GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN"

Transkript

1 Å r s i n f o r m a t i o n GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN w w w. b i l l e s b o r g s k o l e n. d k

2 G E N E R E L I N F O R M AT I O N BILLESBORGSKOLEN

3 Andagter & Fællessamlinger Hver morgen starter dagen med sang og en andagt. Andagten foregår fælles i samlingssalen mandag og fredag. De øvrige dage er der en kort andagt ude i klasserne. Forældre er altid meget velkomne til at deltage. Den første lektion er forlænget med 20 min. 10 min. til andagt og 10 min. til bevægelse. Befordring Der er mulighed for at søge om rejsekort til transport mellem skole og hjem. Et skema plus en samtykkeerklæring bliver sendt til de børn, der opfylder afstandskriterierne. Afstandskriterierne er følgende: 0.-3.klasse 4.-6.klasse 7.-9.klasse mindst 2,6 km til skole mindst 6,1 km til skole mindst 7,1 km til skole Der er en egendækning som afhænger af hvor mange zoner man har til skole. Priserne er følgende for hele skoleåret. (Dog er prisen en anden for nye elever, der starter efter Kontakt kontoret for nærmere oplysninger). 2 zoner kr zoner kr zoner kr zoner kr zoner kr zoner kr zoner kr Alle zoner kr Bestyrelsen Nina Leinum Nørgaard (formand) Louise Sølvsten Nissen (næstformand) Jonas Weinkouff Hansen David Kallesøe Pedersen Stefan Marius Stendahl Billesborgnyt m.m. Vigtige informationer og nyheder kan læses i BBnyt, som jævnligt bliver sendt via . På klasseniveau bruges lektiesiderne også til information ml. klasselærer, elever og forældre. Kommunikationen mellem skole og hjem foregår primært via . Forældrekurser m.m. Vi har som skole nogle forventninger til jer forældre, som er væsentlige for at give jeres barn en optimal skolegang. Vi forventer - At alle forældre har deltaget i eller vil deltage i skolens kursusaften for nye forældre - At man gør sig umage med at deltage i de klassevise praktiske opgaver (se næste side) - At man deltager i de årlige skole/hjem samtaler og det årlige forældreklassemøde - At man bakker skolens holdninger og værdier op - At børnene kommer friske og veludhvilede i skole, har lavet deres lektier og har en sund madpakke med - At trafikundervisning er hjemmets ansvar (selvom vi alligevel kommer ind på dette emne i timerne)

4 Forældreopgaver Hver klasse vælger et par eventforældre, som arrangerer 1-2 sociale begivenheder for klassen. De organiserer også, i samarbejde med skolens pedel, et par timers praktisk arbejde på skolen i maj/ juni. Ellers er opgaven for alle forældre at sende deres barn veludhvilet i skole med lektierne lavet og en sund madpakke. Forældrekredsmøde Forældrekredsen består af forældrene på skolen. Der er fastlagt et møde hvert år, hvor målet er en dialog mellem ledelse og forældre. Her skulle vi gerne have et forum for at styrke udviklingen af skolen og fortsætte den gode dialog mellem skole og hjem. Der er nogle faste punkter med tilsynserklæring, regnskab og valg af forældrerepræsentanter i bestyrelsen. Bestyrelsen har 5 medlemmer, hvoraf 2 er forældrevalgte. Mødet afholdes i slutningen af april, og der bliver indkaldt i god tid. Fravær m.m. 1. Ved forsømmelse på grund af sygdom skal vi for elever i klasse bede om, at I ringer til kontoret om morgenen. For elever fra klasse skal klasselæreren have besked via mail eller en seddel. 2. Hvis en elev ønskes fritaget fra idræt meddeles dette skriftligt til idrætslæreren. Fritagelse mere end 3 uger kræver normalt en lægeerklæring. 3. Ved fritagelse for undervisningen på grund af tandlægebesøg m.m. gives besked til klasselæreren. 4. Ved ønske om fritagelse fra undervisningen i mere end en dag skal henvendelsen desuden også ske til skolelederen. Fritagelse fra undervisningen bør for elevens egen skyld kun ske i meget sjældne tilfælde. Hvis man i en periode beder sit barn fri fra skole, overtager man selv undervisningspligten. Fripladstilskud Hvert år modtager skolen et tilskud fra Fordelingssekretariatet til delvis betaling af skole og evt. sfo-penge for familier der søger om det. Eventuel tildeling af midler sker i forhold til hjemmets indtægtsforhold. Kontakt venligst kontoret hvis I ønsker et ansøgningsskema til fripladstilskud for skoleåret 2020/21. Ansøgningen skal være os i hænde senest 5. september 2020, for at man kan komme i betragtning.

5 Forsikring Eleverne er ikke dækket af skolens forsikringer. Det er familiens egne forsikringer, som skal dække for eksempel ved tandskader m.m.. Det er en god idé med en ulykkesforsikring. Desuden skal man være opmærksom på rejseforsikring. Det er meget vigtigt i forhold til udlandsrejser, da det gule sygesikringskort ikke dækker uden for landets grænser. Eleverne i klasse skal have det blå EU-Sygesikringskort med på skolens udlandsrejser. En rejseforsikring kan tegnes i forlængelse af familieforsikringen. Fundne sager Fundne sager skal afleveres på kontoret eller til pedellen og kan findes i skolens glemmerum i kælderen. Medbringes penge og værdigenstande sker dette altid på eget ansvar. Skolen påtager sig ikke ansvaret for bortkomne ting. Gudstjenester 2 gange om året danner skolen ramme om en gudstjeneste. Den ene gudstjeneste er fredagen før juleferien, hvor vi besøger Boholte kirke. Her holder præsten en andagt og børnene deltager med forskellige sange/optrin. Den anden gudstjeneste er fredagen op til påskeferien, som afholdes på skolen. Forældre er meget velkomne! Gymnastik/Idræt Eleverne fra klasse har idræt i Ravnsborghallen og skal have gymnastiktøj og indendørssko med. Eleverne køres i bus til hallen. Eleverne fra klasse tager selv hjem direkte fra hallen eller med bus tilbage til Billesborg, hvis mindre søskende skal hentes eller lignende.

6 Husorden 1) Eleverne fra kl. skal være ude i frikvarteret og og derfor være klædt på til dette. 2) klasse har lov til at være inde i frikvartererne efter nærmere aftale. 3) Indendørsreglerne er meget enkle: - man råber ikke, man taler stille. - man løber eller slås ikke, man er stille og rolig. Uden for kan man råbe og løbe lige så tosset man vil (næsten). 4) Efter sidste time sættes stolene op og ens arbejdsbord efterlades pænt og opryddeligt. 5) Ingen tyggegummi eller slik på skolen undtagen ved særlige lejligheder. 6) Rygning, brug af snus eller alkoholindtagelse m.v. er ikke tilladt. Heller ikke til klassefester. 7) Det forventes selvfølgelig, at der altid anvendes et ordentligt sprog over for hinanden. 8) Indenfor er skofrit område for børnenes vedkommende. Derfor er det en god idé med hjemmesko, som skal efterlades på elevens arbejdsbord efter skoletid eller i garderoben (for klasse). I sommerhalvåret kan eleverne få tilladelse til at beholde udendørsskoene på inden for. 9) I vinterhalvåret (efter efterårsferien til efter påske) må eleverne gå inden for om morgenen, når de kommer. Ellers bliver man uden for og nyder det gode vejr og de dejlige omgivelser. Henvendelse til/fra skolen Klasselæreren: Når der er tale om et barns almindelige skoleforhold, bør henvendelsen ske til klasselæreren pr. mail eller telefon. På forældremødet i september aftales nærmere, så vi både tilgodeser den gode kontakt og lærerens ret til privatliv. SFO: Sekretær, Marianne Nordstrøm: billesborgskolen@billesborgskolen.dk Skoleder John Riis: eller john.riis@billesborgskolen.dk Kommunikationsvejen fra skolen foregår primært via . Den vej sendes der nyhedsbreve og væsentlige informationer. Derfor er det meget vigtigt for os hele tiden at have en opdateret adresse på alle forældre. På skolens hjemmeside kan man også finde opdaterede nyheder og informationer. På klassens lektieside er der en digital opslagstavle som læreren benytter til beskeder til eleverne og hjemmet. Skolen har en facebookside, som jævnligt bliver opdateret med billeder og forskellige oplysninger. Vi kan varmt anbefale, at I bliver ven med os der. Registrering af oplysninger Alle familier får/har fået tilsendt et skema, som bedes udfyldt og returneret til skolen. Det giver skolen vigtige informationer som mobilnumre, adresser og forældremyndighed. På bagsiden indhenter vi tilladelser og samtykker. Husk at meddele ændringer til skolen i løbet af året.

7 Konfirmantundervisning/ KristendomEkstra I 7. klasse har skolen et samarbejde med præst Katrine Winkel Holm fra Borup Kirke om undervisning i kristendom. Det er på den ene side kristendomsfaget, som skolen har på sit skema, og på den anden side er det samtidig konfirmandundervisning. Det betyder, at de elever, som ønsker det, kan konfirmeres efterfølgende. Forældrene skal selv lave nærmere aftale vedr. konfirmationen med Katrine. Der bliver konfirmation i Boholte Kirke lørdag den 29. maj Sommerfesten danner rammen om udfoldelsen af det kreative for eksempel med musikindslag, dans/teater og den meget flotte udstilling i havestuen af børnenes værker, som er fremstillet i billedkunst og sløjd i løbet af året. Kreative fag Eleverne fra klasse har billedkunst og musik. Desuden tilbydes kreative udfoldelser i sfo en, som har medarbejdere, der er meget dygtige til både det musiske og billedkunst og som også samler børnene i en naturklub klasse har et halvt år med sløjd og et halvt år med håndarbejde. Det foregår på små hold. 6. klasse har udeliv og madkundskab klasse har et obligatorisk 2 årigt forløb, hvor de kan vælge mellem billedkunst og madkundskab. Det er halve klasser og forløbet slutter med eksamen i 8. klasse. Der tilbydes instrumental undervisning i samarbejde med Mikkels Musikskole.

8 Lektiepolitik I de større klasser er vores fokus, at eleverne trænes til at gå fra at være elev til at være studerende. Der skal laves en del lektier i disse klasser, og det er vigtigt, at de bliver lavet, og at eleverne kommer velforberedt. Til forældremøderne i september lægges en fælles strategi sammen med klasselæreren. Der er lektiesider på skolens hjemmeside til hver klasse. Det er en vigtig forældreopgave at støtte lektielæsningen og følge sit barn tæt, så eleven støttes i sunde studievaner. Se folder om dette på hjemmesiden. Lektietimer Skolen har lektietimer på skemaet fra klasse. Den giver en støtte til den gode og nødvendige forberedelse til timerne. Mobiltelefon Mobiltelefonen afleveres om morgenen og udleveres efter skoletid. Den kan godt bruges i undervisningen til video m.m. efter aftale med læreren. Ophold på Billesborg Billesborg er - foruden skole hjem for to familier. Derfor er skolens område ikke frit tilgængeligt uden for skolens åbningstid. Det er i orden at vise stedet frem for venner og familie i ny og næ, men decideret ophold på stedet kræver forudgående tilladelse. Dette gælder hele skolens område inklusive legeplads og park. samarbejde mellem 8. og 9. klasse. Udenlandsturene arrangeres oftest samlet i forlængelse af sprog- og/eller historieundervisningen. Ofte er eleverne det ene år i Berlin og det andet år i et engelsktalende land. Planlægger man et efterskoleophold er det vigtigt først at tænke det ind i 10. klasse. I klasse er fokus på: Gode studievaner Selvstændighed Faglig fordybelse Godt kammeratskab Eleverne bruger også IT meget, og derfor skal eleverne have deres egen bærbare computer med i skole. IT Eleverne fra klasse skal have egen bærbar pc med, og eleverne fra klasse skal have egen tablet med. Pas godt på hinanden 1) Eleverne skal vise hensyn i opførslen over for hinanden. 2) Alle skal værne om skolen og være med til at holde den ren og pæn. Ødelægges skolens ellers kammeraters ejendele medfører det normalt erstatning. 3) Hver elev har ansvar for de materialer de får udleveret. Lærebøger skal være forsvarligt indbundet. Ødelægges de, skal de erstattes. 4) Farlige og/eller skarpe genstande er ikke tilladt på skolen. Overbygningen, klasse Skolens overbygning er et sammenhængende forløb, hvor der er et tæt

9 Psykolog m.m. Nicoline Olesen, skolepsykolog Tina Hansen, sundhedsplejerske eller mobil Bent Larsen, tale hørelærer Henriette Schunck, UUVejleder Skolemor Skolen har ansat en skolemor nogle timer om ugen, og idéen er, at vi kan støtte de elever, som af mange forskellige grunde, har svært ved at lære og koncentrere sig i bestemte perioder af deres liv. Statistisk sidder der 2-3 elever i hver klasse, som ikke kan lære, fordi livet har ramt dem. Det vil vi gerne gøre noget ved. Hvis forældre eller lærere skønner, at der er behov for støtte, tages dette op løbende eller i skole/hjemsamtalerne. Der søges midler til specialundervisning pr. 5. september til følgende kalenderår. Tilsynsførende Skolens tilsynsførende hedder Ninna Vestergaard Braüner, er læreruddannet og har arbejdet mange år som folkeskolelærer. Sidenhen blev hun cand.pæd. i pædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole og underviser nu i det pædagogiske fagområde på læreruddannelsen. Ninna har mange års erfaring som tilsynsførende. Tilsynsrapporten 2020 kan læses på skolens hjemmeside. Specialundervisning Skolen har et dygtigt hold lærere, som er veluddannede til at tage sig af specialundervisningen. Vores kongstanke er, at eleven hjælpes inde i klassen med målrettet støtte. Eleven skal opleve sig som en del af et klassefællesskab med alt det positive det indebærer. Af og til er det dog mest hensigtsmæssigt at give eneundervisning eller undervise på mindre hold. Det handler om, at barnet får den maksimale hjælp. Vi har f.eks. Intensive læseløftsforløb i de små klasser. Læsevejleder: Maria Louise Matematikvejleder: Birthe Talentvejleder: Birthe

10 Skolefritidsordning (SFO) Skolen har en fritidsordning, som søger at dække det aktuelle behov for pasning af børnene fra klasse. Åbningstider Hver morgen kl til 8.30 Mandag til torsdag fra barnets sidste lektion til kl Fredag til kl Udvidet tid med ½ time til kl og koster kr. 110 ekstra pr. måned Sfo en har ikke åbent i ferierne, dog altid 2 uger i sommerferien. Husk at bruge sfo telefonen til de daglige beskeder: Sfo telefon: Fritidsklub klasse Skolen har en fritidsklub, hvor børnene fra klasse kan være fra undervisningen slutter og indtil kl. 15. Det koster kr Udvidet åbningstid koster kr Skolelejr I år tager kl. igen til HvideKilde (Nordsjælland) på skolelejr fra den 8. til 10. sept kl. bliver på skolen den uge. 8. og 9. kl. tager til Aarhus i uge 36 (i DK grundet COVID-19). 6. kl. skal en tur til Bornholm til foråret i uge 20. Skolen betaler turene. Dog ikke HvideKilde og kost/lommepenge til Aarhus- og Bornholmturen. Der er en egenbetaling for Aarhusturen, hvis eleven først er startet i de højere klasser. Desuden er der udflugter i løbet af året (Museer, Folketinget, Ungdomsbyen, teaterture m.m.), som skolen betaler for. Det er en del af vores undervisningstilbud. Skolepenge i 12 rater HUSK at skolepenge/sfo betaling er fordelt på 12 rater på et år. Det vil sige, at juli også er betalingsmåned. Ved udmelding betaler man for løbende måned + 30 dage. Skolepenge 2019/20 (1. barn = yngste barn) 4. til 9. kl. 0. til 3. kl. SFO 1. barn barn barn barn barn Osv.

11 Skolemælk I kan bestille skolemælk på Hvis I er i tvivl om noget, så ring til kontoret og tal med Karin eller Marianne. Sundhedspolitik Skolens sundhedspolitik kan findes på hjemmesiden. Skolevejen m.m. 1. Eleverne skal selvfølgelig vise god opførsel på skolevejen. 2. Eleverne må ikke forlade skolens område med mindre særlig tilladelse foreligger. 3. I tilfælde af ændringer i elevernes timeplan kan elever fra og med 4. klasse sendes hjem uden at hjemmet underrettes først. Ødelæggelse af inventar m.m. Den eller de pågældende elever, som har forårsaget ødelæggelse af skolens inventar, ruder m.m., får en regning på skadens udbedring. Evt. kan forældrenes forsikring gå ind og dække. Årsinformation på nettet Årsinformationen ligger på skolens hjemmeside - under Fakta/Foldere/Årsinformation. På hjemmesiden kan du også finde billeder fra skolens mange aktiviteter og følge med i de daglige informationer. Vi lægger også billeder ind på vores facebook profil, så bliv gerne ven med os og se med. Trafikalt På Billesborgvej har vi fået en cykelsti, så eleverne sikkert kan gå hen til grisen, der kører med ½ times interval. Bustiderne for bus 254 kan ses på Bus 254 kører mellem Køge St. og Hårlev St. og stopper ved Billesborgskolen på vejen. Om morgenen er det muligt at tage en særbus kl fra Køge station, som kører eleverne direkte ud til skolen. Biler til og fra Billesborg skal køre ad Knapmagervej. Vi har en rundkørsel for at kunne afvikle trafikken bedst muligt. Sørg for ikke at holde foran portåbningen, når I sætter jeres børn af, men træk videre rundt ved et hurtigt kys og farvel eller hen på parkeringspladserne, hvis afsætningstiden trækker ud.

12 Å r s i n f o r m a t i o n B I L L E S B O R G S K O L E N Billesborgvej 59A Køge Tlf billesborgskolen@billesborgskolen.dk GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN w w w. b i l l e s b o r g s k o l e n. d k

GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN

GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN Å r s i n f o r m a t i o n 2 0 1 9 GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2019-2020 w w w. b i l l e s b o r g s k o l e n. d k G E N E R E L I N F O R M AT I O N BILLESBORGSKOLEN Andagter & Fællessamlinger Hver

Læs mere

Afstandskriterierne er følgende:

Afstandskriterierne er følgende: Å r s i n f o r m a t i o n 2 0 1 7 GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2017-2018 B I L L E S B O R G SKOLEN. D K G E N E R E L I N F O R M AT I O N B I L L E S B O R G S K O L E N Andagter & Fællessamlinger Hver

Læs mere

Afstandskriterierne er følgende:

Afstandskriterierne er følgende: Å r s i n f o r m a t i o n 2 0 1 6 GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2016-2017 B I L L E S B O R G SKOLEN. D K G E N E R E L I N F O R M AT I O N B I L L E S B O R G S K O L E N Andagter & Fællessamlinger Hver

Læs mere

Å r s i n f o r m a t i o n 2 0 1 5 GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2015-2016 B I L L E S B O R G S K O L E N. D K

Å r s i n f o r m a t i o n 2 0 1 5 GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2015-2016 B I L L E S B O R G S K O L E N. D K Å r s i n f o r m a t i o n 2 0 1 5 GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2015-2016 B I L L E S B O R G S K O L E N. D K G E N E R E L I N F O R M AT I O N B I L L E S B O R G S K O L E N Andagter & Fællessamlinger

Læs mere

Å rsinformation 08 BILLESBORGSKOLEN SKEMAER GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2008-2009 BILLESBORGSKOLEN.DK

Å rsinformation 08 BILLESBORGSKOLEN SKEMAER GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2008-2009 BILLESBORGSKOLEN.DK Å rsinformation 08 BILLESBORGSKOLEN SKEMAER GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2008-2009 BILLESBORGSKOLEN.DK Å RSINFORMATION 2008-2009 BILLESBORGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår! Vi er nu 160 børn, og det

Læs mere

Å rsinformation 09 SKEMAER GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2009-2010 BILLESBORGSKOLEN.DK

Å rsinformation 09 SKEMAER GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2009-2010 BILLESBORGSKOLEN.DK Å rsinformation 09 SKEMAER GENEREL INFORMATION ÅRSPLAN 2009-2010 BILLESBORGSKOLEN.DK Å RSINFORMATION 2009-2010 BILLESBORGSKOLEN Fritid til at lære Skole på græsk betyder fri tid. Man behøvede ikke at arbejde,

Læs mere

Forældre på Billesborgskolen

Forældre på Billesborgskolen Forældre på Billesborgskolen Vi er glade for det gode samarbejde med jer forældre. I bakker lærere og skole op og lever med i skolens hverdag. Når skole og hjem står sammen om opgaven med at give barnet

Læs mere

Praktiske oplysninger for skole

Praktiske oplysninger for skole Praktiske oplysninger for skole Denne folder indeholder de praktiske oplysninger, som vedrører vores skole. Skulle der være spørgsmål, som ikke besvares heri og det er der helt sikkert - er I velkomne

Læs mere

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Praktiske oplysninger - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Kære forældre! Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være

Læs mere

FORÆLDRE - INFORMATION. Roslev Skolefritidsordning.

FORÆLDRE - INFORMATION. Roslev Skolefritidsordning. FORÆLDRE - INFORMATION Roslev Skolefritidsordning. Side 2 Til forældre med børn i Roslev SFO. Forældreinformationen indeholder nyttige oplysninger om fritidsordningen. Brug folderen hvis I har brug for

Læs mere

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Holbæk By Skole Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Indhold Om skolen... 2 Bestemmelser og regler for elever... 3 Skolebestyrelsen... 3 Forældreråd... 3 Børneråd... 3 Trivsel/adfærdsregler... 3

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

FORÆLDRE - INFORMATION. Roslev SFO.

FORÆLDRE - INFORMATION. Roslev SFO. FORÆLDRE - INFORMATION Roslev SFO. Side 2 Til forældre med børn i Roslev SFO. Forældreinformationen indeholder nyttige oplysninger om fritidsordningen. Brug folderen hvis I har brug for oplysninger, men

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Bestyrelsen juni 2015: Skoleleder:

Bestyrelsen juni 2015: Skoleleder: "Den lille hjælper" Bestyrelsen juni 2015: Susanne Damsgaard lind (formand) Huggersgårdvej l, Bonnet Tlf. 97888058 Margrethe Winther Nørgårdvej 20, Vandborg Tlf. 97836364 Lise-Lotte van den Berge Guldhammer

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Nyttige informationer om Augustenborg skole

Nyttige informationer om Augustenborg skole Nyttige informationer om Augustenborg skole Om skolen 88 72 43 55 E-mail augustenborgskole@sonderborg.dk Hjemmeside www.augustenborgskole.dk Ordensregler Skolen har følgende fælles ordensregler Vi er ordentlige

Læs mere

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være svært at huske

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole. Når fundamentet og balancen er i orden...

SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole. Når fundamentet og balancen er i orden... SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole Når fundamentet og balancen er i orden... 1 Udvikling - helt fra start Den første del af skoledagen tilbringes i indskolingsbygningen på Randers Realskole - en

Læs mere

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange Indskolingen www.nordals-skolen.dk En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange En Helt (U)almindelig Dejlig Skole Folderen beskriver en række praktiske forhold, som har betydning for dit barns

Læs mere

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på Forandring: At gå i skole på mellemtrinnet er en forandring i forhold til den dagligdag og de rutiner, du og dit barn har kendt til i indskolingen. En sådan ændring kan gøre dit barn usikkert i en periode.

Læs mere

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen.

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. Skalmejeskolen Forældrehåndbog En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. September 2018 Skalmejeskolen skal være en af de bedste skoler, der findes. På

Læs mere

PRAKTISKE INFORMATIONER

PRAKTISKE INFORMATIONER PRAKTISKE INFORMATIONER Mødetid Undervisningen starter med morgensang kl. 8.15. Som forældre er man velkommen til at deltage i morgensangen på sidelinjen. Hvis man kommer for sent, bedes man vente i klassen,

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt Kommende begivenheder Juli 2014 Sommerferie til mandag d. 11.8.2014. kl. 8.00. Nærmere program for dagen følger i uge 32. Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33

Læs mere

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange www.nordals-skolen.dk En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange En Helt (U)almindelig Dejlig Skole Folderen beskriver en række praktiske forhold, som har betydning for dit barns skolegang

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) August 2017 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\folder østerbyaug17.doc

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) August 2017 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\folder østerbyaug17.doc 1 Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) August 2017 tlf.79965611 2 Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen(SFO) er det kommunale tilbud om pasning af børn uden for skoletid. Ordningen omfatter elever

Læs mere

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC A Nilen ABC Afgangsprøve I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve

Læs mere

Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. kl. 11.30 17.00, fredag dog 15.45.

Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. kl. 11.30 17.00, fredag dog 15.45. Skolens tilsyn Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. Skoledagens forløb: Ringetider 1. lektion 8.00-8.45 2. lektion 8.55-9.40 3. lektion 10.00-10.45

Læs mere

Velkommen til Brenderup og Omegns Realskoles SFO

Velkommen til Brenderup og Omegns Realskoles SFO Velkommen til Brenderup og Omegns Realskoles SFO Kontakt til Skolevejens SFO Skolevejens SFO Skolevej 25 5464 Brenderup Tlf. 2117 0787 E-mail: via skolens Intra Afdelingsleder Lene Sand Christensen Tlf.

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

sfo kilden ellekilde skolen

sfo kilden ellekilde skolen sfo kilden ellekilde skolen 1 velkommen til sfo kilden ellekildeskolen SFO Kilden byder velkommen til jer og jeres barn. I dette hæfte vil vi give oplysninger om institutionens pædagogiske linje og oplysninger

Læs mere

Velkommen. Vi er baseret på den Grundtvig- Koldske tankegang. Vores grundlæggende værdier er. tryghed, tolerance, fællesskab og

Velkommen. Vi er baseret på den Grundtvig- Koldske tankegang. Vores grundlæggende værdier er. tryghed, tolerance, fællesskab og Velkommen Vi er baseret på den Grundtvig- Koldske tankegang. Vores grundlæggende værdier er tryghed, tolerance, fællesskab og samarbejde med respekt for den enkelte. Vi er en faglig og kreativ skole med

Læs mere

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Biblioteket, Tvær Allé. Reglerne for udstedelse af buskort kan

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Info folder Bikuben 2013. Info folder om Bikuben 2013

Info folder Bikuben 2013. Info folder om Bikuben 2013 Info folder om Bikuben 2013 1 Indholdsfortegnelse: Praktiske oplysninger s. 3 Åbningstider s. 3 P-plads-forhold s. 3 Usynlige grænser s. 4 ForældreIntra s. 4 Fravær s. 5 Ferie s. 5 Mad s. 5 Eftermiddagsmad

Læs mere

Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid!

Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid! Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid! Skolefritidsordningen er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse. SFO en er en udvidelse af skolen og tilbyder: kreativitet, kunst & håndværk,

Læs mere

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) Januar 2015 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\Folder Østerbyjan2015.doc

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) Januar 2015 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\Folder Østerbyjan2015.doc 1 Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) Januar 2015 tlf.79965610 2 Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen(SFO) er det kommunale tilbud om pasning af børn uden for skoletid. Ordningen omfatter elever

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Informationsfolder. Olympen SÆBYGAARDSKOLEN SFO - OLYMPEN. Sæbygaardskolens SFO TIL BØRN OG FORÆLDRE

Informationsfolder. Olympen SÆBYGAARDSKOLEN SFO - OLYMPEN. Sæbygaardskolens SFO TIL BØRN OG FORÆLDRE TIL BØRN OG FORÆLDRE Informationsfolder SÆBYGAARDSKOLEN SFO - Sæbygaardvej 34, 9300 Sæby ATHENE 4021 0813 - APOLLON 4021 3913 Olympen Sæbygaardskolens SFO Indhold Kære forældre... 3 Personale... 4 Generel

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

Sparkær Skole & SFO/Klub

Sparkær Skole & SFO/Klub SKOLEÅRET 18/19 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kan du gætte, hvem jeg er.? Se flere billeder fra fastelavn inde i bladet

Indholdsfortegnelse. Kan du gætte, hvem jeg er.? Se flere billeder fra fastelavn inde i bladet Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet læs bl.a. om den kommende skolereform side 4: Forældrekredsmødet side 5: Hit med de brugte cowboybukser side 6: Nyt fra Klubben side 7: Kalenderen side 8: Datoer

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 9. oktober 2014 Nyhedsbrev nr. 55 Skolefrugt Efter en pause på et par år, giver vi igen mulighed for, at eleverne på Nørreskov-Skolen kan købe frugt. Vi har

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Hvem, hvad, hvor og hvordan? Juni 2014 Indledning I dette skrift vil vi forsøge at give et billede af hvordan hverdagen kommer til at se ud på Borup Skole

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Velkommen i Kahytten

Velkommen i Kahytten Velkommen i Kahytten SFO på Skjern Kristne Friskole Skoleåret 2015-16 - at lede til livet At lede til livet Når børnene træder ind i SFO, indgår de i relationer med andre børn og et personale, der har

Læs mere

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser.

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. www.sct-knud.dk Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. Sct. Knuds Skole arbejder for: at give barnet de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

Kontaktinformationer: Administration: Odense SV. Odense S. Områdeleder:

Kontaktinformationer: Administration: Odense SV. Odense S. Områdeleder: Kontaktinformationer: Administration: Dalum Ungdomsskole Bergendals Alle 25 Tlf.: 63 75 30 40 www.min-klub.dk Ungdomsskoleleder: Erik Ravn Nielsen Klubleder: Nina F. Øhlenschlæger Mobil: 29 63 10 26 Odense

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012 1 Indholdsfortegnelse Forældre... 3 Klasseråd... 3 Klassekasse... 3 ForældreIntra... 3 Fravær... 3 Kontakt til lærerne... 3 Skole-hjem-samtaler... 3 Lektier... 3 Hverdagen i skolen... 4 Gymnastik... 4

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne velkomst folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

Velkommen til Kollerup Skoles SFO

Velkommen til Kollerup Skoles SFO Velkommen til Kollerup Skoles SFO 1 Værdier og mål: Hverdagen i SFO/Klub er præget af fokus på: Trivsel og udvikling Frihed til at vælge Kreativitet Relationer Det betyder at: Børn føler sig set og hørt

Læs mere

#Spørgsmål og svar om den nye skole

#Spørgsmål og svar om den nye skole #Spørgsmål og svar om den nye skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? (3/7-2014) Alle elever får en

Læs mere

Indhentelse af personoplysninger.

Indhentelse af personoplysninger. Arrild Friskole & Børnehus Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund. Skolen@arrildfriskole.dk Tlf.: 74830103 Boernehuset@arrildfriskole.dk Tlf.: 30138403 Indhentelse af personoplysninger. Almindelige informationer

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Vildbjerg Skoles SFO. Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg. Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk

Vildbjerg Skoles SFO. Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg. Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk 2013 Vildbjerg Skoles SFO Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk Tlf.nr. Susanne 96 28 77 13 Pia 96 28 77 15 Afd. 1 96 28 77 11 Afd. 2 96 28 77 14 SFO leder: Susanne

Læs mere

HUSK SKIFTETØJ TIL SKABET, det er temmelig vådt derude :0) Stativet med overtøj, ude i gangen, skal tømmes hver fredag.

HUSK SKIFTETØJ TIL SKABET, det er temmelig vådt derude :0) Stativet med overtøj, ude i gangen, skal tømmes hver fredag. Så skete det igen, det er sørme det er sandt, det er december :0) Der bliver forberedt, til musicalen, der bliver produceret fine ting, lækre ting, søde ting og alle mulige ting, I kan godt glæde jer.

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

SCT. JOSEPH SKOLE SFO TLF.: ÅBENT MANDAG TIL TORSDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 17:00 FREDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 16:00

SCT. JOSEPH SKOLE SFO TLF.: ÅBENT MANDAG TIL TORSDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 17:00 FREDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 16:00 SCT. JOSEPH SKOLE SFO 2014 2015 TLF.: 5766-0957 ÅBENT MANDAG TIL TORSDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 17:00 FREDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 16:00 SFO en er en integreret del af Sct. Joseph Skole, og er derfor

Læs mere

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE Hermed en stor velkomst til alle. Jeg håber, I har nydt den gode sommer rigtig meget sammen med jeres børn. Nyansatte Skolen har ansat 3 nye lærere, en børnehaveklasseleder

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse.

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse. Info abc Biblioteket har en samling på ca. 3.000 bind, bestående af både fag- og skønlitteratur. Eleverne har mulighed for at låne bøger i bibliotekstimerne. Lånetid er en måned. Brug af egen elektronik

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

Egelundskolens SFO. Velkomstfolder skoleåret

Egelundskolens SFO. Velkomstfolder skoleåret Egelundskolens SFO Velkomstfolder skoleåret 2013-2014 Personalet på Egelundskolens SFO Jonas 1.a Mediha 2.b Carsten afd.led. Jacob afd.led. Tina 0.b Frederikke 2.a Helle 0.a Birgit 3.b Bill 0.a Lise 3.a

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse Praktiske forhold 1. Skolebestyrelse og skoleledelse 2. Klasseforældreråd 3. Sundhedspleje 4. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) 5. Familiehus Nord 6. Specialundervisning og inklusion 7. Skolerejser

Læs mere

Velkommen til Th. Langs SFO

Velkommen til Th. Langs SFO Velkommen til Th. Langs SFO Indhold Indholdsfortegnelse Velkommen til Th. Langs SFO Lille hus Indskolingen Bloktimer Hvad vil vi som SFO? Hverdagen Traditioner Aktiviteter ud af huset Daglige ændringer

Læs mere

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Velkommen Basisundervisning i Rudersdal Kommune Visitering Hvis dit barn har et andet modersmål end dansk, skal tosprogskonsulenten vurdere, hvilken form for støtte i dansk som andetsprog dit barn har

Læs mere

Så skete det igen, det er sørme det er sandt, det er december :0)

Så skete det igen, det er sørme det er sandt, det er december :0) Så skete det igen, det er sørme det er sandt, det er december :0) Tirsdag havde vi indskrivning til vores tidlig SFO, vi ender op med en klasse på 16 (muligvis 17) elever, det er jo bare perfekt :0) Der

Læs mere

Principper(Revideret efterår 2013)

Principper(Revideret efterår 2013) Principper(Revideret efterår 2013) Principper for skole/hjem-samarbejde bestyrelsen, skolens ledelse, pædagoger og lærerne arbejder for, at skole/hjem samarbejdet har gode rammer og muligheder. 1. ns ledelse

Læs mere

Velkommen til Kollerup Skoles SFO

Velkommen til Kollerup Skoles SFO Velkommen til Kollerup Skoles SFO Vores Værdier: Hverdagen tilrettelægges så børnene føler sig trygge og er glade for at komme. Børn skal videreudvikle sociale og personlige kompetencer. Herved forstås

Læs mere

Velkommen til Hylke SFO. Hylke skole blev i 1986 genåbnet og har siden fungeret som folkeskole med klasser fra 0-2 klasse.

Velkommen til Hylke SFO. Hylke skole blev i 1986 genåbnet og har siden fungeret som folkeskole med klasser fra 0-2 klasse. Velkommen til Hylke SFO Denne beskrivelse indeholder oplysninger om hvad vi tilbyder dit barn i løbet af sin SFO tid. Det er her du finder praktiske oplysninger, oplysninger om hvad barnet kan lave og

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Indhentelse af personoplysninger. Arrild april 2018. Almindelige informationer Børnehuset/ skolen har brug for at indhente personoplysninger om barnet og dennes forældre i forbindelse med indmeldelse.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde!

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde! Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 4: Kalenderen side 5: En lille huskeliste side 6: Forældremøderne side 7: UndervisningsMiljøVurde ring side 8: Idrætsdagene på Herlev Stadion side

Læs mere

10. klasse i Ishøj. -lille abc. Ret og pligt. Vi har lavet den så du kan bruge den alfabetisk som et leksikon. Alkohol og stoffer. Arbejde i fritiden

10. klasse i Ishøj. -lille abc. Ret og pligt. Vi har lavet den så du kan bruge den alfabetisk som et leksikon. Alkohol og stoffer. Arbejde i fritiden 10. klasse i Ishøj -lille abc Ret og pligt Du har ret til at gå i skole Du har ret til undervisning Du har ret til at blive hørt Du har ret til at føle dig tryg Du har ret til at blive dygtigere Du har

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Kirkedalsvej 64, Rårup. 7130 Juelsminde. Tlf: 79 83 30 20. Den 20. mar. 2013. Kære Forældre

Kirkedalsvej 64, Rårup. 7130 Juelsminde. Tlf: 79 83 30 20. Den 20. mar. 2013. Kære Forældre Den 20. mar. 2013 Kære Forældre Kommunernes Landsforening (KL) har varslet en lockout af de fleste af landets folkeskolelærere fra den 1.april. Det har de gjort, fordi de og Lærernes Centralorganisation

Læs mere

SKOLEFRITIDSORDNING - SFO: Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig:

SKOLEFRITIDSORDNING - SFO: Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: På Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 500 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt En skole med

Læs mere

GÆLDENDE REGLER OG PRAKSIS for den selvejende institution. Den lille Skole i København

GÆLDENDE REGLER OG PRAKSIS for den selvejende institution. Den lille Skole i København GÆLDENDE REGLER OG PRAKSIS for den selvejende institution Den lille Skole i København Udover skolens vedtægter, som er godkendt af Undervisningsministeriet, gælder en række regler, som er vedtaget (og

Læs mere

I tilfælde af lockout: Nyhedsbrev 1 om eventuel lockout 20. marts 2013. Kære forældre.

I tilfælde af lockout: Nyhedsbrev 1 om eventuel lockout 20. marts 2013. Kære forældre. Nyhedsbrev 1 om eventuel lockout 20. marts 2013 Kære forældre. Finansministeriet og dermed regeringen har som nævnt varslet lockout fra 1. april 2013 for lærere ved en række skoler fx friskoler, privatskoler

Læs mere

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe Nyhedsbrev til forældre september 2014. IT Nedenstående gælder elever fra 4. klasse-9. klasse. Skolens IT-vejledere Ida Larsen og Frank Andreasen har følgende anbefalinger vedr. køb at egen computer, tablet

Læs mere

AUGUST 2012. Velkommen til Svebølle SFO

AUGUST 2012. Velkommen til Svebølle SFO AUGUST 2012 Velkommen til Svebølle SFO Forord Forord Med denne folder vil Svebølle SFO gerne byde nye børn og forældre VELKOMMEN. Formålet med folderen er samtidig at informere vore nye børn og forældre

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. august 2013 Fredagsbrev nr. 748 Næste uger: 26. august 27. august 29. august UU-besøg 7.- 8.kl. Stig kursus Forældremøde indskoling Bestyrelsesmøde Mærkedag: 24. august 27.

Læs mere

Velkommen til SFO Hyldetræet, en afdeling af Ll. Næstved skole. Søndergade 20, Hyllinge, 4700 Næstved. Tlf:

Velkommen til SFO Hyldetræet, en afdeling af Ll. Næstved skole. Søndergade 20, Hyllinge, 4700 Næstved. Tlf: Velkommen til SFO Hyldetræet, en afdeling af Ll. Næstved skole. Søndergade 20, Hyllinge, 4700 Næstved. Tlf: 55888026 Vi er en af 6 afdelinger på Lille Næstved skole. Der går ca. 1800 elever på hele skolen.

Læs mere

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9 Musikskolen frivillige undervisningstilbud Tilmelding senest 1. juni Sæson 2015-16 af 9 Velkommen Undervisere Kåre Tórður Anette Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til en ny sæson i Musikskolen

Læs mere