Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83"

Transkript

1 Personlig pleje Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven 1, stk. 2). Hjælpen efter Lov om social service bygger på den enkeltes ansvar for sig selv og sin familie. Hjælpen tilrettelægges ud fra den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte (Serviceloven 1, stk. 3). ydelsen ydelsen er ifølge Serviceloven 81: At forebygge at brugerens problemer forværres At forbedre brugerens sociale og personlige funktion samt udviklingsmuligheder At forbedre brugerens muligheder for livsudfoldelse For de konkrete formål for delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Brugere, som midlertidigt eller varigt ikke selv kan varetage personlig pleje eller dele af det. For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser Beskrivelse af ydelsens Brugeren gives mulighed for selv at udføre det, som brugeren kan og i det tempo, som passer brugeren under hensyntagen til den betydning brugeren tillægger personlig pleje. Der tages hensyn til værdighed, integritet, kultur og livskvalitet. Brugeren medinddrages så meget som muligt, og der tages hensyn til brugerens blufærdighed. Der lægges stor vægt på omsorg, kommunikation og nænsomhed i forbindelse med den personlige pleje. Ydelsen kan gives som: Være til stede. Brugeren gives tryghed ved tilstedeværelse, når brugeren selv udfører ydelsen. Motivere / Forebygge. Brugeren motiveres / vejledes til at klare så meget som muligt selv. Træne. Brugeren trænes i at genvinde eller bevare evnen til at klare sig mest muligt. Støtte / udføre med. Brugeren guides / støttes i at klare så meget som muligt selv. Hjælpe / udføre for. Brugeren får udført ydelsen. Følgende delydelser indgår i ydelsen:

2 1.1 Bad 1.2 Personlig hygiejne 1.3 Af- og påklædning 1.4 Kateter- og stomipleje 1.5 Toiletbesøg 1.6 Hudpleje 1.7 Hjælp til kropsbårne hjælpemidler 1.8 Forflytning 1.9 Vending og lejring 1.10 Andet For det konkrete i delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. I alle delydelser indgår at bære affald ud, hvis brugeren ikke selv kan varetage denne opgave. Ydelsens omfang Ydelsen kan leveres alle ugens dage over hele døgnet op til max. 8 gange. Se hyppigheden under beskrivelsen af de enkelte delydelsers. Den vejledende gennemsnitstid fremgår af en samlet oversigt over gennemsnitstider, som offentliggøres sammen med timeprisen. Krav til leverandøren Leverandøren skal overholde forvaltningsretlige regler om tavshedspligt m.v. Leverandøren skal følge anvisningerne i Helsingør Kommunes arbejdsmiljøpolitik. Kompetencekrav til medarbejderen Ydelsen karakteriseres som elementær / grundlæggende pleje, hvilket medfører at alt plejepersonale efter oplæring kan udføre ydelsen. Medarbejderen skal kunne observere brugerens tilstand og kunne reagere relevant på ændringer i tilstanden. Minimumskrav for at kunne udføre ydelsen er, at medarbejderen har opdateret viden og er bekendt med kvalitetsstandard, instrukser, mål og handleplan (Døgnrytmeplan) for ydelsen. Medarbejderen skal kunne bestride det danske sprog i skrift og tale på et forståeligt niveau. Krav til brugeren Brugeren eller dennes pårørende skal give besked til visitator ved væsentlige forandringer. Brugeren skal deltage så aktivt, det er muligt, og selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til. Brugeren skal følge de krav, som fastsættes i arbejdspladsvurderingen. Brugeren skal acceptere brug af hjælpemidler. Brugeren skal melde afbud i så god tid som muligt, hvis ydelsen ikke kan modtages til aftalt tidspunkt. Brugeren skal være hjemme, mens hjælpen udføres.

3 Krav til observation og dokumentation Leverandøren skal følge retningslinjerne i Krav og vejledning til dokumentation. Leverandøren skal i samarbejde med brugeren udarbejde en handleplan (Døgnrytmeplan) for de visiterede ydelser, aktiviteter o.l. Leverandøren skal forebygge tab af funktionsevne f.eks. ved at motivere brugeren til at selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til og / eller f.eks. ved at vejlede og opmuntre brugeren til at klare hverdagen. Leverandøren skal observere ændringer i brugerens tilstand. Leverandøren skal handle fagligt forsvarligt i forhold til brugeren tilstand. Leverandøren skal dokumentere væsentlige ændringer i brugeren tilstand i elektronisk brugerjournal. Leverandøren skal videregive oplysninger om brugerens tilstand, som medfører længerevarende ændret behov for hjælp, til visitator. Leverancesikkerhed Ydelsen leveres som aftalt +- ½ time. Hvis brugeren skal på dagcenter med liftbus, skal brugeren være klar til afhentning senest kl de aktuelle dage. I forbindelse med helligdage kan bad flyttes indenfor 3 hverdage før eller efter badet skulle have været givet. Brugeren orienteres herom inden. Ved leverancesvigt henvender brugeren sig til visitator. Fleksibel hjemmehjælp Leverandør af ydelsen Betaling for ydelsen Kvalitetsmål og opfølgning Brugeren kan vælge at få udført en hel eller delvis anden hjælp indenfor den tid, hjælperen har til rådighed ved det pågældende besøg. Kommunale leverandører, Helsingør Kommune Hjælper, udpeget af brugeren og ansat af kommunen, 91 Brugerens eget valg af hjælp, 95 De private leverandører, som har indgået aftale med Helsingør Kommune. Hvis brugerens funktionsevne er midlertidigt nedsat, skal brugeren betale for ydelsen. Betalingen beregnes på grundlag af brugerens og evt. ægtefælles indkomstgrundlag. De overordnede kvalitetsmål for Helsingør Kommune er: at brugerne er tilfredse med kvaliteten i udførelsen af de visiterede indsatser at der er kvalitet i de leverede indsatser at der er helhed, sikkerhed og kontinuitet i indsatserne og at fejl og uhensigtsmæssigheder forebygges

4 Opfølgning foretages gennem: revurdering stikprøvekontrol egenkontrol For den detailleret beskrivelse af kvalitetsmål, resultatkrav og opfølgning henvises til Kravspecifikationen.

5 Bad 2 navn Bad 2 At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At bade 2 Brugeren har moderate begrænsninger og klarer ikke selv at varetage dele af badet. Toiletbesøg se beskrivelse af dette Af- og påklædning Vejning vægt og dato noteres i vægtskema Hårvask og brusebad de steder brugeren ikke kan nå f.eks. ryg og fødder Aftørring de steder brugeren ikke kan nå f.eks. ryg og fødder Smøre kroppen de steder brugeren ikke kan nå f.eks. ryg og fødder Aftørring af fliser og gulv på badeværelset Sengeredning og oprydning i soveværelse Oprydning på badeværelse / tømme blespand Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 2 gange ugentlig, dagtid hverdag Vejning 1 gang om måneden, hyppigere ved observerede ernæringsproblemer.

6 Bad 3 navn Bad 3 At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At bade 3 Brugeren har svære begrænsninger og klarer ikke selv at varetage store dele af badet. Evt. nedre toilette i sengen Toiletbesøg se beskrivelse af dette Af- og påklædning Vejning vægt og dato noteres i vægtskema Brusebad Hårvask Aftørring de steder brugeren ikke selv kan tørre Smøre kroppen de steder brugeren ikke selv kan smøre Rense ører, negle, navle, klippe negle på hænderne de steder brugeren ikke selv kan klare Føntørre håret Barbering de steder brugeren ikke selv kan klare Tømning af kolbe / bækken / spand Sengeredning, oprydning soveværelse Oprydning og aftørring af fliser og gulv på badeværelset / tømme blespand Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 2 gange ugentlig, dagtid hverdag Vejning 1 gang om måneden, hyppigere ved observerede ernæringsproblemer.

7 Bad 4 navn Bad 4 At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At bade 4 Brugeren har totale begrænsninger og klarer ikke selv at varetage badet. Forberede badet Evt. nedre toilette i sengen Toiletbesøg se beskrivelse af dette Af- og påklædning Vejning vægt og dato noteres i vægtskema Brusebad Hårvask Aftørring Smøre hele kroppen Rense ører, negle, navle, klippe negle på hænderne Rede hår, føntørre håret Tand- og mundpleje Barbering Deodorant, kosmetik, eau de cologne Tømning af kolbe / bækken / spand Sengeredning, oprydning i soveværelse Oprydning og aftørring af fliser og gulv på badeværelset / tømme blespand Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 2 gange ugentlig, dagtid hverdag Vejning 1 gang om måneden, hyppigere ved observerede ernæringsproblemer.

8 Personlig hygiejne 2 navn Personlig hygiejne 2 At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At vaske sig 2 Brugeren har moderate begrænsninger og klarer ikke selv at varetage dele af den personlige hygiejne uden støtte, f.eks. lettere demente. Nedre toilette Toiletbesøg se beskrivelse af dette Smøre sart hud de steder brugeren ikke selv kan smøre Af- og påklædning Sengeredning og oprydning i soveværelse Oprydning på badeværelse / tømme blespand Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 5 gange ugentlig, dagtid

9 Personlig hygiejne 3 navn Personlig hygiejne 3 At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At vaske sig 3 Brugeren har svære begrænsninger og klarer ikke selv at varetage store dele af den personlige hygiejne. Nedre toilette - udføres oftest i sengen Toiletbesøg se beskrivelse af dette Dele af øvre toilette udføres oftest på badeværelset Smøre sart hud de steder brugeren ikke selv kan smøre Af- og påklædning Barbering, de steder brugeren ikke selv kan klare Tømning af kolbe / bækken / spand Sengeredning og oprydning i soveværelse Oprydning på badeværelse / tømme blespand Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 5 gange ugentlig, dagtid

10 Personlig hygiejne 4 navn Personlig hygiejne 4 At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At vaske sig 4 Brugeren har totale begrænsninger og klarer ikke selv at varetage den personlige hygiejne. Nedre toilette - udføres oftest i sengen Toiletbesøg se beskrivelse af dette Øvre toilette udføres oftest på badeværelset Smøre sart hud de steder brugeren ikke selv kan smøre Af- og påklædning Tand- og mundpleje Rense negle Barbering Deodorant, kosmetik, eau de cologne Tømning af kolbe / bækken / spand Sengeredning og oprydning i soveværelse Oprydning på badeværelse / tømme blespand Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 5 gange ugentlig, dagtid

11 Personlig hygiejne aften navn Personlig hygiejne aften At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At vaske sig 2-4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele den personlige hygiejne. Toiletbesøg se beskrivelse af dette Af- og påklædning Tand- og mundpleje Lægge i seng Hjælp til kropsbårne hjælpemidler se beskrivelse af dette 1 gang daglig, aftentid Toiletbesøg navn Toiletbesøg At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At foretage toiletbesøg 2-4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele toiletbesøget. Hjælpe på toilettet / bækkenstolen Nedre toilette ved behov Skift af ble, sikre korrekt bletype Skift af uridom, kateterpose, stomipose Tømning af katerpose, stomipose Tømning af kolbe / bækken / spand Skylle kolbe / bækken / spand Rengøre yderligere ved behov Sætte kolbe / bækken / spand på plads Max 6 gange daglig

12

13 Kateterpleje skift / tømning af kateterpose navn Kateterpleje skift / tømning af kateterpose At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At foretage toiletbesøg 1-4 Brugeren har lette, moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele kateterpleje / stomipleje. Brugeren klarer selv toiletbesøg, evt. med hjælp af pårørende. Skift af kateterpose Tømning af kateterpose 2 3 gange daglig Stomipleje skift / tømning at stomipose navn Stomipleje skift / tømning at stomipose At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At foretage toiletbesøg 1-4 Brugeren har lette, moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele kateterpleje / stomipleje. Brugeren klarer selv toiletbesøg, evt. med hjælp af pårørende. Skift af stomipose Tømning af stomipose 1 gang daglig, dagtid

14 Hjælp til kropsbårne hjælpemidler navn Hjælp til kropsbårne hjælpemidler At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At klæde sig på 2-4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage af- og påsætning af kropsbårne hjælpemidler. Brugeren klarer selv personlig hygiejne og bad, evt. med hjælp af pårørende. Af- og påsætning af høreapparater Af- og påsætning af briller / kontaktlinser Af- og påsætning af øjenprotese Af- og påsætning af arm- eller benprotese Af- og påsætning af benskinne Af- og påsætning af korsét 2 gange daglig Støttestrømper navn Støttestrømper At sikre brugerens velvære, således at brugeren bedst muligt bevarer egen eller pårørendes normer for personlig pleje. At klæde sig på 2-4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage af- og påsætning af støttestrømper. Give støttestrømpe på, gerne med hjælp af gummihandsker Give almindelige strømper og sko på Tage almindelige strømper og sko af Tage støttestrømper af Smøre ben om aftenen 2 gange daglig

15

16 Forflytning 3 navn Forflytning 3 At sikre brugerens velvære At forebygge udvikling af tryksår At flytte sig 3 Brugeren har svære begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af forflytningen. Forflytning f.eks. fra seng til stol i forhold til situationen ud fra en forflytningsinstruks 6 gange daglig Forflytning 4 navn Forflytning 4 At sikre brugerens velvære At forebygge udvikling af tryksår At flytte sig 4 Brugeren har totale begrænsninger, og klarer ikke selv at forflytte sig. Forflytning f.eks. fra seng til stol i forhold til situationen ud fra en forflytningsinstruks 6 gange daglig

17 Vending og lejring navn Vending og lejring At sikre brugerens velvære At forebygge udvikling af tryksår At flytte sig 4 Brugeren har totale begrænsninger, og klarer ikke selv at vende sig eller flytte sig. Vende ved hjælp af stiklagen og / eller glidestykke Lejre, evt. ved hjælp af lejringspuder 8 gange daglig GPS-kald navn Omfang GPS-Kald At dække brugerens akutte behov. Brugeren er bevilget en GPS-sender Brugeren er ikke, hvor brugeren forventes at være. Opdage / få meldt, at brugeren er savnet Lokalisere brugeren, evt. ved hjælp af Søllerød Brandvæsen Hente brugeren, hvis brugeren er indenfor en radius af ca. 10 km. Foretage nødvendige observationer og handlinger ud fra brugerens tilstand Kontakte politiet, hvis brugeren er udenfor en radius af ca. 10 km. Lokalisering af brugeren skal foretages hurtigst muligt efter at brugeren er opdaget / meldt savnet.

18 Nødbesøg navn Nødbesøg At dække brugerens akutte behov. Brugeren har en akut opstået ændring i tilstanden, som brugeren er ude af stand til selv at løse. Hjælpen skal ud fra en faglig vurdering være uopsættelig. Der er primært tale om hjælp til brugere, som er bevilget nødkald jvf. Lov om social service 112. Omfang Hjælp efter fald Hjælp ved pludselig opstået sygdom f.eks. diarre eller opkastning Hjælp i forbindelse med uopsættelige toiletbesøg Hjælp til nødvendigt nedre toilette Der skal reageres hensigtsmæssigt efter en konkret faglig vurdering. Hvis der fagligt vurderes at være tale om en akut livstruende situation, skal der umiddelbart ringes 112. Hvis der fagligt vurderes at være tale om en akut ikke livstruende situation, skal nødbesøget leveres så hurtigt som muligt. Hvis der fagligt vurderes at være tale om en ikke akut situation, skal nødbesøget leveres i løbet af 45 minutter fra behovet blev meldt, hvis ikke andet er aftalt med brugeren pr. nødkaldsradio / telefon.

19 Løft efter fald i hjemmet navn tildelt Løft efter fald i hjemmet Serviceloven 83, stk. 1.1 At løfte brugeren op efter fald Brugeren er faldet i hjemmet og kan ikke selv rejse sig op. Brugeren har et defekt hjælpemiddel, og kan ikke selv eller med hjælp forflytte sig til en midlertidig faglig forsvarlig løsning. Brugeren skal ikke på skadestuen. Brugeren har ikke kerko-alarm. Leverandøren eller det kommunale sygeplejefaglige beredskab på nødbesøg kan ikke hjælpe brugeren op uden brug af løft, jf. retningslinjen: Fald på gulv. Omfang Hjælp med løft efter akut fald Hjælpen fra den eksterne leverandør forventes leveret indenfor ½ time, fra leverandøren / det kommunale sygeplejefaglige beredskab har tilkaldt hjælpen. Forflytning / løft af terminale brugere navn tildelt Forflytning / løft af terminale brugere Serviceloven 83, stk. 1.1 At brugeren kan komme over i plejeseng Brugeren er terminal og kan ikke selv komme over i plejeseng eller medvirke ved forflytning. Brugeren kan ikke gøre brug af forflytningshjælpemidler fra egen seng til plejeseng. Leverandøren kan ikke hjælpe brugeren over i plejeseng, jf. retningslinjen: Personforflytninger. Omfang Hjælp med forflytning / løft til plejeseng Hjælpen fra den eksterne leverandør forventes leveret indenfor ½ timer, fra leverandøren / det kommunale sygeplejefaglige beredskab har tilkaldt hjælpen.

20 Ernæring Ydelsestype Ernæring (5) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven 1, stk. 2). Hjælpen efter Lov om social service bygger på den enkeltes ansvar for sig selv og sin familie. Hjælpen tilrettelægges ud fra den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte (Serviceloven 1, stk. 3). ydelsen ydelsen er ifølge Serviceloven 81: At forebygge at brugerens problemer forværres At forbedre brugerens sociale og personlige funktion samt udviklingsmuligheder At forbedre brugerens muligheder for livsudfoldelse For de konkrete formål for delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Brugere, som midlertidigt eller varigt ikke selv kan varetage opgaver omkring ernæringssituationen eller dele af det. For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser Beskrivelse af ydelsens Brugeren gives mulighed for at indtage tilstrækkelig mad og drikke, samt hjælp til at indtage maden i det tempo, som passer brugeren under hensyntagen til den betydning brugeren tillægger måltidet. Der tages hensyn til værdighed, integritet, kultur og livskvalitet. Brugeren medinddrages så meget som muligt. Der lægges stor vægt på omsorg og kommunikation i forbindelse med hjælp til ernæring. Ydelsen kan gives som: Være til stede. Brugeren gives tryghed ved tilstedeværelse, når brugeren selv udfører ydelsen. Motivere / Forebygge. Brugeren motiveres / vejledes til at klare så meget som muligt selv. Træne. Brugeren trænes i at genvinde eller bevare evnen til at klare sig mest muligt. Støtte / udføre med. Brugeren guides / støttes i at klare så meget som muligt selv. Hjælpe / udføre for. Brugeren får udført ydelsen. Følgende delydelser indgår i ydelsen: 5.1 Tilberedning og anretning af mad 5.2 Hjælp til indtagelse af mad og drikke

21 For det konkrete i delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. I alle delydelser indgår at bære affald ud, hvis brugeren ikke selv kan varetage denne opgave. Ydelsens omfang Ydelsen kan leveres alle ugens dage over hele døgnet. Se hyppigheden under beskrivelsen af de enkelte delydelsers. Den vejledende gennemsnitstid fremgår af en samlet oversigt over gennemsnitstider, som offentliggøres sammen med timeprisen. Krav til leverandøren Leverandøren skal overholde forvaltningsretlige regler om tavshedspligt m.v. Leverandøren skal følge anvisningerne i Helsingør Kommunes arbejdsmiljøpolitik. Kompetencekrav til medarbejderen Ydelsen karakteriseres som elementær / grundlæggende pleje, hvilket medfører at alt plejepersonale efter oplæring kan udføre ydelsen. Medarbejderen skal kunne observere brugerens tilstand og kunne reagere relevant på ændringer i tilstanden. Minimumskrav for at kunne udføre ydelsen er, at medarbejderen har opdateret viden og er bekendt med kvalitetsstandard, mål og handleplan (Døgnrytmeplan) for ydelsen. Medarbejderen skal kunne bestride det danske sprog i skrift og tale på et forståeligt niveau. Krav til brugeren Brugeren eller dennes pårørende skal give besked til visitator ved væsentlige forandringer. Brugeren skal deltage så aktivt, det er muligt, og selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til. Brugeren skal følge de krav, som fastsættes i arbejdspladsvurderingen. Brugeren skal acceptere brug af hjælpemidler. Brugeren skal melde afbud i så god tid som muligt, hvis ydelsen ikke kan modtages til aftalt tidspunkt. Brugeren skal være hjemme, mens hjælpen udføres. Hvis brugeren skal have hjælp med opvarmning af mad, skal brugeren sørge for at stille en mikrobølgeovn med mindst 800 Watt til rådighed. Brugere med udbragt mad kan købe mikrobølgeovnen gennem leverandøren. Krav til observation og dokumentation Leverandøren skal følge retningslinjerne i Krav og vejledning til dokumentation. Leverandøren skal i samarbejde med brugeren udarbejde en handleplan (Døgnrytmeplan) for de visiterede ydelser, aktiviteter o.l.

22 Leverandøren skal forebygge tab af funktionsevne f.eks. ved at motivere brugeren til at selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til og / eller f.eks. ved at vejlede og opmuntre brugeren til at klare hverdagen. Leverandøren skal observere ændringer i brugerens tilstand. Leverandøren skal handle fagligt forsvarligt i forhold til brugeren tilstand. Leverandøren skal dokumentere væsentlige ændringer i brugerens tilstand i elektronisk brugerjournal. Leverandøren skal videregive oplysninger om brugerens tilstand, som medfører længerevarende ændret behov for hjælp, til visitator. Leverancesikkerhed Ydelsen leveres som aftalt +- ½ time. Ved leverancesvigt henvender brugeren sig til visitator. Fleksibel hjemmehjælp Leverandør af ydelsen Betaling for ydelsen Kvalitetsmål og opfølgning Brugeren kan vælge at få udført en hel eller delvis anden hjælp indenfor den tid, hjælperen har til rådighed ved det pågældende besøg. Kommunale leverandører, Helsingør Kommune Hjælper, udpeget af brugeren og ansat af kommunen, 91 Brugerens eget valg af hjælp, 95 De private leverandører, som har indgået aftale med Helsingør Kommune. Hvis brugerens funktionsevne er midlertidigt nedsat, skal brugeren betale for ydelsen. Betalingen beregnes på grundlag af brugerens og evt. ægtefælles indkomstgrundlag. De overordnede kvalitetsmål for Helsingør Kommune er: at brugerne er tilfredse med kvaliteten i udførelsen af de visiterede indsatser at der er kvalitet i de leverede indsatser at der er helhed, sikkerhed og kontinuitet i indsatserne, og at fejl og uhensigtsmæssigheder forebygges Opfølgning foretages gennem: revurdering stikprøvekontrol egenkontrol For den detailleret beskrivelse af kvalitetsmål, resultatkrav og opfølgning henvises til Kravspecifikationen.

23 Tilberedning og anretning af morgenmad navn Tilberedning og anretning af morgenmad At brugeren får sit væske- og ernæringsbehov dækket. At lave mad 2 4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele tilberedningen og anretningen af mad. Lave og servere morgenmad Klargøre drikkevarer, Stille drikkevarer frem Tilberede mellemmåltider Rydde op, Vaske op 1 gang daglig dagtid Tilberedning og anretning af varm mad navn Tilberedning og anretning af varm mad At brugeren får sit væske- og ernæringsbehov dækket. At lave mad 2 4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele tilberedningen og anretningen af mad. Varme, udskære og servere tilberedt mad Klargøre drikkevarer, Stille drikkevarer frem Tilberede mellemmåltider Dække bord Rydde op, Vaske op 1 gang daglig dagtid

24 Tilberedning og anretning af kold mad navn Tilberedning og anretning af kold mad At brugeren får sit væske- og ernæringsbehov dækket. At lave mad 2 4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage dele af eller hele tilberedningen og anretningen af mad. Servere kolde snitter Klargøre drikkevarer, Stille drikkevarer frem Rydde op 1 gang daglig aftentid Smøre snitter navn Smøre snitter At brugeren får sit væske- og ernæringsbehov dækket. At lave mad 2 4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at smøre snitter. Brugeren er visiteret til mindst én af følgende ydelser: - Tilberedning og servering af morgenmad - Tilberedning og servering af varm mad. Smøre snitter Rydde op 1 gang daglig dagtid Øvrige oplysninger Delydelsen leveres i forbindelse med én af følgende ydelser: - Tilberedning og servering af morgenmad - Tilberedning og servering af varm mad.

25 Hjælp til indtagelse af mad og drikke 3 navn Hjælp til indtagelse af mad og drikke 3 At brugeren får sit væske- og ernæringsbehov dækket. Mindst 1 funktionsnedsættelse skal være opfyldt: At spise 3 eller At drikke 3 Brugeren har svære begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage hele ernæringssituationen, skal f.eks. opfordres til at spise og drikke. Udskære og servere maden Opfordre / guide brugeren til at spise og drikke 1-6 gange daglig, fordelt på 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Hjælp til indtagelse af mad og drikke 4 navn Hjælp til indtagelse af mad og drikke 4 At brugeren får sit væske- og ernæringsbehov dækket. Mindst 1 funktionsnedsættelse skal være opfyldt: At spise 4 eller At drikke 4 Brugeren har totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage ernæringssituationen. Sætte brugeren til rette Udskære og servere maden Made brugeren Give drikkevarer Føre væskeskema / kostskema 1-6 gange daglig, fordelt på 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.

26 Give doseret medicin navn Give doseret medicin Serviceloven 83 At sikre brugeren den ordinerede behandling Brugeren klarer ikke selv eller med hjælp af netværk at udføre hele eller dele af opgaven. Give medicin fra doseringsæske Give medicin fra dosisdispenseret pakke Give medicin fra medicinbæger Stille medicin frem 4 gange daglig

27 Anden hjælp til brugeren Ydelsestype Anden hjælp til brugeren (13) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven 1, stk. 2). Hjælpen efter Lov om social service bygger på den enkeltes ansvar for sig selv og sin familie. Hjælpen tilrettelægges ud fra den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte (Serviceloven 1, stk. 3). ydelsen ydelsen er ifølge Serviceloven 81: At forebygge at brugerens problemer forværres At forbedre brugerens sociale og personlige funktion samt udviklingsmuligheder At forbedre brugerens muligheder for livsudfoldelse For de konkrete formål for delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Brugere, som midlertidigt eller varigt ikke selv kan varetage visse opgaver eller dele af det. For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser Beskrivelse af ydelsens Der tages hensyn til værdighed, integritet, kultur og livskvalitet. Brugeren medinddrages så meget som muligt. Der lægges stor vægt på omsorg og kommunikation i forbindelse med hjælpen. Ydelsen kan gives som: Motivere / Forebygge. Brugeren motiveres / vejledes til at klare så meget som muligt selv. Træne. Brugeren trænes i at genvinde eller bevare evnen til at klare sig mest muligt. Støtte / udføre med. Brugeren guides / støttes i at klare så meget som muligt selv. Hjælpe / udføre for. Brugeren får udført ydelsen. Følgende delydelser indgår i ydelsen: 13.1 Hjælp til ledsagelse og transport For det konkrete i delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. I alle delydelser indgår at bære affald ud, hvis brugeren ikke selv kan varetage denne opgave.

28 Ydelsens omfang Ydelsen leveres dagtid. Se hyppigheden under beskrivelsen af de enkelte delydelsers. Den vejledende gennemsnitstid fremgår af en samlet oversigt over gennemsnitstider, som offentliggøres sammen med timeprisen. Krav til leverandøren Leverandøren skal overholde forvaltningsretlige regler om tavshedspligt m.v. Leverandøren skal følge anvisningerne i Helsingør Kommunes arbejdsmiljøpolitik. Kompetencekrav til medarbejderen Ydelsen karakteriseres som elementær / grundlæggende hjælp, hvilket medfører at alt personale efter oplæring kan udføre ydelsen. Hjælperen skal kunne observere brugerens tilstand og kunne reagere relevant på ændringer i tilstanden. Minimumskrav for at kunne udføre ydelsen er, at hjælperen har opdateret viden og er bekendt med kvalitetsstandard og mål for ydelsen. Medarbejderen skal kunne bestride det danske sprog i skrift og tale på et forståeligt niveau. Krav til brugeren Brugeren eller dennes pårørende skal give besked til visitator ved væsentlige forandringer. Brugeren skal deltage så aktivt, det er muligt, og selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til. Brugeren skal følge de krav, som fastsættes i arbejdspladsvurderingen. Brugeren skal acceptere brug af hjælpemidler. Brugeren skal melde afbud i så god tid som muligt, hvis ydelsen ikke kan modtages til aftalt tidspunkt. Brugeren skal være hjemme, mens hjælpen udføres. Krav til observation og dokumentation Leverandøren skal følge retningslinjerne i Krav og vejledning til dokumentation. Leverandøren skal i samarbejde med brugeren udarbejde en handleplan (Døgnrytmeplan) for de visiterede ydelser, aktiviteter o.l. Leverandøren skal forebygge tab af funktionsevne f.eks. ved at motivere brugeren til at selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til og / eller f.eks. ved at vejlede og opmuntre brugeren til at klare hverdagen. Leverandøren skal observere ændringer i brugerens tilstand. Leverandøren skal handle fagligt forsvarligt i forhold til brugeren tilstand.

29 Leverandøren skal dokumentere væsentlige ændringer i brugeren tilstand i elektronisk brugerjournal. Leverancesikkerhed Leverandøren skal videregive oplysninger om brugerens tilstand, som medfører længerevarende ændret behov for hjælp, til visitator. Ydelsen leveres som aftalt +- ½ time. Ved leverancesvigt henvender brugeren sig til visitator. Fleksibel hjemmehjælp Leverandør af ydelsen Betaling for ydelsen Kvalitetsmål og opfølgning Brugeren kan vælge at få udført en hel eller delvis anden hjælp indenfor den tid, hjælperen har til rådighed ved det pågældende besøg. Kommunale leverandører, Helsingør Kommune Hjælper, udpeget af brugeren og ansat af kommunen, 91 Brugerens eget valg af hjælp, 95 De private leverandører, som har indgået aftale med Helsingør Kommune. Hvis brugerens funktionsevne er midlertidigt nedsat, skal brugeren betale for ydelsen. Betalingen beregnes på grundlag af brugerens og evt. ægtefælles indkomstgrundlag. De overordnede kvalitetsmål for Helsingør Kommune er: at brugerne er tilfredse med kvaliteten i udførelsen af de visiterede indsatser at der er kvalitet i de leverede indsatser at der er helhed, sikkerhed og kontinuitet i indsatserne og at fejl og uhensigtsmæssigheder forebygges Opfølgning foretages gennem: revurdering stikprøvekontrol egenkontrol For den detailleret beskrivelse af kvalitetsmål, resultatkrav og opfølgning henvises til Kravspecifikationen.

30 Personlig ledsagelse navn Formål med Personlig ledsagelse Serviceloven 83, stk. 1.1 At forbedre brugerens muligheder for livsudfoldelse At færdes udendørs 3-4 Brugeren har svære eller totale begrænsninger, og klarer ikke selv at varetage transporten til og fra cafeteria / dagcenter på nærliggende plejehjem. Brugeren skal bo i en ældrebolig, som er beliggende i umiddelbar nærhed af et plejehjem. Følge til og fra spisestue / cafeteria Følge til og fra dagcenter 2 gange daglig, dagtid

31 Hjælp til nødvendige plejeopgaver til børnefamilie navn Formål med Hjælp til nødvendige plejeopgaver til børnefamilie Serviceloven 83, stk. 1.1 At forebygge at brugerens problemer forværres Brugeren har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Brugeren har et eller flere børn. Brugeren, brugerens familie, børnepasningstilbud eller fritidstilbud kan ikke dække plejen af barnet / børnene fuldt ud. Barnet / børnene kan ikke klare opgaverne selv Omfang Personlig pleje af barn / børn Lægge barn / børn i seng Tage barn / børn op af seng Hjælpe barn / børn med indtagelse af mad og drikke Efter behov 7 døgn om ugen, højst 8 gange i døgnet inklusive praktisk hjælp. Omfanget angives i tid individuelt i forhold til behovet. Øvrigt Pædagogisk støtte til brugeren i forældrerollen og opdragelse af barn / børn indgår ikke i ydelsen.

32 Psykisk pleje og omsorg Ydelsestype Psykisk pleje og omsorg (2) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven 1, stk. 2). Hjælpen efter Lov om social service bygger på den enkeltes ansvar for sig selv og sin familie. Hjælpen tilrettelægges ud fra den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte (Serviceloven 1, stk. 3). ydelsen ydelsen er ifølge Serviceloven 81: At forebygge at brugerens problemer forværres At forbedre brugerens sociale og personlige funktion samt udviklingsmuligheder At forbedre brugerens muligheder for livsudfoldelse For de konkrete formål for delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Brugere, som midlertidigt eller varigt har behov for hjælp til at strukturere dagligdagen, dæmpe / aflede angst og hallucinationer, forebygge forværring. Ydelsen visiteres som udgangspunkt for at sikre struktur uden for de tidspunkter, brugeren i øvrigt får hjælp på, og ydelsen bør derfor fortrinsvis leveres uden sammenhæng med andre ydelser. For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser Beskrivelse af ydelsens Brugeren stimuleres til at klare så meget som muligt selv. Der tages hensyn til værdighed, integritet, kultur og livskvalitet. Brugeren medinddrages så meget som muligt. Der lægges stor vægt på omsorg og kommunikation i forbindelse med hjælp til psykisk pleje og omsorg. Ydelsen kan gives som: Være til stede. Brugeren gives tryghed ved tilstedeværelse. Motivere / Forebygge. Brugeren motiveres / vejledes til at klare så meget som muligt selv. Træne. Brugeren trænes i at genvinde eller bevare evnen til at klare sig mest muligt. Støtte / udføre med. Brugeren guides / støttes i at klare så meget som muligt selv. Følgende delydelser indgår i ydelsen: 2.1 Psykisk hjælp og støtte

33 For det konkrete i delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. I alle delydelser indgår at bære affald ud, hvis brugeren ikke selv kan varetage denne opgave. Ydelsens omfang Ydelsen kan leveres alle ugens dage over hele døgnet op til max. 6 gange. Se hyppigheden under beskrivelsen af de enkelte delydelser. Den vejledende gennemsnitstid fremgår af en samlet oversigt over gennemsnitstider, som offentliggøres sammen med timeprisen. Krav til leverandøren Leverandøren skal overholde forvaltningsretlige regler om tavshedspligt m.v. Leverandøren skal følge anvisningerne i Helsingør Kommunes arbejdsmiljøpolitik. Kompetencekrav til medarbejderen Ydelsen karakteriseres som elementær / grundlæggende pleje, hvilket medfører at alt plejepersonale efter oplæring kan udføre ydelsen. Medarbejderen skal kunne observere brugerens tilstand og kunne reagere relevant på ændringer i tilstanden. Minimumskrav for at kunne udføre ydelsen er, at medarbejderen har opdateret viden og er bekendt med kvalitetsstandard, mål og handleplan (Døgnrytmeplan) for ydelsen. Medarbejderen skal kunne bestride det danske sprog i skrift og tale på et forståeligt niveau. Krav til brugeren Brugeren eller dennes pårørende skal give besked til visitator ved væsentlige forandringer. Brugeren skal deltage så aktivt, det er muligt, og selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til. Brugeren skal følge de krav, som fastsættes i arbejdspladsvurderingen. Brugeren skal acceptere brug af hjælpemidler. Brugeren skal melde afbud i så god tid som muligt, hvis ydelsen ikke kan modtages til aftalt tidspunkt. Brugeren skal være hjemme, mens hjælpen udføres. Krav til observation og dokumentation Leverandøren skal følge retningslinjerne i Krav og vejledning til dokumentation. Leverandøren skal i samarbejde med brugeren udarbejde en handleplan (Døgnrytmeplan) for de visiterede ydelser, aktiviteter o.l. Leverandøren skal forebygge tab af funktionsevne f.eks. ved at motivere brugeren til at selv udføre de opgaver, brugeren er i stand til og / eller f.eks. ved at vejlede og opmuntre brugeren til at klare hverdagen.

34 Leverandøren skal observere ændringer i brugerens tilstand. Leverandøren skal handle fagligt forsvarligt i forhold til brugeren tilstand. Leverandøren skal dokumentere væsentlige ændringer i brugeren tilstand i elektronisk brugerjournal. Leverandøren skal videregive oplysninger om brugerens tilstand, som medfører længerevarende ændret behov for hjælp, til visitator. Leverancesikkerhed Ydelsen leveres som aftalt +- ½ time Ved leverancesvigt henvender brugeren sig til visitator. Fleksibel hjemmehjælp Leverandør af ydelsen Betaling for ydelsen Kvalitetsmål og opfølgning Brugeren kan vælge at få udført en hel eller delvis anden hjælp indenfor den tid, hjælperen har til rådighed ved det pågældende besøg. Kommunale leverandører, Helsingør Kommune Hjælper, udpeget af brugeren og ansat af kommunen, 91 Brugerens eget valg af hjælp, 95 De private leverandører, som har indgået aftale med Helsingør Kommune. Hvis brugerens funktionsevne er midlertidigt nedsat, skal brugeren betale for ydelsen. Betalingen beregnes på grundlag af brugerens og evt. ægtefælles indkomstgrundlag. De overordnede kvalitetsmål for Helsingør Kommune er: at brugerne er tilfredse med kvaliteten i udførelsen af de visiterede indsatser at der er kvalitet i de leverede indsatser at der er helhed, sikkerhed og kontinuitet i indsatserne og at fejl og uhensigtsmæssigheder forebygges Opfølgning foretages gennem: revurdering stikprøvekontrol egenkontrol For den detailleret beskrivelse af kvalitetsmål, resultatkrav og opfølgning henvises til Kravspecifikationen.

35 Psykisk hjælp og støtte 2 navn Psykisk hjælp og støtte 2 At sikre tryghed i brugerens hverdag At sikre sammenhæng i hverdagens aktiviteter 2 Brugeren har moderate begrænsninger, og bliver f.eks. hurtigt forvirret ved ændringer. Har behov for støtte og opmuntring til at have kontakt med andre i en tidsbegrænset periode. Påminde og motivere til kontakt med andre Påminde og motivere til deltagelse i aktiviteter Skabe tryghed f.eks. i forbindelse med udskrivning fra sygehuset evt. ved telefonkontakt 2 gange daglig Særlige forhold Ydelsen leveres fortrinsvis uden sammenhæng med andre ydelser. Psykisk hjælp og støtte 3 navn Psykisk hjælp og støtte 3 At sikre struktur og tryghed i brugeren hverdag At sikre sammenhæng i hverdagens aktiviteter 3 Brugeren har svære begrænsninger, og har f.eks. svært ved at strukturere døgnet og kan føle utryghed. Har bl.a. behov for hjælp til aktivitet og til at orientere sig. Målrettet strukturere døgnet og fastholde døgnrytmen Målrettet samtale for at aflede / dæmpe angst / hallucinationer Max 6 gange daglig Særlige forhold Ydelsen leveres fortrinsvis uden sammenhæng med andre ydelser.

36 Psykisk hjælp og støtte 4 navn Psykisk hjælp og støtte 4 At sikre struktur og tryghed i brugeren hverdag At sikre sammenhæng i hverdagens aktiviteter 4 Brugeren har totale begrænsninger, og kan ikke tage vare på sig selv. Kan være handlingslammet, udadagerende, have voldelig adfærd og kan f.eks. ikke strukturere døgnet. Målrettet strukturere døgnet og fastholde døgnrytmen Målrettet samtale for at aflede / dæmpe angst / hallucinationer Målrettet sikre og skærme Målrettet lindre og trøste Målrettet sætte grænser og berolige Max 6 gange daglig Særlige forhold Ydelsen leveres fortrinsvis uden sammenhæng med andre ydelser. Tilsyn navn Tilsyn At sikre tryghed i brugeren hverdag At sikre sammenhæng i hverdagens aktiviteter 2-4 Brugeren har moderate, svære eller totale begrænsninger, og kan ikke tage vare på sig selv. Kan f.eks. have svært ved at huske at slukke for komfuret, eller kan have svært ved at kalde på hjælp ved fald. Give tryghed f.eks. ved at observere om brugeren er faldet eller tilstanden er forværret Forebygge ulykker f.eks. at komfuret ikke er tændt Max 6 gange daglig Særlige forhold Ydelsen leveres fortrinsvis uden sammenhæng med andre ydelser.

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Ydelsestype (1) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser.

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83, stk. 1 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg

Psykisk pleje og omsorg Ydelsestype (2) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

Personlig hjælp og pleje

Personlig hjælp og pleje Personlig hjælp og pleje Ydelsestype Personlig hjælp og pleje Ydelsens Serviceloven 83, stk. 1 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette

Læs mere

Personlig hjælp og pleje

Personlig hjælp og pleje Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83, stk. 1 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Personlig hjælp og pleje

Personlig hjælp og pleje Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83, stk. 1 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

At forbedre mulighederne for brugerens livsudfoldelse gennem kontakt, tilbud om samvær og aktivitet (Serviceloven 79)

At forbedre mulighederne for brugerens livsudfoldelse gennem kontakt, tilbud om samvær og aktivitet (Serviceloven 79) Ydelsestype (11) Ydelsens Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138 Ydelsestype Ydelsens Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Medicingivning / Medicinadministration

Medicingivning / Medicinadministration Medicingivning / Medicinadministration Ydelsestype Medicingivning / Medicinadministration (6) Ydelsens ydelsen ydelsen er ifølge Vejledning om hjemmesygepleje: At forebygge sygdom, fremme sundhed, yde

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

Undersøgelser og behandling

Undersøgelser og behandling Ydelsestype (4) Ydelsens ydelsen ydelsen er ifølge Vejledning til hjemmesygepleje: At forebygge sygdom, fremme sundhed, yde sygepleje og behandling, rehabilitering og palliation til patienter, der har

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 a og Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse

Læs mere

Ydelses- og plejepakkebeskrivelse

Ydelses- og plejepakkebeskrivelse Ydelses- og plejepakkebeskrivelse for Personlig pleje 2015 FORORD... 3 AKTIV HVERDAG... 3 PLEJEPAKKER... 3 PLEJEPAKKE - DAG 1... 4 PLEJEPAKKE - DAG 2... 5 PLEJEPAKKE - DAG 3... 6 PLEJEPAKKE - DAG 4...

Læs mere

Praktisk hjælp - Indkøbsordning

Praktisk hjælp - Indkøbsordning Ydelsestype Indkøbsordning (9) Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

Praktisk hjælp - Indkøbsordning

Praktisk hjælp - Indkøbsordning Ydelsestype Indkøbsordning (9) Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser.

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og

Læs mere

Lov om social service 83

Lov om social service 83 7.0 Ydelsesbeskrivelser 7.1 Personlig pleje 7.1.1 Hjælp til personlig hygiejne indgår i Borgeren kan ikke eller delvist ikke varetage personlig hygiejne pga. en væsentlig funktionsnedsættelse. nedenstående

Læs mere

1. Hjælpens lovgrundlag. 71 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker. Personlig hjælp og pleje. 3. Formålet med hjælpen

1. Hjælpens lovgrundlag. 71 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker. Personlig hjælp og pleje. 3. Formålet med hjælpen 1. Hjælpens lovgrundlag 71 og 75 i lov om social service 2. Behov, som hjælpen dækker Personlig hjælp og pleje 3. Formålet med hjælpen Med udgangspunkt i borgerens ressourcer og behov ydes hjælpen for

Læs mere

Formålet med ydelsen er ifølge Serviceloven 81: At forebygge at brugerens problemer forværres

Formålet med ydelsen er ifølge Serviceloven 81: At forebygge at brugerens problemer forværres Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Brugere, som ikke selv kan tilberede varm mad.

Brugere, som ikke selv kan tilberede varm mad. Madservice Ydelsestype Madservice Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

Hverdagsrehabilitering 1. januar 2019

Hverdagsrehabilitering 1. januar 2019 Hverdagsrehabilitering 1. januar 2019 Indsatstype Hverdagsrehabilitering Indsatsens Serviceloven 83 a og Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed

Læs mere

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Ydelsestype (1) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

Praktisk hjælp. Ydelsestype Praktisk hjælp (7, 8, 9) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Praktisk hjælp. Ydelsestype Praktisk hjælp (7, 8, 9) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Praktisk hjælp Ydelsestype Praktisk hjælp (7, 8, 9) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Hvad er en plejebolig? Plejeboliger er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig døgnbemanding. Plejeboliger er indrettet,

Læs mere

Brugere, som ikke selv kan tilberede varm mad.

Brugere, som ikke selv kan tilberede varm mad. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016 Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for personlig pleje i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Læs mere

Personlige opgaver. Kvalitetsstandard

Personlige opgaver. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Personlige opgaver Lovgrundlag Lov om Social Service 1, 83 og 95 Visitation Alle borgere kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs Visitation, der har bevillingskompetencen.

Læs mere

Ydelseskatalog. for personlig og praktisk hjælp i Haderslev Kommune

Ydelseskatalog. for personlig og praktisk hjælp i Haderslev Kommune Ydelseskatalog for personlig og praktisk hjælp i Haderslev Kommune Indholdsfortegnelse side Forord...3 Praktisk hjælp til borgeren Rengøringer...4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Personlig hjælp til borgeren

Læs mere

Kvalitetsstandard: Personlig pleje

Kvalitetsstandard: Personlig pleje Kvalitetsstandard: Personlig pleje 2013 Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83 og 87 Hvilke behov dækker ydelsen Støtte/hjælp/guidning til udførelse af de aktiviteter som borgeren midlertidigt eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring For borgere udenfor plejecenter.

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring For borgere udenfor plejecenter. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: personlig pleje og 83 og 83a i Lov om Social Service (LSS). Ved personlig pleje og ernæring forstås ydelser

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring.

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring. For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for personlig pleje og 83 i Lov om Social Service (LSS). Ved personlig pleje og ernæring forstås

Læs mere

Furesø Kommune Kvalitetsstandarder 2014

Furesø Kommune Kvalitetsstandarder 2014 Indhold Indledning... 2 PERSONLIG PLEJE... 3 Ernæring, hjælp til mad og drikke... 3 Psykisk pleje og omsorg... 4 Personlig hjælp og pleje... 5 Aflastning... 8 Afløsning... 9 PRAKTISK HJÆLP... 10 Praktisk

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger

Læs mere

Kvalitetsstandard: Spise og drikke

Kvalitetsstandard: Spise og drikke Kvalitetsstandard: Spise og drikke 2015 Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83 og 87. Hvilke behov dækker ydelsen Støtte/hjælp/ rehabilitering til udførelse af de aktiviteter som borgeren midlertidigt

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 1 Lovgrundlag 83.

Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 1 Lovgrundlag 83. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 1 Lovgrundlag Formål Indhold Målgruppe/tildelingskriterier 83. Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav 1 / 5 Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav Personlig pleje :, psykisk pleje og omsorg, ernæring Formål/ mål med ydelsen Personlig pleje Give til borgere, der midlertidigt eller varigt ikke

Læs mere

Træning. Ydelsestype Træning (10) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 86 Serviceloven 86, stk. 2

Træning. Ydelsestype Træning (10) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 86 Serviceloven 86, stk. 2 Ydelsestype (10) Ydelsens Serviceloven 86 Serviceloven 86, stk. 2 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger

Læs mere

Indsatskatalog for praktisk bistand og personlig pleje i Næstved Kommune 2015

Indsatskatalog for praktisk bistand og personlig pleje i Næstved Kommune 2015 Indsatskatalog for praktisk bistand og personlig pleje i Næstved Kommune 2015 1 Indhold Kvalitetsstandard Personlig hygiejne, udskillelse, ernæring 3 Kvalitetsstandard Praktiske opgaver 7 Kvalitetsstandard

Læs mere

DATO: 20-01-2016 SAGS NR.: 14/27193 DOK. NR.: 16958/16 SAGSBEH.: Pia Grundahl

DATO: 20-01-2016 SAGS NR.: 14/27193 DOK. NR.: 16958/16 SAGSBEH.: Pia Grundahl ARBEJDSMARKEDS- OG SUNDHEDSFORVALTNINGEN DATO: 20-01-2016 SAGS NR.: 14/27193 DOK. NR.: 16958/16 SAGSBEH.: Pia Grundahl Visitation i pakker. Fra ydelse til pakkeløsning Side 2 Antallet af pakker Side 2

Læs mere

Dag- og døgntilbud. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Ydelsens lovgrundlag

Dag- og døgntilbud. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Ydelsens lovgrundlag Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for

Læs mere

83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde personlig hjælp og pleje, og hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet.

83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde personlig hjælp og pleje, og hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Kvalitetsstandard - Lov om social service 83 Personlig hjælp til borgere i eget hjem og ældrebolig Praktisk hjælp til borgere i eget hjem og ældrebolig Lovgrundlag 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde

Læs mere

Kvalitetsstandard for Personlig pleje. Samsø Kommune

Kvalitetsstandard for Personlig pleje. Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Personlig pleje Samsø Kommune Hjemmeplejen Juli 2014 Kvalitetsstandard for personlig pleje Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Samsø Kommunes tilbud om personlig pleje.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION Tilrettet 201107 Personlig hjælp og pleje og støtte til praktiske opgaver

SERVICEDEKLARATION Tilrettet 201107 Personlig hjælp og pleje og støtte til praktiske opgaver SERVICEDEKLARATION Tilrettet 201107 Personlig hjælp og pleje og støtte til praktiske opgaver Formål: Formålet med ydelsen er at sikre den nødvendige "Personlige hjælp og pleje og støtte til praktiske opgaver

Læs mere

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune D. PERSONLIG PLEJE 1. Ydelsens lovgrundlag Lov om social service Kapitel 16, 83, 84, 85, 86, stk.2 samt 87. 2. Formål At styrke livskvalitet, velvære samt tryghed. At styrke borgerens egenomsorg og mestring

Læs mere

Odder Kommune Bilag 1.4 i sag vedr. Frit Leverandørvalg Doc.nr: 583690. Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004

Odder Kommune Bilag 1.4 i sag vedr. Frit Leverandørvalg Doc.nr: 583690. Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004 Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004 Kvalitetsstandard for personlig pleje 1.Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3.Hvad er formålet med 71 lov om social service

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring (for borgere uden for plejecenter)

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 1/1 2011 Jr. nr.: 2006/04953 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig

Læs mere

Hjælp til personlig pleje udføres ud fra de gældende hygiejniske principper. Der kan kun visiteres én type centerpakke pr. bruger.

Hjælp til personlig pleje udføres ud fra de gældende hygiejniske principper. Der kan kun visiteres én type centerpakke pr. bruger. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.2.3 CENTERPAKKER, C-pakker Hvem kan få hjælp? Der ydes hjælp efter principperne for hverdagsrehabilitering,

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 21/8-2013 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig hjælp og pleje og

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig

Læs mere

Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice

Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice Godkendt i Byrådet den 15. december 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.36.00-P23-1-15

Læs mere

Kvalitetsstandard: Skærmede boliger

Kvalitetsstandard: Skærmede boliger 2013 Kvalitetsstandard: Skærmede boliger Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 192. Lov om Almene Boliger 5,stk.2. Hvilke behov dækker ydelsen Skærmet bolig kan bevilges af kommunens visitator til

Læs mere

Lov om social service 3, 4, 10 og 12 Lov om retssikkerhed og administration 5, 6, 10, 15 og 16

Lov om social service 3, 4, 10 og 12 Lov om retssikkerhed og administration 5, 6, 10, 15 og 16 Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 3, 4, 10 og 12 Lov om retssikkerhed og administration 5, 6, 10, 15 og 16 visitation er at sikre korrekt sagsbehandling efter ansøgning at sikre vurdering

Læs mere

Praktisk hjælp og støtte

Praktisk hjælp og støtte og støtte Ydelsestype og støtte Ydelsens Serviceloven 83, stk.1 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for personlig pleje og 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og (for borgere uden for plejecenter) Formålet med personlig pleje og Formålet med hjælp til

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Personlig pleje. Ydelseskatalog 2015 ny

Faaborg-Midtfyn Kommune. Personlig pleje. Ydelseskatalog 2015 ny Faaborg-Midtfyn Kommune Personlig pleje Ydelseskatalog 2015 ny 1 Ydelseskataloget beskriver, hvad en borger kan modtage hjælp til jævnfør Faaborg Midtfyn Kommunes kvalitetsstandard. Ydelserne kombineres

Læs mere

Socialpædagogisk bistand

Socialpædagogisk bistand KVALITETSSTANDARD FOR Socialpædagogisk bistand efter 85 i serviceloven. 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Servicelovens 85. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp

Læs mere

YDELSESKATALOG 2012. Øvre hygiejne Hudpleje Påklædning Toiletbesøg Sengeredning Let forflytning

YDELSESKATALOG 2012. Øvre hygiejne Hudpleje Påklædning Toiletbesøg Sengeredning Let forflytning YDELSESKATALOG 2012 A. MORGENPLEJE A.1. Let A.2. Middel A.3. Omfattende A.3.1. A.4. Let bad A.5. Middel bad A.6. Omfattende bad Nedre hygiejne Hudpleje Let påklædning/ støttestrømper Katheterposeskift

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger

Læs mere

Egebjerg kommune. Aftale om hjemmehjælp. Servicedeklaration

Egebjerg kommune. Aftale om hjemmehjælp. Servicedeklaration Egebjerg kommune Aftale om hjemmehjælp Servicedeklaration Servicedeklaration: Hjælpen fra hjemmeplejen i Egebjerg kommune er baseret på et gensidig tillidsforhold mellem borgeren og hjemmehjælperen, og

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Kvalitetsstandard for ældreområdet 2010

Kvalitetsstandard for ældreområdet 2010 Kvalitetsstandard for ældreområdet 2010 Postadresse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Indholdsfortegnelse favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 1.0

Læs mere

råd og vejledning i udførelse af opgaverne

råd og vejledning i udførelse af opgaverne Personlig hjælp og pleje efter Servicelovens 83 samt træning efter Servicelovens 86 stk 2 samt vedligeholdende træning Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes personlige hjælp og pleje til borgere

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE UDKAST Kvalitetsstandarder for hjemmeboende ældre 2008

TILBUD TIL ÆLDRE UDKAST Kvalitetsstandarder for hjemmeboende ældre 2008 TILBUD TIL ÆLDRE UDKAST Kvalitetsstandarder for hjemmeboende ældre 2008 Indhold Indhold Forord...3 Mål og værdier Mål for ældreområdet...4 Principper for indsatsen...4 Formål med tilbuddene...4 Generel

Læs mere

Indholdsfortegnelse side

Indholdsfortegnelse side Ydelseskatalog Personlig og praktisk hjælp for borgere i eget hjem 1. januar 2013 Indholdsfortegnelse side Forord... 3 Praktisk hjælp til borgeren Rengøring... 4-5 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Personlig hjælp

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring (for borgere uden for plejecenter)

Læs mere

Indhold Forord Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarderne har til formål

Indhold Forord Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarderne har til formål Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om Personlig hjælp og pleje?...2 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...2 3.2 Klageadgang...2 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage Personlig

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Praktisk hjælp og støtte

Praktisk hjælp og støtte og støtte Ydelsestype og støtte Ydelsens Serviceloven 83, stk.1 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Kalundborg Kommune 2016

Kvalitetsstandarder. Kalundborg Kommune 2016 Kvalitetsstandarder Kalundborg Kommune 2016 Godkendt i KB den 30. marts 2016 Visioner og mål Målgruppen for kvalitetsstandarderne er alle borgere over 18 år i Kalundborg Kommune med behov for hjælp, men

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje

Kvalitetsstandard for personlig pleje Center for Ældre og Omsorg 18 Kvalitetsstandard for personlig pleje Lov om social service 83, 87-91 og 94-96. Iflg. lov om social service 44 finder bestemmelsen i 83 om personlig pleje tilsvarende anvendelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmehjælpsydelser til borgere, der er visiteret til plejebolig

Kvalitetsstandard for hjemmehjælpsydelser til borgere, der er visiteret til plejebolig SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Kvalitetsstandard for hjemmehjælpsydelser til borgere, der er visiteret til plejebolig Emne Lovgrundlag Grundlag for bevilling Hvilke behov skal dække Hvad er formålet

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Servicedeklaration og ydelseskatalog med kvalitetsstandard for de enkelte ydelser.

Servicedeklaration og ydelseskatalog med kvalitetsstandard for de enkelte ydelser. Sagsnr.: 2010-23651 Dato: 28-06-2010 Dokumentnr.: 2010-248231 Servicedeklaration og ydelseskatalog med kvalitetsstandard for de enkelte ydelser. Side 1 af 16 Servicedeklaration Lov om Social Service 85

Læs mere

Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje

Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...3 1.0 Lovgrundlag...4 2.0 Formål...4 3.0 Hvordan søges om Personlig hjælp og pleje?...4 3.1 Sagsbehandlingstid

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for personlig pleje

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for personlig pleje Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 1 Kvalitetsstandard for personlig pleje 2016 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne

Læs mere

Vedligeholdelsestræning og genoptræning

Vedligeholdelsestræning og genoptræning Vedligeholdelsestræning og genoptræning Lov om Social Service 86 Kvalitetsstandard Godkendt af Byrådet den 18. december 2008 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning 1. Overordnede rammer 1. Formål

Læs mere

Faglige kompetencer: Bilag 5 Side 1 af 6

Faglige kompetencer: Bilag 5 Side 1 af 6 Bilag 5 Side 1 af 6 Arbejdsstillinger I forbindelse med støvsugning I forbindelse med gulvvask I forbindelse med personlig hygiejne Ved sengen På badeværelset I forbindelse med forflytning af borger Fra

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2014 PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

Kvalitetsstandarder For forebyggende hjemmebesøg, praktisk hjælp, personlig pleje, madservice, afløsning, ældre- og plejeboliger 2016

Kvalitetsstandarder For forebyggende hjemmebesøg, praktisk hjælp, personlig pleje, madservice, afløsning, ældre- og plejeboliger 2016 Kvalitetsstandarder For forebyggende hjemmebesøg, praktisk hjælp, personlig pleje, madservice, afløsning, ældre- og plejeboliger 2016 Information til dig, der søger om eller modtager hjælp. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger

Kvalitetsstandarder. Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger Kvalitetsstandarder Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54 Visitering til pleje- og ældreboliger Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Indholdsfortegnelse: Værdigrundlag og politiske mål Side

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2013 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker ydelsen Hjælp og støtte til personlig pleje. Hvad er

Læs mere

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Brugeren medinddrages så meget som muligt.

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Brugeren medinddrages så meget som muligt. Ydelsestype (7, 8, 9) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt af Socialudvalget den 7. maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG... 1

Læs mere

Kvalitetsstandard Bostøtte Serviceloven 85

Kvalitetsstandard Bostøtte Serviceloven 85 Kvalitetsstandard Bostøtte Serviceloven 85 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2. Hvilket behov dækker indsatsen 3. Hvad er formålet med indsatsen 4. Hvem kan modtage indsatsen, og hvilke kriterier indgår

Læs mere

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14 1 of 17 Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem Godkendt i byrådet den xx.xx.14 2 of 17 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 BOSTØTTEYDELSER...3 KONTAKTINFORMATION...5 1.AFKLARINGSYDELSE...6

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013 Acadre doc.: 150839-13

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud.

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Lovgrundlag: 104 i Lov om Social Service (SEL). Ydelser indenfor aktivitetsog samværstilbud Aktiviteterne er bestemt af målgruppen og den enkeltes behov.

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2012 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker ydelsen Hjælp og støtte til personlig pleje. Hvad er

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Hjemmeplejen kommunal leverandør

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Hjemmeplejen kommunal leverandør INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen Hjemmeplejen kommunal leverandør Uanmeldt tilsyn november 2012 WWW.BDO.DK Uanmeldt tilsyn, Hjemmeplejen Kommunal

Læs mere

Om kvalitetsstandarder.

Om kvalitetsstandarder. KVALITETSSTANDARDER PÅ ÆLDREOMRÅDET RANDERS KOMMUNE 2008 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 OM KVALITETSSTANDARDER.... 3 ÆLDREOMRÅDETS ØVRIGE TILBUD.... 3 ÆLDREOMRÅDETS

Læs mere

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG Information om hjemmehjælp STRUER KOMMUNES ÆLDREPOLITIK Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et selvstændigt liv med

Læs mere