Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S"

Transkript

1 Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation 5 9. TV Inspektion Deklarationer Aflevering 7

2 Bilag 1 TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S De tekniske bestemmelser skal følges ved projektering og udførelse af kloakanlæg under (i det efterfølgende kaldet TÅRNBYFORSYNING) eller ved anlæg, der skal overtages af TÅRNBYFORSYNING. Normerne i Dansk Standard skal overholdes, og IDA Spildevandskomiteens vejledninger skal følges. Hvor der er uoverensstemmelse mellem normen og de tekniske bestemmelser, er det de tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S, der er gældende. De tekniske bestemmelser indgår som bilag 1 til Betalingsvedtægten for. Disse bestemmelser omhandler ikke "afledning i det åbne land", herunder minirenseanlæg. Endvidere er disse bestemmelser ikke gældende for pumpestationer. 1. Projektering 1.1 Startdato og udførselsperiode skal oplyses. 1.2 Alle projekter skal fremsendes til TÅRNBYFORSYNING til kommentering og godkendelse i god tid inden udbud. Ansøgningen skal indeholde en plantegning hvor samtlige ledninger og brønde er angivet og med angivelse af grundskel. Knudepunkter skal være angivet med dækselkote, bundkote, diameter og type. Ledninger skal angives med dimension og type. Ved etablering af stikledninger, skal byggesagsbehandleren fremsende plantegninger med koter, matrikelskel og skema til registrering af stik. 1.3 Det er bygherres ansvar at validere koterne på selskabets system, da disse ikke kan garanteres indmålt fornyeligt. 2. Dimensionering 2.1 Se i Tårnby Kommunes Spildevandsplan for begrænsninger i afledningen af regnvand.

3 3. Hovedledninger 3.1 På hovedledninger skal der overalt anvendes ø1,25m brønde, og de i kloakbekendtgørelsen nævnte krav skal overholdes. 4. Stikledninger og skelbrønde 4.1 Ved etablering af stikledninger, skal der placeres en privat skelbrønd, som skal være frit tilgængelig og anbefales højst 2 meter fra skel. I områder med separatkloak skal der etableres en privat skelbrønd for begge systemer. Stikledningen til regnvand er privat. Ved nybyggeri i de fælleskloakerede områder, skal afløbssystemet udføres som separatsystem. TÅRNBYFORSYNING leverer og bekoster ét stik fra hovedledningen frem til matrikelskel efter aftale med grundejeren. 4.2 TÅRNBYFORSYNINGs ansvarsområde ved stikledninger går fra hovedledningen og frem til den af disse tre muligheder, der ligger tættest på hovedledningen: 1. den enkelte ejendoms matrikelskel (kan ligge midt i vejareal), 2. den første skelbrønd (kan ligge udenfor matrikelskel) eller 3. den første grentilslutning til den offentlige stikledning (kan ligge udenfor matrikelskel). 4.3 Stikledninger afmærkes på terræn og indmåles med afstand fra skelgrænser eller fra brønd i vej. I separatkloakerede områder etablerer grundejer for egen regning stikledning for overfladevand (se Tårnby Kommunes Spildevandsplan) 4.4 Ved nedlæggelse af stikledninger, skal afpropning foregå ved hovedledningen, og alle afpropninger skal dokumenteres i form af en Tv-inspektion fra hovedledningen, og der må ikke efterlades døde ledninger. 4.5 Skelbrønde er private og det anbefales at benytte ø1,25m brønde af hensyn til den fremtidige vedligeholdelse. 4.6 Det anbefales at rottesikre skelbrønde ved nyanlæg. 5. Brønde 5.1 Ved alle retningsændringer af ledningen placeres en ø1,25 m. brønd, med mindre andet er aftalt med TÅRNBYFORSYNING. 5.2 Brøndstiger skal føres til banket og være fastgjorte med klæbeankre.

4 5.3 Brønde i den offentlige del skal være med flydende brøndkarm. 5.4 Alle tilløb til brønde, skal være i bunden og med banket, hvor intet andet er aftalt. 5.5 Nye brønddæksler skal være runde dæksler. Dæksel type er med faststøbt pakning og med fjederlås. 5.6 Dæksler må ikke dækkes med asfalt, og brøndkarm skal hæves i tilfælde af nyt slidlag. Afstanden mellem brøndkeglen og dækselet må ikke overstige 40 cm. 5.7 Brønddæksler leveres af TÅRNBYFORSYNING. 6. Samlinger og tilslutninger 6.1 Ved samlinger og tilslutninger skal der anvendes passtykker. Der må kun anvendes forshedasamlinger, hvor det ikke er muligt at få leveret passtykker, og det skal i alle tilfælde aftales med TÅRNBYFORSYNING. 6.2 Ved tilslutning til brønd skal tilslutningen føres til brøndbunden med et løb i banketten og med udløb i medløbsretningen. 7. Udførelse 7.1 Entreprenøren skal indhente ledningsoplysninger i ledningsejerregistret (LER) og ansøge om gravetilladelse hos vejmyndigheden inden påbegyndelse. 7.2 Ved anlæg af ledninger og stik, må de opgravede materialer ikke genindbygges uden godkendelse. 7.3 Arbejdsområdet skal afspærres, og der skal foreligge en godkendt skilteplan. 7.4 Der må ikke arbejdes uden for tidsrummet , uden at andet er aftalt og godkendt af miljømyndigheden i Tårnby Kommune. 7.5 Entreprenøren skal informere eventuelle berørte brugere senest 2 arbejdsuger inden påbegyndelse af arbejdet. Der skal desuden informeres løbende indtil eventuelle gener for brugeren er ophørt. 7.6 Ved en planlagt TV-inspektion og kloakspuling af større områder skal brugerne informeres senest 3 dage før arbejdet påbegyndes.

5 7.7 Der skal holdes en respektafstand til TÅRNBYFORSYNINGs anlæg på minimum 0,5 m. TÅRNBYFORSYNING skal kontaktes hvis dette ikke er muligt. 7.8 Arbejdet skal udføres kontinuerligt. 8. Kvalitetssikring og dokumentation 8.1 Umiddelbart efter arbejdets afslutning skal der fremsendes opdaterede tegninger som udført til TÅRNBYFORSYNING såvel digitalt som på papir. 8.2 Ledninger og brønde skal være indmålt i alle tre planer og angivet med TÅRN- BYFORSYNINGs brøndnummersystem, som rekvireres hos TÅRNBYFORSYNING. 8.3 Opmålingen skal foretages af landmåler og skal leveres digitalt i Shape-, Dwgeller Dxf-format.Digitale kort skal udføres efter koordinatsystem UTM32/EUREF89 og koter angives i DVR Der skal være udført en fuld Tv-inspektion på alle ledninger med tilhørende brøndrapporter før en overdragelse kan finde sted. Tv-inspektionen skal udføres af et firma, som er medlem af Danske Tv-inspektørfirmaers Kontrolordning (DTVK) og udføres efter deres bestemmelser. Se tillæg til de tekniske bestemmelser om Tv inspektioner. 8.5 Tv-inspektionen må ikke være over 4 uger gammel. 8.7 Tv-inspektion af stikledninger skal udføres fra hovedledningen og frem til første brønd. 8.8 Såfremt en strækning (fra brønd til brønd) ikke kan godkendes på grund af mangler/skader i det udførte arbejde, skal entreprenøren udbedre disse mangler på en for bygherre forud accepteret måde, og dokumentere det ved fornyet TVinspektion af ikke godkendte strækninger. Entreprenøren afholder selv udgiften til en ny tv-inspektion. 8.9 Ved nyanlæg udføres tæthedsprøvning i henhold til DS 437. I vandindvindingsområder anvendes "skærpet kontrol".

6 9. TV Inspektion 9.1 Nyanlæg Alle nylagte afløbsledninger skal TV-inspiceres (inkl. nye stik). TV-inspektionen skal udføres af et firma, efter principperne i Danske TV-inspektørfirmaers Kontrolordning (DTVK). Se tillæg til tekniske bestemmelser. 9.1,2 Entreprenøren skal informere de berørte brugere senest 3 dage før arbejdet påbegyndes. Alle afpropninger skal dokumenteres i form af en TV-inspektion Ved aflevering af entreprisen skal entreprenøren rengøre alle ledninger og brønde, og foretage en TV-inspektion af det afsluttende nyanlæg. Denne TVinspektion må på afleveringstidspunktet ikke være over 4 uger gammel, efter rengøringen. Der skal hældes så meget vand i ledningerne, at det kan ses i nedstrøms brønd. 9.2 Eksisterende ledninger Der skal altid køres efter aftale med TÅRNBYFORSYNING. Brønde skal nummereres efter TÅRNBYFORSYNINGs nummersystem med mindre andet er aftalt Hvis større fejl observeres på ledninger skal der mærkes på terræn, og Renseanlægget skal kontaktes på tlf Stikinspektion TV-inspektioner af stikledninger SKAL foretages fra hovedledning eller nedgangsbrønd på hovedledning Hvis det ikke er muligt, skal der efter aftale med grundejer køres fra skelbrønd og ud mod hovedledningen. Med mindre andet er aftalt, skal TV-inspektion af stik være anført med udførlig adresse og ledningsstræk. 9.4 TV-inspektionsstop Hvis en strækning ikke kan køres pga. stop (mangler/skader) skal ledningen forsøges kørt fra modsat ende. 9.5 Blindrapporter Denne rapport laves i tilfælde af at et stræk ikke kan køres, og det skal noteres i bemærkninger med årsagen. For stikledninger skal der i bemærkninger noteres retning, husnummer og årsag.

7 9.6 Følgende gælder for TV-inspektionen Se tillæg til tekniske bestemmelser. 9.7 Brøndrapport Der skal ligeledes udarbejdes en brøndrapport over alle nye som eksisterende brønde, der berøres af nærværende arbejde. Brøndrapporten skal angives med brøndnumre og med fotos i god kvalitet, som skal afleveres på DVD eller USB. 10. Deklarationer 10.1 Ledninger og bygværker, der er placeret uden for fælles vejareal, skal sikres ved tinglyst deklaration, hvor ordlyden skal godkendes af TÅRNBYFORSYNING. Dette gælder uanset om det pågældende areal er kommunalt ejet eller på anden måde offentligt ejet. 11. Aflevering 11.1 Ved aflevering af anlæg, skal der altid finde en formel overdragelse sted Inden en aflevering kan finde sted skal punkterne under kvalitetssikring være godkendt af TÅRNBYFORSYNING. Tårnby Renseanlæg, den 13. august 2015

Overdragelse af private fælleskloakker og private kloakker i fællesareal til Værløse Kloakforsyning

Overdragelse af private fælleskloakker og private kloakker i fællesareal til Værløse Kloakforsyning Overdragelse af private fælleskloakker og private kloakker i fællesareal til Værløse Kloakforsyning Ordningen gælder i Furesø Kommune for de ejendomme, der er tilsluttet Værløse Kloakforsyning. Baggrund

Læs mere

Kravspecifikation Krav til TV-rapportering.

Kravspecifikation Krav til TV-rapportering. Revideret 17-02-2016 17. februar 2016 Kravspecifikation Krav til TV-rapportering. TV-inspektion udført for Middelfart Spildevand som slutbruger skal overholde nedenstående. Såfremt det ikke overholdes

Læs mere

Notat 11. maj Retningslinjer for overtagelse af kloakker. Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser. Nye kloakledninger

Notat 11. maj Retningslinjer for overtagelse af kloakker. Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser. Nye kloakledninger 11. maj 2015 Retningslinjer for overtagelse af kloakker Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser Nye kloakledninger Ifølge Allerød Kommunes Spildevandsplan 2013 med tillæg skal

Læs mere

BYGHERREVEJLEDNING. Krav og retningslinier for spildevandsprojekter, der skal overtages af Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s SPILDEVAND

BYGHERREVEJLEDNING. Krav og retningslinier for spildevandsprojekter, der skal overtages af Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s SPILDEVAND BYGHERREVEJLEDNING Krav og retningslinier for spildevandsprojekter, der skal overtages af Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s SPILDEVAND Juli 2011 INDLEDNING Nedenstående ses Skanderborg Forsyningsvirksomhed

Læs mere

Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S

Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Vers. April 2019 Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Indholdsfortegnelse Generelle principper... 1 Krav til

Læs mere

Nu skal du snart separatkloakere på din grund

Nu skal du snart separatkloakere på din grund Nu skal du snart separatkloakere på din grund KLAR PARAT KLOAKERING Hvorfor denne pjece? Esbjerg Kommune og Esbjerg A/S er i fuld gang med at forbedre miljøet i vandløb, søer og havet. Det gør vi bl.a.

Læs mere

Krav ved nye private byggemodninger, hvor Kalundborg Spildevandsanlæg A/S ønsker at overtage kloakanlægget

Krav ved nye private byggemodninger, hvor Kalundborg Spildevandsanlæg A/S ønsker at overtage kloakanlægget Krav ved nye private byggemodninger, hvor Kalundborg Spildevandsanlæg A/S ønsker at overtage kloakanlægget Overtagelse Forudsætningen for overtagelse af et privat spildevandsanlæg er, at bestemmelserne

Læs mere

K Ø B S A F T A L E (for byggegrunde omfattet af LAR)

K Ø B S A F T A L E (for byggegrunde omfattet af LAR) Hjelmen, Ringbrynjen, Runestaven og Seglet, Mejrup 3. etape afsnit 2 K Ø B S A F T A L E (for byggegrunde omfattet af LAR) Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune til har solgt Hjelmen nr., matr.nr.,

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Dato 18-03-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Bygherre har følgende ændringer til udbudsmaterialet: Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk

Læs mere

DU SKAL INSTALLERE EN SKELBRØND

DU SKAL INSTALLERE EN SKELBRØND HELST DU SKAL INSTALLERE EN SKELBRØND Ansvar Adgang Afhjælpning Værd at vide om skelbrønde? Hvorfor en skelbrønd? En skelbrønd bidrager til at det bliver lettere for både dig og os at: få hurtig adgang

Læs mere

Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os. TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne

Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os. TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne TV-Inspektionsgruppen består af TV-inspektionsfirmaer, der løbende kontrolleres

Læs mere

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita DANVA TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013 Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita Præsentation 2 Johnny Kristensen Kontorleder og Projektleder Grontmij A/S

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Metoder til fornyelse og afpropning af stik

Metoder til fornyelse og afpropning af stik Metoder til fornyelse og afpropning af stik Side 6 Side 6 Side 7 Indholdsfortegnelse Indledning 4 Fornyelse med Aarsleff Strømpeforing 5 Aarsleff Hatprofil 5 Side 7 Kort Hatprofil fra 6 Lang Hatprofil

Læs mere

Vejledning 8. Retningslinjer for udførelse af faskiner. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør

Vejledning 8. Retningslinjer for udførelse af faskiner. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Teknik og Miljø Vejledning 8 Retningslinjer for udførelse af faskiner Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør November 2015 Redaktion: Ingelise Rask Design: Teknik og Miljø/NFN

Læs mere

Parcelhusgrunde Gartnervænget i Kongerslev Salgsvilkår er revideret i januar 2016. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten

Parcelhusgrunde Gartnervænget i Kongerslev Salgsvilkår er revideret i januar 2016. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten 2008-6542 - KJK/tik Gartnervænget På sælger Aalborg Kommune 5 parcelhusgrunde. Grundene, der er vist på vedhæftede salgsrids (bilag 1), varierer i størrelse fra 1.115 til 1.310 m2. Gartnervænget ligger

Læs mere

Kravspecifikation Ledningsregistrering

Kravspecifikation Ledningsregistrering Kravspecifikation Ledningsregistrering Dato 31. oktober 2012 Ansvarlig utso Opmåling Dokumentnummer D5849-12/2.0 For at Rebild Forsyning skal få så ensartet datagrundlag som muligt, skal alt opmåling af

Læs mere

Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering af Fuglsevej og Møllevej i Fuglse 22. juli 2015 Råhavegård

Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering af Fuglsevej og Møllevej i Fuglse 22. juli 2015 Råhavegård Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering af Fuglsevej og Møllevej i Fuglse 22. juli 2015 Råhavegård Fuglsevej og Møllevej Program: 1. Indledning om Lolland Forsyning

Læs mere

Lolland Forsyning A/S

Lolland Forsyning A/S Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering og spildevandskloakering af Fuglse Bøsserup 18. januar 2016 Lolland Kommune, Rødby Fuglse Bøsserup Program: 1. Indledning om

Læs mere

Ansøgning Etablering af pileanlæg

Ansøgning Etablering af pileanlæg Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup E-mail: teknisk@nordfynskommune.dk Ansøgning Etablering af pileanlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal etableres: Matr.

Læs mere

Købsaftale. Rådhuset 7600 Struer. sælger herved. til

Købsaftale. Rådhuset 7600 Struer. sælger herved. til Købsaftale Underskrevne Struer Kommune Rådhuset 7600 Struer sælger herved til den kommunen tilhørende ubebyggede grund delnr.. af matr. nr.,. Grunden er beliggende... Grunden er på m2 og i øvrigt afsat

Læs mere

Bilag 1 Standard ansøgningsskema

Bilag 1 Standard ansøgningsskema Bilag 1 Standard ansøgningsskema Journal nr. Modtaget, dato: Ansøgning om tilladelse til etablering af pileanlæg Pileanlæg opbygget som anført i "Retningslinier for etablering af pileanlæg op til 30 pe"

Læs mere

Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s. Administrativ praksis

Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s. Administrativ praksis Betalingsvedtægt for spildevand ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Administrativ praksis Den administrative praksis refererer til den gældende betalingsvedtægts kapitalnumre, og der henvises hertil.

Læs mere

Bygherrevejledning KLOAK I BYGGEMODNING

Bygherrevejledning KLOAK I BYGGEMODNING Bygherrevejledning KLOAK I BYGGEMODNING Orientering RETNINGSLINJER FOR UDARBEJDELSE AF KLOAKPROJEKTER Aarhus Vand A/S er selskab for kloakforsyning i Aarhus Kommune og vandforsyning i en stor del af kommunen.

Læs mere

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012 Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089 Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden Maj 2012 1. Generelt Protokollen beskriver kun ledninger, som berøres af projektet. 1.1 Ledningsplaner

Læs mere

Bilag. Opmåling af Kloak

Bilag. Opmåling af Kloak Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Bilag Opmåling af Kloak Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Version 03.05.2016 Side 1 af 6 1 Indledning De leverede data har en stor værdig for Kalundborg Forsyning, da de dagligt

Læs mere

Temadag om separering af afløbssystemer

Temadag om separering af afløbssystemer Temadag om separering af afløbssystemer Jura og økonomi ved separering 1 Problemstillinger ved separat kloakering Egne erfaringer et udpluk Kommunen laver tillæg til spildevandsplanen for et byomdannelsesområde,

Læs mere

SKEMA TIL ANSØGNING OM TILLADELSE TIL NEDSIVNING AF REGNVAND (f.eks. i en faskine) OG TILBAGEBETALING AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR REGNVAND

SKEMA TIL ANSØGNING OM TILLADELSE TIL NEDSIVNING AF REGNVAND (f.eks. i en faskine) OG TILBAGEBETALING AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR REGNVAND ANSØGNINGSSKEMA SKEMA TIL ANSØGNING OM TILLADELSE TIL NEDSIVNING AF REGNVAND (f.eks. i en faskine) OG TILBAGEBETALING AF TILSLUTNINGSBIDRAG FOR REGNVAND Inden du laver et nedsivningsanlæg, skal du søge

Læs mere

SALGSSVILKÅR FOR HVIDKLØVER I GØDVAD

SALGSSVILKÅR FOR HVIDKLØVER I GØDVAD Ejendomme Februar 2016/HA Overdragelsen sker i øvrigt på følgende vilkår: SALGSSVILKÅR FOR HVIDKLØVER I GØDVAD 1 GRUNDEN Den solgte grund overdrages, som den er og forefindes og med de samme rettigheder,

Læs mere

Spildevand A/S. Hvem ejer kloakken? min? din?

Spildevand A/S. Hvem ejer kloakken? min? din? Hvem ejer kloakken? min? din? Hvem ejer kloakken? Energi Viborg Spildevand A/S har ansvaret for udførelse, drift og vedligehold af selskabets spildevandsanlæg i Viborg Kommune. Selskabets spildevandsanlæg

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN. SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 STANDARD UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING

UDBUDSKONTROLPLAN. SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 STANDARD UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING UDBUDSKONTROLPLAN SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 UKP STANDARD I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING LEVERANCER Bundsikring, Leverance Sigteanalyse pr. 1000 m3 Vejdirektoratets

Læs mere

By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje

By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje KIDHOLM LANGHOLT, ETAPE 3 BYGGEMODNING - KLOAKANLÆG Supplerende Betingelser og Beskrivelser Tillæg til Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) dateret januar 2015

Læs mere

Separering af fælleskloak i Hovslund St. By. Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Separering af fælleskloak i Hovslund St. By. Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Aabenraa Kommune Separering af fælleskloak i Hovslund St. By Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan juni 2013 Udgivelsesdato : juni 2013 Projekt : 14.9500.96 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret

Læs mere

Odsherred Kommune har i 2007 modtaget mange henvendelser omkring vedligeholdelse af vandløb

Odsherred Kommune har i 2007 modtaget mange henvendelser omkring vedligeholdelse af vandløb Information om vandløbsvedligeholdelse Odsherred Kommune har i 2007 modtaget mange henvendelser omkring vedligeholdelse af vandløb og dræn. For at mindske risikoen for vand på grundene anbefaler Odsherred

Læs mere

NOTAT 20130708, rev. 20131106 Standardbetingelser for kloakarbejder i Lejre Kommune.

NOTAT 20130708, rev. 20131106 Standardbetingelser for kloakarbejder i Lejre Kommune. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre 4646 4040 www.lejreforsyning.dk Pia Holm piho@lejreforsyning.dk Dato: 06-11-2013 Sagsnr.: S13-194 Dok.nr.: D13-5840 NOTAT 20130708, rev. 20131106 Standardbetingelser

Læs mere

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Fornyelsesplanlægning Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Bolig Kommune Industri Fornyelsesplanlægning en sikker investering Kært barn har mange navne Sanering, renovering, reparation,

Læs mere

Separatkloakering i Arrild. Borgermøde torsdag d. 16. juni 2016

Separatkloakering i Arrild. Borgermøde torsdag d. 16. juni 2016 Separatkloakering i Arrild Borgermøde torsdag d. 16. juni 2016 Velkomst og præsentation Tønder Forsyning A/S: Jacob Riis Bols (projektleder) Bo Ludvigsen (direktør) evt. spørgsmål som ikke vedrører separatkloakeringen

Læs mere

Retningslinjer. for grænseflade mellem Silkeborg Spildevand A/S s ledninger og private stikledninger

Retningslinjer. for grænseflade mellem Silkeborg Spildevand A/S s ledninger og private stikledninger Retningslinjer for grænseflade mellem Silkeborg Spildevand A/S s ledninger og private stikledninger 21. januar 2011 1. Retningslinjer Eksemplerne i disse retningslinjer er baseret på et separatsystem.

Læs mere

Assens Forsyning A/S

Assens Forsyning A/S Tilbudsliste januar 2013 - Rev. 1 Side 1 af 11 Assens Forsyning A/S Højtryksspuling, TV-inspektion og brøndrapportering Rammeaftale Tilbudsliste Januar 2013 Bygherre: Assens Forsyning A/S Skovvej 2B DK-5610

Læs mere

Acceptkriterier ved Forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger DANVA VEJLEDNING NR. 92, JANUAR 2014

Acceptkriterier ved Forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger DANVA VEJLEDNING NR. 92, JANUAR 2014 Acceptkriterier ved Forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger DANVA Acceptkriterier ved forede ledninger eller lange sammensvejsede ledninger Dette afsnit har til formål at opstille forslag

Læs mere

Baggrund og formål for udarbejdelse af vejledning til acceptkriterier. Peter Christensen

Baggrund og formål for udarbejdelse af vejledning til acceptkriterier. Peter Christensen Baggrund og formål for udarbejdelse af vejledning til acceptkriterier Peter Christensen Baggrund Bygherren har altid et ønske om at overtage et nyt eller fornyet anlæg uden fejl og mangler. Bygherren beslutter,

Læs mere

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB)

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Projektnavn Retablering af fugleø i Utterslev Mose Bygherre: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indholdsfortegnelse Særlige Arbejdsbetingelser

Læs mere

Uponor. No-Dig-systemer. No-Dig-systemer. Uponor NO-DIG-SYstemer 569

Uponor. No-Dig-systemer. No-Dig-systemer. Uponor NO-DIG-SYstemer 569 Uponor Uponor NO-DIG-SYstemer 569 indhold 13.0 - indhold... 569 13.1 - indledning... 571 13.2 Uponor No-Dig-system Pipebursting...573 Dimensionering...576 13.3 Uponor No-Dig-system Omega-Liner...579 Godkendelser....

Læs mere

Ulfshale. Lejer- og Grundejerforening E-mail: ulg@ulg.dk -Hjemmeside: www.ulg.dk. Forslag til afledning af overfladevand i området øst for Horsnæsvej

Ulfshale. Lejer- og Grundejerforening E-mail: ulg@ulg.dk -Hjemmeside: www.ulg.dk. Forslag til afledning af overfladevand i området øst for Horsnæsvej Forslag til afledning af overfladevand i området øst for Horsnæsvej Projektet En kreds af lodsejere i sommerhusområdet øst for Horsnæsvej har henvendt sig til ULG om mulighederne for at lede overfladevand

Læs mere

Fra septiktank til fælles kloak

Fra septiktank til fælles kloak Fra septiktank til fælles kloak Hvorfor kloakering i det åbne land? Køge Kommune har besluttet, at en række ejendomme i det åbne land skal sluttes til det fælles kloaksystem. Din ejendom er én af dem.

Læs mere

G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION

G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION G/F Astershaven E-mail: Astershaven@groupcare.dk BESTYRELSEN G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION marts 2002 Bestyrelsen redigeret udgave 260202 Carportene i G/F Astershaven

Læs mere

UDKAST TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE

UDKAST TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE UDKAST TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE Mellem Grundejer: Upcycling ApS Højlundevej 8 3540 Lynge CVR.nr. 30360125 (Upcycling) og Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød CVR. nr. 29189366 (kommunen)

Læs mere

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138 Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Omdannelse af område ved Gudme Rådhus, Kirkegade 14 Vedtaget af Miljø,

Læs mere

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2012 2020:

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2012 2020: Tillæg 3 til Spildevandsplan 2012 2020: Separatkloakering af Bjælkerup (Bjælkerup B1) etapeinddeling og bassinplacering Vedtaget af Stevns Kommunes Kommunal Bestyrelse d. 27. februar 2014. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Salgsbetingelser Vilkår for salg af grunde på Nordmarken i Højmark Gældende fra 1. januar 2013.

Salgsbetingelser Vilkår for salg af grunde på Nordmarken i Højmark Gældende fra 1. januar 2013. Salgsbetingelser Vilkår for salg af grunde på Nordmarken i Højmark Gældende fra 1. januar 2013. 1. Beskrivelse af ejendommen/området Grundene ligger ved Nordmarken i Højmark, hvor de første grunde blev

Læs mere

DanDas STANDARD. DanDas DATA LEVERING AF OPMÅLINGSDATA OG DATA FRA TV-INSPEKTION SØNDERBORG FORSYNING LEVERING AF ELEKTRONISKE DATA

DanDas STANDARD. DanDas DATA LEVERING AF OPMÅLINGSDATA OG DATA FRA TV-INSPEKTION SØNDERBORG FORSYNING LEVERING AF ELEKTRONISKE DATA LEVERING AF ELEKTRONISKE DATA LOGO SENEST REVIDERET: 13. november 2014 Rettelser er markeret med rødt DanDas STANDARD DanDas DATA LEVERING AF OPMÅLINGSDATA OG DATA FRA TV-INSPEKTION SØNDERBORG FORSYNING

Læs mere

KØBSTILBUD. Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse:

KØBSTILBUD. Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse: KØBSTILBUD Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse: Tilbyder herved, for det anført bud, at købe èn af nedenstående parcelhusgrunde, i den prioriteringsorden De anfører. 1 er 1. prioritet, 2 er 2. prioritet

Læs mere

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune Delentreprise 1 Planlagte opgaver Arbejdsbeskrivelse (AB) Oktober 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELLE FORHOLD...3 1.1 Rammeaftalens omfang...3

Læs mere

Møde med Kloakmestre i Herning. Den 24. april 2013

Møde med Kloakmestre i Herning. Den 24. april 2013 Møde med Kloakmestre i Herning Den 24. april 2013 Indholdet af mødet i dag Dagsorden: Et par ord om Herning Vand Strategi for kloaksaneringen i Herning og betydning for den enkelte grundejer / ejendom

Læs mere

Kloakfornyelse i Svejstrup. Borgermøde 12. august 2014

Kloakfornyelse i Svejstrup. Borgermøde 12. august 2014 Kloakfornyelse i Svejstrup Borgermøde 12. august 2014 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen Spildevandsplan 2013 Præsentation af udarbejdet kloakprojekt Hvad skal Favrskov Spildevand

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde 1 Velkommen til informationsmøde Tirsdag den 25. marts 2014, kl. 19.00 Guderup Forsamlingshus Kloakseparering, Guderup, Etape 3.2 Program 2 1. Velkomst og indledning ved Lisbeth Rasmussen Hansen, Sønderborg

Læs mere

Kloakfornyelse i Voldum

Kloakfornyelse i Voldum Kloakfornyelse i Voldum Informationsmøde 23. januar 2017 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Voldum Hvor langt er vi nået med undersøgelser

Læs mere

Når du arbejder for. Jels Vandværk

Når du arbejder for. Jels Vandværk Når du arbejder for Jels Vandværk Jels Vandværk Dixensvej 2a, Jels 6630 Rødding Tlf. 7355 2100 Mobil 2021 2128 E-mail: info@jelsvand.dk www.jelsvand.dk Hygiejne: HUSK: Du arbejder med verdens vigtigste

Læs mere

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg Indtegnede ledninger skal respekteres. "Døde" ledninger er ude af drift, og skal betragtes og behandles som idriftværende ledninger. Der

Læs mere

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt Tillykke med grundkøbet - og lidt om ret og pligt Først og fremmest tillykke med din nye byggegrund. Da du nu har taget én af livets store beslutninger, håber vi, at du får opfyldt dine drømme om både

Læs mere

Oversigtskort. Forsyningsarten Varme er ikke fundet.

Oversigtskort. Forsyningsarten Varme er ikke fundet. Oversigtskort Forsyningsarten Varme er ikke fundet. Plottidspunkt: 13-03-2014 10:00 Afløb: Side 1 af 1 er tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til nedsivning af husspildevand

Ansøgning om tilladelse til nedsivning af husspildevand Ansøgning om tilladelse til nedsivning af husspildevand 1. Adresse Matrikel nr. 2. Ansøgningen vedrører: Nyanlæg Fornyelse af eksisterende anlæg Lovliggørelse af eksist anlæg 3. Spildevandsanlægget skal

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 1 Vesterbro / Enghave / Valby 1. Aftalens Parter

Læs mere

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne.

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne. 1. BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE ALTERNATIV LØSNING 1.1. Baggrund for projektet Klimatilpasningsprojekt skal indgå i Ringsted Kommunes byfornyelsesprojekt Det Samlende Torv. Torvefornyelsen er en oplagt mulighed

Læs mere

Driftserfaring ved brug af rottespærre

Driftserfaring ved brug af rottespærre Driftserfaring ved brug af rottespærre Jeg hedder Niels Peter Nielsen og har været ansat i 35 år i samme afdeling (spildevand) under Esbjerg Forsyning A/S vi er 132 ansatte. Fra 1 januar 2015 hedder vi

Læs mere

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Marts 2016. Tekniske bestemmelser Side 1

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Marts 2016. Tekniske bestemmelser Side 1 NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Marts 2016 Side 1 Indhold side Gyldighedsområde og definitioner m.v. 3 Etablering af fjernvarmetilslutning 4 Udførelse

Læs mere

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand

Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Notat Dato: 02. oktober 2013 Revision 07. juli 2014 Emne: Økonomisk tilskyndelse til lokal afledning af regnvand Til: Niels Møller Jensen Fra: Benny Nielsen, Plan og Projekt Herning Vand A/S Ålykkevej

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tønder Kommune og Tønder Forsyning A/S LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde BILAG 2 - ACCEPTKRITERIER FOR NY KLOAK Rekvirent Tønder Kommune Tønder Forsyning A/S Teknik og Miljø Håndværkervej 4 Kongevej

Læs mere

Tillæg nr. 12 Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune

Tillæg nr. 12 Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune Vejen Kommune Tillæg nr. 12 Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune Separatkloakering i Holsted: Jørgen Hansens Vej og Højmarksvej Kongeåen ved Vejen Brørup Renseanlæg Drift og vedligehold Slamminiralisering

Læs mere

Separatkloakering i Selling

Separatkloakering i Selling Separatkloakering i Selling Informationsmøde 6. juni 2018 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Separatkloakering i Selling Hvor langt er vi nået med planlægning

Læs mere

Odsherred Spildevand A/S

Odsherred Spildevand A/S Odsherred Spildevand A/S Etablering af havledning fra Tengslemark renseanlæg Skitseforslag 20-10-2015 (revision 2) 5167rpAMR_Skitseforslag_Rev1_10-02-2015.docx Udarbejdet til: Odsherred Spildevand A/S

Læs mere

Faskiner. Figur 1. Opbygning af en faskine med plastkassette.

Faskiner. Figur 1. Opbygning af en faskine med plastkassette. Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges grundvandsdannelsen, og belastningen på kloakker reduceres. Tagvand

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

Guide til anmeldelse. November 2011. Guide til anmeldelse af carport, garage, udhus og terrasseoverdækning

Guide til anmeldelse. November 2011. Guide til anmeldelse af carport, garage, udhus og terrasseoverdækning November 2011 Guide til anmeldelse Guide til anmeldelse af carport, garage, udhus og terrasseoverdækning Hvis du skal bygge en ny carport, en garage, et udhus eller en terrasseoverdækning, er det vigtigt

Læs mere

Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune

Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Vejledningen Kommune er senest opdateret februar 2017 Retningslinjer for nedsivning af regnvand i faskiner i Varde Kommune 1 Hvorfor nedsive

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

Kloakseparering i Korning. Borger- og informationsmøde. 19. marts 2012 Korning skole 19. MARTS 2012 KLOAKSEPARERING I KORNING

Kloakseparering i Korning. Borger- og informationsmøde. 19. marts 2012 Korning skole 19. MARTS 2012 KLOAKSEPARERING I KORNING Kloakseparering i Korning Borger- og informationsmøde 19. marts 2012 Korning skole 1 Dagsorden Velkomst og præsentation Baggrund for projektet Gennemgang af projektet med tidsplan Hvad udfører Hedensted

Læs mere

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte.

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Gentofte Fjernvarme (GFj) Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Tlf.: 39 98 81 00 E-mail: fjernvarme@gentofte.dk CVR nr:

Læs mere

Kloakfornyelse i Ulstrup

Kloakfornyelse i Ulstrup Kloakfornyelse i Ulstrup Borgermøde 18. juni 2013 Program Præsentation og indledning Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Ulstrup Hvor langt er vi nået med undersøgelser og planlægning Hvad skal Favrskov

Læs mere

Separatkloakering i dit område

Separatkloakering i dit område Separatkloakering i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye kloakker? I følge Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 skal dit område separatkloakeres. Det nye kloaksystem vil blive udført som separatsystem,

Læs mere

PRISBLAD FOR SPILDEVAND PR. 1. APRIL 2016

PRISBLAD FOR SPILDEVAND PR. 1. APRIL 2016 Årligt vandafledningsbidrag Fast bidrag pr. spildevands-/fælleskloakstik 574,00 kr. 717,50 kr. Variabelt vandafledningsbidrag inkl. spildevandsafgift pr. m 3 Afregning efter vandmåler 33,45 kr. 41,81 kr.

Læs mere

Spildevandsplan 2005. Tillæg nr. 7. Boliger på Benløse Fælled

Spildevandsplan 2005. Tillæg nr. 7. Boliger på Benløse Fælled Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 7 Boliger på Benløse Fælled Februar 2008 1. Indledning...2 2. Eksisterende forhold....2 2.1 Lednings- og renseanlæg.... 2 2.2 Recipienter... 2 2.3 Gældende spildevandsplan...

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. Punkt 2. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. 2011-45872. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at kommunens spildevandsplan ændres vedrørende separatkloakering

Læs mere

Godkendelse af ændrede vilkår for etablering af transformerstationer, nedlæggelse af kabler m.v på kommunale arealer

Godkendelse af ændrede vilkår for etablering af transformerstationer, nedlæggelse af kabler m.v på kommunale arealer Dagsordenpunkt Godkendelse af ændrede vilkår for etablering af transformerstationer, nedlæggelse af kabler mv på kommunale arealer Sagsbehandler: Dr25843 Sags-ID: EMN-2014-04230 Resume Godkendelse af ændrede

Læs mere

Købsaftale. Rådhuset 7600 Struer

Købsaftale. Rådhuset 7600 Struer Købsaftale Underskrevne Struer Kommune Rådhuset 7600 Struer sælger herved til den kommunen tilhørende ubebyggede grund, matr. nr., Tagård, Humlum. Grunden er beliggende Bakke Alle, Humlum. Grunden er på

Læs mere

Teknisk Forvaltning Klostermarken 12

Teknisk Forvaltning Klostermarken 12 Kunde Rådgiver Viborg Kommune Orbicon A/S Teknisk Forvaltning Klostermarken 12 Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg 8800 Viborg Tlf. 87 28 11 00 Tlf. 87 25 25 25 Email mail@orbicon.dk Email tekniskforvaltning@viborg.dk

Læs mere

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden Rammeaftale mellem X Forsyning og (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden 2017 2018 (Måned) (År) Udgivelsesdato: 15. September 2016 Paradigma for kontrakt Side

Læs mere

Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Vand

Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Vand Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Alment 2 3. Grundlag 2 4. Materialer 3 4.1 Rør 3 4.2 Anboringer 3 4.3 Stophane 3 4.4 Hovedledningsventiler 4 4.5 Garniture 4 4.6 Underlag og dæksler 4 4.7 Brandhaner

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L.

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Program Velkommen ved Lolland Forsyning Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER

UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER UDBUDSKONTROLPLAN Versions nummer 06 UKP STANDARD I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING LEVERANCER Bundsikring, Leverance Sigteanalyse og pr. 1000 m3 Methyleneblåt - metoden Stabilt

Læs mere

Regler for etablering af ledninger i jord

Regler for etablering af ledninger i jord Regler for etablering af ledninger i jord 10. november 2006 Dansk Ledningsejerforum Indledning Denne redegørelse beskriver fortrinsvis de juridiske forhold som gælder for etablering af ledningsanlæg i

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen 3 6520 Toftlund Side 2 16. maj 2006 Indholdsfortegnelse TEKNISKE BESTEMMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 4 ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Regnvandsanlæg Krav til afløbsinstallationerne

Regnvandsanlæg Krav til afløbsinstallationerne Regnvandsanlæg Krav til afløbsinstallationerne Inge Faldager,, 1 Afløbsinstallationerne Filtre i jord Tanke i jord Ledninger i jord Overløb Sikring mod tilbagestrømning 2 Filtre 3 Filtre Der skal anvendes

Læs mere

Vejledning Sådan laver du en faskine

Vejledning Sådan laver du en faskine Natur og Miljø Vejledning Sådan laver du en faskine November 2011 1 Hvorfor er det en god ide at nedsive regnvand? Regnvand, som siver ned gennem jorden, bliver til grundvand, og vi henter vort drikkevand

Læs mere

Kloakfornyelse i Hvalløs 2016

Kloakfornyelse i Hvalløs 2016 Kloakfornyelse i Hvalløs 2016 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen Spildevandsplan 2013 Præsentation af udarbejdet kloakprojekt Hvad skal Favrskov Spildevand lave Hvad skal I selv

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet"... "".".. ""... """.. "".. ".".. """... ".... """.. "".. "... ""."...

Læs mere

Borgermøde om spildevandskloakering af Gettrup, Broløs og V. Tørslev. Mandag den 13. april 2015 kl. 17.00

Borgermøde om spildevandskloakering af Gettrup, Broløs og V. Tørslev. Mandag den 13. april 2015 kl. 17.00 Borgermøde om spildevandskloakering af Gettrup, Broløs og V. Tørslev Mandag den 13. april 2015 kl. 17.00 Dagsorden 1. Præsentation 2. Ny renseanlægsstruktur 3. Spildevandsplan 4. Projektomfang 5. Kloakering

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019 DAGSORDEN 18:30 VELKOMST 18:35 PRÆSENTATION OG PRAKTISK INFO 18:40 PROJEKTET KORT FORTALT - SPILDEVAND - FJERNVARME - VAND

Læs mere

Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande.

Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. PRIVATE VANDLØB - PLIGTER OG RETTIGHEDER Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Hvorfor kan jeg opleve oversvømmelser? Alle

Læs mere

ODDENSE SEPARATKLOAKERING. Torsdag den 2. juli 2015, kl. 19.00 21.00

ODDENSE SEPARATKLOAKERING. Torsdag den 2. juli 2015, kl. 19.00 21.00 ODDENSE SEPARATKLOAKERING. Torsdag den 2. juli 2015, kl. 19.00 21.00 DAGSORDEN. Velkomst og præsentation Separatkloakering Kloakprojektet: Arbejde i offentlige arealer Arbejder på egen grund Sikringstiltag

Læs mere