Årsberetning og regnskab 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning og regnskab 2009"

Transkript

1 Årsberetning og regnskab 2009

2 Kultursamarbejdet festivalåret Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets strategiske udvikling, skabe ramme for et rigt kulturliv, synliggøre de kulturelle tilbud og placere området på det nationale og internationale landkort. Kultursamarbejdets konkrete mål er - ifølge foreningens vedtægter: at støtte og rådgive kulturstederne, at informere om og markedsføre regionens kulturtilbud, at forene de kulturelle kræfter i regionale netværk, at inspirere og udvikle tværgående kulturprojekter, at koordinere større strategiske satsninger. Indsatsen i 2009 har primært fokuseret på planlægningen og gennemførelsen af Kulturfestival Mørket, Kultursamarbejdets medlemmer er Lemvig Kommune, Struer Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune og 54 kultursteder hjemhørende i de 6 kommuner. Kultursamarbejdet blev i 2009 udvidet med 2 nye medlemmer: Musikskolen Ringkøbing-Skjern og Kunstpakhuset i Ikast. Det følgende er en beretning om Kultursamarbejdets virke i 2009 med resultatopgørelse og regnskab. Nye medlemmer i 2009: Musikskolen Ringkøbing-Skjern og Kunstpakhuset i Ikast.

3 1. Videreudvikling af netværket i Kultursamarbejdet 2 Resultatmål Medlemsaktiviteter i form af kurser, m.v. En kommune er kulturvært for Generalforsamlingen. Udvikling af Kultursamarbejdets strategi og de strategiske indsatser fremover. Medlemsaktiviteter har været deltagelse i det strategiske udviklingsarbejde, generalforsamling, Kulturspot og kurser. Kulturspot er nærmere beskrevet under indsats 3. Kurserne er nærmere beskrevet under indsats 4. Generalforsamlingen blev holdt på Hjerl Hedes Frilandsmuseum med Holstebro Kommune som kulturværter. Generalforsamlingen drøftede Kultursamarbejdets vision gennem workshoppen En bæredygtig vision for kultursamarbejdet En gruppe har arbejdet videre med input fra workshoppen. Kulturfestival Mørket Kulturfestival Mørket blev afholdt fra den oktober Festivalen er nærmere beskrevet under indsats 2. Skriftligt præsentationsmateriale. opdateres løbende. Der kan abonneres på et elektronisk Nyhedsbrev. Der er udsendt 4 Nyhedsbreve i Være opsøgende overfor potentielle nye medlemmer. Kultursamarbejdet har optaget 2 nye medlemmer i 2009: Musikskolen Ringkøbing-Skjern og Kunstpakhuset Netværket mellem Kultursamarbejdets medlemmer er forudsætning for at kunne realisere kultursamarbejdets vision og mål. Konsolideringen af netværket er i 2009 sket gennem kursusafholdelse, generalforsamling og deltagelse i 65 forskellige personer fra 28 medlemsinstitutioner har været på kursus. 33 medlemsinstitutioner var tilmeldt årets generalforsamling. 7 personer fra 7 kulturinstitutioner i 6 kommuner var tovholdere for Kulturfestival Mørket Ca. 90 % af medlemmer har i større eller mindre omfang deltaget i Kulturfestival Mørket.

4 3 2. Kulturfestival Mørket Resultatmål Festivalen skal øge det gensidige kendskab til og samarbejdet mellem medlemmerne. 80 % af medlemmerne deltager i en eller flere projekter. Der skabes spændende, nye og forskellige kulturelle tilbud på tværs af genrer og grænser. Festivalen skal tiltrække kulturaktører udenfor medlemskredsen Festivalen skal gøre kulturlivet og Kultursamarbejdet synligt Der er holdt 2 fællesmøder i 2008 og 2 i 2009 på henholdsvis Museet for Religiøs Kunst og Odin Teatret. Her har medlemmerne har idéudvekslet, sparret og informeret gensidigt. Flere konkrete samarbejdsprojekter er opstået i forlængelse af møderne. Der er uddelt i alt kr. til 20 projekter, herunder åbning, afslutning og Kulturkaravanen i Mørket. 90 % af medlemmerne, inkl. kommunerne har medvirket i større eller mindre omfang Af 123 projekter har 2 % været tværkunstneriske og tværgeografiske 5 % har været tværgeografiske 19 % har været tværkunstneriske 25 % har været del af en tværkunstnerisk/tværgeografisk paraply Alle projekter, der har modtaget tilskud fra festivalpuljen, er blevet gennemført med partnere udenfor kultursamarbejdet. 60 % af alle aktiviteter har haft deltagelse uden for medlemskredsen. 1/3 af alle aktiviteter står aktører udenfor medlemskredsen selvstændigt for. Festivalaktiviteter i den ugentlige aktivitetskalender omfattede alle Mørket aktiviteter - også de, der afholdes udenfor medlemskredsen Der var aktiviteter i alle kommuner i alle 4 uger. der var aktiviteter i 68 lokaliteter. Der var aktiviteter til alle målgrupper Markedsføringsindsatsen blev udvidet under festivalen. Der er en særskilt markedsføringsplan for Festivalen. Fælles overordnet markedsføring af festivalen og aktiviteterne. De enkelte arrangører har stået for den lokale markedsføring. Kulturfestivalens mål var at være et tilbud til omverdenen med et væld af nye og spændende kulturoplevelser. Kulturfestival Mørket er beskrevet i en rapport.

5 4 3. Strategisk udvikling i forhold til turisme, erhverv og uddannelse. Resultatmål Turistsektoren: Udvikling af konkrete tiltag i forbindelse med Mørket Erhvervslivet: Udvikling af konkrete tiltag i forbindelse med Mørket Uddannelsesområdet: Udvikling af konkrete tiltag i forbindelse med Mørket Annoncering af arrangementer på på tysk og engelsk. 100 arrangementer blev oversat. Markedsføringsmateriale udleveret til alle turistkontorer Udvikling af tysk/engelsk version af kulturspot med henblik på ikke-dansktalende medarbejdere Ikke konkrete overordnede tiltag. En del folke- og friskoler medvirkede i konkrete projekter. Arbejdet med de 3 strategisk indsatsområder, er blevet nedprioriteret i 2009 som følge af

6 5 4. Markedsføring. Handleplan Opfølgning på aftale der er indgået med Herning Bibliotekerne om driften af og aktivitetskalenderen i områdets ugeaviser i perioden Holstebro Kommune har indgået en aftale med Herning Bibliotekerne om driften af og aktivitetskalenderen i områdets ugeaviser i perioden Videreudvikling af Hjemmesiden er løbende opdateret. Udsendelse af elektroniske Nyhedsbreve Der er udsendt 4 elektroniske Nyhedsbreve Uddeling af KulturPris og KulturVækstPris Kulturpriserne blev uddelt for anden gang på Generalforsamlingen 2009 Opfølgning og implementering på pressestrategi. Udvikling af presse- og kommunikationsplan for Udvidelse af hjemmesidens engelske udgave Hjemmesiden er løbende blevet opdateret. Udvikling af presse- og kommunikationsplan for Udvikling af presse- og kommunikationsplan for Samarbejde med de 6 kommuners kommunikationsteams. Samarbejde med turistområdet, erhvervslivet og uddannelsesområdet. Etablering af selvstændig hjemmeside for Kulturfestival Mørket moerket.dk Annoncering af arrangementer på på tysk og engelsk. 100 arrangementer blev oversat som service til turister og ikke-dansktalende ansatte. Herning Bibliotekerne har det redaktionelle ansvar for kulturspot.dk. Antallet af indtastede arrangementer i en 14 dages periode ligger i gennemsnit på ca. 600 arrangementer. Antallet af besøgende var i 2009 på godt unikke besøgende i gennemsnit om måneden. Gennemsnittet dækker over udsving med april som den laveste med og oktober som topscorer med unikke brugere. Herning Bibliotekerne varetager redaktionen af de ugentlige udtræk, der bringes i De Bergske Blade og Herning Bladet. Derved når den trykte kalender ud til de fleste husstande i regionen. Der er taget beslutning om, at den trykte kalender skal nå samtlige husstande fra I 2009 blev der gjort en særlig indsats i forhold til Kulturfestival Mørket med program, tilføjelse af oversatte arrangementer, m.m. Markedsføringsindsatsen er beskrevet i rapport om KulturPrisen 2008 tildeltes Elin Nilsson, Kunst- og Kulturcentret Tuskær. KulturVækstPrisen 2008 blev tildelt Kent Salling Fløe, Rytmisk Musik Herning.

7 6 4. Kompetenceudvikling Resultatmål Der gennemføres min. 7 kurser i 2009 Der er gennemført et kulturlederkursus med internat og 6 redskabskurser fordelt på 2 IT-kurser, 3 skrivekurser og 1 kurser i fundraising. I alt 12 kursusdage. 2 kurser blev aflyst som følge af for få tilmeldinger. 1-2 temaarrangementer/fyraftensmøder Videreudvikling af kulturlederkursets modul 8 Kurser til særlige målgrupper Alle kurser evalueres skriftlig efter afslutning. Forslag til kurser sendes i høring i foråret Der er afholdt 2 temamøder vedr. Kulturfestival Mørket. Der er afholdt et 2-dages kulturlederkursus hvor 18 kulturledere deltog. Et kursus målrettet til servicemedarbejderne blev aflyst pga. manglende tilmelding. Deltagerne har evalueret kurset skriftligt efter hvert kursus. Der er lavet en samlet evaluering. Der er gennemført en spørgeskemaundersøgelse i maj - september. Undersøgelsens resultater ligger til grund for udvikling af kursustilbud i Arbejdsgruppe videreudvikler kursus- og kompetenceudviklingen. En arbejdsgruppe, der arbejder med kursus- og kompetenceudvikling. Kurserne udbydes løbende. Der er tilbudt nye kursustilbud indenfor IT, organisation/ledelse og medie/presse. I 2009 blev der gennemført 6 redskabskurser og 1 kulturlederkursus. Kursusindsatsen i 2009 blev nedtonet som følge af Der har været er særligt fokus på skrivekurser. Der er afholdt 2 temamøder i tilknytning til Kursustilmeldingerne foregår on-line. Sekretariatet orienterer løbende pr. om udbud, tilmeldingsfrister og ledige pladser. I alt 88 kursister, fordelt på 65 forskellige deltagere, har været på kursus. I alt 28 kultursteder og 2 kommuner har deltaget i kurser. Der er gennemgående pæn tilfredshed med kurserne. En samlet evaluering giver følgende vurdering af kurserne som helhed: 28 % tilkendegiver, at kurset var særdeles godt, 65 % tilkendegiver, at kurset var meget godt, 5 % tilkendegiver, at kurset hverken var godt eller dårligt. 2 % tilkendegiver, at kurset var mindre godt.

8 7 Regnskab 2009: Regnskab Budget 2009 Regnskab 2009 Udgifter Kurser Netværk Strategisk Udvikling Professionel bistand Kulturfestival Mørket Generalforsamling Kulturpris Befordring Diverse Anden markedsføring 0 0 Host Kulturspot KultuNaut I alt Indtægt: Budget 2009 Regnskab 2009 Overgangsordning/Staten Kommunalt tilskud Kultursteder Kulturaftale/kulturpris Overført fra Lån fra Tilskud fra fonde I alt indtægter Balance

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Årsberetning og Regnskab 2010

Årsberetning og Regnskab 2010 Årsberetning og Regnskab 2010 1 Det er Kultursamarbejdets vision, at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets strategiske

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Handleplan og budget

Handleplan og budget og budget 2011-2012 og budget 2011-2012 1 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 53 kulturinstitutioner,

Læs mere

Kultursamarbejdet har fået 2 nye medlemmer i 2012: Orkester Midtvest og Struer Musikskole.

Kultursamarbejdet har fået 2 nye medlemmer i 2012: Orkester Midtvest og Struer Musikskole. Årsberetning 2012 Årsberetning for 2012 1 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 59 kulturinstitutioner,

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Charlotte Linvald blev ansat som ny medarbejder på sekretariatet.

Charlotte Linvald blev ansat som ny medarbejder på sekretariatet. Årsberetning 2014 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Skive Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 69 kulturinstitutioner,

Læs mere

FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND

FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND INDHOLD KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND Kultursamarbejdets baggrund... side 3 Kultursamarbejdets vision, virke og økonomi... side 4 Kultursamarbejdets

Læs mere

Evaluering af Kulturfestival Mørket

Evaluering af Kulturfestival Mørket Evaluering af Kulturfestival Mørket INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. BESKRIVELSE 3 2.1. Baggrund formål og mål 3 2.2. Organisering 4 2.3. Finansiering 2.3.1. Kultursamarbejdets festivalpulje 4 2.4. Arrangementer

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Billedbølge over Midt- og Vestjylland

Billedbølge over Midt- og Vestjylland Kultur- og Fritidsudvalget Herning Kommune 07-03-2013 Billedbølge over Midt- og Vestjylland Ansøgning om 28 000 kr. til parafraseprojekt I forbindelse med Kulturfestivalen BØLGEN vil vi som Billedskoler

Læs mere

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalget 10. november 2015 7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018 15-027162 Sagsfremstilling Forslag til ny kulturaftale mellem Kulturministeren

Læs mere

Formidling af oplevelser

Formidling af oplevelser Formidling af oplevelser Baggrunden for at der skal tages politisk stilling til formidling af oplevelser i Rebild Kommune Kulturbladet Kulturen Et resultat af byrådets budgetforlig i oktober 2018 var gennemførelsen

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Punkt 4.3 Bedre samarbejde på tværs af kulturinstitutioner/foreninger INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

International Performance Art Festival Aug. 2016

International Performance Art Festival Aug. 2016 International Performance Art Festival 24-28 Aug. 2016 UR-NAT er en international festival for scenekunst i og om naturen. UR-NAT præsenterer uventede kunstneriske møder i naturen, i byens åbne rum og

Læs mere

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Kulturregion Fyn Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Om kulturaftalerne Vision Fynsk kultur skal ses, høres og mærkes. Alle skal have mulighed

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Hvad er kultur & kapital? Kultur & Kapital er et målrettet kursustilbud til kulturorganisationer, der arbejder med ekstern finansiering

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Webstrategi 2013-2015

Webstrategi 2013-2015 Webstrategi 2013-2015 Strategi for udvikling af DKFs website udarbejdet med bidrag fra DKFs webudvalg og webredaktion December 2012 1 www.kommunikationsforening.dk Udgangspunkt Webstrategien sætter retning

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i 2016

Læs mere

Dialogmøde d. 21. november Runde 1 Hvordan opleves politikken i praksis og bliver dens hensigtserklæringer realiseret?

Dialogmøde d. 21. november Runde 1 Hvordan opleves politikken i praksis og bliver dens hensigtserklæringer realiseret? Dialogmøde d. 21. november 2018 Runde 1 Hvordan opleves politikken i praksis og bliver dens hensigtserklæringer realiseret? Kultur og fritid på tværs. Tværfagligt samarbejde. Skinner tydeligt igennem.

Læs mere

Evaluering af kulturugen og hvordan vi kan gøre 2020 til en endnu større succes!

Evaluering af kulturugen og hvordan vi kan gøre 2020 til en endnu større succes! Evaluering af kulturugen 2019 og hvordan vi kan gøre 2020 til en endnu større succes! Evalueringsmodellen ORGANISATION GRUPPER KULTURAKTØRER PUBLIKUM - Organisationsstruktur - Opgaver/ansvar - Økonomisk

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC?

Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC? Amukvalitet Skolemøde 4. oktober 2004, Taastrup Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC? Temaer 1. Mål for fremtiden. 2. Struktur på kvalitetssikring. Klarere arbejdsgange. 3. Mere og

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 Foto fra Randers Ugens afslutningskoncert 2011 på Skovbakken Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra januar

Læs mere

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan & Budget 2018 + Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan for USKIK 2018 Event: Historiens B-sider Kr. 340000 januar april Rammesætning, Ideudvikling & samskabelse med unge 15. april Deadline

Læs mere

jung zusammen 2015 - innovation og iværksætteri i grænselandet Evaluering

jung zusammen 2015 - innovation og iværksætteri i grænselandet Evaluering jung zusammen 15 - innovation og iværksætteri i grænselandet Evaluering Indhold Indledning... 3 Beskrivelse af jung zusammen... 3 Mål og målopfyldelse... 4 Rekruttering... 4 Højskoleopholdet... 4 Ungdomsparlamentet...

Læs mere

Sammenhæng til Vision 2018/tema

Sammenhæng til Vision 2018/tema Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018/tema Effektmål Kultur- og Fritidsudvalget Kultur som drivkraft Flere vil bor her via udvikling af kulturinstitutionerne: Museum Vestfyn, AssensBibliotekerne,

Læs mere

Udskriv ansøgning. De frie kulturmidler

Udskriv ansøgning. De frie kulturmidler Gem en kopi Udskriv ansøgning,---..-"' ASSENS KOMMUNE Ansøgningen sendes til: Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens E-mail: kulturogfritid@assens.dk Dato: 15. maj 2016 ANSØGNING OM TILSKUD TIL AKTIVITETER

Læs mere

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde Bilag 9 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Omlægning af tilskud 2017 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Reduktion af tilskud med udgangspunkt i hvor forvaltningen ser et

Læs mere

1.1 Foreningens navn er KulturERhverv herunder med forkortelsen KERV.

1.1 Foreningens navn er KulturERhverv herunder med forkortelsen KERV. Lett Advokatfirma Peter Rønnow Advokat J.nr. 281503-LBB (som vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 22. april 2012) VEDTÆGTER For KulturERhverv 1. Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Liste over resultatkrav 2011 for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Resultatkrav for virksomheder på Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokratis område

Liste over resultatkrav 2011 for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Resultatkrav for virksomheder på Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokratis område Strategi og Organisation Notat Til: Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Sagsnr.: 2010/14407 Dato: 08-12-2010 Sag: Sagsbehandler: Liste over resultatkrav 2011 for Kultur, Fritid og Nærdemokrati

Læs mere

Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning

Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning Generelle oplysninger vedr. indsatsen 1. Problemidentifikation Vollsmose er klassificeret som ghettoområde. På fritids- og foreningsområdet arbejder

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

KULTURPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

KULTURPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 KULTURPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Kulturpolitik Kultur handler om mennesker og om, hvordan vi indretter os i samfund og fællesskaber om hvor vi kommer fra og måske

Læs mere

Swot analyse af Finfo

Swot analyse af Finfo S W O T Strengths / styrker Weaknesses / svagheder Opportunities / muligheder Threats / trusler Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Lene Østergaard tlf. 97 32 07 15 Vivi Bundgaard tlf. 97 37 16 11 Swot analyse

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK NOTAT JOURNALNUMMER SKREVET AF MORTEN SVARRE ANDERSEN OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK Følgende opsamling opsummerer input fra aktører og borgere leveret på borgermødet d. 7. december i St. Tårnby Forsamlingshus

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel.

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel. 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen om samarbejdet mellem Skanderborg Kommune og Søhøjlandets Turistforening i 2017. Søhøjlandets Turistforening er Skanderborg Kommunes operatør på turismefremmeindsatsen

Læs mere

! "# $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version

! # $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version Version 27-04-2007 Initiativets titel J.nr. 1-30-76-20-07 Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt Samlet projektbeskrivelse detaljerede projektbeskrivelser for de enkelte delprojekter er vedlagt

Læs mere

Du kan se samrådets vedtægter i dette link til Kalundborg Kommunes hjemmeside:

Du kan se samrådets vedtægter i dette link til Kalundborg Kommunes hjemmeside: VELKOMMEN TIL K U L T U R E L T S A M R Å D KALUNDBORG Dette særnummer af nyhedsbrevet INDSPIL skal give dig et indblik i, hvad Kulturelt Samråd Kalundborg står for og arbejder med. Kulturelt Samråd har

Læs mere

Tillægsaftale for perioden 2013-2014. til kulturaftalen mellem. kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland for 2011-2014

Tillægsaftale for perioden 2013-2014. til kulturaftalen mellem. kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland for 2011-2014 Tillægsaftale for perioden 2013-2014 til kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland for 2011-2014 (Skive Kommunes optagelse i kulturaftalen) Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Baggrund

Læs mere

Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi 2015-17 Side 1 af 5 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:30-18:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Resultatkontrakt. vedrørende samarbejde. mellem Herning Kommune og MCH A/S. Tiltrækning og gennemførelse af kulturarrangementer

Resultatkontrakt. vedrørende samarbejde. mellem Herning Kommune og MCH A/S. Tiltrækning og gennemførelse af kulturarrangementer Resultatkontrakt vedrørende samarbejde mellem Herning Kommune og MCH A/S Tiltrækning og gennemførelse af kulturarrangementer 1. Parterne Mellem Herning Kommune Adresse: Torvet, 7400 Herning EAN-nr.: 5798005510253

Læs mere

Business Djurslands 2020 plan.

Business Djurslands 2020 plan. Business Djurslands 2020 plan. Skabe et stærkt Djursland der står sammen om udfordringer. Være en stærk forening der samler alt erhvervsaktivitet på Djursland. Være kommunernes foretrukne samarbejdspartner

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Side 2 INDHOLD Side Indledning 3 Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for aktivitetstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Aktivitetstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Bosætning - Handleplan

Bosætning - Handleplan Bosætning - Handleplan Arbejdsopgaverne er opdelt i flg. grupper: Økonomi er opdelt i flg.: Status er opdelt i flg.: 0. arbejdsopgaver på bosætningsområdet 1. Indsatsområder på tværs af målgrupperne 2.

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Her er et forslag til, hvordan videndeling, koordinering og understøttelse af klimatilpasningsopgaver kan organiseres

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud.

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud. Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Råstof Roskilde 1. oktober 2015 Mellem foreningen

Læs mere

Notat. Økonomi og Analyse. Til: Udvalget for Kultur Fritid og Nærdemokrati. Sagsnr.: 2010/08109 Dato:

Notat. Økonomi og Analyse. Til: Udvalget for Kultur Fritid og Nærdemokrati. Sagsnr.: 2010/08109 Dato: Økonomi og Analyse Notat Til: Udvalget for Kultur Fritid og Nærdemokrati Sagsnr.: 2010/08109 Dato: 03-08-2010 Sag: Kultur, Fritid og Nærdemokrati - resultatkrav 2011 Sagsbehandler: Michala Tarbo Andersson

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

01-01-2014 01-08-2015 Politisk udvalg: Kultur- og fritidsudvalg

01-01-2014 01-08-2015 Politisk udvalg: Kultur- og fritidsudvalg Folkeskolereform -Samarbejde mellem skolerne og n type: Aftaleenhed Folkeskolereformen har overordnet til formål, at alle elever skal lære mere. Blandt reformens øvrige mål er det et politisk ønske, at

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Bilag 3 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 Næstved Kommune 2018 2023 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Politikkens fokus 3. Styrke Næstved som kulturhovedstad 4. Styrke kultur i lokalområder 5. Kunst og kultur

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Kultur -- / Handlingsplan Kultur --

Kultur -- / Handlingsplan Kultur -- Kultur -- / Handlingsplan 2018-2019 s.3 s.4 Forord En spændende region -- / Udgivelse: Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle -- / Design & produktion: Mediegruppen as -- / Forsidefoto: Hyldager Fotografi

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere