Status over økonomiske konsekvenser af en række omflytninger og bygningsmæssige ændringer grundet ny forvaltningsstruktur mv..

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status over økonomiske konsekvenser af en række omflytninger og bygningsmæssige ændringer grundet ny forvaltningsstruktur mv.."

Transkript

1 Punkt 4. Status over økonomiske konsekvenser af en række omflytninger og bygningsmæssige ændringer grundet ny forvaltningsstruktur mv Borgmesterens Forvaltning fremsender i samarbejde med de respektive forvaltninger følgende status til orientering for Magistraten, idet stillingtagen sker i forbindelse med byrådets drøftelser af Budgetforslag : at der skønnes en samlet merindtægt i 2014 grundet salg af ejendomme i størrelsesordenen 16,9 mio. kr. samt som konsekvens heraf et beløb i sparede årlige forbrugsafgifter mv. fra og med Budgetforslag 2015 på 3,1 mio. kr., at der skønnes en samlet merudgift i 2015 grundet køb af ejendom på 3,5 mio. kr. samt som konsekvens heraf et beløb i øgede årlige forbrugsafgifter mv. fra og med Budgetforslag 2015 på 1,3 mio. kr., at der skønnes en samlet engangsudgift i 2014 grundet nye lejemål på 4,2 mio. kr. samt som konsekvens heraf et beløb i øgede årlige huslejeudgifter mv. fra og med Budgetforslag 2015 på 10,3 mio. kr., at der skønnes en samlet engangsudgift i 2014 grundet opsigelser af lejemål på 1,5 mio. kr. samt som konsekvens heraf et beløb i årlige mindreudgifter mv. på 7,3 mio. kr. fra og med Budgetforslag 2015 på 8,5 mio. kr., at der skønnes at være balance i forhold til Lånebekendtgørelsens deponeringsregler i en samlet vurdering af alle de ovennævnte ændringer, idet der er nye huslejer i størrelsesordenen 7,5 mio. kr., der skal medregnes henholdsvis opsagte husleje i størrelsesordenen 8,0 mio. kr., der skal modregnes. Idet der her alene er tale om husleje og ikke forbrugsafgifter, rengøring mv. at der i forhold til Budget 2014 sammenlagt er tale om merindtægter for salg af ejendomme fratrukket engangsudgifter mv. i størrelsesordenen 11,2 mio. kr., idet dette resultat er helt afhængigt af, at de nævnte ejendomme kan sælges og det til mindst de nævnte beløb, at der fra og med Budgetforslag 2015 skønnes balance mellem øgede og reducerede driftsudgifter. Et evt. manglende beløb i størrelsesordenen 0-1,5 mio. kr. vil blive fundet ved yderligere fraflytninger af lejemål eller salg af ejendomme, idet bl.a. Rantzausgade 4 er ledigt fra foråret 2015, at at der er tale om merudgifter til køb af ejendom på 3,5 mio. kr. i Budgetforslag 2015, samt de nævnte tillægsbevillinger forelægges byrådet til beslutning inden vedtagelsen af Budget , idet det samlede nettoprovenu i størrelsesordenen godt 7,7 mio. kr. foreslås reserveret til evt. yderligere omkostninger i forbindelse med indretningen af den tidligere SOSU skole til Ældre- og Handicapforvaltningen, samt evt. manglende provenu ved Ejendomsanalysens salg af ejendomme.

2 Sagsbeskrivelse 1) Salg af ejendomme I budget 2014 er der indregnet en indtægt på 25 mio. kr. begrundet i en række af de bygningsmæssige ændringer, der sker som konsekvens af ny forvaltningsstruktur mv. Magistraten har i mødet den 25. februar 2013 besluttet at sælge ejendommen Østerbro 7 med overtagelsesdag den 1. december 2014 for i alt kr. Det er aftalt, at enkelte af lokalerne først fraflyttes pr. 31. december Der er truffet aftale omkring fremtidig placering for alle, herunder bl.a. placering i Kayerødsgade, Nordkraft mv. Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 1,0 mio. kr. jf. Bilag 1. Magistraten har i mødet den 16. september 2013 besluttet at sælge ejendommen Ny Kastetvej 1-3 med overtagelsesdag den 1. december 2014 for i alt kr. UU flytter til Kayerødsgade. Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 0,3 mio. kr. jf. Bilag 1. Magistraten har i mødet 16. juni 2014 besluttet at sælge ejendommen Sundsholmen 21 med overtagelsesdag den 1. december 2014 for i alt kr. Det er aftalt, at der skal overføres 1,5 mio. kr. af salgssummen til Ældre- og Handicapforvaltningen som delvis dækning af flytteomkostningerne mv. til Perikumvej. De samlede forbrugsafgifter mv. udgør årligt 0,5 mio. kr. jf. Bilag 1. Ejendommen Rishøjcentret er sat til salg pr. 31. december 2014 med en anslået vurderingspris på 6,0 mio. kr. under forudsætning af, at Ældre- og Handicapforvaltningen indgår en 3-årig lejeaftale med en årlig huslejeudgift på kr. Beløbet skal i givet fald overføres til Ældre- og Handicapforvaltningen med kr. i hvert af årene Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 0,9 mio. kr. jf. Bilag 1, som medtages ved fraflytningen ultimo Ejendommen Landholmsvej 3 ligeledes sat til salg med overtagelse senest 31. december 2014 med en anslået salgspris i størrelsesordenen 1,5 mio. kr. Ved salg af ejendommen skal der skaffes lagerlokaler til Hjælpemiddelprojektet, idet afklaring heraf sker efter salg af ejendommen. Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 0,3 mio. kr. jf. Bilag 1. Ejendommen Restrup Kærvej 35 overvejes sat til salg med overtagelse pr. 31. december, idet der overvejes en flytning til Støberiet. Ejendomsværdien er 3,2 mio. kr. så der indregnes et beløb i størrelsesordenen 2,0 mio. kr. Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 0,2 mio. kr. Jf. Bilag 1. Ejendommen Sandtuevej 30 overvejes sat til salg med overtagelse pr. 31. december, idet der overvejes en flytning til Støberiet. Ejendomsværdien er 4,2 mio. kr. så der indregnes et beløb i størrelsesordenen 3,0 mio. kr. Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 0,3 kr. Jf. Bilag 1.

3 Ejendommen Rådhuset i Gandrup overvejes sat til salg med overtagelse pr. 31. december, idet der overvejes en flytning bl.a. til Tranumparken samt andre kommunale ejendomme. Ejendommen er tidligere vurderet til 3,0 mio. kr. Forbrugsafgifter mv. udgør årligt 1,0 mio. kr. Jf. Bilag 1. Alt i alt skønnes et samlet salg af ejendomme grundet ny forvaltningsstruktur mv. på kr. Herfra skal trækkes de ovennævnte 1,5 mio. kr. til Ældre- og Handicapforvaltningen samt samlede salgsomkostninger mv. i størrelsesordenen 1,5 mio. kr. Samlede merindtægter i forhold til budgetkravet på 25 mio. kr. i Budget 2014 udgør således et beløb i størrelsesordenen kr. Hertil kommer også et årligt beløb fra og med Budgetforslag 2015 i sparede årlige forbrugsafgifter mv. på 3,6 mio. kr. Der henvises i øvrigt til en særskilt sag vedrørende salg af ejendomme i Ejendomsanalysen. 2) Køb af ejendomme Byrådet besluttede i mødet den 12. december 2011 at afgive bud på køb af SOSU-skolen (Storemosevej og Viren 15) på kr. svarende til det beløb SOSU-skolen selv havde betalt. Beløbet på 18,2 mio. kr. er indregnet i Budget Til de årlige forbrugsafgifter samt rengøring mv. indregnes et beløb i størrelsesordenen 2,0 mio. kr., idet det hermed er forudsat, at samtlige øvrige årlige udgifter til forbrugsafgifter, rengøring mv. forbliver på de øvrige fraflyttede adresser, dvs. Godthåbsgade 8, Danmarksgade 17 samt, Rantzausgade 4 og 8. Jf. Bilag 1. I forbindelse med kommunesammenlægningen overtog Aalborg Kommune ejendommen Forchhammersvej fra amtet, som havde belånt bygningen ved en leasingaftale. Det er muligt at gøre en køberet gældende pr. 1. juli 2015til en samlet pris på 3,5 mio. kr., og den årlige leasingafgift udgør ca kr. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen ønsker fortsat at gøre brug af ejendommen. Ved et køb reduceres de årlige leasingudgifter således med kr. i De øvrige driftsudgifter ændres ikke. Samlet årligt merudgift fra og med Budgetforslag 2015 på 2,0 mio. kr. fratrukket kr. eller i alt kr. Hertil kommer et beløb på 3,5 mio. kr. til køb af Forchhammersvej. 3) Nye og ændrede lejemål Byrådet besluttede den 16. december 2013 (punkt 25) at der kunne indgås følgende 4 nye og ændrede lejemål, idet der kunne forhandles en 10-årig uopsigelighedsperiode mod en attraktiv husleje. Myndighedshuset etableres på Lindholm Brygge 31 med en udgift i 2014 på 1,6 mio. kr. (betaling af depositum, der modregnes af udlejer i lejen for 2015) Det er aftalt, at Ældre- og Handicapforvaltningen udlægger beløbet i 2014 mod at få hele udgiften finansieret i 2015 og fremefter. Hertil kommer engangsudgifter til kabling mv. for i alt 0,7 mio. kr. i Evt. husleje i 2014 finansieres

4 af Ældre- og Handicapforvaltningen. De samlede udgifter udgør 4,7 mio. kr. fra og med Budgetforslag 2015 jf. Bilag 1. Sygedagpengehuset etableres på Vesterbro 14 med en engangsudgift til kabling mv. på 1,2 mio. kr. Evt. husleje i 2014 finansieres af Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. De samlede udgifter udgør 5,4 mio. kr. fra og med Budgetforslag 2015 jf. Bilag 1. Uddannelseshuset etableres i Kayerødsgade med en engangsudgift til kabling, indretning af køkken i kælderetagen (kompensation for nedlagt køkken i Østerbro 7) på 2,0 mio. kr. Evt. husleje i 2014 finansieres af Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. De samlede merudgifter udgør 1,8 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. På adressen Kastetvej 26/Strandvejen 35 er det samlede lejemål som planlagt reduceret. De samlede mindreudgifter udgør 1,9 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. AKU, der pr. 1. januar 2014 er flyttet til Sundheds- og Kvarterhuset i Aalborg Øst har hidtil boet gratis i Kayerødsgade betalt af Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Det er planen, at AKU skal flytte til Boligselskabet Himmerlands nye ejendom på hjørnet af Nyhavnsgade og Rendsburggade, så snart dette hus er færdigbygget omkring sommeren Det foreslås hermed, at kontoen for tilskud til AKU øges med 0,3 mio. kr. til betaling af huslejen i Budget 2014 med et engangsbeløb og fra og med 2015 i Budgetforslag Jf. Bilag 1. Samlet engangsudgift i 2014 på 4,2 mio. kr. og en samlet merudgift på 10,3 mio. kr. fra og med Budgetforslag ) Opsagte lejemål Byrådet besluttede ligeledes den 16. december 2013 (punkt 25) at der kunne opsiges følgende 4 eksisterende lejemål, hvortil kommer yderligere 2 lejemål. Lejemålet Kjærulfsgade 2 er opsagt til fraflytning pr. 31. december Der er i henhold til huslejekontrakten aftalt et beløb på 0,5 mio. kr. i fraflytningsomkostninger. De samlede årlige mindre udgifter udgør 2,4 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. Lejemålet COOP Hobrovej 461 er opsagt til fraflytning pr. 31. december Der er i henhold til huslejekontrakten aftalt et beløb på 0,5 mio. kr. i fraflytningsomkostninger. Det overvejes om der skal indgås en ny lejekontrakt for ca. 250 m 2, idet dette sammen med en række andre omflytninger i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen vil frigøre Rantzausgade 4 til andre formål. De økonomiske konsekvenser herved udgør i givet fald et årligt beløb i størrelsesordenen kr. De samlede årlige mindre udgifter udgør 2,5 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1.

5 Lejemålet Skelagervej 377 og 379a+b er opsagt til fraflytning pr. 31. december Der er i henhold til huslejekontrakten aftalt et beløb på 0,3 mio. kr. i fraflytningsomkostninger. De samlede årlige mindre udgifter udgør 0,8 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. Lejemålet Tranumparken 16 er tidligere vurderet til at kunne opsiges til fraflytning pr. 31. december Men ejeren af ejendommen kræver en opsigelse af hele lejemålet, dvs. såvel de lokaler, som PPR fraflytter, som de lokaler børnehaven på samme adresse bruger. Opsigelsen er derfor foreløbig sat i bero, idet det vurderes, hvad der kan være i de lokaler PPR Øst fraflytter pr. 1. december Det overvejes om Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens medarbejdere i Gandrup Rådhus kan flyttes til Tranumparken. Lejemålet Attrupgårdvej 4 er allerede fraflyttet, og Boligselskabet Lejerbo har accepteret at frigøre Aalborg Kommune fra den eksisterende lejekontrakt pr. 31. december 2014 uden yderligere omkostninger, idet ejendommen forventes nedrevet. De samlede årlige mindre udgifter udgør 0,2 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. Lejemålet Strubjerg 163 er allerede fraflyttet og Sundby-Hvorup Boligselskab har accepteret at frigøre Aalborg Kommune fra den eksisterende lejekontrakt pr. 31. december 2014, mod at Aalborg Kommune betaler nedrivningsomkostningerne skønsmæssigt ansat til 0,1 mio. kr. De samlede årlige mindre udgifter udgør 0,2 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. Lejemålet Strubjerg 165 afventer afklaring vedrørende Løvvangskolens renovering, idet Sundby- Hvorup Boligselskab også har accepteret at frigøre Aalborg Kommune fra den eksisterende lejekontrakt pr. 31. december 2014, mod at Aalborg Kommune betaler nedrivningsomkostningerne skønsmæssigt ansat til 0,1 mio. kr. De samlede årlige mindre udgifter udgør 0,2 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. Lejemålet Østre Alle 91 er opsagt til fraflytning. De samlede årlige mindre udgifter udgør 1,0 mio. kr. fra og med Budgetforslag Jf. Bilag 1. Lejemålet Lindholm Brygge 8, hvor Aalborg Kommune er lejer og TAMU fremlejer, er fra Aalborg Kommunes side opsagt pr. 31. marts 2015, mod at TAMU overtager lejemålet. Der er ikke tale om årlige mindre udgifter, idet TAMU har betalt samtlige udgifter på 2,5 mio. kr. årligt; men Aalborg Kommune frigøres fra den eksisterende lejekontrakt. Jf. Bilag 1. Samlet engangsudgift i Budget 2014 på 1,5 mio. kr. og en samlet mindreudgift på 7,3 mio. kr. fra og med Budgetforslag Herudover forventes en række yderligere opsigelser af lejemål grundet omflytninger fra lejede ejendomme til kommunens egne ejendomme i størrelsesordenen 1,0 mio. kr.

6 5) Status vedrørende deponeringsreglerne og Lånebekendtgørelsen I henhold til Lånebekendtgørelsens 3, stk. 7 skal Indgåelse af aftaler, herunder leje- og leasingaftaler, om benyttelse af ejendomme, lokaler mv...., hvis etablering kan sidestilles med en kommunal anlægsopgave henregnes til en kommunes låntagning. Dvs. nye lejemål skal modregnes i kommunens låneramme. Og videre i Lånebekendtgørelsens 5, stk. 5 Når en kommune opsiger en lejeaftale og indgår en ny lejeaftale inden for det samme regnskabsår eller senest den 31. marts i det efterfølgende regnskabsår, reduceres beløbet opgjort efter stk. 1 med værdien af det opsagte lejemål ligeledes opgjort efter stk. 1. Det er således vigtigt af hensyn til at undgå deponering på grund af manglende låneramme, at der er balance mellem nye fremmede lejemål og opsigelser af eksisterende fremmede lejemål. Dette skønnes at være tilfældet i en samlet vurdering af alle de ovennævnte ændringer, idet det er selve den nye husleje i størrelsesordenen 7,5 mio. kr., der skal medregnes henholdsvis den opsagte husleje i størrelsesordenen 8,0 mio. kr., der skal modregnes. Bilag 1. Oversigt over økonomiske konsekvenser af en række ændringer i fremmede lejemål. Bilag 1. Oversigt over økonomiske konsekvenser af en række ændringer i fremmede lejemål Beslutning: Til orientering. Mads Duedahl var fraværende.

7

Oversigt over økonomiske konsekvenser af en række ændringer i fremmede lejemål og salg henholdsvis køb af ejendomme. kr.

Oversigt over økonomiske konsekvenser af en række ændringer i fremmede lejemål og salg henholdsvis køb af ejendomme. kr. Oversigt over økonomiske konsekvenser af en række ændringer i fremmede mål og salg henholdsvis køb af ejendomme kr. Løbende Engangs Engangsindtægter 2013 2014 2015 2013 2014 2015 2013 2014 2015 Ejendomme

Læs mere

Ny forvaltningsstruktur - konsekvenser for personale, bygninger, lokaler og økonomi.

Ny forvaltningsstruktur - konsekvenser for personale, bygninger, lokaler og økonomi. Punkt 13. Ny forvaltningsstruktur - konsekvenser for personale, bygninger, lokaler og økonomi. 2011-9979. Borgmesterens Forvaltning indstiller til byrådet: Vedr. Ny forvaltningsstruktur: 1) at den i sagsbeskrivelsen

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Magistraten. Mødet den , kl. 08:00. Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Magistraten. Mødet den , kl. 08:00. Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø AALBORG BYRÅD Mødet den 23.06.2014, Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Afgangsføring af uerholdige beløb.... 2 3. Plan- og projektinformation maj 2014....

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 13. Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen fremsender til By- og Landskabsudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den 10. september 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. Hans Peder

Læs mere

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturministeriet 06.02.2007 Notat vedr. økonomien omkring DR Byen I det følgende redegøres for påvirkningen af DRs økonomi som følge af en endelig slutprognose

Læs mere

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2013 Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Aarhus

Læs mere

Lukket 18. Tilbud på køb af Elforsyningen AKE Net... 51

Lukket 18. Tilbud på køb af Elforsyningen AKE Net... 51 Lukket 18. Tilbud på køb af Elforsyningen AKE Net.... 51 Referat AALBORG BYRÅD Byrådet Tid Mødet den 14.02.2011, kl. 15:00 Sted Fraværende Medborgerhuset Anna Kirsten Olesen (A) Tina French Nielsen (V)

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: PEJ, JVP, HC Leje

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning

Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning Click here to enter text. Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning 23. november 2012 Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning I det følgende beskrives

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0087 li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0087 li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. BoligRingen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Lundborgvej 18 8800 Viborg Nævnet har modtaget klagen den 9. maj 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Stig Dragholm Hellebo Park 1,4,-4 3000 Helsingør. Afgørelse i din sag om særlig støtte.

Stig Dragholm Hellebo Park 1,4,-4 3000 Helsingør. Afgørelse i din sag om særlig støtte. Stig Dragholm Hellebo Park 1,4,-4 3000 Helsingør Afgørelse i din sag om særlig støtte. Ankestyrelsen har truffet afgørelse i din sag om klage over Helsingør Kommunes afgørelse truffet den 2. februar 2015.

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Privat udlejning. Fraflytning. Hovedregler

Privat udlejning. Fraflytning. Hovedregler Privat udlejning Fraflytning Hovedregler 1 Denne folder handler om hovedreglerne ved fraflytning. Hvordan dit lejemål kan kræves afleveret afhænger af din lejekontrakt. Lejer Forening Fyn Skibhusvej 34,

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Magistraten. Mødet den 16.09.2013, kl. 09:00. Haandværkerhuset, Kattesundet 20, 9000 Aalborg AALBORG BYRÅD

Referat. Aalborg Byråd. Magistraten. Mødet den 16.09.2013, kl. 09:00. Haandværkerhuset, Kattesundet 20, 9000 Aalborg AALBORG BYRÅD Referat AALBORG BYRÅD Mødet den 16.09.2013, kl. 09:00 Haandværkerhuset, Kattesundet 20, 9000 Aalborg 9. Eventuelt.... 16 10. Salg af Ny Kastetvej 1-3, 9000 Aalborg.... 17 11. Salg af Sneppevej 7, 9270

Læs mere

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri LOV nr 273 af 19/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2652 Senere

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Storemosevej 7, 9510 Arden mellem Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET

Læs mere

som ellers skulle ske ved virksomhedens eventuelle ophør.

som ellers skulle ske ved virksomhedens eventuelle ophør. Spørgsmål til Borgmesteren og forvaltningen vedrørende sagen på byrådsmødet den 28. juni om køb af inventar, sponsoraftale, samt tilpasning af lejeaftale med AB A/S Enhedslisten stemte for beslutningen

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Orientering om Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Til: Kulturudvalget, 12. november 2014 Kopi til: Orientering om status på Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Depositum - Undgå at spilde dine penge

Depositum - Undgå at spilde dine penge Depositum - Undgå at spilde dine penge Mange lejere må vinke farvel til titusindvis af kroner, når udlejeren i forbindelse med udflytning render med hele depositumbeløbet. Berlingske hjælper dig med at

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning 1 2 Indholdsfortegnelse Tryghedspakken og spørgeskemaet 4 Hvor skal du bo, når din lejlighed skal... 5 Hvis din bolig

Læs mere

GODE RÅD. - når du bor til leje

GODE RÅD. - når du bor til leje GODE RÅD - når du bor til leje Privat udlejning 1 Denne folder beskriver kort nogle af hovedreglerne, når du bor til leje. Den fortæller, hvad du skal være opmærksom på, når du får et brev, et varmeregnskab

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 6. september 2011 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000

Læs mere

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivning herom: Lov om almene boliger af 10/12-2009 Lov om leje af almene boliger af 21/10-2009 Bekendtgørelse

Læs mere

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud.

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. Punkt 8. Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. 2014-10452. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ansøgning om driftstilskud (kapitaltilførsel) på

Læs mere

Aktstykke nr. 142 Folketinget Afgjort den 1. september Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. august 2016.

Aktstykke nr. 142 Folketinget Afgjort den 1. september Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. august 2016. Aktstykke nr. 142 Folketinget 2015-16 Afgjort den 1. september 2016 142 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. august 2016. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet ønsker med nærværende

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2017 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2017-044872 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Fælles kommunale udgifter, drift, gives

Læs mere

Forslag til lejekontrakt

Forslag til lejekontrakt Forslag til lejekontrakt Parterne Denne lejekontrakt indgås mellem: Udlejer: Navn: Adresse: CVR.nr.: Herefter kaldet udlejer. og Lejer: Navn: Adresse: Evt. CVR.nr.: Herefter kaldet lejer. 1 Det lejede

Læs mere

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende renter, dataanalyser, rammebeløb, energiafgifter og forskerskat - Tillægsbevilling 2017

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende renter, dataanalyser, rammebeløb, energiafgifter og forskerskat - Tillægsbevilling 2017 Punkt 26. Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende renter, dataanalyser, rammebeløb, energiafgifter og forskerskat - Tillægsbevilling 2017 2017-059617 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet

Læs mere

Seniorjobordningen - januar 2013, status..

Seniorjobordningen - januar 2013, status.. Punkt 1. Seniorjobordningen - januar 2013, status.. 2013-1955. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Magistratens drøftelse status på seniorjobordningen januar 2013, jf. sagsbeskrivelsen.

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1921-0101-0002 /NKO

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1921-0101-0002 /NKO ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1921-0101-0002 /NKO Klager: Indklaget energiselskab: NN ApS 2300 København S HNG I/S Gladsaxe Ringvej 11 Postbox 83 2860 Søborg Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax

Læs mere

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Skanderborg Kommune Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Efter aftale med Skanderborg Kommune har vi foretaget en totaløkonomisk beregning i forbindelse med etablering

Læs mere

Notat Ejendomsforvaltningen Optimering af tidspunkter for ejendomssalg. 1. Konklusion 2. Indhold

Notat Ejendomsforvaltningen Optimering af tidspunkter for ejendomssalg. 1. Konklusion 2. Indhold Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 21 januar 2013 Ejendomsforvaltningen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 17. januar 2013 Optimering af tidspunkter for ejendomssalg.

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Algade 4, 1. sal, 4000 Roskilde. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk

Algade 4, 1. sal, 4000 Roskilde. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk Kontorlejemål på Algade 4, 1. sal, 4000 Roskilde Information Lejemålet har flere gode kontorer i forskellige størrelser og et storrumskontor. Der adgang til dejlig tagterasse. Alle kontorerne har flotte

Læs mere

LEJEKONTRAKT for beboelse

LEJEKONTRAKT for beboelse Typeformular A, 8. udgave Lejemåls nr. LEJEKONTRAKT for beboelse Lejekontrakt til anvendelse i lejeaftaler om beboelseslejligheder, herunder blandede lejemål, og værelser i private udlejningsejendomme.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3771 Jour. nr.: Ref.: BS Anlægsbevilling på 6,475 mio. til opførelse af ny integreret

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Meldahlsgade 1-5, 1613 København K. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk

Meldahlsgade 1-5, 1613 København K. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk Information 264 m² kontor i stuen Ejendommen er centralt placeret og meget nemt tilgængelig med 2 min gåafstand til Vesterport station og 5 min gåafstand til Hovedbanegården, Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget.

Læs mere

MUNKEBJERGPARKEN. Information vedrørende planen og genhusning: Hvad skal der ske nu og de næste måneder. Spørgsmål

MUNKEBJERGPARKEN. Information vedrørende planen og genhusning: Hvad skal der ske nu og de næste måneder. Spørgsmål Information vedrørende planen og genhusning: Hvad skal der ske nu og de næste måneder. Spørgsmål HVOR STARTER VI RENOVERINGEN: Vi er i gang med at analysere og tage stilling til hvor vi skal starte renoveringen.

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

12. september 2006 EM2006/45. Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af 2. august 2006

12. september 2006 EM2006/45. Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af 2. august 2006 12. september 2006 EM2006/45 Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af 2. august 2006 Forslag til: Landstingsforordning nr. x af xx 2006 om ændring af landstingsforordning om leje af boliger (Ændring

Læs mere

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Beslutningsdokument Familie- og Socialudvalget Mødet den 13.02.2015 Åben Punkt 8. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2018 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2018-069312 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Administration, gives

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Godkendelse af jordfordelingsproces i OSD 1435 Aalborg Sydøst

Godkendelse af jordfordelingsproces i OSD 1435 Aalborg Sydøst Punkt 2. Godkendelse af jordfordelingsproces i OSD 1435 Aalborg Sydøst 2014-33592 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der igangsættes en jordfordeling i området ved AFV Lundby

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 2. november 2015 2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget

Læs mere

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Vedrørende: Status vedr. hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Sagsnavn: 43126: Overtagelse af regionale institutioner (08/02342) Sagsnummer: 16.00.00-A09-1-08 Skrevet af: Anne

Læs mere

Bilag 1: Forvaltningsspecifikke effektiviseringer - udmøntning af budget 2012

Bilag 1: Forvaltningsspecifikke effektiviseringer - udmøntning af budget 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 30-09-2011 Bilag 1: Forvaltningsspecifikke effektiviseringer - udmøntning af budget 2012 I forbindelse med 2. behandlingen af

Læs mere

Status vedrørende flygtninge

Status vedrørende flygtninge Punkt 3. Status vedrørende flygtninge 2014-20536 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Magistratens orientering status vedrørende flygtninge. Direktørgruppen har drøftet sagen i mødet

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement B-ordning

Vedligeholdelsesreglement B-ordning Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Reglerne... 2 Ændring af boligoverenskomsten... 2 Fraflytningsordningen... 2 Overtagelse af bolig ved indflytning... 3 Boligens standard... 3 Mangler skal påtales inden

Læs mere

33.06.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. AFTALE om boligforhold for læger

33.06.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. AFTALE om boligforhold for læger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN YNGRE LÆGER AFTALE om boligforhold for læger 2015 OK-15 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BOLIGFORHOLD... 3 2. IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE... 7 PROTOKOLLAT: VEDRØRENDE

Læs mere

Lyngby Torv 2, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk

Lyngby Torv 2, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk Butikslejemål på 342 m² med stor kælder Information Stor markant ejendom med mange muligheder for indretning af lyse og luftige rum, der vil fremstå imødekommende og overskuelige. Lejemålet udgør samlet

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Spørgsmål og svar om genhusning

Spørgsmål og svar om genhusning februar 2016 Spørgsmål og svar om genhusning Tryk på spørgsmålet, så kommer du til svaret Hvem skal genhuses?... 2 Hvem beslutter, om jeg skal genhuses midlertidigt eller permanent?... 3 Hvornår får jeg

Læs mere

Privat udlejning. For høj husleje? Lejens størrelse

Privat udlejning. For høj husleje? Lejens størrelse Privat udlejning For høj husleje? Lejens størrelse For høj husleje? 1 Huslejens størrelse afhænger af om: lejemålet er moderniseret og hvornår, der er/har været erhverv i ejendommen, antallet af lejemål

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. er der herved indgået følgende samarbejdsaftale om drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU- Nordvestjylland:

SAMARBEJDSAFTALE. er der herved indgået følgende samarbejdsaftale om drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU- Nordvestjylland: SAMARBEJDSAFTALE Mellem Holstebro Kommune og Lemvig Kommune og Struer Kommune. er der herved indgået følgende samarbejdsaftale om drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU- Nordvestjylland: Det er

Læs mere

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer Punkt 3. Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer 2014-15714 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2014 gives tillægsbevillinger

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT PARTERNE Mellem og medundertegnede Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Cvr. 29189781 (i det følgende kaldet udlejer) Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Cvr. 77940413

Læs mere

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060.

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060. Punkt 17. Sundby-Hvorup Boligselskab Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2012-47060. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER Vilkår, der kan mærkes på dit budget. Dit kontorlejemål kan opsiges med 3 måneders varsel, og der er ingen uopsigelighedsperiode. Depositum udgør 3 måneders leje og kan erstattes af en bankgaranti. 1.

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Finmarken, Chr. 4 vej 44, 6000 Kolding

LEJEKONTRAKT. Finmarken, Chr. 4 vej 44, 6000 Kolding HAVEFORENINGEN FINMARKEN Revideret 20/2-14 LEJEKONTRAKT 50.- Depositum andrager: Betalt tidligere ejer 800.- 0.- Kontingent Vand 300.- 125.- Havens areal udgør 350 m² a 1.00 kr. pr m² 350.- Forsikring

Læs mere

Bilag 1B. Økonomiske nøgletal budgetforslag 2015-2018

Bilag 1B. Økonomiske nøgletal budgetforslag 2015-2018 Bilag 1B. Økonomiske nøgletal budgetforslag 2015-2018 24. april 2014 Sagsbeh: LFM Økonomiafdelingen Beregning af økonomiske nøgletal til budgetforslag 2015 2018 I dette bilag gennemgås de økonomiske nøgletal

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for PILEPARKEN 6 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Marts 2014 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Gunnar Sørensen, Mogens W. Gertz og Anders Petersen. Fra administrationen deltog

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. 4. Hvor meget lyder den udgift på årligt? 5. Hvornår besluttes det hvor båndet skal indplaceres?

POLITIKERSPØRGSMÅL. 4. Hvor meget lyder den udgift på årligt? 5. Hvornår besluttes det hvor båndet skal indplaceres? Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok A Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Model B Med vedligeholdelseskonto Afdeling 601

Vedligeholdelsesreglement Model B Med vedligeholdelseskonto Afdeling 601 Vedligeholdelsesreglement Model B Med vedligeholdelseskonto Afdeling 601 B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i bo perioden for boligens indvendige vedligeholdelse med hvidtning, maling, tapetsering

Læs mere

Orientering om omsætning af lovændring om bedre fordeling i dagtilbud og obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder

Orientering om omsætning af lovændring om bedre fordeling i dagtilbud og obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder Punkt 2. Orientering om omsætning af lovændring om bedre fordeling i dagtilbud og obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder 2018-043153 Familie- og Socialudvalget fremsender til byrådets

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER Vilkår, der kan mærkes på dit budget. Dit kontorlejemål kan opsiges med 3 måneders varsel, og der er ingen uopsigelighedsperiode. Depositum udgør 3 måneders leje og kan erstattes af en bankgaranti. 1.

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune. Overtagelse af ejendommen Årslev Møllevej 15, Brabrand forsorgstilbuddet Tre Ege. 1. Resume

Indstilling. Århus Kommune. Overtagelse af ejendommen Årslev Møllevej 15, Brabrand forsorgstilbuddet Tre Ege. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 26. maj 2010 Overtagelse af ejendommen Årslev Møllevej 15, Brabrand forsorgstilbuddet Tre Ege Århus Kommune Social og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Prognose for flygtningeboliger - april 2016

Prognose for flygtningeboliger - april 2016 Sagsnr. 03.25.00-P07-1-15 Cpr. Nr. Dato 27-04-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Prognose for flygtningeboliger - april 2016 Nedenstående tabel er en prognose for de midlertidige boliger til

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt.

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt. Kære Beboer. Vi gør opmærksom på, at denne fraflytnings guide alene er ment som en vejledende orientering om de generelle forhold. Hvad der gælder i det enkelte tilfælde fx i din lejlighed afgøres blandt

Læs mere

1. Meddelelse: Orientering om forberedelse af lønsumsstyring på skoleområdet *

1. Meddelelse: Orientering om forberedelse af lønsumsstyring på skoleområdet * Møde i Skole- og Uddannelsesudvalget fredag den 6. februar 2004, Kl. 08.15 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Orientering om forberedelse af lønsumsstyring på skoleområdet *

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 OPP Kalvebod Brygge Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 Indholdsfortegnelse 1 Parterne 2 2 Baggrund 2 3 Det lejedes omfang og beliggenhed 3 4 Anvendelse 3 5 Ikrafttræden, opsigelse og købsret 4 6 Lejemålets

Læs mere

AFTALE. 1. Baggrund og formål

AFTALE. 1. Baggrund og formål Mellem Københavns Kommune Hvidovre Kommune Ballerup Kommune Brøndby Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Rødovre Kommune Herlev Kommune Glostrup Kommune og Roskilde Kommune og Boligselskabernes

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Soldalen 8, 7100 Vejle. Afdelingschef. Direkte: 87 81 88 36 jakob.kristensen@nordeaejendomme.dk

Soldalen 8, 7100 Vejle. Afdelingschef. Direkte: 87 81 88 36 jakob.kristensen@nordeaejendomme.dk Særdeles markant domicilejendom udlejes Ejendommen har en attraktiv beliggenhed direkte ved motorvejsafkørsel syd til Vejle og dermed en optimal beliggenhed i Information Areal fra 1.000 til 7.176 m² Unik

Læs mere

KENDELSE. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg

KENDELSE. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede

Læs mere

Lille Tingbakke, Vodskov, afd. 6 Boligselskabet Limfjorden Generel information om genhusning i forbindelse med helhedsplan

Lille Tingbakke, Vodskov, afd. 6 Boligselskabet Limfjorden Generel information om genhusning i forbindelse med helhedsplan Lille Tingbakke, Vodskov, afd. 6 Boligselskabet Limfjorden Generel information om genhusning i forbindelse med helhedsplan Vivabolig Vesterbro 23 9000 Aalborg tlf. 9630 9460 mail@viva-bolig.dk I denne

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse ved indgåelse af lejekontrakter

Arbejdsbeskrivelse ved indgåelse af lejekontrakter Arbejdsbeskrivelse ved indgåelse af lejekontrakter By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Revideret 26.4.2016 katjh Indhold 1. Formål...3 2. Kommunale lejemål...3 3. Sagsbehandling...3 4.

Læs mere

Godkendelse af Miljø- og Energiforvaltningen, Forårsbudgetrevision 2016

Godkendelse af Miljø- og Energiforvaltningen, Forårsbudgetrevision 2016 Punkt 12. Godkendelse af Miljø- og Energiforvaltningen, Forårsbudgetrevision 2016 2016-018662 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2016 gives

Læs mere

Om mulighederne for. Forbedringer / ændringer. af din bolig. Godkendt på afdelingsmøde den 16. maj Korrektion den 10.

Om mulighederne for. Forbedringer / ændringer. af din bolig. Godkendt på afdelingsmøde den 16. maj Korrektion den 10. Side 1 af 6 sider Råderetskatalog Om mulighederne for Forbedringer / ændringer af din bolig Hvad kan du ændre? Skal der retableres? Har du mulighed for godtgørelse? Godkendt på afdelingsmøde den 16. maj

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

UDKAST til aftale mellem Christiania og staten

UDKAST til aftale mellem Christiania og staten Aftaleudkastet afspejler de førte drøftelser og er ikke godkendt af det politiske niveau UDKAST til aftale mellem Christiania og staten Staten og Christiania har med udgangspunkt i christianialoven indgået

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening. Forretningsgang for. B-ordning. Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement

Postfunktionærernes Andels Boligforening. Forretningsgang for. B-ordning. Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement Postfunktionærernes Andels Boligforening Forretningsgang for B-ordning Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement Vedtaget af organisationsbestyrelsen den 13.11.03 Side 1 af 6 Generelt Med virkning

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere