Fremover skal plakater inde i kirkerne kun opsættes i magnetlommerne på stålpladerne. Alle andre steder bliver plakater fjernet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremover skal plakater inde i kirkerne kun opsættes i magnetlommerne på stålpladerne. Alle andre steder bliver plakater fjernet."

Transkript

1 STÅLPLADER TIL PLAKATER Stålplader opsættes til plakater inde i Frihavnskirken og inde i Luther Kirken, så information (herunder højmesser, koncerter og aktiviteter) fra sognet til menigheden fremover placeres centralt og samme altid sted, så menigheden ved, hvor informationen skal søges. Samtidig præsenteres informationen på en æstetisk måde i fht. kirken og dens indretning. I Frihavnskirken placeres 15 A4-stålplader i våbenhuset på venstre dør til kirkerummet, otte A4- stålplader i menighedshuset i stueplan ved indgangen på væggen til venstre samt to A4-stålplader i menighedshuset på 1.sal på væggen ved elevator og køkken. I Luther Kirken placeres 6 A4-stålplader i våbenhuset på væggen ved siden af venstre dør til kirkerummet, to A4-stålplader på 1.sal på væggen ved siden højre dør til menighedssalen samt fire A4- stålplader på 1.sal på væggen til højre for indgangen til kirkekontoret. Fremover skal plakater inde i kirkerne kun opsættes i magnetlommerne på stålpladerne. Alle andre steder bliver plakater fjernet. Samlet pris for 37 A4-oversized stålplader er ca ,- kr. excl. moms og levering samt montering i kirken. Ved samme lejlighed nedtages de to lysmontre udenfor ved indgangen til Frihavnskirken.

2 PLACERING AF BROCHURER OG KIRKEBLAD Brochureholderne opsættes til kirkeblad og brochurer (herunder barnedåb, konfirmation, vielse, bisættelse og begravelse) inde i Frihavnskirken og inde i Luther Kirken, så information til at tage med hjem fremover placeres ved siden af stålpladerne med plakater og altid samme sted. På den måde ved menigheden altid, hvorkirkeblad og brochurer findes. Den information, der vises på plakaterne er samlet i kirkebladet og det er vigtigt at også kirkeblad og brochurer præsenteres på en æstetisk måde i fht. kirken og dens indretning. I Frihavnskirken placeres brochureholderen i våbenhuset til venstre for døren til kirkerummet. I Luther Kirken placeres brochureholderen i våbenhuset til venstre for døren til kirkerummet og ved siden af stålpladerne til plakater. Fremover skal kirkeblad og brochurer inde i kirkerne kun opsættes i brochureholderne. Alle andre steder bliver kirkeblad og brochurer fjernet. Samlet pris for to brochureholdere er 650,- kr. excl. moms. De er indkøbt og bliver snarest opsat.

3 MALING AF VÅBENHUSET I FRIHAVNSKIRKEN I forbindelse med opsætning af ståltavler til plakater samt opsætning af brochureholder, vurderes det at være hensigtsmæssigt at male døre og karme i våbenhuset inden opsætning af stålplader. Døre er temmelilg medtaget efter diverse plakatopsætning. Det foreslås at male væggene i våbenhuset samt toilet ved samme lejlighed. Selv om udgifterne skal holdes nede, idet vi ikke kender udsigterne for sognets økonomi bla. grundet usikkerheden om Luther Kirken, kan vi med små midler signalere at vi stadig vedligeholder vores kirker. Fremover må der IKKE opsættes plakater på vægge og døre. De vil blive fjernet. Der anslås en pris på ,- kr. excl. moms.

4 MINI-LIFT AF VÅBENHUSET I FRIHAVNSKIRKEN Også i forbindelse med opsætning af ståltavler til plakater mm. samt maling af våbenhus og toilet, vurderes det at være en kærkommen mulighed til at købe nyt skab, to nye stole og et bord samt afsætterbord til våbenhuset. Alt vil blive holdt i hvide og lyse farver og nuværende hylder, stativer mm. fjernes. Jeg har i vinter ved en samtale informeret provsten om min ide. Selv om udgifterne skal holdes nede, er det vigtigt at vi stadig vedligeholder vores kirker og det kan gøres med små midler. Der anslås en pris på ,- kr. excl. moms.

5 GRAFISK LINJE Tidligere har design, support, udbydere, hosting mm. ligget hos forskellige firmaer bla. fordi der har været to kirker og dermed to administrationer. Nedenstående er for at samle, ensrette og forenkle forretningsgange, så al kommunikation fra sognet er enslydende og ligger hos én udbyder og ligeledes at al support og IT ligger hos én udbyder. HJEMMESIDE Hjemmeside; opdaterer Reklamedame hver mandag. NYHEDSBREVE 1. Nyhedsbrev for gudstjenester, aktiviteter og koncerter, udsendes f.eks. hver 2. fredag gældende fra søndag til søndag. en skal være: Da Reklamedame har alle billeder og al text fra hjemmeside, plakater og kirkeblad, foreslåes det at Reklamedame forestår udsending og grafisk udformning af nyhedsbrevet i tråd med den grafiske linje, der er lagt for sognet. Nyhedsbrevet vil som på hjemmesiden indeholde text samt billeder, sidstnævnte som appetizer. 2. Frihavnskirkens musikalske nyhedsbrev med frihavnskirkemusik@rvsogn.dk udsender Morten Schousboe en gang ugentlig som nu. Nyhedsbrevet vil indeholde (evt. enkelte billeder) text som Morten har qua han selv booker koncerterne. 3. Luther Kirkens nyhedsbrev: kirkenyt@yahoo.dk udgår og ønsker Luther Kirken et musikalsk nyhedsbrev oprettes lutherkirkemusik@rvsogn.dk på lige vilkår med Frihavnskirkens musikalske nyhedsbrev. Sognets it-supporter Brian Johansen forestår hosting med et abonnement på kr. 199,- excl. moms om måneden. Herfra kan man oprette flere lister (udsendelseskatagorier) og udsende mails om måneden. Det er let at betjene, let at se modtager og historik. PLAKATER Reklamadame opdaterer og printer plakater efter behov ila. måneden. En månedlig oversigt over gudstjenester (højmesser, spaghetti, baby osv.) og en tilsvarende over aktiviteter og koncerter (litterær cafe, mou & mening, pigeaftener samt koncerter mm.) opsættes månedsvis inden månedens sidste søndagshøjmesse. Derudover enkelte plakater for arrangementer, koncerter og specialgudstjenester. Er der mange koncerter en enkelt måned, laves en koncertplakat. Kirketjenere (og formand) opsætter alle plakater både i montrene udenfor kirkerne samt på de kommende stålplader inde i kirkerne. Reklamedame informerer om opsætning. Ønskes der yderligere print af plakater til for kirkerne extern distribution, forestår den enkelte selv dette. KIRKEBLAD Reklamedame opdaterer, printer og folder 60 stk. kirkeblade til Frihavnskirken. Kirketjenerne distribuerer kirkeblade i kirkerne inden månedens sidste søndagshøjmesse. Som en prøve printer Reklamedame 40 stk. til Luther Kirken, hvor kordegn Flemming Nielsen vil forsøge at uddele kirkeblade til interesserede. En prøveballon for at se om det evt. vil bevirke flere mennesker i kirkerne. Reklamedame printer 10 stk. kirkeblade, som afleveres på biblioteket på Dag Hammarskjölds Allé. Også en prøveballon. FACEBOOK

6 Sognet har en side på Facebook; Den er ikke opdateret siden medio februar og har ikke alle gudstjenester, aktiviteter og koncerter med. Det foreslås, at Reklamedame poster alle gudstjenester, aktiviteter og koncerter for begge kirker hver måned. Herefter kan hver præst og organist poste yderligere info, hvis ønsket. Reklamedame har alle billeder og al text fra hjemmeside, plakater og kirkeblad, hvorfor det er mest hensigtsmæssigt at alt udsendes herfra. Reklamedame skal have login til: Dette sendes til formanden. LAGERPLADS TIL MARLENE LOLLIKES KORSKOLE Korskolen har brug for plads på nettet til sangtexter og mp3-filer, der kan downloades til korsangerne, som har brug for at øve op til koncerter o.lign. Deres tidligere hjemmeside er nedlagt, hvorfor nedenstående foreslåes. Under sognets hjemmeside; er lavet en side til korskole login. Siden er i tråd med den grafiske linje, der er lagt for sognet. For det ønskede kor, klikker man på login og videresendes til en side, hvor man logger på med brugernavn og password for at få adgang til de filer Marlene har lagt op. Der vil være et login for hvert kor. Sognets it-supporter Brian Johansen forestår hosting af FTP-lagerplads med tre login med hver sit brugernavn og password Hvert kor tildeles under sit login 5GB plads. Opsætning kr. 1000,- excl. moms. Det er en fornuftig løsning, der er let at betjene. Administration og oprettelse af brugere og mapper ud over ovenstående betales via klippekort.

Referat af møde nr. 3 i Rosenvængets sogns menighedsråd tirsdag den kl i Luther Kirkens menighedssal.

Referat af møde nr. 3 i Rosenvængets sogns menighedsråd tirsdag den kl i Luther Kirkens menighedssal. 22.3.2013 Til medlemmerne af Rosenvængets sogns menighedsråd, personalerepræsentant og kirkeværge Referat af møde nr. 3 i menighedsrådet Referat af møde nr. 3 i Rosenvængets sogns menighedsråd tirsdag

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Vejledning til brug af PwC-Portalen Denne vejledning gennemgår de enkelte funktioner i PwC-Portalen og forklarer hvordan de bruges. Du finder også information om, hvordan du kan få yderligere hjælp, hvis

Læs mere

https://gensidigforsikring.linkgrc.com

https://gensidigforsikring.linkgrc.com Indholdsfortegnelse Log ind... 2 Hjem... 3 Dokumenter... 6 Grupper... 9 Min profil... 20 Log ud... 21 Brugervejledning Fortroligt Side 1/21 Log ind På denne side angives et brugernavn og en adgangskode.

Læs mere

Udkast til arbejdsbeskrivelse for kordegn Supplerende kommentarer fra udvalget

Udkast til arbejdsbeskrivelse for kordegn Supplerende kommentarer fra udvalget Aktivitetsudvalget og andre udvalg nedsat af menighedsrådet Grøndalslunds venner og andre frivillige ved kirken være med til at arrangere udflugter, ture, m.m. Bestille busser administrere kirkebilen booke

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 13. oktober 2011 Blad nr. 1 ENDELIG. Fraværende med afbud:

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 13. oktober 2011 Blad nr. 1 ENDELIG. Fraværende med afbud: ENDELIG. Solrød Menighedsråd indkaldes hermed til ordinært menighedsrådsmøde onsdag den 13. oktober 2011 kl.18.00 i Solrød Strandkirke. Forventes afsluttet senest kl. 22.00. Send venligst afbud til kirkekontoret.

Læs mere

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Første gang du logger på PwC-Portalen... 1 PwC-Portalens hovedmenu... 6 Mine beskeder...

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Første gang du logger på PwC-Portalen... 1 PwC-Portalens hovedmenu... 6 Mine beskeder... Vejledning til brug af PwC-Portalen Denne vejledning gennemgår de enkelte funktioner i PwC-Portalen og forklarer hvordan de bruges. Du finder også information om, hvordan du kan få yderligere hjælp, hvis

Læs mere

Hvordan finder jeg et navn til min hjemmeside?

Hvordan finder jeg et navn til min hjemmeside? Hvordan finder jeg et navn til min hjemmeside? Navnet til din hjemmeside også kaldet domænenavn, er det navn, dine kunder skal slå op på Internet for at finde din hjemmeside fx www.ditdomæne.dk Navnet

Læs mere

HåndOffice Brugeropret og bruger

HåndOffice Brugeropret og bruger HåndOffice Brugeropret og bruger Brugeropret... 3 E-mail til bruger... 5 Rediger bruger info... 6 Bruger typer... 8 Foreningsbruger... 8 Holdkortbruger... 8 App -bruger i HO... 9 Hvervs tilknytning - Foreningshverv...

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

Brugervejledning Administration af Læringsledelse kortlægninger 2017

Brugervejledning Administration af Læringsledelse kortlægninger 2017 Brugervejledning Administration af Læringsledelse kortlægninger 2017 Administrators overblik Under menuen Overblik vil du altid kunne se status på de forskellige undersøgelser. Her vises i procenter og

Læs mere

Brugervejledning Administration af Læringsledelse kortlægninger 2017

Brugervejledning Administration af Læringsledelse kortlægninger 2017 Brugervejledning Administration af Læringsledelse kortlægninger 2017 Administrators overblik Under menuen Overblik vil du altid kunne se status på de forskellige undersøgelser. Her vises i procenter og

Læs mere

webmail Outlook web application webmail

webmail Outlook web application webmail outlook web application webmail Outlook web application webmail outlook web application webmail indhold Tilgå webmailen 1 Sende emails 2 Oprette et møde 3 Tilføje en funktionspostkasse 4 Vise ugenumre

Læs mere

HVAD KAN GOLFBOX GØRE FOR DIG?

HVAD KAN GOLFBOX GØRE FOR DIG? GOLFBOX Det har været bestyrelsens ønske at højne informationsniveauet og gøre det nemt for alle at få de øjeblikkelige informationer vedrørende klubben, banen, turneringer og sidst men ikke mindst elektronisk

Læs mere

Velkommen til Sognets Hus

Velkommen til Sognets Hus Velkommen til Sognets Hus Fløng Byvej 16, Fløng 2640 Hedehusene Telefon: 46 56 27 49 Anvendelse af det nye Sognets Hus Udover konfirmand- og juniorkonfirmandundervisning, som kirkens præster og sognemedhjælper

Læs mere

2) OVERVEJE hvordan dine træningsdata skal overføres til dagbogen.

2) OVERVEJE hvordan dine træningsdata skal overføres til dagbogen. Kære løber, Denne vejledning har til formål at hjælpe dig hele vejen igennem vores tilmeldingsprocedure. Det kan være en god idé, at printe denne vejledning ud og have liggende ved siden af computeren,

Læs mere

Kære Naboer i nummer «Username»

Kære Naboer i nummer «Username» Kære Naboer i nummer «Username» Dette er en lille hjælp til hvordan du kommer i gang med at bruge vores mail-system, samt vores interne hjemmeside i Teglværkshaven. Teglvaerkshaven.dk vil være en intern

Læs mere

BRØNDBYØSTER SOGNS MENIGHEDSRAD

BRØNDBYØSTER SOGNS MENIGHEDSRAD BRØNDBYØSTER SOGNS MENIGHEDSRAD REFERAT FOR BRØNDBYØSTER SOGNS MENIGHEDSRÅD Menighedsrådsmøde tirsdag 27. maj 2014 kl. 19.00 i Annexgården, Brøndbyøstervej 117 B, 2605 Brøndby Til stede: Leif Andersen,

Læs mere

Velkommen til Sognets Hus

Velkommen til Sognets Hus Velkommen til Sognets Hus Fløng Byvej 16, Fløng 2640 Hedehusene Telefon: 46 56 27 49 Anvendelse af det nye Sognets Hus Udover konfirmand- og juniorkonfirmandundervisning, som kirkens præster og sognemedhjælper

Læs mere

Instruktion til Ungdomsskoleweb

Instruktion til Ungdomsskoleweb Instruktion til Ungdomsskoleweb SMS modul Version 1.02 2 Indholdsfortegnelse SMS-MODUL... 4 VÆLG HOLD... 4 Send SMS til hold... 5 SEND SMS TIL ALLE HOLDELEVER (NYT I VERSION 1.02)... 6 Administrere SMS

Læs mere

UNIVERSE. Users guide til Universe

UNIVERSE. Users guide til Universe UNIVERSE Users guide til Universe Indhold Prolog... 2 Login... 2 Bruger... 3 Mig... 4 Enheder... 5 Mine enheder... 5 Indstilling af Mine Enheder... 6 Bemærk... 6 Services... 7 Voicemail - der er kun en...

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Manual til Groupcare: Indhold, formål og brug

Manual til Groupcare: Indhold, formål og brug Manual til Groupcare: Indhold, formål og brug Indledning Groupcare er en elektronisk, internetbaseret kommunikationsform som vi bruger i forbindelse med din DOL-uddannelse. Grundlæggende set er Groupcare

Læs mere

Indholdsfortegnelse Lejearealer Side 2. Leje af store sal, høje sal og lille sal Side 3. Leje af grafiksal og væg 1 og 2 Side 4.

Indholdsfortegnelse Lejearealer Side 2. Leje af store sal, høje sal og lille sal Side 3. Leje af grafiksal og væg 1 og 2 Side 4. Indholdsfortegnelse Lejearealer Side 2. Leje af store sal, høje sal og lille sal Side 3. Leje af grafiksal og væg 1 og 2 Side 4. Leje af designsal Side 5. Leje af hele huset Praktiske oplysninger Side

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

Vedlagt sendes 3 alternative modeller for organisering af den økonomiske forvaltning for Grøndalslund

Vedlagt sendes 3 alternative modeller for organisering af den økonomiske forvaltning for Grøndalslund Bilag 8. København, den 7. juni 2005 Til Grøndalslund Menighedsråd Vedlagt sendes 3 alternative modeller for organisering af den økonomiske forvaltning for Grøndalslund sogn. Modellerne er tilvejebragt

Læs mere

Vejledning til AdPoint

Vejledning til AdPoint Vejledning til AdPoint Login på adressen http://manager.alignint.dk/cpdev/dev.jsp og følgende login billede kommer frem: Log på med dit kundenr., brugernavn og adgangskode og følgende billede kommer frem:

Læs mere

FOLKEKIRKENS STRUKTUR OG BUDOLFI / AALBORG DOMSOGN

FOLKEKIRKENS STRUKTUR OG BUDOLFI / AALBORG DOMSOGN FOLKEKIRKENS STRUKTUR OG BUDOLFI / AALBORG DOMSOGN FOLKEKIRKEN HAR EN KOMPLEKS STRUKTUR UDEN EN ØVERSTE LEDELSE FOLKEKIRKEN LEDES AF DE FOLKEVALGTE MENIGHEDSRÅD DE GEJSTLIGE (PRÆSTER, PROVSTER OG BISKOPPER)

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Kom godt i gang med Fronter Sådan logger du på Først skal du hente dit Brugernavn på https://netid.ucl.dk/ Du skal taste dit CPR-nummer med bindestreg: (Hav tålmodighed det

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Hjemmesidens andre funktioner

Hjemmesidens andre funktioner Hjemmesidens andre funktioner Observationer Når du er logget ind, ser du dagens udmeldinger. (Det er her at dine sendte udmeldinger vil blive vist). Billedet nedenfor viser at udmeldingen, som vises, kan

Læs mere

UNI-VPN Brugeradministration

UNI-VPN Brugeradministration UNI-VPN Brugeradministration Version 1.1 Af Jesper Skou Jensen 1 Indledning 1 1 Indledning I denne vejledning gennemgås hvordan UNI-VPN-brugere administreres. UNI- VPN er baseret på UNI Login, der er fælles

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

2. Klik på i højre hjørne af skærmbilledet. Herefter logges der på med din mailadresse samt password Bemærk standard password er RfC123 (Vær

2. Klik på i højre hjørne af skærmbilledet. Herefter logges der på med din mailadresse samt password Bemærk standard password er RfC123 (Vær 1. 2. Klik på i højre hjørne af skærmbilledet. Herefter logges der på med din mailadresse samt password Bemærk standard password er RfC123 (Vær opmærksom på stort R lille f stort C) med mindre du selv

Læs mere

Smart. Guide for at installere TomTom navigation App på Parrot Asteroid Smart.

Smart. Guide for at installere TomTom navigation App på Parrot Asteroid Smart. Asteroid Smart leveres som standard med igo navigation App (23 lande Vesteuropa) på det Parrot SD kort som medfølger ved levering. Det er dog også muligt at købe TomTom navigation App via Parrot Asteroid

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Indhold. Vejledning til ShareFile. Sådan uploader du en fil til My Files & Folders. Sådan uploader du en fil til Shared Folders

Indhold. Vejledning til ShareFile. Sådan uploader du en fil til My Files & Folders. Sådan uploader du en fil til Shared Folders Indhold Sådan uploader du en fil til My Files & Folders Sådan uploader du en fil til Shared Folders Sådan giver du andre adgang til Shared Folders/My Files & Folders Sådan deler du en fil fra My Files

Læs mere

Brug af Uniconta APP. Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login

Brug af Uniconta APP. Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login Brug af Uniconta APP Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login I startbilledet kan der registreres omkostningsbilag Tryk

Læs mere

QUICKGUIDE Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen

QUICKGUIDE Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen QUICKGUIDE Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen Bestil via vores webshop Login Du logger ind på Mediqs webshop med dit brugernavn og kodeord ved at klikke på login knappen øverst til

Læs mere

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Automat-guide Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Indhold Automat-guide... 1 1 Indledning... 3 2 Automat interfacet... 3 3 Det findes i Automat... 3 3.1 Hovedmenuen... 3 4 Brugerhåndtering... 3 4.1

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken torsdag den 22. november 2012 kl. 19.30

Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken torsdag den 22. november 2012 kl. 19.30 Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken torsdag den 22. november 2012 kl. 19.30 Møde nr. 6 Allan Olsen Anders Aarup Anders Gustav Svendsen Camilla Kjærbo Berg (fravær med afbud) Christian Seidelin

Læs mere

Due & Partners. Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift

Due & Partners. Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift Ophavsret Kursusmaterialets indhold, tekst, figurer og ledelsesmodeller må kun anvendes i det interne arbejde i sognet

Læs mere

Christians Sogns Menighedsråd Side 1 af 5 Chr. X Allé Kgs. Lyngby Dato: 9. marts MR-møde Tirsdag den 5. marts 2019

Christians Sogns Menighedsråd Side 1 af 5 Chr. X Allé Kgs. Lyngby Dato: 9. marts MR-møde Tirsdag den 5. marts 2019 Christians Sogns Menighedsråd Side 1 af 5 Tilstede: Cathrine Murphy (fra punkt 7.), Miriam (indtil punkt 6.), Anita Brændsgaard Bennetsen (fra punkt 7.), Hanne Ekstrand, Søren Gow, Karsten Clement, Eigil

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

2015-09-03 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6

2015-09-03 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 3. september, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere

Møde i menighedsrådet ved Præstevang Kirke

Møde i menighedsrådet ved Præstevang Kirke Møde i menighedsrådet ved Præstevang Kirke 3. august 2016 kl. 19-22.00 Beslutningsreferat Deltagere: Kjeld Thorsen, Anne Klahn, Elisabeth Lyneborg, Annette Dragsdahl, Ninne Ildvedsen, Nils B. Bonde, Finn

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne

Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne TraceTool er det værktøj, som medarbejderne i din kommune skal anvende til at registrere henvendelser manuelt i tælleugerne. Denne vejledning beskriver, hvordan

Læs mere

Elevplan vejledning 2013

Elevplan vejledning 2013 Elevplan vejledning 2013 Indhold Sådan logger du på:... 1 Sådan indtaster du dit mobilnummer og ændre din mailadresse:... 2 Fraværsbesked sendt fra startsiden... 3 Fraværsbesked sendt fra skemaet... 4

Læs mere

Release note - Juni. Sikkerhed

Release note - Juni. Sikkerhed Release note - Juni Sikkerhed Log in Af sikkerhedsmæssige hensyn er det nu ikke længere muligt for browseren at gemme brugeres password til CaseFlow. Browserne vil dermed heller ikke automatisk foreslå

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

MANUAL TIL TRYKMASKINEN

MANUAL TIL TRYKMASKINEN MANUAL TIL TRYKMASKINEN TRYKMASKINEN Trykmaskinen er et stykke software, som du kan bruge til at lave plakater og flyers med. Når du bruger trykmaskinen sikrer vi, at dine plakater og flyers får et look,

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 14.06.05 kl. 18.30 21.30

Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 14.06.05 kl. 18.30 21.30 DIRIGENT: PIA K. AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Varmemester Per Nielsen, Freddy, Pia H. David, Mads, Pia K. Aase. Afbud fra Karin. Klaus Juelkert har trukket sig fra bestyrelsen, samt organisationsbestyrelsen.

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

Docia Manual. Anlægsarbejder - Prækvalifikation

Docia Manual. Anlægsarbejder - Prækvalifikation Docia Manual Anlægsarbejder - Prækvalifikation Indholdsfortegnelse Ændre sprog til dansk... 3 Adgang til prækvalifikationen... 5 Menugennemgang... 6 Download af udbudsmateriale... 7 Upload af filer/afleveringskrav

Læs mere

Indlæsning af indbetalinger via FI-adviseringer.

Indlæsning af indbetalinger via FI-adviseringer. . Det er muligt at indlæse indbetalinger fra kunder, som anvender indbetalingskort, direkte ind i en debitorbetalingskladde i Axapta. Det kræver, at du fra banken får en fil i standard PBSformat med indbetalingerne

Læs mere

QUICK GUIDE FOR INDUSTRIKUNDER Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen. Committed to your care

QUICK GUIDE FOR INDUSTRIKUNDER Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen. Committed to your care QUICK GUIDE FOR INDUSTRIKUNDER Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen Committed to your care Bestil via vores webshop Bestil via vores webshop Vi anbefaler dig, at bruge vores webshop www.mediqdanmark.dk

Læs mere

Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen

Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen QUICK GUIDE FOR Institutions- & plejehjemspersonale Sådan bestiller du hurtigt og nemt varer på webshoppen Committed to your care Bestil via vores webshop Bestil via vores webshop Vi anbefaler dig, at

Læs mere

Brugervejledning til netauonline

Brugervejledning til netauonline Brugervejledning til netauonline Hvis du har spørgsmål til det faglige på dit fag, skriver du til din underviser i Debatforum på dit fag. Se hvordan længere fremme i brugervejledningen. Hvis du har spørgsmål

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

webmail Outlook web application webmail

webmail Outlook web application webmail outlook web application webmail Outlook web application webmail outlook web application webmail indhold Tilgå webmailen 1 Sende emails 2 Oprette et møde 4 Tilføje en funktionspostkasse 5 Vise ugenumre

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang Første gang du logger på shoppen, kan du følge denne vejledning, for at komme godt i gang: 1. Gå ind på shop.mto-electric.dk 2. Klik på login i menu-linien 3. Indtast eller kopiér

Læs mere

Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder med.

Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder med. Tjørring sogn Dagsorden MR - møde d. 12. april, 2012 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere

Vejledning til operatørerne Indhold

Vejledning til operatørerne Indhold Vejledning til operatørerne Indhold Vejledning til operatørerne Trafikweb om Ekstranettet... 1 Introduktion... 2 Sådan finder du ekstranettet... 2 Hvordan får jeg adgang til ekstranettet, hvis jeg ikke

Læs mere

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Her kan du få vejledning til, hvordan du skaffer Safe Eyes og bruger det. Det mest nødvendige er her beskrevet på dansk men dog ikke det hele.

Læs mere

Top 10 gudstjenester med flest deltagere. Top 10 arrangementer med flest deltagere

Top 10 gudstjenester med flest deltagere. Top 10 arrangementer med flest deltagere 250 200 150 200 Top 10 gudstjenester med flest deltagere 160 100 50 88,4 86,6 72,6 70,4 67,3 61,8 61,6 56,3 0 Antal deltagere i gennemsnit Konfirmation Ungdomsgudstjeneste Børne og familiegudstjenster

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

Vejledning til brug af PwC-Portalen

Vejledning til brug af PwC-Portalen Vejledning til brug af PwC-Portalen Denne vejledninger gennemgår de enkelte funktioner i PwC-Portalen og forklarer hvordan de bruges. Indhold Log på PwC-Portalen... 2 Brugernavn og Password... 2 Skift

Læs mere

2) Når du er logget ind, lander du på Quizlets startside og har nu

2) Når du er logget ind, lander du på Quizlets startside og har nu Quizlet er et redskab i form af en hjemmeside, der tillader dig at finde og anvende andres faglige quizzer samt lave dine egne. Brug af quiz i undervisningen kan for de studerende fungere som et godt træningsværktøj,

Læs mere

AtZNeT. Vejledning til opsætning af mailkonti på AtZNeT webhotel for almindelige brugere. ApS

AtZNeT. Vejledning til opsætning af mailkonti på AtZNeT webhotel for almindelige brugere. ApS AtZNeT ApS Lystrupvej 21B 8240 Risskov Tlf. 87415034 Fax 87419779 www.atznet.dk info@atznet.dk Vejledning til opsætning af mailkonti på AtZNeT webhotel for almindelige brugere Sådan laver du ændringer

Læs mere

IT vejledning for Studerende

IT vejledning for Studerende IT vejledning for Studerende Computere På skolen anbefales det, at du kun bruger computere med Windows installeret. Apple/Mac eller computere med Linux installeret vil have problemer med at bruge nogen

Læs mere

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP

Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Manual for VALTRONICS IP kamera Android APP Herunder vises forskellige måder hvorpå man kan installere sin Android APP for Valtronics undendørs kamera. 1) Søg og installer din Android mobil APP via Play

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

User Management System

User Management System User Management System www.inlogic.dk Indholdsfortegnelse UMS Web brugervejledning... 3 Skift dit password... 5 Mobil nummer... 6 IT Regel... 7 Dine oplysninger... 8 Skema... 9 SMS Abonnement... 10 Karakter...

Læs mere

PRAKTISKE INFORMATIONER

PRAKTISKE INFORMATIONER POSTFUNKTIONÆRERNES ANDELS-BOLIGFORENING AFDELING 4 KAGSHUSENE ÅFLØJEN 3C 2700 BRØNSHØJ Tlf.: 44 91 60 03 September 2014 PRAKTISKE INFORMATIONER AFDELINGSBESTYRELSEN Afdelingsbestyrelsen træffes på afdelingskontoret,

Læs mere

Børne Intra Kvik-start-guide til forældre www.dagtilbud-aarhus.dk

Børne Intra Kvik-start-guide til forældre www.dagtilbud-aarhus.dk Dit brugernavn som skal bruges til log in Hvordan kommer jeg på? 1. Åbn din browser til internettet (f.eks. Internet Explorer), i adressefeltet øverst skriver du: 2. Du er nu på Dagtilbud Aarhus hjemmeside.

Læs mere

Sæsonstart 2014/2015

Sæsonstart 2014/2015 Sæsonstart 2014/2015 Kære tennisspiller, Bestyrelsen for Vejle Tennis Hal har hermed fornøjelsen af at byde velkommen til sæsonen 2014/2015 den 12. sæson i tennishallens historie. Vi har i den forgangne

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos Dusager 4 8200 Århus N Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskPortalen hos INDHOLD Login på ServiceDeskPortalen...

Læs mere

For at bruge Padlet, skal du oprettes som bruger. Se nedenfor, hvor vi beskriver en række muligheder.

For at bruge Padlet, skal du oprettes som bruger. Se nedenfor, hvor vi beskriver en række muligheder. Padlet På Dmjx Padlet er et online site, hvor du kan samarbejde med dine kolleger/studerende/medstuderende/eksterne brugere. Fordelen ved programmet er, at du kan forberede materiale, hvorefter i sammen

Læs mere

2015-11-05 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 8

2015-11-05 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 8 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 5. november, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere

Skærmbillede tilpasning.

Skærmbillede tilpasning. Skærmbillede tilpasning. Bemærk: De skærmbilleder, der vises i denne vejledning, kan være forskellige i forhold til dine, da indholdet af felter, faner og knapper er afhængig af de tildelte rettigheder

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mail-system.

Læs mere

Pkt. Indhold Begrundelse/Beslutningsforslag Bilag Ansvarlig Fraværende ved mødet: Medarbejderrepræsentant:

Pkt. Indhold Begrundelse/Beslutningsforslag Bilag Ansvarlig Fraværende ved mødet: Medarbejderrepræsentant: Tjørring sogn Dagsorden MR - møde d. 6. december, 2012 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere