Karina Ethelberg Bach Jensen Ergoterapeut og klinisk underviser Tlf.: / /

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Karina Ethelberg Bach Jensen Ergoterapeut og klinisk underviser Tlf.: 96606102 20/9-2010 4/10-2011"

Transkript

1 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Link til hjemmeside Leder af klinisk undervisningssted (fulde navn, titel, direkte telefon, ) Klinisk underviser (fulde navn, titel, direkte telefon, , evt. træffetid) Behandlingscentret Østerskoven, Amerikavej 46, 9500 Hobro, Runa Steenfeldt, forstander, , Karina Ethelberg Bach Jensen Ergoterapeut og klinisk underviser Tlf.: I hvilke(t) modul(er) tager det Modulerne: 1, 3 og 6. kliniske undervisningssted mod ergoterapeutstuderende Dato for udformning af dokument 29. juni 2010 Dato for godkendelse ved UCN (udfyldes af UCN) Aftale for evaluering af godkendelse (udfyldes af UCN) Organisatoriske forhold Uddannelsesstedets betegnelse, organisation og struktur 20/ / Præsentation af det kliniske undervisningssteds ergoterapeutiske, udddannelsesmæssige og organisatoriske grundlag, rammer og vilkår. Behandlingscentret Østerskoven er en landsdækkende specialinstitution, der tilbyder døgnbaseret intensiv rehabilitering til personer med spastisk lammelse/cp samt personer der har pådraget sig en moderat, svær eller meget svær hjerneskade. Der er tre afdelinger på Østerskoven. En afdeling på senskadeområdet og to afdelinger på CP-området. Samlet er der 22 borgere og cirka 75 ansatte. Der er en forstander samt tre afdelingsledere. Østerskoven er en selvejende institution ejet af Spastikerforeningen og med driftsoverenskomst med Region Nordjylland. Ergoterapiens organisering og omfang på det kliniske undervisningssted Der er ansat en ergoterapeut i hver af de tre afdelinger. Ergoterapeuten referer til afdelingslederen i den pågældende afdeling. Den samlede terapeutgruppe mødes på faste møder, med henblik på at sikre den faglige sparring og udvikling.

2 Derudover deler terapeutgruppen kontor, sådan at der også i hverdagen skabes basis for faglig udveksling. Ergoterapien finder sted i mange forskellige sammenhænge og i forskellige fysiske rammer på Østerskoven: i borgernes boliger, fælles køkkener, værksted, ergoterapien, drivhus, have, samt udenfor Østerskoven mv. Værdigrundlag og målsætning for ergoterapien Klientgrundlaget/det kliniske undervisningssteds målgruppe Den kliniske undervisers ergoterapifaglige og pædagogiske kompetencer På Behandlingscentret Østerskoven er vi generelt i gang med at udarbejde værdigrundlag for hele huset. Det er besluttet, at hver faggruppe derudover skal arbejde med at beskrive monofaglig praksis. Vi har endnu ikke ensrettet det ergoterapeutiske, så vi alle arbejder efter de samme ergoterapeutiske modeller. Fælles kan dog siges, at vi arbejder efter en klientcentreret tankegang, hvor borgeren inddrages på det niveau, hvor den enkelte kan udøve aktiviteter og/eller deltage. Unge mennesker med spastisk lammelse samt erhvervet hjerneskade (ca år). Udd. Professionsbachelor i ergoterapi juni 2005 Fra januar 2006 til nu ansat indenfor hjerneskadeområdet i forskellige vikariater indenfor alle faser af neurorehabilitering fase 1,2,3 og 4: Aktivitets- og Udviklingscentret i Holstebro, Høskoven i Århus, Regionshospitalet Skive, Tagdækkervej i Hammel, Sygehus Thy-Mors, Hammel Neurocenter. Er nu i fast stilling på Behandlingscentret Østerskoven. På regionshospitalet Skive desuden rygpatienter samt kvinder med bækkenløsning m.h.p. vejledning omkring ergonomi. På Sygehus Thy-Mors desuden erfaring med almenmedicinske problemstillinger. Erfaring med og kompetencer indenfor bl.a.: neuropædagogik, ABCkonceptet, ergonomi, hjælpemiddelformidling, hjemmetræning, ergoterapeutisk observation og undersøgelse, træning i daglige færdigheder, sundhedsfremme- og forebyggelse, øvet COPM-bruger, læringsstile, skulderkursus v. Birgitte Christensen- Gammeltoft, OTIPM-kursus v. Anne Fischer, optaget på FOTT-kursus på Hammel Neurocenter i uge 40, Den kliniske undervisers formelle pædagogiske kompetencer svarende til min. 1/6 årsværk diplomuddannelse eller 9 ECTS point. Optaget på det kliniske vejledermodul på UCN pr

3 De ergoterapifaglige forhold Typiske klienter, situationer, fænomener og forløb Ergoterapeutiske opgaver, problemstillinger og metoder Præsentation af de ergoterapifaglige, tværfaglige og tværsektorielle forhold, der danner det faglige grundlag for at de studerende kan udvikle relevante kompetencer På Østerskoven er der både borgere med cerebral parese og senhjerneskade. Alderen er typisk fra ca. 16 år og til midt i 20 erne på CP og kan være lidt højere på senskade, men typisk ikke over 40 år. Borgerne er meget forskellige personlighedsmæssigt og i deres handicaps fra svært fysisk handicappede men med et højt kognitivt niveau til svært kognitivt handicappet med lettere fysisk handicap. Når borgerne indskrives tildeles de at team med en til to kontaktpersoner som er pædagoger og/eller social- og sundhedsassistent, en ergoterapeut, en fysioterapeut og evt. lærer, musikterapeut og kommunikationsvejleder alt efter, hvad borgerens behov er. Borgerne er typisk på Østerskoven 2-4 år, så der er god tid til at komme i dybden med det, den enkelte gerne vil arbejde med. Borgerne er et tæt medspiller igennem hele forløbet og deltager selv på teammøder og statusmøder så vidt, det er til gavn for den enkelte. Ud over de specifikke træningsmæssige tiltag som varetages af det terapeutiske personale er der en stor social- og neuropædagogisk opgave i at lære borgerne at tage stilling til og ansvar for eget liv samt lære at indgå i sociale sammenhænge og relationer på de præmisser den enkelte har. Der afholdes teammøder hver 4. uge, behandlingsplansmøder ved behov samt statusmøder 1 gang årligt. Undersøgelser igennem semistrukturede interviews fx OTIPM og COPM samt af meningsfulde aktiviteter og efterfølgende interventioner i.f.t. aktivitetsudøvelse, fysiske, psykiske, sociale, kognitive og omgivelsesmæssige ressourcer og begrænsninger, hjælpemiddelfomidling på Østerskoven internt og i samarbejde med kommuner, tværfagligt samarbejde omkring borgerne på afdelingerne, ved teammøder, gangmøder, behandlingsplansmøder, statusmøder samt konferencer, udarbejdelse af ADLbeskrivelser, undersøgelse og behandling af ansigt, mund og svælg (FOTT), generel verbal og nonverbal kommunikaion og samarbejde med kommunikationsvejleder omkring ASK (Alternativ Supplerende Kommunikation) i forhold til specifikke borgere med kommunikationsvanskeligheder, forskellige guidingmetoder, samarbejde med fysioterapeuter omkring ergonomisk vejledning, tværfaglige terapeutmøder i hele terapeutgruppen samt monofaglige møder i ergoterapeutgruppen, skærmning i forhold til borgere med mulig problemskabende adfærd.

4 Personalesammensætning og samarbejdspartnere De enkelte rehabiliteringsforløb tilrettelægges af et tværfagligt team bestående af fysioterapeuter, ergoterapeuter, pædagoger, social- og sundhedsassistenter samt afdelingsleder. Derudover medvirker Østerskovens kommunikationsvejleder, musikterapeut samt seksualvejleder efter behov i de enkelte rehabiliteringsforløb. Neurolog, psykolog, og talepædagog købes på konsulentbasis, er fast på Østerskoven hver uge og indgår i de enkelte teams efter behov. Østerskoven har et tæt samarbejde med Taleinstituttet samt de øvrige tilbud i Region Nordjylland indenfor senskadeområdet. Derudover er der et samarbejde med de øvrige tilbud i regi af Spastikerforeningen, Egmont Højskolen og Hjælpemiddelinstituttet. Endeligt samarbejdes der med sundhedsvæsnet ifm. indskrivning på senskadeområdet (Hammel og Brønderslev) samt if. borgernes specifikke problematikker. Ergoterapeutiske forsknings- og udviklingsaktiviteter Der er truffet beslutning om, at der på Østerskovens skal udarbejdes en beskrivelse af det metodiske grundlag for det ergoterapeutiske arbejde. Arbejdet igangsættes i løbet af På Østerskoven er der nedsat et tværfagligt kursusudvalg, hvor alle faggrupper er repræsenteret, herunder den kliniske vejleder. Her koordineres og prioriteres kursusaktivitet for hele arbejdspladsen herunder for ergoterapeuterne. Ergoterapeutisk dokumentation og kvalitetssikring Dokumentation af arbejdet finder sted i Bosted-System. En af de tre afdelingsledere er ergoterapeut af uddannelse (og tidligere klinisk vejleder), og kan herigennem bidrage med faglig sparring ift. klinisk vejledning samt ergoterapeutisk praksis. Der sikres vis faste terapeutmøder faglig sparring og undervisning kollegaerne imellem. At der på Østerskoven er studerende bidrager til kvalitetsudvikling, idet både de studerende og censor stiller spørgsmål til praksis. Samtidig giver det indsigt i nye metoder, som den kliniske vejleder løbende skal tilegne sig.

5 De uddannelsesmæssige forhold Organisering og tilrettelæggelse af klinisk undervisning i relation til den studerendes individuelle studieplan Lærings- og studiemiljø, der pædagogisk støtter den studerendes faglige og personlige udvikling Pædagogisk og didaktiske metoder samt undervisningsfaciliteter, herunder anvendelse af IKT Præsentation af lærings- og studiemiljøet, der understøtter de studerendes faglige og personlige læringsprocesser i forhold til læringsudbytte på de enkelte moduler samt udvikling af kompetencer Der afholdes forventningssamtaler på alle moduler, hvor der tales om personlige læringsmål samt gennemgang af modulbeskrivelsen. Den kliniske underviser udarbejder en oversigt over, hvornår de enkelte opgaver, midtvejsevaluering, prøve m.v. ligger og hjælper således de studerende med at nå det, de skal på det pågældende modul. De studerende præsenteres for planen i forbindelse med forventningssamtalen. Der er bevidst fokus på de individuelle læringsmål samt modulbeskrivelsen hele forløbet igennem. Det tages løbende op for at give vejledning på, om den studerende er på rette vej. Der afholdes forventningssamtale, midtvejsevaluering samt slutevaluering. Der tages hensyn til de studerendes læringsstil. Individuel vejledning tilrettelagt med faste tider samt mulighed for ad hoc vejledning med anerkendende pædagogisk tilgang samt mhp. at få de studerende til at reflektere. Den kliniske underviser går lejlighedsvis med og observerer den studerende i intervention med borgerne. Den studerende har også rig mulighed for at følges med trænede ergoterapeuter som føl og assistent samt være sammen med andre faggrupper omkring løsning af tværfaglige opgaver. De studerende udarbejder procesjournaler for at styrke den kliniske ræssonering. De studerende deltager i teammøder, behandlingsplansmøder, konferencer samt statusmøder på de borgere, hvor det er relevant. Der er desuden deltagelse i terapeutmøder samt fælles personalemøder for hele Behandlingscentret Østerskoven. Behandlingscentret Østerskoven er også praktiksted for pædagogstuderende samt fysioterapeutstuderende. Mindst en ugentlig undervisning i relevante stof v. klinisk underviser i bl.a. neuropædagogik samt andet relevant personale fx kommunikationsvejleder indenfor ASK (Alternativ Supplerende Kommunikation) mhp. kendskab til kommunikationshjælpemidler fra bliss-tavler til elektroniske hjælpemidler, musikterapeut mhp. musikterapiens muligheder, pædagog mhp. pædagogisk grundlag, fysioterapeut mhp. bl.a. siddestillingsanalyse. Ved større indterne undervisninger i huset tilfalder ledige pladser de studerende.

6 De studerende har eget skrivebord og hyldeplads på terapeutkontoret ved siden af klinisk undervisers skrivebord samt adgang til litteratur og PC med internetopkobling. Der er mulighed for at trække sig til rolige lokaler ved behov. Praktiske informationer til de studerende, herunder velkomstbrev, mødetider, uniform, navneskilte mv. Kliniske undervisers funktion og planlagte tjenestetid i relation til de studerende og uddannelsesinstitutionen Strategi for kvalitetssikring af den kliniske undervisning på baggrund af systematiske evalueringer De studerende modtager brev med mail ca. en uge før de starter. Brevet indeholder info om mødested, mødetidspunkt samt plan for den første uge. Første dag modtages de studerende med morgenbrød. Der arbejdes i eget praktisk tøj og sko. Der er ikke krav om at bære navneskilt. Af hygiejnemæssige årsager er det ikke hensigtsmæssigt at bære fingerring og neglelak. Meget langt hår bør sættes op. Den kliniske underviser er også ansat som ergoterapeut på den ene afdeling for unge med cerebral parese. Dvs. at der er borgeropgaver der skal løses ved siden af den kliniske undervisning. Der er mulighed for at prioritere i opgaverne samt tage den fornødne tid til de studerende. Dvs. at der afsættes tid ud over den planlagte vejledning m.v. ud fra den studerendes individuelle behov. Tjenestetiden ligger mandag-fredag i dagtimerne. Så den kliniske underviser er til stede når de studerende er til stede. Det prioriteres at klinisk vejleder tilegner sig relevant viden gennem uddannelse, møder på UCN, årsmøder for kliniske vejledere mv. Evalueringen med de studerende prioriteres bl.a. mhp. tilbagemeldinger til klinisk vejleder og den samlede arbejdsplads omkring de studerendes oplevelser og erfaringer med stedet. Der aftales ad hoc møder mellem klinisk vejleder og forstander mhp. opfølgning på de temaer, som udspringer af de enkelte forløb med de studerende. Afdelingsleder med ergoterapeutisk baggrund inddrages ligeledes ad hoc. Ovenstående kliniske undervisningssted godkendes: Dato: Underskrift: Bente Hartvig, studiechef ved ergoterapeutuddannelsen, UCN

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Link til hjemmeside Leder af klinisk undervisningssted (fulde navn, titel, direkte telefon,

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Ældre- og Handicapafdelingen Fagcenter for Socialpsykiatri Botilbuddet Vestergade Vestergade

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.)

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Myndighedshuset Visitationen Støtte & Omsorg Lindholm Brygge 31 9400 Nørresundby Tlf:

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Aalborg Kommune Ældre- og Handicapafdelingen Fagcenter for Socialpsykiatri Botilbuddet

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Træningsafdelingen (TAR) i Faaborg-Midtfyn Kommune består af 5 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Ringe, Gislev og Espe (ved Ringe)

Læs mere

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Praktikbeskrivelse Skredsande, afd. A og hjerneskadeteamet Maj 2016 1 Hvad er Skredsande, Center for Handicap? Skredsande, Center for

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Uddannelses- og praktikplan

Uddannelses- og praktikplan Uddannelses- og praktikplan - for ergoterapeutstuderende Indhold Velkommen til Bostedet Hadsund... 2 Praktikstedsbeskrivelse:... 3 Organisatoriske forhold:... 4 De ergoterapeutfaglige forhold:... 5 De

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Afdeling 300, Neurorehabiliteringen Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Klinisk sygeplejelærer Klinisk vejleder Malene.Dreier@svs.regionsyddanmark.dk

Læs mere

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Trænende Terapeuter Svinget 14, 2.sal 5700 Svendborg Tlf. 6223 4040 e-mail : traening@svendborg.dk

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Ergoterapeutuddannelsen, University College Syddanmark Ergoterapeutuddannelsen Samarbejde mellem Ergoterapeutuddannelsen, UC Syddanmark og kliniske undervisningssteder Lokalt tillæg til studieordning 2011-08-30

Læs mere

Socialpsykiatrisk dag- og døgncenter. Grundlaget for godkendelse som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende.

Socialpsykiatrisk dag- og døgncenter. Grundlaget for godkendelse som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende. Kafferisteriet Socialpsykiatrisk dag- og døgncenter Grundlaget for godkendelse som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende. 1 Klinisk undervisning på Kafferisteriet kan foregå i følgende moduler:

Læs mere

Modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V E 74. Juni 2010

Modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V E 74. Juni 2010 Modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V E 74 Juni 2010 Udarbejdet af i Holstebro Den Sundhedsfaglige Højskole VIA University College Side 1 af 6 Side 1

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

Målbeskrivelse for klinisk undervisningssted, Regionshospitalet Skive

Målbeskrivelse for klinisk undervisningssted, Regionshospitalet Skive Målbeskrivelse for klinisk undervisningssted, Regionshospitalet Skive ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Det ergoterapeutiske grundlag. Patientgrupper: Den ergoterapeutiske intervention knytter

Læs mere

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende?

Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Hvad indebærer det at være klinisk underviser/klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende? Indholdsfortegnelse Indledning Rammer for den kliniske undervisers funktioner Den kliniske undervisers

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted for ergoterapeutstuderende.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted for ergoterapeutstuderende. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted for ergoterapeutstuderende. Sclerosehospitalet i Ry Ergoterapien Klostervej 136 8680 Ry Der tilbydes klinisk undervisning i modul 1, 3, 6 og 9. Tlf.: Ergoterapien:

Læs mere

Målbeskrivelse: Klinisk Undervisning. for ergoterapeutstuderende. i Herning Kommune

Målbeskrivelse: Klinisk Undervisning. for ergoterapeutstuderende. i Herning Kommune . Målbeskrivelse: Klinisk Undervisning for ergoterapeutstuderende i Herning Kommune februar 2011 1 Præsentation af Herning Kommune som undervisningssted: Herning Kommune har et indbyggertal på ca. 84.000

Læs mere

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Børneterapien Odense Team A Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Platanvej 15 6375 4100 platanhaven@odense.dk www.platanvej.dk Kontakt oplysninger Leder af Børneterapien: Malene

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12 Side 1 Modulets tema. Modulet retter sig

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12, justeret 29.5.13 Side 1 Modulets tema. Modulet

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg og Haderslev

Fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg og Haderslev Fysioterapeutuddannelsen i Esbjerg og Haderslev BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted ETAC Rehabiliteringscenter Adresse Kvaglundparken 1, 6705 Esbjerg Ø Telefon 76 16 36 90

Læs mere

Temadag for ledere og kliniske undervisere

Temadag for ledere og kliniske undervisere UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Temadag for ledere og kliniske undervisere Godkendelse af kliniske undervisningssteder Forpligtende aftaler og samarbejde med kliniske undervisningssteder knyttet til Ergoterapeutuddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af: Kafferisteriets dagcenter, Center for Psykiatri i Holstebro

Beskrivelse af: Kafferisteriets dagcenter, Center for Psykiatri i Holstebro Red.december 2016 Gør tanke til handling VIA University College Beskrivelse af: Kafferisteriets dagcenter, Center for Psykiatri i Holstebro Klinisk undervisningssted (betegnelse, Kafferisteriets dagcenter,

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12. Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12. Innovativ og iværksættende professionsudøvelse UDKAST!!! Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 Fagelementer inden for ergoterapi

Læs mere

Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009

Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009 Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009 Klinisk undervisning Holstebro Kommune 1 1. Det kliniske undervisningssteds ergoterapeutiske grundlag

Læs mere

Psykiatrisk afdeling. Organisation:

Psykiatrisk afdeling. Organisation: + Psykiatrien i Region Syddanmark Ledende ergoterapeut tlf.: 99 44 83 91 Psykiatrisk afdeling Klinisk underviser tlf.: 99 44 83 92 Ergoterapien Ergoterapien tlf.: 99 44 83 90 Østre Hougvej 70 5500 Middelfart

Læs mere

Dimittend 2. opfølgning. Besvarelsesprocent 52% Hold: E05A. Dato: 24.08.2010

Dimittend 2. opfølgning. Besvarelsesprocent 52% Hold: E05A. Dato: 24.08.2010 Dimittend 2. opfølgning Besvarelsesprocent 52 Hold: E05A Dato: 24.08.2010 Evaluering foretaget af: Anette J. Madsen Udarbejdelse af rapport: Karina M. Nielsen 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Beskrivelse af: Center for Psykiatri i Holstebro, døgntilbud.

Beskrivelse af: Center for Psykiatri i Holstebro, døgntilbud. Redigeret januar 2017 Gør tanke til handling VIA University College Beskrivelse af: Center for Psykiatri i Holstebro, døgntilbud. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Link

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende Hospitalet informerer kommunen om dit behov for genoptræning Din fysiske og mentale

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse Modulbeskrivelse Hold E10s Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Genoptræning og behandling II. INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Tema:... 3 2.0 Fordeling af fagområder og ECTS point

Læs mere

Ergo- og Fysioterapien Børn og Unge, Sydfyn Ørbækvej 49, 5700 Svendborg

Ergo- og Fysioterapien Børn og Unge, Sydfyn Ørbækvej 49, 5700 Svendborg Ergo- og Fysioterapien Børn og Unge, Sydfyn Ørbækvej 49, 5700 Svendborg Kontakt oplysninger. Leder Margit Lunde. Tlf.: 30 17 4781 E-mail: margit.lunde@svendborg.dk Kliniske undervisere: Katja Werenskiold

Læs mere

Beskrivelse af: Center for Psykiatri i Holstebro, døgntilbud.

Beskrivelse af: Center for Psykiatri i Holstebro, døgntilbud. Redigeret april 2019 Gør tanke til handling VIA University College Beskrivelse af: Center for Psykiatri i Holstebro, døgntilbud. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Link

Læs mere

Praktikbærende leder Chefterapeut Marianne Thomsen

Praktikbærende leder Chefterapeut Marianne Thomsen BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted SVS neurorehabiliteringen Grindsted Adresse Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon 7918 9400 Hjemmeside http://www.sydvestjysksygehus.dk/wm225688

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Daginstitution Drejens. Agerøvej 2. 6000 Kolding. Drejens@kolding.dk. www.didrejens.kolding.dk.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Daginstitution Drejens. Agerøvej 2. 6000 Kolding. Drejens@kolding.dk. www.didrejens.kolding.dk. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

1. Opfølgning E05A Dimittend undersøgelse

1. Opfølgning E05A Dimittend undersøgelse 1. Opfølgning E05A Dimittend undersøgelse Evalueringsansvarlig: Lektor Anette J. Madsen Udfærdigelse af rapport: Studentermedarbejder Søren Ebsen Futtrup Indholdsfortegnelse Besvarelsesprocent: 54,5 1.0

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Klinik Medicin

Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Klinik Medicin Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Klinik Medicin Maj 2015 Indholdsfortegnelse 1. Syn på læring og overordnet tilrettelæggelse...

Læs mere

Organisationsplan. Fredericia Kommunes GenoptræningsCenter Viaduktvej 9 7000 Fredericia Tlf. 72 10 60 50

Organisationsplan. Fredericia Kommunes GenoptræningsCenter Viaduktvej 9 7000 Fredericia Tlf. 72 10 60 50 Fredericia Kommunes GenoptræningsCenter Viaduktvej 9 7000 Fredericia Tlf. 72 10 60 50 Ledende terapeut: Anne-Mette Dalgaard Mail adr: hadg@fredericiakom.dk Klinisk underviser: Anja Fischer Hansen Mail

Læs mere

Indsatser til voksne og børn med erhvervet hjerneskade i Horsens Kommune 27.00.00-Ø42-15

Indsatser til voksne og børn med erhvervet hjerneskade i Horsens Kommune 27.00.00-Ø42-15 Indsatser til voksne og børn med erhvervet hjerneskade i Horsens Kommune 27.00.00-Ø42-15 Erhvervet hjerneskade Horsens Kommunes indsatser Fysioterapi Ergoterapi Specialrådgivning (Tale høre syn) Informations-

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART I NORDDJURS KOMMUNE DU STÅR NU MED EN BROCHURE, DER BESKRIVER NORDDJURS KOMMUNES INDSATS I FORHOLD TIL ERHVERVET HJERNESKADE. VI VIL I NORDDJURS KOMMUNE

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon Ellen Nielsen 79 18 35 37 eller Mobil: 51 18 24 86 Afdelingen 79 18 38 80 Uddannelseskonsulent Klinisk vejleder

Læs mere

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret.

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Introduktion I dette dokument beskrives rammerne, pædagogiske overvejelser, struktur, formelle krav og fremtidige perspektiver

Læs mere

Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD. Samarbejdsaftale. Ergoterapeutuddannelsen. ucsyd.dk. Institut for sundhedsuddannelse

Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD. Samarbejdsaftale. Ergoterapeutuddannelsen. ucsyd.dk. Institut for sundhedsuddannelse Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD Samarbejdsaftale Ergoterapeutuddannelsen Et praktiksted er et ledelsesmæssigt afgrænset område, der er godkendt af UC SYD som uddannelsessted for 1. Indledning studerende

Læs mere

Døgnbaseret rehabiliteringstilbud 107 og 67. Behandlingscentret Østerskoven

Døgnbaseret rehabiliteringstilbud 107 og 67. Behandlingscentret Østerskoven Døgnbaseret rehabiliteringstilbud 107 og 67 Behandlingscentret Østerskoven 3 Behandlingscentret ØSTERSKOVEN Behandlingscentret Østerskoven er et døgnbaseret rehabiliteringstilbud for unge og voksne med

Læs mere

Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen.

Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen. Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen. Klinisk undervisning på ergoterapeutuddannelsen tilrettelægges med progression fra det observerende til det reflekterende og

Læs mere

Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 pladser på modul 1, 2 pladser på modul 3, 2 pladser på modul 6 og 2 pladser på modul 9.

Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 pladser på modul 1, 2 pladser på modul 3, 2 pladser på modul 6 og 2 pladser på modul 9. Ergo- og Fysioterapien Børn og Unge, Sydfyn Adresse: Ørbækvej 49, 5700 Svendborg Kontakt oplysninger Leder Margit Lunde. Tlf.: 30 17 47 81 E-mail: margit.lunde@svendborg.dk Kliniske undervisere: Camilla

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro.

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro. Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro. Klinisk underviser Klinisk underviser Leder af trænende terapeuter Camilla Relund

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Kontakt oplysninger. Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 på modul 1 2 på modul 2 2 på modul 4 2 på modul 7

Kontakt oplysninger. Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 på modul 1 2 på modul 2 2 på modul 4 2 på modul 7 Afdeling for træning og patientrettet forebyggelse Skaboeshusevej 100 D 5800 Nyborg Tlf. 63333 7872 Institutionens webadresse: www.nyborg.dk/da-dk/borger/sundhedsygdom/traeningoggenoptraening Kontakt oplysninger

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER 1 Et klinisk

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Socialpsykiatrien Aalborg Kommune Botilbudområdet Klinisk underviser: Mille Schroll E-mail til klinisk underviser: mis-aeh@aalborg.dk Telefon til klinisk underviser:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse

Læs mere

1. Kliniske forløb. 2. Stedets data. Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune PH aktiv

1. Kliniske forløb. 2. Stedets data. Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune PH aktiv 1. Kliniske forløb Det kliniske undervisningssted kan opfylde kravene til klinisk undervisning i et eller flere af følgende moduler. Vi vil bede jer sætte kryds ved de forløb I mener at kunne dække som

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon: 79 18 22 96 Uddannelseskonsulent Klinisk vejledere Dato Neurologisk afdeling 652 Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade

Læs mere

Modul 9. Psykiat. Navn: Hold: VIA UNIVERSITY PEH/TRHJ

Modul 9. Psykiat. Navn: Hold: VIA UNIVERSITY PEH/TRHJ Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus s ------------------------------------------------------------------- Individuel Klinisk studieplan Modul 9 Psykiat trisk Ergoterapi Opdateret Februar 2014 PEH/TRHJ Navn:

Læs mere

KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510

KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510 KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510 FAG PÅ MODUL 1 ERGOTERAPITEORI PSYKOLOGI PÆDAGOGIK ANATOMI SOCIOLOGI ERGOTERAPITEORI Ansvars- og ansættelsesområder Centrale

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN. Region Hovedstaden. INST.NR: BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Institutionens navn. Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside. Børnehuset Troldemosen

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon: 79 18 22 96 Uddannelseskonsulent Klinisk vejledere Dato Neurologisk afdeling 652 Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 BRØNDBY KOMMUNE 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Visitationskriterier... 4 Serviceniveau og

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted: Sydvestjysk Sygehus, afdeling 652 Adresse: Finsensgade 35 6700 Esbjerg Telefon 79 18 22 96 E-mail Klinisk vejleder: Rikke Andreasen &

Læs mere

Modul 13 Professionsfærdigheder og udøvelse Valgmodul. Ergoterapeutuddannelsen, PH Metropol

Modul 13 Professionsfærdigheder og udøvelse Valgmodul. Ergoterapeutuddannelsen, PH Metropol Modul 13 Professionsfærdigheder og udøvelse Valgmodul Ergoterapeutisk udviklingsarbejde Professionsfærdigheder og udøvelse Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling Sundhedsfremme og forebyggelse arbejdsliv

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Træning, aktivitet og rehabilitering (TAR) i Faaborg-Midtfyn kommune består af 4 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Gislev og et i

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE OBS!!!!!! Når du får praktiskplads ved Ung i Rudersdal, besluttes det efter forsamtalen i hvilken afdeling din praktik skal finde sted. Dette gøres for at sikre det bedst mulige match

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse Modulbeskrivelse Modul 6 Udøvelse af ergoterapi og klinisk ræsonnering Klinisk undervisning IV E08s 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Tema:...3 2.0 Fordeling af fagområder og ECTS point i modulet:...3 3.0 Den

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningsforløb på 3. modul Skriv navnet på det kliniske undervisningssted

Beskrivelse af det kliniske undervisningsforløb på 3. modul Skriv navnet på det kliniske undervisningssted Beskrivelse af det kliniske undervisningsforløb på 3. modul Skriv navnet på det kliniske undervisningssted Adresse: Byparkvej 87, 2600 Glostrup Kommune Telefonnr. til afd./stedet: 45117065 Telefaxnr.:

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Din kommune koordinerer et forløb, der skal hjælpe dig Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende tilbage til hverdagen Hospitalet

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Basal oplæring. Social- og sundhedsassistent. Neurorehabiliteringen Sydvestjysk Sygehus Grindsted

Basal oplæring. Social- og sundhedsassistent. Neurorehabiliteringen Sydvestjysk Sygehus Grindsted Basal oplæring Social- og sundhedsassistent Neurorehabiliteringen Sydvestjysk Sygehus Grindsted Din oplæring Du er færdig med introduktionen, og nu begynder den basale oplæring, som skal sikre, at du er

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 3. PRAKTIKPERIODE

PRAKTIKBESKRIVELSE 3. PRAKTIKPERIODE PRAKTIKBESKRIVELSE 3. PRAKTIKPERIODE Samarbejde og udvikling jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Medicinsk Ambulatorium SVS Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon Ellen Nielsen 79 18 35 37 eller Mobil: 51 18

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro.

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro. Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til uddannelsen, VIA University College, Holstebro. Klinisk underviser Lene Sylvester Brarup E-mail: lene.brarup@rksk.dk Tlf 20183326 Vikar for

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

VELKOMMEN I PRAKTIK PÅ SKREDSANDE CENTER FOR HANDICAP HOLSTEBRO KOMMUNE

VELKOMMEN I PRAKTIK PÅ SKREDSANDE CENTER FOR HANDICAP HOLSTEBRO KOMMUNE VELKOMMEN I PRAKTIK PÅ SKREDSANDE CENTER FOR HANDICAP HOLSTEBRO KOMMUNE PRAKTIKBESKRIVELSE SKREDSANDE JANUAR 2014 HVAD ER SKREDSANDE CENTER FOR HANDICAP? Skredsande Center for Handicap er et tilbud under

Læs mere

Generel information om projektet

Generel information om projektet Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 delprojekt: Håndtering af neurogen dysfagi i de midtjyske kommuner Tilskudsmodtageren

Læs mere

Hjerneskaderådgivningen

Hjerneskaderådgivningen Hjerneskaderådgivningen Dato for deklaration 1. marts 2013 Ejerforhold Fagligt område Geografi Ydelser Odense Kommune Hjerneskadeområdet Odense Hjerneskaderådgivningen tilbyder specialrådgivning efter

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 9. Lokalt tillæg til studieordningen. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V

Modulbeskrivelse. Modul 9. Lokalt tillæg til studieordningen. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V August 2016 PEH / MSNI og MHOL 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen

Læs mere

Modul 7. Udøvelse af ergoterapi og klinisk ræsonnering. Klinisk undervisning IV. November 2009

Modul 7. Udøvelse af ergoterapi og klinisk ræsonnering. Klinisk undervisning IV. November 2009 Udøvelse af ergoterapi og klinisk ræsonnering. Klinisk undervisning IV November 2009 Udarbejdet af i Holstebro Den Sundhedsfaglige Højskole VIA University College Side 1 Undervisningsplan for Ergoterapi

Læs mere

Har du fået tilsendt den generelle studieplan fra det kliniske undervisningssted forud for dit kliniske undervisningsforløb?

Har du fået tilsendt den generelle studieplan fra det kliniske undervisningssted forud for dit kliniske undervisningsforløb? Navn: S11S_Klinisk_MO4 Har du fået tilsendt den generelle studieplan fra det kliniske undervisningssted forud for dit kliniske undervisningsforløb? Ja, jeg har modtaget denne minimum tre uger før start

Læs mere

Kasper Isaksen Hanne Brosbøl Madsen

Kasper Isaksen Hanne Brosbøl Madsen BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Specialundervisningscentret, Urban C. Adresse Søndervangen 18, 6700 Esbjerg Telefon Terapien 21597823 Praktikbærende leder Klinisk vejleder

Læs mere

Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning - Mobilitets afd. - ergoterapi

Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning - Mobilitets afd. - ergoterapi CRS Mobilitet Heden 7 5000 Odense C Telefon: 6611 0233 Fax. 6311 4718 E-Mail: mobilitet.fyn@soc.regionssyddanmark.dk Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning - Mobilitets

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Træningsafdelingen Tønder Kommune BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Træningsafdelingen Tønder kommune Carstensgade 6-10, 6270 Tønder Telefon 74 92 80 25 E-mail

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 261: 79 18 21 57 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Uddannelses og udviklingssygeplejerske

Læs mere

Individuel studieplan

Individuel studieplan Individuel studieplan - refleksioner og personlige læringsmål Ergoterapeutuddannelsen i Odense Studieordning august 2008 december 2010 Ankp Anvendelse af Individuel studieplan I bekendtgørelse nr. 832

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Modul 3 Udvikling og forandring i aktivitetsudøvelse for børn, voksne og ældre. Undersøgelse af funktionsevne. Klinisk undervisning II E10s 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Tema... 3 2.0 Fordeling af fagområder

Læs mere

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende Århus Universitetshospital, Risskov Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende Århus Universitetshospital Skovagervej 2, 8240 Risskov Indholdsfortegnelse Indledning...3 1.0 Beskrivelse af arbejdsstedet...3

Læs mere

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12 - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Indholdsfortegnelse 1 Tema og læringsudbytte for modul 12...

Læs mere

Indberetning af evaluering af klinisk undervisning

Indberetning af evaluering af klinisk undervisning Indberetning af evaluering af klinisk undervisning Periode: juni 2011 juni 2013. Det kliniske uddannelsessteds navn: Kerteminde Kommune. Leder: Charlotte Gjørup Ege. Uddannelsesansvarlig for sygeplejestuderende:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan For modul 5

Generel Klinisk Studieplan For modul 5 Generel Klinisk Studieplan For modul 5 Klinisk uddannelsessted: Ortopædkirurgisk afdeling, Regionshospitalet Herning Adresse: Gl. Landevej 61 Kontaktperson: Klinisk vejleder Anette Sønderby E-mail: bas7@ringamt.dk

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrien

Læs mere