Indsæt som minimum her et foto fra din daglig og gerne flere undervejs i teksten.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsæt som minimum her et foto fra din daglig og gerne flere undervejs i teksten."

Transkript

1 1. Rejsebrev krav og indhold Indsæt som minimum her et foto fra din daglig og gerne flere undervejs i teksten. Studerendes navn: Studienummer: .: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e- mail og evt. www: Kasper Nielsen PV @ucn.dk 3.Praktik 1.August- 31.Januar Star Academy 1587 Cormack Crescent, Mississauga, ON, L5E 2P8 Info@staracademy.ca Institutions type: Dag institution: Privat folkeskole Døgninstitution: Målgruppe og aldersgruppe: Børn/unge: Mennesker med sociale problemer: Mennesker med nedsat funktionsevne:

2 Ansatte antal og uddannelsesmæssige baggrund: Alder:6-16 Alder: Alder: Der er 14 ansatte på skolen. Hvor af 10 af dem er fuldtidsansatte lærer. 2 kontor damer samt lederen og viceinspektøren. De er alle udannet lærer. Fysiske rammer: Beliggenhed: Det er en lille skole, hvor der er 4 klasseværelser, en sportshal, samt et kontor. På skolens grund er der et hus, der hører med til skolen dette bruges til børnehave. Skolen er omgivet af et stort grønt areal, hvor der er mulighed for at spille basketball, fodbold og lege skjul. Skolen ligger i Mississauga som er en forstad til Toronto. Lige overfor skolen ligger der Dixie Outlet Mall (Minder om Friis/Shoppen i Aalborg). Skolen ligger i et godt kvarter, for de bedre velstillede og alle kender alle i dette kvarter. Åbningstider: Beskrivelse af dagligdagen illustreret med konkrete eksempler - så den får kød og blod. Skoledagen starter kl.8.25 (jeg møder kl. 8.00) Den skemalagte dag stopper kl for alle klassetrin. Hvorefter lærerne bliver i klassen og snakker om hvordan dagen forløb og forbereder sig til næste dag til kl. 16 nogle gange lidt længere. Børnene har efter skoletid lektiecafe hvor de kan få hjælp til lektierne til næste dag. Skolen lukker kl ca. Skolen er en lille privat skole hvor der går cirka 60 elever. I klasserne er der ca. 10 elever til en lærer. Jeg møder hver dag kl. 8, hvor jeg starter dagen med at hilse på mine kollegaer, hvorefter jeg går ind, i mit klasseværelse hvor min praktikvejleder og jeg snakker om hvad dagen bringer. Omfang 2-4 sider: Børnene møder klokken 8.25, med deres skoleuniformer på, hvor 4-9 klasse starter første time med at have idræt. Her er vi 3 lærere der står for at undervise dem. Hovedsagligt er det stationer der bliver undervist med. Det vil sige at der ligger nogle rekvisitter ved hver kegle samt et kort der viser hvad børnene skal ved den enkelte station. Børnene udfører i par denne aktivitet i 2 min, hvorefter de så skal videre til den næste station. De bliver udfordret i alle kroppens funktioner, så de derved er sikker på at have rørt sig

3 de minimum 30 min man skal om dagen. Denne metode kunne være interresant at prøve i den danske folkeskole. Efter idræt ligner det en normal dag, som hjemme i Danmark. C Børnene har enten fransk eller csi, og de er derfor delt op i anden time efter hvad de har. Jeg er i csi lokalet, hvor vi arbejder med grammatik og hvor børnene laver kreative ting. F.eks, når de har lavet noget og de skal udstille det, bruger de ikke deres rigtige navn til at fortælle hvem der har lavet det, nej det bruger deres superhelte navn. En af de første timer fik børnene mulighed for at selv at designe en superhelt, som skal følge dem igennem skole året. Børnene er ret interesserede i dette og har det sjovt med at bruge deres superheltenavn. I 3 time har de Science, her arbejder de i øjeblikket med eksperimenter/ sandsynlighed, f.eks med at strække, bøje, skrue og koble ting sammen, hvor de derefter skriver deres observationer ned og fortæller det til alle i klassen i slutningen af timen. Herefter er der frikvarter (Lunch recess) hvor børnene den første halve time går ud og leger i skolegården, hvor de har mulighed for at sjippe, spille bold og udforske naturen omkring skolen. Her spiller jeg en masse boldspil med børnene, en af de første dage hvor jeg var her fik jeg meget ros for at spille med børnene, en ting der falder mig naturligt ind, men som man ikke gør i samme omfang herover. Når de har været ude i en halv time, bliver de alle kaldt sammen hvor de skal stå på række i deres klasser og dem der står først på række, må komme først ind osv.

4 Når de kommer ind skal alle ind i gymnastiksalen hvor alle eleverne spiser deres madpakker sammen. Her sidder de hvor de selv har lyst til, mange af børnene blander sig, så de sidder ved nogle som de ikke går i klasse med. Om fredagen er der pizzadag, hvor alle eleverne har mulighed for at få pizza, istedet for deres at medbringe deres egen madpakke. Efter frokosten har de læsning, de læser for sig selv i ca. 15 minutter, og deres lærer hører to børn hver dag, hvad de læser om og de giver et referart af bogen. Dernæst læser læreren en historie for børnene, hvor de skal lytte, for de skal i grupper efterfølgende og lave gruppearbejde til de forskellige kapitler som han læser for dem. Her i Canada går man ikke så meget op i gruppearbejdet, som vi i den grad gør i Danmark, her er det den individuelle person, der vægtes højest, da de ikke rigtig kommer til at arbejde i grupper senere hen på College og Universitetet herover. Star Academy har dog valgt at børnene skal lære disse basale dele da mange af børnene på et tidspunkt i deres liv højest sandsynligt kommer til at opleve at skulle arbejde i gruppe og tage et fælles ansvar f.eks på en kommende arbejdsplads. Den sidste time slutter med drama, musik, billedkunst, i øjeblikket har vi musik hvor eleverne, skal forsøge at lave musik med kroppen, uden at bruge nogle rekvisitter. Det har de det vældigt sjovt med. Og de skal som det næste, begynde med at lave deres eget instrument ud af billige matrialer (Plastik, papir osv). Eleverne har fri klokken 15. Hvorefter de fleste går ud og leger eller bliver hentet af deres forældre. Dem der ikke bliver hentet skal i lektiecafe, som er fra klokken , her har de så mulighed for at lave lektierne til næste dag, sammen med to lærere som kan hjælpe istedet for at de skal hjem og lave dem. Når lektiecafen slutter går de børn der ikke bliver hentet udenfor eller i gymnastiksalen hvor en lærer holder opsyn med dem indtil at de bliver hentet. Herover er der ikke noget der hedder skolefritidsordning, og der er ingen pædagoger!. Skolen lukker klokken 17.30, hvor den sidste lærer lukker og slukker. Hver fredag, er der kaffe og snakke time fra klokken 8-9. Her har forældrene mulighed for at snakke med lærene, lederen og vicelederen står og tager imod dem alle. Hvilket de i øvrigt alle dage i løbet af ugen.

5 2. Rejsebrev krav og indhold: Indsæt som minimum et foto fra din daglig her, men også gerne flere under beskrivelsen Studerendes navn: Studienummer: .: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e- mail og evt. Kasper Nielsen PV Praktik 1.August- 31.Januar Star Academy 1587 Cormack Crescent, Mississauga, ON, L5E 2P8 Institutions type: Dag institution: Privat folkeskole Døgninstitution:

6 Målgruppe/ og aldersgruppe: Børn/unge: Mennesker med sociale problemer: Mennesker med nedsat funktionsevne: Ansatte antal og uddannelsesmæssige baggrund: Alder: 6-16 Alder: Alder: Der er 14 ansatte på skolen. Hvor af 10 af dem er fuldtidsansatte lærer. 2 kontor damer samt lederen og viceinspektøren. De er alle udannet lærer. Fysiske rammer: Beliggenhed: Det er en lille skole, hvor der er 4 klasseværelser, en sportshal, samt et kontor. På skolens grund er der et hus, der hører med til skolen dette bruges til børnehave. Skolen er omgivet af et stort grønt areal, hvor der er mulighed for at spille basketball, fodbold og lege skjul. Skolen ligger i Mississauga som er en forstad til Toronto. Lige overfor skolen ligger der Dixie Outlet Mall (Minder om Friis/Shoppen i Aalborg). Skolen ligger i et godt kvarter, for de bedre velstillede og alle kender alle i dette kvarter. Åbningstider: Skoledagen starter kl.8.25 (jeg møder kl. 8.00) Den skemalagte dag stopper kl for alle klassetrin. Hvorefter lærerne bliver i klassen og snakker om hvordan dagen forløb og forbereder sig til næste dag til kl. 16 nogle gange lidt længere. Børnene har efter skoletid lektiecafe hvor de kan få hjælp til lektierne til næste dag. Skolen lukker kl ca. Beskrivelse af det faglige indhold i praktikken, belyst ved hjælp af konkrete eksempler. -Beskriv de kulturforskelle som du især har hæftet dig ved i forhold til synet på brugergruppen, tilgangen til pædagogisk arbejde, værdier, metoder En af de klart ånentlyse kulturforskelle er at børnene sidder ved hvert sit bord og det er ikke altid gruppe orienteret arbejde, man laver i timerne. Dette er fordi man i Amerika ser den individuelle person først og fremmest, når man skal ud og arbejde efter man har sin uddannelse og ikke som vi gør her i Danmark hvor vi er meget gruppeorienteret. Dog har man på Star Academy valgt og at lægge vægt på gruppeorienteret arbejde, som de mener barnet kan få nytte af senere hen i livet. -Mulighederne for selvstændigt at planlægge og udføre pædagogisk arbejde - evt. pædagogiske begrænsninger - specielle krav - vejledningen - m.m. Før jeg kom herover til Star Academy havde jeg en forforståelse om at der var meget kæft, trit og retning i skolesystemet. Dette har jeg fundet ud af, der ikke er, dog er nogle andre synspunkter her på hvordan man håndterer et barn med dårlig opførsel.

7 Fritiden - boligforhold - sociale og kulturelle aktiviteter - kontakt til uddannelsesinstitutione r / andre studerende Kulturmødet - glæder og besværligheder Børnene er som i en dansk folkeskole. Nogle dage kan de være helt oppe og køre og andre dage trætte. I min klasse har vi dog et specielt system der hedder Bank of trust og Congrats. Bank of trust: er et system hvor børnene lærer, at det kan betale sig at hjælpe andre og gøre nogle gode ting for hinanden. Hvis læreren ser at et barn gør noget godt eller andet bliver barnet rykket frem med magneten(kan ses på billedet nedenunder) det vil sige at barnet får et privilegium, foreksempel i starten starter, de alle på lån en blyant i klassen for så derefter at spidse blyanter med elektrisk blyantspidser og derfter kommer lån af computer osv. Udfra hvad barnet står på af privilegium, kan barnet benytte disse ting. Barnet kan dog også gå den negative vej, hvis læreren ser nogle forkerte ting, som smide papir på gulvet, spidse blyanter på den elektriske blyantspidser når der skal være ro i klassen osv. Andet?: Omfang 2-4 sider: Congrats: Er et system hvor hvor børnene får en lille belønningsseddel på at de har gjort det godt eller gjort noget godt for læreren. Børnene kan så samle disse seddler og bruge dem i den sidste time hver fredag hvor der er congrats time hvor de kan bruge sine congrats på forskellige aktiviteter og de lærer at spare op til noget, man måske ikke har råd til (Se billedet nedenunder). Børnene gør rent i klassen hver dag, de har forskellige opgaver som de skal lave og dette skifter hver uge til noget nyt. Skolen har som sådan ikke rengøringskone til at gøre dette så det er eleverne der skal stå for at rydde op og gøre rent i klassen. Når de har gjort det, får de bl.a. også en congrats for at have gjort dette.

8 Straffe: Hvis et barn ikke hører efter nogle gange i træk eller kommer for sent i for eksempel idrætstimerne, kan barnet få til straf alt fra sprællemænds gentagelser. Jeg har set et barn få 300 gentagelser for så derefter at sidde udenfor resten af timen. Hvis idrætslæreren vurderer, at opførselen er utilstrækkelig, kan han vælge at sende barnet på kontoret og her skal det sidde resten af dagen bare og sidde og kigge ind i en væg. Dette er ikke kun et eksempel i idrætstimerne, det er gældende i alle fag i skolen. Jeg har tit set børn sidde på kontoret dagen lang. Det er et syn som jeg er stærkt modstander af og jeg kan ikke se hvorfor at barnet skal straffes så hårdt. Barnet her for at lære de besale ting som de skal bruge videre i uddannelsesforløbet og det lærer de bestemt ikke noget af at sidde og kigge ind i en væg. Jeg har også set eksempler på børn, som er blevet straffet, hvor de ikke var indblandet i noget som helst, men bare virkelig var uheldig med at komme til at lave en forkert bevægelse, for derefter så at blive straffet. Under mit nuværende ophold har jeg ikke haft nogen begrænsninger hvad angår min pædagogiske praksis og mulighederne for selvstændigt at planlægge og udføre pædagogisk arbejde har været fantastisk, jeg planlægger og gennemfører aktiviteter for børnene i timerne og min lærer giver mig altid lov, til at komme med nye inputs til hans undervisningstimer, hvis jeg for eksempel har en anden metode at gøre det på. Et eksempel på dette har været at børnene havde læst en bog og i stedet for at få nogle spørgsmål på papir fortalte jeg min praktikvejleder at man kunne lave en aktivitet i stedet, det var et slags løb hvor børnene blev delt op i mindre grupper og skulle løbe rundt i en skov og finde et spørgsmål, hvorefter de skulle løbe tilbage til gruppen og besvare dette i fællesskab, inden de kunne løbe ud og finde det

9 næste spørgsmål. Dette var en fantastisk idé syntes min vejleder og han vil benytte denne metode en anden gang, når de har læst en bog og gøre noget lignende. Mine vejledningstimer har været på normalvis, som for de studerende som er i Danmark. Vi sidder hver uge og har en dialog om hvordan ugen er gået og hvad vi skal lave med børnene, i den kommende uge. Jeg ser denne vejledning på yderest højt niveau, hvor min vejleder og jeg, for vendt mange emner sammen og det tværprofesionelle sammarbejde er i top. Der har været meget diskussion hjemme i Danmark inden jeg tog afsted med den nye folkeskole og man må sige at jeg i den grad, har fået muligheden for selv at prøve dette på min egen krop, da jeg er den eneste pædagogstuderende herovre og man i Canada ikke har pædagoger. Dette fungerer rigtigt godt synes jeg, hvis man kan komme med et åbent sind og se mulighederne fremfor begrænsninger, så kan man lave et tværprofessionelt samarbejde, som kan være med til at styrke eleverne endnu mere i folkeskolen, da man har to professioner, der arbejder på sammetid med børnene. Boligforhold: Jeg var så uheldig, at før jeg skulle afsted, aflyste min udlejer i Canada mit ophold. Men heldigvis kunne skolen hjælpe mig de to første måneder, da de har et hus der hører med til skolen, hvor børnehaveklassen bliver undervist. Jeg fik øverste etage, ikke noget prængende hus, men man kunne sove der. Kunne dog kun bo der i kort tid, da huset ikke var i den bedste stand mere til beboelse. Efterfølgende bor jeg nu hos en familie, som jeg har fundet på airbnb.dk, det er et dejligt sted og samtidig får man lov til at opleve en canadisk familie på tæt hold. Fritiden: Jeg er et sportsmenneske så derfor er jeg ude og se en masse sport, jeg har bl.a været til baseball, basketball, fodbold og mange andre sportsgrene, dette er et fantastisk land at opleve dette i. Alle canadierne går virkelig op i at støtte deres hold og de bær deres holds trøjer, hver gang der er kamp, også på sportsbarer er der fyldt op med mennesker, når de lokale helte spiller. Her kommer små babyer med på station sammen med forældrene samt pensonister der også har holdtrøjen påvirkelig fedt at se sådan en kultur.

10 Under mit nuværende ophold, har jeg aldrig i mit liv oplevet et folkefærd, der er så utrolig imødekommende. Når du venter på bussen, toget, sidder på station, eller bare er inde i en butik, begynder de altid med Hvordan har du det? og så begynder samtalen, det er virkelig et dejligt land og man bliver mødt med åbne arme og de er nysgerrige, for at høre mere om ens eget land og hvad man laver. Dette kunne den danske kultur vidst godt, tage ved lære af.

11 En ting jeg også oplever dagligt herovre, er at canadierne er utrolig stolte for deres flag, alle flager med deres flag, selv på bilerne der kører rundt. Det var alt fra nu, hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på min ucnmail.

http://www.czqykids.com/main.asp

http://www.czqykids.com/main.asp Studerendes navn: Lise Vinter Dam Madsen Frydenstrand Studienummer: PS10405 E-mail.: smukke8@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. I 3 Praktikperiode Praktik fra til dd.mm.år: 01.02-2013 til 30.07-2013

Læs mere

2. Rejsebrev. Pernille Gram

2. Rejsebrev. Pernille Gram 2. Rejsebrev Pernille Gram Studerendes navn: Studienummer: Pernille Gram Kristensen PV11214 1 E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt. Studerendes navn: Ditte Rosenberg Hansen Studienummer: 12309 E-mail.: Ditterosenberghansen@gmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013 Institutionens

Læs mere

1. Rejsebrev. Angerlarsimaffik Uulineq

1. Rejsebrev. Angerlarsimaffik Uulineq 1. Rejsebrev Angerlarsimaffik Uulineq Studerendes navn: Emma Bertelsen Studienummer: HV12005 E-mail.: 1016356@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.08.2014-31.01-2015

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Praktikperiode: 2. el. 3. Institutionens kontakt email og evt. www.: Institutions type: Målgruppe/ og aldersgruppe: Børn/unge:

Praktikperiode: 2. el. 3. Institutionens kontakt email og evt. www.: Institutions type: Målgruppe/ og aldersgruppe: Børn/unge: Studerendes navn: Lene Lønsman Larsen Studienummer: PV13320 E-mail.: 1024428@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 2. praktik Praktik fra til dd.mm.år: 01.02.2014-31.07.2014 Institutionens navn: Parian Drop-in

Læs mere

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt. Første rejsebrev Studerendes navn: Anitta Skovhus Thyrrestrup Studienummer: PV09425 E-mail.: anitta_s_t@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3 praktikperiode (6. semester) Praktik fra til: dd.mm.år: 1

Læs mere

Parian Drop-in center 1 Rejsebrev

Parian Drop-in center 1 Rejsebrev Parian Drop-in center 1 Rejsebrev Studerendes navn: Sabine Holt Jensen Studienummer: PV11312 E-mail.: Sabinehjensen@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3 praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: Fra

Læs mere

2. Rejsebrev. Institutionens adresse: Calle Real de Jocotenango 93. Zona 1, Jocotenango. Sacatepequez. Guatemala C.A.

2. Rejsebrev. Institutionens adresse: Calle Real de Jocotenango 93. Zona 1, Jocotenango. Sacatepequez. Guatemala C.A. 2. Rejsebrev. Studerendes navn : Bianca Calix Studienummer: Pv10k104. E- mail : biancacalix@msn.com Praktikperiode: 3. praktik. Praktik fra: August, Januar. Institutionens navn: El Buen Samaritano. Institutionens

Læs mere

Rejsebrev fra Sister Annes daycare Cebu City Filippinerne

Rejsebrev fra Sister Annes daycare Cebu City Filippinerne Rejsebrev fra Sister Annes daycare Cebu City Filippinerne Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Pernille Larsen 24654167 pernillelarsen11@hotmail.com

Læs mere

2. rejsebrev fra London

2. rejsebrev fra London 2012 2. rejsebrev fra London Malene Dyhrman Flou Nielsen Hopes & Dreams Montessori Nursery School 04-06-2012 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Malene Dyhrman Flou Nielsen

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

PV12213 Grønland, Esther Børnehave 29.09.2014. Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave. Nuussuaq, Grønland.

PV12213 Grønland, Esther Børnehave 29.09.2014. Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave. Nuussuaq, Grønland. 3.praktik i Esther Børnehave på Grønland Karina Abildgaard Jensen Studerendes navn: PV12213 Studienummer: 1017273@ucn.dk E-mail.: 3.praktikperiode Praktikperiode: 2. el. 3. 01.08.2014-31.01.2015 Praktik

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Mikael Pedersen PS10223 Pedersenssuresokker88@gmail.com 2 praktikperiode.

Læs mere

2. rejsebrev 3. praktik Cebu, Filippinerne Julie Andersen ps10c2

2. rejsebrev 3. praktik Cebu, Filippinerne Julie Andersen ps10c2 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Julie Andersen PS10502 juland7@gmail.com 1005131@ucn.dk 3. praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013 31.07.2013 Institutionens

Læs mere

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Lu Brisbane sign - skyline Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Diving - Great Barrier Reef Kænguru Australia Zoo Så blev det tid til, at jeg skal

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

4 Cantón de Jesús. Santa Maria de Jesus, Guatemala. De har ikke sådan en.

4 Cantón de Jesús. Santa Maria de Jesus, Guatemala. De har ikke sådan en. Studerendes navn: Adam Bisbjerg Wolff Studienummer: Ps10327 E-mail.: 1005168@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 3. Praktik Periode Praktik fra til: dd.mm.år: 01-02-2012 31-07-2013 Institutionens navn: Jardin

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Velkommen til STU-Lundvej. Du får noget i rygsækken

Velkommen til STU-Lundvej. Du får noget i rygsækken Velkommen til STU-Lundvej Du får noget i rygsækken HVAD ER STU? STU står for den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse. STU er et tre-årigt tilbud til unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en

Læs mere

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

VELKOMMEN I MIT HJEM

VELKOMMEN I MIT HJEM VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg hedder Mari-Louise og har arbejdet som dagplejer siden 2001. Var lige væk 8 måneder i 2008. Hvor jeg arbejdede i køkkenet hos Frømandskorpset i Kongsøre. Mit hjem, som udover mig

Læs mere

Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015

Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Dagtilbuddet skal gennem brugen af digitale redskaber fremme børnenes udvikling og læring. Gennem brug af digitale redskaber i det pædagogiske arbejde er

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37 Dig og din familie Side 1 af 37 Side 2 af 37 Trivsel og sundhed Side 3 af 37 Side 4 af 37 Sundhed i dagligdagen Side 5 af 37 Din fritid Side 6 af 37 Side 7 af 37 Side 8 af 37 Mad og drikke Side 9 af 37

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Vester Mariendal Skole og Undervisscenter Termometeret Læsevejled Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Velkommen I Dagplejen

Velkommen I Dagplejen Velkommen I Dagplejen Dorrith Glibstrup Skovvejen 23 6064 Jordrup Mobil nr. 4016 9267 Åbningstider: Man-tors 6.45-16.30 Fredag 6.45-15.45 Jeg hedder Dorrith Glibstrup og er født i 1962. Jeg har været dagplejer

Læs mere

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien!

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien! Første rejsebrev fra Brisbane, Australien! Mitchelton State Special School Brisbane, Australien 1. Februar 31. Juli 2012 Her er et lille rejsebrev fra mit foreløbige ophold i Brisbane, Australien! Jeg

Læs mere

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Deltagere: To elever fra 1. htx, to elever fra 2. htx, to elever fra 3. htx, uddannelseschef, evaluator og referent. Hvad er en god lærer? En lærer der ikke

Læs mere

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING STRANDPARKSKOLEN Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING Strandparkskolen Støt dit barns læseindlæring 2 LÆSEINDLÆRING Læsning er med til at stimulere dit barns sproglige

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Benedicte Clausen

Benedicte Clausen 2. Rejsebrev Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Benedicte Clausen PV11303 benedicteclausen@hotmail.dk 3.praktikperiode 01.08.13 31.01.14 Institutionens

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Forældreundersøgelse

Forældreundersøgelse Forældreundersøgelse Grafrapport August 2014 Sp.1 I hvilket land er du født? 10 9 9 9 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2% 2% 2% Danmark Vestligt land Østeuropæisk land Andet Forældre (n=1007) Kvinde (n=477) Mand (n=530)

Læs mere

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig slutningen på dette eventyr. Det har været så fantastisk,

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

Rødkilde Fritidshjem & Klub (Rødkilde skoles KKFO)

Rødkilde Fritidshjem & Klub (Rødkilde skoles KKFO) Velkommen til Rødkilde Fritidshjem & Klub (Rødkilde skoles KKFO) Fælles information Velkommen til Rødkilde fritidshjem & klub Institutionen er en skolefritidsordning for børn i alderen 6-13 år. I andre

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8. PAU-studerende PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE den pædagogiske assistentuddannelse Buerup Skole og SFO BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse Postnr. og by. Tlf.nr. Mail- adresse. Hjemmeside.

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Velkommen I dagpleje hos Idræts dagplejer Heidi Lehné

Velkommen I dagpleje hos Idræts dagplejer Heidi Lehné Velkommen I dagpleje hos Idræts dagplejer Heidi Lehné Adresse: Kolåsvej 19, Vindekilde 4534 Hørve Tlf. : 59 65 44 98/23376610 Jeg hedder Heidi Lehné og er født i 1977. Jeg bor sammen med min mand Søren

Læs mere

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Projektet går ud på at alle børn (0-6 årige) i Aalborg Kommunes institutioner skal have Kroppen på Toppen ved at få mere fysisk aktivitet, flere

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst Mig og min familie Mit navn er Lene Brun Munkholm, jeg er født i 1974 og har boet i Vamdrup siden 1992. Jeg bor sammen med min mand Sandi, som er fængselsbetjent

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 SkoleNyt oktober 2014 Indledning Så kom vi i gang med det nye skoleår. I skrivende stund har vi været igennem syv uger. Børn og voksne har mærket på deres

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand Første Rejsebrev Studerendes navn: Mette Bøgh Nauersgaard Pedersen Studienummer: PS12621 E-mail: mettebnp@gmail.com Praktikperiode: 3. praktik fra 1. Februar 2015 til 31 juli 2015 Institutionens navn:

Læs mere

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN Tale-hørekonsulenterne PPR Brønderslev Tal med dit barn Børn lærer sprog, når de er sammen med vigtige personer i deres liv, især

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Sænk farten en lille smule, betyder en del.

Sænk farten en lille smule, betyder en del. Hal og sal: Fra og med uge 43 vil vi hver mandag og onsdag have mulighed for at benytte henholdsvis gymnastiksalen og hallen. (Tiderne står på kalenderen) Sænk farten : Er titlen på en fartkampagne sat

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

2. Rejsebrev. London

2. Rejsebrev. London 2. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde:

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde: Forældretilsyn Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne et værelse værelset (1) værelser værelserne

flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne et værelse værelset (1) værelser værelserne 9 Min lejlighed 3 Substantiver III ental ubestemt en et ental ubestemt -en -et flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne flertal bestemt gruppe 1: -erne

Læs mere

Kære borgmester. Jeg håber du vil tænke over om du virkelig fortryder. Kærlig hilsen Ane-Kirstine Uggerhøj-Andersen.

Kære borgmester. Jeg håber du vil tænke over om du virkelig fortryder. Kærlig hilsen Ane-Kirstine Uggerhøj-Andersen. Klassen har fået en evalueringsopgave. De skulle forestille sig, at borgmesteren havde fortrudt, at han havde givet alle de penge til 4.b. Opgaven lød, at man skulle skrive et brev som forklarede hvad

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Rejsebrev - Vocational Training Centre

Rejsebrev - Vocational Training Centre Studerendes navn: Studienummer: E-mail: PV11416. Frknygaard@hotmail.com Praktikperiode: 3.praktik, i perioden d. 1. august til 26. juli 2013 Institutionens navn: Adresse: Institutionstype og målgruppe:

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Velkommen til eliteidrætsklasserne! Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet

Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet et barn i 0.b. René L Brønden er startet i praktik i

Læs mere

SKOVVANGSKOLENS SFO. Side 1 af 12

SKOVVANGSKOLENS SFO. Side 1 af 12 Side 1 af 12 VELKOMMEN TIL SKOVVANGSKOLENS SFO Skovvangskolens SFO (skole-fritids-ordning) er rammen om børnenes fritidsliv på Skovvangskolen. Børnene har mulighed for et aktivt fritidsliv efter skoletid,

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Når jeg tænker på min skole, bliver jeg Når jeg tænker på min klasse, bliver jeg Når jeg har frikvarter, bliver jeg Når jeg laver lektier, bliver jeg Når

Læs mere

Besøg på Rønnebæk skole

Besøg på Rønnebæk skole Ude Besøg på Jeg har som 2. års lærerstuderende valgt et specialiseringsmodul, der hedder Sport og Friluftsliv, som omhandler ude liv, derfor har jeg været på ude besøg på i Næstved, hvor at ude n er en

Læs mere

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015.

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015. Årshjul 2014 2015: Årshjulet 2014 2015 er beskrevet i form af en skriftlig redegørelse, en planche, ugeplanerne, dokumentationsmapperne samt Barnet bog, der alt sammen er placeret i vores fællesrum, hvori

Læs mere

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper.

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper. Velkomst og Fakta om dagplejeren Jeg hedder Anni Schneider Mørup, jeg er født i 1970, er gift med Benny, og sammen har vi Karina fra 1996, Malene fra 1998 og Matias fra 2004. Vi bor på Mørkholtvej 12 i

Læs mere