SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2016"

Transkript

1 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler vedr. alarmanlæg og nødkald/nøgleboks. Endvidere omfatter området sundhedsudgifter vedr. træning, akutpladser og lægekørsel samt udgifter til kontaktperson til døvblinde. Budget Beløb i hele kr., netto Kollektiv trafik Handicapkørsel Sundhedsudgifter m.v. Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Andre sundhedsudgifter Tilbud til ældre og handicappede Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Forebyggende indsats for ældre og handicappede Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Plejevederlag og hjælp til sygeartikler o. lign. ved pasning af døende i eget hjem Tilbud til voksne med særlige behov Kontaktperson- og ledsageordning I alt Bemærkninger Kollektiv trafik Der er budgetteret med en udgift på kr. i 2016, stigende til kr. årligt fra 2017, til handicapkørsel. Sundhedsudgifter m.v. Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Der er budgetteret med en udgift på kr. årligt til træning efter 86 i serviceloven, samt en udgift på kr. årligt til 5 akutpladser.

2 Andre sundhedsudgifter Der er budgetteret med en udgift på kr. til lægekørsel og kørsel til speciallæge. Tilbud til ældre og handicappede Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Fællesudgifter og indtægter De samlede budgetterede nettoudgifter er på kr. i 2016, kr. i 2017, kr. i 2018 og kr. i Her er budgetteret med udgifter til det udliciterede plejecenter Dreyershus, OPP plejecentret Vonsild Have Kvarteret, fællesudgifter hjemmeplejen, IT og telefoni, ikke fordelte poster, istandsættelse af ældreboliger i forbindelse med genhusning, seniorfest samt midler til udviklingspartnerskab - Vonsildhave. Under ikke fordelte poster ligger bl.a. udgifter til afledt drift af plejecentrenes renoveringsplan. Midlerne fra ældrepuljen er midlertidigt placeret under ikke fordelte poster og vil blive flyttet til de respektive områder, i henhold til beslutningen i Seniorudvalget den 18. august I budgetforliget er der afsat kr. i 2016 og kr. i 2017 til indkøb af rickshaws. Budgettet er placeret under ikke fordelte poster. Ligeledes er budgetforligets poster vedrørende yderligere it effektiviseringer, afledte effekter af ældremilliarder, afledt drift af 10 plejecenterpladser i Christiansfeld samt afledt drift af nødpladser placeret under ikke fordelte poster. Elever Der er budgetteret med udgifter til social- og sundhedshjælperelever, administration, kørsel og uddannelse af praktikvejledere på kr. årligt. Myndighedsafdelingen Der er budgetteret med en netto udgift på kr. i 2016 stigende til kr. årligt fra Fordeling på de enkelte områder fremgår af nedenstående tabel: Beløb i kr Kommunens levering af personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp) omfattet af frit valg af leverandør Tilskud til personlig og praktisk hjælp m.v. (SEL 95) Hjemmesygepleje (bestillerbudget) Private leverandører af personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp) Personlig og praktisk hjælp undtaget frit valg af leverandør (bestillerbudget plejecentre) Personlig og praktisk hjælp i friplejeboliger (friplejeboligloven 32) Ydelser efter servicelovens 85, 86, 97, 98 og

3 102 (friplejeboligloven 32) 014 Ydelser efter servicelovens 83 som kan pålægges egenbetaling (friplejeboligloven 32) Betaling til kommuner, regioner, stat og EU Betaling fra kommuner, regioner, stat og EU Betaling for personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp) I alt Bestillerbudget hjemmeplejen Hjemmeplejens budget ligger, som et bestillerbudget, under Myndighedsafdelingen. Bestillerbudgettet skal finansiere den private og kommunale hjemmeplejes levering af personlig pleje og praktisk bistand. Myndighedsafdelingen visiterer borgeren til én eller flere ydelser, men borgeren bestemmer selv, om det er den private eller kommunale leverandør, der skal levere ydelsen. Der er i budgettet forudsat en konstant fordeling på 82 % til den kommunale leverandør og 18 % til den private leverandør. Bestillerbudgettet hjemmeplejen i årene 2016 til 2019 er beregnet på baggrund af befolkningsprognosen Antallet af borgere i befolkningsprognosen viser en stigende tilgang, ud i årene af borgere i alderen 75+, der modtager hjemmehjælpsydelser. Det gennemsnitlige timeforbrug hos disse borgere ligger på omkring 13 timer pr. måned. Der er iværksat en række tiltag i regi af seniorpolitikken, der skal imødekomme det fremtidige behov. Således er der, i det forventede forbrug, indregnet en timebesparelse, baseret på de nuværende erfaringer hermed. Befolkningsprognosen 2015 viser, at der er en efterspørgselsprocent på 22,1 % af 75+ årige. Der er i budgettet indregnet et fald i efterspørgsel med 0,5 % point pro anno indtil Bestillerbudget sygeplejen I 2012 blev der indført afregningsmodel for sygeplejen. Sygeplejens bestillerbudget ligger i Myndighedsafdelingen og skal finansiere sygeplejens levering af borgerrettede ydelser. Der er budgetteret med en udgift på kr. i 2016, kr. i 2017, og kr. årligt fra Der er i bestillerbudgettet sygeplejen taget højde for et stigende ydelsesbehov, som følge af den demografiske udvikling i 2016 og Hvis udviklingen fortsætter, vil der være en budgetmæssig udfordring fra Bestillerbudget plejecentre Plejecentrenes bestillerbudget ligger i Myndighedsafdelingen efter indførelse af afregningsmodel for plejecentrene i Bestillerbudgettet skal finansiere plejecentrenes levering af visiterede moduler (ydelser). Der er budgetteret med en udgift på kr. årligt. Plejecentrene afregnes desuden for fast vagt (dyre enkeltsager). Hertil er afsat kr. årligt.

4 Hjemmeplejen Budgettet vedrørende hjemmeplejen ligger under Myndighedsafdelingen som et bestillerbudget. Afregningen til den kommunale hjemmepleje sker månedsvis for visiterede ydelser. Den kommunale hjemmepleje har således ikke længere et budget i traditionel forstand, men får i stedet en indtægt, der svarer til det antal timer/ydelser, der er visiteret. Det er seniordriftschefens ansvar at producere ydelserne til timeprisen pr. leveret time. Hjemmesygeplejen Hjemmesygeplejens budget består af et aktivitetsbaseret udgifts- og indtægtsbudget til borgerrettede ydelser, et fast budget til ikke borgerrettede ydelser samt et fast budget til uddelegerede sygeplejeydelser. Bestillerbudgettet til borgerrettede ydelser ligger under Myndighedsafdelingen. Afregning til sygeplejen sker månedsvis for leverede ydelser. Det forventede forbrug er beregnet ud fra befolkningsprognosen 2015 og efterspørgselsprocenten efter sygeplejeydelser for perioden september 2013 til april Det nuværende beregningsgrundlag viser, at der gennemsnitlig pr. mdr. er personer, der har behov for en ydelse efter sundhedsloven. Af dem udgør de 70+ årige ca. 70 % og de 75+ årige ca. 60 %. Der er desuden afsat midler til følgende indsatser i sygeplejen: I finanslov 2011 blev der indgået aftale om Kræftplan III. I 2012 blev 0,192 mio. kr. heraf placeret under sygeplejen, 0,26 mio. kr. årligt fra Midlerne skal være med til at styrke den palliative indsats (lindrende pleje af uhelbredeligt syge) og understøtte patientforløb. I økonomiaftalen for 2013 er der afsat 300 mio. kr. til løft af den patientrettede forebyggelse for ældre og kronikere. Kolding Kommunes andel heraf er 4,8 mio. kr. Heraf er 1,6 mio. kr. årligt placeret under sygeplejen. Midlerne skal anvendes til følgende tre indsatsområder: o Fokus på medicin i forbindelse med indlæggelser/udskrivelser. o Subakutte forløb styrket faglighed. Indsatsen forventes at kunne medvirke til at forebygge indlæggelser og minimere indlæggelsestiden. o Akkreditering. Det betyder, at der skal udvikles kliniske retningslinjer, der vil bidrage til at styrke den faglige kvalitet og understøtte prioriteringen af de rette indsatser. Kommunerne har i perioden fået 34,1 mio. kr. årligt over finansloven til kræftrehabilitering kr. heraf er placeret under sygeplejen. Midlerne skal ses i sammenhæng med implementering af anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation af kræftpatienter fra 2012, jf. Kræftplan III. I aftalen om kommunernes økonomi for 2014 blev der afsat 300 mio. kr. til at styrke den forebyggende og sundhedsfremmede indsats. Kolding Kommunes andel er 4,8 mio. kr. Heraf er 1,35 mio. kr. placeret under sygeplejen til at styrke den forebyggende og sundhedsfremmende indsats. Midlerne er afsat til: o Etablering af sygeplejefagligt akutteam. o Kompetenceløft af personalet. o Tidlig opsporing af funktionstab.

5 Regeringen har i økonomiaftalen 2015 afsat 350 mio. kr. til at styrke det kommunale sundhedsområde, specifikt rettet mod patientrettet forebyggelse inden for de fælles sundhedsaftaler. Kolding Kommunes andel heraf udgør 5,6 mio. kr. Midlerne fordeles mellem Sundhedsområdet og Seniorområdet. Seniorområdets andel udgør 2,6 mio. kr. i 2015, 2,4 mio. kr. i 2016 og 2 mio. kr. årligt fra 2017 og er placeret i hjemmesygeplejen. Midlerne skal anvendes til: o Styrke indsatsen i det sygeplejefaglige akutteam. o Styrke fagligheden på udskrivningspladserne på Vesterløkke. Plejecenter-, aktivitets-, og køkkenområdet pleje og omsorg Budgettet består af et aktivitetsbaseret udgifts- samt indtægtsbudget vedrørende moduler (ydelser) på plejecentrene, samt et fast budget til øvrige udgifter på plejecentrene, daghjem, aktivitetsområdet og køkkenområdet. Bestillerbudgettet til modulerne ligger under Myndighedsafdelingen. Beboerne visiteres til moduler, og afregningen til plejecentrene sker månedsvis for visiterede moduler. Der er daghjem for visiterede borgere med demens på Munkensdam, Låsbyhøj og Birkebo. Budgettet til køkkenområdet udgør kr. pr. år. Senioradministration Der er budgetteret med kr. årligt til senioradministrationen. Forebyggende indsats for ældre og handicappede Fællesudgifter og indtægter De samlede budgetterede nettoudgifter er på kr. årligt. Budgettet dækker udgifter til driftstilskud til klubber og foreninger, projekt spisevenner og betaling vedrørende Dreyershus dagcenter. Der er afsat kr. til Ældresagen vedrørende husleje Sct. Jørgensgaard. Myndighedsafdelingen Der er budgetteret med en udgift på kr. årligt til forebyggende hjemmebesøg. Plejecenter-, aktivitets- og køkkenområdet servicearealer og forebyggende indsats Området omfatter servicearealer på plejecentrene, visiterede- og brugerstyrede aktivitetstilbud samt køkkener. Der er budgetteret med en samlet nettoudgift på kr. i 2016, og kr. årligt fra Heraf udgør køkkenområdet kr. Midlertidige pladser Vesterløkke Der er budgetteret med en udgift på kr. i 2016 faldende til kr. årligt fra 2017 til 28 midlertidige pladser på Vesterløkke, heraf 6 udskrivningspladser.

6 Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Hjælpemidler m.v., fælles Der er budgetteret med en årlig udgift på kr. vedrørende drift af alarmanlæg samt kr. til nødkald og nøgleboks. Støtte til individuel befordring Der er budgetteret med en årlig netto udgift på kr. vedrørende kørsel, visiteret efter 117 i serviceloven Hjælpemidler m.v. Der er budgetteret med en årlig udgift til inkontinens- og stomihjælpemidler på kr. Plejevederlag og hjælp til sygeartikler o. lign. ved pasning af døende i eget hjem Der er budgetteret en årlig udgift på kr. fordelt med kr. vedrørende plejevederlag samt kr. vedrørende hjælp til sygeartikler. Tilbud til voksne med særlige behov Kontaktperson- og ledsageordninger Der er budgetteret med en netto udgift på kr. årligt til kontaktperson til døvblinde over 67 år.

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020

PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 Serviceområde 18 Sundhed og Ældre Faktabeskrivelse Sundhed og Ældre står for hele sundheds- og ældreplejen, herunder drift af plejecentre, hjemmepleje og hjemmesygepleje

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET Som led i udmøntningen af ældremilliarden til løft af ældreområdet er det besluttet, at der efter et år skal gennemføres en erfaringsopsamling. Som det fremgår af tilsagnsbrevet, er det et krav til alle

Læs mere

Internt notatark. Emne: Prognose Bestillerbudget 2017 til 2020 Hjemmeplejen og Sygeplejen. Indledning

Internt notatark. Emne: Prognose Bestillerbudget 2017 til 2020 Hjemmeplejen og Sygeplejen. Indledning Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Økonomiafdelingen SEN Dato 19. maj 2016 Sagsnr. 16/2422 Løbenr. 96866/16 Sagsbehandler Torben Albrecht Direkte telefon 79 79 72 45 E-mail talb@kolding.dk

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Tabelrapport til sammenligningskommuner

Tabelrapport til sammenligningskommuner INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkanalyse på ældreområdet udført for Hillerød Kommune Tabelrapport til sammenligningskommuner WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 1.1 Indledende

Læs mere

Budgetanalyse 2013-2016 Velfærdsteknologi Fagudvalg

Budgetanalyse 2013-2016 Velfærdsteknologi Fagudvalg Budgetanalyse 2013-2016 Velfærdsteknologi Fagudvalg Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Konklusion og kort beskrivelse af politiske handlemuligheder...2 3. Rammevilkår og udviklingstendenser på området...3

Læs mere

3. november 2015. Notat vedr. kommunale akutfunktioner

3. november 2015. Notat vedr. kommunale akutfunktioner 3. november 2015 Notat vedr. kommunale akutfunktioner Dette notat er godkendt i Temagruppen for behandling, pleje, træning og rehabilitering 3/11/15 som en 1. version. Der pågår arbejde med en 2. version

Læs mere

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE I N PUT TIL T E MADRØFTELSE Det nære sundhedsvæsen Kommunernes sundhedsindsats er vokset siden kommunalreformen. Hvor kommunerne i mange år har arbejdet med sundhedstjenester til børn, arbejder alle kommuner

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 10. marts Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 10. marts Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 39 Referat Mødedato: 10. marts 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt.

Læs mere

Internt notatark. Status for budgetlægning Befolkningstilvækst. Emne: Status for budgetlægning 2016 maj 2015

Internt notatark. Status for budgetlægning Befolkningstilvækst. Emne: Status for budgetlægning 2016 maj 2015 Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Seniorområdet Dato Juni 2015 Sagsnr. 15/5485 Løbenr. 99285/15 Emne: Status for budgetlægning 2016 maj 2015 Status for budgetlægning 2016 Budgetrammerne for

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budget 2016-19 Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Indledning Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: - Hjemmepleje og plejehjem/ældreboliger - Hjemmesygepleje - Akutpladser - Dagcentre/dagcentre for demente - Rehabilitering - vedligeholdende

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling

Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling Punkt 3. Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling drift. 2012-4583. Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender, At der på sektor Børn og Unge decentrale

Læs mere

Indstilling. Serviceniveau 2011 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Serviceniveau 2011 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 24. august 2010 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Serviceniveau 2011 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning

Læs mere

Fælles Sprog III implementering

Fælles Sprog III implementering Fælles Sprog III implementering Allerød Kommune I forbindelse med økonomiaftalen for 2014 har KL tiltrådt de fællesoffentlige strategier Digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017 og Digital velfærd 2013-2017.

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.275-4.275-4.275-5.506

Samlet for alle udvalg -4.275-4.275-4.275-5.506 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget 2015 2016 2017 2018 Social- og Sundhedsudvalget 502.03.01.15 Etablering af socialt akuttilbud for borgere med psykiske lidelser -1.415-1.415-1.415-2.646 503.03.01.15

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet.

Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet. Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet. Indledning. I Randers Kommune arbejdes der allerede på nuværende tidspunkt med rehabilitering på flere fronter.

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Kvalitetsstandard. Palliativ og terminal indsats

Kvalitetsstandard. Palliativ og terminal indsats Kvalitetsstandard Palliativ og terminal indsats Greve Kommune 2016 Side 1 af 6 Indhold 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ændring i borgernes ønsker... 3 1.2 Palliativ behandling... 3 1.3 Palliativ indsats... 3 1.4

Læs mere

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune.

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde den 3. januar 2014 drøftet dagsorden til Udvalgsmøde i Ældre og Handicappede og fremsender hermed høringssvar

Læs mere

Regnskab 2012. Budget 2013. Budget 2017 Drift 232 233 232 231 231 230

Regnskab 2012. Budget 2013. Budget 2017 Drift 232 233 232 231 231 230 Oversigt over udvalgsområde Nettotal i mio. kr., 2014 prisniveau Regnskab 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Drift 232 233 232 231 231 230 ramme 1 62 65 64 64 64 64 Andre faste ejendomme 0 0 0 0 0 0 Kommunal

Læs mere

inkontinens servicedeklaration

inkontinens servicedeklaration inkontinens servicedeklaration 1 2 LOVENS FORMÅL ER AT AFHJÆLPE NEDSATTE FUNKTIONER VIA HJÆLPEMIDLER SERVICEINFORMATIONER FOR HJÆLPEMIDLER EFTER SERVICELOVENS 112 FORMÅL Lovens formål er at afhjælpe nedsatte

Læs mere

Udkast til værdighedspolitik 2016-17

Udkast til værdighedspolitik 2016-17 Udkast til værdighedspolitik 2016-17 Indhold Borgmesterens forord... 2 Værdighed i Greve Kommune... 2 Temaer... 2 1. Livskvalitet... 3 2. Selvbestemmelse... 3 3. Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Pr. ultimo marts 2016 Social- og sundhedsudvalget Social- og sundhedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Forventet Anmodning Social- og Sundhedsudvalg 699.398 699.600 141.567 696.996-2.604-3.441

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Spørgsmål angående rehabilitering, senfølger, opfølgende kontroller og sammenhængende

Spørgsmål angående rehabilitering, senfølger, opfølgende kontroller og sammenhængende Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6012 Web www.regionh.dk Spørgsmål

Læs mere

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune Kvalitetsstandard Sygepleje Skanderborg Kommune. Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard - sygepleje... 4 2 Forord Denne kvalitetsstandard skal give borgerne en overordnet information om Skanderborg Kommunes

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Att. Jean Hald Jensen Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S

Sundhedsstyrelsen Att. Jean Hald Jensen Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsstyrelsen Att. Jean Hald Jensen Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Høringssvar vedrørende Styrket indsats for den ældre medicinske patient FOA Fag og Arbejde vil gerne benytte

Læs mere

Indstilling. Serviceniveau 2014 for pleje, praktisk hjælp, madservice, træning mm. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 13.

Indstilling. Serviceniveau 2014 for pleje, praktisk hjælp, madservice, træning mm. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 13. Juni 2013 Serviceniveau 2014 for pleje, praktisk hjælp, madservice, træning mm. Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal mindst

Læs mere

-&. GLETALý LDRE ýogý(andicapforvaltningen

-&. GLETALý LDRE ýogý(andicapforvaltningen Genoptræning Vedligeholdende aktivitet Forebyggende hjemme- Hjælpemidler og træning besøg Antal borgere 5.200*) 3.500 11.062**) 14.117 Antal ansatte 101 97 22***) 95 Nettodriftsudgif-ter til aktivitet

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.:

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.: SOCIALUDVALG Side: - 1 - Politikområde 1: Ældreområdet 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 1. Bad 2 x ugentligt 1.976 1.976 1.976 1.976 2. Tilsyn hjemmepl. 250 250 250 250 3. Nattevagter Gudbjerg og Ådalen 1.350

Læs mere

Sidenr. 311. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:20. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 311. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:20. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 311 Referat Mødedato: 12. april 2012 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:20 Mødelokale: : Mødelokale 1.07, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Indholdsfortegnelse Sidenr. 312 Sagsnr. Side 1.

Læs mere

Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2015

Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2015 Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2015 Hvad er palliative tilbud? Palliation betyder lindring. Denne kvalitetsstandard indeholder en beskrivelse af de lindrende, og praktiske tilbud til den alvorligt

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08. Budget 2004-2007. Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08. Budget 2004-2007. Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08 Budget 2004-2007 Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Socialudvalget

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Blanket 20 Oversigt over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, lovhjemmel og kontoplansnummer, version 2.0

Blanket 20 Oversigt over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, lovhjemmel og kontoplansnummer, version 2.0 Blanket 20 Oversigt over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, lovhjemmel og kontoplansnummer, version 2.0 Ydelse Ydelse - underbegreb Tilbud Lovhjemmel Nr. i kommunal kontoplan Bemærkninger Nr. INDSATSER

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Sidenr. 53. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 14. april 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 53. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 14. april 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 53 Referat Mødedato: 14. april 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Ingen Indholdsfortegnelse Sidenr. 54 Sagsnr.

Læs mere

Tabel 2: Oversigt over tilgang af flyg 2012 2013 2014 Opr. BO I 2015

Tabel 2: Oversigt over tilgang af flyg 2012 2013 2014 Opr. BO I 2015 Tabel 2: Oversigt over tilgang af flyg 2012 2013 2014 Opr. BO I 2015 budget Integration BOF I 2015, Antal 2015 Ny tilgang flygtninge*) 10 15 31 23 73 Fuldtidspersoner, som modtager kontanthjælp til flygtninge.

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler)

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Social- og

Læs mere

Serviceinformation. Sygepleje

Serviceinformation. Sygepleje Serviceinformation Sygepleje Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis Visitation og Leverandør

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 18. september 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Afbud: Charlotte Brangstrup (UP) (Formand),

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Specifikke kommunale sundhedsaftaler. mellem Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune 2011-2014

Specifikke kommunale sundhedsaftaler. mellem Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune 2011-2014 4. november 2010 Specifikke kommunale sundhedsaftaler mellem Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune 2011-2014 1 Indholdsfortegnelse Specifikke aftaler vedr. værdier, samarbejde og organisering... 3 Specifikke

Læs mere

Udbud på ældreområdet i Gribskov Erfaringer med konkurrenceudsættelse Det gode samarbejde v. Centerchef Mette Bierbaum, Gribskov Kommune

Udbud på ældreområdet i Gribskov Erfaringer med konkurrenceudsættelse Det gode samarbejde v. Centerchef Mette Bierbaum, Gribskov Kommune Udbud på ældreområdet i Gribskov Erfaringer med konkurrenceudsættelse Det gode samarbejde v. Centerchef Mette Bierbaum, Gribskov Kommune 11. Januar /2013 Fakta om Gribskov Gribskov Kommune er den nordligste

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Bevilling 31 Ældre Beskrivelse Bevilling 31 Ældre hører under Social- og Sundhedsudvalget. Bevillingen administreres af Center for Ældre og omfatter pleje i eget hjem, plejehjem og -centre, samt områder

Læs mere

Forløbsoversigter for den ældre medicinske patient

Forløbsoversigter for den ældre medicinske patient Forløbsoversigter for den ældre medicinske patient 2. oktober 2012. 1 Indholdsfortegnelse: 1 Forord og indledning... 3 2 Forløbsoversigt for indsatsen før evt. ambulant forløb eller indlæggelse... 4 3

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Nedenstående ses en samlet oversigt over antal pladser og boligtyper på plejecentre i Jammerbugt kommune. (Hune er lukket pr. 1.

Nedenstående ses en samlet oversigt over antal pladser og boligtyper på plejecentre i Jammerbugt kommune. (Hune er lukket pr. 1. Notat vedr. døgntakster på plejecentre Nedenstående ses en samlet oversigt over antal pladser og boligtyper på plejecentre i Jammerbugt kommune. (Hune er lukket pr. 1. juni 2016) Generelle bestemmelser

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Nøgletalsrapport for Hjemmeplejen Faxe Kommune medio 2014

Nøgletalsrapport for Hjemmeplejen Faxe Kommune medio 2014 Nøgletalsrapport for Hjemmeplejen Faxe Kommune medio 2014 Centerstaben for Sundhed & Pleje Den udekørende hjemmepleje udgør en stor del af Social- og Sundhedsområdets budget samtidig med, at det er meget

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune.

Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune. Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune. Randers Kommune har modtaget to konkrete henvendelser fra organisationer der er interesseret i at etablere friplejehjem

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Fremtidsperspektiverne for Sundhed og Ældre kan ses henholdsvis på kort og langt sigt.

Fremtidsperspektiverne for Sundhed og Ældre kan ses henholdsvis på kort og langt sigt. Faktabeskrivelse Området omfatter indsatser indenfor følgende områder: Drift af plejecentre. Hjemmepleje og hjemmesygepleje Forebyggende indsats for ældre og handicappede Hjælpemidler og boligindretninger

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12.

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12. Politikområde 15 omfatter en række tilbud, som primært henvender sig til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsniveau. Området omfatter hjemmehjælp på Plejecentret Christians Have og hjemmehjælp

Læs mere

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige 2010 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale

Læs mere

ØDC Økonomistyring 11-04-2015

ØDC Økonomistyring 11-04-2015 NOTAT ØDC Økonomistyring 11-04-2015 1. Ældre- og Sundhedsudvalget 2016-2019 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Ældreudgifter Regionale sundhedsudgifter Kommunale

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Offentlig privat samarbejde på ældreområdet

Offentlig privat samarbejde på ældreområdet Offentlig privat samarbejde på ældreområdet Velfærdsbazar 2 9. Maj 2012 Indhold: Erfaring med udbud af pleje- og omsorg på plejecenter Dreyershus Politiske og administrative betragninger Opførelse og drift

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen Dialogbaseret aftale mellem Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen 2016 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der

Læs mere

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012 Bilag 5 Emne: Til: Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Endelig fastsættelse af budget samt udmøntning af ændrede

Læs mere

budget 2008 Bemærkninger

budget 2008 Bemærkninger Hovedkonto 4 - Sundhedsområdet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Genoptræningscentret Skovgården - selvtræning og rygskole Kommunal tandpleje Tandplejen - 166 ok - 72 ok Hovedkonto 5 - Sociale

Læs mere

Samlet overblik Pr. 31. maj 2015

Samlet overblik Pr. 31. maj 2015 Samlet overblik Pr. 31. maj 2015 Dette notat beskriver resultatet af budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2015. Skatter og tilskud Hvad angår skatteindtægterne, viser budgetopfølgningen, at der forventes en

Læs mere

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser)

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser) Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1807168 Dok. nr.: 806992 Dato: 24-01-2019 UDKAST Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Patientrettet forebyggelse i Horsens Kommune Februar 2015

Patientrettet forebyggelse i Horsens Kommune Februar 2015 Patientrettet forebyggelse i Horsens Kommune Februar 2015 Sundhed i det nære I Horsens Kommune har der været tænkt sundhed ind i det nære igennem 20 år Det er der hvor børn, unge og borgere lever hverdagslivet,

Læs mere

Hvad ved vi i dag om palliation og demens? Jorit Tellervo, projektleder PAVI November 2014

Hvad ved vi i dag om palliation og demens? Jorit Tellervo, projektleder PAVI November 2014 Hvad ved vi i dag om palliation og demens? Jorit Tellervo, projektleder PAVI November 2014 PAVI, Videncenter for Rehabilitering og Palliation - et nationalt center under SIF/SDU, Målet er at styrke den

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere