undervisere.dk folkeskolen.dk januar 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "undervisere.dk folkeskolen.dk januar 2010"

Transkript

1 (mail fra Uni C som svar på månedsmagasinet Underviseres anmodning om aktindsigt): Under henvisning til din anmodning om aktindsigt i dokumenter, der vedrører afrapporteringer for salg og markedsføringsinitiativer fra producenter af it baserede læremidler og nettjenester, sender jeg dig hermed følgende: Kvartalsrapporteringer for perioderne 1/1 30/6 2008, 1/7 31/ og 1/1 30/ Rapporteringerne er af afgivet af dansk e learning center, MOCH, Gyldendal, Alinea og Semandus. Som aftalt d.d. i telefonen sender jeg dig et sammenklip fra kvartalsrapporterne, idet der for hver producent er samlet alle 3 afrapporteringer i hvert dokument. Sammenklippet er foretaget i forbindelse med den høring, der er sket over for producenterne i forbindelse med anmodningen om aktindsigt. Der er tale om en kopiering fra kvartalsrapporterne, og der er således ikke foretaget rettelser/ændringer i forhold til den rapportering, der er sket fra UNI C til Undervisningsministeriet. Alinea 2. /3. Kvartal 2008 Dansk til både klassetrin og klassetrin samlet Dansklandskabet klassetrin Alinea Salg i perioden 1/1 30/6 2008: 81 abonnementer er solgt, hvoraf der er en aftale med Københavns Kommune om, at 66 skoler bruger abonnementet. 226 skoler har bestilt prøveabonnement. Der er udarbejdet en brochure i eksemplarer og der er trykt plakater. Der er desuden annonceret i diverse tidsskrifter, bl.a. Folkeskolen ni gange. Produktet er omtalt i Folkeskolen tre gange. Fremvisning ved messer og konferencer 10 gange og det er fremvist af salgskonsulenter ca. 50 gange. Pt. er man i gang med produktion af to små demofilm. Netbaserede læringsressourcer til elever med særlige behov Skoleunivers.dk klasse Alinea Salg 1/1 30/ Oprettelse af 82 prøveabonnementer til skoler/institutioner og 30 abonnementer til læse- og fagkonsulenter.

2 Der er udarbejdet en 4-siders brochure, som løbende trykkes. Der har været annonceret i Læsepædagogen, Frie skoler, Skolebiblioteket og Folkeskolen (fire gange). Forlagets tre salgskonsulenter har fremvist produktet 43 gange for læsekonsulenter, speciallærere, it-vejledere og kommunale it-konsulenter. Fremvisning 25 gange på messer, konferencer og andre arrangementer. 4. kvartal 2008 Dansk til både klassetrin og klassetrin samlet Dansklandskabet klassetrin Alinea Salg i perioden 1/7 31/ abonnementer. 117 skoler har bestilt prøveabonnement brochurer er blevet uddelt til messer og sendt ud til skoler plakater er trykt i juli. Plakaten er uddelt til messer, kurser og fremvisninger af Dansklandskabet. Plakaten bliver sendt ud til skoler, som har tegnet prøveabonnement på Dansklandskabet. Der er annonceret i tidsskriftet Kolon. Fremvisning ved it messen i Odense i november. De tre salgskonsulenter har fremvist Dansklandskabet, når de har været på besøg på skoler, pædagogiske centre m.v. Fremvisningerne har varet fra minutter, og har været for mellem 2 50 deltagere. Dansklandskabet har været fremvist omkring 70 gange. Der er produceret to demofilm, som kan ses på Filmene er uddelt på USB stick i reklamemæssigt henseende på messer og til workshops.

3 Netbaserede læringsressourcer til elever med særlige behov Skoleunivers.dk klasse Alinea Salg 1/7 31/ Oprettelse af 60 prøveabonnementer til skoler/institutioner og 25 gratis abonnementer til læse og fagkonsulenter. Der er solgt ét abonnement. Modtagelsen af Skoleunivers er så positiv ved fremvisning, at forlaget fortsat regner med et fornuftigt salg, men erkender, at det kommer til at tage længere tid end først forventet. Der er udarbejdet en 4 siders brochure, som løbende trykkes. Der har været annonceret på fremtrædende pladser i Frie skoler, Københavns Kommuneskole og Folkeskolen (fem gange). Forlagets tre salgskonsulenter har fremvist produktet ca. 40 gange fordelt på Sjælland, Fyn og Jylland. Fremvisningerne er sket for lærere, læsekonsulenter, speciallærere, it vejledere og kommunale itkonsulenter. Fremvisning ca. 10 gange på messer, konferencer og andre arrangementer. Dette omfatter også Uddannelsesforum i Odense og Syddjurs' it strategi temadage. Fremvisningerne har varet fra 30 minutter til to timer. Skoleunivers var en del af to kurser "It for elever med særlige behov" i hhv. København og Horsens. Konceptet var et par oplæg fra forsker og underviser om brugen af it for denne gruppe elever efterfulgt af fremvisning af Skoleunivers. Deltagerantallet (almindelige lærere, læsekonsulenter og it vejledere) var Skoleunivers er fremvist til de to undervisningspolitiske ordførere for hhv. Venstre og Konservative, Charlotte Dyhrmose og Malou Aamund på et lukket møde i Forlæggerforeningen om "Hvad skal der til for at udbrede brugen af it i grundskolen?" Endelig har en gruppe fra OECD været forbi forlaget for, at høre om udbredelsen af it i det danske skolevæsen, hvor Skoleunivers blev fremvist. Alinea er i fuld gang med at klargøre forlagets bøger til køb som bogpakker til brug i Skoleunivers. Det har vist sig, at mange af forlagets grundbøger har været dårligt egnede, og da der er meget håndarbejde forbundet hermed, tager det lang tid at klargøre en enkelt bog. 1./2. Kvartal 2009

4 Dansk til både klassetrin og klassetrin samlet Dansklandskabet klassetrin Alinea Salg i perioden 1/1 30/ Dansklandskabet er solgt til 101 skoler. 71 skoler har tegnet prøveabonnement. I første optryk er eksemplarer af brochuren blevet uddelt til messer og sendt ud til skoler. Genoptryk i april 2008 i eksemplarer og genoptryk i februar 2009 i 500 eksemplarer plakater er trykt i juli. Plakaten er uddelt til messer, kurser og fremvisninger af Dansklandskabet. Plakaten bliver sendt ud til skoler, som har tegnet prøveabonnement på Dansklandskabet. Der er annonceret i tidsskriftet Folkeskolen tre gange og i Frie skoler to gange. Fremvisning ved Skolebodsmesserne i Århus og Roskilde. Salgskonsulenten har fremvist Dansklandskabet, når de har været på besøg på skoler, pædagogiske centre m.v. Fremvisningerne har varet fra 10 til 45 minutter, og har været for mellem 2 til 50 deltagere. Dansklandskabet har været fremvist omkring gange. Der er produceret to demofilm, som kan ses på Filmene er uddelt på USB stik i reklamemæssigt henseende på messer, kurser og til workshops. Netbaserede læringsressourcer til elever med særlige behov Skoleunivers.dk klasse Alinea Salg i perioden 1/1 30/ Da salget ikke er blevet bedre (1 solgt abonnement i andet halvår 2008), har Alinea besluttet at iværksætte to tiltag: Alle skoler og institutioner tilbydes et gratis abonnement frem til 1. januar Skolerne skal blot tilkøbe Bogpakkerne (de bøger, som eleverne i denne målgruppe har brug for). I løbet af de ca. 1 1/2 år håber Alinea så at have fået rigtig mange relevante brugere af Skoleunivers. Der er endvidere for at øge tilgængeligheden udarbejdet en "Kickstart til Skoleunivers". Det er en pdf fil indeholdende en kort trin for trin vejeledning i hvordan lærere tilknytter elever og tildeler de første afsnit og opgaver fra en bog. Der er udarbejdet en 4 siders brochure, som løbende trykkes.

5 Der har været annonceret på fremtrædende pladser i It og Undervisning, Læsepædagogen, De Frie skoler og Folkeskolen (4 gange). Informations og salgshjemmesiden på alinea.dk er i foråret blevet opdateret med ny tekst og nyt design. De længe ventede bogpakker (ikke en del af den obligatoriske del af afrapporteringen, men da salget er helt afhængigt af disse, nævnes de kort) er ved at blive lagt op til salg. Pt. er bogpakkerne til Alineas største grundbogssystemer inden for dansk, matematik og historie klar til salg. Der er mange flere på vej. I februar skete der en reduktion af forlagets salgskonsulenter fra tre til en, hvilket har betydet, at der blot har været 10 konsulentfremvisninger i denne periode. Fremvisningerne har været fordelt på Sjælland og Fyn og har været af meget forskellig karakter. Deltagerne har generelt været lærere med tidligere specialundervisningselever inkluderet i de almindelige klasser, læsekonsulenter, speciallærere, it vejledere eller kommunale it konsulenter. Skoleunivers har været fremvist ca. 10 gange, primært Skolebogsmesserne i hhv. Århus og Roskilde, sekundært på SkoleIntra træffet i marts 2009 i Kolding. Fremvisningerne har typisk varet 30 minutter. Målgruppen har været nogenlunde den samme, dog har almindelige lærere med interesse for området været dominerende. Forlaget har i foråret afholdt en række "Forlagskurser", gratis tre timers kurser på selve forlaget. Deltagerantallet var ca. 20, og det var primært lærere fra specialskoler/klasser/teams samt læsekonsulenter.

6 Dansk e learning center 2. /3. Kvartal 2008 Engelsk for 3. klasse Mingoville 3. klasse Dansk e learning center (delc) Salg i perioden 1/1 30/6 2008: 1-års-abonnementer: 87 3-års-abonnementer: 28 Københavns Kommune har købt adgang til alle tre programmer for hele kommunen. Det forventes at bidrage med brugere på de tre programmer. Fremvisning af alle tre programmer fra delc for UNI C, Hedensted Kommune, kommende skolebibliotekarer, specialskoler i Københavns Kommune, Viborg og folkeskoler i Københavns Kommune. Deltagelse i skolebogmesse i Roskilde og i Århus. Konference i Allerød. Matematik til klassetrin Mondiso klassetrin delc Salg 1/1 30/6 2008: 1-års-abonnementer: 4 3-års-abonnementer: 3 Københavns Kommune har købt adgang til alle tre programmer for hele kommunen. Det forventes at bidrage med brugere på de tre programmer. Fremvisning af alle tre programmer fra delc for UNI C, Hedensted Kommune, kommende skolebibliotekarer, specialskoler i Københavns Kommune, Viborg og folkeskoler i Københavns Kommune. Deltagelse i skolebogmesse i Roskilde og i Århus. Konference i Allerød. Herudover er programmet forevist undervisningsministeren.

7 Matematik til enten klassetrin eller klassetrin Pitropolis klassetrin delc Salg 1/1 30/6 2008: 1-års-abonementer: 3 3-års-abonnementer: 3 Københavns Kommune har købt adgang til alle tre programmer for hele kommunen. Det forventes at bidrage med brugere på de tre programmer. Fremvisning af alle tre programmer fra delc for UNI C, Hedensted Kommune, kommende skolebibliotekarer, specialskoler i Københavns Kommune, Viborg og folkeskoler i Københavns Kommune. Deltagelse i skolebogmesse i Roskilde og i Århus. Konference i Allerød. Herudover er programmet forevist undervisningsministeren. 4. kvartal 2008 Engelsk for 3. klasse Mingoville 3. klasse Dansk e learning center (delc) Salg i perioden 1/7 31/ års abonnementer: års abonnementer: 10 Københavns Kommune har i august købt adgang til alle tre programmer for hele kommunen. Silkeborg kommune tegnede abonnement til deres 30 skoler. Fremvisning: 28/ Københavns Kommune 29/ Køge/Roskilde Kommune 4. 5./ Uddannelsesforum 19/ Kirsebærhavens Skole, København 24/ Helsingør

8 Prøveperiode i 1 2 måneder: Ålborg Kommune Vesthimmerlands Kommune Jammerbugt Kommune Egedal Kommune Frederikshavn Kommune Rebild Kommune Holstebro Kommune Tegning af kommuneaftale: Albertslund, Kolding, Ishøj, Rødovre, Lyngby, Rudersdal, København, Silkeborg og Helsingør. Matematik til klassetrin Mondiso klassetrin delc Salg 1/7 31/ års abonnementer: 74 3 års abonnementer: 1 Københavns Kommune har købt adgang til Mondiso for kommunens 70 skoler. Fremvisning: 27/ Københavns Kommune 29/ Køge/Roskilde Kommune 21/ Rødovre Kommune 4. 5./ Uddannelsesforum 19/ Kirsebærhavens Skole, København Prøveperiode i 1 2 måneder: Ålborg Kommune

9 Vesthimmerlands Kommune Jammerbugt Kommune Egedal Kommune Frederikshavn Kommune Rebild Kommune Holstebro Kommune Tegning af kommuneaftale: København Matematik til enten klassetrin eller klassetrin Pitropolis klassetrin delc Salg 1/7 31/ års abonementer: 75 3 års abonnementer: 1 I august tegnede Københavns Kommune abonnement på Pitropolis for kommunens 70 skoler. Fremvisning: 3/ Københavns Kommune 29/ Køge/Roskilde Kommune 21/ Rødovre Kommune 4. 5./ Uddannelsesforum 19/ Kirsebærhavens Skole, København Prøveperiode i 1 2 måneder: Ålborg Kommune Vesthimmerlands Kommune Jammerbugt Kommune Egedal Kommune

10 Frederikshavn Kommune Rebild Kommune Holstebro Kommune Tegning af kommuneaftale: København 1./2. Kvartal 2009 Matematik til klassetrin Mondiso klassetrin delc Salg i perioden 1/1 30/ års abonnementer: 19 3 års abonnementer: 4 Albertslund Kommune har købt abonnement på de to matematikprogrammer. Fremvisning 27/ Albertslund Kommune 5/ Engskolen i København 11/3 og 12/ Skolebogsmessen i Århus Tegning af kommuneaftale København 56 skoler Albertlund 5 skoler Matematik til enten klassetrin eller klassetrin Pitropolis klassetrin delc Salg i perioden 1/1 30/ års abonementer: 15 3 års abonnementer: 1 I januar tegnede Albertslund Kommune abonnement på de to matematikprogrammer.

11 Fremvisning 27/ Albertslund Kommune 11/3 og 12/ Skolebogsmessen i Århus Tegning af kommuneaftale København 56 skoler Albertslund 5 skoler

12 Gyldendal 2. /3. Kvartal 2008 Engelsk til enten klassetrin eller klassetrin Globetrekking klassetrin Gyldendal Salg 1/1 30/ abonnementer Annonceret i e-nyhedsbreve til kunder og i nyhedsbrevsudsendelse i papirformat til skolebiblioteker. Annoncer i Folkeskolen, Sproglæreren, Efterskolen, Undervisere, Frie Skoler, KK. Informationsmateriale til skolers fagudvalg i engelsk, alle skolebiblioteker, alle it-konsulenter. Tilbudspris på produktet i perioden 1/6 1/9. Natur/teknik på klassetrin Forskerland klassetrin Gyldendal Salg 1/1 30/ abonnementer Der har været annonceret i e-nyhedsbreve til kunder og i nyhedsbrevsudsendelse i papirformat til skolebiblioteker. Desuden har der været annoncer i Folkeskolen, Undervisere, Frie Skoler, KK og Fysik/Kemi. Informationsmateriale til skolers fagudvalg i naturfag, alle skolebiblioteker, alle it-konsulenter. Tilbudspris på produktet i perioden 1/6-1/9. Dynamiske bøger med syntetisk tale Abc.dk Alle Gyldendal Salg 1/1 30/ abonnementer Der er annonceret i e-nyhedsbreve til kunder og i nyhedsbrevsudsendelse i papirformat til skolebiblioteker foruden annoncer i Folkeskolen.

13 4. kvartal 2008 Engelsk til enten klassetrin eller klassetrin - Globetrekking klassetrin - Gyldendal Salg 1/7-31/ abonnementer. Der er ca unikke brugere pr. måned. Der er annonceret i e nyhedsbreve til kunder. Der er annonceret med dobbelt opslag for alle Gyldendals tre ITiF produkter i Folkeskolen. Der er i perioden gennemført talrige kurser i eget regi, på Centre for Undervisningsmidler m.m. I forbindelse med Uddannelsesforum i november har Gyldendal produceret en opdateret folder om forlagets digitale online ydelser. Også i forbindelse med Uddannelsesforum har Gyldendal solgt til kampagnepris. Natur/teknik på klassetrin - Forskerland klassetrin - Gyldendal Salg 1/7-31/ abonnementer. Der er ca unikke brugere pr. måned. Der er annonceret i e nyhedsbreve til kunder. Der er annonceret med dobbelt opslag for alle Gyldendals tre ITiF produkter i Folkeskolen. Der er i perioden gennemført talrige kurser i eget regi, på Centre for Undervisningsmidler m.m. I forbindelse med Uddannelsesforum i november har Gyldendal produceret en opdateret folder om forlagets digitale online ydelser. Også i forbindelse med Uddannelsesforum har Gyldendal solgt ww.forskerland.dk til kampagnepris.

14 Dynamiske bøger med syntetisk tale - Abc.dk - Alle - Gyldendal Salg 1/7-31/ abonnementer Der er ca unikke brugere pr. måned. Der er annonceret i e nyhedsbreve til kunder. Der har været opslået en annonce med dobbelt opslag for alle Gyldendals tre ITiF produkter i Folkeskolen. Der er i perioden gennemført talrige kurser i eget regi, på Centre for Undervisningsmidler m.m. I forbindelse med Uddannelsesforum i november har Gyldendal produceret en opdateret folder om forlagets digitale online ydelser. Også i forbindelse med Uddannelsesforum har Gyldendal solgt til kampagnepris. 1./2. Kvartal 2009 Engelsk til enten klassetrin eller klassetrin - Globetrekking klassetrin - Gyldendal Salg i perioden 1/1-30/ Pr. 1/ er solgt 314 abonnementer. Der er ca unikke brugere pr. måned. Der er annonceret i e nyhedsbreve til kunder og på uddannelse.dk. Annonce i Gyldendal Uddannelses katalog. Oplag leveret direkte til alle grundskolelæreres privatadresser. Fire workshops på Skolebogsmesserne i Århus og Roskilde. Der er i perioden gennemført to kurser i eget regi.

15 Natur/teknik på klassetrin - Forskerland klassetrin - Gyldendal Salg i perioden 1/1-30/ Pr. 1/ er solgt 270 abonnementer. Der er ca unikke brugere pr. måned. Der er annonceret i e nyhedsbreve til kunder og på uddannelse.dk. Annonce i Gyldendal Uddannelses katalog. Oplag leveret direkte til alle grundskolelæreres privatadresser. Fire workshops på Skolebogsmesserne i Århus og Roskilde. Dynamiske bøger med syntetisk tale - Abc.dk - Alle - Gyldendal Salg i perioden 1/1-30/ Pr. 1/ er der solgt 350 abonnementer Der er ca unikke brugere pr. måned. Der er annonceret i e nyhedsbreve til kunder og på uddannelse.dk. Annonce i Gyldendal Uddannelses katalog. Oplag leveret direkte til alle grundskolelæreres privatadresser. Fire workshops på Skolebogsmesserne i Århus og Roskilde. Der er i perioden gennemført 8-9 kurser i eget regi.

Kortlægning af linjefagsdækning i folkeskolen 2013 - bilagsnotat

Kortlægning af linjefagsdækning i folkeskolen 2013 - bilagsnotat BILAG Kortlægning af linjefagsdækning i folkeskolen 2013 - bilagsnotat Af Line Steinmejer Nikolajsen og Thomas Larsen Dette bilagsnotat indeholder metodebeskrivelse, bilagstabeller og oversigt over indberettede

Læs mere

Kom til digitale inspirationsdage

Kom til digitale inspirationsdage Kom til digitale inspirationsdage GRATIS deltagelse med fuld forplejning Vi kommer rundt i hele landet også til en by i nærheden af dig! Digitale inspirationsdage vi kommer også til en by nær Dig! 24.

Læs mere

Tema 1: Resultater, side 1

Tema 1: Resultater, side 1 Tema 1: Resultater, side 1 Gennemsnitlige afgangskarakterer Udvikling i gennemsnitlige afgangskarakterer 2013/2014 - Andel med karakteren 2 eller derover i dansk og matematik Udvikling i andel med karakteren

Læs mere

Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik

Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik Cirka hver femte elev, der påbegyndte 9. klasse i 2010, bestod ikke afgangsprøverne i dansk og matematik. Tallet dækker både over unge,

Læs mere

Undersøgelse af kommunernes endelige budgetter på folkeskoleområdet

Undersøgelse af kommunernes endelige budgetter på folkeskoleområdet AN AL YS E N O T AT 02. november 2011 Undersøgelse af kommunernes endelige budgetter på folkeskoleområdet i 2012 rne sparer fortsat på folkeskolen i 2012 Danmarks Lærerforening har i perioden 29. september

Læs mere

Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i kommunale segregerede tilbud, 2014/2015

Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i kommunale segregerede tilbud, 2014/2015 Notat: Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i kommunale segregerede tilbud, 2014/2015 Dette notat giver overblik over lands- og kommunetal for de kommunale segregerede tilbuds planlagte

Læs mere

Profilmodel 2008 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2008 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2008 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

FILMFESTIVAL & Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler

FILMFESTIVAL & Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler FILMFESTIVAL & Animeret Medieservice Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler Animeret Medieservice & Filmfestival Animeret Medieservice er opbygget som en abonnementsservice, der kan tilpasses

Læs mere

Fagligt svage unge har svært ved at få en uddannelse efter grundskolen

Fagligt svage unge har svært ved at få en uddannelse efter grundskolen Fagligt svage unge har svært ved at få en uddannelse efter grundskolen 22 procent af alle 25-årige har ikke fuldført en uddannelse udover grundskolen. For børn af ufaglærte er andelen mere end dobbelt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER SKIVE

BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER SKIVE BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER SKIVE 24 pct. uden for arbejdsmarkedet 7 spørgsmål og svar til kommunalvalg 2013 BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER Dansk Arbejdsgiverforening 2013 Layout: DA Forlag

Læs mere

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 Salgstider, 2014 Tvangsauktioner, 2014 dage Antal Andel af alle Frederiksberg 78% Hvidovre 4,6%

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 1, (12062) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 1, (12062) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 1, (12062) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Onsdag den 9. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER BILLUND

BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER BILLUND BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER BILLUND 7 spørgsmål og svar til kommunalvalg 2013 21 pct. uden for arbejdsmarkedet BESKÆFTIGELSESPOLITISKE RESULTATER Dansk Arbejdsgiverforening 2013 Layout: DA Forlag

Læs mere

Oversigt over kommunernes forbrug af puljen til digitale læremidler i 2017

Oversigt over kommunernes forbrug af puljen til digitale læremidler i 2017 1. juni 2018 Oversigt over kommunernes forbrug af puljen til digitale læremidler i 2017 Baggrund Som led i den fællesoffentlige indsats for it i folkeskolen 2012-2017 blev afsat en pulje til medfinansiering

Læs mere

OPGØRELSE OVER REGISTREREDE KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15 29 ÅRIGE I 2014. Registrerede tilfælde af klamydia, kommunefordelt

OPGØRELSE OVER REGISTREREDE KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15 29 ÅRIGE I 2014. Registrerede tilfælde af klamydia, kommunefordelt OPGØRELSE OVER REGISTREREDE KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15 29 ÅRIGE I 2014 Registrerede tilfælde af klamydia, kommunefordelt Sundhedsstyrelsen, 2015 Du kan frit referere teksten i publikationen, hvis du tydeligt

Læs mere

Undersøgelse af lærermangel

Undersøgelse af lærermangel ANALYSENOTAT Undersøgelse af lærermangel 14. januar 2016 Danmarks Lærerforening har i perioden 4. til 13. januar 2016 gennemført en spørgeskemaundersøgelse vedrørende lærermangel og rekrutteringsproblemer

Læs mere

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst)

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Nr. Kommune Nr. Kommune Nr. Kommune 1 155 Dragør 12,3 1 155 Dragør 11,2 1 155 Dragør 10,8 2 480 Nordfyns 12,9 2 727 Odder 12,4

Læs mere

Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark

Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark Der er i dag 121.700 fuldtidspersoner på efterløn i Danmark. Andelen af personer på efterløn varierer imidlertid betydeligt imellem landets kommuner. Mens andelen

Læs mere

Kompetencedækning i folkeskolen, 2014/2015

Kompetencedækning i folkeskolen, 2014/2015 Kompetencedækning i folkeskolen, 2014/2015 På landsplan er den samlede kompetencedækning opgjort på timeniveau 80,6 procent på tværs af alle fag og klasser. På kommuneniveau svinger dækningsgraden fra

Læs mere

Læringscentre i Faxe kommune

Læringscentre i Faxe kommune Læringscentre i Faxe kommune Forord Faxe Kommune er på vej. Gennem de seneste 10-15 år har udviklingen i læremidler ændret sig markant, fra kun at bestå af stort set analoge til at omfatte mange digitale.

Læs mere

De jyske kommuner er bedst til at give unge en erhvervsuddannelse

De jyske kommuner er bedst til at give unge en erhvervsuddannelse De jyske kommuner er bedst til at give unge en erhvervsuddannelse Det seneste år har flere unge fået en ungdomsuddannelse end tidligere. Ser man på de unge 10 år efter 9. klasse, hvor de fleste vil være

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Vandafledningsafgift pr. m3 336 Stevns Kommune 24,68 59,88 563 Fanø Kommune 42,5 58,75 492 Ærø Kommune 33,23 57,5 260 Halsnæs Kommune 22,68 53,75 766

Læs mere

Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem

Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem Foreløbigt beregnede er en på beskæftigelsesområdet. Se konsekvenserne alle landets regioner og kommuner 2016 og 2017. ANALYSE-BUREAU I ØKONOMI

Læs mere

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar 2007 - oktober 2009

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar 2007 - oktober 2009 Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar 2007 - oktober 2009 6,00% 5,50% Januar 2007-4,69% Januar 2008-4,66% Januar 2009-4,65% Oktober 2009-4,73%

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder

Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Obs antal Præd antal Rang Klynge I mere end 20 pct. over median 360 Lolland 104,2 93,5

Læs mere

Størst fald i kommuner med flest tvangsauktioner

Størst fald i kommuner med flest tvangsauktioner NR. FEBRUAR Størst fald i kommuner med flest tvangsauktioner I endte. ejerboliger på tvangsauktion mod.9 sidste år. Der er tale om et marginalt fald på, pct. Men de tre kommuner, der i havde flest tvangsauktioner,

Læs mere

Prisstigninger på huse over hele landet

Prisstigninger på huse over hele landet P R E S S E M E D D E L E L S E Prisstigninger på huse over hele landet For første gang siden begyndelsen af 2007 oplever alle landsdele fremgang i huspriserne i forhold til året før. Hovedstaden spurter

Læs mere

Undersøgelse om lokale lønforhandlinger

Undersøgelse om lokale lønforhandlinger Undersøgelse om lokale lønforhandlinger - blandt lokale repræsentanter i Forhandlingskartellet - rundspørge foretaget i perioden 12. september 2012 26. september 2012. Spørgsmål 0.I Hvilken organisation

Læs mere

Sygeplejerskers sygefravær i 2010 og 2011

Sygeplejerskers sygefravær i 2010 og 2011 Bettina Carlsen September 2012 Sygeplejerskers sygefravær i 2010 og 2011 Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) opgør årligt sygefraværet i kommunerne og regionerne for sygeplejersker ansat i basis-,

Læs mere

Notat 14. marts 2016 MSB / J-nr.: 211808 / 2281408

Notat 14. marts 2016 MSB / J-nr.: 211808 / 2281408 Notat 14. marts 2016 MSB / J-nr.: 211808 / 2281408 Beskæftigelsesfrekvens og tomme boliger i kommunerne Medtagede boliger er defineret alene ved etageboliger, parcelhuse eller række-, kæde- og dobbelthuse,

Læs mere

Nyt kommunalt velfærdsindeks viser billedet af et opdelt Danmark

Nyt kommunalt velfærdsindeks viser billedet af et opdelt Danmark Nyt kommunalt velfærds viser billedet af et opdelt Danmark Et samlet kommunalt velfærds afslører, at de store forskelle på yderkantsområderne og vækstcentrerne i Danmark ikke blot er et spørgsmål om indkomstforskelle.

Læs mere

Finansudvalget 2015-16 L 1 endeligt svar på spørgsmål 170 Offentligt

Finansudvalget 2015-16 L 1 endeligt svar på spørgsmål 170 Offentligt Finansudvalget 2015-16 L 1 endeligt svar på spørgsmål 170 Offentligt 7. december 2015 J.nr. 15-3201569 Til Folketinget Finansudvalget Vedrørende L 1 - Forslag til finanslov for finansåret 2016 Hermed sendes

Læs mere

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del Bilag 6 Offentligt Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Inklusionsgraden for hele landet

Læs mere

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010 Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Departementet Afdelingen for Analyse, Grundskole og Internationale Forhold MIN: UNU alm. del - spm. 361 Frederiksholms

Læs mere

Økonomisk analyse. Region Syddanmark har størst stigning i andel, der oplever fremgang i sit lokalsamfund. 26. februar 2016

Økonomisk analyse. Region Syddanmark har størst stigning i andel, der oplever fremgang i sit lokalsamfund. 26. februar 2016 Økonomisk analyse 26. februar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Region Syddanmark har størst stigning i andel, der oplever fremgang i sit

Læs mere

Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17

Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17 Inklusionsgrad Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17 Dette notat giver overblik over andelen af elever i den almindelige undervisning den såkaldte inklusionsgrad. 95,2 procent

Læs mere

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 FOA Kampagne og Analyse 9. december 2013 Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 Dette notat er baseret på information om 64 danske kommuner, fordelt på hele landet 1. De 64 kommuner

Læs mere

Fremtidens drivmidler ved Torben Lindholm

Fremtidens drivmidler ved Torben Lindholm Fremtidens drivmidler ved Torben Lindholm Status pr. 1.maj `13 No: 49 renovationsvogne på Biogas/gas Sv: 71 renovationsvogne på Biogas/gas Dk: 12 renovationsvogne El/Diesel-hybrid RenoNorden i Danmark

Læs mere

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne TEMASTATISTIK 2015:3 Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne Brøndby og den københavnske vestegn har den relativt største almene boligsektor set i forhold til kommunernes samlede boligmasse, viser

Læs mere

Notat om forældrebetaling i skolefritidsordninger i forbindelse med skolereformen

Notat om forældrebetaling i skolefritidsordninger i forbindelse med skolereformen Notat om forældrebetaling i skolefritidsordninger i forbindelse med skolereformen Resumé Bureau 2000 har efter aftale med FOA kortlagt forældrebetaling og åbningstid for skolefritidsordningerne fra august

Læs mere

Fattigdommen vokser især på Sjælland

Fattigdommen vokser især på Sjælland Fattigdom i Danmark Fattigdommen vokser især på Sjælland Fattigdommen i de danske kommuner er ikke jævnt fordelt. Specielt udkantskommuner, de tre storbyer og vestegnskommunerne er hårdt ramt af fattigdom.

Læs mere

Realkreditrådet estimerer kommunernes grundskyld i 2008

Realkreditrådet estimerer kommunernes grundskyld i 2008 København, 15. oktober 2007 Yderligere information: Økonom Gert Holst Andersen tlf. 33 73 01 89, gha@realkreditraadet.dk Realkreditrådet estimerer kommunernes grundskyld i 2008 Realkreditrådet har estimeret

Læs mere

Efterskolen og kommunerne

Efterskolen og kommunerne Efterskolen og kommunerne Dato 15. januar 2010 Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet

Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet 1 - Borgmesterbrev om nyeste nøgletal på skoleområdet. Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-31-16 Til borgmesteren Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet KL s bestyrelse

Læs mere

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP 28. februar 2008 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 Resumé: SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP Skattestoppet på ejerboliger koster over ti mia. kr. i 2008. Heraf har Hovedstadsregionen fået over fire mia.

Læs mere

Opfølgning på om ledige vil have a-kassen med jobsamtale i jobcentret

Opfølgning på om ledige vil have a-kassen med jobsamtale i jobcentret NOTAT 17. februar 2016 Opfølgning på om ledige vil have a-kassen med jobsamtale i jobcentret J.nr. 15/13621 DOS/nfr Med beskæftigelsesreformen er der indført jobsamtaler med deltagelse af a-kassen, hvor

Læs mere

Hvem er den rigeste procent i Danmark?

Hvem er den rigeste procent i Danmark? Hvem er den rigeste procent i Danmark? Ny kortlægning fra AE viser, at den rigeste procent også kaldet den gyldne procent - hovedsagligt udgøres af mænd i 40 erne og 50 erne med lange videregående uddannelse,

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat.

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat. AN AL YS E N O T AT 26. november 2012 Geografiske forskelle i resultater fra undersøgelsen af de vedtagne budgetter for 2013 på skoleområdet Danmarks Lærerforening har gennem foreningens lokale lærerkredse

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt jj.nr. 09-048258 Dato : 24.03.2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 25. februar 2009. (Alm. del).

Læs mere

Nøgletallene viser for en stor dels vedkommende både niveau og udvikling.

Nøgletallene viser for en stor dels vedkommende både niveau og udvikling. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Nøgletal på skoleområdet KL s bestyrelse har besluttet, at KL skal udarbejde et nyt nøgletalskoncept

Læs mere

Forskelle i statslige og kommunale tilskud til folkeskoler og frie grundskoler

Forskelle i statslige og kommunale tilskud til folkeskoler og frie grundskoler Forskelle i statslige og kommunale tilskud til folkeskoler og frie grundskoler Del 2 koblingsprocent og statslige tilskud til frie grundskoler Del 3 kommunernes økonomi i relation til grundskoleundervisning

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Bilag 1. Kommunefordelinger Tabel 1 Faglig trivsel, fordeling af trivselsscore, pct., opdelt på kommuner, 2017 1,0-2,0 2,01-3,0 3,01-4,0 4,01-5,0 Antal svar Aabenraa

Læs mere

Status for ministermål

Status for ministermål Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Status for ministermål netværk 5 Februar 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2, 4000 Roskilde Tlf. 7222 3400 - Email: brhs@ams.dk

Læs mere

Styrkelse af lærernes it-kompetencer

Styrkelse af lærernes it-kompetencer Styrkelse af lærernes it-kompetencer Målsætning Forbedre og udvikle forudsætningerne for, at skolerne kan udnytte de læringsmæssige, pædagogiske og organisatoriske muligheder ved de digitale medier. Resultatkrav

Læs mere

UNI C og læringsressourcer

UNI C og læringsressourcer UNI C og læringsressourcer CIL maj 2010 Leo Højsholt-Poulsen Leo.hojsholt-poulsen@uni-c.dk UNI C 06-05-2010 2 1 Hvordan er forholdet mellem EMU og indholdsservices EMU portalen EMU-universer, fagsider

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets

Læs mere

Til censorer ved de skriftlige prøver i de gymnasiale uddannelser. Kære censor

Til censorer ved de skriftlige prøver i de gymnasiale uddannelser. Kære censor Til censorer ved de skriftlige prøver i de gymnasiale uddannelser Kære censor Censorkorpset spiller en helt central rolle i det danske eksamenssystem. Derfor vil jeg indledningsvis benytte lejligheden

Læs mere

Borgere i Midtjylland og Nordsjælland scorer højest på velfærdsindikatorer

Borgere i Midtjylland og Nordsjælland scorer højest på velfærdsindikatorer Borgere i Midtjylland og Nordsjælland scorer højest på velfærdsindikatorer I denne analyse er der set på en række forskellige indikatorer for borgerne i de danske kommuner. Placeres kommunerne i forhold

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Kom.nr 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Undervisningsudgifter (netto) pr. 7-16-årig 1 Langeland Kommune 482 70.751 76.934 84.097 97.876 91.227 91.743 2

Læs mere

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner LØNNINGER pr. 1. april 2013 Danske Regioner Indhold: Nyt job: Hvad med lønnen?... 3 Pension og ATP... 4 Lønninger på Sundhedskartellets område: Klassificeringsoversigter pr. 1.04.2013 på Danske Regioners

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367

Læs mere

Lærere, ledere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler

Lærere, ledere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler Lærere, ledere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler Der tages forbehold for evt. fejl. LØNTABEL Gældende. april 04 -. juli 04 Version.0 - udarbejdet 6. marts 04 Udgivet af Lilleskolerne i samarbejde

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13

Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13 Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13 Segregeringsgraden for hele landet er 5,2 procent i skoleåret 2012/13. Segregeringsgraden varierer betydeligt mellem kommunerne.

Læs mere

Værdighedspolitikker for ældreplejen

Værdighedspolitikker for ældreplejen Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundheds- og ældreministeren T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Til samtlige kommuner Dato: 22. december 2015 Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 49.346 46.129 41.138 39.988 38.638 44.685 38.170 41.651 43.501 41.653 37.061

Læs mere

Puljen til Fleksibel master i offentlig ledelse er udmeldt

Puljen til Fleksibel master i offentlig ledelse er udmeldt 08-0584 - BORA - 09.03.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Puljen til Fleksibel master i offentlig ledelse er udmeldt Puljen for 2009 til finansiering af fleksibel master i offentlig

Læs mere

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2015. Udarbejdet af Håndværksrådet november 2015 Senest opdateret d. 26. november 2015

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2015. Udarbejdet af Håndværksrådet november 2015 Senest opdateret d. 26. november 2015 Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2015 Udarbejdet af Håndværksrådet november 2015 Senest opdateret d. 26. november 2015 Region Hovedstaden Alle beløb ekskl. moms Kommune - Gruppe 1 Adm. Gebyr Ordning -

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 60.758 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 49.346 46.129 41.138 39.988

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017 jan14 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178 28.202 26.884 26.924 41.138 39.988 38.638 38.170 37.061 46.013 48.560 49.545 53.442 50.142 49.346 54.523 54.791 51.842 49.346 46.129

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

Regional udvikling i beskæftigelsen

Regional udvikling i beskæftigelsen Regional udvikling i beskæftigelsen af Forskningschef Mikkel Baadsgaard og stud.polit Mikkel Høst Gandil 12. juni 2013 Kontakt Forskningschef Mikkel Baadsgaard Tlf. 33 55 77 27 Mobil 25 48 72 25 mb@ae.dk

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 jul16 sep17 nov17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728

Læs mere

Det går tilbage for den tidlige jobindsats

Det går tilbage for den tidlige jobindsats Organisation for erhvervslivet november 2009 Det går tilbage for den tidlige jobindsats AF ØKONOMISK KONSULENT ULLA SILBYE, USI@DI.DK Tempoet i den kommunale beskæftigelsesindsats er faldet. Men hvis alle

Læs mere

BEK nr 830 af 22/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016

BEK nr 830 af 22/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 BEK nr 830 af 22/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., j.nr. 2009-5019 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Q1 Dit barns alder. Besvaret: 216 Sprunget over: 0 0% 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1,39% 3 2,31% 5 5,09% 11 12,96% 28 11,11% 24 13,43% 29

Q1 Dit barns alder. Besvaret: 216 Sprunget over: 0 0% 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1,39% 3 2,31% 5 5,09% 11 12,96% 28 11,11% 24 13,43% 29 Q1 Dit barns alder Besvaret: 216 Sprunget over: 0 10 8 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1,39% 3 2,31% 5 5,09% 11 12,96% 28 11,11% 24 13,43% 29 11,11% 24 12,04%

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer Basis hold 1, (12069) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer Basis hold 1, (12069) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Basis hold 1, (12069) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Onsdag den 9. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011 til en del af

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 100.257 137.179 178.443 219.659 264.078 315.084 360.385 405.279 453.795 501.882 546.047 77.989 69.641

Læs mere

Oversigt over de 107 provstier. Københavns Stift. Helsingør Stift

Oversigt over de 107 provstier. Københavns Stift. Helsingør Stift Oversigt over de 107 provstier Side 1 Københavns Stift Vor Frue Provsti: 5 sogne (Københavns Kommune) Amagerbro Provsti: 11 sogne (Københavns Kommune) Bispebjerg-Brønshøj Provsti: 11 sogne (Københavns

Læs mere

Prøver Evaluering Undervisning. Fysik/kemi. Maj-juni 2008

Prøver Evaluering Undervisning. Fysik/kemi. Maj-juni 2008 Prøver Evaluering Undervisning Fysik/kemi Maj-juni 2008 Ved fagkonsulent Anette Gjervig 1 Indledning Denne evaluering er udarbejdet på grundlag af censorberetninger fra syv censorer, der har medvirket

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 maj17 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 sep17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, august 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, august 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 jul17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 sep16 mar17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393

Læs mere

Iværksætternes folkeskole

Iværksætternes folkeskole Iværksætternes folkeskole Metode og afgrænsning Populationen af iværksætterne fra Danmarks Statistiks Iværksætterdatabase matches med personer i det såkaldte Elevregister. Hermed fås oplysningen om, hvilken

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Maj 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 100.257 137.179 178.443 150.094 219.659 196.294 264.078 243.495 315.084 360.385

Læs mere

Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark

Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark I løbet af de næste 25 år forventes befolkningen i de arbejdsdygtige aldre at falde i fire ud af fem kommuner i Danmark. Udfordringen

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 469 1. juni 2009 Dato: 27. maj 2009 Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse om ledige lejligheder

Læs mere

Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i folkeskolens normalklasser, 2015/2016

Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i folkeskolens normalklasser, 2015/2016 Klokketimer pr. uge Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i folkeskolens normalklasser, 2015/2016 Dette notat giver overblik over skolernes planlagte undervisningstimetal. Derudover beskriver

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 107.487 138.294 137.179

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 107.487 30.807 138.294 33.777 172.071 38.463 210.534 46.034 256.568 40.037 296.605 40.271 336.876 42.827 379.703 40.985 420.688 38.372 459.060 47.809 43.807 91.616 45.563

Læs mere

Udvikling i udgifter til undervisningen i folkeskolen 2009 til 2013 i hver enkelt kommune

Udvikling i udgifter til undervisningen i folkeskolen 2009 til 2013 i hver enkelt kommune februar 2013 Udvikling i udgifter til undervisningen i folkeskolen 2009 til 2013 i hver enkelt kommune Kommunernes udgifter til normal- og specialundervisningen i folkeskolen i er fra regnskab 2009 til

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere