Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne"

Transkript

1 Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i år Aflæggelse af revideret årsregnskab. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af kontingent for år Valg af bestyrelse og 2 bestyrelsessuppleanter. 7. Valg af 2 revisorer og 2 revisorsuppleanter. 8. Eventuelt. Indledningsvis bød antenneforeningens formand Knud Rasmussen velkommen til de 28 fremmødte medlemmer og erklærede generalforsamlingen for indledt, hvorefter dagsordenens pkt. 1 behandledes. Han gjorde opmærksom på, at ved en evt. afstemning på generalforsamlingen repræsenterer hver husstand 1 stemme, uanset om medlemmet bor i ejer- eller lejebolig, hvilket også fremgår af foreningens vedtægter. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Dennis Rasmussen, Julivænget, som herefter blev valgt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt varslet 6 uger før afholdelse, og at generalforsamlingen dermed var beslutningsdygtig. Herefter gennemgik dirigenten generalforsamlingens dagsorden og overgav ordet til formanden for aflæggelse af beretning. 2. Formandens beretning: Med nye tiltag, samt en sund antenneforening, står vi her igen. Bramdrup Øst Antenneforening har fået udbygningen af anlægget færdig. Det har holdt hårdt, men alt er nu løst. Den tekniske udvikling løber stærkt, der er mange nye tiltag, som vi skal tage stilling til. Aftalen med Stofa, sammenlægningen med ASIK Kolding udløber i år 2017, derfor må vi allerede være klar til de nye udfordringer. Vi har i vort regnskab, hvert år noteret et beløb, som dækker den restgæld, vi på papiret har med Stofa. I år 2017 er dette tilendebragt, og vi står i en ny situation.

2 Vi skal forhandle priser med andre udbydere, vi skal til at have betaling for udlån af vort kabelnet til internet, telefoni m.m. Det bliver en spændende tid, med mange overvejelser, men med den nuværende bestyrelse, vil disse opgaver også blive løst efterhånden. Omlægning af kanaler i år har desværre ikke været uden problemer for vore medlemmer. TV-kanalerne er lagt op i et højere frekvensområde for at skabe plads til de mange nye tjenester som f.eks. Bredbånd only m.fl. Dette øger kravene til den enkelte husinstallations afskærmning mod indtrængning af uønsket støj via gamle kabler, utidssvarende stikdåser og forbindelsesstik. Mange installationer er flere årtier gamle med plastikstik og gamle kabler, hvilket har været ok hidtil, men der vil opstå problemer hvis installationerne ikke er up to date. Stofa tilbyder et montørbesøg for kr. 399,-, hvor installationen måles igennem og evt. svagheder afsløres. Dette beløb er givet godt ud, hvis man har problemer. Ring til Stofa på tlf , så får vi alle den signalkvalitet, vi ønsker. Benny Pedersen vil senere under punkt Eventuelt give gode råd og anvisninger på hvad man bør kontrollere og udbedre på sin husinstallation i den anledning. Vi lancerer frivalgskort til 0 kr, idet vi har stor fokus på, at gøre det så nemt som muligt for vore medlemmer at få adgang til at se netop de TV-kanaler, som de ønsker. Derfor tilbyder vi Frit valg, hvor man frit kan vælge ekstra TV-kanaler oveni sin bestående TV-pakke. Se TV, selvom dit fjernsyn er optaget Med TV fra Stofa kan dine live-tv (via vores APP) ses på din mobile tablet eller computer. Vi anbefaler alle, at leje eller købe en Zaptor boks, som giver mange muligheder bl.a. automatisk opdatering af kanalerne, forskudt TV, filmleje og optagelse af interessante udsendelser. For køb eller leje kontaktes STOFA på tlf Man kan nu få bredbånd fra Stofa,samt købe enkelte kanaler, uden at få TV kanaler fra os. Dette tilbud Bredbånd Only vil Benny Pedersen og Erik Iversen præsentere senere i aften. Web to go tilbydes vore medlemmer pr. 1. marts då. Det kræver at man opretter sit login for at kunne benytte denne tjeneste der giver mulighed for at se de kanaler og programmer som man betaler for i Bramdrup Øst Antenneforening via sin tablet, mobil eller computer overalt i Danmark, blot man har installeret sine APPs fra Stofa. Dette er et helt unikt tilbud som giver de samme muligheder som derhjemme uanset om man ferierer i telt, sommerhus, campingvogn eller hvor man ellers opholder sig. Sidste nyt er Mofibo tjenesten som giver fri adgang til tusindvis af de bedste lydbøger og e-bøger. Som Stofa-kunde får du fri adgang til Mofibo tjenesten i 2 måneder for 0 kr (værdi kr. 198,-

3 Bestyrelsen har haft travlt i det forgangne år, men et godt og velfungerende sammenhold gør, at vi igen har nået vore mål. Jeg vil gerne takke bestyrelsen for et godt og veludført arbejde i året 2015 og overgiver herved beretningen til generalforsamlingen. Hermed overgiver jeg ordet til dirigenten. Dirigenten gav et kort resume at beretningen, som herefter blev lagt ud til forsamlingens godkendelse. Spørgsmål: M. Thomsen: Hvem vil I forhandle ny aftale med, hvis eller når engagementet med Stofa udløber? KR.: Vi har et godt samarbejde med Stofa og ser gerne, at det kan fortsætte som hidtil, men er naturligvis parate til at drøfte betingelser og tilbud fra andre udbydere. ASIK og vi forhandler parrallelt. Vi er gældfri og i en stærk forhandlingsposition. EI: ASIK skal i givet fald indgå en ny kontrakt med Stofa, men alt er endnu under overvejelse. 3: Aflæggelse af revideret regnskab. Kasserer Folmer Petersen oplyste, at foreningen pr. 31/ havde 1389 medlemmer, hvilket er et fald på 17 medlemmer, heraf er 428 eller 31% af medlemmer på lille pakke, 303 eller 21,5 % på mellempakke, og resten 658 på stor pakke. Kassereren gennemgik derefter det omdelte årsregnskab. Foreningens samlede indtægter beløb sig til kr , medens de samlede udgifter udgjorde kr Resultatet af primær drift udviser således et overskud på kr Rente og udbytte gav en indtægt på kr , medens ekstraordinære udgifter, bl.a. opskrivning af værdipapirer til kursværdi beløb sig til kr. minus , således at årets endelige driftsresultat endte på kr i overskud Årets overskud overførtes til egenkapitalen, som herefter udgjorde kr ved regnskabsårets udgang. Foreningens aktiver udgør i alt kr , mens gælden beløber sig til kr Foreningens antenne anlæg er ikke værdisat. Nye anlæg og renovering udgiftsføres i det år, hvori arbejdet udføres. Aktier og investeringsbeviser er medtaget til kursværdien pr. 31/12.

4 Eventualforpligtelse: Ved en eventuel udmeldelse af ASIK, skal foreningen indbetale en forholdsvis andel af ASIK,s gæld overfor Stofa, der er på kr Foreningens andel andrager i øjeblikket ca. kr faldende med ca. kr om året, frem til år Alle på lille eller mellempakke har forud betalt for afmontering af filtre, svarende til en eventualforpligtelse på ca. kr. 135.ooo Regnskabet blev herefter godkendt uden bemærkninger.. FP gennemgik herefter kort budgettet for det kommende år. 4. Indkomne forslag. Der var ikke indkommet forslag af nogen art. 5. Fastsættelse af kontingent. Foreningen følger ASIKs oplæg, som er forhandlet på plads med Stofa for os alle i ASIK. Kasserer Folmer Petersen fremlagde de aktuelle satser: Stor pakke.. kr ,- Mellempakke kr ,- Lille pakke kr ,20 Administrationsgebyret til foreningen er fastsat til kr. 375,oo pr. år pr. medlem. Stigningen i kontingentet skyldes dels flere kanaler, og især en vis prisstigning på de bestående. Genåbningsafgift og afgift for filtermontering afregnes via Stofa iflg. deres prisliste. KR gjorde opmærksom på, at udover de ovenfor nævnte 3 pakkeløsninger, også er mulighed for at tilvælge ekstra tilkøbs-/favoritkanaler. 6. Valg af bestyrelse og 2 bestyrelsessuppleanter. På valg til bestyrelsen: Benny Pedersen - genvalgt. Erik Iversen - genvalgt Jan Rasmussen - genvalgt Søren Knudsen - genvalgt Valg af bestyrelsessuppleanter:

5 Gunnar Jacobsen, genvalgt Augustvænget Lone L. Rasmussen Julivænget 14 genvalgt. 7. Valg af 2 revisorer og 2 revisorsuppleanter: Hans Christensen - genvalgt Og som suppleanter: John Bjørkquist Søren Borg. Genvalgt Kurt Meyer Eventuelt I forbindelse med de af formanden nævnte problemer med støj efter omlægning af tv-kanalerne til et højere frekvensområde gav BP forskellige råd til en nødvendig opgradering af medlemmernes interne husinstallation. Kabler skal være mærket Godkendt af Stofa og alle stik etc. skal være af metal og ikke som førhen af plast. EI belyste hvad de nye tjenester, såsom Bredbånd only, Web to go, etc indebærer af fordele for medlemmerne. Dirigenten og formanden takkede forsamlingen for en livlig debat samt god ro og orden, og erklærede mødet for afsluttet.

6