Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo."

Transkript

1 1 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen fremkommer tilsynsmyndigheden med en vurdering af oplysningerne, tilsynets bemærkninger og anbefalinger til lærings- og udviklingspunkter. Formålet med tilsynet har været at belyse beboernes oplevelse af: Boligforhold Fysiske rammer og hverdagen Hjælpen efter Lov om Social Service 83 og 86 Den sociale trivsel Forplejningen Kultur og - socialt miljø, herunder dialog med personalet m.v. Aktiviteter Formålet med tilsynet for plejepersonalet belyser: Om der er instrukser for ansvars-, kompetence- og opgavefordeling, herunder om instrukserne er kendte og tilgængelige. Om der foretages oplæring af nyt personale, herunder afløsere og vikarer. Hvordan er forholdene for grupper med særlige behov, herunder personer med demens, handicap m.v. Om der er instruktion i magtanvendelse. Hvordan dialogen er mellem henholdsvis beboere og ledelse. Hvordan hjælpen efter 83 og 86 opleves. Om der er mulighed for efteruddannelse. Formålet med tilsynet for ledelsen belyser: Om der siden sidste tilsynsbesøg er sket væsentlige ændringer i forhold til beboersammensætning og personalesituation m.v. Hvordan der er fulgt op på eventuelle tidligere kritikpunkter i forhold til tidligere besøg. Om der er udarbejdet værdigrundlag. Om der er instrukser for ansvars-, kompetence- og opgavefordeling, herunder om instrukserne er kendte og tilgængelige, og hvorledes ledelsen sikrer, at instrukserne er kendte og følges af plejepersonalet. Om der foretages oplæring af nyt personale, herunder afløsere og vikarer. Hvordan forholdene er for grupper med særlige behov. Hvordan sikres regler omkring magtanvendelse, herunder registrering og indberetning af magtanvendelse. Hvordan dialogen er med henholdsvis plejepersonale og beboere. Hvordan hjælpen efter 83 og 86 opleves. Om der er mulighed for efteruddannelse - både i relation til ledelse og medarbejdere. Hvorvidt personalets kompetencer afspejler beboernes behov. Omfanget af sygefravær. Om der findes procedurer for håndtering af fravær, herunder tilkaldelse af vikarer. Dato og tidspunkt for uanmeldt tilsyn Tilsynet blev udført d i tidsrummet kl

2 2 Tilsynet udført af Tilsynet blev udført af Handicapkonsulent Ulla Mikkelsen og Faglig koordinator ved aktivitetsområdet Inge-Lise Brønserud, Nordfyns Kommune. Plejecenter Vesterbo Plejecenter, Vesterled 42, 5471 Søndersø Vesterbo består af 74 plejeboliger fordelt på 7 huse. Der er 2 ledere tilknyttet plejecentret. Vesterbo udfører pleje/ omsorg i henhold til leve- bo konceptet og sørger bl.a. for tilberedning af morgenmad og den kolde mad, daglig husførelse og aktiviteter i husene. Den varme mad leveres af Super Brugsen. Maden opvarmes og anrettes i husene. Husene har hver især afgjort, hvorvidt de vil have den varme mad til middag eller aften. Min. 2 dage ugentlig tilbereder husene den varme mad selv. Der er tilknyttet ernæringsassistent til plejecentret. Vedkommende vejleder personalet i sammensætning af kost og ernæring til særligt sårbare beboere. I henhold til oplysninger hentet på Tilbudsportalen, arbejder Vesterbo efter et værdigrundlag, der bygger på tillid, respekt, samarbejde, medindflydelse og medansvar. For at sikre den enkelte bruger en god kvalitet, skal indsatsen bære præg af respekt, medmenneskelighed, ligeværd og fleksibilitet, og indsatsen skal gives med udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. Der arbejdes ud fra princippet om Leve-Bo miljø. Der er til den enkelte borger tilknyttet kontaktpersoner, som lægger stor vægt på at tilrettelægge pleje, omsorg og aktiviteter sammen med borgeren ud fra den enkeltes behov og ønsker. Borgeren får mulighed for at deltage i alle hverdagens gøremål i den udstrækning, man har ressourcer til det. Hjælpen sikrer borgerens integritet. Vesterbo plejecenters mission er at skabe den gode relation og udvikling gennem anerkendende kommunikation. Indholdet i tilsynet Besigtigelse af 7 huse i forbindelse med besøg i lejlighederne til de beboere, som var udvalgt til at blive interviewet. Gennemførelse af interview af 7 beboere i henhold til interviewguide. Beboerne, som deltog i interviewet, var informeret og forstod formålet med det uanmeldte tilsyn. En af beboerne havde sin ægtefælle med. De deltagere, som ønskede det, fik udleveret skriftlig information om tilsynet. Samtale med leder omkring lovpligtig dokumentation samt opfølgning på udviklingsområder fra seneste tilsyn. Samtale med medarbejderne og tjek af proceduremapper eller elektroniske drev i de enkelte plejeenheder. Status på det forløbne år Siden sidste tilsyn er der på Vesterbo arbejdet med følgende fokusområder: Fokusområde kost og ernæring: Vesterbo har arbejdet med fokusområdet, alle beboere er ernærings screenet.

3 3 Fokusområde motion: Vesterbo har arbejdet med fokusområdet, og der tilbydes gymnastik en gang om ugen. Fokusområde velfærdsteknologi: Vesterbo får robotstøvsugere hjem i dag. De har afprøvet en Paro-sæl til demensområdet. Fokusområde digitalisering: Vesterbo har arbejdet med digitalisering ift. personalets opgaver, og har nu bestilt en Ipad til hvert hus, så dokumentationen kan udføres ude ved den enkelte borger. Fokusområde rehabilitering: Vesterbo arbejder med rehabilitering/ugefokus /samarbejde vagterne imellem. Indtryk af plejecentret Fysiske rammer Nyt moderne byggeri med henholdsvis beboere i hvert hus. Husene er bygget i 2000, 2006 og 2009/2010. Beboernes lejligheder består af stue/ soveværelse, eget bad og tekøkken. Der er fra lejlighederne udgang til selvstændig lille terrasse. Fra lejlighedens hoveddør træder beboerne ud til den fælles opholdsstue og køkken. Køkkenet og opholdsstuen er ifølge personalet hjertet i huset, og det er her alle fælles aktiviteter foregår. Opholdsstuerne er dels indrettet med gamle møbler og nyere møbler. Fra opholdsstuen er udgang til stor fælles terrasse. Der er blevet etableret have ved flere af husene ved hjælp af frivilligt arbejde fra pårørende og medarbejdere. Administrationsbygningen er beliggende for sig selv. Indtryk af stedets atmosfære (lugt, lyd, stemning, syn) Stemningen i husene virker harmonisk, rolig og rar. Der er pyntet op i forhold til årstiden. I flere huse sidder beboere og pårørende med noget personale omkring fællesbordet. Rengøring og hygiejne Der er rent og pænt i lejlighederne og fællesarealerne. Rammer i forhold til aktivitet/ beskæftigelse/ træning Køkkenet er indrettet med et stort køkkenbord, så beboerne har mulighed for at være med i madlavning siddende i kørestol. Maden og det daglige husarbejde udføres i alle husene. Det er en aktivitet, som vægtes højt af beboere og personale. Der er en del, som deltager, både kvinder og mænd. Der er en udendørs forhindringsbane i forbindelse med træningscentret, som nogle af beboerne er begyndt at benytte. Der er anlagt stisystem mellem husene, som benyttes til gåture.

4 4 Der afholdes arrangementer for beboere og pårørende i husene bl.a. ved højtider. Vesterbo s Venner laver arrangementer hver 14. dag f.eks. banko, musik og udflugter. Gudstjeneste hver 14. dag på skift i husene. Konklusion: De fysiske rammer er gode og tidssvarende indrettet. Indretningen stimulerer og opfordrer beboerne til at deltage i dagligdagens aktiviteter. Madlavningen er et centralt samlingspunkt for beboerne, som de nyder at deltage i. Hygiejne og rengøring vurderes af tilsynet som værende i orden. Rammerne er indbydende og velholdte og giver mulighed for stimulation af sanserne. Dokumentation vedr. tilsynsborger Nedenstående oplysninger er indhentet via samtale med gruppeleder og ved stikprøver i KMD- Care. Kontaktperson Beboerne er alle tildelt kontaktperson. Foreligger der oversigt over ydelsestildeling i henhold til 83. Er beskrevet under fanebladet døgnrytme i helhedsvurdering. Er beboernes livshistorie beskrevet 5 af 7 interviewede beboere havde en beskrivelse af deres livshistorie liggende i KMD Care. Livshistorien har betydning for ens identitet, og er et godt redskab for personalet til, at kunne tage udgangspunkt i den enkelte beboers livserfaringer og interesser i hverdagen. Ikke mindst hvis hukommelsen svækkes. Det at bruge livshistorien kan hjælpe beboeren selv til at huske og andre til at møde og forstå den person, man er. Foreligger der løbende faglig dokumentation Alle borgere er oprettet i KMD Care. Hos de borgere, som deltog i tilsynet, var dokumentationen i orden. Der var udarbejdet helhedsvurdering med sygeplejefaglige optegnelser, medicinregistrering, helhedsvurdering og indsatsplaner. Hvad er tilgængelig samarbejdsstruktur med pårørende Der er et godt samarbejde med de pårørende: i forbindelse med indflytning tages en snak om forventningsafstemning, og der aftales en opfølgende samtale. Således søges det at forebygge evt. uenigheder. Pårørende inviteres til at deltage i fester på Vesterbo. Pårørende inddrages i det omfang, de magter, i opgaveløsninger omkring beboeren. Der er etableret et fælles bruger-/pårørenderåd på Vesterbo, de har et godt og konstruktivt samarbejde. Værgemål På nuværende tidspunkt er der én beboer, der har værge, og det skønnes, at der ikke er andre, der har brug for dette. Personalet er bekendt med reglerne.

5 5 Samtykke Samtykkeerklæring: Der er udarbejdet procedure for brug af samtykkeerklæring til brug for f.eks. samarbejde med egen læge. Aftalen er registreret i KMD Care. Magtanvendelse Magtanvendelse indberettes efter de gældende regler. Disse har været drøftet på et personalemøde. Ledelsen inddrages altid i disse sager. Under tilsynets interview af medarbejdere i husene blev oplyst, at der aktuelt er en beboer, hvor det af og til var nødvendigt at fastholde ved nedre hygiejne. Medarbejderne vidste ikke, om der er registreret noget her. Tilsynet har forelagt denne oplysning til ledelsen efter tilsynet, hvortil ledelsen har svaret: Ledelsen har været i dialog med personaleteamet, og det viser sig, at der har været tvivl om, hvorvidt der skulle indberettes i pgl. situation, hvilket er årsagen til den manglende indberetning. Ledelsen har sørget for udfyldelse af ansøgningsskema og vil sende det til Socialcentret. Retningslinjer i forhold til magtanvendelse er tilgængelig på PC. Kopi af registreringsskema opbevares aktuelt med et eksemplar på gruppelederens kontor, og originalen indsendes til Socialcentret i Nordfyns Kommune. Retningslinjer for medicin administration Findes elektronisk på U-drev. Kvalitetsstandarder for personlig pleje/ praktisk hjælp og træning i Nordfyns Kommune De interviewede medarbejdere kunne ikke finde den aktuelle kvalitetsstandard, men var bekendt med den og mente, den også lå ude ved beboerne. Konklusion: Tilsynet finder, at lovpligtig dokumentation og kendskabet til værgemål, medicin, kontaktperson og løbende sundhedsfaglig dokumentation er i orden. Tilsynet indstiller, at der ledelsesmæssigt følges op på behovet for registrering af magtanvendelse i alle husene på Vesterbo. Tilsynet anbefaler, at personalet undervises i at finde kvalitetsstandarden. Tilsynet finder, at Vesterbos struktur i forhold til de pårørende lægger op til positivt samarbejde, og finder det positivt, at der er mulighed for fleksibilitet og brugerinddragelse i forhold til, hvorledes samarbejdet med pårørende planlægges og udføres.

6 6 Beboer interview: Aftaler omkring praktisk hjælp og personlig pleje. Svarene fra de 6 interviewede er indsat med antal borgere fordelt på svarkategori i nedenstående skema. Aftaler omkring hjælp Spørgsmål/ indsats Ja Nej Ved ikke Tilgodeser den hjælp, du modtager på plejecentret, dine behov? Har du en skriftlig aftale om den hjælp, du modtager? Får du støtte til at udføre den personlige pleje, som du mener, du har behov for? Får du støtte til de praktiske opgaver, som du mener, du har behov for? Bemærkninger 6 Udsagn som Pigerne er enestående til UG bekræfter tilfreds med tilbuddet. En enkelt beboer fortæller, at pgl. klarer sig selv Den person, som svarer ved ikke, begrunder det med, at pgl. klarer sig selv. 6 Rengøring varierer fra ugentlig til hver 14. dag. Tilpasses hjælpen, hvis der sker ændringer (f.eks. du bliver syg)? 6 Aftaler omkring aktivitet Spørgsmål/ indsats Ja Nej Ved ikke Har I tilbud om aktivitet på plejecenteret? Bemærkninger 6 1 Flere af de adspurgte vælger til og fra på aktivitetstilbud, og der henvises til tavleoversigt. En af de adspurgte fortæller, at pgl. strikker strømper. En beboer fortæller, at der jævnligt er tilbud i Aktivitetshus. Følgeskab til Cafeen på Vesterbo bliver nævnt som en aktivitet. En af de adspurgte har problemer med armene og vil gerne mere ud. Har I tilbud om træning? 5 1 Flere af de adspurgte fortæller, at de deltager i stolegymnastik, og andre har fravalgt træning. Gåture nævnes som et træningstilbud. Synes du, der sker nok på plejecenteret i hverdagen? Både og - og alder taget i betragtning og Sådan da.

7 7 Kan du være med til at bestemme, hvilke aktiviteter der skal foregå f. eks mærkedage, udflugter, indkøb, gåture og lign.? Har I tilbud om aktiviteter i fællesrummene? Har du mulighed for at være med i dagligdagens aktiviteter, hvis du har lyst? 5 1 Den beboer, som svarer nej, begrundet det med, at pgl. er ligeglad med mærkedage. 5 1 Sang, spille kort, snakke, se tv bliver nævnt, ligesom en enkelt af de adspurgte giver udtryk for, at der sker mange ting i fælleshus. 6 Ved tilsynsbesøg var der gudstjeneste i Hus 2, og alle interesserede kunne deltage. Det er den enkelte beboer, som fortæller, at pgl. vælger til og fra. Mad/ forplejning Spørgsmål/ indsats Ja Nej Ved Bemærkninger ikke Er du tilfreds med maden? dage ugentlig laves der varm mad i huset, og øvrige dage bestilles der mad fra Brugsen. 1 beboer vil ikke rose Brugsens mad. En anden nævner, at det er god alm. mad og en anden, at det er meget det samme mad, som de får. Får du mad på de tidspunkter, der passer dig Har du indflydelse på menuen? 5 1 En enkelt beboer ønsker, at den varme mad kan indtages om middagen, hvilket pgl. har været vant til. Øvrige beboere er tilfredse med måltidernes fordeling person er ikke interesseret, en anden svarer Ved det ikke. Generel tilfredshed Spørgsmål/ indsats Ja Nej Ved ikke Er du tilfreds med at bo på plejecentret? Er du tilfreds med rammerne indendørs? Bemærkninger 6 En enkelt beboer udtaler, at der ikke er nogen at snakke med, og de øvrige beboere er gamle. En anden udtaler, at når der ikke er andre valgmuligheder, er det OK at være på plejecenter. 6 Meget, meget glad. Er du tilfreds med rammerne udendørs? Er du tilfreds med personalet? 5 1 Svaret ved ikke skal ses i relation til, at en beboer for nylig er flyttet ind, og har ikke orienteret sig om udendørs arealerne. 6 Beboerne har haft følgende bemærkninger:

8 8 Nogle er bedre end andre. Personalet er meget søde og rare. Synes du, personalet er uddannet godt nok til at kunne hjælpe dig? Har du særlige bemærkninger? En enkelt beboer er utilfreds med at være nødt til at være på plejecenter og savner sine gamle ting og møbler. Forstår ikke hvorfor det hele ikke kunne komme med og er utilfreds med, at der ikke skulle være plads nok. Konklusion på borgerinterview Tilsynet finder, at beboerne, som deltog i tilsynet, er meget tilfredse med plejecentret. Interviewene af beboerne viser tilfredshed med de fysiske rammer, maden, hjælpen til personlig pleje og praktiske opgaver, personalet og deres kompetencer. De adspurgte udtrykker tilfredshed med de tilbud, som plejecentret har. Det er tilsynets vurdering, at beboerne får den hjælp, som er beskrevet i Nordfyns Kommunes kvalitetsstandard. Centerleder/ medarbejder interview: Spørgsmål/indsats Ja Nej Delvist Bemærkninger 1. Er der sket væsentlige ændringer i forhold til sidste tilsynsbesøg? Lederskifte og reduktion i antal ledelsestimer. Der arbejdes rehabiliterende alle har været på et 6 dages kursus heri. 2. Er der fulgt op på anbefalinger fra tidligere besøg? Der var ingen anbefalinger sidst. 3. Er Nordfyns Kommunes værdigrundlag kendt af personalet? Hvordan arbejder I med værdigrundlaget i dagligdagen? Der arbejdes med dette i det daglige arbejde. Der har været arbejdet med social kapital og fravær/nærvær. Vesterbo vandt arbejdspladsprisen i arbejdsmiljø i Nordfyns Kommune. 4. Er der iværksat nye kvalitetsforbedrende projekter siden sidste tilsyn? 5. Opfylder maden beboernes behov? Fokus på aktiviteter. Arb. med social kapital og kerneopgaver. Øget sygeplejerske dækning har højnet plejestandarden og forebygget indlæggelser. Der har været fokus på ernæring i De laver selv maden fra 2-7 gange ugl. De har egen ernæringsassistent,

9 9 6. Hvordan er forholdene for grupper med særlige behov, herunder personer med demens, handicap m.v.? hvilket har højnet kvaliteten af maden og bevidstheden blandt personalet omkring beboernes behov. Beboere med frontallapsdemens er svære at rumme. Der er et stigende antal beboere med alkoholmisbrug. Det kræver en særlig indsats af personalet. 7. Har beboerne tilknyttet en fast plejeperson? 8. Er de fysiske rammer her på stedet egnede for demente? 9. Bor der yngre handicappede på plejecentret? 10. Har personalet den tilstrækkelige uddannelse til at varetage pleje og omsorg for grupper med særlige behov? 11. Bliver magtanvendelsesreglerne anvendt? Vesterbo er nu i gang med at efteruddanne so.su.hj. i forhold til det nære sundhedsvæsen. Vi har ekstra kurser i social pædagogik og har en psykolog til at supervisere efter behov. Beboernes behov bliver mere og mere komplekse. Der er behov for konstant fokus på opkvalificering af personalet. 12. Foreligger der lovpligtige indberetninger for magtanvendelse? 13. Har personalet modtaget undervisning i reglerne om magtanvendelse? 14. Hvordan sikres det, at reglerne om magtanvendelse, herunder registrering, er overholdt? 15. Findes der en skriftlig procedure for vurdering af beboernes genoptræning og vedligeholdelsestræning? 16. Er der udarbejdet skriftlige instrukser for ansvar, kompetence og opgavefordeling for personalet, herunder afløsere og vikarer? Ikke aktuelt nogen indberetninger. Medarbejderne er blevet bedre uddannet i teknikker til at undgå magtanvendelse. Via personalemøder. Blev lavet en ved embedslægens besøg i november. En arbejdsgruppe gennemgår aktuelt disse, hvorefter de vil blive lagt på Intranettet.

10 Hvordan sikres det, at instrukserne - løbende opdateres? - er kendte og følges af personalet? Se ovenstående. Introduktionsmappe til nye medarbejdere med afkrydsningsskema. 18. Sker der nødvendig oplæring af nye medarbejdere, herunder afløsere og vikarer? Hvordan? Fast procedure. 19. Sker der nødvendig oplæring i nye opgaver? Hvordan? Nye kobles på en erfaren. Ledelsen drøfter netop nu rammerne for delegering. 20. Får du og personalet relevant efteruddannelse? 21. Er der overensstemmelse mellem personalets ansvar og kompetencer? Vesterbo har tilknyttet sygeplejefaglige kompetencer, hvilket er en stor ressource i forhold til beboernes komplekse sygdomsbilleder. 22. Giver hverdagen mulighed for at levere den hjælp, som er beskrevet i Kommunalbestyrelsens kvalitetsstandard? 23. Afspejler personalets kompetencer beboernes behov? 24. Hvordan oplever du /I omgangstonen på plejecentret? 1) beboerne indbyrdes 2) beboere og medarbejdere 3) medarbejderne indbyrdes Der er hele tiden behov for kompetenceudvikling. God. Ledelsen arbejder meget bevidst med omgangstonen. 1) varierende, nogle beboere kan være lidt bestemte, personalet kan være katalysatorer for god tone 2) god 3) god i kraft af social kapital. 25. Er der (efter din opfattelse) et stort sygefravær? Kender du årsagen hertil? 26. Er årsrapporten et brugbart styringsredskab i hverdagen? 27. Er der et godt samarbejde med pårørende, herunder bruger- og pårørenderåd? Ikke i forhold til Nordfyns Kommunes gennemsnit; men leder vil gerne have mindre fravær. Ja, det fungerer rigtig godt.

11 11 Konklusion: På baggrund af interviewene med beboere, medarbejdere og leder vurderer tilsynet, at Vesterbo er et velfungerende plejeboligtilbud til målgruppen. Beboere og medarbejdere er glade for at bo og arbejde på Vesterbo. Beboerne giver udtryk for en velfungerende hverdag. Der er god mulighed for kompetenceudvikling, og der opleves en velfungerende dialog med beboere, pårørende og ledelsen omkring problematikker på Vesterbo. Alle beboerne får dækket deres daglige behov for pleje og omsorg.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Møllehaven.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Møllehaven. 1 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Møllehaven. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen fremkommer

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården. 1 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen fremkommer

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Kærgården.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Kærgården. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Kærgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Søbo.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Søbo. 1 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Søbo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Gambo

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Gambo Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Gambo Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboerne udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

1. Får hjælp til personlig pleje og bad.

1. Får hjælp til personlig pleje og bad. Uanmeldt tilsyn den 2. december 200 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn d. 13. oktober 2010 på Sct. Mortensgård. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af:

Uanmeldt tilsyn d. 13. oktober 2010 på Sct. Mortensgård. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Uanmeldt tilsyn d. 13. oktober 2010 på Sct. Mortensgård I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne bemærkninger anbefalinger De fysiske rammer

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Lejligheden er vidunderlig.

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 plejepersonaler fra henholdsvis afdeling A og B og gruppeleder, samt gennemført dialogmøde

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 15/12 2008 på Områdecentret Kristianslyst

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 15/12 2008 på Områdecentret Kristianslyst Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 15/12 2008 på Områdecentret Kristianslyst Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 3. november 2011 på Fyrglimt

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 3. november 2011 på Fyrglimt Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 3. november 20 på Fyrglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Rebild Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Indledning Rebild Kommune har overdraget os opgaven med at udføre det lovpligtige kommunale tilsyn på Kommunens ældre- og plejecentre. Konkret drejer det sig

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 1 personalerepræsentant og 1 gruppeleder, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og bruger- og

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for tilsynet... side 2. 2. Læsevejledning... side 2. 3. Tilsynsdato, tidspunkt og tilsynsførende...

Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for tilsynet... side 2. 2. Læsevejledning... side 2. 3. Tilsynsdato, tidspunkt og tilsynsførende... Tilsynsrapport fra uanmeldt tilsyn Svendborg Kommune Myndighedsafdelingen Plejecenter Vest, Aldersro Ældreboliger Uanmeldt tilsynsbesøg d. 1. juli 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for tilsynet... side

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Kærgården.

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Kærgården. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Kærgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 5 personalerepræsentanter og de 3 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af:

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Uanmeldt tilsyn den. oktober 200 på Solhjem I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning og

Læs mere

Der er gode fælles arealer. 1. Får den hjælp, der er brug for, mulighed for at deltage i gymnastik i husene og i storstuen.

Der er gode fælles arealer. 1. Får den hjælp, der er brug for, mulighed for at deltage i gymnastik i husene og i storstuen. Uanmeldt tilsyn d. 23. juni 2009 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Synes der er gode pladsforhold, og at der er den

Læs mere

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende Uanmeldt tilsyn d. 3/3 2009 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Synspunkter fra deltagerne Giver udtryk for at være

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 1. oktober 2008, anmeldt tilsyn på Plejecenter

Læs mere

Kommunal Tilsynsrapport. Odder Kommune. Uanmeldt tilsyn 19. september 2012. Fokus på: målrettethed i ydelserne. Plejecenter Bronzealdervej

Kommunal Tilsynsrapport. Odder Kommune. Uanmeldt tilsyn 19. september 2012. Fokus på: målrettethed i ydelserne. Plejecenter Bronzealdervej Kommunal Tilsynsrapport Odder Kommune Uanmeldt tilsyn 19. september 2012 Fokus på: målrettethed i ydelserne Plejecenter Bronzealdervej Bronzealdervej 8, 8300 Odder Telefon: 87 80 32 70 : 87 80 32 72 Dagligleder:

Læs mere

Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune

Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune Plejecenter Åglimt Uanmeldt tilsyn Juni 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat og anbefalinger 2012...

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Søbo

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Søbo Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Søbo Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2014 Plejehjemmet Ugandavej

Uanmeldt tilsyn 2014 Plejehjemmet Ugandavej Uanmeldt tilsyn 2014 LÆSEVEJLEDNING... 3 UANMELDT TILSYN... 4 PLEJE, OMSORG OG SYGEPLEJE... 5 BESKÆFTIGELSE/AKTIVERING... 6 FORPLEJNING/MAD OG SERVERING... 7 VEDLIGEHOLDELSESTRÆNING 86... 8 SOCIALE - OG

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Kløvermarken Den 3.september 2015

Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Kløvermarken Den 3.september 2015 HJORTSHØJ CARE Skovhusvej 9, 8240 Risskov Tlf. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK. Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Kløvermarken Den 3.september 2015 Adresse: Kløvervej 3 Koldby 7752 Snedsted Konstitueret

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Asferg Ældrecenter, den 30.09.2015 Adresse: Ternevej 8A, Asferg, 8990 Fårup Områdeleder: Marianne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 personalerepræsentanter og de 2 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/11 2008 på Områdecentret Kastaniegården Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 4. december 20 på Solgården I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne. beboer Glad for sin stue 2. beboer Glad

Læs mere

Der var ingen anbefalinger fra Tilsynet 2012 der skulle følges op på.

Der var ingen anbefalinger fra Tilsynet 2012 der skulle følges op på. Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: - Personalesituationen - Sygefravær - Beboersammensætningen - Opfølgning på tidligere tilsyn - Samarbejde og kommunikation

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 12. november 2015

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 12. november 2015 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 12. november 2015 Plejecenter Stevnshøj Stevnshøj 4660 Store Heddinge Plejecenterleder Dorthe Danielsen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm

Læs mere

Slagelse Kommune Uanmeldt tilsyn 2011

Slagelse Kommune Uanmeldt tilsyn 2011 Slagelse Kommune Uanmeldt tilsyn 2011 Kirke Stillinge Plejecenter Stillingevej 48 4200 Slagelse Jørli Kaltoft Sloth Sadolinsgade 110 5230 Odense M telefon 2635 5118 jksconsult@mail.dk 1 Indledning 1.1

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Stenhøj

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Stenhøj Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/10 2008 på Områdecentret Stenhøj Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet skal

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012 Svendebjerghave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012 Svendebjerghave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012 Svendebjerghave 1. Om boenheden Boenhed Adresse Plejehjemmet Svendebjerghave Svendebjergvej 28A Tilsynsdato 9.november 2012 Antal pladser 5 plejeboliger (og 11

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Uanmeldt tilsyn, Plejecenter Bøgely Februar 2012. Tilsynsrapport. Rapporten redigeret Maj 2012

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Uanmeldt tilsyn, Plejecenter Bøgely Februar 2012. Tilsynsrapport. Rapporten redigeret Maj 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune Plejecenter Bøgely Uanmeldt tilsyn November 2011 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... 4 3 Anbefalinger... Fejl!

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 16. december på Kastaniegården

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 16. december på Kastaniegården Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 6. december på Kastaniegården I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne. beboer Glad for sin lejlighed 2. beboer

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013 Centerleder Marion Pihl Jensen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe Østergaard-Nielsen

Læs mere

Endelige rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn

Endelige rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn Ældre og Sundhed Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf.: 63 51 62 30 Fax 63 51 61 20 Mail: post@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Endelige rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn På Rudkøbing Plejehjem

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 21. december 2010 på Rønheden. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Tilsynsførendes bemærkninger 1

Uanmeldt tilsyn den 21. december 2010 på Rønheden. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Tilsynsførendes bemærkninger 1 Uanmeldt tilsyn den 2. december 200 på Rønheden I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne Tilsynsførendes bemærkning

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Randers Kloster Den 25.09.2015 Adresse: Blegdammen 1-5 8900 Randers Forstander Jesper Bjerre

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013 Centerleder Britt Kjærulf Jørgensen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet ved Solbakken, Jammerbugt Kommune. Mandag den 3. december 2012 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet ved Solbakken, Jammerbugt Kommune. Mandag den 3. december 2012 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet ved Solbakken, Jammerbugt Kommune Mandag den 3. december 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg i Bofællesskabet

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Strandmarkshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Strandmarkshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Strandmarkshave 1. Fakta om boenheden Boenhed Plejecenter Strandmarkshave Inkl. Bofællesskabet Torndalshave Adresse Tavlekærsvej 164 Tilsynsdato 28.oktober 2014

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2015 # 1 Faktaoplysninger Leders navn: Anita Helles Hansen Kontaktpersons uddannelse: Social- og sundhedshjælper Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Hanne Bartholdy

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013 Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev ført af: Konsulent Annelise Dehn Ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe Østergaard-Nielsen

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Brønderslev Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

8 personaler herunder sygeplejerske, social og sundhedsassistenter og social og sundhedshjælpere.

8 personaler herunder sygeplejerske, social og sundhedsassistenter og social og sundhedshjælpere. Tilsyn på ældrecentret: Ældrecentret Dalvangen Dato for tilsynsbesøg: 9. marts 2015 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: Start kl. 9.00 og slut kl. 12.00 Deltagere i tilsynet: Fungerende afdelingsleder

Læs mere

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet.

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet. Uanmeldt tilsyn den 20. december 200 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Er godt tilfreds med lejligheden er glad for

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Gambo

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Gambo Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Gambo Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboerne udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave 1. Om boenheden Boenhed Plejecentret Krogstenshave Adresse Krogstenshave Alle 47, Karise Alle 29 og 31. Tilsynsdato 26.november 2012 Antal pladser

Læs mere

Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Sct. Thøgersgård Den 2. september 2015

Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Sct. Thøgersgård Den 2. september 2015 HJORTSHØJ CARE Skovhusvej 9, 8240 Risskov Tlf. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK. Kommunal tilsynsrapport 2015 For områdecentret Sct. Thøgersgård Den 2. september 2015 Adresse: Prins Burisvej 2, 7770 Vestervig

Læs mere

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Plejecenteret Rytterkasernen

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Plejecenteret Rytterkasernen INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen Plejecenteret Rytterkasernen Uanmeldt tilsyn November2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave 1. Om boenheden Boenhed Plejehjemmet Strandmarkshave Inkl. Bofællesskabet Torndalshave Adresse Tavlekærsvej 164 Tilsynsdato 15.november

Læs mere

Bilag 1. Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for tilsynet... side x. 2. Læsevejledning... side x. 3. Tilsynsdato, tidspunkt og tilsynsførende...

Bilag 1. Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for tilsynet... side x. 2. Læsevejledning... side x. 3. Tilsynsdato, tidspunkt og tilsynsførende... Bilag 1 Tilsynsrapport fra uanmeldt tilsyn Svendborg Kommune Myndighedsafdelingen Plejecenter xxxxx - xxxxxx Uanmeldt tilsynsbesøg den xx. xxxxxxxx 2008 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for tilsynet...

Læs mere

Pleje- og Rehabiliteringscentret. Hørsholm Kommune

Pleje- og Rehabiliteringscentret. Hørsholm Kommune Pleje- og Rehabiliteringscentret Louiselund Hørsholm Kommune CareGroup 11-12-2012 1. Indledning....3 1.1 Læsevejledning...3 1.2 Gennemførsel af tilsynet...3 2. Konklusion af tilsynet....3 2.1 Lovmedholdelighed....3

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 20på Sct. Thøgersgaard I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Boligerne er velindrettede. Glade

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 5. december 2011 på Åbakken

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 5. december 2011 på Åbakken Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 5. december 20 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Dejlige lejligheder, velindrettede. bemærkning

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014 Plejecenter Stevnshøj Stevnshøj 4660 Store Heddinge Teamleder Dorthe Danielsen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm Visitator

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 11. december 2015

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 11. december 2015 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 11. december 2015 Plejecenter Plushøj Plushøj 18 4673 Rødvig Plejecenterleder Malene Thorup Haagensen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN OK-CENTRET PRINSESSE BENEDIKTE SANKT NIKOLAJ VEJ 4 1953 FREDERIKSBERG C CENTERLEDER HELLE BAGGER [ Tilsynet er aflagt

Læs mere

Plejehjemmet Birkebo. Helsingør Kommune

Plejehjemmet Birkebo. Helsingør Kommune Plejehjemmet Birkebo Helsingør Kommune 22-05-2012 1. Indledning.... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Gennemførsel af tilsynet... 3 2. Konklusion af tilsynet.... 3 2.1 Lovmedholdelighed.... 3 2.2 Overordnet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune. Tirsdag den 14. maj 2013 fra kl. 16.30

Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune. Tirsdag den 14. maj 2013 fra kl. 16.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune Tirsdag den 14. maj 2013 fra kl. 16.30 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Bøgebakken. Generelt er formålet med

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 9. oktober 2014, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Dejligt

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Hvad er en plejebolig? Plejeboliger er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig døgnbemanding. Plejeboliger er indrettet,

Læs mere

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at Embedslægetilsyn På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at fra BPråd / områdeleder Caspershus Det var Sundhedsstyrelsens vurdering, at Gigtplejehjemmet fungerede tilfredsstillende, med

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården Uanmeldt kommunalt tilsyn Fuglsanggården 2. november 2009 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning...3 1.1 Formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 Fremgangsmåde generelt.3 2. Konklusion på samtale med 2 beboere...4

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014 Plejecenter Brohøj Brohøj 27 4672 Klippinge Teamleder Tatjana Frimurer Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm Visitator Mette

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk

Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 1.1. Baggrunden for tilsynet.side 3 1.2. Metode...side 3 2. Tilsynets samlede vurdering side 4 3. Opfølgning på tilsyn

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 16. september 2014 på Nors I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 16. september 2014 på Nors I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 16. september 2014 på Nors I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Har været meget glad for sin

Læs mere

REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE.

REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. Dato 15.01-2008 Denne årlige redegørelse er opbygget af sammenfatningerne fra de enkelte rapporter fra tilsynene. Redegørelsen

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013 Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Søndervang Plejecenter den 22. maj 2013 Centerleder Lennart Christiansen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Velkommen til Kastaniely Plejecenter

Velkommen til Kastaniely Plejecenter Velkommen til Kastaniely Plejecenter Denne folder indeholder de vigtigste informationer du som ny beboer og din familie har brug for om indflytning og dagligdagen på Kastaniely Plejecenter Du skal bo på:

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Vesterbo Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 5. oktober 2017, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Indledning Middelfart Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de lovpligtige kommunale tilsyn med tilbud til kommunens brugere. Konkret

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 4. juni 2013. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Forsorgstilbuddet Nordbyen, Center for Akut- og Opsøgende

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune J. nr. 3-17-291/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Fredericia Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail syd@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter

Tilsynsrapport 2010. Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter Tilsynsrapport 2010 Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode...

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Solhavecenteret den 3. maj 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Solhavecenteret den 3. maj 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Solhavecenteret den 3. maj 2012 Centerleder Lis Kramer Pedersen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2014

Hjørring Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2014 Hjørring Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2014 Plejecentre og den selvejende institution Havglimt Indledning Hjørring Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de uanmeldte lovpligtige kommunale

Læs mere

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet Job, Social og Sundhed Ældre og Sundhed Rapport fra Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet 7. november 2017 Tilsynsførende: Afdelingschef Hella Obel Sektionsleder Christian Blaase Johansen Tidspunkt

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 personalerepræsentanter og de 2 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Er næsten lige flyttet ind.

Læs mere

Personlig pleje og omsorg er i forhold til aktuelt behov.

Personlig pleje og omsorg er i forhold til aktuelt behov. Anmeldt besøg på Trye i Thisted Kommune, 24. november 2009. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse: Boligforhold bemærkninger Boligerne fungerer godt, men der mangler skabsplads

Læs mere