Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?"

Transkript

1 Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores venteliste fungerer hvordan vi udlejer de ledige lejligheder

2 Indledning Som boligsøgende kan det være svært at finde ud af, hvad man skal gøre for at få den lejlighed, man ønsker at bo i. Vi får tit henvendelser fra ansøgere, der ikke kan forstå, at de endnu ikke er blevet tilbudt en lejlighed eller som eventuelt er rykket længere ned på ventelisten i forhold til det, vi oplyste sidste gang, de spurgte om deres placering. Vi vil derfor her orientere lidt om, hvordan man skal forholde sig og hvilke regler der gælder. Vordingborg Boligselskab udlejer almene boliger. Udlejning af almene boliger skal følge udlejningsreglerne, som er beskrevet i Lov om almene boliger m.v. og i Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Årsagen til, at udlejning af almene boliger skal ske efter disse særlige regler er, at det offentlige giver økonomisk støtte til nybyggeri af almene boliger, hvorfor det hedder, at man skal medvirke til at løse samfundets boligsociale opgaver. Udlejningsreglerne er indviklede, men loven er udformet på en sådan måde, for at ventelisterne skal være så retfærdige som muligt. Både for de, der allerede bor i boligorganisationerne og for de, der kommer udefra. Lokalt har Vordingborg Kommune godkendt, at vi i Vordingborg Boligselskab har nogle særlige retningslinjer for udlejningen. Dette giver fortrin til erhvervsaktive tilflyttere, beboere og øvrige i Vordingborg Kommune ved samlivsophør, boligsælgere og ældre / handicappede, der får fortrin til specielt velegnede boliger. Alt dette vil du kunne læse her. Er der noget, du bliver i tvivl om, er du velkommen til at kontakte kontoret se kontaktoplysningerne på bagsiden. Hvordan bliver man skrevet op? For at blive skrevet op til en lejlighed, skal man udfylde et ansøgningsskema, hvor man noterer sine ønsker om lejlighedens størrelse og beliggenhed m.v. For et gebyr på kr. 200,00 kan man blive skrevet op til lejligheder i alle afdelinger. Der er mulighed for at skrive sig op via vores hjemmeside: hvor man samtidig kan betale de kr. 200,00. Man kan også printe ansøgningsskemaet fra hjemmesiden, og så sende det udfyldt til kontoret. Samtidig skal man overføre kr. 200,00 til konto Endelig er man velkommen til at komme på kontoret, hvor man kan få udleveret ansøgningsskemaet, udfylde det og aflevere det sammen med betalingen. Vi tager kun imod kontant betaling. Når vi har modtaget både betaling og et udfyldt ansøgningsskema, er man optaget på ventelisten. BEMÆRK, at vi ikke sender bekræftelse. Kontroller selv dine oplysninger på vores hjemmeside, eller ring / mail for at få bekræftet, at alt er i orden og som ønsket. For at kunne optages på ventelisten, skal man være fyldt 15 år.

3 For beboere hos os, der ønsker en anden lejlighed, gælder de samme betingelser som for andre ansøgere i forbindelse med selve opskrivningen. For at opretholde pladsen på ventelisten, skal man hvert år betale kr. 125,00 i administrationsgebyr. Beløbet opkræves via betalingsservice og dækker vores omkostninger ved at administrere og ajourføre ventelisterne. Det er ansøgerens ansvar at få betalt gebyret, og ansøgere bliver efter en rykker slettet af ventelisten, såfremt vi ikke har modtaget beløbet rettidigt. Så det er meget vigtigt, at man husker at meddele os, såfremt man flytter, så vi kan sende indbetalingskortet til den rigtige adresse. En ansøgning er personlig og kan ikke overdrages til andre. Kun i tilfælde af dødsfald eller flytning til plejebolig kan ansøgningen overdrages til samlever/ægtefælle. Ved opskrivning til en ungdomsbolig skal man, ud over ansøgningsskemaet, også aflevere en studieerklæring, som dokumenterer, at man er under uddannelse. Opskrivningen til en ungdomsbolig er gratis. Man kan tidligst skrives op ½ år før studiestart. Se afsnittet: Særlige regler for ungdomsboliger. Vi har 3 ventelister! Boligselskabet fører 3 ventelister. Afhængigt af hvor man bor, kommer man på venteliste nr. 1, 2 eller 3. Venteliste nr. 1 og 2 benævnes oprykningsventeliste. Oprykningsventeliste 1 er for ansøgere, der har boet i samme lejemål i mindst 2 år og som ønsker en anden lejlighed i samme afdeling. Oprykningsventeliste 2 er for ansøgere, der har boet i samme lejemål i mindst 2 år og som ønsker lejlighed i en anden afdeling. Venteliste 3 er for øvrige ansøgere, som ikke bor i boligselskabet. Det er ikke afgørende, at man har et akut behov for en lejlighed. Dette ændrer ikke på ens placering på ventelisterne. Ud over de 3 ventelister er der visse ansøgere, som har fortrin, hvilket betyder, at de kommer foran i køen. Det kan derfor være vanskeligt at oplyse, hvilket nummer man står til en specifik lejlighed. Hvem har fortrin til ledige lejligheder? Ved udlejning af en ledig lejlighed er der mange forhold, der skal tages hensyn til. Det første, vi undersøger, når vi skal udleje en ledig bolig er, om der er ansøgere, som har fortrin til den pågældende lejlighed. Det, at der er ansøgere, der har fortrin betyder, at lejligheden ikke blot tilbydes den, der står øverst på venteliste 1, 2 eller 3.

4 Beboere i Vordingborg Boligselskab har som udgangspunkt fortrin til ledige lejligheder i selskabet, såfremt de afgiver deres nuværende lejlighed. Dette betyder nemlig, at der alligevel bliver en lejlighed ledig, som så kan udlejes til en ansøger fra venteliste 3. Her følger hvilken prioritering lejlighederne udlejes efter: Kommunal anvisning: Vordingborg Kommune kan i ekstraordinære tilfælde anvende anvisningsretten. Dette er bl.a. aktuelt ved visitering af flygtninge, da kommunen har ansvaret for boligplacering af disse. Erhvervsaktive tilflyttere: For at gøre det nemmere at etablere sig for erhvervsaktive tilflyttere, har ansøgere, der ved opskrivningen er boende uden for Vordingborg Kommune og som har opnået varig ansættelse inden for kommunegrænsen inden for de seneste 6 måneder, fortrin til ledige lejligheder. Der skal dog minimum være 30 km fra ansøgerens bopæl til den nye arbejdsplads. Disse ansøgere skal lade sig skrive op til lejligheder i minimum 5 bebyggelser og vil kun modtage ét tilbud om lejlighed. Ved afslag på første boligtilbud, overføres ansøgningen til den almindelige venteliste (nr. 3). 6 måneder efter ansættelsen ophører fortrinnet, og ansøgeren bliver automatisk overført til den almindelige venteliste (nr. 3). Ved opskrivningen skal der forevises dokumentation for bopæl og ansættelse. Som minimum accepterer vi sygesikringsbevis/folkeregisterattest og ansættelsesaftale. Oprykningsventeliste 1 er for ansøgere, der har boet i selskabet (i samme lejemål) i mindst 2 år og som ønsker en anden lejlighed i samme afdeling. Oprykningsventeliste 2 er for ansøgere, der har boet i selskabet (i samme lejemål) i mindst 2 år og som ønsker en anden lejlighed i en anden afdeling. Beboere ved samlivsophør: I forbindelse med skilsmisse/samlivsophør har beboere i Vordingborg Boligselskab, som er par med hjemmeboende børn under 18 år og som har boet sammen i samme lejemål i de seneste 2 år før samlivsophøret, fortrin til en ledig lejlighed i selskabet. Såfremt begge parter ikke står på fælleslejlighedens lejekontrakt, skal ansøger forevise dokumentation fra folkeregisteret for, at begge parter har boet sammen i fælleslejligheden i en sammenhængende periode på minimum de seneste 2 år. Disse ansøgere skal lade sig skrive op til lejligheder i minimum 5 bebyggelser og vil kun modtage ét tilbud om lejlighed. Ved afslag på første boligtilbud overføres ansøgningen til den almindelige venteliste (nr. 3). 12 måneder efter anmeldelse af samlivsophøret ophører fortrinnet, og ansøgeren bliver automatisk overført til den almindelige venteliste (nr. 3).

5 Boligsælgere: Ansøgere, som har været skrevet op i mere end 2 år og som har solgt deres bolig. Disse ansøgere skal lade sig skrive op i mindst 5 bebyggelser og vil kun modtage ét tilbud om lejlighed. Ved afslag på første boligtilbud overføres ansøgningen til den almindelige venteliste (nr. 3). Fortrinnet ophører 12 måneder efter at ansøgeren har dokumenteret salg af deres hidtidige bolig, og ansøgeren bliver herefter automatisk overført til den almindelige venteliste (nr. 3). Ved opskrivningen skal der fremvises dokumentation for salget af boligen. Eksterne ansøgere ved samlivsophør: I forbindelse med skilsmisse/samlivsophør, har par, bosat i Vordingborg Kommune, med hjemmeboende børn under 18 år, som har boet sammen i de seneste 2 år før samlivsophøret, fortrin til lejlighed i boligselskabet. Disse ansøgere skal lade sig skrive op i mindst 5 bebyggelser og vil kun modtage ét tilbud om lejlighed. Ved afslag på første boligtilbud, overføres ansøgningen til den almindelige venteliste (nr. 3). 12 måneder efter anmeldelse af samlivsophøret ophører fortrinnet, og ansøgeren bliver automatisk overført til den almindelige venteliste (nr. 3). Der skal ved ansøgningen dokumenteres at samlivet har varet i mindst 2 år. Handicappede og ansøgere over 60 år: I følgende bebyggelser udlejes lejligheder til handicappede og ansøgere over 60 år: Møn: Kornvej, Terpsvej 21, Kammerrådparken og Møllebrøndstræde Platanvej: 2 værelses lejligheder Langgade: Stue og 1. sals lejligheder Gåsetorvet: Stuelejlighederne i forhuset og stuelejlighederne i opgang 1 Sildemarken Bogø: Skovvangen: Lejlighederne 7-25 og Præstø: Stuelejlighederne i Egelyparken, blok 7 og 11 Stuelejlighederne på Svend Gønges Torv 1 og 7 Stuelejlighederne på Per Thyges Torv 1 og 3 Rødegårdsvej 54, 56 og 66 Vordingborg: Stuelejlighederne i Vesterbo 1 Hollænderhaven 2 værelses lejligheder i Søvænget hver 4. 2 værelses lejlighed i Rørosparken Ansøgere over 50 år uden hjemmeboende børn: Lejligheder i Abildhøjparken, Præstø, udlejes fortrinsvis til ansøgere, hvor den ene af ansøgerne er over 50 år og uden hjemmeboende børn. Der ses ikke på husstandens størrelse ved tildeling af lejligheder.

6 Bofællesskab: Bofællesskabet Nøddely i Borre udlejes efter anvisning fra afdelingsbestyrelsen. Kun ansøgere over 40 år uden hjemmeboende børn, som er indstillet på at være en del af et tæt fællesskab, optages på afdelingsbestyrelsens venteliste. Almindelig venteliste (nr. 3) er for øvrige ansøgere, som ikke bor i boligselskabet. Udlejning til almindelige ansøgere Såfremt der ikke er ansøgere, der har fortrin til en ledig lejlighed, udlejes den til den ansøger, der har stået længst på ventelisten og i øvrigt opfylder betingelserne omkring husstandens størrelse til den pågældende lejlighed. Almindelige ansøgere står således bagerst i køen, hvilket betyder, at hver gang en ny ansøger, som er berettiget til et fortrin bliver skrevet op, kommer denne foran ansøgere på den "almindelige" venteliste. Dette er årsagen til, at det kan være vanskeligt at oplyse, hvilket nummer man står til en specifik lejlighed. Særlige regler for ungdomsboliger Ungdomsboliger udlejes efter nogle ganske særlige udlejningsregler, som betyder, at disse skal tilbydes unge under uddannelse og andre med særligt behov. Ved udlejning tages der ikke hensyn til ansøgningsdatoen, men derimod ansøgernes uddannelsesmæssige, økonomiske og sociale forhold. Der tages specielt hensyn til ansøgernes afstand til uddannelsesstedet. Der udlejes fortrinsvis til unge under uddannelse i det område, hvor boligerne ligger. Hvis der i en periode ikke er flere på ventelisten, kan der udlejes til unge, som ikke er under uddannelse. Ved opskrivning til en ungdomsbolig skal man, ud over ansøgningsskemaet, også aflevere en studie-erklæring, som dokumenterer, at man er under uddannelse. Man kan først skrive sig op, når man er aktuelt søgende. Ved at undlade at svare eller ved at takke nej til bolig i det ønskede område, vil ansøgningen automatisk blive slettet. Opskrivning til en ungdomsbolig er gratis. Ansøgere på ventelisten skal ved boligselskabets anmodning meddele, om de stadig er aktivt søgende. Såfremt ansøgeren undlader at svare, vil ansøgningen automatisk blive slettet. Beboere i ungdomsboliger skal hvert år skriftligt dokumentere, at de er under uddannelse eller stadig har et særligt behov for netop denne type bolig.

7 Ældreboliger/plejeboliger anvises af kommunen Ældreboliger udlejes efter anvisning fra Vordingborg Kommune. Så hvis man har behov for en lejlighed, som er specielt indrettet til ældre og handicappede, skal man kontakte Vordingborg Kommunes visitationsafdeling på tlf i hverdage mellem kl. 10:00 12:00. Se nærmere på Lejligheder til genhusning Sluttelig har boligselskabet pligt til at stille lejligheder til rådighed til genhusning, såfremt der i kommunen gennemføres byfornyelsesprojekter, som betyder, at beboerne i de berørte ejendomme midlertidigt skal fraflytte. Hvor stor en lejlighed kan man få? Enlige og par er berettiget til 1, 2, 3 værelses lejligheder. Ud over at man selvfølgelig er et par, når man er gift, så er man også et par, når man lever sammen papirløst eller i et registreret partnerskab. Ansøgere med et eller flere hjemmeboende børn under 24 år er også berettiget til 4 og 5 værelses lejligheder, uanset antallet af børn. Ansøgere med ret til samkvem med børn under 18 år sidestilles med ansøgere med hjemmeboende børn. I den sammenhæng skal det bemærkes, at vi ved udlejning af mindre lejligheder regner 3 værelses lejligheder under 70 m 2 for 2 værelses lejligheder og 4 værelses lejligheder under 90 m 2 for 3 værelses lejligheder. Hvordan får man hurtigt en lejlighed? Hvis det kun drejer sig om at få et sted at bo hurtigst muligt, skal man skrive sig op til alle afdelinger og måske også til en større eller mindre lejlighed end man egentligt har behov for. Man kan så, når man har fået denne lejlighed, bevare sin opskrivning til ønskelejligheden. Husk at gøre opmærksom på dette senest 8 dage efter lejeaftalen for det første lejemål bliver indgået. Efter 2 års bo-periode får man fortrin til en anden lejlighed i selskabet (oprykningsventeliste 1, hvis det er en anden lejlighed i samme afdeling og oprykningsventeliste 2, hvis det er en anden lejlighed i en af selskabets andre afdelinger). OBS: Det hjælper ikke at ringe til selskabet hver uge eller måned for at rykke for en lejlighed! Vi kan ikke gøre forskel eller springe nogen over uanset hvor akut behovet ellers i øvrigt er!

8 Ventetid en svær vurdering I henhold til lovgivningen er vi forpligtet til efter anmodning at skulle oplyse, hvor lang tid vi forventer at det vil tage den enkelte at få en lejlighed. Dette er næsten en umulig opgave, da der er så mange forhold der spiller ind her tænker vi specielt på de mange ansøgere, som har det ene eller andet fortrin, som er beskrevet i foranstående. Disse går jo umiddelbart ind foran andre ansøgere, og gør det næsten umuligt at spå om ventetiden på lejligheder. Det vil derfor altid være med et vist forbehold, når vi oplyser den omtrentlige ventetid til en lejlighed. Vordingborg Boligselskab Rådhustorvet Vordingborg Åbningstid: Mandag torsdag kl Torsdag tillige kl Fredag lukket Telefon Mail: info@vorbo.dk

9

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har 2.100 lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Her udlejer vi boliger. Fællesventelisten Brumleby - 2007 2013

Her udlejer vi boliger. Fællesventelisten Brumleby - 2007 2013 Her udlejer vi boliger Fællesventelisten Brumleby - 2007 2013 2013 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V www.kab-bolig.dk Udlejningen T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 kab@kab-bolig.dk

Læs mere

Når du vil leje en almen bolig

Når du vil leje en almen bolig Når du vil leje en almen bolig Når du vil leje en almen bolig de væsentligste regler for udlejning I Danmark er der omkring en halv million almene boliger, som bliver administreret af ca. 710 boligorganisationer.»boligorganisationer«er

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen?

Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen? Hvad koster det at stå på ventelisten? Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Hvor lang er ventetiden? Er der to forskellige ventelister? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

Her udlejer vi boliger

Her udlejer vi boliger Her udlejer vi boliger Brumleby - 2016 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V www.kab-bolig.dk T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 kab@kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening Mandag - onsdag kl. 9.00-15.30

Læs mere

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om boliger for ældre og personer med handicap (Ældreboligloven). Nr. 547 af 6. juni 2007. 54 i

Læs mere

Information om visitation til og anvisning af ældrebolig

Information om visitation til og anvisning af ældrebolig Information om visitation til og anvisning af ældrebolig Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Målgruppe... 2 3. Frit valg af ældrebolig... 3 4. Ansøgning om ældrebolig... 4 5. Visitationen til ældrebolig...

Læs mere

Forelagt på generalforsamling april 2015. Regler for ventelister til bolig/kælderrum i Andelsboligforeningen Amagerbro afd.

Forelagt på generalforsamling april 2015. Regler for ventelister til bolig/kælderrum i Andelsboligforeningen Amagerbro afd. Forelagt på generalforsamling april 2015 Regler for ventelister til bolig/kælderrum i Andelsboligforeningen Amagerbro afd. Uplandsgade Foreningen har følgende seks ventelister. Ventelisterne administreres

Læs mere

SÅDAN FUNGERER VENTELISTERNE

SÅDAN FUNGERER VENTELISTERNE SÅDAN FUNGERER VENTELISTERNE Boligfoeningen VIBO Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 1 INDHOLD Sådan fungerer ventelisterne i Boligforeningen VIBO Når en bolig bliver ledig... 3 1. Tidligere lejere i VIBO

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivning herom: Lov om almene boliger af 10/12-2009 Lov om leje af almene boliger af 21/10-2009 Bekendtgørelse

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

SÅDAN FUNGERER VENTELISTERNE. i Boligforeningen VIBO

SÅDAN FUNGERER VENTELISTERNE. i Boligforeningen VIBO SÅDAN FUNGERER VENTELISTERNE i Boligforeningen VIBO INDHOLD Sådan fungerer ventelisterne i Boligforeningen VIBO Når en bolig bliver ledig... 3 1. Tidligere lejere i VIBO med boligga rantibevis 2. Lejer,

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande

Andelsboligforeningen Brande Andelsboligforeningen Brande Vejledning I denne vejledning kan du læse om Andelsboligforeningen Brande og ventelisten i foreningen, samt hvad det betyder, at boligforeningen er en almen boligorganisation.

Læs mere

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken Genhusning Vejledning om genhusning i Skoleparken 11-12-2013 Indhold Genhusning hvad betyder det... 2 De fleste skal ikke genhuses... 2 Varig genhusning... 2 Skal jeg genhuses varigt?... 2 Bliver jeg hørt?...

Læs mere

Bilag 4. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012 2014.

Bilag 4. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012 2014. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 4. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012 2014. Retningslinjer for udlejning

Læs mere

Et trygt bolig-valg i Rødekro by

Et trygt bolig-valg i Rødekro by Et trygt bolig-valg i Rødekro by Med 351 boliger i tæt lav bebyggelseg Velkommen til Rødekro Andelsboligforening - et trygt sted at bo Ryttervænget 30, 6230 Rødekro Telefon 74 66 23 70 Telefax 74 66 23

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren.

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 18. november 2015 3.1.3 VISITATION TIL ÆLDREBOLIG Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om ældrebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren.

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 3.1.3 VISITATION TIL ÆLDREBOLIG Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om ældrebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

Information om visitation til og anvisning af plejebolig

Information om visitation til og anvisning af plejebolig Information om visitation til og anvisning af plejebolig Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Målgruppe... 2 3. Frit valg af plejebolig... 3 4. Ansøgning om plejebolig... 4 5. Visitationen til plejebolig...

Læs mere

Boligselskabet Friheden

Boligselskabet Friheden Udlejningsområdet 9. december 2005 Revideret 17. december 2008 los\4000\udlejningsreglerne.wpd. U D L E J N I N G S R E G L E R Boligselskabet Friheden Orientering om lovgivningens regler og administrationens

Læs mere

RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år September 2015 Forord Dette er Tønder Kommunes retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som nybagt forældre eller tilflytter

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet Sjælland 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Bekendtgørelse nr. 1381 af 12. december 2006 Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. I medfør af 54 a, stk. 3, 58 e, 64 og 143 t i lov om almene boliger m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 857 af

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19 Vejledende serviceniveau for ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19 Administrativ godkendt den 05.11.2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for ældreboliger... 3 Hvad er en ældrebolig?...

Læs mere

Lejemåls oversigt. Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense.

Lejemåls oversigt. Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense. Bogense Boligforening Lejemåls oversigt Kontor: Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 Email: kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense.dk Åbningstid kontor:

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a

Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om Social Service 192 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde ældre, der har særligt behov for en plads på et plejehjem,

Læs mere

Information om visitation til og anvisning af plejebolig

Information om visitation til og anvisning af plejebolig Information om visitation til og anvisning af plejebolig Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Målgruppe... 2 3. Frit valg af plejebolig... 3 4. Ansøgning om plejebolig... 4 5. Visitationen til plejebolig...

Læs mere

Typer af boliger og beliggenhed. Hvem kan få en ældrebolig i Esbjerg Kommune? Tildeling af ledige ældreboliger

Typer af boliger og beliggenhed. Hvem kan få en ældrebolig i Esbjerg Kommune? Tildeling af ledige ældreboliger Ældrebolig Hvem kan få en ældrebolig i Esbjerg Kommune? Der kan være mange grunde til at flytte i en ældrebolig. Du kan få en ældrebolig, hvis: pladsforholdene i dit eget hjem giver problemer i det daglige

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Ringsted Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Ringsted

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation August 2018Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 3.1.2 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

Ansøgning om bolig. Boligerne Eksempler på boligstørrelser og husleje

Ansøgning om bolig. Boligerne Eksempler på boligstørrelser og husleje Ansøgning om bolig Ønsker du at søge bolig igennem Herlev Kommunes boliganvisning, skal du udfylde ansøgningsskemaet og aflevere det til Borgerservice eller sende det sammen med evt. dokumentation til

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 13.12.2016 3.1.2 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis af henvendelsen

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget den 6.juni 2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig...

Læs mere

Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010)

Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010) Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010) Når du får brev fra 3B sidst i april om medlemsnummer og anciennitet, SKAL du reagere inden tre måneder, hvis du vil beholde din anciennitet 1. januar 2010 kom

Læs mere

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Velkommen til din nye bolig Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Inden du flytter ind Nøgler Det er ejendomskontoret, der udleverer nøgler. Ring

Læs mere

Fleksible udlejningsregler. andre muligheder når du skal søge bolig

Fleksible udlejningsregler. andre muligheder når du skal søge bolig Fleksible udlejningsregler andre muligheder når du skal søge bolig December 2012 Denne folder indeholder en oversigt over de KAB-administrerede boligorganisationer, der er omfattet af fleksible udlejningsregler

Læs mere

Kvalitetsstandard for ÆLDREBOLIGER

Kvalitetsstandard for ÆLDREBOLIGER Gældende fra maj 2017 Kvalitetsstandard for ÆLDREBOLIGER Hvis du har brug for en ældrebolig Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder for ældreboliger. Kvalitetsstandarderne

Læs mere

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle kom foran på ventelisten Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu boli.nu for alle FLEKSIBEL UDLEJNING NYE MULIGHEDER I DE ALMENE BOLIGOMRÅDER Fredericia Kommune og boli.nu har indgået en aftale

Læs mere

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning.

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning. Statsforvaltningens brev til en borger 2014-214656 Dato: 12-12-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende boliganvisning i Holbæk Kommune Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsynet

Læs mere

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune Udlejningsaftale 2016-2019 Indgået mellem Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen af boligorganisationer i Rødovre Kommune (Fællesrepræsentationen) 1 Anvisning efter almenboliglovens 59 stk. 1 Boligorganisationerne

Læs mere

Boligbytte og fremleje. danmarks almene boliger

Boligbytte og fremleje. danmarks almene boliger Boligbytte og fremleje bl danmarks almene boliger Boligbytte Hvorfor bytte? Boligbytte er en ideel løsning, når to familier eller husstande er enige om, at de begge ved bytningen kan få en bolig, der passer

Læs mere

Ventelisteregler 1209

Ventelisteregler 1209 Side 1 af 5 Ventelisteregler 1209 Selskab: Hovedstadens almennyttige Boligselskab Afdeling: Røde Møllegård IV Lejlighederne anvises efter følgende fordeling A B C D Anviser i medfør af bekendtgørelse om

Læs mere

(Sættes i tilbud 11. juli 2014) DAC-området Katedralen, Lindholm, 200 boliger, 15/8-14 (Sættes i tilbud d.d.)

(Sættes i tilbud 11. juli 2014) DAC-området Katedralen, Lindholm, 200 boliger, 15/8-14 (Sættes i tilbud d.d.) Orientering om den aktuelle ungdomsboligsituation juli 2014. Aktuelle tal: (Ajourført d. 1. juli 2014). Kollegie-/ungdomsboliger: Antal boliger: 5.418 pt. Ledige ungdomsboliger pr. 1. juli 2014 0 stk.

Læs mere

Spørgsmål og svar om genhusning

Spørgsmål og svar om genhusning Januar 2017 Spørgsmål og svar om genhusning Tryk på spørgsmålet, så kommer du til svaret Hvem skal genhuses?... 2 Hvem beslutter, om jeg skal genhuses midlertidigt eller permanent?... 3 Hvornår får jeg

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Ældrebolig. Kvalitetsstandard

Ældrebolig. Kvalitetsstandard Ældrebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for ældreboliger Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om ældrebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

DATABEHANDLING. H. N. ANDERSEN KOLLGIET VIOLVEJ Nakskov CVR

DATABEHANDLING. H. N. ANDERSEN KOLLGIET VIOLVEJ Nakskov CVR DATABEHANDLING PÅ H. N. ANDERSEN KOLLGIET VIOLVEJ 9 23 4900 Nakskov CVR. 21079219 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledende bemærkninger... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Dataansvar... 3 1.3. Klagegang...

Læs mere

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 12. juni 2018 Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger Indhold Hvornår kan jeg søge om plejebolig... 2 Hvem kan blive

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Lejerbo Kalundborg LBF-: 0104 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Anvisningsregler fra 1. maj 2019

Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Opskrivning Man kan først skrive sit barn op på venteliste, når barnet er født, dette gøres via den Digitale Pladsanvisning. Modtager Pladsanvisningen ansøgningen senest

Læs mere

GENHUSNING. Af beboerne i Søndergade 42-56

GENHUSNING. Af beboerne i Søndergade 42-56 GENHUSNING Af beboerne i Søndergade 42-56 Hvornår genhuses man? Renoveringen indebærer, at ejendommen ikke er beboelig i en periode. Derfor skal du flytte og genhuses i en anden bolig. Der gives varsel

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Velkommen til din nye bolig Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Inden du flytter ind Nøgler Det er ejendomskontoret, der udleverer nøgler. Ring

Læs mere

Den boligsociale venteliste

Den boligsociale venteliste Den boligsociale venteliste Den boligsociale venteliste Står du uden bolig og har sociale udfordringer, der gør, at du ikke selv kan løse din boligsituation? Så kan Solrød Kommune måske hjælpe dig. Hvilke

Læs mere

Bytte Bolig. Hvordan kan du bytte bolig? Og hvordan får du overblik over alle reglerne og de praktiske ting, når du vil bytte? www.dabbolig.

Bytte Bolig. Hvordan kan du bytte bolig? Og hvordan får du overblik over alle reglerne og de praktiske ting, når du vil bytte? www.dabbolig. Bytte Bolig Hvordan kan du bytte bolig? Og hvordan får du overblik over alle reglerne og de praktiske ting, når du vil bytte? www.dabbolig.dk SIDE 1 af 6 sider Bytte bolig - hvordan er reglerne? Hvorfor

Læs mere

Ældre- og handicapegnede boliger i Rudersdal Kommune

Ældre- og handicapegnede boliger i Rudersdal Kommune Ældre- og handicapegnede boliger i Rudersdal Kommune 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3 Kriterier og praktiske oplysninger...5 Ældreboliger...7 Ældrebolig Bakkehaven, Vedbæk Strandvej 375 A-C,

Læs mere

kom foran på ventelisten

kom foran på ventelisten kom foran på ventelisten fleksibel udlejning i københavn fleksibel udlejning Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2011 københavn Nye muligheder i de almene boligområder

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om boliganvisning til Bataljonen - Tillæg til aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941. 1. Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse

Læs mere

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Faglig enhed for småbørn, Algade 2D, 4281 Gørlev Mail: smaborn@kalundborg.dk

Læs mere

BOLIGFORENINGENS PERSONDATAPOLITIK

BOLIGFORENINGENS PERSONDATAPOLITIK BOLIGFORENINGENS PERSONDATAPOLITIK Du kan benytte vores hjemmeside uden at vi indsamler personoplysninger om dig. Hvis du i øvrigt kontakter eller korresponderer med os, behandler vi som dataansvarlig

Læs mere

Et godt sted at bo..! Andelsboligforeningen Samvirke attraktive lejeboliger i Odense

Et godt sted at bo..! Andelsboligforeningen Samvirke attraktive lejeboliger i Odense Et godt sted at bo..! Andelsboligforeningen Samvirke attraktive lejeboliger i Odense Velkommen til Andelsboligforeningen Samvirke Andelsboligforeningen Samvirke har 276 boliger fordelt på syv afdelinger

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Slots- og Ejendomsstyrelsen

Slots- og Ejendomsstyrelsen Slots- og Ejendomsstyrelsen 22.12.2006 SES Uddybning og supplement af statens tilbud til Christianias beboere af 26. september 2006 om udmøntning af fremtidige organisations- og ejerformer på Christianiaområdet

Læs mere

Kvalitetsstandard for ældreboliger

Kvalitetsstandard for ældreboliger Kvalitetsstandard for ældreboliger Hvis du har brug for en ældrebolig Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder for ældreboliger. Kvalitetsstandarderne beskriver

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Furesø Kommunes aftale om suspension af oprykningsret for beboere i det almene boligselskab Furesø Boligselskab Ankestyrelsen vender hermed tilbage

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning 1 2 Indholdsfortegnelse Tryghedspakken og spørgeskemaet 4 Hvor skal du bo, når din lejlighed skal... 5 Hvis din bolig

Læs mere

Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune?

Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune? Plejebolig Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune? Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune? Der kan være mange grunde til at flytte i en plejebolig. Du kan få en plejebolig, hvis: det ikke er

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Maj 2015 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

afdeling Trige Parkvej Genhusning praktiske info

afdeling Trige Parkvej Genhusning praktiske info Ny afdeling 20 Trige Parkvej Genhusning praktiske info Kære beboer I denne folder kan I læse om jeres muligheder og rettigheder i renoveringsfasen. Folderen er tænkt som en hjælp, når du skal udfylde det

Læs mere

Behandling af personoplysninger for boligsøgende, beboere samt fraflyttere

Behandling af personoplysninger for boligsøgende, beboere samt fraflyttere ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Behandling af personoplysninger for boligsøgende, beboere samt fraflyttere Formål Hos Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe vil vi løbende behandle forskellige persondata,

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du hen? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning

Gem denne information! Hvor skal du hen? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Gem denne information! Hvor skal du hen? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Korskærparken 2 Indholdsfortegnelse Tryghedspakken og spørgeskemaet 4 Hvis din lejlighed skal renoveres Du får betalt

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune.

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune. Byrådet Samarbejdsaftale Mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj og Arbejdernes Andelsboligforening Afd. 55, Vejleåparken Svend Aukens Plads 9 2300 København S er der indgået følgende AFTALE

Læs mere

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig Sorø Kommune Kvalitetsstandard Pleje- og ældrebolig 1 Indhold Generel information om kvalitetsstandarder... 3 Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 Værdigrundlag... 3 Boformer... 4 Lovgrundlag... 4 Sagsgang

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du bo?

Gem denne information! Hvor skal du bo? Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning 1 Indholdsfortegnelse Hvor skal du bo, når din bolig skal.... 3 Tryghedspakken og spørgeskemaet 3 Boligstøtte og

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejehjem og boliger der er specielt indrettet til ældre og handicappede. Ældre- og handicapboliger er placeret dels i tilknytning

Læs mere

Visitation til ældreboliger og plejeboliger

Visitation til ældreboliger og plejeboliger Kvalitetsstandard 2016-2017 Visitation til ældreboliger og plejeboliger 1 Indhold Indledning... 3 Hvem kan søge om at blive godkendt til boligerne... 3 Hidtidig bolig betragtes som uegnet såfremt:... 3

Læs mere

Retningslinjer for administration af tomme boliger

Retningslinjer for administration af tomme boliger Retningslinjer for administration af tomme boliger Indledning Glostrup Kommune er forpligtet til at sikre, at ledige boliger i kommunen ikke gennem længere tid står tomme. Forholdet er reguleret i Boligreguleringslovens

Læs mere

GENHUSNING AFDELING 801 RØDKÆRSBRO AFDELING 801. Østervang 10-32 Østerled 4-12

GENHUSNING AFDELING 801 RØDKÆRSBRO AFDELING 801. Østervang 10-32 Østerled 4-12 AFDELING 801 RØDKÆRSBRO GENHUSNING AFDELING 801 Østervang 10-32 Østerled 4-12 GENHUSNING På et afstemmende beboermøde den 25. oktober 2011 er det besluttet at renovere boligerne i afdeling 801, Østervang

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9 Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Kalundborg almennyttige Boligselskab LBF-: 363 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Fyns almennyttige Boligselskab

Fyns almennyttige Boligselskab Odense Havn Fyns almennyttige Boligselskab Fyns almennyttige Boligselskab har boliger på hele Fyn. Vi udlejer mere end 8.500 boliger, der huser ca. 20.000 lejere, i mere end 90 afdelinger. www.fabbo.dk

Læs mere

Otto Mønsteds Kollegium

Otto Mønsteds Kollegium Otto Mønsteds Kollegium Før du søger ind på Otto Mønsteds Kollegium, skal du vide, hvad kollegiet står for. Et kollegium er mere end blot en bolig - det er et fællesskab. Både på den enkelte gang med køkkentjans,

Læs mere

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Faxe Kommune, Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Tlf. 5620 3000 Pladsanvisningen, Tingvej 7, 3.sal, 4690 Haslev 1 111111 Indholdsfortegnelse

Læs mere