Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer"

Transkript

1 November 2015 Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer Titel: Der formuleres en titel, som understreger, at parterne med aftaleindgåelsen forpligter sig til at tage et fælles ansvar. Aftale om udlejning 20xx-20xx Her præciseres indledningsvis det fælles formål om at skabe en bæredygtig by/boligområde/kommune. Der citeres evt. fra kommunens og boligorganisationernes strategier med nogle af de centrale målsætninger: Der kan tages udgangspunkt i eller formuleres kommunale målsætninger om eksempelvis social bæredygtighed, områdefornyelse, boligsociale indsatser, helhedsplanlægning i byområder mv. Der kan tages udgangspunkt i eller formuleres kommunale målsætninger om eksempelvis befolkningsudvikling, efterspørgsel på forskellige boligformer og boligstørrelser, variation i boligmassen mv. Formulering af de almene boligorganisationers rolle og position i forbindelse med byudvikling. Konkretisering af, hvilken rolle de almene boligorganisationer har spillet i kommunen eks. gennem de sidste 5 år. Formålet med aftalerne Konkretisering af, at de aftaler, som indgås, understøtter det formulerede fælles formål. Formulering af, at anvendelse af redskaberne tager udgangspunkt i de konkrete forhold i boligområderne og har betydning eksempelvis for løsningen af boligplacering af flygtninge. Formulering af, at formålet med de aftaler, som indgås, er at bæredygtigheden i de enkelte boligområder skal sikres. Eksempelvis kan det være et mål, at beboersammensætningen i boligområderne afspejler sammensætningen i kommunen som helhed, hvor eksempelvis xx pct. af borgerne mellem 18 og 64 år er selvforsørgede, dvs. er i arbejde eller under fuldtidsuddannelse eller andre parametre, som vurderes relevante. Det kan overvejes, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at samle eller fordele flygtninge i flere forskellige boligafdelinger, og i hvilket omfang det er hensigtsmæssigt at anvende eventuelle tomme boliger. Beskrivelse af udlejningssituationen. Er det attraktivt at bo i kommunen? Har de almene boligorganisationer lange ventelister til ledige boliger eller er der udlejningsvanskeligheder. Datagrundlag og fælles opfølgning Kommunen udvikler og vedligeholder værktøjer til på afdelingsniveau at følge de socioøkonomiske udviklingstendenser og konsekvenserne af de forskellige aftaler, som indgås. Det kan eksempelvis være tal fra den boligsociale monitorering, der kobles med GIS-kort eller KÅS-tal. Data fra de valgte værktøjer stilles til rådighed for parterne omkring aftalen til brug for analyse, overblik, målretning af indsatser mv.

2 Målepunkterne kan eksempelvis være grad af arbejdsmarkeds- og uddannelsestilknytning samt i hvilket omfang den kommunale anvisning anvendes. I forbindelse med flygtningeaftaler kan et målepunkt også være antallet af boligplacerede flygtninge i boligområdet. Der kan eksempelvis udarbejdes målinger årligt, og det kan aftales, at der indkaldes til ekstraordinært møde ved konstatering af store afvigelser. Datagrundlagets status ved aftalens indgåelse bør beskrives og vedlægges i bilag til aftalen. Varighed Aftalen træder i kraft xx.xx.20xx og xx.xx.20xx. Der gøres status for samarbejdet på møder i de fælles samarbejdsorganer mellem kommune og boligorganisationer samt som fast punkt på styringsdialogmøder. Der nedsættes samarbejdsfora, hvis disse ikke allerede eksisterer, eksempelvis med deltagelse af borgmester, relevante udvalgsformænd samt repræsentanter fra de almene boligorganisationer med mødeaktivitet mindst en gang årligt. Desuden kan med fordel nedsættes en administrativ styregruppe, der følger implementeringen af aftalen samt vurderer de løbende målinger på og evalueringer af aftalen. Aftalen evalueres mellem parterne i x. kvartal 20xx, hvor boligafdelingernes kategorisering i forhold til målepunkterne kan ændres. Kommunen stiller data til rådighed for evalueringen, som forelægges for relevante samarbejdsorganer. Der evalueres midtvejs, og afdelinger kan flytte kategori efter deres nøgletal.

3 Bilag 1. Aftaletema: Udlejning til flygtninge Her kan indsættes en beskrivelse af det antal flygtninge, som det forventes, at Udlændingestyrelsen vil placere i kommunen i de kommende år. Her beskrives erfaringerne med at skabe løsninger i fællesskab. Eksempelvis, at der er gode erfaringer i kommunen med at løse sådanne udfordringer i fællesskab. Beskrivelse af, at kommunen anerkender de almene boligorganisationers bidrag til at være med til at løse udfordringer som den kommunale anvisning afføder og der er en stor gensidig interesse i fortsat at arbejde med boligsociale udforinger mv.. Beskrivelse af kommunens samlede strategi for at løse udfordringen med boligplacering af flygtninge eksempelvis private lejemål samt nyetablering af et stort antal boliger i kommunalt regi mv. Beskrivelse af, at kommunen er indstillet på at yde denne indsats maksimal opmærksomhed, eksempelvis ved hotline til kommunen ved udfordringer, tværfaglig støtte fra kommunens side samt økonomisk sikkerhedsnet svarende til den almindelige kommunale anvisning. Herudover kan der i denne særlige situation, og med hjemmel efter lovgivningen iht. ydelser og tillæg, være særlig opmærksomhed om at støtte op omkring evt. manglende huslejebetaling. På den baggrund stilles eksempelvis foreløbig xx boliger til rådighed i perioden 20XX-20XX, som fordeles over de almene boligorganisationer efter en plan, der tager højde for beboersammensætning mv. Planen bør sikre, at den ekstraordinære anvisning udgør en afbalanceret andel af de samlet set ledige lejemål i perioden. Efter denne anvisning gøres der status. I forbindelse med den ekstraordinære anvisning af flygtninge er der behov for at afsøge og udnytte det potentiale, der er i de almene boligorganisationer for at støtte op om en god integrationsproces. Forskellige redskaber kan tages i anvendelse på kommunalt og boligorganisationsniveau: - Understøttelse af udvikling af fælles bo-kultur. Der kan indgås aftaler om samarbejde om informationsmøder samt tolkebistand for at orientere de nye beboere om livet i den almene boligafdeling, husordensregler, affaldshåndtering, fællesfaciliteter m.v. - Understøttelse af frivillige aktiviteter i boligorganisationerne. Fra kommunen kan der eventuelt disponeres et beløb pr. flygtning, der boligplaceres, til støtte til særlige frivillige aktiviteter i boligorganisationerne med sigte på integration af de nye naboer.

4 - Synliggørelse af mulighederne for at bidrage til lokalsamfundet. Mulighederne for at bidrage til og interagere med lokalsamfundet kan synliggøres og beskrives. - Etablere beskæftigelses- og praktiktilbud. Mulighederne for at etablere praktik- og andre beskæftigelsestilbud i boligorganisationen eller kommune til understøttelse af integrationen af de nye naboer kan undersøges. - Etablere samarbejder. Mulighederne for at etablere samarbejder med relevante skoler, foreninger mv. til støtte for integrationen kan undersøges. Udlejning til flygtninge via ventelisten Her indsættes beskrivelse af, I hvilket omfang det er hensigtsmæssigt at udleje til flygtninge via ventelisten. Beskrivelse af, at udlejning til flygtninge ikke foregår tilfældigt, men er en koordineret, aftalebaseret og styret proces i tæt dialog mellem kommune og boligorganisationer. Det kan angives, hvem i kommunen der giver boligorganisationerne besked i de konkrete tilfælde, hvor der sker udlejning til flygtninge via venteliste. Beskrivelse af, at boligafdelingernes bæredygtighed mv. vurderes inden udlejning via ventelisten samt beskrivelse af, hvordan der løbende følges op på disse vurderinger. Beskrivelse af, hvordan kommunen sikrer, at boligorganisationerne orienteres om, at der ved udlejning via ventelisten er tale om udlejning til en flygtning samt beskrivelse af, hvordan kommunen godkender den konkrete udlejning med henblik på, at boligorganisationen opnår garanti via 62.

5 - Bilag 2. Aftaletema: Kommunal anvisning Kommunal anvisning Beskrivelse af den kommunale anvisning. Eksempelvis, at kommunen anviser til 25 pct. af de ledige boliger efter 59, stk. 1, og at der eventuelt er xx pct. kommunal anvisning efter 59, stk. 2, hvilket i dag svarer til xx boliger ud af xx ledige almene lejemål på årsplan og ud af de i alt xx almene familieboliger i kommunen. Beskrivelse af, hvordan kommunen anviser til kommunens husvilde- og familieboliger under ét, herunder boliger stillet til rådighed efter reglerne om kommunal anvisning af almene boliger 59, stk. 1. Kriterierne for godkendelse af boligbehov kan omfatte: eks. enlige med børn eks. enlige med helt særlige behov eks. flygtninge eks. borgere fra kommunens botilbud/herberg/krisecentre, hvor borgeren kan inkluderes i egen bolig eks. veteraner eks. løsladte Beskrivelse af, hvordan kommunen anviser efter 59, stk. 2.:

6 Bilag 3. Aftaletema: Differentieret kommunal anvisning Differentieret kommunal anvisning Formulering af parternes aftaler om beboersammensætning eksempelvis, at en varieret beboersammensætning prioriteres. Det er vigtigt at være opmærksom på, at den fleksible anvisning ikke anvendes til kommunale anvisninger, og at redskabet primært er anvendeligt i de områder, hvor der er en vis efterspørgsel på boligerne. Beskrivelse af, hvordan målet forfølges, eksempelvis kan en varieret beboersammensætning understøttes ved at differentiere kommunens anvisning i de enkelte afdelinger. Samtidig kan skabes sammenhæng for den enkelte afdeling mellem den kommunale anvisning og brugen af fleksibel udlejning. Eksempelvis kan der i afdelinger, hvor mange beboere er uden arbejdsmarkeds- og uddannelsestilknytning, ske en lavere anvisning fra kommunen. Tilsvarende kan der ske en større anvisning fra kommunen i afdelinger, hvor andelen af arbejdsmarked- og uddannelsestilknytning er højere. Den kommunale anvisning kan eksempelvis fastsættes til mellem 11 og 33 pct., afhængig af uddannelses- eller arbejdsmarkedstilknytning blandt beboerne i de enkelte afdelinger, jf. tabel 1. Tabel 1. Eksempel på kommunal anvisning i almene boligorganisationer i xx kommune Uddannelses-/ arbejdsmarkedstilknytning Kategori Kommunal anvisning Andel af ledige boliger Mere end 30 pct. af beboerne har ikke xx-plus- xx pct. uddannelses-/arbejdsmarkedstilknytning afdelinger Mellem 25 og 30 pct. af beboerne har ikke xx-xx- xx pct. uddannelses-/arbejdsmarkedstilknytning afdelinger Mindre end 25 pct. af beboerne har ikke uddannelses-/arbejdsmarkedstilknytning xx-minusafdelinger xx pct. Uddannelses- eller arbejdsmarkedstilknytning i en given afdeling beregnes som andelen af borgere ml. 18 og 64 år, der ikke er på kontanthjælp, arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge, ressourceforløb, revalidering, ledighedsydelse eller førtidspension. Vælges eksempelvis ovenstående fordeling er der samlet set tale om, at boligorganisationerne stiller et uændret antal boliger til rådighed for kommunen, dvs. 25 pct. 59, stk.1 og evt. xx pct. efter 59, stk. 2 af de ledige boliger. Boligorganisationerne bidrager til at matche beboere, boliger og boligområder for at forfølge ambitionen om den socialt bæredygtige by og velfungerende boligområder. Følgende konkrete aftaler for arbejdsgangen kunne indgås: Boligorganisationen fremsender oplysninger om ledige boliger til kommunal anvisning eksempelvis senest xx arbejdsdage efter, at boligorganisationen har modtaget opsigelse af lejemålet. Hvis kommunen returnerer boligen indenfor eksempelvis xx arbejdsdage efter modtagelsen, har kommunen ingen økonomisk forpligtelse i forhold til tomgangsleje.

7 Hvis kommunen returnerer boligen til boligorganisationen efter eksempelvis xx arbejdsdage, hæfter kommunen for tomgangslejen svarende til den almindelige opsigelsesperiode, dvs. i op til xx måneder, hvis boligen har været tom i perioden. Hvis kommunen ønsker at anvise borgere til boligen, sendes der en anvisning til boligorganisationen så hurtigt som muligt. Boligorganisationen skal have eksempelvis xx dage til at udarbejde kontrakt m.v. Anvises der med kortere varsel, kan boligorganisationen rykke indflytningsdatoen. Kommunen hæfter for tomgangslejen fra førstkommende 1. eller 15. i en måned, efter boligen er tom, og indtil en anvist borger overtager forpligtelsen.

8 Bilag 4. Aftaletema: Fleksibel udlejning Fleksibel udlejning kan anvendes for at understøtte eksempelvis en varieret beboersammensætning og velfungerende boligområder i de områder, hvor der er en solid efterspørgsel på boligerne. Her har boligorganisationerne mulighed for at give fortrinsret til ansøgere på ventelisten, som opfylder visse betingelser. Fortrinsretten kan eksempelvis forbeholdes husstande, hvor mindst et medlem er over 18 år xxx eks. har fuldtidsarbejde (mindst 25 timer gennemsnitligt pr. uge), eller xxx er i gang med en fuldtidsuddannelse som lærling eller studerende (SU-berettiget) eller xxx andre relevante parametre De ufravigelige kriterier kan eventuelt suppleres i de konkrete udlejningsaftaler mellem kommunen og den enkelte boligorganisation: xxx eks. ansøgere med bopæl udenfor og arbejde i kommunen ( grøn anvisning) under forudsætning af fuldtidsarbejde eller fuldtidsuddannelse, jf. ovenfor. xxx eks. ansøgere der er skilsmisseramte/separerede med bopæl i xx Kommune i et år efter skilsmissen/samlivsophør - under forudsætning af fuldtidsarbejde eller fuldtidsuddannelse xxx eks. seniorer over 62 år med fuldtidsarbejde som er bosiddende i xx Kommune, men som ønsker at flytte til en mindre bolig xxx eks. enlige ansøgere med fuldtidsarbejde eller i fuldtidsuddannelse og med børn xxx andet Omfanget af fleksibel udlejning i den enkelte afdeling fastlægges i de konkrete udlejningsaftaler mellem xx Kommune og de enkelte boligorganisationer, jfr. almenboliglovens 60.

9 Appendiks: Gældende regler for udlejning til flygtninge 1. Kommunen kan anvise flygtninge inden for den eksisterende lovbestemte/aftalte anvisningsret. Kommunen kan ikke anvise flygtninge til områder på regeringens ghettoliste eller områder omfattet af kombineret udlejning. Kommune og boligorganisation kan indgå aftale om yderligere anvisningsret til flygtninge. Begrænsningen i udsatte områder gælder også her. 2. Kommune og boligorganisation kan indgå aftale om fleksibel udlejning. Begrænsningen af udsatte områder gælder ikke her. Bemærk, at kommunen altid har garantiforpligtelse for boliger, der lejes ud til flygtninge, efter lovens I områder med korte ventelister kan kommunen opfordre flygtningene til at lade sig skrive op på ventelisten. Også her har kommunen garantiforpligtelse efter 62. Fremgangsmåden kræver ikke aftale, men hvis det foregår mere systematisk, bør det drøftes med kommunen. 4. Efter lovens 51, stk. 2, kan almene familieboliger lejes til kommunen eller regionsrådet til etablering af bofællesskaber for lejere med særlige sociale behov. Denne persongruppe omfatter flygtninge. Bestemmelsen kræver enighed mellem kommune og boligorganisation og forudsætter ikke ommærkning til bofællesskab. Udlejningen til kommunen medregnes ikke i den kommunale anvisningsret. Det kan også aftales med kommunen, at boligorganisationen udlejer almene familieboliger til bofællesskabet som sådan (dvs. en fælles kontrakt til flere lejere), jf. almenboliglovens 51, stk. 3. Kommunen har så garantiforpligtelse. Begrænsningen i udsatte områder, jf. pkt. 1, gælder ikke for denne ordning. 5. Familieboliger kan ommærkes til familiebolig-bofællesskaber med mindst 3 bo-enheder med henblik på at kunne udleje de enkelte værelser i boligen til flygtninge, jf. almenboliglovens 3, stk. 5 og 6, og 51 a, stk. 1 og 2. Udlejningen medregnes ikke i den kommunale anvisningsret. Uanset at kommunen har hjemmel til at beslutte en ommærkning, kræver brugen af reglerne, at der indgås en aftale med boligorganisationen om ordningen det skal aftales, hvordan og til hvem værelserne i boligen skal udlejes. Se nærmere i BL Informerer nr Kommunen har garantiforpligtelse. Begrænsningen i udsatte områder, jf. pkt. 1, gælder ikke for denne ordning.

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune Udlejningsaftale for de almene boliger i København Københavns Kommune 2 Det er en fordel med en aftale I loven står, at almene boligorganisationer skal stille hver fjerde ledige bolig til rådighed for

Læs mere

Fælles ansvar for den socialt bæredygtige by

Fælles ansvar for den socialt bæredygtige by Fælles ansvar for den socialt bæredygtige by 29. oktober 2015 Rammeaftale om fleksibel udlejning og kommunal anvisning 2016-19 Frederiksberg vil være en socialt bæredygtig by, der kan inkludere alle borgere

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Kredskonference den 23. marts 2019 Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Plan for eftermiddagen: Kl. 13.30 Kl. 13.50 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Kl. 15.15 Kl. 15.45 Kl. 16.45 Kl. 17.00 Velkommen og præsentation

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Fælles ansvar for den socialt bæredygtige by. Rammeaftale om fleksibel udlejning og kommunal anvisning

Fælles ansvar for den socialt bæredygtige by. Rammeaftale om fleksibel udlejning og kommunal anvisning Fælles ansvar for den socialt bæredygtige by Rammeaftale om fleksibel udlejning og kommunal anvisning 2016-19 Frederiksberg vil være en socialt bæredygtig by, der kan inkludere alle borgere og giver plads

Læs mere

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune Udlejningsaftale 2016-2019 Indgået mellem Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen af boligorganisationer i Rødovre Kommune (Fællesrepræsentationen) 1 Anvisning efter almenboliglovens 59 stk. 1 Boligorganisationerne

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 26 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 26 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 26 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 9. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk

Læs mere

Slots- og Ejendomsstyrelsen

Slots- og Ejendomsstyrelsen Slots- og Ejendomsstyrelsen 22.12.2006 SES Uddybning og supplement af statens tilbud til Christianias beboere af 26. september 2006 om udmøntning af fremtidige organisations- og ejerformer på Christianiaområdet

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER

Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER BY- OG BOLIGMINISTERIET SLOTSHOLMSGADE 1, 3. SAL 1216 KØBENHAVN K TFL: 33 92 61 00 OKTOBER 2000 FOTOS: THOMAS TOLSTRUP, BILLEDHUSET, FORSIDEN, S.13

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. Udlejningsaftale (uden fleksibel udlejning) mellem: Vestsjællands almene Boligselskab LBF-: 0553 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Maj 2015 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Referat Direktørforum for almene boliger

Referat Direktørforum for almene boliger Referat Direktørforum for almene : Fredag den 04. december 2015 Mødetidspunkt:Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Mødested: Stengade 72, Til gården Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Marianne Hoff Andersen

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1.

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1. Kirkeudvalget 2009-10 KIU alm. del Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Dato: 16. november 2009 Kontor: Integrationskontoret J.nr.: 09/09368 Sagsbeh.: ETA Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 2. november 2015 2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget

Læs mere

Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse

Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse Ballerupaftalen mellem Ballerup Kommune og de almene boligorganisationer om adgangen til kommunens almene boligmasse Side 1 Indhold Baggrund... 3 1. Formål:... 3 1.2 Grundlag for aftalen... 4 2. Aftalens

Læs mere

Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder

Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder I. Indledning I de særligt udsatte boligområder er der en række parallelle problemer, der gør sig gældende i mere eller mindre grad. Beboersammensætningen

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte 2014/1 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-34 Fremsat den 11.

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle kom foran på ventelisten Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu boli.nu for alle FLEKSIBEL UDLEJNING NYE MULIGHEDER I DE ALMENE BOLIGOMRÅDER Fredericia Kommune og boli.nu har indgået en aftale

Læs mere

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Byrådet vedtog i maj 2008 Integrationspolitikken for Skanderborg Kommune. Overordnet fremgår følgende Politiske visioner og udviklingsmål:

Læs mere

Indstilling. Deltagelse i frikommunenetværk. Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016

Indstilling. Deltagelse i frikommunenetværk. Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 18. maj 2016 Deltagelse i frikommunenetværk 1. Resume By & Bolig, MSB, har i samarbejde med Randers, Favrskov, København, Roskilde

Læs mere

Møde med boligorganisationerne 2. november 2015

Møde med boligorganisationerne 2. november 2015 GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet Den 26. oktober 2015 Møde med boligorganisationerne 2. november 2015 Svar på spørgsmål fra boligorganisationerne i Gladsaxe Kommune J. nr. 00.01.00G01 1 Spørgsmål fra

Læs mere

Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt

Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt Folketingets Socialudvalg Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 13. marts 2009 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk Til Socialudvalgets

Læs mere

Fleksible udlejningsregler. andre muligheder når du skal søge bolig

Fleksible udlejningsregler. andre muligheder når du skal søge bolig Fleksible udlejningsregler andre muligheder når du skal søge bolig December 2012 Denne folder indeholder en oversigt over de KAB-administrerede boligorganisationer, der er omfattet af fleksible udlejningsregler

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 13. Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen fremsender til By- og Landskabsudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder.

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Side 1 af 5 I det følgende besvares de spørgsmål, der er rejst på byrådsmødets den 16. januar 2019

Læs mere

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for 2015 2018 Sammenligning af udlejningsaftalen i perioden 2011-14 og den nye udlejningsaftale 2015-19 Tema 2011-14 2015-18 Fordeling af udlejningstyper

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9 Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Kalundborg almennyttige Boligselskab LBF-: 363 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Afrapportering. Sammenhængende indsats på boligområdet i Aalborg Kommune

Afrapportering. Sammenhængende indsats på boligområdet i Aalborg Kommune Afrapportering Sammenhængende indsats på boligområdet i Aalborg Kommune 1 Baggrund Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen oplever i flere sammenhænge tiltagende udfordringer med at boligplacere en række

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang

Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang Indhold DIA-projektet... 2 Strategien for den kommunale indsats i Højvangen... 2 Sammenhængen til Socialpolitikken og den politiske forankring...

Læs mere

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 19-05-2016 Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre Sagsbehandler Per Christensen / Birgitte

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

Formålet med dette notat er at fastlægge en strategi for, hvordan kommunen ønsker at udmønte grundkapital i årene 2016-2019.

Formålet med dette notat er at fastlægge en strategi for, hvordan kommunen ønsker at udmønte grundkapital i årene 2016-2019. Notat Almene boliger - udmøntning af ny grundkapital Formålet med dette notat er at fastlægge en strategi for, hvordan kommunen ønsker at udmønte grundkapital i årene 2016-2019. 1. Bagrund Furesø Kommune

Læs mere

kom foran på ventelisten

kom foran på ventelisten kom foran på ventelisten fleksibel udlejning i københavn fleksibel udlejning Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2011 københavn Nye muligheder i de almene boligområder

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m².

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m². Notat Kontaktoplysninger Finn Larsen Seniorkonsulent T 38 38 18 51 ftl@kab-bolig.dk AFTALE OM ANVISNING OG UDLEJNING AF BOLIGER EFTER SÆRLIGE KRITERIER Med virkning fra den 1. januar 2020 er der indgået

Læs mere

De almene beboeres anciennitet 2016

De almene beboeres anciennitet 2016 TEMASTATISTIK 2016:2 De almene beboeres 2016 Beboerne i almene familieboliger har i gennemsnit boet i deres boliger i mere end 10 år. I hver 10. bolig har beboerne boet mere end 25 år. Beboere i større

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. NOTAT Dato: 8. december 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-10334 Sagsbeh.: lni Dok id: 565516 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler)

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

21. marts 2017 Ftl Ver 4. Rammeaftale fortolkningskriterier udlejning på Frederiksberg

21. marts 2017 Ftl Ver 4. Rammeaftale fortolkningskriterier udlejning på Frederiksberg 21. marts 2017 Ftl Ver 4 Rammeaftale fortolkningskriterier udlejning på Frederiksberg Fælles fortolkningskriterier for aftaler om fleksibel udlejning af almene familieboliger indgået i henhold til rammeaftalen

Læs mere

Næstved Kommune har forhandlet med boligselskaberne om øget anvisningsret og om deleboliger for at skaffe flere boliger til flygtninge.

Næstved Kommune har forhandlet med boligselskaberne om øget anvisningsret og om deleboliger for at skaffe flere boliger til flygtninge. Sagsnr. 03.25.15-P20-1-15 Cpr. Nr. Dato 29-2-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Opsamling på forhandlingen med boligselskaberne Næstved Kommune har forhandlet med boligselskaberne om øget anvisningsret

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

I undersøgelsen bliver kommunerne spurgt om, hvordan de oplever udfordringerne med permanent boligplacering af flygtninge.

I undersøgelsen bliver kommunerne spurgt om, hvordan de oplever udfordringerne med permanent boligplacering af flygtninge. N OTAT Kommunerne har brug for boliger til nye flygtninge D en 20. augus t 2014 8 ud af 10 kommuner har svært ved at finde billige permanente boliger til flygtninge, der får opholdstilladelse. Det viser

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Dette notat om fremtidens efterspørgsel på ældreboliger vil indeholde følgende temaer:

Dette notat om fremtidens efterspørgsel på ældreboliger vil indeholde følgende temaer: Notat Fremtidens efterspørgsel på ældreboliger 21. juli 2011 Sagsbeh: SINI Sagsnr.: 2011-37872/3 Emnenr.: 9.5.99 Dokumentnr.: 2011-229900 Sundheds- og Omsorgsafdelingen Frederiksberg kommune har i dag

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Lejerbo Kalundborg LBF-: 0104 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

50. Anbefaling af kombineret udlejning i boligområdet Finlandsparken

50. Anbefaling af kombineret udlejning i boligområdet Finlandsparken 98 03.01.00-P20-1-19 50. Anbefaling af kombineret udlejning i boligområdet Finlandsparken Resumé Regeringens udspil om parallelsamfund ("ghettoudspillet") blev i 2018 vedtaget endelig. Finlandsparken er

Læs mere

Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. til

Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. til Lovforslag nr. L 61 Folketinget 2010-11 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

2010/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016. Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag.

2010/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016. Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. 2010/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning)

Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Gørlev Boligselskab LBF-: 0791 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Kommunens j.: 190-2014-13756 Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-: 656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1.

Læs mere

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler.

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Information til jobcentre: Varslingssager Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Ansvaret for indsatsen er delt mellem landets jobcentre

Læs mere

Status vedrørende flygtninge

Status vedrørende flygtninge Punkt 3. Status vedrørende flygtninge 2014-20536 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Magistratens orientering status vedrørende flygtninge. Direktørgruppen har drøftet sagen i mødet

Læs mere

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012-2014. Reservation af ungdomsboliger

Læs mere

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Udkast: Bilag 2. Permanente boliger til flygtninge Bilaget beskriver: 1. Status på permanente boliger

Læs mere

Nyhedsbrev 2. årgang juni 2009

Nyhedsbrev 2. årgang juni 2009 2. årgang juni 2009 nr. 7 Indhold: Lovstof Årsberetning 2008 Konklusion fra Årsberetning 3 idéer God sommer 1 3 6 7 8 1. Kort nyt: Vidste du at: Førtidspensionsområdet er overført til Beskæftigelsesmisteriet.

Læs mere

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune? Økonomi Et styringskoncept for Assens Kommune Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1. Styringskoncept i Assens Kommune...3 1.1. Baggrund...3 1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?...3

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivning herom: Lov om almene boliger af 10/12-2009 Lov om leje af almene boliger af 21/10-2009 Bekendtgørelse

Læs mere

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste?

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 17. maj 2019 Jakob Næsager, MB Sagsnr. 2019-0128033 Dokumentnr. 2019-0128033-5 Kære Jakob Næsager Tak for din henvendelse 9. maj 2019, hvor du stiller

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner 23. april 2010 Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Alliken LBF-: 718 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014 Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

MÅ LSÆTNINGER FOR 2010-2013

MÅ LSÆTNINGER FOR 2010-2013 Målsætningsprogram 2010 2013 1 Overordnede målsætninger for organisationen At synliggøre for organisationen, såvel beboerdemokratiet som organisationens ansatte, hvad der er organisationens overordnede

Læs mere

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed Strategi 2015-2020 - bolig med nærhed Indhold Før strategiplan 2015-2020...5 Missionen...6 Om BOLIGNÆSTVED...7 Værdierne Troværdighed...8 Nærvær og engagement...8 Handlekraft...9 Visionen...10 Målsætningerne

Læs mere

Boligministeriet. nye regler om ERSTATNINGS. boliger. ved byfornyelse N Y E L Y F O R S E. vejledning

Boligministeriet. nye regler om ERSTATNINGS. boliger. ved byfornyelse N Y E L Y F O R S E. vejledning Boligministeriet nye regler om RSTATNINGS ved byfornyelse boliger B Y F O R N Y L S vejledning Nye regler om erstatningsboliger ved byfornyelse vejledning er udgivet af Boligministeriet, Slotsholmsgade

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. december 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. december 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 18. december 2009 15. december 2009. Nr. 1303. Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. I medfør af 54 a, stk. 3, 58 e, 64 og 143 t i lov om almene boliger m.v.,

Læs mere

Baggrund Lovgrundlaget for den kommunale anvisning fremgår af almenboliglovens 59 stk.1:

Baggrund Lovgrundlaget for den kommunale anvisning fremgår af almenboliglovens 59 stk.1: Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende kommunal anvisning Byrådsmedlem Keld Hvalsø (EL) har stillet en række spørgsmål til Aarhus kommunes praksis om anvisning af boliger. Baggrund Lovgrundlaget for

Læs mere

Ventelisteregler 1209

Ventelisteregler 1209 Side 1 af 5 Ventelisteregler 1209 Selskab: Hovedstadens almennyttige Boligselskab Afdeling: Røde Møllegård IV Lejlighederne anvises efter følgende fordeling A B C D Anviser i medfør af bekendtgørelse om

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Fra udsat boligområde til hel bydel Indsatsen i Københavns Kommune

Fra udsat boligområde til hel bydel Indsatsen i Københavns Kommune Fra udsat boligområde til hel bydel Indsatsen i Københavns Program 11.00-11.05: Introduktion til workshoppen 11.05-11.40: Tour de force gennem Københavns s mangesidede indsats 11.40-11.55: Drøftelse af

Læs mere

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer. GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet NOTAT Bilag 2: Ejerstrategi for almene boliger Dato: 17. oktober 2017 Af: Jesper Graff Thøger Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Læs mere