Medieinformation KONTAKT. Peder van der Schaft Tlf aarhuspanorama.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medieinformation KONTAKT. Peder van der Schaft Tlf. 30 22 33 44 ps@aarhuspanorama.dk aarhuspanorama.dk"

Transkript

1 Medieinformation 2016 KONTAKT Peder van der Schaft Tlf aarhuspanorama.dk

2 OM AARHUS PANORAMA Aarhus Panorama er et lokalt gratismagasin, der med nysgerrighedens lygte søger de små og store fortællinger om vores smilende by. Ned i tempo En ting er sikkert. Vi vil ikke lave hurtige nyheder. Til gengæld vil vi invitere vores læsere på velfortalte historier med substans. Vi ønsker at fordybe os, og vi stræber derfor efter at gøre os umage, når vi sætter os foran tasterne. Vi vil ikke løbe i pendulfart efter de nyeste historier blot for at være først med det første. Vi vil hellere være sidst med den bedste historie. Unik historie Vi ønsker at overraske vores læsere gennem anderledes vinkler, der nuancerer fortællingen om Aarhus. Det vil vi gøre ved at servere portrætter af spændende personligheder og malende reportager fra interessante steder i Aarhus. Vi ønsker også at berette om byens mange kulturbegivenheder. Hver mandag kan man derfor læse med, når vi leverer en ugentlig kulturguide med anbefalinger til kulturlivet i Aarhus. Vores vision er at minde alle aarhusianere om, at vi deler by med en masse spændende mennesker, der alle gemmer på en unik historie. Fakta Aarhus Panorama udkom første gang i september 2013 Magasinet bliver trykt i et oplag på eksemplarer fordelt på 68 sider Magasinet udkommer hver anden måned og omdeles af egne bude Magasinet kan findes på byens cafeer, biblioteker, i butikker og storcentre Magasinet består af en gruppe engagerede grafikere, journalister og fotografer, som ønsker at give noget tilbage til byen Magasinet kan også læses online på aarhuspanorama.dk, hvor vi serverer én unik historie dagligt.

3 MÅLGRUPPE Målgruppe Aarhus Panorama appellerer til alle, der bor i Aarhus med interesser inden for bylivet, caféer, udstillinger, museer, musik, teater osv. Vi skriver til engagerede aarhusianere, der har appetit på livet og involverer sig i de ting, byen byder på. Vores artikler dækker bredt vores målgruppe, som er årige aarhusianere, der er optagede af byens puls. Både når det handler om musik, oplevelser, socialt liv og aktiviteter såvel som byens fremtid og den måde, hvorpå vi lever sammen i Aarhus. Modsat byens mange ugeaviser, der bliver hustandsomdelt, er Aarhus Panorama et magasin, læserne selv tager, fordi de har et reelt ønske om at læse det. Det betyder, at artikler og annoncer bliver læst grundigere. Indholdet er som oftest tidløst, hvilket får folk til at gemme og opbevare magasinerne. Og ofte bliver magasinerne læst, når man har en naturlig pause i for eksempel toget, på caféen, ved frisøren eller hjemme i sofaen.

4 DET SIGER VORES LÆSERE OG ANNONCØRER Johannes 22, studerende Læser Aarhus Panorama leverer god, lokal journalistik med gode billeder og hyggelige interviews. Magasinet sætter blandt andet musik og kultur på dagsordenen, og det får jeg meget ud af at læse om. Aarhus Panorama er underholdning på en god måde, og selvom jeg ikke er den store magasinlæser, vil jeg rigtig gerne læse Aarhus Panorama. Anna 46, lægesekretær Læser Jeg synes, at Aarhus Panorama er et meget relevant lokalt magasin. Jeg bliver både overrasket og oplyst, når jeg læser det, og jeg får ofte lyst til at kigge nærmere ind i nogle af emnerne. Aarhus Panorama er mere tilgængelig end en avis, og som oftest tager jeg det med hjem, gemmer det og finder det frem, når jeg skal en tur i kolonihave. Heidi 43, Lektor i Offentlig Forvaltning Læser Jeg synes, at Aarhus Panorama er et godt magasin. Jeg bruger det til at blive opdateret på udstillinger og andre tilbud i byen. Jeg tager som oftest magasinet med hjem, for der har tit været nogle gode interviews, som min mand også kunne have interesse i. Emilie Brøgger Marketingansvarlig, Aarhus Teater Annoncør Aarhus Panorama er et stabilt og solidt medie, som man kan regne med. Det er et magasin, som har fingeren på pulsen i Aarhus, og som altid er at finde der, hvor det sker. Det både i forhold til det redaktionelle indhold, men også i distributionen af selve magasinet. Henrik Vesti Gottschalk Indehaver af Lokalbolig Annoncør Magasinet holder en høj kvalitet og byder på gode, solide artikler. Det er attraktivt for os, at magasinet ligger i byen i to måneder, og at det er lettilgængeligt for de folk, vi gerne vil nå ud til. Ønsker man at brande sig lokalt, matcher Aarhus Panorama som markedsføringskanal rigtig godt. Klaus Dam Indehaver af Brillegalleriet Annoncør Magasinet byder på mange spændende artikler og behandler lokalstof på et internationalt niveau. Jeg ønsker at appellere til kunder, der går efter kvalitet, og derfor synes jeg, at Aarhus Panorama passer rigtig godt ind i vores markedsføring.

5 LÆSERUNDERSØGELSE VIL ANBEFALE AARHUS PANORAMA 84% 37% svarer, at Aarhus Panorama er det gratis magasin/avis som de foretrækker at læse. 97 % FLOT OG IMØDEKOMMENDE LAYOUT 44% gemmer Aarhus Panorama 71% er helt enige/ enige i, at Aarhus Panorama indeholder spændende og gode artikler GENEREL VURDERING AF BLADET (PÅ EN SKALA FRA 1-10) % af aarhusianerne kender Aarhus Panorama og 22% har læst mindst 3 udgaver LÆSERUNDERSØGELSE RESPONDENTER - GNS. ALDER 31,8 ÅR

6 TRYKMAGASIN PRISER FOR TRYKTE ANNONCER OPSLAG HALVSIDE 2/1side 420 x 280 mm 1/2 side 105 x 280 mm el. 210 x 140 mm , ,- Placeringstillæg + 20 % Placeringstillæg + 20 % HELSIDE BAGSIDE Placeringstillæg 1/1 side 210 x 280 mm , ,- bagside 1/1 side 210 x 280 mm B + 20 % Placeringstillæg er for siderne 2-9 samt indersiden af bagsiden. Alle priser er ekskl. moms.

7 WEBBANNERE PRISER FOR WEBBANNERE VISNINGER VISNINGER VISNINGER CPM 160 kr. CPM 140 kr. CPM 120 kr. 800 kr. SPAR 200 kr. SPAR 600 kr kr kr. Webbannerne roterer mellem forskellige placeringer på hjemmesiden for at opnå bred og alsidig eksponering. Du betaler først, når annoncekampagnen er afsluttet. CPM = Pris pr visninger Alle priser er ekskl. moms PLACERINGER FORSIDE ARTIKELSIDE 1150 x 175 px 1150 x 175 px Dimensioner 1150 x 175 px 750 x 150 px 300 x 300 px 1150 x 175 px 300 x 300 px Formater JPG PNG GIF 750x 150 px 300 x 300 px 300 x 300 px Størrelse Maks 250 KB pr. banner 1150 x 175 px 750x 150 px

8 MATERIALEAFLEVERING FASTLAGTE UDGIVELSESDATOER Aarhus Panorama udkommer 6 gange om året i 2015 på følgende datoer: 12. januar 2016 Materialedeadline: 21. december 8. marts 2016 Materialedeadline: 22. februar 10. maj 2016 Materialedeadline: 25. april 12. juli 2016 Materialedeadline: 27. juni 13. september 2016 Materialedeadline: 29. august 8. november 2016 Materialedeadline: 24. oktober ANNONCEMATERIALE Materialet leveres som PDF. MATERIALET Til alle annonceformater skal der lægges 5 mm. til beskæring på alle fire sider af annoncen. Al tekst og billedvigtige elementer placeres mindst 10 mm indenfor det beskårne format. Kunden eller kundens mediebureau er selv ansvarlig for, at annoncematerialet er korrekt produceret og leveret fra deres eventuelle underleverandørs side. Ved produktion af dobbeltside-annoncer anbefales det, at der ikke placeres elementer henover midten pga. formeringen. Ved tvivlsspørgsmål, kontakt Aarhus Panorama. BILLEDER Billeder skal som minimum have en opløsning på 300 DPI. PDF. Filen må kun indeholde CMYK-farver. UPLOAD AF ANNONCEMATERIALE Annoncemateriale skal sendes til: ps@aarhuspanorama.dk ANNONCEKONTROL Aarhus Panorama forbeholder sig ret til at nægte at indrykke en annonce, selvom den i første instans er blevet accepteret eller tidligere har været indrykket. Annoncer, der ud fra Aarhus Panoramas skøn kan forveksles med redaktionelt indhold, forsynes med ordet annonce. ANNULLERING Eventuel annullering skal være Aarhus Panorama i hænde inden senest 30 dage før udgivelsee. I tilfælde af for sen annullering faktureres 50% af annoncens pris. BETALINGSBETINGELSER Alle annoncer beregnes efter de på indrykningsdatoens gældende priser. Betalingen skal ske senest 14 dage før udgivelsesdatoen. Bestilles mere end én annonce sker faktureringen samlet på aftalens fulde beløb. Alle priser er oplyst ekskl. moms REKLAMATIONER Ved trykning påtager Aarhus Panorama sig intet ansvar for eventuelle mindre afvigelser fra originalmaterialets farver. Aarhus Panorama forbeholder sig ret til at afvise reklamationer over annoncer, hvor materialet på forhånd er påtalt som ikke egnet til trykning. Der ydes ingen reduktion i annonceprisen ved fejl, hvor Aarhus Panorama er uden skyld i fejlens opståen. I tilfælde af fejl, som annoncøren ikke bærer ansvaret for, giver vi reduktion efter vores skøn af budskabets forringelse, dog højst annonceindrykningens pris. Reklamationer skal fremsættes senest 10 hverdage efter annoncens indrykning. Fakturareklamationer skal fremsættes senest 7 dage efter fakturaen er modtaget.

9 AARHUS PANORAMA