Bilag 2 Transskribering af interviews af informanter fra Skole-X

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2 Transskribering af interviews af informanter fra Skole-X"

Transkript

1 Bilag 2 Transskribering af interviews af informanter fra Skole-X Dette bilag indeholder transkriberingerne af alle de interviews, vi foretog på Skole-X d Bilaget indeholder 9 interviews i følgende rækkefølge: Interview 1 To piger fra 7.b, interviewlængde: 3:56 minutter Interview 2 Tre mandlige informanter fra 9. klasse, interviewlængde: 2:33 minutter Interview 3 To piger fra 7. klasse, interviewlængde: 3:19 minutter Interview 4 Thilde fra 2.a, interviewlængde: 6:30 minutter Interview 5 Mikkel og Casper fra 2.a, interviewlængde: 4:36 minutter Interview 6 Maja fra 2.a, interviewlængde: 6:06 minutter Interview 7 To drenge fra 2a, interviewlængde: 2:00 minutter Interview 8 Skolelederen på Skole-X, interviewlængde: 11:56 minutter Interview 9 Leder af fritidshjemmet samt afdelingsleder for indskolingen på Skole-X og anden pædagog, interviewlængde: 5:36 minutter Igennem transskriberingerne vil betegnelsen ACG bliver benyttet, når vi studerende stiller spørgsmål til vores informanter. Herudover vil forbogstaverne for vores informanter fremgå ved svarene. I interviewene 1, 2, 3 og 7, har vi ikke fået oplyst navnene på informanterne. De bogstaver, der er angivet i disse tilfælde, er dermed opfundne med det ene formål, at gøre det muligt at skelne mellem de forskellige informanter. Interview 1 To piger fra 7.b, Interviewlængde: 3:56 minutter ACG: Hvilken klasse går I, i? ST: 7.klasse

2 ACG: Jeg hørte i talte om, at I godt er klar over, hvad den nye skolereform går ud på. Kan I fortælle noget om, hvad det har ændret for jer, den nye måde I nu går i skole på? ST: Vi får meget senere fri, haha, mmm,.. ACG: Okay, I får meget senere fri? Hvad laver I så, på en almindelig skoledag? ST: Vi har fået noget, som øhm, som er lige efter frokost, som vi har lige nu, som hedder FF, som står for øhm, faglig fordybelse, hvor vi skal lave lektier og sådan noget. ACG: Okay, så I har ikke lektier for derhjemme? ST: Nej. ACG: Ikke så tit eller? ST: Altså, altså, vi må ikke have lektier for sådan, sådan rigtigt. ACG: Okay ST: På mellemtrinnet må vi ikke få dag-til-dag-lektier. ACG: Okay.. ST: Men vi må godt få lange afleveringer og sådan øhm ACG: Okay, Hvordan har I det med det? ST: Det er alligevel ret dejligt, fordi når man får så sent fri, så har man ikke så meget tid til så meget andet. Ja, Mmm ACG: Har I sådan snakket med jeres forældre derhjemme om den nye skolereform, om hvad det sådan er, og hvad den går ud på? Altså, hvordan man skal til at gå i skole nu, hvad det betyder for jer og sådan nogle ting? ST: Ikke så meget nej ACG: Ikke så meget? ST: Men det er lidt træls med sådan nogle lange skoledage, hvis nu man også skulle gå til nogle fritidsinteresser. ACG: Ja, okay på den måde, ja. Har jeres forældre sagt lidt om, hvad de sådan synes, om den måde I går i skole på, nu?

3 ST: Altså min bedstemor, hun synes ikke godt om det... ACG: Nej? Hvorfor ikke det? ST: Fordi hun synes ikke, man får nok tid derhjemme sådan, altså sammen med sin familie og sådan noget. ACG: Okay. ST: Altså, vi har jo sådan fri cirka halv fire, nogen gange kvart over tre Ja, de fleste dage. ACG: Okay... ST: Vi har tre dage til kvart over tre, og så to af dagene har vi fri halv tre. ACG: Hvornår er I så hjemme, når I får fri på det tidspunkt på eftermiddagen? ST: Rimelig hurtigt efter, vi bor sådan rimelig tæt på skolen. ST: Ja, men nogle af de andre er først hjemme kvart i fire eller sådan noget, fordi der er nogle, der skal med bus. De bor også ret langt væk. ACG: Okay, hvordan synes jeres venner så om det? ST: De synes vidst, det er lidt hårdt til tider. Man bliver også rimelig træt af at være i skole så længe. ST: Men det er lidt synd for lærerne, dem der sidder og har sidste time. Vi er simpelthen så trætte. Vi er simpelthen så, øhm, hyper. ACG: Men jeg ved jo, at I kommer ud og sådan laver nogle ting udenfor i skolegården og sådan, hvor I laver aktiviteter og løber. Virker det ikke sådan lidt på, at I er rastløse og på, hvordan roen er i klassen, eller? ST: Haha, mmph!, hehe, ikke så meget.[red. kommer ud] ACG: Nej okay, ikke så meget? Kan du prøve at forklare det? ST: Altså, mener du i timen? ACG: Ja, altså, du siger, at I ikke kommer ud? ST: Nej altså, vi har jo frikvartererne, hvor vi sådan er ude, men nu hvor der er kommet så mange [red. skolesammenføring], er der ikke rigtig plads.

4 ACG: Der er ikke plads? ST: Vi havde sådan en skolegård derover [Peger i retning af et asfalteret område], og der var der slet ikke plads til os, fordi der kom flere og flere [red. elever]. Så kunne vi ikke spille bold og sådan noget lignende. Men jo, vi står bare og snakker. ACG: Ja, okay. Men hvad så med i timerne? Vi var inde i en 2.klasse, de havde sådan noget power pause, hvor de var ude og lave noget med deres lærer, er det ikke noget, I gør? ST: Nej, det er.. nej ikke i undervisningen. Det gør vi ikke. Nogle gange kan vi godt lave sådan noget sjovt, der er stille og roligt, men det er ikke sådan noget udenfor. ACG: Så hvis I sådan skulle sige det med meget få ord, med hvad der her med, at vi har fået en ny form at gå i skole på, hvad det har betydet for jer? Altså den måde I har undervisning på? ST: Man bliver meget træt i timerne. Man kommer hjem, og så nogle gange, jeg bliver ihvertfald sådan nogle gange lidt sur på alting [Sidemand nikker bekræftende]. Simpelthen fordi jeg er så træt og ikke rigtig orker mere. ST: Også hvis man samtidig skal gå til fritidsinteresser, der er næsten ikke tid, fordi vi starter ved sådan en fem-tiden, så ja, der er ikke så meget tid. Interview 2 Tre mandlige informanter fra 9. klasse, Interviewlængde: 2:33 minutter ACG: Først, tak fordi I havde lyst til at svare på et par spørgsmål. Vi er ved at skrive et projekt, som omhandler den nye skolereform, og vi er sådan lidt, øh, ude og undersøge, hvordan at det går med den. Kan I sådan mærke nogen forskel på, hvordan blandt andet undervisningen i skolen var før den nye skolereformen kom og så nu? Altså, hvad mener I at kunne mærke, der er sket af forandringer? EPT: Dagene er blevet længere, det kan mærkes! ACG: Er det noget, I er blevet påvirket af? EPT: Mindre, mindre fritid. Meget mindre fritid. Også når nogle af os har et job. Der er næsten ikke rigtig lige tid til at nå at slappe sådan lidt af. Man skal bare direkte videre.

5 ACG: Men er det så ikke noget med, at I har nogle mindre lektier, I så skal lave derhjemme, eller hvad? EPT: Jo, det er rigtig, en smule. Vi får mere tid til at lave det [red. lektier og opgaver]. Det kan jeg bedre godt lide. Det er ligesom noget, der gør, at vi ikke behøver at lave lektier derhjemme. ACG: Hvor langt tid er det, I er her på en normal dag? EPT: Øøhm, sådan til klokken kvart over tre og vi møder ind klokken otte. ACG: Ville I heller have have tidligere fri og så skulle lave lektierne derhjemme, eller synes I, at det initiativ, med at I skal lave tingene her på skolen, er bedre? Her opstår der uenighed om, hvorvidt informanterne foretrækker det ene frem for det andet. Derfor opdeles informanternes svar (og dermed initialerne) herfra: E: Jeg kan sådan bedst li, at vi sådan laver det her. T: Ja, for her kan man også få lærernes hjælp, hvis der noget, som man ikke forstår. E: Og det kan også være, at der er nogle af vores forældre, der ikke er så gode til at få os til at gå i gang. T: Ja, hehe. E: Så er det bedst at have nogen, man har mere lydighed overfor. P: Jeg kan sådan set bedst lide at lave det derhjemme. Jeg har sådan lidt problemer med at sidde og koncentrere mig oppe i skolen, og så er der også rigtig meget larm. ACG: Så hvis du havde brug for sådan at sidde lidt for dig selv, ville der så være mulighed for at gå et sted hen, hvor der er mere ro? P: Ikke altid. Her er rimelig overfyldt lige nu, nærmest over det hele på hele skolen. Skoleklokken ringer til time og afbryder interviewet. Interview 3 To piger fra 7. klasse, Interviewlængde: 3.19 minutter

6 AGC: Vi vil undersøge trivsel i forhold til, hvad I.. øhh, hvad hedder det, hvordan I føler I sammenhold i jeres klasse, men også med de andre overgange og andre klasser Ja, altså, hvordan. Vi kan starte med jeres klasser Går I i klasse sammen? P1P2: Ja [Fniser lidt] ACG: Er det sådan så, I føler jer godt tilpas i klassen? P1: Ja, ligesom alle hjælper hinanden. P2: Ja så man føler sig virkelig godt tilpas i klassen. ACG: Ja, er det også sådan med jeres parallelklasser? Det kalder man det også her? P1: Nogen gange er det lidt [Tøven] P2: Altså, det er blevet bedre, efter vi ligesom har været på tur sammen. P1: Ja, efter vi har været på Bornholm, før det var det lidt P2: Der var det, der snakkede vi ikke så meget sammen med dem og sådan noget. ACG: Så, altså, det meste er inde i klassen, så selve klassen, ja? P1P2: Ja. ACG: Hvad med de andre årgange? Er det noget med, I skal hjælpe hinanden, eller er det noget med, man ser lidt ned på dem, der er lidt yngre end sig selv eller? P1P2: Ehh, nej. P1: Hvis der er nogen, der har brug for hjælp, så hjælper man dem selvfølgelig. Men hvis der ikke er noget, så der ligesom P2: Altså, vi har ikke så meget sammen med dem, det er kun sådan vores egen klasser og parallelklasser, sådan. ACG: Ja, okay Vi kan lige se her i mine noter. Nu kan vi også lige spørge ind til noget andet, nu I er her. Altså, efter den nye skolereform har vi fået længere dage, hvad siger I til det? P2: Altså, jeg synes, det er helt fint. P1: Det synes jeg også, men man får bare sådan lidt kortere tid derhjemme, og hvis man skal til sport efter skole, så har man ikke lige så lang tid til at slappe af [P2 nikker bekræftende]. Men så er man bare frisk på det hele. Så man bliver vant til det P2: Ja ACG: Men ser I Faglig Fordybelse så som en, altså en god ting, at I har den, eller ville I hellere have lavet det der hjemme? P2: Ej, jeg synes, det er bedre at have det her oppe på skolen.

7 P1: Såå, fordi dagene er så lange, så behøves man ikke lave det derhjemme. P2: Nej. ACG: Det er super. Har I noget at sige sådan om jeres, altså, er der noget vi skal vide sådan med jeres trivsel? Nu ved jeg ikke, hvordan jeg skal sige det [Kort forstyrrelse af andre elevers opførsel] Altså, når I kommer i skolen, det er ikke noget med, at man bliver mødt med sure miner fra folk og sådan noget? P1P2: Nej, det er det ikke, overhovedet ikke. ACG: Men man har bedste venner i klassen? P1P2: Ja. ACG: Og I sagde, I gik i 7. klasse? P1P2: Ja, 7. klasse. ACG: Og I har lige været på tur i 6. klasse? P2: Nej, her i starten af 7. var vi af sted. ACG: På Bornholm? Og var det så alle tre 7. klasser? P1: To. ACG: To 7. klasser? P1P2: Ja ACG: Interessant Vi ved ikke, om der er mere at spørge om, det var nok det hele. I skal i hvert fald have tak for, at I P2: Vi er også en lektiefri skole. P1: Det er her på mellemtrinnet P2: Det er på mellemtrinnet, det er en lektiefri skole, så vi laver bare vores lektier heroppe. Så det er ikke sådan, at når vi kommer hjem, har vi en masse lektier, der skal laves. ACG: Men I kan kun mærke det sådan på den forlængede skole dag? P1P2: Ja. ACG: Tak skal I have.

8 Interview 4 Thilde fra 2.a, Interviewlængde: 6.30 minutter ACG: Ser I tit tegnefilm, når I har frikvarter? T: Mmh [Nikker], og i billedkunst. ACG: Hvad er det, I ser i billedkunst? T: Der ser vi også Anders And. ACG: Okay, og hvad skal I så lave imens? Tegner I figurerne, eller? T: Nej, vi skal bare sidde og kigge på. ACG: Okay, og hvor længe gør I så det? Er det hele timen? T: Nej.. Mmh [Tænker sig om], det er i madpakken, vi gør det. ACG: Nå okay, det er i madpakken, I gør det. T: Mmh.. [Nikker] ACG: Hvad synes du om det? T: Det synes jeg er ret sjovt. ACG: Sidder du så sammen med dine veninder og sådan og ser det, eller sidder du for dig selv? T: Mmh, jeg sidder i hvert fald sammen med en veninde, men hun er her ikke lige nu. ACG: Nå, var det hende, der blev syg tidligere? T: Ja [Nikker bekræftende]. ACG: Mmh, ja, okay. Hvad synes du ellers, om det der I lavede før med skemaerne? T: Det, synes jeg, var sjovt. ACG: Hvad så med det der med, at I selv kan bestemme, hvornår I vil lave hvad?

9 T: Ja, det er rigtig godt, for så kan man selv bestemme, hvad det er man vil starte med, og hvad man kan gemme og først lave en anden dag. ACG: Hvad skal I ellers lave i dag, dansk? Og så matematik kan jeg se? T: Altså, vi skal have matematik i én time, og bagefter skal vi have FF som står for, øhm, faglig fordybelse. Det handler om, øhm, altså i dag skal vi have massage. ACG: Nå? Hvad for noget massage er det? T: Det er sådan noget massage-historie. Så skal vi høre musik, og så læser vores kontaktpædagog en historie op, og så skal vi lave massage på den måde, som de gør. ACG: Okay... T: Mmh, Og i, vi har også noget i FF, hvor vi skal lave dansk på ugeskemaet. Det har vi om fredagen. Vi er færdig med ugeskemaet i matematik og dansk. ACG: Okay, hvad synes du om det? T: Det synes jeg er også ret s men nogle gange er det også ret svært, og så synes jeg godt, det kan være lidt kedeligt. ACG: Hvad er det, der godt kan være svært, synes du? T: Mmh, altså, det er især matematik. For det er altså virkelig svært, for der skal man sådan lave virkelig mange ting, og jeg forstår ikke rigtig, at på ugeskemaet der skal vi kun lave tre ting, men der er også flere ting, som man skal have lavet. ACG: Ja T: Så det gør det lidt indviklet, synes jeg. ACG: Er læreren der så til at hjælpe dig, eller hvem kan hjælpe dig? T: Ehm, det er læreren. Og så sætter vi vores ting op derovre [Peger mod bagvæggen]. ACG: Og ellers kan du måske få hjælp af dine venner eller veninder, hvis der er noget, som du ikke helt forstår? T: Ja, det har jeg gjort før. Men allerførst skal man selv prøve og tænke. ACG: Mmh [Nikker].

10 T: Og bagefter, hvis man så ikke selv kan finde ud af det Ehm, altså hvis man sådan tænker: Okay, jeg kan overhovedet ikke engang finde ud af Ehm, så kan man først prøve at snakke med sin sidemakker om det. ACG: Ja. T: Hvis så sidemakkeren heller ikke kan finde ud af det, så sætter man klodsen op [Peger på en blå træklods]. ACG: Ja, så kan man altid spørge sin lærer, ikke? Hvad synes du, der er den allerbedste ting på hele dagen, hvis du sådan skulle tænke over det? T: Emh ACG: Hvad kan du allerebedst li? T: Af fagene? ACG: Ja, altså hvad er den bedste ting, der sker, mens du er i skole? T: Jamen så synes jeg nok, det er, når vi nok holder sådan, altså når vi arbejder i sådan, ehm, Stav To. Så siger han [red. læreren] en ord, og når han så siger ordet, så skal vi, ehm, skrive ordet, sådan som han sagde. Det kan jeg rigtig godt li. ACG: Okay, hvad er så dit allerbedste yndlingsfag? T: Mmh, det er nok musik. ACG: Ja? Hvorfor det? T: fordi jeg godt kan lide at synge sammen med de andre fra klassen og lave sådan noget samspil, på grund af, så er vi alle sammen fra klassen. ACG: Udover det, så har du nogle gode venner i skolen? T: Mmh [Nikker]. ACG: Og er det der, du kender dine venner fra, eller? T: Mmh [Nikker]. Altså, jeg har en veninde, der hedder Astrid henne fra Svømning. ACG: Hvor længe har I været venner? T: Lige siden børnebassinet

11 Interview 5 Mikkel og Casper fra 2.a, Interviewlængde: 04:36 minutter ACG: Nå Kan I godt lide at gå i skole? M: Ja. ACG: Ja? C: Lidt. ACG: Lidt Ja Hvorfor det? Altså, hvad er det, der er godt ved at gå i skole? M: Frikvartererne og sådan noget. ACG: Frikvartererne. M: Mmh. ACG: Ja, hvad synes du? C: Mmh [Pause], ja, øh, frikvartererne, og så er der PALS-belønninger. ACG: PALS-belønninger, ja, får I mange af dem [M afbryder] M: Ja. ACG: eller hvordan fungerer det? Ja? C: Ej, ikke særlig mange, sådan rigtig. M: Ej, ikke så mange [Pause], men nogen gange gør vi. ACG: Ja, hvordan er det nu, det fungerer? Hvornår får man en PALS-belønning? M: Når man har tjent mange PALS-kort. ACG: Okay, og hvad kan man tjene PALS-kort på? M: Ved at øhm [Pause] [C afbryder] C: Vise respekt og ansvar.

12 M: ved at gøre noget godt, ja [Bekræftende til C] C: og [Pause] M: Omsorg. C: Ja, og omsorg. ACG: Okay, er det noget, I er gode til? [M nikker] Ja? C: Lidt. ACG: Lidt, ja [Pause] Ja, er der noget, der ikke er så sjovt ved at gå i skole? C: Ja. M: Nogen gange. C: Matematik. ACG: Matematik. C: Ja ACG: Hvorfor er matematik træls? M: Fordi det nogle gange er lidt svært og sådan noget ACG: Okay C afbryder M C: Og gymnastik er da også sjovt. M: Ja, gymnastik, det er sjovt. ACG: Ja, hvorfor er det sjovt? M: Fordi man får brugt sin krop og sådan noget. ACG: Ja, det lyder også dejligt. M: Mmh C: Mmh ACG: Mmh, ja, hvad synes I er Nu hvor vi har været her, så har der jo egentlig været meget ro her i klassen. Er der det normalt det, sådan?

13 C: For det meste. ACG: For det meste. M: For det meste, men nogen gange larmer det også, nogen gange lidt. ACG: Ja. C: For eksempel i musik i dag. M: Ja, der larmede det. ACG: Okay. M: Fordi at, øhm, der var mange.. vi skulle lege stilleleg og så, øhm, og så var der mange som, øhm, som Jeppe og Hjalte og, øhm C: Mag [M afbryder] M: Nej, Magnus han larmede ikke C: Lidt M: Lidt ACG: Ja. Synes I, det er vigtigt, at der skal være ro, eller er det sådan lidt lige meget? C: Jamen Det ødelægger legen stilleleg M: Ja, det ødelægger legen. ACG: Nåh okay, nej det kan vi selvfølgelig ikke have. [Henvendt til anden elev] Hov, du må undskylde jeg sidder i vejen [griner, fokus tilbage på informanterne] Så øhm Er lærerne gode til at få ro på jer, eller er deeet? M: Ja, normalt ACG: Normalt, eller er det sådan lidt forskelligt, eller? C: Nej, øh, nogen gange lidt, lidt svært for dem. ACG: Nogen gange lidt svært, okay. Hvorfor tror I nogen gange, der kommer lidt larm? M: Nok, nok fordi man man man har lavet noget spændende i weekenden eller sådan noget, fordi man har oplevet noget spændende. ACG: Ja. C: Ikke for mig. ACG: Ikke for dig. Hvorfor så?

14 C: Fordi At hvis jeg har arbejdet med en side og så [Pause] Specielt til UV [red. understøttende undervisning], der går det specielt ikke særlig godt, fordi så har jeg været her i særlig lang, [suk, som M bruger til at indskyde en kommentar] M: Ja C: så har jeg været her i helt vildt lang tid. M: Ja, så så så bliver man meget, meget uro på sig selv. C: Ja. ACG: Okay, ja. [Pause] Øhm hvad hedder det, hvad synes I om skoledagen, sådan er den for kort, eller er den for lang, eller er det helt tilpas? C: For lang. M: Jeg synes den er fin. ACG: Du synes den er fin. C: Jeg synes den er for lang. ACG: Okay, hvorfor, sk.. skal vi starte der, hvorfor synes du, den er for lang? C: Fordi at [Pause] Øhm, det ved jeg ikke, den er bare for lang. ACG: Man er måske lidt træt, når man kommer hjem eller? Det er bare for lang tid eller hvad? [C nikker] ACG: Ja. Hvad med dig? Hvorfor synes du den er fin? M: Fordi.. fordi det er nogle gode timer. ACG: Det er nogle gode timer, ja? M: Man får brugt tiden fornuftigt. ACG: Ja, yes, hvad hedder det, øh, har I nogensinde hørt ordet skolereform? M: Ja. C: Ja. ACG: Har jeres forældre snakket om det derhjemme? C: Ja M: Mh mh [M ryster på hovedet].

15 ACG: Ja, hvad, hvad har I sådan snakket om om den? C: At den er dårlig. ACG: At den er dårlig, hvorfor det? C: Fordi man skal være der i så lang tid. ACG: okay, jaer, og det synes du også er? C: Ja. ACG: Ja Ja, ved I hvad drenge, jeg tror ikke, jeg har så meget mere at spørge jer om. Har I et eller andet, I gerne vil fortælle om at gå i skole? M: Nej. ACG: Nej. C: Det er hyggeligt. ACG: Det er hyggeligt C: Altså, når man er sammen med sine venner. ACG: Når man er sam C: Det er sjovere end at være derhjemme i hvert fald. Fordi så får man også Fordi, hvis man ikke gik i skole og børnehave, ik og, så fik man heller ingen venner. ACG: Nå ja, har I mange gode venner heroppe? M: Ja. ACG: Ja. C: Ja. ACG: Så, ej men det lyder dejligt. Så det derfor frikvartererne det er også, øh, dejligt? C: Ja. ACG: Ja. M: Mmh [M nikker].

16 ACG: Er det også sådan for alle i klassen, tror I? M: Jae ACG: Ja. C: Engang imellem så kan man også få en straf ude i frikvartereret, hvis man lavede ballade i skolegården, hehe, det har mig og Mikkel og Max. M: Ja. ACG: Nå, hvorfor har I fået en straf? M: Fordi, fordi vi kom til at kaste med mudder på en væg. ACG: Nååh, ja okay, [M hoster] hehehe, så men ja men, øh, så vil jeg sige tak, fordi I gad at snakke med mig drenge. Interview 6 Maja fra 2.a, Interviewlængde: 6:06 minutter ACG: Så, kan jeg få dit navn? M: Maja. ACG: Hvor gammel er du Maja? M: 8 år. ACG: 8 år Og du har altid gået på den her skole? M: Mmh [red. retyder ja]. ACG: Er du glad for at gå i klassen? M: Ja. ACG: Emh, hvad synes du, er det bedste ved at være i klassen? M: Øhh, at jeg kender nogle, mmh

17 ACG: Er du glad for dine kammerater? Har du nogle gode veninder? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Hvad med drengene, er du også gode venner med dem? M: Naaaahj [Sagt meget forsigtigt]. ACG: Hvad kan du aller aller bedst li ved at gå i skole? M: Hvad? ACG: Hvad kan du bedst lide ved at gå i skole? M: Øhhh, det ved jeg ikke. ACG: Ved du ikke det? Der er ikke noget fag, du synes, der er bedre end de andre? M: Jo, idræt. ACG: Du er glad for idræt? M: Og billedkunst. ACG: Er du god til det? M: Jaarh [Trækker lidt på det] ACG: Hvad med i billedkunst, hvad laver I der? M: Vi tegner rigtig meget og sådan. ACG: Og maler? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Er der nogle ting du slet ikke, hvis du kunne bestemme, du ikke ville have i skolen? M: Mmh, nej. ACG: Du er glad for det hele? M: Ja. ACG: Hvad med dine lærere, hvad synes du om dem?

18 M: De er søde. ACG: Er de søde? Er Bjørn en god klasselærer? M: Mmh [red. betyder ja] ACG: Undskyld, jeg forstyrrer, mens du ser tegnefilm og spiser. Hvad med når der er stille i klassen, er det tit noget, du oplever? M: Mh mh [red. betyder nej]. ACG: Der er tit larm? M: Ja. ACG: Hvem er det, der larmer? Er det drengene, eller er det jer alle sammen? M: Det er sådan lidt mellem. ACG: Det er jer alle sammen. Har I været mere stille i dag, mens vi har været her, eller er det det samme? M: Mere stille. ACG: Det er også klart, I er nok lidt generte, ikke? M: Mmh [red. betyder ja] ACG: Hvad med når du kommer hjem, snakker du så med dine forældre sådan om dagen? De spørger ind til, hvad I har lavet? M: Mmh [red. betyder ja] ACG: Også til om du har lært noget? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Øver du ting med dem derhjemme? M: Mmh, nogen gange. ACG: Ses du med nogle af dine klassekammerater efter skolen? M: Emh, ikke så tit, kun hvis der ikke er så mange, der går på fritter [red. SFO]

19 ACG: Kan få hvad? M: Kun hvis der ikke er så mange der kan går på Ellers så ser jeg dem ikke. ACG: Ja, hvad laver I sådan, når I er sammen? M: Vi står på rulleskøjter i hallen. ACG: I hallen? Er det sådan en hal, der er åben for altid? Hele tiden? M: Øh ja, undtagen når klokken den bliver meget. ACG: Ja, så lukker den? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Så når I mødes ovre i hallen, har I så forældre med, eller bliver I kørt derover? M: Nej. ACG: I går bare der over? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Så det er lidt der, I sådan er, når I skal være sammen? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Har du nogen ting, som du synes, der sådan virkeligt godt i forhold til, er der nogle ting, du sådan virkelig kan lige ved skolen eller? M: Mmh [trækker lidt på det]. ACG: Nej? Du kan bare lide og tegne og springe til gymnastik, eller hvad I laver? M: Ja. ACG: Er det en god madpakke, du har fået? Er den her fra skolen af? M: Ja, men jeg har aldrig smagt det før. ACG: Nej Er det sådan en madordning I har? Nu kan jeg se, at ham derover har det samme som dig?

20 M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Det er da smart. Kan du godt lide maden, I får serveret? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Og det er dine forældre, som betaler det? M: Ja. ACG: Så skal vi se, om der er mere. Er der noget, du vil sige, sådan fortælle om jeres klasse? Er der noget, vi bare skal vide? M: Nææh ACG: Nej? I er en helt almindelig klasse? M: Ja. ACG: Men det er stadig den bedste klasse på skolen? M: Ja. ACG: Så I har et godt sammenhold, forhold herinde? [M ser undrende ud] I er gode til at lege med hinanden? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Hvad var du ude og lave her [red. refereres til den del af timen, hvor eleverne løste opgaver fra ugeskeamet]. Var du ude og skrive eller tegne, læse eller? M: Jeg var ude og lave bogstaver. ACG: Du var ude og lave bogstaver. Var du god til det? Hvor langt nåede du til? M: Mmh [red. betyder ja], øhh til F. ACG: Nåå, og du kan godt kende forskel på bogstaverne og ved, hvilken vej de skal vende og sådan noget? Lære at skrive dem ordentligt? M: Mmh [red. betyder ja]. ACG: Det var godt.. eemh. Jeg ved faktisk ikke, jeg tror ikke, jeg har mere at sige eller spørge dig om.

21 M: Okay. ACG: Det skal du have mange tak for, at du lige gad. Nu skal jeg se, om jeg kan pause den her. Og du vil stadig ikke snakke med os? [Der spørges ind til en pige, som inden interviewet ikke ville deltage] Anden pige: Mh [red. betyder nej]. ACG: Det er også i orden. Pga. tekniske problemer, mangler der lidt af interviewet, men i noter, skrevet under interviewet, forklarer Maja, at hun synes, længden på skoledagen er fin, og at hun er glad for, at der ikke er nogen lektier. Ydermere fortæller hun, at hun ikke bliver træt i løbet af dagen. Hun tror selv, det er fordi, de laver aktive ting - hun er især glad for powerpausen. Interview 7 To drenge fra 2.a, Interviewlængde: 2.00 minutter ACG: Hvad er det, I har lavet i dag indtil videre? CF: ACG: Jeg så, I havde arbejdet lidt med jeres skemaer. Hvilke punkter har I lavet? CF: Vi har lavet den der, med de der spil. Det var den der, med de der stiger og slanger. ACG: Ja? Hvordan gik det? CF: Godt. ACG: Vandt du? CF: Ja, én gang. ACG: Hvad synes du ellers om den måde man selv kan bestemme, hvad man skal lave på skemaet? CF: Det er godt. ACG: Ja? Hvad kan du bedst lide at lave på skemaet?

22 CF: Slå 2. ACG: Hvorfor er det godt? CF: Fordi det er sjovt at lave i. ACG: Mmh, hvad er det, dét går ud på? CF: Man laver alle mulige opgaver, der er sjove. ACG: Hvis du skulle tænke på det sjoveste i løbet af dagen, hvad skulle det så være? CF: Det ved jeg ikke. ACG: Nej? Der er det der, med I har Limbo-rock og powerpauser, hvor I er ude og lave konsonant- og stavelsesøvelser. Hvad synes du om, at I laver skoleting udenfor i stedet for i klasseværelset? CF: Det sjovt ACG: Kunne se, I var to og to, er du så sammen med dine venner? CF: Mmh [Informanten nikker]. ACG: I er så sammen hver gang? CF: Nej. Interview 8 Skoleleder på Skole-X, Interviewlængde: 11:51 minutter ACG: Øhhm, der er kommet den her nye folkeskolereform, øh, hvad har det betydet for Skole-X, at I har skullet implementeret det her, øh, i hverdagen? L: Mmh, ja uhaa. Altså det er jo lidt det, det har jo betydet rigtig meget, fordi det jo er en rigtig rigtig rigtig stor og omsiggribende reform, kan man sige altså, øhhm. Så øh, det har da betydet meget i vores, øh, en stor forandring i vores hverdag, en rigtig stor forandring af vores hverdag. Øh fordi der jo er mange ting i den nye folkeskolereform, som øhm har udfordret på en anden måde.

23 For det første så har skoledagen blevet meget længere, og dermed så, så skal den også være mere varieret, og det er jo det, der står i reformen ikke? Så det har været en udfordring for os at få, øh, at få, øh, kan man sige, at få bygget vores skoledage op på en måde, så den kan leve op til det. Altså, at være, ikke at blive længere, fordi det gav sig selv, det er bare at sige at ungerne skal være her til kvart over tre, ikke også? Men, øh, men, øh, altså, at den, øh, bliver mere varieret, at der kommer andet indhold i den. Og man kan jo sige et eller andet sted, så skal man jo også ramme det der med, at det bliver mere varieret, men det må jo ikke blive på, øh, bekostning af fordybelsen, der skal jo også være plads til fordybelse et eller andet sted, ikke også? Altså for det ligger ligesom også i det ikke. Øh, så, øh, det har da været en udfordring. Og så har det også været en udfordring, det der med at få integreret, øh, MB, som vi kalder det - Motion og bevægelse øhh, altså, øh, den motion og bevægelse, som ligger ude i pauserne, og som ligger i idrætstimerne og sådan noget, det er fint nok, det havde vi tjek på i forvejen. Men det der med at gå ind og få gjort motion og bevægelse ind til en del af læringen - understøtte læringen måske og, øh, og, øh, hvordan er det, man laver det? Man kan lave motion og bevægelse som sådan en icebreaker for eksempel, ikke? Men man kan også lave den som, øhh, og det er måske det, der ligger mere impliceret i det, at det, øh, det der motion og bevægelse er egentlig bare en anden måde at komme til målet på, så, øh, at man bruger kroppen og bevægelsen, øh, i undervisningen for at understøtte de mål, som man nu engang skal frem til og sådan noget. Og det er jo en udfordring for lærerne hmm, mere for nogle end andre. Nogle har ikke rigtig været vant til at have sådan noget inde i deres, øh, hvordan er det lige pludselig at få det her proppet ind og få plads til det og: Hov nu glemte vi det i dag, nu håber vi, øh, at vi husker det næste gang, og sådan noget der. Ikke også altså? Så det har det da været. Og så er der den understøttende undervisning, som, øh, er det nye begreb, som, øh, er kommet ind kan man sige, som et supplement til den fagfaglige undervisning, hvor den understøttende undervisning på en eller anden måde, sådan måske lidt mere eksperimenterende, sådan lidt mere i praksis: How to do it, øh, det man lære i teorien og sådan noget, og hvordan får man det ind, og hvordan, øh, og hvordan, øh, kommer det til at knytte an til den almindelige undervisning et eller andet sted også? Det er også en svær udfordring. ACG: Ja. Hvad mener I sådan er det vigtigste ved den nye skolereform? Hvad har I sådan haft mest fokus på at få i gang, eller hvad skal man sige? L: Ja, men altså, øh, det vi sådan lige i første omgang har kastet os over, det var nok det der med motion og bevægelse, at få det implementeret ikke. Øh, det var nok noget af det som vi gjorde i det første skoleår. Her i det her skoleår, der har vi mere haft fokus, eller udvidet vores fokus, til det, der hedder den åbne skole også. I den åbne skole er jo der hvor at, øh, at, øh, man skal ud og prøve at se, om man kan lave nogle, øh, kontrakter og samarbejde, øh, med, øh, kan man sige interessanter uden for skolen, øh, for på den måde at udvide elevernes horisont, der læring også. Men også at trække ind, og det har vi haft, øh, en del fokus på i, på i år. Der er vi med i forskellige aktiviteter omkring det, øh, øh, vi har et samarbejde med musikskolen for eksempel, hvor vores 3. klasser de er blevet gjort til sådan en violin klasse,

24 det vil altså sige, at hvor musikundervisningen den faktisk udmønter sig i at det, øh, at det er sådan en violin pædagogik, de har ind, altså det er sådan, altså det er vi faktisk den eneste skole i, arh, der er vidst en nede i Århus også. Men ellers er det noget helt nyt. Vi har vores sjetteklasser med i et ro-projekt, hvor øh, det er faktisk igennem Team Danmark også, hvor at, øh, hvor at, øh, vores 6. klasser bliver trænet af faktisk en af de der gutter der har siddet i Guldfireren. Øh, øh, som træner dem, og, øh, laver ro kan man sige projekt med dem. Øhm, og så har vi haft forskellige andre ting, altså, øh, vore 7. klasser har haft sådan et helt uges forløb med, øh, som er sponsoreret af Ferk-fonden, omkring noget der her BIS-world, hvor de, øh, laver sådan et, øh, ja en hel lille virksomhed med, øh, med med, øh, med roller; Producenter, direktører og kunder og, øh, PR-folk og produktionsfolk og alt muligt andet, som skulle løbe af stablen i en uge, hvor de så skulle lære lidt om, øh, om hvordan iværksætter man, hvordan starter man et, hvordan starte man en lille produktionsvirksomhed op for eksempel, ikke også. Så det, øh, det er sådan. Men altså den åbne skole, ja, det er det, det er det, vi sådan lidt mere har fokus på i, øh, i det her skoleår her. ACG: Ja. Hvad hedder det, hvad, har I sådan en øh Vurderer I, at skolereformen har haft en betydning for elevernes trivsel? L: Øhm, det synes jeg er svært at si, om skolereformen dicideret har haft en Vi, vi laver faktisk rimelig mange trivselsmålinger her på skolen, øh minimum to gange om året laver vi trivselsmålinger, og så er der faktisk den nationale trivselsmåling ved siden af. Men det gør vi også, fordi vi er pilotskole i noget, der hedder PALS mental sundhed, altså, øh, hvor vi jo er med der, og der øh, så er man jo taget til nogle ting, så vi laver faktisk mange trivselsmålinger, øh, på vores, øh. Det er jo svært at sige om, øh, det lige er noget, der har noget med folkeskolereformen at gøre, men jeg tænker, at, øh, noget af det, som vi har taget konsekvensen af, det er jo at her i år, der er lektiecaféer og lektiehjælp, det er blevet, øh, obligatorisk, øh, det var det ikke sidste år. Der var det noget med, at der skulle det ligge i slutningen af dagen, fordi så kunne man vælge at gå hjem i stedet for. Nu er det blevet obligatorisk, og dermed så har vi jo taget en konsekvens her i og med, at vi sådan set er en lektiefri skole, kan man sige fra klasse. Det vil sige, vi sender faktisk ikke vores børn hjem med hjemmearbejde. Kun det der er, kan man sige omkring læse og læseudvikling, fordi det er stadig et fælles anliggende mellem skole og hjem. Og der tænker jeg jo, at der er mange børn, der faktisk har det rigtig godt med, at når de går hjem derude på eftermiddagen på et eller andet tidspunkt, jamen så er de altså også færdige, så skal de ikke nødvendigvis til at tænke på skole igen, inden de kommer igen næste dag. Det, tænker jeg da, kan være med til og, øh, og, øh, øge trivslen lidt for nogle elever. Men, øh, jeg kan ikke sige det sådan 100 procent at, øh, fordi det er ikke, det er ikke sådan noget på den måde vi har målt. Nej det er det ikke. Men det kunne være, at der var nogle, der synes, at de trives bedre på grund af det. ACG: Det kan selvfølgelig godt være. De trivselsmålinger, er det nogle, man kan finde på nettet?

25 L: Nej, det kan du ikke. Altså du kan finde selve, du kan godt finde skabelonerne til det og sådan noget der, det er noget, der hedder klassetrivsel.dk. Øh, det er simpelthen et, øh, det er sådan et, øhm, ja, det er jo egentligt sådan en hjemmeside du går ind på, øh, og så er der lavet en, øh, et bestemt sæt af spørgsmål til vores skole, fordi vi er sådan en PALS mentalsundhedsskole. Øh, som så derfor er spørgsmålene lavet lidt over i den der lidt trivsel og mentale trivsels retning, ja. Men det er ikke noget I kan komme ind og se. Nej, det er, det er det ikke. ACG: Nej okay. Hvad hedder det, vi så på jeres hjemmeside, at I havde sådan en trivselsplan fra 2013 eller sådan et eller andet. Øhm, vi tænkt bare på, hvilken så tanker der ligger bag det? Om det også er det der PALS system? L: Mmh, mmh, det er meget PALS, men altså, det, øh, det det altså det. Vi går selvfølgelig meget op i trivsel altså, og, øh, det har vi, altså fordi vi ved og anerkender, at trivsel er et vilkår, øh, som der gerne skal være opfyldt for, at man også kan blive bedre og dygtigere. Øhh, og det er blandt andet en anden målsætning, vi har, vi, øh, vi, øh, vil gerne, kan man sige, øh, undervise på et højt fagligt niveau i vores skole, det føler vi også, kan man sige, kaldet til og forpligtet til, også fordi vi har et, vi ligger i et segment, hvor man må sige at, øhm, vi, øh, vi har mulighederne, i og med at vi har rigtig god forældreopbakning, og vi har, øh, børn, som på en eller anden måde er gjort skoleparate, og som bliver fulgt op derhjemme fra også, som, øh, kan man sige, har ressourcer og forudsætninger for gode faglige resultater, og det er vi nødt til at understøtte som skole, så godt som vi overhovedet kan. ACG: Nu siger I, at I har en god forældreopbakning, øhm, så der har ikke været nogen holdningsproblemer eller hvorledes? L: I forhold til skolereformen? ACG: Ja, i forhold til forældrenes holdning til skolereformen, og den måde den bliver implementeret på? L: Generelt set nej, vil jeg sige. Generelt set nej, men, øh, det, det betyder ikke, at der ikke også er nogle af vores forældre, der også har givet udtryk for, at de synes, at skoledagene er blevet for lange. De synes simpelthen, at børnene går for lang tid i skole, og de kan have forskellige motiver, for at mene det. Men, øh, nede hos de yngre, der er det noget med, at de synes, det er for lang tid at skulle være i skolen, de synes, at det kan være, øh, børnene er for trætte, når de kommer hjem og skal videre til, øh, idrætsaktiviteter og sådan noget. Oppe ved de store, der kan være noget med, at de kan ikke nå at komme til fritidsjob og, øh, ja, andre forskellige ting. A: Har vi mere? C: Nej, jeg tror sådan set, at det var det. L: Var det det?

26 ACG: Ja, så mange tak, fordi du gad at tage dig tid. L: Det er da bare helt i orden. ACG: Hvis du har en afsluttende kommentar eller noget? L: Jamen altså, jeg ved, jeg tænker jo, at folkeskolereformen som sådan er jo en stor mundfuld, og det er jo ikke noget, man bare lige sådan implementerer fra det ene øjeblik til det andet. Der ligger jo mange, øh, både det der med de længere varierede skoledage, den åbne skole, motion og bevægelse, men der ligger jo også nogle faglige, øh, kan man sige mål, ikke? Altså fordi målet er jo faktisk at, at kan man sige over en årrække, så skal man jo egentligt gerne kunne det samme, når man går ud af ottende, som man skulle før, når man gik ud af niende. Så, øh, der er jo også speedet op for, øh, for målsætningen et eller andet sted altså. Det der er lidt problematisk i det, kan man sige [Lille suk], at man kan opleve, at det der med, at man har en politisk udmelding om målsætning omkring folkeskolereformen, og så har man nogle ressourcer, og hvis man oplever, at gabet mellem de to bliver alt for stort, så bliver det jo svært. Så bliver det frustrerende, og det er jo det, der er problematikken i vores samfund i dag, at det er jo, at ressourcerne i forhold til de målsætninger og forventninger, de passer ikke altid helt sammen. Så det er jo en udfordring. ACG: Men I har formået at kunne klare det sådan? L: Vi har gjort, vi har forsøgt, vi har forsøgt. Nu er vi jo en stor skole, og dermed så har vi jo på mange måder nogle fordele, som små skoler ikke har. Vi har lidt større økonomi, og jo større økonomi du har, jo mere har du også - jo flere håndgreb er der at arbejde med. Så der har vi haft en lille fordel, vil jeg sige. Interview 9 Leder af fritidshjemmet samt afdelingsleder for indskolingen, Bente Hansen, og anden pædagog, 16/ Interviewlængde: 5.36 minutter ACG: Kan du fortælle, hvad din præcise stilling er? B: Jeg er afdelingsleder for indskolingen og, øh, leder af fritidshjemmet, men jeg er uddannet pædagog. ACG: Hvad har du af, eh, oplevelser med, hvordan implementeringen af skolereformen er gået indtil videre - for der hvor du er afdelingsleder?

27 B: Jamen, ehm, i forhold til pædagoggruppen så, har vi jo fået mange nye opgaver. Det har altid været et sted, hvor at vi har samarbejdet, øh, altså lærere og pædagoger. ACG: Okay I har et samarbejde? B: Vi har et formaliseret samarbejde. Det havde vi også inden skolereformen, som vi har udbygget igennem årene, og som jeg efterhånden synes, øøhm, at vi har fået noget rigtig godt ud af. Men det har jo gjort, øhm, skolereformen har jo øget samarbejdet, fordi, øhm, det er blevet endnu flere timer, at pædagogerne er med. Det er sådan, at flere af pædagogerne har flere timer i skoledelen end i SFO-delen, fordi fritidshjemmet åbner jo først klokken 14 nu. Samtidig har de en kort åbningsperiode i forhold til før. ACG: Okay B: Men der hvor vi meget bruger pædagogerne, inde i skoledelen, det er i støtteopgaver. I de sociale støtteopgaver, der har vi valgt her på stedet, at det er lærerne der varetager de faglige støtteopgaver, men pædagogerne der varetager de sociale støtteopgaver. Det kan være for enkelte elever, der får brug for ha støtte. Så er det i indskolingen, det er jo til og med 3. klasse. Her er det pædagogerne, der varetager den faglige fordybelse, det vil sige at kontaktpædagogen, der er en kontaktpædagog tilknyttet til hver klasse. Denne kontaktpædagog er i klassen sammen med læreren i den sidste time. Men det er pædagogen, der har det sidste time, hver dag. som vi kalder faglig fordybelse. Det er jo en del af den understøttende undervisning ACG: Okay, skal den altid ligge i sidste time? B: Altså, vi har valgt i indskolingen, at den skal ligge i den sidste time. ACG: Okay. B: Men vi har jo på mellemtrinnet, der ligger det på et andet tidspunkt, og også i overbygningen. Men i indskolingen ligger den i hvert fald lige pt. i den sidste lektion. Og det er så pædagogerne, der varetager det, og selvfølgelig i samarbejde med lærerne, fordi de skal jo støtte op i forhold til den øvrige undervisning. Så vi er i tæt samarbejde med lærerne, at de praktiserer den lektion. Vi har også valgt at lave et hul i skemaet, hver uge, sådan så lærere og pædagoger kan samarbejde, fordi det er meget vigtigt, synes vi, hvis der skal komme et kvalificeret samarbejde ud af det, så skal man også have mulighed for at tale sammen om eleverne, og det vi nu skal have samarbejde omkring. ACG: Hvad er det, I kalder det samarbejde, er det dét, der kaldes teams, eller har det en anden term? B: Ja, altså man er jo i et klasseteam, som både består af pædagoger og lærere.

28 ACG: Okay. B: Men der er der lavet et hul, ehm, Og hvis ikke vi, ehm, vælger det, så bliver det rigtig svært at samarbejde, fordi man kan sige, at når lærerne underviser om formiddagen, og det gør mange af pædagogerne jo også, så kan vi jo så ikke mødes. Og over middag er det så fritidshjemmet, der åbner, og så er det så igen svært at mødes. Vi er derfor simpelthen nødt til som ledelse at vægte det, og vælge det, at der skal være et hul, et hul, ehm, et skemahul som sådan. Tredje person, anden pædagog som også sidder ved bordet, kommenterer. H: Og det er guld værd! B: Og en af kontaktpersoner sidder dér [Peger mod den pågældende person] og kan så bekræfte, at det er vigtigt. Så ja. H: Det er super vigtigt, også fordi vi får vendt, de der faglige emner, de har oppe i klassen, rent undervisningsmæssigt. På den måde kan vi byde ind med, hvad vi så kan lave af aktiviteter for at understøtte den faglige undervisning. Øøh, og hvis ikke vi har det der faglige samarbejde med lærerne, så kan de ikke forholde sig til vores planer og sådan noget det. For det er ikke altid, at vi kan læse ud fra det [red. lærernes undervisningsplan], hvad det er, at de arbejder med. Så det, at vi har den der time om ugen, det er simpelthen guld værd. ACG: Hvad hedder det, eh, har I mærket, at der er en forskel på, hvordan eleverne trives efter reformen, eller er det sådan det samme? H: Både og altså Ehm, ja. Jeg kan da godt mærke at de, de bliver lidt mere trætte, men der synes jeg, at vi er rigtig gode til, på skolen, at blande vores undervisning, altså den faglige undervisning med noget bevægelse og noget leg. På den måde er de i gang hele tiden. Jeg synes også, i hvert fald os på vores årgang [red. klasseårgang], at lærerne er gode til at have det ind i selve fagundervisningen også. Så det bliver en sådan meget spredt, altså alsidig skoledag. Nu skal vi regne, nu skal vi stave, vi er også ude og lege og løbe og spille noget dødbold, på den måde så undervisningen er implementeret i, så det, tffft. Ja, de er lidt mere trætte, men jeg tror ikke, de er mere trætte, end hvis de kom ned til os og tonsede rundt et eller andet sted.

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Vester Mariendal Skole og Undervisscenter Termometeret Læsevejled Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Bilag nr. 6: Interview med Anders A.

Bilag nr. 6: Interview med Anders A. Bilag nr. 6: Interview med Anders A. (Anders stammer og har en talevanskelighed, der gør, at han udtaler g-lyden som d, og forlyd sk) 5 I: Vi stiller nogle spørgsmål, så snakker vi lidt, og så sidder Randi

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010.

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Udarbejdet af: Christine 9c, Emil 9c, Morten 6.b, Caroline 6.a, Lilian Svart, Elna Jørgensen 1. Kortlægning jf. skema 2. Beskrivelse og vurdering af evt. undervisningsmiljøproblemer

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx Side 1 af 5 Data er sidst opdateret 26.06.2008 02:02:22 Antal besvarelser: 98 af 98 for udvalg: Nordenskov Skole Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Baggrundsoplysninger Dreng Pige Kryds af, om

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Bilag 3 Observationsstudier på Skole-X 16.11.2015

Bilag 3 Observationsstudier på Skole-X 16.11.2015 Bilag 3 Observationsstudier på Skole-X 16.11.2015 Følgende bilag indeholder noterne fra vores observationsstudier på Skole-X foretaget d. 16.11.2015. Vores observationer er inddelt i to kategorier: Først

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 7. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne - om regler, Mobning,

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 SkoleNyt oktober 2014 Indledning Så kom vi i gang med det nye skoleår. I skrivende stund har vi været igennem syv uger. Børn og voksne har mærket på deres

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

KOMMENTARRAPPORT. Farsø Efterskole, Eftersk. ved Risgårde Bredning Vesthimmerlands Kommune (Privatskoler) Termometeret

KOMMENTARRAPPORT. Farsø Efterskole, Eftersk. ved Risgårde Bredning Vesthimmerlands Kommune (Privatskoler) Termometeret KOMMENTARRAPPORT Farsø Efterskole, Eftersk. ved Risgårde Bredning Vesthimmerlands Kommune (Privatskoler) Termometeret Læsevejledning Kommentarrapporten viser de kommentarer, som eleverne har skrevet ved

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. september 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen xxx er 22 år og bor i Ringsted. Han er bror til yyy, som blev interviewet umiddelbart før xxx. De bor 5 minutters gang fra hinanden. xxx bor alene, hans kæreste er flyttet en måneds tid før. Jeg kontaktede

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. juni 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 27. august 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 4. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

mhtml:file://h:\buf\skoleafdeling\udviklingsafdelingen\studentermedhjælper\kis\...

mhtml:file://h:\buf\skoleafdeling\udviklingsafdelingen\studentermedhjælper\kis\... Page 1 of 11 Generel tilfredshed glad Ikke så tit Er du glad for din skole? 65 / 28% 149 / 64% 16 / 7% 3 / 1% dem alle sammen de fleste en nogle enkelte Nej, ingen af dem Er du glad for dine lærere? 59

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Pusterummet på Sengeløse Skole

Pusterummet på Sengeløse Skole Pusterummet på Sengeløse Skole Et pædagogisk lærings tilbud for børn fra 0-4 klasse, med fokus på anerkendelse og inklusion. På Sengeløse skole besluttede vi i 2005 at lave et tilbud til de børn, der måtte

Læs mere

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde. I 2012/2013 har vi i børnehavegrupperne haft fokus på børnenes sociale

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Interview med pædagog

Interview med pædagog Interview med pædagog Interviewer: J = Julie og M = Michelle Interview person: S = Søren 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Okay og du hedder Søren. S: Ja, jeg

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 30. januar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv At kunne være sig selv Katja 13 år : altså jeg bliver lidt ked af det, fordi det er sådan lidt jeg synes at det er lidt frustrerende at skifte hele

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen

ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen ALKOHOL Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om alkohol. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 7. december 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 13. marts 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 18. januar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 21. februar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Trivselsundersøgelse enhed1 okt 13

Trivselsundersøgelse enhed1 okt 13 Indhold Indhold... 1 Lokaler og fællesområder... 3 Er du glad for dit klasselokale?... 3 med valgmuligheder... 3 Er der plads nok i klassen?... 4 med valgmuligheder... 4 Er legeområderne på skolen gode?...

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et ansvar for at fremme den gode trivsel. Dét har de fleste

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere