Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ Hændelse Brand Togkørsel Dato: Tidspunkt: Kl. 18:57

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57"

Transkript

1 Side 1 af 8 Redegørelse Brand i Lyn 50 HCLJ Hændelse Brand Togkørsel Dato: Tidspunkt: Kl. 18:57 Sted: Borup station Infrastrukturforvalter: Banedanmark Jernbanevirksomhed: DSB Personskade: Omkomne Alvorligt kvæstede Lettere kvæstede Passagerer: Personale: 2 Andre: 1 Underretning Borup station Havarikommissionen blev underrettet den kl. 19:25 om brandudvikling i L 50. Toget holdt i spor 2, Borup station. Omkring 300 passagerer blev evakueret.

2 Side 2 af 8 2 Fakta 2.1 Hændelsesforløb Tog L 50 kom fra Ålborg og var på vej mod Københavns Lufthavn Kastrup. Det bestod af fire togsæt, hvor der var røgudvikling i det sidste togsæt. Mellem Ringsted og Kværkeby fik lokomotivføreren en alarm om røg i undervognen. Lokomotivføreren kontaktede togføreren for at bede hende undersøge, om der kunne lugtes røg i passagerafdelingen. Togføreren bekræftede, at der lugtede af røg, og derefter valgte lokomotivføreren at bringe toget til standsning på Borup station. Fjernstyrinsgcentralen blev orienteret og brandvæsen tilkaldt til Borup station. Toget ankom til Borup station kl.19:22. På Borup station kunne lokomotivføreren se røg ved togets venstre side og i højre side var der flammer fra undervognen. Lokomotivføreren og togføreren forsøgte uden held at afkoble det næstbagerste togsæt. Ca. 300 passagerer blev evakueret. Toget sammensætning: L 50 bestod af 4 IC3 togsæt. Et IC3-togsæt betegnes MF og består af en MFA motorvogn, en FF mellemvogn og en MFB motorvogn. Lyn 50 oprangering Odense København MFA FF MFB Røg-brand ved B motor i 5020 enden Kommunikationsmidler: Toget er udstyret med en MSR3 radio og et internt samtaleanlæg.

3 Side 3 af Omkomne, kvæstede og skader i øvrigt En togfører blev bragt til skadestuen for observation for røgforgiftning, og lokomotivføreren blev behandlet på stedet, ingen passagerer kom til skade. 3 Undersøgelser Ved undersøgelsen af vogn MF 5020 kunne Havarikommissionen se, at branden havde udviklet sig fra omkring luftindtag/ blæsermodulet til gearoliekøleren ind mod dieselmotoren. Rest af recessen til papirfilter Luftindtag til traktionsanlæg B motor i undervogn MF 5020, vognskørtet er afmonteret. Metalgitter med hul til luftindtag for gearoliekøler Papirfilter monteret foran gearoliekøler Billede af intakt skørt, metalgitter for luftindtag til gearoliekøler Intakt papirfilter til gearoliekøler Papirfilteret som er monteret i recessen foran gearoliekøleren er fremstillet af et plisseret polyestermateriale indrammet i hvidt karton. Af produktdeklarationen fremgår det at papirfilteret opfylder DIN Recessen er fremstillet af aluminium, og på billedet kan det ses at dele af recessen er smeltet, hvilke tyder på, at der har været over ca. 660 graders varme i dette område.

4 Side 4 af 8 Branden set oppefra fra passagerafdeling, toppen af motoren. Brændte rørføringer Smeltet rørføringer og ledningsnet 3.1 Tekniske undersøgelser Havarikommissionen foretog de første forundersøgelser søndag d ved Klargøringscentret Kastrup, dernæst blev toget transporteret til værkstedet i Århus. Havarikommissionen foretog d. 27. juni 2012 en teknisk undersøgelse af IC3 togsættet MF 5020 i samarbejde med DSB hos DSB Vedligehold A/S Århus.

5 Side 5 af 8 DSB fremlagde på mødet teknisk dokumentation samt udskrifter for TC-log 1, TRIT 2, log fra røgdetekteringsanlæg, historik for vedligeholdelse og reparation. TC-log for vogn MFA 5020 var så beskadiget på grund af korrosion fra efterslukningen af branden, at der ikke kunne trækkes informationer ud. TRIT og TC-log udlæst og analyseret fra Master TC i det betjente førerrum MF 5035 Logdata fra TC-log, TRIT og brandmelder Nedkørsel til Storebæltstunnel. I tabellen er de forskellige logninger sammenkoblet med den faktuelle tid som reference. Af dataene fra loggene fremgår det, at toget var forsinket allerede fra Ålborg og ved Odense havde toget en forsinkelse på 22 min. TC-loggen viser, at der ikke var tekniske fejl fra afgang Ålborg mod Odense. I tabellen kan det ses, at lokomotivføreren nedsætter hastigheden til 140 km/t og vælger DAV-funktion (Drift Art Valg) før nedkørsel til Storebæltstunnel. 1 Togcomputer, hvert førerrum har monteret et TC-system som styrer og overvåger maskinanlæg og anden udrustning i dens motorvogn og en halv mellemvogn. 2 TRIT computeren er installeret i hver togvogn. Via GPS overvåges togets bevægelser i forhold til den aktuelle køreplan. TRIT overvåger den tekniske status i vognen og sikrer kommunikationen mellem centralen og togets interne computere. Systemets kerne er en central TRIT-server der indsamler information fra infrastrukturen (køreplan).

6 Side 6 af 8 Først da toget passer Fjenneslev kl. 19:08:39 udløses den første af fire røgalarmer. Ved udløst alarm i undervogn udkobles motormodul A og B automatisk. Som følge af at branden udvikler sig yderligere, opstår flere forskellige fejl på blandt andet det elektriske system og det hydrauliske system. Dette ses i de forskellige logdata. Toget havde et ophold på ca. 3 min. på Odense station og det næste stop ifølge køreplanen var Høje Tåstrup. Opholdet i Odense benyttedes ofte af rygetrængende til at stige ud af toget for at ryge en cigaret. Oftest når de ikke at ryge cigaretten færdig og resten af skoddet bliver kastet bort mellem toget og perronen inden de stiger ind toget igen. Gitterrist placeret ved siden af indgangsparti og perron Bortkastet cigaretskodder De viste billeder er taget på en tilfældig dag og tidspunkt ved Odense station.

7 Side 7 af 8 Driftsinstrukser (ODI) Af ODI for MF afsnit 12.1 vedrørende brand fremgår følgende forholdsregler for lokomotivfører og togfører i punkt Tidligere hændelser af lignende art Havarikommissionen er bekendt med andre typer brande på MF-togsæt, men ikke af denne art. 4 Analyse Ved gennemgang af denne brand, er den første røgalarm af flere, kommet fra undervognen. Ifølge køreplanen for L 50 skulle togets næste standsning være Høje Tåstrup station. Når lokomotivføreren får en røgalarm fra undervognen, skal han ifølge Drift Instruks ODI fremføre toget til standsning ved den nærmeste station med perron med hensyn til eventuel evakuering af passagerer og adgangsveje for beredskab. Tiden fra den første røgalarm kom ved Fjenneslev (station uden perron), til at toget var bragt til standsning ved Borup station, var 14 min (se tabellen for logdata). Havarikommissionen vurderer, at branden har været under udvikling under kørslen fra Odense et stykke tid før lokomotivføreren fik røgalarm.. Branden forblev hovedsagligt omkring traktionsmodul B og den bagerste vogn i det bagerste togsæt. Ved undersøgelsen af undervognen ved B-motoren kunne Havarikommissionen konstatere, at der var hul i gitteret for luftindtag til gearoliekølere.

8 Side 8 af 8 Det har ikke været muligt for Havarikommissionen entydigt at fastslå den direkte årsag til branden. Havarikommissionen anser det for muligt, at branden kan være blevet antændt af en cigaret, en glød, eller andet brændende materiale, mens toget havde et ophold på et par minutter på Odense station. Ved dette ophold benytter en del passagerer muligheden for at ryge, står lige ved indgangen til vestibulen og er klar til at skodde eller smide deres cigaret ned langs toget i sporet inden de stiger ind i toget igen. Havarikommissionen har foretaget nogle forsøg, som har vist, at gløder og mindre dele af en cigaret kan passere metalgitteret ved papirfilteret (i det aktuelle metalgitter viste undersøgelsen et hul på størrelse med en knyttet hånd). 5 Konklusion Havarikommissionen har ikke kunne fastslå årsagen til brandens opståen, men fra undersøgelserne konstatere, at arnestedet for branden var omkring luftindtaget i togets skøt, hvor blæseren for gearoliekølere og papirfilteret var monteret. Havarikommissionen har ved undersøgelsen ikke kunnet påvise eller afdække andre elementer såsom el-installationer, dieselolieutætheder eller lignede, som kunne være årsag til branden. 6 Sikkerhedsmæssige anbefalinger Hændelsen og de foreliggende oplysninger giver ikke anledning til rekommandationer af forebyggelsesmæssig karakter.

Redegørelse. Brand i IC tog 821 HCLJ 619-2012-81 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 15.09.2012 Tidspunkt: 07:05

Redegørelse. Brand i IC tog 821 HCLJ 619-2012-81 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 15.09.2012 Tidspunkt: 07:05 20.03.2013 Side 1 af 10 Redegørelse Brand i IC tog 821 HCLJ 619-2012-81 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 15.09.2012 Tidspunkt: 07:05 Sted: Ringsted Infrastrukturforvalter: Banedanmark Jernbanevirksomhed:

Læs mere

Havarikommissionen. Redegørelse Undersøgelsesleder: SGR. Motorbrand i IC3 togsæt den 10. oktober og 22. oktober 2009

Havarikommissionen. Redegørelse Undersøgelsesleder: SGR. Motorbrand i IC3 togsæt den 10. oktober og 22. oktober 2009 Havarikommissionen Redegørelse Undersøgelsesleder: SGR Journal nr.: HCLJ611-000304 10.11.2009 Motorbrand i IC3 togsæt den 10. oktober og 22. oktober 2009 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev 29.09.2017 Side 1 af 5 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev HCLJ611-2017-265 Ulykke Kollision Togkørsel Dato: 18.08.2017 Tidspunkt: 14:53 Sted: Tinglev - Kliplev Infrastrukturforvalter:

Læs mere

erg sta mellem Redegørelse Side 1 af 9 Ulykke Esbjerg station Banedanmark Omkomne Togkørsel 10:25 ation DSB Lettere kvæstede

erg sta mellem Redegørelse Side 1 af 9 Ulykke Esbjerg station Banedanmark Omkomne Togkørsel 10:25 ation DSB Lettere kvæstede 11.06.2014 Side 1 af 9 Kollision m HCLJ611-2013-204 Dato: Sted: Infrastrukturforvalter: Personskade: Passagerer: Personale: Personer i overkørsel: Andre: mellem Ulykke 09.12.2013 Esbjerg station Banedanmark

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Redegørelse Personpåkørsel i overgang på station. 1 Underretning. 2 Fakta. 11.12.2012 Side 1 af 6

Redegørelse Personpåkørsel i overgang på station. 1 Underretning. 2 Fakta. 11.12.2012 Side 1 af 6 Redegørelse Personpåkørsel i overgang på station 11.12.2012 Side 1 af 6 HCLJ619-2012-41 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 13.02.2012 Tidspunkt: 12:11 Sted Tølløse station Infrastrukturforvalter: Banedanmark

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Orientering til TRU vedr. IC4-situationen

Læs mere

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen 19.04.2013 Side 1 af 7 Redegørelse Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen HCLJ619-2011-33 Ulykke Overkørsel Togkørsel Dato: 03.12.2010 Tidspunkt: 07:42 Sted: Højby station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

02.09.2015. Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted)

02.09.2015. Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted) 02.09.2015 Redegørelse Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted) 03.09.2014 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

Driftsmateriellet H 03-1862 JA > IA 1893

Driftsmateriellet H 03-1862 JA > IA 1893 Driftsmateriellet H 03-1862 JA > IA 1893 Litra JA > IA 1893 JA 4001-4004 1863 Randers JA 4005-4006 1865 Randers = 12 vogne type H 03 Data H 03 Længde over puffer 6716 mm Understel længde 5486 mm Akselafstand

Læs mere

Banedanmarks samarbejde med politiet og redningsberedskabet omkring selvmord og personpåkørsler

Banedanmarks samarbejde med politiet og redningsberedskabet omkring selvmord og personpåkørsler Banedanmarks samarbejde med politiet og redningsberedskabet omkring selvmord og personpåkørsler Agenda 1. Fakta om selvmord og selvmordsforsøg på jernbanen 2. Formålet med at revitalisere samarbejdet og

Læs mere

Manual for Standpladsklarering

Manual for Standpladsklarering Manual for Standpladsklarering Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Standpladsklarering generelt..side 3 2. Standpladsklarererens ansvar Side 4 3. Standpladskategorier...Side 5 4. Udførelse af standpladsklarering...side

Læs mere

Redegørelse. Brand i IC-tog 829 på Odense station. Side 1 af 12

Redegørelse. Brand i IC-tog 829 på Odense station. Side 1 af 12 07.09.2017 Side 1 af 12 Redegørelse Brand i IC-tog 829 på Odense station HCLJ611-2016-249 Alvorlig ulykke Brand Togkørsel Dato: 20.10.2016 Tidspunkt: 09:03 Sted: Odense station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler banedanmark Trafikale Regler 18.09.2017 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om SR og SIN pr. 01.10.2017 SR 64 Pr. 01.10.2017 tages et nyt system til håndtering af oplysninger om farligt gods (RID) i

Læs mere

Uddannelse af personale til evakueringsassistent

Uddannelse af personale til evakueringsassistent DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-15 1349 Kbh. K Uddannelse af personale til evakueringsassistent 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som følge af bekendtgørelsen om

Læs mere

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS 14. december 2007 Journal nr.: 611-000094 Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording 25.07.2006 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen

Læs mere

Alt personale, som har et sikkerhedsmæssigt ansvar, skal være fyldt 18 år. Lokomotivførere dog 21 år.

Alt personale, som har et sikkerhedsmæssigt ansvar, skal være fyldt 18 år. Lokomotivførere dog 21 år. Sys 021 DVF - side 1 af 10 1.0 Gyldighedsområde Nærværende instruks vedrører alene forhold ved ikke erhvervsmæssig jernbanedrift i forbindelse med veterantogskørsel og drift af veteranbane på normalsporede

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. december 2016 2016-6067 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transport- og Bygningsudvalget har i brev af

Læs mere

Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ)

Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) 09.02.2012 Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) 09.02.2012 Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) Havarikommissionen skal gennem uvildige undersøgelser fremsætte rekommandationer

Læs mere

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120.

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 06-610/28 9. august 2006 Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta 1.2.1

Læs mere

Indhold: Faktuelle oplysninger Side 1 Undersøgelse Side 1 Havarikommissionens vurdering. Side 6

Indhold: Faktuelle oplysninger Side 1 Undersøgelse Side 1 Havarikommissionens vurdering. Side 6 REDEGØRELSE HCLJ530-000109 Hændelse Luftfartøj: Discus CS Registrering: OY-XSU Motor: Ingen Flyvning: Privatflyvning, VFR Besætning: 1 ingen tilskadekomst Passagerer: Ingen Sted: Svæveflyvecenter Arnborg

Læs mere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere Servicestandarder for trafikinformation Skærme og højttalere 3. Version 19.01.2016 Indhold Side 1. Forord 3 2. Formål med servicestandarderne 4 3. Forklaring på de forskellige driftssituationer 5 4. Servicestandard

Læs mere

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010

1. kvartal 2010. 2. kvartal 2010. 3. kvartal 2010 Trafikudvalget -11 TRU alm. del Bilag 98 Offentligt Notat Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. 1. Antallet af rejser I 3. blev der foretaget ca. 12,8 mio. rejser med DSB's fjern- og regionaltog. Dette

Læs mere

Banedanmarks servicestandard for information i højttalere og på skærme på stationer. Den Fælles Trafikinformation Version 1, oktober 2018

Banedanmarks servicestandard for information i højttalere og på skærme på stationer. Den Fælles Trafikinformation Version 1, oktober 2018 Banedanmarks servicestandard for information i højttalere og på skærme på stationer Den Fælles Trafikinformation Version 1, oktober 2018 Oversigt over driftssituationer Eksempler Serviceniveau 1 Normalsituation

Læs mere

Redning jernbane. Print selv version

Redning jernbane. Print selv version Redning jernbane Print selv version Arbejdsjording: Er der skader på køreledninger eller brand i eller omkring toget skal kørestrømmen afbrydes og ledningerne arbejdsjordes. Brug af vand til slukning nærmere

Læs mere

Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift. AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I

Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift. AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift 6 6 6 AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I I DSB tager vi ansvaret for hele kundens rejse - I DSB tager vi ansvaret for hele

Læs mere

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr.

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 2, september 2007 Arbejde mellem stations og rangergrænse I dag står der i SR 86 pkt. 1 blandt andet: Hvis sporet mellem stationsgrænsen og rangergrænsen på

Læs mere

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt - SKB - Hundige 1-1 Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s 1 Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog For togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som togfører i DSB og handler om standarden for

Læs mere

Eriks VT98 skinnebusmotorvogn.xml Eriks Lenz Spor 0 VT98 motorvogn 40190-01 09-02-2014 11:14. JPCVDok 1.0.0 Bit mode ifølge Lenz standard 1-8 Side 1

Eriks VT98 skinnebusmotorvogn.xml Eriks Lenz Spor 0 VT98 motorvogn 40190-01 09-02-2014 11:14. JPCVDok 1.0.0 Bit mode ifølge Lenz standard 1-8 Side 1 1 7 3 Basis lokomotivadresse Basis lokomotivadresse. På Lenz system 1-99. Anvendes hvis bit 6(5) i CV29 er 0 2 2 2 Mindste startspænding Vmin Lokomotivets minimale hastighed. 3 6 12 Start forsinkelse Startforsinkelsen

Læs mere

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad SIN-L Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 1 19 20 31 32 45 46 50 51 53 54 61 62 63 64 65 67 68 69 71 72 75 76 77 78 81 82 83 86 87 89 90 98 99 100 101 102 105 106

Læs mere

Redegørelse. Middelfart station, passager fik sin fod fastklemt i togets klaptrin

Redegørelse. Middelfart station, passager fik sin fod fastklemt i togets klaptrin 29.09.2016 Redegørelse Middelfart station, passager fik sin fod fastklemt i togets klaptrin Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane er en uafhængig statslig organisation, der har til formål

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse....2 Personprofil.... Helbredskrav... Vurdering

Læs mere

Redegørelse Passager trukket ned i sporet af tog, Nørreport fjern 18.02.2015

Redegørelse Passager trukket ned i sporet af tog, Nørreport fjern 18.02.2015 11.02.2016 Redegørelse Passager trukket ned i sporet af tog, Nørreport fjern 18.02.2015 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Togstøj ved stationer Orientering nr. 50 2. udgave PFi/JEL/ilk Juni 2015 Resumé Formålet med denne orientering er at informere om beregninger af togstøj, hvor reduceret

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Redegørelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Direkte 7226 7075 Fax 3338 1439 lfu@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vurdering

Læs mere

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Trafikale konsekvenser for dig i anlægsfasen Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Læs mere

REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA

REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA Motorer: 2 Lycoming Flyvning: Privatflyvning, VFR LIO/IO-360-C1E6 Besætning: 1 ingen tilskadekomst Passagerer: Ingen

Læs mere

ERGO BEAR 4 0 / 6 0 / 8 0 / 1 0 0. Hurtigere, mere skånsom og enkel betjening

ERGO BEAR 4 0 / 6 0 / 8 0 / 1 0 0. Hurtigere, mere skånsom og enkel betjening ERGO BEAR 4 0 / 6 0 / 8 0 / 1 0 0 Hurtigere, mere skånsom og enkel betjening S t a n d a r d u d s t y r O v e r b l i k Til ERGO BEAR i størrelserne 40, 60, 80 og 100 L leveres følgende udstyr: Vari-Logic

Læs mere

banedanmark Drift Uheldsreglement

banedanmark Drift Uheldsreglement banedanmark UR Drift Uheldsreglement Banestyrelsen UR Uheldsreglement 01.07.2003 UR Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad: Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad: UR UR 1-1 Gyldighedsområde: Uheldsreglement,

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1 I bekendtgørelse nr. 985 af 11. oktober 2011 om certificering af lokomotivførere, foretages følgende ændringer: 1 1. Indledningen

Læs mere

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLDSFORTEGNELSE I. Karakteristika 4 II. Egenskaber 4 III.

Læs mere

Beredskabsplan for Biologisk Institut

Beredskabsplan for Biologisk Institut Beredskabsplan for Biologisk Institut Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld side

Læs mere

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger skal læses sammen med instruktionsbogen for Range Rover (LRL 32 02 61 131). Disse oplysninger er ekstraoplysninger, der ikke var tilgængelige, da instruktionsbogen

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantogsorganisationer skal indberette

Læs mere

Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg?

Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg? Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg? Gennemgang af det trafikale oplæg - og hvad med efter 2030? Anders H. Kaas 18. november 2014 Agenda Før 2030 Hvordan kan man udnytte den eksisterende infrastruktur

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

Curvex emhætte C600SS

Curvex emhætte C600SS Curvex emhætte C600SS HN 9263 Brugervejledning Læs denne brugervejledning grundigt inden installation og brug af emhætten. Før installering Før emhætten installeres og tages i brug, sørg da for, at elnettets

Læs mere

Betjeningsvejledning for havetraktor.

Betjeningsvejledning for havetraktor. Betjeningsvejledning havetraktor Side 1 Betjeningsvejledning for havetraktor. Her følger en kort vejledning i betjening af de vigtigste greb/håndtag funktioner på havetraktoren. Benyttes til at regulere

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DIREKTIV

BILAG. til KOMMISSIONENS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ](2014) XXX draft ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DIREKTIV om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2007/59/EF for så vidt angår generelle faglige

Læs mere

06.08.2015. Redegørelse. Rangertræk kollideret med mandskabsvogn på Storebæltsbroen

06.08.2015. Redegørelse. Rangertræk kollideret med mandskabsvogn på Storebæltsbroen 06.08.2015 Redegørelse Rangertræk kollideret med mandskabsvogn på Storebæltsbroen 26.08.2014 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

Høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027, Høringsudgave af 10. oktober 2012

Høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027, Høringsudgave af 10. oktober 2012 Høringssvar vedr. Trafikplan 2012-27 fra borgere på Vestfyn 1 Høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027, Høringsudgave af 10. oktober 2012 Vi har med interesse læst Trafikstyrelsens

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Taastrup 1-2 Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s 13.07.2007 1 Lokal Rangerinstruks Taastrup 2-1 Fordeling: DSB S-tog a/s Trafiksikkerhed DSB

Læs mere

Samlevejledning til 12 x 20 meter

Samlevejledning til 12 x 20 meter Samlevejledning til Flex fodboldbane 12 x 20 meter Flex fodboldbane uden net. Flex fodboldbane med net Flex fodbold P R indeholder: 2 stk. A Topbeslag ved mål (venstre) 2 stk. B Topbeslag ved mål (højre)

Læs mere

1. JUNI 2016 ORIENTERING OM FLYVEHAVARIKOMMISSIONENS RAPPORT OM F-16 HAVARIET VED RØMØ.

1. JUNI 2016 ORIENTERING OM FLYVEHAVARIKOMMISSIONENS RAPPORT OM F-16 HAVARIET VED RØMØ. 1. JUNI 2016 ORIENTERING OM FLYVEHAVARIKOMMISSIONENS RAPPORT OM F-16 HAVARIET VED RØMØ. AFGRÆNSNING AF HAVARIUNDERSØGELSEN. Forsvarets Flyvehavarikommission havariundersøgelser har udelukkende til formål,

Læs mere

Emne ORIENTERING OM FLYVEHAVARIKOMMISSIONENS RAPPORT OM EH101 HAVARIET I AFGHANISTAN

Emne ORIENTERING OM FLYVEHAVARIKOMMISSIONENS RAPPORT OM EH101 HAVARIET I AFGHANISTAN Emne ORIENTERING OM FLYVEHAVARIKOMMISSIONENS RAPPORT OM EH101 HAVARIET I AFGHANISTAN Dato: 9. juli 2015 Baggrund Den 11. oktober 2014 havarerede en dansk EH101 helikopter ca. 13 kilometer nordøst for Mazar-e-Sharif

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Året på skinner. TØF konference om kollektiv trafik 12. oktober 2010 v\ kontorchef Lasse Winterberg

Året på skinner. TØF konference om kollektiv trafik 12. oktober 2010 v\ kontorchef Lasse Winterberg Året på skinner TØF konference om kollektiv trafik 12. oktober 2010 v\ kontorchef Lasse Winterberg DSB November 09: Nat S-tog indføres i weekenden Januar 10: Marts: April: August: September: virksomhed

Læs mere

Startpakke-small Dansk manual. Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01

Startpakke-small Dansk manual. Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01 Startpakke-small Dansk manual Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01 Denne startpakke indeholder: Væskebeholder m. udskiftelig brænder USB oplader 650mah Batteri Vægoplader 1 x væskebeholder m. udskiftelig

Læs mere

Rapport. Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig

Rapport. Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig 17.06.2019 Rapport Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig 19. juni 2018 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der har til formål

Læs mere

Varmekanon S45 Diesel

Varmekanon S45 Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044863 Varmekanon S45 Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044863 Beskrivelse: Transportabel direkte

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 2, juni 2015

SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 2, juni 2015 SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 2, juni 2015 Gennemrevideret paragraf om automatisk sikrede overkørsler SR 11,»Automatisk sikrede overkørsler«, er kun blevet sporadisk rettet, siden SR

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K TRU 142 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

SCHLEICHER ASW19 OY-XIL

SCHLEICHER ASW19 OY-XIL REDEGØRELSE Havari 29-7-2014 med SCHLEICHER ASW19 OY-XIL Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 10 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen)

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng I KB( P)2750,I K( B)2710,I KB( P)2350,I K( B)2310,I K3510,I K3514 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 2 3. Opstilling af apparatet...

Læs mere

MINI TIPVOGN C08. YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner

MINI TIPVOGN C08. YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner MINI TIPVOGN C08 Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm KOMPRIMERING Den samlede bredde er reduceret, og med små drejecirkler, som let kommer gennem

Læs mere

1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid.

1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid. Kvik-manual 1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid. 3. Kalibrere ph-måler hver 4. uge jf. manualen. Version

Læs mere

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug ZappBug Room Brugermanual VIGTIGT: Læs manualen før brug Tanaco Danmark A/S Glentevej 11 6705 Esbjerg Ø tlf.: +45 75144800 tanaco@tanaco.dk www.tanaco.dk1 Vigtig sikkerhedsinformation Alle sikkerhedsforskrifter

Læs mere

INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD. Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug.

INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD. Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug. INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug. - 1 - INDEX Side 1.- BESKRIVELSE AF KEDEL...2 2.- INSTALLATIONS VEJLEDNING...3 2.1.- KEDLENS PLACERING...3

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For lokomotivførere på enmandsbetjente strækninger

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For lokomotivførere på enmandsbetjente strækninger Servicestandard for højttalerudkald i tog For lokomotivførere på enmandsbetjente strækninger Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som lokomotivfører

Læs mere

Pas på, på banen for maskinførere

Pas på, på banen for maskinførere INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe / kompetence... Målbeskrivelse... Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse.... Helbredskrav... Beskrivelse af uddannelsen....1 Generelt....

Læs mere

SIN. Odder - Aarhus. Vemb - Thyborøn Havn. Sikkerhedsinstrukser. Generelle forhold. Midtjyske Jernbaner SIN. Sikkerhedsinstrukser Generelle forhold

SIN. Odder - Aarhus. Vemb - Thyborøn Havn. Sikkerhedsinstrukser. Generelle forhold. Midtjyske Jernbaner SIN. Sikkerhedsinstrukser Generelle forhold SIN. Odder - Aarhus. Vemb - Thyborøn Havn. Sikkerhedsinstrukser. Generelle forhold Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Odder - Aarhus Vemb - Thyborøn Havn SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte

Læs mere

Informationsmøde Næstved

Informationsmøde Næstved Informationsmøde Næstved Ringsted-Femern Banen 24. maj 2016 Præsenteret af projektdirektør Jens Ole Kaslund og anlægschef Klaus S. Jørgensen 1 Ringsted Femern Banen indtil nu 2008: Traktat mellem Tyskland

Læs mere

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING 1. GENERELLE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 2. BESKRIVELSE 3. TEKNISKE DATA 4. MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Startpakke-1 Dansk manual. start-dansk-2015-v04 Side 01

Startpakke-1 Dansk manual. start-dansk-2015-v04 Side 01 Startpakke-1 Dansk manual start-dansk-2015-v04 Side 01 Denne startpakke indeholder: Væskebeholder m. brænder Batteri USB oplader Vægoplader 1 x væskebeholder m. brænder 1 x batterier 1 x mundstykker 1

Læs mere

Pjece for elever Sikkerhed

Pjece for elever Sikkerhed Pjece for elever Sikkerhed på Erhvervsskolerne Aars Indholdsfortegnelse Formål... 4 Handlingsplan ved personulykker og brand... 5 Personlige værnemidler... 8 Værkstedskørekort... 9 Skolen som en virksomhed...

Læs mere

Foreløbig redegørelse

Foreløbig redegørelse 08.05.2014 Side 1 af 7 Foreløbig redegørelse Godstog kollideret i Padborg HCLJ610-2013-13 Ulykke Afsporing Togkørsel Dato: 30.11.2013 Tidspunkt: 19:42 Sted: Padborg Infrastrukturforvalter: Banedanmark

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Udflyvningssektoren for Københavns Lufthavn (EKCH) bane 22R

Udflyvningssektoren for Københavns Lufthavn (EKCH) bane 22R REDEGØRELSE HCLJ510-000200 Lufttrafikhændelse (Airprox/Procedure) Dato / Tidspunkt (UTC): 28.03.2006 kl. 0535 UTC Hændelsessted: Udflyvningssektoren for Københavns Lufthavn (EKCH) bane 22R Lufttrafiktjenesteluftrum:

Læs mere

Annoncering. På levering af. Kompakt fejemaskine. til. Guldborgsund Kommune

Annoncering. På levering af. Kompakt fejemaskine. til. Guldborgsund Kommune Annoncering På levering af Kompakt fejemaskine til Guldborgsund Kommune 1 I MEDFØR AF LOV OM INDHENTNING AF TILBUD PÅ VISSE OFFENTLIGE OG OFFENTLIGT STØTTEDE KONTRAKTER (TILBUDSLOVEN) 15A 15D ANNONCERES

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 19 / 02.08.2010 SB Supplerende regler til ATC anlægsbestemmelser i forbindelse med sporstoppere. Denne teknisk meddelelse indeholder supplerende regler til nugældende

Læs mere

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner BN1-9-2 Udgivet: 01.06.2012 Overordnet ansvar: spk Godkendt: 30.03.2012 Ansvar for indhold: jha 01.01.01 Journal.nr.: 10-06335 Ansvar for fremstilling: nfn Antal sider i alt 20 Sikkerheds- og opholdszoner

Læs mere

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

LÆS BRUGERVEJLEDNING FØR BRUG!

LÆS BRUGERVEJLEDNING FØR BRUG! 2400W LØVSUGER Art nr 76701015 EAN nr 5709133910440 LÆS BRUGERVEJLEDNING FØR BRUG! 1 Spænding: 230-240V ~ 50Hz Effekt: 2400W Omdrejningshastighed: 14000 o/min Lufthastighed: 270 km/t Luftvolumen max: 13,2

Læs mere

2008/2. Clean Mate IVO. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

2008/2. Clean Mate IVO. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. 2008/2 DK Betjeningsvejledning Clean Mate IVO Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3.

Læs mere

Fra 1963 og frem til 2009 er der sket rigtig meget med udviklingen af nye ambulancer.

Fra 1963 og frem til 2009 er der sket rigtig meget med udviklingen af nye ambulancer. Fra 1963 og frem til 2009 er der sket rigtig meget med udviklingen af nye ambulancer. I 1987 blev Dodge Power Wagon afløst af VW LT 35, som på det tidspunkt var noget af et fremskridt, som dig senere viste

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

Planlægning af lufthavne kan hospitaler lade sig inspirere?

Planlægning af lufthavne kan hospitaler lade sig inspirere? Planlægning af lufthavne kan hospitaler lade sig inspirere? Introduktion 2 Hvem er jeg? Kasper Dybkjær Hounsgaard Managing Partner, Copenhagen Optimization 33 år 8 års erfaring fra transportbranchen (CPH

Læs mere

CF34-8C5 Besætning: 4 ingen tilskadekomne Passagerer: 55 ingen tilskadekomne Københavns Lufthavn Dato og tidspunkt: 09.10.2009 kl.

CF34-8C5 Besætning: 4 ingen tilskadekomne Passagerer: 55 ingen tilskadekomne Københavns Lufthavn Dato og tidspunkt: 09.10.2009 kl. REDEGØRELSE HCLJ510-000696 Hændelse Luftfartøj: Bombardier CL-600-2D24 Registrering: OY-KFF (CRJ 900) Motorer: 2 General Electric Flyvning: Ruteflyvning, IFR CF34-8C5 Besætning: 4 ingen tilskadekomne Passagerer:

Læs mere

Rapport. Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station

Rapport. Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station 25.10.2017 Rapport Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station 26.10.2016 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der har

Læs mere

TIB-S. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

TIB-S. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad TIB-S Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 7 7 77 78 79 80 8 8 8 8 89 90 9 9 9 96 0 0 09 0 7 8 9 0 7 8 9 0 6 7 8 9 0 7 8 9 68 69 70 7 7 7 60 6 6 6 6 77 78

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 12/09 2016 19-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk og der i øvrigt er risiko

Læs mere