Forår Ny e-klasse: Miljøregulering af taxikørsel. Afsløring! Vito bliver London-taxi.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forår 2009. Ny e-klasse: Miljøregulering af taxikørsel. Afsløring! Vito bliver London-taxi."

Transkript

1 Forår 2009 Ny e-klasse: Miljøregulering af taxikørsel. Afsløring! Vito bliver London-taxi.

2 Ny E-Klasse. Luner på bundlinjen. Alle tiders mest populære og solgte taxi, Mercedes-Benz E-Klasse, kommer nu i en helt opdateret udgave til glæde for vognmænd, chauffører og passagerer. Ideel til taxi. E-Klassen har været en enorm succes siden den blev introduceret i 1995 pga. komfort, sikkerhed og holdbarhed samt et design og en størrelse, der har gjort bilen ideel til taxikørsel. I den nyeste udgave kan chauffør og passagerer f.eks. glæde sig over ca. 3 cm mere plads i bredden og det er faktisk noget, der kan mærkes! Miljøskånsom. Miljøhensyn har altid været et vigtigt produktionsparameter for Mercedes-Benz, som aldrig har betragtet bilen blot som et befordringsmiddel, men lige så meget en holdning og et ansvar for kvalitet, for sikkerhed og miljø. Blandt de miljøskånende aspekter af en Mercedes kan vi nævne: Bilens levetid, høj grad af genbrug, forskning i alternative drivmidler som BlueTec samt BlueEfficiency og Eco start/stop teknologierne. De tre nævnte teknologier kan alle leveres i den ny E-Klasse, hvor bl.a. E 220 CDI og E 250 CDI som minimum forventes at leve op til kravene i energiklasse C i den energiklassificering, som netop nu diskuteres fra politisk hold. I alt præsenterer den ny E-Klasse mere end 20 tekniske nyudviklinger, f.eks. Attention assistent (træthedssensor), adaptiv fjernlysassistent, Lane Keeping assistent (hjælper føreren med at holde sig i vognbanen), automatisk katastrofeopbremsning, m.m. Langt på literen. Miljøhensyn varetages bedst gennem optimal motoreffekt og længst mulig kørsel pr. liter brændstof. I den ny E-Klasse er de 4- og 6-cylindrede motorer med direkte indsprøjtning, og de bruger op til 23 % mindre brændstof end tidligere, og forbruget på den nye 4-cylindrede dieselmotor med manuelt gear er kun 18,9 km/l, hvilket svarer til en udledning på 139 gram CO 2 pr. kilometer og kun 16,7 km/l for E 220 CDI og E 250 CDI med automatgear. Alle motorer i den ny E-Klasse lever op til de strenge EU 5 standarder for udledning. Og når det gælder E 350 BlueTec er værdierne allerede under EU 6, som indføres fra Samtidig er bilens Cw-værdi med held nedbragt til beskedne 0,25, hvilket gør E-Klassen til verdens mest aerodynamiske luksussedan. BlueEfficiency er energioptimering af bilen med lavest mulige forbrug til følge, og hertil bidrager nyudviklede dæk med op til 17 % mindre rullemodstand, energibesparende kontrol af generator, brændstofpumpe, aircondition kompressor og Eco start/stop funktion, som slukker motoren i tomgang på den ny E 200 CGI. E-Klasse kan leveres med 4-, 6- og 8-cylindrede motorer med præstationer fra 136 HK/100 kw til 525 HK/386 kw. Motorvarianter diesel: E 220 CDI BlueEfficiency 170 HK/125 kw; E 350 CDI BlueEfficiency 231 HK/170 kw (også som 4Matic-model); E 350 CDI BlueEfficiency 211 HK/155 kw Hør mere om den ny Mercedes-Benz E-Klasse som taxi hos din forhandler.

3 Miljøregulering af taxikørsel. Forskellige kommuner, ministerier og energiselskaber overvejer i deres offentlige udbud at stille en række nye miljøkrav til fremtidens taxikørsel, og fra politisk side diskuteres det netop nu at indføre såkaldte energiklasser afhængig af den enkelte bils energieffektivitet, dvs. hvor langt den kan køre på en liter brændstof og hvor meget CO 2 den udleder. Miljøinitiativer. Miljøministeriet skriver bl.a. på sin hjemmeside, at teknologisk udvikling skal spille sammen med den fysiske planlægning af byerne, information, afgiftsstruktur m.m. samt at transportsektorens CO 2 -udslip reduceres med 25 % i 2030 sammenlignet med Energiforbruget til transport er steget med cirka 25 % siden En række initiativer er under udvikling for at reducere CO 2 -udslippet fra transport, men der er brug for en yderligere indsats for at nå målet. Initiativerne kan omfatte: EU-krav til bilindustrien om nye personog varebilers energieffektivitet. Der er et meget stort CO 2 -reduktions potentiale ved mere energieffektive biler. Gennemsnittet for alle nye biler i Danmark i 2005 var 15,6 km/l (svarende til 164 g CO 2. pr. km). Regeringen arbejder for, at kravet skal være 120 g/km i 2012 og 100 g/km i 2020 (svarende til 25 km/l). Omlægning af bilafgifterne for at fremme energieffektive biler. Siden 2007 er der blandt andet givet et nedslag i registreringsafgiften på kr. pr. kilometer, som en benzinbil kører over 16 km/l. En benzinbil, der kører 22 km/l bliver på den måde kr. billigere at indregistrere. Mercedes-Benz støtter op om en skærpelse af miljøkravene til transportsektoren, herunder taxier, og betragter initiativerne som positive signaler om, at såvel taxibranchen som producenter skal påtage sig et større ansvar for miljø og klima. Det har Mercedes-Benz gjort i mange år, og en lang række af de miljøtiltag, som koncernen har gjort gennem årene, kan læses i artiklen om den ny E-Klasse. Det stopper ikke her, men vi er dog lidt betænkelige ved den korte tidshorisont for indførelsen af energiklasser, hvis forslaget bliver vedtaget, for det er vigtigt, at hele branchen kan følge med. Det ligger Mercedes-Benz stærkt på sinde at være helt i front med udviklingen af energi- og miljøskånsomme biler, så vi altid vil kunne tilbyde segmentets bedste bil blandt vores forskellige klasser, og forventer vi også, at netop den ny E-Klasse i visse varianter kan leve op til nye udbudskrav. Ved redaktionens afslutning var der ingen afklaring på de nye udbudskrav og energiklasser.

4 Afsløring! Den 24. og 27. feb. blev taxibranchen præsenteret for den ny Mercedes-Benz E-Klasse. I København foregik præsentationen i Bygning 55 i Kødbyen, og i Vejle foregik det i Starmark. Og der gik et sus gennem den talrigt fremmødte forsamling, da dækkenet blev trukket af en flunkende flot, sort Mercedes 350 CGI BlueTec. Vægtige miljøargumenter. Efter afsløringen præsenterede Sales Manager Peter Juul den ny E-Klasse med ord og billeder, og han koncentrerede sig især om de mange miljøfordele ved den ny bil. Den er et stort skridt på vejen mod Mercedes-Benz overordnede miljøstrategi: TrueBlueSolutions - dvs. emissionsfri kørsel ved hjælp af bl.a. brændselscelleteknologi ( brintbiler ), BlueHybrid (kombinerede el- og brændstofdrevne biler), CGI (mere ydelse og mindre energi med direkte benzinindsprøjtning), NGT (naturgasdrevne biler), BlueEfficiency (effektivitets- og energioptimering af design og køreegenskaber) og BlueTec (den reneste dieselteknologi i verden). Den ny E-Klasse er et stort skridt på vejen, da den kan leveres med både CGI- og BlueEfficiency-teknologierne, fortalte Peter Juul, som understregede, at den ny E 250 CDI BlueEfficiency er den mest miljøvenlige bil i segmentet. Klar som taxi fra start! Den ny E-Klasse kan bestilles og leveres som taxi allerede ved introduktionen sidst i marts, og priserne er fastlagt til: E 220 CDI BlueEfficiency: ,- E 250 CDI BlueEfficiency: ,- E 350 CDI BlueEfficiency: ,- Positive reaktioner. Iqbal Pervaez er vognmand med tre E-Klasser: Jeg synes helt sikkert, at den ny E-Klasse er en flot bil, og jeg glæder mig til at prøve den, så jeg også kan bedømme dens køreegenskaber, siger Iqbal Pervaez. Edi Bergmann er vognmand med to E-Klasser og en C-Klasse: Jeg har været meget glad for mine E-Klasser der findes næsten ikke noget bedre, og jeg synes, E 320 er fantastisk som taxi. Jeg synes også, den ny E-Klasse er en flot vogn, men det må selvfølgelig komme an på en prøve, siger Edi Bergmann.

5 Mercedes-Benz Vito bliver London-taxi. For første gang skal der nu køre andet end den velkendte TX4 som taxi i London. Mercedes-Benz Vito lever op til de strenge krav til taxier i den engelske hovedstad, og inden året er omme, kører der 500 Vito rundt i Londons gader, så fremover kan det være en Mercedes-Benz Vito, man prajer. Mercedes-Benz er selvfølgelig stolt over at være den første konkurrent, der har fundet vej gennem nåleøjet: Mercedes-Benz Vito er allerede en af de mest populære taxi-storvogn i Danmark. Det skyldes, at den er holdbar og driftssikker, og samtidig tilbyder den suveræn køreglæde for chaufføren, siger salgschef for Mercedes-Benz varevogne i Danmark, Christian Devantier. Den version af Vito, der nu skal køre i London, er den kompakte udgave, så udvendigt er den lille, men så rummelig, at der er plads til op til 8 passagerer og for eksempel en kørestol. London-taxier er underlagt strenge krav til blandt andet vende-radius. Indtil nu er kravene kun blevet mødt af TX4, men i samarbejde med firmaet One80 har Mercedes-Benz udviklet et baghjulsstyresystem, så Vito kan vende på meget lidt plads. Samtidig har Vito en fornuftig brændstoføkonomi, som gør den klar til at indtage de travle gader i storbyen.

6 Helt sommersikker. Uanset om du kører kort eller langt, så starter sikkerhed med dækkene. Sørg for, at dæktrykket er korrekt og at slidbanemønstret er lovligt. Hvis det ikke er det, så kør ind til din lokale Mercedes-Benz forhandler og se de mange gode tilbud på komplette sommerhjul. Og husk, at du faktisk kan spare brændstof ved at køre med korrekt dæktryk. Nedenstående komplette hjulsæt indeholder: 4 stk. letmetalfælge, 4 stk. dæk, 4 stk. navkapsler, 4 stk. ventilafdækning samt 1 stk. låsboltsæt. C-Klasse (model 203), CLC, CLK (model 209) og SLK (model 171) 225/45R17 Pirelli dæk ,- C-Klasse (model 204) 225/40R18 Continental dæk. Q Samlet pris ,- E-Klasse (model 211) 245/45R17 Continental dæk. Q Samlet pris ,- E-Klasse (model 211) 245/40R18 & 265/35R18 Continental dæk. Q /1100 Samlet pris ,- Forår til tiden. Med den ny E-Klasse kan du køre foråret i møde i flotteste stil den kombinerer luksus og elegance med råstyrke. Men du kan også være optimist og vælge coupé-udgaven og så håbe på masser af solskinstimer med frisk luft til håret. I vores E-klasse Collection finder du lækkert tilbehør, som lever op til en fantastisk flot bil. Og med et kvalitets herreur kan du hele tiden holde øje med, og foråret kommer på rette dato og klokkeslæt. Quiz Tilmeld dig Taxi-online, læs artiklerne og besvar spørgsmålene i quizzen. Så deltager du i lodtrækningen om præmierne her ved siden af. Taxi-online er Mercedes-Benz talerør til taxibranchen i Danmark. Taxi-online udkommer både i en trykt version og en internetbaseret version. Trykt oplag: Ansvarlig udgiver: Mercedes-Benz Danmark Lars van het Erve Redaktør: Ole Rahr, Bates Y&R Redaktion: Peter Juul, Jette Børgesen Herreur klassisk, datofunktion, med brun læderrem. B kr. 995,- Pynteknapper manchetknap-stil, fastgøres på knap, med 3D stjerne. B kr. 249,- Cap 100 % supplex nylon (vindafvisende og åndbar), brun kr. 149,- Produktion: Bates Y&R (6070) Har du spørgsmål, så kontakt en autoriseret Mercedes-Benz forhandler. (Alle priser inkl. moms) 6070

sommer 2009 Ny e-klasse: Klar til nye miljøkrav. 12 til Bent Donner. Storbiler: God økonomi. Nye afgiftsregler?

sommer 2009 Ny e-klasse: Klar til nye miljøkrav. 12 til Bent Donner. Storbiler: God økonomi. Nye afgiftsregler? sommer 2009 Ny e-klasse: Klar til nye miljøkrav. 12 til Bent Donner. Storbiler: God økonomi. Nye afgiftsregler? Økonomien hænger sammen. Lidt uden for Århus finder man Hammel, og her finder man også Favrskov

Læs mere

sommer 2010 Mercedes bedst i test. Taxicenteret: Det handler om totaløkonomi.

sommer 2010 Mercedes bedst i test. Taxicenteret: Det handler om totaløkonomi. sommer 2010 E-Klassen ruller igen Mercedes bedst i test. Taxicenteret: Det handler om totaløkonomi. Peter Juul: Leveringssituationen normal igen. Max. en måneds leveringstid på E-Klassen. Dennis Huban:

Læs mere

efterår 2009 E-Klasse stationcar Nye afgiftsregler Nye Sprinter motorer E-Klassen imponerer

efterår 2009 E-Klasse stationcar Nye afgiftsregler Nye Sprinter motorer E-Klassen imponerer efterår 2009 E-Klasse stationcar Nye afgiftsregler Nye Sprinter motorer E-Klassen imponerer Ny E-Klasse stationcar. Den ultimative taxi fra Mercedes-Benz er mere rummelig, har motorer med lavere forbrug

Læs mere

Forår 2010 B-KLASSE. Miljøgodkendte taxier (i B-, C- og E-Klassen) Autoriseret service Stabile brugtpriser

Forår 2010 B-KLASSE. Miljøgodkendte taxier (i B-, C- og E-Klassen) Autoriseret service Stabile brugtpriser Forår 2010 B-KLASSE Miljøgodkendte taxier (i B-, C- og E-Klassen) Autoriseret service Stabile brugtpriser Der findes service. Og så findes der uautoriseret service! Siden 2003 har bilejere ifølge et EU-dekret

Læs mere

vinter 2010 Ny Mercedes-Benz E 250 CDI. Steen Følleslevs chauffører er glade. Mercedes taxiens historie i Danmark.

vinter 2010 Ny Mercedes-Benz E 250 CDI. Steen Følleslevs chauffører er glade. Mercedes taxiens historie i Danmark. vinter 2010 Ny Mercedes-Benz E 250 CDI. Steen Følleslevs chauffører er glade. Mercedes taxiens historie i Danmark. Ny E 250 CDI: Flere kilometer på literen. Den helt nye udgave af Mercedes-Benz E 250 CDI

Læs mere

Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier

Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier Skatteudvalget L 205 - Bilag 5 Offentligt Dansk Taxi Råd Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier I skatteaftalen Forårspakke 2.0 Vækst, klima, lavere skat foreslås

Læs mere

vinter 2009 Nu er den her! E-Klasse stationcar Taxi-leasing Klar til nye miljøkrav

vinter 2009 Nu er den her! E-Klasse stationcar Taxi-leasing Klar til nye miljøkrav vinter 2009 Nu er den her! E-Klasse stationcar Taxi-leasing Klar til nye miljøkrav E-Klasse stationcar kører fantastisk! Det første indtryk af den ny Mercedes-Benz E-Klasse stationcar er gennemført og

Læs mere

Mercedes-Benz A-Klasse prisliste gældende fra juli 2003

Mercedes-Benz A-Klasse prisliste gældende fra juli 2003 Mercedes-Benz A-Klasse prisliste A 140 4-cylindret benzinmotor 82 HK 5-trins manuelt gear 60 kw 1397 cm3 195/50 R 15 Kr. 316.500,- A 160 4-cylindret benzinmotor 102 HK 5-trins manuelt gear 75 kw 1598 cm3

Læs mere

EFTERÅR 2010. på vej som taxi. Godkendt V6-motor til E-Klassen Mercedes-Benz Finans Viborg Taxa

EFTERÅR 2010. på vej som taxi. Godkendt V6-motor til E-Klassen Mercedes-Benz Finans Viborg Taxa EFTERÅR 2010 Ny Vito og VIANO på vej som taxi Godkendt V6-motor til E-Klassen Mercedes-Benz Finans Viborg Taxa Ny Vito og Viano på vej som taxi. De nye Vito og Viano med Euro 5 motorer lever op til lovkravene

Læs mere

Maj 2010. Danske personbilers energiforbrug

Maj 2010. Danske personbilers energiforbrug Maj 2010 Danske personbilers energiforbrug Danske personbilers energiforbrug Fossile brændstoffer, CO 2 -udledning hvordan hænger det sammen? Benzin og diesel er fossile brændstoffer. Brændstofferne er

Læs mere

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug April 2011 3 Udvikling i danske personbilers Forord Forord Trafikstyrelsen har bl.a. til opgave at monitorere udviklingen i den danske personbilpark i

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Center for Grøn Transport Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Den 25. august 2009 blev der indført energi- og miljøkrav til taxier jf. bekendtgørelse

Læs mere

Nye danske personbilers CO 2. udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003

Nye danske personbilers CO 2. udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003 Nye danske personbilers CO 2 udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003 August 2004 1 Udgivet af: Færdselsstyrelsen Adelgade 13 Postboks 9039 1304 København

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Energikrav [km/l] Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780268 Fax 7262 6790 pda@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om

Læs mere

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 August 2014 3 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Forord Forord Trafikstyrelsen monitorerer udviklingen af nyregistrerede bilers energiegenskaber.

Læs mere

pr. liter for dieselbiler.

pr. liter for dieselbiler. Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 83 Offentligt 6. november 2014 J.nr. 14-4481639 Samrådsspørgsmål B - SAU alm. del Samrådsspørgsmål B Er ministeren enig i, at den måde, bilafgifterne

Læs mere

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave KørGrønt Alt andet er helt sort Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug 4. udgave Spar op til 20 % på brændstoffet Sådan gør du Hver gang du tanker bilen, sender du en sms til 1230. Fylder du tanken helt

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. UDKAST Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 www.trafikstyrelsen.dk Sagsnummer:TS20703-00028 Sagsbehandler: PJL Dato 30.04.2013 Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse

Læs mere

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterfest. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Nu er det tiden hvor din Mercedes-Benz skal gøres

Læs mere

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz.

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Vintertid. Start sikkert og til tiden i den kolde årstid med komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Selv ved temperaturer

Læs mere

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Alt andet t er helt sor Spar op til 20 % på brændstoffet Der er masser af CO 2 og penge at spare ved at ændre sine kørevaner bare en lille smule. F.eks. stiger brændstofforbruget

Læs mere

PROGRAMMET. Velkomst. De nye biler i 2020? Hvad kører de på? Nye teknikker på vej? Søren W. Rasmussen, FDM

PROGRAMMET. Velkomst. De nye biler i 2020? Hvad kører de på? Nye teknikker på vej? Søren W. Rasmussen, FDM PROGRAMMET Velkomst De nye biler i 2020? Hvad kører de på? Nye teknikker på vej? Søren W. Rasmussen, FDM Forbrugernes forventninger til hybridbiler og el-biler Pascal Feillard, PSA Peugeot Citroën Pause

Læs mere

Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte

Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte forbrug Oktober 2015 3 brændstofforbrug 2014 Forord Indhold Forord 4 Udvikling i nye solgte biler 5 Energiklasser Udvikling af CO 2 -udledningen for nyregistrerede

Læs mere

Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz.

Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. Ny start. Endelig forår Så er det på tide at sætte sommerhjulene på din bil, således at du er klar til den

Læs mere

Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006

Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006 Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006 August 2007 Udgivet af: Færdselsstyrelsen Adelgade 13 Postboks 9039 1304 København K Udgivet august 2007 ISBN nr.: 87-90661-45-1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ren adrenalin. De nye komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. års innovation

Ren adrenalin. De nye komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Ren adrenalin. De nye komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Juvelen. Komplet sommerhjul 16 med Michelin dæk, 205/55 R16 V Q 440 2315 1103E Kr. 9.995,-* 10-eger letmetalfælg Komplet sommerhjul

Læs mere

Kør miljørigtigt og spar både penge og CO 2

Kør miljørigtigt og spar både penge og CO 2 Kør miljørigtigt og spar både penge og CO 2 De fleste af os synes, at vi kører ret fornuftigt. Vi ved godt, at man ikke skal køre 60 kilometer i timen i andet gear eller sidde og gasse op for rødt lys.

Læs mere

November 2011 VEJEN TIL EN GRØNNERE OLLEKTIV TRAFIK. Gode råd til busselskaber som vil være grønnere

November 2011 VEJEN TIL EN GRØNNERE OLLEKTIV TRAFIK. Gode råd til busselskaber som vil være grønnere November 2011 VEJEN TIL EN GRØNNERE OLLEKTIV TRAFIK Gode råd til busselskaber som vil være grønnere 1 vejen til en grønnere kollektiv trafik 2 Indhold Spar på diesel og CO 2 -udslip 5 De rigtige dæk 6

Læs mere

Udvikling i nye danske personbilers CO 2. udledning og energiforbrug. årgang 2005

Udvikling i nye danske personbilers CO 2. udledning og energiforbrug. årgang 2005 Udvikling i nye danske personbilers CO 2 udledning og energiforbrug årgang 2005 December 2006 Indholdsfortegnelse POLITISKE RAMMER 3 EU-Strategi 3 DANSK INDSATS 4 Oplysningsarbejde 4 Grøn ejerafgift 4

Læs mere

Jeg sværger til C-Klassen

Jeg sværger til C-Klassen Jeg sværger til C-Klassen Siden 1993 har vognmand Leif Andersen stort set kun haft C-Klasser. Det er gennem årene blevet til ca. 200 af slagsen. Lige nu har han 25 biler og 60 chauffører, som kører i to

Læs mere

L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven. Skatteudvalget L 217 - Svar på Spørgsmål 27 Offentligt J.nr. 2007-511-0088 Dato: 15. maj 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

Læs mere

Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo

Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo Motorer Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo Valgmulighed mellem syv motorer ved lanceringen, alle Euro 5 certificerede Nye 2,0 l dieselmotorer ned lavt forbrug giver rækkevidde op til

Læs mere

Sådan. grøn. bliver din transport. Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet

Sådan. grøn. bliver din transport. Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet Sådan bliver din transport grøn Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet TRANSPORTEN ER EN KLIMASYNDER Vognparken Transport er en af

Læs mere

1. Gældende krav. Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier

1. Gældende krav. Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Direkte 4189 1877 Fax 3338 1439 pjl@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Vejen til en grønnere taxibranche Oplæg v. John Lindbom, formand Dansk Taxi Råd. Fossil Frie Thy

Vejen til en grønnere taxibranche Oplæg v. John Lindbom, formand Dansk Taxi Råd. Fossil Frie Thy Vejen til en grønnere taxibranche Oplæg v. John Lindbom, formand Dansk Taxi Råd Fossil Frie Thy Klimadagsordenen 2008/09 Miljøkrav til taxier kom på den landspolitiske dagsorden Hele landet var i klimaeufori

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 284 Offentligt Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund og indhold Lovforslaget indebærer, at der i taxiloven indsættes en bestemmelse om, at transportministeren

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for status på en reform af bilafgifter inden september, jf. regeringsgrundlandet

Ministeren bedes redegøre for status på en reform af bilafgifter inden september, jf. regeringsgrundlandet Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 647 Offentligt 4. maj 2015 J.nr. 15-1295861 Samrådsspørgsmål Å og AA - Tale til besvarelse af spørgsmål Å og AA den 5. maj 2015 Spørgsmål Å

Læs mere

Bilafgifter og energiforbrug

Bilafgifter og energiforbrug Bilafgifter og energiforbrug Energimæssige effekter af afgiftslempelser for personbiler Trafikdage Trafikdage 2008 2008 / 25. / 25. august august 2008 2008 / Side / Side 1 1 Rasmus Gravesen Tetraplan A/S

Læs mere

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar TALEMANUSKRIPT Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar Indledning I er med til at gøre en forskel Udfordringen i transporten Tak fordi jeg måtte komme og være en del af den 4. Fossil Frie Thy

Læs mere

vejen til en grøn BilPaRk DAnSK elbil AlliAnCE

vejen til en grøn BilPaRk DAnSK elbil AlliAnCE Vejen til en grøn bilpark dansk elbil alliance 1 En grøn forandring af bilparken Dansk Energi har skabt en grøn model for bilbeskatning, der baner vejen ud af olieafhængigheden og knækker biltransportens

Læs mere

Den Grønne Taxikommission

Den Grønne Taxikommission Den Grønne Taxikommission Klimadagsordenen 2008/09 Miljøkrav til taxier kom på den landspolitiske dagsorden Hele landet var i klimaeufori som optakt til COP15 Pres på alle brancher for at udvise handling

Læs mere

Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes.

Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes. Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes. Din Mercedes skal allerede have vinterdæk ved + 7 grader! Allerede ved temperaturer over nulpunktet skal du have monteret dine vinterhjul. Hvorfor?

Læs mere

Test: Biler der kører længst på literen

Test: Biler der kører længst på literen Test: Biler der kører længst på literen De nye regler om energimærkning har gjort det lettere for normalforbrugeren at se, hvilke biler, der tilbyder den bedste brændstoføkonomi. Af Hans Uffe Christensen,

Læs mere

December Julehilsen Grøn Taxi Kreditaflevering ekvittering Lønsumsafgift Flextrafik-Storebælt Sportsklubben Seniorklubben m.m.

December Julehilsen Grøn Taxi Kreditaflevering ekvittering Lønsumsafgift Flextrafik-Storebælt Sportsklubben Seniorklubben m.m. December 2012 ESBJERG TAXA NYT UDGIVES AF ESBJERG TAXA, LILLEBÆLTSVEJ 10, 6715 ESBJERG N. Bladet er ophavsretligt beskyttet og må ikke sælges, distribueres, videregives, gengives eller mangfoldiggøres

Læs mere

Anbefalinger. Indkøb af personog varebiler

Anbefalinger. Indkøb af personog varebiler Anbefalinger Indkøb af personog varebiler August 2012 +++ A Indhold Anbefalinger indkøb af person- og varebiler.... side 3 Trin for trin før du køber biler............................. side 4 Anbefalinger

Læs mere

Fremtidens bilteknologier

Fremtidens bilteknologier Fremtidens bilteknologier Baggrund og formål Internationale ønsker om reduktion af energiforbrug og emissioner i transportsektoren har medført skærpede krav og fokus på de tekniske muligheder for at indfri

Læs mere

Opgørelse af energisparetiltag inden for transport i energiselskabernes spareindsats

Opgørelse af energisparetiltag inden for transport i energiselskabernes spareindsats NOTAT 14. marts 2013 J.nr. 2598/1244-0021 Ref. jtj/pb/ Opgørelse af energisparetiltag inden for transport i energiselskabernes spareindsats Besparelser i transport indgår i aften af 13. november 2012 om

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780416 Fax 7262 6790 stpm@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Årli vurderin i forbindelse med reulerin af bekendtørelse om eneri- o miljøkrav til

Læs mere

SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN

SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN BRUG SJÆLDENT TAXI SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN - tips og anbefalinger til grøn, sund og effektiv transport BRUG BIL BRUG BUS OG TOG BRUG CYKLEN BRUG rejsefri møder Smart transport i arbejdstiden I projektet

Læs mere

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Den ultimative lastvogn til fjerntransport Når det kommer til brændstof, handler det ikke kun om, hvor meget du kan spare, men også

Læs mere

Er ministeren klar til at løse dette problem ved at gennemføre en omlægning af bilafgifterne? Samrådsspørgsmål C og D - SAU alm.

Er ministeren klar til at løse dette problem ved at gennemføre en omlægning af bilafgifterne? Samrådsspørgsmål C og D - SAU alm. Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 83 Offentligt 6. november 2014 J.nr. 14-4481639 Samrådsspørgsmål C og D - SAU alm. del Samrådsspørgsmål C Vil ministeren være med til at se

Læs mere

Krav til det offentliges indkøb af transport

Krav til det offentliges indkøb af transport Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 7221 8800 Fax 7221 8888 nfr@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk N O T A T J.nr. 20707- Dato 5. august 2013 Krav til det offentliges indkøb af transport

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af registreringsafgiften til en grøn bilkøbsafgift

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af registreringsafgiften til en grøn bilkøbsafgift 2007/1 BSF 11 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 11. oktober 2007 af Morten Homann (SF), Poul Henrik Hedeboe (SF), Anne Grete Holmsgaard (SF)

Læs mere

Indhold. ... side 4. Biler og CO 2. I denne folder kan du lære mere om bilers miljø- og klimaegenskaber, og om hvordan du kan spare penge og CO 2

Indhold. ... side 4. Biler og CO 2. I denne folder kan du lære mere om bilers miljø- og klimaegenskaber, og om hvordan du kan spare penge og CO 2 Hvor langt på literen 2014 Indhold I denne folder kan du lære mere om bilers miljø- og klimaegenskaber, og om hvordan du kan spare penge og CO 2 ved energirigtig kørsel. Folderen indeholder desuden en

Læs mere

CO 2 -tiltag her og nu

CO 2 -tiltag her og nu For en bæredygtig transport CO 2 -tiltag her og nu Citylogistik og grøn transport v/dorte Kubel, civilingeniør Agenda Hvad er grøn transport? Grøn Transportvision DK CO2 og luftforurening i byer Virkemidler

Læs mere

Perfekt kombination. Sommerdæk og komplethjul til din Mercedes.

Perfekt kombination. Sommerdæk og komplethjul til din Mercedes. Perfekt kombination. Sommerdæk og komplethjul til din Mercedes. Førstevalget. Sommerdæk og komplethjul fra Mercedes-Benz. Nu er det forår! Og hermed også det perfekte tidspunkt for klargøring af din Mercedes

Læs mere

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed?

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Bente Mortensen Hortonom, Master of Environmental Management GreenProject, +45 4119 8995 Hvorfor fokusere

Læs mere

Bytteværdi. Originale ombytningsdele. Når Mercedes-kvaliteten belønner både dig og miljøet.

Bytteværdi. Originale ombytningsdele. Når Mercedes-kvaliteten belønner både dig og miljøet. Bytteværdi Originale ombytningsdele. Når Mercedes-kvaliteten belønner både dig og miljøet. Bates y&r 2235 09/10 10.000. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og ændringer. Bytteværdi Byt, og spar

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 385 Offentligt J.nr. 2007-518-0010 Dato: 28. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 385-388 af 14. september

Læs mere

C3 Sportvan. Prisliste og tekniske specifikationer

C3 Sportvan. Prisliste og tekniske specifikationer C3 Sportvan Prisliste og tekniske specifikationer Sidst opdateret 1. februar 2016 Side 2 ud af 5 TEKNISKE SPECIFIKATIONER MOTOR PureTech 68 PureTech 68 PureTech 82 BlueHDi 100 S&S (Euro5) S&S Cylindervolumen

Læs mere

B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig

B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig Skatteudvalget B 91 - på Spørgsmål 3 Offentligt J.nr. 2007-511-0087 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig bilbeskatning. Hermed

Læs mere

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Skatteudvalget L 217 - Bilag 4 Offentligt Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Kommentarer til forslag til omlægning af bilbeskatningen 1. Mangel på overgangsordninger Forslaget indeholder ikke

Læs mere

Den ny Actros Loader. Den ny Actros Volumer.

Den ny Actros Loader. Den ny Actros Volumer. Den ny Actros Loader. Den ny Actros Volumer. Den nye dimension inden for last: Actros Loader og Actros Volumer. Fremover vil der gå længere tid, inden du støder mod begrænsningerne, hvad angår nyttelast

Læs mere

Atlas Copco. Stempelkompressorer Automan-serien (0,75-7,5 kw / 1-10 hk)

Atlas Copco. Stempelkompressorer Automan-serien (0,75-7,5 kw / 1-10 hk) Atlas Copco Stempelkompressorer Automan-serien (0,75-7,5 kw / 1-10 hk) AF-serien med direkte drev: kompakt og letvægts AF-seriens oliesmurte kompressorer er designet mhp. mobilitet og brugervenlighed.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 11. februar 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet for køretøjer omfattet af taxilovgivningen) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Destination vinter. Kampagnepris

Destination vinter. Kampagnepris Destination vinter. Mercedes-Benz s navigationsløsninger er designet således at de problemfrit kan integreres i din bil. Ingen ledninger eller sugekop, bare fremragende funktionalitet samt brugervenlig.

Læs mere

Roadpricing - halvering af registreringsafgiften

Roadpricing - halvering af registreringsafgiften 1 Socialdemokraterne Analyse- og Informationsafdelingen Roadpricing - halvering af registreringsafgiften Massiv sænkning af registreringsafgiften for miljøvenlige biler med lavt CO2-udslip skal sikre hidtil

Læs mere

INVITATION TIL NYTÅRS ÅBENT HUS

INVITATION TIL NYTÅRS ÅBENT HUS INVITATION TIL NYTÅRS ÅBENT HUS NYT ÅR, NY BIL? VIND SKITUR FOR HELE FAMILIEN TIL KLÄPPEN I SVERIGE NYTÅRS ÅBENT HUS 7. & 8. JANUAR KIG FORBI OG OPLEV ÅRETS NYHEDER, FÅ GODE TILBUD OG VÆR MED I KONKURRENCEN

Læs mere

Indsats i Borgmesterpagten

Indsats i Borgmesterpagten Indsats i Borgmesterpagten Transporten i Roskilde Transporten Kort notat om udledning af drivhusgasser fra transporten i Roskilde RUC, Oktober 2017 Side 1 Transporten Kort notat om udledning af drivhusgasser

Læs mere

E-mobilitet Køreplan 2020

E-mobilitet Køreplan 2020 E-mobilitet Køreplan 2020 Segmenteret markedstilgang er nøglen til effektiv udbredelse af elbiler Oktober, 2012 Det gælder ikke om at løse 2015 eller 2020 udfordringerne nu Det gælder om at løse udfordringerne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version Aarhus Kommune Miljørigtige køretøjer i Aarhus Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 56 40 00 00 wwwcowidk Notat - kort version Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler

Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler November 2011 Udgivet af Trafikstyrelsen November 2011 Grafisk tilrettelæggelse: grafiliokus.dk 3 Anbefalinger indkøb af busser og lastbiler Anbefalinger til

Læs mere

Køretøjsteknologier - Fremtidsscenarier for erhvervstransport. Henrik Tarp Sektionsleder, Motor- og Køretøjsteknik Teknologisk Institut

Køretøjsteknologier - Fremtidsscenarier for erhvervstransport. Henrik Tarp Sektionsleder, Motor- og Køretøjsteknik Teknologisk Institut Køretøjsteknologier - Fremtidsscenarier for erhvervstransport Henrik Tarp Sektionsleder, Motor- og Køretøjsteknik Teknologisk Institut Hvilke nye teknologier er på vej Videreudviklede konventionelle køretøjer

Læs mere

OPEL Corsa KAMPAGNEMODEL. Image Excite Impress OPC-Line UDSTYR. Sidst opdateret:

OPEL Corsa KAMPAGNEMODEL. Image Excite Impress OPC-Line UDSTYR. Sidst opdateret: OPEL Corsa Sidst opdateret: 04.07.2019. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Image Excite Impress OPC-Line 128.990 134.990

Læs mere

KOM TIL TYSKE DAGE HVIS DU OGSÅ VIL HA EN TYSKER, DER ER TIL AT BETALE. TYSKE DAGE 11. - 18. MAJ

KOM TIL TYSKE DAGE HVIS DU OGSÅ VIL HA EN TYSKER, DER ER TIL AT BETALE. TYSKE DAGE 11. - 18. MAJ KOM TIL TYSKE DAGE HVIS DU OGSÅ VIL HA EN TYSKER, DER ER TIL AT BETALE. TYSKE DAGE 11. - 18. MAJ CASCADA ENDELIG EN CABRIOLET TIL DEN DANSKE SOMMER. Skab din egen sommer med Opel Cascada. Her kan du gå

Læs mere

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2018

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2018 Grønt Regnskab for Holbæk Kommune VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Holbæk Kommunes Samlede CO 2 -Udledning og Energiforbrug Nedenstående tabel viser det samlede energiforbrug i følgende kategorier: El- og varmeforbrug

Læs mere

Effekter af ændrede bilafgifter i 2007

Effekter af ændrede bilafgifter i 2007 Effekter af ændrede bilafgifter i 2007 Energi- og CO 2 -mæssige effekter af afgiftsændringer i april 2007 Rasmus Gravesen, projektleder Laura Vestergaard M.fl. Ændrede Trafikdage bilafgifter / 25. august

Læs mere

CO 2 -tiltag her og nu

CO 2 -tiltag her og nu CO 2 -tiltag her og nu Center for Grøn Transport v/civilingeniør Dorte Kubel TINV Alternative brændstoffer 26. Marts 2010 Program Om Center for Grøn Transport Puljer under Center for Grøn Transport Biodiesel

Læs mere

Go Green. CO ² Rapporter. Grøn kørsel kurser. Rådgivning om CO ² Neutral bilpolitik

Go Green. CO ² Rapporter. Grøn kørsel kurser. Rådgivning om CO ² Neutral bilpolitik Go Green Grøn kørsel kurser Operationel leasing af El-biler Køb af klimakvoter for klimaneutralitet CO ² Rapporter Rådgivning om CO ² Neutral bilpolitik Spar penge på dieselbiler Bilpolitik baseret på

Læs mere

Status for biler med alternative drivmidler

Status for biler med alternative drivmidler Til Miljø- og Energiudvalget Kopi til Fra Lars Michael Odgaard Sagsnr. 2015-020426 Miljø- og Energiplanlægning Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: lo 14. september

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

Titel. Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning. Indsatsen skærpes. Ulrich Lopdrup, ulo@trafikstyrelsen.dk, Trafikstyrelsen Tilhørsforhold

Titel. Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning. Indsatsen skærpes. Ulrich Lopdrup, ulo@trafikstyrelsen.dk, Trafikstyrelsen Tilhørsforhold Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Der bliver kørt flere kilometer

Der bliver kørt flere kilometer Der bliver kørt flere kilometer Medlemmerne har gennemsnitligt kørt 32.200 erhvervskilometer i 2015, hvilket er et lille fald i forhold til 2014, men ellers på niveau med de foregående år. Den private

Læs mere

Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning

Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning Center for Grøn Transport Et center i centret Ulrich Lopdrup Problemet! Transportens CO 2 Vejtransportens CO 2 udledning står for mere end 20 % af EU s totale CO

Læs mere

BRINT TIL TRANSPORT I DANMARK FREM MOD 2050

BRINT TIL TRANSPORT I DANMARK FREM MOD 2050 BRINT TIL TRANSPORT I DANMARK FREM MOD 2050 Bidrag til elektrisk transport, vækst, CO 2 reduktion og fossil uafhængighed December 2011 endelig udgave KORT SAMMENFATNING BENZIN/DIESEL BATTERI/HYBRID BRINT

Læs mere

Opel Corsa 5d KAMPAGNEMODELLER Ej muligt

Opel Corsa 5d KAMPAGNEMODELLER Ej muligt KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 28.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse UDSTYR Multijusterbart rat Servostyring

Læs mere

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune Teknik og Miljø Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune o o Indledning Resultater o Hvad skal der ske i 2013 Hvad fortæller tallene Metodebeskrivelse Forbruget måles o o o o o o o Elforbrug

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt Til Folketingets skatteudvalg Dok. ansvarlig: SJA Sekretær: Sagsnr.: s2014-305 Doknr.: d2014-17176-0.1 9. december 2014 Henvendelse til Skatteudvalget

Læs mere

86 dage med en elbil. Alt fra vinduesviskere til kabinevarme koster energi. Det tænker man ikke over i en almindelig bil. Større fokus på energien

86 dage med en elbil. Alt fra vinduesviskere til kabinevarme koster energi. Det tænker man ikke over i en almindelig bil. Større fokus på energien Af Jesper Andersen foto lars bahl 86 dage med en elbil Alle snakker om elbiler, men kun få har prøvet dem. Henrik Egholm Andersen er en af de heldige. Han har deltaget i projektet Testenelbil.dk og har

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Opel Zafira KAMPAGNEMODELLER

Opel Zafira KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 12.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Excite Impress Impress 344.990 354.990

Læs mere

KørGrønt Alt andet er helt sort. Optimer din elbils rækkevide

KørGrønt Alt andet er helt sort. Optimer din elbils rækkevide KørGrønt Alt andet er helt sort Optimer din elbils rækkevide Ny teknologi nye udfordringer Elbilen er ny i den danske bilpark. Det er en anden teknologi, end vi er vant til, og udfordringen består i at

Læs mere

Anbefalinger. Indkøb af personog varebiler

Anbefalinger. Indkøb af personog varebiler Anbefalinger Indkøb af personog varebiler August 2012 +++ A Indhold Anbefalinger indkøb af person- og varebiler Anbefalinger indkøb af person- og varebiler.... side 3 Trin for trin før du køber biler...

Læs mere

INTRODUKTION TIL HYBRIDISERING

INTRODUKTION TIL HYBRIDISERING INTRODUKTION TIL HYBRIDISERING HVILKE SYSTEMER EGNER SIG TIL HVAD? Lars Overgaard Faglig Koordinator for Landtransport Transportens Innovationsnetværk Hvilke nye teknologier er på vej Videreudviklede konventionelle

Læs mere

Autolease anbefaler følgende direktionsbiler.

Autolease anbefaler følgende direktionsbiler. Autolease anbefaler følgende direktionsbiler. Ford Mondeo EcoBoost 240HK Titanium Stationcar Km pr. l. 13,0 CO2 179 g pr. km Udstyr: Titanium udstyr + aktiv fartpilot, xenon lygter, sportsundervogn, sædepakke,

Læs mere

Hvad får jeg? Personlig rådgivning Lavere brændstofudgifter Større fortjeneste Reduceret miljøpåvirkning Øgede medarbejderkompetencer

Hvad får jeg? Personlig rådgivning Lavere brændstofudgifter Større fortjeneste Reduceret miljøpåvirkning Øgede medarbejderkompetencer Penge godt givet ud En lastvogn, der kører 140.000 km om året, kan spare mere end 15.000 kr. på brændstof med Fuel Advice. Med et månedligt gebyr på 150 kr. pr. lastvogn er det tydeligt, at pengene er

Læs mere

Alfa Romeo Prisoversigt 12. august 2010

Alfa Romeo Prisoversigt 12. august 2010 Prisoversigt 12. august 2010 PRIVATLEASING MiTo fra 2.495,- kr./md.* ALFA ROMEO PRIVATLEASING PRISLISTE AUGUST 2010 Model 1. gangsydelse Mdl. ydelse Løbetid Km i perioden MiTo 1.3 JTDm 95 hk Distinctive

Læs mere

Christian Ege, formand. Oplæg på TØF-seminar d. 23. september 2008

Christian Ege, formand. Oplæg på TØF-seminar d. 23. september 2008 Oplæg på TØF-seminar d. 23. september 2008 Mere brændstoføkonomiske biler Hybrid- og plug-in hybrid biler Elbiler Brintbiler? Biobrændstof? Bedre biler forudsætter øget brug af økonomiske virkemidler på

Læs mere

NISSAN. Skal din virksomhed køre bedre?

NISSAN. Skal din virksomhed køre bedre? NISSAN Erhvervssalg Skal din virksomhed køre bedre? Sørg for at din virksomhed får den bedste plads Grøn er vores yndlingsfarve Vi har alle et ansvar for at passe på miljøet. Ikke mindst, når man er en

Læs mere