indenrigs- og Socialministeriet af 21. december 2009 om kommunal udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse jf.

Læs mere

Spørgsmål fra tilbudsgivere

Spørgsmål fra tilbudsgivere Spørgsmål fra tilbudsgivere DAB har modtaget en række spørgsmål fra interesserede tilbudsgivere, der besvares som følger: Spørgsmål 1 Rammekontrakt side 5, første afsnit Tekstuddrag: Leverandøren har ansvar

Læs mere

KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014. Udbud af kørsel til elever med særlige behov. Proces, resultat og erfaring

KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014. Udbud af kørsel til elever med særlige behov. Proces, resultat og erfaring KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014 Udbud af kørsel til elever med særlige behov Proces, resultat og erfaring HOVEDPUNKTER I PROCESSEN 11.8.2014 13.6.2014 23.5.2014 Opstart på skolekørsel 4.4.2014

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) Og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

3. udbud Århus Kommune

3. udbud Århus Kommune 3. udbud Århus Kommune 3. Rettelsesblad. De 25 første spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Bemærk: At der i dette rettelsesblad er tilføjet svar på følgende spørgsmål: 12, 17, 18 og 19. Spørgsmål

Læs mere

Generelle udbudsbetingelser

Generelle udbudsbetingelser Generelle udbudsbetingelser Kapitel 1 i forbindelse med udbud af Flytteservice Side 1 af 7 Forord Herlev Kommune udbyder herved Flytteservice i henhold til de forvaltningsretlige principper. Kommunen har

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft Aftalebilag 5 og svar Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft til "Udbudsbetingelser screeningsalkometer" Spg. 1 15. juli

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

RAPPORT. Manual for miljøsyn. Foretaget for: HUR. Dato: 5. december 2001. Sagsbehandler: Michael Grouleff Jensen Civilingeniør. Sagsnr.

RAPPORT. Manual for miljøsyn. Foretaget for: HUR. Dato: 5. december 2001. Sagsbehandler: Michael Grouleff Jensen Civilingeniør. Sagsnr. RAPPORT Manual for miljøsyn Foretaget for: HUR Dato: 5. december 2001 Sagsbehandler: Michael Grouleff Jensen Civilingeniør Sagsnr.: 270-0-0449 Resultat af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE

Læs mere

Bilag E.1 Generel kravspecifikation Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer - Totalleverandører

Bilag E.1 Generel kravspecifikation Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer - Totalleverandører Bilag E.1 Generel kravspecifikation Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer - Totalleverandører 10. Indholdsfortegnelse 1. Kravspecifikation 3 2. Hvordan kravspecifikationerne skal forstås 4 3. Krav

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016.

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Version 1.0 LEMVIG KOMMUNES 1. UDBUD AF SPECIALKØRSEL SPØRGSMÅL/SVAR TIL UDBUDSMATERIALET Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Nr. Spørgsmål Svar Besvarelsesdato 1. Er Lemvig Kommunes 1. udbud

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.:2009-0020600 (Katja Høegh, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 21. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.:2009-0020600 (Katja Høegh, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 21. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.:2009-0020600 (Katja Høegh, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 21. april 2010 K E N D E L S E Clavis Sprog og Kompetence (selv) mod Hvidovre Kommune (Kammeradvokaten ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Koncessionsaftale på levering af byudstyr

Koncessionsaftale på levering af byudstyr Koncessionsaftale på levering af byudstyr Info Version 3 Url http://com.mercell.com/permalink/37333202.aspx Tender type Tender Payment condition Given in inquiry document Publish date 2/13/2013 9:38 AM

Læs mere

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål 07-06-2016 07-06-2016 2 07-06-2016 07-06-2016 Spørgsmål

Læs mere

Til de bydende UDBUD AF RYDNINGER I SØLSTED MOSE RETTELSESBLAD NR. 2.

Til de bydende UDBUD AF RYDNINGER I SØLSTED MOSE RETTELSESBLAD NR. 2. Til de bydende UDBUD AF RYDNINGER I SØLSTED MOSE RETTELSESBLAD NR. 2. I forbindelse med besigtigelsen for de bydende afholdt den 30. januar 2014, blev der stillet en række spørgsmål, som i det efterfølgende

Læs mere

Informationsmøde. Den 6. januar 2010, kl Vedrørende udbud med forhandling. Århus Billund Lufthavn (16. udbud)

Informationsmøde. Den 6. januar 2010, kl Vedrørende udbud med forhandling. Århus Billund Lufthavn (16. udbud) Informationsmøde Den 6. januar 2010, kl. 10.00 Vedrørende udbud med forhandling af Århus Billund Lufthavn (16. udbud) og Pendlerruten Silkeborg Århus Nord (19. udbud) Dagsorden - Den udbudte kørsel - Tidsplan:

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 17 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller

Politisk dokument uden resume. 17 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 4. april 2013 Mads Lund Larsen 17 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller At orientering om status for udbud tages

Læs mere

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer Bilag 6 - Ejendomme Aftale om anvendelse af bygninger og/eller ejendomsareal til opsætning af reklame og reklamebærende udstyr Nærværende aftale er ikke omfattet af lejelovgivningen. PARTERNE OG DET LEJEDE:

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune

Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune Udbud Uddannelsesklausuler 1 Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune 1. Indledning På foranledning af Økonomiudvalget den 2. oktober 2012 blev administrationen bedt om,

Læs mere