Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister"

Transkript

1 Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister

2

3 Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding Virksomhedens sider 18 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Enkeltkursister Fase 1 2. udgave. Marts 2010 Udgives af Undervisningsministeriet og UNI-C Ansvarlig: Tine Tolstrup Petersen tine.tolstrup.petersen@uvm.dk Redaktion: Else Marie Schmidt, EF Kommunikation, ems@ef.dk Grafi sk tilrettelæggelse: Henrik Stig Møller Dtp: Hanne Nielsen

4 4 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Introduktion EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse er en nem og smidig adgang for virksomheder og kursister, der fuldt udbygget indeholder informationer om kursusudbud, digital kursustilmelding, onlinebetaling samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse. Udviklingen af EfterUddannelse.dk sker i 3 faser. Fase 1, der kom i drift 1. januar 2010, omfatter onlinekursuskatalog og digital kursustilmelding. Portalen dækker kursusudbydere, der anvender EASY-A. Andre udbyderes kurser, herunder private udbydere og professionshøjskoler, skal søges på UddannelsesGuiden, I fase 1 indeholder portalen udbudte AMU-kurser. Ledige har ikke mulighed for at tilmelde sig via EfterUddannelse.dk. De ledige kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulighederne og printe en ønskeliste over kurser, som de kan tage med til deres a-kasse eller jobcenter. Sammenhæng med UddannelsesGuiden.dk De to portaler UddannelsesGuiden.dk og EfterUddannelse.dk har forskellige formål. UG.dk er en vejledningsportal, der viser det samlede udbud af uddannelser og kurser fra Undervisningsministeriet. EfterUddannelse.dk er en tilmeldingsportal for udbudte AMU-kurser. De to portaler er integreret med hinanden, idet man fra UG.dk kan klikke sig direkte fra præsentationen af et AMUkursus til tilmeldingen på EfterUddannelse.dk. Ligeledes er der, hvor det er relevant, link fra EfterUddannelse.dk til UG.dk. Struktur Brugerguiden er bygget op med følgende struktur: 0 Kom i gang 1 Kursussøgning 2 Kursustilmelding 3 Virksomhedens sider Brugerguiden omfatter de funktioner, der er tilgængelige i fase 1. Målgruppe Målgruppen for brugerguiden er kursusadministratorer med login-rettigheden "Ret til at administrere VEU kurser". Brugerguiden henvender sig ligeledes til privatpersoner samt medarbejdere, der tilmelder sig AMU-kurser via EfterUddannelse.dk. For privatpersoner og medarbejdere er det kapitel 1 Kursussøgning og kapitel 2 Kursustilmelding, der er relevante. For kursusadministratorer på virksomheder er det desuden kapitel 0 Kom i gang og kapitel 3 Virksomhedens sider, der be skriver de specielle funktioner for virksomheder, der er relevante.

5 0. Kom i gang 5 0. Kom i gang 0.1 Adgang Adgang til portalen sker via adressen EfterUddannelse.dk. Det er også muligt at få adgang via virk.dk, men her vil den blå barre med virk.dk s logo optage den øverste del af skærmen og dermed indsnævre visnings- og arbejdsfeltet. I sjældne tilfælde kan der være problemer med at få siden frem første gang. Problemet kan normalt løses ved at opdatere skærmbilledet (tryk på F5-knappen). Hjælper det ikke, kan man forsøge at lukke browseren ned og starte forfra. 0.2 Login som kursusadministrator Virksomheder kan søge kurser på portalen uden at være logget ind, men alle øvrige virksomhedsfunktioner kræver, at man logger ind på portalen som kursusadministrator via Log ind Kun for virksomheder fra portalens forside. Det forudsætter, at man som kursusadministrator skal 1. have digital medarbejdersignatur 2. være registreret på virk.dk med de nødvendige rettigheder 0.3 Bestilling af digital medarbejdersignatur Medarbejdersignaturer bestilles af virksomheden hos DanID via DanID.dk. Mange virksomheder har i forvejen en eller fl ere medarbejdere, som står for bestilling af medarbejdersignaturer ofte placeret i en administrativ afdeling eller en HR-afdeling. De medarbejdere, som står for bestilling af medarbejdersignaturer, vil desuden oftest være virk-administratorer for virksomheden. Hvis virksomheden ikke i forvejen har bestilt medarbejdersignaturer, foregår bestillingen i 2 step: 1. Først bestilles én medarbejdersignatur, hvor den pågældende medarbejder automatisk registreres som virk-administrator. 2. Dernæst anvendes denne digitale signatur til at bestille øvrige medarbejdersignaturer. Er signaturen af den mest enkle type, LRA Minimal, kan der gratis bestilles op til 10 medarbejdersignaturer. Levering af medarbejdersignatur tager normalt nogle få dage. Læs mere om bestilling og priser på DanID.dk: Tildeling af rettigheder på virk.dk For at anvende digital signatur på EfterUddannelse.dk skal medarbejderen været tildelt login-rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Tildelingen af denne rettighed sker gennem virk.dk:

6 6 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Log ind på virk.dk med digital medarbejder signatur. Klik på Brugeradministration. Klik på Brugerprofi l. Scroll ned i bunden af siden og se, om du har rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Er det ikke tilfældet, skal du kontakte virksomhedens virkadministrator for at få tildelt rettigheden. Gå tilbage til Brugeradministration.

7 0. Kom i gang 7 Klik her for at se, hvem der er virk-administrator i virksomheden. Herfra kan du sende en anmodning til virk-administratoren om at få tildelt rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Klik her for at sende en anmodning. Læs eventuelt virk.dk s vejledning om tildeling af rettigheder samt beskrivelse af, hvad det betyder at være virk-administrator:

8 8 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler 0.5 Problemer med login eller digital signatur Opleves problemer med at få digital signatur til at fungere, kan det skyldes, at pc en ikke lever op til de systemkrav, som virk.dk stiller, eller at den benyttede browser har indstillinger, der ikke er forenelige med digital signatur. På forsiden af virk.dk findes en Hjælp til login, der beskriver en række mulige fejl. Find beskrivelsen her: Du kan også kontakte DanID s support på telefon eller sende en besked via kontaktformularen på DanID.dk. De fleste problemer er rapporteret i forbindelse med Internet Explorer. En mulighed kan derfor også være at anvende Mozilla Firefox, der umiddelbart har færre fejlmuligheder i denne forbindelse. På siden certifikat.dk er det endvidere muligt at teste, om den digitale signatur fungerer korrekt. Vælg Demo. Klik herefter på TestNemLogin nu gennemføres en test, der angiver de mulige fejl, hvis signaturen ikke fungerer korrekt. 0.6 Navigation på EfterUddannelse.dk Når man navigerer på EfterUddannelse.dk, er det vigtigt, at man ikke anvender browserens generelle tilbageknap, da man derved ryger helt ud af portalen. I stedet navigeres via brødkrummestien. eller via de tilbageknapper, der findes flere steder i portalen. Klikk ind Klik in nd på å

9 1. Kursussøgning 9 1. Kursussøgning Fra forsiden af EfterUddannelse.dk kan den første søgning efter kurser foretages. Søgemulighederne er de samme, hvad enten man er kursist eller virksomhed. I søgefeltet kan man søge på kursets navn, kursets kvik nummer, undervisningssted eller på indhold. Søgningen kan indsnævres ved at vælge region. Kursusoversigten er opdelt i områder (efter efteruddannelsesudvalg). Klik på en mappe for at se kurserne under dette område.

10 10 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Underkategorierne (= Fælles Kompetence Beskrivelser FKB) til området bliver nu vist. Klik på en mappe for at få vist de enkelte kurser i underkategorien. Kurserne i underkategorien vises. I boksen til højre, Tilpas din visning, kan søgningen snævres yderligere ind. Klik for eksempel på en region. Klik her, og få vist de kommuner, der hører til den valgte region. Vælg en kursusudbyder. Vælg start- og/eller slutdato for kurset eller vælg varighed på kurset. Bliver der ikke fundet nogen kurser med de valgte kriterier, kan nogle af kriterierne slettes, så søgningen bliver bredere. Hvis markeringen i Vis kurser med pristillæg fjernes, bliver der kun vist kurser uden pristillæg.

11 1. Kursussøgning Det er vigtigt at navigere via brødkrummestien foroven på siden, hvis man vil gå tilbage og ændre i søgekriterierne. På den måde bevarer man allerede indtastede data. Anvender man browserens tilbageknap, ryger man helt ud af portalen. Kurser fra private udbydere og fra professionshøjskoler skal søges på UG.dk. Der er link til såvel udbyderne som UG.dk fra forsiden af portalen (se under filmen). Kender man kursets navn eller kursets kviknummer, kan den mest præcise søgning ofte foretages via fritekstsøgefeltet Find kurser. Klik på Kortikonet for at se skolens placering og adresse. Hvis valget ændres fra Vis på liste til Vis på kort, bliver kurserne markeret på et kort. Klik på de røde "knappenåle" for at få vist de kurser, der afholdes i det pågældende område. 11

12 12 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler 2. Kursustilmelding Find det ønskede kursus og klik på kursusnavnet. Herefter får man vist en nærmere beskrivelse af kurset. Klik her for at komme tilbage til oversigten uden at miste de indtastede søgekriterier. Kursusnavn. Beskrivelsen af fag kommer fra Uddannelsesadministration.dk. Er der fl ere fag til et kursus, bliver de vist under hinanden. Klik her for at få vist, om der er oprettet fl ere hold på det pågældende kursus, og om der er ledige pladser på holdet. Er der ikke ledige pladser, eller er tilmeldingsfristen overskredet, vil Tilmeld nu-knappen være nedtonet. Det er ikke muligt at tilmelde sig en venteliste kontakt i stedet skolen. Er der et pristillæg, bliver det vist her. Klik på spørgsmåltegnet for at se årsagen til tillægget.

13 2. Kursustilmelding Ved kurser, der er sammensat som splitforløb eller sammensatte forløb, kan man klikke på udråbstegnet. Herefter bliver de aktuelle undervisningsdage for de enkelte fag vist. 13

14 14 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Klik her for at tilmelde til kurset, eller gem kurset i kurven, hvis man vil tilmelde til fl ere kurser på én gang. For at komme videre skal man fortælle, hvem man er. Er man privatperson eller medarbejder, kan man fortsætte uden at logge ind. Logger man ind på vegne af en virksomhed, eller er man selvstændig, foregår det videre forløb på Virksomhedens sider, se side Ledige kan ikke tilmelde sig via EfterUddannelse.dk se mere side 17. Som medarbejder bliver man bedt om, at have sin lønseddel klar, inden man går videre med tilmeldingen. Tilmeldingen består af 6 trin: 1. Arbejdspladsen 2. Tilmelding 3. Personlige oplysninger 4. Indkvartering 5. Tilmeldingsresume 6. Kvittering Det er kun muligt at angive arbejdsgiver som betaler, hvis virksomheden forud har tilladt denne mulighed i Efteruddannelse.dk, se side 18. Har kursisten en GVU-plan, er det muligt at tilmelde sig som GVU-elev (u/deltagerbetaling).

15 2. Kursustilmelding 15 I trin 1 skal man som medarbejder indtaste oplysninger om sin arbejdsplads, som privatperson kan man gå videre til trin 2 tilmelding. Har arbejdspladsen fl ere adresser under det indtastede CVRnummer, kan man vælge den relevante adresse. For at komme videre med tilmeldingen, skal man som medarbejder give samtykke til at de indtastede oplysninger bliver synlige for arbejdsgiveren. Vil man gå tilbage i tilmeldingsproceduren er det VIGTIGT at gøre det via trinvisningen. Anvender man browserens tilbageknap, ryger man helt ud af portalen. I trin 2 skal man bekræfte det/de kurser, der er valgt. I trin 3 skal de personlige oplysninger indtastes. Det er her muligt at angive, hvis der er behov for særlige hjælpemidler til kurset. Som medarbejder skal man også tage stilling til, hvor indkaldelsen til kurset skal sendes hen. Er det virksomheden, der betaler for kurset, SKAL indkaldelsen sendes til virksomheden.

16 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler I trin 4 er det muligt at oplyse om afstand og transportforhold samt afgive ønske om indkvartering. Kursisten får først mulighed for at bekræfte tilmeldingen, når skolens betingelser for tilmelding er accepteret. Ovenover er der et link til betingelserne på skolens hjemmeside.

17 2. Kursustilmelding 17 Ledige har ikke mulighed for at tilmelde sig via EfterUddannelse.dk, men kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulig hederne. Ledige kan printe en oversigt over de valgte kurser og tage den med til jobcentret.

18 18 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler 3. Virksomhedens side Som virksomhed kan man: A. Søge kurser se nærmere beskrivelse af søgemuligheder under kapitel 1 Kursussøgning på side B. Tilmelde medarbejdere læs mere om at fi nde kurset og se kursets detaljer på side 12. C. Administrere via virksomhedens side: Foretage indstillinger Foretage tilmelding af/navngive medarbejdere Få overblik over afholdte og kommende kurser Få overblik over den enkelte kursists afholdte og kommende kurser Virksomheden kan søge kurser uden at være logget ind, men alle øvrige funktioner kræver login med digital signatur. Læs mere på side 5-8. Fra forsiden af portalen kan man logge ind på virksomhedens sider. Angiv herefter om du er kursusadministrator eller selvstændig enkeltmandsvirksomhed. Klik på Log ind med Digital Signatur.

19 3. Virksomhedens side 19 Virksomheden kan beslutte, om medarbejderne selv skal kunne tilmelde sig virksomhedsbetalte kurser via EfterUddannelse.dk. Klik på Indstillinger. Vælger man Ja, kan medarbejdere nu selv tilmelde sig virksomhedsbetalte kurser. Vælger man Nej, skal alle tilmeldinger til virksomhedsbetalte kurser gå via en kursusadministrator på virksomheden med login-rettigheden "Ret til at administrerer VEU kurser". Indstillingen er som default sat til, at medarbejderen ikke kan tilmelde sig med virksomheden som betaler. Vælg her, hvor kursusindkaldelsen typisk skal sendes hen. Standardindstillinger kan efterfølgende ændres for de enkelte kurser.

20 20 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Når man har søgt og fundet et kursus skal medarbejderen meldes til. Tilmeldingen består af 3 trin: 1. Valgte kurser 2. Tilmeldingsresume 3. Kvittering Desuden fi ndes en procedure for at navngive kursisterne. I Trin 1 angives antallet af kursister. Er der tale om Åbent Værksted, skal der ligeledes angives start- og slutdato for kursets periode. I Trin 2 er det først muligt at bekræfte tilmeldingen, når skolens betingelser for tilmelding er accepteret. Ovenover er der et link til betingelserne på skolens hjemmeside. Klik på trinvisningen for at gå tilbage i tilmeldingen.

21 3. Virksomhedens side 21 I Trin 3 er det muligt at reservere plads er på et hold uden at oplyse navne og CPR-numre. Men det er vigtigt så hurtigt som muligt at få indtastet alle nødvendige informationer om kursisterne. Klik på Navngiv kursister for at komme videre. Klik på Afslut, hvis man vil navngive kursisterne senere. Dette billede giver en oversigt over, hvor mange kursister der mangler at blive navngivet. Billedet viser endvidere kursets detaljer. Vælg, hvor kursusindkaldel sen skal sendes til. Klik på den enkelte kursist eller klik på Indtast manglende oplysninger for at navngive.

22 22 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Herefter vises en statusside for kommende kurser med en oversigt over navngivne/ikkenavngivne kursister på holdet. Klik her for at navngive kursisten. På statussiden ses også, hvor længe endnu det er muligt at slette kursister fra holdet. Virksomheden kan slette enkelte/alle kursister fra et hold indtil 7 dage før kursusstart. Denne frist sættes automatisk af EfterUddannelse.dk. Skolen kan dog godt vælge at låse holdet tidligere. Hvis skolen ikke låser holdet, kan virksomheden ændre navne men ikke slette en tilmelding helt frem til kursusstart. Indtast kursistens data og klik på Gem. I fase 1 er det ikke muligt at tilmelde en kursist som GVUelev (betaler ikke kursusafgift). I stedet kan virksomheden bede medarbejderen tilmelde sig som medarbejder, se side 14, eller virksomheden kan selv gå ind som medarbejder og tilmelde kursisten. Det indtastede CPR-nummer valideres mod CPR-registeret. Tilmeldingen er foretaget, men opdateringen af kursistens data kan tage op til 2 dage.

23 3. Virksomhedens side 23 Fra statussiden er det også muligt at indtaste alle oplysninger samlet. Informationen om alle kursusdeltagerne kan indtas tes adskilt af komma. Trækkes data fra et internt kursussystem ud i et regneark og gemmes som en kommasepareret fi l (csv-fi l), kan de kopieres og sættes ind i indtastningbilledet. Det er vigtigt, at de kopierede data har samme form som i eksemplet med hensyn til indhold, rækkefølge, linjeskift m.m , mail@virksomhed.dk, , mail2@virksomhed.dk, ,, ,, , mail3@virksomhed.dk, På Virksomhed ens sider er det muligt at få overblik over alle kommende eller afholdte kurser samt over kursusaktivitet for den enkelte kursist. Klik på Kommende kurser. I eksemplet er der to kommende kurser. Oversigten viser kursustitel, kursusstart, antal tilmeldte kursister samt status for navngivning af kursisterne. Klik på kursusnavnet for at se et statusbillede for dette kursus, hvorfra det er muligt at navngive kursister. Se side 21.

24 24 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler Klik på Afholdte kurser. Billedet viser en oversigt over afholdte kurser, hvornår de enkelte kurser startede, og hvor mange der var tilmeldt. Se kursets detaljer ved at klikke på kursustitlen. For at indsnævre visningen er det muligt at indtaste den første dato, man vil se kurser for. Det er ligeledes muligt at få vist et specifi kt kursus, hvis kursets titel eller kursets kviknummer indtastes. Afholdte kurser viser historiske data. Der vil derfor også blive vist afholdte kurser for medarbejdere, der ikke længere er ansat i virksomheden. Af samme grund kan det tage lidt tid, at hente oplysningerne frem. Under Kommende kurser og Afholdte kurser vises kursustilmeldinger, hvor virksomheden står angivet som betaler. Visningen afspejler den måde, som tilmeldingen er registreret i skolens administrative system. Skulle der derfor være tilmeldinger, der mangler, eller som virksomheden undrer sig over, kontaktes den pågældende skole. Klik på Kursister for at få en oversigt over alle kursister. Klik på pilen ud for en kursist og få vist kommende- og afholdte kurser for kursisten. Eller søg på navn eller CPRnummer og få vist data for denne kursist. Oversigten omfatter også medarbejdere, der ikke længere er ansat i virksomheden.

25

26 Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Klik ind på www.efteruddannelse.dk Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Kursistens side 18 Kolofon 4. Virksomhedens

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 17 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Brugerguide. Kursister

Brugerguide. Kursister Brugerguide Kursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 20 Kolofon 4. Kursistens side 29 Brugerguide

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Kursistens side 23 4. Virksomhedens side 26 Brugerguide

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for Portalen giver overblik og mulighed for med få klik at planlægge medarbejdernes kompetenceudvikling og reservere kurser. Klik et kur Klik ursus! et kursus! 2. EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

Virksomheden. Virksomhedens side på

Virksomheden. Virksomhedens side på Virksomheden Virksomhedens side på Side 2 af 13 Adgang til virksomhedens side... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder... 3 Tilmeld kursister og administrer

Læs mere

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 0. Kom i gang 5 1. Ansøgninger 7 2. Afsluttede ansøgninger 13 3. Vis kursisternes

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 13 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 18 Indhold Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 19 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse. Brugermanual til Efteruddannelse.dk Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.dk Indhold Rettigheder på efteruddannelse Side 3

Læs mere

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken?

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken? Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) Når en medarbejder i folkekirken skal tilmeldes en uddannelse (AMU), skal der skal anvendes en digital signatur til erhverv, Tilmeldingen kan foretages

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen Efteruddannelse.dk Marianne Guerry Larsen Handler om administrativ lettelse på skolerne CPP1 Dias nummer 2 CPP1 [..]kommunikation MED kursisterne [..] Christina P. Bach Pedersen; 16-09-2009 3 faser Test

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Fanen Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

Brugerguide. Undervisere

Brugerguide. Undervisere Brugerguide Undervisere Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Registrer fravær 6 2. Tilføj ny kursist 10 3. Underviser på flere skoler 12 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Undervisere

Læs mere

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side 7. udgave, revideret marts 2012 Vejledningen er opdateret i forbindelse med indførelse af ny side til masseredigering af tilmeldinger. Denne vejledning

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser 2014 Sådan tilmelder du dig efteruddannelse Tilbuddene er mange, når det gælder efteruddannelse. Hvis du overvejer at efteruddanne dig,

Læs mere

Brugerguide. Erhvervsskoler

Brugerguide. Erhvervsskoler Brugerguide Erhvervsskoler Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Kursistens side 22 4. Virksomhedens side 25 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler

Læs mere

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side Virksomheder Standardindstillinger på virksomhedens side Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 7/1-2015 Som virksomhedsadministrator har du mulighed for at indstille EfterUddannelse.dk til

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3.

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3. Mit Sygefravær Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær December 2015 Version 1.3 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Ændringerne

Læs mere

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator Standardindstillinger - virksomhed Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 6/7-2017 Ved log ind som virksomhed

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere

EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere EfterUddannelse.dk Brugerguide for Undervisere Opdateret 22-august-2019 af Morten Brandt Christensen Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Målgruppe... 3 Kom i gang... 3 Registrer fravær... 4 Tilføj ny

Læs mere

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login VEU admin login 4.0 VEU admin - ulæste ansøgninger

Læs mere

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering

01 kursussøgning/ EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 1 EfterUddannelse.dk 1 Kursussøgning beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE www.e eruddannelse.dk 2 Kursus lmelding på www.e eruddannelse.dk Digital lmelding nye regler Pr. 1. november 2011 skal virksomheder lmelde deres medarbejdere

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. FAQ Ofte stillede spørgsmål

Vejledning til Køreprøvebooking. FAQ Ofte stillede spørgsmål Vejledning til Køreprøvebooking FAQ Ofte stillede spørgsmål Indhold 1 Indledning... 3 2 Generelle spørgsmål... 3 3 Kørelærer... 4 4 Borgerservice... 6 5 Politiadministrator... 10 6 Køreprøvesagkyndig...

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning August 2011 Steen Larsen, UNI C Dagsorden Lovændring og nye regler Nye processer og ny rollefordeling Virksomhedsinput fra fokusgruppemøder Brugerflade

Læs mere

Brugerstyring i digital post

Brugerstyring i digital post Brugerstyring i digital post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i den digitale post-løsning. Version: 3.0 Udarbejdet: november 2011 Udarbejdet af: Digitaliseringsstyrelsen Vejledningen og

Læs mere

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse (udarbejdet af KHL i samarbejde med Dalum Landbrugsskole, jan. 2014) 1 Når du har fundet det ønskede kursus

Læs mere

Vejledning l virksomheder

Vejledning l virksomheder Vejledning l virksomheder Digital kursus lmelding Ansøgning om VEU godtgørelse og befordrings lskud Sønderhøj 9 8260 Viby J Telefon: 8936 3000 business@aabc.dk www.aabc.dk Digital kursus lmelding og VEU

Læs mere

Startguide. den digitale signatur

Startguide. den digitale signatur Startguide den digitale signatur Generelt om digital signatur En medarbejdersignatur er en digital signatur, som kan identificere dig og din computer over for et givent websted eller e-mail-modtager. Du

Læs mere

Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet

Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet www.efteruddannelse.dk/ Det digitale VEU-skemas vej gennem systemet Lisbeth Jørgensen og Susanne B. Jørgensen Side 1 Hvor kommer oplysningerne til VEU-skemaet fra - A326 Periode: fortæller i hvilken periode,

Læs mere

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3 Brugervejledning NIV Indberetning af fremadrettede ventetider Version 1.3 Kolofon Brugervejledning NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede:

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede: Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.e-boks.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på privat Du kommer nu til det offentlige log in fællesskab

Læs mere

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse Kursistens side på Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Log ind... 3 Fanebladende Kommende- og afholdte kurser... 5 Kursustitel... 5 Startdato... 5 Dokumenter... 5 Erklæring... 5 Ansøgning... 5 Tilmeldingsoplysninger

Læs mere

Vejledning i brug af digital 6 ugers jobrettet uddnnelse. Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk

Vejledning i brug af digital 6 ugers jobrettet uddnnelse. Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Vejledning i brug af digital 6 ugers jobrettet uddnnelse Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk (Til- og afmelding, tjek af jobforslag og match/visitation) Version: 1.1 Oprettet den 31. august 2015

Læs mere

Håndbog for samarbejdspartnere

Håndbog for samarbejdspartnere Håndbog for samarbejdspartnere Intro Velkommen til Erhvervsakademiet Nordsjælland. Som Erhvervsakademi dækker vi et bredt område af uddannelser og kurser. Vores mål er at være regionens kvalificerede uddannelsespartner

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Bestil digital signatur på virk.dk Installer digital signatur Log på virk.dk Tildel rettigheder til efteruddannelse.dk på virk.dk. Se side

Læs mere

EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december Marianne Guerry Larsen

EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december Marianne Guerry Larsen EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december 2009 Marianne Guerry Larsen EfterUddannelse.dk præsentation Hvad og hvordan? Online kursuskatalog Søgning Kursusbeskrivelse i EfterUddannelse.dk og i EASY-A

Læs mere

Illustration af diverse ændringer i Release17 (idriftsat 10. januar 16)

Illustration af diverse ændringer i Release17 (idriftsat 10. januar 16) Illustration af diverse ændringer i Release17 (idriftsat 10. januar 16) Dokumentet viser/illustrerer vha. skærmdumps gennemførte ændringer i version R17, som blev idriftsat 10. januar 2016. Dokumentet

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser november 2011

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser november 2011 Efteruddannelse.dk Forandringens vinde blæser november 2011 Agenda Velkomst Hvorfor EfterUddannelse.dk Lynkursus i EfterUddannelse.dk Praktiske forudsætninger Tilmelding til AMU kurser Ansøgning om VEU

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk

Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk Introduktion til nye sider og funktioner på EfterUddånnelse.dk I april 2017 lancerer vi en ny version af EfterUddannelse.dk, som skal gøre det nemmere for selvstændige og mindre virksomheder at bruge EfterUddannelse.dk.

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

Brugervejledning til kursusmodulet på VEU-hjemmesiden. Indhold

Brugervejledning til kursusmodulet på VEU-hjemmesiden. Indhold Brugervejledning til kursusmodulet på VEU-hjemmesiden Indhold Brugervejledning til kursusmodulet på VEU-hjemmesiden... 1 Find kursus via søgemuligheder... 2 Indtast søgeord... 2 Regionsvælger... 2 Skolevælger...

Læs mere

Vejledning til Jobcenter Planner

Vejledning til Jobcenter Planner Vejledning til Jobcenter Planner Online tilbud og selvbooking Version 2.0 Oprettet den 23. marts 2015 Vejledningen tager udgangspunkt i Jobcenter Planner 2015-1 Indholdsfortegnelse Indhold Indledning...

Læs mere

Introduktion til UNGIAARHUS

Introduktion til UNGIAARHUS UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 1 Introduktion til UNGIAARHUS et ungdomsskolesystem baseret på PHP og MySQL Indledende Den løsning, som introduceres her, blev oprindelig lavet som noget foreløbigt

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Vejledning til Jobcenter Planner

Vejledning til Jobcenter Planner Vejledning til Jobcenter Planner Online tilbud og selvbooking Version 1.2 Oprettet den 11. januar 2016 Vejledningen tager udgangspunkt i 2015-4 Spørgsmål eller ønsker til Jobcenter Planner kan rettes til

Læs mere

Releasenote til Jobnet il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobnet il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobnet Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Kirsten Vestergaard Godkendt 1. februar

Læs mere

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post Vejledning til Digital Post DATO 23. oktober 2014 SAGS NR. Indhold Indledning... 1 Medarbejdersignatur... 2 Afvent breve fra Nets DanID A/S... 3 NemID administratoren oprettes som bruger på Virk.dk...

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk BRUGERMANUAL 8. MARTS 2012 Ruteplanlægning i RUT Røde Korsindsamlingen RødeKors.dk INDHOLD 1 Introduktion til RUT... 3 2 Sådan finder du og logger på RUT... 4 3 Et par tips... 4 4 Planlægning af ruter...

Læs mere

Hvor digital indberetning

Hvor digital indberetning 1 Hvor digital indberetning En analyse fra 2002 viste, at mange regler og frister gør det svært at administrere for både virksomheder og kommuner. mange papirblanketter er forkert eller mangelfuldt udfyldte.

Læs mere

Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig

Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig Ansøgningsgrundlag og log ind som mindre virksomhed eller selvstændig Indhold Rettigheder... 1 Hvem kan udfylde (veu-)ansøgningsgrundlaget?... 1 Tilmelding og ansøgning i samme arbejdsgang... 2 Udfyld/ret

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v.

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Brugervejledning til Kvikbook

Brugervejledning til Kvikbook Feriefonden af 1979 for medarbejdere ved Aarhus Universitet Brugervejledning til Kvikbook Ivanna Rosendal, ivanna@econ.au.dk 14-10-2010 Indhold TRIN 1) LOGIN TIL KVIKBOOK... 3 1.1 FIND SIDEN... 3 1.2 OPRET

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Indhold Windows Phone 8... 1

Indhold Windows Phone 8... 1 Windows Phone 8 Her er en guide til softwareopdatering af Windows Phone 8, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere

Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB

Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB Gennemgang af ændringer i EfterUddannelse.dk i forbindelse med omlægning af VEU-administration til AUB Som aftalt i Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse samles

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet standarden for e-samhandel Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m.

Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m. Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m. Indholdsfortegnelse Kapitel 0 - Log på hundeweb...2 Log på Klubsystemet...3 Kapitel 1 Opret prøve...4 Kapitel 2 Aktiver prøven så der kan tilmeldes på hundeweb...7

Læs mere

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05. 1 EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST Generel vejledning for kursister Adgang til læringsportalen Du får adgang til LæringsPortalen via vores hjemmeside www.finansudd.dk eller via www.laeringsportal.dk

Læs mere

Indberetning til venteinfo Brugervejledning. Version 1.0. August 2011

Indberetning til venteinfo Brugervejledning. Version 1.0. August 2011 Indberetning til venteinfo Brugervejledning 2011 Version 1.0. August 2011 Brugervejledning - indberetning af fremadrettede ventetider Dokumentation af Specialiseret Sundhedsvæsen Sundhedsstyrelsen Islands

Læs mere

Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu. Opret en side:

Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu. Opret en side: Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu Opret en side: Log dig ind på hjemmesiden og klik på Tilføj indhold og dernæst på Side. Flere ting skal være udfyldt, før du kan få lov

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. Borgerservice

Vejledning til Køreprøvebooking. Borgerservice Vejledning til Køreprøvebooking Borgerservice Indhold Login som borgerservice... 3 Opret køreskole... 3 Rediger køreskole... 4 Rediger kørelærer... 4 Opret prøveforløb til kørekort... 5 Betaling af prøveforløb

Læs mere

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kursussøgning... 3 Indledning... 3 Orange søgebjælke... 3 Fritekstsøgning via feltet Find... 4 Find: Søg på fag/kursus vha. søgeforslag...

Læs mere

Brugervejledning @venbuild Light

Brugervejledning @venbuild Light HÅNDBOG FOR SYSTEMADMINISTRATOR/REDAKTØR Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE OM @VENBUILD LIGHT... 3 ADGANG... 3 OVERSIGT OVER LÆRINGSOBJEKTER... 4 NAVIGATION... 5 OVERSIGT OVER VARIANTER... 5 OVERSIGT OVER EGNE

Læs mere

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Jeg logger ind med bruger-id og nøglekort og får at vide, at der ikke er nogen sager i DLR Der er logget ind med forkert NemID. Vi oplever mange henvendelser,

Læs mere

Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider

Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider version 1, d. 21.04.2010 Indhold Generer breve fra skolens sider på EfterUddannelse.dk... 1 Eksempler på skabeloner... 2 Skolens dokument- og skabelonarkiv...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Tlf.: +45 7248 6000. Email: sl@sl.dk

BRUGERVEJLEDNING. Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Tlf.: +45 7248 6000. Email: sl@sl.dk SOCIALPÆDAGOGERNES LOKALLØNSBEREGNER ET VÆRKTØJ TIL TILLIDSREPRÆSENTANTER OG LEDERE BRUGERVEJLEDNING Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Tlf.: +45 7248 6000 Email: sl@sl.dk

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus.

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus. Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Søg og tilmeld kursus (forside)... 3 Fritekstsøgning via feltet søg og tilmeld kursus... 3 Søg og tilmeld kursus: Søg på fag...

Læs mere

MONO.NET FORHANDLER GUIDE

MONO.NET FORHANDLER GUIDE MONO.NET FORHANDLER GUIDE INTRO Tak fordi du har valgt at blive en mono.netforhandler. Vi glæder os til vores fremtidige samarbejde! Denne guide giver en grundig introduktion til hvordan forskellige hjemmesider

Læs mere

Ret og pligt tekster ved selvbook og indkaldelser fra Jobcenter Planner

Ret og pligt tekster ved selvbook og indkaldelser fra Jobcenter Planner Jobcenter Ret og pligt tekster ved selvbook og indkaldelser fra Jobcenter Version 1.0 Oprettet den 5. februar 2016 Vejledningen tager udgangspunkt i Jobcenter 2015-4 Spørgsmål eller ønsker til Jobcenter

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder Side 2 af 31 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til ansøgningsskema... 3 Ansøgningen... 4 Trin 1 Hvad søges?... 5 Trin 2 Personlige oplysninger...

Læs mere

Brugervejledning til DHF's onlinesystem

Brugervejledning til DHF's onlinesystem Brugervejledning til DHF's onlinesystem Indholdsfortegnelse Oprette ny bruger 2 Login 4 Oprettelse af arrangement 5 Rettelse af arrangementsdata 7 Tilmelding på lukket liste 8 Deltagerliste 13 Ændre deltagerdata

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser december 2011

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser december 2011 Efteruddannelse.dk Forandringens vinde blæser december 2011 Program Velkomst Der er penge i det fem skarpe fra DI om AMU Lynkursus i EfterUddannelse.dk Hvorfor EfterUddannelse.dk Det praktiske Tilmelding

Læs mere