Referat af ordinært beboermøde i Pakhuset. Tirsdag den 22. september 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ordinært beboermøde i Pakhuset. Tirsdag den 22. september 2009"

Transkript

1 Referat af ordinært beboermøde i Pakhuset Tirsdag den 22. september Fremmødte: 13 personer. 2. Evy Pauck bød velkommen, og åbnede mødet jf. dagsordnen, hun gjorde opmærksom på at der i den første mødeindkaldelse var fejl i teksten, hvorfor det var den sidste udgivne/rettet mødeindkaldelse af 11. september der var gældende. 3. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Valg af referent. Valg af stemmeudvalg. 2. Afdelingsbestyrelsens årsberetning for 2008/ Godkendelse af forslag til driftsbudget for (vedlagt) 4. Behandling af eventuelt indkommende forslag. 5. Valg af medlemmer til afdelingsbestyrelse og suppleanter. a. Valg af formand for 2 år. - Evy Pauck blev genvalgt for 2 år i 2008 og er således ikke på valg. b. Valg af bestyrelsesmedlemmer for 2 år. - Ole Bruun blev genvalgt for 2 år i 2007 og er således på valg. - Jørgen Peter Henriksen blev genvalgt for 2 år i 2008 og er således ikke på valg. c. Valg af 3 suppleanter for 1 år. 6. eventuelt. (ingen beslutninger). 4. Dagsorden pkt. 1 - Ole Bruun blev valgt som dirigent. - Jørgen Peter Henriksen blev valgt som referent. - Charlotte Thomsen og Nanna Harslev blev valgt til stemmeudvalg. Ole Bruun takkede for valget og gav ordet til afdelingsbestyrelsens formand. 5. Dagsorden pkt.2 Evy Pauck fremlagde bestyrelsens beretning for 2008/2009.

2 Referat er indsat herunder: Bestyrelsens beretning 2008/09 Pakhuset Der har været mange fraflytninger i det forgangne år, som de fleste vel har bemærket. Det er ikke set mage til i mange år. Derfor er vi blevet klar over at der mangler information vedrørende pulterrum tilhørende lejlighederne, når disse ikke er i lejligheden, og henvisninger til skralderummet i gårdkonen. Dette må vi have løst ved en informationsskrivelse til nye beboere. Dette beder vi administrationen om at formidle. - så til noget helt andet: det kommende år får vi atter en huslejestigning, fra vil huslejen stige med 1,97 procent, som vi må tage til efterretning. Men vi får også noget pengene. For eksempel har vi i sommer fået renoveret og malet døre, cykelskure og gårdkonen samt udskiftet rækværk og træværk på svalegangen til materialer som ikke skal vedligeholdes i mange år fremover. Derudover har vi fået udskiftet to franske altandøre på grund af råd. Dem har vi mange af, og meningen er at alle skal udskiftes i det kommende år. De nye døre er vedligeholdelsesfri og fuldkommen vandtætte og med højenergiruder. Vi har problem med pladsmangel til cykler. Vi er af flere beboere blevet bedt om udvidelse af cykelskure så alle beboeres cykler kan komme i tørvejr. Vi bliver også nødt til at bede alle beboere om at bede gårdmanden, Morten Bech ( ) om cykelmærker, da cykler UDEN mærker vil blive fjernet. I løbet af sensommeren har vi haft ubudne gæster i gården, som har moret sig med at smadre nogle af vores havemøbler. Dette er politianmeldt. Om ikke andet så for den præventive virkning, såfremt dem der har gjort det har bemærket at politiet har været her. Der bliver arbejdet på løsning af vore kloakproblemer: det være sig dårlig lugt fra kloakken på badeværelset samt dårlige afløb fra vaske og toiletter. Vi er lidt kede af, at der i naboejendommen er flyttet et par enkelte kedelige elementer ind, som uheldigvis ikke tager hensyn naboerne. Endvidere har vi haft markvandring med Hans Mikkelsen med henblik på hele ejendommens tilstand. Med venlig hilsen

3 Afdelingsbestyrelsen i Pakhuset Markvandringsrapporten er vedlagt dette referat som bilag. Referatet blev godkendt uden bemærkninger. 6. Dagsorden pkt. 3 Ebbe Frank (administrator BO42) gennemgik det i mødeindkaldelsen vedlagte bebor venlige regnskab, og gør samtidig opmærksom på, at det ved henvendelse til BO42, er muligt at få regnskabet forelagt i sin helhed. Ebbe Frank havde ved gennemgangen til budgettet/driftsbudgettet følgende uddybende bemærkninger til regnskabet. - Pakhuset har ekstraordinært fået ,00 kr. som er tilbageførte lønsummer efter en afsagt dom i Højesteret. - De ,00 kr. vil indgå i budget 2010 og bruges her til vedligeholdelse, og ikke til en lejenedsættelse for året 2010, idet her kun er tale om en engangs indtægt. - Ved gennemgang af driftsbudgettet for 2010 er der ikke taget hensyn til en evt. sammenlægning af boligselskaberne, idet en sådan pt. Ikke er vedtaget. - Det er indtrykket at pakhuset er på vej ind i en god gænge vedr. økonomien. Pakhuset har dog for nuværende ikke en tilstrækkelig opsparing/henlæggelse, til at kunne i møde se evt. uforudsete større udgifter. - Som supplement til afdelingsbestyrelsens beretning, kan det oplyses at der har været rigtigt mange fraflytninger i 2009, modsat Istandsættelserne har været dyre for afdelingen, da de fraflyttede lejere har beboet lejemålene i en periode over eller lige ved 100 måneder(botids procenten = 100), de bliver derfor ikke ved fraflytningen modregnet i indskuddet, (ved en normal istandsættelse af lejemålet). - Det er bygge teknisk svært at udskifte altandøre, da døre m. v. som udskiftes, jf. lokalplanen, skal være udført i samme materialer som det udskiftede. - Det faste antenne bidrag stiger fra 138,00 kr. i 2008 til 148,00 kr. i Der var ingen kommentarer eller bemærkninger til det forelagte driftsbudget/regnskab, som hermed godkendtes. 7. Dagsorden pkt. 4 Der er ingen indkommende forslag, 8. Dagsorden pkt. 5 - Ole Bruun blev genvalgt som bestyrelsesmedlem.

4 - Kirsten Hansen blev genvalgt som suppleant - Lill-Britt Landshoff blev genvalgt som suppleant - Charlotte Thomsen blev valgt som suppleant Bestyrelsen er herefter sammensat af: Evy Pauck som formand Ole Bruun som bestyrelsesmedlem Jørgen Peter Henriksen som bestyrelsesmedlem Kirsten Hansen som 1. Suppleant Lill-Britt Landshoff som suppleant Charlotte Thomsen som suppleant 9. Dagsorden pkt. 6 Tina Andersen ville i sin egenskab som formand for Knudsker boligselskab informer om den på tænkte refusion mellem BO42 og Knudsker Boligselskab, og fremlagde følgende tekst: Begge selskaber vil gerne være det bedste boligselskab på Bornholm og i stedet for at konkurrere vil vi hellere samarbejde. Der har været mange møder for at få det hele på plads, og der vil komme mange møder endnu. Økonomisk er der en lille gevinst (500,- kr. pr. lejemål pr. år) for Knudsker Boligselskab, mens Bo42 intet tjener. BL, advokater og revisor er med i processen, så det hele kan gå rigtigt til. Der er lavet en tidsplan hvor en fusion pr. 1. januar 2010 er målet. Ved en fusion vil vi få fælles venteliste, hvor man vil have anciennitet efter hvornår man er skrevet op, uanset selskab. En endelig fusion skal godkendes på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Beboerne vil blive nærmere orienteret, men får ikke stemmeret, da kompetencen ligger hos de valgte i repræsentantskabet - Ebbe Frank kunne supplere Tinas indlæg med, at der ved et evt. nej til en sammenlægning ikke ville blive nogle ændringer i de nuværende aftaler om samarbejde. - Ole Bruun ville vide hvorledes en evt. fremtidig bestyrelse vil komme til at se ud. Til ovenstående svarede Ebbe Frank at der i sagens natur ikke var truffet beslutning herom, men man stræbte efter en ligestilling imellem begge foreninger, Intentionerne var dog at vi ender op med en helhed, hvor vi kommer væk fra tanken om to foreninger - Ole Bruun ville vide om man havde tænkt på noget navn. Til ovenstående svarede Ebbe Frank Det var ikke afklaret, valget af navn er ikke et kardinalpunkt i en opstarts fase af sammenarbejdet, som kan blive en længere proces, men i opstarten tænkes der på at anvende navnet BO42, Et nyt navn skal vedtages i en kommende organisationsbestyrelse.

5 - Evy Pauck mente der var for mange fremmed eller ukendte cykler i de skure der tilhørte Pakhuset. Ovenstående frembragte en længere diskussion om mærkater på cykler m. v. Konklusionen blev at afdelingsbestyrelsen her har en opgave i at lave regler for cykler og indflettet dem i reglerne for husorden. Ebbe Frank gjorde i den forbindelse opmærksom på at det er tinglyst gården ikke må opdeles. - Ole Hemmingsen ville vide om der var brandmure i ejendomme, og om man havde tænkt på rebstiger som en flugt mulighed Ole Bruun kunne til ovenstående oplyse at døre og opgange var brandsikkert. Ebbe Frank kunne ligeledes oplyse, at der af hensyn til forsikringen ikke måtte opbevares brandbare genstande i trappeopgangene(barnevogne etc.) - Ole Bruun bragte ophør af analoge kanaler samt modtagelse af 9 gratis kanaler fra og med d. 1. november 2009 til diskussion, konklusion blev at det fælles antenne anlæg, som alle er tvunget medlem af ville være i stand til at klare overgangen til nye signaler pr. 1. november 2009, således at vi ikke vil få genere vedr. antenne signaler. 10. Dirigenten afsluttede herefter mødet. Rønne d. Evy Pauck Ole Bruun Jørgen Peter Henriksen Formand Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Referent under mødet