Kære patient. Skulle du ikke finde svar på alle dine spørgsmål i nedenstående, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære patient. Skulle du ikke finde svar på alle dine spørgsmål i nedenstående, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os."

Transkript

1 Kære patient Denne skrivelse er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på CFR Hospitaler. Her kan du og dine pårørende få information om det forestående forløb før, under og efter din operation. Vi vil bede dig læse skrivelsen grundigt igennem forud for indlæggelsen, da den indeholder vigtige oplysninger, der skal være med til at sikre dig et godt og effektivt behandlingsforløb hos os. Skulle du ikke finde svar på alle dine spørgsmål i nedenstående, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Med venlig hilsen Personalet på CFR Hospitaler

2 Forberedelse til operationen Kost, rygning, alkohol og motion Forud for enhver operation er det vigtigt at behandle sin krop godt jo bedre kroppen har det fysisk, jo hurtigere kommer den sig efter en operation. Derfor anbefaler vi dig, at du minimerer dit alkoholindtag og ophører med eventuel rygning forud for operationen. Vi opfordrer dig desuden til at læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring dette på hjemmesiden Vi anbefaler derudover, at du spiser sundt og får masser af proteinrig kost, som fx kød, fisk og mælkeprodukter samt masser af frugt og grønt. Sørg også for at få rørt kroppen, så meget som ryggen og smerterne tillader det du kan fx svømme, gå eller cykle en tur eller lave forskellige øvelser for ryggen. Medicin Er du i behandling med gigtmedicin (fx Kodimagnyl, Ipren, Bonyl og Diclon) eller tager du fiskeolie eller anden naturmedicin, skal du holde pause med disse mindst 5 dage forud for operationen, da medicinen kan være årsag til øget blødning. Er du i behandling med blodfortyndende medicin (fx Marevan, Plavix eller hjertemagnyl), er det vigtigt, at du i forbindelse med indlæggelsen får ordineret præcis, hvilken medicin du skal tage og i hvilken dosis. Dette skal gøres for at undgå øget blødning under operationen. Personalet på CFR Hospitaler vil oplyse dig omkring, hvordan din blodfortyndende medicin skal ændres. Sygdom Såfremt du i dagene op til operationen får høj feber, influenza eller lignende, beder vi dig kontakte os, så vi kan vurdere, om dette kan have konsekvenser for din indlæggelse.

3 På operationsdagen Faste forud for operation På operationsdagen skal du møde fastende det vil sige, at du ikke må have indtaget nogen former for mad 6 timer før, du er indkaldt til at møde på hospitalet. Dette gælder for alle patienter, med mindre du er blevet oplyst andet af CFR Hospitaler. Det er vigtigt, at du drikker normalt inden operationen. Indtil to timer før operationen må du drikke vand, te, kaffe, saft eller sodavand. Du må ikke drikke mælkeprodukter. Hvilken medicin må jeg tage på operationsdagen? Såfremt andet ikke er aftalt, er det vigtigt, at du på indlæggelsesdagen indtager din vanlige morgenmedicin, også hvis du vanligvis indtager smertestillende medicin. Er du i behandling med sukkersygetabletter, insulin eller vanddrivende medicin, skal denne medicin ikke indtages på indlæggelsesdagen. Er du I tvivl, opfordrer vi dig til at kontakte os. Hvad skal jeg medbringe? Du får din egen sengestue, hvor der er plads til opbevaring af dine ting. Vi anbefaler, at du medbringer følgende: Toiletartikler Morgenkåbe, hjemmedragt eller løstsiddende tøj, som du bedes have på, når du bevæger dig rundt på hospitalets fællearealer Hjemmesko Eventuelle særlige hjælpemidler som høreapparat, rollator og blodsukkerapparat Din vanlige medicin i originalindpakning Eventuel mobiltelefon, bærbar computer og lignende Vi anbefaler, at du lader smykker og andre værdigenstande blive hjemme. Der er et aflåseligt skab på din sengestue, hvor du kan opbevare dine ting under indlæggelsen Det kan være en god idé at medbring denne pjece, hvis du skulle have spørgsmål undervejs i forløbet.

4 Hvad sker der før operationen? På indlæggelsesdagen bedes du melde din ankomst hos sekretæren i receptionen. Herefter vil du blive modtaget af din kontaktsygeplejerske, der vil forklare dig om forløbet og vise dig til rette på din stue. På dagen bliver du løbende holdt underrettet om operationstidspunktet. Bemærk, at det oplyste tidspunkt for din operation er vejledende og kan variere af hensyn til de øvrige operationer. Inden operationen kommer anæstesilægen og kirurgen og taler operationsforløbet igennem med dig, og du har mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål, inden du følges ned til operationsstuen. Det er ikke alle patienter, som får foretaget en blodprøve inden operationen. Anæstesilægen vurderer, om det er nødvendigt i dit tilfælde. På CFR Hospitaler følges internationale retningslinjer for, hvilke prøver der skal tages i forbindelse men en operation. Hvordan bliver jeg bedøvet? Ved rygoperationer anvender vi generel anæstesi også kaldet helbedøvelse, suppleret med lokalbedøvelse. Helbedøvelse er den tilstand, hvor man er sovende og ikke kan mærke smerte. Bedøvelsen gives oftest via et drop i armen og er en kombination af flere bedøvelsesmidler, der har hver sin effekt. I sjældne tilfælde anvender vi bedøvelsesmidler, der indåndes gennem en maske. Uanset bedøvelsesmetoden kontrolleres dit kredsløb, vejrtrækning og blodets indhold af ilt og affaldsstoffer løbende. Under hele operationen vil der være specialuddannet anæstesipersonale til stede til at overvåge dig. Vi anvender altid de mest moderne anæstesimidler med så få bivirkninger som muligt.

5 Operationsforløb Operationsforløbet har fire trin: Trin 1: Du bliver hentet af operationspersonalet, som vil følge dig over til operationsstuen Trin 2: Du bliver bedøvet af anæstesilægen og anæstesisygeplejersken Trin 3: Selve operationen udføres. For at hindre blodansamlinger bliver der eventuelt anlagt et dræn i operationssåret. Drænet fjernes typisk dagen efter operationen. Trin 4: Umiddelbart efter operationen vil du blive vækket af anæstesipersonalet. Herefter bliver du kørt tilbage på din egen stue. Hvad sker der efter operationen? Efter operationen vil du være under konstant opsyn af en sygeplejerske, indtil du er kommet helt til dig selv igen. Umiddelbart efter operationen får du en individuelt tilrettelagt smerte- og kvalmebehandling, som bliver forestået af anæstesilægen. Den læge, der har opereret dig, vil også komme forbi og fortælle, hvordan operationen er gået. Når du er vågnet, må du drikke uden restriktioner, og vi anbefaler dig at spise et let måltid, når du bliver sulten. Samme dag, som du bliver opereret, skal du ud af sengen og gå lidt rundt på stuen. Dette sker med støtte fra en sygeplejerske og er en vigtig del af dit efterforløb. På sengeafdelingen efter operationen Sygepleje På CFR Hospitaler lægger vi stor vægt på faglig kompetent pleje og en høj grad af service. Vi vil naturligvis hele tiden være omkring dig og hjælpe og vejlede, men vi vægter højt, at du selv udfører så mange gøremål som muligt, da dette er en vigtig del af

6 din genoptræning. Der er plejepersonale til rådighed hele døgnet, hvis du skulle få brug for det. Smertelindring Enhver operation er forbundet med smerter særligt i det første døgn. Vi vil naturligvis gøre alt for at minimere smerterne så meget som muligt for dig, og du vil modtage en individuelt tilrettelagt smerte- og kvalmebehandling i den tid, du er indlagt hos os. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte personalet, hvis du føler, at smerterne bliver for utålelige, så vi hele tiden kan justere smertedækningen i forhold til dine behov. Det er vigtigt at være godt smertelindret hele tiden, fordi for mange smerter vil forhindre dig i at kunne udføre korrekte bevægelser og træning. Stuegang og lægetilsyn Stuegang forestås typisk af den læge, der har opereret dig. Bemærk at tidspunktet for stuegang er dagligt vekslende. Genoptræning Du modtager fysioterapi under din indlæggelse. Fysioterapeuten kommer første gang dagen efter operationen. Fysioterapeuten vil lave et individuelt genoptræningsforløb til dig, instruere dig i dine øvelser og give dig gode råd om, hvordan du på bedste vis kommer i gang igen efter operationen. Måltider og forplejning CFR Hospitaler har eget køkken og kokke, der tilbereder din mad. Der serveres mad tre gange om dagen morgenmad, frokost og aftensmad. Der bliver typisk serveret varm mad til frokost og smørrebrød eller kolde retter til middag. Har du særlige ønsker til kosten, kan du oplyse køkkenpersonale eller sygeplejerske om dette. Det er desværre ikke muligt for os at servere mad til dine pårørende. Vi henviser dog gerne til de mange gode take-away-steder og supermarkeder i nærområdet.

7 Besøg af pårørende Der er ingen officielle besøgstider på hospitalet. Det betyder, at pårørende må komme og besøge dig, når som helst I ønsker det. Dog har vi nogle anbefalinger, som vi råder dig til at følge: Lad være med at have for mange besøgende ad gangen. Sørg ligeledes for at have noget tid for dig selv hver dag. Du har lige gennemgået en operation, og din krop har brug for hvile. Dine besøgende er velkomne til at tage af den kaffe og te, der er sat frem på gangen. Telefonoplysninger til pårørende På telefon (Hellerup) og (Odense) kan dine pårørende ringe til sengeafdelingen og tale med en sygeplejerske, ligesom der er mulighed for, at du kan få bragt en telefon ind på din stue. Rygning CFR Hospitaler er et røgfrit hospital, og rygning må derfor kun foregå efter aftale med personalet på de anviste udendørs områder. Hvis du forventer at få behov for behandling med nikotinplaster eller lignende, bedes du rette henvendelse til sygeplejersken ved indlæggelsen. Brug af mobiltelefon og computer Du må gerne bruge din mobiltelefon på hospitalet. Der er internetforbindelse på alle sengestuer. Du kan tilslutte dig via vores trådløse netværk eller bede personalet om et kabel. Der er desuden tv på alle sengestuer. Ved udskrivelsen Information om det videre forløb Inden du bliver udskrevet, kommer lægen forbi og tager en snak med dig om det videre forløb. En sygeplejerske vil også søge for, at du bliver sendt godt af sted. Ved udskrivningen vil du få udleveret smertestillende medicin til de første dage. Du vil også få et skema, der viser, hvornår medicinen skal tages, og hvilken medicin vi anbefaler, du tager som supplement, hvis det bliver nødvendigt. Har du brug for yderligere smertestillende medicin efter de første dage, skal du kontakte din egen læge.

8 Det er helt normalt at være træt og have smerter 1-2 uger efter operationen. Hjemtransport Du skal selv sørge for din hjemtransport. Du må gerne sidde almindeligt op i bilen. Vi anbefaler dog, at du sidder på forsædet, hvor der er god plads til benene og sædet eventuelt kan lænes lidt tilbage. Ved længere kørsel kan det være en god idé at komme lidt ud og strække ben og ryg. Har du ikke mulighed for selv at arrangere hjemtransport, hjælper vi dig gerne med dette, men gør opmærksom på, at vi ikke dækker udgifterne i den forbindelse. Hjemme igen I dagene efter at du er udskrevet, er der en række omstændigheder du skal være særlig opmærksom på: Infektionstegn i operationssåret I dagene efter udskrivningen skal du være særlig opmærksom på følgende infektionstegn i operationssåret: Rødmen Varme Temperaturstigning (feber) Tiltagende væskesivning fra såret Tiltagende sårsmerter Hvis du har flere af ovenstående symptomer, anbefaler vi, at du kontakter din egen læge - også selv om symptomerne opstår før trådene er blevet fjernet. Hvis der ikke siver væske fra operationssåret, er det ikke længere nødvendigt at have plaster på.

9 Fjernelse af tråde Du skal have trådene fjernet hos din egen læge dage efter operationen. Bemærk at antallet af dage kan variere alt efter, hvilken operation du har gennemgået. Du vil få individuel information om dette. Rygsmerter Ved nyopståede og/eller tiltagende stærke smerter er du altid velkommen til at kontakte CFR Hospitaler på telefon (Hellerup) og telefon (Odense). Fra mandag til torsdag kan du ringe til os dag og aften, fredag dog kun indtil klokken 14. Vi holder lukket lørdag og søndag, og du skal derfor kontakte lægevagten i weekenden, hvis der opstår nye og/eller tiltagende stærke smerter. Udtrapning af smertestillende medicin Det er altid hensigtsmæssigt at foretage en gradvis udtrapning af den smertestillende medicin (morfika). Dels fordi smerter sjældent aftager pludseligt, dels for at undgå eventuelle abstinenser, som i sjældne tilfælde kan optræde efter længere tids brug af stærk smertestillende medicin. Mavefunktion efter operationen Du skal være særlig opmærksom på din mavefunktion i dagene efter operationen, da det er meget vigtigt, at din mave kommer ordentligt i gang igen efter indgrebet. Skulle du have problemer, opfordrer vi til, at du kontakter din egen læge. Udskrivningsbrev og efterkontrol Du vil modtage et udskrivningsbrev snarest muligt efter udskrivelsen med besked om tid til ambulant kontrol hos den kirurg, der har opereret dig. Yderligere information Ris & ros Har du ris eller ros, hører vi meget gerne fra dig. Du kan skrive til os på mail: info@cfrhospitaler.dk

10 Patientklagenævnet Hvis du er utilfreds med den behandling, du har modtaget, har du mulighed for at klage til Patientklagenævnet. Sundhedsvæsenets Patientklagenævn: Patientforsikringen Er du kommet til skade i forbindelse med din behandling, kan du anmelde skaden til Patientforsikringen. Patientforsikringen: Kontakt os CFR Hospitaler A/S (Hellerup) Hans Bekkevolds Allé 2B 2900 Hellerup Telefon info@cfrhospitaler.dk CFR Hospitaler A/S (Odense) Pantheonsgade Odense C Telefon info@cfrhospitaler.dk EGNE NOTATER -

VIGTIG INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE

VIGTIG INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE Patientinformation VIGTIG INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE Kære patient Denne skrivelse er lavet til dig, der snart skal opereres på CFR Hospitaler. Her kan du og dine pårørende få information om

Læs mere

VIGTIGT INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE (RYGOPERATION)

VIGTIGT INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE (RYGOPERATION) VIGTIGT INFORMATION FORUD FOR DIN INDLÆGGELSE (RYGOPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 KÆRE PATIENT, Denne folder er til dig, der står over for en rygoperation hos Capio CFR. Her

Læs mere

Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient

Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres

Læs mere

Operation for diskusprolaps i nakken. Kære patient

Operation for diskusprolaps i nakken. Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for diskusprolaps i nakken Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi. Her kan du og dine pårørende

Læs mere

Stivgørende operation i lænden uden brug af fiksering (Uinstrumenteret lumbal dese) Kære patient

Stivgørende operation i lænden uden brug af fiksering (Uinstrumenteret lumbal dese) Kære patient P a t i e n t i n f o rm a t i o n Stivgørende operation i lænden uden brug af fiksering (Uinstrumenteret lumbal dese) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres

Læs mere

Stivgørende operation i lænden (Instrumenteret lumbal dese) Kære patient

Stivgørende operation i lænden (Instrumenteret lumbal dese) Kære patient P a t i e n t i n f o rm a t i o n Stivgørende operation i lænden (Instrumenteret lumbal dese) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi.

Læs mere

Operation for diskusprolaps i lænden endoskopi (Kikkertkirurgi) Kære patient

Operation for diskusprolaps i lænden endoskopi (Kikkertkirurgi) Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for diskusprolaps i lænden endoskopi (Kikkertkirurgi) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi.

Læs mere

Udskiftning af diskus i lænderyggen (Lumbal diskusprotese) Kære patient

Udskiftning af diskus i lænderyggen (Lumbal diskusprotese) Kære patient P a t i e n t i n f o rm a t i o n Udskiftning af diskus i lænderyggen (Lumbal diskusprotese) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi.

Læs mere

Udskiftning af diskus i nakkehvirvelsøjlen (Cervikal diskusprotese) Kære patient

Udskiftning af diskus i nakkehvirvelsøjlen (Cervikal diskusprotese) Kære patient P a t i e n t i n f o rm a t i o n Udskiftning af diskus i nakkehvirvelsøjlen (Cervikal diskusprotese) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for

Læs mere

Det er vigtigt at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt og ikke overstige BMI på 30.

Det er vigtigt at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt og ikke overstige BMI på 30. Operation for mandlig brystudvikling - Gynækomasti - Amalieklinikken i København Mænd har ligesom kvinder anlæg til dannelse af et bryst, men forskellig hormonpåvirkning af brystkirtelvævet hos de to køn

Læs mere

Lokalbedøvelse til brokoperation

Lokalbedøvelse til brokoperation Patientinformation Lokalbedøvelse til brokoperation www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Ambulatoriet 1 2 Lokalbedøvelse ved brokoperation Denne pjece indeholder information om faste- og medicinregler samt

Læs mere

Patientinformation. Fuld bedøvelse. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Fuld bedøvelse. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Fuld bedøvelse www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Fuld bedøvelse Denne pjece indeholder information om faste- og medicinregler samt information om bedøvelse. Det er vigtigt, at du

Læs mere

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Sammedagsoperation Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 Ortopædkirurgisk ambulatorium Kontaktsygeplejerske: Kontaktlæge: 2 Information om sammedagsoperation Navn...

Læs mere

Patientinformation. Rygbedøvelse. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Rygbedøvelse. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Rygbedøvelse www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Rygbedøvelse Denne pjece indeholder information om faste- og medicinregler samt information om bedøvelse. Det er vigtigt, at du læser

Læs mere

Bedøvelse til skulderoperation

Bedøvelse til skulderoperation Patientinformation Bedøvelse til skulderoperation www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Bedøvelse til skulderoperation Denne pjece indeholder information om faste- og medicinregler samt information om

Læs mere

Den akut indlagte patient - til operation

Den akut indlagte patient - til operation Ortopædkirurgisk Afdeling Den akut indlagte patient - til operation Patientinformation www.sygehuslillebaelt.dk Når du sidder med denne folder, er det fordi, du er blevet indlagt akut på vores afdeling

Læs mere

STABILISERENDE RYGOPERATION LUMBAL DESE

STABILISERENDE RYGOPERATION LUMBAL DESE PATIENTINFORMATION STABILISERENDE RYGOPERATION LUMBAL DESE PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN

Læs mere

Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion)

Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion) Kikkertoperation for svulst i leveren (laparoskopisk leverresektion) Sygdom og behandling Mave- og Tarmkirurgi behandler patienter med kirurgiske sygdomme i leveren, galdevejene og bugspytkirtlen. Med

Læs mere

Operation for svulst i rygmarven

Operation for svulst i rygmarven Vigtig information til dig og din pårørende før indlæggelse og operation på Neurokirurgisk Afdeling Din sygdom. Undersøgelse og behandling Du har fået foretaget en MR skanning af rygsøjlen, der viser hvor

Læs mere

Operation for forstørret blærehalskirtel - Prostata

Operation for forstørret blærehalskirtel - Prostata Patientinformation Operation for forstørret blærehalskirtel - Prostata www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Ambulatoriet 1 Denne pjece indeholder information om forstørret blærehalskirtel og dertilhørende

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

Information om fjernelse af et stykke af endetarmen

Information om fjernelse af et stykke af endetarmen Patientinformation Information om fjernelse af et stykke af endetarmen - Rectumresektion Velkommen til Vejle Sygehus Organkirurgisk Afdeling Fjernelse af et stykke endetarm (rectumresektion) Rev. mar.

Læs mere

Patientinformation. Artroskopi af knæ. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Artroskopi af knæ. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Artroskopi af knæ Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 2 Rev. feb. 2011 Information om Artroskopi af knæ Navn... De bedes møde i afsnit...... dag den... kl.... Vedrørende

Læs mere

Behandling for hjernesvulst

Behandling for hjernesvulst Behandling for hjernesvulst Til patienter der indgår i pakkeforløb Det første besøg Ved dit første besøg på Neurokirurgisk Afdeling, kommer du til en samtale. Vi kalder det første besøg for en forundersøgelse,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hæmoridebehandling

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hæmoridebehandling Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om hæmoridebehandling Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Kunstigt hofteled

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Kunstigt hofteled Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Kunstigt hofteled Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Velkommen I denne pjece har vi samlet

Læs mere

Information om fjernelse af et stykke tyktarm ved kikkertoperation

Information om fjernelse af et stykke tyktarm ved kikkertoperation Patientinformation Information om fjernelse af et stykke tyktarm ved kikkertoperation - Laparoskopisk colonresektion Velkommen til Vejle Sygehus Organkirurgisk Afdeling Information om fjernelse af et

Læs mere

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Afdeling O1 og O2 er to ortopædkirurgiske afdelinger.

Læs mere

Stabiliserende rygoperation i lænderyggen uden skruefiksering

Stabiliserende rygoperation i lænderyggen uden skruefiksering Stabiliserende rygoperation i lænderyggen uden skruefiksering 2 Indholdsfortegnelse 1. Stabiliserende rygoperation... 4 2. Forundersøgelse... 4 3. Generel information... 5 3.1 Medicin... 5 4. Behandlingsdagen...

Læs mere

Stabiliserende rygoperation i lænderyggen med skruefiksering (Instrumenteret dese)

Stabiliserende rygoperation i lænderyggen med skruefiksering (Instrumenteret dese) Stabiliserende rygoperation i lænderyggen med skruefiksering (Instrumenteret dese) 2 Indholdsfortegnelse 1. Stabiliserende rygoperation...4 2. Forundersøgelse...4 3. Generel information...5 3.1 Blodprøver...5

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING OM PLASTIKKIRURGISK OPERATION PÅ TERAPEU- TISK / MEDICINSK ELLER KOSMETISK GRUNDLAG

GENEREL VEJLEDNING OM PLASTIKKIRURGISK OPERATION PÅ TERAPEU- TISK / MEDICINSK ELLER KOSMETISK GRUNDLAG GENEREL VEJLEDNING OM PLASTIKKIRURGISK OPERATION PÅ TERAPEU- TISK / MEDICINSK ELLER KOSMETISK GRUNDLAG Jægersborgs Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Læs mere

Anlæggelse af pacemaker

Anlæggelse af pacemaker Gentofte Hospital Hjertemedicinsk afdeling Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Anlæggelse af pacemaker Du er blevet anbefalet at få en pacemaker. I denne information kan du læse om

Læs mere

Operation for lyskebrok. Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit/Klinik for Lyskebrok

Operation for lyskebrok. Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit/Klinik for Lyskebrok Operation for lyskebrok Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit/Klinik for Lyskebrok Operation for lyskebrok Brok er en udposning af bughinden og en del af tarmen -

Læs mere

Patientinformation. Kræft i æggestokken. Om udvidet operation for kræft i æggestokken. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i æggestokken. Om udvidet operation for kræft i æggestokken. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i æggestokken Om udvidet operation for kræft i æggestokken Ekstensiv operation for ovariecancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal opereres for kræft

Læs mere

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord)

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord) Aarhus Universitetshospital NK Tlf. +45 7846 3390 Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C www.auh.dk Operation for bunden rygmarv () Om rygmarven Nerverne i kroppen kan sammenlignes med ledninger, hvori der sendes

Læs mere

Patientinformation. Operation for. nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC. Dagkirurgisk Center

Patientinformation. Operation for. nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC. Dagkirurgisk Center Patientinformation Operation for nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for nedsynkning af skedens for- eller bagvæg. Operationen foregår i

Læs mere

Patientinformation. Operation for. nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC. Dagkirurgisk Center

Patientinformation. Operation for. nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC. Dagkirurgisk Center Patientinformation Operation for nedsynkning af skedens for- eller bagvæg DKC Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for nedsynkning af skedens for- eller bagvæg. Operationen foregår i

Læs mere

Stabiliserende operation i nakken

Stabiliserende operation i nakken (Cervikal dese) Med denne vejledning vil vi gerne give dig og dine pårørende oplysninger om din indlæggelse og operation i Neurokirurgisk Afdeling. Ligeledes vil vi informere om din genoptræning og forholdsreglerne

Læs mere

Operation i spiserøret (oesophagus)

Operation i spiserøret (oesophagus) Du skal have foretaget en operation i dit spiserør eller din mavemund. I denne pjece kan du og dine pårørende finde information om det at skulle opereres, og om det forløb du skal igennem. Når du har læst

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center

Patientinformation. Velkommen til M42. Medicinsk Center Patientinformation Velkommen til M42 Medicinsk Center Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om Medicinsk Center og læse om, hvad du

Læs mere

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord)

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord) (Tethered Cord) Om rygmarven Nerverne i kroppen kan sammenlignes med ledninger, hvori der sendes informationer mellem kroppen og hjernen. Nervernes hovedledning (rygmarven) strækker sig fra hjernen gennem

Læs mere

Operation for diskusprolaps/stenose i nakken

Operation for diskusprolaps/stenose i nakken Operation for diskusprolaps/stenose i nakken Vigtig information til dig og din pårørende før indlæggelse og operation på Neurokirurgisk Afdeling Hvad er en diskusprolaps? Mellem nakkehvirvlerne ligger

Læs mere

Forsnævring af rygmarvskanalen i lænden (Spinalstenose)

Forsnævring af rygmarvskanalen i lænden (Spinalstenose) i lænden (Spinalstenose) Aarhus Universitetshospital Neurokirurgisk Afdeling NK Tlf. 7846 3390 Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C www.auh.dk Med denne vejledning vil vi gerne give dig og dine pårørende nogle

Læs mere

Patientinformation. Fjernelse af svælgpolypper

Patientinformation. Fjernelse af svælgpolypper Patientinformation Fjernelse af svælgpolypper Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsafdelingen Kontaktpersonsordning i ØNH - afdeling Du vil blive tildelt en kontaktperson ved det 1. besøg i Øre -Næse -Halsambulatoriet,

Læs mere

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Brystreduktion www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystreduktion. Pjecen informerer

Læs mere

Patientinformation. Fjernelse af mandler

Patientinformation. Fjernelse af mandler Patientinformation Fjernelse af mandler Kvalitet Døgnet Rundt Øre- Næse- Halsafdelingen Kontaktpersonsordning i ØNH - afdeling Du vil blive tildelt en kontaktperson ved det 1. besøg i Øre -Næse -Halsambulatoriet,

Læs mere

Patientvejledning. Halscyste

Patientvejledning. Halscyste Patientvejledning Halscyste En halscyste er et væskefyldt hulrum. Cysten kan opstå i hulrum, der allerede er anlagt i fostertilværelsen. Cysten kan vokse og give anledning til betændelse og bør derfor

Læs mere

Patientvejledning. Frossen skulder

Patientvejledning. Frossen skulder Patientvejledning Frossen skulder En frossen skulder kan opstå spontant, eller den kan udvikles efter en skade eller som komplikation til en operation. En frossen skulder giver smerter og nedsat bevægelighed

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Planlagt kejsersnit. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Planlagt kejsersnit. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Planlagt kejsersnit Patientinformation www.koldingsygehus.dk Det er nu blevet besluttet, at du skal føde ved kejsersnit. I det følgende beskrives det almindelige forløb

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af Bartholins cyste

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af Bartholins cyste Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af Bartholins cyste Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Hvis du er i medicinsk behandling aftales medicinering før operationsdagen og på selve operationsdagen med lægen.

Hvis du er i medicinsk behandling aftales medicinering før operationsdagen og på selve operationsdagen med lægen. Bedøvelse Før konsultationen Den personlige samtale og et højt informationsniveau er afgørende for, at du kan føle dig tryg gennem hele forløbet. Derfor kommer alle patienter indledningsvis til en forundersøgelse

Læs mere

Patientinformation. Kræft i tyktarmen eller endetarmen

Patientinformation. Kræft i tyktarmen eller endetarmen Patientinformation Kræft i tyktarmen eller endetarmen Kvalitet døgnet rundt Kirurgisk afdeling Kræft i tyktarmen eller endetarmen Forberedelse til operation og smertebehandling: Operationen foretages af

Læs mere

Patientvejledning. Skæv penis. Krummerik

Patientvejledning. Skæv penis. Krummerik Patientvejledning Skæv penis Krummerik Nogle mænd får en skæv eller krum penis, når de har rejsning. Man kalder dette for skæv penis eller i daglig tale en krummerik. Krumningen kan gå opad, nedad eller

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M14. Medicinsk Afdeling

Patientinformation. Velkommen til M14. Medicinsk Afdeling Patientinformation Velkommen til M14 Medicinsk Afdeling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om medicinsk afdeling og læse om,

Læs mere

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm)

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er en fistel? En byld i området omkring

Læs mere

Primær knæledsprotese

Primær knæledsprotese Patientinformation Primær knæledsprotese - Førstegangs ledudskiftning af knæ Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling Primær knæledsprotese (Førstegangs ledudskiftning af knæ). Vigtige oplysninger

Læs mere

Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release

Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release Patientinformation Indholdsfortegnelse 2 Hvordan foretages operationen? 4 Forberedelser til operationen 5-6 Kom i form Medicin

Læs mere

Om fjernelse af mandler

Om fjernelse af mandler Øre-næse-halskirurgisk Klinik Om fjernelse af mandler Tonsillektomi Øre-næse-hals Afdeling Finsensgade 35 6700 Esbjerg Om fjernelse af mandler (tonsillektomi) Velkommen Vi vil gerne fortælle dig og dine

Læs mere

Kikkertoperation af knæ

Kikkertoperation af knæ Patientinformation Kikkertoperation af knæ Kort om operation, praktiske råd og tiden efter Knæartroskopi Dagkirurgisk Operationsafsnit Ortopædkirurgisk Afdeling O Forberedelse til operation Kikkertoperation

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Patientinformation Fjernelse af livmoderen Vaginal hysterektomi Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for at få fjernet din livmoder. Operationen foregår i Dagkirurgisk Center. Opholdet

Læs mere

Patientvejledning. Falsk leddannelse i skulder. Pseudoartrose

Patientvejledning. Falsk leddannelse i skulder. Pseudoartrose Patientvejledning Falsk leddannelse i skulder Pseudoartrose Efter brud på kravebenet er der risiko for, at bruddet ikke heler normalt, hvorved der kan dannes et falsk led (pseudoartrose). Ofte skyldes

Læs mere

Nedsynkning. Vejledning til dig, der skal opereres for. nedsynkning. Nedsynkning Januar 2012 Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling

Nedsynkning. Vejledning til dig, der skal opereres for. nedsynkning. Nedsynkning Januar 2012 Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Nedsynkning Vejledning til dig, der skal opereres for nedsynkning Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Vejledning til dig, der skal opereres

Læs mere

2 NÅR DU SKAL BEDØVES

2 NÅR DU SKAL BEDØVES Når du skal bedøves 2 NÅR DU SKAL BEDØVES Samtale med anæstesilægen Inden operationen vil en anæstesilæge spørge til dit helbred, om du har allergi, om der er specielle forhold ved dine tænder. Vi skal

Læs mere

Patientvejledning. Brystvortereduktion

Patientvejledning. Brystvortereduktion Patientvejledning Brystvortereduktion Hvis du er generet af meget store brystvorter, kan disse reduceres med en brystvortereduktion. Det kan være selve brystvorten (papillen ) eller det farvede område

Læs mere

Patientvejledning. Refertilisation. Mænd

Patientvejledning. Refertilisation. Mænd Patientvejledning Refertilisation Mænd Har du fortrudt, at du blev steriliseret, kan sædledderne sys sammen igen. Sandsynligheden for efterfølgende graviditet afhænger af din og din partners alder samt

Læs mere

Patientinformation vedrørende kunstigt knæled

Patientinformation vedrørende kunstigt knæled Patientinformation vedrørende kunstigt knæled Velkommen til Kysthospitalet Med denne pjece byder vi dig velkommen til afdelingen. Vi vil samtidig give dig nogle grundlæggende informationer om at få et

Læs mere

Fjernelse af løs hud på overarme eller lår

Fjernelse af løs hud på overarme eller lår Fjernelse af løs hud på overarme eller lår Personer med løs hud på området svarende til overarme eller lår kan afhjælpes med en operation, hvor overskydende hud med underliggende fedt fjernes. Årsagen

Læs mere

Til patienter og pårørende. Grå stær. Information om ambulant operation for grå stær. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt.

Til patienter og pårørende. Grå stær. Information om ambulant operation for grå stær. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Til patienter og pårørende Grå stær Information om ambulant operation for grå stær Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Øjenklinikken HUSK at hente øjendråber på apoteket! Navn Cpr. nr. Deres kontaktperson

Læs mere

I god tid før operationen vil speciallægen undersøge dig og informere grundigt om indgrebet og det forventelige resultat.

I god tid før operationen vil speciallægen undersøge dig og informere grundigt om indgrebet og det forventelige resultat. Efterhånden som man bliver ældre, bliver musklerne og huden i ansigtet slappere, hvorved rynker og løs hud bliver mere synlige. Den løse hud ses oftest under hagen, op langs kæberanden samt over og under

Læs mere

Patientvejledning. Børnepolypper

Patientvejledning. Børnepolypper Patientvejledning Børnepolypper Polypper er en forøgelse af det normale lymfevæv i næsesvælget. Polypper forekommer typisk fra 1-års alderen til omkring skolealderen og kaldes derfor også børnepolypper.

Læs mere

Anæstesiologisk Afdeling. Anæstesi (bedøvelse) Patientinformation

Anæstesiologisk Afdeling. Anæstesi (bedøvelse) Patientinformation Anæstesiologisk Afdeling Anæstesi (bedøvelse) Patientinformation FØR BEDØVELSEN Før bedøvelsen skal du tilses af en anæstesilæge. Dette kan ske ved den kirurgiske forundersøgelse eller på selve operationsdagen.

Læs mere

Velkommen til Onkologisk Sengeafsnit A270

Velkommen til Onkologisk Sengeafsnit A270 Patientinformation Velkommen til Onkologisk Sengeafsnit A270 Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling 1 2 Velkommen til Onkologisk sengeafsnit A270 Hos os vil du møde patienter, der som du selv

Læs mere

Rekonstruktion af forreste korsbånd

Rekonstruktion af forreste korsbånd Bristning af forreste korsbånd kan opstå ved vrid eller overstrækning i knæleddet, ved sportsaktivitet eller ulykke. Forvridningen kan medføre, at alene forreste korsbånd brister, men ofte er overrivningen

Læs mere

Dagkirurgisk operation - Skulder

Dagkirurgisk operation - Skulder Patientinformation Dagkirurgisk operation - Skulder - B130 Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 2 Dagkirurgisk operation - Skulder Navn... Du bedes møde i afsnit B130... dag den... kl....

Læs mere

Patientinformation. Grå Stær. Information om ambulant operation for grå stær

Patientinformation. Grå Stær. Information om ambulant operation for grå stær Patientinformation Grå Stær Information om ambulant operation for grå stær Kvalitet Døgnet Rundt Øjenafdelingen Mødetider Operation på 1. øje i Øjenambulatoriet Sydvang 1, Sønderborg dag den 20 kl Medbring

Læs mere

Operation for diskusprolaps/ stenose i nakken

Operation for diskusprolaps/ stenose i nakken Operation for diskusprolaps/ stenose i nakken Aarhus Universitetshospital NK Tlf. 7846 3390 Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C www.auh.dk Med denne vejledning vil vi gerne give dig og dine pårørende nogle

Læs mere

Lyskenbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Lyskenbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Lyskenbrok Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er lyskebrok Lyskebrok betyder at bughinden og en del af tarmen trænger ud gennem

Læs mere

Operation for stiv storetå

Operation for stiv storetå Patientinformation Operation for stiv storetå Kort om operation, praktiske råd og tiden efter Hallux rigidus: Kellers operation Ortopædkirurgisk Afdeling O OUH Svendborg Sygehus Forberedelse til operation

Læs mere

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn Her er der plads til at notere din læges navn Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital Lægen. Med venlig hilsen Personalet Onkologisk og Palliativ Afdeling 0862/0661 Velkommen til Onkologisk

Læs mere

Neurologisk Afdeling 652

Neurologisk Afdeling 652 Velkommen til Neurologisk Afdeling 652 Patientinformation Velkommen til Sydvestjysk Sygehus Indholdsfortegnelse Side 1 Om afdelingen Kontakt - Telefonnummer - Telefontid - Besøgstid Side 5 Telefon TV,

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Patientinformation Fjernelse af livmoderen Vaginal hysterektomi DKC Dagkirurgisk Center Du er blevet henvist til operation for at få fjernet din livmoder. Operationen foregår i Dagkirurgisk Center. I Dagkirurgisk

Læs mere

KAG (koronararteriografi)

KAG (koronararteriografi) KAG (koronararteriografi) 2 Sidst revideret d. 27-1-2013/msz Indholdsfortegnelse 1. Indledning...4 2. Introduktion til HjerteCenter Varde...4 3. KAG (koronararteriografi)...5 4. Generel information...5

Læs mere

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 39 77 70 70 Telefax: 39 77 70 71 www.cfrhospitaler.dk Du har fået tilbudt en kikkertundersøgelse af ankelleddet på CFR

Læs mere

Inden indlæggelsen. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark

Inden indlæggelsen. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark Inden indlæggelsen Patientvejledning 074 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Prolapsoperation. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Prolapsoperation. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Prolapsoperation Patientinformation www.koldingsygehus.dk Ved en prolapsoperation sys en defekt i bindevævet i skeden (forvæg/bagvæg). Operationen afhjælper nedsynkning

Læs mere

Gerontopsykiatrisk Afsnit P201

Gerontopsykiatrisk Afsnit P201 Patientinformation Gerontopsykiatrisk Afsnit P201 Pjece til patienter og pårørende om indlæggelse på P201 Psykiatrisk Afdeling, Odense - Universitetsfunktion Velkommen Denne pjece er en vejledning til

Læs mere

Patientvejledning. Betændelse i udposninger på tyktarmen. Diverticulitis

Patientvejledning. Betændelse i udposninger på tyktarmen. Diverticulitis Patientvejledning Betændelse i udposninger på tyktarmen Diverticulitis Udposninger - også kaldet divertikler - på tyktarmen er en tilstand, som følger med alderen. I 40-50 års alderen har halvdelen af

Læs mere

Patientinformation. Brystløft. - Ptose. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Brystløft. - Ptose. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Brystløft - Ptose www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystløft. Pjecen informerer

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Operation for gynækomasti. - information til patienter

Operation for gynækomasti. - information til patienter Operation for gynækomasti - information til patienter Operation for gynækomasti Ved en brystreduktion hos mænd formindskes brysterne til det ønskede omfang. Operationen går i korthed ud på at mindske

Læs mere

Øre-, næse- og halsafdeling A130

Øre-, næse- og halsafdeling A130 Patientinformation Velkommen til Øre-, næse- og halsafdeling A130 Velkommen til Vejle Sygehus Øre-, næse- og halsafdeling A130 Rev. maj 2008 Velkommen til Øre-, næse- og halsafdeling A130 Afdelingens adresse

Læs mere

Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit

Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit Patientinformation www.koldingsygehus.dk Kontaktpersoner Organkirurgisk Ambulatorium Visitkort Organkirurgisk Afdeling Visitkort Visitkort

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har

Læs mere

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled Du skal have et kunstigt hofteled. Derfor skal du til informationsdag på sygehuset, hvor du bliver vejledt og instrueret, så du

Læs mere

Velkommen til Apopleksi Afsnit N

Velkommen til Apopleksi Afsnit N Medicinsk Afdeling Amager Hospital Amager Hospital Medicinsk Afdeling Apopleksi Afsnit N Velkommen til Apopleksi Afsnit N Freskomalerier malet af maleren Jaris Nielsen 1928-35 Velkommen til Apopleksi Afsnit

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om opsyning af skedevæg

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om opsyning af skedevæg Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om opsyning af skedevæg Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative

Læs mere

Artroskopi af knæ (Kikkertundersøgelse)

Artroskopi af knæ (Kikkertundersøgelse) Artroskopi af knæ (Kikkertundersøgelse) Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Velkommen knæartroskopi(kikkertundersøgelse) kan finde årsagen

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hammertæer i

Læs mere

Patientinformation. Grå Stær. Information om ambulant operation for grå stær

Patientinformation. Grå Stær. Information om ambulant operation for grå stær Patientinformation Grå Stær Information om ambulant operation for grå stær Kvalitet Døgnet Rundt Øjenafdelingen Mødetider Dato for øjenundersøgelse/operation i øjenambulatoriet Sydvang 1, Sønderborg dag

Læs mere