Behandling af høringssvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandling af høringssvar"

Transkript

1 Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på rute 200 reduceret. Konkret lægges der på rute 200 op til, at grundfrekvensen, som er 4 afgange pr. time, ændres til 3 afgange pr. time der vil dog fortsat være ekstra afgange i myldretiden, hvor det er nødvendigt. Ændringerne på rute 200 kan betyde tilpasninger på rute 107, 109, 115 og 309. Disse ændringer er drøftet med Region Midtjylland på administrativt møde i januar måned, og har ikke været i offentlig høring. Økonomi og fakta Anslået nettobesparelse: kr. Høringssvar Midttrafik har modtaget 21 høringssvar. 1) Ønske om øget betjening (6 høringssvar) 2) Ønske om bedre koordinering (5 høringssvar) 3) Tilfredshed med køreplanen (1 høringssvar) 4) Utilfredshed med forsinkelser (1 høringssvar) 5) Ønske om justering af køretiden (3 høringssvar) 6) Utilfredshed med høringsforslaget (5 høringssvar) 7) Høringsvar fra Favrskov Kommune og Skanderborg Kommune Sagsbehandling Ad 1) 1 kunde ønsker øget betjening mellem Skanderborg og Aarhus om søndagen. Midttrafik vurderer at betjeningen er afstemt med behovet. Køreplanen fastholdes. 1 kunde ønsker øget betjening mellem Hammel og Hinnerup/Hadsten i weekender. 1 kunde ønsker øget betjening af Hammel. Favrskov Kommune ønsker ikke at øge betjeningen internt i kommunen mellem Hinnerup og Hammel, da den nuværende betjening skønnes at dække behovet. 1 kunder ønsker minimum 3 busser i timen i tidsrummet kl Det svarer nogenlunde til den køreplan, som vil gælde fra K16. 1 kunde ønsker timedrift til Skejby Sygehus alle dage. Der er gode skiftemuligheder mellem rute 200 og linje 1A, som kører til Sygehuset. Så køreplanen på rute 200 fastholdes. 1 kunde ønsker bedre betjening af Vitten.

2 Der vil ikke ske øget regionalbetjening af Vitten. En evt. øget betjening af Vitten ville skulle ske i kommunalt regi. Favrskov Kommune vurderer, at der ikke er tilstrækkelig kundegrundlag for at udvide lokalbusbetjeningen af Vitten. Ad 2) 4 kunder ønsker bedre koordinering mod Aarhus med toget fra Struer i Hinnerup. 1 kunde ønsker bedre koordinering med toget i Skanderborg kl Køreplanen på rute 200 er bygget op omkring faste minuttal fra Skanderborg mod Aarhus og fra Aarhus mod Skanderborg endvidere skal logistikken gå op, således at der er passende vendetider for busserne i Skanderborg og Hinnerup. Rute 200 er endvidere søgt koordineret med rute 107 Skanderborg-Horsens, Rute 109/309 Agro Food Park-Hørning-Jeksen-Galten samt rute 115 Hinnerup-Hadsten- Randers. Derfor kan det ikke lade sig gøre at koordinere rute 200 med togene i Hinnerup, Aarhus, Hørning og Skanderborg. Det aktuelle ønske med afgang fra Skanderborg Station opfyldes delvis, da der vil være afgang kl og Ad 3) 1 kunde udtrykker tilfredshed med afgangen 7.20 fra Skanderborg Station. Mod Aarhus bliver der afgang kl 7.25 fra stationen. Ad 4) 1 kunde udtrykker utilfredshed med forsinkelser generelt. Der sker småjusteringer af køretider, men pga. af svingende myldretidsudfordringer og vejarbejde på strækningen som kommer og går, er det desværre umuligt at lave en køreplan, som holder hver dag. Ad 5) 1 kunde ønsker afgangen fra Skejby Sygehus kl flyttet til 00.08, pga. arbejdstider. Flere kunder henvendte sig sidste år med ønske om afgang fra Sygehuset kl mod Hinnerup. Iflg. vognmanden er der aldrig/sjældent kunder der benytter denne afgang, som giver en ret stor omvejskørsel for rutens øvrige kunder. Skulle den sidste afgang mod Hinnerup køre via Sygehuset, ville det betyde, at kunderne på denne tur ville komme ca. 20 minutter senere til Hinnerup end i dag. Midttrafik skønner, at kundepotentialet ved midnat fra Skejby Sygehus til Hinnerup er meget svagt, så sen aftenkørsel via Sygehuset, som øvrige kunder opfatter som omvejskørsel, bortfalder. 1 kunde ønsker justering af natbuskøretiden nytårsaften.

3 Midttrafik kan ikke lave en særlig køreplan for nytårsaften. Ad 6) 5 kunder udtrykker utilfredshed med ændringerne i høringsforslaget. Køreplanforslaget har ikke været i høring. Grundfrekvensen over dagen er ændret fra 15 til 20 minutters drift. På de forskellige delstrækninger mellem Hinnerup og Skanderborg er der indsat ekstra afgange i myldretiden. Det skønnes derfor, at der er tilstrækkelig kapacitet på rute 109/200: Aarhus-Skanderborg: Der indsættes fra Aarhus en særlig gymnasietur til Campus Skanderborg. Rute 109 om eftermiddagen Skejby-Hørning kører uændret. Skanderborg-Aarhus: Rute 109 er justeret, så der vil være 10 minutters drift fra kl til 7.48 fra Hasselager til Aarhus hvilket vil sige frem til ankomst Aarhus kl Hinnerup-Aarhus: Der vil være 10 minutters drift fra kl til 7.52 hvilket vil sige frem til ankomst Aarhus kl Bemærk, at alle ture afgår fra enten via Rylevej eller via Kildevangen. Endvidere vil der køre en tur fra Hammel- Hinnerup-Skejby Sygehus-Aarhus med ankomst Aarhus kl Aarhus-Hinnerup: Om eftermiddagen vil der være 10 minutters drift fra Aarhus kl og bemærk, at alle ture vil køre via Rylevej eller Kildevangen og at turene kører alle hverdage uden for sommerferien. Endvidere indarbejdes følgende ændringer: Stop ved Holbergsgade i Fredriks Allé nedlægges og betjenes fremadrettet kun af bybusser. Nyt stop ved Bygholms Allé mellem Viby og Kongsvang, hvor flere bybuskunder har efterlyst stop for linje 1A. Pba. af et stop mindre i Frederiks Allé er det muligt at lave stop med rute 200 i stedet for linje 1A. Stop her understøtter også Kongsvang i den periode, hvor Nærbanen er lukket. Tur 252, 254, 256, 258 om eftermiddagen får tillagt 4 minutters ekstra køretid (kun helår ej sommer). Ad 7) Begge kommuner udtrykker generel bekymring i forhold til den reduktion, som sker af kørslen på rute 200 og henleder opmærksomheden på, at Letbanen først kommer i 2017 og at man har svært ved at se sammenhængen med etableringen af Letbanen, da Letbanen ikke kommer til at køre i de to kommuner Skanderborg Kommune anfører bl.a., at flere arbejdspladser er på vej til kommunen, så kommunen vurderer, at der vil blive øget behov for kollektiv trafik, som bedst dækkes med busdrift.

4 Da Midttrafiks køreplanforslag tager særligt hensyn til, at der skal sikres tilstrækkelig kapacitet og frekvens i myldretiden, så giver kommunernes høringssvar ikke anledning til ændringer i køreplanforslaget til K16. Anbefaling Administrationen anbefaler, at høringsforslaget gennemføres.

5 Behandling af høringssvar 15 Herning Videbæk - Ringkøbing Høringsforslag Økonomi og fakta Høringssvar Sagsbehandling Hverdage: Afgang fra Herning kl ændres til kl Afgang fra Ringkøbing kl ændres til kl Lørdage: Justering af tiderne og nye afgange. Bruttoudgift kr. Nye indtægter (skøn) kr. Nettoudgift Midttrafik har modtaget 3 høringssvar. 1) Justering af tider som følge af forsinkelser 2) Mulighed for etablering af forbindelser mellem Fjelstervang og Rinkøbing og Skjern (1 høringssvar) 3) Ønske fleksible busser mellem Videbæk og Herning på hverdage og lørdage. Arbejder ofte til kl (1 høringssvar) 4) Ønsker afgang fra Ringkøbing kl via Snejbjerg. Ad 1) Midttrafik undersøger og justerer, hvis nødvendigt. Ad 2) Forslaget sagsbehandles under rute 578, som i givet fald skal tidligerelægges for at etablere den ønskede forbindelse. En ændring/tidligerelægning af rute 578 vil dog få konsekvenser for kunder som skal til Herning. De vil få ventetid på ca. 15 minutter i Haunstrup. Ad 3) Rute 952X kører på hverdage fra Videbæk mod Herning kl og På lørdage kører rute 15 fra Videbæk mod Herning kl og rute 952X kl Denne afgang er i Ringkøbing koordineret med rute 580 fra Hvide Sande og i Herning koordineret med tog mod Vejle. En senerelægning på ca. 45 min. vil medføre forøget ventetid i Ringkøbing eller mistet togforbindelse i Herning. For mere fleksibilitet kan der henvises til at benytte flextur mellem Videbæk og Troldhede, hvorfra der kører tog mod Herning. Det er også muligt at indsætte nye afgange på rute 15 eller 952X lørdag aften. Ad 4) Nævnte afgang kan ikke køre via Snejbjerg, da der I Herning skal opnås forbindelse med tog mod Vejle kl Det er heller ikke muligt at køre tidligere fra Ringkøbing, da uddannelsesstederne først ringer ud kl Økonomi ved vurdering af høringssvar Anbefaling Ad 3) Indsættelse af flere afgange lørdag aften på rute 15 eller 952X har følgende økonomiske konsekvenser Udgifter kr. Indtægter (skøn ved 10 kunder pr. tur) kr. Nettoudgift kr. Administrationen anbefaler, at høringsforslaget gennemføres.

6 Behandling af høringssvar 77 Herning Ikast - Silkeborg Høringsforslag Økonomi og fakta Generelle ændringer i tiderne. Færre afgange kører til/fra Silkeborg. En ekstra afgang Ikast-Herning. På lørdage er der kun kørsel mellem Herning og Ikast og på søndage kun en afgang til/fra Silkeborg og yderligere en afgang Herning-Bording og retur. Bruttobesparelse kr. Der er ikke beregnet mistede indtægter, da det er vurderet, at mistede indtægter opvejes af indtægter fra nye afgange/kunder mellem Herning og Ikast. Ca. 7 kunder pr. hverdag mellem Silkeborg og Ikast/Bording mister forbindelse med rute 77. Nogle af dem har mulighed for at benytte tog og bybus mellem Silkeborg og Funder. Ca. 26 kunder pr. lørdag mellem Silkeborg og Ikast/Bording mister forbindelse med rute 77. Cirka 20 af dem har mulighed for at benytte tog og bybus mellem Silkeborg og Funder. Ca. 20 kunder pr. søndag mellem Silkeborg og Ikast/Bording mister forbindelse med rute af dem har mulighed for at benytte tog og bybus mellem Silkeborg og Funder. Høringssvar Sagsbehandling Midttrafik har modtaget 22 høringssvar 1) Generel utilfredshed med ændringerne og nedskæring i kørsel mellem Ikast og Silkeborg (6 høringssvar) 2) En ny afgang Hammerum-Ikast mellem kl og (1 høringssvar) 3) Ønsker forbindelser Ikast-Bording-Kirkeby-Bording-Pårup-Silkeborg i weekenden (5 høringssvar) 4) Justering af tider (1 høringssvar) 5) Tidlig tur Silkeborg-Bording-Herning med ankomst i Herning kl. ca (5 høringssvar) 6) Forhold vedrørende stoppesteder (2 høringssvar) 7) Bedre betjening af Bording Kirkeby (1 høringssvar) 8) Hestlund Efterskole bliver begrænset i, at tage bussen og der er ingen muligheder søndag aften (1 høringssvar). Ad 1) Der har i høringsperioden været dialog med Herning Turist og chauffører på ruten. De har stillet ændringsforslag til køreplanen og har foreslået besparelser på køretiden, som økonomisk kompenserer for opretholdelse af en stor del af kørslen mellem Ikast og Silkeborg. De har konkret peget på, hvor der er kunder, som kommer i klemme, hvis kørslen reduceres mellem Ikast og Silkeborg. Der er udarbejdet nyt forslag til køreplanen, hvor der både hverdage og weekend er kørsel mellem Ikast og Silkeborg. I det nye forslag er der dog afgange, som kun kører på skoledage. Midttrafik vurderer, at den ændrede køreplan imødekommer en del af utilfredsheden med høringsforslaget

7 Ad 2) Kunden ønsker en afgang fra Hammerum (HI Park) til Ikast i tidsrummet kl I det nye oplæg til rute 77 køres der fra Hammerum mod Ikast kl , og Herudover er der rute 116, som kører kl Det er ikke muligt at indsætte flere afgange fra Hammerum i det ønskede tidspunkt uden konsekvenser for den øvrige betjening på ruterne. Ad 3) Der er i det nye oplæg planlagt to ture Herning-Silkeborg og Silkeborg-Herning på lørdage og søndage. Der er til høringssvarene ikke oplyst ønsker til tidspunkter. Ønskerne anses derfor imødekommet med det nye oplæg til rute 77. Ad 4) Midttrafik justerer, hvis det kan ske uden konsekvenser for øvrige bindinger på ruten. Ad 5) 4 af de 5 høringssvar handler om forbindelser fra Bording til Herning og 1 høringssvar handler om forbindelse fra Silkeborg. I det nye oplæg til rute 77 starter bussen i Bording, så der er ankomst i Herning kl Jf. tællinger fra uge 40 i 2015 har der på de tre tælledage ikke været kunder med fra Silkeborg på den tidlige tur. Der har fra Bording været tre kunder med mod Herning. Ad 6) Det ene høringssvar handler om at få et stoppested på Herningvej gjort synlig i publikumskøreplanen. Midttrafik afgør, hvilke stoppesteder, som skal fremgå af publikumskøreplanerne. Øvrige stoppesteder kan søges via Det andet høringssvar er fra Bording Lokalråd, som ønsker Bording Station betjent med rute 77. Da rute 77 betjener samme strækning som tog og rute 77 ikke på nogen måde er koordineret med tog, har Midttrafik svært ved at se formålet med at betjene Bordings Station. Det vurderes, at en betjening af Bording Station med rute 77 vil medføre en forøgelse af køretiden med 2-3 minutter pr. tur. Ikast- Brande Kommune har oplyst, at et nyt stoppested i Bredgade er under etablering. Midttrafik kan ikke anbefale, at rute 77 betjener Bording Station. Ad 7) Alle afgange på rute 77, som kører strækningen Ikast-Bording kører via Bording Kirkeby. Ad 8) Det nye oplæg giver flere muligheder for Hestlund Efterskole på hverdage og lørdage. I høringsforslaget var der tilrettelagt kørsel til Hestlund Efterskole søndag aften og den kørsel tilbydes også med det nye oplæg. Dog skal elever fra Silkeborg og Aarhus benytte tog til Bording skifte til rute 77, hvor bussen kører via Bording Station. Der er stort set ingen ventetid på Bording St. Økonomi ved vurdering af høringssvar Ad 1) I høringsforslaget til rute 77 var der ca køreplantimer. I det nye oplæg er der ca køreplantimer. Som følge af nedlæggelse af Bording Rutebilstation/ændret ruteføring i Bording er der opnået en køretidsbesparelse på 2 minutter pr. tur. Det vil sige, at bruttobesparelsen på kr. stadig er gældende. Ad 2) Ingen

8 Ad 3) Se punkt 1. Ad 4) Ingen. Ad 5) Se punkt 1. Ad 6) Ingen Ad 7) Se punkt 1. Ad 8) Se punkt 1. Anbefaling Administrationen anbefaler, at ændringsforslaget, som Midttrafik har drøftet med Herning Turist, jf. ad 1, gennemføres.

9 Behandling af høringssvar 952X (Hvide Sande) Ringkøbing Herning Silkeborg - Aarhus Høringsforslag På hverdage foreslås afgange fra Ringkøbing kl , og ændret til kl , og Afgang kl kører alle hverdage. Afgang fra Ringkøbing til Herning kl nedlægges. Rute 15 kører kl Rute 952X kører fremover ikke via Pårup kl Der kan i stedet for henvises til rute 172 mellem Pårup og Engesvang. I Engesvang er der forbindelse med tog mod Silkeborg. Afgang fra Hvide Sande kl ændres til kl På lørdage er der nye afgange fra Herning mod Aarhus kl. 7.51, fra Aarhus mod Ringkøbing kl og fra Ringkøbing mod Herning/Aarhus kl Økonomi og fakta Bruttoudgift kr. Nye indtægter kr. Nettoindtægt kr. Herudover er der en bruttoudgift på kr. til dækning af køretidsjusteringer i Aarhus og Silkeborg. Høringssvar Sagsbehandling Midttrafik har modtaget 5 høringssvar 1) Ønske om mere jævn frekvens Aarhus-Silkeborg om morgenen i myldretid (1 høringssvar). 2) Roser den de nye afgange på lørdage (1 høringssvar) 3) Ønsker en afgang fra Ringkøbing ca. kl til Aarhus på lørdage (1 høringssvar) 4) Justering af tider (1 høringssvar) 5) Betjening af samkørselsplads ved Resenbro Krydset (1 høringssvar) Ad 1) Om morgenen i tidsrummet kl er ni afgange fra Aarhus. Frekvensen mellem afgangene varierer fra minutter mellem afgangene. Midttrafik vil justere til en mere jævn frekvens, hvis det kan ske inden for de økonomiske rammer og uden øvrige konsekvenser for bindinger på ruten. Ad 2) Til orientering. Ad 3) Der er en afgang fra Ringkøbing til Ikast kl Midttrafik vurderer, om denne afgang kan ændres, så der i Herning etableres forbindelse med tog mod Aarhus kl eller Ad 4) Midttrafik justerer, hvis det ikke har konsekvenser for øvrige bindinger på ruten. Ad 5) Midttrafik vil vurdere til- og frakørselsmuligheder og herefter vurdere, om det er muligt at betjene samkørselspladsen uden forøgelse af køretiden. Den sidste del af motorvejen mellem Aarhus og Herning

10 åbner den 12. september Midttrafik overvejer som følge heraf et ekstraordinært køreplanskift på rute 952X den 11. december, da trafikforholdene i Silkeborg vil ændre sig, når motorvejen er åbnet. Anbefaling Administrationen anbefaler, at høringsforslaget gennemføres.

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 8. februar 2013 Edith Blynning Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 Rute ændring, beskrivelse, gennemgang og behandling af høringssvar for Herning Bybusser Linje 1A Gullestrup Ændring af ruteføring:

Læs mere

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11.

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Spørgsmål 1254 Offentligt Fra: Karin Sørensen Sendt: 31. maj 2010 09:19 Til: 'britta.indraccolo@arriva.dk' Emne: Bemærkninger til togkøreplanerne Midttrafik har nu gennemgået

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar 200 Skanderborg-Hørning-Aarhus-Hinnerup-(Hammel) Høringsforslag Både rute 109 og rute 200 har fået justeret køretider pga. forsinkelser. For at stabilisere køreplanen yderligere,

Læs mere

Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande

Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande Rute 11: Antallet af ture reduceres fra 9 til 3. Ruten betjener fremover strækningen Herning-Arnborg- Skarrild-Karstoft med 1 tur om tur

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune

Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune FynBus 29. april 2013-1 - PLAN SAZ/SJ Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune Indledning Dette notat beskriver FynBus forslag til justeringer i Svendborg

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar 100 Odder-Aarhus-Hornslet Høringsforslag Afledt af Trafikplan Aarhus 2017, hvor Letbanen blandt andet vil betjene flere af de større byer langs rute 100 mellem Odder-Aarhus og

Læs mere

Rute 11 Herning Arnborg - Brande

Rute 11 Herning Arnborg - Brande Rute 11 Herning Arnborg - Brande Der indsættes en ny X busrute 911 på strækningen Herning-Brande-Billund. Følgende afgange fra Herning på rute 11 ændres: Kl. 8.30 ændres til 9.40. Kl. 13.40 kører kun til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning Midttrafik Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012)

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012) Spørgsmål & Svar ny trafikplan Vi arbejder stadig på de nye køreplaner, og der kan fortsat ske ændringer bl.a. som følge af politiske beslutninger. Informationerne opdateres på sydtrafik.dk i takt med,

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI.

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI. Faaborg-Midtfyn Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Notat til Horsens Kommune ang. støttet flextur frem for teletaxakørsel

Notat til Horsens Kommune ang. støttet flextur frem for teletaxakørsel Ole Helboe, Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 3. november 2014 1-30-75-1-201-3-12 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Notat til Horsens Kommune ang. støttet flextur frem

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Midttrafik SYD Rute Ma-fr Lø Sø Økonomi 400 kr./t 104 Følgende ture er tynde og kan nedlægges:

Midttrafik SYD Rute Ma-fr Lø Sø Økonomi 400 kr./t 104 Følgende ture er tynde og kan nedlægges: Besparelsespotentiale for tynde ture på de regionale ruter i region Midtjylland. Midttrafik SYD Rute Ma-fr Lø Sø Økonomi 400 kr./t 104 105 Juelsminde-Horsens kl. 21.55 (3) Horsens-Juelsminde kl. 22.53

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Der har været en række klager over dårlig sammenhæng i køreplanerne mellem linje 315 og 230R på Hornsherred. For linje 318 har der endvidere været klager over for

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar 1 Agerskellet Glarbjergvej Mølleparken - Busterminalen Midttrafik har modtaget 1 høringssvar. 1) Ønske om øget betjening (1 høringssvar) En kunde ønsker tidligere afgang fra Glarbjerg til Agerskellet.

Læs mere

Indspil til kollektiv trafikplan for det østjyske bybånd

Indspil til kollektiv trafikplan for det østjyske bybånd Indspil til kollektiv trafikplan for det østjyske bybånd Trafikkonference 08, Kollektiv Trafik Forum Ole Sørensen, projektleder, Letbanesekretariatet i Midttrafik Det østjyske bybånd To sammenhængende

Læs mere

De foreslåede ændringer kan gennemføres inden for driftsbudgettet til kollektiv trafik.

De foreslåede ændringer kan gennemføres inden for driftsbudgettet til kollektiv trafik. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-15 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 22.2.2016 Indstillingsnotat Kollektiv trafik køreplanperiode K2016-17 Udvalget skal tage stilling til foreslåede ændringer i Midttrafiks

Læs mere

Generelt på alle linjer.

Generelt på alle linjer. Køretider Side 1 af 32 Generelt på alle linjer. 13.11.14 08.12.14 10.12.14 Resumé af bemærkninger fra efterår 13 : Det var opmærksomhed på, at alle linjer havde den samme køretid på fælles strækninger,

Læs mere

G00 15/900 Åben sag Sagsgang: MTU

G00 15/900 Åben sag Sagsgang: MTU Midttrafiks høring 2015, rute 352 og bybusrute 2 13.05.00.G00 15/900 Åben sag Sagsgang: MTU Sagsfremstilling Midttrafik har haft køreplanerne, som træder i kraft 28. juni 2015 i høring. Høringen er afviklet

Læs mere

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Kommuner Region Midtjylland Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Dato 23. juni 2008 Journalnummer 1-30-75-16-08 Kontaktperson Grethe Hassing Midttrafiks bestyrelse har den 20. juni 2008

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar 23 Holstebro-Struer Behandling af høringssvar Høringsforslag Der er til rute 23 foreslået en del ændringer. Weekendkørslen er foreslået nedlagt, dog med undtagelse af to afgange søndag aften, der fortsætter

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

Screeningsanalyse af ny bane Århus-Galten- Silkeborg Tillægsanalyse: Enkeltspor

Screeningsanalyse af ny bane Århus-Galten- Silkeborg Tillægsanalyse: Enkeltspor Memo Titel Screeningsanalyse af ny bane Århus-Galten- Silkeborg Tillægsanalyse: Enkeltspor Dato 5 august 2011 Til Trafikstyrelsen COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018 Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

Høringsblad. 2) Ønske om afg. hhv. kl. 10 og kl. 11 fra Østbirk til Horsens. (1)

Høringsblad. 2) Ønske om afg. hhv. kl. 10 og kl. 11 fra Østbirk til Horsens. (1) 112 Horsens - Østbirk - Voerladegård Afg. kl. 13.50 fra Horsens på hverdage ændres til 13.57, for at opnå forbindelse fra bybuslinje 5. Afg. kl. 10.00 fra Vestbirk på lørdage ændres til kl. 9.55. Der er

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Strategioplæg for kollektiv trafik til offentlig

Læs mere

Proces. Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Proces. Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Nyt busnet i Aarhus Økonomi Dårlig økonomi. De afsatte penge til kollektiv trafik kunne ikke mere dække nettoomkostningerne. Hvis kørslen havde fortsat uændret, ville kommunen få et underskud på 39 mio.

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010 Principper for natbusbetjening - Høringsudgave Oktober 2010 Høringsudgave oktober 2010 Resumé Natbuskørsel er en lille, men vigtig del af Sydtrafiks tilbud af kollektiv trafik. Knap 500 personer benytter

Læs mere

KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014. Udbud af kørsel til elever med særlige behov. Proces, resultat og erfaring

KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014. Udbud af kørsel til elever med særlige behov. Proces, resultat og erfaring KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014 Udbud af kørsel til elever med særlige behov Proces, resultat og erfaring HOVEDPUNKTER I PROCESSEN 11.8.2014 13.6.2014 23.5.2014 Opstart på skolekørsel 4.4.2014

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

REJSEPLANEN Juli

REJSEPLANEN Juli REJSEPLANEN 2 2-2 8. Juli Rejseplaner til Intensiv Dette er fællesafgangene til og fra Brejninggaard Efterskole den 22. og 28. juli. Tjek selv rejseplanen for at finde en rejse til og fra en af nedenstående

Læs mere

Århus-Silkeborg-Herning-Skjern Gyldig fra 30. marts til og med 4. juli 2008

Århus-Silkeborg-Herning-Skjern Gyldig fra 30. marts til og med 4. juli 2008 Århus-Silkeborg-Herning-Skjern Gyldig fra 30. marts til og med 4. juli 2008 Mandag-fredag dog ikke 5/6 TOGNUMMER 5303 5705 5313 5315 5717 5319 5721 5725 5727 5331 5733 5337 5739 5343 5745 5349 5751 5355

Læs mere

Eksisterende busruter

Eksisterende busruter BILAG TIL DAGSORDEN TIL ØKONOMI, TEKNIK OG MILJØUDVALGET 19. APRIL 2010 SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Ændringer af buskørslen fra 2011 Eksisterende busruter Buslinjer i 2010: 97N 121 126 210 212

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Pkt. 1: Velkomst og siden sidst samt økonomi Velkomst ved Jens Erik Sørensen Den nedsatte tekniske referencegruppe er blevet bedt

Læs mere

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget.

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. Bybus 1 og Bybus 2: Ændringer af køreplanen, hverdage: Mariagerfjord Kommune: Med udgangspunkt i at

Læs mere

Oversigt beslutninger og konsekvenser for besparelser på regionale busruter

Oversigt beslutninger og konsekvenser for besparelser på regionale busruter Oversigt beslutninger og konsekvenser for besparelser på regionale busruter Rute Regional beslutning Konsekvens 11 Herning- Arnborg- Skarrild-Karstoft den kun kører i Herning Herning Kommune har ikke afgivet

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Nordfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Ved ændring af skolestrukturen i 2012,

Læs mere

Regional Udvikling. Bilag til punkt 1. Status på omlægning af det regionale rutenet i Region Midtjylland.

Regional Udvikling. Bilag til punkt 1. Status på omlægning af det regionale rutenet i Region Midtjylland. Regional Udvikling Bilag til punkt 1. Status på omlægning af det regionale rutenet i Region Midtjylland. - Opgørelse over besparelser for ture med få passagerer Udvalget for kollektiv trafik og det regionale

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager Horsens Kommune Dato Sagsbehandler e-mail Telefon 19. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Ændringer på bybusnettet i Horsens grundet ændringer i forløb og trafikale forhold Siden omlægningen

Læs mere

- Ønske om mere tid til at finde og implementere løsninger på lokale transportbehov i områder, der hidtil er betjent af regionen.

- Ønske om mere tid til at finde og implementere løsninger på lokale transportbehov i områder, der hidtil er betjent af regionen. Notat Plan for budgetoverholdelse vedrørende kollektiv trafik Regionsrådet besluttede i marts 2018 at gennemføre besparelser på det regionale busrutenet. I samarbejde med Midttrafik er der udarbejdet et

Læs mere

Ruteforløb Bemærkninger Skøn for udgift til minimumsbetjening

Ruteforløb Bemærkninger Skøn for udgift til minimumsbetjening Forslag til udvidet ansvar til Region Midtjylland for kørsel med elever til ungdomsuddannelserne. Juni 2010 På baggrund af kommunernes, KKR s, uddannelsesinstitutioners m.fl. bemærkninger til trafikstyregruppens

Læs mere

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 4. marts 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 4. marts 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet Bilag til Forretningsudvalgets møde 4. marts 2008 Punkt nr. 17 Udskrift af protokol Dagsorden til mødet i Regionsrådet den 20. februar

Læs mere

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune.

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-14 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 12.2.2015 Indstillingsnotat Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Beslutningstema Udvalget for Fritid & Fællesskab

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 26. maj 2008 1-00-3-08 Danni Giørtz-Jørgensen dgj@midttrafik.dk 87 40 82 04 Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 23.

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Bilag 3: Letbanen i Østjylland

Bilag 3: Letbanen i Østjylland Bilag 3: Letbanen i Østjylland Letbane i Århusområdet Der pendles mere og længere end nogensinde før, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I dag er store dele af vejsystemet i Østjylland overbelastet

Læs mere

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18.

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. august 2016 Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse Efter gennemført offentlig høring tidligere på året er der udarbejdet

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K TRU 142 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl.

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. 15:30 Byrådssalen Deltagere: Bruno Hansen, Flemming Madsen, Gert Rasmussen, Bo

Læs mere

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag Se forslag til ændringer her 1 2 HORSENS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2017 Med baggrund i betjeningsomfanget, passagertællinger, demografiske data, placering af virksomheder

Læs mere

172 | Ikast - Bording - Engesvang - Pårup - Christianshede | Gyldig 12~08~19 | MIDTTRAFIK

172 | Ikast - Bording - Engesvang - Pårup - Christianshede | Gyldig 12~08~19 | MIDTTRAFIK Midttrafik Kundecenter Tlf. 70 210 230 172 Ikast - Bording - Engesvang - Pårup - Christianshede Zone Seminariet/Bøgildvej Bøgildvej/Vestergade Skolegade/Vestergade Ikast/Østerport Norgesgade/Østergade

Læs mere

Eksisterende forhold. Kollektiv trafik

Eksisterende forhold. Kollektiv trafik 30 God sammenhæng og god service i den kollektive trafik vil gøre den mere attraktiv at benytte. Er det kollektive trafik-system attraktivt at benytte kan behovet for individuel biltrafik mindskes, hvilket

Læs mere

Rådgivning Nordsjælland

Rådgivning Nordsjælland Kommune/region Allerød Egedal Fredensborg Resultatet af Trafikbestilling 2015- maj 2014 Rådgivning Nordsjælland Der oprettes en ny linje 338E Allerød st. Vassingerød. Linjen kører med halvtimedrift i myldretiderne

Læs mere

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S. info@trafikstyrelsen.dk

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S. info@trafikstyrelsen.dk Regionshuset Viborg Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk info@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Pendling fra omegnskommunerne

Pendling fra omegnskommunerne Midttrafik - Letbanesekretariatet Pendling fra omegnskommunerne - fordeling på arbejdspladsområder i Århus Kommune Arbejdsnotat Januar 2008 Udgivelsesdato 11.01 2008 Pendlingsstatistikker for omegnskommunerne

Læs mere

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud.

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 24. februar 2014 PLAN Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. RK/SJ Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening

Læs mere

FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017

FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017 FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017 GENEREL INFO: Hvorfor skifter bybusserne køreplaner? Midttrafik har i samarbejde med Aarhus Kommune besluttet, at Aarhus bybusser skifter køreplaner

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.1.16 31.3.16 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Notat/ Busnettet i Frederikssund Kommune Følgende notat er en gennemgang af de enkelte buslinjers funktion i kommunens samlede busnet. For hver buslinje er beskrevet:

Læs mere

Høringskøreplan. Linje 1A. Kolt Park Allé Vejlby/Skejbyparken. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her

Høringskøreplan. Linje 1A. Kolt Park Allé Vejlby/Skejbyparken. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Høringskøreplan Linje Kolt Park Allé Vejlby/Skejbyparken Køreplanen vil være gyldig fra 7. august 2017 til 30. juni 2018 Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Ændringer på

Læs mere

Bilag 2. Budget behandling. Bestillerfordelte fordelinger per driftsområde. Indholdsfortegnelse

Bilag 2. Budget behandling. Bestillerfordelte fordelinger per driftsområde. Indholdsfortegnelse Bilag 2 Budget 2019 2. Bestillerfordelte fordelinger per driftsområde Indholdsfortegnelse Samlet oversigt... 2 Kørselsudgifter... 2 Flexbus... 3 Bus-IT og øvrige udgifter... 4 Rejsekort... 5 Busindtægter...

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Høringsbehandling - Bilag 1

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Høringsbehandling - Bilag 1 Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Høringsbehandling - Bilag 1 Horsens Kommune har i forbindelse med høringen af Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 modtaget i alt 45 høringssvar, herunder fra Horsens Business,

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

K 2009 Århus-Silkeborg-Herning-Skjern MANDAG-FREDAG dog ikke 5/6 13:27 13:32

K 2009 Århus-Silkeborg-Herning-Skjern MANDAG-FREDAG dog ikke 5/6 13:27 13:32 Endelige Århus-Silkeborg-Herning-Skjern Gyldig fra 11. januar til 12. december 2009 MANDAG-FREDAG dog ikke 5/6 TOGNUMMER 5303 5305 5313 5315 5317 5319 5321 5325 5327 5331 5333 5337 5339 5343 5345 5349

Læs mere

Vejledning til kommuner og region Januar VEJLEDNING Flextur Flexbus

Vejledning til kommuner og region Januar VEJLEDNING Flextur Flexbus Vejledning til kommuner og region Januar 2018 VEJLEDNING Flextur Flexbus 1 INDHOLD Indledning... 3 Midttrafiks Flextrafik... 4 Flextur... 4 Flexbus... 8 Set fra kunderne... 9 Flextur eller Flexbus?...

Læs mere

Notat. Passagertal og indtægter i bybusserne. Til Teknisk Udvalg. Punkt 8 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 25. juni 2012.

Notat. Passagertal og indtægter i bybusserne. Til Teknisk Udvalg. Punkt 8 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 25. juni 2012. Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 8 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 25. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 21. Juni 2012 Passagertal og indtægter i bybusserne Kollektiv Trafik

Læs mere

Giv os din mening om de kommende køreplaner

Giv os din mening om de kommende køreplaner 11. januar 2012 Pressemeddelelse Giv os din mening om de kommende køreplaner Midttrafik vil gerne høre kundernes mening om forslagene til nye køreplaner og ruteføringer for busruter og bybuslinjer, som

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.4.15 30.6.15 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

DanTaxi. LÆS ALT OM Folkemødet 2015 GOOD TO KNOW. Billig taxi ordning. FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN Side 6

DanTaxi. LÆS ALT OM Folkemødet 2015 GOOD TO KNOW. Billig taxi ordning. FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN Side 6 NR. 71 - JUNI 2015 LÆS ALT OM Folkemødet 2015 Billig taxi ordning Køb et ungkort og kør fri Flextur FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN KNOW Side 6 GOOD TO KNOW ownload vores APP Scan koden

Læs mere

Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245

Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245 Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245 Vi fra Ejby Borgerforening, medlemmer af Kollektiv Trafik borgergruppen for Ejby og bestyrelsesmedlem i SF kommer med følgende indstilling

Læs mere

Billundbanen skal afgøres til april

Billundbanen skal afgøres til april Letbaner.DK Helge Bay Østergade 16 8660 Skanderborg mobil: 30 34 20 36 mail: hb@letbaner.dk 21.02.14 opdat. 27.02.2014 Uddybende artikel Billundbanen skal afgøres til april Rhonexpress fungerer som lufthavnsbane

Læs mere

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7 HILLERØD KOMMUNE, MOVIA FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk UDKAST INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Resumé

Læs mere

Trafikbestillingsgrundlag 2015

Trafikbestillingsgrundlag 2015 Trafikbestillingsgrundlag 2015 Følgende notat er en gennemgang af buslinjernes driftsøkonomi og funktion i kommunens busnet. Tallene i notatet er baseret på Movias Trafikbestillingsgrundlag for 2015, der

Læs mere

Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015

Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015 LOGO1TH_LS_POSrød Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015 1 2 Busserne starter tidligere om morgenen og slutter senere om aftenen Derfor nye bybusruter Se de vigtigste forbedringer og nye tiltag Det nuværende

Læs mere

Indeværende notat er et kort overblik over de væsentligste konsekvenser på baggrund af udkast til Trafikplan Djursland af 1. juli 2017.

Indeværende notat er et kort overblik over de væsentligste konsekvenser på baggrund af udkast til Trafikplan Djursland af 1. juli 2017. Trafikplan Djursland Udkast til Trafikplan Djursland af 1. juli 2017 Konsekvenser og overblik Indeværende notat er et kort overblik over de væsentligste konsekvenser på baggrund af udkast til Trafikplan

Læs mere

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1.

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1. Letbaner i Århus Afdelingsleder Rigmor Korsgaard; Århus Kommune Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI A/S Hvad er en letbane? Begrebet letbane dækker over et bredt spekter fra de traditionelle sporvogne

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig til

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig til AARHUS > SKJERN Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter Studsgård

Læs mere

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010 Greve Kommune Rådhusholmen 10 2670 Greve Att: Michael Løgstrup Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 12. februar 2009 Oplæg til

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Strækninger Region Midtjylland betjenes af følgende statslige jernbanestrækninger (i parentes er anført den del af strækningen, der

Læs mere

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved Køge Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte +45 36 13 16 62 Fax - SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. marts 2016 Linje 245 før-efter analyse

Læs mere