Dansk SkakDommerforenings kommentarer til de nye regler til dommere og arrangører.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk SkakDommerforenings kommentarer til de nye regler til dommere og arrangører."

Transkript

1 Dansk SkakDommerforenings kommentarer til de nye regler til dommere og arrangører. I Skakbladet nr. 5 var en artikel om de nye regler for skakspillet der træder i kraft 1. juli Den indeholdt omtale af de ændringer som spilleren må vide. Dommere og turneringsarrangører bør kende nogle yderligere ændringer, som skal omtales her. De følgende citater af reglerne er i flere tilfælde kun uddrag af paragraffen. 6.6a Enhver spiller som ankommer til skakbrættet efter rundens start, taber partiet. Den tilladte forsinkelse er således 0 minutter. Andet kan være fastsat i turneringens reglement. Den tid man må komme for sent ændres fra 1 time til 0 minutter. Forsinkelsen skal desuden ses i forhold til rundens start (tidligere: den annoncerede spilletids begyndelse) dvs. hvis der er forhold på spillestedet der gør at rundens start bliver forsinket, tæller forsinkelsen først fra den reelle start af partiet. Endelig er dommerens mulighed for at dispensere for at en spiller der kommer for sent ikke skal tabe, gledet ud. Nok så væsentlig er dog, at arrangørerne stadigvæk har en mulighed for at tilpasse reglen til deres turnering. Det har HB gjort for sine turneringer, dvs. holdturneringen og EMT. En klub kan selvfølgelig altid lave sin egen turnering med eget turneringsreglement, men er den dansk rated gælder det overordnede EMT reglement, som HB fastsætter. HB har besluttet, at for holdturneringen og EMT skal den tilladte tid en spiller må komme for sent som udgangspunkt være 15 minutter. Arrangøren må naturligvis gerne fastholde grundreglen, at der ikke tillades forsinkelse overhovedet. Man må for så vidt også forlænge tidsfristen, men det vil Dansk SkakDommerforening meget kraftig fraråde. Med det nye reglement skal spillerne være opmærksom på, at der kan være to forskellige tilladelige forsinkelser. Hvis arrangører derudover indfører en tredje og en fjerde, opstår snart forvirring og situationer, der er ærgerlige for både spillere og arrangører. Arrangører der har udenlandske deltagere må ikke forvente at de er bekendt med DSU s EMT reglement. Tilladelig forsinkelse bør for disse turneringer derfor stå i indbydelsen. DSU s EMT reglement vil desuden give dommeren mulighed for at dispensere fra tab ved force majeure situationer. Det må understreges at en spiller selv har ansvaret for at være til stede i rette tid - force majeure situationer er meget sjældne! 6.9 Partiet er dog remis hvis en stilling er fremkommet fra hvilken modstanderen ikke kan sætte spillerens konge skakmat ved nogen mulig rækkefølge af lovlige træk. Den tidligere 6.10, hvor paragraffen dog blev afsluttet med selv ved dårligst mulige modspil. Dette var blot en unødvendig tilføjelse og gælder derfor stadig. En lignende ændring er foretaget i 9.6 og B3c. 7.4a 4.3 og 4.6 gælder for det træk der erstatter det ulovlige træk.

2 Henvisning til 4.6 er tilføjet, og vi bliver dermed (udover reglerne om rørt brik) mindet om at også reglerne om sluppet brik gælder, når spilleren skal udføre et andet træk end det ulovlige. Det handler naturligvis om rokaden: Hvis en spiller har rokeret ved at flytte tårnet først, hvilket jo er ulovligt, skal tårntrækket stå ved magt, og tårnet skal derfor blive stående, hvor det er sluppet. 7.4b Partiet er dog remis hvis stillingen er sådan at modstanderen ikke ville kunne sætte spilleren mat ved nogen mulig rækkefølge af lovlige træk. Sammenlign med en tilsvarende tilføjelser i 12.3 om tab når en spillers mobiltelefon ringer. De to ændringer er ikke identiske. I begge paragraffer gælder, at en spiller ikke kan tilkendes en gevinst, hvis ikke stillingen ville kunne vindes på brættet. I 12.3 dømmes spilleren, hvis telefon ringer, til tab under alle omstændigheder. I 7.4b ender partiet remis. 8.4 Hvis en spiller har mindre end 5 minutter tilbage på sit ur på noget tidspunkt i en periode og ikke skal have tillagt yderligere 30 sekunder eller mere for hvert træk, er han ikke forpligtet til at overholde kravene i 8.1 i resten af perioden Teksten er tilføjet i resten af perioden. Det er en understregning af, at en spiller der har mindre end fem minutter tilbage af sin betænkningstid og dermed er midlertidig fritaget for noteringspligten - ikke får den genoptaget, hvis han tilkendes ekstra tid på grund af modstanderens fejl (f.eks. uretmæssigt remiskrav). Spillerens noteringspligt genoptages først når tidskontrollen er passeret. 9.4a Turneringens reglement kan specificere at spillere ikke må enes om remis, før et bestemt antal træk er spillet, eller overhovedet, uden dommerens godkendelse. Nyt at arrangørerne nu kan gå ind begrænse spillernes ret til at aftale remis. Hvis en arrangør ønsker at gøre dette, bør forskellige situationer tænkes nøje igennem. 9.4 Hvis en spiller rører en brik som beskrevet i 4.3 uden at have gjort krav på remis, mister han retten til at kræve remis i henhold til 9.2 eller 9.3 ved dette træk. Tidligere stod der Hvis en spiller udfører et træk.... En reel skærpelse hvor muligheden for at kræve remis bortfalder allerede når man røre brikken, men endnu ikke har udført et træk. 9.5 Hvis en spiller kræver remis i henhold til 9.2 eller 9.3, må han standse begge ure (Se 6.13 b) Tidligere skulle spilleren standse urene, nu må han gerne standse urene. En tilsvarende ændring er gennemført for b Hvis kravet findes ukorrekt, skal dommeren tillægge 3 minutter til modstanderens tid. Partiet skal herefter fortsætte. Hvis kravet var baseret på en erklæret hensigt om at spille et bestemt træk, skal dette træk udføres i henhold til 4.

3 Dommeren er nu fri for at skulle halvere kravstillerens tid efter specielle regler, hvis kravet ikke er korrekt. 12.3b Uden tilladelse fra dommeren er det forbudt at have mobiltelefoner eller andre elektroniske kommunikationsmidler på spillestedet, medmindre de er fuldstændigt slukkede. Hvis et sådant udstyr forårsager en lyd, skal spilleren tabe partiet. Modstanderen skal vinde. Hvis modstanderen imidlertid ikke kan vinde ved nogen mulig rækkefølge af lovlige træk, skal hans score være remis. Det nye er, at mobiltelefoner og andre kommunikationsmidler skal være slukkede, medmindre turneringslederen giver tilladelse til det modsatte. Man må altså gerne have en slukket mobiltelefon med. Nyt er, at en spiller taber når udstyret forårsager en lyd, altså ikke blot ringer. Biplyd fra en modtaget SMS taber nu partiet. Tidligere kunne turneringslederen afgøre modstanderens score, men nu står det fast at modstanderen skal vinde, men kun hvis han kan vinde partiet ved en hvilken som helst følge af lovlige træk. Hvis han kun har en konge tilbage er partiet remis. Et høreapparat der giver lyd fra sig er ikke et kommunikationsmiddel som det her skal forstås, og falder ikke ind under paragraffen. På grund af den nye formulering af 12.3b har HB i påsken 2009 vedtaget at DSU s reglement om mobiltelefoner udgår. Den nye 12.3b har nøjagtig det samme formål som DSU s reglement. Se i øvrigt også c Rygning er kun tilladt i den del af spillestedet som er angivet af dommeren. Reglen betyder ikke at dommeren skal angive et rygeområde. Bemærk at FIDEs ratingreglement forbyder rygning i spillelokalet i Elo ratede turneringer Det er forbudt at forstyrre eller genere modstanderen, på hvilken måde det end sker. Dette omfatter urimelige krav eller urimelige remistilbud eller indførslen af en støjkilde i spillelokalerne. Sidste del af reglen er ny, og forbyder brug af mp3-afspillere. Den må selvfølgelig gerne ligge slukket i lommen, og skal i øvrigt ikke betragtes som et kommunikationsmiddel ( 12.2b) Hvor 10.2d eller tillæg D finder anvendelse, er det ikke tilladt en spiller at appellere dommerens afgørelse. I alle andre tilfælde kan spilleren appellere en hvilken som helst afgørelse af dommeren, medmindre turneringens reglement siger noget andet. En ny regel som kan virke lidt underlig i dansk sammenhæng, hvor instanser som turneringskomite og Skaknævn er stærk funderet. Reglen giver som udgangspunkt spillerne mulighed for at appellere enhver af dommerens afgørelser (undtagen når 10.2 anvendes), med mindre turneringens reglement begrænser dette. EMT-reglementet fratager dog arrangørerne denne mulighed, men en klubturnering der ikke rates af DSU ville kunne have et reglement der fratager spillerne muligheden for at appellere. 13.7a Hvis en person bliver opmærksom på en uregelmæssighed, må vedkommende kun informere dommeren.

4 Ny tilføjelse. Det er vel ikke mindst relevant i holdkampe. Det er selvfølgelig op til dommeren selv at vurdere om der skal gribes ind i situationen. 13.7b Medmindre dommeren tillader det, er det forbudt for alle at anvende mobiltelefon eller nogen som helst slags kommunikationsudstyr på spillestedet og i ethvert tilstødende område angivet af dommeren. Kun de første fire ord er nye, men det er også ganske væsentlige ord! Som udgangspunkt er det forbudt at bruge mobiltelefon (gælder også SMS) på spillestedet, men dommeren kan give lov til det. Også her er den nye formulering i tråd med DSU s reglement for mobiltelefoner. Tillæg Tillæg A har hidtil omhandlet Hængepartier, men det er ændret til Retningslinier i tilfælde et parti må afbrydes og anbragt sidst i reglementet. I stedet er de fire andre tillæg om hurtigskak, lynskak, Færdigspil hvor der ikke er en dommer på spillestedet og Algebraisk notation rykkes frem. Desuden er kommet et nyt tillæg om Chess960. A1 Et hurtigskakparti er et parti hvor alle træk skal udføres indenfor et fastsat tidsrum på mindst 15 minutter, men mindre end 60 minutter til hver spiller, eller hvor den tildelte tid + 60 gange hver tillægstid er mindst 15 minutter, men mindre end 60 minutter til hver spiller. Bemærk at der står mindre end 60 minutter. Dette for at undgå at hurtigskakpartier kan Elo rates, da FIDEs ratingreglement giver mulighed for at rate partier med kun 1 times betænkningstid. I praksis betyder det ikke væsentligt for arrangørerne. Ifølge DSU s reglement (4.8.3) kan en turnering kun Elo rates, hvis det forudgående er oplyst i indbydelsen. Partierne vil heller ikke kunne rates i DSU regi, da det kræver mindst 2 timers betænkningstid. A3 Når der er tilstrækkelig overvågning af spillet (for eksempel en dommer til højst tre partier), gælder Turneringsreglerne Turneringsreglerne der her henvises til er 6-14 i FIDEs regler og må ikke forveksles med den enkelte turnerings reglement (der bl.a. kan omfatte regler om remistilbud og for sent fremmøde).. A4d3 Hvis begge vinger er faldet som beskrevet i 1 og 2, skal dommeren erklære partiet remis. Det nye er at dommeren nu har ret og pligt til at erklære et parti for remis, hvor begge vinger er faldet. Se også A4d1 B2 Når der er tilstrækkelig overvågning af spillet (én dommer for hvert parti), gælder Turneringsreglerne og A2.

5 Reglerne afhænger som i Hurtigskak af om der er tilstrækkelig overvågning af spillene. Med tilstrækkelig overvågning, gælder de almindelige turneringsregler, herunder For en ordens skyld må der mindes om, at DSU ikke har noget lynskakreglement der findes kun FIDEs! B3c Et ulovligt træk er fuldført når modstanderens ur er sat i gang. Modstanderen har ret til at kræve gevinst før han har udført sit eget træk. Hvis modstanderen imidlertid ikke kan sætte spilleren skakmat ved nogen mulig serie af lovlige træk, kan modstanderen kræve remis før han har udført sit eget træk. Så snart modstanderen har udført sit eget træk, kan et ulovligt træk ikke rettes medmindre der opnås indbyrdes enighed om dette uden dommerens indblanding. Dette er en god praktisk fornyelse: hvis modstanderen laver et ulovligt træk og trykker på uret, kan spillerne aftale, at han gerne må lave det om. Tillæg F Hele afsnittet er nyt og er ikke oversat pt. En oversættelse forventes at blive forelagt HBmødet i efteråret Yderligere ændringer I flere paragraffer er desuden blevet lavet mindre ændringer og præciseringer: 3.7e 3.8a b 6.7d 6.10.b 9.4b C11 Bemærk også at nogle regler i 6 og 12 er beskrevet under en anden paragraf end tidligere. Dansk SkakDommerforening udsender til sine medlemmer flere kommentarer og baggrund for nogle af ændringerne.

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding.

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Reglement Indledning n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af hold og opdatering af kluboplysninger. n2.nhovedkredsen indbyder

Læs mere

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse Reglement Indledning 1. Rækkerne opdeles med en mesterrække med 8 hold, en A-række med 7 hold, en B-række med 7 hold, en C- række med 4 hold og en D-række med 4 hold (4-mands hold). Tilmelding af hold

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER spilleren selv eller hans modstander standse uret og tilkalde dommeren. Dommeren kan idømme straf til den spiller som fejlplacerede brikkerne. 7.4 Hvis det under et parti opdages at der er fuldført et

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

3.2. Grundlæggende Spilleregler

3.2. Grundlæggende Spilleregler 3.2. Grundlæggende Spilleregler 3.2.1. 1 Skakspillets natur og mål 1.1 Et parti skak er et spil mellem to modstandere som skiftevis flytter deres brikker på et kvadratisk bræt, kaldet et "skakbræt". Spilleren

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

PROGRAM. november 2010. Danmarksturneringen for hold

PROGRAM. november 2010. Danmarksturneringen for hold PROGRAM november 2010 Danmarksturneringen for hold 2010/2011 2 Danmarksturneringen for hold 2010-2011 (8hk) Velkommen til 8. HK holdturneringen 2010-2011. Så er startskuddet til en ny sæson gået. Vi har

Læs mere

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19)

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER 3. SKAKSPILLETS REGLEMENT 3-1 3.1. FIDE s regler for skak... 3-1 3.1.1. Forord.... 3-1 3.2. Grundlæggende Spilleregler... 3-2 3.2.1. 1 Skakspillets natur og mål... 3-2 3.2.2. 2. Brikkernes udgangsstilling

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2005-2006 (8hk) ikke er tilmeldt holdturneringen for en anden klub uanset hovedkreds.

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2005-2006 (8hk) ikke er tilmeldt holdturneringen for en anden klub uanset hovedkreds. Reglement Indledning n1.nalle rækker inddeles med 8 hold i hver. B/C-rækker dog efter tilmelding. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække, 2 A-rækker, 2 B-rækker og C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af

Læs mere

Holdturneringsreglement

Holdturneringsreglement Holdturneringsreglement Holdturneringsreglement 1 Turneringsledelse A) Turneringsleder. Hovedkredsens bestyrelse udpeger en turneringsleder (TL), der har ansvaret for, at turneringen gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering.

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. 1 Pokalturneringen og dens ledelse Pokalturneringen er en holdturnering arrangeret af Fyns Skak Union. Pokalturneringen spilles efter cup-systemet, dvs. at

Læs mere

Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006. Turneringsarrangører

Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006. Turneringsarrangører Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006 Vedtagne ændringsforslag er indarbejdet og står i kursiv. 4.2 Bestemmelser for EMT (særlige regler for DM i Påsken) 31 Turneringsarrangører

Læs mere

Holdturneringsreglement

Holdturneringsreglement Holdturneringsreglement Holdturneringsreglement 1 Turneringsledelse A) Turneringsleder. Hovedkredsens bestyrelse udpeger en turneringsleder (TL), der har ansvaret for, at turneringen gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

a) Klubbens stamoplysninger mht. spillested, spilletidspunkt, spilledag og kørestolsadgang.

a) Klubbens stamoplysninger mht. spillested, spilletidspunkt, spilledag og kørestolsadgang. Reglement Indledning 1. Rækkerne opdeles med en mesterrække med 8 hold. Derefter fordeles de øvrige tilmeldte hold, og det tilstræbes at alle hold får mindst 6 kampe. Tilmelding af hold og opdatering af

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

5. Reglement for DSU s holdturneringer Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering

5. Reglement for DSU s holdturneringer Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering 5. Reglement for DSU s holdturneringer 5.1. Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering 1 Turneringens struktur Turneringen består af 58 klubhold med 8 spillere på hvert. Holdene er opdelt hierarkisk

Læs mere

Fristerne for indberetning af de ovennævnte punkter oplyses i indbydelsen til holdturneringen.

Fristerne for indberetning af de ovennævnte punkter oplyses i indbydelsen til holdturneringen. Reglement 2017-2018 Indledning 1. Rækkerne opdeles med en mesterrække med 8 hold. Derefter fordeles de øvrige tilmeldte hold, og det tilstræbes at alle hold får mindst 6 kampe. Tilmelding af hold og opdatering

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer 5. REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5-2 5.1 Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-2 5.2 Instruks for kampledere i Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-9 5.3 Reglement for Dansk

Læs mere

Holdturnering diverse reglementsændringer

Holdturnering diverse reglementsændringer Holdturnering diverse reglementsændringer Forslag til Sydjysk Hovedkreds generalforsamling d. 17. marts 2018 2. Holdinddeling Holdene søges inddelt således: Mesterrække 1 8 hold Mesterrække 2 8 hold 4

Læs mere

FIDEs regler gældende fra 1. juli 2005

FIDEs regler gældende fra 1. juli 2005 FIDEs regler for skak FIDE: Federation Internationale des Echecs (Det internationale skakforbund) hvoraf Dansk Skak Union (DSU) er medlem. FIDEs regler for skak gælder for nærskak. Den engelske tekst er

Læs mere

Reglement. Intet hold må i en runde anvende mere end een udenlandsk spiller, der må anses for ikke at have bopæl i Danmark eller Sydslesvig

Reglement. Intet hold må i en runde anvende mere end een udenlandsk spiller, der må anses for ikke at have bopæl i Danmark eller Sydslesvig Reglement Indledning n1.nalle rækker inddeles med 8 hold i hver. B/C-rækker dog efter tilmelding. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække, 2 A-rækker, 2 B-rækker og C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer 5. REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5-2 5.1 Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-2 5.2 Instruks for kampledere i Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-12 5.3 Reglement for Dansk

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 3 Skakspillets reglement

Skakhåndbogen - Afsnit 3 Skakspillets reglement 3. SKAKSPILLETS REGLEMENT 3-2 3.1 FIDEs regler for skak... 3-2 3.1.1 Forord... 3-2 3.2 Grundlæggende Spilleregler... 3-3 3.2.1 1 Skakspillets natur og mål... 3-3 3.2.2 2. Brikkernes udgangsstilling på

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Referat fra HB-mødet 10. april 2009

Referat fra HB-mødet 10. april 2009 Referat fra HB-mødet 10. april 2009 Dagsorden 1 Godkendelse af referat fra sidste møde... 2 2 Forretningsudvalgets beretning... 2 2.1 Resultater... 2 2.2 Organisatorisk:... 2 3 Dansk Skak Unions struktur...

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 5 REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER

Skakhåndbogen Afsnit 5 REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5. 5-1 5.1. Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-1 5.2. Instruks for Dommere i Dansk Skak Unions Divisionsturnering... 5-8 5.3. Reglement for Dansk Skak Unions Pokalturnering... 5-9

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 3 Error! Style not defined.

Skakhåndbogen - Afsnit 3 Error! Style not defined. 3. SKAKSPILLETS REGLEMENT 3-2 3.1 FIDEs for skak... 3-2 3.1.1 Forord... 3-2 3.2 Spille... 3-3 3.2.1 1 Skakspillets natur og mål... 3-3 3.2.2 2. Brikkernes udgangsstilling på skakbrættet... 3-3 3.2.3 3.

Læs mere

3.1 FIDEs regler for skak

3.1 FIDEs regler for skak 3.1 FIDEs regler for skak FIDE: Federation Internationale des Echecs (Det internationale skakforbund) hvoraf Dansk Skak Union (DSU) er medlem. FIDEs regler for skak gælder for nærskak. Den engelske tekst

Læs mere

HOLDKAMPREGLEMENT FOR SYDJYSK HOVEDKREDS

HOLDKAMPREGLEMENT FOR SYDJYSK HOVEDKREDS HOLDKAMPREGLEMENT FOR SYDJYSK HOVEDKREDS Holdkampreglement for Sydjysk Hovedkreds 1. Deltagere Skakklubber, der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem Sydjysk Hovedkreds, kan deltage i holdturneringen med

Læs mere

Partier uden tillægstid inklusive hurtigafslutning

Partier uden tillægstid inklusive hurtigafslutning REGLER FOR SKAKSPILLET, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2018 Indhold: INDLEDNING FORORD GRUNDLÆGGENDE SPILLEREGLER 1: Skakspillets natur og mål 2: Brikkernes udgangsstilling på skakbrættet 3: Brikkernes gang 4:

Læs mere

REGLEMENT - INDIVIDUELT DM I SKOLESKAK

REGLEMENT - INDIVIDUELT DM I SKOLESKAK REGLEMENT - INDIVIDUELT DM I SKOLESKAK REGLEMENT - INDIVIDUELT DM I SKOLESKAK 1 DELTAGERE Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak (Individuelt DM) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere,

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER 3. SKAKSPILLETS REGLEMENT 3-1 3.1. FIDE s regler for skak... 3-1 3.1.1. Forord.... 3-1 3.2. Grundlæggende Spilleregler... 3-2 3.2.1. 1 Skakspillets natur og mål... 3-2 3.2.2. 2. Brikkernes udgangsstilling

Læs mere

Der fremsættes følgende ændringsforslag til divisionsturneringsreglementet fra Divisionsturneringsudvalget og Dansk SkakDommerforening:

Der fremsættes følgende ændringsforslag til divisionsturneringsreglementet fra Divisionsturneringsudvalget og Dansk SkakDommerforening: Der fremsættes følgende ændringsforslag til divisionsturneringsreglementet fra Divisionsturneringsudvalget og Dansk SkakDommerforening: 1 Turneringens struktur Ingen ændringer 2 Reglementer turneringen

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 3 Skakspillets reglement

Skakhåndbogen - Afsnit 3 Skakspillets reglement 3. SKAKSPILLETS REGLEMENT 3-2 3.1 FIDEs for skak...3-2 3.1.1 Forord....3-2 3.2 Spille...3-3 3.2.1 1 Skakspillets natur og mål...3-3 3.2.2 2. Brikkernes udgangsstilling på skakbrættet...3-3 3.2.3 3. Brikkernes

Læs mere

6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN

6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 2011-2012 Alm. oplysninger Spilledage Alle rækker spiller hverdage kl. 19.00 i de i programmet anførte uger. Udekamp har en klub, når modstanderens nr. står til venstre i

Læs mere

6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 2006-2007

6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 2006-2007 6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 2006-2007 Alm. oplysninger Spilledage Mesterrækken spiller søndage kl. 12.00 på de anførte datoer. De øvrige rækker spiller hverdage kl. 19.00 i de i programmet anførte uger.

Læs mere

2421 2841 formand@8-hk.dk

2421 2841 formand@8-hk.dk Dansk Skak Union, 8. Hovedkreds Formand Kasper Damm Ægirsgade 13, 1.sal 2200 København N 2421 2841 formand@8-hk.dk ---------- ˆ ˆ ---------- Bilag til punktet: FIDE afgift for ELO-rating Baggrund Verner

Læs mere

Nuværende formulering Forslag til ny formulering Begrundelse 1 Turneringens struktur

Nuværende formulering Forslag til ny formulering Begrundelse 1 Turneringens struktur Nuværende formulering Forslag til ny formulering Begrundelse 1 Turneringens struktur uændret Turneringen består af 58 klubhold med 8 spillere på hvert. Holdene er opdelt hierarkisk med: 10 hold i Skakligaen

Læs mere

Lad os begynde med begyndelsen.

Lad os begynde med begyndelsen. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 14. maj 2008 Kontor: Retsstillings og Internationalt kt. J.nr.: 2008-16200- Sagsbeh.: Iho Fil-navn: Samrådstale Y Tale samråd Y Erstatning til ventende kræftpatienter

Læs mere

Dansk Skak Union 2.Hovedkreds Byder velkommen til Holdturneringen 2008-2009

Dansk Skak Union 2.Hovedkreds Byder velkommen til Holdturneringen 2008-2009 Holdturneringen 2008-2009 Side 2 Dansk Skak Union 2.Hovedkreds Byder velkommen til Holdturneringen 2008-2009 Turneringsleder Bjarne Petersen Skolegade 31, 4800 Nyk F. Tlf. 2486 9983 e-mail:bp_den@hotmail.com

Læs mere

DANSK SKAK UNION SKAKNÆVNET

DANSK SKAK UNION SKAKNÆVNET DANSK SKAK UNION SKAKNÆVNET SAG NR. 182 31. marts 2008 KENDELSE: Påstande: Sagens omstændigheder: Under denne sag har Øbro ved holdleder Carsten Lodahl nedlagt påstand om, at partiet Søren Bech Hansen,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

DSU 8. Hovedkreds. 61 års jubilæumsturnering Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum

DSU 8. Hovedkreds. 61 års jubilæumsturnering Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum DSU 8. Hovedkreds 61 års jubilæumsturnering 17.10.2004 10.10.2004 16.10.2004 Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum 8 Spilletid 1. Søndag 10. oktober 13 00-18 00 2. Mandag 11. oktober 16 00-21 00 3.

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang.

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang. RØDOVRE SKAK KLUB Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang. BACK ON THE STREET! Freden er forbi venner~efter et par sæsoner med diverse vattede redaktører, der,når bølgerne gik iøjs~,kun udsendte 1-2 numre årligt,har

Læs mere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere Praktik og retningslinjer KFD s breddedommere Retningslinjer 2013-2014 Mødetid 30 minutter før 45 minutter ved triokampe Fair-play hilsen Retningslinjer 2013-2014 Dommeren skal gøre sig bekendt med Turneringsregler

Læs mere

Program for holdturneringen

Program for holdturneringen 6. HOVEDKREDS Program for holdturneringen 2014-2015 Indholdsfortegnelse Almindelige oplysninger... 2 Turneringsprogram... 3 Kluboversigt... 5 1 Almindelige oplysninger Spilledage Alle rækker spiller hverdage

Læs mere

Dansk Skak Unions ratingsystem

Dansk Skak Unions ratingsystem Dansk Skak Unions ratingsystem Forslag til ændringer og tilpasninger til de aktuelle forhold, oktober 2018 Denne farvemærkning angiver ændringer (teksten skal bibeholdes i den endelige version, men farvemærkningen

Læs mere

Program til Marienlyst Cup 2015

Program til Marienlyst Cup 2015 Program til Marienlyst Cup 2015 Velkommen til Marienlyst Cup, den 18. - 20. december 2015. Boldklubben Marienlyst byder spillere, trænere, sponsorer og publikum velkommen til vores indendørsstævne i Marienlystcentret.

Læs mere

6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN

6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 6. HOVEDKREDS HOLDTURNERINGEN 2009-2010 Alm. oplysninger Spilledage Alle rækker spiller hverdage kl. 19.00 i de i programmet anførte uger. Udekamp har en klub, når modstanderens nr. står til venstre i

Læs mere

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Danmarksmesterskab i Star Trek er en konkurrence, der afholdes af foreningen trekkies.dk. Konkurrencen afholdes årligt den sidste lørdag i oktober

Læs mere

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler.

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. (Vedtaget december 2008, redigeret september 2011) Gennem ordens- og studieregler vil vi gerne sikre at vi kan nå de mål og de værdier der er formuleret i skolens

Læs mere

Program for holdturneringen

Program for holdturneringen 6. HOVEDKREDS Program for holdturneringen 2017-2018 Indholdsfortegnelse Almindelige oplysninger... 2 Turneringsprogram... 3 Kluboversigt... 5 1 Almindelige oplysninger Spilledage Alle rækker spiller hverdage

Læs mere

Generelle turneringsbetingleser for KM Sport Elite & Junior ranglisten

Generelle turneringsbetingleser for KM Sport Elite & Junior ranglisten Betingelser for deltagelse Elite-rækken: Rækken er for aktive fuldtidsmedlemmer med hjemmeklub i AGC, som af Kristian Ravn eller Lena Tatiana, er vurderet egnet til at spille på et klubbens hold i Danmarksturneringen.

Læs mere

Program for holdturneringen

Program for holdturneringen 6. HOVEDKREDS Program for holdturneringen 2018-2019 Indholdsfortegnelse Almindelige oplysninger... 2 Turneringsprogram... 3 Kluboversigt... 5 1 Almindelige oplysninger Spilledage Alle rækker spiller hverdage

Læs mere

FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 87 DEN 13. JANUAR 2016

FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 87 DEN 13. JANUAR 2016 TALEPAPIR 13. J A N U A R 2 0 1 6 FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 87 DEN 13. JANUAR 2016 DOK. NR. 15/00408-7 REF. 1 FAMILIESAMMENFØRING Vi vurderer, at der et meget sikkert grundlag i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene 2007/2 LSF 184 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 30. april 2008 af Sophie Hæstorp Andersen (S), Thomas Jensen (S) og Nanna Westerby (SF) Forslag

Læs mere

BredebroLAN - CSGO regelsæt 5vs5 24. marts 2015

BredebroLAN - CSGO regelsæt 5vs5 24. marts 2015 CSGO regelsæt 5vs5 Ændringer af regelsæt BredebroLan påkalder sig retten til at kunne ændre I regelsættet til hver en tid både før eller under eventen. Enhver regelændring vil blive annonceret tydeligt

Læs mere

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER 1. Licens a. For at være omfattet af Danmarksranglisten for seniorer skal en spiller være registreret med spillerlicens og tilhørende licensnummer hos DSqF. b.

Læs mere

Pokalturneringsregler

Pokalturneringsregler Pokalturneringsregler Regler for Dansk Backgammon Forbunds Pokalturnering 1. Turneringsform og -struktur 1.1 Generelt Gyldige pr. 1. april 2011 Dansk Backgammon Forbund (DBgF) afvikler hver sæson en landsdækkende

Læs mere

Skakklubben af 1927 Ringsted

Skakklubben af 1927 Ringsted Skakklubben af 1927 Ringsted Introduktionsfolder 2004 / 05 Hold din hjerne i form - i SKAKklubben! www.sk1927ringsted.dk SKAK holder dig i form! Måske hører du til dem, der løber eller cykler lange ture,

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

09. samt 16. - 17. januar

09. samt 16. - 17. januar 09. samt 16. - 17. januar 2016 44. sæson I samarbejde med vores sponsorer har vi fornøjelsen, for 44. gang at arrangerer indefodboldturnering for skolerne i Strandby, Aalbæk og Skagen. Resultater, billeder

Læs mere

Kampleder 7- og11 mands

Kampleder 7- og11 mands Spilleregler for 7:7 rækker (For U-10 Drenge, U-11 Piger, U-11 Drenge, U-12 Piger, U-12 Drenge) Se regler her Banestørrelsen Længde min. 50 meter max. 68 meter. Bredde min. 36 meter max 56 meter. Idealstørrelse

Læs mere

Program for holdturneringen

Program for holdturneringen 6. HOVEDKREDS Program for holdturneringen 2019-2020 Indholdsfortegnelse Almindelige oplysninger... 2 Turneringsprogram... 3 Kluboversigt... 5 1 Almindelige oplysninger Spilledage Alle rækker spiller hverdage

Læs mere

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1 Regler for Dansk Ruhår Klub's Jagtegnethedstest JET1 Nærværende regler for Dansk Ruhår Klub's jagtegnethedstest træder i kraft den 01.01.2016 REGLER FORDANSK RUHÅR KLUB's Jagtegnethedstest JET1 DANSK RUHÅR

Læs mere

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015 1 Om disse regler Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015 1.1 Reglerne er en præcisering og et tillæg til de gængse matadorregler. Såfremt en af nedenstående paragraffer i modstrid med

Læs mere

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde.

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde. Jyllinge, den 26. maj 2010 REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård Tid: Tirsdag den 25. maj 2010, kl. 19:30. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

DANSK SKAK UNION SKAKNÆVNET. Den 23. april 2010 SAG NR. 186 KENDELSE: Parterne og påstande:

DANSK SKAK UNION SKAKNÆVNET. Den 23. april 2010 SAG NR. 186 KENDELSE: Parterne og påstande: DANSK SKAK UNION SKAKNÆVNET Den 23. april 2010 SAG NR. 186 KENDELSE: Parterne og påstande: Klagen er indgivet af Aalborg Skakforening den 6. marts 2010. Klagen vedrører turneringslederens og Turneringskomiteens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning.

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning. Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning. Deltagere: Morten Fabrin, Aksel Hansen, Jesper Dürr Christiansen, Steen Juul

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning...

Læs mere

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Formålet med prøverne er at dokumentere, i hvilken grad eleven opfylder de mål og krav, der er fastsat for faget og uddannelsen.

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016 August 2015 1 Denne folder er ment som en hjælpende hånd til trænere og ledere i foreningerne om de mest almindelige spørgsmål som

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010 tilrettet af Eliteudvalget i oktober2015. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top

Læs mere

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtaget på stiftende generalforsamling 21-10-1997 27.10.15 Revideret på generalforsamling 25.10.2000 / 22.10.2012. Tilføjet 2.11.2012-21.10.2013 20.2.2014-27.10.2014

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse...

Læs mere

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8 Generel rang: slår slår slår 3 Slår alt, men værdiløs i udspil. Knægt, Toqu, Giver to lus, når den slår Voms. Må ikke spilles ud før Voms en. Med mindre man har Voms. Konge, Voms, Giver én lus for et stik,

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Program for holdturneringen

Program for holdturneringen 6. HOVEDKREDS Program for holdturneringen 2013-2014 Indholdsfortegnelse Almindelige oplysninger... 2 Turneringsprogram... 3 Kluboversigt... 5 Revideret udgave 24. oktober kl. 12:00 1 Almindelige oplysninger

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 TURNERINGSFORMER Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 2 Bondeskak 3 Arm & hjerne skak 3 Lynskak 4 Nedtrapning 4 De tapre riddere 5 Alle-mod-alle turnering 5 Handicapturnering

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

November 2008 Side 1 af 16

November 2008 Side 1 af 16 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT FOR PÅLIDELIGHEDSLØB PÅLIDELIGHEDSLØ...2 4.300 GENERELT...2 4.301 DELTAGER...2 4.302 KØRETØJER...2 4.303 KLASSER...3 4.304 LØBSRUTEN...3 4.305 P-ETAPER...4 4.306

Læs mere

h Ribe Handelsskole Ribe Handelsskole Hhx

h Ribe Handelsskole Ribe Handelsskole Hhx Ribe Handelsskole Hhx Eksamensreglement 2013 1 En eksaminand, der overtræder skolens eksamensreglement, kan bortvises fra prøven. Det er altid og kun skolens ledelse, der kan beslutte at bortvise en elev

Læs mere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler Spillere 1. Spillere Følgende regler er fastsat for advarsler og udvisninger i de af DBU udskrevne turneringer, for så vidt angår Herre-DM, Herre-LPs afsluttende

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

DANSK SKAK UNION 2. Hovedkreds Møde nr. 65. Søndag d. 18. sept. 2016, kl Tølløse Skakklubs lokaler, Tølløse

DANSK SKAK UNION 2. Hovedkreds Møde nr. 65. Søndag d. 18. sept. 2016, kl Tølløse Skakklubs lokaler, Tølløse DANSK SKAK UNION 2. Hovedkreds Møde nr. 65 Søndag d. 18. sept. 2016, kl. 9.30 Tølløse Skakklubs lokaler, Tølløse Deltagere: Morten Olsen (MO) Morten F. Jensen (MFJ) Niels Steen Larsen (NSL) Bjarne Haar

Læs mere

Rapport om Kontrol i 2008 for salmonella og campylobacter i dansk og importeret fersk kød

Rapport om Kontrol i 2008 for salmonella og campylobacter i dansk og importeret fersk kød Rapport om Kontrol i 2008 for salmonella og campylobacter i dansk og importeret fersk kød Marts 2009 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Virksomhedernes ansvar... 3 3. Case-by-case kontrollen...

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Lalandia præsenterede derefter deres krav, hvor GF Poppelens bestyrelse skulle acceptere:

Lalandia præsenterede derefter deres krav, hvor GF Poppelens bestyrelse skulle acceptere: Kære Feriehusejer Så skete det desværre. En magt demonstration fra Lalandias side. Brevet som I alle har modtaget fra Lalandia understreger med al tydelighed, at Lalandia kan pålægge feriehusejerne alle

Læs mere

Turneringslederkursus, modul 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T V Ø D D T D T S 5 E D 7 2 T5 B B 7 4

Turneringslederkursus, modul 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T V Ø D D T D T S 5 E D 7 2 T5 B B 7 4 Øvelse 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T 8 5 4 9 7 6 3 V Ø D 8 4 8 D T 5 3 2 D T 9 3 2 S 5 E D 7 2 T5 B 9 7 4 B 7 4 2 pas 2 pas 3ut pas 6ut pas pas pas Øst spiller 4 ud til B og K. Nord fortsætter med

Læs mere

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk att/ Jyderup, den 4.11.1998 & Kalundborg Folkeblad Jyderup Sektion Holdturneringen 1998-99 Vi er netop startet på sæsonens første holdkamp, som blev spillet ude mod Holbæk Skakklub i A-rækken. Trods stor

Læs mere

Grundloven https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=45902

Grundloven https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=45902 Til rette kompetente myndigheder pr mail 9/7 2013 Grundloven og straffeloven mv. Om Inger Støjbergs kronik mv. Jeg tillader mig hermed, som dansk statsborger, at bede om, at Danmarks riges Grundlov overholdes

Læs mere