Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne. Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne. Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation"

Transkript

1 Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation

2 Billede 2: Genbrugsbeholder samt tilhørende informationsmateriale

3 Billede 3: Information om H&Ms bæredygtige bomuld

4 Billede 4: Information om bæredygtig mode på spejl i prøverum

5 Billede 5: Information om grønne hangtags på spejl i prøverum

6 Billede 6: Information om genbrug på spejl i prøverum

7 Billede 7: information om vandforbruget på spejl i butikken

8 Billede 8: Grønne hangtags

9 Billede 9: H&M Conscoius tøjlinje

10 Bilag 2 H&M CSR kommunikation på hjemmesiden Billede 1: Oversigt over H&M conscious

11 Billede 2: Provide fashion for conscious customers

12 Billede 3: Choose and reward responsible partners

13 Billede 4: Be ethical

14 Billede 5: Be climate smart

15 Billede 6: Reduce, reuse, recycle

16 Billede 7: Use natural resources responsibly

17 Billede 8: Strengthen communities

18 Billede 9: Sustainability Report

19 Bilag 3 By Malene Birger s CSR kommunikation i butikkerne Billede 1: Hangtag på tøjet Billede 2: Unicef T- shirt

20 Bilag 4 By Malene Birgers CSR kommunikation på hjemmesiden Billede 1: Samarbejde med Unicef

21 Bilag 5 Icgroups CSR kommunikation på hjemmesiden Billede 1: People policy Billede 2: People working conditions

22 Billede 3: People employee satisfaction Billede 4: Planet environmental policy

23 Billede 5: Planet the leather working group

24 Billede 6: Planet working with chemicals

25 Billede 7: Profit economic responsibility Billede 8: Corporate Responsibility Report cdn.com/wp- content/uploads/un_global_compact pdf

26 Bilag 6 - Guide til forskningsinterview 1. Synes du at det er vigtigt at modevirksomhederne beskæftiger sig med diverse CSR ansvarsområder? - Hvorfor? 2. Kan du komme i tanke om nogle modevirksomheder der brander sig på CSR? 3. Kunne du finde på at fravælge et mærke fordi det ikke er socialt ansvarlig? 4. Kunne du finde på at tilvælge et mærke fordi det er meget socialt ansvarlig? 5. Hvilke CSR ansvarsområder synes du er vigtigst? - Miljømæssige ansvarsområder, brug af naturlige ressourcer, forurening og lign. - Ansvarsområder der påvirker medarbejderne, på kontor og butikker - Ansvarsområder der påvirker leverandører, ofte i kina inden for modebranchen - Ansvarsområder der påvirker lokalsamfundet, som du bor i 6. Hvis du skal modtage kommunikation vedrørende modevirksomheders CSR tiltag, hvor skal det så være? - I butikken, via skilte og prøverum - På poserne - På tøjet, via hangtags og vaskeanvisninger - På virksomhedernes hjemmeside - På de sociale medier - Reklamer i blade og på tv - På mail via kundeklub 7. Opsøger du selv viden om modevirksomhedernes CSR tiltag? Eksempelvis via hjemmesider 8. Med udgangspunkt i disse to eksempler (H&M og By Malene Birger), hvilken form for kommunikation foretrækker du så? 9. Har du lagt mærke til H&M s forskellige tiltag når du besøger butikken? 10. Har du lagt mærke til By Malene Birgers tiltag i butikken, unicef t- shirten? 11. Med udgangspunkt i deres hjemmesider - Hvilken af disse former for CSR kommunikation finder du så mest troværdig? 12. Foretrækker du at de fortæller overordnet hvad de gør, eller vil du også høre hvilke resultater de har skabt? 13. Synes du at der skal være forskel på, hvad et dyrt mærke kommunikerer fremfor et billigt mærke? Forventer du f.eks mere af det dyre mærke?

27 Bilag 7 Interview Anne Eva: Okay, første spørgsmål. Synes du det er vigtigt at modevirksomhederne beskæftiger sig med diverse CSR tiltag? Anne: Jeg synes at det er vildt vigtigt, også fordi det er jo nærmest en nødvendighed idag.. mmm og ja, det synes jeg. Og jeg ved også at... altså jeg ved, at fremtiden kommer til at handle rigtig meget om CSR og bæredygtighed generelt, så helt sikkert. Eva: Ja, okay.. altså, så i den forbindelse kan du så komme i tanke om nogle modevirksomheder som brander sig på deres CSR? Anne: Altså jeg tænker helt klart på H&M med det samme Eva: Ja Anne: De har sindssygt meget. Eva: Ja Anne: Dem hører man rigtig meget om, og... jamen generelt, hvis det ik lige skal være tøj, så tænker jeg Vestas og sådan noget (Latter). ja... Eva: (latter) ja... Øhh, hvor ehh.. hvor hører du om de her tiltag som H&M bruger for eksempelvis? Anne: øhh... det gør jeg.. det synes jeg når jeg støder på det inde på deres hjemmeside. Ja, det kan man næsten ikke undgå, så det er primært deres hjemmeside. Eva: Ja Anne: ja Eva: øhh.. kunne du finde på at fravælge et modemærke, hvis det ikke var socialt ansvarligt? Anne: øhh.. umiddelbart nej, jeg tror at hvis det var sådan noget som pelse og og sådan nogle ting, hvor det er altså, hvor materialerne kommer fra dyr, så tror jeg måske godt at jeg kunne finde på det. Så generelt så skind og sådan noget, så tror jeg godt jeg kunne, men ikke sådan almindeligt tøj på den måde. Så primært pelse og sådan noget, så tror jeg godt jeg kunne finde på det ja. Eva: Okay.. Omvendt, kunne du så finde på at tilvælge et modemærke fordi det netop brander sig på at være social ansvarlig? Anne: Øhh.. nej.. det tror jeg faktisk ikke.. hvis jeg ikke modsiger mig selv. Ikke som sådan, altså det vægter da altid noget.. jeg ved jo også godt, altså at det.. ja, det gør jo nok noget ubevidst i mit hoved alligevel, men ikke som sådan, det det tror jeg faktisk ikke.

28 Eva: Nej okay.. øhh.. hvis du skal vurdere hvilke CSR områder, som du synes er vigtigste, så har jeg taget nogle eksempler med.. det kan være de miljømæssige ansvarsområder, som er sådan noget som brug af naturlige ressourcer og forurening og sådan noget.. hmm... så er der de ansvarsområder som påvirker medarbejderne, altså i selve virksomheden på kontor og butikker... øhh, så er der de ansvarsområder som påvirker leverandører, som jo ofte inden for modebranchen er i kina Anne: Ja Eva: Dem der sidder på fabrikkerne dernede.. øhh, og så er der ansvarsområder som påvirker det lokalsamfund som du befinder dig i. øhh... hvilke af de her områder ville du vægte højest når du vurderer en virksomhed. Anne: øhh må man godt vælge to? Eva: Du må vælge alle dem du vil Anne: Jeg tror helt klart at miljøet først og fremmest. Det er super vigtigt. og så tror jeg også at jeg vil sige det der medarbejderne, som du snakkede om. Det der med Kina og sådan noget. Det er helt klart de to ting Eva: så, altså de leverandører vi har i Kina? Anne: Ja... hvis det er sådan noget som børnearbejde og sådan noget Eva: Ja, nemlig... øhh, hvis du nu skal modtage kommunikation vedrørende en virksomheds CSR, hvis du skal have noget information omkring hvad de laver, hvor vil du så helst gerne have det henne? Skal det være fysisk i butikken, når du handler, altså via skilte eller prøverum, skal det være på poserne du modtager, skal det være på selve tøjet, altså de her hangtags der kan være, vaskeanvisninger... eller skal det være mere over på sådan noget som deres hjemmeside... på de sociale medier eller generelt reklamer og sådan? Anne: Jeg tror at jeg, jeg tror egentlig helst at jeg vil have at det hænger på tøjet, fordi man ved jo også godt at det ikke er alt tøj endnu der er bæredygtigt eller har nogen CSR politik bag sig, så helt klar sige at sådan mærke på tøjet, så man virkelig kan sige, okay det her er virkelig, der er tænkt over det.. øhh, og så ellers synes jeg også bare at det er vigtigt at man kan se det på deres hjemmeside. Ja, så helt klart de to steder. Eva: de to steder ja... så du kunne godt finde på selv at opsøge viden omkring deres CSR på deres hjemmeside? Anne: Ja, på deres hjemmeside ja..

29 Eva: okay.. Øhh... Nå Anne, med udgangspunkt i de her eksempler fra H&M i deres fysiske butik og så på deres hjemmeside og så set i forhold til Malene Birgers enkelte punkt på hendes hjemmeside og T- shirten i butikken, hvad for nogle former for kommunikation af deres CSR foretrækker du så? Hvad for nogle synes du er mest hensigtsmæssige? Anne: Ja, jeg vil jo nok sige... H&M 100 % faktisk, fordi der ser man virkelig at de gør noget ud af det, hvor vigtigt det er for dem, at de går virkelig op i det, så jeg vil nok sige at den der med at man kan komme ned og aflevere sit tøj, den der stand, den synes jeg er helt genial, også fordi jeg tror der er ret mange der gør det. Jeg har ikke selv gjort det endnu.. Eva: Var det noget du kunne finde på? Anne: Ja, det tror jeg faktisk godt at jeg kunne... også fordi jeg har faktisk hørt resultaterne af det. Jeg tror engang jeg har set noget i fjernsynet om at de faktisk har sådan brugt det, hvor de har vist noget tøj. Så det synes jeg er ret fedt. Så ja, så den synes jeg er helt genial den stander der. Ja. Men omvendt så synes jeg heller ikke at det er noget der passer indtil Malene Birger, så den ville jeg jo nok, altså, de kunne godt gøre noget mere vil jeg sige, end bare sådan et lille mærke på deres tøj. Eva: Okay... Har du lagt mærke til skiltene inde i prøverummet på spejlene, er det noget du læser når du står derinde? Anne: Jeg læser det ikke, men jeg lægger mærke til det. Og jeg ved jo faktisk godt hvad det egentlig er, altså jeg ved hvad det betyder, så ja, men jeg tror ikke at jeg står og læser det som sådan. Jeg tror egentlig mere at jeg har læst de der store skilte der hænger rundt i butikken, men ja, ellers er det ikke sådan noget jeg læser. Jeg tror bare jeg ved at de har så meget CSR, så man egentlig godt ubevidst ved hvad det betyder, og ved hvad der står, så ja. Eva: Hvad med inde på Malene Birgers.. Nu siger du selv at de godt kunne lave mere, har du lagt mærke til deres unicef t- shirt? Anne: Ja, deres unicef t- shirt, det kender jeg godt ja... den har jeg lagt mærke til. Og ja, det er vidst sådan noget som børnearbejde, hvor hun giver penge til nogle børn. Så ja det.. Eva: Nu har vi også lige kigget på deres kommunikation på deres hjemmeside, hvor... H&M benytter sig af de her 7 forskellige punkter som er deres ansvarsområder, og så benytter de billeder og sådan noget. Og hvor ICgroup, som Malene Birgers retningslinjer hører under, de er lidt mere stringente. Hvad for en af de her to former for kommunikation finder du sådan mest troværdig?

30 Anne: øhhh, på en måde vil jeg nok finde H&M mest troværdig, og det er nok fordi de har billeder, og så ved jeg sgu ikke om det er nogle billeder de selv har taget, men på en eller måde, så kunne man jo godt forestille sig, okay, det er så vore medarbejder det her, så det ligesom visualisere.. ja.. processen, deres CSR politik. Så ja, helt klart H&M. Og ja, jeg synes sådan lidt at det andet bliver også sådan lidt, man har sgu egentlig ikke lyst til at læse det. Det indbyder ikke til noget interessant overhovedet, sådan umiddelbart når man lige ser det. Med mindre man sådan virkelig er interesseret i det og gerne vil vide noget om det. øhh.. men ellers så tror jeg ik det var noget jeg bare sådan kunne finde på at læse, fordi det ser spændende ud. Der synes jeg bare at H&Ms, det ser lidt sjovere ud. Jeg har sådan nogle gange set nogle af deres billeder under det der CSR inde på deres hjemmeside. Og der har de sådan en dame der går og plukker bomuld, det synes jeg ser meget sjovt ud. Og det gør faktisk at jeg har lyst til at læse om det. Eva: Okay, hvordan når du nu sådan er inde på deres hjemmeside, vil du så gerne have at de fortæller om hvad de gør, eller vil du også gerne have info om hvad de har opnået? Anne: Øhh, jamen nu er det jo sådan, at der bliver altid snakket utrolig meget om CSR og der bliver... ja, og jeg synes ikke rigtig at man ser resultaterne som sådan, og da slet ikke fra Malene Birgers side. Det gør man måske ved H&M, så helt klart noget action, ja det kunne være virkelig godt. Øhh... ja nogle resultater, det kunne være sygt fedt. Eva: Okay, det er super. Øhh... Synes du at, I forhold til at H&M er et forholdsvist billigt mærke og Malene Birger er et dyrt mærke, synes du så at der skal være forskel i hvad de kommunikerer eller skal det være ens? Har du forskellige forventninger til et henholdvist dyrt og et billigt brand? Anne: øhh... Nej, som sådan. Hvis jeg nu ikke tænker over alt det jeg ved H&M de gør i forvejen, så vil jeg jo faktisk nok mene at nogle lidt dyre virksomheder måske burde have noget mere, men hvis jeg nu tænker på størrelsen. Altså H&M er jo en ret stor virksomhed, de er jo virkelig globale. Meget større end Malene Birger, så vil jeg også sige at så skal de også have mere CSR. Men jeg synes ikke at det der med at bare fordi de er dyrere, at de så skal have.. altså mere CSR indover, nej ikke sådan. Jeg tror egentlig mere det handler om størrelsen, hvis det endelig skal være. Eva: Altså størrelsen på virksomheden? Anne: Ja, altså hvor globale de er, det er mest det jeg mener, og hvor meget de påvirker miljøet.

31 Eva: Okay, så du har ikke nogen præference om det er dyrt eller billigt. Anne: Nej nej, det har jeg faktisk ikke. Altså kun igen hvis nu Malene Birger og sådan nogen, de har nogle sindssygt dyre pelse, så ja, så vil jeg mene at de skulle have det. Men ellers ikke. Eva: nej okay. Ved du hvad, så er vi faktisk ved at være ved vejs ende. Har du nogle kommentarer eller tanker du gør dig. Eller spørgsmål? Anne: Nej, ikke så meget andet end at jeg synes egentlig at Malene Birger burde gøre noget mere. Eller jeg ved ikke om de gør så meget, så det kan godt være de gør det, men jeg synes at de skal vise det mere. Også fordi jeg tror at det begynder at blive så udbredt, at folk de faktisk godt kan lide det på en eller anden måde. Og ja, jeg synes også at det er da helt klart noget der giver et point et eller andet sted. Så jeg synes godt Malene Birger kunne gøre noget mere. Eva: Ja, så du vil gerne have mere kommunikation fra Malene Birger? Anne: Ja, helt klart, helt sikkert. Eva: Kunne du forestille dig at der stod nogle skilte i butikkerne, hører det til ligesom det gør i H&M? Anne: Måske ikke skilte i butikken, men måske et lille label på hendes tøjmærker. Lidt ligesom H&M også gør, så sæt sådan en lille grøn et eller andet på. Eller det kunne også være inde i vaskemærket ved hende, men faktisk vil jeg synes det er bedst med et mærke på de ting der nu er bæredygtige, så det vil jeg foretrække. Eva: Det er super Anne, tusind tak for din tid Anne: Jamen det var da så lidt.

32 Bilag 8 Interview Line Eva: Så, første spørgsmål det går på, synes du det er vigtigt at modevirksomhederne beskræftiger sig med diverse CSR områder? Line: øhh.. Ja, det synes jeg. Også bare taget i betragtning af at der er så mange nyheder om det i medierne, om at modebranchen bare generelt er udskældt. Så jeg synes at man hører bare så meget rundt omkring at man egentlig er blevet lidt mere bevidst om at det er vigtigt. øhh... at tøjvirksomheder sådan har taget et valg. Eva: Taget et valg ja. Okay. Kan du så i den forbindelse komme i tanke om nogle modevirksomheder som brander sig på og være meget CSR ansvarlige?. Line: Øhh, det ville være sådan nogen som H&M, som gør det meget udpreget... og... jeg tror faktisk ikke at jeg rigtig kan komme i tanke om andre sådan, nej. Eva: Nej.. Kunne du finde på at fravælge et modemærke fordi det ikke var socialt ansvarlig? Line: hmm, både ja og nej tror jeg. Det kommer lidt an på om der har været nogle virkelig virkelig grelle scenarier i nyhederne. Ja, altså hvis... ja, nu ved jeg næsten ikke hvad det skulle være... men jeg tror at jeg tager stilling fra gang til gang. Eva: Okay, kunne du så omvendt finde på at tilvælge et modebrand fordi det har en udpræget CSR politik? Line: Ja, det tror godt jeg kunne, hvis det var at jeg kunne se at det, okay hvis jeg køber det her stykke tøj fremfor et andet stykke tøj, og det var en for eksempel hvid t- shirt, øhh, der ligner hinanden. Og så at der på min shoppingtur bliver kommunikeret til mig, at her der gør jeg noget godt, eller at det er økologisk bomuld, eller at medarbejderne der har lavet det her stykke tøj, de har haft det godt. Så tror jeg, at jeg ville være mere tilbøjelig til, at købe den der var lavet under bedre vilkår, eller dem som vælger at fortælle mig, at jeg gør noget godt ville jeg vælge den her t- shirt. Eva: Ja, ville du så også betale mere for den t- shirt? Line: Øhh, ja alt er jo relativt kan man sige. Så skulle kvaliteten selvfølgelig også i min egen vurdering være det højere også. Så det er nok en personlig afregning. Eva: ja en vurderings sag i selve situationen. Øhh.. Jeg har listet nogle forskellige CSR områder, og så vil jeg gerne have dig til at vurdere hvad for nogle af de her områder, som du synes er vigtigst. Og det kan være miljømæssige ansvarsområder som er brug af naturlige ressourcer, foruerering og sådan noget. Det kan være ansvarsområder som påvirker medarbejderne. Øhh,

33 som er på kontor og butikker og alt det der. Og så er der ansvarsområder som påvirker leverandørerne, som jo inden for modebranchen ofte er i Kina og langt væk. Og så er der så ansvarsområder som påvirker lokalsamfundet. Hvad for nogle blinker mest til dig? Line: Øhh... altså der ville få mig til at købe? Eva: hvad du synes er vigtigst, når du skal vurdere en virksomheds CSR tiltag, hvad for nogen ville du så synes bedst om? Line: Så ville jeg helt klart synes bedst om at de har meget fokus på deres leverandører. Øhh... fordi at det er specielt tøjbranchen, man hører jo ikke andet om end hvor dårligt at og hvor lavt betalt og hvor meget.. ja hvor hårde kår de egentlig arbejder under, det synes jeg ikke at man bliver mindet nok om som forbruger. Øhh.. og den hænger selvfølgelig også lidt sammen med det miljømæssige i forhold til hvor meget spild der egentlig er forbundet med produktion. Så jeg vil gerne have at virksomhederne kommunikerer meget omkring at de har nedsat deres vandforbrug i deres produktion, eller at de bruger økologisk bomuld, altså sådan alt hvad de kan gøre for at optimere deres ja, virksomheden på CSR området. Og så kan man jo også sige, at så kommer det selvfølgelig til nærområdet, eller mit nærområde i sidste ende tror jeg. Det lægger jeg nok ikke så meget mærke til medmindre det er sådan en benefit event, eller hvis jeg køber den her t- shirt og det så går til det første led, produktionsledet. At de får det bedre for eksempel. Eva: Okay... Øhh, når du så gerne vil høre om de her forskellige tiltag - hvor vil du så gerne modtage kommunikationen omkring de her tiltag? Skal det eksempelvis være i selve butikken via skilte i prøverum, som H&M de gør, skal de være på poserne, skal det være på selve tøjet, altså via hangtags eller vaskeansvisningen? Eller vil du hellere have det på hjemmesiden, og sociale medier, forskellige reklamer og den slags. Line: Jeg tror faktisk helst at jeg primært gerne vil rammes ude i butikken. Jeg synes at dem der gør de på selve tøjet, altså via skiltene på tøjet der hænger på tøjet. Det er rigtig rart, for det er i hvert fald steder, der kigger man jo. Og så også på vaskeanvisningen. Jeg har set nogen der gør det og henviser til at man kan spare vand eller energi, ved at man vasker det på de her slags grader i stedet for. Og så også bare rundt omkring i butikken, hvis det er det gør noget godt, eller hvis man køber noget, og man så egentlig får af vide lige der, at nu gør du noget godt for andre også. Så synes jeg man får en ok følelse med ud af butikken. Men jeg tror ikke at jeg opsøger det lige mht tøj. Der opsøger jeg det ikke lige selv på deres hjemmeside,

34 medmindre det sådan bliver kommunikeret direkte til mig. Måske.. nej ikke engang i et nyhedsbrev. Jeg tror jeg skal rammes der hvor jeg er igang med at tage en beslutning. Eva: Så du opsøger ikke selv kommunikation og CSR? Line: Nej jeg tror, at hvis virksomhederne havde været i medierne omkring en eller anden sag, så ville jeg nok gå ind lige og kigge en ekstra omgang på det, hvis det var en af de mærker som jeg selv køber. Eva: Okay. Med udgangspunkt i de eksempler jeg har vist dig, hvilken form for kommunikation foretrækker du så? Dent var den i butikken fremfor andet? Line: Ja, jeg kan godt lide den måde som H&M kommunikerer på i butikken. Det er måske sådan, det er meget af det over det hele, eller ser det i hvertfald ud til på billederne. Nu kan jeg ikke lige huske butikken. Men jo, jeg kan godt lide at man lige bliver ramt af det, og man lige stopper op. Altså jeg ville måske fange det inde i prøverummet og lidt rundt i butikken. Eva: Kan du huske du har mødt nogle af de her tiltag, når du har besøgt butikken? Line: Ja, jeg har mødt den stander med genbrugstøjet, og så også altid når man står og venter oppe ved kassen, så skal man jo underholde sig selv, og så læser jeg jo hvad der står. Så jo.. jeg tror det formår bare at gøre det mere let eller fordøjeligt. De sælger budskabet rigtig godt, hvor malene birger - der bliver jeg jo lidt i tvivl når man bare ser et lille logo på papiret, som er jo generelt et trykmærke som rigtig mange bruger. Så det er jo bare lige deres prismærker, at de trykker på certificeret papir. Øhh... Eva: Så du kendte godt det certifikat i forvejen? Line: Ja, jeg har set det på notesbøger og sådan forskellige. Så det er jo ikke så specifikt kan man sige. Det er fint at de trykker deres prismærker på certificeret papir, men man kan ikke rigtig finde noget andre steder... Eva: Hvad med deres unicef T- shirt, kender du til den i forvejen? Og deres samarbejde med unicef? Line: Ja, jeg tror faktisk at jeg har set det hver gang de har lavet et samarbejde. Eva: Var det noget du kunne finde på at købe? Line: Ja, det kunne jeg godt. Altså, det er jo også igen at de laver en pæn t- shirt og samtidig går det til et godt formål, og det skriver de jo vidst nok på selve t- shirten. Eva: ja, det gør de. Øhh... Hvis vi nu tager udgangspunkt i de to forskellige hjemmesider, som jeg har vist dig et udpluk af, hvilken af de her former for kommunikation altså H&M vs

35 ICgroups - hvad finder du så mest troværdig? Altså der er jo stor forskel i deres sprog og benyttelse af billeder osv? Hvad synes du er mest troværdigt? Line: Jeg synes at hvis man skal se det som mig som privat forbruger. Hvis jeg skulle gå ind og kigge på de her to hjemmesider, så synes jeg, altså dels er det jo meget spændende at kigge på H&M's billeder. De kommunikerer lidt mere levende omkring deres tiltag, og også viser eksempler på at der rent faktisk, eller hvad de gør af gode ting. Hvor jeg synes at IC's hjemmeside er meget.. øhh... den virker meget business orienteret, og ikke så meget møntet på mig som deres kunde i butikken. Så det virker lidt mere overordnet og noget meget generelt. Sådan lidt noget som er let og forventeligt af store virksomheder i Danmark efterhånden. At man skal have en holdning og taget stilling til CSR. Eva: Hvad vil du så gerne have af vide, vil du gerne vide hvad de overordnet gør, eller vil du også høre mulige resultater af deres indsats? Line: Ja, jeg vil faktisk.. øhh.. hvis jeg endelig giver mig i kast med at skulle læse på deres hjemmeside, eller de skulle kommunikere til mig på nettet for eksempel, så vil jeg helt vildt gerne vide, at det ikke er bare overfladiske formaliteter. At de har det her CSR koncept. Jeg vil gerne vide som forbruger at de rent faktisk bruger, eller at der er handling bag ord - så det ikke er et stort reklamestunt, men at det, at de kan bevise hvad de gør af gode ting hele vejen igennem deres virksomhed. Så jeg vil egentlig gerne have at det er kommunikeret tydeligt hvad de gør, men så vil jeg også sige, at... nu kender jeg jo lidt til forskellige amerikanske virksomheder. Og der bliver tingene jo slået meget flot og stort op. Jeg er nok mere typen der gerne vil have det lidt mere konkret. Det behøver ikke være pæne, flotte ord, flot pakket ind. øhh... men, så jeg tror lidt det skal være en mellemting. Der skal være facts og kommunikeret klart så man sådan kan, når man læser, så ved man - okay de har minimeret deres vandforbrug med så og så mange tusind liter pr T- shirt. Eller hvad man nu kan måle på. Sådan noget vil jeg gerne vide. Fordi så er det lidt mere håndgribeligt som forbruger at forholde sig til. For man ved jo ikke hvordan t- shirten bliver produceret eller hvor meget vand der går til det. Eva:... Nu er Malene Birger jo et forholdsvist dyrt mærke og H&M er et ret billigt mærke. Er der nogen forskel på dine forventninger til deres CSR kommunikation, afhængigt af om det er dyrt eller billigt, også med tanke på hvor store virksomhederne er? Line: øhh... Ja, jeg tror... Før det her interview, så tror jeg ikke rigtig at jeg har tænkt så meget over det. Men når vi nu snakker om det, så har jeg egentlig bare altid haft en blind tro på at..

36 eller jeg har ikke taget stilling til det når jeg er gået ind i en Malene Birger butik og købt noget. Så har jeg egentlig ikke tænkt videre over hvordan produktionsforholdene er og hvordan at alle medarbejderne i alle led har det, og hvordan de påvirker naturen. Fordi at jeg lidt forventer eller blindt tror på, at når man betaler så mange penge for et stykke tøj, så må det, hvad hedder det, forplante sig hele vejen ned igennem virksomheden og ned til dem der rent faktisk producerer tøjet. Øhh... så det er nok også derfor at jeg ligger lidt mere mærke til at måske H&M kommunikerer omkring deres CSR, fordi der kan jo virkelig nogen gange stå inde i butikken og tænke: hold da op - kan jeg virkelig få en t- shirt til 49 kr. Og så kan man jo hurtigt regne ud, at det er ikke mange kroner, at ham der har stået og lavet den har fået. Eva: Så du har altså en indre forventning om at det bare kører ved Malene Birger, de behøver ikke kommunikere om det? Line: Ja, faktisk. Det er sikkert ikke sådan, men jo sådan tror jeg at jeg har det. Jeg har aldrig rigtig tænkt over det før nu, men jo jeg har nok en forventing om at når man betaler rigtig mange penge for et stykke tøj, at de så har styr på deres virksomhed og hvordan de behandler både miljø og mennesker. Øhh, hvor H&M, det er jo billigt tøj, og der bliver produceret sindssygt meget af det. Så mange butikker, de er jo så store. Så der... der er jo bare en forventning om... eller der kan jeg godt lide at høre, at de gør noget godt. Men det er måske også bare for at berolige min egen samvittighed. Eva: Ja, det giver god mening. Men det var faktisk det hele. Tusind tak for din tid. Line: Det var så lidt, spændende emne.

37 Bilag 9 Interview Bente Eva: Det første spørgsmål er, om du synes det er vigtigt at modevirksomhederne beskæftiger sig med diverse CSR tiltag? Bente: Ja, det jeg faktisk at det er. Øhh.. I hvertfald på en eller anden vis, skal de jo være ansvarlige i forhold til de produkter benytter. Man har har jo hørt vældige grimme historier om børnearbejde hist og her osv. Øhh.. der er jo dårlige forhold og dårlig løn. Der er selvfølgelig altid mange facetter af sådan noget. Fordi det kan jo være en gode for dem der sidder i nogle andre lande. Men det er i hvertfald vigtigt at have en holdning til det. Og det er vigtigt at beskræftige sig med. De skal tage et bevidst valg. Eva: Kan du komme i tanke om nogle modevirksomheder der brander sig på deres CSR? Sådan generelt - har du lagt mærke til nogen? Bente: Nææ, det har jeg faktisk ikke lagt voldsomt meget mærke til må jeg sige Eva: Nej okay. Kunne du finde på at fravælge et mærke hvis det ikke var socialt ansvarligt? Hvis der eksempelvis var en eller anden skandale i medierne? Bente: Ja, det tror jeg faktisk godt at jeg kunne. Altså, jeg tager nogle valg i forhold til nogle ting. For eksempel køber jeg ikke SE & HØR længere. Så ja, det tror jeg godt jeg kunne. Eva: Kunne du omvendt så finde på at tilvælge et modemærke, fordi de brander sig på at være særligt bæredygtige eller sådan noget? Bente: Nej, det kunne jeg ikke. Ikke udelukkende. Altså, det er jo stadigvæk et spørgsmål også om stil og kvalitet og pris osv, så det er ikke udelukkende det jeg ville tilvælge det til. Men det kan da godt være, at hvis det bliver brandet sådan voldsomt, så ville jeg måske undersøge om det i virkeligheden er noget jeg godt kan lide. Øhh.. og så måske vælge derfra, men det ville ikke være det første jeg vælger ud fra fordi de brander sig på det her, så tilvælger jeg dem. Der er andre ting der også spiller ind. Eva: Ja, så i første omgang er det egentlig tøjet, og så er det bare en bonus hvis det er de er bæredygtige? Bente: Ja, sådan kan man også sige det ja. Eva: Øhh.. Jeg har listet nogle forskellige ansvarsområder som virksomhederne kan benytte sig af i deres CSR. Og så vil jeg gerne bagefter spørge dig, hvad for nogle områder du synes er vigtigst at de beskæftiger sig med. Bente: ja

38 Eva: Og der er blandt andet de miljømæssige ansvarsområder, som er sådan noget med forbrug af naturlige ressourcer, foruerering og sådan noget. Så er der ansvarsområder som medarbejderne i virksomheden på hovedkontoret, butikker altså medarbejderforhold. Bente: Ja Eva: Så er der ansvarsområder som påvirker leverandørerne, som jo i modebranchen ofte findes i Kina, hvor langt det meste bliver produceret. Øhh.. og så er der så ansvarsområder som påvirker lokalsamfundet. Hvad synes du er vigtigst at beskæftige sig med? Bente: De vigtigste ting det er... øhh... tænker jeg er leverandører og medarbejdere. Fordi hvis du påvirker leverandørerne påvirker du på en eller anden vis også miljøet, tror jeg. Og så medarbejderne, for man har en eller anden social ansvarlighed, både i forhold til at medarbejderne bliver behandlet ordentligt og arbejdsmiljø osv. Men også i forhold til at ansætte de medarbejdere som måske har en eller anden funktionsnedsættelse. At man er åben over for at sige, okay - selvom du sidder i kørestol, så kan du godt være her - så laver vi bare en rampe til dig. Eva: Okay. Hvis du nu skal modtage kommunikation vedrørende en modevirksomheds forskellige CSR tiltag, og hvad de nu gør. Hvor vil du så gerne modtage denne kommunikation henne? Der har jeg listet nogle muligheder. Vil du gerne møde det direkte i butikken via skilte og i prøverummet eksempelvis. Vil du gerne have det på poserne, du tager med hjem. Vil du gerne have det direkte på tøjet via der der prismærker der er på eller i vaskeanvisninger. Eller vil du opsøge på virksomhedens hjemmeside, på de sociale medier. Eller i reklamer i blade og lign. Hvad foretrækker du? Bente:... Altså jeg tror helst egentlig at jeg vil se det i butikken. Men det forudsætter jo, at jeg kommer i butikken. Fordi jeg kan jo også vælge at købe det på nettet. Og så skal det jo være i vaskeanvisningen og sådan noget at jeg møder det. Tænker jeg. Eva: Ja Bente: Jeg tror ikke at de fleste sætter sig ned og kigger efter det på nettet. Så hvis jeg skal møde det, og det ska gøre indtryk på mig, så skal det være i butikken. Og der tror jeg faktisk at hvis jeg var i butikken, at jeg ville synes, hey - det er spændende at se. Og hvis jeg så køber det på nettet, så skal det komme på et eller andet jeg kigger på det her tøj. Eva: Ja, eksempelvis i beskrivelsen af tøjet eller? Bente: ja, det kunne være i beskrivelsen, men det må også gerne være inde på vaskeanvisningen, for den kigger man altid på. Så det ville være fint nok, at når man kigger på

39 vaskeanvisningen og ser at det er lavet økologisk eller et eller andet. Så kan man tænke, det er sgu egentlig meget godt det her, og så får man god samvittighed ved at gå i tøjet. Eva: Okay - i forlængelse af det. Kunne du så selv finde på at opsøge information om et modebrands CSR. Altså kunne du finde på at gå ind på deres hjemmeside og læse deres politikker eksempelvis? Bente: Nej, det tror jeg faktisk ikke at jeg kunne. Det er kun hvis der har været noget i pressen, så tænker man måske, når ja - jeg må lige tjekke det her. Men bare sådann fordi jeg skal købe noget nyt tøj, så ville jeg ikke gøre det nej. Eva: Nej, okay... Med udgangspunkt i to eksempler med H&M og Malene Birger. Er der så nogen du foretrækker frem for andre i deres kommunikation? Bente: Jeg kan faktisk godt lide den måde... altså man kan sige Malene Birger, det er sådan meget diskret. Jeg kan godt lide at se det i butikken, og det kommer jeg jo til at gøre med H&M, kan man sige. Eva: Har du lagt mærke til det, når du har været i H&M? Bente: Ja, det har jeg faktisk. I hvertfald deres indsamling af tøj. Og der har jeg tænkt, at det er ikke så tosset endda, det kunne være jeg skulle gøre det en anden gang faktisk. Eva: Så det kunne du godt finde på? Bente: Ja, det kunne jeg faktisk godt.og man kan så sige at ved Malene Birger, der får jeg det på prismærkerne og sådan noget. Men det er ikke noget jeg har lagt mærke til. Eva: Nej, altså kender du godt det certifikat i forvejen. Bente: Ja, det gør jeg. Øhh.. Men det er ikke noget jeg har lagt mærke til sad på prismærket. Måske fordi jeg skynder mig at tage prismærket af fordi det er så dyrt (latter). Eva: (latter). Bente: Men der er det godt at have det i vaskeanvisningen. Eva: Hvad med den unicef t- shirt. Kendte du til det samarbejde? Bente: Nej, det gjorde jeg faktisk ikke. Eva: Var det noget du kunne finde på at købe? Bente: Ja, det er sådan at hvis man vidste det, så kunne jeg faktisk godt finde på at sige: Hey jeg kan ligeså godt købe den der t- shirt som en anden. Øhh.. så ville jeg foretrække at købe den der unicef t- shirt. Så et eller andet påvirker det jo alligevel ik. Eva: Ja, det gør det jo. Hvis vi nu tager udgangspunkt i de to forskellige hjemmesider. Øhh.. H&M har syv punkter, som de lister med facts og billeder, set i forhold til ICgroups

40 hjemmeside. Der er der de tre overordnede overskrifter med nogle underpunkter. Der er ret meget forskel på opsætning og sprog. Hvilken af de to former finder du mest troværdig? Bente:... Det skal jeg lige tænke over et øjeblik (latter) Eva: Jamen det er helt i orden (latter) Bente: Det kommer jo også lidt an på.. I virkeligheden foretrækker jeg måske ICgroups. Men det har jo noget at gøre med hvem man er som person, for andre ville helt sikkert foretrække H&M. Men for mig, så skal det være kort og med facts, og det skal ikke være for meget. Fordi så mister jeg interessen inden jeg er nået halvvejs. Jeg ser aldrig det sidste. Eva: Foretrækker du så at de lige overordnet kort fortæller hvad de gør, eller vil du også høre hvilke resultater de rent faktisk har opnået, eller er det ligemeget? Bente: Ej, jeg vil godt... sådan helt kort vide hvad er det vi gør. Der må ikke stå alt for meget omrking uddybning. Men det er jo igen, hvem er man som person ik. Øhh, men jeg ved at hvis jeg skal se det. Så skal det sådan helt kort være nogle overskrifter, en lille smule nedenunder, og så må de da gerne til sidst fortælle hvad det er de har opnået. Men det er ikke sikkert at jeg når dertil. Eva: Okay. Øhh... Synes du der er forskel eller skal være forskel på hvad et dyrt mærke som Malene Birger kommunikerer fremfor et billigt mærke som H&M. Altså har du vekslende forventninger - forventer du mere af den ene fremfor den anden? Bente: Nej, det gør jeg faktisk ikke. Måske tænker jeg endda... og ja og dog. Fordi måske tænker jeg endda at det billige mærke har jeg måske endnu større forventninger til. Fordi man automatisk forbinder et billigt mærke med noget der er lavet et sted hvor forholdene ikke er i orden. Så derfor forventer man måske endnu mere at det billige mærke skal være bevidste og ansvarlige osv. Det skal det andet også. Jeg ville egentlig, selvom det ikke giver mening forvente mere af H&M end jeg gør med Malene Birger. Eva: Det har vel også noget at gøre med størrelsen? Bente: ja, men også det der med at man ofte forbinder det billige mærke med at så er det bare nogle elendige forhold det er lavet under osv. Så derfor har jeg mere brug for at få af vide fra H&M, at de egentlig gør nogle okay ting. Eva: Har du så nogle indirekte forventninger om at Malene Birger bare har styr på det, men du behøver ikke høre om det? Bente: Ja, egentlig - det kan man godt sige.

41 Eva: Så er vi ved at være ignnem. Har du nogle uddybende kommentarer, noget du gerne vil tilføje eller spørgsmål? Bente: Nej, jeg synes det er smadder spændende, og det får jo en til at tænkt. For vi har jo et eller andet handlemønster, som man måske ikke helt er bevidst om. Men igen, jeg godt nu, når jeg nu ser de her ting inde i H&M, så får det mig til at komme derind igen. Og det er der, nå ja, hvis der står unicef, så kigger man en ekstra gang, og så kan man jo ligeså godt købe den der t- shirt. Så på en eller anden måde, så har man jo i medierne fået gjort os bevidst om, at det er vigtigt at være bevidst om de her ting. Så det påvirker os næsten uanset hvad ik. Eva: Ja, men du skal have mange tak for din tid. Bente: Det var så lidt.

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Bilag 8, Interview med Amalie

Bilag 8, Interview med Amalie 1 Bilag 8, Interview med Amalie 21 år Bosiddende i Hvidovre Studerende: HA i IT på CBS Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Jeg skal faktisk derind i dag. Rimelig ofte synes jeg. Det er

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university.

SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university. I: Interviewer SJ:

Læs mere

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder?

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskribering af interview, Christina BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

MALTE: Er det ikke på tide, at du snart får dame på? FREDERIK: Øhhh.. Det har jeg da allerede... MALTE:

MALTE: Er det ikke på tide, at du snart får dame på? FREDERIK: Øhhh.. Det har jeg da allerede... MALTE: Væddemålet Romantisk komedie/drama Af Kunstlinjen - Sønderskovskolen 2016 SC 1. - MIDT I FESTEN. Der er mørkt med farvestrålende diskolys. Frederik, Malte og nogle andre drenge står med en øl i hånden,

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Bilag 3, Interview med Göcke

Bilag 3, Interview med Göcke Bilag 3, Interview med Göcke 21 år Bosiddende i Hedehusene Studerende: KEA og salgsassistent i Vila Interviewer: Hvor længe har du arbejdet som salgsassistent? Respondent: Det har jeg i tre år. Jeg arbejder

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55)

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55) 1 Interviewer: velkommen til mit fokusgruppeinterview. Øhm jamen jeg har jo forklaret jer om hvad det 2 skal handle om før jeg begyndte at optage så har I nogle spørgsmål til hvad det skal 3 handle om?

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

OneEyeAlien Kampagne

OneEyeAlien Kampagne OneEyeAlien Kampagne Vi har valgt at gå i dybden med tøjprodukter. Situationsanalyse - Problemer med produktionen. Det kræver en del arbejde at få vare bestilt fra Kina. Man skal have nogle gode kontakter

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Navn TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Hvad er din holdning til fleksordningen? Hvilke fordele kan du se ved ordningen? (Gerne flere svar) Andre fordele: Det gavner både SDU og

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Interview med frivillig fra URK.

Interview med frivillig fra URK. Interview med frivillig fra URK. Demografi: I: Dit køn er? R: Hvad siger du? I: Dit køn? R: Mand. I: Ja, og hvor gammel er du? R: 28 år. I: Hvad er din beskæftigelse? R: Teknisk kørselsassistent disponens

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling?

Læs mere

U-days - kampagneplakater

U-days - kampagneplakater U-days - kampagneplakater Den 1., 2. og 3. marts 2012 blev der afholdt u-days, som er et åbent hus-arrangement, der samler alle videregående uddannelser i Aarhus. I den forbindelse kørte u-days blandt

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Bilag 5: Transskriptioner

Bilag 5: Transskriptioner Bilag 5: Transskriptioner Læsevejledning til transskriptioner (): Et tomt par parenteser er et stykke som transskriptøren ikke kan høre tilstrækkeligt af. ((...)): Ord i dobbeltparentes skal nærmere forstås

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Antal i husholdningen: 2 Alder: Karina 41, Kaj 46 Aalborg, Nordjylland BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Har I et madbudget? Nej Har du et skøn på hvor meget I bruger om måneden? Jeg tror

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7.

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS 1. Interview Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. Din holdning til cykelhjelme PD Okay Anne så går vi i gang. A Ja PD Når jeg siger Cykelhjelm hvad er

Læs mere

Transskription af interview med Rasmus:

Transskription af interview med Rasmus: Bilag 3 Transskription af interview med Rasmus: I1: Interviewer 1 I2: Interviewer 2 R: Rasmus I1: Sådan. I2: Så er den i gang? I2: Perfekt. I1: Det skulle den være. Yes. I2: Ja. Øhm, ja, og vi fortalte

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække.

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 18. august 2013 kl. 10.00 Lilian Høegh Tyrsted Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. Salmer. DDS 749 I østen stiger solen op DDS 448 Fyldt af

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. (...) - Minimal tilpasning for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Bachelorafhandling 2015 Bilag HA. Tysk 201208188

Bachelorafhandling 2015 Bilag HA. Tysk 201208188 7 Bilag Indhold Bilag 1: Interview 1... 1 Bilag 2: Interview 2... 10 Bilag 3: Interview 3... 15 Bilag 4: Interview 4... 22 Bilag 5: Interview 5... 28 Bilag 6: (E-mail) Interview 6... 32 Bilag 7: (E-mail)

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed?

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor vil du foretrække at høre om McDonald's ansvarlighed?vælg gerne flere steder Hvor vil du foretrække at høre

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 2 definition Navigation betyder at beregne en kurs - at have et mål og finde ud af hvordan man lettest når

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Salmer: Indgangssalme: DDS 749: I østen stiger solen op Salme før prædikenen: DDS 70: Du kom til vor runde jord Salme efter prædikenen: DDS 478: Vi kommer

Læs mere

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk?

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? 0-3 mdr. 3 13% 3-6 mdr. 4 17% 6-12 mdr. 3 13% 1-2 år 7 30% mere end 2 år 6 26% Hvordan blev du bekendt med foreningen? Internettet 18 78% mund til mund

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE Baggrund Processen med at lave filmen: Grader af Åbenhed i Adoption - 2 mødre & 2 fædre Erfaringer med at lave filmen for Ankestyrelsen Adoption, Tilgængelighed

Læs mere