Undersøgelse af medicinske patienter. Marts Dataleverandør og analysefirma

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelse af medicinske patienter. Marts 2010. Dataleverandør og analysefirma"

Transkript

1 Undersøgelse af medicinske patienter. Marts 2010

2 Side 2 Indhold Indhold Tema Om rapporten Summary Metode Side Resultater: Baggrundsspørgsmål Kommunikation og information mellem patient og sundhedssystem under indlæggelse De fysiske rammer ved seneste indlæggelse Udskrivning og opfølgning Krydstabuleringer

3 Side 3 Om rapporten Om rapporten Denne rapport beskriver resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse, der er gennemført blandt borgere der er 60 år eller derover, som har været indlagt på en medicinsk afdeling i perioden januar 2009 til januar Dataindsamlingen er gennemført i januar og februar Undersøgelse af medicinske patienter er gennemført af Userneeds for Ældre Sagen. Denne rapport samt vægtning og analyse af datamaterialet er udarbejdet af AKF. Formålet med undersøgelsen er at undersøge medicinske patienters oplevelser under og efter en indlæggelse på en medicinsk afdeling. Fakta om Anvendt KommunalForskning (AKF) AKF er et uafhængigt forskningsinstitut. Der forsker i emner inden for den offentlige service og regulering. Hovedvægten er på de velfærdsopgaver, kommuner og regioner beskæftiger sig med. Målet med AKF's forskning er, at den skal være med til at kvalificere beslutninger og praksis i kommuner og regioner. Læs mere på: Fakta om Userneeds A/S Userneeds er et nordisk analyseinstitut og Danmarks førende udbyder af panelundersøgelser. Userneeds har mere end panelister i Danmark og panelister i de øvrige nordiske lande. Læse mere på:

4 Side 4 Summary Summary Undersøgelse af medicinske patienter Den vægtede stikprøves baggrundsegenskaber I den vægtede stikprøve er der cirka 50 procent mænd og kvinder, og henholdsvis 13, 34, 36, og 17 procent falder i alderskategorierne 60-64, 65-74, og 85 plus. 42 procent er fra Hovedstadsområdet, mens henholdsvis 16, 18, 18, og 6 procent er fra Region Midtsjælland, Syddanmark, Midt- og Nordjylland. Lidt over halvdelen af den vægtede stikprøve har kun været indlagt én gang på en medicinsk afdeling i perioden fra 1. januar 2009 og til og med januar procent har været indlagt to gange, mens 16 procent har været indlagt tre gange eller mere. Af de respondenter, som har været indlagt to eller flere gange, har 40 procent været indlagt igen inden for 30 dage. 18 procent har været indlagt igen inden for 1-2 måneder., mens det for 23 procent er inden for 3-6 måneder. For 16 procenter er der gået over 6 måneder. Den største andel (49 procent) angiver at lide eller have lidt af en sygdom, der falder inden for hjerte- og kredsløbssygdomskategorien. Den næst hyppigste lidelse er lungebetændelse, som cirka 1/3 har lidt af. ¾ af den vægtede stikprøve indtager dagligt tre eller flere slags medicin, mens 22 procent indtager 1-2 slags. Blot 5 procent indtager ingen medicin dagligt. Sammenlagt vurderer halvdelen af den vægtede stikprøve at deres helbred er virkelig godt eller godt, mens omkring 10 procent vurderer, at deres helbred er dårligt eller virkelig dårligt. I 2009 har 21 procent senest været indlagt i 1. kvartal, 33 procent har senest været indlagt i 4. kvartal, og sammenlagt har 34 procent senest været indlagt i 2. og 3. kvartal. 4 procent har senest været indlagt i 1. kvartal 2010.

5 Side 5 Summary Summary Undersøgelse af medicinske patienter Den vægtede stikprøves baggrundsegenskaber (fortsat) 92 procent har overnattet på afdelingen under deres indlæggelse, mens 6 procent har overnattet hos sig selv eller på patienthotel. Næsten 2/3 har fået hjælp i meget høj grad eller i høj grad fra deres pårørende både før, under og efter indlæggelsen med en svag stigende tendens procent har oplevet at få hjælp i mindre grad eller slet ikke før, under og efter indlæggelsen. Kommunikation og information I undersøgelsen er respondenterne blevet spurgt ind til deres oplevelse af kommunikationen mellem dem selv, deres pårørende og sygehusvæsenet. Generelt har de højeste andele blandt respondenterne haft en positiv oplevelse af kommunikation og information under deres indlæggelse. Gennemgående fandt knap en ud af ti, at der slet ikke eller i mindre grad blev lyttet til deres eller pårørendes beskrivelse af helbredet. Tilsvarende fandt 11 procent, at lægerne slet ikke eller i mindre grad vurderede deres helbredstilstand i almindelighed. Under 10 procent af den vægtede stikprøve oplevede at de måtte vente med hjælp i forbindelse med toiletbesøg, bad mv. Mellem procent af stikprøven synes, at det var forvirrende eller skidt, at de blev undersøgt af skiftende læger. Kvinder er mere påvirket af dette end mænd. Mellem procent følte, at de ikke fik tilstrækkelig information mht. genoptræning, resultater fra undersøgelserne, behandlinger og deres medicin. Kvinder er mere skeptiske end mænd.

6 Side 6 Summary Summary Kommunikation og information (forsat) Mellem procent følte, at lægerne ikke tog sig tid til at sikre, at de forstod dem, at deres pårørende ikke blev involveret i behandlingen, at de fik modsatrettet information og blev betragtet som en diagnose og ikke et menneske. I forhold til selve opholdet på hospitalet ved den sidste indlæggelse oplevede cirka halvdelen, at de havde én bestemt ansat, der fulgte deres forløb under indlæggelsen, mens 46 procent oplevede, at dette ikke var tilfældet. Fysiske rammer Lidt under 20 procent oplevede, at de havde en sengeplads på gangen, opholdsstue eller andet fællesareal, fordi det ikke var muligt at få en sengeplads på en stue, mens 79 procent ikke har oplevet dette. 8 procent har også oplevet at ligge på en stue, hvor der lå flere patienter, end den var beregnet til, og 31 og 12 procent har oplevet henholdsvis at skulle tale om personlige ting i andre patienters eller/og andre patienters pårørende nærvær. I forhold til larm og uro har 31 procent oplevet, at der var larm og uro omkring dem på den afdeling, hvor de var indlagt.

7 Side 7 Summary Summary Udskrivning og opfølgning Undersøgelsen havde også til formål at finde ud af hvordan forløbet efter udskrivelsen har været. Den største andel af den vægtede stikprøve føler ikke, at de har fået god information om mulighederne for at få kopi af journalen, klagemuligheder, patientforening og kost. Derimod føler de sig bedre informeret mht. deres sygdom og medicin. Generelt giver den vægtede stikprøve udtryk for, at der ved udskrivelsen i lille eller kun nogen grad er lavet aftaler om hjemmehjælp, hjælpemidler og genoptræning. Mht. behandling efter udskrivelse er der i højere grad lavet aftaler. I de tilfælde, der er lavet aftaler, giver mellem 5-20 procent udtryk for at de i mindre grad eller slet ikke er blevet overholdt. I den vægtede stikprøve har 23% svaret, at de fik praktisk hjemmehjælp efter udskrivelse fra hospitalet, mens 11% har svaret, at de har fået hjælp til personlig pleje. Blandt hjemmehjælpsmodtagerne har 44 procent oplevet samme omfang og varighed af hjælpen efter udskrivelsen i forhold til før deres indlæggelse. 21 procent fik mere hjemmehjælp i forhold til før indlæggelsen, mens 18 og 22 procent fik henholdsvis ny midlertidig eller ny permanent hjemmehjælp. Af dem, som fik praktisk hjemmehjælp eller ingen hjemmehjælp efter deres udskrivelse, oplevede 19 procent at de fik tilstrækkelig hjemmehjælp, mens 12 procent ikke oplevede at få tilstrækkelig hjemmehjælp. 69 procent mener, at de ikke har behov for hjemmehjælp til praktiske gøremål.

8 Side 8 Summary Summary Udskrivning og opfølgning (fortsat) Af de respondenter, der enten ikke fik hjemmehjælp eller som fik hjemmehjælp til personlig pleje efter deres udskrivelse, oplevede 14 procent at få tilstrækkelig hjemmehjælp til personlig pleje. 5 procent oplevede ikke at få tilstrækkelig hjemmehjælp. Slutteligt, mener 81 procent ikke at have behov for hjemmehjælp til personlig pleje. Blandt de, som har modtaget hjælp til både personlig pleje og praktisk hjælp eller til personlig pleje alene, oplevede 88 procent at hjemmehjælpen kom eller ringede som aftalt efter endt hospitalsophold. I tilfælde hvor der ikke var tale om hjemmehjælp til personlig pleje men kun til praktisk hjælp, kom eller ringede hjemmehjælpen som aftalt efter endt hospitals ophold i 84 procent af tilfældene. Mellem 8-13 procent hjemmehjælpsmodtagere har oplevet, at hjemmehjælpen ikke kom eller ringede som aftalt. Der er en tendens til, at personer der udelukkende modtager praktisk hjælp i højere grad har oplevet, at aftalen ikke blev overholdt end i forhold til de hjemmehjælpsmodtagere der modtager hjælp til personlig pleje. Undersøgelse havde også fokus på om de medicinske patienter oplevede at få modsatrettet information om deres medicin fra den praktiserende læge og hospitalslægerne. Dette oplevede 7 procent i meget høj grad eller i høj grad, mens 8 procent kun oplevede dette i nogen grad.

9 Side 9 Summary Summary Krydsanalyser mellem medicinforbrug og andre variable Der er en negativ sammenhæng mellem antallet af typer af receptpligtig medicin som den vægtede stikprøve tager og deres egen vurdering af deres helbred. Jo mere medicin, des dårligere vurderes helbredet. Tilsvarende er der også en negativ tendens i forhold til oplevelsen af at lægerne lytter til og vurder respondenternes helbredsproblemer og antallet af typer receptpligtig medicin. Jo mere medicin, des mindre har respondenten oplevet, at lægen har lyttet og vurderet helbredet i almindelighed. Sammenhængen mellem mængden af medicin og hjælp til personlig pleje og praktiske gøremål ser ud til at være positiv. Jo mere medicin, des mere hjemmehjælp modtager man. Endelig er der en svag tendens til at respondenterne i den vægtede stikprøve der tager flere slags medicin i højere grad oplever at få modstridende information om deres medicin.

10 Side 10 Metode Metode Dataindsamling periode og metode Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført fra den 7. januar til den 4. februar Dataindsamlingen er foretaget blandt medlemmerne af Userneeds Danmarkspanel og blandt disse personers pårørende. Dataindsamlingen er foregået online (CAWI) og via telefon (CATI). Der er i alt indsamlet 1015 svar, hvor 368 er lavet som telefoninterviews og 647 er lavet som online interviews. Pilottest Spørgeskemaet gennemgik en pilottest inden undersøgelsen blev lanceret. Ud over mindre sproglige ændringer viste pilottesten, at respondenterne havde meget forskellige opfattelser af, hvad det vil sige, at være indlagt på en medicinsk afdeling. Derfor gav pilottesten anledning til at tilføje en ekstra dimension til målgruppekriterierne sådan at kun personer, der havde været tildelt en seng under deres indlæggelse deltog i undersøgelsen. Præscreening Alle personer der har deltaget i undersøgelsen er blevet præscreenet. Der er brugt to former for præscreening: a) screening af medlemmer af Userneeds Danmarkspanel via et online spørgeskema, og b) screening af medlemmer af Userneeds Danmarkspanels forældre/nære bekendte via telefon. Præscreeningsspørgeskemaet indeholder, ud over demografiske spørgsmål, et spørgsmål om man har været indlagt på en medicinsk afdeling fra januar 2009 til januar 2010 (se næste side). Samt om man har nogle nære bekendte, der har været indlagt i dette tidsrum. Respondenter med bekendte i målgruppen blev ringet op med det formål at få de bekendtes kontaktinformationer. Hvorefter den bekendte blev ringet op og tjekket om personen tilhørte målgruppen. For at imødekomme gængs etik på området blev der, i det elektroniske præscreeningsskema, eksplicit spurgt ind til om respondenten havde lyst til at deltage i den efterfølgende undersøgelse. Samt om vi måtte ringe til respondenten for at få kontaktoplysninger til deres bekendte som havde været indlagt.

11 Side 11 Metode Målgruppe Undersøgelsen er gennemført blandt borgere der er 60 år eller derover, som har været indlagt på en medicinsk afdeling fra januar 2009 til og med januar Indlagt betyder at de både har svaret ja til at de har været indlagt og svaret ja til at de blev tildelt en seng under deres indlæggelse (se spørgsmålene herunder). Spørgsmål der blev brugt til at identificere målgruppen Har De været indlagt på en medicinsk afdeling i 2009 eller 2010? På en medicinsk afdeling kan man være indlagt med mange forskellige lidelser, og man bliver ikke opereret. Her er nogle eksempler på de lidelser, man kan være indlagt med: Lungesygdomme som lungebetændelse, astma/bronkitis, KOL/rygerlunger eller andre luftvejslidelser Influenza Fordøjelsesbesvær som diarre, forstoppelse eller betændelser i tarmen Blærebetændelse Sukkersyge/diabetes Symptomer, som fx nedsat bevægelighed, svimmelhed, væskemangel eller blodmangel Hjerte- og kredsløbssygdomme som fx hjerteflimmer, hjerterytmeforstyrrelser, hjertesvigt, hjertekramper, nedsat hjertefunktion eller blodprop i hjertet (ikke v. operation som fx ballonudvidelse eller bypass) Sygdomme i bevægapparatet, fx gigt og knogleskørhed/osteoporose Parkinsons sygdom Hjerneblødning eller blodprop i hjernen/slagtilfælde/apoplexi Ja Nej Under indlæggelse får De som patient tildelt en sengeplads på en sengeafdeling. Ved ambulant besøg modtager De udelukkende behandling eller undersøgelse i ambulatorium. Fik De tildelt en sengeplads, da De var indlagt på en medicinsk afdeling? Ja, jeg fik tildelt en sengeplads under én eller flere af mine medicinske indlæggelser. Nej, jeg fik ikke tildelt en sengeplads..

12 Side 12 Metode Aldersfordeling Det første udgangspunkt for undersøgelsen var at indsamle 800 svar fordelt ligeligt på alder og interviewmetode. Det første udgangspunkt for aldersfordeling år: år: Krav: CATI: CAWI: Krav: I løbet at screeningsprocessen blev det tydeligt at ovenstående udgangspunkt for aldersfordelingen ikke var mulig at gennemføre. Da det var meget svært at finde personer mellem 75 og 100 år som var i målgruppen og havde lyst og mulighed for at deltage i undersøgelsen. Ultimo december blev aldersfordelingen tilrettet til nedenstående fordeling: Ny aldersfordeling - ultimo december år: år: Krav: CATI: CAWI: Krav: En væsentlig del af de personer, mellem 75 og 100 år, vi var i kontakt med, kunne ikke deltage, fordi deres helbred var for dårligt. Årsagerne til at de ikke kunne deltage var demens, talebesvær, dårlig hørelse mv. Flere gange oplevede vi at respondenters familie eller venner havde været indlagt på en medicinsk afdeling i det pågældende tidsrum, men at de var afgået ved døden og derfor ikke kunne deltage i undersøgelsen.

13 Side 13 Metode I nedenstående tabel fremgår fordelingen af svar i datamaterialet (uvægtet). Aldersfordelingen i datamaterialet (uvejet) år: år: I alt: CATI: CAWI: I alt: Det var muligt at opnå de ønskede antal svar i tre ud af fire af grupperne. Kun i gruppen af årige (CATI), var det ikke muligt at opnå det ønskede antal svar (ultimo december fordeling). Svarprocent Der blev udelukkende inviteret præscreenede personer til undersøgelsen. I alt blev 1836 præscreenede personer inviteret til at deltage på enten mail eller telefon. Der blev inviteret 1229 via mail, og 607 blev ringet op. I alt blev der opnået 1015 svar i målgruppen, hvilket svarer til en svarprocent på 55pct. 14% af de personer der indledningsvist havde svaret at de havde været indlagt, havde ikke haft tildelt en seng og kunne derfor ikke deltage i undersøgelsen. Svarprocent Antal inviterede personer 1836 Antal svar i målgruppen 1015 Svarprocent 55% Svarprocent - beregningsgrundlag Antal inviterede personer 1836 Afbrudte interviews 184 Uden for målgruppen (heraf 166 respondenter der ikke har haft tildelt en seng) 183 Antal personer der ikke har svaret 454 Antal interviews i målgruppen 1015 Antal personer der har påbegyndt undersøgelsen 1382 Svarpct (for påbegyndte interviews) 75% Svarprocent (for målgruppen) 55%

14 Side 14 Metode Repræsentativitet af ældregruppen Fordelingen af mænd og kvinder på tværs af aldersgrupper i undersøgelsens stikprøve er sammenlignet med Sundhedsstyrelsens Statistik udskrevne medicinske patienter i aldersgrupper 45+ i (Sundhedsstyrelsen 2008, tabel A4 medicinsk blok, side 84) 1. Den procentvise fordeling på alder og køn af udskrevne medicinske patienter er opgjort i tabellen nedenfor og sammenlignet med fordelingen i stikprøven. Sundhedsstyrelsens Sygehusstatistik Alder Mand (%) Kvinde (%) * Undersøgelsen Alder ** Mand (%) Kvinde (%) * Dette er et estimeret tal, som er beregnet på antallet af udskrevne patienter i aldersgruppen Det er antaget, alderen er uniformt fordelt. **i undersøgelsen indgår der kun personer, der er i år 2010 fylder 60 år eller er ældre. Det er antaget,at Sundhedsstyrelsens Sygehusstatistik for gruppen er repræsentativ for gruppen og at antallet i den enkelte aldersgruppe er fordelt lige. Det fremgår, at er der en overvægt af mænd og kvinder under 74 år og en undervægt af ældre respondenter i stikprøven, når den sammenlignes med Sundhedsstyrelsen tal. Gruppen af mænd mellem er særligt overrepræsenteret. For at gøre data repræsentativt i forhold køn og alder, er data i stikprøven vægtet. 1) Sundhedsstyrelsen (2008): Sygehusstatistik 2005.

15 Side 15 Metode Vægtning af data Vægtningen af data er foretaget med udgangspunkt i antallet af mænd i alderen år. Denne gruppe har fået vægten 1. For at udligne de nævnte forskelle er følgende vægte anvendt. Anvendte vægte Alder Mand Kvinde ,00 1, ,47 3, ,64 8, ,70 12,38 Det skal bemærkes at især gruppen af respondenter i aldersklassen 85+ gives en meget høj vægt i analysen. Det vurderes dog at være et mindre problem, da alderen generelt ikke synes at være bestemmende for folks svar. Analyser Der er gennemført vægtede frekvensanalyser af samtlige spørgsmål i spørgeskemaet. Derudover er der gennemført krydstabuleringer, hvor betydningen af antallet af slags receptpligtig medicin, den enkelte respondent i stikprøven tager, er analyseret for nogle af de andre spørgsmål. Afrapportering af resultater Afhængig af spørgsmålstypen er fordelingen af svar afrapporterede i cirkel og vandrette søjlediagrammer. Fordelingen af svarene er for hvert spørgsmål er afrapporteret på en separat side. Svarfordeling er opgjort i procenter. Antallet observationer på den enkelte spørgsmål er vist i nedre venstre hjørne (N=). På baggrund af en gennemført krydstabulering på alder, køn og medicin forbrug (resultaterne er ikke opgjort i denne rapport) er der for hvert spørgsmål vurderet, om der er en klar tendens i respondenternes svar. I de tilfælde er den konkrete tendens kommenteret nedenfor hvert diagram. Disse krydstabuleringen er gennemført på uvægtet data Bemærk at nogle spørgsmål er det muligt at give flere svarmuligheder. Summen af svarfordelingen kan i de tilfælde overstige 100%.

16 Side 16 Baggrundsspørgsmål Hvad er Deres køn? 48% 52% Kvinde Mand Der er 48 pct mænd og 52 pct kvinder blandt respondenterne. n=1015

17 Side 17 Baggrundsspørgsmål Alders kategorier for respondenterne 17% 13% 34% 36% årige årige årige 85 år eller mere De årige udgør 13 pct, de årige udgør 34 pct, de årige udgør 36 pct, og respondenter på 85 år eller mere udgør 17 pct. n=1015

18 Side 18 Baggrundsspørgsmål Hvilken region er de bosat i? 6% 18% 42% 18% 16% Region Hovedstaden Region Sjælland Region Syddanmark Region Midtjylland Region Nordjylland n=1015 Respondenterne fordeler sig geografisk med 42 pct fra Region Hovedstaden, 16 pct fra Region Sjælland, 18 pct fra Region Syddanmark, 18 pct fra Region Midtjylland og 6 pct fra Region Nordjylland.

19 Side 19 Baggrundsspørgsmål Baggrundsspørgsmål Hvor mange gange har De været indlagt på en medicinsk afdeling fra 1. januar 2009 og frem til i dag? 8% 4% 8% 19% 60% 1 gang 2 gange 3 gange 4 gange eller flere 60 pct af respondenterne har været indlagt én gang på en medicinsk afdeling i perioden fra 1. januar 2009 og til og med januar pct har været indlagt to gange, mens sammenlagt 16 pct har været indlagt tre gange eller mere. n=1015

20 Side 20 Baggrundsspørgsmål Hvor lang tid gik der mellem Deres seneste to indlæggelser? 16% 3% 40% 23% 18% Betinget på at respondenterne har været indlagt mere en gang siden 1 januar 2009 n= dage 1-2 måneder 3-6 måneder Mere end 6 måneder Blandt respondenter med to eller flere indlæggelser har 40 pct været indlagt igen inden for 30 dage. 18 pct har været indlagt igen inden for 1-2 mdr., mens det for 23 pct er inden for 3-6 mdr. For 16 pct er det over 6 mdr.

21 Side 21 Baggrundsspørgsmål Lider De, eller har De lidt af, følgende sygdomme? Andet Har ikke fået stillet en diagnose Kræft Hjerneblødning eller blodprop i Parkinsons sygdom Sygdomme i bevægapparatet, fx gigt og Hjerte- og kredsløbssygdomme som fx Symptomer, som fx nedsat bevægelighed, Sukkersyge/diabetes Blærebetændelse Fordøjelsesbesvær som diarre, forstoppelse Influenza Astma/bronkitis eller KOL/rygerlunger Lungebetændelse Procent n=2718 Flere svar er muligt. Procentfordelinger er lavet på baggrund af basispopulationen på 1015 respondenter Størst andel (49 pct) angiver at lide eller have lidt af sygdom der falder inden for hjerte- og kredsløbssygdomme, og næsthyppigste lidelse er lungebetændelse med 30 pct.

22 Side 22 Baggrundsspørgsmål Hvor mange slags receptpligtig medicin indtager De dagligt? 5% 22% 73% Ingen 1-2 slags 3 eller flere slags n= % indtager dagligt tre eller flere slags medicin, mens 22% indtager 1-2 slags. Blot 5% indtager ingen medicin dagligt. Note: Bemærk at medicin forbruget i rapportens sidste tabeller er analyseret i forhold til en række forskellige variable.

23 Side 23 Baggrundsspørgsmål Hvordan vil De vurdere Deres nuværende helbredstilstand i almindelighed? 0% 9% 2% 9% 36% 43% n=1015 Virkelig god God Nogenlunde Dårlig Meget dårlig Sammenlagt 52% vurderer deres helbred som virkelig godt eller godt, mens sammenlagt 11% vurderer deres helbred dårligt eller virkelig dårligt. Note: respondenternes selv vurderede helbred synes at være upåvirket af alder. Således er de ældre respondenter lige så positive mht. deres helbred som de yngre er det. Dog synes køn umiddelbart at spille en lille rolle da mændene er en lille smule mere positive end kvinderne.

24 Side 24 Baggrundsspørgsmål Hvornår var Deres seneste indlæggelse på en medicinsk afdeling? 7% 4% 21% 33% 15% 19% 1. kvartal kvartal kvartal kvartal kvartal 2010 n=1015 I 2009 har 21% senest været indlagt i 1. kvartal, 33% har senest været indlagt i 4. kvartal, og sammenlagt har 34% senest været indlagt i 2. og 3. kvartal. 4% har senest været indlagt i 1. kvartal Majoriteten har derved været indlagt i vinterhalvår.

25 Side 25 Baggrundsspørgsmål Hvor overnattede De under Deres indlæggelse? Andet 2 Jeg overnattede hjemme hos mig selv 5 Jeg overnattede på patienthotel 1 Jeg overnattede på afdelingen Procent n=1025 Flere svar er muligt. Procentfordelinger er lavet på baggrund af basispopulationen på 1022 respondenter 92% har overnattet på afdelingen under deres indlæggelse, mens 5% har overnattet hos sig selv og 1% på patienthotel.

26 Side 26 Baggrundsspørgsmål I hvilken grad har Deres pårørende hjulpet Dem i følgende situationer? 0 Efter indlæggelsen Under indlæggelsen Før indlæggelsen I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ikke relevant Sammenlagt har 67 pct oplevet at få hjælp i meget høj grad eller i høj grad fra pårørende efter indlæggelsen, 66 pct under indlæggelsen og 59 pct før indlæggelsen. Sammenlagt har mellem pct oplevet at få hjælp i mindre grad eller slet ikke efter, under og før indlæggelsen. n=1015

27 Side 27 Kommunikation og information I hvilken grad oplevede De, at lægerne på hospitalet lyttede til Deres beskrivelse af Deres helbredsproblemer? 3 Slet ikke 2 I mindre grad 7 I nogen grad 19 I høj grad 36 I meget høj grad Procent 9 pct. oplevede at lægerne slet ikke eller i mindre grad lyttede til deres beskrivelse af deres helbredsproblemer. 19 pct følte at der i nogen grad blev lyttet til deres beskrivelse, mens 68 pct oplevede at der i høj grad eller meget høj grad blev lyttet til deres beskrivelse af deres helbredsproblemer. n=1015 Note: Kvinderne i undersøgelsen er generelt lidt mere skeptiske i forhold til hvor meget de mener lægerne lyttede til dem under indlæggelsen. Dette gør sig samtidig også gældende for i hvilken grad respondenterne oplevede at der blev lyttet til deres pårørende, som ses på næste side.

28 Side 28 Kommunikation og information I hvilken grad oplevede De, at lægerne på hospitalet lyttede til Deres pårørendes oplysninger om Deres helbredsproblemer? Ikke relevant Slet ikke 3 I mindre grad 5 I nogen grad 12 I høj grad 26 I meget høj grad Procent Betinget på at respondenterne har svaret, at de fik hjælp fra pårørende under indlæggelsen 8 pct oplevede at der på hospitalet slet ikke eller i mindre grad blev lyttet til deres pårørende, mens 12 pct i nogen grad oplevede at der blev lyttet til deres pårørende. Til sidst oplevede 43 pct at de på hospitalet lyttede i høj grad eller i meget høj grad. n=837

29 Side 29 Kommunikation og information I hvilken grad oplevede De, at lægerne vurderede Deres helbredstilstand i almindelighed, dvs. alle Deres lidelser og symptomer? 9 Slet ikke 2 I mindre grad 9 I nogen grad 21 I høj grad 36 I meget høj grad Procent 11 pct oplevede at lægerne slet ikke eller i mindre grad vurderede deres helbredstilstand i almindelighed. 21 pct oplevede at dette var tilfældet i nogen grad. Slutteligt oplevede 59 pct i høj grad eller meget høj grad at lægerne vurderede deres helbredstilstand i almindelighed. n=1015

30 Side 30 Kommunikation og information Havde De én bestemt ansat på hospitalet, der fulgte Deres forløb under indlæggelsen og som De kunne stille spørgsmål til? 5 Nej 46 Ja, andet/ved ikke hvilken type ansat 1 Ja, en SOSU-hjælper/assistent 1 Ja, en sygeplejerske 30 Ja, en læge Procent 49 pct oplevede at de havde én ansat der fulgte deres forløb under indlæggelsen, mens 46 pct oplevede at dette ikke var tilfældet. Note: I forhold til mændene har en væsentlig større andel af kvinder i undersøgelsen svaret Nej til dette spørgsmål n=1015

31 Side 31 Kommunikation og information Angiv venligst hvor enig eller uenig De er i nedenstående udsagn om mødet med personalet på hospitalet. Jeg måtte vente for længe på hjælp til at bade, komme på toilettet, spise eller komme op at gå Jeg fik den hjælp, jeg havde behov for til at bade, komme på toilettet, spise eller komme op at gå Det var anstrengende at jeg igen og igen skulle fortælle en ny sygeplejerske om min tilstand Det var meget forvirrende at jeg havde skiftende læger Der var godt, at jeg blev undersøgt grundigt af mange forskellige læger Meget enig Enig Hverken enig eller uenig Uenig Meget uenig Ikke relevant Procent Note; En væsentlig større andel af mænd end kvinder angiver, at de synes, det var godt at blive undersøgt af mange forskellige læger. Samtidig er mændene en smule mindre påvirket af skiftende læger og sygeplejersker n=1015

32 Side 32 Kommunikation og information Angiv venligst hvor enig eller uenig De er i nedenstående udsagn om mødet med personalet på hospitalet. - fortsat fra forrige side. Omkring mødet med personalet under hospitalsopholdet giver patienterne udtryk for følgende. 8 pct er meget enig eller enig i at måtte vente for længe på hjælp til at bade, komme på toilettet, spise eller komme op og gå, 5 pct er hverken enig eller uenig i at dette var tilfældet mens 49 pct er enten uenig eller meget uenig i at måtte vente for længe. 57 pct er meget enig eller enig i at de fik den hjælp som de havde behov for til at bade, komme på toilettet, spise eller komme op og gå, 4 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 6 pct er uenig eller meget uenig i at have fået den hjælp de menes at have behov for. 24 pct synes at det var anstrengende igen og igen at skulle fortælle en ny sygeplejerske om sin tilstand, 10 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 46 pct er uenig eller meget uenig i at dette var anstrengende. 29 pct synes at det var meget forvirrende at have skiftende læger, 11 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 40 pct er enten uenig eller meget uenig i at det var forvirrende at skifte læge. 43 pct er meget enig eller enig i at det er godt at blive undersøgt grundigt af mange forskellige læger, 16 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 21 pct er uenig eller meget uenig i at det er godt at være blevet undersøgt af mange forskellige læger. n=1015

33 Side 33 Kommunikation og information I hvilken grad fik De under Deres indlæggelse information om følgende forhold? 1 Deres genoptræning Resultatet af Deres undersøgelser De behandlinger De skulle til De undersøgelser De skulle til Deres medicin I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ikke relevant Procent n=1015 Note: Kvinderne er generelt mere skeptiske.

34 Side 34 Kommunikation og information I hvilken grad fik De under Deres indlæggelse information om følgende forhold? - Fortsat fra forrige side Om forhold vedrørende genoptræning, resultat af undersøgelser, forestående behandlinger, forestående undersøgelser og medicin, har patienterne fået information i følgende grader. Vedrørende genoptræning har 19 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 9 pct har i nogen grad fået information, mens 14 pct i mindre eller slet ikke har fået denne information. Angående resultat af undersøgelser har 59 pct i meget høj grad eller i høj grad fået information, 20 pct har i nogen grad fået denne information, mens 14 pct i mindre grad eller slet ikke har fået denne information. Angående de behandlinger de har skullet til har 57 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 15 pct har i nogen grad fået denne information, men 9 pct i mindre grad eller slet ikke fået denne information. Vedrørende undersøgelser de har skullet til har 64 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 18 pct har i nogen grad fået information, men 9 pct i mindre grad eller slet ikke har fået denne information. Angående deres medicin har 51 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 18 har fået information i nogen grad, mens 17 pct har fået denne information i mindre grad eller slet ikke. n=1015

35 Side 35 Kommunikation og information Angiv venligst hvor enig eller uenig De er i nedenstående udsagn om hvordan De syntes at personalet på hospitalet kommunikerede med Dem. 5 Lægerne på hospitalet tog sig tid til at sikre, at jeg forstod dem Mine pårørende blev orienteret om og involveret i min behandling Jeg fik modsatrettede informationer om min diagnose og behandling fra forskellige personer Jeg blev betragtet som en diagnose og ikke som et menneske Meget enig Enig Hverken enig eller uenig Uenig Meget uenig Procent n=1015 For spørgsmålet mine pårørende blev er n=837

36 Side 36 Kommunikation og information Angiv venligst hvor enig eller uenig De er i nedenstående udsagn om hvordan De syntes at personalet på hospitalet kommunikerede med Dem. -Fortsat fra forrige side. 73 pct er meget enig eller enig i at lægerne på hospitalet tog sig tid til at sikre, at patienten forstod dem, 10 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 13 pct er uenig eller meget uenig i at lægerne tog sig tid. 48 pct mener at deres pårørende blev orienteret om og involveret i deres behanding, 15 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 23 pct er uenig eller meget uenig i at deres pårørende blev orienteret og involveret. 15 pct fik modsatrettede informationer om deres diagnose og behandling fra forskellige personer, 10 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 66 pct er uenig eller meget uenig i at have fået modsatrettede informationer fra forskellige personer. 13 pct blev betragtet som en diagnose og ikke som et menneske, 9 pct er hverken enig eller uenig i dette, mens 72 pct er uenig eller meget uenig i at være blevet betragtet som en diagnose og ikke som et menneske. n=1015 For spørgsmålet mine pårørende blev er n=837

37 Side 37 Fysiske rammer Har De oplevet at have Deres sengeplads på gangen, opholdsstue eller andet fællesareal, fordi De ikke kunne få sengeplads på en stue? 1% 19% 79% Ja Nej 19 pct har oplevet at have en sengeplads på gangen, opholdsstue eller andet fællesareal, fordi det ikke var muligt at få en sengeplads på en stue, mens 79 pct ikke har oplevet dette. n=1015

38 Side 38 Fysiske rammer Har De oplevet at ligge på en stue, hvor der lå flere patienter, end stuen var beregnet til? 3% 8% 90% Ja Nej 8 pct har oplevet at ligge på en stue, hvor der lå flere patienter end den var beregnet til, modsat har 90 pct ikke oplevet dette. n=1015

39 Side 39 Fysiske rammer Har De oplevet at skulle tale om personlige ting i nærvær af andre patienter eller andre patienters pårørende? 4 Nej 63 Ja, andre patienters pårørende 12 Ja, andre patienter Procent n=1111 Flere svar er muligt i kategorien ja. Procentfordelinger er lavet på baggrund af basispopulationen på 1015 respondenter Mens 31 pct har oplevet at skulle tale op personlige ting i andre patienters nærvær, har 12 pct oplevet dette i nærvær andre patienters pårørende. 63 pct har ikke oplevet at skulle tale om personlige ting i hverken andre patienters ellers andre patienters pårørendes nærvær.

40 Side 40 Fysiske rammer Oplevede De, at der var meget forstyrrende larm og uro omkring Dem på den afdeling, hvor De var indlagt? 2% 31% 67% Ja Nej 31 pct oplevede at der var larm og uro omkring dem på den afdeling, hvor de var indlagt, mens 67 pct ikke oplevede dette. n=1015

41 Side 41 Udskrivning og opfølgning I hvilken grad fik De ved udskrivelsen fra hospitalet information om følgende forhold? At De kunne få en kopi af Deres journal Klagemuligheder Patientforeninger Kost Hvordan De undgår tilbagefald og forværring Den sygdom De var indlagt for Sygdommens konsekvenser for fremtiden Medicin Procent I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ikke relevant n=1015

42 Side 42 Udskrivning og opfølgning I hvilken grad fik De ved udskrivelsen fra hospitalet information om følgende forhold? -Fortsat fra forrige side. Om forhold vedrørende kopi af journal, klagemuligheder, patientforeninger, kost, undgåelse af tilbagefald og forværring, sygdommen de var indlagt for, sygdommens konsekvenser for fremtiden og medicin, har patienterne fået information i følgende grader. Angående, det at kunne få en kopi af deres journal, har 24 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 4 pct i nogen grad og 53 pct har i mindre grad eller slet ikke fået information. Vedrørende klagemuligheder har 12 pct i meget høj grad eller i høj grad fået information, 8 pct har i nogen grad fået information, mens 58 pct i mindre grad eller slet ikke har fået information. Vedrørende patientforeninger har 9 pct i meget høj grad eller i høj grad fået information, 5 pct har i nogen grad og 61 pct har i mindre grad eller slet ikke fået information. Angående kost har 19 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 9 pct har i nogen grad fået information, mens 40 pct i mindre grad eller slet ikke har fået information. Vedrørende information om hvordan tilbagefald og forværring undgås har 31 pct fået information, 12 pct i nogen grad, mens 35 pct i mindre grad eller slet ikke har fået information. Angående den sygdom de var indlagt for har 49 pct fået information, 17 pct har i nogen grad, mens 24 pct i mindre grad eller slet ikke har fået information. Omkring sygdommens konsekvenser for fremtiden har 38 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 15 pct har i nogen grad fået information, mens 29 pct i mindre grad eller slet ikke har fået information. Slutteligt vedrørende medicin har 54 pct i meget høj grad eller høj grad fået information, 16 pct i nogen grad og 17 pct i mindre grad eller slet ikke. n=1015

43 Side 43 Udskrivning og opfølgning I hvilken grad blev der ved udskrivelsen lavet aftaler om følgende forhold? Hjemmehjælp Hjælpemidler Genoptræning Behandling efter udskrivelsen Procent I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ikke relevant n=1015

44 Side 44 Udskrivning og opfølgning I hvilken grad blev der ved udskrivelsen lavet aftaler om følgende forhold? -Fortsat fra forrige side. Der er blevet lavet aftaler i følgende grader omkring hjemmehjælp, hjælpemidler, genoptræning og behandling ved udskrivelsen. 12 pct har i meget høj grad eller høj grad lavet aftaler om hjemmehjælp, 4 pct i nogen grad, 22pct i mindre grad eller slet ikke. 13 pct har i meget høj grad eller høj grad lavet aftaler om hjælpemidler, 3 pct i nogen grad, mens 22 pct i mindre grad eller slet ikke har lavet laver aftaler om hjælpemidler. 18 pct har i meget høj grad eller høj grad lavet aftaler om genoptræning, 7 pct i nogen grad, mens 21 pct i mindre grad eller slet ikke har lavet aftaler om genoptræning. 35 pct har i meget høj grad eller høj grad lavet aftaler om behandling efter udskrivelsen, 11 pct i nogen grad, og 22 pct i mindre grad eller slet ikke. n=1015

45 Side 45 Udskrivning og opfølgning I hvilken grad blev det aftalte overholdt efter udskrivelsen? Hjemmehjælp Hjælpemidler Genoptræning Behandling efter udskrivelsen I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Procent For spørgsmålet hjemmehjælp n=195 For spørgsmålet hjælpemidler n=198 For spørgsmålet genoptræning n=296 For spørgsmålet behandling efter udskrivelse n=521 Note: Mht. genoptræning og hjælpemidler så er der en væsentlig større andel af kvinder end mænd der angiver svaret i meget høj grad. Dette kan evt. skyldes at kvinderne er bedre til at følge op på aftalerne.

46 Side 46 Udskrivning og opfølgning I hvilken grad blev det aftalte overholdt efter udskrivelsen? -Fortsat fra forrige side. I følgende grader blevet det aftalte overholdt i forbindelse med hjemmehjælp, hjælpemidler, genoptræning og behandling efter udskrivelse. Angående hjemmehjælp blev det aftalte overholdt i meget høj grad eller høj grad i 59 pct af tilfældene, i nogen grad i 16 pct af tilfældene, mens de blev overholdt i mindre grad eller slet ikke i 19 pct af tilfældende. Vedrørende hjælpemidler blev 67 pct af aftalerne overholdt i meget høj grad eller høj grad, 12 pct i nogen grad og 15 pct i mindre grad eller slet ikke. Vedrørende genoptræning blev 69 pct af aftalerne overholdt i meget høj grad eller høj grad, 14 pct i nogen grad og 14 pct i mindre grad eller slet ikke. Angående behandling efter udskrivelsen blev 73 pct af aftalerne overholdt, 12 pct blev overholdt i nogen grad, mens 6 pct i mindre grad eller slet ikke er overholdt. For spørgsmålet hjemmehjælp n=195 For spørgsmålet hjælpemidler n=198 For spørgsmålet genoptræning n=296 For spørgsmålet behandling efter udskrivelse n=521

47 Side 47 Udskrivning og opfølgning Fik De hjemmehjælp, efter De blev udskrevet fra hospitalet? 2 Nej 72 Ja, hjælp til praktiske gøremål (fx rengøring, indkøb, tøjvask, madordning) 23 Ja, hjælp til personlig pleje (fx bad, af- og påklædning, sengelægning) Procent n=1099 Flere svar er muligt i kategorien ja. Procentfordelinger er lavet på baggrund af basispopulationen på 1015 respondenter 23 pct har modtaget hjemmehjælp til praktiske gøremål og 11 pct til personlig pleje efter udskrivelsen fra hospitalet, mens 72 pct ikke gjorde. I alt har 26 pct modtaget hjemmehjælp, og i alt 8 pct har modtaget både praktisk hjælp og personlig pleje (fremgår af baggrundsdata).

48 Side 48 Udskrivning og opfølgning Hvordan var omfang og varighed af hjælpen efter Deres udskrivelse i forhold til før Deres indlæggelse? 1 Ny hjemmehjælp, der er permanent 22 Ny midlertidig hjemmehjælp 18 Mere hjemmehjælp end før min indlæggelse 21 Mindre hjemmehjælp end før min indlæggelse 3 Det samme omfang hjemmehjælp som før min indlæggelse Procent Betinget på at respondenterne har svaret Ja i foregående spørgsmål. Blandt de som modtog hjemmehjælp efter udskrivelsen oplevede 44 pct samme omfang og varighed af hjælpen efter udskrivelsen i forhold til før deres indlæggelse. 21 pct fik mere hjemmehjælp i forhold til før indlæggelsen, 18 pct fik ny midlertidig hjemmehjælp, mens 22 pct fik ny permanent hjemmehjælp. n= 290

49 Side 49 Udskrivning og opfølgning Oplevede De at De fik tilstrækkelig hjemmehjælp til praktiske gøremål efter Deres udskrivelse? 1% 19% 12% 69% Ja Nej Jeg havde ikke behov for hjemmehjælp til praktiske gøremål Betinget på at respondenterne har svaret Ja, hjælp til praktiske gøremål Nej til at man fik hjemmehjælp 19 pct oplevede at få tilstrækkelig hjemmehjælp til praktiske gøremål efter deres udskrivelse fra hospitalet, mens 12 pct ikke oplevede dette. Slutteligt, mener 69 pct ikke at have behov for hjemmehjælp til praktiske gøremål. n= 966

50 Side 50 Udskrivning og opfølgning Oplevede De, at De fik tilstrækkelig hjemmehjælp til personlig pleje efter Deres udskrivelse? 0% 14% 5% 81% Ja Nej Jeg havde ikke behov for hjemmehjælp til personlig pleje Betinget på at respondenterne har svaret Ja, hjælp til personlig pleje eller Nej til at man fik hjemmehjælp n= pct oplevede at få tilstrækkelig hjemmehjælp til personlig pleje efter deres udskrivelse fra hospitalet, mens 5 pct ikke oplevede dette. Slutteligt, mener 81 pct ikke at have behov for hjemmehjælp til personlig pleje.

51 Side 51 Udskrivning og opfølgning Kom eller ringede hjemmehjælpen som aftalt efter, De var kommet hjem fra hospitalet? 8% 4% 88% Ja Nej Betinget på at respondenterne har svaret Ja, hjælp til personlig pleje og Ja, hjælp til praktiske gøremål eller Ja, hjælp til personlig pleje og Nej, hjælp til praktiske gøremål I 88 pct af tilfældene kom eller ringede hjemmehjælpen (enten til personlig pleje alene eller til både personlig pleje og praktisk hjælp) som aftalt efter endt hospitalsophold, mens dette ikke var tilfældet i 8 pct af tilfældene. n=112

52 Side 52 Udskrivning og opfølgning Kom eller ringede hjemmehjælpen som aftalt efter, De var kommet hjem fra hospitalet? 3% 13% 84,% Ja Nej Betinget på at respondenterne har svaret Ja, hjælp til praktiske gøremål men ikke Ja, hjælp til personlig pleje. I tilfælde hvor der ikke var tale om hjemmehjælp til personlig pleje, kom eller ringede hjemmehjælpen som aftalt efter endt hospitals ophold i 84 pct af tilfældene, mens dette ikke skete i 13 pct af tilfældene n=155

53 Side 53 Udskrivning og opfølgning I hvor høj grad oplevede De at få modsatrettet information om Deres medicin fra Deres praktiserende læge i forhold til det De fik at vide af hospitalslægerne? 16% 3% 4% 8% 3% 8% 57% I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ikke relevant n= pct oplevede i meget høj grad eller i høj grad at få modsatrettet information om deres medicin fra deres praktiserende læge i forhold til den information de havde fået af hospitalslægerne. 8 pct oplevede dette i nogen grad, mens 65 pct i mindre grad eller slet ikke oplevede modsatrettet information.

54 Side 54 Krydsanalyser: Egen helbredsvurdering og slags medicin Hvordan vil De vurdere Deres nuværende helbredstilstand i almindelighed? Svarene er fordelt på hvor mange slags receptpligtig medicin respondenten indtager. 5 eller flere slags slags ,9 1-2 slags Ingen For 5 eller flere slags n= 449 For 3-4 slags n= 294 For 1-2 slags n= 219 For ingen n= Virkelig god God Nogenlunde Dårlig Meget dårlig Note: Der er en rimelig klar negativ sammenhæng mellem antallet af typer receptpligtig medicin respondenterne tager og deres vurdering af helbredet. Procent

55 Side 55 Krydsanalyser: Beskrivelse af helbred og slags medicin I hvilken grad oplevede De, at lægerne på hospitalet lyttede til Deres beskrivelse af Deres helbredsproblemer? Svarene er fordelt på hvor mange slags receptpligtig medicin respondenten indtager. 2 5 eller flere slags slags slags Ingen For 5 eller flere slags n= 449 For 3-4 slags n= 294 For 1-2 slags n= 222 For ingen n= 51 I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Note: Der er en tendens til at respondenterne der ikke tager receptpligtig medicin i højere grad oplevede at lægerne lyttede til deres beskrivelse af deres helbredsproblemer Procent

56 Side 56 Krydsanalyser: Lægens helbredsvurdering og slags medicin I hvilken grad oplevede De, at lægerne vurderede Deres helbredstilstand i almindelighed, dvs. alle Deres lidelser og symptomer? Svarene er fordelt på hvor mange slags receptpligtig medicin respondenten indtager. 5 eller flere slags slags slags Ingen I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Procent For 5 eller flere slags n= 449 For 3-4 slags n= 295 For 1-2 slags n= 221 For ingen n= 51 Note: Respondenter som ikke tager receptpligtig medicin vurderer oftere at deres sundhed I meget høj grad blev vurderet af deres læge. Omvendt synes at være gældende for respondenter der bruger mere 2 slags medicin, som hyppigere har erklæret at deres helbred kun I nogen grad blev vurderet.

57 Side 57 Krydsanalyser: Pleje efter udskrivelse og slags medicin Hvor mange slags receptpligtig medicin indtager De dagligt? 40% 55% 24% Betinget på at respondenterne har svaret Ja, hjælp til personlig pleje (fx bad, af- og påklædning, sengelægning) på spørgsmålet: Fik De hjemmehjælp, efter De blev udskrevet fra hospitalet? n= slags 3-4 slags 5 eller flere slags Note: Respondenter der tager 5 eller flere slags receptpligtig medicin ser ud til at hyppigere at have modtaget hjælp til personlig pleje efter deres udskrivelse end respondenter, der tager færre slags receptpligtig medicin. Det skal bemærkes, at der blandt stikprøvens respondenter, som ikke tager receptpligtig medicin, ikke er nogle der modtager hjælp til personlig pleje.

58 Side 58 Krydsanalyser: Hjælp til praktiske gøremål og slags medicin Hvor mange slags receptpligtig medicin indtager De dagligt? 1% 20% 56% 24% Betinget på at respondenterne har svaret Ja, hjælp til praktiske gøremål (fx rengøring, indkøb, tøjvask, madordning) på spørgsmålet: Fik De hjemmehjælp, efter De blev udskrevet fra hospitalet? Ingen 1-2 slags 3-4 slags 5 eller flere slags Note: Respondenter der tager 5 eller flere slags receptpligtig medicin ser ud til at hyppigere at have modtaget hjælp til praktiske gøremål efter deres udskrivelse end respondenter, der tager færre slags receptpligtig medicin. Det skal bemærkes, at der blandt stikprøvens respondenter, som ikke tager receptpligtig medicin, kun er meget få der modtager hjælpe til praktiske gøremål. n=238

59 Side 59 Krydsanalyser: Hjemmehjælp efter udskrivelse og slags medicin Hvor mange slags receptpligtig medicin indtager De dagligt? 7% 42% 21% 30% Betinget på at respondenterne har svaret Nej på spørgsmålet: Fik De hjemmehjælp, efter De blev udskrevet fra hospitalet? n=728 Ingen 1-2 slags 3-4 slags 5 eller flere slags Note: : I forhold til diagrammerne på de forrige slides, kan det ses at relativt færre respondenter der tager 5 eller flere slags receptpligtig medicin ser ud ikke at have modtaget hjemmehjælp efter deres udskrivelse end respondenter, der tager færre slags receptpligtig medicin. Det skal bemærkes, at der blandt stikprøvens respondenter, som ikke tager receptpligtig medicin, er væsentlig flere, der ikke modtager hjemmehjælp.

60 Side 60 Krydsanalyser: Modsat rettet information og slags medicin I hvor høj grad oplevede De at få modsatrettet information om Deres medicin fra Deres praktiserende læge i forhold til det De fik at vide af hospitalslægerne? Svarene er fordelt på hvor mange slags receptpligtig medicin respondenten indtager. 5 eller flere slags slags slags Ingen For 5 eller flere slags n= 449 For 3-4 slags n= 295 For 1-2 slags n= 221 For ingen n= I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ikke relevant Note: Der er måske en lille tendens til antallet af respondenter der har fået modstridende information på et eller andet niveau er positivt relateret til antallet af slags medicin som respondenter tager. Desuden vurderer næsten halvdelen af respondenterne som tager receptpligtig medicin at problemet med modstridende information slet ikke har haft nogen relevans. Procent

Indlæggelsestid og genindlæggelser

Indlæggelsestid og genindlæggelser Kapitel 6 57 Indlæggelsestid og genindlæggelser Den gennemsnitlige indlæggelsestid benyttes ofte som et resultatmål for sygehusbehandling, idet det opfattes som positivt, at den tid, hvor patienterne er

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

LUP Psykiatri 2015. Regional rapport. Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit. Region Nordjylland 18-12-2015

LUP Psykiatri 2015. Regional rapport. Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit. Region Nordjylland 18-12-2015 LUP Psykiatri 2015 Regional rapport Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit Region Nordjylland 18-12-2015 Indledning I efteråret 2015 blev indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Afsnit D9 Medicinsk Afdeling M Regionshospitalet Randers og Grenaa Den Landsdækkende

Læs mere

Kommunal træning 2014

Kommunal træning 2014 Kommunal træning 2014 En undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Danske Fysioterapeuter, Danske Handicaporganisationer og Ældre Sagen Udarbejdet af Bia R. J. Nielsen Januar 2015 Projektnummer: 61285 1

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 24.09.2013 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Regeringens nationale handleplan løser den nu alle problemer?

Regeringens nationale handleplan løser den nu alle problemer? Regeringens nationale handleplan løser den nu alle problemer? Workshop: Værdige og sammenhængende patientforløb af høj kvalitet for de ældre medicinske patienter hvad skal der til? DSKS, 14.1.2011 Mirjana

Læs mere

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Dags dato -- -- -- åå mm-dd

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Dags dato -- -- -- åå mm-dd DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation Dags dato -- -- -- åå mm-dd Dit studieløbenummer --------------------- foreligger ikke Dine initialer : Din alder: år Er du mand

Læs mere

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100%

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Samlet status Ny % Distribueret % Nogen svar % Gennemført % Frafaldet % Månedsopdeling % 5% 5% 5% % Maj % Juni % Juli % August % September % Oktober % November % December % nuar % Februar % Marts % April

Læs mere

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit. Region Nordjylland 27-03-2015

LUP Psykiatri 2014. Regional rapport. Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit. Region Nordjylland 27-03-2015 LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske afsnit Region Nordjylland 27-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev indlagte patienter på specialiserede retspsykiatriske

Læs mere

Neurokirurgisk ambulatorium (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

Neurokirurgisk ambulatorium (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Neurokirurgisk ambulatorium (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Undersøgelsen er blandt 275 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012.

Læs mere

Kommunal/regionalpolitik

Kommunal/regionalpolitik Kommunal/regionalpolitik OM UNDERSØGELSEN: Denne undersøgelse handler om hvilken opfattelse folk der har eller har haft en psykisk sygdom har af nuværende politiske tiltag samt ønsker til tiltag efter

Læs mere

Danskerne og kemikalierne 2015

Danskerne og kemikalierne 2015 Danskerne og kemikalierne 2015 Analyse af danskernes forhold til kemikalier Parterne bag den årlige Kemiens Dag har kortlagt, hvordan danskerne ser på en række vigtige spørgsmål omkring kemikalier. Formålet

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse

Den Landsdækkende Undersøgelse Fakta om LUP 01 Fakta om patienter og spørgeskemaer for Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 01 040147064756017901701709170917091759170517817051706541705917064517056178917914 594159476479476014790147914791479149147974907415067146014756041901470974

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Hjertemedicinsk amb. Skive Medicinsk afdeling Hospitalsenhed Midt 18-04-2013 Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Sundhedstilstanden blandt FOAs medlemmer 2010

Sundhedstilstanden blandt FOAs medlemmer 2010 FOA Kampagne og Analyse 18. juni 2012 Sundhedstilstanden blandt FOAs medlemmer 2010 Statens Institut For Folkesundhed (SIF) har udarbejdet en omfattende rapport om FOAmedlemmernes sundhed. Den bygger på

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Skelerose Ambulatorium, Viborg Neurologisk Afdeling N Regionshospitalet Viborg, Skive 01-04-2011 Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Kommunal genoptræning - 2015

Kommunal genoptræning - 2015 Kommunal genoptræning - 2015 Danske Fysioterapeuter/Danske Handicaporganisationer/Ældre Sagen November 2015 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen. 3 Lovgivning 4 Hovedkonklusioner.... 5 Genoptræningsplaner

Læs mere

Afsluttende spørgeskema

Afsluttende spørgeskema BRU-2 Afsluttende spørgeskema for undersøgelsen Livskvalitet og Brystkræft Arbejdsmedicinsk Klinik Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning BR-Slut GENERELT HELBRED OG VELBEFINDENDE SIDE

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for ambulante patienter på LUCA Lungemedicinsk Afdeling LUB Aarhus Universitetshospital 12-04-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

ÆLDRESUNDHEDSPROFILEN 2015

ÆLDRESUNDHEDSPROFILEN 2015 ÆLDRESUNDHEDSPROFILEN 2015 KORT FORTALT FORORD Ældresundhedsprofilen 2015 kort fortalt er en sammenfatning af Ældresundhedsprofilen 2015. Den viser et udsnit af det samlede billede af de 65+ åriges sundhedstilstand

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 Afsnitsrapport for indlagte patienter på Patienthotel Ortopædkirurgisk Afdeling Regionshospitalet Silkeborg 01-04-2011 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for akut indlagte patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for akut indlagte patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for akut indlagte patienter på Patienthotel Overafd. Aarhus Aarhus Universitetshospital Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Afsnit M3 Medicinsk Afdeling Regionshospitalet Silkeborg Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 3.712 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 52% FORORD 01 I denne rapport modtager regionen afrapportering på undersøgelse af den patientoplevede kvalitet

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for planlagt indlagte patienter på. Akutafdeling Hospitalsenheden Vest

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for planlagt indlagte patienter på. Akutafdeling Hospitalsenheden Vest REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for planlagt indlagte patienter på Akutafdeling Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2015

Læs mere

Velfærdsministeriet og Kommunernes Landsforening. Brugerundersøgelse om hjemmehjælp til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem

Velfærdsministeriet og Kommunernes Landsforening. Brugerundersøgelse om hjemmehjælp til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem Socialudvalget 2008-09 SOU alm. del Svar på Spørgsmål 394 Offentligt Velfærdsministeriet og Kommunernes Landsforening Brugerundersøgelse om hjemmehjælp til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres arbejde med psykisk syge

Det siger FOAs medlemmer om deres arbejde med psykisk syge FOA Kampagne og Analyse Det siger FOAs medlemmer om deres arbejde med psykisk syge Juli 2011 FOA undersøgte i juni 2011 medlemmernes oplevelse af arbejdet med psykisk syge og deres oplevelse udviklingen

Læs mere

RAPPORT Natur i generationer September 2009 DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING PROJEKT 56456. Udarbejdet af: Celia Paltved-Kaznelson

RAPPORT Natur i generationer September 2009 DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING PROJEKT 56456. Udarbejdet af: Celia Paltved-Kaznelson Masnedøgade 22-26 DK-2100 København Ø Denmark RAPPORT Natur i generationer September 2009 DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING PROJEKT 56456 Udarbejdet af: Celia Paltved-Kaznelson CVR 11 94 51 98 VAT DK 11

Læs mere

2.0 Indledning til registerstudie af forbrug af sundhedsydelser

2.0 Indledning til registerstudie af forbrug af sundhedsydelser 2. Indledning til registerstudie af forbrug af sundhedsydelser I det følgende beskrives sygdomsforløbet i de sidste tre leveår for -patienter på baggrund af de tildelte sundhedsydelser. Endvidere beskrives

Læs mere

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser Ref. SOL/KNP 02.10.2014 2014 Djøf undersøgelser Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Hovedresultater... 3 Metode... 5 Repræsentativitet... 5 Den typiske selvstændige... 6 Karakteristika... 6 Erfaring

Læs mere

RAPPORT Ishøj kommune - borgerundersøgelse

RAPPORT Ishøj kommune - borgerundersøgelse RAPPORT Ishøj kommune - borgerundersøgelse Rapporteringsmåned: December 2007 Kunde: Ishøj kommune TNS Gallup INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 2 DATAGRUNDLAG 4 3 HOVEDKONKLUSIONER 5 3.1 KOMMUNIKATION

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for indlagte patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for indlagte patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012 Afsnitsrapport for indlagte patienter på NK - ITA Neurokir. Afd. NK Aarhus Universitetshospital 18-04-2013 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014. Afsnitsrapport for Ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014. Afsnitsrapport for Ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014 Afsnitsrapport for Ambulante patienter på Knæ-Ambulatoriet Ortopædkirurgisk afdeling Hospitalsenhed Midt Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

LUP 2012 - Indlagte. Privathospitalerne. Køn Antal Mand Kvinde

LUP 2012 - Indlagte. Privathospitalerne. Køn Antal Mand Kvinde LUP 2012 - Indlagte Privathospitalerne Køn Mand Kvinde % % Landsresultatet 40137 49,1 50,9 Privathospitalerne 1150 41,7 58,3 Aleris-Hamlet Hospitaler 316 61,4 38,6 Steno Diabetes Center 33 45,5 54,5 Center

Læs mere

6. Børn i sundhedsvæsenet

6. Børn i sundhedsvæsenet Børn i sundhedsvæsenet 123 6. Børn i sundhedsvæsenet Sundhed afhænger af mange forhold En befolkningsgruppes helbredstilstand afhænger af mange forhold som livsstil, arbejdsmæssige og sociale forhold og

Læs mere

Udvikling og tendenser i førtidspension og psykiske sygdomme

Udvikling og tendenser i førtidspension og psykiske sygdomme Videns og dokumentationscenter Psykisk sårbare og førtidspension 2013 Udvikling og tendenser i førtidspension og psykiske sygdomme Antallet af førtidspensionister har været faldende siden 2011, hvor der

Læs mere

Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 2015. Store udgifter forbundet med multisygdom

Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 2015. Store udgifter forbundet med multisygdom Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 215 Store udgifter forbundet med multisygdom Denne analyse ser på danskere, som lever med flere samtidige kroniske sygdomme kaldet multisygdom. Der er særlig fokus

Læs mere

Sundhedstilstand for forskellige befolkningsgrupper I dette afsnit er befolkningens sundhedstilstand

Sundhedstilstand for forskellige befolkningsgrupper I dette afsnit er befolkningens sundhedstilstand Kapitel 7. Social ulighed i sundhed Den sociale ulighed i befolkningens sundhedstilstand viser sig blandt andet ved, at ufaglærte i alderen 25-64 år har et årligt medicinforbrug på 2.2 kr., mens personer

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014. Kommentarsamling for Planlagt indlagte patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014. Kommentarsamling for Planlagt indlagte patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014 Kommentarsamling for Planlagt indlagte patienter på MEDICINSK HEPATO-GASTROENT. AFD. V Aarhus Universitetshospital Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Brugertest af folkeskolen.dk

Brugertest af folkeskolen.dk Folkeskolen.dk Brugertest af folkeskolen.dk Undersøgelsen er udført af Peytz Analyse via en exit-pop på folkeskolen.dk. Undersøgelsen blev foretaget fra d. 2. juni 14. juni 2010. I alt har 818 gennemført

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013 Afsnitsrapport for ambulante patienter på S2 - DAG DERMATO-VENEROLOG. S Aarhus Universitetshospital 13-04-2014 Den Landsdækkende Undersøgelse af

Læs mere

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Oktober 2011 1 Indhold Løn til fædre under orlov... 3 Øremærkning af barsel til fædre... 3 Mænd vil gerne holde længere orlov... 4 Mænd og

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Medicinsk Dagambulatorium Herning Medicinsk afdeling Hospitalsenheden Vest 18-04-2013 Den Landsdækkende

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Svarprocent: 64% FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 4 PATIENTOPLEVETKVALITET 13 Svarprocent: 3% FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 Afsnitsrapport for indlagte patienter på Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Afdeling O Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Afdeling O Århus Sygehus 01-04-2011 Den Landsdækkende

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Ambulatorium Denne rapport er udarbejdet for ambulante patienter på Medicinsk Ambulatorium, Herning Medicinsk Afdeling (Herning/Ringkøbing) Hospitalsenheden

Læs mere

Bygholm Dyrehospital. Kundetilfredshed 2012

Bygholm Dyrehospital. Kundetilfredshed 2012 Bygholm Dyrehospital Kundetilfredshed 2012 HOVEDKONKLUSIONER 114 gennemførte besvarelser giver umiddelbart et validt billede af tilfredsheden på Bygholm Dyrehospital, men antallet er relativt lavt dataindsamlingsperiodens

Læs mere

Kapitel 10. Langvarig sygdom, kontakt til praktiserende læge og medicinbrug

Kapitel 10. Langvarig sygdom, kontakt til praktiserende læge og medicinbrug Kapitel 10 Langvarig sygdom, k o n t a k t t i l p ra k t i s e rende læge og medicinbrug Kapitel 10. Langvarig sygdom, kontakt til praktiserende læge og medicinbrug Andelen, der har en langvarig sygdom,

Læs mere

FOA-medlemmernes sundhed. Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet

FOA-medlemmernes sundhed. Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet F O A f a g o g a r b e j d e Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet FOA-medlemmernes sundhed FOA Fag og Arbejde 1 Politisk ansvarlig:

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for indlagte patienter på Medicinsk afsnit M1 Medicinsk Afdeling, Silkeborg Hospitalsenheden Midt 13-04-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Borgere med multisygdom. Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 2015

Borgere med multisygdom. Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 2015 Borgere med multisygdom Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 215 Denne analyse ser på voksne danskere med udvalgte kroniske sygdomme og har særlig fokus på personer, som lever med to eller flere af

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Børn Amb Ortopædkirurgisk E Aarhus Universitetshospital 18-04-2013 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Klinisk Diætist - RGR Medicinsk Afdeling M Regionshospitalet Randers og Grenaa 12-04-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013 Afsnitsrapport for ambulante patienter på ENDOSKOPISK AMBULATORIUM GASTROENTEROL. AFD. L Aarhus Universitetshospital 13-04-2014 Den Landsdækkende

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Hofte Amb ORTOPÆDKIRURGISK E Aarhus Universitetshospital 12-04-2014 Den Landsdækkende Undersøgelse af

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2015 1 Indhold Om evalueringsrapporten...3 Overordnede tal for Studiepraktik 2015...4 Institutioner og uddannelser...4

Læs mere

Danskernes syn på velfærd Survey foretaget af Userneeds for Forsikring & Pension

Danskernes syn på velfærd Survey foretaget af Userneeds for Forsikring & Pension Danskernes syn på velfærd Survey foretaget af Userneeds for Forsikring & Pension Hvordan vil du vurdere, at servicen på nedenstående områder har udviklet sig de seneste år? 9 8 7 6 4 3 Servicen er blevet

Læs mere

Astma Og hvad så? Stine Lindrup, Frederikssund apotek

Astma Og hvad så? Stine Lindrup, Frederikssund apotek Astma Og hvad så? Stine Lindrup, Frederikssund apotek Projektets baggrund Non-compliance (manglende efterlevelse af en behandling) er et stort problem trods det, at der er stor fokus på implementeringen

Læs mere

Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken

Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken LUP 2012 Ambulante Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken Undersøgelsen er blandt 30 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 67 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

OFFICERERNES STRESSRAPPORT

OFFICERERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

Ensomhed i ældreplejen

Ensomhed i ældreplejen 17. december 2015 Ensomhed i ældreplejen 3 ud af 4 medlemmer af FOA ansat i hjemmeplejen eller på plejehjem møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i forbindelse med deres arbejde, og en tredjedel

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Dagkirurgi drift, ortopædi Ortopædkirurgisk Afdeling Hospitalsenheden Horsens 12-04-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

DILALA studiet Spørgeskema 1: Besvares før udskrivelse fra hospitalet. Studieløbenummer. Dags dato åå mm-dd. Dit studieløbenummer.

DILALA studiet Spørgeskema 1: Besvares før udskrivelse fra hospitalet. Studieløbenummer. Dags dato åå mm-dd. Dit studieløbenummer. DILALA studiet Spørgeskema 1: Besvares før udskrivelse fra hospitalet Dags dato åå mm-dd Dit studieløbenummer Dine initialer : Din alder: år Er du mand kvinde EuroQol Angiv ved at sætte kryds i een af

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Kildemarkskolen Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige fordeling

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014. Afsnitsrapport for Ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014. Afsnitsrapport for Ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2014 Afsnitsrapport for Ambulante patienter på Lungemedicinsk Ambulatorium Skive Medicinsk afdeling Hospitalsenhed Midt Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Helsingør Hospital. Patientrettigheder Februar 2010. Patientrettigheder. vejledning for patienter og pårørende. Helsingør Hospital

Helsingør Hospital. Patientrettigheder Februar 2010. Patientrettigheder. vejledning for patienter og pårørende. Helsingør Hospital Patientrettigheder Februar 2010 Patientrettigheder vejledning for patienter og pårørende Du kan vælge behandlingssted Du kan med få undtagelser selv vælge, hvilket hospital du vil henvises til i og uden

Læs mere

Lær at leve med kronisk sygdom

Lær at leve med kronisk sygdom Lær at leve med kronisk sygdom National opgørelse over kursister, der har deltaget på et kursus i løbet af 2011 Denne rapport er lavet på baggrund af evalueringer fra kurset Lær at leve med kronisk sygdom.

Læs mere

LUP. Patienters oplevelser i Region Nordjylland. Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse på vegne af Region Nordjylland

LUP. Patienters oplevelser i Region Nordjylland. Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse på vegne af Region Nordjylland Spørgeskemaundersøgelse med svar fra 15.285 patienter 2014 LUP Patienters oplevelser i Region Nordjylland Indeholder også hovedresultater fra LUP Fødende 2014 Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Læs mere

LØNDANNELSE BLANDT MEDLEMMER AF IDA HOVEDKONKLUSIONER OG SURVEYRESULTATER

LØNDANNELSE BLANDT MEDLEMMER AF IDA HOVEDKONKLUSIONER OG SURVEYRESULTATER Til Ingeniørforeningen, IDA Dokumenttype Rapport Dato 14. Juni 2012 LØNDANNELSE BLANDT MEDLEMMER AF IDA HOVEDKONKLUSIONER OG SURVEYRESULTATER LØNDANNELSE BLANDT MEDLEMMER AF IDA HOVEDKONKLUSIONER OG SURVEYRESULTATER

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Afsnit T3 Hjerte-Lunge-Karkirurgisk Afdeling T Skejby Sygehus Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Knæ- og hofte ambulatorium Ortopædkirurgisk Afdeling Hospitalsenheden Midt 12-04-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af

Læs mere

OMKOSTNINGER FORBUNDET MED

OMKOSTNINGER FORBUNDET MED OMKOSTNINGER FORBUNDET MED HJERTEKARSYGDOM HOS PATIENTER MED- OG UDEN KENDT SYGDOMSHISTORIK UDARBEJDET AF: EMPIRISK APS FOR AMGEN AB MAJ 215 Indhold Sammenfatning... 2 Metode og data... 4 Omkostningsanalyse...

Læs mere

DANSKERNES HOLDNING TIL DØDEN

DANSKERNES HOLDNING TIL DØDEN DANSKERNES HOLDNING TIL DØDEN - En befolkningsundersøgelse gennemført af Userneed for Børn, Unge & Sorg Børn, Unge & Sorg, Rådgivnings- og forskningscenter Juni 2015 INDHOLD Baggrund... 3 Konklusioner...

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Afsnit B3 Hjertemedicinsk Afdeling B Skejby Sygehus Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Nøgletal for Sundhedssektoren Juni 2006

Nøgletal for Sundhedssektoren Juni 2006 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Kontor: Sundhedsdokumentation Nøgletal for Sundhedssektoren Juni 26 Lavere ventetid til behandling Ventetiden er fra juli 22 til juli faldet med 2 procent fra 27 til 21

Læs mere

Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet

Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet Undersøgelsen er blandt 698 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012.

Læs mere

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen 13. november 2015 Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført blandt 4.524 erhvervsaktive medlemmer af FOAs

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013. Afsnitsrapport for ambulante patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2013 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Skulder Amb ORTOPÆDKIRURGISK E Aarhus Universitetshospital 12-04-2014 Den Landsdækkende Undersøgelse af

Læs mere

Kampagne og analyse 21. juni 2011. Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen

Kampagne og analyse 21. juni 2011. Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen Kampagne og analyse 21. juni 2011 Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen FOA undersøgte i perioden fra 27. maj til 7. juni 2011, hvilke besparelser medlemmerne oplever i ældreplejen. Undersøgelsen

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afdelingsrapport for indlagte patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012. Afdelingsrapport for indlagte patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2012 Afdelingsrapport for indlagte patienter på Medicinsk afdeling Hospitalsenheden Horsens 18-04-2013 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2013 November 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 2. INDLEDNING... 3 3. MARKANTE

Læs mere

Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Undersøgelsen er blandt 397 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Spørgeskemaet er udsendt til 116 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 66 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Lær at tackle kroniske smerter

Lær at tackle kroniske smerter Lær at tackle kroniske smerter National opgørelse over kursister, der har deltaget på et kursus i løbet af 2011 De kommunale indberetninger for Lær at tackle kroniske smerter viser, at i alt 662 kursister

Læs mere

Kommunal træning af ældre 2012

Kommunal træning af ældre 2012 Kommunal træning af ældre 2012 En undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Danske Fysioterapeuter, Danske Handicaporganisationer, Ergoterapeutforeningen og Ældre Sagen Udarbejdet af Bia R. J. Nielsen Oktober

Læs mere

Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital

Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital Undersøgelsen er blandt 400 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan

Læs mere

Gallup om Julen. Gallup om Julen. TNS November 2013 Projekt: 59567

Gallup om Julen. Gallup om Julen. TNS November 2013 Projekt: 59567 TNS November 2013 Projekt: 59567 Feltperiode: Den 28-31 oktober 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1046

Læs mere

Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital

Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital Spørgeskemaet er udsendt til 155 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 63 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan

Læs mere

Spørgeskema om din nyresygdom

Spørgeskema om din nyresygdom NYU-2 Spørgeskema om din nyresygdom Vi vil bede dig udfylde dette skema og indsende det i vedlagte svarkuvert. Du kan læse mere i det vedlagte brev. På forhånd tak! Nyremedicinsk Ambulatorium OM DIN APPETIT

Læs mere

Resultatrapport 4/2012

Resultatrapport 4/2012 Resultatrapport 4/2012 Resultater på ældreområdet Denne resultatrapport giver en status på udviklingen i udgifter og indsatser på området samt de effekter, der kommer ud af indsatserne og udgifterne. Rapporten

Læs mere

GYMNASIELÆRERNES STRESSRAPPORT

GYMNASIELÆRERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital LUP 2012 Indlagte Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital Spørgeskemaet er udsendt til 26 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 77 % af disse

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Onkologisk Afdeling D Århus Sygehus Revideret: 29/10-2009 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Påskemåling - E&Ø. 23. mar 2015

Påskemåling - E&Ø. 23. mar 2015 t Påskemåling - E&Ø 19160 DR 23. mar 2015 AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Frekvenser... 3 2. Kryds med alder... 7 3. Kryds med køn... 11 4. Kryds med Partivalg...

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for ambulante patienter på Kirurgisk Dagkirurgi Herning Kirurgisk Afdeling Hospitalsenheden Vest 09-05-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere