Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31."

Transkript

1 Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31. december 2007

2 INDHOLD Kapitel 1: Kapitel 2: Kapitel 3: Kapitel 4: Kapitel 5: Kapitel 6: Kapitel 7: Kapitel 8: Bilag l: Bilag 2: Bilag 3: Bilag 4: Bilag 5: Bilag 6: Bilag 7: Kulturpolitik og regionale kulturaftaler 1.1. Kulturpolitikkens overordnede værdier og mål l.2 Formålet med de regionale kulturaftaler Beskrivelse af den regionale kulturpolitik 2.1 Vision 2.2 Målsætninger 2.3 Samarbejdsorganisation Opgaver og mål for de enkelte kulturområder 3.1 Musik 3.2 Teater 3.3 Museer 3.4 Kunst 3.5 Børnekultur Faglig rådgivning Bevillinger knyttet til aftalen 5.1 Den kulturelle rammebevilling 5.2 Projektbevillinger Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af den regionale kulturaftale Evaluering og rapportering 7.1 Evaluering 7.2 Regnskabsoplysninger 7.3 Administrativ og politisk følgegruppe Underskrift af aftalen Regionens egenfinansiering Den statslige rammebevilling Projektbevillinger Projektbeskrivelse: Udvikling af børnekulturområdet i Århus Amt Projektbeskrivelse: Udvikling af teaterområdet i Århus Amt Aftale mellem Århus Amt og kommunerne i amtet. Tillægsaftaler mellem Århus Amt og hhv. Århus Kommune, Silkeborg Kommune og Randers Kommune

3 Kapitel l Kulturpolitik og regionale kulturaftaler 1.1. Kulturpolitikkens overordnede værdier og mål Kulturpolitikkens overordnede målsætning er at skabe frie rammer for, at kulturinstitutioner, -organisationer, -initiativer, og -personer kan skabe og formidle kultur med kvalitet. Kulturpolitikken udstikker frie rammer for drift, udvikling og samspil i kulturlivet samt for kultursektorens samarbejde med øvrige sektorer. Kulturpolitikken i Danmark hviler på tre grundlæggende værdier: Frihed, Forskellighed og Fællesskab. Frihed - fordi kultur kun trives med frie rammer Forskellighed - fordi mennesker har forskellige kulturelle traditioner og behov Fællesskab fordi kultur kan bidrage til at skabe gensidig forståelse, dialog og sammenhæng. Kulturpolitikken skal på en gang være både traditionsbevidst og fremadrettet. Det skal den fordi frie kulturaktiviteter fra kunst til idræt er tilbud om udfordringer, oplysning, dannelse og identitet, der kan bidrage til individers, gruppers og samfundets udvikling, og fordi, at kultur har værdi i sig selv. Derfor er det målet for den nationale kulturpolitik at sijtte, udvilde og udbrede kulturlivet over hele landet Det er et gennemgående tema i kulturpolitikken, at kulturlivet søger nye partnerskaber. Kunstnere henter inspiration gennem samarbejde med erhvervslivet. Gode kulturtilbud tiltrækker og fastholder videnstunge virksomheder. Idræt højner folkesundheden og integrerer nye borgere i Danmark - og også det offentlige Danmark organiseret i stat, amter og kommuner søger nye og utraditionelle partnerskaber Formålet med de regionale kulturaftaler. Kulturpolitikken stiler mod at styrke kvaliteten af de kulturelle tilbud over hele landet gennem øget arbejdsdeling, koordinering og ligeværdig dialog. Hovedformålet med de regionale kulturaftaler er således at fastholde og udbygge den kulturpolitiske dialog og værdidebat mellem de forskellige geografiske niveauer i kulturpolitijkken. Formålet er endvidere: At understøtte amter og kommuners engagement og samarbejde på kulturområdet. At give større dispositionsfrihed på det regionale niveau, og derved forbedre ressourceudnyttelsen og fremme den kulturelle udvikling på det lokale niveau.

4 At sætte fokus på mål og resultater i den regionale kulturpolitik. At fremme og videreudvikle de kulturelle institutioner, produktionsmiljøer og aktiviteter i regionen med vægt på kvalitet. Hvor aftalen omfatter flere kommunale enheder, at styrke samarbejdet på tværs af kommune- og amtsgrænser. Kapitel 2 Beskrivelse af den regionale kulturpolitik 2.1. Vision Århus Amt ønsker at silcre borgerne i Østjylland adgang til et rigt og varieret kulturliv og til et udbud af kunst og kultur på højt professionelt niveau, som samtidig kan være med til at markere Østjylland på landsplan og i forhold til andre regioner i Europa Kulturpolitiske målsætninger Århus Amts hovedområde i den regionale kulturpolitik er de lands- og landsdelsdækkende funktioner og kulturinstitutioner i Østjylland. De overordnede kulturpolitiske målsætninger i aftaleperioden er for Århus Amt følgende: Århus Amt vil i fire års perioden sikre, at der fortsat eksisterer et rigt og varieret udbud af professionel kunst og kultur i amtet. Indsatsen i forhold til de lands- og landsdelsdækkende funktioner inden for kulturområdet skal styrkes blandt andet gennem tilskud til kulturinstitutioner. Dialogen med kommunerne i Århus Amt søges styrket gennem netværksdannelse. Samarbejdet med landets øvrige amter søges ligeledes styrket. Samspillet med den lokale kulturpolitik i kommunerne, de lands- og landsdelsdækkende kulturinstitutioner samt de statslige kulturuddannelser søges styrket. Samspillet mellem kunst-, kultur og erhvervslivet gerne med en øget international orientering sættes i fokus. Konkret skal der sættes fokus på samarbejde og dialog med kommunerne i amtet med henblik på at få etableret et netværk og sikre sammenhæng mellem den regionale og lokale indsats på kulturområdet til gavn for borgere i hele regionen. Herudover vil Århus Amt arbejde med musik, teater, kunst, museumsområdet og børnekultur som særlige indsatsområder. På musikområdet vil Århus Amt arbejde for at sikre regionens borgere et udbud af såvel klassisk som rytmisk musik af høj Icvalitet.

5 I samarbejde med Aarhus Teater, Randers Egnsteater, teaterforeninger og øvrige udbydere af professionelt teater skal udbuddet af et alsidigt, professionelt teater sikres i hele regionen På kunstområdet skabes der mulighed for, at professionelle billedkunstnere og kunsthåndværkere får mulighed for at præsentere deres kunst for lokale borgere, turister og virksomheder. På museumsområdet vil Århus Amt styrke de lands- og landsdelsdækkende funktioner og derved give regionens borgere mulighed for at opleve kulturarven samt stifte bekendtskab med kunst på et højt professionelt niveau. På det børnekulturelle område lægges der vægt på netværksdannelse og præsentation af professionelle kulturtilbud rettet mod børn. 2.3 Samarbejdsorganisation Kulturregion Østjylland består af Århus Amt, som i perioden indgår kulturaftaler med kommunerne i amtet med henblik på netværksdannelse, symiggørelse af kulturtilbud og etablering af fælles initiativer jf. bilag 6. Der vil derfor blive taget initiativ til afholdelse af møder med kommunerne såvel på embedsmandsplan som på det politiske plan. Århus Kommune og Århus Amt har indgået selvstændige regionale kulturaftaler med Kulturministeriet for deres respektive områder af kulturpolitikken. Århus Kommune og Århus Amt har i forlængelse heraf indgået en samarbejdsaftale, som skal fastlægge arbejdsdelingen og udpege fælles indsatsområder mellem amt og kommune, jf. bilag 7. Kapitel 3 Opgaver og mål for de enkelte kulturområder 3.1 Musik Århus Amt er med til at udbyde musiktilbud af høj kvalitet inden for såvel den klassiske som rytmiske genre gennem støtte til de to basisensembler Randers Kammerorkester og Kluvers Big Band. Ensemblerne støttes i samarbejde med henholdsvis Randers og Århus kommuner. Herudover anvendes kulturmidler til støtte af musikprojekter.

6 Regionen støtter den rytmiske musik i området gennem honorarstøtte til de rytmiske spillesteder samt til rytmiske projekter. Den klassiske musik tilgodeses gennem støtte til musikforeninger samt støtte til koncerter. Overførte tilskud Såfremt Kunstrådet giver sin tilslutning hertil overtager Kulturregion Østjylland statens forpligtelser vedrørende: Statens tilskud til musikforeninger mv. Randers Kammerorkester 3.2. Teater Århus Amt ønsker i samarbejde med Aarhus Teater, Randers Egnsteater, teaterforeninger og øvrige udbydere af professionelt teater at sikre udbuddet af et alsidigt, professionelt teater i hele regionen Aarhus Teater er som landsdelsscene med til at silure professionelle teatertilbud til hele regionen. Aarhus Teater skal i perioden aktivt indgå i udvikling af de professionelle uddannelser, herunder specielt oprettelse og placering af en sang/dans uddannelse. Teatret skal ligeledes samarbejde med amt og kommuner samt relevante statslige aktører om tiltag over for børn og unge og om konkrete kultur- og erhvervsprojekter. I stedet for det tidligere abonnementstilskud har Aarhus Teater fået tildelt et særligt driftstilskud til udvikling af nye salgsformer og udvikling og fastholdelse af gamle og nye pubhkumsgrupper. Disse udviklingsinitiativer kan få afsmittende effekt i forhold til udvikling af teaterabonnementsordningen i regionen. Regionen vil i perioden gøre den nuværende teaterabonnementsordning mere fleksibel og vil i samarbejde med teatre og teaterforeninger udforme en eller flere alternative ordninger. I samarbejde med Randers Kommune giver amtet støtte til Randers Egnsteater, som har til opgave at præsentere forestillinger af professionel og kunstnerisk udfordrende kvalitet. Randers Egnsteater skal endvidere turnere med egne forestillinger i hele regionen. Randers Kommune og Århus Amt har sammen med Randers Egnsteater indgået en treårig egnsteateraftale for perioden Aftalen med de økonomiske forpligtelser er fortsat gældende indtil udgangen af 2006, herefter skal egnsteateraftalen genforhandles mellem kommune og amt.

7 Århus Amt ønsker at sikre et bredt udbud af professionelle operaforestillinger. Det sker primært gennem støtte til Den Jyske Opera og Den Jyske Operas Kor. Overførte tilskud: Kulturregion Østjylland overtager statens forpligtelser vedrørende: statens tilskud til teaterabonnementsordningen refusion af amtets udgifter til køb af forestillinger af børneteater og opsøgende teater den statslige refusion af tilskuddet til Randers Egnsteater for henholdsvis Århus Amt og Randers Kommune Til brug for arbejdet med at udvikle nye modeller for teaterabonnement og teaterformidling som beskrevet i bilag 5 ydes et projekttilskud fra de kulturelle tipsmidler, jf. bilag Museer Århus Amt vil give regionens borgere mulighed for at opleve kulturarven samt stifte bekendtskab med kunst på et højt professionelt niveau. Århus Amt er med til at støtte de museer, som har en lands- og landsdelsdæjkkende funktion. Det drejer sig om Moesgaard Museum, Den GI. By, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Glasmuseet Ebeltoft, Herregårdsmuseet GI. Estrup samt Silkeborg Kunstmuseum. Moesgård Museum forventes i aftaleperioden udbygget med en ny udstillingsbygning. Museet er landets eneste kulturhistoriske specialmuseum inden for arkæologi og etnografi (ud over Nationalmuseet) og har blandt andet i kraft af samarbejdet med Aarhus Universitet et stort potentiale. Udbygningen vil give museet en markant ændret formidlingsprofil, og Århus Amt har i forbindelse med udvidelsen besluttet at øge driftsstøtten til museet fra En række kulturliistoriske museer i Århus Amt ønsker i fællesskab at bygge et fællesmagasin, som vil give opbevaringsmæssige, konserveringsmæssige, driftsmæssige og økonomiske fordele. Projektet er en nytænkning, som samtidig vil højne museernes faglige niveau Kunst Det ny Aarhus Kunstmuseum ARoS skal udgøre hovedcenteret for kunst i det vestlige Danmark. Regionen ønsker herudover at sætte fokus på professionelle kunstnere blandt andet via "Kunst i Østjylland", hvor kunstnere holder åbne værksteder til gavn for såvel lokale borgere, turister som erhvervsliv.

8 3.5. Børnekultur Børn og unge i hele regionen skal tilbydes professionelle kulturtilbud blandt andet inden for områderne teater, musik og dans. Aarhus Teater tilbyder teater for skoleelever i skoletiden til reducerede priser. Den Jyske Opera tilbyder operaforestillinger for og med børn. B ørnekultur området gøres derudover til et særligt indsatsfelt i Kulturregion Østjylland. I perioden skal der arbejdes på følgende: at koordinere og samtænke kommunernes indsats på det børnekulturelle område at være med til at udvikle kvaliteten af initiativerne på området at være med til at udvikle det faglige niveau inden for børnekulturen at skabe øget synlighed omkring børnekulturen både lokalt og regionalt at være med til at forankre nye børnekulturelle initiativer Til udvikling af netværk for kulturformidlere, kulturproducenter, uddannelsesinstitutioner og forvaltninger i regionen til gavn for jkvalificeringen af børnekulturen samt til konjkrete projekter vedr. teater- og dans for børn som beslurevet i bilag 4 er der afsat en projektbevilling af de kulturelle tipsmidler jf. bilag 3. Kapitel 4 Faglig rådgivning Der nedsættes et tværgående udvalg bestående af eksempelvis 3-5 personligt udpegede medlemmer med professionel ekspertise inden for kulturområdet eksempelvis inden for teater, musik, billedkunst og dans. Udvalget får følgende overordnede arbejdsopgaver: at være rådgivende i forhold til kulturansøgninger at fungere som sparringspartner overfor politikere og administration at være koordinerende i forhold til den kulturpolitiske indsats evt. at være initiativtager til konjkrete indsatsfelter på kulturområdet Der vil herudover være mulighed for, at det tværgående udvalg nedsætter ad hoc grupper eksempelvis inden for den rytmiske musik, når amtets midler til honorarstøtte skal fordeles.

9 Som ad hoc udvalg nedsættes et Teaterfagudvalg, som primært får til opgave at udforme alternative modeller som erstatning for den landsdælckende teaterabonnementsordning. Teaterfaguvalget vil bestå af tre til fire personligt udpegede medlemmer fra såvel de producerende teatre som teaterforeninger. Det nuværende Teaterudvalg fortsætter som administrationsudvalg så længe den nuværende teaterabonnementsordning eksisterer. Teaterfagudvalget får til opgave inden sommeren 2004 at komme med forslag til en ændret teaterabonnementsordning, således at en ny ordning kan forventes at træde i kraft senest fra sæson 2005/2006. Herudover forventes Teaterfagudvalget at komme med forslag til anvendelse af de udlagte forsøgsmidler på teaterområdet. Indtil ny lovgivning eventuelt giver anledning til ændringer varetager Amtsmuseumsrådet den faglige rådgivning samt koordineringen af og samarbejdet med museerne i regionen. Kapitel 5 Bevillinger knyttet til aftalen 5.1. Den kulturelle rammebevilling Til medfinansiering af visse af de i kapitel 3 nævnte opgaver og målsætninger modtager Kulturregion Østjylland i aftaleperioden en årlig kulturel rammebevilling. Det forudsættes, at den kulturelle rammebevilling modsvares af regional egenfinansiering i mindst det omfang der fremgår af bilag l. Der er tale om en samlet rammebevilling til kulturformål, og der er ikke inden for rammen øremærket beløb til bestemte opgaver. Rammebevillingen skal disponeres på en sådan måde, at de opgaver og mål, som er beskrevet i kapitel 3 kan gennemføres. Rammebevillingens størrelse er beregnet ud fra Kulturministeriets forventede tilskud til de omfattede aktiviteter i aftaleperioden på grundlag af de love og tilskudsregler, der er gældende ved aftaleindgåelsen. Beregningen fremgår af bilag 2 Den kulturelle rammebevilling har følgende størrelse i 2004-prisniveau. 2004: kr. 2005: kr. 2006: kr. 2007: kr.

10 Bevillingerne for vil blive reguleret ved hjælp af det til en hver tid af Finansministeriet udmeldte pris- og lønindeks til brug ved regulering af driftsbevillinger. Bevillingen udbetales forud i månedsvise rater. Hvis der med virkning for aftaleperioden sker ændringer i Kulturministeriets lovgivning, som indebærer en ændring af de statslige tilskud på områder, der er omfattet af aftalen, vil rammebevillingen blive reguleret tilsvarende. Se bestemmelserne i kapitel 6. I de tilfælde, hvor Finansministeriet og Kulturministeriet i forbindelse med de årlige forhandlinger om rammerne for finanslovsforslaget gennemfører generelle som regel procentuelle - besparelser i kulturbudgettet, vil der ske en tilsvarende reduktion af den kulturelle rammebevilling. Reduktionen vil ske med de procentsatser, der gælder for kulturbudgettets øvrige driftsbevillinger. Finansministeriet foretager i løbet af et finansår opfølgning på udgiftspolitilcken. Denne opfølgning kan resultere i, at der gennemføres dispositionsbegrænsninger. Der vil normalt være tale om generelle procentvise besparelser af visse typer udgifter. I de tilfælde, hvor Finansministeriet gennemfører dispositionsbegrænsninger, kan der ske en begrænsning af den kulturelle rammebevilling. Begrænsningen vil ske med de procentsatser, der gælder for kulturbudgettets øvrige driftsbevillinger. Hvis Kulmrministeriet foretager en reduktion af rammebevillingen, har regionen mulighed for at reducere sin egenfinansiering proportionalt hermed. Hvis regionen i aftaleperioden i et enkelt eller flere år reducerer den samlede regionale egenfinansiering i forhold til, hvad der er angivet i bilag l, vil den kulturelle rammebevilling for det/de pågældende år ligeledes blive reduceret. Reduktionen af den kulturelle rammebevilling vil ske med samme procentsats, som den samlede regionale egenfinansiering nedsættes med. Den pågældende andel af den forudbetalte rammebevilling vil således, når regnskabsoplysningerne om regionens egenfinansiering foreligger, kunne kræves tilbagebetalt. Såfremt der i aftalen er indlagt dele af puljer, der administreres af Kulmrministeriets råd og styrelser, kan det ikke forventes, at der vil blive bevilget yderligere tilskud til den pågældende type aktiviteter i aftaleperioden. Tilskudspuljer, som ilike indgår i den kulturelle rammebevillinger og nye puljer, som oprettes i aftaleperioden, vil frit kunne søges til aktiviteter i regionen. 10

11 Rammebevillingen kan disponeres frit inden for aftaleperioden og ijkke forbrugte bevillinger kan overføres fra et år til et andet. Ved aftalens udløb kan ikke anvendte beløb dog kræves tilbagebetalt Projektbevillinger Til særlige udviklings- og forsøgsprojekter, som styringsmæssigt er forankret i Kulturregion Østjylland ydes tilskud af de kulturelle tipsmidler. Fordelingen på projekter fremgår af bilag 3. Tildelingen af tipsmidler forudsætter Finansudvalgets tilslutning i de enkelte år. Projekttilskuddene udgør i aftaleperioden årligt: 2004: kr. 2005: kr. 2006: kr. 2007: kr. Tilskuddene udbetales jkvartalsvist forud med rater på en fjerdedel af årets tilskud. Tilskuddene ydes som faste kronebeløb, der ijkke vil være omfattet af prisreguleringer eller besparelser i aftaleperioden. Ikke anvendte tilskud kan jkræves tilbagebetalt ved aftalens udløb. Der kan ske overførsel af bevillinger fra et år til et andet inden for aftaleperioden. Kulturregionens egenfinansiering af projekterne fremgår af bilag 3. Kapitel 6 Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af den regionale kulturaftale Aftalen har virkning for perioden 1. januar 2004 til 31.december Genforhandling eller justering af aftalen kan finde sted ved væsentlige ændringer af det grundlag, hvorpå aftalen er indgået, og i øvrigt når parterne er enige herom. Ved væsentlige ændringer af grundlaget forstås ændringer i Kulturministeriets lovgivning, som har virkning for de bevillinger, der indgår i rammebevillingen, ændringer i den regionale egenfinansiering, som indebærer, at rammebevillingen skal reguleres, eller ændringer i den kommunale struktur, som stiller spørgsmålstegn ved hensigtsmæssigheden af det geografiske område, som aftalen dækker. Kan der ikke opnås enighed mellem parterne om 11

12 justering af aftalen, kan de vælge at lade den eksisterende aftale fortsætte uændret. Hvis der heller ikke kan opnås enighed om en uændret fortsættelse af den eksisterende aftale, bortfalder aftalen for den resterende del af aftaleperioden. Hvis en forvaltningsenhed, der indgår i aftalen ønsker at trække sig ud, eller hvis en ny ønsker at tilslutte sig, kan der forhandles om en opsigelse af aftalen eller en ændring af regionens sammensætning. Kapitel 7 Evaluering og rapportering 7.1. Evaluering Evalueringen og rapporteringen er vigtige redskaber for at fremme den kulturpolitiske dialog og værdidebat mellem parterne, som kulturaftalen skal medvirke til at fastholde og udbygge. Kulturaftalens værdier og overordnede mål samt dens opgaver og delmål på de enkelte kulturområder skal danne fundamentet for evalueringen af regionens aktiviteter Kulturregion Østjylland skal den 1. marts 2006 gøre kortfattet skriftlig status over mål- og resultatopfyldelse med henblik på erfaringsudveksling med de øvrige regioner og med henblik på dialog med Kulturministeriet. I forbindelse med denne midtvejsstatus kan der såfremt en af parterne ønsker det, afholdes et møde mellem aftalens parter, hvor aftalens økonomiske grundlag vurderes. Senest den l. marts 2007 skal kulturregionen indsende en skriftlig evaluering, som skal have en sådan kvalitet, at den kan danne grundlag for forhandlinger om en evt. ny aftale 7.2. Regnskabsoplysninger Kulturregion Østjylland skal for hvert af aftaleårene indsende regnskabsoplysninger for forbruget af den kulturelle rammebevilling. Oplysningerne skal vise, hvor stort et tilskud de enkelte institutioner og aktiviteter har modtaget fra rammebevillingen. Kulturregionen skal endvidere for hvert af aftaleårene indsende regnskabsoplysninger for den regionale egenfinansiering. Oplysningerne skal opgøre den samlede egenfinansiering jf. bilag l og vise, hvor stort et tilskud de enkelte institutioner og aktiviteter har modtaget i regional egenfinansiering. 12

13 Regnskabsoplysningerne skal være Kulturministeriet i hænde senest den l. juni det efterfølgende år. For projektbevillinger finansieret af de kulturelle tipsmidler jævnfør bilag 3 skal der i forbindelse med indsendelse af regnskabsoplysningerne for 2007 afgives et særskilt afsluttende projektregnskab for det samlede projektforløb. Projektforløbet skal løbende afrapporteres i forbindelse med regionens indsendelse af de årlige regnskabsoplysninger. Regionens kulturinstitutioner skal endvidere indsende statistiske oplysninger og årsregnskaber m.v. til de statslige råd og styrelser i samme omfang som kultur-institutioner, der ikke indgår i en regional kulturaftale 7.3. Administrativ og politisk følgegruppe. I tilknytning til de regionale kulturaftaler er der etableret en administrativ følgegruppe bestående af en repræsentant for hver af de regionale administrationer, Kommunernes Landsforening og Amtsrådsforeningen. Desuden vil Kuhurministeriets råd og styrelser samt ministeriet selv være repræsenteret. Gruppen mødes to gange årligt - eller efter behov for at diskutere spørgsmål af fælles interesse, herunder evalueringsprocessen. Kulturrninisteren vil to gange i løbet af aftaleperioden invitere politiske repræsentanter for aftaleregionerne til møde med henblik på at drøfte erfaringerne med aftalerne. Det vil ske.inden forhandlingerne om en eventuelt ny aftaleperiode påbegyndes. Kapitel 8 Underskrift af aftalen Silkeborg d. 22. rparts s 2004 Kulturministeren 13

14 BILAG l Regional egenfinansiering Musik Musikudvalget - honorarstøtte Randers Kammerorkester inkl. Randers kommunes tilskud Børn - og unge initiativer Rytmisk basisensemble - Kluvers Big Band Musikalsk Grundkursus Musik i alt Teater Teaterabonnementordning Underskudsgaranti til teaterforeninger Den Jyske Opera - drift Den Jyske Opera - kor Det danske Teater Peter Schaufuss Balletten RBOT Århus Sommeropera Randers Egnsteater incl. Randers kommune* Teater i alt Museer Museumsrådet Nyt Århus Kunstmuseum Moesgård Museum Glasmuseet Ebeltoft Herregårdsmuseet GI. Estrup Silkeborg Kunstmuseum Pulje til nye museumsinitiativer Eiøgdal Samsø Musem Den Gamle By Center for Dansk Byhistorie Museer i alt Andre kulturelle opgaver tcunstudvalget Udviklingsprojekter Faglig vejledning Projektpulje Information og øvrige kulturelle formål Lokaletilskud Århus Teater og Skuespillerskolen Andre kulturopgaver i alt Egenfinansiering i alt *Det er endnu ikke politisk vedtaget, at Randers Kommune forventer at øge sit tilskud til Randers Egnsteater med netto kr. fra

15 BILAG 2: Statslig rammebevilling Teaterområdet Egnsteatre - Randers Egnsteater* Børneteaterrefusion ** Teaterabonnementsordningen lait Udlægges evt. efter kunstrådets afgørelse Musikforeninger mv. Basisensemble - Randers Kammerorkester I alt incl. kunstrådet * Beløbet er fastlagt i henhold til brev fra Teaterrådet af 10. april 2003 til Randers Kommune * Beløbene er fastlagt som et gennemsnit for de forudgående 3 år. 15

16 BILAG 3: Projektbevillinger Projekt Udvikhng af netværk for bømekultur mv. j f. bilag 4 Udvikling af forsøgsmodeller for teaterformidling j f. bilag 5 Projekter i alt Tilskud Kulturelle tipsmidler Regionens egenfinansiering

17 BILAG 4 Pro j ektbes krivelse Udvikling af børnekulturområdet i Århus Amt B ørnekulturområdet i Århus Amt er gennem de seneste tre blevet styrket blandt andet gennem øgede amtslige professionelle tilbud inden for teater, musik og dans. Det er vigtigt at udvilde børnekulturen videre og sikre en foranjkring i de enkelte kommuner. Denne udvikling og forankring skal ske på det generelle plan gennem udvikling af netværk, gennem en generel kvalificering og mere specifikt gennem udviklingen af konkrete projekter, som skal være et lysende eksempel og katalysator for en bredere udvilding af børnekulturen i regionen. Udviklingen af netværk og kvalificering af børnekulturen For at sikre udviklingen i hele regionen vil Århus Amt være med til at sikre, at initiativer spredes til alle dele af regionen. Århus Amt vil opbygge konkrete og virtuelle netværk mellem kulturformidlere, kulturproducenter, uddannelsesinstitutioner og kulturforvaltninger i regionen. Formålet er at øge formidlingen af den professionelle kunst for børn, at øge vidensdelingen og dermed øge det faglige niveau på området. Formidling og vidensdeling er vigtige aspekter i hele videreudviklingen af børnekulturområdet. Der eksisterer i Århus Amt allerede i dag begyndende forsøg på oprettelsen af administrative netværk og etablering af vidensbaser. Kvaliteten af den kultur vore børn præsenteres for og deltager i skal øges. Der skal skabes større forståelse for og opmærksomhed om børnekulturen, og der skal ske en forankring i kommunerne. Udviklingen af konkrete projekter. Udviklingen og forankringen af større danse- og teaterprojekter vil blive hovedhjørnestenen i den regionale udvilding af børnekulturen. Projekterne vil omfatte såvel kultur for børn som kultur med børn. Formålet er, at børnene skal møde kulturen både i de institutioner, de befinder sig i og i fritiden sammen med familien. Et vigtigt aspekt i projekterne er desuden opbygning af et regionalt professionelt kunstnerisk miljø inden for dans og teater for og med børn. Teater for børn står allerede stærkt i regionen, hvorimod der stort set ikke eksisterer regionalt foranlcret dans rettet mod børn. Det vil derfor eksempelvis være muligt at arbejde på etablering af et professionelt østjysk dansekompagni for børn, som skal være primusmotor på dansens område. Dans og teater med børn eksisterer udelukkende pletvis i regionen. Det vil derfor være en klar opgave med udgangspunkt i det professionelle miljø at bruge ressourcer på at udvikle og forankre denne del af børnekulturen i hele regionen. Dette kan f.eks. ske gennem etablering af danse- og teaterpædagogiske kurser og workshops. Etablering af udvildingsnetværk for dansere, teater- og dramapædagoger og skue- 17

18 spillere. Etablering af regionale danse- og teaterprojekter i samarbejde med kunstnere, skoler, daginstitutioner og kulturhuse. 18

19 BILAGS Projektbeskrivelse Udvikling af teaterområdet i Århus Amt Det er Århus Amts overordnede målsætning på teaterområdet at silcre et udbud af professionelt teater i hele regionen. Det sker blandt andet gennem driftsstøtte til professionelle teatre som Randers Egnsteater og Aarhus Teater, men også via tilskud til regionens teatre og teaterforeninger gennem den landsdældcende teaterabonnementsordning og underskudsdækning til teaterforeningerne. Udvikling af teaterabonnementsområdet Århus Amt oplever, at den landsdækkende teaterabonnementsordning i sin nuværende form er meget bureaukratisk og snæver. Tilskuddet er ensartet i hele landet uanset det enkelte teaters eller teaterforenings særlige behov eller profil. Århus Amt vil således i samarbejde med professionelle teatre og repræsentanter fra teaterforeninger i aftaleperioden arbejde på at udvilde teaterabonnementsområdet på en sådan måde, at det bliver mere fleksibelt i forhold til det enkelte teaters eller den enkelte teaterforenings vilkår og behov. Udviklingen af abonnementsområdet skal ske i et tæt samarbejde med teatre og teaterforeninger i et teaterfagudvalg, som foreslås nedsat med 3-4 personligt udpegede medlemmer, som har en professionel tilgang til teaterområdet. Nogle af de modeller et sådan udvalg vil arbejde med kan eksempelvis være en særlig formidlingsindsats i forhold til udvalgte publikumsgrupper såsom børn og unge eller i forhold til at sikre et udbud af "særlige" forestillinger, IT-formidling af regionens teatertilbud eller tværgående formidlingsinitiativer i samarbejde med andre kunstformer og kulturinstitutioner eller i samarbejde med erhvervslivet eller uddannelsesområdet. 19

20 BILAG 6 Regional Kulturaftale mellem Århus Amt og kommunerne i amtet Denne aftale er indgået mellem Århus Amt og kommunerne i amtet i forbindelse med Århus Amts Kulturaftale med Kulturministeriet om udlægning af statslige kulturopgaver til regionen i perioden fra 1. januar 2004 til udgangen af Denne aftale har som mål at styrke netværket og dialogen på kulturområdet kommuner og amt imellem. Århus Amtsråd har som overordnet mål på kulturområdet fortsat at sikre borgerne i Østjylland adgang til et rigt og varieret kulturliv og til et udbud af kunst på et højt professionelt niveau, som samtidig kan være med til at markere Østjylland på landsplan og i forhold til andre regioner i Europa. Århus Amtsråd ønsker ligeledes en forstærket kulturpolitisk dialog med kommunerne i amtet med henblik på at sikre en samlet indsats på kulturområdet til gavn for udviklingen i Østjylland. 1. Styrkelse af samarbejdet og dialogen kommuner og amt imellem Målet med denne aftale er at få skabt et tættere samarbejde på kulturområdet mellem Århus Amt og kommunerne i amtet. Der skal med denne aftale arbejdes på at få styrket det kulturelle netværk på tværs i regionen og på at skabe synlighed og samarbejde på tværs af kommuner og amt. Aftalen skal sikre en fælles dialog og et styrket samarbejde på en enkel facon uden forpligtende økonomiske aftaler og inden for en enkel organisatorisk ramme. Dialogen skal primært ske på embedsmandsplan 1-2 gange årligt. Den kulturpolitiske dialog på det politiske plan ønskes ligeledes styrket. 2. Den regionale kulturpolitiske indsats Nedenfor præsenteres nogle af de måder, hvorpå det regionale kulturliv søges styrket gennem en regional indsats. Det drejer sig om områderne: bømekultur teater kunst regionale puljer netværksarbejde Fælles for tilbudene er, at de er centrale bestanddele i den regionale kulturpolitik og målrettet borgere i hele amtet. Kommunerne kan ligeledes trække på disse muligheder i den lokale indsats. 20

21 Bømekultur Børnekulturen er et godt fundament at basere den fremtidige kulturelle udvikling på. Børnekulturen indeholder kvaliteter, som har en omfattende betydning ikke kun for børnenes liv, men også for familien, for erhvervslivet og for hele vores kulturelle udvikling. Børnekulturen skal være med til at sikre tilstedeværelsen af kulturelle kvaliteter i børns og unges liv og samtidig give børn og unge mulighed for at tilegne sig nye kompetencer, værdier og ny viden. Den regionale børnekulturkoordinator Den regionale børnekulturkoordinator skal være behjælpelig med at udvikle børnekulturen i amtet. Børnekulturkoordinatoren skal være med til at synliggøre området samt være med til at skabe grundlag for nye initiativer på tværs af kommuner og på tværs af forskellige institutioner. Det kan f.eks. ske ved at udvikle tværkommunale netværk, lave konferencer og kurser samt koordinere og støtte op om lokale aktiviteter. Kulturtilbud til samtlige folkeskoler og ungdomsuddannelser i amtet Der er tale om kulturtilbud af høj kvalitet inden for områderne musik, teater og dans, som skal præsentere folkeskoleelever og elever på ungdomsuddannelser for et alsidigt, professionelt tilbud som supplement til den undervisning, der foregår på skolerne. Nogle af arrangementerne foregår på skolerne, andre foregår i rammer uden for skolerne. Amtscentret for undervisning Amtscentret for Undervisning varetager flere aktiviteter i relation til kulturområdet. Aktiviteterne er mangeartede, men er generelt altid relateret til den kulturelle dimension i skoleverdenen i bred forstand. Teater, drama, forfatterbesøg og museumsformidling kan nævnes som eksempler, ligesom Amtscentret har en betydelig samling af materialekasser til udlån, som behandler kulturhistorie og billedkunst. Derudover tilbydes et betydeligt antal kurser og konferencer med forskellige kulturhistorisk indhold. Amtscentret er også involveret i en række webbaserede kulturprojekter lokalt og i EU regi omkring formidling af den danske kulturarv. Museernes skoletjenester har mulighed for at benytte sig af Amtscentrets kompetencer. Aarhus Teaters skoleforestillinger Aarhus Teater har genskabt en ordning i stil med den tidligere skolescene. Der er tale om en ordning, der giver alle børn lige muligheder for årlige professionelle teateroplevelser. Teaterbilletterne tilbydes til reducerede priser og med mulighed for transport også til reducerede priser. Det rejsende børneteater Århus Amt støtter sammen med landets øvrige amter en række turnerende børne- og ungdomsteatre, som skal være med til at sikre et kunstneriske varieret og alsidigt udbud af turnerende teaterforestillinger. 21

22 Ungdomsrabat Den landsdækkende teaterabonnementsordning giver mulighed for at give ungdomsrabat til teaterbilletter købt af unge under 25 år. Amt og staten giver tilsammen 60 kr. i tilskud pr. billet til ungdomsbilletter. Teater Århus Amtsråd har som overordnet mål på teaterområdet at skabe et rigt udbud af professionelt teater i hele amtet. Aarhus Teater Som landsdelsscene er Aarhus Teater med til at sikre et teaterudbud med et alsidigt repertoire af klassisk og nyt med særlig hensyntagen til dansk dramatik. Aarhus Teater vil øge turnévirksomheden i amtet og tiltrække gæstespil til regionen samt videreudvikle særlige tiltag overfor børn og unge. Herudover tilbyder Aarhus Teater ifølge teatrets 4-års aftale for perioden teaterforeninger og foreningernes medlemmer køb af billetter til reducerede priser. Turnerende teaterforestillinger til teaterforeninger og kulturhuse i regionen Amtet og staten giver via den landsdækkende teaterabonnementsordning tilskud til billetter købt i abonnement i teaterforeninger og teatre. Hertil kommer, at amtet og de kommuner, hvor der er teaterforeninger, yder en underskudsdækning til teaterforeningerne, som er med til at sikre et udbud af professionelt teater i hele regionen. Det Danske Teater og Den Jyske Opera Alle landets amter bidrager til finansiering af Det Danske Teater og Den Jyske Opera. Dermed sikres det, at hele landet får tilbud om teater- og musikdramatiske forestillinger. Det Danske Teater og Den Jyske Opera er forpligtede til at opføre et alsidigt og kvalitetspræget repertoire med særlig hensyntagen til værker af danske dramatikere og komponister. Kunst Kunst i Østjylland Professionelle kunstnere og kunsthåndværkere i hele Østjylland holder deres værksteder åbne for publikum i den første weekend i oktober måned. Hver kunstner udarbejder et værk, der vises i en fælles præsentationsudstilling. Kunst i Østjylland er med til at understøtte regionens professionelle kunstnere. Regionale puljer Århus Amt har på kulturområdet en række puljer og støttemuligheder, som er med til at understøtte udbuddet af professionel kunst og kultur i hele regionen. 22

23 Puljerne er ligeledes med til at støtte nyskabende kulturaktiviteter samt tværkommunale samarbejder. Århus Amt benytter sig af faglig rådgivning i forbindelse med tildeling af tilskud fra puljerne. Netværksarbejde Kulturhusnetværk Århus Amt formidler et samarbejde mellem kulturhuse i amtet. Samarbejdet består i, at repræsentanter for de enkelte kulturhuse mødes i et uformelt forum for erfaringsudveksling. Der samarbejdes desuden om engagement af kunstnere, hvor der er mulighed for flere arrangementer/koncerter og derved lavere omkostninger på de enkelte arrangementer. Underskrift af aftalen den 2003 underskrift kommunen underskrift Århus Amt 23

24 BILAG 7: Tillægsaftale mellem Århus Amt og Århus Kommune I tillæg til den generelle aftale om samarbejde på kulturområdet mellem Århus Amt og kommunerne i amtet, ønsker Århus Kommune og Århus Amt at samarbejde på følgende områder: Museumsområdet På museumsområdet søges samarbejdet styrket omkring de museer, som har en landsdækkende funktion. Det drejer sig om Moesgård Museum, Aarhus Kunstmuseum ARoS, Den Gamle By og Naturhistorisk Museum. Musik På musikområdet samarbejdes især på områder af regional og national interesse som Musikalsk Grundkursus (MGK) Kliivers Big Band Rytmiske spillesteder Århus Sommeropera Den Jyske Opera Århus Amt og Århus Kommune vil desuden samarbejde om at støtte etableringen af et permanent jazzspillested. Århus Symfoniorkester vil i overensstemmelse med Musikloven og den 4-årige aftale med Århus Kommune og Kulturministeriet fungere som et kraftcenter for byens og regionens musik- og kulturliv gennem koncertvirksomhed, pædagogiske virksomhed på skoler og gymnasier, samarbejde med Den Jyske Opera og samarbejde med Musikkonservatoriet til styrkelse af musikeruddannelsen. Teater og Dans På teaterområdet vil Aarhus teater i henhold til teatrets 4-års aftale med Kulturministeriet og Århus Amt fastholde og udvikle et kunstnerisk miljø på teatret, i byen og i regionen. Aarhus Teater vil aktivt bidrage til samarbejdet med det øvrige kulturliv i byen og amtet. Århus Kommune og Århus Amt er enige om at søge "Gran - teater for dans" udviklet til et kraftcenter for moderne dans til gavn for dansemiljøet og dansepublikum uden for hovedstadsområdet. Indsatsen er prioriteret som et udviklingsområde i Kulturaftalen mellem Kulturministeriet og Århus Kommune. På såvel børne- og som voksenteaterområdet er man enige om at stille de godkendte teatre lige med hensyn til generelle billetstøtteordninger, samt at styrke samarbejdet og dialogen også på dette område. 24

25 Bømekultur Århus Amt og Århus Kommune vil styrke samarbejdet om udvikling af børnekulturen i byen og amtet blandt andet gennem fælles ansættelse af en regional børnekulturkonsulent. Den regionale børnekulturkonsulent skal virke som rådgiver og inspirator for Århus Amt og kommunerne i amtet og som koordinator i Århus Kommunes kulturelle arbejde. Århus Festuge Århus Amt og Århus Kommune vil samarbejde om at fastholde Århus Festuge som en kulturbegivenhed på et højt nationalt og internationalt plan. 25

26 Tillægsaftale mellem Silkeborg Kommune og Århus Amt Ud over de kulturområder, som indgår i den generelle kulturaftale mellem Århus Amt og kommunerne i amtet, vil Århus Amt og Silkeborg Kommune via et udvidet samarbejde særligt styrke kulturelle initiativer på følgende områder: Museumsområdet Der samarbejdes fortsat omkring museerne Silkeborg Kunstmuseum, Silkeborg Museum herunder Papirmuséet og det historiske værksted Høgdal. Musikområdet Samarbejdet vedrører den rytmiske musik i form af honorartilskud til rytmiske musikforeninger og udvikling af spillestedet Rampelys. I forhold til den klassiske musik styrkes samarbejdet eventuelt via Den Jyske Symfonietta. Teaterområdet Der samarbejdes omkring Den Internationale Dukketeaterfestival "Festival of Wonder", der afvikles i Silkeborg hvert andet år. Udviklingsprojekter Der samarbejdes om udviklingsprojekter inden for eksempelvis festivals, bømekultur, kultur og erhverv. 26

27 Tillægsaftale mellem Randers Kommune og Århus Amt Ud over de nævnte kulturområder, som indgår i den generelle kulturaftale mellem Århus Amt og kommunerne i amtet, ønsker Århus Amt og Randers Kommune at samarbejde om følgende: Musik På musikområdet ønsker Århus Amt og Randers Kommune at samarbejde om basisensemblet Randers Kammerorkester, det musikalske grundkursus MGK og rytmiske spillesteder i Randers. Herigennem sikres et bredt udbud af såvel rytmisk som klassisk musik af høj kvalitet i regionen. I forbindelse med Århus Amts indgåelse af en kulturaftale med Kulturministeriet arbejdes der på af forenklingsmæssige årsager at fa udlagt det statslige tilskud til Randers Kammerorkester i den kulturelle rammebevilling til Århus Amt. Statstilskuddet til Randers Kammerorkester udlagt i den kulturelle rammebevilling til Århus Amt vil i perioden være øremærket til Randers Kammerorkester. Teater Randers Egnsteater skal forsat være et fælles teater mellem Randers Kommune og Århus Amt. Teatret skal sikre et udbud af forestillinger af professionel og kunstnerisk udfordrende kvalitet og fortsat samarbejde med øvrige professionelle teatre samt have turnéfunktioner i hele regionen. I forbindelse med Århus Amts indgåelse af en kulturaftale med Kulturministeriet arbejdes der på af forenklingsmæssige årsager at få udlagt det statslige tilskud til Randers Egnsteater i den kulturelle rammebevilling til Århus Amt. Det drejer sig både om den statslige refusion i forhold til det kommunale tilskud og statsrefusionen i forhold til det amtslige tilskud. Statsrefusionen til Randers Egnsteater udlagt i den kulturelle rammebevilling til Århus Amt vil i perioden være øremærket til Randers Egnsteater. Museumsområdet Gennem Amtsmuseumsrådet skal der fortsat være et samarbejde mellem Randers Kommune og Århus Amt om Randers Kulturhistoriske Museum og Randers Kunstmuseum Århus Amt og Randers Kommune vil i perioden samarbejde med de otte museer, som ønsker at etablere et fællesmagasin. Udviklingsprojekter Randers Kommune og Århus Amt vil fortsat arbejde på at etablere fælles udviklingsprojekter eksempelvis inden for områderne kultur/erhverv og festivals. 27

Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus J.Nr.2004-12223-66 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 17. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 4888 /

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 2 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Side 2 INDHOLD Side Indledning 3 Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 -2- INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og regionale kulturaftaler 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 J. NR.2004-5099- 28 LIB -2- -3- INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og regionale

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederikshavns Kommune og Det Musiske Hus under Fonden Arena Nord. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

Kulturmetropolen 2016-2019

Kulturmetropolen 2016-2019 Kulturmetropolen 2016-2019 D o k. nr. 541810 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturmetropolen 2.1. Kulturmetropolen

Læs mere

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse STRUKTURKOMMISSIONEN Sekretariatet Dato: J. nr.: Fil-navn: Kulturministeriet, mindre sektoranalyse Der er gode grunde til, at visse opgaver på Kulturministeriets område er lagt ud til amter og kommuner.

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Strukturreform, spørgsmål vedr. kulturområdet

Strukturreform, spørgsmål vedr. kulturområdet Strukturreform, spørgsmål vedr. kulturområdet Spr. 1_KUM_S Det beskrives, at staten vil øge sit engagement i hele landets kulturliv og støtte synlige kulturelle fyrtårne, der har særlig kvalitet. På den

Læs mere

Kulturpolitik. Kulturpolitik i Rebild Kommune

Kulturpolitik. Kulturpolitik i Rebild Kommune Kulturpolitik Kulturpolitik i Rebild Kommune Januar 2014 Center Kultur og Fritid Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Byrådets vision... 4 Januar 2006... 4 Værdigrundlag... 5 Mål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019

Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019 Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019 D o k. nr. 541810 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturmetropol

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01.

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01. Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01.09 til 31.12.11 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler

Læs mere

Kolding. Egnsteateraftale mellem By- og. Mungo Park Kolding. Kolding Kommune 6000 Kolding

Kolding. Egnsteateraftale mellem By- og. Mungo Park Kolding. Kolding Kommune 6000 Kolding og studieby. Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005337003 Kommune 6000 Mungo Park Udviklingsforvaitningen og Nytorv 11 Egnsteateraftale mellem By- og Ko mm un Aftalen omhandler Kommunes tilskud

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\535603\dokumenter\akt106a.fm 07-04-05 13:24:44 k03 pz. Kulturministeriet. København, den 30. marts 2005.

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\535603\dokumenter\akt106a.fm 07-04-05 13:24:44 k03 pz. Kulturministeriet. København, den 30. marts 2005. 1 Kulturministeriet. København, den 30. marts 2005. 106 a. Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at anvende ministeriets andel af tips- og lottomidlerne til kulturelle formål som

Læs mere

Kulturaftale Sønderjylland- Schleswig

Kulturaftale Sønderjylland- Schleswig Kulturaftale Sønderjylland- Schleswig Sønderjylland-Schleswig - en europæisk kulturaftale Den dansk-tyske grænseregion med Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg samt kommunerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af teaterloven

Forslag. Lov om ændring af teaterloven 2007/1 LSF 31 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Fremsat den 24. oktober 2007 af kulturministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af teaterloven

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2016 Vejledning til ansøgere Indhold 1. Hvem kan søge Kulturpuljen 2016?... 2 2. Hvad kan man søge til?... 2 3. Hvad bliver projektet vurderet på?... 2 4. Økonomiske og tidsmæssige rammer for

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Forord. Indledning. Kulturregion Storstrøm havde som primære mål:

Forord. Indledning. Kulturregion Storstrøm havde som primære mål: Forord I denne rapport præsenteres resultater af evalueringen af Kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturregion Storstrøm bestående af Faxe, Guldborgsund, Lolland, Næstved, Stevns og Vordingborg

Læs mere

LiMFJORDSIEA1REr. Vedr. Egnsteateraftale 2013-2016. Kulturstyrelsen Scenekunstområdet/Egnsteatre H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

LiMFJORDSIEA1REr. Vedr. Egnsteateraftale 2013-2016. Kulturstyrelsen Scenekunstområdet/Egnsteatre H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V LiMFJORDSIEA1REr Kulturstyrelsen Scenekunstområdet/Egnsteatre H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Limfjordsteatret d. 7. nov. 2012 Vedr. Egnsteateraftale 2013-2016 Hermed fremsender vi den endelige

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Scenekunstgruppens bidrag i alt 3 dele

Scenekunstgruppens bidrag i alt 3 dele Scenekunstgruppens bidrag i alt 3 dele Del 1: Egnsteater i Thisted Kommune Thy Teater er Thisted Kommunes ubetinget største leverandør af professionel scenekunst. Med 109 forestillinger i 2010 og 120 forestillinger

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018)

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Dok. nr. 2744249 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1 Baggrund 1.2 Aftaleperiode

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden til

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden 01.01.09 til 31.12.12 J.Nr.2004-13826 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Nordjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Nordjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Nordjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12 J.Nr.2004-12257 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturring Østjylland for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturring Østjylland for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012 bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbilagbbbbbh:\kultur- og Udviklingsudvalget\2008\Møde nr. 06 den 9. juni 2008\Punkt 04 Kulturaftale for Kulturring Østjylland.doc Bilag 1 til punkt 4 Regional kulturaftale mellem kulturministeren

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Ib Christensen Henvendelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst vedrørende små storbyteatre i Aarhus Kommune. Baggrund:

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber SKOLER OG INSTITUTIONER Dato:22. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2106 E-mail: bau@balk.dk Kontakt: Bibi Baunkilde Notat Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Læs mere

Kulturplan 2009-2010

Kulturplan 2009-2010 Kulturplan 2009-2010 Kulturplan Vision: Vi ønsker et bredt, rigt, varieret og kvalitetspræget kulturliv, dels baseret på de faste kulturelle institutioner, dels på det folkelige engagement både som aktører

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Kulturring Østjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Kulturring Østjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Kulturring Østjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde 20. maj 2015 EM 2015/xx Forslag til: Inatsisartutlov om kunstnerisk virksomhed Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Kunstnerisk virksomhed omfatter aktiviteter inden for følgende kunstområder: 1) Arkitektur.

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10. VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgning til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

18. Kulturpulje 2015 Åbent

18. Kulturpulje 2015 Åbent 18. Kulturpulje 2015 Åbent Forretningsudvalget 2521842 Brevid: Resume Kulturpuljen 2015 har modtaget 27 ansøgninger, som tilsammen har søgt om ca. 9,4 mio. kr. Der indstilles 12 projekter til tilskud,

Læs mere

Kulturudvalget L 53 - Bilag 1 O. Forslag til Lov om ændring af en række love på kulturområdet (Udmøntning af kommunalreformen på kulturområdet)

Kulturudvalget L 53 - Bilag 1 O. Forslag til Lov om ændring af en række love på kulturområdet (Udmøntning af kommunalreformen på kulturområdet) Kulturudvalget L 53 - Bilag 1 O N O T A T M I N I S T E R I E T Forslag til Lov om ændring af en række love på kulturområdet (Udmøntning af kommunalreformen på kulturområdet) Modtagne høringssvar Kulturministeriet

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner 23. april 2010 Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalget 10. november 2015 7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018 15-027162 Sagsfremstilling Forslag til ny kulturaftale mellem Kulturministeren

Læs mere

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole www.aalborgkulturskole.dk 1) Indledning 2) Ansættelsesudvalg 3) Tidsplan 4) Aalborg Kommunale Skolevæsen 5) Præsentation af Aalborg Kulturskole 6)

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011

Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011 - den Statens Kunstråds Musikudvalg: Samlet evaluering af de fem basisensembler 2010-2011 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstråds Musikudvalgs analyser, vurde ringer og anbefalinger vedrørende

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 2016 Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Indhold Forord..........................4 Målsætninger for Handleplan 2016.........6 Kulturlivets aktører..................

Læs mere

Egnsteateraftale mellem

Egnsteateraftale mellem Egnsteateraftale mellem Carte Blanche, Egnsteater i Viborg (herefter teatret) Og Viborg Kommune (herefter kommunen) For perioden 01.01.2014 31.12.2017 Aftalen er indgået i henhold til Bekendtgørelse om

Læs mere

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/5 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse

Læs mere

Projektbeskrivelse - Pulje til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner

Projektbeskrivelse - Pulje til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner Projektbeskrivelse - Pulje til nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner Punkt 1, Ansøgere: Kulturskibet (Tidl. Kerteminde Musikskole) Tyrebakken 11, 5300 Kerteminde Kulturskoleleder: Morten

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins. Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del Bilag 162 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og

Læs mere

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo TALE 26. maj 2008 Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder Et lysglimt eller en dynamo Tak for invitationen til at tale her i dag. Jeg er glad for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af teaterloven

Forslag. Lov om ændring af teaterloven Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2011-12 Fremsat den 29. februar 2012 af kulturministeren (Uffe Elbæk) Forslag til Lov om ændring af teaterloven (Udmøntning af aftale om en række ændringer på teaterområdet

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af teaterloven

Forslag. Lov om ændring af teaterloven 2011/1 LSF 98 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. Fremsat den 29. februar 2012 af kulturministeren (Uffe Elbæk) Forslag til Lov om ændring af

Læs mere

Kulturstyrelsen udbyder således en samlet opgave vedrørende Kompetenceudvikling læringsforløb og aktiviteter:

Kulturstyrelsen udbyder således en samlet opgave vedrørende Kompetenceudvikling læringsforløb og aktiviteter: 10. februar 2015 Bilag 2: Opgavebeskrivelse 2.1 Opgavens baggrund og formål Kulturministeriet lancerede den 20. maj 2014 en strategi for børn og unges møder med kunst og kultur. Der er tre enkeltstrategier,

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM Egnsteateraftale vedr. Teatret OM 1. Aftaleparter Teatret OM (herefter kaldt teatret) og Ringkøbing-Skjern Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale 2012-2014 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted,

Læs mere