Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011"

Transkript

1 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling? Læge: Jeg er overlæge. Interviewer: Du er overlæge for? Læge: Jeg er overlæge i anæstesien, 3. afdeling, men jeg er ansvarlig for det intensive afsnit. Interviewer: Okay. Hvor mange års erfaring har du haft i transporten? Læge: Jamen, den er lidt sporadisk, forstået på den måde, at det var først for godt et års tid siden, at vores afdeling begyndte at transportere patienter interhospitalt. Ellers har jeg kun erfaring fra, da jeg var ung. Interviewer: Okay. Læge: Så det er kun et år Interviewer: Så har vi lige sådan, inden vi lige dykker rigtigt ned i proceduren. Så når I er ude og flytte patienter fra afdeling til afdeling, hvor deltager I så mest aktivt i hele proceduren? Læge: Jamen, vi deltager jo. Vi flytter patienten over i en anden seng, en transportseng, og der er vi jo aktive. Men det er også på det tidspunkt, hvor man skal gøre sig klart, hvad det er for en patient. Hvad for nogle forhold og sådan noget. Der er jeg jo læge, så der er det jo mig, der forventes at have det store overblik over patientens sygehistorie. Men der hvor jeg kan, deltager jeg praktisk i overflytningen af patienten. Og så er jeg jo aktiv alt afhængig af patientens tilstand under transporten med patienten, og til særdeleshed også når vi afleverer patienten. Interviewer: Hvilke forberedelser gør I jer, når I får kald ude fra de perifere sygehuse? Læge: Jamen i reglen, hvis det er en patient, som skal flyttes fra det sygehus, hvor jeg opholder mig, så går jeg i reglen hen til det sted for at orientere mig og gør min sådan teoretiske orientering om patienten, før det praktiske i form af at flytte patienten bliver aktuelt, hvis jeg altså har tid til det, og jeg kan nå det. Hvad var nu spørgsmålet? Interviewer: Det var hvad for nogle forberedelser, I gør jer? Læge: Ja, og ellers så gør jeg ikke nogle forberedelser.

2 Interviewer: Nej. Når I så kommer hen til patienten, om det så er på det sygehus I er, eller kører dertil, hvilke opgaver har I der? Læge: Jamen altså, min primære opgave er jo at sikre, hvad skal man sige, observationen af patienten, mens vi flytter. Fordi det er mig, der skal intervenere, hvis det er sådan, at der sker noget med blodtrykket eller puls eller vejtrækningen. Jeg har jo en hjælper i form af anæstesisygeplejersken, som jo er trænet på samme måde, bare med nogle andre forudsætninger. Men det er sådan noget jeg kigger på. Og så gør jeg samtidigt parallelt de praktiske ting. Interviewer: Setuppet under en normal transport med anæstesi, hvad er den? Læge: Tænker du monitoreringssetup? Interviewer: Ja, men også hvilket personale, der er med? Læge: Åh ja, på den måde. Jamen, personalesetuppet er en læge og en sygeplejerske. Interviewer: Ja okay, er de begge to indenfor anæstesien? Læge: Ja. Vi kan begge to varetage luftvejs- og kredsløbsproblemer. Og det er jo fordi patienterne oftest er i respirator. Interviewer: Ja. Læge: For hvis ikke der er i respirator, så er jeg nok ikke med. Så klarer sygeplejersken det. Interviewer: Så lige setuppet når I kommer til og fra afdelingen, hvor I skal have patienten over i den specielle seng, der følger med ambulancen. Er der nogle problemer der? Både praktiske og teoretiske. Læge: Jamen, der jo praktiske problemer i at flytte en højt monitoreret patient fra en seng til en anden. Der er masser af ledninger. Der er masser af risici for, at der er noget, der falder ud, eller patienten hoster, fordi patienten er intuberet. Bare det, man rykker med en patient, der intuberet, så hoster patienten. Men der jo også hele monitoreringssetuppet skal flyttes til transportsetup. Så der er en masse ting, men at man skal indstille transportrespiratoren, det er jo ikke den samme respirator, svarende til den anden respirator. Man skal flytte trykmonitoreringen over EKG, og hvis nu patienten er ustabil må patienten lige have lidt medicin. For det at flytte en patient er meget farligt. Altså, det er altid risikofyldt, da der kan falde noget ud, men også fordi patienten kan blive ustabil. Prøv at forestille jer. f.eks. en intuberet patient, som bliver kippet lidt, så reagerer kroppen altså, sådan I ved, måske er patienten lidt hypovolæmisk, altså mangler væske, og så gør man sådan her, og så bliver det bare mere, altså, så det er en risikofyldt affære. Nu overdriver jeg også lidt, men det kan være. Interviewer: Er der nogle praktiske problemer, altså f.eks. nu nævnte du ledninger og sådan noget. Vil du kunne se, at det kunne hjælpe jer, hvis man f.eks. fandt et system til nemt at holde styr på ledningerne?

3 Læge: Ja, helt sikkert, helt sikkert. Og det har vi selv tænkt rigtigt mange gange. Det går altid i skuddermudder. Læge: Jamen, jeg er sikker på, at I tænker trådløse systemer, ikke også? Fordi det ville være så dejligt. Men ellers så synes jeg da, at vi har langt hen af vejen prøvet at gøre det så simpelt for os selv som muligt. Men altså, så længe der er tråde, så kan der også blive filter, og så kan der også blive træk, som der jo er det, der gør, at ting helt falder ud. Men ellers så synes jeg også, at monitorerne er blevet mere brugervenlige og nemmere at håndtere og mere sikre på signalerne og sådan noget, og det betyder jo rigtigt meget. For hvis man har en monitor, som svagt viser signaler, og man ikke kan regne med, hvad der står eller et eller andet. Det er jo ikke ret godt, vel? Interviewer: Nej. Læge: Så derfor vil jeg sige, at jeg har været læge i rigtigt mange år, så der er sket rigtigt meget positivt i den retning. Men det er klart, at nogle praktiske ting, som gør det nemmere, altid vil være kærkomne. Men det kommer rigtigt meget af, at vi nu har fået en seng, hvor det hele står på, altså, så man ikke sådan skal gå med en monitor her og have en liggende her og sådan. Det hele er på sengen, og det simplificerer rigtigt meget. Interviewer: Oplever I nogle gange, at en patient er så monitoreret, at I ikke har udstyret til sengen? Læge: Vi er godt klar over, at vi er nødt til begrænse vores monitoreringsgrad i transporten, fordi vi ikke har mulighed, da der simpelthen ikke er plads til alt med det nuværende setup, at man f.eks. kan måle alle de parametre, som vi ellers kan måle på en intensiv afdeling. Så vi har begrænset os rigtigt meget til det nødvendige, og det vil jeg sige langt hen af vejen, at patienter, der skal transporteres, vil jo være i en bestemt kategori, som er stabile. Så jeg vil sige, jeg synes ikke vi mangler nogen monitorering, nej. Interviewer: I har ikke oplevet, at I skulle have noget ekstra med under transporten? Læge: Nej, jeg har ikke. Man kunne godt forestille sig det, men jeg har ikke Interviewer: Nu nævner du lige det der med træk i ledninger og ledningsfilter. Hvis du skulle vurdere, hvor meget I ville benefitte fra, hvis man fandt en løsning til det. Hvordan ville du så vurdere det på en skala fra 1-5? Et, hvor benefit ikke er ret meget Læge: Fem, ja, det ville jeg. Det er dødirriterende. Der snakker jeg ligeså meget ud fra min erfaring fra intrahospitale transporter, for den er rigtigt meget. Interviewer: Så er der jo transporten fra afdelingen til selve ambulancen. Hvilken opgave varetager I som læger, når I er med der? Læge: Jeg kigger udelukkende på monitorerne og patienten. Interviewer: Er der ekstra forhold, der komplicerer jeres hverdag, under den del af transporten?

4 Læge: Nu tager jeg mine briller af. Det kan være svært at se tallene nogle gange, men det synes jeg da nok, vi har taget hensyn til, jeg mener ikke der er nogen sådan. Interviewer: Nej. Læge: Jo, ustabile alarmer, når man kører, ikke også? Men det er også blevet minimeret med bedre udstyr. Men altså, I ved rystelser og sådan noget kan godt influere noget med luftveje. Altså, hvis vi nu kører med, I ved. Altså, der nogle ting, men det handler også bare tit om alarmindstilling og sådan. Interviewer: Men der er nogle problemer med nogle rystelser? Læge: Jamen, det kan der være, ja. Interviewer: Er det sådan, at hvis der går en alarm så stopper I proceduren? Læge: Ikke altid, det er mig der bestemmer det, eller sygeplejersken der siger: 'Ej nu må vi lige stoppe, for vi skal lige have styr på det her'. Eller, hvis nu blodtrykket falder eller et eller andet, hvor vi lige skal give noget medicin. Det er jo os, der styrer det. Interviewer: Jamen, med rystelser i sengen generelt tænker I så, nu tænker jeg helt generelt over hele proceduren også i ambulancen, hvis man kan minimere rystelser, hvor meget nemmere vil det være både for patienten og for jer? Læge: Jamen, også en skala fra 1-5? Interviewer: Ja. Læge: Der tror jeg ikke, vi skal op på mere end en-to-tre stykker. For det er ikke store problemer, der er tale om. To, tror jeg. Interviewer: Så har vi delen, hvor den her specielle seng skal op i ambulancen med liften. Hvad har I af opgaver der? Der står I også for at holde patienten stabil? Læge: Ja. Interviewer: Men hvordan fungerer det i forhold til at få patienten ind? Læge: Jamen, nu er jeg jo en lille dame, så det er ikke så stort et problem, for jeg bliver bare ved siden af patienten på liften. Men jeg fryser tit, for der er tit problemer med liften, så det kan tage lang tid. For jeg har også transporteret om vinteren, og så står man der. Men der er jo rigtigt mange problemer med liften, det tager rigtigt lang tid, og mange af Falckredderne er ikke vante til liften, sådan har jeg i hvert fald oplevet det det første år. Det tager lidt lang tid. Men jeg er i reglen på liften. Nogle gange, hvis patienten er helt stabil, så vælger jeg bare at gå ind i bussen, men ellers så er jeg på liften. Interviewer: Okay, men liften i sig selv er en tidsrøver?

5 Læge: Ja, det synes jeg, den har været, ja. Jamen, det er helt sikkert også et spørgsmål, om nogle gange er den i stykker, og nogle gange er det meget uvant for det personale, der betjener liften. Interviewer: Så er vi sådan set der, hvor patienten ligger inde i ambulancen og under transporten. Hvordan synes I at hele setuppet i bussen, nu er falckredderne oppe foran, og det er ligesom jer, der sidder ovre ved patienten. Hvordan synes du setuppet virker inde i bussen? Læge: Perfekt. Ja, det synes jeg, det gør. Interviewer: Og er der nogle komplikationer, som f.eks. I synes, I har svært ved at komme til noget udstyr eller sengemonitorering? Læge: Nej, det synes jeg altså ikke, jeg synes, det er okay. Det synes jeg, det er. Perfekt er måske lige overdrevet nok, men det er altså virkelig godt, og det er ikke kun fordi, jeg har prøvet noget, der er værre. Jeg er virkelig tryg ved at arbejde med det. Nu skal I jo regne med, at det her det er noget planlagt. Det er stabile eller i hvert fald relativt stabile patienter. Så jeg har ikke sådan skulle stå i ambulancen og intubere f.eks. eller stabilisere en rigtigt dårlig patient, det har jeg heldigvis ikke skullet, men der kunne jeg også forestille mig, at det skulle være bedre end før, da der er plads. Og fordi der er rigtigt mange ting i ambulancen. Interviewer: Når I kører i ambulancen, oplever I, at der er tekniske problemer nogle gange? Læge: Ja, det gør jeg. Der har jeg oplevet, at der har været problemer med strømkablerne, altså der har bl.a. været et strømkabel, der gik i stykker, fordi det blev kørt over, og jeg har oplevet, der har været problemer med ilttilførslen og med sengen rigtigt mange gange. Interviewer: Ja, når der er problemer med sengen, hvad mener du så? Læge: Jamen, jeg var der en dag, hvor man ikke kunne elevere hovedgærdet. Interviewer: Okay, men ellers hvis man sådan tager den daglige sådan ift. strøm og sådan noget, så er det vel noget forholdsvist praktisk med, at man sætter et stik i? Læge: Ja, helt sikkert, men der har bare været nogle af konsollerne, der ikke virkede. Men det er meget praktisk og nemt håndterbart. Interviewer: Så, nu er setuppet jo blevet lavet om fra I førhen kørte i de mindre ambulancer til, vi har fået den store bus. Oplever I nogle komplikationer ift. størrelsen af bussen? Læge: Ja, vi vidste det jo godt hele tiden i landing på de forskellige sygehuse, fordi bussen har den størrelse, den har, så har man skulle vælge lidt alternative adgangsveje til sygehusene, og det kan være problematisk, fordi de har valgt nogle veje, hvor der står en masse lort, for at sige det rent ud, på vejen og sådan noget, og det tager jo lidt længere tid og sådan, men det er jo løst. Interviewer: I oplever aldrig, at sengens størrelse men også de gange, I kører igennem, at der er deciderede problemer?

6 Læge: Nej, altså, kun når der står madvogne og alt muligt andet i vejen. Men ellers nej. Interviewer: Når I så er i bussen, så er det jo godt for jer at I har bedre arbejdsområder. Oplever I at bussen f.eks. har flere rystelser eller larmer mere ift. til tidligere, men også om I har svært ved at regulere temperaturen eller om, der er nogle komplikationer I har? Læge: Absolut nej. Det er meget, meget bedre. Og der er også meget mere komfort affjedringsmæssigt og sådan noget, men der har altså været nogle problemer med deres termoregulering. Nogle gange har der været lidt for varmt, andre gange lidt for koldt. Men i det sådan store hele er sådan ingenting. Jeg tror bare, det er sådan nogle begyndervanskeligheder. Interviewer: Så er der sådan set kun tilbage, hvis du har noget evt., som du tænker, kunne være godt for os lige at vide ift. enten procedure eller komplikationer, som vi ikke lige har været indenom? Læge: Jamen, jeg tror, jeg har nogle gange tænkt over, om man kunne tænke transport og flytninger mere med i designet af både senge og alle de monitorer, vi har allerede, altså hvis I kan forestille jer en seng, som havde, som var født med mange af de der monitorer. Altså, vi har jo selv skulle tænke tanker, eller Erik har, eller hvem der nu har lavet den der seng. Jeg forestiller mig, at man godt kunne, jo mindre jo bedre, ikke? For så var det jo nemt nok lige at flytte den og den og det og det. Der er jo også sådan noget med ledningerne, det må da kunne gøres smartere, tænker jeg bare. Også nej, jo, også noget helt andet, mange plastre og fastgørelser, der er jeg sikker på, at man også kan lave noget smartere. Både tube men også CVK og drops og sådan noget. Altså, der er ikke lavet så meget med det. Der er masser af plastervirksomheder, der laver nogle plastre, og sådan med, det er jo ikke. Jeg forestiller mig, jeg havde for ikke så lang tid siden en patient, som blødte meget, hvor vores plastre jo ikke kan klæbe til, fordi det jo bløder, og så havde man simpelthen lavet en snor og bundet hen over og rundt om patientens hoved for at holde tuben fast, og det er jo ikke særligt smart, men det var nødvendigt for at sikre. Og så tænke jeg bare, at man kunne tænke lidt mere fastgørelse, når man producerer sådan noget. Tænke lidt mere medicinsk, når man lavede det. Men det er jo også derfor, der bliver uddannet sådan nogle som jer. Interviewer: Jamen, hvis det var det, du havde, så er vi ved at være færdige, så har vi fået hvad vi skulle have. Læge: Det var fint, det var nemt.

Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens

Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens Dato: 7. November 2011 Interviewer: Hvis vi lige til at starte med må få dit fulde navn? Sygeplejerske: Ja, det er Rie Carstens. Eller Ane Rie Carstens.

Læs mere

Interview med paramediciner Dino Pedersen

Interview med paramediciner Dino Pedersen Interview med paramediciner Dino Pedersen Dato: 1. november 2011 Interview: Så kan vi lige starte med dit navn, så? Paramediciner: Mit navn det er Dino Pedersen. Interviewer: Pedersen? Paramediciner: Dino

Læs mere

Interview med anæstesisygeplejerske Maibritt Krogh

Interview med anæstesisygeplejerske Maibritt Krogh Interview med anæstesisygeplejerske Maibritt Krogh Dato: 7. november 2011 Interviewer: Hvis vi til at starte med lige kunne få dit fulde navn? Sygeplejerske: Jeg hedder Maibritt Krogh. Interviewer: Hvad

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Interview med behandler Jacob Kirkelund Christensen

Interview med behandler Jacob Kirkelund Christensen Interview med behandler Jacob Kirkelund Christensen Dato: 1. november 2011 Interviewer: Først så skal vi lige høre, hvad din stilling er? Falckredderr: Jeg er ambulancebehandler. Interviewer: Ambulancebehandler.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Interview med anæstesilæge Erik Stolberg

Interview med anæstesilæge Erik Stolberg Interview med anæstesilæge Erik Stolberg Dato: 4. november 2011 Interviewer: Lige praktisk, hvis vi kunne få dit fulde navn. Læge: Erik Stolberg. Interviewer: Yes, og din stilling er? Læge: Jeg er overlæge

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

3. rejsebrev fra Thailand: Så er praktikken for alvor gået i gang, og hver dag byder på nye indtryk

3. rejsebrev fra Thailand: Så er praktikken for alvor gået i gang, og hver dag byder på nye indtryk 3. rejsebrev fra Thailand: Så er praktikken for alvor gået i gang, og hver dag byder på nye indtryk Af Camilla Jensen fra Sygeplejerskeuddannelsen i Viborg, VIA University College Min første praktik er

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016 Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet Mens Health Week 2016 Det empiriske fundament Feltbesøg på fire virksomheder City Renovation, Alfa Laval, Arla og Stiholt Enkeltinterviews 22 informanter Ovenstående

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens.

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens. BS: Værdiskabelse I sundhedsvæsenet gennem IT (Forklaring af værdi). JS: Den diskussion er jeg jo jævnligt inde i og det er fordi jeg tror på at det med at skabe værdi for IT altså en væsentlig del af

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

- en hjælpende hånd til at klare dig selv

- en hjælpende hånd til at klare dig selv - en hjælpende hånd til at klare dig selv Et friere liv FRI er en ny måde at visitere på i Brønderslev Kommune, hvor vi sammen med dig tager hånd om dine muligheder for, at du kan få et aktivt og selvstændigt

Læs mere

Interview PH-Lampe(Mikkel, Lukas, Anders)

Interview PH-Lampe(Mikkel, Lukas, Anders) Interview PH-Lampe(Mikkel, Lukas, Anders) Gruppen producerer en bordlampe, som skal kunne give et godt lys uden at skinne i øjnene. Interviewer Respondent 1 Respondent 2 0:00 Når vi skal arbejde med it-redskaber

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand.

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand. Livshjulet? Livshjulet er et stykke selvudviklingsværktøj som har eksisteret i mange, mange år. Livshjulet er et meget simpelt stykke værktøj, som kan give dig en god ide om, hvordan dit liv fungerer lige

Læs mere

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. (...) - Minimal tilpasning for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

[interviewet begynder der, hvor tegningen i figur 1 dukker op på respondentens pc]

[interviewet begynder der, hvor tegningen i figur 1 dukker op på respondentens pc] Turbo-lampe Gruppen producerer en lampe ud fra forskellige genbrugs-dele, blandt andet er skærmen taget fra turboen i en bil, mens stangen er gamle kobberrør. Billedet nedenfor er tegnet i Sketch-up, som

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012.

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012. Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012. Antal tilbagemeldinger: 152 ud af 169 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

1 / 5 SIDE 1. Andet (angiv venligst) Overlæger og professor. Sp1: Titel. Region Hovedstaden. Sp2: Ansat i: Onkologi. Sp3: Hvad beskæftiger du dig med

1 / 5 SIDE 1. Andet (angiv venligst) Overlæger og professor. Sp1: Titel. Region Hovedstaden. Sp2: Ansat i: Onkologi. Sp3: Hvad beskæftiger du dig med #1 FULDFØRT Besvarelser indtastet manuelt INavn: Inge Marie Svane Påbegyndt: 10. november 2015 14:05:47 S T SIDE 1 Sp1: Titel Sp2: Ansat i: Sp3: Hvad beskæftiger du dig med Sp4: Har Danmark behov for Kræftplan

Læs mere

Elevevaluering på Agroskolen 1. Hovedforløb Maj 2015

Elevevaluering på Agroskolen 1. Hovedforløb Maj 2015 1 2 Indhold 1 Jeg er tilfreds med den måde, mine lærere underviser på... 3 2 Undervisningen er på et niveau, der passer fagligt til mig... 3 3 Jeg deltager aktivt i timerne og er altid forberedt... 5 4

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Udfordringen: Vores udfordring gik ud på at vi skulle lave en kampagne, der var rettet mod forældrene på Vinding Skole, som skulle gøre 15-årige til mere sikre

Læs mere

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud.

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud. Af Henrik Krog Nielsen Forlaget X www.forlagetx.dk Aftendigt Aften efter aften ligner aften. Dag efter dag ligner dag. Genkendelighedens kraft ligger bag. Aften efter aften skærer fra. Dag efter dag lægger

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

LENNY Tag nu et hvæs.

LENNY Tag nu et hvæs. Side 0 af 5 1. INT. S HUS. NAT (18) og hans gode ven (16) sidder hjemme hos Lenny, på et stort ægte tæppe. Værelset har en flippet stil generelt, og der er kun levende lys tændt. Man kan hører regn og

Læs mere

Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i. hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit i blodet!

Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i. hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit i blodet! Kære alle sammen. Kære lærere, kære forældre og kære studenter. Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Tak Tik (Endeligt udkast) 8.A Sunds Skole

Tak Tik (Endeligt udkast) 8.A Sunds Skole Tak Tik (Endeligt udkast) Af 8.A Sunds Skole 1. INT. UDE I S GARAGE DAG (14), (14) og (14) kommer ind. De står derovre. Hun peger på nogle sodavand, som står på en reol. Lorte prøve. Ja! Hvem fanden ved

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen Evalueringsrapport Fleksible åbningstider i dagplejen Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Metodisk tilgang... 3 Resultater... 3 Kendskab til ordningen om fleksible åbningstider

Læs mere

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?.

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?. Hvor høj er skolens flagstang? Undersøgelsesbaseret matematik 8.a på Ankermedets Skole i Skagen Marts 2012 Klassen deltog for anden gang i Fibonacci Projektet, og der var afsat ca. 8 lektioner, fordelt

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

(En sofa. ELLEN med espressokop, hun trykker et nummer på en trådløs telefon) Har man nogen idé om, hvor længe det kan tænkes at trække ud?

(En sofa. ELLEN med espressokop, hun trykker et nummer på en trådløs telefon) Har man nogen idé om, hvor længe det kan tænkes at trække ud? ******* (En sofa. ELLEN med espressokop, hun trykker et nummer på en trådløs telefon) Ellen Jarhøj. Jeg vil gerne tale med min søn. Nå, så han sidder i møde. Gør han det. Har man nogen idé om, hvor længe

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Interview med afdelingsøkonoma

Interview med afdelingsøkonoma Interview med afdelingsøkonoma Sonja: Ja. Altså, lige først så vil jeg sådan lidt høre om, hvordan du oplever fællesskabet her på arbejdspladsen. Altså, hvordan har folk sammen det, både når de arbejder

Læs mere

Den bedste vagt er den, der bor ved siden af

Den bedste vagt er den, der bor ved siden af Den bedste vagt er den, der bor ved siden af Alarmen, der aktiverer dine naboer Tanken om indbrud og hjemmerøverier er uhyggelig. De fleste vælger en alarm, der er koblet på en central, men det kan være

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE Baggrund Processen med at lave filmen: Grader af Åbenhed i Adoption - 2 mødre & 2 fædre Erfaringer med at lave filmen for Ankestyrelsen Adoption, Tilgængelighed

Læs mere

Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS

Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS Uddrag 1. Lidt om stress 1.1 Hvad er stress egentlig? Stress skyldes hormoner, som gør, at din krop og dit sind kommer ud af balance Stress er ingen sygdom,

Læs mere

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55)

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55) 1 Interviewer: velkommen til mit fokusgruppeinterview. Øhm jamen jeg har jo forklaret jer om hvad det 2 skal handle om før jeg begyndte at optage så har I nogle spørgsmål til hvad det skal 3 handle om?

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Oplæg ved Kvalitetspatruljens temakonference 2011 Hvordan skabes de bedste rammer for et grundforløb Pointerne Engagement i uddannelsen er

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere