Det gældende rammebeløb udgør kr. + tillæg for energiklasse 1 på kr. eller i alt kr./m 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det gældende rammebeløb udgør 20.110 kr. + tillæg for energiklasse 1 på 1.040 kr. eller i alt 21.150 kr./m 2."

Transkript

1 1 of 7 Notat til Randersegnens Boligforenings ansøgning om godkendelse af anskaffelsessummen skema A for opførelse af 24 plejeboliger i bofællesskab Marie Magdalene. Boligforeningen fremsendte den 1. november 2010 skema A vedrørende opførelse af bofællesskab i Marie Magdalene med 24 boliger til godkendelse. Fremsendelsen skete efter at bygherren havde indberettet projektet i BOSSINF. Byggeriet omfatter 24 2-rums boliger på 85 m 2 eller i alt m 2. Det gældende rammebeløb udgør kr. + tillæg for energiklasse 1 på kr. eller i alt kr./m 2. Ud fra byggeriets størrelse giver det en anskaffelsessum på kr., som finansieres således Realkredit 91% kr. Kommunelån 7% kr. Beboerindskud 2% kr. Der søges om godkendelse af en gennemsnitlig husleje på 740 kr./m 2. Der er vedlagt driftsbudget for 1. driftsår, samt totaløkonomiske vurderinger. I forbindelse med godkendelse af skema A anmoder boligforeningen om at administrationen bemyndiges til at godkende skema B, hvis anskaffelsessum og husleje er den samme som skema A. Regnskabsafdelingens gennemgang af skema A den økonomiske del: Skema A: Gennemgangen har givet anledning til enkelte spørgsmål, som er afklaret telefonisk med forretningsfører Svend Aage Nielsen. Ifølge tegning m.v. er den ene fløj ikke etagebyggeri, men bygning i et plan. Det er efterfølgende afklaret med Harry Thorsen i Team Ejendomme, at der er tale om etagebyggeri. I forbindelse med telefonsamtale med Svend Aage Nielsen er det aftalt, at realkreditinstitut rettes til Nykredit, desuden påføres ejendomsnummer for Vestergade 114A. Ifølge skema A udgør den foreløbige husleje 740 kr./m 2 i årlig husleje, hertil kommer udgifter til el, vand og varme med 127 kr/m 2 og fællesantenne på 60 kr/m 2. Til sammenligning er der af Ebeltoft Boligselskab afdeling 18 opført 55 ældreboliger i 2006, der ifølge driftsregnskab for 2009 havde en huslejen på 816 kr./m 2 I forbindelse med tilsagn skal kommunen kunne godtgøre, at det samlede antal ledige boliger i kommunen, der på tilsagnstidspunktet som følge af udlejningsvanskeligheder påfører de pågældende afdelinger og bebyggelser lejetab, ikke overtiger 2 pct.

2 2 of 7 Til dokumentation heraf er anvendt Landsbyggefondens udmeldinger måned for måned af boligorganisationernes indberetning af lejeledigheden i Syddjurs kommune, der har udviklet sig således: - 1. maj ,77% i alt 14 boliger - 1. juni ,82% i alt 15 boliger - 1. juli ,71% i alt 13 boliger - 1. september ,27% i alt 5 boliger - 1. oktober ,33% i alt 6 boliger - 1. november ,43% i alt 8 boliger Med en samlet ledighedsprocent det sidste halve år på 0,27%-0,82%, er kommunen ikke i nærheden af at have 2% lejeledighed som følge af udlejningsvanskeligheder, idet nogle boliger skyldes almindelig lediggang mellem fraflytning og ny indflytning. Ifølge skema A bygges 24 boliger på hver 85 m 2, dermed overholdes reglen om at ingen bolig må overstige 115 m 2 og gennemsnittet af boligerne overstiger ikke 110 m 2. Af oversigten for totaløkonomi fremgår, at byggeriets enkelte bestanddele udgør følgende: Køb af byggegrund 6 mio. kr. + grundudgifter i øvrigt i alt 8,5 mio. kr. svarende til 19,7% af den samlede anskaffelsespris, hvilket er acceptabel, idet anbefalingen går på højest 20%. Håndværkerudgifter er opført til 28,429 mio. kr., svarende til 65,9% af den samlede anskaffelsespris, hvilket er over minimumskravet på 60%. Omkostningerne er opført til 6,217 mio. kr., svarende til 14,4% af den samlede anskaffelsespris, hvilket holder sig under anbefalingen på max. 15%. Gennemgang af driftsregnskabet sammenlignet med gennemsnitstal pr. m 2 for regnskaber 2008 og 2009 for boligorganisationer i kommunen. Udgiftsart Driftstal for 24 ældreboliger Sammenlign.tal Ejendomsskatter 15 kr. 35 kr. Renovation 25 kr. 25 kr. Forsikringer 7 kr. 9 kr. Renholdelse 21 kr. 46 kr. Almindelig vedligehold 9 kr. 46 kr. Planlagt periodisk vedligehold 20 kr. 80 kr. Istandsættelse fraflytning 2 kr. 8 kr. De budgetterede udgifter er således lave. Det skal ses i forhold til at der som sammenligningsgruppe er valgt alle afdelinger i de 3 store boligorganisationer i kommunen, disse indeholder også mange gamle afdelinger og andre boligtyper, hvor udgifter til almindelig og planlagt vedligeholdelse må antages at være betydeligt højere end i et nybyggeri. Projektet er indberettet til BOSSINF-STB med foreløbig BOSSID og har tilknyttet servicearealer med foreløbig BOSSID Regnskabsafdelingen, den 24. november 2010 Leo Konradsen

3 3 of 7 I forbindelse med godkendelse af anskaffelsessummen skema A på t.kr. skal kommunen i henhold til lovgivningen stille særlige vilkår som nævnt nedenfor. Særlige vilkår og betingelser: 31 bestemmelser om udbud, pris og tid, ansvar, kvalitetssikring, indsamling af nøgletal, 32 beregninger der efterviser projektets overholdelse af gældende normer for bærende og stabiliserende konstruktioner, 38 om totaløkonomiske beregninger, 39 plan for styring af logistik på byggepladsen Senest i forbindelse med fremsendelse af byggeregnskab fremsendes dokumentation for betalte udgifter til bidrag til Byggeskadefonden og statens promillegebyr. Inden endelig regnskabsopgørelse afregner boligforeningen kommunens gebyr for behandling af støttesagen. Dokumentation for ejerskab af grunden. Gennemgangen er foretaget i henhold til : 1. lov om almene boliger m.v. (almenboligloven) jf. lovbekendtgørelse nr af 10. december 2009, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 429 af 28. april 2010 og 2 i lov nr. 730 af 25. juni bekendtgørelse nr af 11. december 2009 om støtte til almene boliger m.v. I lov om almene boliger m.v. fremgår: 105, stk. 1 at, kommunalbestyrelsen drager omsorg for, at der i nødvendigt omfang tilvejebringes almene ældreboliger, der kan udlejes til ældre og personer med handicap, som har særligt behov for sådanne boliger. Stk. 2 at, regionerne eller kommunerne kan overlade til selvejende institutioner og almene boligorganisationer at være byg- og driftsherre af almene ældreboliger, der tilvejebringes med særligt henblik på at betjene personer med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Stk. 3 at, boligerne kan tilvejebringes som almene ældreboliger efter denne lov eller som kommunalt finansierede boliger. 106 at, tilsagn om støtte kan kun gives, hvis byggearbejder, som omfattes af tilsagnet, ikke er påbegyndt. 109, stk. 1 at, almene familieboligers bruttoetageareal ikke må overstige 115 m 2. En del af boligernes areal kan indrettes som fælles boligareal for flere boliger. Stk. 2 at, i almene familieboliger, der opføres som tæt, lavt byggeri i én etage med et bruttoetageareal på 85 m 2 eller derover, skal der være mindst ét bade- og toiletrum med et frit manøvreareal med en diameter på mindst 1,5 m. 110, stk. 1 at, almene ældreboliger skal med hensyn til udstyr og udformning være særligt indrettet til brug for ældre og personer med handicap, herunder kørestolsbrugere. 109, stk. 1, finder tilsvarende anvendelse.

4 4 of 7 Stk. 2 at, hver ældrebolig skal være forsynet med selvstændigt toilet, bad og køkken med indlagt vand og forsvarligt afløb for spildevand. Kommunalbestyrelsen eller regionsrådet kan dog i særlige tilfælde beslutte, at ældreboliger ikke forsynes med selvstændig køkken. Stk. 3 at, fra hver bolig skal der kunne tilkaldes hurtig bistand på ethvert tidspunkt af døgnet. Stk. 4 at, boligernes adgangsforhold skal være egnede for gangbesværede. 115 stk. 1 at, kommunalbestyrelsen i den kommune, hvor boligerne agtes etableret, kan på statens vegne give tilsagn om ydelsesstøtte til en almen boligorganisation til etablering af almene boliger ved nybyggeri Stk. 7 at, hvis kommunalbestyrelsen meddeler tilsagn til nyt alment boligbyggeri, skal kommunalbestyrelsen på socialministeriets eventuelle forlangende kunne godtgøre, at det samlede antal ledige boliger i kommunen opgjort efter 2. pkt., der på tilsagnstidspunktet som følge af udlejningsvanskeligheder påfører de pågældende afdelinger og bebyggelser lejetab, ikke overstiger 2 pct. I opgørelsen medregnes det samlede antal ledige almene boliger, ungdomsboliger tilhørende en selvejende ungdomsboliginstitution og ældreboliger tilhørende en selvejende institution eller en pensionskasse, og hvortil der er meddelt tilsagn om offentlig støtte efter denne lov, tidligere love om boligbyggeri eller den tidligere lov om boliger for ældre og personer med handicap. Stk. 9 at, kommunalbestyrelsen kan ikke give tilsagn efter stk. 1-6, hvis der er tinglyst en tilbagekøbsklausul på ejendommen. Stk. 10 at, socialministeren fastsætter maksimumsbeløb for anskaffelsessummen for alment byggeri. Den endeligt godkendte anskaffelsessum må ikke overstige det maksimumsbeløb, der gælder på tidspunktet for kommunalbestyrelsens godkendelse af anskaffelsessummen forud for påbegyndelsen. 118, stk. 1 at, anskaffelsessummen for nybyggeri af almene boliger efter 115 finansieres med 84 pct. lån, 14 pct. kommunal grundkapital og 2 pct. beboerindskud. Ved bekendtgørelse nr. 490 af 12. juni 2009 er finansieringen ændret for byggeri med tilsagn i perioden 1. juli 2009 til 31. december 2010, sådan at lån forhøjes til 91 pct. og kommunens grundkapital nedsættes til 7 pct. Af bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. fremgår: Kapitel 1: 1, stk. 1 at, bekendtgørelsen gælder for etablering af almene familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger i henhold til 115 i lov om almene boliger m.v. 4, stk. 1 at kommunalbestyrelsen er forpligtet til at foretage indberetning til Indenrigs- og Socialministeriets informations- og forvaltningssystem BOSSINF-STB. Stk. 4 at, indberetning af tilsagn (ansøgningsskema A) skal for at være gældende ske i samme finansår, som tilsagnet er meddelt. Kapitel 3: 8, stk. 1, at i anskaffelsessummen for byggeriet eller de arbejder, der gennemføres, skal samtlige udgifter indgå, herunder udgifter til gennemførelse af støttesagen m.v. Stk. 3 at, anskaffelsessummens enkelte udgiftsposter skal hver især være rimelige i forhold til byggeriets udformning og indhold og skal kunne holdes inden for det maksimumsbeløb, der gælder for byggeriet.

5 5 of 7 10, stk. 1 at, købesummen for en ubebygget ejendom, der erhverves med henblik på etablering af almene boliger, opgjort kontant ikke må overstige prisen i handel og vandel. Kapitel 4: 14 stk. 1 at, det er en betingelse for kommunalbestyrelsens tilsagn til etablering af boliger efter 115 i lov om almene boliger m.v., at den endeligt godkendte anskaffelsessum ikke overstiger det maksimumsbeløb, der var gældende på påbegyndelsestidspunktet. Kapitel 5: 16, stk. 1 at boligarealet for almene familieboliger og almene ældreboliger inklusive eventuelle fælleslokaler kan udgøre indtil 110 m 2 i gennemsnit pr. bolig. Stk. 2 at, den enkelte boligs areal ikke kan overstige 115 m 2. Kapitel 6: 19, stk. 1 at, bygherren indberetter digitalt støtteansøgning (ansøgningsskema A) til kommunalbestyrelsen. Stk. 2 at, kommunalbestyrelsen kan i forbindelse med tilsagn stille vilkår, herunder de særlige vilkår, som det konkrete projekt måtte give anledning til. Stk. 3 at, kommunalbestyrelsen kan kræve det materiale, der er nødvendigt til behandling af ansøgningen. 21, stk. 1 at, det nødvendige plangrundlag, herunder normalt en lokalplan, skal være tilvejebragt og planen registreret i Planregisteret, før tilsagn kan gives. 23, stk.1 at, tilsagnsmodtageren skal have skøde på ejendommen og skal stå som debitor for de lån, som optages til finansiering af byggeriet. Det skal dokumenteres overfor kommunalbestyrelsen, at der senest ved byggeriets påbegyndelse foreligger tinglyst endeligt skøde på ejendommen, jf. dog stk. 2. Stk. 2 at, den frist, der er nævnt i stk. 1, for tinglysning kan udskydes, hvis tinglysningen alene er betinget af udstykningsmyndighedernes samtykke og forudsat, at bygherren på tidspunktet for byggeriets påbegyndelse kan dokumentere, at der er opnået forhåndsgodkendelse fra disse myndigheder af, at udstykning vil kunne gennemføres. 24, stk. 1 at, kommunalbestyrelsen ved tilsagnet skal tage hensyn til lejens (boligafgiftens) størrelse for de pågældende boliger og de udlejningsmuligheder, der følger heraf. 25, stk.1 at, det skriftlige tilsagn til boliger først kan meddeles, når kommunalbestyrelsen har påset, at bestemmelserne i kapitel 3 og 5 samt dette kapitel er opfyldt. 31, stk. 1 at kommunalbestyrelsen skal stille som betingelse for tilsagnet, at de bestemmelser om udbud, pris og tid, ansvar, kvalitetssikring, indsamling af nøgletal, bygningsdrift og eftersyn m.v., der er nævnt i bilag 2, gælder for tilsagnet. Stk. 2 at, kommunalbestyrelsen skal stille som betingelse, at bygherren i sine aftaler om teknisk rådgivning og i sine entrepriseaftaler lægger ABR og AB (i totalentreprise ABT) til grund uden fravigelser. Kommunalbestyrelsen kan efter modtaget begrundelse i særlige tilfælde godkende fravigelser. Er der, forinden støtteansøgning fremsendes til kommunalbestyrelsen, indgået aftaler, som fraviger bestemmelserne i ABR, AB og ABTm skal fravigelser, som kommunalbestyrelsen ikke kan godkende, frafaldes, inden tilsagn gives. Stk. 3 at, kommunalbestyrelsen skal stille som betingelse for tilsagn efter 115 i lov om almene boliger m.v., at bygherren til brug for Byggeskadefondens eftersyn af byggeriet

6 6 of 7 afleverer oplysninger om mangler ved byggeriet, der omfatter en fordeling af manglerne på bygningsdele og en klassificering af manglerne efter alvor, til fonden i forbindelse med afleveringen af byggeriet og senest 2 måneder efter afleveringen. Bygherren indberettet oplysningerne digitalt til Byggeskadefonden på baggrund af et særligt skema, der udarbejdes af Byggeskadefonden. 32, stk. 1 at, kommunalbestyrelsen skal stille som betingelse for tilsagnet, at bygherren skal vedlægge beregninger, der efterviser projektets overholdelse af gældende normer for bærende og stabiliserende konstruktioner. Kommunalbestyrelsen skal på grundlag heraf tage stilling til, om projektet opfylder kravene i byggeteknisk henseende. Stk. 2 at, de beregninger, der er nævnt i stk. 1, skal foreligge samtidig med ansøgningsskema B. Er hovedprojektet ikke udarbejdet på skema B-tidspunktet, skal bygherren dog fremsende beregningerne efter stk. 1, inden meddelelse af byggetilladelse. Bilag 2: Bestemmelser, som kommunalbestyrelsen i henhold til denne bekendtgørelses 31 skal påse overholdt: Bekendtgørelse nr. 995 af 6. oktober 2006 om bygge- og anlægsarbejder i perioden 1. november til 31. marts. Bekendtgørelse nr. 169 af 15. marts 2004 om kvalitetssikring af byggearbejder. Lov nr. 338 af 18. maj 2005 om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren (tilbudsloven). Europa-Parlamentets og Rådets direktiv nr. 2004/18/EF af 31. marts 2004 om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter (udbudsdirektivet). Bekendtgørelse nr.623 af 23. juni 2005 om bygningsdrift. Bekendtgørelse nr. 635 af 15. juni 2006 om eftersyn af byggeri under Byggeskadefonden. Cirkulære nr. 152 af 7. oktober 1996 om kommunalt og amtskommunalt tilsyn med udbud af byggearbejder i det offentlige støttede byggeri, udgivet af den tidligere Bygge- og Boligstyrelse. Bekendtgørelse nr. 624 af 23. juni 2005 om skadedækning fra Byggeskadefonden. Cirkulære nr. 174 af 10. oktober 1991 om pris og tid på bygge- og anlægsarbejder, med senere tillæg, udgivet af den tidligere Bygge- og Boligstyrelse. Bekendtgørelse af 15. december 2009 om nøgletal for alment byggeri mv. Kapitel 8: 38, stk. 1 at, bygherrens ansøgning om kommunalbestyrelsens godkendelse af anskaffelsessummen forud for byggeriets påbegyndelse (ansøgningsskema B) skal indeholde en totaløkonomisk vurdering baseret på anvendelse af Landsbyggefondens totaløkonomimodel, jf. stk. 2. Stk. 2 at, den totaløkonomiske vurdering skal indeholde en nutidsværdiberegning til opgørelse af den årlige omkostning for hver af bygningsdelene tag, facade og vinduer. Der skal endvidere foretages en tilsvarende totaløkonomisk vurdering for mindst ét relevant alternativ for hver bygningsdel, som er nævnt i 1. pkt. Andre bygningsdele kan indgå i projektets totaløkonomiske vurdering.

7 Stk. 4 at, bygherren samtidig med ansøgning efter 39, stk. 1, digitalt skal indberette det samlede beregningsgrundlag herunder alternative beregninger for den endelige totaløkonomiske vurdering til Landsbyggefonden. 39, stk. 1 at bygherren skal senest 9 måneder efter tilsagnsdatoen digitalt indberette de oplysninger, som danner grundlag for godkendelse af en anskaffelsessum før byggeriets påbegyndelse (ansøgningsskema B) til kommunalbestyrelsen. Stk. 2, at bygherren skal samtidig med indberetningen af oplysninger efter stk. 1 fremsende en plan for styring af logistik på byggepladsen. Planen skal indeholde principper for løbende ajourføring og justering af planen i byggeperioden 7 of 7

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v.

Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. I medfør af 73, stk. 4, 100, stk. 4, 102, 112, 113, stk. 1, 115, stk. 10, 118, stk. 4, 143, stk. 3, 149, 157, stk. 4, 160, 178, stk. 3 og 4, og 184 i lov

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v.

Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. BEK nr 1226 af 14/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2011-7746 Senere

Læs mere

Høringsudgave af 19. november 2009. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v.

Høringsudgave af 19. november 2009. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. Høringsudgave af 19. november 2009. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. I medfør af 73, stk. 4, 100, stk. 4, 102, 112, 113, 115, stk. 9, 118, stk. 3, 143, stk. 3, 149, 157, stk. 4, 160, 178,

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger

Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger I medfør af 25, stk. 3, 27 og 92 i lov om friplejeboliger, jf. lovbekendtgørelse nr. 897 af 17. august 2011, som ændret ved 1 i lov nr. 527 af 29. april

Læs mere

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 20. december 2011. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. 14. december 2011. Nr. 1226.

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 20. december 2011. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. 14. december 2011. Nr. 1226. Lovtidende A 2011 Udgivet den 20. december 2011 14. december 2011. Nr. 1226. Bekendtgørelse om støtte til almene boliger m.v. I medfør af 73, stk. 4, 100, stk. 4, 102, 112, 113, stk. 1, 115, stk. 10, 118,

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger

UDKAST. Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger UDKAST Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger I medfør af 25, stk. 3, samt 27 og 92 i lov om friplejeboliger, jf. lov nr. 90 af 31. januar 2007 fastsættes: Afsnit I Kapitel 1 Reglernes anvendelsesområde

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

BOSSINF RENOVERING APRIL 2013

BOSSINF RENOVERING APRIL 2013 BOSSINF RENOVERING APRIL 2013 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013

STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Skema A Boligforeningen 3B, afd. Kløverbladsgade, 2500 Valby.

Skema A Boligforeningen 3B, afd. Kløverbladsgade, 2500 Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Boligforeningen 3B Kronprinsesse 14 1306 København K 18-12-2013 Sagsnr. 2013-0195229 Dokumentnr. 2013-0195229-2 Skema A Boligforeningen

Læs mere

Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen

Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen Punkt 4. Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen 2018-003525 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender projekt

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 4. december Mødetidspunkt: 19:00. Kommunalbestyrelsens mødesal. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 4. december Mødetidspunkt: 19:00. Kommunalbestyrelsens mødesal. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 376. Roskildevej 54, Frederiksberg Forenede

Læs mere

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune

Læs mere

Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger

Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger BEK nr 1066 af 31/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations og Boligmin., j.nr. 2015-1341 Senere

Læs mere

B Havneholmen København V Att: Jesper Kaasbøl Henriksson. Skema A tilsagn til Boligforeningen 3B, afdeling Teglholmen

B Havneholmen København V Att: Jesper Kaasbøl Henriksson. Skema A tilsagn til Boligforeningen 3B, afdeling Teglholmen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 3B Havneholmen 21 1561 København V Att: Jesper Kaasbøl Henriksson 27-06-2016 Skema A tilsagn til Boligforeningen 3B, afdeling Teglholmen

Læs mere

BOSSINF RENOVERING DECEMBER 2017

BOSSINF RENOVERING DECEMBER 2017 BOSSINF RENOVERING DECEMBER 2017 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune og Landsbyggefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune Telefon Landsbyggefonden Telefon

Læs mere

TILSYNET MED STØTTET BYGGERI

TILSYNET MED STØTTET BYGGERI - 1 - EJENDOMSFORVALTNINGEN TILSYNET MED STØTTET BYGGERI Til: Byrådet Dato: 25. juni 2004 Notat Emne.: Evaluering af retningslinier for alment nybyggeri Notatet omhandler en evaluering af de eksisterende

Læs mere

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune og Landsbyggefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune Landsbyggefonden Telefon Telefon Beskrivelse

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

BOSSINF RENOVERING DECEMBER 2017

BOSSINF RENOVERING DECEMBER 2017 BOSSINF RENOVERING DECEMBER 2017 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune og Landsbyggefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune Telefon Landsbyggefonden Telefon

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010

STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Byrådet Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Byrådet Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 11. Boligselskabet Nordbo, afd. 45, Stormgade 11, 9000 Aalborg - 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger - ansøgning om godkendelse af projekt og anskaffelsessum (skema B) 2015-011050

Læs mere

Bygherre og kredit (fortsat fra forrige side)

Bygherre og kredit (fortsat fra forrige side) BOSSINF RENOVERING JULI 2011 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune

Læs mere

Lovtidende A 2008 Udgivet den 12. juli 2008

Lovtidende A 2008 Udgivet den 12. juli 2008 Lovtidende A 2008 Udgivet den 12. juli 2008 3. juli 2008. Nr. 753. Bekendtgørelse om etablering af friplejeboliger I medfør af 25, stk. 3, samt 27 og 92 i lov om friplejeboliger, jf. lov nr. 90 af 31.

Læs mere

BOSSINF RENOVERING OKTOBER 2012

BOSSINF RENOVERING OKTOBER 2012 BOSSINF RENOVERING OKTOBER 2012 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 Opdateret: 15-03-2016 Udskrevet: 22-06-2016 BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Opdateret: 09-01-2015 Udskrevet: 14-11-2018 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato 169 Høje-Taastrup

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

Orienteringsmøder 2006

Orienteringsmøder 2006 Orienteringsmøder 2006 Status for svigt/skader nøgletal for alment boligbyggeri v/ole Bønnelycke Før, under og efter Byggeskadefondens eftersyn v/jørgen Wegener Eksempler på svigt og skader fra det virkelige

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &!"#$#"%&'(&(*&+ 21 3456.78456(9.:#$5,-.$#/#"%&0(*(*&1 ;#946 002+&+2 Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson F1030 Navn F1031 F1032 Telefon E-mail-adresse 10. Familieboliger

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med REGULATIV om salg af almene familieboliger SIDE 3 l 8 Regulativ om SALG AF ALMENE FAMILIEBOLIGER I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 j, har bestyrelsen for Landsbyggefonden med godkendelse fra

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 Opdateret: 12-07-2016 Udskrevet: 19-09-2016 BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

35. Universitetsnære ungdomsboliger. 50. Servicearealer

35. Universitetsnære ungdomsboliger. 50. Servicearealer ,! " # $ % $ # & ' ( ) + ) ', -.! / 0 % $ 1 $ # & ' ( ) + ) ', - ( 2 3 " 4! $ % / Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 5 6 % 7 / # 7 4 " 8 " " 9 :

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Opdateret: 13-07-2017 Udskrevet: 02-10-2017 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato 787 Thisted

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID *!"#$#"%&'(*(&*' /0 1!2 +,-$#.#"%&'(*(&*' 3#$45$6,"#2,#2 #$, Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson F1030 Navn F1031 F1032 Telefon 78*9*0'7 #$:;5$6,"#2,#2

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID *! " # $ # " % & ' ( ' ( & * +, -. $ # / # " % & ' ( ' ( & * + 0 1 2! 3 # $ - Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 4 5 $ 6 - " 6 3! 7!! 8 9 $ - 5!

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &! " # $ # " % & ' ( * ( * & +, -. $ # / # " % & ' ( * ( * & + 0 1 2! 3 # $ - Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 4 5 $ 6 - " 6 3! 7!! 8 9 $ - 5!

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &! " # $ # " % & ' ( * ( + &, -. / $ # 0 # " % & ' ( * ( + &, 1 2 3! 4 # $. Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon 5 # $ 6 7 $ 8. " # 4. # 4 9 ' & : & 2, 9

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &! " # $ # " % & ' ( * ( * & +, -. $ # / # " % & ' ( * ( * & + 0 1 2! 3 # $ - Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 4 5 $ 6 - " 6 3! 7!! 8 9 $ - 5!

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &! " # $ # " % & ' ( * ( + &, -. / $ # 0 # " % & ' ( * ( + &, 1 2 3! 4 # $. Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon 5 # $ 6 7 $ 8. " # 4. # 4 9 ' & : & 2, 9

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID *! " # $ # " % & ' ( * ( & * ' +, - $ #. # " % & ' ( * ( & * ' / 0 1! 2 # $, Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon 3 # $ 4 5 $ 6, " # 2, # 2 7 8 * 9 * 0 '

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato 201 Allerød. adresse 11. Familieboliger med tilskud

Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato 201 Allerød.  adresse 11. Familieboliger med tilskud Beliggenhedskommune Bilag 2 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 29-8-218 Udskrevet: 7-9-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 21 Allerød

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 18-12-217 Udskrevet: 27-9-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 316 Holbæk Kontaktperson

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Navn. Telefon. adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Navn. Telefon. adresse

Navn. Telefon.  adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Navn. Telefon.  adresse Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune Landsbyggefonden Telefon Telefon 91 Renoveringsordning 92 Driftsstøtte 1 & 3 90 Trækningsretten Øvrige (frivillige arbejder) Bygherrekategori (kun ét kryds) Almen

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Opdateret: 05-07-2018 Udskrevet: 05-07-2018 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato 161 Glostrup

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder

Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder BEK nr 169 af 15/03/2004 Gældende Offentliggørelsesdato: 30-03-2004 Økonomi- og Erhvervsministeriet Vis mere... Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Bilag 1 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 13-6-217 Udskrevet: 15-6-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 4 Bornholm Kontaktperson

Læs mere

Juridiske forhold. Kvalitetssikring OPP og partnering Forældelse og suspensionsaftaler Etapevis aflevering

Juridiske forhold. Kvalitetssikring OPP og partnering Forældelse og suspensionsaftaler Etapevis aflevering Juridiske forhold Kvalitetssikring OPP og partnering Forældelse og suspensionsaftaler Etapevis aflevering Kvalitetssikring Ny bekendtgørelse nr. 1179 af 04 10 2013 Offentligt byggeri Kvalitet, OPP og totaløkonomi

Læs mere

Byggeskadefonden orienterer 2007

Byggeskadefonden orienterer 2007 Byggeskadefonden orienterer 2007 Nye tiltag til at forbedre byggeriets kvalitet og effektivitet v/ole Bønnelycke Typiske svigt ved eftersynene bl.a. rumventilation v/jørgen Wegener Pause Væsentlige skadesager

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 214 Opdateret: 1-6-215 Udskrevet: 3-6-215 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 849 Jammerbugt

Læs mere

Nyt BOSSINF. Forenkling, modernisering og digital indberetning. Læs om formål, hovedelementerne, du indberetter, og hvem du kan kontakte

Nyt BOSSINF. Forenkling, modernisering og digital indberetning. Læs om formål, hovedelementerne, du indberetter, og hvem du kan kontakte Nyt BOSSINF for alment byggeri Forenkling, modernisering og digital indberetning Læs om formål, hovedelementerne, hvordan du indberetter, og hvem du kan kontakte Nu skal bygherre altid indberette skema

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder:

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder: Punkt 10. Godkendelse af skema B for Himmerland Boligforening afd. 31, 85 og 87 - Sankelmarksgade 2-4 (renovering og tagboliger) og Bleggårdsgangen (nybyg), 9000 Aalborg 2018-053938 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej Frederiksberg Kommune Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg att: Helene Hjort Knudsen UDKAST BOSSINF ID: 147 1000.0000 01-01-2019 43 10-X 0 Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune

Læs mere

L 208 finansieringsændringer

L 208 finansieringsændringer L 208 finansieringsændringer Dagsorden Nedsat starthusleje Ændring af maksimumsbeløb Ændrede energikrav Ændring af kommunal grundkapital og bygherrekonkurrence Kort om renoveringsarbejder Lovforslag om

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 12-11-218 Udskrevet: 14-11-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 169 Høje-Taastrup

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 19-11-217 Udskrevet: 28-6-219 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 84 Rebild Kontaktperson

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 28-6-217 Udskrevet: 6-11-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 169 Høje-Taastrup

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 1-1-218 Udskrevet: 18-1-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 147 Frederiksberg

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 14-11-218 Udskrevet: 16-11-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 756 Ikast-Brande

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 28-5-219 Udskrevet: 28-6-219 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 37 Næstved Kontaktperson

Læs mere

Boligforeningen 3B Havneholmen København V. Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v.

Boligforeningen 3B Havneholmen København V. Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v. Boligforeningen 3B Havneholmen 21 1561 København V Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v. Boligorganisation : Boligforeningen 3B Afdeling : 6067

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 25-8-217 Udskrevet: 1-11-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 329 Ringsted Kontaktperson

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Å Š Ê D E F G H I J I H K L M N O P N L O Q P R F S T J I U I H K Q L N O V N L O Q P! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ?

Læs mere

Vesthimmerlands Byråd Himmerlandsgade 27 9600 Aars. Salg af grund til boligforening.

Vesthimmerlands Byråd Himmerlandsgade 27 9600 Aars. Salg af grund til boligforening. Vesthimmerlands Byråd Himmerlandsgade 27 9600 Aars 23. november 2009 Salg af grund til boligforening. På baggrund af bl.a. presseomtale, har statsforvaltningen fundet anledning til at foretage en nærmere

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 11-9-217 Udskrevet: 26-9-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 561 Esbjerg Kontaktperson

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 28-9-218 Udskrevet: 11-1-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 751 Aarhus Kontaktperson

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015

BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 Kontaktperson for tilsynskommune og Landsbyggefonden BOSSINF RENOVERING AUGUST 2015 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune Navn Telefon E-mailadresse Landsbyggefonden

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) À D E F G H I J I H K L M N O P N L O Q P R F S T J I U I H K Q L N O V N L O Q P! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ? 0

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 11-1-218 Udskrevet: 1-11-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 86 Hjørring Kontaktperson

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Á D E F G H I J I H K L M N O P N L O Q P R F S T J I U I H K Q L N O V N L O Q P! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ? 0

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 7-2-218 Udskrevet: 25-4-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 42 Assens Kontaktperson

Læs mere