elever deltager i Uge Sex heraf fra Thisted Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "150.000 elever deltager i Uge Sex heraf 1.297 fra Thisted Kommune"

Transkript

1 PRESSEMEDDELELSE 04. FEBRUAR elever deltager i Uge Sex heraf fra Thisted Kommune Danmarks suverænt største seksualundervisningskampagne løber af stabelen for 4. år i træk. Denne gang med fokus på At være sig selv. Igen i år kommer uge 6 til at stå i seksualundervisningens tegn. Når Uge Sex 2011 kampagnen går i gang mandag den 7. februar bliver det igen med et rekordstort antal deltagere. Ikke færre end elever fra klasser over hele landet er meldt til kampagnen - heraf elever fra ungdomsuddannelserne, der som et pilotprojekt nu er blevet en del af Uge Sex. Thisted Kommune deltager også i kampagnen med elever. Sex & Samfund har denne gang valgt temaet At være sig selv om retten og modet til at være den, man gerne vil være. Og det er et tema, som det er vigtigt at sætte fokus på, mener undervisningsminister Tina Nedergaard - Det glæder mig, at så mange elever deltager i dette års Uge Sex kampagne. Det er vigtigt, at børn og unge får mod til at lære sig selv og egne grænser at kende og samtidig lærer at respektere og tolerere hinandens forskelligheder præcis som kampagnens tema i år, der handler om retten til at være den, man er, siger undervisningsministeren. Temaet bakkes også op af en dugfrisk netundersøgelse fra Sex & Samfund. Undersøgelsen viser nemlig, at knap to tredjedele af de unge har oplevet, at deres ret til at være sig selv ikke er blevet respekteret eller direkte er blevet krænket. Og det er især de unges klassekammerater, der gør det svært for mange at være sig selv. - Hvis ikke man har mulighed for at være den, man gerne vil være, men i stedet føler sig presset til at være som flertallet, så kan det have store konsekvenser for ens liv - både i skoletiden og senere hen, fortæller projektmedarbejder Line Anne Roien fra Sex & Samfunds nationale afdeling. I kampagnen sætter Sex & Samfund fokus på rettigheder, mangfoldighed, lyst, mod og anerkendelse af forskellige måder at være sig selv på. Målet er at bidrage til at skabe større rummelighed både i og uden for klassen og dermed være med til at mindske mobning og diskrimination. - Derfor er vi også utrolig glade for, at så mange elever og lærere er med i kampagnen i år. Det kan virkelig være med til at gøre en forskel, at dette tema sættes på dagsordenen i skoleklasserne. Både for det sociale fællesskab, men også for de børn og unge, der på forskellig vis adskiller sig fra normerne f.eks. omkring krop, køn og seksualitet, fortsætter Line Anne Roien Kendte har også følt sig udenfor Uge Sex 2011 byder også på en række nye spændende elementer. Undervisningsmaterialet er delt op i særskilte materialer for henholdsvis klasse og klasse samt et pilot-materiale for klasse, lige som der er udviklet er særskilt undervisningsmateriale til ungdomsuddannelserne. Samtidig er elevsitet udvidet med en række nye videoer, hvor kendte danskere og alm. skoleelever fortæller om at være sig selv i. Deltagerne i videoerne er:

2 Silas Holst (danser/sanger) Nabiha (sanger) Emilie Turunen (medlem af Europa-Parlamentet) Pelle Hvenegaard (TV-vært) Mathias Kolstrup, Ole Bjørn Sørensen, Piotrek Wasilewski og Simon Troelsgaard (Dúné) Troels Boldt Rømer (formand for Danske Skoleelever) Amalie Szigetny og Peter Ulven Birch (reality stjerner) I videoerne forklarer danseren Silas Holst bl.a., hvordan mobning i skolen har sat sig dybe spor i ham: - Det sidder det stadig i mig den dag i dag, når jeg er ude og give koncerter eller noget andet. Jeg er stadig bange for, at en eller anden i mængden råber f.eks. bøsserøv eller fede svin til mig, selv om det er 20 år siden, jeg blev mobbet i skolen, siger den kendte dansker, mens sangerinden Nabiha supplerer: - Det er først senere, at man finder ud af, at alle er usikre, selv den kloge dreng og den smukke pige i klassen. Og spørger man forsangeren i bandet Dúné Mathias Kolstrup er det så som så med tolerancen i Danmark: - En af grundene til, at vi ikke bor i Danmark, er, at vi føler, at Danmark ikke er et land, hvor man har lov til at være sig selv. Det er fedt at bo i Berlin, der kan man virkelig mærke, hvor stor alsidigheden er - mega multi etnisk - og multi seksuelt i høj grad. Man kan se videoerne med de kendte på Skolerne vil gerne have seksualundervisning Hos Sex & Samfund er man meget tilfredse med udviklingen. - Vi havde håbet at nå op over tilmeldte elever i år, men deltagerantallet har endnu engang overgået vores forventninger. Det viser, at der er et stort behov rundt omkring på skolerne for at opkvalificere seksualundervisningen og for nye undervisningsmaterialer og metoder i faget, forklarer kampagnechef Joachim Maxen fra Sex & Samfund. Han tilføjer: - Samtidig viser det også, at seksualundervisningen har sin berettigelse i skolerne og at der fortsat bør være plads til, at skolen løfter denne opgave. Opbakningen fra lærerne kan i øvrigt aflæses direkte i de evalueringer, som Sex & Samfund gennemfører hvert år efter Uge Sex. Efter Uge Sex 2010 kampagnen gav 96,5% af lærerne, der deltog i evalueringen, således kampagnen karakteren 7, 10 og 12. Og over 90 pct. af lærerne ville helt sikkert eller måske deltage også i 2011 Fælles event for alle elever Onsdag den 9. februar midt i Uge Sex vil der i øvrigt være en stor fælles event for alle de deltagende Uge Sex klasser over hele landet. - Vi har opfordret skolerne til, at de i tidsrummet tager et stort gruppebillede af alle de klasser, der deltager. Meningen er, at eleverne på billedet hver står med en ting, der på en eller anden måde har stor betydning i forhold til, hvem de er, fortæller Joachim Maxen og tilføjer:

3 - Formålet med den fælles event er at synliggøre arbejdet med seksualundervisningen i Uge Sex og skabe en oplevelse af fællesskab for de mange elever og lærere, der deltager i kampagnen over hele landet. Politikere besøger Uge Sex Også blandt de øvrige politikere på Christiansborg er der stor opbakning til kampagnen. Som de foregående år vil en række folketingspolitikere fra Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel Sundhed således besøge nogle af de skoler og klasser i Region Nordjylland, der er med i Uge Sex Det drejer sig om følgende politikere: Mandag den 07 februar Flemming Møller Mortensen (S) Bavnebakkeskolen (Støvring) klokken Tirsdag den 08. februar Pernille Vigsø Bagge (SF) Østermarkskolen (Aars) klokken Det er meget vigtigt, at vi ruster de unge til en hektisk verden med store krav til, hvordan man skal se ud, føre sig frem og opføre sig. De unges seksualitet er både udstillet og udsat, og derfor skal seksualundervisningen i skolen prioriteres højt. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på, hvordan vi gøre de unge selvstændige, robuste og vidende om, hvordan de bedst kan være sig selv, siger Pernille Vigsø Bagge, og Flemming Møller Mortensen supplerer: - Jeg håber at mine timer på Bavnebakkeskolen må blive spændende for os alle. Overskriften vær dig selv passer perfekt til det jeg altid selv har forsøgt at efterleve, men også det jeg politisk synes er en god livslede-tråd!! Ansvaret for andre end sig selv er imidlertid meget stort. Trivsel, glæde og frihed opleves og opstår først maksimalt, hvis respekt og anerkendelse vises fra de der er omkring en selv. Tolerance og åbenhed er derfor en forudsætning for hvor let man har ved at være sig selv og derved følge sin egen lyst Man kan også se en liste over samtlige tilmeldte skoler i kampagnen på: (skoler) og (ungdomsuddannelser) For yderligere oplysninger kontakt: Projektmedarbejder Line Anne Roien på tlf / eller Kampagnechef Joachim Maxen på tlf / eller Kommunikationsmedarbejder Michael Madsen på tlf / FAKTA OM UGE SEX Da Sex & Samfund lancerede den første Uge Sex kampagne i 2008 deltog godt elever. På nuværende tidspunkt har Uge Sex 2011 imidlertid over deltagere fra klasser over hele landet. Det svarer til en tredjedel af alle elever på de syv årgange. I år er omkring af deltagerne i kampagnen fra ungdomsuddannelserne, der er med i Uge Sex som et pilotprojekt. Baggrunden for Uge Sex er, at seksualundervisningen i de danske skoler fortsat ikke er god nok. Sex & samfund gennemførte en kortlægning af seksualundervisningen i 2005, der viste, at kun 1 ud af 10 lærere var tilfredse med undervisningen. Lærerne har ofte ingen uddannelse inden for området og

4 mangler ekstern støtte til seksualundervisningen, lige som der er mangel på tidssvarende undervisningsmateriale til alle folkeskolens klassetrin. Målet med Uge Sex er derfor, at give elever over hele landet god og vedkommende seksualundervisning samlet i den samme uge i starten af februar.

5 PRESSEMEDDELELSE 06. FEBRUAR 2011 Klassekammeraterne gør det svært at være sig selv Næsten to tredjedele af de unge oplever, at deres ret til at være sig selv ikke respekteres eller direkte krænkes. Det er ikke mindst klassekammeraterne, der gør det svært, viser ny netundersøgelse fra Sex & Samfund. Derfor starter vejen til større anerkendelse og mindre diskrimination i klasseværelset, mener organisationen. At være sig selv handler ifølge de unge om at kunne se ud, som man vil. Om at have de interesser, man har lyst til, og om at kunne bestemme over sin krop og sin seksualitet. Men selv om alle har ret til være sig selv uden at blive diskrimineret, så er virkeligheden tilsyneladende en anden for mange unge. Sex & Samfund har netop gennemført en netundersøgelse, hvor man har spurgt unge om deres muligheder for at være sig selv. Her har to knap to tredjedele af de unge oplevet, at deres ret til at være sig selv ikke er blevet respekteret eller direkte er blevet krænket. Blandt andet har 41 pct. ikke kunnet få lov at se ud, som de har lyst til, mens 35 pct. har følt sig presset til at være, gøre eller se ud på en bestemt måde. Resultatet overrasker ikke organisationen: - Det bekræfter fuldstændig det, vi oplever, når vi møder de unge enten via Sexlinien eller vores seksualundervisning. For mange unge kan det kan være svært at adskille sig fra flertallet, fordi man er mest tryg og mindre udsat, når man er eller gør ligesom "de andre". Samtidig ligger det også i tiden, at man gerne vil være helt unik, så der er mange dilemmaer forbundet med retten til at være sig selv, siger projektmedarbejder Line Anne Roien fra Sex & Samfunds nationale afdeling. Billige piger og seje drenge Ifølge Line Anne Roien er det interessant, at f.eks. en femtedel af de unge i netundersøgelsen oplever at skulle være pige eller dreng på en bestemt måde. - Det billede kan vi sagtens genkende fra vores undervisning, hvor de unge for eksempel stadig mener, at piger, der har mange partnere, er "billige", mens drenge, der har det samme, er seje. Derfor sætter vi også fokus på køn og kønsroller i vores undervisningsmaterialer for på den måde at være med til at synliggøre den mangfoldighed af muligheder, der er, i forhold til at være pige og dreng, fastslår hun. Undersøgelsen viser også, at der kan være snævre rammer for seksualiteten blandt unge, idet cirka 10 pct. ikke har kunnet vise deres seksualitet. Om det siger Line Anne Roien: - Vores erfaringer med seksualundervisning i folkeskolens ældste klasser viser, at rummeligheden i forhold til at være noget andet end heteroseksuel er meget lille. Eleverne kommer f.eks. ofte med homofobiske udsagn, og vores indtryk er, at dette ikke er noget, der bliver snakket om ude i skolerne. - Hvis visionen er at skabe et samfund, som skal være rummeligt og mangfoldigt, og hvor ingen diskrimineres, så kræver det, at man arbejder aktivt for det i skolen. Det opstår ikke af sig selv.

6 Uge Sex kampagne om at være sig selv At være sig selv er hovedtemaet i Sex & Samfunds store landsdækkende seksualundervisningskampagne Uge Sex 2011, der løber af stabelen for fjerde gang om få dage. I kampagnen sætter Sex & Samfund fokus på rettigheder, mangfoldighed, lyst, mod og anerkendelse af forskellige måder at være sig selv på. Målet er at bidrage til at skabe større rummelighed både i og uden for klassen og dermed være med til at mindske mobning og diskrimination. Og det er der brug for. Sex & Samfunds undersøgelse viser nemlig, at det især er de unges klassekammerater, der gør det svært for mange unge at være sig selv. - Derfor er det utrolig vigtigt at sætte fokus på emnet gennem hele skoleforløbet. Og at mange oplever et pres fra de andre i klassen er jo i sig selv et argument for at begynde diskussionen om større anerkendelse der, konkluderer Line Anne Roien. Sex & Samfunds netundersøgelse peger på, at oplevelsen af ikke at kunne være sig selv er udbredt blandt unge. - Tallene i undersøgelsen siger noget om udfordringerne ved at være ung generelt. At man som ung kan opleve, at den måde, man gerne vil være på, ikke kan rummes af dem, man er sammen med. - Derfor er diskussionen om At være sig selv også fundamentet for at skabe mere rummelighed i klassen og dermed gode og trygge rammer for elevernes trivsel. På lang sigt handler det om, at færre unge og voksne diskrimineres f.eks. på grund af deres køn, seksualitet og følelser, slutter Line Anne Roien. For yderligere oplysninger kontakt: Projektmedarbejder Line Anne Roien på tlf / eller National chef Marianne Lomholt på tlf / eller Kommunikationsmedarbejder Michael Madsen på tlf / UNDERSØGELSEN FRA SEXLINIEN I januar 2011 har Sex & Samfund gennemført en spørgeundersøgelse via Facebook og forsiden af Sexlinien for Unges hjemmeside, hvor svarede på følgende spørgsmål: Er din ret til at være dig selv nogensinde blevet krænket/ikke respekteret? Ja, ofte 19 pct. Ja, nogle gange 43 pct. Nej, aldrig 23 pct. Ved ikke 15 pct. En del af de unge valgte endvidere at deltage i en supplerende spørgeundersøgelse, hvor de bl.a. svarede på følgende spørgsmål: Har du nogensinde oplevet mangel på respekt for din ret til at være dig selv? (sæt gerne flere krydser). Ja, jeg har ikke kunnet se ud, som jeg har lyst til 41,6 pct. Nej, jeg har ikke oplevet mangel på respekt for min ret til at være mig selv 40,9,pct. Ja, omgivelserne har presset mig til at være/gøre/se ud på en bestemt måde 35,0,pct. Ja, jeg har skullet være dreng/mand eller pige/kvinde på en bestemt måde 20,0 pct.

7 Ja, jeg har ikke kunnet dyrke de interesser, som jeg har lyst til Ja, jeg har ikke selv kunnet bestemme over min krop Ja, jeg har ikke selv kunnet vælge mine venner Ja, jeg har ikke kunnet vise min seksualitet Ja, jeg har ikke selv kunnet vælge min kæreste 17,8 pct. 15,6 pct. 10,0 pct. 9,7 pct. 5,6 pct. Har du nogensinde oplevet, at nogen/noget har gjort det svært for dig at være dig selv? (sæt gerne flere krydser). Ja, mine klassekammerater har gjort det svært 47,1 pct. Ja, mine forældre har gjort det svært 31,5 pct. Ja, mine venner har gjort det svært 25,3 pct. Nej, jeg har ikke oplevet at nogen/noget har gjort det svært for mig at være mig selv 24,9 pct. Ja, fremmede har gjort det svært 20,4 pct. Ja, mine søskende har gjort det svært 17,6 pct. Ja, mine lærere har gjort det svært 15,6 pct. Ja, samfundets normer har gjort det svært 15,6 pct. Ja, min kæreste har gjort det svært 12,8 pct. Ja, medier/reklamer har gjort det svært 10,7 pct. Ja, det har været svært at være mig selv på internettet 9,0 pct. Ja, læger/sygeplejersker har gjort det svært 6,2 pct. Hvornår er du mest dig selv? (sæt 5 krydser) Når jeg er sammen med mine venner 71,3 pct. Når jeg er alene 65,7 pct. Når jeg laver noget, jeg godt kan lide 57,8 pct. Når jeg dyrker mine interesser 49,8 pct. Når jeg er sammen med min mor 40,1 pct. Når jeg er sammen med andre i min familie 31,5 pct. Når jeg er sammen med min kæreste 29,8 pct. Når jeg er sammen med mine søskende 29,4 pct. Når jeg er i skole 27,7 pct. Når jeg er sammen med min far 26,6 pct. Når jeg er på nettet 22,5 pct. Når jeg er fuld 15,9 pct. Når jeg er i byen 14,2 pct. Når jeg er med fremmede 9,0 pct. FAKTA OM UGE SEX Da Sex & Samfund lancerede den første Uge Sex kampagne i 2008 deltog godt elever. På nuværende tidspunkt har Uge Sex 2011 imidlertid over deltagere fra klasser over hele landet. Det svarer til en tredjedel af alle elever på de syv årgange. I år er omkring af deltagerne i kampagnen fra ungdomsuddannelserne, der er med i Uge Sex som et pilotprojekt. Baggrunden for Uge Sex er, at seksualundervisningen i de danske skoler fortsat ikke er god nok. Sex & samfund gennemførte en kortlægning af seksualundervisningen i 2005, der viste, at kun 1 ud af 10 lærere var tilfredse med undervisningen. Lærerne har ofte ingen uddannelse inden for området og

8 mangler ekstern støtte til seksualundervisningen, lige som der er mangel på tidssvarende undervisningsmateriale til alle folkeskolens klassetrin. Målet med Uge Sex er derfor, at give elever over hele landet god og vedkommende seksualundervisning samlet i den samme uge i starten af februar.

Unge vil have forældre og venner på banen for at reducere mistrivsel hos danske børn og unge

Unge vil have forældre og venner på banen for at reducere mistrivsel hos danske børn og unge ANALYSEPAPIR SEX & SAMFUND UGE SEX JANUAR 2015 Unge vil have forældre og venner på banen for at reducere mistrivsel hos danske børn og unge Danske unge peger i en ny undersøgelse fra Sex & Samfund på forældre

Læs mere

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL Kærester Lærermanual Sexualundervisning 1 Kompetenceområde og færdigheds- og vidensmål Dette undervisningsmateriale, der er velegnet til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab for 7. -9. klassetrin,

Læs mere

MÅLGRUPPE 7.-9. klasse. FORBEREDELSE Arbejdsarkene printes.

MÅLGRUPPE 7.-9. klasse. FORBEREDELSE Arbejdsarkene printes. Side 1 af 3 3.1 TANKER OM TRIVSEL Gruppearbejde MÅL At eleverne har viden om faktorer, der kan påvirke unges trivsel. At eleverne har kendskab til aktører, der arbejder med at fremme unges trivsel. MÅLGRUPPE

Læs mere

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse Undervisningsvejledning 0.-2. klasse I forbindelse med den årlige trivselsdag har jeres skole tilmeldt sig Call me og Red Barnets kampagne Min skole Min ven. Det betyder, at hver klasse på skolen skal

Læs mere

Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Sundhed og trivsel 4 Køn, krop og seksualitet 6 2. trinforløb

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 12. marts 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

FAKTA OM RETTIGHEDER

FAKTA OM RETTIGHEDER FAKTA OM RETTIGHEDER Børn og unge har ret til at bestemme over deres egen krop. De har ret til selv at bestemme, hvem der må give dem et knus, hvem de vil være kæreste med, og hvem der må se deres private

Læs mere

Afsluttende Kom/It projekt

Afsluttende Kom/It projekt Afsluttende Kom/It projekt Dokumenter indeholder: - Indledning - Formål - Problemformulering - Krav specifikation - Test specifikation - Spørgeskema undersøgelse Produkt: - Undervisningsmaterialet Tillæg:

Læs mere

Unges trivsel og mistrivsel En udfordring for både unge og voksne

Unges trivsel og mistrivsel En udfordring for både unge og voksne Sjette netværksmøde i: Sammen om de unge implementering af ungepakken Onsdag d. 26. oktober 2011 Munkebjerg Hotel, Vejle Unges trivsel og mistrivsel En udfordring for både unge og voksne Jens Christian

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

BØRN OG UNGES TRIVSEL

BØRN OG UNGES TRIVSEL Årsmøde i Skolesundhed.dk 07 03 2016 BØRN OG UNGES TRIVSEL EN UDFORDRING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE DPU, AARHUS BØRN OG UNGE OM STORE UDFORDRINGER I DERES LIV At nå alt det jeg gerne vil i min fritid! Ida

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603 RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen inkl. SSP-del SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelsen 2015 - Fredericia GRUNDLAG

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 25. februar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx Side 1 af 5 Data er sidst opdateret 26.06.2008 02:02:22 Antal besvarelser: 98 af 98 for udvalg: Nordenskov Skole Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Baggrundsoplysninger Dreng Pige Kryds af, om

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering på Glamsbjerg Efterskole i skoleåret 2010/2011. Elevbesvarelser

Undervisningsmiljøvurdering på Glamsbjerg Efterskole i skoleåret 2010/2011. Elevbesvarelser Undervisningsmiljøvurdering på Glamsbjerg Efterskole i skoleåret 2010/2011. Spørgsmålene er inspireret af Termometeret fra Dansk Center for Undervisningsmiljø, og der er valgt flg. områder ud: Generel

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Årsrapport 2006 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter

Årsrapport 2006 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter Årsrapport 2006 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter K Kost R Røg A Alkohol M Motion S Sex & regnskab 2006 Udarbejdet af Lise Zaar Ungdomsskolen Marts 2007 Navn: Mad på den fede måde. Vi er blevet

Læs mere

Resultatskema 7.-10 klasse: Hvordan har du det? 2016 Skole: Center-10, Aarhus High School, Klasse: 8FO I procent, antal i parentes

Resultatskema 7.-10 klasse: Hvordan har du det? 2016 Skole: Center-10, Aarhus High School, Klasse: 8FO I procent, antal i parentes Skole: Center-10, Aarhus High School, Klasse: 8FO (8FO) Køn Dreng 64% (7) 64% (7) 52% (3.711) Pige 36% (4) 36% (4) 48% (3.403) Er du glad for din skole? Meget tit 18% (2) 18% (2) 22% (1.571) Tit 18% (2)

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 23. november 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 23. november 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 4. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre

NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre 1. Indledende kommentarer. Nordsjællands Grundskole

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Tør du tale om det? Midtvejsmåling

Tør du tale om det? Midtvejsmåling Tør du tale om det? Midtvejsmåling marts 2016 Indhold Indledning... 3 Om projektet... 3 Grænser... 4 Bryde voldens tabu... 6 Voldsdefinition... 7 Voldsforståelse... 8 Hjælpeadfærd... 10 Elevers syn på

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

788 elever ud af 844 har deltaget i undersøgelsen på 9. klassetrin. Dette giver en svarprocent på 94 %.

788 elever ud af 844 har deltaget i undersøgelsen på 9. klassetrin. Dette giver en svarprocent på 94 %. Indledning Næstved Kommunes SSP-samarbejde har i ugerne 44 og 45 2014 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt alle 9. og 10. klasseelever i kommunen. Undersøgelsen er tidligere gennemført i 1999 og

Læs mere

Læseplan for emnet Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Læseplan for emnet Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Læseplan for emnet Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Indledning Emnet Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab er et obligatorisk emne i Folkeskolen fra børnehaveklasse til

Læs mere

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Skole. Seksuelle overgreb

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Skole. Seksuelle overgreb DIALOGKORT Skole Seksuelle overgreb SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn 12986 Dialogkort_Skole-Sex.indd 1 15/01/13 11.47 Ida i 6. klasse har afleveret en stil,

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om vejledende timetal for seksualundervisning

Forslag til folketingsbeslutning om vejledende timetal for seksualundervisning Beslutningsforslag nr. B 125 Folketinget 2009-10 Fremsat den 9. februar 2010 af Kirsten Brosbøl (S) og Christine Antorini (S), Leif Lahn Jensen (S), Pernille Vigsø Bagge (SF), Nanna Westerby (SF), Marianne

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Digital mobning og chikane

Digital mobning og chikane Film 2 4. 6. klasse Lærervejledning >> Kolofon Digital mobning er udgivet af Børns Vilkår. Materialet er produceret i samarbejde med Feldballe Film og TV. Kort om materialet Tidsforbrug To til tre lektioner.

Læs mere

DIALOG MED PÅRØRENDE OM INTIMITET OG SEKSUALITET SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ÆLDRE OG BORGERE MED KRONISK SYGDOM

DIALOG MED PÅRØRENDE OM INTIMITET OG SEKSUALITET SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ÆLDRE OG BORGERE MED KRONISK SYGDOM DIALOG MED PÅRØRENDE OM INTIMITET OG SEKSUALITET SEKSUEL SUNDHED OG TRIVSEL FOR ÆLDRE OG BORGERE MED KRONISK SYGDOM RETTEN TIL SEKSUALITET HELE LIVET Seksualitet og intimitet er en vigtig del af de fleste

Læs mere

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling Selvevaluering 13/14 Emne: Elevernes personlige udvikling Emnebegrundelse og metode: Af vores værdigrundlag fremgår det bl.a. at vi ønsker..et skoleliv hvor balancen mellem den personlige udvikling og

Læs mere

Evalueringsnotat - Ungdomsskolen

Evalueringsnotat - Ungdomsskolen Dato 171215 Dok.nr. 176539-15 Sagsnr. 15-13597 Ref. memn Evalueringsnotat - Ungdomsskolen Indhold Evaluering af mål 1: 3 nye ungdomsklubber etableres i Tistrup, Næsbjerg og Ansager (evaluering udsat)....2

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 VANGDALEN BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 190 FÆLLESKONTORET RANDERSEGNENS

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Vi har i SFO gennemført det andet læreplanstema i dette skoleår. Vi valgte at arbejde med børnenes sociale kompetencer, og deres relationer på tværs af

Læs mere

RET TIL AT VÆRE DEN, DU ER

RET TIL AT VÆRE DEN, DU ER SFs LGBT-POLITIK Juli 2011 Side 1 SF ønsker et mangfoldigt samfund, hvor mennesker har størst mulig frihed til at udfolde sig. Det gælder også individets mulighed for at udvikle sin seksuelle identitet

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2014 Rejsby Europæiske Efterskole november 2014 1 Undervisningsmiljøvurdering November 2014 Beskrivelse af processen for indsamling af data I uge 39-40 har vi gennemført den

Læs mere

Resultater. Har man fået øje på børnene? Projektets resultater præsenteres i forhold til de overordnede formål:

Resultater. Har man fået øje på børnene? Projektets resultater præsenteres i forhold til de overordnede formål: Resultater Projektets resultater præsenteres i forhold til de overordnede formål: At få øje på børnene At styrke de voksnes evne til at udfylde forældrerollen At styrke, at børnenes øvrige netværk inddrages

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed udvikling trivsel KOMPASSET projekter Vi kvalificerer til fremtiden På Vestre Skole ønsker vi at kvalificere vores elever bedst muligt til det samfund, de

Læs mere

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010 1. september 2010 Der bliver omdelt over en kvart million foldere. Der hænger plakater over alt i landet. Margrethe Vestager optræder med videoer på landets største nyhedssites. Og pressen fortæller lystigt

Læs mere

Skolemateriale til Forestillingen om den Lykkelige Luder af Teater Fluks

Skolemateriale til Forestillingen om den Lykkelige Luder af Teater Fluks FORESTILLINGEN OM DEN LYKKELIGE LUDER Skolemateriale til Forestillingen om den Lykkelige Luder af Teater Fluks Kære lærer Tak fordi du har valgt at se Forestillingen om den Lykkelige Luder med dine elever.

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Velkommen i Mini-Søhulen! Vi håber, I finder jer til rette og føler jer vel modtaget - vi er spændte og forventningsfulde, og glæder os til at se jer. Anni Iversen 21-03-2012 Side

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 4. - 6. klasse 2009 Hold: 4., 5., 6. Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 11 Er du glad for din skole? 17 / 36.17% 26 / 55.32% Ikke

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 3. maj 2011

Repræsentantskabsmøde 3. maj 2011 Repræsentantskabsmøde 3. maj 2011 Først lidt om skolebestyrelsen arbejde: At sidde i skolebestyrelsen er i høj grad et spørgsmål om at være orienteret om skolens daglige drift og godkendelse af økonomi,

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Til Århus Byråd Via Magistraten og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Til Århus Byråd Via Magistraten og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. oktober 2006 Undersøgelse af prostitution blandt unge og oplysningskampagne om HIV og prostitution. 1. Resume Forslaget

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 12. Nyhedsbrev uge 37 2014. Billeder fra høstfest Tilbud fra Viborg Kommune

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 12. Nyhedsbrev uge 37 2014. Billeder fra høstfest Tilbud fra Viborg Kommune Nyhedsbrev uge 37 2014 Side 1 Side 2-4 Side 4-7 Side 7 Tak for sidst Nyt fra Troels Billeder fra høstfest Tilbud fra Viborg Kommune Side 8 Side 9-11 Side 12 Filuren Børnehaven Kalender, rengøring & kontakt

Læs mere

MADKLASSEN 3 KROP OG MOTION. Energi

MADKLASSEN 3 KROP OG MOTION. Energi 3 N SE S A KL in mad D Dig og d A M P R K N I T M G KRP G MTIN KRP G MTIN MADKLASSEN 3 At røre sig og få motion er utrolig vigtigt. Både fordi kroppen skal bruges for at fungere godt, og fordi du risikerer

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Ikke viste hold: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 4a, 5a, 6a, 7a, 8b, 9a, 9b M, K 8a Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 29 Er du glad for

Læs mere

HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN?

HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN? HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN? HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN? Det har du nemlig lov til Ved du, at der er en lov, der handler om, hvordan du har det i skolen? Det er der, og den hedder Undervisningsmiljøloven.

Læs mere

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet 1 Valg af referent Tommy Vestergaard Hansen valgte sig frivilligt til posten. 2 Godkendelse af referat fra mødet d. 8.

Læs mere

31. årgang Nr. 38 30.oktober 2011

31. årgang Nr. 38 30.oktober 2011 31. årgang Nr. 38 30.oktober 2011 E-mail: Bakkanalen@bf-bakken.dk Hjemmeside: www.bfbakken.com Redaktion Hjørdis Deadline søndag kl. 16 00 Redigeres af bofæller Indlæg til Bakkanalen: Skriv teksten i arial

Læs mere

Velkommen til Uge Sex 2009

Velkommen til Uge Sex 2009 INGEN SEXSYGDOMME ØNSKEBØRN SEKSUEL TRIVSEL UNDERVISNINGSMATERIALE TIL LÆRERE OG ELEVER Velkommen til Uge Sex 2009 Målet med Uge Sex er at give eleverne i landets 6.-10. klasser god og vedkommende seksualundervisning

Læs mere

Hvad er udfordringerne ved at tale prostitution i seksualundervisningen?

Hvad er udfordringerne ved at tale prostitution i seksualundervisningen? Hvad er udfordringerne ved at tale prostitution i seksualundervisningen? Reden København Christina Wind, akademisk projektmedarbejder i Reden København. Har tidligere arbejdet med forebyggelse i bl.a.

Læs mere

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement.

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement. Elevernes Folketingsvalg 2011 Evalueringsrapport - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement Udarbejdet af: Assembly Voting Rued Langgaards Vej 7, 5D 07 2300 København S

Læs mere

Kender du et barn, som nogen har gjort fortræd?

Kender du et barn, som nogen har gjort fortræd? Kender du et barn, som nogen har gjort fortræd? Nogle gange er man nødt til at snakke om ting, der gør ondt Debatten om seksuelle overgreb mod børn er svær. Dels er det et følsomt emne, og dels er det

Læs mere

1996 2003 2003 15-19 år. toiletter/toiletsæder. Offentlige

1996 2003 2003 15-19 år. toiletter/toiletsæder. Offentlige Sundhedsstyrelsens kommentarer til Undersøgelse af befolkningens holdning, viden og adfærd i forhold til seksualitet, sexsygdomme og hiv 1 Baggrund for undersøgelsen 1 2 Hiv/aids 2 3 Klamydia 4 4 Præventionsvalg

Læs mere

2. Rejsebrev. Institutionens adresse: Calle Real de Jocotenango 93. Zona 1, Jocotenango. Sacatepequez. Guatemala C.A.

2. Rejsebrev. Institutionens adresse: Calle Real de Jocotenango 93. Zona 1, Jocotenango. Sacatepequez. Guatemala C.A. 2. Rejsebrev. Studerendes navn : Bianca Calix Studienummer: Pv10k104. E- mail : biancacalix@msn.com Praktikperiode: 3. praktik. Praktik fra: August, Januar. Institutionens navn: El Buen Samaritano. Institutionens

Læs mere

Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog

Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog 11. maj 2010 Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog Århus Kommune har siden 2006 henvist skolebegyndere med dansk som andetsprog og med et ikke uvæsentligt

Læs mere

Klassekammeraterne gør det svært at være sig selv. Uge Sex eksperter besøgte Christiansborg. Norsk kampagne inspireret af uge Sex

Klassekammeraterne gør det svært at være sig selv. Uge Sex eksperter besøgte Christiansborg. Norsk kampagne inspireret af uge Sex Februar 2011 LEDER side 2 Man har ret til at være sig selv Hovedtemaet i dette års Uge Sex kampagner handler ikke kun om at være sig selv, men også om retten til at være det. KAMPAGNE UGE SEX side 3 Klassekammeraterne

Læs mere

Gasværksvejens Skole & Gasværkstedet Gasværksvej 22 1656 København V 33 88 10 10 mail@gas.kk.dk www.gas.kk.dk

Gasværksvejens Skole & Gasværkstedet Gasværksvej 22 1656 København V 33 88 10 10 mail@gas.kk.dk www.gas.kk.dk Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2013/2014 Inden undersøgelsens start har alle klasser drøftet begrebet undervisningsmiljø med deres kontaktlærere, og ledelsen har særligt drøftet begrebet med de

Læs mere

2 årigt projekt for at sætte fokus på forebyggelse af vold mod børn

2 årigt projekt for at sætte fokus på forebyggelse af vold mod børn 2 årigt projekt for at sætte fokus på forebyggelse af vold mod børn Københavns kommune har fået udarbejdet rapporten: Børns oplevelser af vold i hjemmet i Københavns kommune. Rapporten viser nogle skræmmende

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Mariagerfjord Kulturskole 2012 - Resultater

Undervisningsmiljøvurdering Mariagerfjord Kulturskole 2012 - Resultater Undervisningsmiljøvurdering Mariagerfjord Kulturskole 2012 - Resultater Det elektroniske spørgeskema blev i januar 2012 oploadet på Kulturskolens hjemmeside og sendt via mail til samtlige elever. I alt

Læs mere

- et varmt og rart sted

- et varmt og rart sted - et varmt og rart sted KOSTSKOLEN I SØNDERJYLLAND Kostskolen er et dejligt sted, hvor alle mennesker kan være. Lærerne er gode til at lære os nye ting. Man får mange venner her nede og alle er næsten

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 16. dec 2013. Uge 52, mandag 23. dec 2013 23/12/2013 15:06. 08:01 Sådan er det bare (1:9) Ny programtekst

Side 1. Rettelser foretaget mandag 16. dec 2013. Uge 52, mandag 23. dec 2013 23/12/2013 15:06. 08:01 Sådan er det bare (1:9) Ny programtekst Side 1 Uge 52, mandag 23. dec 2013 08:01 Sådan er det bare (1:9) Ny programtekst Hvorfor arbejder du egentlig? For langt de fleste danskere er det givet, at den eneste rigtige karriere er som fastansat

Læs mere

Børne- og Ungetelefonen

Børne- og Ungetelefonen Børne- og Ungetelefonen Årsopgørelse 2010 Om Børne- og Ungetelefonen Børne- og Ungetelefonen blev oprettet i 2001 som et led i PAARISAs arbejde med forebyggelse af selvmord og seksuelt misbrug af børn.

Læs mere

Digital mobning og chikane

Digital mobning og chikane Film 3 7. 10. klasse Lærervejledning >> Kolofon Digital mobning er udgivet af Børns Vilkår. Materialet er produceret i samarbejde med Feldballe Film og TV. Kort om materialet Tidsforbrug To til tre lektioner.

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 1 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljøvurdering Engelsborgskolen 2008 Hold: 6.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 7 Er du glad for din skole? 11 / 50% 11 / 50%, slet ikke

Læs mere

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13 Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 12-13 Selvevalueringen tager sit udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Hovedsigtet i dette skoleårs evalueringsrunde har sit fokusfelt omkring: at undersøge de

Læs mere

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30.

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30. Velkommen til Mosehuset 2016 Her følger en del praktiske informationer vedrørende institutionen. Hvis der opstår spørgsmål er alle selvfølgelig velkomne til at rette dem til os, så misforståelser og ærgrelser

Læs mere

DIALOG # 13. Hvordan skal man takle klikedannelse blandt elever?

DIALOG # 13. Hvordan skal man takle klikedannelse blandt elever? DIALOG # 13 Hvordan skal man takle klikedannelse blandt elever? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere