Bilag 1. Indholdsfortegnelse. Vurdering af hydrauliske forhold for. Lokalplan 307. Gentofte Kommune. 1 Introduktion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Indholdsfortegnelse. Vurdering af hydrauliske forhold for. Lokalplan 307. Gentofte Kommune. 1 Introduktion"

Transkript

1 Bilag 1 Gentofte Kommune Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan 307 COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Telefon Telefax Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 1 2 Eksisterende meteo-marine forhold Vind Bølgeklima Strømningsmønster Sedimenttransport Tangophobning 7 3 Indvirkning af Lokalplan Bølger Strøm Sedimenttransport Tangophobning 8 4 Afsluttende vurdering 8 5 Referencer 8 1 Introduktion Under Gentofte Kommunes behandling af COWIs miljøvurdering af Lokalplan Boliger på Tuborg Syd, er der i forbindelse med den offentlige høring af miljøvurderingen fremkommet krav om yderligere belysning af de mulige konsekvenser for de kysthydrauliske forhold som følge af lokalplanforslaget. Dette notat giver en vurdering af de kysthydrauliske konsekvenser som følge af Lokalplan 307 baseret på eksisterende tilgængelige oplysninger og principielle overvejelser omkring de konkrete fysiske ændringer af de eksisterende forhold. I forbindelse med Lokalplan 307 er der tale om 2 konkrete ændringer i forhold til den allerede godkendte lokalplan 248. Det drejer sig dels om opfyldning af et areal på ca m 2 ved havnens åbning på den sydlige tange, se vedlagte tegning 1 fra Gentofte Kommunes Lokalplan 307, samt den ændring at dele af de opførte bygningsanlæg langs kysten på den sydlige tange opføres direkte i vandet. Notatet forholder sig til de ændringer som fremkommer i lokalplan 307 i forhold til lokalplan 248. Dokument nr. jkro-1 Revision nr. Udgivelsesdato 5/ I:\bb\COWI notat om strøm1.doc Udarbejdet Kontrolleret Godkendt JKRO CRJ NEF

2 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / 10 Notatet beskriver de forhold der relaterer sig til: bølgeklimaet strømningsdynamikken sedimenttransporten transporten af tang i området Notatet giver på den baggrund en vurdering af hvorledes den m 2 opfyldningen og opførelsen af bygningsanlæg i vandet kan forventes at påvirke de kysthydrauliske forhold. Figur 1 Tuborg Havn placeret i den nordlige del af Svanemøllebugten. 2 Eksisterende meteo-marine forhold De eksisterende hydrauliske forhold omkring Tuborg Havn er nøje undersøgt og beskrevet i forbindelse med Københavns Kommunes vurdering af muligheden for at etablere en badestrand i Svanemøllebugten. I den forbindelse har Københavns Kommune engageret DHI - Institut for Vand og Miljø til at beskrive og vurdere de hydrauliske og kysttekniske forhold der gør sig gældende i området, /1/. Vurderingen er foretaget på baggrund af numeriske simuleringer af strømningsforhold med en 3D hydrodynamisk model og simulering af bølge og vandkvalitetsforhold. Den følgende beskrivelse af de eksisterende forhold beror derfor i vid udstrækning på de informationer der er tilvejebragt i den pågældende rapport. I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

3 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / Vind Karakteristiske vindforhold i Øresundsområdet er vist i Figur 2 baseret på observationer fra Kastrup i perioden til Denne periode anvendes typisk til modelsimuleringer af strømningsforholdene i Øresund, da strømningsforholdene i perioden er karakteristisk for de strømningsforhold der generelt kendetegner Øresund. Figur 2 Karakteristiske vindforhold i øresundsområdet baseret på observationer fra Kastrup, /1/. Vindklimaet ses i perioden at være domineret af sydvestlige vinde og nordøstlige vinde. 2.2 Bølgeklima Tuborg Havn og strækningen syd herfor er med sin beliggenhed beskyttet af bølger i Øresund for de fleste vindretninger og kun eksponeret for bølger i vinkelrummet N til Ø. Bølgerne genereres på det frie stræk til den svenske kyst og når begrænsede bølgehøjder, da vinden for disse retninger typisk ikke overskrider 12,5 m/s i mere end 0,1-0,2 % af tiden, /1,2/. I stormsituationer kan der ved vindhastigheder op m/s opnås bølgehøjder på ca. H s = 1,0-1,5 m, baseret på en frit-strækbetragtning, dvs. bølgehøjden ikke er dybdebegrænset /2/. I Figur 3 er beregnede bølgeroser for to punkter i Svanemøllebugten vist, for det eksisterende vindklima, efter /1/. I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

4 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / 10 Figur 3 Bølgeroser for to punkter i Svanemøllebugten; 500 m ud for åbningen ind til Tuborg Havn (venstre), inde i Svanemøllebugten 200 m fra den sydlige havnetanges kyst (højre), se Figur 4, /1/. Pga. bølgerefraktion (retningen ændres på grund af fladere vand), shoaling (bølgehøjden øges på grund af fladere vand) og bølgebrydning vil bølgernes bevægelse mod kysten ændres gradvist når bølgerne når frem til kysten. På Figur 4 ses bølger ved 20 m/s vind fra 30 o nordlig retning og deres bevægelse ind i Svanemøllebugten. Figur 4 Indfaldne bølgeretninger og bølgehøjder i Svanemøllebugten baseret på simulering med MIKE21 SW. Vind på 20 m/s fra 30 o nordlig retning, /1/. Røde markering viser punkter for bølgerose, se Figur 3. I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

5 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / 10 Figur 5 Indfaldne bølgeretninger og bølgehøjder i Svanemøllebugten baseret på simulering med MIKE21 SW. Vind på 20 m/s fra 90 o østlig retning, /1/. Figur 5 viser, at bølgerne langs den sydlige tange næsten er parallelle med kysten og at bølgehøjden aftager meget fra bølgehøjden der ikke er dybdebegrænset, dvs. er påvirket af kystkonturerne. Dette betyder, at den tilhørende sedimenttransport vil være ganske ringe, idet bølgehøjde og indfaldsvinkel relativt til kystorienteringen er bestemmende faktorer for den kystparallelle sedimenttransport. 2.3 Strømningsmønster Strømningsmønsteret i Svanemøllebugten er relativt komplicerede, da den typisk nord-sydgående strøm i Øresund skaber hvirvler inde i Svanemøllebugten. Disse hvirvler kan cirkulerer sådan, at strømningsretningen på den sydlige tange går i modsat retning af den generelle strømretning i Øresund. I Figur 6 og Figur 7 ses eksempler på et sådant dybdemidlet strømningsmønster, efter /1/ I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

6 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / 10 Figur 6 Eksempel på strømningsmønster i Svanemøllebugten; sydgående strøm i Øresund, /1/. Figur 7 Eksempel på strømningsmønster i Svanemøllebugten; nordgående strøm i Øresund, /1/. Der vil herudover kunne være tale om strømme drevet af vind og tidevand, som kan ændre strømningsmønstrene. I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

7 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / Sedimenttransport Sedimenttransporten i Svanemøllebugten langs den sydlige tange opstår som en samvirkning mellem indkomne bølger og de fremherskende strømforhold. Da bølgehøjden er relativ lavt, og tillige forløber næsten kystparallelt, vil bølgeaktiviteten ikke give anledning til nogen nævneværdig transport i området. Såfremt kysten ikke er beskyttet med dækværker, vil bølgeaktiviteten dog kunne erodere strandlinien og den bagvedliggende kyst under kraftige østlige vinde, men dette giver ikke i sig selv anledning til nogen sedimenttransport, der primært foregår i bølgernes brydningszone. I denne sammenhæng vil det typisk være på 0,5-1,0m vand afhængig af vandstanden på det pågældende tidspunkt. 2.5 Tangophobning Generelt foregår der langs Øresundskysten en del transport af 'tang', som typisk er et-årige trådalger ectocarpus (populært kaldet 'fedtmøg'), ålegræs og i begrænset udstrækning blæretang. Denne transport hænger bl.a. sammen med de relativt næringssaltbelastede forhold i Øresund, som skaber god grobund for vækst af specielt trådalgerne, og vejrforhold som river tangen løs og transporterer den med strømmen langs kysten. Tangtransporten bliver typisk et problem hvor kystens forløb afbrydes af konstruktioner eller lignende, og der skabes læ-zoner, hvor tangen kan akkumuleres. I disse læ-zoner samles tangen, men den vil ofte forsvinde igen ved ændringer i strømretning eller vindretning. Såfremt tangen aflejres på stranden kan der opstå et problem omkring opsamling af den akkumulerede tang. Tangen vil typisk ikke giver anledning til specielle lugtproblemer i den situation. I nogle situationer, som f.eks. syd for Rungsted Havn, opstår der specielle forhold som gør at tangen ikke automatisk forsvinder igen, og heller ikke aflejres på selve stranden. Tangen vil derefter begynde at rådne i det stillestående vand. Dette kan give massive lugtproblemer. 3 Indvirkning af Lokalplan 307 I forbindelse med ændring af kystliniens udformning i Lokalplan 307 som følge af en opfyldning af et ca m 2 areal og etablering af bygværker i strandlinien og ud i vandet, vil der ske en lokal påvirkning af de hydrauliske forhold. Som det fremgår af illustrationer af bølge og strømningsmønstre i Svanemøllebugten, vil opfyldning dog være af en så begrænset størrelse (sammenlign Figur 4 til Figur 7 med tegning 1 bagest) at opfyldningen ikke kan forventes at give anledning til nogen påvirkning udover helt lokalt omkring opfyldningen. I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

8 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / Bølger For bølgerne vil der kun i vinkelintervallet omkring de 30 o være tale om en lille skyggevirkning af opfyldningen, og det kun helt lokalt da bathymetrien (bundforholdene) udfor opfyldningen ikke ændres. For mere nordlige retninger vil indkomne bølger i området omkring opfyldningen blive mere påvirket af de eksisterende bølgebrydere udfor havnemundingen, som bevirker at opfyldningen vil ligge i læ for disse fsv. angår bølgepåvirkningen. For bølger fra østlige retninger (omkring 90 o ) vil der ikke opstå lævirkning fra opfyldningen, som derfor ikke vil have nogen indvirkning på bølgeforholdene. 3.2 Strøm For strømforholdene vil opfyldningen ligeledes have en så begrænset påvirkning af de overordnede strømforhold i Svanemøllebugten, at der kun kan forventes helt lokale påvirkninger omkring opfyldningen. Ved nordgående strøm langs den sydlige tange inde i bugten vil opfyldningen alene påvirke strømforhold i indsejlingsområdet til havnen. Dette kan muligvis under kraftige strømforhold i Øresund give anledning til en beskeden hvirveldannelse i havnens åbning. Ved sydgående strøm langs den sydlige tange inde i bugten vil der muligvis opstå en lille læ-zone umiddelbart syd for opfyldningen, afhængig af den præcise udformning af opfyldningen. Igen vil påvirkningen være helt lokal. 3.3 Sedimenttransport Da hverken bølger eller strøm påvirkes andet end helt lokalt omkring opfyldningen, vil sedimenttransporten følgelig heller ikke påvirkes andet end helt lokalt omkring opfyldningen. 3.4 Tangophobning Den samlede transport af tang ind i Svanemøllebugten vil tydeligvis ikke blive påvirket af de ændringsforslag, som er fremsat til Lokalplan 307. Der vil derfor alene kunne blive tale om, at den konkrete udformning af opfyldningen og de konstruktioner der opføres i strandlinien kan give anledning til en helt lokal mer-ophobning af tang syd for den planlagte opfyldning. Dette kan imidlertid ganske let forhindres ved hensigtsmæssig udformning af opfyldningen. Enten ved at sikre en tilstrækkelig dybde eller ved tilpasning til kystliniekonturen. 4 Afsluttende vurdering Samlet set forventes det, at de foreslåede ændringer af kystlinieudformningen ikke giver anledning til nogen negative påvirkninger af de kysthydrauliske forhold. I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

9 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / 10 5 Referencer /1/ Badested i Svanemøllebugten - Endelig Rapport, DHI/Hasløv&Kjærsgaard, Oktober 2006, Projekt no /2/ Vurdering af kyst & hydrauliske aspekter ved forslag til udbygning af Tuborg Syd, Tuborg Syd idé konkurrence, COWI, november I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

10 Vurdering af hydrauliske forhold for Lokalplan / 10 TEGNING 1 I:\bb\COWI notat om strøm1.doc.

REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY

REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY KVITSØY KOMMUNE REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014

Mødereferat. Baggrund. Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Mødereferat Sted og tid: Snekkersten Havn d. 5.2.2014 Anledning til mødet: Deltagere: Referent: Erling Skipper Hansen havde indkaldt til mødet for at få klarlagt årsagerne til tangansamlingerne samt for

Læs mere

Notatet vil tage udgangspunkt i et af de mere substantielle bidrag bragt i medierne fra Erik Dannenberg samt flere høringssvar herunder især 4.26.

Notatet vil tage udgangspunkt i et af de mere substantielle bidrag bragt i medierne fra Erik Dannenberg samt flere høringssvar herunder især 4.26. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Kalundborg Havn NY VESTHAVN Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Kommentering vedr. oversvømmelser

Læs mere

Byggeselskab Mogens de Linde Ringgade Centret Jens Baggesens vej 90A 8200 Århus N Att.: Lasse Lings. 08.oktober 2009

Byggeselskab Mogens de Linde Ringgade Centret Jens Baggesens vej 90A 8200 Århus N Att.: Lasse Lings. 08.oktober 2009 Byggeselskab Mogens de Linde Ringgade Centret Jens Baggesens vej 90A 8200 Århus N Att.: Lasse Lings Vurdering af sedimenttransport og vandudskifting ved opførelse af ny høfde ved indsejling til Øer Havn.

Læs mere

Hejlsminde Bro- og Bådelaug. Numerisk modellering af strømforhold og vurdering af sedimenttransport.

Hejlsminde Bro- og Bådelaug. Numerisk modellering af strømforhold og vurdering af sedimenttransport. . Numerisk modellering af strømforhold og vurdering af sedimenttransport. November 2011 Udgivelsesdato : 11. november 2011 Projekt : 23.0820.01 Udarbejdet : Mette Würtz Nielsen Kontrolleret : Claus Michael

Læs mere

Blue Reef. Skov og Naturstyrelsen. Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé. Dansk resumé

Blue Reef. Skov og Naturstyrelsen. Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé. Dansk resumé Blue Reef Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé Skov og Naturstyrelsen Dansk resumé 060707 Agern Allé 5 2970 Hørsholm Blue Reef BLUEREEF Tlf: 4516 9200 Fax: 4516 9292 dhi@dhigroup.com www.dhigroup.com

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

FAXE LADEPLADS INDLEDENDE VURDE- RINGER HYDRAULIK OG BADESTRAND

FAXE LADEPLADS INDLEDENDE VURDE- RINGER HYDRAULIK OG BADESTRAND Til Faxe Kommune Dokumenttype Baggrundsrapport Dato September 2016 Faxe Ladeplads Strand FAXE LADEPLADS INDLEDENDE VURDE- RINGER HYDRAULIK OG BADESTRAND FAXE LADEPLADS INDLEDENDE VURDERINGER HYDRAULIK

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

NOTAT. 1. Lokale vindforhold

NOTAT. 1. Lokale vindforhold NOTAT Projekt Vindmiljø vurdering Holstebro Centrum Notat nr. 01 Dato 2016-04-08 Fra Christian Matthes Nørgaard, CHMN Det nye Citycenter i Holstebro planlægges etableret på en eksisterende parkeringsplads

Læs mere

Badested i Svanemøllebugten. Endelig rapport

Badested i Svanemøllebugten. Endelig rapport Badested i Svanemøllebugten Endelig rapport Udført af DHI Institut for Vand og Miljø i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard, Arkitektfirma I/S for Københavns Kommune Oktober 2006 Badested i Svanemøllebugten

Læs mere

Undersøgelser til: Thyborøn havneudvidelse Dansk kystkonference 2013, Køge

Undersøgelser til: Thyborøn havneudvidelse Dansk kystkonference 2013, Køge Undersøgelser til: Thyborøn havneudvidelse Dansk kystkonference 2013, Køge Sten E. Kristensen (DHI), Peter Sloth (DHI), Niels Arndal (FORCE), Jørn Kjølhede, Knud Aage Lavsen (Thyborøn havn) Interessenter:

Læs mere

Opsætning af MIKE 3 model

Opsætning af MIKE 3 model 11 Kapitel Opsætning af MIKE 3 model I dette kapitel introduceres MIKE 3 modellen for Hjarbæk Fjord, samt data der anvendes i modellen. Desuden præsenteres kalibrering og validering foretaget i bilag G.

Læs mere

Offentlig høring om Kystbeskyttelse

Offentlig høring om Kystbeskyttelse Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Offentlig høring om Kystbeskyttelse Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Landstingssalen d. 23. nov. 2016 Erosion og oversvømmelse valg

Læs mere

Badevandsprofil Bøjden

Badevandsprofil Bøjden Badevandsprofil Bøjden Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Øst for det primære badeområde afgrænses stranden af et område med siv. Vest for

Læs mere

Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne

Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne 1 Baggrund Historik Hydrauliske forhold Tilstandsvurdering af kystkonstruktioner Forbedringer af kystbeskyttelsen Anbefalinger 2 Baggrund Vurdering

Læs mere

Beregning af fortynding i kystzonen ved Kærgård Plantage i forhold til placering af udsivningen

Beregning af fortynding i kystzonen ved Kærgård Plantage i forhold til placering af udsivningen Beregning af fortynding i kystzonen ved Kærgård Plantage i forhold til placering af udsivningen Arbejdsgruppen vedrørende Kærgård Plantage Endelig rapport November 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...

Læs mere

1b. Redegørelse for hvordan miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning.

1b. Redegørelse for hvordan miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning. Endelig vedtagelse - Lokalplan Svanemøllestranden med kommuneplantillæg Sammenfattende redegørelse vedrørende miljøvurdering I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer er der udarbejdet

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Tangfjernelse på Vesterhave Strand. Numerisk modellering af tangspredning

Tangfjernelse på Vesterhave Strand. Numerisk modellering af tangspredning Tangfjernelse på Vesterhave Strand Numerisk modellering af tangspredning Juni 17 Udarbejdet for Orbicon A/S Ringstedvej 4 Roskilde Tlf. 46 3 3 CVR-nr. 21 26 43 Udarbejdet af TT-Hydraulics ApS Lindholmsvej

Læs mere

Designet Natur fortællingen om et nyt kystlandskab på Lolland og andre kunstige kystmiljøer

Designet Natur fortællingen om et nyt kystlandskab på Lolland og andre kunstige kystmiljøer Wilhjelm +10 Naturen i Danmark - vision eller virkelighed? August Krogh bygningen, 18 Nov. 2011 Designet Natur fortællingen om et nyt kystlandskab på Lolland og andre kunstige kystmiljøer Karsten Mangor

Læs mere

Bønnerup Havn. Udvikling af Bønnerup Havn. Norddjurs Kommune via Hasløv & Kjærsgaard Teknisk Notat. Kysttekniske vurderinger

Bønnerup Havn. Udvikling af Bønnerup Havn. Norddjurs Kommune via Hasløv & Kjærsgaard Teknisk Notat. Kysttekniske vurderinger Bønnerup Havn Udvikling af Bønnerup Havn Kysttekniske vurderinger Norddjurs Kommune via Hasløv & Kjærsgaard Teknisk Notat Bønnerup Havn Udvikling af Bønnerup Havn Kysttekniske vurderinger Agern Allé 5

Læs mere

DANMARKS METEOROLOGISKE INSTITUT TEKNISK RAPPORT 01-07. Opsætning og kalibrering af Mike21 til stormflodsvarsling for Limfjorden

DANMARKS METEOROLOGISKE INSTITUT TEKNISK RAPPORT 01-07. Opsætning og kalibrering af Mike21 til stormflodsvarsling for Limfjorden DANMARKS METEOROLOGISKE INSTITUT TEKNISK RAPPORT 01-07 Opsætning og kalibrering af Mike21 til stormflodsvarsling for Limfjorden Jesper Larsen og Jacob Woge Nielsen DMI København 2001 ISSN 0906-897X ISSN

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund Rema Ejendomsinvest A/S Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190 Trafikredegørelse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

Notat. Stavnsholt Renseanlæg Fortyndingsberegninger 1 INDLEDNING

Notat. Stavnsholt Renseanlæg Fortyndingsberegninger 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Stavnsholt Renseanlæg Fortyndingsberegninger 4. juni 2014 Vores reference: 30.5227.51 Udarbejdet

Læs mere

Interaktion mellem projekterne og kystmorfologien. Ida Brøker, Karsten Mangor DHI. april 2007

Interaktion mellem projekterne og kystmorfologien. Ida Brøker, Karsten Mangor DHI. april 2007 Interaktion mellem projekterne og kystmorfologien Ida Brøker, Karsten Mangor DHI april 2007 Bølger Strøm Vandstand Sediment transport Astronomisk tidevand lufttryk vind bølger Dybt vand vind generation

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej.

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej. Silkeborg Kommune Resendalvej - Skitseprojekt Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Erosionsatlas. Metodeudvikling. Pilotprojekt for Sjællands nordkyst. 11813256 erosionsatlas-final.docx / abh.be / 2013-01-30

Erosionsatlas. Metodeudvikling. Pilotprojekt for Sjællands nordkyst. 11813256 erosionsatlas-final.docx / abh.be / 2013-01-30 Erosionsatlas Metodeudvikling og Pilotprojekt for Sjællands nordkyst This project was delivered under the DHI Business Management System certified by DNV to be in compliance with ISO 9001: Quality Management

Læs mere

Kommentarer vedr. Spørgsmål omkring vindmøller betydning for vind og kitesurfere ved Hanstholm

Kommentarer vedr. Spørgsmål omkring vindmøller betydning for vind og kitesurfere ved Hanstholm MEMO To Mio Schrøder Planenergi, Århus 10 July 2017 Kommentarer vedr. Spørgsmål omkring vindmøller betydning for vind og kitesurfere ved Hanstholm Dette notat er at betragte som et tillæg til rapporten

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM Tillæg til Teknisk baggrundsrapport nr. 3 Kystudvikling ved Hellerup Strand August 2009 Udvidelse af Københavns

Læs mere

Udarbejdelse af projektforslag for strandpark eller havnebad ved Faaborg

Udarbejdelse af projektforslag for strandpark eller havnebad ved Faaborg Faaborg-Midtfyn Kommune Udarbejdelse af projektforslag for strandpark eller havnebad ved Faaborg Endelig rapport Oktober 2009 Faaborg-Midtfyn Kommune Udarbejdelse af projektforslag for strandpark eller

Læs mere

Havvindmøller ved Sprogø

Havvindmøller ved Sprogø Havvindmøller ved Sprogø Kyst- og bundmorfologiske forhold Bidrag til VVM - redegørelse Sund & Bælt Rapport Juli 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE SAMMENFATNING... 1 1 INDLEDNING... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål

Læs mere

Badevandsprofil Faldsled syd for havn

Badevandsprofil Faldsled syd for havn Badevandsprofil Faldsled syd for havn Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Nord for det primære afgrænses stranden af bådehavnen. Syd for det

Læs mere

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll)

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll) NATURSTYRELSEN UNDERSIVNING AF DIGER VED SIDINGE ENGE VÅDOMRÅDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF ÅRSAG OG MULIGHED FOR

Læs mere

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014 Forslag til lokalplan i supplerende høring Bilag 2 I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder for

Læs mere

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune Strandens navn Adresse Stationsnummer Stations-ID Koordinater for kontrolstation Hydrologisk ref. Strandtype Klassifikation af badevandet Klassifikationen bliver bestemt ud fra indholdet af E. Coli bakterier

Læs mere

Badested i Svanemøllebugten. Endelig rapport

Badested i Svanemøllebugten. Endelig rapport Badested i Svanemøllebugten Endelig rapport Udført af DHI Institut for Vand og Miljø i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard, Arkitektfirma I/S for Københavns Kommune Oktober 2006 Badested i Svanemøllebugten

Læs mere

Bilag 3 Notat. 1. Baggrund og forudsætninger. Omlægning af spildevandstrykledning ved Tuborg Nord. Carlsberg Ejendomme

Bilag 3 Notat. 1. Baggrund og forudsætninger. Omlægning af spildevandstrykledning ved Tuborg Nord. Carlsberg Ejendomme Bilag 3 Notat Projekt Omlægning af spildevandstrykledning ved Tuborg Nord Rambøll Danmark A/S Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark Kunde Emne Fra Carlsberg Ejendomme Vurdering af udførelsesmetode, omkoblingstid

Læs mere

FAXE LADEPLADS MODELRAPPORT

FAXE LADEPLADS MODELRAPPORT Til Faxe Kommune Dokumenttype Modelrapport Dato December 2016 Faxe Ladeplads Strand FAXE LADEPLADS MODELRAPPORT FAXE LADEPLADS MODELRAPPORT Revision 1 Dato 2016-12-16 Udarbejdet af EAB Kontrolleret af

Læs mere

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Vurdering af Stenbeskyttelse Marts 2005 Udkast 16 marts 2005 Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg

Læs mere

Sandfodring på Nordkysten

Sandfodring på Nordkysten Gribskov Kommune Sandfodring på Nordkysten Skitseprojekt September 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribskov Kommune Sandfodring på Nordkysten

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

Referat. 2. Projektdirektør Preben Reinholt, Frederikshavn Havn orienterer om havneudvidelsen.

Referat. 2. Projektdirektør Preben Reinholt, Frederikshavn Havn orienterer om havneudvidelsen. Mødereferat 26. november 2013 Frederikshavn Marina, Fælleshuset 1900 Møde indkaldt af: Bestyrelsen Mødetype: Orienteringsmøde Ansvarlig for udstyr: Referent: Jan Lauridsen Ordstyrer: Deltagere: Hans-Erik

Læs mere

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune Strandens navn Sønderborg Badestrand Adresse Sønderborg Lystbådehavn, (oplyses ved opkald til 112) Stationsnummer Stations-ID D302 DKBW1078

Læs mere

1. Vindklimavurdering for kommende boligområde i Haga vest i Sola, Norge

1. Vindklimavurdering for kommende boligområde i Haga vest i Sola, Norge N O TAT Projekt Vindklimavurdering for kommende boligområde i Haga vest i Sola, Norge Kunde ØsterHus tomter AS Notat nr. 1 Dato 2014-02-17 Til Marianne Berge Fra Nina Gall Jørgensen 1. Vindklimavurdering

Læs mere

Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune Strandens navn Fynshav Syd Adresse Strandnr. A460, Lystbådehavnen Nedergade 9B, 6440 Augustenborg (nr. oplyses ved opkald til 112, alarm) Stationsnummer

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Bilag 1 Oversigtskort Bilag 2 Deailkort

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Bilag 1 Oversigtskort Bilag 2 Deailkort Bagsværd Sø Vurdering af hydraulisk påvirkning af Kobberdammene ved udgravning ved Bagsværd Sø. COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beliggenhed Grønnehave er beliggende ca. 5 km nord for Nyborg. Stranden er vendt mod østnordøst direkte til Storebælt.

Beliggenhed Grønnehave er beliggende ca. 5 km nord for Nyborg. Stranden er vendt mod østnordøst direkte til Storebælt. Badevandsprofil Grønnehave Klassificering: Udmærket Dato: 20. september 2011 Formål og anvendelsesområde Badevandsprofilerne har til formål at beskrive badevandsområder med hensyn til omgivelserne og især

Læs mere

Badevandsprofil for Liseleje, offentlig badestrand, Halsnæs Kommune. Badevandsprofil Liseleje, offentlig badestrand

Badevandsprofil for Liseleje, offentlig badestrand, Halsnæs Kommune. Badevandsprofil Liseleje, offentlig badestrand Badevandsprofil Liseleje, offentlig badestrand Medlemsstat Danmark Kommune Halsnæs Kommune DKBW Nr. DKBW377 Station Nr. D212 Station Navn Liseleje, offentlig badestrand Hydrologisk Referrence M UtmX 684658

Læs mere

Masnedø Havneudvidelse Nærmere vurdering af alternativ placering på baggrund af Vordingborg Havns kommentarer

Masnedø Havneudvidelse Nærmere vurdering af alternativ placering på baggrund af Vordingborg Havns kommentarer Masnedø Havneudvidelse Nærmere vurdering af alternativ placering på baggrund af Vordingborg Havns kommentarer Dato 2016-07-08 Udarb. JH/JJ KS UJ Projekt nr. 16.028 1. Resumé På foranledning af Vordingborg

Læs mere

Badevandsprofil for St. Havelse Strandvej, Halsnæs Kommune. Badevandsprofil St. Havelse, Strandvej. Station Nr.

Badevandsprofil for St. Havelse Strandvej, Halsnæs Kommune. Badevandsprofil St. Havelse, Strandvej. Station Nr. Badevandsprofil St. Havelse, Strandvej Medlemsstat Danmark Kommune Halsnæs Kommune DKBW Nr. DKBW373 Station Nr. D118 Station Navn St. Havelse Strandvej Hydrologisk Referrence M UtmX 690419 UtmY 6199269

Læs mere

Badevandsprofil Dyreborg Skov

Badevandsprofil Dyreborg Skov Badevandsprofil Dyreborg Skov Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Nordøst for det primære badeområde bliver stranden smallere og afgrænses,

Læs mere

Badevandsprofil Bjerghammer

Badevandsprofil Bjerghammer Badevandsprofil Bjerghammer Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Nord for det primære badeområde bliver stranden smallere og smallere og præges

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Badevandsprofil Nab. Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010.

Badevandsprofil Nab. Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Badevandsprofil Nab Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Nord for det primære badeområde afgrænses stranden naturligt efter sommerhusområdet.

Læs mere

Vindmiljø - Lindholm Brygge Desktop Studie LB Katedralen, DAC Aps FORCE 109-26747 / Rev. C

Vindmiljø - Lindholm Brygge Desktop Studie LB Katedralen, DAC Aps FORCE 109-26747 / Rev. C Vindmiljø - Desktop Studie FORCE 109-26747 / Rev. C i TABLE OF CONTENTS: PAGE: 1. INTRODUKTION...1 2. RESUME OG KONKLUSIONER...2 2.1 Grundlæggende Antagelser...2 2.2 Samlet Vurdering...2 2.3 Vindmiljøkort...4

Læs mere

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning.

1 Indledning. 2 Metode. Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning. 12. oktober 2018 Notat Rønne Havn A/S Udvidelse af Rønne Havn - Etape 1 TE-Udbud Påvirkninger ved øget uddybning og klapning Projekt nr.: 227462 Dokument nr.: 1229911198 Version 1 Revision 00 Udarbejdet

Læs mere

Bilag 1 Visuelle forhold

Bilag 1 Visuelle forhold Nuværende forhold Det nuværende kystlandskab på Østamager er lavt med kun små højdevariationer. Amager Strandvej ligger ca. 2 m over daglig vande, og de åbne græs-, sand og klitflader ud mod vandet ligger

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

NOTAT. 1. Vindklimavurdering for kommende boligområde på Midtfjell

NOTAT. 1. Vindklimavurdering for kommende boligområde på Midtfjell NOTAT Projekt Vindklimavurdering for kommende boligområde på Kunde Gjesdal Kommune Notat nr. 1 Dato 2014-03-25 Til Fra Marianne Berge Nina Gall Jørgensen 1. Vindklimavurdering for kommende boligområde

Læs mere

Hydraulisk virkning af udviklingsprojekter i Sydhavnen

Hydraulisk virkning af udviklingsprojekter i Sydhavnen Hydraulisk virkning af udviklingsprojekter i Sydhavnen Numerisk modellering By & Havn Rapport Maj 2014 Denne rapport er udarbejdet under DHI s ledelsessystem, som er certificeret af DNV for overensstemmelse

Læs mere

Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september Badevandsprofil Faldsled ved Møllebæk

Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september Badevandsprofil Faldsled ved Møllebæk Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Badevandsprofil Faldsled ved Møllebæk Fysiske forhold Stranden ligger ca. 1,6 km syd for Faldsled by. Stranden er vestvendt

Læs mere

VVM-SCREENING AF PROJEKTÆNDRING FOR FREDERIKSHAVN HAVN - SØTERRITORIET

VVM-SCREENING AF PROJEKTÆNDRING FOR FREDERIKSHAVN HAVN - SØTERRITORIET Notat, Me011 Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 7220 7207 F +45 7242 8900 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Frederikshavn Havneudvidelse VVM-screening af projektændring Søterritoriet

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

Strandbredder. En lang kystlinje

Strandbredder. En lang kystlinje Strandbredder Strandbredden er præget af et meget barsk miljø. Her er meget vind, salt og sol uden læ og skygge. Derfor har mange af strandbreddens planter udviklet særlige former for beskyttelse som vokslag,

Læs mere

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 LANGELAND

Læs mere

Vurdering af miljømæssige effekter ved ændring af placering af vindmøllerne på Prøvestenen syd for volden i stedet for nord for volden.

Vurdering af miljømæssige effekter ved ændring af placering af vindmøllerne på Prøvestenen syd for volden i stedet for nord for volden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø Bilag 1 04-09-2012 Sagsnr. 2012-124709 Vurdering af miljømæssige effekter ved ændring af placering af vindmøllerne på Prøvestenen syd for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Hjørring Kommune Springvandspladsen Hjørring Tlf

Hjørring Kommune Springvandspladsen Hjørring    Tlf Badevandsprofil Badevandsprofil for Krage Strand, Hirtshals Ansvarlig myndighed: Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring www.hjoerring.dk Email: hjoerring@hjoerring.dk Tlf. 72 33 33 33 Hvis

Læs mere

GPS data til undersøgelse af trængsel

GPS data til undersøgelse af trængsel GPS data til undersøgelse af trængsel Ove Andersen Benjamin B. Krogh Kristian Torp Institut for Datalogi, Aalborg Universitet {xcalibur, bkrogh, torp}@cs.aau.dk Introduktion GPS data fra køretøjer er i

Læs mere

Risikovurdering uden brug af Miljøstyrelsens screeningsværktøj

Risikovurdering uden brug af Miljøstyrelsens screeningsværktøj Risikovurdering uden brug af Miljøstyrelsens screeningsværktøj Vintermøde den 11. marts 2015, Fagsession 4 Sandra Roost, Orbicon A/S Risiko for overfladevand. Efter ændring af jordforureningsloven pr.

Læs mere

UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK HYDRAULISK MODELLERING

UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK HYDRAULISK MODELLERING UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK HYDRAULISK MODELLERING UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK MODELLERING Revision 0 Dato 22-09-2013 Udarbejdet af JAN Kontrolleret af JEES Godkendt af Beskrivelse JAN Udvidelse af havnen

Læs mere

Skuvoyar Havn, Færøerne

Skuvoyar Havn, Færøerne Skuvoyar Havn, Færøerne Hydrauliske modelforsøg Landsverk, Færøerne Rapport March 2005 Skuvoyar Havn, Færøerne Hydrauliske modelforsøg March 2005 Agern Allé 5 2970 Hørsholm Tlf: 4516 9200 Fax: 4516 9292

Læs mere

Badevandsprofil Klinten

Badevandsprofil Klinten Badevandsprofil Klinten Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Vest for det primære badeområde afgrænses stranden af et stendige. Øst for det

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM Tillæg til Teknisk baggrundsrapport nr. 3 Ændringer i badevandskvaliteten December 2009 Udvidelse af Københavns

Læs mere

Udvidelsen af Rønne Havn. Juni 2016 BILAG 2 - METOCEAN

Udvidelsen af Rønne Havn. Juni 2016 BILAG 2 - METOCEAN Udvidelsen af Rønne Havn Juni 2016 BILAG 2 - METOCEAN PROJEKT Bilag 2 - MetOcean Projekt nr. 217519 Version 2 Dokument nr. 1220107708 1 Final TEB KAJE KAJE 2016-06-17 0 Draft TEB KAJE KAJE 2016-05-25 Rev.

Læs mere

Badevandsprofil Sinebjerg

Badevandsprofil Sinebjerg Badevandsprofil Sinebjerg Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Vest for det primære badeområde fortsætter stranden i nogenlunde samme stil og

Læs mere

Tørresø, effekt af råstofindvinding Undersøgelse af effekt af råstofindvinding på nærliggende kyststrækning

Tørresø, effekt af råstofindvinding Undersøgelse af effekt af råstofindvinding på nærliggende kyststrækning Tørresø, effekt af råstofindvinding Undersøgelse af effekt af råstofindvinding på nærliggende kyststrækning Ole Askehave Konsulentfirma Teknisk Notat Januar 2007 Tørresø, effekt af råstofindvinding Undersøgelse

Læs mere

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret NOTAT Til: Fra: Emne: Københavns Kommune By & Havn Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret Baggrund Teknik- og Miljøudvalget drøftede den 16. marts 2015 dispensationsanmodningen fra By og Havn

Læs mere

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Teknisk begrundelse for helhedsorienterede løsninger Præsenteret af: Karsten Mangor, chefingeniør i DHI s kystafdeling Udfordringer

Læs mere

Anlægsbeskrivelse med oplysninger til brug for screening for VVM

Anlægsbeskrivelse med oplysninger til brug for screening for VVM Skovshoved Havn udvidelse 29. august 2011 GJ 34.0 Anlægsbeskrivelse med oplysninger til brug for screening for VVM Gentofte Kommune søger Kystdirektoratet om principiel anlægstilladelse til udvidelse af

Læs mere

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken

Badevandsprofil. Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Badevandsprofil Øresund, Strand ved Struckmannparken Ansvarlig myndighed: Rudersdal Kommune Teknik og Miljø - Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840

Læs mere

Badevandsprofil Horne Sommerland

Badevandsprofil Horne Sommerland Badevandsprofil Horne Sommerland Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Horne Sommerland ligger omkring 11 km kørsel fra Faaborg. Stranden er

Læs mere

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben.

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Påvirkning af strandeng ved midlertidig grundvandssænkning under

Læs mere

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Aalborg Kommune Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Aalborg Kommune

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Scalabygningen. Vurdering af bærende konstruktioner. Københavns Kommune. Kultur- og Fritidsforvaltningen

Indholdsfortegnelse. Scalabygningen. Vurdering af bærende konstruktioner. Københavns Kommune. Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Scalabygningen Vurdering af bærende konstruktioner COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Sagsnr

Læs mere

Havvindmøller i Nissum Bredning Modellering af strømningsforhold, sedimenttransport og kystmorfologi

Havvindmøller i Nissum Bredning Modellering af strømningsforhold, sedimenttransport og kystmorfologi Tillæg til rapport om Havvindmøller i Nissum Bredning Modellering af strømningsforhold, sedimenttransport og kystmorfologi Thomas Ruby Bentzen Torben Larsen DCE Contract Report No. 115 Institut for Byggeri

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelser til etablering, renovering og udvidelse af anlæg på søterritoriet. Husk at læse vejledningen

Læs mere

Rønne Havn. Påvirkninger af hydrauliske, kystmorfologiske og marine forhold. Rapport UDVIDELSE AF RØNNE HAVN

Rønne Havn. Påvirkninger af hydrauliske, kystmorfologiske og marine forhold. Rapport UDVIDELSE AF RØNNE HAVN Rønne Havn Påvirkninger af hydrauliske, kystmorfologiske og marine forhold Rapport UDVIDELSE AF RØNNE HAVN PROJEKT Hydraulik Kystmorfologi - Marine forhold på revene Projekt nr. 217519 Version 51 Dokument

Læs mere

Det fremskudte dige og Vidåslusen

Det fremskudte dige og Vidåslusen Det fremskudte dige og Vidåslusen Monitoren ved Vidåslusen Monitoren ved Vidåslusen er et arbejdsredskab for slusemesteren, der til daglig passer slusen. Han kan på baggrund af tal fra monitoren se, hvornår

Læs mere

Badevandsprofil for Søndergård, Øsløs Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Søndergård, Øsløs Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Søndergård, Øsløs Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Natur og miljø Asylgade 30 7700 Thisted Tlf. 99 17 17 17 Email: thistedkommune@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til Søndergård

Læs mere

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å 06_12_2017 Lokalplan 1068 Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å Et projektforslag udarbejdet af Vandkunsten Historik Området beliggende mellem Fændediget

Læs mere

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi.

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ISHØJ KOMMUNE KUNSTENS Ø, ISHØJ VVM SCREENING PROJEKTNR. A0 DOKUMENTNR. 1 VERSION 1 UDGIVELSESDATO

Læs mere

5 Kombinationer af højvande og stor afstrømning 7 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Kombinationer af højvande og stor afstrømning 7 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MIDDELFART KOMMUNE VARBJERG STRAND: VALG AF BESKYTTELSESNIVEAU FOR KLIMATILPASNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT OM HØJVANDE, AFSTRØMNING

Læs mere

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand April 2017 ØLSTED NORDSTRAND Ideer til renovering af stranden UDKAST PROJEKT Ølsted Nordstrand, Renovering af strand Ideer til renovering af stranden Grundejerforeningen

Læs mere

Morsø Kommune Jernbanevej Nykøbing Mors Tlf DKBW Nr. 251.

Morsø Kommune Jernbanevej Nykøbing Mors    Tlf DKBW Nr. 251. Badevandsprofil Badevandsprofil for Ørding Ansvarlig myndighed: Morsø Kommune Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors www.morsoe.dk Email: kommunen@morsoe.dk Tlf. 99 70 70 00 Medlemsstat Kommune Danmark Morsø

Læs mere

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere