Klik på NetStat, en ny side fremkommer, klik på Åbn NetStat Løn, NetStat Løns forside vises

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klik på NetStat, en ny side fremkommer, klik på Åbn NetStat Løn, NetStat Løns forside vises"

Transkript

1 NetStat Løn den korteste vej til din egen lønstatistik NetStat Løn er en avanceret on line lønstatistik, hvor du kan finde oplysninger om lønninger for alle jobtyper på DA-området. Her er vejledning i, hvordan du hurtigt kan finde den relevante lønstatistik. Sådan gør du (Det følgende handler om almindelige lønmodtagere. Hvis du vil have statistik for topledere, mellemledere eller ingeniører, så læs mere i særlige afsnit neden for) Gå ind på herefter Ind på NetStat Løn Klik på NetStat, en ny side fremkommer, klik på Åbn NetStat Løn, NetStat Løns forside vises Ind på Hovedsiden med valgmuligheder Klik på Søg i databasen, Hovedsiden med valgmuligheder fremkommer Klik for en sikkerheds skyld på knappen FORTRYD VALG. Dermed er du sikker på at starte med det bredest mulige statistikgrundlag. Klik på UDVÆLG ud for Arbejdsfunktion, en oversigt vises Klik på SØGNING, skriv et KORT søgeord i det hvide søgefelt. Hvis du f.eks. vil have lønstatistik for en maskinmester, så skriv søgeordet maskin. Klik på SØG, en oversigt over valgmuligheder fremkommer Klik på den valgmulighed, som passer bedst. Den valgte tekst bliver herefter blå. Klik på knappen VÆLG Hovedsiden med valgmuligheder fremkommer igen. Her kan du se, at din valgte tekst nu vises ved Arbejdsfunktion Hvis det drejer sig om timelønnede, klik da på Direkte løn Hvis det drejer sig om månedslønnede, klik da på Direkte månedsløn Bemærk!!! Begge disse smalle, direkte lønbegreber indeholder IKKE arbejdsgivers pensionsbidrag. Hvis du ønsker at vælge bredere lønbegreber, kan du få mere vejledning ved at klikke på BAG STATISTIKKEN øverst i skærmbilledet.

2 Statistik for hele landet Klik på knappen DAN UDTRÆK, så får du skærmbillede med statistik for HELE LANDET med de udtrækskriterier, du har udvalgt indtil nu. måske kan du lave en endnu mere skræddersyet statistik. Læs mere neden for Vælg geografisk område hvis der er nok med i statistikken Nederst til venstre i skærmbilledet kan du se, hvor mange personer der kommer med i statistikken med de valg, du indtil nu har foretaget. Hvis der er mere end 200 personer, kan du prøve at klikke på UDVÆLG ved Geografisk område. En oversigt over Regioner fremkommer. Herfra kan du direkte klikke på en af regionerne eller på + ud for en af regionerne. Når du har klikket på +, vises en oversigt over byområder, som du kan vælge imellem. Som hovedregel vil det være bedst at klikke på en af regionerne, da statistikmaterialet for enkelte byområder ofte vil være alt for spinkelt. Når du har klikket på en region eller et byområde, bliver dit valg vist med blåt. Klik herefter på knappen VÆLG Nu kommer du tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder. I venstre nederste hjørne kan du se, hvor mange personer der nu vil være tilbage i din statistik med de valg, du nu har foretaget. Hvis du synes antallet af personer er for lavt, kan du prøve at vælge et større geografisk område. Klik på DAN UDTRÆK, når du er tilfreds med dit valg af geografisk område. Herefter vises en side med din statistik samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Hvis du vil tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder, skal du bare klikke på venstrepilen øverst til venstre i skærmbilledet. Herefter kan du ændre dine valg og danne en ny statistik som beskrevet ovenfor. Bemærk!!! Inden du begynder at foretage valg fra Hovedsiden med valgmuligheder kan det være en god ide først at klikke på knappen FORTRYD VALG. Flere gode råd om valg fra Hovedsiden med valgmuligheder Når du til dagligt bruger NetStat Løn, bør du som hovedregel ikke at klikke på andre valgmuligheder end dem, som er beskrevet ovenfor fra Hovedsiden med valgmuligheder. Når du er blevet mere fortrolig med NetStat Løn, kan du prøve dig frem med de andre knapper. Men husk hele tiden at holde øje med antallet af personer nederst til venstre i skærmbilledet. En statistik, som omfatter mindre end 200 personer, er ikke særlig brugbar.

3 Lønstatistik for topledere I NetStat Løn kan man finde lønninger for ledere på øverste niveau, dvs. også for administrerende direktører. Man skal dog være opmærksom på, at der kan være enorme forskelle imellem lønninger netop for topledere, og at NetStat Løn kun kan vise nogle af de faktorer, som kan forklare lønningerne for topledere. Gør sådan. Gå ind på herefter Ind på NetStat Løn Klik på NetStat, en ny side fremkommer, klik på Åbn NetStat Løn, NetStat Løns forside vises Ind på Hovedsiden med valgmuligheder Klik på Søg i databasen, Hovedsiden med valgmuligheder fremkommer Klik for en sikkerheds skyld på knappen FORTRYD VALG. Dermed er du sikker på at starte med det bredest mulige statistikgrundlag. Vælg lønmodtagergruppe Klik på UDVÆLG ud for Lønmodtagergruppe. Klik på Overordnet ledelse, hvorefter valget markeres med blå. Klik på Almindelige lønmodtagere, hvorefter den blå farve fjernes. Dermed er kun Overordnet ledelse markeret med blåt og dermed valgt. Klik på knappen VÆLG, hvorefter du kommer tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder. Klik på UDVÆLG ud for Arbejdsfunktion. Klik på + ud for Ledelsesarbejde. Herefter kommer en underopdeling frem. Åbn eventuelt flere underopdelinger ved at klikke på flere +. Prøv dig frem, indtil du finder en betegnelse, som bedst beskriver det ledelsesarbejde, du ønsker lønstatistik for. Pas på med at vælge et for detaljeret niveau, da statistikgrundlaget dermed risikerer at blive for lille. Når du har fundet den lederbetegnelse, der passer bedst, så klik på den, hvorefter betegnelsen bliver blå og dermed valgt. Klik på knappen VÆLG, hvorefter du kommer tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder.

4 Klik da Direkte månedsløn inkl. pension. Dette lønbegreb indeholder arbejdsgivers pensionsbidrag. Bemærk!!! Hvis du ønsker at vælge et andet lønbegreb, kan du få mere vejledning ved at klikke på BAG STATISTIKKEN øverst i skærmbilledet. Dan statistik for hele landet Klik på DAN UDTRÆK, hvorefter du får en statistik omfattende hele landet opdelt efter erhvervserfaring mv. samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Flere valgmuligheder??? Nederst til venstre på siden kan du se, hvor mange personer der vil komme med i din statistik med de valg, du indtil nu har foretaget. Hvis der er mere end 200 personer, kan du eventuelt raffinere statistikken ved at vælge geografisk område, jf. vejledningen under Almindelige lønmodtagere. Lønstatistik for mellemledere I NetStat Løn kan man finde lønninger for ledere på mellemniveau. I NetStat Løn er betegnelsen for mellemledere Ledelse i øvrigt. Kategorien omfatter personer med et vist, men begrænset personaleansvar og/eller økonomisk ansvar. Gør sådan. Gå ind på herefter Ind på NetStat Løn Klik på NetStat, en ny side fremkommer, klik på Åbn NetStat Løn, NetStat Løns forside vises Ind på Hovedsiden med valgmuligheder Klik på Søg i databasen, Hovedsiden med valgmuligheder fremkommer Klik for en sikkerheds skyld på knappen FORTRYD VALG. Dermed er du sikker på at starte med det bredest mulige statistikgrundlag. Vælg lønmodtagergruppe Klik på UDVÆLG ud for Lønmodtagergruppe. Klik på Ledelse i øvrigt, hvorefter valget markeres med blå. Klik på Almindelige lønmodtagere, hvorefter den blå farve fjernes. Dermed er kun Ledelse i øvrigt markeret med blåt og dermed valgt.

5 Klik på knappen VÆLG, hvorefter du kommer tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder. Klik på UDVÆLG ud for Arbejdsfunktion, en oversigt vises BEMÆRK!!! Du må IKKE klikke på kategorien Overordnet ledelse Du skal nu søge efter den arbejdsfunktion, som mellemlederens medarbejdere er beskæftiget i. Klik på SØGNING, skriv et KORT søgeord i det hvide søgefelt. Hvis du f.eks. vil have lønstatistik for smedearbejde, så skriv søgeordet smed. Klik på SØG, en oversigt over valgmuligheder fremkommer Klik på den valgmulighed, som passer bedst. Den valgte tekst bliver herefter blå. Klik på knappen VÆLG Hovedsiden med valgmuligheder fremkommer igen. Her kan du se, at din valgte tekst nu vises ved Arbejdsfunktion Klik da Direkte månedsløn inkl. pension. Dette lønbegreb indeholder arbejdsgivers pensionsbidrag. Bemærk!!! Hvis du ønsker at vælge et andet lønbegreb, kan du få mere vejledning ved at klikke på BAG STATISTIKKEN øverst i skærmbilledet. Dan statistik for hele landet Klik på DAN UDTRÆK, hvorefter du får en statistik omfattende hele landet opdelt efter erhvervserfaring mv. samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Flere valgmuligheder??? Nederst til venstre på siden kan du se, hvor mange personer der vil komme med i din statistik med de valg, du indtil nu har foretaget. Hvis der er mere end 200 personer, kan du eventuelt raffinere statistikken ved at vælge geografisk område, jf. vejledningen under Almindelige lønmodtagere. Lønstatistik for ingeniører I NetStat Løn kan man finde lønninger for ingeniører opdelt på uddannelsesretning og arbejdsfunktion. Gør sådan. Gå ind på

6 herefter Ind på NetStat Løn Klik på NetStat, en ny side fremkommer, klik på Åbn NetStat Løn, NetStat Løns forside vises Ind på Hovedsiden med valgmuligheder Klik på Søg i databasen, Hovedsiden med valgmuligheder fremkommer Klik for en sikkerheds skyld på knappen FORTRYD VALG. Dermed er du sikker på at starte med det bredest mulige statistikgrundlag. a) Civilingeniører (for andre ingeniører, gå til b) Diplomingeniører) Klik på UDVÆLG ud for Arbejdsfunktion, en oversigt vises Klik på + ud for 2, en mere detaljeret oversigt over arbejdsfunktioner vises Klik på + ud for 21, en mere detaljeret oversigt over arbejdsfunktioner vises Klik på den arbejdsfunktion ( ) som passer bedst. Den valgte bliver herefter blå Klik på VÆLG, herefter er du tilbage på Hovedsiden med valgmuligheder Vælg uddannelsesretning Klik på UDVÆLG ud for Uddannelse, en oversigt vises Klik på + ud for F Lange, videregående uddannelser, en oversigt vises Klik på den uddannelsesregning, som passer bedst (F 4 eller F 5). Den valgte bliver herefter blå Klik på VÆLG, herefter er du tilbage på Hovedsiden med valgmuligheder Klik da Direkte månedsløn inkl. pension. Dette lønbegreb indeholder arbejdsgivers pensionsbidrag. Bemærk!!! Hvis du ønsker at vælge et andet lønbegreb, kan du få mere vejledning ved at klikke på BAG STATISTIKKEN øverst i skærmbilledet. Dan statistik for hele landet Klik på DAN UDTRÆK, hvorefter du får en statistik omfattende civilingeniører i hele landet opdelt efter erhvervserfaring mv. samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Vælg geografisk område hvis der er nok med i statistikken

7 Nederst til venstre i skærmbilledet kan du se, hvor mange personer der kommer med i statistikken med de valg, du indtil nu har foretaget. Hvis der er mere end 200 personer, kan du prøve at klikke på UDVÆLG ved Geografisk område. En oversigt over Regioner fremkommer. Herfra kan du direkte klikke på en af regionerne eller på + ud for en af regionerne. Når du har klikket på +, vises en oversigt over byområder, som du kan vælge imellem. Som hovedregel vil det være bedst at klikke på en af regionerne, da statistikmaterialet for enkelte byområder ofte vil være alt for spinkelt. Når du har klikket på en region eller et byområde, bliver dit valg vist med blåt. Klik herefter på knappen VÆLG Nu kommer du tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder. I venstre nederste hjørne kan du se, hvor mange personer der nu vil være tilbage i din statistik med de valg, du nu har foretaget. Hvis du synes antallet af personer er for lavt, kan du prøve at vælge et større geografisk område. Klik på DAN UDTRÆK, når du er tilfreds med dit valg af geografisk område. Herefter vises en side med din statistik samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Hvis du vil tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder, skal du bare klikke på venstrepilen øverst til venstre i skærmbilledet. Herefter kan du ændre dine valg og danne en ny statistik som beskrevet ovenfor. Bemærk!!! Inden du begynder at foretage valg fra Hovedsiden med valgmuligheder kan det være en god ide først at klikke på knappen FORTRYD VALG. b) Diplomingeniører (herunder akademi- og teknikumingeniører) Klik på UDVÆLG ud for Arbejdsfunktion, en oversigt vises Klik på + ud for 3, en mere detaljeret oversigt over arbejdsfunktioner vises Klik på arbejdsfunktion 31 der hermed bliver valgt og markeret med blå Klik på VÆLG, herefter er du tilbage på Hovedsiden med valgmuligheder Vælg uddannelsesretning Klik på UDVÆLG ud for Uddannelse, en oversigt vises Klik på + ud for E Mellemlange, videregående uddannelser, en oversigt vises Klik på den uddannelsesregning, som passer bedst (E 4 eller E 5). Den valgte bliver herefter blå

8 Klik på VÆLG, herefter er du tilbage på Hovedsiden med valgmuligheder Klik da Direkte månedsløn inkl. pension. Dette lønbegreb indeholder arbejdsgivers pensionsbidrag. Bemærk!!! Hvis du ønsker at vælge et andet lønbegreb, kan du få mere vejledning ved at klikke på BAG STATISTIKKEN øverst i skærmbilledet. Dan statistik for hele landet Klik på DAN UDTRÆK, hvorefter du får en statistik omfattende diplomingeniører i hele landet opdelt efter erhvervserfaring mv. samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Vælg geografisk område hvis der er nok med i statistikken Nederst til venstre i skærmbilledet kan du se, hvor mange personer der kommer med i statistikken med de valg, du indtil nu har foretaget. Hvis der er mere end 200 personer, kan du prøve at klikke på UDVÆLG ved Geografisk område. En oversigt over Regioner fremkommer. Herfra kan du direkte klikke på en af regionerne eller på + ud for en af regionerne. Når du har klikket på +, vises en oversigt over byområder, som du kan vælge imellem. Som hovedregel vil det være bedst at klikke på en af regionerne, da statistikmaterialet for enkelte byområder ofte vil være alt for spinkelt. Når du har klikket på en region eller et byområde, bliver dit valg vist med blåt. Klik herefter på knappen VÆLG Nu kommer du tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder. I venstre nederste hjørne kan du se, hvor mange personer der nu vil være tilbage i din statistik med de valg, du nu har foretaget. Hvis du synes antallet af personer er for lavt, kan du prøve at vælge et større geografisk område. Klik på DAN UDTRÆK, når du er tilfreds med dit valg af geografisk område. Herefter vises en side med din statistik samt dokumentation af dine valgte udtrækskriterier. Hvis du vil tilbage til Hovedsiden med valgmuligheder, skal du bare klikke på venstrepilen øverst til venstre i skærmbilledet. Herefter kan du ændre dine valg og danne en ny statistik som beskrevet ovenfor. Bemærk!!! Inden du begynder at foretage valg fra Hovedsiden med valgmuligheder kan det være en god ide først at klikke på knappen FORTRYD VALG.

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner

HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner Vejledning i tilmelding til breddestævner via HåndOffice. Tilmelding via HåndOffice sker via http://haandoffice.dhf.dk/login.aspx. Koden til login

Læs mere

Notat. Sammenligning af IDA og DI lønstatistikker 2011/2012. Offentliggørelse Team Analyse & Projekter. Til: Fra: 12. marts 2012

Notat. Sammenligning af IDA og DI lønstatistikker 2011/2012. Offentliggørelse Team Analyse & Projekter. Til: Fra: 12. marts 2012 1 Til: Fra: Offentliggørelse Team Analyse & Projekter Notat 12. marts 2012 Sammenligning af IDA og DI lønstatistikker 2011/2012 I dette notat sammenlignes tal fra IDAs og DIs lønstatistikker vedrørende

Læs mere

VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN.

VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN. VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN. FOR AT LETTE PROCESSEN FOR DIG, DER SKAL TIL AT LÆGGE ARRANGEMENTER OP PÅ WWW.LUNGE.DK, HAR VI UDARBEJDET DENNE GUIDE. PÅ DEN MÅDE KAN DU

Læs mere

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen.

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Faktaark: Stress Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Resultaterne stammer fra ACs arbejdsmiljøundersøgelse 2014. Undersøgelsen

Læs mere

Sådan navigerer du rundt i App en

Sådan navigerer du rundt i App en AAK LIS Tværgående ledelsesinformation til Byrådet Sådan navigerer du rundt i App en Undervisningsmateriale: Sådan installerer du App en Sådan navigerer du rundt i App en Sådan er en rapport opbygget i

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Quick-guide til Dynamicweb

Quick-guide til Dynamicweb Quick-guide til Dynamicweb 1 Indledning... 3 2 Administration i Dynamicweb... 4 3 Tilføj indhold på websiden... 6 3.1 Hvordan opretter jeg hovedsider?... 6 3.2 Hvordan opretter jeg undersider?... 7 3.3

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK

SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK Hvis du læser dette, så er det fordi du har besluttet dig for at få et bedre overblik over hvad din uddannelse indeholder af faglig kompetencer og dermed

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

LINEÆR PROGRAMMERING I EXCEL

LINEÆR PROGRAMMERING I EXCEL LINEÆR PROGRAMMERING I EXCEL K A P P E N D I X I lærebogens kapitel 29 afsnit 3 er det med 2 eksempler blevet vist, hvordan kapacitetsstyringen kan optimeres, når der er 2 produktionsmuligheder og flere

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Kende til skolens netværk og drev. Specielt dit personlige H-drev 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Vejledning til oprettelse af brugere på MIT DANSKE ARK. Udføres af virksomhedsrepræsentant eller lokaladministrator. Indholdsfortegnelse:

Vejledning til oprettelse af brugere på MIT DANSKE ARK. Udføres af virksomhedsrepræsentant eller lokaladministrator. Indholdsfortegnelse: Vejledning til oprettelse af brugere på MIT DANSKE ARK Udføres af virksomhedsrepræsentant eller lokaladministrator Indholdsfortegnelse: Side 2: Alle medarbejdere skal have eget MIT DANSKE ARK Side 2: Se

Læs mere

Sådan bruger du Spor. Schultz

Sådan bruger du Spor. Schultz Sådan bruger du Spor Schultz Hvad kan jeg bruge Spor til? Spor hjælper dig, når du skal vælge uddannelse og job. Først skal du svare på, hvad du vil, og hvad du kan. Resultatet er en liste med job, der

Læs mere

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider. Indholdsfortegnelse Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.... 2 Brugernavn og kodeord.... 2 Selve tekstbehandleren... 3 Indsættelse af billeder... 4 Metadata...

Læs mere

Har kontrolløren ændret en afgrødekode hos dig? overholder du stadig kravet om flere afgrøder på bedriften?

Har kontrolløren ændret en afgrødekode hos dig? overholder du stadig kravet om flere afgrøder på bedriften? Har kontrolløren ændret en afgrødekode hos dig? overholder du stadig kravet om flere afgrøder på bedriften? Hvis kontrolløren har ændret afgrødekode for en eller flere marker efter et kontrolbesøg, kan

Læs mere

Leif Smidt E-MAIL GODT IGANG MED IPAD - IOS 9

Leif Smidt E-MAIL GODT IGANG MED IPAD - IOS 9 Leif Smidt E-MAIL GODT IGANG MED IPAD - IOS 9 KAPITEL E-MAIL På din hjemmeskærm finder du en app ved navn Mail. Appen er et mailprogram, som kan vise og håndtere dine e-mails på en enkel og overskuelig

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af mit CV på jobnet.dk og Min plan for jobsøgning på mithk.dk

Vejledning i udfyldelse af mit CV på jobnet.dk og Min plan for jobsøgning på mithk.dk Vejledning i udfyldelse af mit CV på jobnet.dk og Min plan for jobsøgning på mithk.dk Når du udfylder dit CV på jobnet.dk, er der nogle af felterne, du skal være ekstra opmærksom på. De skal nemlig udfyldes

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Ver. 1-0 DMU, Kalø d. 22/10. 2009 Oprettelse og redigering af geografiske objekter i Danmarks Naturdata v. Jesper Fredshavn

Ver. 1-0 DMU, Kalø d. 22/10. 2009 Oprettelse og redigering af geografiske objekter i Danmarks Naturdata v. Jesper Fredshavn Ver. 1-0 DMU, Kalø d. 22/10. 2009 Oprettelse og redigering af geografiske objekter i Danmarks Naturdata v. Jesper Fredshavn Rettigheder til redigering af geografi Du skal være oprettet som bruger med adgang

Læs mere

Lærervejledning til teacher-content.com senest rettet 06-01-16. Efter beskrivelsen kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Lærervejledning til teacher-content.com senest rettet 06-01-16. Efter beskrivelsen kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Lærervejledning teacher-content.com er en letanvendelig interaktiv læringsplatform, hvor faktuel viden om verdens lande, byer og flag via leg flettes sammen med undervisningens læringsmål. Sitet kan bruges

Læs mere

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008 ASB E-mailsignatur I det følgende forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men skal opsættes

Læs mere

Læselandet 2. Brugervejledning. mikrov.dk

Læselandet 2. Brugervejledning. mikrov.dk Læselandet 2 Brugervejledning 1 mikrov.dk Indhold LÆSELANDET ORD OG SÆTNINGER 3 STYRING 3 MENUEN 4 INDSTILLINGER 5 BRUGERPROFIL TILPAS PROGRAMMET TIL BRUGEREN 6 RESULTAT 7 INDSTILLINGER I ØVELSERNE 8 KNAPPER

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. NemLog-in og fuldmagtsaftale

Vejledning til Køreprøvebooking. NemLog-in og fuldmagtsaftale Vejledning til Køreprøvebooking NemLog-in og fuldmagtsaftale Indhold Find administrator i din virksomhed... 3 Anmod om adgang til Køreprøvebooking gennem mit virk... 4 Tildel rettigheder til enkelt bruger

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 SecureAware Quiz Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af quizmodulet i SecureAware.

Læs mere

Ændringer i strukturstatistikken hos DA

Ændringer i strukturstatistikken hos DA 11-0715 - poul - 28.07.2011 Kontakt: Poul Pedersen - poul@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Ændringer i strukturstatistikken hos DA En kort gennemgang af ændringerne i Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistikker

Læs mere

SFI s undersøgelse af lønforskelle

SFI s undersøgelse af lønforskelle Sagsnr. Ref. NBO Den 18. december 2000 SFI s undersøgelse af lønforskelle Social Forsknings Instituttet har udarbejdet en analyse om ligeløn. Den har titlen: mænd og kvinder i Danmark. SFI har udført undersøgelsen

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB vejledning Savner du et system, der kan gøre håndteringen af dine dokumenter lettere og mere overskuelig? Berners APB-system er et enestående værktøj,

Læs mere

IntoWords Tjekliste. IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4

IntoWords Tjekliste. IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords oplæsning Gennemgået Øvelse Oplæsning i Word 5 Oplæsning i PDF

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Aktiviteter, opgaver og andre fif Vejledning til frivillig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside (www.foa.dk/a-kasse) Brug jobloggen som et aktivt redskab i din

Læs mere

Klikvejledning vandplaner April 2015

Klikvejledning vandplaner April 2015 Klikvejledning vandplaner April 2015 Når du skal undersøge konkrete stedsspecifikke elementer i vandplanforslagene (fx en indsats eller forkert miljømål i et specifikt vandløb), skal du gå ind på Miljøministeriets

Læs mere

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer.

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Der er ikke mange billeder, der er perfekte fra starten. Du kan gøre billeder bedre ved hjælp af de værktøjer som vises, når du åbner

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Vejledning i forbindelse med CV-samtalen

Vejledning i forbindelse med CV-samtalen Vejledning i forbindelse med CV-samtalen A-kassen LH 8. udgave, september 2015 Indhold 1. Forventninger til dig som ledig 2 2. Vejledning til CV på Jobnet.dk 3 3. Sådan redigerer du i dine kontaktinformationer

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk

Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk Tak fordi du vil deltage i vores undersøgelse. Vi er fire studerende fra Aarhus Universitet, der i øjeblikket gennemfører en undersøgelse om

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

JAR Øvelse nr. 2. JAR-Manual, Version 1.0. Avanceret søgning. Regionsvejledning

JAR Øvelse nr. 2. JAR-Manual, Version 1.0. Avanceret søgning. Regionsvejledning JAR Øvelse nr. 2 Avanceret søgning Regionsvejledning JAR-Manual, Version 1.0 Øvelse ID: 2 Øvelsesemne: Avanceret søgning Øvelsesbeskrivelse: Gør dig i stand til at bygge avancerede søgninger op. Formål:

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Installationsvejledning til ectrl

Installationsvejledning til ectrl Installationsvejledning til ectrl Følgende vejledning viser installationen på en computer med Windows 7. Den kan variere en smule fra computer til computer og kan se anderledes ud med andre styresystemer,

Læs mere

Brugermanual til Pictura webshop

Brugermanual til Pictura webshop Brugermanual til Pictura webshop 1. For at kunne anvende Picturas webshop, skal du bruge et brugernavn og et password. Mangler du dette, er du velkommen til at kontakte Pictura kundeservice via telefon

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

Om at få efterløn i udlandet

Om at få efterløn i udlandet Om at få efterløn i udlandet Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: Eva Hansen og Mette Wiederholt Pedersen Illustration: Bob Katzenlson Dato: December 2011 Overvejer du at tage til udlandet

Læs mere

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2.

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. Denne guide henvender sig til brugere af DPSD2 og de netværksadministratorer der har ansvaret for at der er opsat en korrekt netværksmæssig

Læs mere

Strategi for Industriens Branchearbejdsmiljøråd

Strategi for Industriens Branchearbejdsmiljøråd Strategi for Industriens Branchearbejdsmiljøråd 2014-2016 Industriens Branchearbejdsmiljøråd Materialerne fra Industriens Branchearbejdsmiljøråd kan fås ved henvendelse til organisationerne, downloades

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Digital eksamen for studerende

Digital eksamen for studerende Digital eksamen for studerende Indhold Digital eksamen for studerende... 1 Information om eksamen... 1 Eksamenen er i gang... 3 Udfyldelse af besvarelsesinformationer... 4 Upload besvarelse... 5 Sådan

Læs mere

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 30. juni 2011 Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 1. Indledning I perioden fra 7. juni til 21. juni 2011 fik de personer der har modtaget sygedagpenge hos Silkeborg Kommune

Læs mere

VÆGGEN. Københavns Museum byder dig velkommen i et stort fællesskab, der via VÆGGEN deler billeder og fortællinger om livet i København.

VÆGGEN. Københavns Museum byder dig velkommen i et stort fællesskab, der via VÆGGEN deler billeder og fortællinger om livet i København. KØBENHAVNS MUSEUM MUSEUM OF COPENHAGEN GUIDE TIL UPLOAD PÅ VÆGGEN Kære bruger Københavns Museum byder dig velkommen i et stort fællesskab, der via VÆGGEN deler billeder og fortællinger om livet i København.

Læs mere

Når du skal have barn

Når du skal have barn Når du skal have barn Når du venter barn, er der mange praktiske ting, som skal overvejes. Du skal som kommende forældre bl.a. begynde at overveje, hvordan du vil holde barsel. Er du ansat på en overenskomst,

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Onlinemanual. Start Klik på knappen "Start".

Onlinemanual. Start Klik på knappen Start. Onlinemanual Start Klik på knappen "Start". Introduktion I denne manual beskrives printerfunktionerne i de multifunktionelle digitale e-studio6-systemer. Se betjeningsmanualen til det digitale multifunktionelle

Læs mere

Opret en bruger, der kan hente gratis programmer fra Autodesk

Opret en bruger, der kan hente gratis programmer fra Autodesk Autodesk produkter til studerende VIGTIG! VIGTIG! VIGTIG! Senere i denne vejledning skal du oprette dig som bruger hos Autodesk. Når du gør dette, SKAL DU IKKE (!) BENYTTE EN ELLER ANDEN PRIVAT E-MAIL

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Tilskud J.nr. NST-3379-00005 Ref. JOSEI/TRDIP Den 14. april 2016 Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug

Læs mere

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Handlingsplan Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk 1. Indholdsfortegnelse Handlingsplan... 3 Overblik på indsatsområder på handlingsplan...

Læs mere

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning til dig med fastnet og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt hos TDC. I den forbindelse har du fået tilsendt en. giver

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1 Side 1 I denne vejledning skal vi bruge 7 billeder som skal sættes ned i størrelse. Bagefter sættes de sammen 3 i den ene rækker og 4 i den anden. Til sidst sættes de 2 rækker sammen så det er som en collage.

Læs mere

Vejledning til upload af e-bog via web-formular på www.pubhub.dk

Vejledning til upload af e-bog via web-formular på www.pubhub.dk Vejledning til upload af e-bog via web-formular på www.pubhub.dk For at kunne foretage en dataleverance/upload, skal du have den pågældende e-bog klar i formatet PDF eller epub. Ligeledes skal du have

Læs mere

Fig. 1. Vi vender tilbage til de enkelte punkter efterhånden som vi får brug for dem. Indledning

Fig. 1. Vi vender tilbage til de enkelte punkter efterhånden som vi får brug for dem. Indledning %LOOHGEHKDQGOLQ PH,UIDQ9LHZ Fig. 1 Indledning IrfanView er et fremragende lille billedbehandlings program, der samtidig kan fungere som billedfremviser. IrfanView er et freeware program, som du kan hente

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede:

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede: Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.e-boks.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på privat Du kommer nu til det offentlige log in fællesskab

Læs mere

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe.

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe. Kære bruger på TDC Erhvervs telefoni løsninger Du har sikkert fundet til siderne her, fordi du har hørt om, at vi udskifter din adgangskode til din TDC Telefoni løsning eller fordi du allerede har modtaget

Læs mere

HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni. Installationsvejledning

HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni. Installationsvejledning til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt. I den forbindelse har du fået

Læs mere

Guide til at udfylde klageskema. når du som patient vil klage over sundhedsfaglig behandling

Guide til at udfylde klageskema. når du som patient vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide til at udfylde klageskema når du som patient vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide nr., version, april 06 Log på med nøglekort NemID Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du vil klage

Læs mere

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Du har bestilt et nyt produkt hos TDC. I den forbindelse har du fået tilsendt en TDC HomeBox. TDC

Læs mere

Endomondo - Vejledning - IOS Kalundborg - Guldborgsund Bibliotekerne

Endomondo - Vejledning - IOS Kalundborg - Guldborgsund Bibliotekerne Forklaring Endomondo - Vejledning - IOS Kalundborg - Guldborgsund Bibliotekerne Navigation/tast Hent app'en: Gå i App Store og skriv "Endomondo" og tryk på søg. Find ikonet og tryk på "hent" Tryk på "installer"

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Almindelige lønmodtagere betaler ikke topskat

Almindelige lønmodtagere betaler ikke topskat Almindelige lønmodtagere betaler ikke topskat Et argument der ofte bruges for at lette topskatten er, at nogle personer med almindelige job som lærere, sygeplejersker og mekanikere betaler topskat. Dykker

Læs mere

Mitch Studerer programmering og elsker at lave fede programmer. Han holder også meget af film og kunst. Mitch er i det hele taget en fin fyr.

Mitch Studerer programmering og elsker at lave fede programmer. Han holder også meget af film og kunst. Mitch er i det hele taget en fin fyr. Mitch Studerer programmering og elsker at lave fede programmer. Han holder også meget af film og kunst. Mitch er i det hele taget en fin fyr. De Kosmiske Vogtere: Gobo, Fabu og Pele De Kosmiske Vogtere

Læs mere

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole 1 Digital Videoredigering Med Pinnacle studio Version 10+ Mini videoredigeringskursus Mandag 10.december, 2007 2 Indledning: Dette kompendium er ment som en hjælp til at komme i gang med videoredigeringsprogrammet

Læs mere

Oplæg hjemmesideløsning kun for NORDLYS medlemmer i samarbejde med Attraktia

Oplæg hjemmesideløsning kun for NORDLYS medlemmer i samarbejde med Attraktia Oplæg hjemmesideløsning kun for NORDLYS medlemmer i samarbejde med Attraktia Selve løsningen Kom bedst fra start Kom nemt, hurtigt og billigt i gang med en ny hjemmesideløsning, som er baseret på ét af

Læs mere

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide.

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Denne guide er lavet af Rasmus Andersen Side 1 Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Du skal starte med at klik på Start, derefter klik på Programmer, til sidst skal du tryk på Windows Movie

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

Apotekerregister (liste indeholdende apoteksindehavere, stillet til rådighed af Danmarks Apotekerforening)

Apotekerregister (liste indeholdende apoteksindehavere, stillet til rådighed af Danmarks Apotekerforening) Mini-vejledning for apotekere i brugen af FMK-online Indledning FMK-online kan tilgås fra sundhed.dk eller direkte på adressen FMK-online.dk Brugere af FMK-online valideres i forbindelse med login med

Læs mere

Manual til brug af youtube

Manual til brug af youtube Manual til brug af youtube For at kunne bruge din nye video på din hjemmeside, facebook med videre, skal du først uploade den til youtube. Vi gennem gennemgår hele processen her i fire nemme trin. 1. Sådan

Læs mere

Vejledning i redigering af virksomhedens oplysninger, arbejdsområder, tekst og billeder på MIT DANSKE ARK

Vejledning i redigering af virksomhedens oplysninger, arbejdsområder, tekst og billeder på MIT DANSKE ARK Vejledning i redigering af virksomhedens oplysninger, arbejdsområder, tekst og billeder på MIT DANSKE ARK Indholdsfortegnelse: Side 2: Beskrivelse af virksomhedens præsentationsside og mulighederne herpå.

Læs mere

Overordnet set kan man inddele matematikholdige tekster i to kategorier tekster i matematiksammenhænge og tekster i andre sammenhænge.

Overordnet set kan man inddele matematikholdige tekster i to kategorier tekster i matematiksammenhænge og tekster i andre sammenhænge. I Fælles Mål 2009 er faglig læsning en del af CKF et matematiske arbejdsmåder. Faglig læsning inddrages gennem elevernes arbejde med hele Kolorit 8, men i dette kapitel sætter vi et særligt fokus på denne

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Oprettelse af Aktivitet

Oprettelse af Aktivitet Oprettelse af Aktivitet 1. Fra Organizerens forside Kalender vælges og det ønskede tidspunkt for aktiviteten. 2. Nu dukker formen frem som aktiviteten bliver oprettet med. Formen har som udgangspunkt 3

Læs mere

Lønstatistik i IDA og andre organisationer. Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper

Lønstatistik i IDA og andre organisationer. Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper statistik i IDA og andre organisationer Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper September 2016 statistik i IDA og andre organisationer Resumé I dette notat redegøres

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

ZA4883. Flash Eurobarometer 247 (Family life and the needs of an ageing population) Country Specific Questionnaire Denmark

ZA4883. Flash Eurobarometer 247 (Family life and the needs of an ageing population) Country Specific Questionnaire Denmark ZA4883 Flash Eurobarometer 247 (Family life and the needs of an ageing population) Country Specific Questionnaire Denmark 2008 EUROBAROMETER ON FAMILIES, AND ADAPTING TO THE NEEDS OF AN AGEING POPULATION

Læs mere

VEJLEDNING KIOSKKØB. Køb i boderne med sæsonkort

VEJLEDNING KIOSKKØB. Køb i boderne med sæsonkort Hovedsponsor: LigaPartner: ProduktPartner: VEJLEDNING KIOSKKØB Køb i boderne med sæsonkort INDLEDNING Du kan i denne vejledning se, hvordan du kan købe varer i boderne hjemmefra og lægge dem på dit sæsonkort,

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

GALLERIET Mikro Værkstedet A/S

GALLERIET Mikro Værkstedet A/S Brugervejledning GALLERIET Mikro Værkstedet A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. SØG I GALLERIET. s. 2 1.1 Fritekstsøgning... s. 3 Bladre. s. 4 Gode råd til fritekstsøgning.... s. 4 Avanceret søgning.. s. 4 Søgning

Læs mere

Introduktion. Som eksempel er her vist det sted, hvor Seniorhus Odense vil få sit fremtidige værested. Som kort. Via satellitbillede.

Introduktion. Som eksempel er her vist det sted, hvor Seniorhus Odense vil få sit fremtidige værested. Som kort. Via satellitbillede. Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Start Google maps...3 Find et sted...4 Brug af kortet...4 Korttyper...4 Forskydning af kortene...5 Knappen Mere...5 Brug af oversigtskortet...6 Angiv fast stedsangivelse...6

Læs mere

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc.

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Aktivitetsindtastning Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Hvad er aktiviteter? Her kan du læse, hvordan du skriver fx arbejdstimer, sygdom og ferie på dit

Læs mere

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Indhold Hovedskærmens opbygning... 2 Tastaturgenveje... 3 Hovedskærmbilleder... 4 Stamdata generelt... 5 Kalender... 6 Opret/rediger kalender... 7 Specifik kalender pr.

Læs mere

Vejledning til aflevering og fremsendelse af afsluttende opgave December 2013

Vejledning til aflevering og fremsendelse af afsluttende opgave December 2013 Vejledning til aflevering og fremsendelse af afsluttende opgave December 2013 Kursisten sender elektronisk til vejleder og til uddannelseskonsulenten: En opgave inklusiv godkendelsesskema (bilag 5, findes

Læs mere