Forpagtningskontrakt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forpagtningskontrakt"

Transkript

1 Forpagtningskontrakt University College Nordjylland, Læreruddannelsen i Aalborg (herefter: bortforpagteren) bortforpagter herved kantinen Mylius Erichsens Vej 131 til XXXX (herefter: forpagteren) på følgende nærmere vilkår: 1 Generelt Bortforpagteren forpligter sig til at fremsende liste til forpagteren for kantinen med angivelse af faste undervisningsperioder. Derudover vil forpagteren blive underrettet om eventuelle kursus- og eksamens-perioder. Forpagteren har al leverance af mad til institutionens arrangementer dog undtaget arrangementer i personaleforeningens regi. Driftstilskuddet andrager pr. år i kontraktperioden, jf. 5, kr Tilskuddet er ekskl. moms. Forpagterens rettigheder og forpligtelser kan ikke overdrages til tredjemand eller andet selskab uden særskilt aftale herom. 1 2 Kantinefaciliteter, vedligehold og udskiftning I forpagtningen medfølger vederlagsfrit følgende kantinefaciliteter m.m.: a. Salgs- og produktionslokaler med tilhørende toilet- og omklædningsfaciliteter. b. Varme, vand, lys, el. Der stilles vaskemaskine og tørretumbler til rådighed til vask af arbejdstøj, viskestykker, karklude m.v. Sæbe m.v. til opvaskemaskine betales af forpagteren. c. Alle driftsudgifter (udover vand, varme, el, gas, renovation og software til betalingsterminal) der er forbundet med at benytte de faciliteter, UCN stiller vederlagsfrit til rådighed, betales af forpagteren. d. Eksisterende afrydningsvogne, møbler m.v., kantinediske, porcelæn, glas, bestik, køkkenudstyr og maskiner i øvrigt samt varme-, køle-, fryseskabe, kasseapparater m.v. Bygninger og ovennævnte inventar, udstyr og løsøre i øvrigt, der stilles til rådighed, forbliver bortforpagterens ejendom og vedligeholdes af bortforpagteren. Ved forpagtningsforholdets ophør skal ovennævnte afleveres i samme stand som ved overtagelsen, bortset fra almindeligt slid og ælde. e. Nødvendig udskiftning på grund af almindeligt slid og ælde fortages af bortforpagteren. f. Rengøring af spiselokaler, bortset fra nærværende kontakts 11 a. g. Renovation evt. miljøafgifter eller anden form for afgift pålagt fra det offentlige, jf. dog 11.

2 h. Der er en årlig beløbsmæssig ramme på kr til reparation, vedligeholdelse, leasing på bestående automater samt mindre nyanskaffelser. i. Større investeringer foretages efter aftale. j. Bygningsrenovering og ombygning sker med inddragelse af og betaling fra UCN s Fællesadministration, bygningsafdeling. 3 Tyveri m.v. Bortforpagteren er fritaget for ethvert ansvar for driftsmæssige konsekvenser som følge af strømsvigt, brud på varme- og vandledninger m.v. 4 Rådighedsaftale Bortforpagteren har til enhver tid vederlagsfri rådighed over kantinefaciliteterne til specielle arrangementer, så som interessentarrangementer, åbent hus, informationsmøder, personalearrangementer, bespisning af efteruddannelseskursister, studerendearrangementer, eksamen og lignende. Bortforpagteren forpligter sig til at fremsende eventuelle reservationer af kantinelokaler så hurtigt som muligt til forpagteren (dette gælder også til eksamen). Forpagter kan bruge kantinen til at levere mad ud af huset til arrangementer, der ikke vedrører bortforpagteren. For disse arrangementer betaler forpagteren et særskilt vederlag for benyttelse af faciliteterne. Særlige tilfælde skal aftales med bortforpagteren. Det er en forudsætning, at leverancerne kan produceres i de faciliteter, der stilles til rådighed i henhold til 2.d. Ved udlån og brug af kantinen til specielle interne og eksterne arrangementer ønskes generelt forpagterens medvirken, men der træffes hver gang særskilt aftale. Det forventes at antallet af specielle arrangementer har et omfang på ca. 60 om året. 2 5 Kontraktperiode Kontraktperiode begynder 1. august 2011 og er fortløbende, men kan opsiges af begge parter med 3 måneders varsel. Såfremt aftalen misligholdes af én af parterne, kan kontrakten opsiges med 1 måneds varsel til den 1. i den efterfølgende måned. 6 Misligholdelse Ved væsentlig misligholdelse af nærværende forpagtningskontrakt er begge parter berettiget til at hæve forpagtningsforholdet med øjeblikkelig virkning uden nogen form for erstatning. Som eksempel på væsentlig misligholdelse af nærværende forpagtningskontrakt fremhæves følgende: a. Forpagteren standser sine betalinger, eller hans bo kommer under offentlig skiftebehandling som konkursbo.

3 b. Forpagteren i øvrigt gør sig skyldig i væsentlig misligholdelse af nærværende kontrakt eller dens forudsætninger. c. At forpagteren ikke betaler pligtige afgifter rettidigt. 7 Prispolitik/regulering Forpagteren er forpligtet til at føre aftalte prispolitik, der sikrer et prisniveau som i andre offentlige og private kantiner. Priser og vareudbud, der skal afspejle bortforpagterens sund og grøn kost politik, fastsættes og godkendes i samarbejde med bortforpagteren. Hvis enten bortforpagteren eller forpagteren ønsker det kan der forhandles priser og vareudbud 2 gange årligt med ikrafttræden henholdsvis den 1. februar og den 1. august, dog med mulighed for regulering af enkelte varer i de mellemliggende perioder, og da kun ved relevante og dokumenterede omkostningsstigninger. Drikkevarer, der sælges eller på anden måde udbydes i kantinen, skal være alkoholfrie, medmindre anden aftale med bortforpagteren foreligger. Der må ikke sælges tobak. Priser på specialarrangementer er på markedsvilkår og indgår ikke i prisaftalen. 8 Eneret/åbningstider Forpagteren har i kontraktperioden eneret på driften af den i forpagtningskontrakten anførte kantine i den normale åbningstid. Kantinen vil have en daglig åbningstid på ca. 7 timer, dog med undtagelse af denne forpagtningskontrakts 4. Den faktiske daglige åbningstid aftales mellem forpagter og bortforpagter. 3 Kantinen er lukket weekend, helligdage, ugen op til påske, i juli måned, efterårsferien samt mellem jul og nytår. Kantinen vil i praktikperioder kunne have en reduceret åbningstid. En begrænset åbningstid i praktikperioder aftales mellem forpagter og bortforpagter. 9 Bortforpagterens oplysningsret Bortforpagteren har til enhver tid adgang til det forpagtede og har ret til at kræve sig meddelt alle de oplysninger, som er nødvendige for at kunne føre tilsyn med, at driften foregår på forsvarlig måde, og at bestemmelserne i nærværende kontrakt overholdes. 10 Revision Kantinens regnskab skal være udarbejdet af en statsautoriseret eller registreret revisor. Det udarbejdede regnskab indsendes senest 3 måneder efter regnskabsårets udløb til institutionens godkendelse. Bortforpagteren, bortforpagterens revisor og rigsrevisionen har efter eget skøn adgang til at iværksætte videregående undersøgelser, herunder kantinens forretningsmæssige drift som helhed. Forpagteren udarbejder, senest den 1. september, et budget for kantinens drift inkl. bortforpagters bidrag til driften til godkendelse af bortforpagter.

4 Forpagteren forpligter sig endvidere til følgende: 11 Forpligtelser a. At aftørre og afrydde borde mellem åbningstiderne og fjerne det groveste affald på gulvene i kantinen samt i øvrigt sørge for, at lokalerne ser indbydende ud. Dertil kommer rengøring af salgs- og produktionsområderne. b. At medvirke til at service ikke spredes på hele adressen, og at indsamle dette hvis det sker. c. At anvende kantinen til normal kantinedrift for studerende, kursister og ansatte. d. At holde kantinen åben i aftalte åbningstider, dog således at studerende, kursister og ansatte har adgang til kantinen også uden for åbningstid. e. Efter regning eventuelt at stille det nødvendige personale til rådighed ved bortforpagterens specialarrangementer, jf. 4. f. At bruge UCNs elektroniske system(er) til bestilling og afregning af forplejning. g. At drive kantinen på forsvarlig måde under nøje iagttagelse af den indgåede aftale (leveringssikkerhed, kvalitet og økonomi m.m.), reglerne i lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v. samt bortforpagterens almindelige regler. h. At sørge for at automater er fyldt op, så de dækker behovet uden for kantinens åbningstider også om aftenen. i. Søge om og få - tilladelser m.v., som kræves af myndighederne for driften af den i nærværende kontrakt omhandlede kantine. 4 j. Bortforpagteren er uden erstatningsansvar af nogen art, såfremt én eller flere tilladelser ikke kan opnås af forpagteren. k. Levnedsmiddelgebyr betales af bortforpagteren Forbehold Nærværende kontrakt er indgået med forbehold om Undervisningsministeriets godkendelse og de til enhver tid gældende regler i love og cirkulærer som bortforpagteren er underkastet, herunder Finansministeriets cirkulære om personalekantiner m.v. af 28. januar Ansvar Ud over at stille ovennævnte faciliteter og løsøre m.m. vederlagsfrit til rådighed påtager bortforpagteren sig ikke nogen form for økonomiske ansvar for indkøb, vedligeholdelse og kantinedrift m.m., og ej heller nogen form for erstatningsansvar for skader herunder på tredjemand i forbindelse med kantinedriften. Bortforpagteren hæfter ikke for tredjemands kontraktkrav, erstatningsmæssige krav eller andre krav over for kantinerne. Forpagterens forpligtelser i sådanne henseender skal i alle forhold klart fremgå over for tredjemand.

5 14 Køb af personaleressourcer Bortforpagter og forpagter kan indgås særskilt aftale om beskæftigelse af personale omfattet af loven om sociale klausuler i staten, herunder flexjob, skånejob mv. 15 Supplerende aftale Automater: Bortforpagter og forpagter finder i fællesskab ud af, hvilke automater, der skal opstilles i kantinen. Indtægterne herfra tilfalder forpagter, der afholder omkostningerne forbundet med automatdriften, bortset fra el, der betales af bortforpagter. Uddannelse: Forpagteren står for nødvendig oplæring og videreuddannelse af eget personale. Edb og kontorhold: Bortforpagter stiller vederlagsfrit en computer til rådighed til brug i kantinedriften samt nødvendig kontorhold, herunder kopieringsmulighed. Aalborg, den Aalborg, den 5 Som bortforpagter: Som forpagter: Jesper Vinther Adresseansvarlig og studiechef XXXXX