TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens"

Transkript

1 TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis planlægning, markedsføring og til sidst en tjekliste for et samlet overblik.

2 2 PLANLÆGNING Det anbefales, at I finder to ansvarlige i klubben, som står for planlægningen og for at dele opgaverne imellem sig. Hvem gør hvad? Læg en plan for forberedelserne af arrangementet, og sæt deadlines. Inddrag og informér trænere, frivillige og andre personer. Alle bør kende deres rolle i planlægningen og afviklingen. Samarbejd med naboklubberne om lokal markedsføring. Det giver bedre mulighed for at løfte omkostningstunge tiltag. Tennissportens Dag som et socialt arrangement i klubben Ved at gøre Tennissportens Dag til et socialt arrangement viser I både tennissportens og klubbens sociale side. Er klubbens medlemmer en del af Tennissportens Dag, bliver I desuden mindre afhængige af et stort opbud af nye mennesker udefra for at gøre dagen til en succes. Det er oplagt at kombinere klubbens standerhejsning eller store åbningsdag med Tennissportens Dag, da frivillige, trænere og bestyrelsesmedlemmer således vil være til stede. Skab opmærksomhed omkring Tennissportens Dag i jeres klub og udnyt potentialet! Få medlemmerne til at invitere venner og familie med, f.eks. via sms-opfordring el. hvervekampagne. Arranger Skoletennis i måneden op til, så en masse skoleelever får lyst til at tage ned i klubben til et sjovt arrangement. Placér første træningstime af et Familietennis- eller Voksenintroduktions-forløb på selve dagen eller ugen efter. Benyt dagen til at gøre noget for klubbens sponsorer og samarbejdspartnere og forsøg eventuelt at tiltrække nye. Invitér lokalpolitikere og andre personer, som er af interesse for klubben.

3 3 Aktiviteter på dagen Det er helt op til jer selv, hvad I som klub laver af aktiviteter på Tennissportens Dag så længe de der møder op, får en god og gratis tennisoplevelse. Man kan sagtens planlægge alternative aktiviteter ud over tennis. Et program for dagen kan f.eks. se således ud: Kl. 10: Opvarmningsevent et centralt sted i byen. Opstil en minitennisbane og invitér forbipasserende hen i klubben om eftermiddagen. Kl. 12: Standerhejsning for klubbens medlemmer. Der kan efterfølgende startes en doubleturnering og evt. tændes op i grillen. Kl. 13: Tennissportens Dag-deltagere ankommer. Kort introduktion til de forskellige greb og slag, hvorefter der spilles pointspil eller laves spilbaserede øvelser med Play & Stay-bolde. Derudover kan man afvikle andre sjove aktiviteter. Det er en god idé, hvis flere trænere el. frivillige fra klubben løbende kan være klar til at tage imod nytilkomne deltagere. Kl. 16: Afslutning. Alle deltagere skal være informeret om, hvilke tilbud klubben har til dem, inden de forlader anlægget. Efter en omgang sjove tennisaktiviteter vil det være en god idé at kunne tilbyde lidt mad og drikke. Hvis vejr og vind tillader det, kan der være tændt op i grillen, og hvis jeres klub har en kantine, så sørg for at denne er åben. Tennisaktiviteterne Tennisaktiviteterne for potentielle nye medlemmer bør følge Play & Stay-principperne, ligesom man helst bør benytte spilbaserede øvelser. Det er vigtigt, at deltagerne kommer til at spille med passende bolde, der matcher deres størrelse og niveau, så sandsynligheden for, at de får en god oplevelse med tennis, er så stor som mulig. Derudover er det vigtigt, at deltagerne er aktive, og at man undgår for megen instruktion og ventetid. Selvom de fremmødte givetvis er nybegyndere, skal de hurtigst muligt i gang med pointspil. Sørg for at have aktiviteter henvendt til henholdsvis børn og voksne. Præsentér jeres klub Det er vigtigt, at deltagerne også bliver introduceret for klubben generelt. Præsenter klubbens faciliteter og nogle af nøglepersonerne i klubben især de personer, som deltagerne kommer til at have kontakt med, hvis de melder sig ind i klubben. Alle skal kunne melde sig ind i klubben på dagen og vide præcis, hvilke tilbud klubben har til dem som medlemmer. Det er en rigtig god idé at dedikere en person til at svare på spørgsmål om indmeldelse og aktiviteter i klubben.

4 MARKEDSFØRING 4 Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis markedsfører i fællesskab Tennissportens Dag via landsdækkende medier. Kampagnen er med til skabe kendskab i befolkningen. Den klart mest effektive markedsføring er dog klubbens egen! Her følger en gennemgang af nogle af de forskellige muligheder, klubben har for at promovere sit eget Tennissportens Dag-arrangement. Dette skal ikke ses som en facitliste, og tiltag, hvor der tænkes ud af boksen, er typisk dem, der giver de bedste resultater. Så brug fantasien, og find gerne alternative måder at skabe opmærksomhed på. Netværk Få medlemmerne til at støtte op om arrangementet ved selv at deltage og invitere deres familie og venner. I kan give medlemmerne et incitament til at medbringe deltagere via en hvervekampagne, hvor de f.eks. belønnes med et rør bolde for hver deltager de medbringer eller nyt medlem de får til at melde sig ind på dagen. Der kan være en større præmie til det medlem, der skaffer flest nye medlemmer på dagen. Husk at markedsføre Tennissportens Dag-arrangementet over for klubbens sponsorer og samarbejdspartnere. Det kan også være en god idé at invitere lokalpolitikere. Plakater og flyers Ved deltagelse i Tennissportens Dag modtager klubben plakater og flyers fra Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis, hvorpå klubben kan tilføje detaljer omkring eget arrangement. Plakaterne kan hænges op på diverse aktivitetstavler i lokalområdet. Det kan f.eks. være i supermarkeder og på uddannelses- eller fritidsinstitutioner. Flyers er gode til at lægge i f.eks. venteværelser hos læger eller i fitnesscentre. Det kræver blot en tur rundt i byen, hvor man forinden har gjort sig nogle tanker om, hvordan man bedst muligt kan fange folks opmærksomhed. Hvis I vil være rigtig effektive på dette område, bør klubben få trykt egne flyers, som så kan husstandsomdeles eller måske deles ud i byens gågade. Nogle klubber vælger at bruge ressourcer på at få lavet bannere og andre større tryksager. Ved bestilling i god tid, kan klubben tilkøbe særtryk med logo samt arrangement- og klubinfo via DTF/ DGI. Lokalpresse Helt grundlæggende kan man gøre lokalpressen opmærksom på arrangementet ved at udsende en pressemeddelelse. Som med mange andre initiativer kan man med fordel slå sig sammen med naboklubberne og samlet gøre opmærksom på klubbernes arrangementer. DGI og DTF har udarbejdet en presseskabelon, som I kan finde inspiration i. Gør det nemt for lokalavisen ved selv at skrive en artikel. Hvis man samtidig kan skaffe billedmaterialet, er det nemt for dem at trykke. Det skal selvfølgelig være relevant for avisens læsere, så hvis I kan finde en interessant vinkel og har én i klubben, der skriver godt, er det forsøget værd. Sådan kan det gøres... To uger før begivenheden: Find mailadresser på alle lokalmedier. Send en kort mail/pm, der ridser situationen op: Arrangement, dato, tid etc. og bliv inspireret af skabelonen fra DTF og DGI. Følg op dagen efter over telefon.

5 Forsøg at få en journalist og/eller fotograf til at kigge forbi. Lok med forplejning. Få eventuelt arrangeret, at I selv tager billeder fra arrangementet. Fortæl endelig over telefonen, hvis der er noget spændende at berette; hvis I har revolutionerende initiativer i det kommende år eller hvis I måske har ambitioner om flere tennisbaner. Efterfølgende: Send reportage og billeder til frit redaktionelt brug til et udvalgt lokalmedie. Man kan også sætte annoncer i diverse lokalmedier. Her kan det igen være effektivt at samarbejde med naboklubberne, så der kan købes en større annonce, og det måske bliver muligt at betale en grafiker for at lave annoncen. Internet Påfør Tennissportens Dag i onlinekalenderen i god tid, og når der er 1-2 måneder til arrangementet, bør det tydeligt annonceres med nyhed og logoer på klubbens hjemmeside. I ugerne op til kan det fulde program afsløres. Hvis jeres klub tilhører en idrætsforening, er det oplagt at få arrangementet fremhævet dér. Kommunen har også sin egen hjemmeside, hvor der bringes nyheder om lokale aktiviteter. Stort set alle lokalområder har desuden hjemmesider, der er interesserede i indhold om lokale aktiviteter. Som med andre lokalmedier kan det være en fordel at have et færdigskrevet indlæg klar til at blive lagt på hjemmesiden helst med billeder. Sociale medier Hvis klubben har en Facebook-side, er det oplagt at sætte en nyhed på siden og oprette en event. I kan opfordre medlemmerne til at dele det, I ligger på de sociale medier. Derudover kan man for et relativt lille beløb få vist en annonce på Facebook, som er henvendt specifikt til folk, der bor i området. Det samme gælder med annoncer på Google og Instagram. Events, konkurrencer og tilbud En opvarmningsevent kan være rigtig god til at skabe opmærksomhed om klubbens arrangement på Tennissportens Dag. Det kan lægges i forbindelse med en byfest eller et andet arrangement i lokalområdet, men det kræver nødvendigvis ikke en speciel begivenhed. Nogle minitennisbaner, Play & Stay-bolde og ketsjere på byens torv kan i sig selv være rigeligt til at fange manges opmærksomhed. Dette kan også være effektivt på selve Tennissportens Dag; start formiddagen med en minitennisbane et sted i byen, hvorfra man kan invitere folk ned i klubben senere. En konkurrence eller gratis forplejning is/pølser kan også tiltrække opmærksomhed til arrangementet. Kun fantasien sætter grænser for disse virkemidler. Eventuelle præmier kan afstemmes med, hvad klubben har råd til / kan skaffe. Hvis I har en aftale med den lokale sportsforretning, kan de måske reklamere med tilbud i forbindelse med klubbens arrangement. I kan også annoncere med attraktive medlemstilbud til nye medlemmer i forbindelse med Tennissportens Dag. Det kan eventuelt være, at deltagere i arrangementet kan spare indmeldingsgebyret eller få rabat på kontingentet. Det kan for flere være et stærkt incitament til at deltage i Tennissportens Dag. 5

6 TJEKLISTE Find ansvarlige og læg en plan for arrangementet i god tid Hvem skal inkluderes i planlægningen, og hvem har en rolle på selve dagen? Hvilket socialt arrangement kan vi kombinere med Tennissportens Dag? (Standerhejsning, første træningssamling) Hvilke aktiviteter skal foregå på dagen? (Træning, konkurrencer, turneringer, mad og drikke, proshop) Hvem skal inviteres? (Sponsorer, kendisser, lokalpolitikere) Skal der planlægges et Familietennis- el. Voksenintroduktions-forløb i forlængelse af arrangementet? Skal der planlægges Skoletennis-tiltag op til arrangementet? Læg en plan for markedsføringen Hvor mange ressourcer har vi til rådighed? (Økonomiske, fysiske, menneskelige) Hvilke tiltag vil vi benytte? (Netværk, plakater, flyers, lokalpresse, annoncer, hjemmeside, Facebook, mv.) Hvornår skal de forskellige tiltag effektiviseres, og hvordan passer de sammen? Find ansvarlige for de forskellige markedsføringstiltag 6

7 Vi håber, I føler jer inspirerede til at gøre jeres for at Tennissportens Dag bliver til en succes med mange tilfredse deltagere. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis står til rådighed i forhold til råd og vejledning under hele processen med at planlægge, afholde og evaluere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Hvis I som klub har spørgsmål eller input til Tennissportens Dag, som DTF, DGI samt andre klubber kan drage nytte af, hører vi meget gerne fra jer. I er altid velkomne til at kontakte os. Martin Erlandsen Rådgiver Telefon: MSE@tennis.dk Lorenz Sønderby Visionsleder Telefon: LS@tennis.dk Bevæg dig for livet Tennis Et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis Bevæg dig for livet Tennis DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund har et fælles mål om at få flere danskere til at spille tennis. Derfor er vi gået sammen om en række initiativer i den fælles vision Bevæg dig for livet Tennis, som skal give såvel nye som nuværende tennisspillere gode oplevelser på tennisbanen.

Annette Vilhelmsen (SF) og Henrik Klitvad (DTF) til FTU Event i Rosengårdcentret. Spil med Play & Stay-bolde i Vedbæk Tennisklub

Annette Vilhelmsen (SF) og Henrik Klitvad (DTF) til FTU Event i Rosengårdcentret. Spil med Play & Stay-bolde i Vedbæk Tennisklub T ennissportens Dag er Dansk Tennis Forbunds årlige landsdækkende event, der har til formål at gøre danskerne opmærksomme på tennissporten og skaffe nye medlemmer til de danske tennisklubber. Konceptet

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op i fire afsnit om henholdsvis

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk VOLLEY WEEK ARRANGØRMANUAL

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk VOLLEY WEEK ARRANGØRMANUAL Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk VOLLEY WEEK ARRANGØRMANUAL ARRANGØRMANUAL Denne manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Volley Week-arrangement. Manualen

Læs mere

ARRANGØRMANUAL Tennissportens Dag

ARRANGØRMANUAL Tennissportens Dag ARRANGØRMANUAL Tennissportens Dag 3 INDLEDNING INDHOLD Tennissportens Dag er en landsdækkende event, der giver alle tennisinteresserede mulighed for at stifte bekendtskab med tennis. Tennisklubber i hele

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

GODE RÅD TIL GOLFENS DAG FØR, UNDER & EFTER

GODE RÅD TIL GOLFENS DAG FØR, UNDER & EFTER GODE RÅD TIL GOLFENS DAG FØR, UNDER & EFTER INDEN GOLFENS DAG AKTIVER KLUBBENS MEDLEMMER I FORBINDELSE MED PLANLÆGNINGEN AF OG MARKEDSFØRINGEN AF GOLFENS DAG. BRUG DE RESSOURCEPERSONER SOM KLUBBEN HAR.

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

DIG OG DIT GOLFSPIL. Lad PGA-Pro en komme pa banen og hjælpe dig videre

DIG OG DIT GOLFSPIL. Lad PGA-Pro en komme pa banen og hjælpe dig videre DIG OG DIT GOLFSPIL Lad PGA-Pro en komme pa banen og hjælpe dig videre PGA-Pro en gør det sjovt at spille golf PGA of Denmark Foreningen PGA, Professionel Golfers Association, blev stiftet i England i

Læs mere

Aars Tennis Klub af 1913

Aars Tennis Klub af 1913 Aars Tennis Klub af 1913 Referat Mødeart: Bestyrelsesseminar Dato: Lørdag den 2. november kl. 9.30 til kl. 17.00 Sted: Deltagere: Afbud: Løkken Poul Erik Pedersen (PEP), Jørgen Jensen (JJE), Lene Bechmann

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

OK-håndbogen. Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion

OK-håndbogen. Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion OK-håndbogen Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion OK-indsatsen Oplysning om overenskomster 2011-2015 Det er os med overenskomster og

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Projekttitel fra ansøgningen Amager Byttemarked i Prismen Dato for projektets afholdelse? 9.6.2013 Ansøgt beløb: 9000 kr. Kort beskrivelse af udførte aktiviteter: Bevilget beløb: 9000 kr. Forbrug på event:

Læs mere

BROCHURE 2016. CykelSportMessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter. www.cykelsportmessen.

BROCHURE 2016. CykelSportMessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter. www.cykelsportmessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning BROCHURE 2016 www.cykelsportmessen.dk BLIV UDSTILLER PÅ SKANDINAVIENS STØRSTE CYKEL- OG TRIATLONMESSE ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter 26.-27. november -

Læs mere

Aalborg Bæredygtighedsfestival 10. - 17. september 2016. Kom og vær med!

Aalborg Bæredygtighedsfestival 10. - 17. september 2016. Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 10. - 17. september 2016 Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 10. - 17. september 2016 Den 10. - 17. september 2016 afholdes der igen Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl MOOLA - sundhed for krop & sjæl Velkommen til MOOLA Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl sundhed for krop & sjæl Information og inspiration til en sund krop,

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Firehøje IF TENNIS INFO 2016 SÆSONSTART. Lørdag den 30. april 2016 kl. 10.00. www.firehoejeif.minisite.dk

Firehøje IF TENNIS INFO 2016 SÆSONSTART. Lørdag den 30. april 2016 kl. 10.00. www.firehoejeif.minisite.dk Firehøje IF TENNIS INFO 2016 SÆSONSTART Lørdag den 30. april 2016 kl. 10.00 www.firehoejeif.minisite.dk Sæsonen 2016 Så står atter en tennissæson for døren. Vi håber på en god opbakning fra jer, så vi

Læs mere

SEB Next Generation er en målrettet indsats i samarbejde med DTF og tennisklubberne. Omdrejningspunktet er det Internationale Tennisforbunds

SEB Next Generation er en målrettet indsats i samarbejde med DTF og tennisklubberne. Omdrejningspunktet er det Internationale Tennisforbunds Dette Play & Stay øvelseshæfte er målrettet alle aldersgrupper og niveauer inden for tennissporten. For at give alle tennisspillere en sjov og udfordrende tilgang til tennis, er hæftet inddelt i Play &

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Inviter borgerne på NATURENS DAG - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens dag er den

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune Erhvervs-, Fritids-, og Kommunikationscenter Att. Flemming Beck Christensen, fbc@ringsted.dk Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Læs mere

Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010

Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010 Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010 Indholdsfortegnelse Indledning I kampagneplanlægningen er der mange forskellige ting, der skal tænkes igennem inden man gennemfører

Læs mere

MARKEDSFØRING. Målgrupper. Billetsalg. Grafisk identitet. Billetnet

MARKEDSFØRING. Målgrupper. Billetsalg. Grafisk identitet. Billetnet MARKEDSFØRING Hvem er arrangementets primære og sekundære målgrupper? Hvordan skal eventens grafiske udtryk være? Hvordan organiseres billetsalget? Hvor og hvordan skal begivenheden markedsføres i Danmark?

Læs mere

2016 UDMÆRKELSES- CERTIFIKAT PROMOVERINGSPAKKE

2016 UDMÆRKELSES- CERTIFIKAT PROMOVERINGSPAKKE 2016 UDMÆRKELSES- CERTIFIKAT PROMOVERINGSPAKKE Rejsende i hele verden kigger på TripAdvisor Med over 320 mio. anmeldelser af og meninger om hoteller, restauranter og seværdigheder i hele verden er TripAdvisor

Læs mere

df 1 df 2 df 3 df 4 Fundraising - Fundraising er ikke omkring penge men om relationer der med en passioneret inspiration ønsker at gøre en forskel. Målet må aldrig være penge, de er blot midler til at

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Det gode arrangement, der tiltrækker folk Hvad skal der til? Hvordan fylder vi en bil.

Det gode arrangement, der tiltrækker folk Hvad skal der til? Hvordan fylder vi en bil. Planlægning I forbindelse med planlægningen af sommer og vinterprogram, skal man overveje hvad der skal til for at skabe et arrangement med succes, men hvornår er et arrangement en succes? Hvad skal der

Læs mere

Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde. Idékatalog Brug Vi cykler til arbejde til at få liv på din arbejdsplads. Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Læs mere

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT 3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT Run to the beat powered by Bang & Olufsen Run to the beat tilbyder jeres virksomhed en mulighed for at linke til Danmarks eneste motionsløb med musikken som omdrejningspunkt.

Læs mere

Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi

Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi Opgaver Arbejdsgrupper Ansvarlig Beskrivelse Mål Økonomi Stævneprogram kursus Træner og Hjælpetræner kursus på pistol Hvad bliver vi målt på Kriterie modellen? Drejebøger for aktiviteter Oplæring af IR

Læs mere

Naturløbskoncept 2016

Naturløbskoncept 2016 Dansk Orienterings-Forbund Naturløbskoncept 2016 Baggrund Naturløbet er blevet udviklet og arrangeret i samarbejde med Aktiv Rundt i Danmark siden 2009. Aktiv Rundt i Danmark havde til og med 2012 Arla

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Dagplejere søges! Rekrutteringskampagne 2008. Testkampagne i Horsens, Skanderborg, Svendborg og Holbæk Og flere andre er også gået i gang

Dagplejere søges! Rekrutteringskampagne 2008. Testkampagne i Horsens, Skanderborg, Svendborg og Holbæk Og flere andre er også gået i gang Dagplejere søges! Rekrutteringskampagne 2008 Testkampagne i Horsens, Skanderborg, Svendborg og Holbæk Og flere andre er også gået i gang Vi mangler dagplejere her og nu - lad os lave en kampagne KØR! Vi

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

Få kontakt til hele Djursland.

Få kontakt til hele Djursland. Sponsor for Norddjurs Golfklub Få kontakt til hele Djursland. 800 medlemmer fra Randers i vest til Grenå i øst, og mindst 2000 betalende gæster årligt. Om Norddjurs Golfklub Hvorfor sponsorstøtte? Norddjurs

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune.

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune. København 14.december 2015 Kære Københavns Kommune/Kultur- og Fritidsforvaltningen Jeg fremsender hermed budget samt ansøgning for BørnefestiBAL i Østre Anlæg d. 14. maj 2016. Specielt vil jeg fremhæve

Læs mere

bliv rustet til en god dag

bliv rustet til en god dag Til ko n ta k tper son en praktisk GUIDE bliv rustet til en god dag en del af noget større praktisk GUIDE bliv rustet til en god dag Denne vejledning er til dig som kontaktperson på Pigeraketten, så du

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Foreningsplatformen 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet FORENINGSPLATFORMEN 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Hvad er Foreningsplatformen? En mulighed, hvor du som foreningsaktiv

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

Lørdag den 27. oktober 2012 i Mejrup Kultur- & Fritidscenter

Lørdag den 27. oktober 2012 i Mejrup Kultur- & Fritidscenter Program 2012/2013 Kommunemesterskaber i indefodbold i Holstebro Kommune Lørdag den 27. oktober 2012 i Mejrup Kultur- & Fritidscenter Dagli Brugsen Mejrup Kommunemesterskaber i Holstebro Kommune Velkommen

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Sponsorkoncept SELVSTÆNDIGHED ANSVARLIGHED FÆLLESSKAB RUMMELIGHED TRYGHED TRIVSEL Randers HH A/S mail: as@randershh.dk På vej mod ligaen VELKOMMEN SOM SPONSOR

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

Sponsorarbejde Klubseminar Nyborg

Sponsorarbejde Klubseminar Nyborg Klubseminar Nyborg Sponsorarbejde oversigt Typer af sponsorer Hvordan findes potentielle emner? Hvad kan/skal man tilbyde? Praktiske fif til arbejdet med sponsorer Alternativ fundraising Det gode eksempel

Læs mere

Til sommerudflugten 14. juni 2014 forsøgte vi med portabel aktivitet (Flora Fauna) ved Kalø Slotsruin

Til sommerudflugten 14. juni 2014 forsøgte vi med portabel aktivitet (Flora Fauna) ved Kalø Slotsruin OZ6HR nyt, Juli 2014 1 Nr. 3, Juli 2014 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Til sommerudflugten 14. juni 2014 forsøgte vi med portabel aktivitet (Flora Fauna) ved Kalø Slotsruin 2 OZ6HR nyt, Juli

Læs mere

Roning i årevis. Ideer og inspiration til jeres roklub omkring Ældre-roning

Roning i årevis. Ideer og inspiration til jeres roklub omkring Ældre-roning Roning i årevis Ideer og inspiration til jeres roklub omkring Ældre-roning Det er helt perfekt. Der er et dejligt sammenhold herude, og det er både, når der er glæde og sorg. Hanne Olsen, ældste aktive

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere

4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis

4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis 4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis At arrangere arrangementer og tilbud til medlemmer af IDA kræver mandskab. Alle råd, selskaber, afdelinger og udvalg vil derfor før eller siden

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Velkommen til sæson 2012

Velkommen til sæson 2012 Velkommen til sæson 2012 Sæson start Så er det atter blevet tid til at byde nye som gamle medlemmer velkommen til en ny tennis sæson den 27. i rækken. Ja du læste rigtig. Det er NU, du skal finde din ketcher

Læs mere

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag.

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag. Tollundgaard Golfklub Generalforsamling 24. februar 2016 Beretning for et 2015 Indledning Hermed aflægger bestyrelsen beretning om et, 2015, der er gået i Tollundgaard Golfklub. Der har været tale om et

Læs mere

VELKOMMEN Udviklingskonference 20. november 2010

VELKOMMEN Udviklingskonference 20. november 2010 VELKOMMEN FLERE MEDLEMMER TAK! BAGGRUND 8,00 7,00 6,00 a nde l de r s pille r golf 5,00 4,00 3,00 2010 2,00 1,00 0,00 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 33 35 37 39 41 43 45 47 49 51 53 55 57 59

Læs mere

Samarbejdsaftale med DVBF

Samarbejdsaftale med DVBF ARKIVFOTO: DGI FOTOARKIV/ JENS ASTRUP Samarbejdsaftale med DVBF Aftalen bygger på et fælles ønske fra de tre parter om at udnytte hinandens styrker og kompetencer i et ligeværdigt samarbejde, så der kan

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016 Nyhedsbrev 3 April 2016 Foråret er på vej, og Os, med god tid i hverdagen er i fuld gang. Vi har afholdt 2 temaeftermiddage, hvor det sidste var om regler indenfor frivillighed, kurser og uddannelse. Der

Læs mere

Velkommen til Lillebror Lotteriet

Velkommen til Lillebror Lotteriet Velkommen til Lillebror Lotteriet Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteriet - siden 1926 Velkommen til vores Fif og Fakta katalog, hvor vi har samlet en masse inspiration til at komme godt i gang med salget

Læs mere

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder!

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder! Kære medlemmer 9. marts 2011 Tilbageblik på de seneste begivenheder! Der blev afholdt julearrangement hos NKG Miniatures i Ll. Skensved den 12. december 2010. Det blev en stor succes med ca. 25 fremmødte.

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

- Sponsoroplæg - Horsens Stallions. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Horsens Stallions. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Horsens Stallions 8700 Horsens Amerikansk fodbold - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/horsens-stallions Intro

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Danmarksstafetten. Quickguide for. Danmarks. www.dfif.dk Idræt & Motion Åbne aktiviteter Danmarksstafetten. Revideret den 24-01-08

Danmarksstafetten. Quickguide for. Danmarks. www.dfif.dk Idræt & Motion Åbne aktiviteter Danmarksstafetten. Revideret den 24-01-08 stafetten Quickguide for Danmarks www.dfif.dk Idræt & Motion Åbne aktiviteter Danmarksstafetten Revideret den 24-01-08 Hvad er Danmarksstafetten? Danmarksstafetten er en Åben aktivitet, arrangeret af foreninger

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

- Sponsoroplæg - ZikelprinsEsserne. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - ZikelprinsEsserne. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! ZikelprinsEsserne 9260 Gistrup Cykling - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/zikelprinsesserne Intro ZikelprinsEsserne

Læs mere

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum Økonomihåndbog Indholdsfortegnelse 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum... 1 Udgifter der dækkes... 2 Regnskab... 2 1.2 Netværksgrupper... 3 Regnskab... 3 1.3 Støtteformer... 4 Gaver og bidrag uden

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Holstebro Tennisklub

Holstebro Tennisklub Holstebro Tennisklub Nyhedsbrev Kære medlem af Holstebro Tennisklub, følgende mail er et nyhedsbrev over vintersæson 2016. Vi har i den nye bestyrrelse besluttet at sende et nyhedsbrev rundt til alle klubbens

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

INTERNATIONALT FORBUND

INTERNATIONALT FORBUND INTERNATIONALT FORBUND Hvordan indgår vi kontrakt om eventen med det internationale forbund? Hvordan håndterer vi det løbende samarbejde med det internationale forbund? Det internationale forbund er som

Læs mere

EMACS 2017. bliv en del af holdet

EMACS 2017. bliv en del af holdet EMACS 2017 bliv en del af holdet Velkommen til EMACS I 2017 er Aarhus vært for et brag af en folkefest i atletik, når vi byder indenfor til EMACS: Europamesterskaberne for Mastersatleter - det vil sige

Læs mere

Den Blå Rambla - oplevelser på, ved og i vand

Den Blå Rambla - oplevelser på, ved og i vand Den Blå Rambla - oplevelser på, ved og i vand Breddeidrætsprojektet Den Blå Rambla havde et forrygende år 2015 med over 200 afviklede events og aktiviteter i samarbejde med mere end 20 idrætsforeninger

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i SÅ den 31. marts 2004 kl. 18 Solen skinnede - det var varmt og lyst udenfor. Og tidsmæssigt befandt vi os lige midt i ulvetimen, hvor de fleste familier har nok at se

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større REKRUTTERING AF PIGER GENNEM PIGERAKETTEN TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Quick guiden er lavet til dig som kontaktperson, så du

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

Influencer Marketing

Influencer Marketing Influencer Marketing Historien om Del dit budskab på en ny måde Med de sociale mediers opkomst har vi radikalt ændret den måde, vi tænker markedsføring på. De er et samlingssted for innovation og autenticitet,

Læs mere

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU - Generalforsamling - 7. februar 2016 Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

Velkommen til Lillebror Lotteriet

Velkommen til Lillebror Lotteriet Velkommen til Lillebror Lotteriet Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteriet - siden 1926 Velkommen til vores Fif og Fakta katalog, hvor vi har samlet en masse inspiration til at komme godt i gang med salget

Læs mere

OBS: Dette dokument giver blot et overblik over spørgsmålene. Skemaet udfyldes på: https://survey.enalyzer.com/?pid=b8fdib7p

OBS: Dette dokument giver blot et overblik over spørgsmålene. Skemaet udfyldes på: https://survey.enalyzer.com/?pid=b8fdib7p OBS: Dette dokument giver blot et overblik over spørgsmålene. Skemaet udfyldes på: https://survey.enalyzer.com/?pid=b8fdib7p Koordinerings- og tilmeldingsskema til Find vej Dagen 2015 (DEN LILLE PAKKE)

Læs mere

Sommerlejr 2016. Infomøde 4. april 2016 Kongeådalens Efterskole

Sommerlejr 2016. Infomøde 4. april 2016 Kongeådalens Efterskole Sommerlejr 2016 Infomøde 4. april 2016 Kongeådalens Efterskole Agenda Dagsprogrammet Aktiviteter Særligt for Pilte Den særlige opgave Forplejning Tut Noget for lederne Hvad har vi glemt Dagsprogrammet

Læs mere

GRATIS PR TIL DIN FORENING. Breddeidrætsevaluering - Mariagerfjord Kommune

GRATIS PR TIL DIN FORENING. Breddeidrætsevaluering - Mariagerfjord Kommune GRATIS PR TIL DIN FORENING Breddeidrætsevaluering - Mariagerfjord Kommune PR-ekspert rykker ud i foreningerne Mange idrætsforeninger fortæller, at de kæmper med at lave reklame, der sælger på linje med

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Tag børnene med på en stafet efter eget

Læs mere

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt Deltagermanual - DGI Gadeidræt Vi uddanner forbilleder Event Maker dgi.dk/gadeidræt Event Maker-uddannelse - Deltagermanual Udgiver: DGI Gadeidræt Tekst: DGI Gadeidræt Foto: DGI Arkiv Layout: DGI Marketing

Læs mere

INDSPIL NR. 40. August 2014. jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09. Nu åbner den 4. Kløversti i Kalundborg

INDSPIL NR. 40. August 2014. jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09. Nu åbner den 4. Kløversti i Kalundborg NYT FRA IDRÆTS- OG FRITIDSKONSULENT JESPER THERKILDSEN jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09 Nu åbner den 4. Kløversti i Kalundborg Kom og vær med til at indvie den nye Kløversti i Kalundborg.

Læs mere

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT TILLYKKE NY TILLIDSVALGT KÆRE TILLIDSVALGT (TV) Først og fremmest vil vi ønske dig velkommen i din nye rolle som frontfigur for kollegerne på din arbejdsplads og ikke mindst, som aktiv medspiller i HK

Læs mere

LPC strategidag d. 16. november 2008

LPC strategidag d. 16. november 2008 LPC strategidag d. 16. november 2008 Beslutningsreferat Deltagere: Lars Friis (Lé President) Benny Johansen (Lé Vicepresident) Lotte Clemmensen (Lé Trésorier) Pernille Brauer (Lé Secretaire) Ejner Jørgensen

Læs mere