Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Tirsdag den 24. november 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Tirsdag den 24. november 2015"

Transkript

1 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde Aalborg Ø Tlf Fax Sagsbehandler: Anne Vestergaard Larsen Tlf lasrsen@cgs.aau.dk 24. november Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Tirsdag den 24. november 2015 Tilstede: Martin Bak Jørgensen (MBJ) studienævnsformand Julia Zhukova Klausen (JZK) koordinator CCG, observatør Karina Madsen Smed (KS) koordinator turisme Aalborg, observatør Carina Ren (CR) koordinator, turisme, KBH Anne Vestergaard Larsen (AVL) sekretær Susanne Hald (SH) Skolesekretær Verena Gisela Huppert (VGH) studenterrepræsentant, CCG uddannelsen, Aalborg Afbud: Robert C. Thomsen (RCT) Skoleleder Bodil Stilling Blichfeldt (BSB) koordinator for turisme, Aalborg Malene Karmisholt (MK) studienævnssekretær Louise Marie Finnsdatter Nielsen (LFN), tiltrædende studievejleder, Aalborg Ida Brämer (IB), studievejleder, København Rasmus Friis Sørensen (RFS) studenterrepræsentant, turismeuddannelsen, KBH Mari-Ann Friis Køngerskov (MFK) sekretær, KBH Referent: Anne Vestergaard Larsen (AVL) Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde og af dagsorden. 2. Nye koordinatorfordelinger 3. Arbejde med strategi- og handleplaner (bilag) a. Punkter identificeret i selvevalueringsrapporter og studienævnsrapport (bilag) 4. Godkendelse af semesterplan F-2016 (bilag) 5. Blinklys afrapportering 6. Plagiat -hvad gør vi for at mindske antallet af sager? 7. Anonymisering af virksomheder i skr. opgaver (principbeslutning) 8. Kravet til Interkulturel/international dimension i CCGs studieordning (principbeslutning). 9. Meddelelser

2 10. Evt. 1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden godkendt og referat godkendt. 2. Nye koordinatorfordelinger Turisme Aalborg Ny koordinatorfordeling: KS overtager speciale til foråret og 7. og 8. semester til sommer. BSB har 7. og 8. indtil sommer. KS beholder 9. semester og optag. Turisme København Dianne Dredge har over taget speciale semester og Martin Trandberg Jensen har overtaget praktik semesteret, begge efter Szilvia Gyimóthy. CR har 7. og 8. semester og optag. CCG JZK overtager 7. og 8. semester efter MBJ og beholder samtidig 9. semester. Helene Pristed Nielsen overtager speciale semesteret og optaget efter henholdsvis JZK og MBJ. 3. Arbejde med strategi- og handleplaner (bilag) Studienævnet skal komme med input til skolelederen senest 11. december. Arbejdet sker på baggrund af selvevalueringsrapporterne samt referater (udsendt før møde) og Studienævnsrapport med nyeste nøgletal (udsendt før møde). Martin har forslag til fire handlingsplaner som er udpeget med baggrund i ovenstående dokumenter samt problemstillinger rejst af koordinatorer: Studieintensiteten og egen arbejdsindsats er ikke tilstrækkelig høj blandt de studerende på de to uddannelser. Hvordan får vi dem til at forstå, at de skal læse, det er hele semesteret og de er på et fuldtidsstudie? De studerende melder tilbage, at de ikke bruger de timer på studiet, som der forventes, når de evaluerer. Hvordan kan vi på en meningsfuld måde få omsat det, så de studerende lægger flere timer på studiet. Forslag: pilotprojekt (flipped class room), hvor der laves videoklip, undervisningen skal være mere diskussionsorienteret i stedet for, man blot gennemgår materialet, som de skulle have læst inden de mødte op. Fremmødekurserne læser de ikke til, da de ved det aldrig bliver tjekket. De vil gøre mere ud af det, hvis der var en eksamen. SH Tror man kan søge midler til at kører sådan et pilotprojekt. Kunne der laves Quiz i Moodle. VGH: Lektieteksten kunne afsluttes med to spørgsmål, som så bliver diskussionsemnerne til næste undervisning. Undervisermøde, her kan vi samle de gode ideer, og så skal man bruge noget af det i sin undervisning næste gang. De går for sent i gang med projektet:

3 CCG fremlægge grupperne deres foreløbige projekt, efter sidste undervisning gang på deres Streams, så de allerede er i gang inden de er færdige med undervisningen. Turisme Aalborg her får de gang i projekterne på de sidste fire kursusgange af metode kurset. Turisme København har også brugt metode kurset til at komme tidligere i gang, men dem der er kommet tidligt i gang er ikke så aktivt i diskussionerne på klassen. I Kbh. vil det tage for lang tid, hvis alle skal præsentere deres foreløbige projekt. Konkrete værktøjer: Bruge undervisermøderne til at udveksle erfaring, hvordan får man de studerende til at læse til timerne? Og så gøre brug af de ting, som tidligere er lykkedes med at bruge. Studienævnets uddannelser er karakteriseret med en høj ledighed efter seks måneder. Her har vi en udfordring med de udenlandske studerende, vi ved ikke hvordan det går for dem, når de er færdiguddannet. CR: kan det være et studenterprojekt? MBJ: Det er usikkert, hvis vi ikke ved, om der er nogle studerende, der vil det. Men man kunne også betale nogle studerende for det studentermedhjælper. JZK: kunne det være en praktikant AVL: Kan vi bruge Kandidatnet til at finde ud af, hvordan det går vores udenlandske studerende eller LinkedIn? VGH: Ja, det handler om at forklare de studerende, hvor vigtigt det er, at være med i LinkedIn, Kandidatnettet og så holde grupperne aktive. CR: vi kunne jo bygge mere på det, marketing, LinkedIn mv., så der kunne blive til en praktikplads. VGH: Det kunne også være en god ide, at lave en forventningsafstemning, når de nye studerende starter på 7. semester og ikke kun se tilbage på det, der er foregået, men også kigge fremad. MBJ: På 10. semester kunne vi lave CV mv. med de studerende, mens de skriver speciale, måske med hjælp fra Karrierecenteret. VGH: mener det skal være allerede på 8. semester, der skal undervises i at lave CV og ansøgning, da der er mange der ikke er her på 10. semester. CR: Det kunne være en workshop. SH: Matchmaking kan også hjælpe. KS: måske får en tættere kontakt til Karrierecenteret. Konkrete værktøjer: Vi kan få dem hurtigere i gang med jobsøgning. Med hjælp fra Karrierecenteret eller Matchmaking, afholde workshops om ansøgning og CV opbygning på 10. semester eller allerede på 8. semester. Få en praktikkant, som kunne lave projekt omkring, hvor bliver de studerende af, når de er færdiguddannet opbygge Link In gruppen og finde ud af, hvordan vi kan bruge Kandidatnet.

4 Det har tidligere været et problem, at bringe danske og udenlandske studerende sammen i grupper. I år er det dog lykkedes rigtig godt på alle tre uddannelser med mange blande og store grupper. Hvad har vi gjort anderledes, og hvordan gør vi det igen til næste år? På CCG har Helene & Pernille gjort meget ud af, at det var godt at blande grupperne, da de havde gruppeformation. VGH: Tutor har gjort meget ud af, at det var godt med store blandede grupper. Give nogle punkter, til tutor, at de skal pointere. SH: det kan være godt til CV-et, at have været sammen med internationale og praktik. Konkrete værktøjer: Tutor får punkter, som de skal gøre meget ud af at fortælle de nye studerende om, her skal et af punkterne være, at fortælle om fordelene ved store og blandede grupper. Når der er gruppeformation, gøres der også meget ud af at fortælle om fordele ved store, blandede grupper: eksempelvis mere vejledning end for enkelt personer og at det er godt at have på CV-et, at man har haft samarbejde internationalt. Bruge en erfaren studerende hvert semester til en af de første forelæsninger i metode/pbl som fortæller om sine gode erfaringer med at arbejde i grupper, og motivere de nye studerende til at arbejde i grupper? (CCG gjorde et forsøg med det allerede i dette semester, hvor Oana Moldova stillede op foran de nye studerende og fortalte om sine erfaringer). Vores uddannelser har haft problem med lave responsrater på evalueringsskemaerne samt mangel på kvalitet i evalueringerne. De studerende mener ikke, det betyder noget at evaluere, de føler ikke, de får noget ud af det. Hvordan vender vi den kultur, så de opfatter det, som et led i deres demokratiske ret? Det kunne være en ide, at tage midtvejs evalueringer op igen, det er vist ikke alle der midtvejsevaluerer. Her vil man så kunne foretage små justeringer i forhold til svarerne på midtvejs evalueringerne, så de studerende kan mærke der sker noget. Konkrete redskaber: Understrege betydning af midtvejsevaluering, koordinatorer fortæller til semesterstart, hvorfor det er vigtigt at evaluere. gæsteforelæsninger i, hvordan man evaluere i arbejdslivet (CCG) CR: Foreslog at også en gennemgang af Turisme profilen og dermed studieordningen, kunne være et indsatsområde. Martin renskriver og sender rundt til kommentering. Skal være færdig til 11. december. 4. Godkendelse af semesterplan F-2016 Semesterplanerne er udsendt, vi kommer ud med et underskud på 1018 timer i F2016, men det kan vi ikke forsætte med. JZK: hvad skyldes underskuddet? MBJ: Lavere studentertal. E2016 giver dog overskud, så det kommer til nogenlunde at gå op. Semesterplanen er godkendt.

5 Ændret økonomi i forhold til optag, kan gøre, at vi skal gentænke, hvordan vi gør det nu, om der er noget vi kan gøre anderledes, for at sparre på timerne. Kan på sigt skulle ændres på kursusudbud og/eller takster for vejledning og koordination. 5. Blinklys afrapportering Turisme Aalborg BSB (tilsendt): Mht. blinklys for turisme Aalborg, så var en del af de 'røde' faktisk i gang med speciale eller andet og de resterende er blevet kontaktet - og ikke én af dem har svaret på min henvendelse - så mon ikke de faktisk er inaktive og går i spøgelsesjagten? Turisme København CR: Der var mange på listen 43 i alt ca. halvdelen skal aflevere speciale nu. De fleste er i gang, men der er et par stykker, der hænger fast der er nogle svage studerende. Vi har hånd i dem, dog er der nogle der ikke reagere. Carina har haft møde med nogle af dem og der er lagt en plan. CCG JZK: 33 studerende på listen, 22 følger deres studieplan, som afleverer speciale til januar. 2 på barsel, 1 er udmeldt pga. manglende betaling. 4 studerende har Julia fulgt op på, der er lavet en plan for dem. 4 studerende som vi ikke kan få fat i, er her nok ikke. En er på vej ud i spøgelsesjagt. 6. Plagiat CR: Vi havde rigtig mange plagiatsager i foråret på turisme Kbh.. Vi håber, at have vendt situationen, ved at Dianne har haft en forelæsning for de studerende i foråret, om hvad man ikke skal gøre. Dette semester forsøger vi, med eksempler for at de kan forstå, hvordan plagiat forstås her i DK i forhold til, der hvor de studerende kommer fra. Forklare dem, hvordan systemet fungere, og ser på det. Der var mange sager i sommers, nogle af dem var i gråzonen, og så var der også nogle rigtig slemme sager. Det har fyldt en del i Kbh. og vi er meget opmærksomme på det. SH: AUB kommer også gerne ud, og fortæller om plagiat mv. Studienævnet besluttede at plagiat tjekke alle projekter, både 7., 8., praktik projekt og speciale på alle tre studier. Studiesekretæren kan gøre det på VBN. 7. Anonymisering af virksomheder i skr. opgaver (principbeslutning) BSB (indsendt): Mht. anonymisering af virksomheder i projekter, så kan de studerende (i hvert fald for specialer) jo vælge at klikke deres projekter af som fortrolige - og da vejleder og censor ALTID respekterer dét, er der vel ikke behov for anonymisering (og i hvert fald bør anonymisering aldrig bruges som undskyldning for ikke at aflevere bilag i form af lydfiler etc.)? Når det uploades, kan man skrive at det skal være anonymt de studerende skal gøre virksomhederne opmærksomme på, at det bliver brugt i en eksamen situation. Vi beslutter ikke at anonymisere virksomhederne, men tager det op på undervisermøderne på de enkelte uddannelser.

6 8. Kravet til Interkulturel/international dimension i CCGs studieordning Problemet ved at få en definition nedskrevet i studieordningen, er at det kan begrænse os. VGH: synes ikke det skal nedfældes det vil gøre det sværere for de studerende, hvis ikke det bliver nedfældet, så kan man bedre få flere projekter ind under. MBJ: der kunne være et ark på Moodle med eksempler. Vi afviser at inkludere det i studieordningen, men der nedsættes en arbejdsgruppe (JZK, MBJ, VGH), der laver et ark, som kan komme på Moodle med eksempler. Det skal være på Moodle til semesterstart. MBJ indkalder arbejdsgruppen. 9. Meddelelser Regering har lavet ændringer til Fremdriftsreformen der bliver nedsat en arbejdsgruppe på AAU, som skal se på, hvordan vi skal forholde os til ændringer her på AAU. 10. Evt VGH forsætter i studienævnet, da der ikke var andre der stillede op og hun har lyst til at forsætte. Nyt møde MK fremsender en Doodle.

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 18. maj 2015

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 18. maj 2015 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 10. www.nc.auc.dk juni

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 28. maj 2013 Referat af

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Onsdag den 9. september 2015

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Onsdag den 9. september 2015 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Anne Vestergaard Larsen Tlf. 9940 9925 lasrsen@cgs.aau.dk 9. september 2015

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 21. september 2012

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 21. september 2012 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 21. september 2012 Referat

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Onsdag den 26. februar 2014

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Onsdag den 26. februar 2014 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 13. marts 2014 Referat

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedato 23.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Kristian Hedegaard Charlotte Laurberg Michael Park Nielsen Lotte Møller Larsen Katrine

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 16. september 2013

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 16. september 2013 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 24. september 2013 Referat

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 12. september 2016

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 12. september 2016 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 28. september 2016 Referat

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Sted: Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, lokale 5.228. Tid: Kl. 10.30 12.00 Deltagere: Karina Madsen Smed, (KMS), Koordinator for

Læs mere

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH)

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) Studienævnsmøde mandag den 24. oktober 13.00-15.00 Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Deltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Bjørn

Læs mere

Skævinge Skole & Ll. Lyngby Skole respekt tillid nærvær

Skævinge Skole & Ll. Lyngby Skole respekt tillid nærvær Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Side 001 Skævinge Skole & Ll. Lyngby Skole respekt tillid nærvær 7. november 2011 Tirsdag den 30. august kl. 19.00-21.30 på, mødelokalet Deltagere: Dorte Seir Petersen,

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Henrik Pazdecki, Finn B. Jacobsen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Claus Brodersen, Dieter Jessen, Jakob Ørebro. 1 Bemærkninger

Læs mere

31. marts 2014 Ref.: crc J.nr.: 03/14. Til stede:

31. marts 2014 Ref.: crc J.nr.: 03/14. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent)

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent) Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område tirsdag den 7. september 2010, kl. 8.30-12.00 Undervisningslokale 8, Storemosevej 19, Vodskov Deltagere: Susanne Jensen

Læs mere

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Referat af Aftagerpanelmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier og Sprog og Internationale Studier Onsdag den 23.

Referat af Aftagerpanelmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier og Sprog og Internationale Studier Onsdag den 23. Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 10. januar 2017 Referat

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Det Grønlandske Hus (Avalaks kontor/frokoststuen) Tilstedeværende: Kenneth Primdal-Bengtson(formand), Taitsiannguaq Tróndheim, Jonas Elgaard (næstformand),

Læs mere

Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 11. april 2011. Dagsorden:

Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 11. april 2011. Dagsorden: Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 11. april 2011 Dagsorden: 1) Formalia 2) Evaluering af fredagscafe 3) Evaluering af rundvisning på Københavns Museum 4) Washington 5) Evaluering af netværksmøde

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Deltagere: Jette Nielsen, Sonja Svensson, Günter Arnold, Gudmund Hindberg, Erik Pedersen Claus Hansen.

Deltagere: Jette Nielsen, Sonja Svensson, Günter Arnold, Gudmund Hindberg, Erik Pedersen Claus Hansen. Dato: 28. januar 2007 Tid: 10.00 15.15 Bestyrelsesmøde: Sted: Join Hands klubhus, Enggade 6A, 8700Horsens Deltagere: Nielsen, Svensson, Arnold, Gudmund Hindberg, Pedersen Claus Hansen. Referat: Höiberg

Læs mere

Social kapital som arbejdsmiljøværktøj

Social kapital som arbejdsmiljøværktøj Social kapital som arbejdsmiljøværktøj Arbejdsmiljødage 25-26 marts 2015 Hanne V. Moltke & Jens Karlsmose hanne@newstories.dk 30 40 23 60 Program for workshoppen Forventningsafstemning Oplæg om social

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Referat af mødet i udviklingsudvalg for vindmølleindustrien 23. september 2015

Referat af mødet i udviklingsudvalg for vindmølleindustrien 23. september 2015 København september 2015 DI-repræsentanter: Christine Bernt Henriksen (Næstformand) Michael Eriksen Flemming Glerup Nielsen Sigrid (gæst) 3F-repræsentanter: Elise Andsager (Tilforordnet) Kurt Thomsen Lars

Læs mere

Referat. Deadline. Status. Ansvarlig. og beføjelser meget kort.

Referat. Deadline. Status. Ansvarlig. og beføjelser meget kort. Referat Mødedato: 3. oktober 2012 kl. 17.30 i Villa Villakulla Mødedeltagere: Personale: Mette og Betina Forældre: Casper, Louise, Kaisa, Lisbeth, Mona, Sofie, Marianne og Rikke Afbud: Nadja, Lars og Nina

Læs mere

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel: OK Peter Holgersen (Formand) MJ Claus Rohde FULDM

Læs mere

Semester- og projektevaluering SIV Tysk forår 2015

Semester- og projektevaluering SIV Tysk forår 2015 Semester- og projektevaluering SIV Tysk forår 2015 Sammenfatning Der er generelt stor tilfredshed med semesterets forløb, og 6 af 8 studerende angiver, at de har fået meget stort og stort læringsudbytte,

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Afbud. Fremmødt. Dagsorden godkendt med tilføjelse af punkt vedr. behandling af orlov

Afbud. Fremmødt. Dagsorden godkendt med tilføjelse af punkt vedr. behandling af orlov Indkaldt Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 22.10.2014 kl. 19.00 21.30 Lene Magnussen, Hanne Kjær Jørgensen, Kirsten Munch Andersen, Henrik Bak Jeppesen, Annette Legradi, Lasse Bak, Rikke Røpke, Marie Klaustrup,

Læs mere

TORS Studienævn: Evalueringsrapport for undervisningen på TORS, foråret 2013

TORS Studienævn: Evalueringsrapport for undervisningen på TORS, foråret 2013 TORS Studienævn: Evalueringsrapport E2013 Statistik: Antal kurser udbudt på ToRS i efteråret 2013: 171 Kurser evalueret: 114 Undervisere: 81 Besvarelser: 868 Studienævnets kommentarer: Evalueringer på

Læs mere

Lektionskatalog. 7. semester moduler

Lektionskatalog. 7. semester moduler Lektionskatalog 7. semester moduler Rummets sociologi - Rum, mobilitet og sted Critique and counter critique - Sociological time-diagnoses Recognition, respect and redistribution Biographical method Forløbsanalyse

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Study Board Meeting Wednesday the 24 of May 13.00-15.00 Participants: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Ane Bislev, Xing Li, Danny Raymond, Sausan Mersoumi, Kathrin Holm, Nita Stine Schaub, Bjørn

Læs mere

Velkommen til Aalborg Universitet 2013

Velkommen til Aalborg Universitet 2013 Velkommen til Aalborg Universitet 2013 God morgen alle sammen. Og rigtig hjertelig velkommen til Aalborg Universitet, og vores smukke campus her i Sydhavnen. Det er en stor dag i dag både for os og for

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Strømmens Bestyrelsesmøde I klubhuset, Østre Hougvej 104 den 3/11 2011 fra kl. 19-21

Strømmens Bestyrelsesmøde I klubhuset, Østre Hougvej 104 den 3/11 2011 fra kl. 19-21 Strømmens Bestyrelsesmøde I klubhuset, Østre Hougvej 104 den 3/11 2011 fra kl. 19-21 1.1 Delta gere Fraværende Referatet offentliggøres Mogens K Hansen (MH), Mads Jørgensen (MJ), Jørgen Flemming Henriksen

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Study Board Meeting Wednesday the 13 of September 13.00-15.00 Aalborg: KST3 1.202 Meeting room (Glassalen) København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde Torsdag d. 10. december 2015, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Marianne D, David, Stig, Ole, Rasmus, Niels Peter, Marianne F og Mette Afbud: Gunna Dagsorden

Læs mere

Vil din virksomhed være med til at uddanne fremtidens grønne drifts- og projektledere? Få en have- og parkingeniør i praktik

Vil din virksomhed være med til at uddanne fremtidens grønne drifts- og projektledere? Få en have- og parkingeniør i praktik Vil din virksomhed være med til at uddanne fremtidens grønne drifts- og projektledere? Få en have- og parkingeniør i praktik skal to gange i praktik som led i deres uddannelse. Formålet er, at den studerende

Læs mere

PRAKSIS SOM INSPIRERER

PRAKSIS SOM INSPIRERER PRAKSIS SOM INSPIRERER Tema 2 Samarbejde på tværs Anbefalingerne til Samarbejde på tværs er lavet på baggrund af samtaler med ledere og medarbejdere fra jobcenter Mariagerfjord, Thisted og Aalborg samt

Læs mere

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe:

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Elite- og Uddannelsesudvalget Dato 2806-2011 Sted Nykredit, Kalvebod Brygge Deltagere Lars Guldbrandt (), Bo Christiansen (BC), Henning Hansen (HH), Karina Hørdum

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser VALG UNDERVEJS Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser 2016 DIN GUIDE TIL VALG UNDERVEJS 2016 UDGIVES AF SYDDANSK UNIVERSITET Spørgsmål om valg undervejs tlf. 65 50 10 50 eller sdu.dk/spoc

Læs mere

Praktikant eller studiejobber

Praktikant eller studiejobber Hej studerende Praktikant eller studiejobber også noget for dig! I en praktik eller et studiejob kan du som studerende fra en relevant uddannelse byde ind på at løse opgaver ude hos virksomhederne med

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012 Referent: Pernille Dohlmann Deltagere: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg,, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen, Herdis

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN FOR LIVETS SKOLE

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN FOR LIVETS SKOLE 1 REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN FOR LIVETS SKOLE ONSDAG DEN 27. APRIL 2016 Sted: Heerupsalen, Kulturstationen Vanløse, Kulturhuset, Frode Jakobsens Plads 4, 1., 2720 Vanløse Tid: kl. 18.30 til kl. 20.30

Læs mere

EVALUERING af projekt Mobilt værktøj til mobil medarbejder

EVALUERING af projekt Mobilt værktøj til mobil medarbejder EVALUERING af projekt Mobilt værktøj til mobil medarbejder Pilotprojektet er evalueret ud fra en procesbaseret tilgang til virkningsevalueringen. Evalueringsspørgsmålet: Jobcenter Langeland ønskede at

Læs mere

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9 Censorvejledning For censorer ved eksamen i Tværfaglige projekter, som bedømmes ved en mundtlig prøve på Bygningskonstruktør-, Byggetekniker- og Kort- og Landmålingsteknikeruddannelsen Censorformandskabet

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 10. marts 2015 Tid: Kl. 18.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Maria Helene Olesen, Sven Gerner Nielsen og Karina Krammer (referent)

Læs mere

Studienævnsmøde tirsdag den 30. januar Til stede

Studienævnsmøde tirsdag den 30. januar Til stede Historiestudiet Studienævnet for Historie Kroghstræde 1 9220 Aalborg Øst www.historie.aau.dk/ Studie- og studienævnssekretær Tlf. 99 40 26 11 byrresen@cgs.aau.dk Studienævnsmøde tirsdag den 30. januar

Læs mere

Jane Gejl Christensen, Vivi Lauritsen, Lis Nielsen, Anna-Birthe Lang Andersen, Klaus Birk Jensen, Marie Sonne, Mette Grostøl og Line Hansen

Jane Gejl Christensen, Vivi Lauritsen, Lis Nielsen, Anna-Birthe Lang Andersen, Klaus Birk Jensen, Marie Sonne, Mette Grostøl og Line Hansen Ref. LH Dok.nr. 2445458 Sag.nr. 2015-SLCSFA-01944 Den 8. april 2015 Fag & socialpolitik Referat af møde i Etisk Udvalg Dato: Mandag den 9. marts 2015 Tid: Kl. 10.00 16.00 Sted: Til stede: SL, Brolæggerstræde

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social, Sundhed

Læs mere

Resultaterne af de skriftlige eksamener i matematik sommer 2008 De nye niveauer på stx og hf

Resultaterne af de skriftlige eksamener i matematik sommer 2008 De nye niveauer på stx og hf Resultaterne af de skriftlige eksamener i matematik sommer 8 De nye niveauer på stx og hf Midt på efteråret vil der som altid foreligge en evalueringsrapport over sommerens skriftlige eksamener i matematik.

Læs mere

Studiestart med Canvas. for studerende ved radiografuddannelsen, UCN

Studiestart med Canvas. for studerende ved radiografuddannelsen, UCN for studerende ved radiografuddannelsen, UCN INDHOLD Velkommen til studiestart med Canvas... 3 Login på Canvas... 4 Undervisningsplaner, forberedelse og litteratur... 8 Opgaver, som skal løses... 8 Opgave:

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 Til stede: Afbud: Referent: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg, Michael Stenholm Nielsen, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen,

Læs mere

Procedure for evaluering

Procedure for evaluering Procedure for evaluering Evaluering af et undervisningsforløb indeholder tre elementer. Ved undervisningens start orienteres de studerende om indhold og mål for faget, og de har mulighed for at redegøre

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Udfyldende regler på matematik

Udfyldende regler på matematik Studienævnet for matematik 4. september 2008 Udfyldende regler på matematik Studienævnet udarbejder en række udfyldende regler der uddyber og supplerer studieordningens bestemmelser. De udfyldende regler

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i AVALAK København

Referat fra bestyrelsesmøde i AVALAK København Referat fra bestyrelsesmøde i AVALAK København Dato: 9. Marts.2016 Sted: Kontoret i Avalak Navn Deltager Afbud Udeblevet Nyoka Steenholdt (Formand, HB-suppl.) Avaruna Mathæussen (Næstforman, HB-rep.) Paninnguaq

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet 1 Valg af referent Tommy Vestergaard Hansen valgte sig frivilligt til posten. 2 Godkendelse af referat fra mødet d. 8.

Læs mere

Referat af HBM 1/2016 den 16. januar på Gammeltorv

Referat af HBM 1/2016 den 16. januar på Gammeltorv TIL STEDE Nina Monrad Boel Trine Christensen, sekretariatet (pkt. 1-10+12+13) Fatima Madsen Ole Ankjær Madsen Kristoffer Nilaus Olsen Sophie Jo Rytter Erik Jenrich Sørensen, sekretariatet AFBUD Martin

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g. Hjerm dagtilbud d. 20.8.2014. Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14 Tidspunkt: 18.30 21.30 Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.a ferie) Dagsorden. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Trivselsambassadører der deltog i mødet: Marianne T., Jeannette, Marianne P, Annette.

Trivselsambassadører der deltog i mødet: Marianne T., Jeannette, Marianne P, Annette. Dato: 2013-04-16 Ordstyrer: Til stede: Claus, Tanja, Bo, Lars, Pernille (dog først fra ca. 20:50) Afbud: Kasper og Rikke fraværende grundet lockout, Jytte, Helene, Fraværende: Aina, Birgitte, Mahmoud(9.c),

Læs mere

Uddannelsesplan Ferslev Skole

Uddannelsesplan Ferslev Skole Uddannelsesplan Ferslev Skole Grundoplysninger: Navn: Ferslev Skole Adresse: Rævedalsvej 5, 9230 Svenstrup J Telefon: 96376220 Mail: ferslevskole@aalborg.dk Webadresse: www.ferslevskole.dk Kultur og særkende:

Læs mere

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent)

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent) Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område manddag den 4. marts 2013, kl. 8.30-12.00 i undervisningslokale 206, Østre Allé 91, Aalborg Deltagere: Susanne Jensen

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet til. Udvalget for Voksne. Mandag den 26-05-2014, kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet til. Udvalget for Voksne. Mandag den 26-05-2014, kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet til Udvalget for Voksne Mandag den 26-05-2014, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

1) Status på din kompetenceudvikling i forhold til uddannelsens krav, forventninger, muligheder, rammer m.m.

1) Status på din kompetenceudvikling i forhold til uddannelsens krav, forventninger, muligheder, rammer m.m. Januar 2008/lkr SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester NB: Skemaet skal i udfyldt stand sendes til din SUS-dialogpartner (Annie, Nana, Mogens, Magne, Ulla ellerlone) senest 2 hverdage før aftalt samtaletidspunkt!

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Æblehaven. Formål:

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Æblehaven. Formål: PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Æblehaven. Formål: I 2012 blev der udført pædagogisk tilsyn på samtlige kommunale og private institutioner i Syddjurs kommune. Som resultat

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 02-2011 Dato: 25. januar 2011 Sted: Kolding, lokale K 2.51 Mødet påbegyndt

Læs mere

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer Vejledning i verdensklasse Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi bliver endnu bedre til at vejlede. Undervejs kommer der øvelser og eksempler

Læs mere

3. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet

3. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet 3. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet Semesterbeskrivelse 3. semester Oplysninger om semesteret Skole: Skolen for Statskundskab Studienævn: Studienævnet for

Læs mere

Skal elever tilpasses skolen eller omvendt?

Skal elever tilpasses skolen eller omvendt? Skal elever tilpasses skolen eller omvendt? Kan man tale om at der findes stærke og svage elever? Eller handler det i højere grad om hvordan de undervisningsrammer vi tilbyder eleven er til fordel for

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i. Eurasier Klub Danmark

Referat fra ordinær generalforsamling i. Eurasier Klub Danmark Referat fra ordinær generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Lørdag d. 2. april 2011 fra kl. 12.00-16.00, Struer Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. valg af dirigent. 2. valg af referent. 3. valg af 2 stemmetællere.

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere