Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard"

Transkript

1 Bilag 1 Afsender Kort opsummering af høringssvar vedr. Skolestruktur pr. 1. juni 2011 Preben Leonhardt Ønske om opmærksomhed på oplistede punkter. Bl.a. faldende elevtal på Søholmskolen og Asgårdskolen, og at forslaget betyder, at der lukkes for mange klasses skoler i syd, at kommunens byggegrunde i Vetterslev-Høm området vil falde i værdi, samt at foreningslivet vil blive hårdt ramt. Preben Leonhardt Spørger om hvorfor der skal lukkes to skoler i syd, når der er for mange elever i syd på sigt. Haraldsted-Allindelil le 4H Klub Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard MED udvalg Kværkeby Skole Udtrykker utilfredshed med lukning af Allindelille Skole og med de konsekvenser som det bl.a. vil få i form af øget transport til skole, og forringede muligheder for at få kammerater. Bekymring over at Campusskolen bliver meget stor, og at børn og forældre vil søge væk. Bekymring over manglende sammenhængskraft ved opløsning af enhedsskolen (0.-9. årgang). Mener ikke at Campusskolen giver et reelt skolevalg, og at der vil blive for lang transport til og fra skole. Påpeger risiko for at der kan opstå mange uforudsete udgifter, og at der bliver færre fritidstilbud ved lukning af skoler. Henrik Svensson Stiller spørgsmålstegn ved om der er overblik over de økonomiske konsekvenser. Bekymring over kun én overbygningsskole. Opmærksomhed på, at hvis ejendomsværdien falder (ved skolelukning), falder kommunens indtægt. Utilfredshed med værditab for boligejere. Usikkerhed ved salg af bygninger. Lone Mortensen Der mangler opmærksomhed på elever med specielle behov, da der ikke er taget stilling til placering af disse. Kritisk over for, at der kun er én campusskole, fordi det ikke giver mulighed for, at børn med specielle behov kan være sammen med de øvrige elever.

2 Lokalforeninger i Haraldsted og Allindelille Forældrerådet i Allindelille Børnehave Forældrebestyrelse i Rosengården Kildeskolens bestyrelse Kildeskolens MED udvalg Asgårdskolens bestyrelse Ringsted-Sorø Lærerforening Kritiske over for lukning af Allindelille Skole og for de afledte konsekvenser for lokalsamfundet. Peger bl.a. på manglende tilflytning af unge familier, faldende ejendomsværdi, ringere vilkår for foreningslivet, samt øget transport for eleverne. Bekymring for børnehavens økonomi efter skolelukning, herunder for om mange forældre vil fravælge børnehaven, hvis skolen lukker. Bekymring over at samle så mange store elever på ét sted. Bekymring over udsigt til flere privatskoler. Bekymring om den foreslåede model giver tilstrækkeligt økonomisk råderum. Kritiske over for, at der etableres én Campusskole, bl.a. fordi det betyder, at det frie skolevalg sættes ud af drift, og fordi nogle børn ikke trives på store skoler. Opmærksomhed på transportvej og på tilpasning af skoledistriktsgrænserne, så skolevejen ikke bliver for lang. Mener, at det vil blive sværere ar arbejde inkluderende med campusmodellen. Kritiske over for, at der ikke er frit skolevalg, eller mulighed for at skifte for store elever ved kun én Campusskole. Bekymring for, at faglig sparring mellem lærerne på årgang og på årgang bliver for svær ved campusmodellen. Stiller spørgsmål ved om modellen giver et tilstrækkeligt økonomisk råderum, om beregningerne er præcise og om hvorfor der ikke lukkes en stor skole i byen, i stedet for tre små på landet. Mener ikke, at børn i specialiserede tilbud kan tilgodeses på Campusskolen. Mener, at den nye struktur vil betyde afskaffelse af enhedsskolen, hvilket er i modstrid med folkeskoleloven, og anbefalinger fra forskere og OECD. Bekymring over, at de små skoler kan få svært ved at tilbyde det antal timer, de skal. Mener ikke, at faglig sparring mellem lærere i på årgang og lærerne i overbygningen er mulig. Mener ikke, at de store elever har et reelt skolevalg, når der kun én campusskole, og at

3 Vetterslev-Høm skole Benløse Skole Sdr. Parkskolen Sdr. Parkskolen inklusion mellem specialklasserækker og alménmiljø vil gå tabt. Bekymring over at forslaget medfører 2-3 år med byggerod og andre omstillinger, som giver dårlig trivsel og dårligt arbejdsmiljø. Mener ikke, at forslaget er langtidsholdbart, fordi der stadig er for mange små skoler. Har beskrevet et alternativt forslag til placering af landskolerne, hvor Vetterslev-Høm Skole bevares, Kildeskolen lukkes og Søholmskolen, Vigersted Skole samt Kværkeby Skole samles. Stiller spørgsmålstegn ved om det løft, der skal ske på skolerne er realistisk, når der ikke tilføres midler. Efterlyser at de økonomiske aspekter i modellen bliver yderligere belyst. Vedr. sammenlægning af Benløse Skole og Asgårdskolen efterlyses detaljer om, hvordan man er kommet frem til hvor meget der kan spares. Vedr. Campusskolen udtrykkes bekymring over, at så mange unge mennesker samles ét sted, og at det betyder, at de store elever ikke har et reelt skolevalg. Der udtrykkes forskellige tanker omkring organisering i Campusskolen. Der foreslås en anden implementering, hvor der ikke dannes nye klasser på Campusskolen. Ønsker max. 30 min. offentlig transport og ønsker trafiksikkerheden prioriteret. Stiller bl.a. spørgsmål til: inkludering af centereleverne, lang transport, trafiksikkerhed når børn skal på tværs af byen og nedlæggelse af Enhedsskolen på trods af dårlige erfaringer med det i Sverige og Finland. Spørger til om ungdomsuddannelserne er blevet hørt, og om de gode bidrag fra mødet i Kongressalen er medinddraget. Ønsker at gå langsomt frem, og alene lukke de foreslåede skoler. Tror ikke at den ønskede optimering opnås ved at lave en stor campusskole. Gør opmærksom på, at det er en stor anlægsopgave at ombygning af Sdr. Parkskolen. Generel bekymring for om modellen er økonomisk og pædagogisk bæredygtig.

4 Bestyrelsen Benløse Børnehave Benløse Skole Kværkeby Skole Bekymring i forhold til store anlægsomkostninger. Forbehold over for Campusskolens størrelse og muligheder for at tilgodese elevernes sociale udvikling, samt over for transportudgifter og transporttid og etablering af flere friskoler. Mener ikke, at det vil være muligt at inkludere centerklasseelever, hvis Campusskolen bliver en realitet. Det betyder, at børnene i centerklasserne ikke vil have jævnaldrende, som de kan integreres med. Nævner at skolelukninger er beklageligt, men nødvendigt Udtrykker bekymring for en række faktorer omkring Campusskolen, bl.a.; at positiv samspil mellem yngre og ældre elever går tabt, at skolen kan blive for stor og uoverskuelig, at der vil komme store trafikale problemer og for store anlægsudgifter, samt at frit skolevalg ikke vil være muligt. Omkring økonomien ønskes det opnåede råderum fordelt ud til skoleområdet til øget kvalitet. Mener at økonomien i den nye arbejdstidsaftale allerede er indregnet. Er imod den foreslåede Campusmodel, og foreslår i stedet en mindre udgave, så Vigersted Skole og Benløse Skole i Nord stadig er enhedsskoler. Argumenterer for, at dette giver mulighed for at bevare inklusion i hele skoleforløbet. Stiller spørgsmål til hvordan man er kommet frem til beløbet, der bespares ved sammenlægning af Benløse og Asgård. Bekymring for at modellen ikke frigør tilstrækkelige midler til den bedre kvalitet, der stilles i udsigt. Anfører at lukning af tre skoler har store konsekvenser for de tre landsbyer, og at det også betyder forringelser for både skole- og børnehavebørn. Bekymring for større søgning til privatskoler, og at for befolkningsprognose betyder, at skolelukninger er uholdbare. Foreslår at man lukker én byskole og ændrer på skoledistrikterne, så der klasseoptimeres på de resterende skoler. Bekymring over at der ikke er et reelt skolevalg ved én Campusskole, og at man ikke inddrager erfaringer der findes omkring campusskoler.

5 Bestyrelsen Snurretoppen Asgårdsskolen Bestyrelse og Bengerds Børnehus Valdemarskolen Vetterslev-Høm Skole Forslår en campusmodel med tre matrikler to i byen og én på landet. Bekymring over trafikale udfordringer, busruter, mulighed for at søskende kan komme på samme skole og muligheder for idrætsforeninger, når skoler nedlægges. Foreslår at flytte legepladserne til grønne områder i kommunen, hvis skolerne nedlægges. Omkring økonomi gøres bl.a. opmærksom på, at der på Asgårdsskolen ikke opnås besparelse ved klasseoptimering. Stiller spørgsmål ved om den planlagte besparelse ved sammenlægning (Benløse og Asgårdsskolen) er realistisk, samt ved hvordan de to skolers SFO er tænkes Hvis overbygningen forsvinder, frygter man, at centertilbuddet er mindre attraktivt for andre kommuner. Undren over, at de specialiserede tilbud slet ikke er med i kommissoriet. Bekymring over at én Campusskole bliver meget stor. Påpeger at forskning peger på, at Campusmodellen ikke er god. Opmærksomhed på at inddrage erfaringer andre steder fra med sådan en model. Bekymring over manglende indskolingsskole i syd distriktet, over at flere vil søge privatskoler, da det vil blive en billigere løsning for forældrene. Bekymring over at forslaget ikke skaber et langsigtet økonomisk råderum. Mener overordnet at ideen om en Campusskole er spændende, men den skal placeres på mindst to matrikler, idet det er alt for mange usikre faktorer ved at samle elever. Faktorerne er bl.a.; mistet mulighed for at vælge skole i udskolingen, at skolen bliver for stor til at kumme de usikre elever, og der er risiko for en forråelse af ungdomsmiljøet. Bekymring for om så stor en ændring kan gennemføres på så kort tid risiko for dårligt arbejdsmiljø. Udtrykker forståelse for skolelukninger. Mener at der skal være fokus på, at alle skoler skal blive større. Foreslår at en byskole også indgår i overvejelserne

6 Søholmskolen Søholmskolen Dagmarskolen Valdemarskolen omkring skolelukninger. Foreslår at Vetterslev-Høm Skole udbygges, således at den kan blive tosporet. Anfører at ideen med en campusskole er rigtig god, men at den skal placeres på to adresser. Anfører, at klasseoptimering betyder økonomisk forringelse, da Søholmskolen i forvejen har ca. 24 elever pr. klassetrin. Fraråder at genoplive minimumsgrænsen. Spørger til hvordan specialområdet skal finansieres. Mener, at der er behov for at tilføre ressourcer udover det som den foreslåede nye struktur frigiver. Foreslå 2 eller 3 overbygningsskoler, så der er et reelt valg. Dermed kan faglokaler på eksisterende skoler også udnyttes. Anfører, at det er problematisk at integrere elever fra specialtilbud, hvis der ikke længere er enhedsskoler. Støtter høringssvaret fra Søholmskolens bestyrelse. Anbefaler 3-4 sporede enhedsskoler af hensyn til økonomisk og pædagogisk bæredygtighed. Sætter spørgsmålstegn ved om 25 mio. er et tilstrækkeligt beløb til om- og udbygning af Campusskolen. Mener ikke Campusskolen giver mulighed for frit skolevalg, og at det nære kendskab til eleverne vil forsvinde, fordi skolen er så stor. Mener, at der er stor risiko for at unge med problemer vil søge sammen, og at der er store logistiske udfordringer forbundet med kun at have én Campusskole. Anfører at den foreslåede struktur ikke frigiver et tilstrækkeligt økonomisk råderum. Er fortaler for styrkelse af aldersopdelte faglige miljøer, men er bekymret for en meget stor campusskole og det manglende frie skolevalg. Bekymring for at marginalelever og forældre bliver udsatte på en Campusskole, samt at der kan ske en forråelse af ungdomsmiljøet. Påpeger store logistiske udfordringe.r Foreslår en langsom start med overbygning på flere skoler (2-3). Det vil give færre anlægsudgifter.

7 Ringsted Biblioteksråd Vigersted Skole Vigersted Skole Benløse Børnehave Nordbakkeskolen Nordbakkeskolen Tilbud om biblioteksbetjening af en evt. Campusskole. Bekymring over en begrænset besparelse, meget store pædagogiske omlægninger, begrænset mulighed for faglig sparring, kompetenceudvikling mv., og at der med forslaget stadig vil være små skoler i Ringsted, som ikke er økonomisk bæredygtige. Anfører at A-afdelingen (Centerklasser) mister muligheden for at inkludere med alderssvarende elever i normalklasser. Mange bekymringer over én Campusskole, bl.a. at der ikke er et alternativt skoletilbud til de store elever, at volumen bliver for stor, og at det er et modefænomen, som der ikke er belæg for. Foreslår alternativ model med 4 skoler med årgang og 3 skoler med årgang. Bekymring over, at der ikke er et reelt frit skolevalg for overbygningselever. Bekymring for, at K-klasserne på Sdr. Parkskolen bliver hjemløse, samt at forslaget ikke frigiver tilstrækkeligt med økonomi, og at der arbejdes med genindførelse af minimumstildeling. Foreslår at der laves 2 Campusskoler, og har forslag til placering af A- og K-klasser, hvis der skal arbejdes med en Campusskole. Foreslår dog, at dette droppes til fordel for et alternativt strukturforslag med 1 landskole med årgang og 4 enhedsskoler med årgang. Bekymring for om anlægsbudget på 25 mio. kommer til at holde, om medarbejdere kan fastholdes, og for det faktum, at der ikke er reelt frit skolevalg for de store elever. Infrastruktur bekymrer også. Anbefaler at have to overbygningsskoler. Udtrykker forståelse for nødvendigheden af at lukke skoler, men bekymring for at forslaget ikke giver tilstrækkeligt økonomisk råderum. Mener at det skal overvejes at lukkes flere skoler, og har en bekymring for, om der bliver for mange små skoler i nord. Anbefaler profilklasser som del af modellen. Ønsker følgende prioriteret: vejledende undervisningstimetal, efteruddannelse af lærere, brug af undervisningsassistenter.

8 Ringsted Idrætsunion Opmærksomhed på at det ønskede økonomiske råderum realiseres. Opmærksomhed på at der fortsat er muligt at dyrke idrætsaktiviteter i lokalområderne. Påpeger problematik omkring, at foreninger har etableret klubhuse i tilknytning til de skoler, der påtænkes nedlagt. BUPL TR-gruppe Bekymring om tilstrækkeligt økonomisk råderum opnås ved denne model, om hvordan pædagogerne i SFO erne er stillet, og om at der med én campusskole ikke er et reelt frit skolevalg. og bestyrelse Allindelille Skole Landsbyforeningern e i Ringsted Kommune Dagmarskolen Folkeoplysningsråd et Bekymring over pladsforhold på én stor campusskole, Mener at fagundervisning kan blive problematisk, og at der bør være et alternativ til Campusskolen. Anfører at den forventede besparelse er for lille. Lægger vægt på alle de gode resultater skolen har opnået og sætter spørgsmålstegn ved at se på skolers størrelse som afgørende faktor for skolers økonomiske situation, Opmærksomhed på at kigge på erfaringer andre steder fra. Bekymring for lokalsamfundene efter evt. lukning og på store udgifter til transport. Bekymring i forhold til lokalområderne, hvor skoler nedlægges og i forhold til den øgede transport for skolebørnene. Opmærksomhed på store pædagogiske fordele ved enhedsskolen. Mener, at der er vigtigt at fokusere på fastholdelse og motivation af de ansatte. Foreslår at vente med overflytning af børn til Campusskolen til den er færdig i Foreslår Campusskole på flere matrikler. Opmærksomhed på specialklasserne deres behov for at blive inkluderet i normalklasser. Bekymring om der er tilstrækkeligt økonomisk råderum. og om anlægsudgifterne på 25 mio. er sat højt nok? (Udgifter til trafikanlæg, sikring af skoleveje m.m.), Bekymring for udvikling generelt og indenfor bosætning i landområderne ved evt. skolelukninger Bekymring for at færre børn og unge vil dyrke sunde fritidsinteresser Opmærksomhed på en facilitetsundersøgelse

9 foretaget af Syddansk Universitet, der konkluderer, at afstanden mellem hjem og idrætsfaciliteter har stor betydning for deltagelsen. Undersøgelsen viser dog også, at når foreninger skal benytte idrætsfaciliteter på skoler, betyder det, at de ikke er tilgængelige om formiddagen Forslag om moderne forsamlingshus

Høringsmateriale til ny skolestruktur i Ringsted Kommune

Høringsmateriale til ny skolestruktur i Ringsted Kommune Høringsmateriale til ny skolestruktur i Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse OFFENTLIG HØRING... 3 BAGGRUND... 4 FORSLAG TIL NY SKOLESTRUKTUR... 5 FORMÅL MED NY SKOLESTRUKTUR... 6 INDSATSER I NY SKOLESTRUKTUR...

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen.

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.04-K04-1-14 Dato:25.1.2015 Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. I det følgende

Læs mere

NOTAT. Bilag 3 Notat om budgethøringssvar. Dette notat handler om indkomne høringssvar i forbindelse med budgethøring maj 2011.

NOTAT. Bilag 3 Notat om budgethøringssvar. Dette notat handler om indkomne høringssvar i forbindelse med budgethøring maj 2011. Bilag 3 Notat om budgethøringssvar Fokus på folkeskoleområdet NOTAT Skoleafdelingen Dette notat handler om indkomne høringssvar i forbindelse med budgethøring maj 2011. Notatet har fokus på økonomiske

Læs mere

Fælles udgangspunkt for scenarierne

Fælles udgangspunkt for scenarierne Fælles udgangspunkt for scenarierne Der skal være sammenhæng mellem bosætningspolitik og skolepolitik. Én skole, én matrikel, én bestyrelse, én ledelse. 10. klassecenteret skal bestå. Undervisningstilbud

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

Bilag 6 Notat vedr. nye skoledistrikter 2012 NOTAT Skoleafdelingen

Bilag 6 Notat vedr. nye skoledistrikter 2012 NOTAT Skoleafdelingen Bilag 6 Notat vedr. nye skoledistrikter 2012 NOTAT Skoleafdelingen Dette notat omhandler konsekvenser for ændring af skoledistrikter ved beslutningen i Børne- og Undervisningsudvalget d. 14. april 2011.

Læs mere

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen Center for Børn & Undervisning Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen 1. Baggrund Uddannelsesudvalget i Faxe Kommune iværksatte den 24. februar 2015 en proces, der tilgodeser analyse, dialog

Læs mere

NOTAT Økonomisk Afdeling

NOTAT Økonomisk Afdeling Driftsøkonomisk vurdering af skolestruktur NOTAT Økonomisk Afdeling Bilag 5 Baggrund Med baggrund i Børne- og Undervisningsudvalgets beslutning den 29. april 2011 om det videre arbejde med fremtidig skolestruktur

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste

0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste Fokus på folkeskolen Sammenfattende notat vedr. høringssvar Fokus på Folkeskolen - sammenfattende notat vedr. høringssvar Kommunalbestyrelsen besluttede den 24. november 2011 at udsende forslag til ny

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning - 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Vejen frem mod Skolestrategi 2021

Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Forslag til ny skolestruktur Sendt i høring pr. 29. sept. 2015 Silkeborg Byråd Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Børne- og Ungeudvalget har over en længere periode drøftet en strategi for folkeskolen på

Læs mere

Hvad ved vi om effekten af skolelukninger?

Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Lukker landsbyen skolen, eller lukker skolen landsbyen? Jesper Kaas Schmidt 25. februar 2016 Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Disposition for oplægget:

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole 1. Indledning Nørre Vedby Skolebestyrelse vil i det følgende afgive høringssvar vedrørende Forslag

Læs mere

COMBIPLUS. 1 overbygningsskole på 3 adresser ( 2 i by og 1 på land) landskoler på 4 adresser. 1 byskole på 2 adresser

COMBIPLUS. 1 overbygningsskole på 3 adresser ( 2 i by og 1 på land) landskoler på 4 adresser. 1 byskole på 2 adresser COMBIPLUS 1 overbygningsskole på 3 adresser ( 2 i by og 1 på land) 7. - 10 7. - 10 7. - 10 4 landskoler på 4 adresser 0. 6. 0. 6. 0. 6. 0. 6. 1 byskole på 2 adresser 0. 6. 0. 6. I alt: 6 skoler, heraf

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Høringssvar vedr. budget 2015.

Høringssvar vedr. budget 2015. Skuldelev, d. 22/9 2014. Til Byrådet Høringssvar vedr. budget 2015. Bestyrelsen ved Skuldelev skole har nærlæst høringsmaterialet og har følgende kommentarer. Hvorfor ødelægge et velfungerende læringsmiljø?

Læs mere

Erfaringer og evidens udefra. Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk

Erfaringer og evidens udefra. Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Erfaringer og evidens udefra Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Opsummering: Hvorfor grundskoler og overbygningsskoler Skoler for elever fra 7. til 9. klassetrin: Flere unge skal

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Ringsted Kommune. Virksomhedsrapport

Ringsted Kommune. Virksomhedsrapport Ringsted Kommune Virksomhedsrapport Kvalitetsrapport for skolevæsenet 2010/2011 og 2011/2012 1 Indholdsfortegnelse Side Forord, afgrænsning og metode 3 1.0 Skolernes procesplaner for mål og indsatser i

Læs mere

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring.

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring. Til: Ringsted Kommune Børne- og Undervisningsudvalget Den 21. december 2010 Forældrene på Søholmskolen www.bevar7klasse.dk Ang: Høringssvar fra forældrene på Søholmskolen vedr.ændring af styrelsesvedtægt

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 Indledningsvis vil vi gerne påpege, at skolebestyrelsen for Funder og Kragelund

Læs mere

Høringsmateriale: Fremtidens skole i Struer kommune Høringsperiode: 30. april -23. maj 2014 kl. 12

Høringsmateriale: Fremtidens skole i Struer kommune Høringsperiode: 30. april -23. maj 2014 kl. 12 HØRINGSFORSLAG: B: LUKNING AF STRUER ØSTRE SKOLE Med det faldende børnetal er der brug for at vurdere antallet af skoler i midtbyen: Struer Østre Skoles elever fordeles på Gimsing Skole og Parkskolen.

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld.

Der er i beregningerne ikke taget højde for afvikling af oparbejdet gæld. Økonomi Elevtal Afgangsprøver NOTAT Baggrund Byrådet tiltrådte 8. februar 2011 - under punktet Struktur for dagtilbud og skoler - indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget om at: 1. at distriktsmodellen

Læs mere

Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007

Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007 Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007 1 VISION.: Et samlet Hindsholm på institutions- og skoleområdet. BÆRENDE VÆRDIER HERFOR: En samlet skole på 2 matrikler. Bevarelse

Læs mere

Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager

Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager Skolebestyrelsen på Skolen ved Sundet forventer, at en sammenlægning af de nuværende fritidstilbud til skolens børn vil blive en realitet som følge af de

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 7/2011 Mødedato: tirsdag den 21-06-2011 Mødetidspunkt: 19:00-22:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 7/2011 Mødedato: tirsdag den 21-06-2011 Mødetidspunkt: 19:00-22:00 Referat Byrådet Møde nr.: 7/2011 Mødedato: tirsdag den 21-06-2011 Mødetidspunkt: 19:00-22:00 Mødested: Ringsted Kongrescenter Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Henrik Hvidesten (HHV) V Klaus Hansen

Læs mere

2 Endelig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

2 Endelig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune 2 Endelig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune 2.1 - Bilag: Notat_skolebestyrelsernes_høringssvar DokumentID: 5374930 Notat: Sammenskrivning af udtalelserne fra skolebestyrelserne i forbindelse

Læs mere

SKOLEN. Inklusion. Parkskolen POSITIV PÆDAGOGIK PÅ PARKSKOLEN

SKOLEN. Inklusion. Parkskolen POSITIV PÆDAGOGIK PÅ PARKSKOLEN Inklusion Parkskolen POSITIV PÆDAGOGIK PÅ PARK 2 Inklusion på Parkskolen Hvad betyder inklusion og hvilken betydning har det for Parkskolen? Definitionen på inklusion Inklusion betyder at medtage noget

Læs mere

Et billede af den nye ledelse

Et billede af den nye ledelse Foto taget januar 2016 Et billede af den nye ledelse Den nye ledelse på skolen i distrikt 4 vil gerne her give et lille billede af hvem vi er. Sammen med skolens medarbejdere på de tre matrikler vil vi

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur:

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur: skole@frederikssund.dk Dato 23. januar 2015 Sagsnr. GYLDENSTENSKOLEN Gyldenstenskolens MED-udvalg og Skolebestyrelse har ved møder torsdag den 22. januar 2015 drøftet høringsforslaget om ændret fremtidig

Læs mere

Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport

Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport 11. april 2012 Indholdsfortegnelse 1 Resumé... 1 1.1 Analysens fundament... 2 1.2 Kriterier for nedlæggelse af skoler... 3 1.3 Præsentation af scenarier...

Læs mere

Høring budgetproces 2012

Høring budgetproces 2012 Høring budgetproces 2012 MED-udvalget og skolebestyrelsen på Allindelille skole vil i dette høringssvar forholde sig primært til de budgetmæssige konsekvenser i forhold til skolestrukturen. Visioner og

Læs mere

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Vorup d.22.10.2014 Høringssvar vedr. ny skolestruktur i Randers kommune. Omhandlende: - Den gode skole - Skolebestyrelsens umyndiggørelse - Urimelig tidplan og arbejdsvilkår

Læs mere

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen Sendt pr. mail til: Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Greve Kommune Den 3. september 2014 Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

Notat Emneopdelt opsamling på indkomne høringssvar i forbindelse med ny skolestruktur

Notat Emneopdelt opsamling på indkomne høringssvar i forbindelse med ny skolestruktur Notat Emneopdelt opsamling på indkomne høringssvar i forbindelse med ny skolestruktur Notatet er emneopdelt og struktureret i henhold til høringsmaterialet. Høringssvar der indeholder bemærkninger til

Læs mere

Forslag til ÆNDRET SKOLESTRUKTUR i Næstved Kommune. Høringsmateriale. Oplæg til ændret skolestruktur i Næstved Kommune 1

Forslag til ÆNDRET SKOLESTRUKTUR i Næstved Kommune. Høringsmateriale. Oplæg til ændret skolestruktur i Næstved Kommune 1 Forslag til ÆNDRET SKOLESTRUKTUR i Næstved Kommune Høringsmateriale Oplæg til ændret skolestruktur i Næstved Kommune 1 2 Oplæg til ændret skolestruktur i Næstved Kommune Forord Byrådet vedtog mandag den

Læs mere

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Randers 18/12/2014 Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Følgende udtalelse er lavet af personalet i skolens specialklasser og vedtaget i MED-udvalget på Tirsdalens

Læs mere

Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen

Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen I det nedenstående gennemgås anlægsinvesteringer og de tilhørende besparelser

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter?

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Tema 5: Læringsledelse Fase A: Nuværende praksis 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Fase B: Analyse og vurdering Hvad kendetegner jeres

Læs mere

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014.

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget  Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014. Halsnæs Kommune Rådhuset Udvalget for Skole, Familie og Børn 30. januar 2014 Høringssvar I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne EMNE FOR DENNE RAPPORT Denne rapport er resultatet af workshop for skolebestyrelserne i Stevns Kommune.

Læs mere

Alle børn og unge er en del af fællesskabet

Alle børn og unge er en del af fællesskabet Alle børn og unge er en del af fællesskabet Herning Kommunes Inklusionsstrategi PIXIUDGAVE Til forældre Forskning har vist, at forskellighed i børnegruppen skaber et markant bedre udviklings- og læringsgrundlag

Læs mere

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel.

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel. Høringstema 5 Herrup Skole og Sevel Skole. Flertallet i Udvalget ønsker at sammenlægge Herrup Skole og Sevel Skole i et skoleforbund med mulighed for at undervise 0.-3. årg. på Herrup Skole og 0.-7. årgang

Læs mere

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014 Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

Børneliv på Mols en anden løsning end skuffeløsningen

Børneliv på Mols en anden løsning end skuffeløsningen 1 of 6 Børneliv på Mols en anden løsning end skuffeløsningen Som supplement til det forslag om et fælles børnehus i Knebel, som Fællesbestyrelsen på Molsskolen har fremsendt til behandling i FI-udvalget,

Læs mere

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Høringsoplæg Opvækst og uddannelse juli 2007 Indhold: 1 Indledning... 3 1.1 Metode... 3 1.2 Processen/formalia... 5 1.3 Lovgivningen... 6 2 Hovedkonklusioner...

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Den store institution bør opdeles i satellitter, for at skabe tryghed for det enkelte barn. Inddrage 10 klasse elever i institutionen

Læs mere

Skolestruktur erfaringer fra andre kommuner

Skolestruktur erfaringer fra andre kommuner Skolestruktur erfaringer fra andre kommuner Indledning I forbindelse med Børn- og Ungeudvalgets arbejde med at gennemføre et strukturtjek på børn- og ungeområdet, jf. aftalen for Budget 2016, udgør skolestrukturen

Læs mere

Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer.

Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer. Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer. Dokumentet er ment som inspiration til Jesper, der i dag holder møde med

Læs mere

Klassedannelsesprincip Byskovskolen

Klassedannelsesprincip Byskovskolen Klassedannelsesprincip Byskovskolen Lovgrundlag/baggrund Folkeskolelov: 17. Elevtallet i grundskolens klasser må normalt ikke ved skoleårets begyndelse overstige 28. Kommunalbestyrelsen kan dog i særlige

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge Januar 2014 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye skolereform.

Læs mere

Att. : skolechef Arthur Corneliussen. Sæby d. 19. februar 2007

Att. : skolechef Arthur Corneliussen. Sæby d. 19. februar 2007 Frederikshavn Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn Att. : skolechef Arthur Corneliussen. Sæby d. 19. februar 2007 Vedr. skolestruktur i Frederikshavn Kommune. Med nærværende

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Introduktion til opsamlingsskemaerne Byrådet håber, at debatfasen vil bidrage til, at der kommer mange gode forslag til omstillingsgruppernes videre arbejde. På omstillingsgruppemødet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Arbejdssted (kommune) Begge Tilflyttere Gjøl Jammerbugt Aalborg Anden kommune Udland Gjølboer Mor Far. Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far 1 2

Arbejdssted (kommune) Begge Tilflyttere Gjøl Jammerbugt Aalborg Anden kommune Udland Gjølboer Mor Far. Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far 1 2 Skolestruktur 00: Høringsvar Gjøl Skole - Bilag XX Tallene er fremkommet ved at tage det enkelte barn på skolen, summere til familie og se på den enkelte fa Børn Én forældre Gjølbo Arbejdssted (kommune)

Læs mere

Hvorfor bruger man ikke erfaringerne

Hvorfor bruger man ikke erfaringerne Forskeren: Hvorfor bruger man ikke erfaringerne Leo Komischke-Konnerup, UC Syddanmark, holdt hovedindlægget på Inklusionskonferencen i Esbjerg den 29. april. Hans budskab er, at inklusion er en enorm opgave,

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge 20. november 2013 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye

Læs mere

SWOT analyser over ønskescenarier. Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019

SWOT analyser over ønskescenarier. Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019 SWOT analyser over ønskescenarier Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019 Baltorpskolen: scenarie status quo Lokal forankret skole Et forældrefællesskab, man kan bygge videre på Kendte trygge

Læs mere

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Notat Vedrørende: Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnavn: Ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnummer: 17.01.10-P00-1-16 Skrevet af: Louise Bisgaard

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 23. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 5858

Læs mere

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden af resultataftalen og effektmålene for sidste år: Trivsel og inklusion: Arbejdet med LP-modellen er i god drift. Skolens lærerpersonale har gennemgået CL1 kursus

Læs mere

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen.

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. 1. Dagplejen hvorfor er den så speciel og så vigtig? Hvad tilbyder

Læs mere

Skolen er alt for dårlig til at motivere de unge

Skolen er alt for dårlig til at motivere de unge DEBAT 16. AUG. 2015 KL. 14.32, Politiken Skolen er alt for dårlig til at motivere de unge Vi har helt misforstået, hvad der skal til for at lære de unge noget, siger lektor Mette Pless på baggrund af en

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

1 af 10. Høringssvar til forslaget om ny skolestruktur i Slagelse Kommune. Skælskør den 9. januar 2012

1 af 10. Høringssvar til forslaget om ny skolestruktur i Slagelse Kommune. Skælskør den 9. januar 2012 Skælskør den 9. januar 2012 Høringssvar til forslaget om ny skolestruktur i Slagelse Kommune Forældre for Bevarelse af Skælskør Skole fremsender hermed følgende indsigelser og forslag til ændringer i forbindelse

Læs mere

17. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE

17. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE 1. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE Hjarupvej 16, 6580 Vamdrup Skanderup-Hjarup Forbundsskole var tidligere en fælleskommunal folkeskole for Vamdrup og Lunderskov kommuner. Skolen har elever i 1 spor fra

Læs mere

Fremtidens Skole - tillæg til rapport

Fremtidens Skole - tillæg til rapport Fremtidens Skole - tillæg til rapport Sagsnr. 10/27490 Sagsansvarlig Sagsfremstilling Løsningsforslag Jette Østergaard Efter at høringssvarene er indkommet til oplægget Forslag til en strategi for Fremtidens

Læs mere

BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING

BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING - DEN KOMMUNALE KERNEVELFÆRD BØRN, SKOLE OG ÆLDREOMRÅDET - UDVIKLING AF HANDEL OG KULTUR I

Læs mere

Unge vil have forældre og venner på banen for at reducere mistrivsel hos danske børn og unge

Unge vil have forældre og venner på banen for at reducere mistrivsel hos danske børn og unge ANALYSEPAPIR SEX & SAMFUND UGE SEX JANUAR 2015 Unge vil have forældre og venner på banen for at reducere mistrivsel hos danske børn og unge Danske unge peger i en ny undersøgelse fra Sex & Samfund på forældre

Læs mere

Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti

Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti Den 21. september 2015 Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk

Læs mere

Sammenfatning af resultater marts 2014

Sammenfatning af resultater marts 2014 Sammenfatning af resultater marts 2014 Af Camilla Brørup Dyssegaard, Niels Egelund, Siddhartha Baviskar og Mikkel Lynggaard Generelt gælder, at de tolv kommuner, der indgår i Dokumentationsprojektet, dækker

Læs mere

Projekt Fælles ledelse Fælles bestyrelse Fælles pædagogisk Råd

Projekt Fælles ledelse Fælles bestyrelse Fælles pædagogisk Råd Projekt Fælles ledelse Fælles bestyrelse Fælles pædagogisk Råd for synergien mellem Sparkær LBO og Mønsted Skole Beskrivelse af Fælles ledelse for den samdrevne institution Sparkær Skole og Mønsted Skole

Læs mere

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag Opsamling på hovedtræk i strukturforslag BILAG TIL TEMADRØFTELSEN 27/9 2016 Arbejdsgruppernes opgave Strukturarbejdsgrupperne har haft til opgave, at foreslå et strukturscenarium der skaber besparelse

Læs mere

NOTAT. Etablering af fodgængerfelter ved skoler. Bilag 1 behandling på KMU-mødet 2014-10-20

NOTAT. Etablering af fodgængerfelter ved skoler. Bilag 1 behandling på KMU-mødet 2014-10-20 NOTAT Bilag 1 behandling på KMU-mødet 2014-10-20 Dato: 27. august 2014 Etablering af fodgængerfelter ved skoler I forbindelse med reglerne om, at skolepatruljer til alle tider skal befinde sig på fortov

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Skolestruktur. Bilag 4: Skematisk oversigt over de 4 modeller. Model A

Skolestruktur. Bilag 4: Skematisk oversigt over de 4 modeller. Model A Skolestruktur Bilag 4: Skematisk ovsigt ov de 4 modell Model A Beskrivelse: E model, hvor d etables 1 Campusskole på de uværede Sdr. Parkskole. De øvrige skol fug som grudskol med elev fra 0.6.. Campusskol

Læs mere

Høringssvar fra interessenter maj 2011 Budget 2012 oversigt

Høringssvar fra interessenter maj 2011 Budget 2012 oversigt Høringssvar fra interessenter maj 2011 Budget 2012 oversigt I forbindelse med budgetprocessen for budget 2012, har udvalgte interessenter været inviteret til at komme med høringssvar i forhold til, de

Læs mere

Servicedeklaration. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Børn og unge. Århus Kommune

Servicedeklaration. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Børn og unge. Århus Kommune Servicedeklaration Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Børn og unge Århus Kommune HVEM HENVENDER PJECEN SIG TIL? HVAD ER PPR? HVOR FINDER JEG PPR? HVAD KAN PPR? HVORDAN INDSTILLES ET BARN TIL PPR? SÅDAN

Læs mere

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser Punkt 6. 2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser 2014-38219 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der fra og med skoleåret 2016/17 oprettes en klasserække med

Læs mere

Kære medlemmer af Børne- og skoleudvalget i Ballerup Kommune!

Kære medlemmer af Børne- og skoleudvalget i Ballerup Kommune! Fra: Kerstin Skovgaard-Petersen Sendt: 10. februar 2014 20:47 Til: Peter Knoth Als (pka); Mette Hedegaard (mhed); Jan Holger Møller (jam); Martin Jonassen (mjo); Kim Schulz Larsen (ksla); Bjarne Herring

Læs mere

Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune

Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Kirke Eskilstrup, den 21. januar 2011 Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune Den aktive landsby er et velovervejet tilvalg Der er en skiftende tendens

Læs mere

FMKs fire ledelseværdier

FMKs fire ledelseværdier Ledelsesgrundlag for Horne og Svanninge skoler 2015 Ledelsesgrundlaget på Horne og Svanninge skole tager afsæt i Faaborg-Midtfyn Kommunes ledelsesværdier. FMKs fire ledelseværdier Vi tager lederskabet

Læs mere

Sammen om De Yngste - SYNG

Sammen om De Yngste - SYNG Sammen om De Yngste - SYNG Ny velfærd for de 0-6 årige Hvorfor er der behov for at nytænke tilbuddene til de yngste? Fordi vi skal gøre det bedre. Og fordi vi skal gøre det billigere. Vi har en faglig

Læs mere

Skovbørnehaven for børnene er sund økonomi for Kalundborg Kommune Høringssvar om Budget 2012 fra Skovbørnehavens forældre 7.

Skovbørnehaven for børnene er sund økonomi for Kalundborg Kommune Høringssvar om Budget 2012 fra Skovbørnehavens forældre 7. Skovbørnehaven for børnene er sund økonomi for Kalundborg Kommune Høringssvar om Budget 2012 fra Skovbørnehavens forældre 7. september 2011 Den varslede lukning af Kalundborg Skovbørnehave modsiges af

Læs mere

Skoleområdet 12 skoler

Skoleområdet 12 skoler Skoleområdet 12 skoler Folkeskolerne Byskovskolen (Special-afd) 0.-9. årgang 644 elever Campusskolen (Modtager-kl) 7.-10. årgang 695 elever Dagmarskolen (Modtager-kl) 0.-6. årgang 501 elever Kildeskolen

Læs mere

Udtalelse vedr. forslaget om en sammenlægning af Marielyst og Høje Gladsaxe skoler

Udtalelse vedr. forslaget om en sammenlægning af Marielyst og Høje Gladsaxe skoler Udtalelse vedr. forslaget om en sammenlægning af Marielyst og Høje Gladsaxe skoler Skolebestyrelsen på Marielyst Skole ønsker, at skolen fortsætter som en selvstændig skole. Det er en veldrevet skole,

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 9. FYNSLUNDSKOLEN. Fynslundvej 110, 6640 Lunderskov

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 9. FYNSLUNDSKOLEN. Fynslundvej 110, 6640 Lunderskov Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 Bind III 9. FYNSLUNDSKOLEN Fynslundvej 110, 6640 Lunderskov Fynslundskolens oprindelige bygninger udgøres af 2 bygningsfløje, orienteret nord-syd. Vestfløjen

Læs mere

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Budgetforslag 2016 Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Børn og forældre efterspørger mere fleksibilitet, længere åbningstid og mere aktive dag-, fritids- og klubtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget ønsker,

Læs mere

Trællerupskolens skolebestyrelses høringssvar vedr. udvikling af bæredygtige børne- og ungetilbud i Lejre Kommune

Trællerupskolens skolebestyrelses høringssvar vedr. udvikling af bæredygtige børne- og ungetilbud i Lejre Kommune Trællerupskolens skolebestyrelses høringssvar vedr. udvikling af bæredygtige børne- og ungetilbud i Lejre Kommune Skolebestyrelsen ved Trællerupskolen har modtaget høringsmaterialet vedr. udvikling af

Læs mere

Høringssvar fra leder Anna Marie Kehlet ved Jættehøj Vuggestue.

Høringssvar fra leder Anna Marie Kehlet ved Jættehøj Vuggestue. Høringssvar fra leder Anna Marie Kehlet ved Jættehøj Vuggestue. Økonomisk bæredygtighed. Det er klart, som leder af Jættehøj Vuggestue, er jeg godt klar over at det ikke er økonomisk bæredygtig med sådan

Læs mere

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner.

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner. Skoleområdet Folkeskoler Stationsvej 36 3460 Birkerød Att.: skolechef Martin Tinning Sendt via mail til hd@rudersdal.dk Vedbæk, torsdag 18. august 2011 Høringssvar til Budget 2012-2015 Kommunens serviceramme

Læs mere