MSO kompendium. Sundhed og Omsorg er siden 2014 blevet ledet af rådmand Jette Skive, og direktør Hosea Dutschke siden 2006.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MSO kompendium. Sundhed og Omsorg er siden 2014 blevet ledet af rådmand Jette Skive, og direktør Hosea Dutschke siden 2006."

Transkript

1 MSO kompendium Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg er Aarhus Kommunes næststørste magistatsafdeling med ansatte og ansvaret for den daglig pleje af af de borgere over 65 år i Aarhus Kommune. Sundhed og Omsorg er siden 2014 blevet ledet af rådmand Jette Skive, og direktør Hosea Dutschke siden Under afdelingen hører blandt andet: Pleje og praktisk hjælp til personer med nedsat funktionsevne Hjælpemidler, genoptræning, forebyggelse og evt. sundhedscentre Transportordninger til personer med nedsat funktionsevne og pensionister Lokalcentre og ældreboliger Folkepension og boligstøtte Læs mere:

2 Værdier og politikker Sundhed og Omsorg en del af den kærlige kommune Kærlig Kommune forstår vi som det potentielle fællesskab, der findes og udvikles, når mennesker lever, bor og arbejder sammen. Det er hele det mangfoldige fællesskab og potentiale for kærlige relationer, vi har som naboer og kollegaer, i foreningslivet, på byens plejehjem og i det nærsamfund, vi kalder Aarhus. Kærlig Kommune blev lavet i samarbejde med Mandag Morgen i 2013 som et debatoplæg om fremtidens samfund. Kærlig Kommune er Sundhed og Omsorg bud på fremtidens relationer i samfundet. Læs mere: Sundhed og Omsorg Vores ledetråde Sundhed og Omsorgs strategi Ledetråde til et bedre liv så dagens lys i Strategien angiver hvilken vej vi vil gå, og hvilke indsatser vi bruger til at nå vores mission. Ledetrådene udleveres til alle nye medarbejdere som lommekort medarbejderne altid kan have på sig. De fem ledetråde: Vi holder borgerne væk... fordi de gerne vil klare sig selv. Al magt til borgerne... fordi det er dem, vi er her for. Vi er sammen med borgerne... fordi det er i mødet med borgeren, at den gode omsorg skabes. Ledelse med vilje... fordi succes afhænger af god ledelse. Slip medarbejderne fri... fordi arbejdsglæde og nytænkning forudsætter frihedsgrader og faglighed Læs mere: Politikker om sundhed og omsorg Sammen om sundhed - mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for Sundhedspolitikken skal medvirke til, at borgerne i Aarhus Kommune bliver Danmarks sundeste borgere. Vi vil forbedre folkesundheden i Aarhus ved at satse på områder, hvor der er viden om en positiv virkning af indsatserne. Områderne er: Lighed i sundhed, trivsel for børn og voksne, rygning, overvægtige børn, alkohol, bevægelse i dagligdagen, sammen om sundhed hele livet samt mere sundhed for pengene. Læs mere: Den omsorgsfulde by er Aarhus Kommunes omsorgspolitik fra Omsorgspolitiken skal understøtte, at borgerne får et trygt og værdigt liv. Hjælpen skal karakteriseres ved medmenneskelighed, nærvær og respekt.

3 Omsorgspolitikkens målgruppe er borgere, som får hjælp til at leve et godt hverdagsliv. Det gælder både borgere over 65 år og borgere under 65 år, uanset boform. Målgruppen for politikken er også borgere, der uden forebyggende indsats vil blive afhængige af varig hjælp. Læs mere: Sammen om et bedre liv Kvalitetsstandarder "Sammen om et bedre liv" handler om de former for hjælp og tilbud som pensionister kan få fra Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. "Sammen om et bedre liv" handler også om de mange muligheder, man har for at holde sig aktiv og forebygge sygdom og afhængighed af andres hjælp. "Sammen om et bedre liv" er tillige Aarhus Kommunes kvalitetsstandart og vedtages årligt af byrådet. Læs mere:

4 Organisation Under rådmanden og direktøren er der tre forvaltninger. Som en del af Sundhed er vores ni lokalområder: Område Christiansbjerg Område Hasle-Åbyhøj Område Midtbyen Område Marselisborg Område Nord Område Syd Område Vejlby-Risskov Område Vest Område Viby-Højbjerg Hvert område som i størrelse svarer til Odder Kommune ledes af en direktion bestående af en områdechef og to viceområdechefer og mellem medarbejdere. Områderne er ansvarlige hjemmepleje og lokalcentrene i området. I alt er der 37 lokalcentre. Foruden de ni lokalområder er der område Sundhedsudvikling, som varetager Folkesundhed, Akuttilbud og rehabilitering og Demens- og Hjernecentrum. Lokalcentre og cafeer Aarhus har 37 lokalcentre, som er organiseret i 9 områder. I tilknytning til lokalcentrene finder du Aarhus Kommunes pleje- og ældreboliger. En stor del af aktiviteterne indenfor ældreområdet udgår fra lokalcentrene.

5 Lokalcentrene er desuden ramme for: sundhedsklinikker sygepleje praktisk hjælp caféer aktivitetslokaler træning vedligeholdelse frivilligarbejde forebyggende hjemmebesøg. Cafeerne står åbne for alle. Her kan man i godt selskab og hyggelige omgivelser nyde dagens middagsmåltid. Der er mulighed for at tage familie og venner med og benytte alle lokalcentrenes caféer. De forskellige caféer har lidt forskellige tilbud. Mange af caféerne tilbyder på hverdage en varm hovedret eller en frokostret. Læs mere: Om klyngesamarbejde i Sundhed og Omsorg Sundhed og Omsorg er organiseret i ni områder med klyngeledelser samt specialiserede enheder. Denne struktur giver anledning til samarbejder på tværs af Sundhed og Omsorg. Klynger udvikler sig over tid. Det er opgavens art, der definerer samarbejdsfladen i klyngen. Derfor dækker nogle af klyngerne tre områder, andre alle ni områder samt de specialiserede enheder. Klyngestrukturen åbner for nye muligheder for samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, virksomheder, offentlige myndigheder, leverandører og vidensinstitutioner. Klyngeorganiseringen giver også nye muligheder for at udvikle og innovere mere systematisk inden for en fagligt afgrænset opgave. Når en direktion tager ansvar for at løfte en opgave ind i de andre områders geografi, medvirker det til en ledelsesmæssig bevågenhed på opgaven, og en udvikling som foregår tæt på driften. Det er netop denne geografiske dimension, og de fordele vi opnår ved at være tæt på hinanden, som vi ikke ville kunne opnå hver for sig, der er en af styrkerne ved klyngesamarbejde. Der er klyngesamarbejder om: Forebyggende hjemmebesøg Ernæring Ren rengøring Akut natsygepleje Smilets mad Uddannelse af studerende Flyverkorps Demens Delegering Læs mere:

6 Job og fagprofiler

7 1

8 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret ud fra nedenstående 4 virksomhedsområder: at udføre at koordinere, planlægge og lede at formidle at udvikle Hvert virksomhedsområde beskriver, hvor opgaveløsningen er fælles for de to faggrupper og en særskilt del, hvor kompetencer i opgaveløsning er forskellig. For social- og sundhedsassistenterne gælder det, at de foruden opgaver beskrevet særskilt under En social - og sundhedsassistent skal også udfører opgaver som er beskrevet under En social- og sundhedshjælper skal. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den Revision foregår mindst hvert andet år. 2

9 Udføre Fælles for social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter Opgaver rettet direkte mod borger: Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter skal: Planlægge og udføre personlig pleje og praktisk hjælp, så borger kan vedligeholde, øge eller genskabe sit funktionsniveau og et meningsfyldt hverdagsliv Arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse hos den enkelte borger og grupper af borgere Arbejde rehabiliterende og inddrage borgers ressourcer Motivere borgeren til at deltage i fysiske og sociale aktiviteter Inddrage borgers livshistorie Omsætte viden om mad, ernæring og måltidets sociale betydning til handling hos den enkelte borger Understøtte genoptræning og vedligeholdende træning Følge op på borgers brug af hjælpemidler og på behov for ændringer Opgaver rettet mod egen og borgers sikkerhed: Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter skal: Forebygge unødige indlæggelser ved at handle på tidlige ændringer i borgers funktionsniveau, psykiske tilstand og sociale omgivelser Arbejde efter nationale og lokale procedurer og instrukser Udføre delegerede sundhedsfaglige opgaver indenfor sygepleje, fysio - og ergoterapi 1 Anvende sin viden om konfliktforebyggelse og -håndtering Lave risikovurdering i forhold til eget og kollegaers arbejdsmiljø Anvende ergonomiske principper og relevant velfærdsteknologi En social- og sundhedshjælper skal En social- og sundhedsassistent skal Udføre pleje og praktisk hjælp efter borgers hverdags plan og borgers mål Støtte og motivere borger til at klare mest muligt selv Udføre den socialfaglige indsats hos borgere med demens, misbrugsproblemer og psykiatriske lidelser Udføre ernæringsscreening efter oplæring Udføre medicinadministration efter delegation Udføre opgaver ud fra kontaktperson ordning 2 Udføre delegerede sundhedsfaglige opgaver Udføre personlig pleje hos borgere med komplekse problemstillinger Koordinere den social- og sundhedsfaglige indsats hos borger Observere og vurdere borgers funktionsniveau i samarbejde med andre sundhedspersoner og teamet Udføre grundlæggende sygepleje - herunder palliativ pleje Varetage dispensering af medicin og medicinadministration 1 Se kompetenceskemaer og Social-og sundhedsfaglig instruks nr 1 Personalets kompetence, ansvars-og opgavefordeling 2 Strategisk ledelse ledelse med vilje, ledelsesredskab vedr. Kontaktpersonordning 3

10 hos den enkelte borger Observere og reagere på ændringer i borgers fysiske, psykiske og sociale tilstand Følge beskrivelser for risikostyring og forflytning hos borger Reagere på observeret behov for afløsning til pårørende hos borger i eget hjem Udføre og vurdere ernæringsscreening og iværksætte relevante handlinger Deltage i sygeplejefaglig udredning hos borger Deltage i tværfaglig udredning hos borger Udføre delegerede sundhedsfaglige opgaver Koordinere, lede 3 og planlægge Fælles for social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter skal: Tilrette og prioritere egne opgaver og aktiviteter i forhold til indsatser hos borgerne Inddrage eget team og tværfaglige kompetencer i samarbejdet om og med borger Inddrage pårørende, netværk og faglige ressourcepersoner efter aftale med borger eller værge Medvirke til koordinering ved indlæggelse og udskrivelse Fungere som kontaktperson for borger 4 Deltage i og følger op på Kvalitetsbesøg 5 Vurdere om indsatsen svarer til borgers aktuelle behov og reagere på ændringer Inddrage tilbud fra Frivilligområdet og lokalsamfundet ud fra borgers ønsker Prioritere og justere egne og teamets arbejdsopgaver i forhold til hinanden Tilgodese og indpasse elevers læringsopgaver i praktikforløbet som en naturlig del i sit eget arbejde 6 En social- og sundhedshjælper skal En social- og sundhedsassistent skal Planlægge eget arbejde hensigtsmæssigt i forhold til den enkelte borger Fungere som kontaktperson i planlægning og udførelse af det samlede borgerforløb ved indflytning i plejebolig 7 Planlægge borges indlæggelses- og udskrivningsforløb fra hospital i samarbejde med andre sundhedspersoner og teamet Videredelegere sundhedsfaglige opgaver til social-og sundhedshjælpere 3 Med lede menes evnen til at prioritere og lede sit eget arbejde 4 Strategisk ledelse ledelse med vilje, ledelsesredskab vedr. Kontaktpersonordning 5 Strategisk ledelse ledelse med vilje, ledelsesredskab vedr. Kvalitetsbesøg 6 Strategi for uddannelsesindsatsen overfor elever og studerende i Sundhed og Omsorg, marts Social og sundhedsfaglig procedure for Indflytning i plejebolig, MSO 4

11 Formidle Fælles for social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter skal: Omsætte sundhedsfaglige begreber til hverdagssprog over for borger og pårørende Opsøge og formidle viden om borgers aktuelle tilstand Deltage i introduktion, vejledning og undervisning af nyansatte, medhjælpere og elever Anvende relevante elektroniske redskaber i dokumentation om borger sammen med borger Formidle viden til borger om KRAM faktorer (Kost, Rygning, Alkohol og Motion) Formidle lokalsamfundets og de frivilliges tilbud til borger Indberette utilsigtede hændelser En social-og sundhedshjælper skal En social- og sundhedsassistent skal Dokumentere egne handlinger og opnåede re- Sikre aktuel sammenhæng i Borgerjournalen sultater hos borger sammen med sygeplejerske, ergoterapeut og Medvirke til at udfylde funktionsvurdering fysioterapeut Udarbejde og følge op i borgers hverdagsplan Dokumentere i funktionsvurdering, livshistorie, og livshistorie borgers hverdagsplan, fokusområder, special- Kontakte samarbejdspartnere ved ændringer i skemaer og medicinskema borgers trivsel Sikre overensstemmelse mellem Borgerjournal Skrive advis og borgers Printmappe Anvende mobil teknologi (i plejeboliger) Sikre at borgers sundhedsfaglige problemstillinger drøftes med andre autoriserede sundhedspersoner 5

12 Udvikle Fælles for social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter skal: Være nysgerrig og opsøgende i forhold til egen og andres faglige praksis Være reflekterende og målrettet i forhold til egen kompetenceudvikling Deltage i efter - og videreuddannelse efter aftale med nærmeste leder Arbejde helhedsorienteret og problemløsende hos borger Udvikle og forbedre den faglige indsats hos den enkelte borger og grupper af borgere Deltage i implementering af procedurer og retningslinjer Bidrage til innovativ tænkning i hverdagen Drage læring af utilsigtede hændelser og deltage i udvikling af borgersikkerheden Deltage i kvalitetsudviklingsprojekter inden for arbejdsmiljø, frivillighed og det social- og sundhedsfaglige område Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter kan: være vejleder eller nøgleperson Referencer Tværfaglig referenceramme for det social- og sundhedsfaglige område i Sundhed og Omsorg Strategi Ledetråde for et bedre liv , Sundhed og Omsorg Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang sundhed, omsorg og pædagogik nr. 816 af 20/7/2012 Indsatskataloger pleje og praktisk hjælp i Sundhed og Omsorg Et bedre liv, Serviceniveau for MSO Notat Delegation og brug af faglige kompetenceprofiler, Kommunernes Landsforening, 2. Nov

13 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter Fagprofil for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune 1

14 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter Indledning Disse fagprofiler beskriver de opgaver og ansvarsområder, udførende sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter har i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter fungerer som videnspersoner inden for deres monofaglige område. Derudover rådgiver og vejleder de social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter samt andet sundhedsfagligt personale inden for de områder, som er nævnt i de tre monofaglige indsatskataloger. Fagprofilen er bygget op om 4 virksomhedsområder at udføre sygepleje/ergoterapi/fysioterapi at koordinere, planlægge og lede sygepleje/ergoterapi/fysioterapi at formidle sygepleje/ergoterapi/fysioterapi at udvikle sygepleje/ergoterapi/fysioterapi Hvert område er beskrevet med en fælles del og med en monofaglig del, hvor dette giver mening. Fagprofilerne er udarbejdet af: Fællestillidsrepræsentant Kirsten Blåbjerg Pedersen; fællestillidsrepræsentant Kirsten Møller Hansen; sygeplejefaglig konsulent Ingrid Lysholdt; teamleder Kirsten M. P. Kjær; sygeplejerske Trine Rigmor Helø; viceområdechef Annelise Valbak; teamleder Charlotte Harrit; sundhedsfaglig konsulent Henning Holm; sundhedsfaglig konsulent Kirsten Piltoft; viceområdechef Tina Porsmose Jensen; ergoterapeut Heidi Sejr Ottesen; ergoterapeut Lotte Bagge; teamleder Kirsten Tikær; fysioterapeut Jonna Brandt; fysioterapeut Anja Elgaard; sygeplejerske Pernille Scott Jacobsen; sundhedsfaglig konsulent Lone Nielsen Godkendt af rehabiliteringschef Lykke Jensen den efter høring i HMU den Revision foregår løbende. Dato for sidste revision fremgår af sidehovedet. 2

15 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter At udføre sygepleje At udføre ergoterapi At udføre fysioterapi Sygeplejersken, ergoterapeuten og fysioterapeutens opgave er at udføre faglige indsatser på et højt fagligt niveau med henblik på at skabe, genskabe eller fastholde borgerens meningsfulde hverdagsliv i alle livets faser. Sygeplejersken, ergoterapeuten og fysioterapeuten: Identificerer borgerens problemområder, udreder og iværksætter relevante faglige handlinger ved sygdom eller nedsat funktionsevne. Medvirker til at identificere fysiske, psykiske og sociale risikofaktorer. Igangsætter og indgår i sundhedsaktiviteter, der kan fjerne eller mindske risikofaktorernes indvirkning. Deltager i enkle forløb og sammensatte forløb med behandlende, trænende eller rehabiliterende sigte. Arbejder sundhedsfremmende og forebyggende i daglig praksis. Motiverer borgeren til at tage ansvar i eget forløb. Inddrager borgerens netværk i borgerforløbet, hvis det er relevant. Sygeplejersken Ergoterapeuten Fysioterapeuten Sygeplejerskens social- og sundhedsfaglige praksis omfatter: Ergoterapeutens social- og sundhedsfaglige praksis omfatter: Sygeplejefaglig udredning 1 ved at undersøge, analysere og vurdere borgeren med fokus på borgerens fysiske, psykiske og sociale sundhedsbehov, sygdom Ergoterapeutisk udredning ved undersøgelse, analyse og vurdering af borgerens funktionsevne med fokus på hverdagslivet i forbindelse med samt potentielle sygdomsrisici o enkle forløb i: o sammensatte forløb. o enkle forløb Vurdering af muligheder og o sammensatte forløb. krav i omgivelserne. Tildeling og iværksættelse af sygeplejefaglig indsats 2. Vurdering af borgers behov for træning og/eller hjælpemidler. Udførelse af sygepleje hele døgnet til borgeren jf. indsatskatalog under hensyn Tildeling af træning og/eller hjælpemidler. 3 til borgerens ressourcer, viden og vilje samt kulturelle og/eller religiøse til- De terapeutiske muligheder, der ligger i hverdagslivets aktiviteter til at udvik- Fysioterapeutens social- og sundhedsfaglige praksis omfatter: Fysioterapeutisk udredning ved undersøgelse, analyse og vurdering af borgerens funktionsevne med fokus på krop og bevægelse i forbindelse med o enkle forløb o sammensatte forløb. Vurdering af borgerens behov for træning og/eller hjælpemidler. Tildeling af træning og/eller Hjælpemidler. 3 Iværksættelse af behandling, genoptræning og vedligeholdende træning. Implementering af de trænede funktioner i borgerens 3

16 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter hørsforhold. le og vedligeholde menne- hverdagsliv i samarbejde At evaluere, justere og af- skers evner og færdighe- med det øvrige personale. slutte sygeplejen på bag- der. Instruktion af borgeren i grund af løbende observa- Behandling og genoptræ- nye strategier som kom- tion og vurdering af borge- ning af nedsat funktions- pensation for tabt funkti- rens situation. og arbejdsevne via delta- onsevne. Udførelse af lægeordinere- gelse i meningsfulde aktivi- Tilpasse omgivelser, hjæl- de behandlinger og under- teter. pemidler og indretning af søgelser jf. indsatskatalog. Analyse, vurdering og træ- hjemmet. Udførelse af selvstændige ning af kognitive funktio- sygeplejefaglige indsatser ner. jf. indsatskataloget. Kompensation for tabt Observation af borgerens funktionsevne ved at tilret- tilstand og effekten af sy- telægge og graduere me- gepleje og behandling. ningsfulde aktiviteter. Vurdering af om den syge- Tilpasning af omgivelser, plejefaglige indsats og be- hjælpemidler og indretning handling er tilstrækkelig. af hjemmet. Implementering af trænede funktioner i hverdagen. At koordinere, lede og planlægge sygepleje At koordinere, lede og planlægge ergoterapi At koordinere, lede og planlægge fysioterapi Sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter: Planlægger og graduerer pleje, trænings og behandlingsforløb. Vurderer hvor indsatsen kan foregå. Bidrager med viden fra det monofaglige fagområde i det tværfaglige, rehabiliterende samarbejde omkring borgerne internt såvel som eksternt. Deltager i planlægning og koordinering af borgerforløb. Delegerer den sundhedsfaglige indsats, når det er muligt: o har ansvar for at sikre, at det sundhedsfaglige personale kan påtage sig den delegerede opgave. o følger op på delegeret indsats. Risikovurderer eget arbejdsmiljø og bidrager til risikovurdering af kollegers arbejdsmiljø. 4

17 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter Medvirker til sammenhæng i tildelte ydelser/indsatser. Sikrer koordinering og kontinuitet af borgernes forløb i samarbejde med andre sundhedsfaglige personalegrupper, den enkelte borger og dennes pårørende ved at deltage med sin faglige viden i blandt andet tværfaglige møder. Varetager det overordnede og koordinerende samarbejde med praktiserende læger, hospitaler, hospice, speciallæger, borgeren og de pårørende med henblik på at skabe kontinuitet, sammenhængende borgerforløb, høj kvalitet og patientsikkerhed. Deltager ved behov i udskrivelseskonferencer på hospitalet. Koordinerer plejeforanstaltningerne i samarbejde med borgerkonsulenten. Etablerer kontakt til relevante samarbejdspartnere som f.eks. sundhedscenteret, sundhedsenheden og de forskellige sundhedsfremmende tilbud i kommunen. Sygeplejersken Ergoterapeuten Fysioterapeuten Koordinerer borgerens medicin og behandling med sygehus og praktiserende læger ved indlæggelser og udskrivelser Koordinerer telemedicinske konsultationer/besøg Vurderer og igangsætter fast vagt til borgeren i samarbejde med praktiserende læge eller lægevagt. Vurderer hvilken pleje og hjælpemidler, der er behov for at iværksætte, når borgeren udskrives akut. At formidle sygepleje At formidle ergoterapi At formidle fysioterapi Sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter: Dokumenterer borgernes tilstand og den faglige indsats i den elektroniske borgerjournal ud fra gældende vejledninger. Formidler, rådgiver, vejleder og/eller underviser borgerne: o I sundhedsforhold, der vedrører terapeutiske, sygeplejefaglige og sundhedsfremmende muligheder i tilrettelæggelse af hverdagslivets aktiviteter o I udformning af hensigtsmæssige omgivelser, herunder bo - og arbejdsmiljøer 5

18 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter o I forhold til KRAM o I forhold til forebyggelse af deres sygdom o I forhold til selv at kunne overtage pleje, behandling og/eller genoptræning Rådgiver, vejleder og underviser øvrige sundhedsfaglige personalegrupper, herunder elever og studerende. Formidler faglige viden fra kurser, undervisning, udviklings- og forskningsprojekter til relevante interessenter. Sygeplejersken Ergoterapeuten Fysioterapeuten Rådgiver og vejleder samarbejdsparterne i forhold vedrørende arbejdsmiljøet i borgernes hjem Rådgiver og vejleder samarbejdsparterne i forhold vedrørende arbejdsmiljøet i borgernes hjem At udvikle sygepleje At udvikle ergoterapi At udvikle fysioterapi Sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter: Udvikler kvaliteten af de borgerrettede indsatser: Udvikler og forbedrer kvaliteten og sikkerheden for borgeren, bl.a. gennem faglig dokumentation, løbende evaluering, justering og kvalitetsudvikling. Arbejder evidensbaseret med følgende elementer i praksis: o Forskningsmæssigt evidensgrundlag, fx viden hentet fra nyeste forskning og viden på området omsat i Kliniske retningslinier, sundhedsfaglige vejledninger, PPS og hvor dette ikke er muligt - bedste kliniske praksis o Klinikerens ekspertise/erfaringer og deres kompetencer o Borgerens hverdagsliv og hvordan sygdommen påvirker deres liv samt borgerens synspunkter, erfaringer og deres vilje, viden, styrke og holdninger anvend ICF referencerammen 4 o Rammer, ressourcer og omgivelser herunder de politiske, økonomiske, kompetencemæssige og fysiske rammer Medvirker i analyse af lokale sundhedsbehov og rådgiver ledelsen i lokalområdet om sundhedsfaglige områder bl.a. når det gælder sundhedsfremme og forebyggelse, behandling, genoptræning, rehabilitering, palliation og sammenhæng mellem sundheds- og sociale tilbud. Samarbejder med relevante institutioner med at udvikle nye forebyggende tiltag. Medvirker aktivt i kommunale og embedslægetilsyn samt opfølgning af disse. 6

19 Fagprofiler for sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter Udvikler den faglige kvalitet: Reflekterer over den udøvede sygepleje/ergoterapi/fysioterapi. Deltager i implementeringen af sundhedsfaglige vejledninger og procedurer, PPS, kliniske retningslinjer, nye redskaber/metoder og nye pleje- og behandlingstiltag. Deltager i udviklingsprojekter inden for det sociale og sundhedsfaglige område. Deltager i relevante faglige netværksgrupper. Sørger for at holde sin faglige viden ajour 5,6,7 1 Tildelingskatalog for sygepleje 2 Samlet fælles indsatskatalog 3 Tildelingskatalog 4 Referenceramme på Portalen 5 Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor sygepleje 6 Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor fysioterapi 7 Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor ergoterapi 7

20 Stillingsbeskrivelse for Hygiejnesygeplejerske ansat i Aarhus Kommune December 2013 I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg er missionen: Sundhed og Omsorg for et bedre liv Arbejdet i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg bygger på værdierne Troværdighed, Respekt og Engagement. Alle ansatte arbejder for, at borgerne får mulighed for at klare sig selv længst muligt, og at borgerne, når der er brug for hjælp, får størst mulig indflydelse på hjælpen. Arbejdet udføres med høj kvalitet ved hjælp af medarbejdere med de rette kompetencer til de opgaver, der skal udføres. Mission og værdier understøttes af Sundhed og Omsorgs strategi: Ledetråde til et bedre liv Hygiejnesygeplejersken bidrager til at opfylde Sundhed og Omsorgs mission og værdigrundlag: Sundhed og Omsorg for et bedre liv I Sundhed og Omsorg arbejder vi med troværdighed, respekt og engagement. Vi vil være kendt for høj kvalitet gennem faglighed, omhu og medmenneskelighed. Hygiejnesygeplejersken arbejder kontinuerligt for at inspirere arbejdspladsen til at implementere Aarhus Kommune og Sundhed og Omsorgs politikker, strategier, aftaler og retningslinjer. Hygiejnesygeplejersken bidrager til at omsætte Sundhed og Omsorgs overordnede strategi, der består af 5 ledetråde, som skal gennemsyre alt, hvad vi gør.

21 JOBPROFIL Hygiejnesygeplejerske i Aarhus Kommune. 1.1 Ansættelsesområde Hygiejnesygeplejersken er ansat i Aarhus Kommune, indtil videre med ansættelse i Faglig stab, Sundhed, Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, men har kontorplads både i faglig stab og ved hygiejnesygeplejerskerne, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Skejby. 1.2 Reference Hygiejnehygiejnesygeplejersken refererer til stabsleder i Faglig stab Hygiejnesygeplejersken deltager hvert år i en udviklingssamtale (MUS) med nærmeste leder som er stabsleder i Faglig stab. 1.3 Faglig sparring Hygiejnesygeplejersken vil kunne modtage faglig sparring indenfor det infektionshygiejniske område fra de kliniske mikrobiologer og hygiejnesygeplejerskerne ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital i Skejby og kan deltage i relevante kurser og undervisning som de øvrige hygiejnesygeplejersker i Region Midtjylland. 1.4 Ansvar og kompetenceområder Hovedopgaver i Sundhed og Omsorg, Aarhus kommune: Understøtter og bidrager til den strategiske udvikling indenfor infektionshygiejne af de 9 lokalområder samt Demenscentrum Aarhus, Ortopædisk Genoptræningscenter, Neurocenter og Folkesundhed Aarhus Medvirker i strategiske, faglige analyse- og udviklingsopgaver indenfor infektionshygiejne, og omsætter ny faglig viden, så den kan anvendes i driftsområderne Medvirker til løbende kvalitetssikring og udvikling af infektionshygiejne i Sundhed og Omsorg, Aarhus kommune Har ansvar for at udarbejde og justere retningsgivende dokumenter indenfor infektionshygiejne og medvirke ved implementering af disse Medvirker til udvikling og udmøntning af visioner og strategier indenfor infektionshygiejne i Sundhed og Omsorg, Aarhus kommune

22 Følger den hygiejnefaglige udvikling på nationalt, regionalt og kommunalt plan og har fornemmelse for, hvordan det kan indarbejdes i Aarhus Kommune Varetager undervisning og uddannelse i infektionshygiejne på alle niveauer Understøtter og deltager i tværgående initiativer og projekter; herunder forsknings- og udviklingsprojekter indenfor infektionshygiejne. Medvirker til udarbejdelse af visioner, strategier og handlingsplaner vedr. infektionsforebyggelse Udreder og løser infektionsforebyggende opgaver dels selvstændigt og dels med støtte fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital i Skejby Sikrer kvaliteten af den infektionsforebyggende indsats baseret på love, myndighedskrav og retningslinjer i samarbejde med ansvarlige ledere Yder rådgivning og vurderer infektionshygiejniske problemstillinger bl. a ved nybyggeri, modernisering og indkøb af borgerrelateret udstyr 2 Kompetenceprofil Har personlig gennemslagskraft i forhold til ledere på alle niveauer Er tillidsskabende og samarbejdsorienteret en åben, reel og troværdig person med respekt for alle i organisationen Er udviklingsorienteret og initiativrig Er aktivt lyttende, tilgængelig og en god faglig sparringspartner indenfor hygiejneområdet Skal tænke tværfagligt og tværsektorielt, se helheder og lavpraktiske løsningsmuligheder Evner at overskue komplekse sammenhænge Har analytisk sans og kan overskue og analysere det infektionshygiejniske område. Har pædagogiske evner og undervisningserfaring Kan kommunikere klart og tydeligt mundtlig og skriftligt Gerne ledererfaring Har engelskkundskaber da meget forskningslitteratur indenfor infektionshygiejne er på engelsk 2.2 Uddannelse Uddannet Sygeplejerske, specialuddannelse som hygiejnesygeplejerske, gerne videreuddannelse på master og kandidatniveau.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år. 1 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret

Læs mere

Fagprofil - sygeplejerske.

Fagprofil - sygeplejerske. Odder Kommune. Fagprofil - sygeplejerske. For sygeplejersker ansat ved Odder Kommunes Ældreservice. I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang. en sundhedsfremmende

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Forord... 2. 1.1 Formål:... 2. 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3

Forord... 2. 1.1 Formål:... 2. 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3 HJEMMEPLEJEN MAJ 2014 BORGERNES NATURLIGE VALG Indhold Forord... 2 1.1 Formål:... 2 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3 3 Opgaver og ansvarsområde...

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

Sygeplejeprofil. for hjemmesygeplejersker i Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg

Sygeplejeprofil. for hjemmesygeplejersker i Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Sygeplejeprofil for hjemmesygeplejersker i Århus Kommune Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Sygeplejeprofilen er skrevet med udgangspunkt i sygeplejerskernes egne hverdagsfortællinger,

Læs mere

KULTUR OG SUNDHED SYGEPLEJERSKE- PROFIL

KULTUR OG SUNDHED SYGEPLEJERSKE- PROFIL KULTUR OG SUNDHED SYGEPLEJERSKE- PROFIL Sygeplejerskens unikke funktion er at bistå den enkelte, syg eller rask, med at udføre aktiviteter til fremme eller genvindelse af sundheden eller til en fredelig

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune.

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune. 2 Sygeplejerskeprofil Roskilde Kommune. i Sygeplejerskeprofilen beskriver de udfordringer, forventninger og krav, der er til hjemmesygeplejersker i Roskilde Kommunes hjemmepleje. Sygeplejerskeprofilen

Læs mere

Ansat i Aarhus Kommune indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg, Økonomi.

Ansat i Aarhus Kommune indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg, Økonomi. En stilling er en ansættelse. Den beskriver arbejdsopgaverne og ansvarsområde. Stillingsbetegnelse Bygningschef. Ansættelsesområde Ansat i Aarhus Kommune indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg,

Læs mere

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne.

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. Notat Den 17.02.09 Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. fra: Tillidsrepræsentanter for ergoterapeuter og fysioterapeuter Århus Kommune Region Nord Sundhed og Omsorg Tillidsrepræsentanterne

Læs mere

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder 7. Sygeplejerske 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder En sygeplejerske i ældreservicesektoren er en person, der varetager kliniske opgaver f.eks. i relation til medicinering, sårpleje, dræn og sonder. En

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Til rette borger - I rette tid - På rette sted. Hvorfor har vi sygeplejersker i ældreplejen?

Sygeplejerskeprofil. Til rette borger - I rette tid - På rette sted. Hvorfor har vi sygeplejersker i ældreplejen? Sygeplejerskeprofil Sygeplejerskeprofil Hvorfor har vi rsker i ældreplejen? Udviklingen i sundhedsvæsnet som følge af kommunalreformen i 2007, herunder en ændring af opgavefordelingen mellem regioner og

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende Hospitalet informerer kommunen om dit behov for genoptræning Din fysiske og mentale

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Fag- og personprofil Social- og sundhedsassistent

Sundhed og Omsorg. Fag- og personprofil Social- og sundhedsassistent Sundhed og Omsorg Fag- og personprofil Social- og sundhedsassistent I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg er missionen: Sundhed og Omsorg for et bedre liv Arbejdet i Magistratsafdelingen for Sundhed

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART I NORDDJURS KOMMUNE DU STÅR NU MED EN BROCHURE, DER BESKRIVER NORDDJURS KOMMUNES INDSATS I FORHOLD TIL ERHVERVET HJERNESKADE. VI VIL I NORDDJURS KOMMUNE

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg.

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg. 1 - Funktionsbeskrivelse Center Pleje og Omsorg for Ældrecenterleder Funktionsbeskrivelse Funktion Nærmeste overordnede Linjefunktion Ansvarsområde Ældrecenterleder Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen

Læs mere

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson.

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Kompetenceprofil Forord Skrives af relevant ledelsesperson. - Den færdige introducerede medarbejder - Opdelt i generel profil

Læs mere

HÆMATOLOGISK AFDELING R

HÆMATOLOGISK AFDELING R Karakteristika for hæmatologiske patientforløb Hæmatologiske sygdomme kræver ofte langvarig behandling og medfører at patienternes immunforsvar er svært påvirket. At leve med et svært påvirket immunforsvar

Læs mere

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Børneterapien Odense Team A Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Platanvej 15 6375 4100 platanhaven@odense.dk www.platanvej.dk Kontakt oplysninger Leder af Børneterapien: Malene

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Sygeplejerskeprofil for sygeplejersker ansat ved Thisted Kommunes Sundheds- og ældreafdeling

Sygeplejerskeprofil for sygeplejersker ansat ved Thisted Kommunes Sundheds- og ældreafdeling Sygeplejerskeprofil for sygeplejersker ansat ved Thisted Kommunes Sundheds- og ældreafdeling Sygeplejerskens unikke funktion er at bistå den enkelte, syg eller rask, med at udføre aktiviteter til fremme

Læs mere

SYGEPLEJE BRAINSTORM

SYGEPLEJE BRAINSTORM SYGEPLEJE BRAINSTORM Hvad er der brug for, at de nye social- og sundhedsassistenter bliver dygtigere til, når: 1. Der lægges mere vægt på en metodisk tilgang til sygeplejen? 2. De skal indgå i mere komplekse

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard for Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard for Hjemmesygepleje 2007 Hvad er hjemmesygepleje? Funktionsområde. Hjemmesygeplejens funktionsområde er at fremme sundhed, forebygge sygdom, behandle, lindre og rehabilitere. Formålet.

Læs mere

Ansvars og kompetenceområde. for. social- og sundhedsassistenter

Ansvars og kompetenceområde. for. social- og sundhedsassistenter Ansvars og kompetenceområde for social- og sundhedsassistenter Ældreområdet Guldborgsund Kommune Januar 2013 1 Faglig kompetenceprofil: Social- og sundhedsassistenter Social- og sundhedsassistenter arbejder

Læs mere

I tilknytning til lokalcentrene findes Aarhus Kommunes pleje og ældreboliger.

I tilknytning til lokalcentrene findes Aarhus Kommunes pleje og ældreboliger. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering har 37 lokalcentre, organiseret i 9 geografiske områder under Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO)., dækker

Læs mere

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil Sygeplejeprofilen er udarbejdet med udgangspunkt i sygeplejerskernes egne oplevelser og hverdagsfortællinger, den gældende lovgivning omkring hjemmesygeplejen,

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Din kommune koordinerer et forløb, der skal hjælpe dig Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende tilbage til hverdagen Hospitalet

Læs mere

Notat til Sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende ny retning, mål og fremadrettet indsats. Ny retning

Notat til Sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende ny retning, mål og fremadrettet indsats. Ny retning 1 Forebyggende Hjemmebesøg Notat til Sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende ny retning, mål og fremadrettet indsats. Ny retning Baggrund Forebyggende hjemmebesøg har været en del af MSO s indsats, siden

Læs mere

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse Furesø Kommune Ældreområdet Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse Tilsynsbesøg den 12. maj 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål og metode for at gennemføre

Læs mere

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD TRÆNING LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Første skoledag 0 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken stevns kommune 2016 VærdigHedspolitik om politikken I Værdighedpolitik 2016 beskriver vi de overordnede værdier, vi i Stevns Kommune arbejder efter for at støtte ældre medborgere i at opnå størst mulig

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Sygeplejerskeprofil for primærsygeplejersker i Lyngby-Taarbæk kommune

Sygeplejerskeprofil for primærsygeplejersker i Lyngby-Taarbæk kommune Sygeplejerskeprofil for primærsygeplejersker i Lyngby-Taarbæk kommune Ly n g by-ta a r bæ k Ko m m u n e Forord Dette er en pixiudgave af Lyngby-Taarbæk Kommunes Sygeplejeskeprofil Sygeplejerskeprofilen

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard. Akutpladser. Godkendt af byrådet d. xx

1 of 6. Kvalitetsstandard. Akutpladser. Godkendt af byrådet d. xx Kvalitetsstandard Akutpladser Godkendt af byrådet d. xx 1 of 6 2 of 6 Ydelse En intensiv og målrettet sygepleje- og omsorgsindsats til borgere, der har brug for en skærpet og forhøjet indsats i forhold

Læs mere

DEMENSPOLITIK 2016-17

DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK THISTED KOMMUNE 2016-2017 Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 4 Fokusområder... 6 Tidlig opsporing, udredning og afklaring... 6 Pleje-

Læs mere

Job- og personprofil for områdechefer

Job- og personprofil for områdechefer Job- og personprofil for områdechefer Direktionsledelse Hvert af de 9 områder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune ledes af en direktion, som tilsammen besidder kompetencerne indenfor både faglig, økonomisk

Læs mere

Udkast - september 2013. Politik for voksne med særlige behov

Udkast - september 2013. Politik for voksne med særlige behov Udkast - september 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og udstikker retningen for indsatser og initiativer

Læs mere

Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Hjemmeplejen

Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Hjemmeplejen 1 Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Hjemmeplejen Sundhedsafdelingen 2 Indhold Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Vallensbæk Kommunes hjemmesygepleje... 3

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 - et fælles anliggende for hele Helsingør Kommune Side 1 Indhold 1. Indledning. Side 3 2. Formål og sammenhæng til visionen Side 3 3. Gennemgående principper for fokusområderne.

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER 1 Et klinisk

Læs mere

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse

Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse Demenspolitik 2012 Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 3 Fokusområder... 5 Udredning og afklaring... 5 Pleje- og omsorgstilbud...

Læs mere

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej I mit arbejde er jeg opmærksom på beboere og kollegers faglige behov, herunder kravene til de kompetencer, det medfører at kunne give den bedste faglige

Læs mere

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Socialog sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Lære sammen Arbejde med mennesker LÆRE SAMMEN SOCIAL- OG SUNDHEDS- UDDANNELSEN UDDANNELSE

Læs mere

Tids og handleplan for Plejeboligerne Skovlundgårdsvej 55 + 57 For pkt. 7.3. i det kommunale tilsynsrapport 14. juli 2010.

Tids og handleplan for Plejeboligerne Skovlundgårdsvej 55 + 57 For pkt. 7.3. i det kommunale tilsynsrapport 14. juli 2010. Lokalcentrene Sydvest. Tids og handleplan for Plejeboligerne Skovlundgårdsvej 55 + 57 For pkt. 7.3. i det kommunale tilsynsrapport 14. juli 2010. Senest revideret 30. november 2010 Indsatsområde Mål Handling

Læs mere

Indledning... 3. Formålet med strategien for udvikling af Den Kommunale Sygepleje 2014-2018... 3. Implementering og evaluering...

Indledning... 3. Formålet med strategien for udvikling af Den Kommunale Sygepleje 2014-2018... 3. Implementering og evaluering... Side 1 af 6 Indhold Indledning... 3 Formålet med strategien for udvikling af Den Kommunale Sygepleje 2014-2018... 3 Implementering og evaluering... 4 1. Kvalitetssikring... 4 2. Styring af ressourcer...

Læs mere

I Fanø Kommune vil vi sikre disse værdier, så borgeren oplever:

I Fanø Kommune vil vi sikre disse værdier, så borgeren oplever: Redegørelse Fokusområderne for s værdighedspolitik er: Livskvalitet, Selvbestemmelse, Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, Mad og ernæring samt en Værdig død. I vil vi sikre disse værdier, så

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Uddannelsesordning 2012. Trin 2 Social- og sundhedsassistent

Uddannelsesordning 2012. Trin 2 Social- og sundhedsassistent Uddannelsesordning 2012 Trin 2 Social- og sundhedsassistent Områdefag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 3 uger Sygepleje 5 uger Somatisk sygdomslære og farmakologi 4 uger Psykiatrisk sygdomslære

Læs mere

Infektionsforebyggelse

Infektionsforebyggelse Infektionsforebyggelse - 2 årligt udviklingsprojekt fra 1. januar 2008 31.12. 2009 et samarbejde mellem, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs Kommuner og /Grenaa (RRA/RG) Arbejdsgruppen 8. januar 2008 1 Baggrund

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Job- og personprofil for viceområdechefer

Job- og personprofil for viceområdechefer Job- og personprofil for viceområdechefer Direktionsledelse Hvert af de 9 områder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune ledes af en direktion, som tilsammen besidder kompetencerne indenfor både faglig,

Læs mere

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive ramt af sygdom, kan have brug for en sammenhængende indsats fra både

Læs mere

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022 Kursuskalender Forår 2016 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009

Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009 Strategi for kronisk syge i Godkendt i sundheds- og forebyggelsesudvalget den 7. maj 2009 1 Indholdsfortegnelse 1 BAGGRUND 3 STRUKTURER, OPGAVER OG SAMARBEJDE 3 SVENDBORG KOMMUNES VÆRDIER 4 2 FORMÅLET

Læs mere

Indsats 11 Viden og udvikling... 1

Indsats 11 Viden og udvikling... 1 Indsats 11 Viden og udvikling Indsatser relateret til fx behov for information eller undervisning, helbredsopfattelse, sygdomsindsigt, hukommelse, kognitive problemer, forebyggelse, egenomsorg. Indhold

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Projektbeskrivelse: Ældres sundhed/forebyggelse af fald

Projektbeskrivelse: Ældres sundhed/forebyggelse af fald Notat Haderslev Kommune VS Stab Nørregade 41 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 13.februar 2012 Sagsident: 10/13082 Sagsbehandler: Christian Métais Dir.

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Plads til faglig og personlig udvikling Et positivt og lærende arbejdsmiljø Udarbejdet oktober 2007/rev. december

Læs mere

UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE

UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE EVIDENSBASERET INSTRUKS UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE FORMÅL Systematisk identifikation af pludselig nedsat funktionsevne hos ældre medicinske patienter/borgere med risiko for indlæggelse på

Læs mere

Erhvervsfaglige kompetencer i social- og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 inkl. status omkring målopfyldelse. Midtvejsevaluering, dato :

Erhvervsfaglige kompetencer i social- og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 inkl. status omkring målopfyldelse. Midtvejsevaluering, dato : Navn: Praktiksted: Periode: Vejleder: Praktik 1 Praktik 2 Praktik 3 6. Eleven kan anvende et mundtligt og skriftligt fagsprog, som er i overensstemmelse social- og sundhedsassistentens kompetenceområde.

Læs mere

Fagprofil social- og sundhedshjælper.

Fagprofil social- og sundhedshjælper. Odder Kommune. Fagprofil social- og sundhedshjælper. For social- og sundhedshjælpere ansat ved Odder Kommunes Ældreservice. I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang.

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

SYGEPLEJERSKEPROFIL. for Svendborg Kommune

SYGEPLEJERSKEPROFIL. for Svendborg Kommune SYGEPLEJERSKEPROFIL for Svendborg Kommune FORORD Sundhedsloven og strukturreformen stiller forventninger og krav til sygeplejerskerne i kommunerne om at spille en central rolle i sundhedsvæsenet. I Svendborg

Læs mere

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Trænende Terapeuter Svinget 14, 2.sal 5700 Svendborg Tlf. 6223 4040 e-mail : traening@svendborg.dk

Læs mere

Tværsektoriel læring - Sygeplejestuderende på tværs af sektorer i modul 11

Tværsektoriel læring - Sygeplejestuderende på tværs af sektorer i modul 11 Tværsektoriel læring - Sygeplejestuderende på tværs af sektorer i modul 11 Udarbejdet af Annette Fuhlendorff Ottzen, Medicinsk afdeling Vejle Sygehus Baggrund: Der er tale om et tværsektorielt udviklingsprojekt

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016

Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016 Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune. Formålet med sygeplejefaglig

Læs mere

Sygeplejeprofil i Skive Kommune

Sygeplejeprofil i Skive Kommune Sygeplejeprofil i Skive Kommune Indledning. Kommunerne kommer i fremtiden til at spille en større rolle i sundhedsvæsenet. De eksisterende kommunale sundhedstilbud bliver sammen med helt nye en del af

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-21/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Struer Kommune 2011 Tilsynene i Struer Kommune har gennemført

Læs mere

Bo Bertelsen Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Pia Strandbygaard, sygeplejerske. 19. marts 2013

Bo Bertelsen Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Pia Strandbygaard, sygeplejerske. 19. marts 2013 Uanmeldt tilsyn Den 19. marts 2013 Bytoften Bytoften 7476 7400 Herning. Leder. Bo Bertelsen Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn Bytoften, Bytoften

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i område 2

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i område 2 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i område 2 Stillingsbetegnelse Fysioterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital Klinik Klinik Akut,

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 BRØNDBY KOMMUNE 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Visitationskriterier... 4 Serviceniveau og

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøger: Kommune, forvaltning og afdeling Projektejer Nordfyns

Læs mere

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje 2015 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune Formålet med den sygeplejefaglige

Læs mere

Bedre indblik og forståelse for arbejdsfordelingen i personalegruppen på Fabianhus.

Bedre indblik og forståelse for arbejdsfordelingen i personalegruppen på Fabianhus. Faglige mål for social og sundhedsassistent elever. Indhold Læringsmetode Læringsudbytte Evalueringsmetode Mål 1 : Kompetencer og lovgivning. Eleven skal arbejde inden for sit kompetence område i overensstemmelse

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6

Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for fysioterapeut i Ortopædkirurgisk Team, område 6 Stillingsbetegnelse Fysioterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus Indledning Etablering af en organisationsmodel for forskning, kvalitetsudvikling, kvalitetssikring, monitorering og dokumentation af ergoterapi, fysioterapi og sygepleje på Århus Sygehus har skabt rammerne

Læs mere

Kompetenceprofil. Social- og sundhedsassistenter. for Hospitalsenheden Horsens

Kompetenceprofil. Social- og sundhedsassistenter. for Hospitalsenheden Horsens Kompetenceprofil Social- og sundhedsassistenter for Hospitalsenheden Horsens Forord Som sundhedsprofessionel har man et konstant ansvar for at udvikle sine kompetencer rettet mod at løse fremtidens kerneopgaver.

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune.

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. R A P P O R T Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling 2017 S i d e 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Indledning side 3 2. Definition af den

Læs mere

1. Onboarding og uddannelse

1. Onboarding og uddannelse Den systematiske sygefraværsindsats i MSO skal sikre, at målet om 9,5 sygefraværsdage pr. medarbejder i 2016 nås. Målet skal nås gennem en række fokusområder og konkrete indsatser, som er beskrevet i denne

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens TEAMLEDERE Et projekt der levendegør viden i handling Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb med fokus på anvendelse af viden i

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

Fagprofil - Social- og sundhedsassistent.

Fagprofil - Social- og sundhedsassistent. Odder Kommune Fagprofil - Social- og sundhedsassistent. For social- og sundhedsassistenter ansat ved Odder Kommunes Ældreservice I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang.

Læs mere